Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rakkaat naapurit, osa 40

Kulttuurierot ja joulukoristeet ravistelevat naapurisopua.
Rakkaat naapurit, osa 40

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 71 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +1840 (1916 ääntä)
      Mitenkähän pitkä aika tämä "hetkeksi" todellisuudessa oli? Jos kyse oli muutamasta minuutista ja naapuri osui väärällä hetkellä paikalle niin voin ymmärtää. Mutta jos roskapussi ajelehtii esim. tunnin rappukäytävässä taidan kompata naapurin "sika"-tuomiota.

      Lainaa

    2. En ymmärrä 24.1.2017 0:26
      Tulos: +1397 (1413 ääntä)
      tuota vikaa. Miksi ihmiset oikeasti tekevät noin? miksei se roskapussi voi olla asunnossa kunnes ne viedään roskakatokseen? o.o olen huomannut omassakin kerrostalossa, miten ihmiset jättävät useiksi päiviksi lehtikasoja oven viereen käytävälle. Olen aina luullut, että ovat liian laiskoja viemään niitä pihalle. kyllä joku ne tuosta siivoaa.

      Lainaa

    3. Tulos: +1168 (1194 ääntä)
      Käytävälle ei saa jättää palokuormaa, joten roskien kerääminen rappuun on laissakin kiellettyä, jos oma järki ei sitä tee.

      Lainaa

    4. Tulos: -759 (891 ääntä)
      Tulee jätettyä. Jos tekee siivousta, niin haluaa ne sinne käytävään "pois tieltä", ja sitten kun on siivouksesssa sopiva vaihe (esimerkiksi lattioiden kosteapyyhinnän jälkeen), on roskat hyvä käydä viemässä. Tällä aikaa lattiat kuivuvat ja kotonakin tuoksuu ja puhtaan raikkaalta!

      Lainaa

    5. Tulos: +961 (1011 ääntä)
      Variseva: Tulee jätettyä. Jos tekee siivousta, niin haluaa ne sinne käytävään “pois tieltä”, ja sitten kun on siivouksesssa sopiva vaihe (esimerkiksi lattioiden kosteapyyhinnän jälkeen), on roskat hyvä käydä viemässä. Tällä aikaa lattiat kuivuvat ja kotonakin tuoksuu ja puhtaan raikkaalta!
      ...ja se sopiva hetkihän roskien viemiseksi ei toki voi olla samalla vaivalla kun ne sinne rappukäytävään kuskaa. Ei voi ymmärtää.

      Lainaa

    6. Tulos: +903 (927 ääntä)
      Ei mul tulis mielenkä jättää roskapussia rappukäytävään.. kukin tyylillään, mut kyl mua inhottas toisten roskapussit käytäväl. :0

      Lainaa

    7. Tulos: +666 (678 ääntä)
      Ei nyt maailman vakavin rike, mutta eipä ne roskapussit siihen rappukäytävään kuulu. Enkä kyllä muista missään nähneeni, että jollain olisi ollut kerrostalon rappukäytävässä roskapussit odottamassa, itsellä ne odottaa siinä oven sisäpuolella jos en heti vie.

      Lainaa

    8. Tulos: +444 (458 ääntä)
      Sori Mauri mut päädyt nyt helvettiin koska naapurisi koristaa kotiaan

      Lainaa

    9. Tulos: +521 (531 ääntä)
      Itsellä oli ulkomaalainen naapuriperhe, joka oli muuten aivan mahtava, mutta heidän maassaan roskat jätettiin käytävälle, ja talonmies vei ne ehtiessään roskiin. Kerrostalossa se haju on aika, öm, mielenkiintoinen, kun roskis on seissyt pari päivää rapussa.(Ongelma tosin oli helppo ratkaista, mainitsin asiasta ja he alkoivat viedä roskat roskikseen asti.)

      Lainaa

    10. Maurin serkku 24.1.2017 1:14
      Tulos: +324 (332 ääntä)
      Meillä on naapurissa varmaan maurin serkku, kun aina sunnuntaisin se huutelee kaikille että pitäis olla kirkossa! :D

      Lainaa

    11. Tulos: +571 (587 ääntä)
      Jos roskapussi häiritsee niin kovasti, ettei sitä voi pitää kotiovensa sisäpuolella, niin sitten se viedään samantien ulkoroskikseen asti, eikä jätetä rappuun löyhkäämään. Uskomatonta sikailua.

