Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata?


 • Mammapalstalta päivää, osa 47

  Suurenna näkymä

  46 kommenttia

  1. Onsvaltti kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +568 (588 ääntä)

   ….. Elena mitä? :V no, tapa se tuokin hankkia yhen yön juttuja..?

     Lainaa

  2. Tossava kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +354 (366 ääntä)

   Kenties juuri se Elena?

     Lainaa

  3. Mister kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +712 (722 ääntä)

   Kuinkahan moni äityli haluaa miehensä voittavan Elenan palkinnon…

     Lainaa

  4. hmp kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -32 (160 ääntä)

   Kontekstia tuntematta, väitän huumoriksi.

   Mister:
   Kuinkahan moni äityli haluaa miehensä voittavan Elenan palkinnon…

     Lainaa

  5. Bambi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +11 (111 ääntä)

   Ähtäri mainittu toriparkissa tavataan!

     Lainaa

  6. ymmärtäjä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -278 (392 ääntä)

   Elena on toiveikas että kaikki naiset ei oo ylitakertuvaisia niuhottajia vaan antaa miehensä kokea jotain once in a lifetime.

   kyllä minäkin tiedän pariskunnan jossa nainen vei miehensä strippibaariin synttärilahjaksi :)

     Lainaa

  7. Norriska kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +362 (394 ääntä)

   Minun olisi kyllä hyvin vaikea keksiä viiden sivun edestä sanottavaa aiheesta vⅰttu, mutta ehkä minulla ei vain ole mielikuvitusta. Minua tosin kiinnostaisi tietää miten opettaja tarkistaa ettei Googlea tai Wikipediaa ole käytetty.

     Lainaa

  8. Jenna kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -67 (85 ääntä)

   Mikä on näytti?

     Lainaa

  9. mandi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +193 (211 ääntä)

   Ihan turhaan taitaa olla Elenan sukunimi sensuroitu…

     Lainaa

  10. Janni kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +251 (261 ääntä)

   Uusavuttomalla odottajalla näyttää olevan hengenvaarallisia vaikeuksia jo olemassaolevien lastensakin kanssa

     Lainaa

  11. Varmatieto kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +50 (52 ääntä)

   Ei jaksa väsynyttä Lollon provoilua täälläkin.

     Lainaa

  12. jebukebu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -10 (40 ääntä)

   Elena, Elena… rakkauden työkalu…

     Lainaa

  13. urasiili kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +141 (149 ääntä)

   Sanna ja klassinen “ystävän puolesta kyselen”…

     Lainaa

  14. Kala kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +260 (312 ääntä)

   Norriska: Minun olisi kyllä hyvin vaikea keksiä viiden sivun edestä sanottavaa aiheesta vⅰttu, mutta ehkä minulla ei vain ole mielikuvitusta. Minua tosin kiinnostaisi tietää miten opettaja tarkistaa ettei Googlea tai Wikipediaa ole käytetty.

   Lahjojani tarvitaan jälleen! :D

   No, ensinnäkin pakko mainita, että opettaja ei määrännyt mitään tiettyä fontin, rivivälin tai sivun kokoa. Eli tehtävänannon perusteella olisi hyväksyttävää kirjoittaa essee viidelle (tai siis kolmelle kaksipuoliselle) A3-kokoiselle paperille, ensimmäiselle yksi iso V, toiselle yksi iso I, kolmannelle iso T ja sama neljännellekin, sekä viidennelle sivulle iso U.

   Mutta sitten tosissaan. Naperolla on käytössään muita tiedonlähteitä kuin Google ja Wikipedia, eli sanakirja, biologiankirja ja haastateltavat henkilöt (sekä Yahoo ja Bing…). Aluksi hän kirjoittaa tekstille avauksen sanan käytön laajuudesta sekä sanan useista eri merkityksistä. Näitä merkityksiä ovat esimerkiksi: naisen ulkoinen sukuelin, yksi suomen kielen yleisimmistä kirosanoista, välimerkki, sekä yksi yleisimmistä virhekäännöksistä englannin kielen fuck-sanalle. Ensimmäisen sivun yläreuna on täytetty.

   Ensin hän kirjoittaa siitä, miten sana oli alunperin neutraalimpi anatominen ilmaus, minkä yhteydessä hän esittelee naisen ulkoisen sukuelimen perusrakenteen, mahdollisesti pelkällä verbaalisella kuvauksella, mutta mieluummin liitekuvan kanssa. Tässä vaiheessa esseen toinen sivu on jo alkanut.

