Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kestovaippailu karkaa käsistä

Oletko aina käyttänyt kestovaippoja väärin?
Kestovaippailu karkaa käsistä

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 51 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +665 (681 ääntä)
   Oletko aina pitänyt kestovaippoja väärin? Tässä ohjeet! Nykyään on paskallakäyntiinkin ohjeet. On se kumma, miten ennen pärjättiin

   Lainaa

  2. Tulos: +478 (482 ääntä)
   Helpoistakin asioista voi tehdä vaikeita. Varsinkin FB-ryhmissä.

   Lainaa

  3. purppurakruunu 30.5.2017 2:56
   Tulos: +409 (415 ääntä)
   Mari: Helpoistakin asioista voi tehdä vaikeita. Varsinkin FB-ryhmissä.
   Ja iltapäivälehtien clickbaitissa.

   Lainaa

  4. Tulos: +203 (235 ääntä)
   Kyllä ne materiaalit on hyvä tietää, muttei niistä vaipoista ihan mustaa magiaa tarvitse tehdä

   Lainaa

  5. Tulos: +126 (154 ääntä)
   helka: Oletko aina pitänyt kestovaippoja väärin? Tässä ohjeet! Nykyään on paskallakäyntiinkin ohjeet. On se kumma, miten ennen pärjättiin
   "oletko käynyt tarpeillasi aina väärin? KATSO TÄÄLTÄ EXPERTIN OHJEET PAREMPAAN PSKALLAKÄYNTIIN!

   Lainaa

  6. Tulos: -382 (490 ääntä)
   Helvetin ällöttävä keksintö kyllä. Ihan kaikkea ei tartte uusiokäyttää. Vai peseekö ja kuivattaako nää myös vessapaperin ja terveyssiteet?

   Lainaa

  7. spamminorsu 30.5.2017 8:33
   Tulos: -216 (268 ääntä)
   Kestovaippa? Oikeesti

   Lainaa

  8. Tulos: +444 (478 ääntä)
   texmex: Helvetin ällöttävä keksintö kyllä. Ihan kaikkea ei tartte uusiokäyttää. Vai peseekö ja kuivattaako nää myös vessapaperin ja terveyssiteet?
   Tiedoksi vain, että tämä "keksintö" oli se millä lapset vaipatettiin ennen kuin keksittiin ne muoviset kakkapaketit maahan haudattavaksi. Näitähän pestään korkeissa lämpötiloissa ja etikka huuhteluaineena desinfioi vielä. Kestositeitä muuten käyttää yllättävän moni on halvempi ja ympäristöysävällisempi. Iho ei kaikilla kestä niitä kertsien kemikaaleja.

   Lainaa

  9. Sano ei jeesukselle 30.5.2017 8:57
   Tulos: +394 (408 ääntä)
   texmex: Helvetin ällöttävä keksintö kyllä. Ihan kaikkea ei tartte uusiokäyttää. Vai peseekö ja kuivattaako nää myös vessapaperin ja terveyssiteet?
   Jep, mut ne monien tonnien kasat käytettyjä kertsivaippoja kaatiksella ei oo yhtään ällöttäviä..

   Lainaa

  10. Tulos: +242 (256 ääntä)
   texmex: Helvetin ällöttävä keksintö kyllä. Ihan kaikkea ei tartte uusiokäyttää. Vai peseekö ja kuivattaako nää myös vessapaperin ja terveyssiteet?
   Kestositeitä ja kestotalouspyyhkeitä on jo :)

   Lainaa

  11. Tulos: +88 (110 ääntä)
   Myös kestovessapapereita on. Tiedän monia jotka käyttää. Itse taas pesen perseeni paskalla käytyäni. Noita pukamia kun ei pyyhkimällä puhtaaksi saa.

   Lainaa

  12. Tulos: -48 (112 ääntä)
   No äityleillä nyt lähtee säännöllisesti kaikki muukin lapasesta joten miksi tämä asia olisi poikkeus?

   Lainaa

  13. Tulos: +4 (90 ääntä)
   Juomari: No äityleillä nyt lähtee säännöllisesti kaikki muukin lapasesta joten miksi tämä asia olisi poikkeus?
   Ei ole äityleistä kyse, sen tietää idiootitkin. Muutenkin taas ärsyttävästi kirjotettu

   Lainaa

  14. Pekka Paska 30.5.2017 10:21
   Tulos: -111 (179 ääntä)
   Nää on vaan aina kiusallista luettavaa missä joku yrittää kirjottaa hauskasti äitiydestä.

