Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kanipalstan kuulumiset, osa 3

Lopetetaanko kani, vauva vai äiti?
Suurenna näkymä
Kanipalstan kuulumiset, osa 3

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 61 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +955 (979 ääntä)
   Eikö nykyään ihmisillä enää ole maalaisjärkeä...?

   Lainaa

  2. Tulos: +99 (175 ääntä)
   WTF?

   Lainaa

  3. Tulos: +1142 (1152 ääntä)
   Syyllinen on löydyttävä, mutta se ei tietenkään ole vanhempi itse. Naurettavaa etsiä syyllistä ja jäädä vatvomaan asiaa. Tekeville sattuu vai pitääkö joko lapsi tai kani paketoida kuplamuoviin, ettei nyt vain sattuisi mitään.

   Lainaa

  4. Tulos: +38 (122 ääntä)
   Tossava: Eikö nykyään ihmisillä enää ole maalaisjärkeä…?
   Vähiin käy, itse olen opetellut sen sijaan puhumaan arkijärjestä.

   Lainaa

  5. Tulos: +507 (545 ääntä)
   En tiiä Riikan ikää, mutta vaikuttaa olevan liian kypsymätön omistamaan lemmikkiä...Saatika olemaan äiti...

   Lainaa

  6. Tulos: +657 (669 ääntä)
   Eli kani oli utelias, koitti katsoa mitä hyvältä tuoksuvaa lapsella on kädessä, ja säikähti lapsen huitomista. Ennen lemmikin hankkimista olisi hyvä ymmärtää edes yksinkertaisia signaaleja. Voisi aloittaa vaikka lukemalla kirjan pupuista ja katsomalla muutaman ohjeistavan videon. Puput eivät ole pahoja juonijoita joiden tekoja pitäisi tulkita liian monimutkaisesti.

   Lainaa

  7. Tulos: +718 (784 ääntä)
   Kuolin Minnan ja Timon huumorin tajulle. Olihan se aika mustaa mut who cares?

   Lainaa

  8. Tulos: +523 (639 ääntä)
   Aivan loistava tuo Minnan viesti, laadukasta vittuilua melkein kuin omasta suusta. Makoisat huutohymyilyt irtosi. Lisäpisteet moden triggeröimisestä!

   Lainaa

  9. Tulos: +229 (291 ääntä)
   Tarvitsemme lisää Minnoja! :D

   Lainaa

  10. Tulos: +421 (439 ääntä)
   Ensin ajattelin, että Riikka vain halusi neuvoja mitä tehdä säikähtäneen lapsen kanssa. Mutta jessus mitä se oikei ajatteli?! Läpsäsempä pupua heti 10min päästä, kun face päivitykseeni on vastattu ja kani yhdistää sen olevan rangaistus siitä, että puri huitovaa lasta jolla oli rusinoita. Kani tuskin ymmärtää rangaistusta joka tulee heti teon jälkeen puhumattakaan jos siitä on mennyt jonkin aikaa. Ja Riikalle on oikeasti ok, että lapsi huitoo lemmikkikania? Siitä ei tarvitse sanoa lapselle mitään?

   Lainaa

  11. King Arthur 17.1.2017 4:35
   Tulos: +98 (114 ääntä)
   Riikka poliisi selvittää nää kahden tyypin välillä tapahtuneet pahoinpitelyt.

   Lainaa

  12. Tulos: +317 (343 ääntä)
   Opeta lapses olemaan lyömättä kaneja, oisko mitään?

   Lainaa

  13. Tulos: +215 (235 ääntä)
   Kaikenlaiset idiootit sitä saakin hankkia sekä lapsia että lemmikkejä... o.O

   Lainaa

  14. Tulos: +186 (192 ääntä)
   Jokeri: Ensin ajattelin, että Riikka vain halusi neuvoja mitä tehdä säikähtäneen lapsen kanssa. Mutta jessus mitä se oikei ajatteli?! Läpsäsempä pupua heti 10min päästä, kun face päivitykseeni on vastattu ja kani yhdistää sen olevan rangaistus siitä, että puri huitovaa lasta jolla oli rusinoita. Kani tuskin ymmärtää rangaistusta joka tulee heti teon jälkeen puhumattakaan jos siitä on mennyt jonkin aikaa. Ja Riikalle on oikeasti ok, että lapsi huitoo lemmikkikania? Siitä ei tarvitse sanoa lapselle mitään?
   Tämä niin helvetisti! Se aikaikkuna rankaista kania mistään sulkeutui sillä hetkellä kun hysteerinen äiti avasi Facebookin. Eipä sillä, kania ollut tarvekaan rankaista, mutta asenne että netistä pitäisi hakea jotain neuvoja kanin rankaisemiseen on täysin väärä.

