Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koira vs. Toyota

Taistelu on jatkunut jo monta vuotta.
Suurenna näkymä
Koira vs. Toyota

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 71 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Hannelen elämä 25.4.2017 1:05
   Tulos: -302 (596 ääntä)
   Onneksi koiralla oli tunteva omistaja mukana, kun auton alle oltiin hyppäämässä. Sääliksi käy niitä lapsia, joiden vanhemmat eivät ole mukana, kun auto ajaa yli. Mihin suomi on menossa, kun koiriakin kohdellaan paremmin, kuin kantasuomalaisia lapsia, Hä!?

   Lainaa

  2. Tulos: +928 (948 ääntä)
   Äkkiä se mieli muuttuu kun se koiraparka joka ei tiedä paremmin makaa kuolleena asfaltilla märkänä länttinä...

   Lainaa

  3. Sami Kuupas 25.4.2017 1:18
   Tulos: +376 (398 ääntä)
   Jussi, peräreikä.

   Lainaa

  4. Tulos: +447 (487 ääntä)
   Joskus olen ihmetellyt mistä tulee näitä koiranomistajia joiden sessut vetävät irti ympäri pitkin puistoa -yhteen *kompastuin* kun se yritti käydä serkkutytön -joka pelkää koiria -päälle, kaupunkipuistossa, ja hätistelin sitä mahdollisimman varovasti pois kun pidän koirista kuitenkin. Arvatkaapa sainko kuulla omistajalta huutoa miten olen eläimiä vihaava murhaaja kun tosiaan menetin tasapainoni koiran joka painoi itseäni enemmän hyppiessä niskaan... En silti toivo yhdenkään koiran jäävän auton alle. Ne omistajat sen sijaan, ja Jussi kans :7

   Lainaa

  5. Tulos: -21 (81 ääntä)
   Itsekin tuppauduin koirieni mukaan Toyotan kyytiin tänään (siis eilen)ja ne vei mut ulkoilemaan vapaasti, olihan sentään koiranpäivä! Kaikki selvisivät ehjänä kotiin nakkeja syömään.

   Lainaa

  6. Tulos: +297 (321 ääntä)
   Toivottavasti joku näkee oikein paljon vaivaa ja kuvaa videolle tuon koiranomistajan touhuja. Viitsii vielä seurata, missä asuu ja tekee eläinsuojeluilmotuksen, näyttäen videot todisteeksi. Joku kerta koiralle käy hassusti idiootin omistajan takia :(

   Lainaa

  7. Tulos: +633 (647 ääntä)
   Jussia vaan suututti kun häntä luultiin naiseksi

   Lainaa

  8. Tulos: +162 (222 ääntä)
   Sannni: Joskus olen ihmetellyt mistä tulee näitä koiranomistajia joiden sessut vetävät irti ympäri pitkin puistoa -yhteen *kompastuin* kun se yritti käydä serkkutytön -joka pelkää koiria -päälle, kaupunkipuistossa, ja hätistelin sitä mahdollisimman varovasti pois kun pidän koirista kuitenkin. Arvatkaapa sainko kuulla omistajalta huutoa miten olen eläimiä vihaava murhaaja kun tosiaan menetin tasapainoni koiran joka painoi itseäni enemmän hyppiessä niskaan… En silti toivo yhdenkään koiran jäävän auton alle. Ne omistajat sen sijaan, ja Jussi kans :7
   Koiraa on mukava pitää irti aina kun mahdollista. Omani nyt on hyvin koulutettu, mutta maalaisjärjen ja kaikkien mielenrauhan vuoksi otan kiinni aina jos näkökentässä on toinen ihminen. Nimenomaan sen takia kun ei voi tietää, kenellä se koirakammo on.

   Lainaa

  9. Tulos: +370 (380 ääntä)
   Ilmeisestihän keskisormen näyttely auton väistäessä koiraa tarkoittaa "Sinun olisi pitänyt ajaa päälle."

   Lainaa

  10. Tulos: +135 (171 ääntä)
   Omistaja voisi jäädä auton alle että koira saisi paremman kodin...

   Lainaa

  11. Tulos: -270 (310 ääntä)
   Pakko sen verran päteä, että lain mukaanhan koira saa kulkea vapaana. Mikäli koira sitten tekee jotain tai jää esimerkiksi auton alle on omistaja korvausvelvollinen ja automaattinen syyllinen :p

   Lainaa

  12. Tulos: +340 (346 ääntä)
   Pätevä: Pakko sen verran päteä, että lain mukaanhan koira saa kulkea vapaana. Mikäli koira sitten tekee jotain tai jää esimerkiksi auton alle on omistaja korvausvelvollinen ja automaattinen syyllinen
   Metsästyslain mukaan koira on maaliskuun alusta noin elokuun puoleenväliin pidettävä kytkettynä tai siten, että se on välittömästi kytkettävissä (mitä keskellä autotietä kulkeva koira ei ole, jos oletetaan omistajan kulkevan tien reunassa). Mikäli Länsitie Purolassa on taajamaa, koira on siellä pidettävä järjestyslain mukaan kytkettynä ihan ympäri vuoden.

   Lainaa

  13. mormooni666 25.4.2017 5:26
   Tulos: -95 (141 ääntä)
   Hannelen elämä: Onneksi koiralla oli tunteva omistaja mukana, kun auton alle oltiin hyppäämässä. Sääliksi käy niitä lapsia, joiden vanhemmat eivät ole mukana, kun auto ajaa yli. Mihin suomi on menossa, kun koiriakin kohdellaan paremmin, kuin kantasuomalaisia lapsia, Hä!?
   Ookko nää vammanen vai vammanen?