   Sitten hän kirjoittaa siitä, mistä sana on saanut alkunsa. Tiedon hän saa haastattelemalla kieltenopettajaansa, joka osaa kertoa, että ruotsalaisiltahan se tulee. Sana siirtyi suomen kieleen hieman alkuperäisestä muodostaan muuttuneena, ja pikkuhiljaa sanan luonne alkoi muuttua alatyylisemmäksi. Hän vertaa sanaa muihin kielemme yleisiin kirosanoihin, mielellään myös muiden tuntemiensa kielten kirosanoihin. Hän kirjoittaa siitä, miten tämä sana on nykypäivänä yksi kielemme monikäyttöisimmistä. Siitä voi johtaa adjektiivin, substantiivin, verbin tai adverbin, ja sanasta sekä sen johdannaisista voi muodostaa kokonaisia lauseita ilman muita sanoja. Hän esittää esimerkin siitä, miten sanan voi asettaa luontevan kuuloisesti mihin tahansa kohtaan lauseessa: “Mä oisin käyny eilen kaupassa”. Jos hän kirjoittaa nämä esimerkit auki niin, että ylläolevan lauseen kaikki mahdolliset sanasijoittelut ovat omilla riveillään kahden enter-painalluksen päässä toisistaan, niin essee on tässä kohtaa jo kolmannen sivun keski- tai loppuvaiheilla.

   Seuraavaksi hän siirtyy henkilöhaastatteluihin. Hän haastattelee erilaisten ihmisryhmien edustajia, kuten esimerkiksi koulutoveriaan, isäänsä ja opettajaansa. Hän esittää mm. seuraavat kysymykset: miten usein sinä henkilökohtaisesti käytät tätä sanaa, kuinka paljon sitä käytetään lähipiirissäsi, milloin muistat kuulleesi sanan ensimmäistä kertaa, mitä mieltä olet sanasta ja sen käytöstä. Hän kirjoittaa saamiensa vastauksien pohjalta pohdiskelua siitä, mikä sanan asema on eri-ikäisten ja eri asemissa olevien henkilöiden keskuudessa. Tähän menee järkevästi kirjoitettuna noin sivu, eli nyt ollaan neljännen sivun loppupuolella.

   Edellisestä aiheesta jatkaen hän kirjoittaa pohdiskelun siitä, mitä sanan käyttö arkikielessä tarkoittaa, sekä milloin sanaa on soveliasta käyttää ja milloin ei. Hän kertoo, miksi sana ei sovellu oppitunnilla ja muissa kouluympäristöissä käytettäväksi, ja mitä sanan käyttö tekee yhteisten tilojen yleiselle ilmapiirille.

   Lopuksi yhteenveto tästä kaikesta. Nyt esseen pitäisi olla vähintään viidennen sivun puolivälissä, mikä yleensä kouluympäristössä (varsinkin peruskoulussa) lasketaan viideksi sivuksi. Loppuun hän liittää lähdeluettelon (käytetyt kirjat, haastatellut henkilöt), käyttämänsä haastattelukysymykset sekä mahdolliset selventävät kuvat naisen anatomiasta. Liitteet eivät sisälly esseen kokonaispituuteen.

   Ja nyt lisää kahvia minulle.

     Lainaa

  15. Kettu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +211 (221 ääntä)

   ymmärtäjä:
   Elena on toiveikas että kaikki naiset ei oo ylitakertuvaisia niuhottajia vaan antaa miehensä kokea jotain once in a lifetime.

   kyllä minäkin tiedän pariskunnan jossa nainen vei miehensä strippibaariin synttärilahjaksi

   Strippibaari vähän kesyä verrattuna siihen, että antaisi painaa toista naista.

     Lainaa

  16. Puppeli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +28 (32 ääntä)

   Norriska:
   Minun olisi kyllä hyvin vaikea keksiä viiden sivun edestä sanottavaa aiheesta vⅰttu, mutta ehkä minulla ei vain ole mielikuvitusta. Minua tosin kiinnostaisi tietää miten opettaja tarkistaa ettei Googlea tai Wikipediaa ole käytetty.

   Veikkaan että vaatimalla viittauksia lähteisiin. Miten hän tietäisi onko google vai bing käytetty ob toisaalta minullekin vähän hämärää

     Lainaa

  17. kansankynttilä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +68 (100 ääntä)

   Miksi Vⅰttu on huono suomennos kirosanana käytetylle fuck-sanalle? Minusta konteksti on usein sama, eikä parempaa käännöstä tule mieleen.