   Lainaa

  15. Vastarannan kiiski 17.1.2017 6:57
   Tulos: -95 (139 ääntä)
   2/10: Opeta lapses olemaan lyömättä kaneja, oisko mitään?
   Ja tuo lyöminen kerrottiin missä? Mennään me kommentoijatkin faktoilla, eikös vaan.

   Lainaa

  16. Tulos: +195 (205 ääntä)
   Pelokas saaliseläin vs lapsi Kani pelkää pelottavia tilanteita, en jättäisi omaa lemmikkiäni minkään kersan kanssa samaan huoneeseen.

   Lainaa

  17. Tulos: +196 (214 ääntä)
   Meillä on aina ollut koiria ja on opetettu pienestä saakka, miten koirien kanssa käyttäydytään. Toitotettu aina, että nukkuvan/väsyneen/syövän koiran pitää antaa olla rauhassa. Koira (tai muukaan eläin) ei koskaan pure syyttä ja jos kaksijalkainen tulee purruksi, saa itse kahtoa peiliin miksi niin kävi. Muistan kun pitkän metsästysreissun jälkeen yksi meidän koirista nukkui ja pikkusiskoni yritti käydä ~5v ikäisenä härkkimässä väsynyttä koiraa. Isä kielti, vaan uppiniskaisesti sisko meni kerta toisensa jälkeen. Lopputuloksena väsynyt koira varoitteli muutaman kerran, mutta kun sisko ei siirtynyt sorkkimasta, näykkäsi. Joo, kyllähän sisko väänti itkua.. mutta siskolle ja koiralle tuli loppuun saakka kestänyt hyvä suhde, jossa kunnioitettiin toinen toisiaan eikä tästä tapauksesta kumpikaan itseensä ottanut. Sisko nyt 24 ja koira nukkui 13-vuotiaana pois. Samat opit käytössä omillaankin lapsilla.

   Lainaa

  18. kiikiiconfused 17.1.2017 7:37
   Tulos: -27 (45 ääntä)
   Mä niin arvasin, että tää päätyy tänne xD

   Lainaa

  19. Erotuomari 17.1.2017 7:42
   Tulos: -103 (143 ääntä)
   Kaikki ovat syyllisiä. 1. Kani puraisi. Aiheutuneiden vammojen laadusta riippuu kanille koituvat seuraamukset. Tilanne tulee korjata eläinpidollisin keinoin (kasvattaminen ja koulutus) Aggressiiviset eläimet joudutaan lopettamaan. 2. Lapsi huitoi. Lapsella havaittavissa puutteita kyvyssä käsitellä eläimiä. Lisäkoulutusta eläinten kanssa toimimiseen, eläinten huono kohtelu rangaistava. 3. Huoltajan virhe. Lapsen huoltajan olisi tullut noudattaa varovaisuutta ja valvoa lapsensa toimintaa lemmikkiensä kanssa. Mikäli on syytä epäillä huoltajan kykyä suoriutua asianmukaisesta lapsen ja lemmikkieläimen hoitamisesta, on huoltajalle tarjottava apua ja tukea kasvattajan tehtävänsä suorittamiseen.

   Lainaa

  20. Jerry Cotton ja sininen lavuaari 17.1.2017 7:58
   Tulos: +171 (191 ääntä)
   Tossava: Eikö nykyään ihmisillä enää ole maalaisjärkeä…?
   Tai huumorintajua, kun katsoo noita jälkimmäisen kommentin kommentteja. *facepalm* Ihan varmasti nää ihmiset tosissaan ehdotti lapsen piikille viemistä.

