Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Häähirviöt, osa 4

Pierun pilaamat häät ja siskon sabotaasi.
Häähirviöt, osa 4

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 61 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1628 (1672 ääntä)
   "Prinsessat enempi piänempien".. mutta silti haluan itse pukeutua prinsessamekkoon.

   Lainaa

  2. Tulos: +1854 (1864 ääntä)
   Miksi pitää tehdä asioista niin hankalaa? 7-vuotias prinsessamekossa tuskin vie huomiota morsiamelta. Sitten se olis eri, jos se sisko olisi itse siihen pukeutumassa. Ja jos haluaa että kaikilla on jotain tiettyä väriä, niin pistäisi vaikka jonkun ovelle jakamaan saapuville vieraille juuri oikean värisen kukkakoristeen tms. Jäisipä sitten jutusta vähän mukavampi muisto vieraillekin kuin se, että tuskaillaan ennen juhlia mitä löytyy. Ja Sarahan voi laittaa vaikka tienviitan "Piereskelyt pihalla"

   Lainaa

  3. Tulos: +523 (535 ääntä)
   Joskus sitä vaan jää sanattomaksi. Osaako joku kertoa, miten Annan ja Even tapauksessa keskustelu jatkui? Tai tunteeko joku näitä ihmisiä? Vai ovarko nämä ihmiset jotain kamalaa painajaisunta, josta sitten herää?

   Lainaa

  4. Taatelivuori 23.3.2017 0:53
   Tulos: +937 (959 ääntä)
   "Siskollani on tapana kiinnittää huomio itseensä tavalla tai toisella, myös muiden kustannuksella, muita hyväksikäyttäen." Siskon siskolla näkökään myös.

   Lainaa

  5. Tulos: +483 (505 ääntä)
   Rauhoittavat lääkkeet ovat muuten ihan toimiva häälahjaidea. Ainakin näille ihmisille.

   Lainaa

  6. Tulos: +272 (284 ääntä)
   Jamppa: Rauhoittavat lääkkeet ovat muuten ihan toimiva häälahjaidea. Ainakin näille ihmisille.
   Toivottavasti niitä tulee paljon! Mua kyl kauheesti kiinnostaa noi kommentit tuossa prinsessamekko-aloituksessa...

   Lainaa

  7. Tulos: +284 (410 ääntä)
   Jessus tuota Even kieltä! :o onko oikeesti jostain (kauheesta) murteesta kyse vai eikö se vaan osaa kirjottaa?!

   Lainaa

  8. Tulos: +496 (518 ääntä)
   Minun mahdollisissa tulevaisuuden häissäni vieraat saavat tulla paikalle ihan minkälaisessa asussa tahansa. Laittakoot batman-puvun taikka jätesäkin. Tärkeintä on kuitenkin yhdessä juhlia kahden ihmisen vihkimistä, ei suinkaan vieraiden vaatteet.

   Lainaa

  9. Even sisko? 23.3.2017 1:36
   Tulos: +56 (142 ääntä)
   Ei oo ilmeisesti kuitenkaan siskon fb-kaveri. Tai kukaan ei ole heidän yhteinen kaverinsa, kun noin ikävästi siskostaan puhuu. Mutta mikäs siinä: kutsutaan häihin silti. :o

   Lainaa

  10. Tulos: +244 (254 ääntä)
   Even sisko?: Ei oo ilmeisesti kuitenkaan siskon fb-kaveri. Tai kukaan ei ole heidän yhteinen kaverinsa, kun noin ikävästi siskostaan puhuu. Mutta mikäs siinä: kutsutaan häihin silti.
   Olettaisin tuon Häät2017!-ryhmän olevan suljettu ryhmä.

   Lainaa

  11. Tulos: +407 (433 ääntä)
   Miksi ihmiset edes menevät naimisiin, jos tärkeintä hää juhlissa on vieraiden asujen värit tai sukulaisten lasten halu pukeutua prinsessoiksi? Ei tuollaisten asioiden pitäisi edes olla tärkeiden asioiden listalla.

   Lainaa

  12. Tulos: +384 (390 ääntä)
   "Miten kannattaisi informoida asiasta ihmisille? Miel. kuulostamatta nartulta?" Ei taida olla ikävä kyllä mahdollista.