   Lainaa

  15. Tulos: +195 (215 ääntä)
   Kävin lapsena usein leikkimässä kaatopakoilla. Mieleeni jäivät lähtemättömästi valtavat vaippavuoret. Noin _puolet_ kaikesta jätteestä oli vaippoja (tämä 80-luvun lopulla). Tästä kokemuksesta vammautuneena/voimaantuneena käytin lapsillani kestovaippoja. Sainpa jopa psykosomaattisia oireita, jos reissussa tms. piti käyttää kertakäyttöisiä vaippoja. Vaimolleni sain myytyä ajatuksen lupaamalla pestä vaipat. Varsinaiseen mokaan liittyen ja ilman mitään hifistelyjä tuli huomattua, että (moneen kertaan pesty) bambukangas oli varsin pätevää materiaalia nesteen imemiseen.

   Lainaa

  16. Tulos: +112 (116 ääntä)
   Tanja: Kestositeitä ja kestotalouspyyhkeitä on jo
   Lasketaanko tiskirättiä kestotalouspyyhkeeks?

   Lainaa

  17. Tulos: +15 (37 ääntä)
   Tuli jo kissaryhmät mieleen kissojen hoito-ohjeista

   Lainaa

  18. Tulos: +16 (40 ääntä)
   helka: Oletko aina pitänyt kestovaippoja väärin? Tässä ohjeet! Nykyään on paskallakäyntiinkin ohjeet. On se kumma, miten ennen pärjättiin
   Siinä iltalehdelle juttuvinkki. "Oletko sinäkin aina käynyt paskalla väärin??"

   Lainaa

  19. Tulos: +90 (108 ääntä)
   Ah Marjo sai purettua sanoiksi sen mitä olen pyöritellyt monesti päässäni. Lisäksi nämä hifistelijät on niitä jotka ei oikeasti tiedä/ymmärrä mistään mitään ja ovat kerta toisensa jälkeen ihan pihalla kyselemässä hienoilla sanoilla (ja väärin kirjoitettuna) jotain idioottiyksinkertaista asiaa. Kuulun pariinkin, aihepiiriltään aika rajattuun ryhmään facessa ja Marjon kuvaama ilmiö on tuttu jokaisesta. Mutta mitä tulee (vauvan) kertsivaippoihin, ne muovivaipat on historiaa. Tosin ne 80-luvun vaipat tietty edelleen makaavat jossain maatumatta. Vaan nykyään ne on aika nopsaan maatuvaa kamaa ja ne sitäpaitsi poltetaan. Ei tule enää vaippavuoria. Toki kestovaipat olisi varmaan silti hyvä vaihtoehto, mutta mun mielenterveys ei sitä kestä (OCD ja pöpökammo). Puntaroin asiaa ennen lapsen syntymää ja säännöllisesti sen jälkeenkin, mutta ei. Mulla on niin paha kakkakammo etten kykenisi pesemään niitä vaippoja muuta kuin Marjon ehdottomassa helvetin tulessa.

   Lainaa

  20. Tulos: +79 (95 ääntä)
   Kerubi: Kävin lapsena usein leikkimässä kaatopakoilla. Mieleeni jäivät lähtemättömästi valtavat vaippavuoret. Noin _puolet_ kaikesta jätteestä oli vaippoja (tämä 80-luvun lopulla). Tästä kokemuksesta vammautuneena/voimaantuneena käytin lapsillani kestovaippoja. Sainpa jopa psykosomaattisia oireita, jos reissussa tms. piti käyttää kertakäyttöisiä vaippoja. Vaimolleni sain myytyä ajatuksen lupaamalla pestä vaipat. Varsinaiseen mokaan liittyen ja ilman mitään hifistelyjä tuli huomattua, että (moneen kertaan pesty) bambukangas oli varsin pätevää materiaalia nesteen imemiseen.
   Todellinen ongelma ei ole vauvojen vaipat, vaan vanhusten vaipat. Vauvat käyttää vaippoja vaan muutaman vuoden, mutta vanhukset voi käyttää yli kymmenenkin vuotta ja vanhuksia meillä on aina vaan lisää ja lisää. Jos johonkin kannattaisi ratkaisua kehittää niin siihen. Lapsille on jo biohajoovia vaippoja ja kestovaippoja, mutta vanhuksilla ei käsittääkseni ole. :/