   Lainaa

  21. Tulos: +83 (99 ääntä)
   Luppa: Eli kani oli utelias, koitti katsoa mitä hyvältä tuoksuvaa lapsella on kädessä, ja säikähti lapsen huitomista. Ennen lemmikin hankkimista olisi hyvä ymmärtää edes yksinkertaisia signaaleja. Voisi aloittaa vaikka lukemalla kirjan pupuista ja katsomalla muutaman ohjeistavan videon. Puput eivät ole pahoja juonijoita joiden tekoja pitäisi tulkita liian monimutkaisesti.
   Katsopas dokumenttielokuva "Monty Python and the Holy Grail" niin muuttuu käsitys pupuista!

   Lainaa

  22. Tulos: +46 (62 ääntä)
   Narskis: Vähiin käy, itse olen opetellut sen sijaan puhumaan arkijärjestä.
   Arkijärki. Jopa rimmaa nätisti. Tykkään.

   Lainaa

  23. Tulos: +156 (160 ääntä)
   Kiti: Syyllinen on löydyttävä, mutta se ei tietenkään ole vanhempi itse. Naurettavaa etsiä syyllistä ja jäädä vatvomaan asiaa. Tekeville sattuu vai pitääkö joko lapsi tai kani paketoida kuplamuoviin, ettei nyt vain sattuisi mitään.
   Aina on tärkeintä löytää syyllinen. Jos se olet sinä itse, niin etsit vain kovempaa lähistöltä.

   Lainaa

  24. Tulos: +22 (54 ääntä)
   Todella huolestuttavaa, että tälläisilläkin ihmisille on luultavasti ajokortti ja oikeus äänestää..

   Lainaa

  25. Tulos: +103 (117 ääntä)
   Sain Riikan kommenteista ebolan. Miksi hän edes vaivautui kysymään asiaa, kun oli jo ottanut sen kannan, että hyvin nuori, ruuan haistanut saaliseläin jota lapsi huitoi oli tilanteeseen syyllinen? Noin tyhmien ihmisten ei pitäisi päästä jakamaan idiotismiaan tavallisten ihmisten nähtäville. Parasta olisi tietysti, jos lemmikkejä, varsinkaan melko yksinkertaisia saaliseläimiä, ei annettaisi ihmisille, jotka eivät ole kykeneväisiä pitämään lapsiaan ruokineen pois niiden tasolta lattialta tai edes opettamaan näitä olemaan huitomatta lemmikkejä.

   Lainaa

  26. Olet derppi 17.1.2017 9:04
   Tulos: +103 (113 ääntä)
   Erotuomari: Kaikki ovat syyllisiä. 1. Kani puraisi. Aiheutuneiden vammojen laadusta riippuu kanille koituvat seuraamukset. Tilanne tulee korjata eläinpidollisin keinoin (kasvattaminen ja koulutus) Aggressiiviset eläimet joudutaan lopettamaan. 2. Lapsi huitoi. Lapsella havaittavissa puutteita kyvyssä käsitellä eläimiä. Lisäkoulutusta eläinten kanssa toimimiseen, eläinten huono kohtelu rangaistava. 3. Huoltajan virhe. Lapsen huoltajan olisi tullut noudattaa varovaisuutta ja valvoa lapsensa toimintaa lemmikkiensä kanssa. Mikäli on syytä epäillä huoltajan kykyä suoriutua asianmukaisesta lapsen ja lemmikkieläimen hoitamisesta, on huoltajalle tarjottava apua ja tukea kasvattajan tehtävänsä suorittamiseen.
   Luontainen käyttäytyminen aka kanin osalta puolustautuminen uhkaavassa tilanteessa ei tee siitä millään tasolla aggressiivista, vaan nimenomaan lajinomaisesti käyttäytyvän saaliseläimen.

