Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mammapalstalta päivää, osa 47

Voita unelmien lahja miehellesi – tätä et voi missata!
Mammapalstalta päivää, osa 47

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 48 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +625 (645 ääntä)
   ..... Elena mitä? :V no, tapa se tuokin hankkia yhen yön juttuja..?

   Lainaa

  2. Tulos: +402 (414 ääntä)
   Kenties juuri se Elena?

   Lainaa

  3. Tulos: +788 (798 ääntä)
   Kuinkahan moni äityli haluaa miehensä voittavan Elenan palkinnon...

   Lainaa

  4. Tulos: -47 (179 ääntä)
   Kontekstia tuntematta, väitän huumoriksi.
   Mister: Kuinkahan moni äityli haluaa miehensä voittavan Elenan palkinnon…

   Lainaa

  5. Tulos: +18 (118 ääntä)
   Ähtäri mainittu toriparkissa tavataan!

   Lainaa

  6. ymmärtäjä 16.2.2017 1:52
   Tulos: -333 (461 ääntä)
   Elena on toiveikas että kaikki naiset ei oo ylitakertuvaisia niuhottajia vaan antaa miehensä kokea jotain once in a lifetime. kyllä minäkin tiedän pariskunnan jossa nainen vei miehensä strippibaariin synttärilahjaksi :)

   Lainaa

  7. Tulos: +412 (450 ääntä)
   Minun olisi kyllä hyvin vaikea keksiä viiden sivun edestä sanottavaa aiheesta vittu, mutta ehkä minulla ei vain ole mielikuvitusta. Minua tosin kiinnostaisi tietää miten opettaja tarkistaa ettei Googlea tai Wikipediaa ole käytetty.

   Lainaa

  8. Tulos: -78 (96 ääntä)
   Mikä on näytti?

   Lainaa

  9. Tulos: +216 (234 ääntä)
   Ihan turhaan taitaa olla Elenan sukunimi sensuroitu...

   Lainaa

  10. Tulos: +279 (295 ääntä)
   Uusavuttomalla odottajalla näyttää olevan hengenvaarallisia vaikeuksia jo olemassaolevien lastensakin kanssa