      Lainaa

    12. Tulos: +376 (382 ääntä)
      Maurin serkku: Meillä on naapurissa varmaan maurin serkku, kun aina sunnuntaisin se huutelee kaikille että pitäis olla kirkossa!
      Mutta ei sitten itsekään ole kun kerta on siellä huutelemassa? :D

      Lainaa

    13. Myrkkymuratti 24.1.2017 3:46
      Tulos: +203 (223 ääntä)
      Maurin lapset vähän säälittävät.

      Lainaa

    14. Tulos: +121 (155 ääntä)
      Olenko ainoa jonka mielestä oudoin asia Janin tapauksessa on se, ettei kaveri saanut anteeksi mutta otti sen hyväksyttynä vastaan ja lähti tyytyväisenä.

      Lainaa

    15. Tulos: -193 (209 ääntä)
      Tsekkimies, ei tsekkiläinen.

      Lainaa

    16. Hippiäinen 24.1.2017 6:45
      Tulos: -45 (103 ääntä)
      Nimesi: Jos roskapussi häiritsee niin kovasti, ettei sitä voi pitää kotiovensa sisäpuolella, niin sitten se viedään samantien ulkoroskikseen asti, eikä jätetä rappuun löyhkäämään. Uskomatonta sikailua.
      En puolustele rappuunjättämistä, mutta lajittelu olisi kova sana niin ei roskapussikaan haise niin pahasti jos biojätteet on omassa paperipussissaan, eikä muhimassa missään sekajätepussissa - mitä nykyään ei tarvita.

      Lainaa

    17. Tulos: -176 (260 ääntä)
      Asuin opiskeluaikana 16 neliön kämpässä (huone ja vessa). Siivotessa tein usein niin, että panin maton ja roskapussin käytävän puolelle pois jaloista odottamaan imuroinnin ja lattianpesun ajaksi. Sitten vein samalla keikalla maton ulos tuulettumaan ja roskat roskiin. Minusta siinä ei ollut mitään kummallista.

      Lainaa

    18. Tulos: +193 (203 ääntä)
      Ainoot kerrat kun oon jättänyt porraskäytävään roskia, on olleet sellaset, kun oon lähtenyt ulos ja päättänyt samalla viedä roskat. Sitten käytävässä huomaan että "Oho, pipo (tai joku muu) unohtu." ja palaan asuntoon hakemaan sen. Yleensä tässä vaiheessa en enää vie roskia takaisin sisään.

      Lainaa

    19. Tulos: +144 (158 ääntä)
      Vuohi: Mitenkähän pitkä aika tämä “hetkeksi” todellisuudessa oli? Jos kyse oli muutamasta minuutista ja naapuri osui väärällä hetkellä paikalle niin voin ymmärtää. Mutta jos roskapussi ajelehtii esim. tunnin rappukäytävässä taidan kompata naapurin “sika”-tuomiota.
      minkä takia sie pussi pitäs eddes muutamaks minuutiks jättää jättää käytävään

      Lainaa

    20. Tulos: +189 (193 ääntä)
      Itse joskus tein kiukuspäissäni niin, että nostin roskapussin (rivarin) rappusille, että mies käy nakkaamassa sen roskikseen, kun tulee töistä. Ei mennyt kuin Strömsössä, sillä linnut olivat ehtineet repiä pussin ja roskat pitkin pihaa. Oli muuten viimeinen kerta, kun jätin viemättä roskat sinne minne kuuluvatkin.

      Lainaa

    21. Jerry Cotton ja sininen lavuaari 24.1.2017 7:43
      Tulos: +136 (146 ääntä)
      Onneksi se pentagrammi sentään on ikkunalla ystävällisesti. Ois paljo hankalampi poistaa jos se ois kovin vihamielinen.

      Lainaa

    22. Jerry Cotton ja sininen lavuaari 24.1.2017 7:47
      Tulos: +116 (120 ääntä)
      Meillä luhtitalossa, jossa on lasitetut käytävät, useampikin naapuri jättää roskapussit illalla vaan käytävälle ja vie aamulla töihin lähtiessä. Talvipakkasilla tuo ei pahemmin haittaa, mutta kesällä koko käytävä haisi välillä roskikselta, kun ilma ei vaihtunut tarpeeksi hyvin lämpimässä muhivien roskien tuulettamiseksi.

      Lainaa

    23. Tulos: +144 (146 ääntä)
      Joo meilläkin rappukäytävään ilmestyy säännöllisesti roskapussi ja se tuntuu olevan siinä päivätolkulla. Monesti näkee perheen isän lähtevän kotoa vaikka lasten kanssa ja roskapussi jää siihen käytävään odottamaan hamaan tulevaisuuteen. Kerran seisoi pesukone 3 viikkoa rapussa, kyllä kiukutti.