   Lainaa

  27. Tulos: +90 (94 ääntä)
   Jokeri: Ensin ajattelin, että Riikka vain halusi neuvoja mitä tehdä säikähtäneen lapsen kanssa. Mutta jessus mitä se oikei ajatteli?! Läpsäsempä pupua heti 10min päästä, kun face päivitykseeni on vastattu ja kani yhdistää sen olevan rangaistus siitä, että puri huitovaa lasta jolla oli rusinoita. Kani tuskin ymmärtää rangaistusta joka tulee heti teon jälkeen puhumattakaan jos siitä on mennyt jonkin aikaa. Ja Riikalle on oikeasti ok, että lapsi huitoo lemmikkikania? Siitä ei tarvitse sanoa lapselle mitään?
   Tuossa vaiheessa on vähän myöhäistä sanoa lapsellekaan mitään. 1,5-vuotiaan muisti ei myöskään yllä yhdistämään mitään kieltoja tekoihin, jotka ovat tapahtuneet joskus aiemmin. Ei olisi pitänyt alun perinkään jättää noin pientä lasta ja ymmärtämätöntä eläintä kahdestaan. Jokin järki pitäisi olla mukana lasten ja lemmikkien kanssa. Kumpikaan ei toimi kuin aikuiset ihmiset.

   Lainaa

  28. Tulos: -32 (78 ääntä)
   No voi hyvänen aika, laastari vain sormeen ja siinä se, ei sen vaikeampaa tarvitse asiasta tehdä Voihan sitä kania hiukan torua, nenälle vaikka hiukan koskettaa niin luulisi jo siitä sekin tajuavan tehneensä väärin, mutta jälkikäteen on tuha puida. Kuulostaa jotenkin siltä että tapahtuneen jälkeen eukko avaa heti netin päästäkseen kysymään immeisiltä "mitä tehdää?!" sen sijaan että tekisi jotain

   Lainaa

  29. Tulos: +226 (234 ääntä)
   Pienenä minua puri meidän hamsteri kun laitoin sormen pinnojen välistä sen häkkiin. Minua, hamsteria, äitiäni tai veljeäni ei rangaistu vaan kaikki jatkoimme elämässä eteenpäin. Minä tosin opin että ei kannata tukkia sormia hamsterin häkkiin.

   Lainaa

  30. Tulos: -33 (43 ääntä)
   Tossava: Eikö nykyään ihmisillä enää ole maalaisjärkeä…?
   mistä sitä maalaisjärkeä löytäisi kun ei ole kohta kummemmin maalaisiakaan; kymmenesosa asukasluvusta asuu Helsingissä, toinen mokoma naapurikunnissa, seuraavat 500 000 asuu muutamassa muussa isossa kaupungissa, seuraavat 500 000 asuu pienemmissä kaupungeissa jne.

   Lainaa

  31. Tulos: +3 (27 ääntä)
   Tossava: Eikö nykyään ihmisillä enää ole maalaisjärkeä…?
   Kaupungissa ei vaikuttais oleavan kenelläkään vastaantulevalla.

   Lainaa

  32. Tulos: -4 (26 ääntä)
   Tossava: Eikö nykyään ihmisillä enää ole maalaisjärkeä…?
   Alunperinhän tuo on ollut talonpoikaisjärki. En tiedä missä vaiheessa lie muuttunut maalaisjärjeksi ja kenen toimesta, mutta itse käytän edelleen alkuperäistä sanaa.

   Lainaa

  33. Tulos: +65 (67 ääntä)
   Riikka on niitä ihmisiä joille mikään lemmikki ei sovi.

   Lainaa

  34. Tulos: +44 (48 ääntä)
   Tossava: Eikö nykyään ihmisillä enää ole maalaisjärkeä…?
   Ja tai huumorintajua.

   Lainaa

  35. Tulos: +60 (66 ääntä)
   Tahtoisin tykätä Minnan ja Timon kommenteista!

   Lainaa

  36. Tulos: +53 (57 ääntä)
   Seppotsu: Kuolin Minnan ja Timon huumorin tajulle. Olihan se aika mustaa mut who cares?
   RIP Seppotsu. Jäämme kaipaamaan sinua.

   Lainaa

  37. Tulos: +151 (159 ääntä)
   "Jätin vähäjärkisen ihmisenalun yksikseen vähäjärkisen pieneläimen kanssa, kaikki ei mennyt ihan putkeen, kumman niistä on syy?" Niin.