   Lainaa

  21. meikämanne 30.5.2017 12:35
   Tulos: -38 (54 ääntä)
   Missä te asutte jos vaipat on vielä vuorena kaatopaikalla? Eikö kaikissa sivistyneissä kaupungeissa jo polteta kaikki sekajäte

   Lainaa

  22. Tulos: +4 (14 ääntä)
   helka: Oletko aina pitänyt kestovaippoja väärin? Tässä ohjeet! Nykyään on paskallakäyntiinkin ohjeet. On se kumma, miten ennen pärjättiin
   Puhumattakaan siitä, että lieden käytöllekin tulee olla ohjeet. Onhan jengi lämmitellyt niiden päällä Suomessakin kanankoipia..

   Lainaa

  23. Tulos: -18 (46 ääntä)
   Jeesus: Ei ole äityleistä kyse, sen tietää idiootitkin. Muutenkin taas ärsyttävästi kirjotettu
   Emmä ainekaan tiedä. Eiks tollaset keskustelut oo iha peruskamaa just sellasilla palstoilla? Äitylit itse tekee kirjotuksilla itsestään tosi vajaaälysen olosia valitettavan usein, et turha täällä on moittia ketään sen huomioimisesta. Itsehän ne sitä kamaa suoltaa someen muiden nähtäväks. Sun kirjotus oli ärsyttävä. Toi toinen oli hauska. Ooks äityli? ;) ;)

   Lainaa

  24. Saku Nauriskäki 30.5.2017 13:36
   Tulos: -30 (118 ääntä)
   Lobo: Toki kestovaipat olisi varmaan silti hyvä vaihtoehto, mutta mun mielenterveys ei sitä kestä (OCD ja pöpökammo). Puntaroin asiaa ennen lapsen syntymää ja säännöllisesti sen jälkeenkin, mutta ei. Mulla on niin paha kakkakammo etten kykenisi pesemään niitä vaippoja muuta kuin Marjon ehdottomassa helvetin tulessa.
   Siispä OCD kakkakammoinen menee ja hankkii lapsen? Päivän idea.

   Lainaa

  25. Tulos: +61 (79 ääntä)
   helka: Oletko aina pitänyt kestovaippoja väärin? Tässä ohjeet! Nykyään on paskallakäyntiinkin ohjeet. On se kumma, miten ennen pärjättiin
   Ei pärjätty: lapsikuolleisuus oli 30% ja eliniänodote 42 vuotta.

   Lainaa

  26. Tulos: +42 (42 ääntä)
   Ruvik: Siinä iltalehdelle juttuvinkki. “Oletko sinäkin aina käynyt paskalla väärin??”
   Vanha juttu jo: http://www.studio55.fi/hyvinvointi/article/sinakin-kayt-vaarin-vessassa-saatat-jopa-sairastua/134698

   Lainaa

  27. Tulos: +22 (24 ääntä)
   80-luvulla käytettiin muovisia vaipan kuoria joihin laitettiin joko pumpuli-paperi kertsivaippa tai harsovaippa sisälle. Ekaks mainittu kyllä maatui hyvin. Samaa matskua on synnärin vaipat äideille nykyään. 90-luvulla alkoi tulla lasten teippivaipat jotka ehkä alkuun oli muovia. Nää nykyset on sit jotakin minkä pitäis maatua ja ainakin ne palaa. Vaikka niitä ei kai sais polttaa? Kokeilin kestoilua ja alkuun se oli ihan ok. Sit en enää jaksanut. Lopulta lähetin koko jätesäkillisen Tansaniaan lastenkotiin.