      Lainaa

    24. Tulos: +154 (174 ääntä)
      En ottaisi pentagrammia pois, mutta teippaisin sen viereen informatiivisen tietopläjäyksen symbolin historiasta, sekä uskontojen uhrit ry:n yhteystiedot. Ihan lapsia ajatellen.

      Lainaa

    25. aösldkfjöaoewijfaöoi 24.1.2017 9:24
      Tulos: -82 (138 ääntä)
      No täähän nyt on Väärä Mielipide, mutta itse jätin roskapussin aina hetkeksi rappukäytävään, jos siellä oli jotain jauhelihapaketin tyylistä. Meidän katit ehti muuten repiä sen rikki sillä välin kun keräsin toiset roskapussit (jos niitä oli). Ei ne siellä kauaa ehtineet olla, mutta aina välillä joku naapuri nappasi sen matkaansa mielenosoituksellisesti (tai ehkä ystävällisyyttään?)

      Lainaa

    26. Tulos: +223 (229 ääntä)
      Tulee kyllä mieleen, että jos se roskapussi tuoksahtaa sen verran ettei sitä viitsi kotona pitää, niin miksi sen voi viedä kaikkien iloksi rappukäytävään? :o

      Lainaa

    27. Tulos: +162 (170 ääntä)
      Vähänkö siellä rapussa haisis ihanalta, jos jokainen asukas tekisi noin.

      Lainaa

    28. Tulos: -104 (150 ääntä)
      Tämä on niitä etelänvetelien harrastuksia. Ei kerkiä roskia viemään ku on kiire mennä nettiin pätemään ja perseilemään. Cityvihreät luulee että muovipussi muuttuu lannoitteeksi rappukäytävässä :D

      Lainaa

    29. Tulos: +64 (70 ääntä)
      No ei ole kyllä tullut mieleen nakella roskiksia rappuun odottamaan...

      Lainaa

    30. Tulos: +132 (142 ääntä)
      aösldkfjöaoewijfaöoi: No täähän nyt on Väärä Mielipide, mutta itse jätin roskapussin aina hetkeksi rappukäytävään, jos siellä oli jotain jauhelihapaketin tyylistä. Meidän katit ehti muuten repiä sen rikki sillä välin kun keräsin toiset roskapussit (jos niitä oli). Ei ne siellä kauaa ehtineet olla, mutta aina välillä joku naapuri nappasi sen matkaansa mielenosoituksellisesti (tai ehkä ystävällisyyttään?)
      Entäpä jos keräisit ensin ne toiset roskapussit ennen sitä jauhelihapaketin sisältävää?

      Lainaa

    31. Tulos: +95 (99 ääntä)
      Myöhäistä, Mauri, myöhäistä. Nähtyä ei saa näkemättömäksi. Vie vanhalle vihtahousulle terveisiä.

      Lainaa

    32. No onpa iso rikos 24.1.2017 13:38
      Tulos: -108 (152 ääntä)
      Tunnustan olevani kyseinen sika, mutta toimitan roskat maks. vartin tai tunnin sisään oikeaan paikkaan. Jos naapuri tekisi noin shittimäisen tempun, että levittelisi ne ympäri rappista, niin en todellakaan alkaisi keräilemään niitä sieltä vaan sen tekisi naapuri.

      Lainaa

    33. Tulos: +59 (65 ääntä)
      Vuohi: Mitenkähän pitkä aika tämä “hetkeksi” todellisuudessa oli? Jos kyse oli muutamasta minuutista ja naapuri osui väärällä hetkellä paikalle niin voin ymmärtää. Mutta jos roskapussi ajelehtii esim. tunnin rappukäytävässä taidan kompata naapurin “sika”-tuomiota.
      Ja miksi se pitää sinne rappukäytävään nostaa? Okei, jos on tulossa uusia roskia, mitkä ei mahdu enää vanhaan pussiin, niin täysi pitää solmia. Voihan se olla siinä kämpän puolella odottamassa. Tietty joskus on päässy itselläkin käymään niin, että roskis on alkanut haisemaan, mutta silloin olen kyllä vieny sen ihan suosiolla ilman "seuraavaa ulkonakäyntiä" :D

      Lainaa

    34. Tulos: +141 (149 ääntä)
      Kurppa: Asuin opiskeluaikana 16 neliön kämpässä (huone ja vessa). Siivotessa tein usein niin, että panin maton ja roskapussin käytävän puolelle pois jaloista odottamaan imuroinnin ja lattianpesun ajaksi. Sitten vein samalla keikalla maton ulos tuulettumaan ja roskat roskiin. Minusta siinä ei ollut mitään kummallista.
      Aatteleppa kuinka fiksun kuvan olisit antanut itsestäsi, kun olisit vaan suoraan ennen imurointia vienyt roskat ja samalla imuroinnin ajaksi maton tuulettumaan.