   Lainaa

  38. Vinkkivitonen 17.1.2017 14:14
   Tulos: +113 (115 ääntä)
   1.Lohduta lastasi, joka varmaankin järkyttyi tilanteesta. 2. Kerro lapselle miten vastaavassa tilanteessa tulee kanin kanssa toimia, ettei sama pääse toistumaan.

   Lainaa

  39. Tulos: +39 (41 ääntä)
   Nimi: Alunperinhän tuo on ollut talonpoikaisjärki. En tiedä missä vaiheessa lie muuttunut maalaisjärjeksi ja kenen toimesta, mutta itse käytän edelleen alkuperäistä sanaa.
   Varmaan samasta syystä ku maalaisjärki-sana; kun ei ole enää talonpoikia :D :D

   Lainaa

  40. Tulos: +95 (97 ääntä)
   Miten olis vaikka: "Oho, sellasta sattuu, laitetaan laastari." Tai joku vastaava ratkaisu?

   Lainaa

  41. Tulos: +42 (48 ääntä)
   Vastarannan kiiski: Ja tuo lyöminen kerrottiin missä? Mennään me kommentoijatkin faktoilla, eikös vaan.
   Mennään kans sillä että luetaan ennen kommentoimista, eikös vaan.

   Lainaa

  42. Tulos: +55 (71 ääntä)
   Ai että kun tuli lapsuusmuistot mieleen, Riikkahan on aivan kuin oma äitini! :) "Hmm, talomme viereisellä bussipysäkillä on spurgu, joka tarvitsee lääketieteellistä apua. Lapseni Kala kysyy, mistä on kysymys, mutta eihän noin pienelle voi kertoa, että spurguja on olemassa, pistetään siis napero nurkkaan kykkimään sillä välin kuin aikuiset hoitavat. No nyt se kehtaa kinuta, että menisin leikkimään hänen kanssaan, vaikka tuo ukkeli tarvitsee minun apuani enemmän kuin hän tarvitsee leikkiseuraa. Kuinka röyhkeää ja itsekästä käytöstä! Olen siis rankaiseva Kalaa huutamisella ja raivoamisella. Oppiipahan siitä kinuamaan leikkimistä silloin, kun aikuisilla on kyse terveydestä ja sairaudesta, nih! Ja lopuksi menen huutamaan tuolle spurgulle, kun Kala alkoi jostain kumman syystä itkemään ja pelkäämään sen jälkeen, kun huusin hänelle naama punaisena ja sylki roiskuen. Lapsiraukkani varmaan säikähti pelottavaa spurgua, jonka olemassaolosta en edes kertonut hänelle. No niin, olipa ikävä tilanne, mutta kyllä siitä nyt selvittiin, kun jäljitin molemmat syylliset ja huusin molemmille. Voi että kun minä olen haka näissä äitiyshommissa :)"

   Lainaa

  43. Tulos: -19 (29 ääntä)
   Kaneja on vähän vaikeampi rangaista koska ne ei ymmärrä sitä mitä niille tekee, sillä luonnossakaan kaniyhdyskunnissa ne ei toisiaan rankaise yms. Helpointa varmaan heti tuhman teon jälkeen vaikka suihkauttaa nopeasti vähän vettä sen kuonolle, jos se oppisi yhdistämään tuhman teon inhottavaan tunteeseen tms.

   Lainaa

  44. Tulos: +43 (51 ääntä)
   Vinkkivitonen: 1.Lohduta lastasi, joka varmaankin järkyttyi tilanteesta. 2. Kerro lapselle miten vastaavassa tilanteessa tulee kanin kanssa toimia, ettei sama pääse toistumaan.
   Kun ei se puoltoistavuotias vielä niistä selittämisistä opi, vaan pitää olla vahtimassa ja tarpeen tullen opastamassa kädestä. Ei niin pieneltä voi odottaa, että osaisi käsitellä lemmikkejä.