   Lainaa

  13. jaakko teppo 23.3.2017 6:16
   Tulos: +461 (463 ääntä)
   "...kostan Hilmalle ja pierasen häissään"

   Lainaa

  14. Tulos: -76 (202 ääntä)
   Prinsessa-ambitiot, naiseuden syöpä.

   Lainaa

  15. Tulos: +626 (634 ääntä)
   "jokin orkidean värinen yksityiskohta"??? Orkideoja on luonnostaan yli 20000 lajia ja jalostettuna yli 100000 lajia, eli käytännössä se "orkidean värinen yksityiskohta" voisi olla ihan minkä värinen tahansa...

   Lainaa

  16. Tulos: +238 (262 ääntä)
   Sehän on ihan tavallista, että hääkutsujen yhteydessä kerrotaan vieraille juhlien säännöistä, esim. "Ei alle 12-vuotiaita lapsia", "Juhlat ovat alkoholittomat" tai "Tupakanpoltto sallittu ainoastaan juhla-alueen ulkopuolella". Eikö siihen kutsuun voi samalla pistää, että suolikaasut sallittu ainoastaan sulkijalihaksella aidattuna?

   Lainaa

  17. Tulos: +15 (187 ääntä)
   Tintin: Jessus tuota Even kieltä! onko oikeesti jostain (kauheesta) murteesta kyse vai eikö se vaan osaa kirjottaa?!
   Etelä-Pohjanmaan murre tulee ensimmäisenä mieleen joistain kirjoitusasuista. Vaikka itse sitä murretta puhun, ja muutenkin olen sitä mieltä, että murteet on hieno asia,joita saa ja pitää puhua, mutta kirjoittaa murteita ei sovi. Murteet kirjoitetussa muodossa on jotain niin hirveätä puuroa, kuin olla voi.

   Lainaa

  18. satakunnan neiti 23.3.2017 7:43
   Tulos: +39 (123 ääntä)
   Tintin: Jessus tuota Even kieltä! onko oikeesti jostain (kauheesta) murteesta kyse vai eikö se vaan osaa kirjottaa?!
   Hän on varmaa täält Kokemäki-Pori-akselilta kotosi, mää en meinaa huamannu mitää kummallista ku luin juttua :P

   Lainaa

  19. Morsian2017 23.3.2017 7:48
   Tulos: -28 (132 ääntä)
   Tuo Even juttuhan meni niin, että kysymys oli nimenomaan siskosten huonoista väleistä, eikä sillä ollut mitään tekemistä lapsen mekon kanssa. Kommenteissa monet haukkuivat Eveä, mutta osa ymmärsi kyllä mistä oli kysymys. Ja Eve vielä täsmensi juttua ihan tuohon aloitukseenkin.

   Lainaa

  20. Toimistovosu 23.3.2017 8:04
   Tulos: +92 (144 ääntä)
   Yhtään ei taas ihmetytä, että liki puolet liitoista päätyy eroon.

   Lainaa

  21. Tulos: +299 (309 ääntä)
   No joo, olen minäkin kerran puuttunut häävieraiden pukeutumiseen:D Pikkusisko meni muutama vuosi takaperin naimisiin ja hänen paras ystävänsä (joka jakoi kanssani kaason hommat) oli ihan tosissaan tulossa kerman värisessä koltussa ("eihän se ole valkoinen!") jonka yläosa oli sen verta harvaa pitsiä että nänniteipit olivat kuulemma ainoat mitkä eivät kuultaneet läpi..Keskustelun jälkeen löytyi sitten tämänkin kaason kaapista kaunis ja juhlan luonteeseen sopivampi asu.

   Lainaa

  22. Tulos: -122 (192 ääntä)
   Mun ensimmäiset häät ei oikein hyvin alkanut. Vasta vihitty vaimoni alkoi lähes heti mua solvaamaan kun päästiin juhlapaikalle. En toki ihan tarkkaan muista mitä se akka solvas, oli sinä päivänä aika kännissä. :D

   Lainaa

  23. It's a deal 23.3.2017 9:22
   Tulos: +266 (274 ääntä)
   "Sukuni on täynnä narsisteja, jotka katkerina kadehtivat täydellisyyttäni."

   Lainaa

  24. Tulos: +96 (102 ääntä)
   Taatelivuori: “Siskollani on tapana kiinnittää huomio itseensä tavalla tai toisella, myös muiden kustannuksella, muita hyväksikäyttäen.” Siskon siskolla näkökään myös.
   Jep. Taitaa olla sukuvika.

