Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kohtaamisia kaupoilla, osa 74

Onko lapio lelu vai urheiluväline?
Suurenna näkymä
Kohtaamisia kaupoilla, osa 74

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 65 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +497 (511 ääntä)
   Entä jos lapioita käyttää hiekkalaatikolla kesällä, onko sekin talviurheilua?

   Lainaa

  2. Raumalainen 27.12.2016 4:12
   Tulos: +389 (417 ääntä)
   Itselle käynyt samat kuin Eskolle. Varmasti myyjäkin osasi tuolloin ilmeestäni lukea mitä seuraavaksi näpyttelin maksulaitteeseen.

   Lainaa

  3. Tulos: +486 (512 ääntä)
   Olinko ainoo joka mietti paljon minun pin koodi olisi euroissa?

   Lainaa

  4. Tulos: -124 (298 ääntä)
   Oma pin alkaa ysillä ja voin vakuuttaa, että en tule koskaan saamaan kokoon sellaista loppusummaa, ikinä

   Lainaa

  5. Tulos: +403 (447 ääntä)
   Lillukarva: Oma pin alkaa ysillä ja voin vakuuttaa, että en tule koskaan saamaan kokoon sellaista loppusummaa, ikinä
   Ikinä et ostaisi esimerkiksi 91,45 eurolla mitään?

   Lainaa

  6. Tulos: +55 (73 ääntä)
   Kaipa se sitten täytyy vaan hyväksyä, että kaikki myyminen on enemmän tai vähemmän jollain tavalla asiakkaan huijaamista.

   Lainaa

  7. Tulos: +328 (332 ääntä)
   Tokmanni tuntuu harrastavan enemmänkin ihmisten hämäystä noilla tarjouksilla. Itse olisin ostanut takin tarjouksessa, mutta kassalla myyjä selitti ettei mustat takit ole alennuksessa vaan siniset. Siis samaa merkkiä/mallia olivat ja missään ei mainittu väriä erikseen. Sanoin asiasta ja selitys oli, että kyltti oli kuulemma sijoitettu enemmän sinisten kohdalle, takit olivat muuten kyllä vierekkäin.

   Lainaa

  8. Tulos: +225 (231 ääntä)
   Tokmannin hämäävät mainokset tuttua hommaa. Itse olin just kiireapulaisena yhdellä Tokmannilla pari viikkoa. Mainoksessa lukee "valikoima miesten tuoksuja -40%" ja hyllyssä oli "axe tuoksut ja suihkusaippuat -40%" eikä muuta. "Valikoima" sanana antaa olettaa että olisi muutakin kuin halvinta axepaskaa. Sitä asiakkaat vähän kyseli että oliko ne kaikki nyt sen -40% vaiko ei. Nämä "mokat" vain vahvistaa tunnettani että hämäävä mainostaminen kuuluu tyyliin. Aika monta "sattumaa".

   Lainaa

  9. Tulos: -183 (317 ääntä)
   Mie: Ikinä et ostaisi esimerkiksi 91,45 eurolla mitään?
   Kaikki eivät osta ruokakaupasta useamman perheenjäsenen ruokia kerralla. (Monesti perheissä menee kerralla satanen ruokaan kun olen kassajonossa seuraillut.) Itse asun työttömänä yksin ja ostokseni ovat aina 20 euron tietämillä. Lisäksi erittäin harvoin ostan (edes jouluna) mistään muualtakaan lähemmäs sadan euron ostoksia. Eli pystyn samaistumaan hyvin. Hienoa jos sinulla on varaa ja rahan kuluttaminen on arkipäivää.

   Lainaa

  10. Tulos: +242 (304 ääntä)
   Kiti: Kaikki eivät osta ruokakaupasta useamman perheenjäsenen ruokia kerralla. (Monesti perheissä menee kerralla satanen ruokaan kun olen kassajonossa seuraillut.) Itse asun työttömänä yksin ja ostokseni ovat aina 20 euron tietämillä. Lisäksi erittäin harvoin ostan (edes jouluna) mistään muualtakaan lähemmäs sadan euron ostoksia. Eli pystyn samaistumaan hyvin. Hienoa jos sinulla on varaa ja rahan kuluttaminen on arkipäivää.
   Et osta KOSKAAN esim. elektroniikkaa tai huonekaluja? Entä päällystakkeja tms. ulkovaatteita?

   Lainaa

  11. Tulos: +345 (349 ääntä)
   Hep0: Olinko ainoo joka mietti paljon minun pin koodi olisi euroissa?
   Tämän viestin luettuani aloin miettimään mikä omani olisi.. Ja totaalinen black-out. Liikaa mietittyäni unohdin nyt koko koodin :|

   Lainaa

  12. Tulos: +265 (329 ääntä)
   Kiti: Kaikki eivät osta ruokakaupasta useamman perheenjäsenen ruokia kerralla. (Monesti perheissä menee kerralla satanen ruokaan kun olen kassajonossa seuraillut.) Itse asun työttömänä yksin ja ostokseni ovat aina 20 euron tietämillä. Lisäksi erittäin harvoin ostan (edes jouluna) mistään muualtakaan lähemmäs sadan euron ostoksia. Eli pystyn samaistumaan hyvin. Hienoa jos sinulla on varaa ja rahan kuluttaminen on arkipäivää.
   No nyt oli turhaa uhriutumista. Ei missään kukaan sanonut että tuollaiset summat olisi kellekään arkipäivää, mutta varmastikin sinäkin jossain hamassa tulevaisuudessa tulet tuollaisen summan käyttämään (vaikka elektroniikkaan mikä on kallista.) Pointtisi taisikin vain olla huomion kerjuu köyhyydelläsi.

