Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mammapalstalta päivää, osa 53

Tämä on vaivannut eilisestä asti.
Mammapalstalta päivää, osa 53

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 42 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Sami Kuupas 11.5.2017 0:39
      Tulos: +1052 (1072 ääntä)
      Meni Facebookin palvelimet tukkoon, kun kaikki nänninsä saksien kädensijojen väliin jättäneet alkoivat ilmoittautua.

      Lainaa

    2. Tulos: +166 (354 ääntä)
      Peniksellä kohtuun tökkiminen kasvattaa vauvan luonnetta.. ei hätää Janita

      Lainaa

    3. Sami Kuupas 11.5.2017 0:59
      Tulos: -126 (430 ääntä)
      Piti ihan Googlettaa toi raskausviikkojen ilmoittaminen, mitä tarkoittaa nuo 19+2 yms. Vastaus on: montako päivää viikon päälle, eli 19vk+2päivää edellisten kuukautisten alkamisesta. Ihmettelen vain, että kuinka monessa asiassa sillä oikeasti on väliä, onko 19+0 tai vaikka 19+5? Varsinkaan silloin, kun kyse on nännien telomisesta saksisien kädensijojen väliin. Tässä vielä vastaus asiasta Anna-lehden keskustelupalstalta: "Eli niitä aletaan laskea siitä päivästä, kun edelliset kuukautiset on alkaneet. Eli kun viikkoja esim. 7+2, niin tämä tarkoittaa 7 viikkoa ja 2 päivää. 7 vk ja 2 pv sitten siis edelliset kuukautiset alkoivat. Raskaus lasketaan kestäväksi n. 40 vk. (Tuo 7+2 ei sitten ole alkion ikä, sillä hedelmöityshän ei ole tapahtunut kuin vasta silloin, kun viikja olisi ollut takana n. 2+0, riippuen kierron pituudesta. Alkion ikä olisi tuossa tilassa n. 5+2. Alkion iästä ei kuitenkaan ole siis kyse raskausviikkoja laskettaessa vaan lasketaan siitä, kun edelliset kuukautiset alkoivat."

      Lainaa

    4. Tulos: +331 (357 ääntä)
      En oikein tiiä mitä tähän sanoa...Pelottaa noitten lasten puolesta...

      Lainaa

    5. Tulos: +516 (532 ääntä)
      Ai saakuli nänni välissä. Sattuu ajatuskin.

      Lainaa

    6. Tulos: +202 (212 ääntä)
      Ida, miten?

      Lainaa

    7. Tulos: +85 (95 ääntä)
      Juu eli ei näin

      Lainaa

    8. Sami Kuupas 11.5.2017 1:44
      Tulos: -127 (211 ääntä)
      Mari: oikein tiiä mitä tähän sanoa…Pelottaa noitten lasten puolesta
      Ai ku kullilla tökitään päähän? Älä pelkää, ei se niin mene. Muuten, jos sä onnistuisit tekemään "Idat", niin voisit olla "Bloody-Mary". (I'll get me coat.)

      Lainaa

    9. Tulos: +68 (102 ääntä)
      Tylsiä mammapalstajuttuja tällä kertaa

      Lainaa

    10. tarja halonen 11.5.2017 1:54
      Tulos: +25 (69 ääntä)
      Jeesus helvetti!

      Lainaa

    11. Tulos: +313 (345 ääntä)
      Eniten näistä kyllä jäi ihmetyttämään että miten joku on onnistunut jättämään nännin saksien kahvojen väliin. Millaisessa asennossa niitä oikein on pidelty?

      Lainaa

    12. soossi lentää 11.5.2017 3:49
      Tulos: -63 (81 ääntä)
      helvetti miten on lohkare lahkeessa!!!!!!!

      Lainaa

    13. Tulos: -90 (158 ääntä)
      henna,ida,janita uusia teini yh-äitejä. jee

      Lainaa

    14. Tulos: +135 (169 ääntä)
      Hennan lapsi on varmaan päässyt äidin tilille ihmettelemään :) Pienillä lapsillahan on vaikeus ymmärtää astian halkaisijan vaikuttavan tilavuuteen.