   Lainaa

  25. Tulos: +202 (204 ääntä)
   BigM: “jokin orkidean värinen yksityiskohta”??? Orkideoja on luonnostaan yli 20000 lajia ja jalostettuna yli 100000 lajia, eli käytännössä se “orkidean värinen yksityiskohta” voisi olla ihan minkä värinen tahansa…
   Piti oikeen googlettaa kun muistin niin elävästi omistaneeni fuksian värisen orkidean. Olin oikeassa :P

   Lainaa

  26. Tulos: +26 (48 ääntä)
   Tintin: Jessus tuota Even kieltä! onko oikeesti jostain (kauheesta) murteesta kyse vai eikö se vaan osaa kirjottaa?!
   Minun miälestä hän ei viälä osaa suamen kiältä.

   Lainaa

  27. Tulos: -96 (118 ääntä)
   Mä kyllä ymmärrän tuon väripointin. Tosin lauseen asettelu oli epäselvä. Eli hän ei halua orkidean sävyjä vaan juuri tuon tietyn lajikkeen sävyjä. Itse inhoan värejä, jolloin pyysin vieraitani pukeutumaan mustaan. Kukaan ei valittanut!

   Lainaa

  28. Tulos: +115 (137 ääntä)
   Jeps: Miksi ihmiset edes menevät naimisiin, jos tärkeintä hää juhlissa on vieraiden asujen värit tai sukulaisten lasten halu pukeutua prinsessoiksi? Ei tuollaisten asioiden pitäisi edes olla tärkeiden asioiden listalla.
   Taustalla on hitollinen, ja erittäin kyyninen, markkinointikoneisto. Itse en ole "naimisiin menevää" tyyppiä, joten kun aloin omia häitäni järjestää ajattelin kaikkien tulleen hulluiksi. En tosiaankaan lähde sävysävyttämään kaasoa ja vieraiden kenkiä pöytäliinoihin sopiviksi että saataisiin parempia kuvia, mitä hittoa nyt taas... Mutta on kokonainen teollisuus joka tyrkyttää näitä härpäkkeitä -en yhtään ihmettelisi jos joku jossain vuokraa kaasoja jotka näyttävät kuvassa hyvältä muttei liian hyvältä -ja jos sille altistuu liian kauan niin eipä ihme jos käsitys normaalista hämärtyy. Eivätkä he yhtään kainostele sen esittämistä että ellei hanki, en tiedä, maljallisia värillistä koristehiekkaa, niin ei ota häitään vakavasti. Hautajaisethan menevät samalla periaattella: aika harvalla on pokkaa sanoa "kyllä rakastin mummia, mutta en niin paljoa että hankkisin kymppitonnin arkun!" -ihmisille voi suurten tunteiden tilassa myydä mitä tahansa, ja nämä myyjät ovat sen kyllä huomanneet. Sitä en tiedä miksi joku yleensä kutsuisi häihinsä ihmisen josta ei lainkaan pidä, sisko tai ei. Olen itse kärvistellyt sukulaisten joita en voi sietää häissä, ja tilanne on ihan naurettava -sinä et halua minua tänne, minä en halua olla täällä, tiedämme sen molemmat ja teeskentelemme muuta koska miksi? Nykyisin olen kehittynyt oikein lahjakkaaksi omaamaan pakottavan ja ennen kutsua sovitun menon =7

   Lainaa

  29. Tulos: +62 (64 ääntä)
   Olisin todella halunnut lukea Even kaverien kommentit!

   Lainaa

  30. Tulos: +24 (52 ääntä)
   jaakko teppo: “…kostan Hilmalle ja pierasen häissään”
   Haha! Näin silmissäni Fingerpori-strippinä tän :D

   Lainaa

  31. Tulos: +78 (86 ääntä)
   Sannni: Sitä en tiedä miksi joku yleensä kutsuisi häihinsä ihmisen josta ei lainkaan pidä, sisko tai ei. Olen itse kärvistellyt sukulaisten joita en voi sietää häissä, ja tilanne on ihan naurettava -sinä et halua minua tänne, minä en halua olla täällä, tiedämme sen molemmat ja teeskentelemme muuta koska miksi? Nykyisin olen kehittynyt oikein lahjakkaaksi omaamaan pakottavan ja ennen kutsua sovitun menon =7
   Itse jouduin kutsumaan oman äitini häihini. Edes isäni mielestä ei olisi ollut tahdikasta jättää häntä kutsumatta.