   Lainaa

  28. Tulos: +12 (28 ääntä)
   "Vaipat suuttuu ja tappaa sut yöllä kun nukut." Oisko tuossa päivän makeimmat naurut.

   Lainaa

  29. Tulos: +86 (94 ääntä)
   texmex: Helvetin ällöttävä keksintö kyllä. Ihan kaikkea ei tartte uusiokäyttää. Vai peseekö ja kuivattaako nää myös vessapaperin ja terveyssiteet?
   Et taida omata lapsia, lemmikkejä, tai menkkoja? Terveyssiteitä ei tarvita kun on kuukuppi, mutta se kyllä pitää pestä ja desinfioida ihan omin pikku kätösin. Kissan hiekkalaatikko pitää puhdistaa, ja kun kissa on pahalla tuulella se paskoo lattialle, sekin pitää puhdistaa, ei lattiaa voi heittää pois. Ja lapset, puhtaaksi opittuaankin, kuolaavat ja oksentelevat ja haluavat pyllynsä pyyhityksi ja niin edelleen ja niin edelleen. Lapsia varsinkaan ei voi heittää pois. Elämä on ällöttävää, ei voi tehdä muuta kuin sijoittaa kumihanskoihin, puhdistusaineisiin, ja hyvään pesukoneeseen. Siinä pari vaippaa paljon hetkauta, konehan ne pesee.

   Lainaa

  30. Tulos: +54 (70 ääntä)
   Saku Nauriskäki: Siispä OCD kakkakammoinen menee ja hankkii lapsen? Päivän idea.
   Joo'o, et ehkä usko, mutta me pärjätään ihan hyvin etkä sinäkään huomaisi mitään kummallista mun käytöksessä. Olen 95% oireeton, mutta jotkut asiat triggeröi ahdistusta. Useimmiten silloinkaan siitä ei tule ongelmaa. En silti koe tarpeelliseksi kiusata itseäni kestokakkavaippojen lillittelyllä ämpärissä vessassa ja ekologisella 40 asteen pesulla, kun tiedän sen nostavan pöpökammon pintaan. Hoidan tilanteen siis tyylikkäästi maatuvia Muumi-vaippoja käyttämällä ja pesemällä kakkaantuneet vaatteet 60 asteessa, ihan niinkuin tervejärkisetkin mammat.

   Lainaa

  31. Tulos: +32 (48 ääntä)
   Saku Nauriskäki: Siispä OCD kakkakammoinen menee ja hankkii lapsen? Päivän idea.
   Miksi ei? Itse kärsin samasta ongelmasta, mutta en koe että kertakäyttövaipan vaihto olisi niin kammottavaa, kun tuikata paskaisia rättejä pesukoneeseen päivätolkulla - sitä paskavettä jää pesukoneen pohjalle joka pesun jälkeen jokatapauksessa lillumaan. Vaikka pesisit ties millä superkemikaalilla ne täysin bakteerittomiksi, silti se ajatus kummittelee takaraivossa kokoajan. En itse voi esim. pestä alushousuja ja sukkia muun pyykin seassa, kun pelkkä ajatus ällöttää liikaa. Lakanat pesen aina erillään muista vaatteista. Tätä voit verrata esim. käsienpesuun, joka on kohtuu yleistä kyseisen mielenhäiriön tuomissa "sivuoireissa". Kuvittele tilanne, jossa olet istunut omalla sohvalla 2h, koskematta ja tekemättä yhtään mitään. Sun kädet hikoaa ja rasvottuu pelkästä istumisesta ja sulle tulee olo että on pakko mennä pesemään ne kun ne tuntuu niin likaselta. Tosiasiassa sun kädet on passelit ja puhtaat just sellasena, eikä niissä oikeasti ole yhtään mitään. Mutta se ajatus ja tunne että sun käsissä on jotain, on sellanen joka kulkee sun mukana niin kauan kunnes saat ne kädet pestyä. En silti näe tämän yhteyttä äitiyteen millään lailla. Ei lapselle tarvitse opettaa samoja pelkoja kuin mitä äidillä on. Vai meinaatko että opettaisit omalle lapselle hammaslääkäripelon tai olematta tykkäämään jostain ruoka-aineesta vain siksi ettet itse siitä pidä?

   Lainaa

  32. Tulos: +44 (64 ääntä)
   Saku Nauriskäki: Siispä OCD kakkakammoinen menee ja hankkii lapsen? Päivän idea.
   Aivan, koska jos on mitään haasteita mielenterveyden puolella, ihminen ei missään tapauksessa voi soveltua vanhemmaksi? Tiesitkö, että esim. synnytyksen jälkeisestä masennuksesta kärsii 10% äideistä? Ja jos tuttavapiiriisi kuuluu yhtään vanhempia, joukossa on varmasti joku, joka kärsii ahdistuksesta, masennuksesta tai jostain muusta mielenterveyden ongelmasta, vaikket sä sitä tietäiskään (jännä, etteivät ole kertoneet, kun asenteesi on toi...). Tällainen vaikeus ei todellakaan tee kenestäkään huonoa vanhempaa. Sen sijaan muiden vanhemmuuden dissaus kertoo aika paljon ihmisestä. Menisit ittees.