      Lainaa

    35. Tulos: +44 (46 ääntä)
      meidän naapurit saavat roskapussit kyllä ulos asti, mutta ei sinne roskiin. no linnut on monta kertaa olleet riemuissaan. minä en niitä siivoillessa.

      Lainaa

    36. Tulos: +56 (58 ääntä)
      Itse asun kerrostalossa jossa on ulkokäytävät, tai siis silleen luhtitalotyylisesti ulkokäytävältä mennään sisälle rappukäytävään. Varmaan joka toisella asukkaalla roskapussi tuossa käytävällä ja vähintään kerran viikossa harakat käy levittämässä niistä muutamia. Tässä on myös ihan vieressä metsikkö, joten niitä elikoita riittää..

      Lainaa

    37. Tulos: +96 (100 ääntä)
      No onpa iso rikos: Tunnustan olevani kyseinen sika, mutta toimitan roskat maks. vartin tai tunnin sisään oikeaan paikkaan. Jos naapuri tekisi noin shittimäisen tempun, että levittelisi ne ympäri rappista, niin en todellakaan alkaisi keräilemään niitä sieltä vaan sen tekisi naapuri.
      Eli käytännössä roskat makaisivat rapussa seuraavaan arkipäivään, siihen asti siis kunnes rappusiivooja tulee paikalle ja kasvattaa kyrvän ottaansa kun joutuu siivoamaan taas teidän sikojen jälkiä sieltä. Siivojalla menee ylimääräistä aikaa, riippuen vähän roskien laadusta, mahdollisesti ihan reippaastikin ja hän joutuu tekemään sen palkatta, koska jokaiselle rapulle on laskettu tietty aika jonka siihen voi käyttää ja josta siivousfirma voi laskuttaa.

      Lainaa

    38. Tulos: +102 (102 ääntä)
      Vuohi: Mitenkähän pitkä aika tämä “hetkeksi” todellisuudessa oli? Jos kyse oli muutamasta minuutista ja naapuri osui väärällä hetkellä paikalle niin voin ymmärtää. Mutta jos roskapussi ajelehtii esim. tunnin rappukäytävässä taidan kompata naapurin “sika”-tuomiota.
      Varsinkin siivoojana on ihana siivota roskien jälkiä kun ne jätetään jopa viikoiksi käytävään ja valuvat nestettä lattialle, kun ne viimein viedään on lattiassa jättimäinen haiseva ja kovettunu lammikko epämääräistä nestettä. Kyllä, jotkut tekevät näin. Ja roskis on suoraan ulko-oven edessä ja talossa hissi niin ei jakseta viedä.

      Lainaa

    39. Tulos: +85 (85 ääntä)
      Olenkin ihmetellyt naapureiden tapaa jättää roskapussinsa rappuun välillä pariksikin päivää, en tiennyt että sitä harrastetaan laajemminkin. Todella typerä tapa mielestäni, miksei sitä pussia voi pitää asunnossa sisällä vaikka ulko-oven vieressä siihen asti että sen suvaitsee viedä roskakatokseen asti?

      Lainaa

    40. Tulos: +47 (49 ääntä)
      Meilläkin on rapussa perhe joka jättää roskapussin rappukäytävään, usein pariksi päiväksi kerrallaan. Eipä meilläkään mitään suuria siisteysintoilijoita olla, mutta eipä meille silti ole valjennut miksi naapureitakin pitää valaista siitä että ei jaksa viedä roskia.

      Lainaa

    41. Tulos: -72 (86 ääntä)
      aösldkfjöaoewijfaöoi: No täähän nyt on Väärä Mielipide, mutta itse jätin roskapussin aina hetkeksi rappukäytävään, jos siellä oli jotain jauhelihapaketin tyylistä. Meidän katit ehti muuten repiä sen rikki sillä välin kun keräsin toiset roskapussit (jos niitä oli). Ei ne siellä kauaa ehtineet olla, mutta aina välillä joku naapuri nappasi sen matkaansa mielenosoituksellisesti (tai ehkä ystävällisyyttään?)
      Todella tuttu tunne, kun itsellänikin kissoja ja kyllä tulee ihan samalla lailla tehtyy. :) mut tottakai maailmassa pittää olla näitä, jotka ottaa itteensä tämänkin asia ja heidän omaksi ongelmakseen. Vihaajat vihaa (y)

      Lainaa

    42. herlokki solmes 24.1.2017 19:21
      Tulos: -45 (57 ääntä)
      Oiskohan Javi kuitenkin ite tuon lapun taiteillut. Jotenkin näyttää aika naiselliselta käsialalta tuo... Enpä usko sen olevan Maurin käsialaa.