      Lainaa

    15. Tulos: +7 (37 ääntä)
      Puupoju: Ai saakuli nänni välissä. Sattuu ajatuskin.
      Mou: Ida, miten?
      Kenties saunan/suihkun jälkeen. Alasti? Tai ainakin ilman rintsikoita

      Lainaa

    16. Tulos: +63 (111 ääntä)
      Sami Kuupas, tee kaikille palvelus ja ole hiljaa. Juttusi ovat mukahauskoja.

      Lainaa

    17. Tulos: +119 (141 ääntä)
      Sami Kuupas: Piti ihan Googlettaa toi raskausviikkojen ilmoittaminen, mitä tarkoittaa nuo 19+2 yms. Vastaus on: montako päivää viikon päälle, eli 19vk+2päivää edellisten kuukautisten alkamisesta. Ihmettelen vain, että kuinka monessa asiassa sillä oikeasti on väliä, onko 19+0 tai vaikka 19+5? Varsinkaan silloin, kun kyse on nännien telomisesta saksisien kädensijojen väliin.
      Raskausviikot nyt vaan ilmoitetaan viikkoina ja päivinä. Toki voisi sanoa myös että on raskaana viikolla 20, sillä olet ihan oikeassa siinä, että tuossa vaiheessa raskautta ei ole juuri merkitystä siitä montako päivää seuraavaa raskausviikkoa on kulunut. Sen sijaan muutamaa viikkoa myöhemmin jokainen merkitsee. Esimerkiksi 23+5 syntynyt keskonen on lähtökohtaisesti paremmassa tilanteessa kuin 23+0 syntynyt. Sitten taas raskauden edetessä täysille viikolle yksittäisten päivien merkitys vähenee. Ja lasketun ajan jälkeen taas lisääntyy kun pohditaan, missä vaiheessa mahdollista synnytyksen käynnistämistä ruvetaan tekemään.

      Lainaa

    18. Tulos: -115 (159 ääntä)
      Janitalle tiedoksi: Kyllä siinä nimenomaan tökitään vehkeellä sitä vauvaa. Sikiö vois siis tulla raiskatuksi jo kohdussa, riippuen tietenkin sikiön asennosta.

      Lainaa

    19. KaroliinaCZ 11.5.2017 10:04
      Tulos: +93 (117 ääntä)
      Vuohi: Eniten näistä kyllä jäi ihmetyttämään että miten joku on onnistunut jättämään nännin saksien kahvojen väliin. Millaisessa asennossa niitä oikein on pidelty?
      Mua ehkä ihmetyttää vielä enemmän se, että leikkasko Henna ne koiran kynnet rinnat paljaana, kun jotenkin en osaa kuvitella, että se nänni jäisi saksien väliin, jos siinä olisi välissä rintaliivit tai edes paita.

      Lainaa

    20. Tulos: +113 (119 ääntä)
      KaroliinaCZ: Mua ehkä ihmetyttää vielä enemmän se, että leikkasko Henna ne koiran kynnet rinnat paljaana, kun jotenkin en osaa kuvitella, että se nänni jäisi saksien väliin, jos siinä olisi välissä rintaliivit tai edes paita.
      Jos koiraa on pitänyt pitää vaikka tiukasti kainalossa ja saksien kahvat osoittaneet rintakehää vasten leikatessa, niin nännihän siinä ensimmäisenä on väliin jäämässä. Mulla on jäänyt joskus käsivarren ihoa sinne saksen kahvojen väliin ja ihan tyylikäs mustelma tuli.

      Lainaa

    21. Tulos: -76 (164 ääntä)
      Ei niillä raskausviikkojen päivillä olekaan mitään merkitystä. Mammat vain haluavat käyttää samaa muotoa kuin neuvolassa, koska eivät mitään muutakaan muotoa osaa käyttää. Raskaus sekoittaa pään niin pahasti, että keskimääräinen odottaja kuvittelee raskauden kestoksikin 10 kuukautta -- heidän mielestään kuukausi on tasan neljä viikkoa ja koska raskauden kesto on 40 viikkoa, on se kymmenen kuukautta. Samalla logiikalla vuodessakin on tasan 13 kuukautta, koska 52/4=13. Ennen vanhaan osattiin laskea kuukaudet oikein ja sanottiin olevan vaikkapa 8. kuukaudella raskaana, mutta nykymamma kun sanoo päivänä 40+1 olevansa 11. kuukaudella raskaana, alkaa kuulija hämmentyä vahvasti.

