Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kauhunhetkiä hississä

Painajaisen laivareissulla aiheutti tällä kertaa putoava hissi.
Kauhunhetkiä hississä

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 49 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +412 (510 ääntä)
   Paska puhetta mutta uskon

   Lainaa

  2. Tulos: +549 (589 ääntä)
   Xprs:n hissi tippuu alas ja Jannen tarinan uskottavuus kohoaa ylös... Olisi nimittäin globaali uutinen, mikäli tapahtuisi oikeasti muualla kuin huonoissa katastrofileffoissa.

   Lainaa

  3. Tulos: +440 (474 ääntä)
   Asiat, joita ei ikinä tapahtunut vol. 48294

   Lainaa

  4. Tulos: -76 (142 ääntä)
   7 ihmistä laivan hississä. Juu.

   Lainaa

  5. Samuli Edelman 21.3.2017 3:23
   Tulos: +100 (148 ääntä)
   mulkokala: Paska puhetta mutta uskon
   Puhe voi kyllä olla paskaa, mutta paska ei kyllä ole puhetta.

   Lainaa

  6. Tosi tarina 21.3.2017 5:24
   Tulos: +225 (251 ääntä)
   Tosi tarina, ellei hissejä olisi rakennettu niin, että niiden tippuminen on MAHDOTONTA, ellei sitten lentokone pamaha siihe hissikuiluun ja sillonki epätodennäköistä :D

   Lainaa

  7. Kurmuttaja 21.3.2017 5:32
   Tulos: +447 (465 ääntä)
   Asioiden oikea laita lienee jotain sen suuntaista, että kirjoittaja on jäänyt hetkeksi jumiin hissiin ja pitäähän siitä nyt yrittää elämää suurempi tarina iskeä. Kehnolla menestyksellä.

   Lainaa

  8. Tulos: +274 (310 ääntä)
   Hississä ei lopu happi, yleinen harhaluulo.

   Lainaa

  9. Tulos: +111 (121 ääntä)
   kiva tarina,mutta ei nyt herätä tunteita.

   Lainaa

  10. Tulos: +252 (280 ääntä)
   Ja lisätään vielä sen verta että mitä hittoa sähkömies sielä teki? Kyllä se on hissin huoltomies joka saapuu paikalle, ei sähkäri.

   Lainaa

  11. hatsikeuhko 21.3.2017 6:53
   Tulos: +425 (437 ääntä)
   "...ja sähkömies, tai kuuma nainenhan se oli, kun avasi oven niin vetäisin housuni alas, heilutin villisti helikopteria ja rintaa takoen päästin ilmoille lujan Tarzan-huudon."

   Lainaa

  12. Lukijon Käyny /Vartia 21.3.2017 7:33
   Tulos: +180 (204 ääntä)
   Olipa nolosti sepitetty tarina, jossa ei edes välitetty siitä että sähkömiehet eivät avaa hissinovia ja että hissit eivät edes fyysisesti voi pudota kerroksia alaspäin.

   Lainaa

  13. Tulos: +57 (69 ääntä)
   Siis pitikö tässä olla jotain hauskaa?

   Lainaa

  14. Tulos: +244 (250 ääntä)
   hatsikeuhko: “…ja sähkömies, tai kuuma nainenhan se oli, kun avasi oven niin vetäisin housuni alas, heilutin villisti helikopteria ja rintaa takoen päästin ilmoille lujan Tarzan-huudon.”
   "Illalla laivan karaokessa tuo sama sähkömiesnainen ilmestyi kiehnäämään viereeni vaikuttuneena aikaisemmin saamastaan esityksestä, ja loppuyö menikin helikopteriperformanssia uusien kansihyttini yksityisyydessä. Joskus kannattaa ottaa riski, niin voi onnistaa! ;)"

   Lainaa

  15. Tulos: +55 (63 ääntä)
   Totuus on tarua ihmeellisempää. Tämä ei ollut kovin ihmeellinen tarina.

   Lainaa

  16. Tulos: +72 (82 ääntä)
   Lievän värittelyn lisäksi koko stoorihan on ihan päin pyllyä kirjoitettu. Ja niin menin hissillä tarkoitukseni mennä ylöspäin.