      Lainaa

    43. Tulos: +43 (45 ääntä)
      Hei, sinä joka tätä roskapussitapaa harrastat! Voitko vastata pariin kysymykseen? Onko sulla käsitys et muutkin harrastaa tuota? Mistä tapa on lähtöisin? Tehtiinkö lapsuudenkodissa niin? Miksi? Mitä sillä saavutetaan? Veikkaan et suurimmalla osalla jengistä tätä sovelletaan maksimissaan oman kodin neliöissä, itellä on hetken tuossa eteisessä, siitä ku roskis tyhjennetään.. Jos on joku vanhus tai liikuntarajoitteinen taloyhtiössä, naapurit luultavasti ihan mielelläänkin jeesaa, ja todnäk talossa siitä talossa tiedetään yleisemminkin. Sitä tuskin kukaan pitää ongelmana, paitsi ehkä palo- ja pelastuslaitos, mut todennäköisesti rapussa tuossa kohtaa on sen verran kulkua, että sen kuka tahansa siitä joutuisasti vie.

      Lainaa

    44. Tulos: +70 (80 ääntä)
      Vuohi: Mitenkähän pitkä aika tämä “hetkeksi” todellisuudessa oli? Jos kyse oli muutamasta minuutista ja naapuri osui väärällä hetkellä paikalle niin voin ymmärtää. Mutta jos roskapussi ajelehtii esim. tunnin rappukäytävässä taidan kompata naapurin “sika”-tuomiota.
      Jos ei se pussi voi odottaa viemistään omassa eteisessä, niin minusta naapuri saa sulloa sen sinne postiluukusta. Oppiipahan jurpo käsittelemään roskansa. Miksi koko rapun pitäis haistella jotain mitä tyyppi ei kestä haistaa kämpässään?

      Lainaa

    45. Tulos: +78 (86 ääntä)
      Variseva: Tulee jätettyä. Jos tekee siivousta, niin haluaa ne sinne käytävään “pois tieltä”, ja sitten kun on siivouksesssa sopiva vaihe (esimerkiksi lattioiden kosteapyyhinnän jälkeen), on roskat hyvä käydä viemässä. Tällä aikaa lattiat kuivuvat ja kotonakin tuoksuu ja puhtaan raikkaalta!
      Roskapussit viedään roska-astiaan eikä jätetä haisemaan muiden iloksi, edes hetkeksikään, rappuun, nuija. Tai sitten voit säilyttää niitä kotonasi kunnes viet ne minne ne kuuluukin.

      Lainaa

    46. Tulos: +72 (74 ääntä)
      Eihän se muutama minuutti sinänsä haittaa, mutta ei se naapuri voi tietää kuinka kauan se siinä on nököttänyt. Ja jos tosissaan on muutaman minuutin päästä viemässä sen roskiin niin miksei voi pitää sitä hetkeä omassa eteisessä? Itse omakotiasujana tulee kyllä joskus laitettua roskapussi oven ulkopuolelle illalla ja vien aamulla töihin lähtiessä roskiin, linnut tosin välillä ehtii levitellä (itse joudun siivoamaan jälkeni). Ai niin, entäs jos se naapuri ei tahallaan levittänyt niitä roskia, vaan huomaamattaan kompastui niihin?

      Lainaa

    47. Tulos: +41 (43 ääntä)
      Tuota roskien rappuun jättämistä harrastaa yllättävän moni. On melko epämiellyttävää jakaa postia, kun parhaimmillaan on parin/kolmen oven vieressä mätänevä biojätettä sisältävä SEKAjäte pussi ollut hajusta päätellen jo hetken.