     Lainaa

  18. Alina kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -55 (115 ääntä)

   Tässä tapauksessa miestä. Onko se lieventävä asianhaara?

   Kettu: Strippibaari vähän kesyä verrattuna siihen, että antaisi painaa toista naista.

     Lainaa

  19. Pölli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +76 (150 ääntä)

   Alina:
   Tässä tapauksessa miestä. Onko se lieventävä asianhaara?

   Elena on kyllä ihan nainen vaikka on syntynyt miehen kusivehkeiden kanssa. Pää pois perseestä nyt.

     Lainaa

  20. Kala kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +89 (137 ääntä)

   kansankynttilä: Miksi Vⅰttu on huono suomennos kirosanana käytetylle fuck-sanalle? Minusta konteksti on usein sama, eikä parempaa käännöstä tule mieleen.

   Vⅰttu ei ole huono suomennos, mutta puhtaasti kielen kannalta ajatellen se on virheellinen suomennos.

   Vⅰttu = vagina
   Cunt = vagina
   Nussia = tehdä seksiä
   Fuck = tehdä seksiä

   Suorana käännöksenä vⅰttu siis vastaa englannin kielen cuntia. Fuck sen sijaan kääntyy nussimiseksi (tai muuksi aktin lukuisista synonyymeistä), mitä ei edes käytetä suomen kielessä varsinaisena kirosanana.

   Konteksteissaan vⅰttu sen sijaan vastaa fuckia melkein täydellisesti. Voi vⅰtun vⅰttu ja voi fucking fuck. Tämä on kuitenkin kielikulttuuriin muodostunut tapa, eikä kieliopillisesti korrekti käännös.

   Vähän sama juttu, miten jotkut kutsuvat Jehovan todistajia Jehoviksi. Kaikki kyllä ymmärtävät, että sanalla viitataan todistajiin, mutta kieliopillisesti tämä ilmaus on yhtä oikein kuin kutsua rekkakuskeja rekoiksi tai talonmiehiä taloiksi.

   Eli jos joku siis pyytää sinua kääntämään railakkaasta nuorisoelämästä kertovan kirjan, niin kannattaa laittaa vittua hokevat henkilöt hokemaan fuckia, että kohtausten yleinen sävy säilyisi käännöksessä. Jos taas ulkomaalainen kaverisi kysyy sinulta, mitä vⅰttu tarkoittaa, niin kannattaa kertoa sen olevan fuckin lailla käytetty kirosana, joka kirjaimellisesti tarkoittaa naisen sukuelintä.

     Lainaa

  21. Pekka kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +94 (104 ääntä)

   Tossava:
   Kenties juuri se Elena?

   Mun kaveri ei tiedä kuka tää Elena on. Voisko joku selittää?

     Lainaa

  22. KaroliinaCZ kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +160 (168 ääntä)

   Kukaan ei huomannut, että Sannan screenshotissa on omat lähetetyt viestit, eikä ystävältä saapuneet, kun omia viestejä Messenger näyttää sinisellä taustalla? ‘Kaveri’ on uusavuton :))

     Lainaa

  23. Johanna kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -70 (116 ääntä)

   Elenaki ois voinu valita “tyttö”nimensä paremmin. Vanhempien suoma nimi menny hukkaan. :( Aleksia ois ollu kunnioitettavampi vanhempia kohtaan. Minä jos kikkelin hankkisin niin uus nimi pitäis saaha ni kyllä se ois joku Johan tai Juhana, kunnioittaen ristinimeä.

     Lainaa

  24. Johanna kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -36 (60 ääntä)

   Muitakin parempia vaihtoehtoja kuin Elena vikiströmmi:

   Alexa, Aleksa, Alexia, Aleksandra, Alexandra…

     Lainaa

  25. japin kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +86 (92 ääntä)

   Kala: Lahjojani tarvitaan jälleen!

   No, ensinnäkin pakko mainita, että opettaja ei määrännyt mitään tiettyä fontin, rivivälin tai sivun kokoa. Eli tehtävänannon perusteella olisi hyväksyttävää kirjoittaa essee viidelle (tai siis kolmelle kaksipuoliselle) A3-kokoiselle paperille, ensimmäiselle yksi iso V, toiselle yksi iso I, kolmannelle iso T ja sama neljännellekin, sekä viidennelle sivulle iso U.