   Lainaa

  17. Tulos: +85 (97 ääntä)
   Jannen tarinasta tulee mielikuva hyvin mielikuvituksettomasta tallaajasta. "Me JÄÄTIIN HISSIIN ja sitten siellä HAISI PASKA ja kaiken lisäksi HISSI VIELÄ PUTOSI!" Tie kunniaan ja maineeseen feikkitarinalla kulkee riemastuttavan sanankäytön ja yhtälailla riemastuttavien, ihan hölmöjen mutta samalla edelleen uskottavien juttujen kautta. Hutaisten sepitetty "Kuus puolalaista haisi paskalta, hissi putosi ja ovea piti rykiä pari kertaa" ei ole mitään näistä. Menemällä liikaa yli (etenkin kun et osannut tarinaasi oikeasti myydä lukijalle) vain vähennät tarinan huvittavuutta ja ihmisen halua uskoa siihen. Ilman hissin putoamista tarinasi olisi ollut huvittavampi. Nyt se on vähän surullinen yritys esittää että elämäsi on ihmeellinen. (Lähdetään nyt vaikka siitä, että jos hissi olisi pudonnut koko matkan pohjalle asti, et sinä todellakaan olisi sitä enää samalla matkalla käyttänyt. Ihan vain siksi, että tuollaisessa tilanteessa jokin hississä on hajonnut pahasti. Lisäksi, turvajousista huolimattakin, useampi teistä olisi todennäköisesti tarvinnut vähintään ensiapua kun poukkoilisitte pienessä metallilootassa kuin jonkinsorttiset ihmispallot.) Loppuarvosana: 6+, kielioppi hyvä. Muu ei.

   Lainaa

  18. Tulos: +62 (72 ääntä)
   Tänne tulee nykyään joka tiistai ja torstai yksi pitkitetty, yliselostettu tarina. Olipa se hauska tai ei. Harvoin ne onkaan hauskoja, niinkuin ei tämäkään ole.

   Lainaa

  19. Tulos: +39 (53 ääntä)
   En tiedä tapahtuiko tämä, mutta tuon tapaista on tapahtunut kyllä ja paikalla oli sähkömies: http://www.is.fi/matkat/art-2000000710788.html?nomobile=4

   Lainaa

  20. Tulos: +89 (89 ääntä)
   Hissistä ei lopu happi mutta kyllä siellä ihan pirun kuuma tulee js ilmanlaatu on huono jos sinne jää pidemmäksi aikaa.

   Lainaa

  21. Tulos: +47 (63 ääntä)
   Jannelle tiedoksi että jos värityskynät loppuivat kesken tän tarinan kanssa niin Prismasta saa just hyvällä alennuksella uusia.

   Lainaa

  22. Hieman epäilen 21.3.2017 9:40
   Tulos: +54 (62 ääntä)
   Miten se hissi pystyi putoamaan pariinkin otteeseen? Eikös tarrain aktivoidu heti jos hissi alkaa pudota?

   Lainaa

  23. Tulos: +34 (40 ääntä)
   voi että mitä ihmiset jaksaa sepittää tykkäyksien ja huomion toivossa vissiin, vai miksi muuten? Niin usein tulee väriteltyä reunojen yli koska eihän se muuten ketään kiinnosta, kopsataan joku "vanha" useimmiten alkuperältään eng.kielinen tarina ja väitetään omaksi ilmeisesti uskoen ettei kukaan muu sitä missään ole nähnyt eikä muista ja sitten vielä nämä että on käyty ostamassa maitoa ja purkki hajosi matkalla mutta kerrotaan se nyt ainakin kolmen sivun pituisena hienona tarinana! :D

   Lainaa

  24. Tulos: +77 (79 ääntä)
   Tania: Ja lisätään vielä sen verta että mitä hittoa sähkömies sielä teki? Kyllä se on hissin huoltomies joka saapuu paikalle, ei sähkäri.
   Merellä ollessa ei ehkä hissin huoltomies tule, vaan se laivan oma sähkömies.

   Lainaa

  25. Haudankaivaja 21.3.2017 10:18
   Tulos: +74 (84 ääntä)
   Oon vissiin aika huono käyttämään Googlea, kun en löytänyt tästä uutista vaikka muutamatkin hakusanat kokeilin... Liekö ollut niin katastrofaalinen tapaus että matkustajat on uhkailtu tai maksettu hiljaisiksi? Sähkömies ehkä jopa eliminoitu, kun tiesi liikaa, ja haikalatkin saaneet valkosipulilla höystettyä puolalaista? :O

   Lainaa

  26. laivasähkömiehen kolleega 21.3.2017 10:32
   Tulos: +66 (66 ääntä)
   Ei noilla laivoilla ole erikseen mitään hissin huoltomiestä. Erittäin todennäköistä että nimeomaan sähkömies on se joka hälytetään paikalle jos hisseissä on joku vika.