   Lainaa

  14. Tikku-ukko 25.4.2017 7:26
   Tulos: +264 (268 ääntä)
   Jussi on ilmeisesti tämä kyseinen tupakoiva nainen

   Lainaa

  15. Sinä maksat 25.4.2017 7:47
   Tulos: -29 (155 ääntä)
   Jos ei väistä niin ongelma korjaantuu aika nopeaan. Itse en ala tekemään mitään nopeita väistöjä koirien tai muiden saman kokoisten eläinten takia koska siinä on riski käydä tosi huonosti. Mielummin vaikka sitten liiskaan sen väärin pidetyn koiran kuin romutan autoni.

   Lainaa

  16. Tulos: +126 (130 ääntä)
   Pätevä: Pakko sen verran päteä, että lain mukaanhan koira saa kulkea vapaana. Mikäli koira sitten tekee jotain tai jää esimerkiksi auton alle on omistaja korvausvelvollinen ja automaattinen syyllinen
   Taajamassa koiran on kyllä oltava yksiselitteisesti kytkettynä, ellei se ole omistajan valvonnassa aidatulla alueella (piha tms.) tai koirapuistossa. Taajaman ulkopuolellakin koiran on oltava omistajan hallinnassa, 1.3.-19.8. välisenä aikana kytkettynä tai välittömästi kytkettävissä. Vapaana ei saisi muulloinkaan pitää edes keskellä korpea ilman maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupaa. Vaikka tämä olisi tapahtunut taajaman ulkopuolella, keskellä autotietä sinkoileva koira ei kuulosta olevan hallinnassa, saati sitten välittömästi kytkettävissä. Se on totta, että irtokoiran omistaja on vastuussa vahingoista, niin koiransa kuin autonkin, jos koira juoksee vaikka auton alle. Tähänkin on tosin joitain poikkeuksia, esim. ennakkoratkaisu jonka mukaan autoilija joutui vastaamaan autoonsa aiheutuneista vahingoista kun _metsästyskoira_ jäljesti hirvieläintä metsästysaikana yleisesti metsästyskäytössä olevalla metsäalueella, ja oli ylittänyt tietä riistaa ajaessaan ja jäänyt ylittäessään auton alle.

   Lainaa

  17. Tulos: +156 (162 ääntä)
   Mitäs sitten kun autoilija säikähtää tiellä juoksevaa koiraa, tekee ohjausvirheen ja koiran omistaja jää auton alle?

   Lainaa

  18. Tulos: +104 (108 ääntä)
   ...ei tässä pitäs olla mitää väittelyn aihetta. Taajamassa ja muualla missä on vilkasta liikennettä, pitäkää ne koirat kiinni. Ei jottia tai muttia, vaan pitäkää ne hauvat hihnassa ettei kenellekkää käy huonosti.

   Lainaa

  19. Tulos: +142 (146 ääntä)
   Tai se koiraa väistävä auto ajaa muun tiellä liikkujan kanssa kolarin. Näyttääköhän koiran omistaja sitten oikeudessa tuomarille keskaria?

   Lainaa

  20. Tulos: +144 (152 ääntä)
   Tiiviste: Koiraa on mukava pitää irti aina kun mahdollista. Omani nyt on hyvin koulutettu, mutta maalaisjärjen ja kaikkien mielenrauhan vuoksi otan kiinni aina jos näkökentässä on toinen ihminen. Nimenomaan sen takia kun ei voi tietää, kenellä se koirakammo on.
   Ei koiraa pidetä kiinni vain koirakammoisten takia. Vaikka sinä tiedät, että koirasi on hyvin koulutettu eikä säntäile minne sattuu, muut ihmiset eivät voi sitä tietää. Jos olet ohittamassa pyörällä tai autolla isäntänsä/emäntänsä kanssa irrallaan ulkoilevaa koiraa ja haluat välttää yliajon, sinun on pakko olettaa, että kyseinen koira ei ole hyvin koulutettu, ja säntää renkaan alle heti kun olet kohdalla. Minun puolestani hyvin koulutettuja koiria voi ihan vapaasti ulkoiluttaa ilman remmiä metsissä yms. vähän liikennöidyissä paikoissa (tietysti kuitenkin remmi mukana yllättävien tilanteiden varalta). Mutta autoteillä ja kevyen liikenteen väylillä koiran irrallaanpitämisen ainoa selitys on omistajan itsekkyys, välinpitämättömyys ja kuspäisyys.

   Lainaa

  21. Tulos: +40 (90 ääntä)
   Hannelen elämä: Onneksi koiralla oli tunteva omistaja mukana, kun auton alle oltiin hyppäämässä. Sääliksi käy niitä lapsia, joiden vanhemmat eivät ole mukana, kun auto ajaa yli. Mihin suomi on menossa, kun koiriakin kohdellaan paremmin, kuin kantasuomalaisia lapsia, Hä!?
   Hä, hä..? Toi sana "kantasuomalaisia" sun tekstissäs... Eiks sen pitäis olla niin, että kohdellaan hyvin KAIKKIA lapsia. Esität siinä olevas huolissas lapsista, ja samalla noin naurettavan ahdaskatseisesti rajaat huoles vaan tiettyihin lapsiin. Valkoinen rotu ensin, niinkö? Ei niillä muilla niin väliä. Ehkäpä joku ajattelee samoin susta. ;)

   Lainaa

  22. Tulos: +73 (93 ääntä)
   "Ei se koira mitään tee, se on ihan kiltti." Varmaan joo, mutta mä en välttämättä ole.

   Lainaa

  23. Myrkkylihapulla 25.4.2017 10:18
   Tulos: +8 (92 ääntä)
   Aika perus koiranomistaja. Joku koira-ajokortti tarvittaisiin... tai sitten vaan voitaisiin lopettaa koko koirapelleily ja ajaa lemmikkibisnes pikkuhiljaa alas. Ei tietenkään tule tapahtumaan, ja tähänkin tulee monta vihaista kommenttia koska kukaan ei voi ymmärtää miten joku kehtaakin arvostella lemmikinpito-oikeutta.