   Lainaa

  32. Tulos: +37 (73 ääntä)
   Käy jo nyt sääliksi näiden tulevia sulhoja..

   Lainaa

  33. Tulos: +44 (54 ääntä)
   Tintin: Jessus tuota Even kieltä! onko oikeesti jostain (kauheesta) murteesta kyse vai eikö se vaan osaa kirjottaa?!
   Tarkoitat kai "Jessus tuata Even kiältä"?

   Lainaa

  34. Tulos: +21 (57 ääntä)
   Meen häät? Mitä kieltä tämä on?

   Lainaa

  35. Tulos: +112 (132 ääntä)
   "En päätä kenenkään pukeutumisesta... Eikun päätän sittenkin. Kaikesta. Sitäpaitsi siskoni on huora." Sehän lähti vauhdilla lapasesta.

   Lainaa

  36. Tulos: +9 (63 ääntä)
   Eeppi: “En päätä kenenkään pukeutumisesta… Eikun päätän sittenkin. Kaikesta. Sitäpaitsi siskoni on huora.” Sehän lähti vauhdilla lapasesta.
   "Mialummin olisin se kellä prinsessamekko." Koska kaksi eri naishenkilöähän ei voi mitenkään yhtä aikaa pukeutua prinsessamekkoihin. Tai sitten en vain ymmärrä naisia.

   Lainaa

  37. haluankohan ikinä naimisiin 23.3.2017 18:22
   Tulos: +116 (132 ääntä)
   Mitä vikaa oli niissä lapsuuden häissä, joissa tasantarkkaan aina oli se kermakakku mansikkahyytelöpäällyksellä, joissa tasantarkkaan morsian tuli valkoisessa puvussa, jossa tasantarkkaan soitti joku paikallinen orkesteri omanlaisellaan kokoonpanolla, jossa tasantarkkaan vieraat toivat mitä lahjoja toivat... ts. päähuomio oli kahden suvun yhdistymisessä, ihmisten tapaamisessa (ja meidän lasten tapauksessa herkuissa ja leikeissä)? Miksi nykyään pitää olla joku yltiökunnianhimoinen teema, vieraiden on toteltava kuin alokkaiden armeijassa ja kaiken stressaamisen jälkeen hääpari on pahimmassa tapauksessa niin poikki, että juhlatunnelma kärsii burnoutin vuoksi? Toivottavasti mulle on tullut ihmisten hääpäivityksistä vain epärealistinen kuva nykypäivän häistä :/ T. menneeseen juuttunut nuori nainen

   Lainaa

  38. Tulos: -73 (93 ääntä)
   haluankohan ikinä naimisiin: Mitä vikaa oli niissä lapsuuden häissä, joissa tasantarkkaan aina oli se kermakakku mansikkahyytelöpäällyksellä, joissa tasantarkkaan morsian tuli valkoisessa puvussa, jossa tasantarkkaan soitti joku paikallinen orkesteri omanlaisellaan kokoonpanolla, jossa tasantarkkaan vieraat toivat mitä lahjoja toivat… ts. päähuomio oli kahden suvun yhdistymisessä, ihmisten tapaamisessa (ja meidän lasten tapauksessa herkuissa ja leikeissä)? Miksi nykyään pitää olla joku yltiökunnianhimoinen teema, vieraiden on toteltava kuin alokkaiden armeijassa ja kaiken stressaamisen jälkeen hääpari on pahimmassa tapauksessa niin poikki, että juhlatunnelma kärsii burnoutin vuoksi? Toivottavasti mulle on tullut ihmisten hääpäivityksistä vain epärealistinen kuva nykypäivän häistä T. menneeseen juuttunut nuori nainen
   Muistan vanhempieni häät ja eipä mun äitiä häirinny jos jollain lapsella oli prinsessa mekko. eikä minua morsiusneitona :) Ja no mun mielestä vain neitsyt voi pukea valkoisen häämekon niinkin vanhollinen ja perinteitä kunnioittava itse olen.