   Lainaa

  11. Varmatieto 16.2.2017 6:43
   Tulos: +56 (60 ääntä)
   Ei jaksa väsynyttä Lollon provoilua täälläkin.

   Lainaa

  12. Tulos: -8 (50 ääntä)
   Elena, Elena... rakkauden työkalu...

   Lainaa

  13. Tulos: +152 (160 ääntä)
   Sanna ja klassinen "ystävän puolesta kyselen"...

   Lainaa

  14. Tulos: +293 (355 ääntä)
   Norriska: Minun olisi kyllä hyvin vaikea keksiä viiden sivun edestä sanottavaa aiheesta vittu, mutta ehkä minulla ei vain ole mielikuvitusta. Minua tosin kiinnostaisi tietää miten opettaja tarkistaa ettei Googlea tai Wikipediaa ole käytetty.
   Lahjojani tarvitaan jälleen! :D No, ensinnäkin pakko mainita, että opettaja ei määrännyt mitään tiettyä fontin, rivivälin tai sivun kokoa. Eli tehtävänannon perusteella olisi hyväksyttävää kirjoittaa essee viidelle (tai siis kolmelle kaksipuoliselle) A3-kokoiselle paperille, ensimmäiselle yksi iso V, toiselle yksi iso I, kolmannelle iso T ja sama neljännellekin, sekä viidennelle sivulle iso U. Mutta sitten tosissaan. Naperolla on käytössään muita tiedonlähteitä kuin Google ja Wikipedia, eli sanakirja, biologiankirja ja haastateltavat henkilöt (sekä Yahoo ja Bing...). Aluksi hän kirjoittaa tekstille avauksen sanan käytön laajuudesta sekä sanan useista eri merkityksistä. Näitä merkityksiä ovat esimerkiksi: naisen ulkoinen sukuelin, yksi suomen kielen yleisimmistä kirosanoista, välimerkki, sekä yksi yleisimmistä virhekäännöksistä englannin kielen fuck-sanalle. Ensimmäisen sivun yläreuna on täytetty. Ensin hän kirjoittaa siitä, miten sana oli alunperin neutraalimpi anatominen ilmaus, minkä yhteydessä hän esittelee naisen ulkoisen sukuelimen perusrakenteen, mahdollisesti pelkällä verbaalisella kuvauksella, mutta mieluummin liitekuvan kanssa. Tässä vaiheessa esseen toinen sivu on jo alkanut. Sitten hän kirjoittaa siitä, mistä sana on saanut alkunsa. Tiedon hän saa haastattelemalla kieltenopettajaansa, joka osaa kertoa, että ruotsalaisiltahan se tulee. Sana siirtyi suomen kieleen hieman alkuperäisestä muodostaan muuttuneena, ja pikkuhiljaa sanan luonne alkoi muuttua alatyylisemmäksi. Hän vertaa sanaa muihin kielemme yleisiin kirosanoihin, mielellään myös muiden tuntemiensa kielten kirosanoihin. Hän kirjoittaa siitä, miten tämä sana on nykypäivänä yksi kielemme monikäyttöisimmistä. Siitä voi johtaa adjektiivin, substantiivin, verbin tai adverbin, ja sanasta sekä sen johdannaisista voi muodostaa kokonaisia lauseita ilman muita sanoja. Hän esittää esimerkin siitä, miten sanan voi asettaa luontevan kuuloisesti mihin tahansa kohtaan lauseessa: "Mä oisin käyny eilen kaupassa". Jos hän kirjoittaa nämä esimerkit auki niin, että ylläolevan lauseen kaikki mahdolliset sanasijoittelut ovat omilla riveillään kahden enter-painalluksen päässä toisistaan, niin essee on tässä kohtaa jo kolmannen sivun keski- tai loppuvaiheilla. Seuraavaksi hän siirtyy henkilöhaastatteluihin. Hän haastattelee erilaisten ihmisryhmien edustajia, kuten esimerkiksi koulutoveriaan, isäänsä ja opettajaansa. Hän esittää mm. seuraavat kysymykset: miten usein sinä henkilökohtaisesti käytät tätä sanaa, kuinka paljon sitä käytetään lähipiirissäsi, milloin muistat kuulleesi sanan ensimmäistä kertaa, mitä mieltä olet sanasta ja sen käytöstä. Hän kirjoittaa saamiensa vastauksien pohjalta pohdiskelua siitä, mikä sanan asema on eri-ikäisten ja eri asemissa olevien henkilöiden keskuudessa. Tähän menee järkevästi kirjoitettuna noin sivu, eli nyt ollaan neljännen sivun loppupuolella. Edellisestä aiheesta jatkaen hän kirjoittaa pohdiskelun siitä, mitä sanan käyttö arkikielessä tarkoittaa, sekä milloin sanaa on soveliasta käyttää ja milloin ei. Hän kertoo, miksi sana ei sovellu oppitunnilla ja muissa kouluympäristöissä käytettäväksi, ja mitä sanan käyttö tekee yhteisten tilojen yleiselle ilmapiirille. Lopuksi yhteenveto tästä kaikesta. Nyt esseen pitäisi olla vähintään viidennen sivun puolivälissä, mikä yleensä kouluympäristössä (varsinkin peruskoulussa) lasketaan viideksi sivuksi. Loppuun hän liittää lähdeluettelon (käytetyt kirjat, haastatellut henkilöt), käyttämänsä haastattelukysymykset sekä mahdolliset selventävät kuvat naisen anatomiasta. Liitteet eivät sisälly esseen kokonaispituuteen. Ja nyt lisää kahvia minulle.

   Lainaa

  15. Tulos: +248 (264 ääntä)
   ymmärtäjä: Elena on toiveikas että kaikki naiset ei oo ylitakertuvaisia niuhottajia vaan antaa miehensä kokea jotain once in a lifetime. kyllä minäkin tiedän pariskunnan jossa nainen vei miehensä strippibaariin synttärilahjaksi
   Strippibaari vähän kesyä verrattuna siihen, että antaisi painaa toista naista.

   Lainaa

  16. Tulos: +32 (38 ääntä)
   Norriska: Minun olisi kyllä hyvin vaikea keksiä viiden sivun edestä sanottavaa aiheesta vittu, mutta ehkä minulla ei vain ole mielikuvitusta. Minua tosin kiinnostaisi tietää miten opettaja tarkistaa ettei Googlea tai Wikipediaa ole käytetty.
   Veikkaan että vaatimalla viittauksia lähteisiin. Miten hän tietäisi onko google vai bing käytetty ob toisaalta minullekin vähän hämärää

   Lainaa

  17. kansankynttilä 16.2.2017 10:36
   Tulos: +78 (122 ääntä)
   Miksi Vittu on huono suomennos kirosanana käytetylle fuck-sanalle? Minusta konteksti on usein sama, eikä parempaa käännöstä tule mieleen.