   Lainaa

  24. Tulos: +48 (52 ääntä)
   On se niin rankkaa pitää koiraa remmissä. Hirveä työ. Näen sieluni silmin omistajalla choker -pannan kaulassa. Voisi kytkeä sen koiraansa.

   Lainaa

  25. Tulos: +12 (44 ääntä)
   Antero: Taajamassa koiran on kyllä oltava yksiselitteisesti kytkettynä, ellei se ole omistajan valvonnassa aidatulla alueella (piha tms.) tai koirapuistossa. Taajaman ulkopuolellakin koiran on oltava omistajan hallinnassa, 1.3.-19.8. välisenä aikana kytkettynä tai välittömästi kytkettävissä. Vapaana ei saisi muulloinkaan pitää edes keskellä korpea ilman maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupaa. Vaikka tämä olisi tapahtunut taajaman ulkopuolella, keskellä autotietä sinkoileva koira ei kuulosta olevan hallinnassa, saati sitten välittömästi kytkettävissä. Se on totta, että irtokoiran omistaja on vastuussa vahingoista, niin koiransa kuin autonkin, jos koira juoksee vaikka auton alle. Tähänkin on tosin joitain poikkeuksia, esim. ennakkoratkaisu jonka mukaan autoilija joutui vastaamaan autoonsa aiheutuneista vahingoista kun _metsästyskoira_ jäljesti hirvieläintä metsästysaikana yleisesti metsästyskäytössä olevalla metsäalueella, ja oli ylittänyt tietä riistaa ajaessaan ja jäänyt ylittäessään auton alle.
   "Välittömästi kytkettävissä" ei tarkoita, että koiran pitäisi olla koko ajan käsivarrenmitan päässä, vaan että koiraa koko ajan tarkkaillaan ja se on mahdollista heti tarpeen tullen kutsua luokse ja ottaa kiinni. Tien reunassa irtaallaan ulkoiluttaminen sinällään kuulostaa kyllä joltain koiraansa tai autoilijoita vihaavan tai vakuutuspetoksesta haaveilevan hommalta.

   Lainaa

  26. Tulos: -6 (16 ääntä)
   Järvenpää mainittu! Torilla tavataan?

   Lainaa

  27. Tulos: +27 (51 ääntä)
   Frayed: Hä, hä..? Toi sana “kantasuomalaisia” sun tekstissäs… Eiks sen pitäis olla niin, että kohdellaan hyvin KAIKKIA lapsia. Esität siinä olevas huolissas lapsista, ja samalla noin naurettavan ahdaskatseisesti rajaat huoles vaan tiettyihin lapsiin. Valkoinen rotu ensin, niinkö? Ei niillä muilla niin väliä. Ehkäpä joku ajattelee samoin susta.
   Uskallan väittää että nimimerkki Hannelen elämä tarkoitti tuon vitsiksi.

   Lainaa

  28. Tulos: +85 (87 ääntä)
   Tiiviste: Koiraa on mukava pitää irti aina kun mahdollista. Omani nyt on hyvin koulutettu, mutta maalaisjärjen ja kaikkien mielenrauhan vuoksi otan kiinni aina jos näkökentässä on toinen ihminen. Nimenomaan sen takia kun ei voi tietää, kenellä se koirakammo on.
   Itsellänikin on jonkintasoinen kammo *irrallaan* olevia koiria kohtaan juuri syystä jonka mainitsit -jos koira on hyvin hoidettu eli hyvin koulutettu, sillä on järkevä omistaja joka ottaa muutkin huomioon, eli pitää sen hihnassa jos ja kun laki ja järjestyssäännöt, ja yleinen huomaavaisuus, vaativat. Toisaalta jos joku pitää koiraansa irti paikoissa, kuten vilkkaissa puistoissa tai vilkkailla teillä, joissa se on joko erikseen kielletty tai hyvin turvatonta, niin täytyy olettaa ettei omistaja muutenkaan osaa, ja koira on siis mahdoton piski. Toisin sanoen, koirat jotka oikeastaan voisivat olla irtikin ovat ihmisten ilmoilla hihnassa, ja koirat jotka tosiaankaan eivät saisi olla vapaana, ovat vapaana. Jonkinlainen koira-ajokortti pitäisi olla, jo kunnollisten koiraomistajien ja heidän koiriensa maineen takia.

   Lainaa

  29. Tulos: +70 (74 ääntä)
   Iara: Äkkiä se mieli muuttuu kun se koiraparka joka ei tiedä paremmin makaa kuolleena asfaltilla märkänä länttinä…
   Jussin mielestä se on sillon tojotakuskin vika.