   Mutta sitten tosissaan. Naperolla on käytössään muita tiedonlähteitä kuin Google ja Wikipedia, eli sanakirja, biologiankirja ja haastateltavat henkilöt (sekä Yahoo ja Bing…). Aluksi hän kirjoittaa tekstille avauksen sanan käytön laajuudesta sekä sanan useista eri merkityksistä. Näitä merkityksiä ovat esimerkiksi: naisen ulkoinen sukuelin, yksi suomen kielen yleisimmistä kirosanoista, välimerkki, sekä yksi yleisimmistä virhekäännöksistä englannin kielen fuck-sanalle. Ensimmäisen sivun yläreuna on täytetty.

   Ensin hän kirjoittaa siitä, miten sana oli alunperin neutraalimpi anatominen ilmaus, minkä yhteydessä hän esittelee naisen ulkoisen sukuelimen perusrakenteen, mahdollisesti pelkällä verbaalisella kuvauksella, mutta mieluummin liitekuvan kanssa. Tässä vaiheessa esseen toinen sivu on jo alkanut.

   Sitten hän kirjoittaa siitä, mistä sana on saanut alkunsa. Tiedon hän saa haastattelemalla kieltenopettajaansa, joka osaa kertoa, että ruotsalaisiltahan se tulee. Sana siirtyi suomen kieleen hieman alkuperäisestä muodostaan muuttuneena, ja pikkuhiljaa sanan luonne alkoi muuttua alatyylisemmäksi. Hän vertaa sanaa muihin kielemme yleisiin kirosanoihin, mielellään myös muiden tuntemiensa kielten kirosanoihin. Hän kirjoittaa siitä, miten tämä sana on nykypäivänä yksi kielemme monikäyttöisimmistä. Siitä voi johtaa adjektiivin, substantiivin, verbin tai adverbin, ja sanasta sekä sen johdannaisista voi muodostaa kokonaisia lauseita ilman muita sanoja. Hän esittää esimerkin siitä, miten sanan voi asettaa luontevan kuuloisesti mihin tahansa kohtaan lauseessa: “Mä oisin käyny eilen kaupassa”. Jos hän kirjoittaa nämä esimerkit auki niin, että ylläolevan lauseen kaikki mahdolliset sanasijoittelut ovat omilla riveillään kahden enter-painalluksen päässä toisistaan, niin essee on tässä kohtaa jo kolmannen sivun keski- tai loppuvaiheilla.

   Seuraavaksi hän siirtyy henkilöhaastatteluihin. Hän haastattelee erilaisten ihmisryhmien edustajia, kuten esimerkiksi koulutoveriaan, isäänsä ja opettajaansa. Hän esittää mm. seuraavat kysymykset: miten usein sinä henkilökohtaisesti käytät tätä sanaa, kuinka paljon sitä käytetään lähipiirissäsi, milloin muistat kuulleesi sanan ensimmäistä kertaa, mitä mieltä olet sanasta ja sen käytöstä. Hän kirjoittaa saamiensa vastauksien pohjalta pohdiskelua siitä, mikä sanan asema on eri-ikäisten ja eri asemissa olevien henkilöiden keskuudessa. Tähän menee järkevästi kirjoitettuna noin sivu, eli nyt ollaan neljännen sivun loppupuolella.

   Edellisestä aiheesta jatkaen hän kirjoittaa pohdiskelun siitä, mitä sanan käyttö arkikielessä tarkoittaa, sekä milloin sanaa on soveliasta käyttää ja milloin ei. Hän kertoo, miksi sana ei sovellu oppitunnilla ja muissa kouluympäristöissä käytettäväksi, ja mitä sanan käyttö tekee yhteisten tilojen yleiselle ilmapiirille.

   Lopuksi yhteenveto tästä kaikesta. Nyt esseen pitäisi olla vähintään viidennen sivun puolivälissä, mikä yleensä kouluympäristössä (varsinkin peruskoulussa) lasketaan viideksi sivuksi. Loppuun hän liittää lähdeluettelon (käytetyt kirjat, haastatellut henkilöt), käyttämänsä haastattelukysymykset sekä mahdolliset selventävät kuvat naisen anatomiasta. Liitteet eivät sisälly esseen kokonaispituuteen.

   Ja nyt lisää kahvia minulle.

   Jes,nyt tiedän mistä teen opinnäytetyöni!

     Lainaa

  26. fdee kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -30 (70 ääntä)

   Mister:
   Kuinkahan moni äityli haluaa miehensä voittavan Elenan palkinnon…

   Ja kuka kunnon mies haluaa kyntää naista joka antaa lähes kaikille? Yäk.