   Lainaa

  18. Tulos: -70 (144 ääntä)
   Tässä tapauksessa miestä. Onko se lieventävä asianhaara?
   Kettu: Strippibaari vähän kesyä verrattuna siihen, että antaisi painaa toista naista.

   Lainaa

  19. Tulos: +82 (186 ääntä)
   Alina: Tässä tapauksessa miestä. Onko se lieventävä asianhaara?
   Elena on kyllä ihan nainen vaikka on syntynyt miehen kusivehkeiden kanssa. Pää pois perseestä nyt.

   Lainaa

  20. Tulos: +103 (165 ääntä)
   kansankynttilä: Miksi Vittu on huono suomennos kirosanana käytetylle fuck-sanalle? Minusta konteksti on usein sama, eikä parempaa käännöstä tule mieleen.
   Vittu ei ole huono suomennos, mutta puhtaasti kielen kannalta ajatellen se on virheellinen suomennos. Vittu = vagina Cunt = vagina Nussia = tehdä seksiä Fuck = tehdä seksiä Suorana käännöksenä vittu siis vastaa englannin kielen cuntia. Fuck sen sijaan kääntyy nussimiseksi (tai muuksi aktin lukuisista synonyymeistä), mitä ei edes käytetä suomen kielessä varsinaisena kirosanana. Konteksteissaan vittu sen sijaan vastaa fuckia melkein täydellisesti. Voi vitun vittu ja voi fucking fuck. Tämä on kuitenkin kielikulttuuriin muodostunut tapa, eikä kieliopillisesti korrekti käännös. Vähän sama juttu, miten jotkut kutsuvat Jehovan todistajia Jehoviksi. Kaikki kyllä ymmärtävät, että sanalla viitataan todistajiin, mutta kieliopillisesti tämä ilmaus on yhtä oikein kuin kutsua rekkakuskeja rekoiksi tai talonmiehiä taloiksi. Eli jos joku siis pyytää sinua kääntämään railakkaasta nuorisoelämästä kertovan kirjan, niin kannattaa laittaa vittua hokevat henkilöt hokemaan fuckia, että kohtausten yleinen sävy säilyisi käännöksessä. Jos taas ulkomaalainen kaverisi kysyy sinulta, mitä vittu tarkoittaa, niin kannattaa kertoa sen olevan fuckin lailla käytetty kirosana, joka kirjaimellisesti tarkoittaa naisen sukuelintä.

   Lainaa

  21. Tulos: +105 (115 ääntä)
   Tossava: Kenties juuri se Elena?
   Mun kaveri ei tiedä kuka tää Elena on. Voisko joku selittää?

   Lainaa

  22. KaroliinaCZ 16.2.2017 12:15
   Tulos: +181 (191 ääntä)
   Kukaan ei huomannut, että Sannan screenshotissa on omat lähetetyt viestit, eikä ystävältä saapuneet, kun omia viestejä Messenger näyttää sinisellä taustalla? 'Kaveri' on uusavuton :))

   Lainaa

  23. Tulos: -94 (144 ääntä)
   Elenaki ois voinu valita "tyttö"nimensä paremmin. Vanhempien suoma nimi menny hukkaan. :( Aleksia ois ollu kunnioitettavampi vanhempia kohtaan. Minä jos kikkelin hankkisin niin uus nimi pitäis saaha ni kyllä se ois joku Johan tai Juhana, kunnioittaen ristinimeä.

   Lainaa

  24. Tulos: -46 (72 ääntä)
   Muitakin parempia vaihtoehtoja kuin Elena vikiströmmi: Alexa, Aleksa, Alexia, Aleksandra, Alexandra...