      Lainaa

    22. Tulos: -3 (51 ääntä)
      Ja nämäkin saavat äänestää..

      Lainaa

    23. Tulos: +17 (53 ääntä)
      Kala: Hennan lapsi on varmaan päässyt äidin tilille ihmettelemään Pienillä lapsillahan on vaikeus ymmärtää astian halkaisijan vaikuttavan tilavuuteen.
      Mä luulen et se tarkotti varmaan sitä ku toi ruiskun mitta yltää vaan siihen kymmeneen milliin asti :'D

      Lainaa

    24. Tulos: +17 (33 ääntä)
      Vuohi: Eniten näistä kyllä jäi ihmetyttämään että miten joku on onnistunut jättämään nännin saksien kahvojen väliin. Millaisessa asennossa niitä oikein on pidelty?
      No oikeastaan mulla on käynyt samalla tavalla useamman kerran kun leikkaan kissan kynsiä. Kissa selällään sylissäni, tassu rintaani vasten ja paita ties missä. En ihan verille asti itseäni telo, mutta nipistää kyllä ikävästi.

      Lainaa

    25. Tulos: +80 (100 ääntä)
      Niin, no saattaahan se joskus väsyneenä lyödä tyhjää kenellä tahansa, eikä tajua, että ottaa eka sen 10ml ja sitten lopun 1ml. Ja toisena pointtina: useinhan lääkkeet annetaan lapselle suoraan ruiskusta, niin olisihan se helpompaa, kun se 11ml mahtuisi kerralla. Se lapsen lääkitseminen ei aina niin helppoa ole.

      Lainaa

    26. Tulos: -6 (24 ääntä)
      Kala: Hennan lapsi on varmaan päässyt äidin tilille ihmettelemään Pienillä lapsillahan on vaikeus ymmärtää astian halkaisijan vaikuttavan tilavuuteen.
      henna on itsekkin kyllä lähes lapsi

      Lainaa

    27. Tulos: +73 (101 ääntä)
      Nimesi: Ei niillä raskausviikkojen päivillä olekaan mitään merkitystä. Mammat vain haluavat käyttää samaa muotoa kuin neuvolassa, koska eivät mitään muutakaan muotoa osaa käyttää. Raskaus sekoittaa pään niin pahasti, että keskimääräinen odottaja kuvittelee raskauden kestoksikin 10 kuukautta — heidän mielestään kuukausi on tasan neljä viikkoa ja koska raskauden kesto on 40 viikkoa, on se kymmenen kuukautta. Samalla logiikalla vuodessakin on tasan 13 kuukautta, koska 52/4=13. Ennen vanhaan osattiin laskea kuukaudet oikein ja sanottiin olevan vaikkapa 8. kuukaudella raskaana, mutta nykymamma kun sanoo päivänä 40+1 olevansa 11. kuukaudella raskaana, alkaa kuulija hämmentyä vahvasti.
      Höpötät ihan omiasi. Ei se raskaana oleva ajattele kuukauden olevan neljä viikkoa, vaan keskimääräinen kuukautiskierron kesto on 28 päivää (eli tasan neljä viikkoa) ja se on raskauden päivämäärien ja lasketun ajan perusta. Koska hedelmöittymisen päivää on mahdoton tietää varmasti, laskettu aika arvioidaan edellisten kuukautisten ensimmäisen päivän mukaan. Raskausaika lasketaan viikoissa eikä kuukausissa juuri siksi, että viikossa on aina seitsemän päivää, jolloin kehityskaari on helpompi laskea. (Ja kuten aiemmin on mainittu, niillä päivilläkin on suuri merkitys esim. kompilaaktioiden ilmentyessä.) "Mammat" käyttävät heille ja muille odottajille tuttua järjestelmää ihan syystä. Jos kuulija hämmentyy ja luulee raskauden menevän 11. kuulle asti, on silloin kyllä kuulijassa vika, ei odottajassa.