     Lainaa

  27. fdee kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -99 (175 ääntä)

   Pölli: Elena on kyllä ihan nainen vaikka on syntynyt miehen kusivehkeiden kanssa. Pää pois perseestä nyt.

   Ei ole nainen, naisella on syntyessään kohtu ja munasarjat.

     Lainaa

  28. Voi pahus kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +23 (33 ääntä)

   Elenasta on kehkeytynyt jo ihan varteenotettava rölli :D

     Lainaa

  29. Colour kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +120 (126 ääntä)

   Johanna:
   Elenaki ois voinu valita “tyttö”nimensä paremmin. Vanhempien suoma nimi menny hukkaan. Aleksia ois ollu kunnioitettavampi vanhempia kohtaan. Minä jos kikkelin hankkisin niin uus nimi pitäis saaha ni kyllä se ois joku Johan tai Juhana, kunnioittaen ristinimeä.

   Jos nimen kuitenkin vaihtaa, miksei vaihtaisi sitä suoraan sellaiseen josta itse tykkää? Itse en ole oman nimeni fani, joten jos olisin sukupuolenkorjaustilanteessa, niin vaihtaisin sen ehdottomasti johonkin itselle mieluisampaan. Eivät vanhemmat kuitenkaan lapsensa koko elämää saa hallita. Tämä tuntuu vähän turhalta aiheelta pahoittaa mielensä.

     Lainaa

  30. Mauku kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +44 (62 ääntä)

   KaroliinaCZ:
   Kukaan ei huomannut, että Sannan screenshotissa on omat lähetetyt viestit, eikä ystävältä saapuneet, kun omia viestejä Messenger näyttää sinisellä taustalla? ‘Kaveri’ on uusavuton :))

   Kyllä sitä kuule Äityleissä ihmeteltiin, joten älä turhaan koe ylemmyydentuntoa.

     Lainaa

  31. Gregor kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +71 (83 ääntä)

   Arghh…nyt oikeesti nämä “näyttämässä kävijät”, tulkaa pois sieltä terveysasemilta.

   Maa on kuitenkin täynnä oikeasti sairaita, jotka eivät pääse lääkäriin tai saa apua, koska järjestelmää kuormitetaan näillä sekopäisillä “äityleillä”.

     Lainaa

  32. as kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +41 (45 ääntä)

   Norriska:
   Minun olisi kyllä hyvin vaikea keksiä viiden sivun edestä sanottavaa aiheesta vⅰttu, mutta ehkä minulla ei vain ole mielikuvitusta. Minua tosin kiinnostaisi tietää miten opettaja tarkistaa ettei Googlea tai Wikipediaa ole käytetty.

   Googlettamalla

     Lainaa

  33. as kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +74 (84 ääntä)

   Tuota tuota, missäänhän ei sanottu että siellä kuvauksissa pääsisi panemaan. Mukaan kuvauksiin voi tarkoittaa pelkästään kulisseissa kattelemista.

     Lainaa

  34. foo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +51 (55 ääntä)

   as:
   Tuota tuota, missäänhän ei sanottu että siellä kuvauksissa pääsisi panemaan. Mukaan kuvauksiin voi tarkoittaa pelkästään kulisseissa kattelemista.

   Tai yleisössä. Tai sitten voi päästä itse kameramieheksi. Tai maskeeraajaksi. Tai jotain.

     Lainaa

  35. Rototiltti kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +50 (58 ääntä)

   foo: Tai yleisössä. Tai sitten voi päästä itse kameramieheksi. Tai maskeeraajaksi. Tai jotain.

   Ehkä mies pääsee “lämmittämään”miesnäyttelijöitä. Imemään tai muuten hyväilemään.

     Lainaa

  36. Sannni kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +56 (66 ääntä)

   Kala: Lahjojani tarvitaan jälleen!

   -snip-

   Ja nyt lisää kahvia minulle.

   Jollet ole lukion/ miniyliopistolaisten kieltenopettaja niin ryhdy sellaiseksi. Juuri tämäntapaisen meuhkauksen ansiosta sain kandini kasaan =D

     Lainaa

  37. KaroliinaCZ kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +33 (47 ääntä)

   Mauku: Kyllä sitä kuule Äityleissä ihmeteltiin, joten älä turhaan koe ylemmyydentuntoa.