   Lainaa

  25. Tulos: +96 (102 ääntä)
   Kala: Lahjojani tarvitaan jälleen! No, ensinnäkin pakko mainita, että opettaja ei määrännyt mitään tiettyä fontin, rivivälin tai sivun kokoa. Eli tehtävänannon perusteella olisi hyväksyttävää kirjoittaa essee viidelle (tai siis kolmelle kaksipuoliselle) A3-kokoiselle paperille, ensimmäiselle yksi iso V, toiselle yksi iso I, kolmannelle iso T ja sama neljännellekin, sekä viidennelle sivulle iso U. Mutta sitten tosissaan. Naperolla on käytössään muita tiedonlähteitä kuin Google ja Wikipedia, eli sanakirja, biologiankirja ja haastateltavat henkilöt (sekä Yahoo ja Bing…). Aluksi hän kirjoittaa tekstille avauksen sanan käytön laajuudesta sekä sanan useista eri merkityksistä. Näitä merkityksiä ovat esimerkiksi: naisen ulkoinen sukuelin, yksi suomen kielen yleisimmistä kirosanoista, välimerkki, sekä yksi yleisimmistä virhekäännöksistä englannin kielen fuck-sanalle. Ensimmäisen sivun yläreuna on täytetty. Ensin hän kirjoittaa siitä, miten sana oli alunperin neutraalimpi anatominen ilmaus, minkä yhteydessä hän esittelee naisen ulkoisen sukuelimen perusrakenteen, mahdollisesti pelkällä verbaalisella kuvauksella, mutta mieluummin liitekuvan kanssa. Tässä vaiheessa esseen toinen sivu on jo alkanut. Sitten hän kirjoittaa siitä, mistä sana on saanut alkunsa. Tiedon hän saa haastattelemalla kieltenopettajaansa, joka osaa kertoa, että ruotsalaisiltahan se tulee. Sana siirtyi suomen kieleen hieman alkuperäisestä muodostaan muuttuneena, ja pikkuhiljaa sanan luonne alkoi muuttua alatyylisemmäksi. Hän vertaa sanaa muihin kielemme yleisiin kirosanoihin, mielellään myös muiden tuntemiensa kielten kirosanoihin. Hän kirjoittaa siitä, miten tämä sana on nykypäivänä yksi kielemme monikäyttöisimmistä. Siitä voi johtaa adjektiivin, substantiivin, verbin tai adverbin, ja sanasta sekä sen johdannaisista voi muodostaa kokonaisia lauseita ilman muita sanoja. Hän esittää esimerkin siitä, miten sanan voi asettaa luontevan kuuloisesti mihin tahansa kohtaan lauseessa: “Mä oisin käyny eilen kaupassa”. Jos hän kirjoittaa nämä esimerkit auki niin, että ylläolevan lauseen kaikki mahdolliset sanasijoittelut ovat omilla riveillään kahden enter-painalluksen päässä toisistaan, niin essee on tässä kohtaa jo kolmannen sivun keski- tai loppuvaiheilla. Seuraavaksi hän siirtyy henkilöhaastatteluihin. Hän haastattelee erilaisten ihmisryhmien edustajia, kuten esimerkiksi koulutoveriaan, isäänsä ja opettajaansa. Hän esittää mm. seuraavat kysymykset: miten usein sinä henkilökohtaisesti käytät tätä sanaa, kuinka paljon sitä käytetään lähipiirissäsi, milloin muistat kuulleesi sanan ensimmäistä kertaa, mitä mieltä olet sanasta ja sen käytöstä. Hän kirjoittaa saamiensa vastauksien pohjalta pohdiskelua siitä, mikä sanan asema on eri-ikäisten ja eri asemissa olevien henkilöiden keskuudessa. Tähän menee järkevästi kirjoitettuna noin sivu, eli nyt ollaan neljännen sivun loppupuolella. Edellisestä aiheesta jatkaen hän kirjoittaa pohdiskelun siitä, mitä sanan käyttö arkikielessä tarkoittaa, sekä milloin sanaa on soveliasta käyttää ja milloin ei. Hän kertoo, miksi sana ei sovellu oppitunnilla ja muissa kouluympäristöissä käytettäväksi, ja mitä sanan käyttö tekee yhteisten tilojen yleiselle ilmapiirille. Lopuksi yhteenveto tästä kaikesta. Nyt esseen pitäisi olla vähintään viidennen sivun puolivälissä, mikä yleensä kouluympäristössä (varsinkin peruskoulussa) lasketaan viideksi sivuksi. Loppuun hän liittää lähdeluettelon (käytetyt kirjat, haastatellut henkilöt), käyttämänsä haastattelukysymykset sekä mahdolliset selventävät kuvat naisen anatomiasta. Liitteet eivät sisälly esseen kokonaispituuteen. Ja nyt lisää kahvia minulle.
   Jes,nyt tiedän mistä teen opinnäytetyöni!

   Lainaa

  26. Tulos: -38 (92 ääntä)
   Mister: Kuinkahan moni äityli haluaa miehensä voittavan Elenan palkinnon…
   Ja kuka kunnon mies haluaa kyntää naista joka antaa lähes kaikille? Yäk.