   Lainaa

  30. Tulos: +24 (34 ääntä)
   Tiiviste: Koiraa on mukava pitää irti aina kun mahdollista. Omani nyt on hyvin koulutettu, mutta maalaisjärjen ja kaikkien mielenrauhan vuoksi otan kiinni aina jos näkökentässä on toinen ihminen. Nimenomaan sen takia kun ei voi tietää, kenellä se koirakammo on.
   skörä: “Välittömästi kytkettävissä” ei tarkoita, että koiran pitäisi olla koko ajan käsivarrenmitan päässä, vaan että koiraa koko ajan tarkkaillaan ja se on mahdollista heti tarpeen tullen kutsua luokse ja ottaa kiinni. Tien reunassa irtaallaan ulkoiluttaminen sinällään kuulostaa kyllä joltain koiraansa tai autoilijoita vihaavan tai vakuutuspetoksesta haaveilevan hommalta.
   Niinhän se on. Ja vaikka ulkoiluttaisi koiraa keskellä metsää, niin että koira on välittömästi kytkettävissä mihin vuodenaikaan tahansa, pitää olla metsästysoikeuden haltijan lupa sille toiminnalle. Harmittavasti lähes kukaan muu koiranomistaja ei näistä säännöistä tiedä saati piittaa paitsi metsästäjät.

   Lainaa

  31. Tulos: +6 (54 ääntä)
   Tiiviste: Jussia vaan suututti kun häntä luultiin naiseksi
   Kieltämättä Jussille voisi hamekankaan ostaa.

   Lainaa

  32. Tulos: +35 (41 ääntä)
   Ja aina näillä elämänkouluilla on vielä koiria..

   Lainaa

  33. ei koiria vapaana! 25.4.2017 12:47
   Tulos: -8 (82 ääntä)
   Itse pelkään koiria ihan julmetusti, ei tarvitse edes olla iso koira. Kannan turvasumutetta aina mukana ja jos joku koira juoksee kohti niin varmana sumutan, se ois mun ensimmäinen reaktio. Siinä sitten omistaja saa viedä rakkinsa eläinlääkäriin ja maksaa sen ihan itse. Pitäkää petonne tiukasti siinä narunpäässä tai saattaa käydä huonosti!

   Lainaa

  34. Tulos: +5 (21 ääntä)
   Normaalia Kajaanilaista käytöstä :)

   Lainaa

  35. Tulos: -21 (69 ääntä)
   Myrkkylihapulla: Aika perus koiranomistaja. Joku koira-ajokortti tarvittaisiin… tai sitten vaan voitaisiin lopettaa koko koirapelleily ja ajaa lemmikkibisnes pikkuhiljaa alas. Ei tietenkään tule tapahtumaan, ja tähänkin tulee monta vihaista kommenttia koska kukaan ei voi ymmärtää miten joku kehtaakin arvostella lemmikinpito-oikeutta.
   Sä oot varmaan aika perus koiranmyrkyttäjä. Luulee tekevänsä suurenkin yhteiskunnallisen palveluksen, vaikka vaan tappaa jonkun rakkaan perheenjäsenen. Toisen perheenjäsenen tappaminen omankäden oikeudella on ihan ok, mutta sua ei varmaan saisi ohittaa kassajonossa.

   Lainaa

  36. Tulos: +22 (28 ääntä)
   Tiiviste: Jussia vaan suututti kun häntä luultiin naiseksi
   Jos kerran Riitta sai selvää Jussin huudosta, niin Jussilla on varmaankin myös aika neitimäinen ääni. Muutenhan Riitta olisi tajunnut että mies se on.

   Lainaa

  37. Tulos: +37 (55 ääntä)
   Mari Sija: Sä oot varmaan aika perus koiranmyrkyttäjä. Luulee tekevänsä suurenkin yhteiskunnallisen palveluksen, vaikka vaan tappaa jonkun rakkaan perheenjäsenen. Toisen perheenjäsenen tappaminen omankäden oikeudella on ihan ok, mutta sua ei varmaan saisi ohittaa kassajonossa.
   Jos oltaisiin taas tyynesti? Vaikkakin nimimerkki oli epämiellyttävä, niin on ihan järkevä väite että lemmikkibisnes pitäisi ajaa alas -paljonkin järkeä maksaa joistan auton takakontista otettavista muka "puhdasrotuisista" pennuista jotka ovat niin sairaita kuin olla voi? Kunnollisten rotueläinten kasvattaminen ei tuota kellekään kummempia voittoja, ja on enempi kutsumus kuin bisnes, ja mitä normilemmikkeihin tulee, niin eläinsuojelusta saa puoli-ilmaiseksi. Ei se ettei kannata pentutehtailua tai muuta eläinten kasvattamista pelkän rahan takia tarkoita että voisi kuvitellakaan myrkyttävänsä koiraa. Koirien hyvinvoinnista on enempi huoli jos ne ovat vain rahakoneita jotka myydään mille idiooteille tahansa.

   Lainaa

  38. Tulos: +1 (35 ääntä)
   Juu ja kissojen sontakasoja on tiet täynnä ja hyökkäävät ihmisten päälle..eikun hetkonen. Niillä on tapana ihan peittää jätöksensä. Vertaus ontuu muutenkin, koska erittäin harvoin kissoja ulkona näkee edes valjaissa.

   Lainaa

  39. Tulos: +45 (61 ääntä)
   Tiiviste: Koiraa on mukava pitää irti aina kun mahdollista. Omani nyt on hyvin koulutettu, mutta maalaisjärjen ja kaikkien mielenrauhan vuoksi otan kiinni aina jos näkökentässä on toinen ihminen. Nimenomaan sen takia kun ei voi tietää, kenellä se koirakammo on.
   Ei tarvitse olla mitään koirakammoa. Luulin, että lakia tulisi kaikkien, myös sinunkin noudattaa.