   Lainaa

  39. Tulos: +34 (48 ääntä)
   Kaikille vieraille vaan ovella tulppa perseeseen niin Saran probleema on sillä solved.

   Lainaa

  40. Tulos: -9 (29 ääntä)
   kea: Joskus sitä vaan jää sanattomaksi. Osaako joku kertoa, miten Annan ja Even tapauksessa keskustelu jatkui? Tai tunteeko joku näitä ihmisiä? Vai ovarko nämä ihmiset jotain kamalaa painajaisunta, josta sitten herää?
   Herääminen aiheuttaa avioeron 1-3 vuodessa. Ilmeisesti anenkefalia ei olekaan letaali ominaisuus.

   Lainaa

  41. Tulos: +42 (46 ääntä)
   Sannni: Taustalla on hitollinen, ja erittäin kyyninen, markkinointikoneisto. Itse en ole “naimisiin menevää” tyyppiä, joten kun aloin omia häitäni järjestää ajattelin kaikkien tulleen hulluiksi. En tosiaankaan lähde sävysävyttämään kaasoa ja vieraiden kenkiä pöytäliinoihin sopiviksi että saataisiin parempia kuvia, mitä hittoa nyt taas… Mutta on kokonainen teollisuus joka tyrkyttää näitä härpäkkeitä -en yhtään ihmettelisi jos joku jossain vuokraa kaasoja jotka näyttävät kuvassa hyvältä muttei liian hyvältä -ja jos sille altistuu liian kauan niin eipä ihme jos käsitys normaalista hämärtyy. Eivätkä he yhtään kainostele sen esittämistä että ellei hanki, en tiedä, maljallisia värillistä koristehiekkaa, niin ei ota häitään vakavasti. Hautajaisethan menevät samalla periaattella: aika harvalla on pokkaa sanoa “kyllä rakastin mummia, mutta en niin paljoa että hankkisin kymppitonnin arkun!” -ihmisille voi suurten tunteiden tilassa myydä mitä tahansa, ja nämä myyjät ovat sen kyllä huomanneet. Sitä en tiedä miksi joku yleensä kutsuisi häihinsä ihmisen josta ei lainkaan pidä, sisko tai ei. Olen itse kärvistellyt sukulaisten joita en voi sietää häissä, ja tilanne on ihan naurettava -sinä et halua minua tänne, minä en halua olla täällä, tiedämme sen molemmat ja teeskentelemme muuta koska miksi? Nykyisin olen kehittynyt oikein lahjakkaaksi omaamaan pakottavan ja ennen kutsua sovitun menon =7
   Silti asiaa on vaikeaa ymmärtää. En itse tiedä, haluanko välttämättä ikinä naimisiin, mutta jos menisin, haluaisin vain itselleni ja miehelleni mieluisat häät, enkä usko, että sisaren lapsen pukeutuminen prinsessamekkoon tai väärän väriset vaatteet vierailla merkitsisivät silloin mitään.

   Lainaa

  42. Tulos: +11 (15 ääntä)
   "Kostan Hilmalle ja pieraisen häissään" https://www.youtube.com/watch?v=5oL4uyiGHWo Jaakko Teppo: Hilma ja Onni, 1981

   Lainaa

  43. Tulos: +70 (72 ääntä)
   Itse en ole ollut naimisissa ja jos joskus menen, lähtökohtaisesti vieraiden pukeutumisella ei ole minulle väliä. Kunhan nyt jotain intiimielimien suojaksi on. Jos joku kuitenkin vetää jotkut överit Mardi Gras -hepeneet päälleen, niin en välttämättä ratkaisua ihan huippuunsa arvostaisi - joskaan en kieltäisi tulemasta häihin. Luulisi että vierailla nyt on jonkinnäköinen maalaisjärki, sanomattakin, miten häihin pukeudutaan asiallisesti. Olisi melkoinen mauttomuuden huippu, jos joku vieraista vetäisi itse häämekkoa muistuttavan luomuksen päälleen toisen henkilön häihin. Morsiusparin kuuluu kuitenkin olla häiden keulakuva ja jos joku yrittää lähteä näyttävällä pukeutumisella kilpailemaan, niin se on lähinnä säälittävää ja noloa. That being said, melkoisen olematon itsetunto saa morsiammella olla, mikäli ei salli sitä, että pieni tyttölapsi tulee häihin prinsessamekossa.. Jos ei kestä kilpailua 7-vuotiaan prinsessamekon kanssa, niin ehkä parempi ratkaisu olisi siviilivihkiminen maistraatissa muutaman todistajan kera..