      Lainaa

    48. Tulos: +64 (68 ääntä)
      ..: Todella tuttu tunne, kun itsellänikin kissoja ja kyllä tulee ihan samalla lailla tehtyy. mut tottakai maailmassa pittää olla näitä, jotka ottaa itteensä tämänkin asia ja heidän omaksi ongelmakseen. Vihaajat vihaa (y)
      Mulla on kissa. Sitä ennen oli toinen kissa. Lapsuuden kodissanikin oli kissa. Enkä mä nyt millään ymmärrämiten kissa voisi olla pätevä alibi tässä roskapussi-asiassa. Huono tekosyy jolla koitatte selitellä sitä että olette laiskoja löyhkääjiä. Meillä käsitellään kalaa, kanaa ja lihaa tuon tuostakin ja outoa mut kissa ei ole vielä ninjaillut itseään tiskipöydän roskakaappiin. Kun roskis on täynnä tai muutoin vietävässä kunnossa niin ihminen laittaa kengät jalkaan ja vie sen pussin ulkoroskikseen. Monessa asiassa myönnän olevani laiska, vaikkapa liikunnan harrastamisessa. Mut ei helev...ettäkö roskapussin vieminen on ihmisille noin vaikeeta? Älä pliis kerro kuinka laiska oot siivoamaan noin yleensä ottaen.

      Lainaa

    49. Tulos: +50 (52 ääntä)
      Olen asunut eri kerrostaloissa yli kymmenen vuotta eikä ole yhtäkään roskapussia näkynyt käytävillä. Eikä kavereille mennessäkään. Kyllä minä pistän roskapussin ihan eteiseen eikä tulisi mieleenikään jättää roskia rappukäytävään odottelemaan. Yleensä muutenkin siirrän roskapussin eteiseen vasta kun olen roskia lähdössä viemään tai muuten vain olen lähdössä ulos. Ei sitä tarvitse eteisessä seisottaa.

      Lainaa

    50. Tulos: +3 (31 ääntä)
      Eräs yli 40 -vuotias nainen oli naapureidensa kanssa sotimassa kaikesta ja oli saanut idea askarrella pentagrammi ikkunaansa. Naapurit eivät tykänneet ja nainen uhriutui aina kaikille, kuinka nyt hänen naapurinsa kyylää hänen ikkunaansa ja taloyhtiö käskee häntä poistamaan pentagrammi ikkunasta. Kuitenkin kehuskeli tehneensä sen juurikin naapureita kiusatakseen. Naisella oli myös muita vastaavia tempauksia ja ihmetteli kuinka hänen halutaan muuttavan pois talosta. Itse ihmettelin miten aikuinen yli 40 -vuotias ihminen voi olla noin lapsellinen ja tahallaan jakaa naapurivihaa mitä ihmeellisimmillä tavoilla.

      Lainaa

    51. Turun murre 25.1.2017 6:27
      Tulos: +42 (44 ääntä)
      Timppa: Tsekkimies, ei tsekkiläinen.
      Suosikkilähdeteokseni eli Kielitoimiston sanakirja kertoo tälläkin kertaa totuuden: "tšekkiläinen, subst. Tšekin asukas"

      Lainaa

    52. Tulos: +49 (55 ääntä)
      No hyi hemmetti ihmiset! Eipä ole koskaan tullut mieleen seisottaa roskapussia käytävässä muitten riesana, edes sitä paria minuuttia. Ihan hyvin voi sen aikaa pitää omassa eteisessäkin. En ihan ymmärrä tuota siivous-selityskään, että ensin aletaan imuroimaan/pesemään lattioita vaikka roskia on muka niin hirveesti ettei ne mahdu oman kämpän sisälle. Logiikka?

      Lainaa

    53. Tulos: +20 (26 ääntä)
      Jos näkisin naapurin jättäneen roskapussin käytävälle palauttaisin sen kiltisti takaisin omistajalleen, postiluukun kautta.

      Lainaa

    54. Tulos: +48 (52 ääntä)
      Kirsi: Itsellä oli ulkomaalainen naapuriperhe, joka oli muuten aivan mahtava, mutta heidän maassaan roskat jätettiin käytävälle, ja talonmies vei ne ehtiessään roskiin. Kerrostalossa se haju on aika, öm, mielenkiintoinen, kun roskis on seissyt pari päivää rapussa.(Ongelma tosin oli helppo ratkaista, mainitsin asiasta ja he alkoivat viedä roskat roskikseen asti.)
      Mainitsit ^^. Itse kasvoin omakotitalossa jossa oli todella tulinen äänieristys, joten soitin teininä mitä halusin niin kovaa kuin halusin. Ensimmäiseen omaan kämppään muutettuani (olin silloin hyvin nuori) yksinkertaisesti en tullut ajatelleeksi että pahvistakin tehdään seiniä. Naapurin rouva kyräili ja syljeskeli. Yläkerran tyttö sanoi että "anteeksi mutta tuo kuuluu, laittaisitko vähemmälle" -laitoin, hankin kuulokkeet, ja opin olemaan. Inhottaa ajatus että joku vihaa mutta ei itse voi yhtään ymmärtää miksi koska on kivampi kyräillä kuin ihan vain sanoa. Propsit.