   Lainaa

  40. Tulos: +49 (53 ääntä)
   skörä: “Välittömästi kytkettävissä” ei tarkoita, että koiran pitäisi olla koko ajan käsivarrenmitan päässä, vaan että koiraa koko ajan tarkkaillaan ja se on mahdollista heti tarpeen tullen kutsua luokse ja ottaa kiinni. Tien reunassa irtaallaan ulkoiluttaminen sinällään kuulostaa kyllä joltain koiraansa tai autoilijoita vihaavan tai vakuutuspetoksesta haaveilevan hommalta.
   Ei tarkoitakaan, mutta jos koira sinkoilee autojen seassa ja omistajan asenne on tuo, en sanoisi koiran olevan välittömästi kytkettävissä. Ja jos tosiaan kyse on taajamasta niin silloin ei saisi olla kytkemättä ylipäätään.

   Lainaa

  41. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Sinä maksat: Jos ei väistä niin ongelma korjaantuu aika nopeaan. Itse en ala tekemään mitään nopeita väistöjä koirien tai muiden saman kokoisten eläinten takia koska siinä on riski käydä tosi huonosti. Mielummin vaikka sitten liiskaan sen väärin pidetyn koiran kuin romutan autoni.
   Päteeköhän koiriin sama kuin hirvieläimiin? Vakuutushan ei korvaa, jos ajat pöpelikköön väistäessäsi hirveä, vaan elikkoon täytyy osua...

   Lainaa

  42. Tulos: +37 (39 ääntä)
   Mielipide: Ei koiraa pidetä kiinni vain koirakammoisten takia. Vaikka sinä tiedät, että koirasi on hyvin koulutettu eikä säntäile minne sattuu, muut ihmiset eivät voi sitä tietää. Jos olet ohittamassa pyörällä tai autolla isäntänsä/emäntänsä kanssa irrallaan ulkoilevaa koiraa ja haluat välttää yliajon, sinun on pakko olettaa, että kyseinen koira ei ole hyvin koulutettu, ja säntää renkaan alle heti kun olet kohdalla. Minun puolestani hyvin koulutettuja koiria voi ihan vapaasti ulkoiluttaa ilman remmiä metsissä yms. vähän liikennöidyissä paikoissa (tietysti kuitenkin remmi mukana yllättävien tilanteiden varalta). Mutta autoteillä ja kevyen liikenteen väylillä koiran irrallaanpitämisen ainoa selitys on omistajan itsekkyys, välinpitämättömyys ja kuspäisyys.
   Minun kimppuun on hyökännyt ja käsivarresta purrut hyvin koulutettu koira, joka ei ollut kytketty - ilman että tein mitään uhkavaa (omassa elämässä kun on aina ollut koiria, niin omasta mielestäni osaan kohdata vieraan koiran). Yhdyn myös 2. kommentoijan viimeiseen lauseeseen.

   Lainaa

  43. Tulos: +49 (51 ääntä)
   Sääliksi käy koiraparkaa, joka joutuu elämään tuollaisen ihmisroskan päähänpistojen armoilla.

   Lainaa

  44. Tulos: +13 (25 ääntä)
   Jussi, kyllä äitisi voisi pitää koiransa hihnassa! Tai jos joku autoilija ei ehdikään irrallaan juoksevaa koiraa väistää, niin voihan, siitä sitten tehdä ensitalveksi vaikka pilkkirukkaset, njam!

   Lainaa

  45. Tulos: -7 (15 ääntä)
   Hohhoijaa: Tiiviste
   Sinäkään et ikinä kävele punaisia päin.

   Lainaa

  46. Rätväkkä 26.4.2017 1:32
   Tulos: +8 (22 ääntä)
   Barael: Tai se koiraa väistävä auto ajaa muun tiellä liikkujan kanssa kolarin. Näyttääköhän koiran omistaja sitten oikeudessa tuomarille keskaria?
   No tuossa tilanteessa autoilijan pitäisi osata tehdä nopea ratkaisu kummasta tulee vähemmän vahinkoa, koiran päälle ajamisesta vai toisen tiellä liikkujan kanssa kolaroimisesta. Jos autoilija tekee sen erheen, että väistää koiraa ja ajaa kolarin, ei koiran omistajaa välttämättä oikeudessa nähdä lainkaan koska vika on autoilijan kun ei hoksannut ajaa koiran päältä.

   Lainaa

  47. Onkos tässä 26.4.2017 3:35
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Jussi haisee vanhan liiton elämäm koululaiselta

   Lainaa

  48. Saku Nauriskäki 26.4.2017 9:14
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Team Toyota.

   Lainaa

  49. Tulos: -10 (22 ääntä)
   Koirat kii tai lihoiksi..

   Lainaa

  50. Tulos: +20 (28 ääntä)
   Sinä maksat: Jos ei väistä niin ongelma korjaantuu aika nopeaan. Itse en ala tekemään mitään nopeita väistöjä koirien tai muiden saman kokoisten eläinten takia koska siinä on riski käydä tosi huonosti. Mielummin vaikka sitten liiskaan sen väärin pidetyn koiran kuin romutan autoni.
   Jos jo jänikseen törmätessä puskuri meni vaihtoon, ni kannattaa silloin väistää myös se koira. Jos se auto on sinulle niin rakas.