      Lainaa

    28. Tulos: +65 (75 ääntä)
      Just: Niin, no saattaahan se joskus väsyneenä lyödä tyhjää kenellä tahansa, eikä tajua, että ottaa eka sen 10ml ja sitten lopun 1ml. Ja toisena pointtina: useinhan lääkkeet annetaan lapselle suoraan ruiskusta, niin olisihan se helpompaa, kun se 11ml mahtuisi kerralla. Se lapsen lääkitseminen ei aina niin helppoa ole.
      Kai siihen ruiskuun mahtuu ihan täyteen asti sitä lääkettä, mutta mitta-asteikko on vain 10ml asti. Tuskin siinä ihan älytöntä heittoa tapahtuisi, vaikka arviolta laittaisi sen 11ml, kun mitta-asteikosta kuitenkin näkee, kuinka paljon se 1ml kyseisellä ruiskulla on.

      Lainaa

    29. King Arthur 12.5.2017 2:30
      Tulos: 0 (38 ääntä)
      No siis enhän mä oo leikannu koiran kynsiä ku about kymmenen (10) vuotta mutta vieläkään ei oo jääny nänni väliin. Tosin koira alle 30 kg ja emäntänä oon ite siinä 90kg. Kuppi F ja koira mallia vauhdikas. Ihailen Idan kykyä, eh, heittäytyä. Peukut tästä.

      Lainaa

    30. Tulos: -4 (10 ääntä)
      Ah, mä NIIN taas repesin naurusta :D

      Lainaa

    31. Tulos: +19 (29 ääntä)
      Sami Kuupas: Piti ihan Googlettaa toi raskausviikkojen ilmoittaminen, mitä tarkoittaa nuo 19+2 yms. Vastaus on: montako päivää viikon päälle, eli 19vk+2päivää edellisten kuukautisten alkamisesta. Ihmettelen vain, että kuinka monessa asiassa sillä oikeasti on väliä, onko 19+0 tai vaikka 19+5? Varsinkaan silloin, kun kyse on nännien telomisesta saksisien kädensijojen väliin. Tässä vielä vastaus asiasta Anna-lehden keskustelupalstalta: “Eli niitä aletaan laskea siitä päivästä, kun edelliset kuukautiset on alkaneet. Eli kun viikkoja esim. 7+2, niin tämä tarkoittaa 7 viikkoa ja 2 päivää. 7 vk ja 2 pv sitten siis edelliset kuukautiset alkoivat. Raskaus lasketaan kestäväksi n. 40 vk. (Tuo 7+2 ei sitten ole alkion ikä, sillä hedelmöityshän ei ole tapahtunut kuin vasta silloin, kun viikja olisi ollut takana n. 2+0, riippuen kierron pituudesta. Alkion ikä olisi tuossa tilassa n. 5+2. Alkion iästä ei kuitenkaan ole siis kyse raskausviikkoja laskettaessa vaan lasketaan siitä, kun edelliset kuukautiset alkoivat.”
      Täsmennetäämpä vielä, että vaikka la ja raskaus viikot lasketaan aluksi viime menkkojen mukaan, niin ensimmäisessä ultrassa nähdään alkion todellinen ikä muutamien päivien heitolla. Sitten jos laskettua aikaa aletaan muuttamaan (arvio on yli 7 päivää väärässä), niin raskausviikot lasketaan sen mukaan. Eli siinä vaiheessa raskausviikkoja ei lasketa enään menkkojen mukaan. Ja tuohon tarkkuuten liittyen: niillä päivillä on paljonkin merkitystä varsinkin alkuvaiheessa raskautta. Muutamassa päivässä, saatika viikossa, alkio kehittyy erittäin paljon. Esimerkiksi 12+1 ja 12+6

      Lainaa

    32. Tulos: -4 (12 ääntä)
      Täsmennetäämpä vielä, että vaikka la ja raskaus viikot lasketaan aluksi viime menkkojen mukaan, niin ensimmäisessä ultrassa nähdään alkion todellinen ikä muutamien päivien heitolla. Sitten jos laskettua aikaa aletaan muuttamaan (arvio on yli 7 päivää väärässä), niin raskausviikot lasketaan sen mukaan. Eli siinä vaiheessa raskausviikkoja ei lasketa enään menkkojen mukaan. Ja tuohon tarkkuuten liittyen: niillä päivillä on paljonkin merkitystä varsinkin alkuvaiheessa raskautta. Muutamassa päivässä, saatika viikossa, alkio kehittyy erittäin paljon. Esimerkiksi viikoilla 12+1 ja 12+6 on jo paljon eroa koossa.