      Lainaa

    55. Tulos: +17 (21 ääntä)
      Pöö: Mutta ei sitten itsekään ole kun kerta on siellä huutelemassa?
      "Älkää tehkö niin kuin minä teen, tehkää niin kuin minä saarnaan".

      Lainaa

    56. Tulos: +39 (41 ääntä)
      Sen nyt vielä jotenkin voin ymmärtää, että luhtikäytävälle jätetään ulkoilmaan roskis, jos kerta sisällä on niin täyttä ettei se siellä voi olla (vai mikä tässä muu syynä voi olla, kertokaa?), mutta että rappukäytävään... Rappukäytävät tapaa muutenkin olla niin kapeita, että alapa vielä naapurin roskiksia väistelemään. Minun taloyhtiössä muutamat harrastaa tuota luhtikäytävälle jättämistä. Suurin osa saa kyllä vietyä roskakatokseen roskat, mutta ilmeisesti roska-astioiden luukut ovat liian raskaita, kun pussit jäävät katoksen lattialle lojumaan :)) Olen luultavaksi yksi harvoista, joka jaksaa ne kannet aukaista. Mulle on henkilökohtaisesti ihan yksi ja sama miten sotkussa ihmiset elää, jos haluaa olla kaatopaikalla niin sitten saat olla kaatopaikalla, mutta älä levitä kaatopaikkaasi senttiäkään ovesi ulkopuolelle. Anna naapureiden elää ilman roskiasi. En itsekään ole mikään siivoisintoilija ja moni varmaan järkyttyisi jos kotiini pääsisi, mutta pidetään ne yhteiset alueet siistinä ja roskattomina. Ja kiinnitetään huomiota lajitteluun! Biojätteet erillään muista.

      Lainaa

    57. Tulos: +24 (26 ääntä)
      Hippiäinen: En puolustele rappuunjättämistä, mutta lajittelu olisi kova sana niin ei roskapussikaan haise niin pahasti jos biojätteet on omassa paperipussissaan, eikä muhimassa missään sekajätepussissa – mitä nykyään ei tarvita.
      Juu ei kyllä paljoa auta, jos sulla on siltikin ties mitä muovijätettä siellä. Esim. jauhelihapaketit haisee hetken päästä aivan kuvottavalle. Kyllä mäkin omat roskani lajittelen aika perusteellisesti, mutta silti se roskapussi haisee joka kerta pahemmalle kun ketunraato. Ei tulis pieneen mieleenkään jättää moista hajupommia rappuun.

      Lainaa

    58. Tulos: -27 (35 ääntä)
      Kuka asuu kerrostalossa?! :D LOL

      Lainaa

    59. Tulos: +36 (42 ääntä)
      Sami Silmu: Kuka asuu kerrostalossa?! LOL
      Ne jotka ei asu enää äidin luona, ja äiti siivoo kaiken, toisin kuin eräät..

      Lainaa

    60. Tulos: -14 (28 ääntä)
      Hippiäinen: En puolustele rappuunjättämistä, mutta lajittelu olisi kova sana niin ei roskapussikaan haise niin pahasti jos biojätteet on omassa paperipussissaan, eikä muhimassa missään sekajätepussissa – mitä nykyään ei tarvita.
      Paperipussissa? Kuka laittaa paperipussiin biojätteet? ei se pussi kuulu sinne jäteastiaan vaan paperin keräykseen. Muutenkin varmaan kiva kantaa kostunutta paperipussia, josta saattaa pohja pudota ja on sitten kiva siivota rappua.

      Lainaa

    61. Tulos: +18 (22 ääntä)
      maclide: Paperipussissa? Kuka laittaa paperipussiin biojätteet? ei se pussi kuulu sinne jäteastiaan vaan paperin keräykseen. Muutenkin varmaan kiva kantaa kostunutta paperipussia, josta saattaa pohja pudota ja on sitten kiva siivota rappua.
      Helsinki.fi-sivun ohje:"Laita biojäteastiasi suojaksi sanomalehden aukeama, paperikassi, jauhopussi, muropaketti tai kaupasta ostettava kompostoituva pussi. Pussi tai kääre estää hajuhaittoja ja pihalla olevaa biojäteastiaa likaantumasta ja jäätymästä."