   Lainaa

  27. Tulos: -118 (216 ääntä)
   Pölli: Elena on kyllä ihan nainen vaikka on syntynyt miehen kusivehkeiden kanssa. Pää pois perseestä nyt.
   Ei ole nainen, naisella on syntyessään kohtu ja munasarjat.

   Lainaa

  28. Tulos: +30 (40 ääntä)
   Elenasta on kehkeytynyt jo ihan varteenotettava rölli :D

   Lainaa

  29. Tulos: +146 (154 ääntä)
   Johanna: Elenaki ois voinu valita “tyttö”nimensä paremmin. Vanhempien suoma nimi menny hukkaan. Aleksia ois ollu kunnioitettavampi vanhempia kohtaan. Minä jos kikkelin hankkisin niin uus nimi pitäis saaha ni kyllä se ois joku Johan tai Juhana, kunnioittaen ristinimeä.
   Jos nimen kuitenkin vaihtaa, miksei vaihtaisi sitä suoraan sellaiseen josta itse tykkää? Itse en ole oman nimeni fani, joten jos olisin sukupuolenkorjaustilanteessa, niin vaihtaisin sen ehdottomasti johonkin itselle mieluisampaan. Eivät vanhemmat kuitenkaan lapsensa koko elämää saa hallita. Tämä tuntuu vähän turhalta aiheelta pahoittaa mielensä.

   Lainaa

  30. Tulos: +50 (76 ääntä)
   KaroliinaCZ: Kukaan ei huomannut, että Sannan screenshotissa on omat lähetetyt viestit, eikä ystävältä saapuneet, kun omia viestejä Messenger näyttää sinisellä taustalla? ‘Kaveri’ on uusavuton :))
   Kyllä sitä kuule Äityleissä ihmeteltiin, joten älä turhaan koe ylemmyydentuntoa.

   Lainaa

  31. Tulos: +79 (99 ääntä)
   Arghh...nyt oikeesti nämä "näyttämässä kävijät", tulkaa pois sieltä terveysasemilta. Maa on kuitenkin täynnä oikeasti sairaita, jotka eivät pääse lääkäriin tai saa apua, koska järjestelmää kuormitetaan näillä sekopäisillä "äityleillä".

   Lainaa

  32. Tulos: +44 (48 ääntä)
   Norriska: Minun olisi kyllä hyvin vaikea keksiä viiden sivun edestä sanottavaa aiheesta vittu, mutta ehkä minulla ei vain ole mielikuvitusta. Minua tosin kiinnostaisi tietää miten opettaja tarkistaa ettei Googlea tai Wikipediaa ole käytetty.
   Googlettamalla

   Lainaa

  33. Tulos: +90 (100 ääntä)
   Tuota tuota, missäänhän ei sanottu että siellä kuvauksissa pääsisi panemaan. Mukaan kuvauksiin voi tarkoittaa pelkästään kulisseissa kattelemista.

   Lainaa

  34. Tulos: +63 (67 ääntä)
   as: Tuota tuota, missäänhän ei sanottu että siellä kuvauksissa pääsisi panemaan. Mukaan kuvauksiin voi tarkoittaa pelkästään kulisseissa kattelemista.
   Tai yleisössä. Tai sitten voi päästä itse kameramieheksi. Tai maskeeraajaksi. Tai jotain.

   Lainaa

  35. Tulos: +62 (70 ääntä)
   foo: Tai yleisössä. Tai sitten voi päästä itse kameramieheksi. Tai maskeeraajaksi. Tai jotain.
   Ehkä mies pääsee "lämmittämään"miesnäyttelijöitä. Imemään tai muuten hyväilemään.

   Lainaa

  36. Tulos: +68 (78 ääntä)
   Kala: Lahjojani tarvitaan jälleen! -snip- Ja nyt lisää kahvia minulle.
   Jollet ole lukion/ miniyliopistolaisten kieltenopettaja niin ryhdy sellaiseksi. Juuri tämäntapaisen meuhkauksen ansiosta sain kandini kasaan =D

   Lainaa

  37. KaroliinaCZ 16.2.2017 21:56
   Tulos: +33 (53 ääntä)
   Mauku: Kyllä sitä kuule Äityleissä ihmeteltiin, joten älä turhaan koe ylemmyydentuntoa.
   Jaaha, en tiennytkään, että kysymys, etteikö kukaan huomannut, osoittaa ylemmyydentuntoa. Äitylit kyllä varmana opettaisi elämästä enemmän, mutta mä nyt kuitenkin jätän väliin.