      Lainaa

    33. Tulos: +27 (39 ääntä)
      Sami Kuupas: Ihmettelen vain, että kuinka monessa asiassa sillä oikeasti on väliä, onko 19+0 tai vaikka 19+5? Varsinkaan silloin, kun kyse on nännien telomisesta saksisien kädensijojen väliin.
      saksien ja tissien kanssa ei varmaan ole päivillä suurta väliä, mutta esimerkiksi silloin kun oma peipini syntyi keskosena, niin niillä päivillä oli todella paljon merkitystä.

      Lainaa

    34. Tulos: +17 (19 ääntä)
      Just: Niin, no saattaahan se joskus väsyneenä lyödä tyhjää kenellä tahansa, eikä tajua, että ottaa eka sen 10ml ja sitten lopun 1ml. Ja toisena pointtina: useinhan lääkkeet annetaan lapselle suoraan ruiskusta, niin olisihan se helpompaa, kun se 11ml mahtuisi kerralla. Se lapsen lääkitseminen ei aina niin helppoa ole.
      Tuohon jälkimmäiseen ruuttaan mahtuu hyvin 11ml, jos osaa hieman käyttää kynää ja viivoitinta. Tai katsoa vaan silmämääräisesti.

      Lainaa

    35. Tulos: -31 (33 ääntä)
      ei oo tainnu henna tajuta, että ton panadol-ruiskun numerot tarkottaa vauvan painoa kiloina.. >_>

      Lainaa

    36. Tulos: +24 (24 ääntä)
      tani: ei oo tainnu henna tajuta, että ton panadol-ruiskun numerot tarkottaa vauvan painoa kiloina.. >_>
      Juu mutta toisella puolella on millit ja toisella puolella kilot :D Muuten hyvä..

      Lainaa

    37. Tulos: +6 (12 ääntä)
      Ja nämä lisääntyvät?

      Lainaa

    38. Nänninnipukka 17.5.2017 11:26
      Tulos: +9 (11 ääntä)
      Vuohi: Eniten näistä kyllä jäi ihmetyttämään että miten joku on onnistunut jättämään nännin saksien kahvojen väliin. Millaisessa asennossa niitä oikein on pidelty?
      Minä olen onnistunut! Tosin pienen koiran kanssa. Se koira on hieman päättänyt muuttaa asentoa jan tassu on noussut oman rinnuksen kohdalle (ja olen leikellyt ilman paitaa, niin kaikki karvat ei ole jääneet paitaan kiinni). Siinä sitten olen kynnen leikannut sen tarkemmin katsomatta ja nänni on jäänyt väliin. Sattuu.

      Lainaa

    39. Kummastelija 21.5.2017 23:33
      Tulos: +5 (7 ääntä)
      Mölli: Ah, mä NIIN taas repesin naurusta
      Onneks et mistään muualta..

      Lainaa

    40. Tulos: +3 (9 ääntä)
      Tähän nyt vielä lisättävä, että raskausviikkojen maininta oleellinen, koska kysymys Idalla tietysti on, että ennättääkö nänni parantua ajoissa imetystä varten.

      Lainaa

    41. Tulos: -3 (7 ääntä)
      #rv instaan ja sitten ollaan niin äityliä että x)

      Lainaa

    42. Kirpeä ahven 27.3.2024 5:19
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Just: Niin, no saattaahan se joskus väsyneenä lyödä tyhjää kenellä tahansa, eikä tajua, että ottaa eka sen 10ml ja sitten lopun 1ml. Ja toisena pointtina: useinhan lääkkeet annetaan lapselle suoraan ruiskusta, niin olisihan se helpompaa, kun se 11ml mahtuisi kerralla. Se lapsen lääkitseminen ei aina niin helppoa ole.
      Niin. Minusta tuossa ei edes ole mitään mokaa, koska itsekin epäilisin vahvasti olenko nyt varmasti ymmärtänyt oikein jos 11 ml pitäisi antaa ja reseptin mukana tulee 10 ml ruisku...

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kuva, mitta, lääke, lääkkeet, nänni, sakset, koira, kynnet, leikata, raskaana, raskaus

  • Uusimmat

  • Kategoriat