   Lainaa

  33. Toimistovosu 30.5.2017 21:33
   Tulos: +13 (35 ääntä)
   Maailma paras äiti ei voi todellakaan olla yhden lapsen kestovaippoja, korvikemaitoa ja valmispurkkiruokaa piltilleen tarjoava äiti, joka jättää lapsensa heti äitiysloman loputtua kunnallisen päivähoidon huomaan ja palaa työelämään. Maailman paras äiti on kaiken tämän vastakohta. Hän on aktiivisynnyttäjä ja kestovaippailija, kestoimettäjä ja rokotusohjelman vastustaja ja koska tätä sakkia riittää täytyy sitten heidän keskinäinen paremmuus selvittää omassa faceryhmässä - oletan.

   Lainaa

  34. Sisäpiiritietoa 30.5.2017 21:39
   Tulos: -5 (39 ääntä)
   Voi että onneksi ihmisillä on pienet murheet ja harmit. Oon tosi onnellinen, että on sillä elämässä menee muuten hyvin jos kestovauppailun hifistely ärsyttää. Onnistuin kahella ekalla lapsella rättiä pesten vaippailemaan. Sitten hifistelee. Hienoja vaippoja, asusteita oikeestaan ja materiaaleja joilla haetaan maximaalinen imukyky mutta ohut vaippa. Aah, mulla, kotiäidillä on mieluista tekemistä, hypistellä vaippoja. Ja siinä sivussa säästää rahaa ja luontoa. Tolle päivityksen tehneelle sellanen juttu, ettei kannata ahistua myiden harrasteista. Mä en tajuu vittujakaan pelimaailna spelleistä ja heroista, en erota minkään numero sarjan perusteella mikä tietokone sopii pelaamiseen ja en erota itseasiassa isonäyttöstä luuria siitä jostain tabletista. Eli mulle tietokone on sama asia kun sulle kestovaippa, se käynnistetään ja selataan nettiä, pelataan tai kirjotetaan jotain tai kuvajuttuja tehään ja sit kiinni. Jos se jumittaa karjun saatanan paska romu ja ukko korjaa tai ostaa uuden. Sun ei tartte hifistellä vaipan kaa yhtään. Sulla on se kestovaippa, sä puet sen vauvalle, kun se on likanen vaihat uuteen ja heität pesuun sen vaipan ja kuivaat rymmus tai narulla. Jos se ei toimi kai säkin toteet et paska vaippa ja ostat uuden tai katot onko korjattavissa? On ihmisillä..huoh. Mut kelatkaa te jotka ette tiedä, tällä hetkellä käytettyjä vaippoja on niin halvalla myynnis tai annetaan, et perheet voi säästää parikin tonnia lapsiin menevistä rahoista käyttämällä kestoja, sitä isompi säästö mitä enemmän lapsia. Mun ukko opetteli ällöjä kusivaippoja pesee kun tajus et sen rahan voi sijottaa niihin **tun tietokeneisiin.