   Lainaa

  51. Tulos: +30 (32 ääntä)
   Minä ainakin rakastan koiraani niin paljon etten koskaan antaisi sen juosta tiellä vapaana tarkoituksella. Kerran pentuna se karkasi, juoksi autotielle , minä perässä, että autot sentään näkevät minut jos ei koiraa.

   Lainaa

  52. No, ei saa. 26.4.2017 15:06
   Tulos: +13 (19 ääntä)
   Pätevä: Pakko sen verran päteä, että lain mukaanhan koira saa kulkea vapaana. Mikäli koira sitten tekee jotain tai jää esimerkiksi auton alle on omistaja korvausvelvollinen ja automaattinen syyllinen
   Tähän aikaan vuodesta koiraa on pidettävä kiinni sekä maalla että kaupungissa. Pesimäajan jälkeen tai metsästysajan alkaessa maaseudulla ja metsässä saa pitää vapaana.

   Lainaa

  53. Tulos: +31 (33 ääntä)
   Olipas pätkitty versio koko keskustelusta. Tämähän jatkui vielä facessa ja Jussi ei ollut ollut edes tilanteessa mukana, vaan pahoitti mielensä koiranulkoiluttaja naisen puolesta ja irtosi kaikista henkseleistä.

   Lainaa

  54. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Repesin jo kun Jussi vastaa tupakoitsevan naisen puolesta itseään puolustamaan. Tietty ei siinä mitään, jos Jussi olikin tämä tupakoitsevan nainen. Sitten keskustelussa edes järkeä....Muuten Jussi hei.. natti natti ja uniaika :D

   Lainaa

  55. Yllättyneitä olivat? 27.4.2017 10:49
   Tulos: +22 (32 ääntä)
   Taas tilanne, jossa 95% koiranomistajista pilaa sen 5% maineen. Joku testi kyllä pitäisi olla ennen kun saisi ostaa lemmikin. Liian monelle eläimet ovat vain kulutustavaraa. Jännästi myös muista piittaamaton koiranomistaja on usein vahvasti elämäm_koululainen. En vihaa eläimiä, vihaan niiden kusipäisiä omistajia.

   Lainaa

  56. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Mielipide: Ei koiraa pidetä kiinni vain koirakammoisten takia. Vaikka sinä tiedät, että koirasi on hyvin koulutettu eikä säntäile minne sattuu, muut ihmiset eivät voi sitä tietää. Jos olet ohittamassa pyörällä tai autolla isäntänsä/emäntänsä kanssa irrallaan ulkoilevaa koiraa ja haluat välttää yliajon, sinun on pakko olettaa, että kyseinen koira ei ole hyvin koulutettu, ja säntää renkaan alle heti kun olet kohdalla. Minun puolestani hyvin koulutettuja koiria voi ihan vapaasti ulkoiluttaa ilman remmiä metsissä yms. vähän liikennöidyissä paikoissa (tietysti kuitenkin remmi mukana yllättävien tilanteiden varalta). Mutta autoteillä ja kevyen liikenteen väylillä koiran irrallaanpitämisen ainoa selitys on omistajan itsekkyys, välinpitämättömyys ja kuspäisyys.
   Juuri näin. Lisäksi on hankalaa kouluttaa omaa remmirähjää koiraa, joka pelkää erityisesti irti olevia koiria. Ymmärrän, että on mukava pitää hyvin koulutettua koiraa välillä irti, enkä usko että suurimmasta osasta näistä koirista mitään vaaraa kenellekään on, mutta ei minun idioottikoirani sitä tiedä. Jos irti oleva koira erehtyy liian lähelle, se saa turpaansa minun rähjäävältä koiraltani vaikka olisi kuinka kiltti. Koirallani on koulutus kesken, ja palataan aina lähtöruutuun sellaisen säikähdyksen takia. Eli älkää kiltit pitäkö edes niitä hyvin koulutettuja koirianne irti kaupungin viheralueilla! Liian monesti käy myös niin että vilkkaillakin puistoalueilla omistaja huhuilee "tottelevaista" irti olevaa koiraansa takaisin minun koirani luota huutojen kaikuessa kuuroille korville. Selityksinä "kyllä se yleensä tottelee/se on mulla vaan hoidossa" jne...

   Lainaa

  57. Oma elämä kateissa 27.4.2017 12:43
   Tulos: -37 (41 ääntä)
   On se jumaliste kumma homma kun asioita suurennellaan ja vääristetään kokonaan... Jos koira on penkan takana paskalla ja autoilija ei huomaa sitä ennen kun kohdalla ja koira liikahtaa vaihtaakseen paskomisasentoa nii sitten hiljennetään vauhtia pois ja toisekseen niin vanha koira että tiedän itsekin ettei se juokse tielle niinkuin joillakin se hihnassa oleva koira juoksee auton alle ja kyllä koiraa saat pitää irti jos se on välittömästi kytkettävissä. Tällä alottajalla taitaa kiinnostaa muitten elämä niin paljo ettei osaa omaa elämäänsä edes elää joka päivä jollain sivustolla rinkumassa ku ei mee oman mielen mukaan. Ja mitä Jussiin tulee niin hänkin taitaa tuntea aika hyvin koiran ja tilanteen ja btw menis teilläkin tunteisiin jos facessa ruetaan jauhaa paskaa mikä ei oo edes totta. Mie kiitän ja kuittaan

   Lainaa

  58. Suomalainen 27.4.2017 16:20
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Eikö kukaan muu ihmettele mikä on "koiran irtokoitas"?