   Lainaa

  27. Tulos: +24 (40 ääntä)
   mulkokala: Paska puhetta mutta uskon
   Uskopuhetta mutta paskon

   Lainaa

  28. Tulos: +21 (37 ääntä)
   Jos nyt oletetaan että se hissi pääsee vapaapudotukseen kerrosten välillä hissikuiluun saakka (mikä on hyvin vaikeaa, kuten täällä on aiemmin todettu), niin sanoisin että siitä ei ihan pienellä pompulla selviä. Toki riippuu siitä oletko jo siinä pohjakerroksessa, mutta tarinassa annetaan ymmärtää että korkealla oltiin jo ja sitten mentiin useampia kerrosvälejä vapaapudotuksella pohjalle jossa "jouset" otti vastaan niin että tuli "pieni töyssy". Aikamoiset jouset saa kyllä olla siellä pohjalla että siitä selviää noin vähällä. Lisäksi, en toki ole mikään ammattilainen mutta en ole koskaan nähnyt että hissikuilussa olisi mitään jousia.

   Lainaa

  29. Tulos: -4 (58 ääntä)
   Hermostuttavasti kirjoitettu, mutta hermostuttaa kyllä myös ihmiset jotka eivät koskaan usko mitään. Ei sen nyt niin ihmeellinen juttu ole että jää jumiin poukkoilevaan hissiin (niissä lie joku softa ja voihan se seota, ja "putoilla" ilman että on mistään vapaasta pudotuksesta kyse, vain epätoivotusta alaspäin menosta), ja ei siinäkään ole mitään ihmeellistä että hissi on täynnä, korjaaminen kestää, ja vitutus on suuri. Sitä toki että hissi olisi pudonnut vapaalla en usko, ne on aika huolella rakennettu niin että ne ärsyttävät ihmisiä, eivät tapa sentään.

   Lainaa

  30. Tulos: -8 (16 ääntä)
   Fmteamillä on huumorintajua. Mainostavat turvallista hissiä

   Lainaa

  31. It's a deal 21.3.2017 13:48
   Tulos: -5 (9 ääntä)
   Kun "pitkän päivän tehneet duunarit haisevat pahalle" ei kuulosta hyvältä edes omaan korvaan.

   Lainaa

  32. Chrysostomus 21.3.2017 14:28
   Tulos: +6 (36 ääntä)
   Täysin epäuskottavaa. Todellisuudessa vastaavassa tilanteessa Janne olisi muodostanut haisevien polakkien kanssa miesjunan, tuut tuut.

   Lainaa

  33. Mammuttipähkinä 21.3.2017 15:08
   Tulos: +17 (27 ääntä)
   Tässä nyt oli muutama outo seikka.. ensinnäkin jos hissi meni pohjakerrokseen, niin miten se voi nousta ylöspäin vasta kolmannesta kerroksesta? Miten siihen kolmanteen kerrokseen päästiin? Ja sitten, jos kerran hissi putosi, niin miten se oli edelleen kolmannen ja neljännen kerroksen välissä? Miksi sähkömies tulee paikalle?

   Lainaa

  34. Tulos: 0 (12 ääntä)
   Melkeen teksi mieli vinkata Viking Linelle tästä.

   Lainaa

  35. Tulos: +24 (26 ääntä)
   jukkapalmu: Melkeen teksi mieli vinkata Viking Linelle tästä.ja
   No vinkkaa hyvä mies linkkaa. En kyl tiedä miksi niitä kiinnostais että joku on laivalla ollut niin tunnelissa että piti jälkikäteen keksiä tarinoita mitä siellä mukamas on tapahtunut.

   Lainaa

  36. mikä mielikuva 21.3.2017 19:31
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   y.ö.h: Lisäksi, en toki ole mikään ammattilainen mutta en ole koskaan nähnyt että hissikuilussa olisi mitään jousia.
   Koneen kehityslinjalle uusia innovaatioita: hissikuilujen pohjalle superjouset, jotka kivasti ottavat vastaan ja "ihan vähän vain" pomauttavat, jos hissin kori pääsee vapaapudotukselle :)

   Lainaa

  37. King Arthur 21.3.2017 20:29
   Tulos: +48 (50 ääntä)
   Hissi putoilee alas asti ja sen käyttö vain jatkuu. Onko Viking Line alkanut myydä aikamatkoja Neuvostoliittoon?

   Lainaa

  38. Tulos: -12 (32 ääntä)
   Joka mokan kommenttikentästä löytyy joku joka tietää tapahtumat paremmin kuin oikeasti paikalla olleet, mutta tähän kommenttikenttään näköjään kokoontui ne kaikki.