   Lainaa

  35. Tulos: +4 (12 ääntä)
   Sisäpiiritietoa: Voi että onneksi ihmisillä on pienet murheet ja harmit. Oon tosi onnellinen, että on sillä elämässä menee muuten hyvin jos kestovauppailun hifistely ärsyttää. Onnistuin kahella ekalla lapsella rättiä pesten vaippailemaan. Sitten hifistelee. Hienoja vaippoja, asusteita oikeestaan ja materiaaleja joilla haetaan maximaalinen imukyky mutta ohut vaippa. Aah, mulla, kotiäidillä on mieluista tekemistä, hypistellä vaippoja. Ja siinä sivussa säästää rahaa ja luontoa. Tolle päivityksen tehneelle sellanen juttu, ettei kannata ahistua myiden harrasteista. Mä en tajuu vittujakaan pelimaailna spelleistä ja heroista, en erota minkään numero sarjan perusteella mikä tietokone sopii pelaamiseen ja en erota itseasiassa isonäyttöstä luuria siitä jostain tabletista. Eli mulle tietokone on sama asia kun sulle kestovaippa, se käynnistetään ja selataan nettiä, pelataan tai kirjotetaan jotain tai kuvajuttuja tehään ja sit kiinni. Jos se jumittaa karjun saatanan paska romu ja ukko korjaa tai ostaa uuden. Sun ei tartte hifistellä vaipan kaa yhtään. Sulla on se kestovaippa, sä puet sen vauvalle, kun se on likanen vaihat uuteen ja heität pesuun sen vaipan ja kuivaat rymmus tai narulla. Jos se ei toimi kai säkin toteet et paska vaippa ja ostat uuden tai katot onko korjattavissa? On ihmisillä..huoh. Mut kelatkaa te jotka ette tiedä, tällä hetkellä käytettyjä vaippoja on niin halvalla myynnis tai annetaan, et perheet voi säästää parikin tonnia lapsiin menevistä rahoista käyttämällä kestoja, sitä isompi säästö mitä enemmän lapsia. Mun ukko opetteli ällöjä kusivaippoja pesee kun tajus et sen rahan voi sijottaa niihin **tun tietokeneisiin.
   Kun ei ymmärrä niin ei ymmärrä. Sun miehes onneksi ymmärsi sua. Ei kyse ollu ees niistä vaipoista vaan siitä kun se asia menee yli ja siitä tehdään monimutkasempaa kuin se oikeesti on. Ja ihan siksi että näytettäis vähän paremmalta muitten silmissä vaikkei oikeasti tiedetä ees perusteita. Ja varsinkin se, ettei ees haluta tietää saati osata vaan halutaan vaan kuulostaa siltä että ollaan ihan tosi in. Semmonen..wannabe? Pyydäpä huvikses mieheltäs vaikka selvitys siitä *tun koneesta, mimmonen se *tun kone pitää olla että se *tun peli pyörii niillä *tun parhailla asetuksilla. Sen jälkeen pyydä sitä kertoon kaikki modit ja päivitysjärjestys ja mitenkä ne asetukset pitää sitten säätää. Okei? Sen jälkeen mee kertoon sinne foorumille, missä *tun äijäs aina luuhaa, jos ei pelaa ja selitä sinne se. Sit sä tiedät millasia ne melkein kiinnostuneet turhankyselijät on, jotka melkein tietää ne kaikki termit mistä ne kertoo ja TOTTAKAI tietää jo. Vaikkei ne oikeesti tiedä, ei kinosta ja wtf.

   Lainaa

  36. Tulos: -10 (14 ääntä)
   Ai perkl ku läht vähän äkäseen...lisätkää ite pilkut sit ja korjatkaa vihreet. Nyt tiedätte kaik "mulonlukihärö!" miltä se aito ja oikea lukihäiriö näyttää ennen ku kerkii korjata 5-10 kertaa tekstinsä.

   Lainaa

  37. Tulos: +13 (25 ääntä)
   Oiva: Ei pärjätty: lapsikuolleisuus oli 30% ja eliniänodote 42 vuotta.
   Eipä ollut niin järjetön ylikansoitus, ku nykysin.

   Lainaa

  38. Jalopuutoukka 30.5.2017 23:56
   Tulos: +8 (16 ääntä)
   Sano ei jeesukselle: Jep, mut ne monien tonnien kasat käytettyjä kertsivaippoja kaatiksella ei oo yhtään ällöttäviä..
   Vaipat on tehty sellusta (puusta). Maatuu ja palaa erittäin helposti. Paperinkeräykseen ei kannata laittaa tai tulee valmiiksi paskottua vessapaperia.

   Lainaa

  39. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Lobo: Ai perkl ku läht vähän äkäseen…lisätkää ite pilkut sit ja korjatkaa vihreet. Nyt tiedätte kaik “mulonlukihärö!” miltä se aito ja oikea lukihäiriö näyttää ennen ku kerkii korjata 5-10 kertaa tekstinsä.
   Yhtäkään virhettä en huomannu.

   Lainaa

  40. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Ympäristön ja talouden takia olisin halunnut kestovaippailla, mutta en osannut pestä niitä vaippoja :D kuoret jäi haisemaan jos pesi vaan 60 asteessa. Etikka ja 90 astetta ois pilannut kosteussulun, eli en sit tiennyt mitä ois pitänyt tehdä, joten lopetettiin homma siihen. Harmittaa!