   Lainaa

  45. Tulos: +65 (69 ääntä)
   Lapsi 1,5 vuotta, kani 2,5 kk... Kani hankittu taaperolle leluksi?

   Lainaa

  46. Tulos: +103 (105 ääntä)
   Lapsena mä ja sisko otettiin kodin lemmikeiltä turpaan ahkerasti, yhdestä kanin puremasta on jääny komea arpikin käteen. Vanhemmat kuitannut joka kerta, että ihan oma syy ja kannattiko sitä elukkaa häiritä :D

   Lainaa

  47. Tulos: -80 (88 ääntä)
   Ja Riikalle on oikeasti ok, että lapsi huitoo lemmikkikania? Siitä ei tarvitse sanoa lapselle mitään?
   Kyllä on ok. Lemmikki ei hae lapsen kädestä yhtikäs mitään. Olkoot sitten vaikka kani se lemmikki. Oikeesti, onko kani-ihmiset pöljiä?

   Lainaa

  48. Satunnainen randomi 18.1.2017 0:24
   Tulos: -3 (13 ääntä)
   Kissi: Pienenä minua puri meidän hamsteri kun laitoin sormen pinnojen välistä sen häkkiin. Minua, hamsteria, äitiäni tai veljeäni ei rangaistu vaan kaikki jatkoimme elämässä eteenpäin. Minä tosin opin että ei kannata tukkia sormia hamsterin häkkiin.
   Minua puri aika isona (37 v) ystävä-tytön murmeli, ei kun taisi olla kääpiöhamsteri, kun laitoin sormen väärään paikkaan. Vieläkin siinä kohtaa kasvaa tuntuva mötti arpikudosta. Väittävät että gerbiilit ovat ärhäköitä, mutta eipä ole yksikään gerbiili mua näykännyt, vaikka olen aika montaa pidellyt.

   Lainaa

  49. Tulos: -27 (51 ääntä)
   Kaikki tottelemattomat lapset pitäisi lopettaa. Varsinkin mustat

   Lainaa

  50. Tulos: +30 (34 ääntä)
   Suomalainen rangaistuskulttuuri iskee jälleen.

   Lainaa

  51. Eihyväjeesus 18.1.2017 9:36
   Tulos: +8 (14 ääntä)
   Tossava: Eikö nykyään ihmisillä enää ole maalaisjärkeä…?
   Valitettavasti ei. Nykyäidit eivät laula edes leijonaa mä metsästän-laulua lapselleen.

   Lainaa

  52. Tulos: +26 (30 ääntä)
   Mä ajattelin ensin, että Riikka varmaan haluaa tietää miten toimia, kun purema meni ihon läpi ja on mahdollista, että kanista olis siirtyny joku haitallinen bakteeri tolle lapselle, mutta huolenaiheena olikin tämä kanin aggressio...joillain ei pitäis olla eläimiä lainkaan. (P.S. En tiedä kanien tyypillisistä bakteereista mitään, mut ainakin kissa voi kantaa toksoplasmoosia, eikä se oo kovin harvinaistakaan.)

   Lainaa

  53. Tulos: +16 (26 ääntä)
   Musta Riikka kuulostaa valitettavasti vähän siltä, että se haluaa kanistaan eroon ja hakee tällä tapahtumalla hyväksyntää sille, että kanin voi myydä tai laittaa pois...

   Lainaa

  54. Tulos: +2 (4 ääntä)
   https://www.youtube.com/watch?v=XcxKIJTb3Hg

   Lainaa

  55. Neiti Knatterton 20.1.2017 8:27
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   nanoponi: Mä ajattelin ensin, että Riikka varmaan haluaa tietää miten toimia, kun purema meni ihon läpi ja on mahdollista, että kanista olis siirtyny joku haitallinen bakteeri tolle lapselle, mutta huolenaiheena olikin tämä kanin aggressio…joillain ei pitäis olla eläimiä lainkaan. (P.S. En tiedä kanien tyypillisistä bakteereista mitään, mut ainakin kissa voi kantaa toksoplasmoosia, eikä se oo kovin harvinaistakaan.)
   Toksoplasmoositartunnan syyksi laitetaan yleensä automaattisesti kissan ulosteisiin koskeminen. Useimmiten toksoplasmoosi tarttuu kuitenkin raa'an lihan syömisestä. Ainoat tuntemani ihmiset, jotka ovat saaneet sen tartunnan, ovat olleet nuoria naisia, jotka rakastivat raa'an jauhelihan syömistä suoraan paketista.