   Lainaa

  44. Tulos: +38 (40 ääntä)
   Juomari: Kaikille vieraille vaan ovella tulppa perseeseen niin Saran probleema on sillä solved.
   No, ei se "poksahtelukaan" seremonian aikana varmaan ole kovin toivottua... :)

   Lainaa

  45. Tulos: +59 (91 ääntä)
   duppiduu: Muistan vanhempieni häät ja eipä mun äitiä häirinny jos jollain lapsella oli prinsessa mekko. eikä minua morsiusneitona Ja no mun mielestä vain neitsyt voi pukea valkoisen häämekon niinkin vanhollinen ja perinteitä kunnioittava itse olen.
   Jos muistat äitisi pukeutuneen valkoiseen morsiusmekkoon, voit siis olla varma että synnyit neitseellisestä sikiämisestä.

   Lainaa

  46. Tulos: +25 (73 ääntä)
   Annalle semmonen vinkki, että kannattaa valita jotain oikeita värejä. Kukaan mies ei ainakaan selviä purppurasta, marjapuurosta tai fuksiasta. Noi ei oo värejä. Jos tollasilla spekseillä lähtee rakentamaan juhlia, niin vituiks menee varmasti.

   Lainaa

  47. Tulos: -7 (53 ääntä)
   NipaMan: Annalle semmonen vinkki, että kannattaa valita jotain oikeita värejä. Kukaan mies ei ainakaan selviä purppurasta, marjapuurosta tai fuksiasta. Noi ei oo värejä. Jos tollasilla spekseillä lähtee rakentamaan juhlia, niin vituiks menee varmasti.
   Minä joudun usein naisystäväni kanssa lautapelejä pelatessa keskusteluun nappuloiden väreistä. Joudun selittämään etten ymmärrä eroa violetin, magentan, purppuran ja liilan välillä. Naisille ne ovat näemmä itsestään selvästi kaikki eri värejä.

   Lainaa

  48. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Kuvittelin, että avainsanoista olisi löytynyt marjapuuro. Se olisi ollut herkullista.

   Lainaa

  49. Tulos: -4 (12 ääntä)
   Tips: Kuvittelin, että avainsanoista olisi löytynyt marjapuuro. Se olisi ollut herkullista.
   Löytyy sieltä sentään "kuvitteletko avainsanoista löytyvän jotain herkullista vai miksi luet näitä?" Toisaalta, joku niitäkin sinne kirjoittelee. Miksi sitä tehdään jos ei oleteta kenenkään lukevan niitä?

   Lainaa

  50. King Arthur 24.3.2017 21:57
   Tulos: +86 (92 ääntä)
   NipaMan: Annalle semmonen vinkki, että kannattaa valita jotain oikeita värejä. Kukaan mies ei ainakaan selviä purppurasta, marjapuurosta tai fuksiasta. Noi ei oo värejä. Jos tollasilla spekseillä lähtee rakentamaan juhlia, niin vituiks menee varmasti.
   Mä oon niin kyllästynyt tohon "miehet ei tajuu mitään mut kaikki mitä miehet ei tajuu on turhaa". Kai sitä ihminen on elämänsä aikana sentään nähnyt edes marjapuuroa, vaikka onkin mies?

   Lainaa

  51. Tulos: +50 (54 ääntä)
   haluankohan ikinä naimisiin: Mitä vikaa oli niissä lapsuuden häissä, joissa tasantarkkaan aina oli se kermakakku mansikkahyytelöpäällyksellä, joissa tasantarkkaan morsian tuli valkoisessa puvussa, jossa tasantarkkaan soitti joku paikallinen orkesteri omanlaisellaan kokoonpanolla, jossa tasantarkkaan vieraat toivat mitä lahjoja toivat… ts. päähuomio oli kahden suvun yhdistymisessä, ihmisten tapaamisessa (ja meidän lasten tapauksessa herkuissa ja leikeissä)? Miksi nykyään pitää olla joku yltiökunnianhimoinen teema, vieraiden on toteltava kuin alokkaiden armeijassa ja kaiken stressaamisen jälkeen hääpari on pahimmassa tapauksessa niin poikki, että juhlatunnelma kärsii burnoutin vuoksi? Toivottavasti mulle on tullut ihmisten hääpäivityksistä vain epärealistinen kuva nykypäivän häistä T. menneeseen juuttunut nuori nainen
   No samalla tavalla vedetty överiksi, kun vaikka jotkut lasten synttärikemutkin. Ennen riitti, että oli kulhollinen irtokarkkeja pöydällä ja joku onginta-tyyppinen ohjelmanumero. Nyt porukka oikeesti ottaa paineita ja käyttää hirveet rahat, että ala-asteikäisillä on ihan huikeet pippalot. Mun porukat meni naimisiin kesken työpäivän, lounastauolla. Vihkimisen jälkeen menivät takaisin sorvin ääreen (tää oli joskus 80-luvulla). Ja tämä ei johtunut siitä, että olisivat jotenkin köyhiä/kurjia/mielikuvituksettomia, vaan se nyt vain oli seremonia. Häät ovat yksi päivä, sen jälkeen alkaa loppuelämä. Ja se on se tärkein vaihe.