   Lainaa

  38. Tulos: +16 (36 ääntä)
   Miten Elena on edes päässyt äityleihin? Nehän vaatii tyyliin äidin ja lapsen dna että pääsee edes piireihin :D

   Lainaa

  39. Neiti Knatterton 17.2.2017 11:26
   Tulos: +47 (51 ääntä)
   Epsku: Miten Elena on edes päässyt äityleihin? Nehän vaatii tyyliin äidin ja lapsen dna että pääsee edes piireihin
   Ei ole vaikeaa liittyä Äityleihin. Pääsin heittämällä tähän teinien kiukku- ja somekiusaamisryhmään. :) Erosin siitä jonkin ajan päästä: tuntuu että siellä vain huutelee ilkeyksiä ylivilkkaat ylikypsät teinit sekä tyhmämpuoleiset aikuiset. Joskus kun joku postaa jotain älykästä, palstan vaki-kiukkuämmät kommentoivat siihen: -Mitä vitun saatanaa toi muka tarkottaa? tai -Mene vittu johonkin älykkyys kulttuuri ryhmään pätemään! Täällä ei puhuta asiaa, tää on Äitylit! <3 -True Äitylit. :* <3 Piristävä ja mieltäylentävä ryhmä. Not.

   Lainaa

  40. Vaniljankukka 17.2.2017 11:49
   Tulos: +49 (51 ääntä)
   Johanna: Elenaki ois voinu valita “tyttö”nimensä paremmin. Vanhempien suoma nimi menny hukkaan. Aleksia ois ollu kunnioitettavampi vanhempia kohtaan. Minä jos kikkelin hankkisin niin uus nimi pitäis saaha ni kyllä se ois joku Johan tai Juhana, kunnioittaen ristinimeä.
   Entä jos nimi on vahvasti identiteetti-kysymys? Mä vaihdoin nimeni kerran maistraatissa, mutsia se ei kiinnostanut eikä mua kiinnostanut sen mielipiteet kun ei olla edes väleissä (hyvästä syystä). Mutta isä siitä vähän loukkaantui, mutta eipä sille mitään voinut. Ajan kanssa toinen oppi hyväksymään asian ja tajusi että kyse on mun omasta elämästä ja sen siedettävyydestä.

   Lainaa

  41. Tulos: -10 (14 ääntä)
   Repesin ny pahaati tuolle vikalle, koska Uncharted

   Lainaa

  42. Tulos: +22 (34 ääntä)
   Kala minä rakastan sinua :D

   Lainaa

  43. Tulos: +39 (43 ääntä)
   Toi googlen ja wikipedian käyttöhän on oikeestaan helppo tarkistaa, koska yleensä vielä peruskouluikäisten keskuudessa tällaisten lähteiden käyttö on pääasiassa aika kömpelöä plagiointia. Eli opettaja voi vaan laittaa pätkän esseestä googlen hakuun ja kattoa kuinka tarkkoja osumia löytyy.

   Lainaa

  44. Tulos: +4 (16 ääntä)
   Maksaakohan Elena hävää palkkaa joka sisältää tellit, lellit ja arvolisäveron?

   Lainaa

  45. Tulos: +12 (24 ääntä)
   Gregor: Arghh…nyt oikeesti nämä “näyttämässä kävijät”, tulkaa pois sieltä terveysasemilta. Maa on kuitenkin täynnä oikeasti sairaita, jotka eivät pääse lääkäriin tai saa apua, koska järjestelmää kuormitetaan näillä sekopäisillä “äityleillä”.
   Toisaalta mielestäni ehkä parempi olla ylivarovainen, kuin täysin piittaamaton. Nimim. tunnen pari raskaana olevaa, jotka tupakoivat. (Olen kyllä maininnut asianomaisille asiasta)

   Lainaa

  46. Vara on viisautta 26.2.2017 20:43
   Tulos: +7 (13 ääntä)
   En tunne tapausta, mutta savulle altistunut odottava äiti olisi hyvä käyttä näytillä. Mikäli pelastuslaitos olisi tullut varmistamaan tilanteen, pelastusviranomaisella on velvollisuus tehdä lastensuojeluilmoitus, mikäli on syytä epäillä että tilanne olisi johtunut esim. lasten laiminlyönnistä, jne.

   Lainaa

  47. Tulos: +1 (1 ääni)
   Jenna: Mikä on näytti?
   Vitsailetko?

   Lainaa

  48. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Saa olla aika tossu jos on valmis maksamaan lentoliput New Yorkiin että saa pillua :D

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: äitylit, tuntimerkintä, opettaja, essee, raskaana, raskaus, savu, arvonta