   Jaaha, en tiennytkään, että kysymys, etteikö kukaan huomannut, osoittaa ylemmyydentuntoa. Äitylit kyllä varmana opettaisi elämästä enemmän, mutta mä nyt kuitenkin jätän väliin.

     Lainaa

  38. Epsku kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +14 (28 ääntä)

   Miten Elena on edes päässyt äityleihin? Nehän vaatii tyyliin äidin ja lapsen dna että pääsee edes piireihin :D

     Lainaa

  39. Neiti Knatterton kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +38 (42 ääntä)

   Epsku:
   Miten Elena on edes päässyt äityleihin? Nehän vaatii tyyliin äidin ja lapsen dna että pääsee edes piireihin

   Ei ole vaikeaa liittyä Äityleihin. Pääsin heittämällä tähän teinien kiukku- ja somekiusaamisryhmään. :)
   Erosin siitä jonkin ajan päästä:
   tuntuu että siellä vain huutelee ilkeyksiä ylivilkkaat ylikypsät teinit sekä tyhmämpuoleiset aikuiset.
   Joskus kun joku postaa jotain älykästä,
   palstan vaki-kiukkuämmät kommentoivat siihen:
   -Mitä vⅰtun saatanaa toi muka tarkottaa? tai
   -Mene vⅰttu johonkin älykkyys kulttuuri ryhmään pätemään!
   Täällä ei puhuta asiaa, tää on Äitylit!
   -True Äitylit. :*

   Piristävä ja mieltäylentävä ryhmä. Not.

     Lainaa

  40. Vaniljankukka kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +38 (40 ääntä)

   Johanna:
   Elenaki ois voinu valita “tyttö”nimensä paremmin. Vanhempien suoma nimi menny hukkaan. Aleksia ois ollu kunnioitettavampi vanhempia kohtaan. Minä jos kikkelin hankkisin niin uus nimi pitäis saaha ni kyllä se ois joku Johan tai Juhana, kunnioittaen ristinimeä.

   Entä jos nimi on vahvasti identiteetti-kysymys?
   Mä vaihdoin nimeni kerran maistraatissa, mutsia se ei kiinnostanut eikä mua kiinnostanut sen mielipiteet kun ei olla edes väleissä (hyvästä syystä). Mutta isä siitä vähän loukkaantui, mutta eipä sille mitään voinut. Ajan kanssa toinen oppi hyväksymään asian ja tajusi että kyse on mun omasta elämästä ja sen siedettävyydestä.

     Lainaa

  41. Tikru kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -7 (11 ääntä)

   Repesin ny pahaati tuolle vikalle, koska Uncharted

     Lainaa

  42. Jeppe Jee kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +21 (31 ääntä)

   Kala minä rakastan sinua :D

     Lainaa

  43. Gaugau kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +30 (32 ääntä)

   Toi googlen ja wikipedian käyttöhän on oikeestaan helppo tarkistaa, koska yleensä vielä peruskouluikäisten keskuudessa tällaisten lähteiden käyttö on pääasiassa aika kömpelöä plagiointia. Eli opettaja voi vaan laittaa pätkän esseestä googlen hakuun ja kattoa kuinka tarkkoja osumia löytyy.

     Lainaa

  44. recnjt kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +4 (12 ääntä)

   Maksaakohan Elena hävää palkkaa joka sisältää tellit, lellit ja arvolisäveron?

     Lainaa

  45. fifi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (17 ääntä)

   Gregor:
   Arghh…nyt oikeesti nämä “näyttämässä kävijät”, tulkaa pois sieltä terveysasemilta.

   Maa on kuitenkin täynnä oikeasti sairaita, jotka eivät pääse lääkäriin tai saa apua, koska järjestelmää kuormitetaan näillä sekopäisillä “äityleillä”.

   Toisaalta mielestäni ehkä parempi olla ylivarovainen, kuin täysin piittaamaton. Nimim. tunnen pari raskaana olevaa, jotka tupakoivat. (Olen kyllä maininnut asianomaisille asiasta)

     Lainaa

  46. Vara on viisautta kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +6 (8 ääntä)

   En tunne tapausta, mutta savulle altistunut odottava äiti olisi hyvä käyttä näytillä. Mikäli pelastuslaitos olisi tullut varmistamaan tilanteen, pelastusviranomaisella on velvollisuus tehdä lastensuojeluilmoitus, mikäli on syytä epäillä että tilanne olisi johtunut esim. lasten laiminlyönnistä, jne.

     Lainaa

  47. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *

  Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Avainsanat: , , , , , , ,