   Lainaa

  59. Tulos: +24 (26 ääntä)
   Oma elämä kateissa: On se jumaliste kumma homma kun asioita suurennellaan ja vääristetään kokonaan… Jos koira on penkan takana paskalla ja autoilija ei huomaa sitä ennen kun kohdalla ja koira liikahtaa vaihtaakseen paskomisasentoa nii sitten hiljennetään vauhtia pois ja toisekseen niin vanha koira että tiedän itsekin ettei se juokse tielle niinkuin joillakin se hihnassa oleva koira juoksee auton alle ja kyllä koiraa saat pitää irti jos se on välittömästi kytkettävissä. Tällä alottajalla taitaa kiinnostaa muitten elämä niin paljo ettei osaa omaa elämäänsä edes elää joka päivä jollain sivustolla rinkumassa ku ei mee oman mielen mukaan. Ja mitä Jussiin tulee niin hänkin taitaa tuntea aika hyvin koiran ja tilanteen ja btw menis teilläkin tunteisiin jos facessa ruetaan jauhaa paskaa mikä ei oo edes totta. Mie kiitän ja kuittaan
   Terve Jussi! Jos koira on penkan takana puskassa, autoilija tuskin huomaa sitä. Siinä on muutaman metrin ero tien keskiviivalle, ulkopuoliset ei voi tietää missä koira on ollut ja mitä kukakin tehnyt. Mutta henk koht kiinnostaa: mikä pistää näyttämään keskaria autoilijalle, joka väistää koiraasi? Eikö sen pitäisi olla ihan positiivinen asia ettei aja liian läheltä?

   Lainaa

  60. Tulos: +19 (21 ääntä)
   Oma elämä kateissa: On se jumaliste kumma homma kun asioita suurennellaan ja vääristetään kokonaan… Jos koira on penkan takana paskalla ja autoilija ei huomaa sitä ennen kun kohdalla ja koira liikahtaa vaihtaakseen paskomisasentoa nii sitten hiljennetään vauhtia pois ja toisekseen niin vanha koira että tiedän itsekin ettei se juokse tielle niinkuin joillakin se hihnassa oleva koira juoksee auton alle ja kyllä koiraa saat pitää irti jos se on välittömästi kytkettävissä. Tällä alottajalla taitaa kiinnostaa muitten elämä niin paljo ettei osaa omaa elämäänsä edes elää joka päivä jollain sivustolla rinkumassa ku ei mee oman mielen mukaan. Ja mitä Jussiin tulee niin hänkin taitaa tuntea aika hyvin koiran ja tilanteen ja btw menis teilläkin tunteisiin jos facessa ruetaan jauhaa paskaa mikä ei oo edes totta. Mie kiitän ja kuittaan
   Tässä tapauksessa taisi koira seilata ajotiellä keskiviivan molemmin puolin. Eikä siten varmaankaan ollut välittömästi kytkettävissä. Nyt niitä valoja päälle siellä päässä.

   Lainaa

  61. MikkoMallikas 27.4.2017 22:53
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Oma elämä kateissa: On se jumaliste kumma homma kun asioita suurennellaan ja vääristetään kokonaan… Jos koira on penkan takana paskalla ja autoilija ei huomaa sitä ennen kun kohdalla ja koira liikahtaa vaihtaakseen paskomisasentoa nii sitten hiljennetään vauhtia pois ja toisekseen niin vanha koira että tiedän itsekin ettei se juokse tielle niinkuin joillakin se hihnassa oleva koira juoksee auton alle ja kyllä koiraa saat pitää irti jos se on välittömästi kytkettävissä. Tällä alottajalla taitaa kiinnostaa muitten elämä niin paljo ettei osaa omaa elämäänsä edes elää joka päivä jollain sivustolla rinkumassa ku ei mee oman mielen mukaan. Ja mitä Jussiin tulee niin hänkin taitaa tuntea aika hyvin koiran ja tilanteen ja btw menis teilläkin tunteisiin jos facessa ruetaan jauhaa paskaa mikä ei oo edes totta. Mie kiitän ja kuittaan
   Aloittajaa en ole nähnyt muualla "rinkumassa", Jussin kylläkin.

   Lainaa

  62. Oma elämä kateissa 29.4.2017 1:42
   Tulos: -18 (24 ääntä)
   cinnamon: Terve Jussi! Jos koira on penkan takana puskassa, autoilija tuskin huomaa sitä. Siinä on muutaman metrin ero tien keskiviivalle, ulkopuoliset ei voi tietää missä koira on ollut ja mitä kukakin tehnyt. Mutta henk koht kiinnostaa: mikä pistää näyttämään keskaria autoilijalle, joka väistää koiraasi? Eikö sen pitäisi olla ihan positiivinen asia ettei aja liian läheltä?
   Moi. En kyllä Jussi ole ja ei en ole ulkopuolinen ja tiedän että koira oli penkan takana paskalla eikä juoksemassa keskellä tietä niinkuin väitetään. Tietenkin aina asialla on yhtä monta tarinaa kuin näkijöitä on. Koiraa ei ole siis tarvinnut väistää ja JOS se olisi ollut keskellä tietä olisi koira jäänyt Toyotan alle. Ja mitä keskisormeen tulee niin edelleen tarinalla on yhtä monta tarinaa kuin näkijöitä ;)

   Lainaa

  63. Oma elämä kateissa 29.4.2017 1:44
   Tulos: -14 (20 ääntä)
   Minä: Tässä tapauksessa taisi koira seilata ajotiellä keskiviivan molemmin puolin. Eikä siten varmaankaan ollut välittömästi kytkettävissä. Nyt niitä valoja päälle siellä päässä.
   Kerroppa olitko näkemässä tilannetta? kyllä täällä valot toimii mutta toimiiko siellä?