   Lainaa

  41. Tulos: +13 (19 ääntä)
   texmex: Helvetin ällöttävä keksintö kyllä. Ihan kaikkea ei tartte uusiokäyttää. Vai peseekö ja kuivattaako nää myös vessapaperin ja terveyssiteet?
   Hygieenisempaa, ekologisempaa ja helpompaa - vesipesu ja kuukuppi. Odotan innolla stereotyyppisia vastauksia :D

   Lainaa

  42. Tulos: -10 (24 ääntä)
   Miten kestovaipat oikein puhdistetaan? Pestään kusi-/paskavaipat samassa koneessa kuin vaatteetkin?! Ällöttävää.

   Lainaa

  43. Tulos: +19 (23 ääntä)
   ira: Miten kestovaipat oikein puhdistetaan? Pestään kusi-/paskavaipat samassa koneessa kuin vaatteetkin?! Ällöttävää.
   Yhtälailla saatat itse oksentaa tai ripuloida vaatteesi paskaan. Pesetkö silloinkin yksi vaate kerrallaan vai poltatko roviolla? Ei ne toisten ( =lasten) eritteet yhtään sen ihmeellisempiä ole kuin sinun tai puolisosi. Eihän pesukoneessa tietenkään vaatteet puhdistu vai miten olet ymmärtänyt pyykinpesukoneen idean...

   Lainaa

  44. Tulos: +10 (18 ääntä)
   Asia ei ole itselle vielä ajankohtainen, mutta oon aina miettinytkin että miten kestovaippojen kanssa oikein eletään. Onko sulla joku paskasanko mihin kaavit sattumat ja sitten haisuli jätetään jonnekin odottamaan että pääsee pesuun? Vai pestäänkö vaipat heti käytön jälkeen? (ei sekään kauheen ekologisesta kuulosta yhtä vaippaa pyörittää koneessa) En oo toistaiseksi joutunut pesukoneessani pesemään kakasta tuhriintuneita vaatteita niin mä olisin varmaan ihan yhtä pihalla ja että miten siitä hankkiudutaan eroon mahdollisimman nätisti :D

   Lainaa

  45. Suomalainen 1.6.2017 16:07
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Eniten mua mietityttää tässä miten aika-ajot liittyvät vaippoihin.

   Lainaa

  46. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Paska on puhtainta likaa!

   Lainaa

  47. Tulos: +7 (7 ääntä)
   wempula: “oletko käynyt tarpeillasi aina väärin? KATSO TÄÄLTÄ EXPERTIN OHJEET PAREMPAAN PSKALLAKÄYNTIIN!
   Katso täältä LENTOEMÄNNÄN salaiset niksit ko. toimitukseen.

   Lainaa

  48. Vaniljankukka 2.6.2017 21:16
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Pekka Paska: Nää on vaan aina kiusallista luettavaa missä joku yrittää kirjottaa hauskasti äitiydestä.
   Mä ainakin nauroin makeasti vaikka en koskaan ikinä halua äidiksi ja suurin osa mammajutuista koen lähinnä tylsyyden huipentumaksi. Toi oli sun mielestä kiusallinen teksti, okei. Mun mielestä sä taas olet melko kyyninen. :D

   Lainaa

  49. Vaniljankukka 2.6.2017 21:20
   Tulos: +11 (17 ääntä)
   ira: Miten kestovaipat oikein puhdistetaan? Pestään kusi-/paskavaipat samassa koneessa kuin vaatteetkin?! Ällöttävää.
   Eli sä et koskaan hikoile tai likaa vaatteitasi muutenkaan mihinkään eritteeseen tai likaan? Mihin hittoon sä sitten pesukonetta edes tarvitset? o_o Ja -miten- sä oikein onnistut tuossa? :o

   Lainaa

  50. Ajattelija 8.6.2017 6:46
   Tulos: -12 (16 ääntä)
   Marjo "hyvä", tunge ne vaipat kurkkuusi (mieluusti paskoineen päivineen), niin poistuu tämäkin ongelma. Pysyvästi.

   Lainaa

  51. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Molemmat lapset käytti kestovaippoja. Varalla oli näitä kertakäyttösiä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kestovaipat, vaipat, ryhmä, lyhenteet, vaikea, ohjeet