   Lainaa

  52. Väreillekin on mitta-asteikot 25.3.2017 17:04
   Tulos: +44 (46 ääntä)
   Tekisi mieli vastata, että morsian vaan lähettää hääkutsun mukana sopivista ja kielletyistä vaateväreistä Pantone- tai NCS-värikoodit... Mutta sit joku saattaisi oikeasti tehdä niin.

   Lainaa

  53. Tulos: +30 (32 ääntä)
   Nuunuu: Miksi pitää tehdä asioista niin hankalaa? 7-vuotias prinsessamekossa tuskin vie huomiota morsiamelta. Sitten se olis eri, jos se sisko olisi itse siihen pukeutumassa. Ja jos haluaa että kaikilla on jotain tiettyä väriä, niin pistäisi vaikka jonkun ovelle jakamaan saapuville vieraille juuri oikean värisen kukkakoristeen tms. Jäisipä sitten jutusta vähän mukavampi muisto vieraillekin kuin se, että tuskaillaan ennen juhlia mitä löytyy. Ja Sarahan voi laittaa vaikka tienviitan “Piereskelyt pihalla”
   ihanaa ongelmanratkontaa!

   Lainaa

  54. Tulos: +42 (48 ääntä)
   Minä menin just tuon ikäisenä isän siskon häihin valkoisessa prinsessamekossa (käytin sitä aina kaikissa juhlissa, koska se oli musta niin hienoa) ja ei se ainakaan mun tätiäni haitannut ja sanoi jo etukäteen, että on ihan ok. Onpas jotkut itsekeskeisiä, kun pelkäävät lapsenkin varastavan huomion itsestään.

   Lainaa

  55. lisähuomautus 27.3.2017 18:13
   Tulos: +48 (54 ääntä)
   duppiduu: Ja no mun mielestä vain neitsyt voi pukea valkoisen häämekon niinkin vanhollinen ja perinteitä kunnioittava itse olen.
   Niin ja miehet tehkööt mitä tykkäävät hääpäivään asti :) Eiköhän olla kuitenkin jo _niistä_ ajoista päästy, kun naisen arvo(stus) perustui neitsyyteen.

   Lainaa

  56. Tulos: -8 (10 ääntä)
   Tintin: Jessus tuota Even kieltä! onko oikeesti jostain (kauheesta) murteesta kyse vai eikö se vaan osaa kirjottaa?!
   Pohojammaan kiäli.
   Tintin: Jessus tuota Even kieltä! onko oikeesti jostain (kauheesta) murteesta kyse vai eikö se vaan osaa kirjottaa?!
   (Etelä-)pohojammaan kiäli.

   Lainaa

  57. Tulos: +39 (41 ääntä)
   Rae: No samalla tavalla vedetty överiksi, kun vaikka jotkut lasten synttärikemutkin. Ennen riitti, että oli kulhollinen irtokarkkeja pöydällä ja joku onginta-tyyppinen ohjelmanumero. Nyt porukka oikeesti ottaa paineita ja käyttää hirveet rahat, että ala-asteikäisillä on ihan huikeet pippalot.
   Sisarentyttäreni synttärit olivat kahdessa osassa, ensimmäisiin juhliin oli kutsuttu tarhakaverit, toisiin sukulaiset. Itse osallistuin siis jälkimmäisiin. Siellä oli ohjelmanumerona aikuisten onginta. Sain rullan jeesusteippiä.