   Lainaa

  64. Oma elämä kateissa 29.4.2017 1:46
   Tulos: -9 (15 ääntä)
   Oma elämä kateissa: Kerroppa olitko näkemässä tilannetta? kyllä täällä valot toimii mutta toimiiko siellä?
   Minä: Tässä tapauksessa taisi koira seilata ajotiellä keskiviivan molemmin puolin. Eikä siten varmaankaan ollut välittömästi kytkettävissä. Nyt niitä valoja päälle siellä päässä.
   Ja kyllä koira on ollut välittömästi kytkettävissä mutta siihenkään ei ole ollut tarvetta Mutta hauskaa vappua! :)

   Lainaa

  65. Tulos: +27 (29 ääntä)
   Ihmiset jotka sanovat "Kyllä minä koirani tunnen!", ovat juuri niitä, joilla ei ole mitään käsitystä koirien käytöksestä. Yleensä tätä lausetta seuraa vielä sanat "Oho, miten se nyt tolleen" tai "Ei se ennen kyllä ole..". Koira on eläin, jolla on pedon vaistot. Koulutetuimmatkin koirat saattavat joskus unohtaa ympäristönsä, kun jotain kiinnostavampaa ilmaantuu.

   Lainaa

  66. Arthur Brown 30.4.2017 19:32
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Milou: Koira on eläin, jolla on pedon vaistot. Koulutetuimmatkin koirat saattavat joskus unohtaa ympäristönsä, kun jotain kiinnostavampaa ilmaantuu.
   Toki näin, mutta itseäni kuitenkin pelottavat huomattavasti enemmän koiranomistajat. Itse sain aikamoisen liudan törkyä niskaani kun huomautin omistajaa liikennevaloissa, että voisi pitää koiran kytkettynä *kaupunkialueella* liikkueessaan. Onneksi Suomessa ei kovin monella ole aseita mukanaan, voisi tulla rumaa jälkeä kun koiranomistajat pääsevät puolustamaan kultamussukoitaan.

   Lainaa

  67. minä123456 30.4.2017 20:34
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Oma elämä kateissa: Ja kyllä koira on ollut välittömästi kytkettävissä mutta siihenkään ei ole ollut tarvetta Mutta hauskaa vappua!
   Taitaa olla taajama-alue kyseessä? Koiran pitäisi tietääkseni olla taajama-alueella koko ajan kytkettynä, ellei sitten ole jollain suljetulla pihalla tms.

   Lainaa

  68. Erkki Posti 7.5.2017 17:31
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   maijju: Mitäs sitten kun autoilija säikähtää tiellä juoksevaa koiraa, tekee ohjausvirheen ja koiran omistaja jää auton alle?
   Tässä tapauksessa se olisi juhlan aihe.

   Lainaa

  69. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Arthur Brown: Toki näin, mutta itseäni kuitenkin pelottavat huomattavasti enemmän koiranomistajat. Itse sain aikamoisen liudan törkyä niskaani kun huomautin omistajaa liikennevaloissa, että voisi pitää koiran kytkettynä *kaupunkialueella* liikkueessaan. Onneksi Suomessa ei kovin monella ole aseita mukanaan, voisi tulla rumaa jälkeä kun koiranomistajat pääsevät puolustamaan kultamussukoitaan.
   Harmillista, että tunnen monta koiranomistajaa, joilla nimenomaan on "ase" mukana. Tai näin he ainakin uskovat. Pakko ottaa ensi koiraksi esim pitbulli, vaikkei ole hajuakaan nelijalkaisista. "Mutta kun näyttää niin kovalta pojalta tämmöinen hihnassa"... Ja mikä kumma oikeasti, ettei koiranomistajat voi tutustua lemmikkejänsä koskevaan lakiin, vaan pitää vaan väittää olevansa oikeassa, kyllä meidän turrea saa pitää vapaana koska on niin vitun lepposa, etkö muka nää?! Vitutti niin suunnattomasti kerran kadulla päälle hypännyt sussari, että meinasin oikeasti tintata 10 vuotiasta tyttöä aivoon vain, koska hän nauroi koiran hypätessä päälleni, ei edes yrittänyt kutsua luokseen. Onneksi koira oli kiltti ja halusi vain tulla tervehtimään, muuten olisi viety tyttö hihnassa kotiovelle... Ja anteeksi loukkaukseni lasta kohtaan, mutta kyllä tuon ikäisen luulisi jo tajuavan, jos hänelle on mitään koirista kerrottu.

   Lainaa

  70. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Tiiviste: Koiraa on mukava pitää irti aina kun mahdollista. Omani nyt on hyvin koulutettu, mutta maalaisjärjen ja kaikkien mielenrauhan vuoksi otan kiinni aina jos näkökentässä on toinen ihminen. Nimenomaan sen takia kun ei voi tietää, kenellä se koirakammo on.
   Juuri nimen omaan näin ei pirä toimia vasn se koira on aina oltava kiinni hihnas. Ja aina ei pirä koiraan luottaa "ei eres omistajan" vaikka kuinka sitä kiltisti kehuttaiskin.

   Lainaa

  71. Tulos: +1 (1 ääni)
   Suomalainen: Eikö kukaan muu ihmettele mikä on “koiran irtokoitas”?
   Kyllä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: auto, Toyota, koirat, tie, ulkoiluttaa, väistää, väärä, vapaana