      Lainaa

    62. Tulos: -4 (8 ääntä)
      Hyvä pointti tuo palokuorma, en ole tullut ajatelleeksi. Olen nimittäin joskus nostanut roskapussin rappukäytävään ettei kissani ala repiä roskapussia.

      Lainaa

    63. Minä jälleen 26.1.2017 0:02
      Tulos: -25 (29 ääntä)
      Vuohi: Mitenkähän pitkä aika tämä “hetkeksi” todellisuudessa oli? Jos kyse oli muutamasta minuutista ja naapuri osui väärällä hetkellä paikalle niin voin ymmärtää. Mutta jos roskapussi ajelehtii esim. tunnin rappukäytävässä taidan kompata naapurin “sika”-tuomiota.
      Ei se tunti vielä paha ole.... muutamia tunteja, tahi puolisen päivää niin sitten ehkä.

      Lainaa

    64. Vääränvärinen 27.1.2017 0:23
      Tulos: +19 (21 ääntä)
      Haha, tässä taloyhtiössä jos joku jättäisi roskapussin käytävälle, niin PJ olisi kohta oven takana kertomassa ystävällisesti kuinka kerrostalossa eletään.

      Lainaa

    65. Tulos: -18 (20 ääntä)
      te puhutte roska pusseista ja palo kuormasta. meidän talo yhtiössä seisoi rappu käytävässä joku puusta ja verkosta kyhätty iso häkkyrä muistaakseni kuukausi tolkulla!1 siis yli metrinen suuntaansa. ei mahtunut vissiin ovesta sisään eikä jaksanut kantaa poiskaan.

      Lainaa

    66. Tulos: +24 (26 ääntä)
      Te jotka ihmettelette MIKSI joku nostaa roskapussinsa rappukäytävälle ekkä pidä sitä oman ovensa sisäpuolella eteisessä...koska se haisee ja valuu ikävästi. Ongelmamulkoistetaan, se ei haittaa yhtään niin paljon kun se haisee siellä oven ulkopuolella ja valuneet nesteet siivoaa siivooja. Omasta eteisestä ne joutuisi itse siivoamaan...

      Lainaa

    67. Tulos: +19 (25 ääntä)
      Lappo: te puhutte roska pusseista ja palo kuormasta. meidän talo yhtiössä seisoi rappu käytävässä joku puusta ja verkosta kyhätty iso häkkyrä muistaakseni kuukausi tolkulla!1 siis yli metrinen suuntaansa. ei mahtunut vissiin ovesta sisään eikä jaksanut kantaa poiskaan.
      Kannattaisi varmaan mennä takaisin perus kouluun äidin kielen tunneille kertaamaan yhdys sanat?

      Lainaa

    68. Tulos: +20 (22 ääntä)
      Jos roskat jättää oven pieleen roikkumaan vähäksi aikaa kannattaa jättää ne siihen oman kämpän sisäpuolelle niin eivät häiritse ketään muuta, näin itsekin teen. Vai häiritseekö se siinä omalla ovella itseä? Ai, no sitten varmaan ymmärrät miksi naapuriakin häiritsee...

      Lainaa

    69. Tulos: +9 (11 ääntä)
      En ymmärrä: tuota vikaa. Miksi ihmiset oikeasti tekevät noin? miksei se roskapussi voi olla asunnossa kunnes ne viedään roskakatokseen? o.o olen huomannut omassakin kerrostalossa, miten ihmiset jättävät useiksi päiviksi lehtikasoja oven viereen käytävälle. Olen aina luullut, että ovat liian laiskoja viemään niitä pihalle. kyllä joku ne tuosta siivoaa.
      Aivan... Luultavasti se pussi on haissut tai ollut muuten sontainen, jos sitä ei voi pitää omassa asunnossa odottamassa pois viemistä.

      Lainaa

    70. Tulos: +9 (11 ääntä)
      Kuka tampio jättää roskansa rappukäytävään? Ei meinaan voi olla ihan hetki, mitä ne vielä venaa, jos hän vie ne "sitten kun menee seuraavan kerran ulos".

      Lainaa

    71. Ei roskia rappuun 9.2.2020 21:39
      Tulos: +7 (9 ääntä)
      Jos pitää laittaa roskapussi kulkureitille odottamaan seuraavaa ulosmenoa, niin se pysyköön lman asunnon oven sisäpuolella. Siitä saa yhtä hyvin mukaan kuin ulkopuolella eikä naapurien tarvii kattella tai kompastella roskiksiin.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kuva, lappu, viesti, naapuri, anteeksi, sika, roskat