   Lainaa

  39. Tulos: +41 (45 ääntä)
   Tania: Hississä ei lopu happi, yleinen harhaluulo.
   eli uppoavassa laivassa kannattaa tunkea itsensä hissiin :)

   Lainaa

  40. Tulos: +16 (28 ääntä)
   Nakki: Uskopuhetta mutta paskon
   Usko puhetta! Muuten paskon.

   Lainaa

  41. TapioRautaWaara 22.3.2017 8:35
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Paavinpuhetta mutta ruskon. Ja pöksyyni raskon. Olin samassa hississä ja pierasin. Siks hississä oli vähän kelju lemu. Onneks selvittiin hengissä. Jokupäivä tästä tehdään viel leffa. Semmonen die heart tyylinen.

   Lainaa

  42. Tulos: +2 (8 ääntä)
   JoJo: En tiedä tapahtuiko tämä, mutta tuon tapaista on tapahtunut kyllä ja paikalla oli sähkömies: http://www.is.fi/matkat/art-2000000710788.html?nomobile=4
   Kolme vuotta sitten.

   Lainaa

  43. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Hississä on tarrain joka pysäyttää korin liikkeen ja kun se ottaa kiinni ei se kori putoile mihinkään. Siitä "jousesta" kuilun pohjalla sen verran että jos näette sellaisen hissin jonka kuilu on lasiseinäinen (kuten esimerkiksi IKEAssa tai lentoasemalla) siellä kuilun pohjalla on eräänlainen iskunvaimennin ja "pakotila" huoltotöissä olevalle asentajalle. Siis ei ole mitään vieteriä joka pompauttaisi koria. Vaijerin katkeamistakin on turha pelätä. Niitä on useita ja jokainen on ylimitoitettu. Niiden kuntoa tarkkaillaan säännöllisesti. Tuossa keskusteluun linkatussa tapauksessa Siljalla tapahtuneesta hissiviasta siihen joutuneiden reaktiot ovat normaaleja kovasti säikähtäneiltä ihmisiltä. Asiassa ei kuitenkaan ollut kyse vaaratilanteesta. He olivat turvassa.

   Lainaa

  44. Tulos: +3 (5 ääntä)
   y.ö.h: Lisäksi, en toki ole mikään ammattilainen mutta en ole koskaan nähnyt että hissikuilussa olisi mitään jousia.
   On siellä jouset, ikäänkuin iskunvaimentimet juuri siksi että jos jostain syystä mekaaniset jarrut pettää niin jokin pehmentää pudotusta.

   Lainaa

  45. Sähkömies 23.3.2017 19:57
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Lukijon Käyny /Vartia: Olipa nolosti sepitetty tarina, jossa ei edes välitetty siitä että sähkömiehet eivät avaa hissinovia ja että hissit eivät edes fyysisesti voi pudota kerroksia alaspäin.
   Laivalla kyllä sähkömiehet avaavat hissinovet. Ei siellä erikseen ole hissinkorjaajia :D Muutenhan toki paskaa. Teveisin laivasähkömies :)

   Lainaa

  46. ja vähän jotain muuta 24.3.2017 22:47
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Kannattaa opetella menemään siihen hissiin joka on menossa oikeaan suuntaan. Siksi niitä nappeja on kaksi, yöläs ja alas, samoin kuin hissin suunnan ilmoittavia valoja, ylös ja alas.

   Lainaa

  47. Tulos: +9 (9 ääntä)
   N: 7 ihmistä laivan hississä. Juu.
   On tullut oltua monesti vähintään noin monen henkilön kanssa laivan hississä, ei siinä mitään erikoista ole. Ja lisäksi olen joskus käynyt jumittununtta hissiä vapauttamassa, kun se oli ylikuorman takia painunut alimman kerroksen alapuolelle. Tuo vapauttaminen ei tapahtunut siis laivalla vaan eräässä tehtaassa Suomessa.
   Tania: Ja lisätään vielä sen verta että mitä hittoa sähkömies sielä teki? Kyllä se on hissin huoltomies joka saapuu paikalle, ei sähkäri.
   Eräässä entisessä työpaikassani me vuorosähkömiehet hoidimme hissien vapauttamiset yms. Ei ole ollenkaan harvinaista.

   Lainaa

  48. Tulos: -1 (9 ääntä)
   Eikö kukaan takertunut siihen, että mistä Janne tiesi miesten olevan juuri puolalaisia?

   Lainaa

  49. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Mistä Janne tiesi miesten olevan rekkakuskeja?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hissi, Viking Line, laiva

 • Uusimmat

 • Kategoriat