   Lainaa

  56. Tulos: -11 (21 ääntä)
   123321: Meillä on aina ollut koiria ja on opetettu pienestä saakka, miten koirien kanssa käyttäydytään. Toitotettu aina, että nukkuvan/väsyneen/syövän koiran pitää antaa olla rauhassa. Koira (tai muukaan eläin) ei koskaan pure syyttä ja jos kaksijalkainen tulee purruksi, saa itse kahtoa peiliin miksi niin kävi. Muistan kun pitkän metsästysreissun jälkeen yksi meidän koirista nukkui ja pikkusiskoni yritti käydä ~5v ikäisenä härkkimässä väsynyttä koiraa. Isä kielti, vaan uppiniskaisesti sisko meni kerta toisensa jälkeen. Lopputuloksena väsynyt koira varoitteli muutaman kerran, mutta kun sisko ei siirtynyt sorkkimasta, näykkäsi. Joo, kyllähän sisko väänti itkua.. mutta siskolle ja koiralle tuli loppuun saakka kestänyt hyvä suhde, jossa kunnioitettiin toinen toisiaan eikä tästä tapauksesta kumpikaan itseensä ottanut. Sisko nyt 24 ja koira nukkui 13-vuotiaana pois. Samat opit käytössä omillaankin lapsilla.
   Anteeksi, nyt täytyy ihan pikkusen korjata. Viallinen elukka puree, ilman syytä. Valitettavasti tämä opittiin oman lapsen kohdalla, onneksi lapsi on niin mukautuvainen ettei alkanut pelkäämään, vaikka eläin jota ei ollut nähnyt syöksyi päälle ja puri, ilman mitään syytä. Lapsi ei edes metelöinyt tai itkenyt.

   Lainaa

  57. Tulos: -4 (12 ääntä)
   Parasta huumoria taas lopussa ja kukkahatut helisi kun eivät sitä tajua :D Ai luoja maailma on tyhmiä ihmisiä täynnä.

   Lainaa

  58. Patavanhoillinen Kääkkä 28.5.2017 1:18
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Tossava: Eikö nykyään ihmisillä enää ole maalaisjärkeä…?
   Ei näköjään. Eikä myöskään huumorintajua.

   Lainaa

  59. Tulos: -20 (28 ääntä)
   Voi herran Jumala näitä kommenttia täälä. Kaikki haluaa heti syyttää lasta ja sen äitiä tapahtuneesta vaikka syy ei ole heidän. Kauhiasti hätä yhyren kanin tähäre. Kanin tönäisy oli varmasti ihan luonnollinen ratkaisu.lapselta jos kani nousee kahdelle jalalle. Sen jälkeen jos kani puree on purema kanin syy koska se on päättänyt purra jostain syystä. Lapsen äiti myös varmasti huolestuu kun noin pientä lasta on purtu käteen.

   Lainaa

  60. Upssalan_mittavin 2.8.2018 3:48
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   Tossava: Eikö nykyään ihmisillä enää ole maalaisjärkeä…?
   Ei,kiitos sote.

   Lainaa

  61. Eläintenhoitaja 22.11.2021 16:52
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   nanoponi: Mä ajattelin ensin, että Riikka varmaan haluaa tietää miten toimia, kun purema meni ihon läpi ja on mahdollista, että kanista olis siirtyny joku haitallinen bakteeri tolle lapselle, mutta huolenaiheena olikin tämä kanin aggressio...joillain ei pitäis olla eläimiä lainkaan. (P.S. En tiedä kanien [...]
   Kissat voivat kantaa toksoplasmoosia, mutta kissoista se tarttuu ihmiseen vain yli vuorokauden vanhoista ulosteista. Joten se, että jotkut vievät kissansa lopetettavaksi raskauden takia, on vainoharhaista. Senkun siivoaisi kissanvessan vähintään kerran päivässä. Tai vaikka parikin kertaa, jos varman päälle haluaa pelata. Tai sit laittaa puolison siivoamaan.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kanit, puput, lemmikki, koira, lapsi, purema, rusinat, purra