   Lainaa

  58. Tulos: +37 (39 ääntä)
   duppiduu: Muistan vanhempieni häät ja eipä mun äitiä häirinny jos jollain lapsella oli prinsessa mekko. eikä minua morsiusneitona Ja no mun mielestä vain neitsyt voi pukea valkoisen häämekon niinkin vanhollinen ja perinteitä kunnioittava itse olen.
   Valkoinen ei ole alunperin ollut mikään neitsyen väri vaan (vaalean)sininen. Valkoiset hääpuvut tulivat muotiin länsimaissa 1840, kun Britanniassa Victoria meni naimisiin Albertin kanssa ja siitä se ajatus sitten levisi. Ennen tuota hääpuvut oli usein tummia jopa punaisia tai mustia eikä periaatteessa hääpukuja lainkaan vaan se paras kolttu mikä morsmaikun kaapista sattui löytymään. Valkoista ei käytetty, koska se oli epäkäytännöllinen joten vaikka perheellä olisi ollut varaa teetättää morsiamelle puku häitä varten niin se puku ei ollut valkoinen.

   Lainaa

  59. King Arthur 29.3.2017 0:19
   Tulos: +36 (40 ääntä)
   foo: Minä joudun usein naisystäväni kanssa lautapelejä pelatessa keskusteluun nappuloiden väreistä. Joudun selittämään etten ymmärrä eroa violetin, magentan, purppuran ja liilan välillä. Naisille ne ovat näemmä itsestään selvästi kaikki eri värejä.
   Missä lautapeleissä nappuloiden värit ei oo tyyliin vihree, keltanen, punanen, sininen, ruskee ja lila? Jos niitä ei erota niin turha syyttää mieheyttä. Vika lienee silmissä. Miehillä on muuten useemmin puna-vihree värisokeus. Ootko käyny testaamassa? Ei ehkä oo tyttöystävän vika.

   Lainaa

  60. Tulos: -6 (18 ääntä)
   King Arthur: Missä lautapeleissä nappuloiden värit ei oo tyyliin vihree, keltanen, punanen, sininen, ruskee ja lila? Jos niitä ei erota niin turha syyttää mieheyttä. Vika lienee silmissä. Miehillä on muuten useemmin puna-vihree värisokeus. Ootko käyny testaamassa? Ei ehkä oo tyttöystävän vika.
   Useimmissa ne onkin, mutta esimerkiksi Menolippu Pohjoismaissa on musta, valkoinen ja se violetti/magenta/liila/purppura/fuksia/sinipunainen mikä ikinä onkaan. Siis kolme väriä, joista yksi on muu kuin musta tai valkoinen. En tarkoittanut että missään lautapelissä olisi nuo violetti, magenta, liila, purppura, fuksia ja sinipunainen yhtä aikaa. Tarkoitin että silloin kun peliin sattuu tuollainen spektrin loppupäässä oleva väri, en tiedä oikeaa nimitystä sille koska en ymmärrä miten nuo nimitykset liittyvät sen värin oikeisiin sävyihin. Metro-lautapelissä on muuten erivärisiä nappuloita eri määrä, eli kahden pelaajan pelissä on pakko olla sininen ja keltainen, ja kolmen pelaajan pelissä niiden lisäksi oranssi. Neljän pelaajan pelissä muistaakseni mukaan tulee vihreä. Viides ja kuudes pelaaja saavat muistaakseni mustan ja tuon mainitsemani spektrin loppupään värin. Carcassonne Big Box laajentaa Carcassonnea kahdeksalle pelaajalle. Peruspelissä värit ovat punainen, keltainen, sininen, vihreä ja musta. Yksi lisäosa tuo siihen mukaan harmaan. Mutta tuo Big Box tuo lisäksi vielä vaaleanpunaisen (pinkin?) ja tuon mainitsemani spektrin loppupään värin.

   Lainaa

  61. Tulos: +21 (21 ääntä)
   Nuunuu: Ja Sarahan voi laittaa vaikka tienviitan “Piereskelyt pihalla”
   Ei jää piereskelyt millään tavalla muistoksi häistä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: häät, hääpuku, väki, orkidea, fuksia, purppura, pieru, haju, prinsessa, sisko, kuvitteletko avainsanoista löytyvän jotain herkullista vai miksi luet näitä?