   Lainaa

  13. Tulos: +28 (66 ääntä)
   Pitäisiköhän laittaa Tokmanni boikottiin. :P No, en kyl muutenkaan ole siellä käynyt pitkään aikaan, mut jotenkin tuollainen ihmisten huijaaminen ärsyttää.

   Lainaa

  14. Tulos: +128 (174 ääntä)
   Eskon pin varmaan päättyy numeroon 5, tai 0, kassalla kun on tapana pyöristää tuolla tavalla. Veikkaisin, että Esko on aamutokkurassa ostanut töihin ruokaa, joten turvallista olis olettaa, että hinta on ollut aika halpa. Ehkä max 10 €? Toki jos on vaikka rautakaupassa ostellut työjuttuja, niin sitten voi olla kalliimpiakin. Mut lähdetään siitä että päivän ruokaa oli hakemassa. Sanoisin, että Eskon Pin on 1135.

   Lainaa

  15. Tulos: -56 (126 ääntä)
   Oon ilmeisesti ainoo täällä, jonka mielestä lumilapio ei ole lelu, vaikka se pienempi olisikin. Mut mulla ei ookaan lapsia. Ehkä sillä myyjälläkään ei ollut. Antakaa vähän armoa myyjille, pliis.

   Lainaa

  16. Tulos: +315 (325 ääntä)
   Hah täytyy nyt Tokmannilaisena kommentoida tätä asiaa että me ollaan ihan yhtä pihalla noista tarjouksista kuin asiakkaatkin. Me emme niitä alennuksia päätä vaan ne tulee ylemmältä taholta Mäntsälästä, joka myös päättää kuuluuko sekä sininen että musta takki tarjoukseen vai ei. Sieltä myös tulee valmiit tarjouslaput jotka me vain tulostamme ja viemme paikoilleen. Hyvin usein käy juurikin noin, että "Kaikki lasten lelut -30%" ja osa leluista ei sitten tarjoukseen kuulukaan, eikä siinä ikävä kyllä mitään logiikkaa olekaan. Osa tavaroista taas tulee ulkoiselta tavarantoimittajalta, ja ne eivät yleensä tarjoukseen kuulu, paitsi joskus kuuluu, riippuu mitä konttorilla on päätetty :D Kuulisittepa vain miten maanantaiaamuisin väki kiroaa kun yritetään laittaa tarjouslappuja kun ei tiedetä itsekään mikä kuuluu tarjoukseen ja mikä ei.

   Lainaa

  17. Oikeasti toimihenkilö 27.12.2016 13:19
   Tulos: -4 (72 ääntä)
   Kassatyötä tekevät ammarimerkonomit ei todellakaan ole toimihenkilöitä :)

   Lainaa

  18. Tulos: +45 (51 ääntä)
   Tuosta Eskon kirjoituksesta tuli mieleen ne kerrat kun olen maksanut lounaani Ticket Duo -maksukortilla ja tarjoilijan annettua minulle kuitin allekirjoitusta varten olen ollut vähällä kirjoittaa siihen pankkikorttini PIN-koodin.

   Lainaa

  19. Tulos: +172 (184 ääntä)
   Itsea kans ärsyttää saamariasti tuo alennuksilla huijaaminen. Lapsi oli saanut lahjaksi rahaa ja mentiin Turussa sijaitsevaan Muovitukkuun, koska lapsi halusi Barbituotteita ja olin nähnyt niiden olevan alennuksessa (Barbit -50%). Lapsi keräsi Barbi-merkinnöin varustetun Ken nuken ja koiran yms. tavaroita ja yhden Barbi tyttönuken. Kassalla myyjä sitten naputtelee normaalihinnat ja kun huomautan tästä, niin toteaa että Barbi tarkoittaa vain tyttönukkeja. Olisin halunnut jättää tavarat siihen, mutta lapsi halusi vähentää ostoksia sen verran että rahansa riittää. Itsellä ei ollut edes lompakkoa mukana että olisi voinut sponsoroida ja lieventää mielipahaa. Vieläkin vituttaa kun muistelee.

   Lainaa

  20. Tulos: -136 (150 ääntä)
   juuju: Eskon pin varmaan päättyy numeroon 5, tai 0, kassalla kun on tapana pyöristää tuolla tavalla. Veikkaisin, että Esko on aamutokkurassa ostanut töihin ruokaa, joten turvallista olis olettaa, että hinta on ollut aika halpa. Ehkä max 10 €? Toki jos on vaikka rautakaupassa ostellut työjuttuja, niin sitten voi olla kalliimpiakin. Mut lähdetään siitä että päivän ruokaa oli hakemassa. Sanoisin, että Eskon Pin on 1135.
   Kortilla maksettaessa voidaan maksaa sentilleen. Käteisellä taas viiden sentin tarkkuudella. Eli eipä välttämättä tunnusluku pääty nollaan tai vitoseen. Sitä en myöskään ymmärrä, että myyjä tietää pin-koodin, itsehän se sinne naputellaan, vai?...
   juuju: Eskon pin varmaan päättyy numeroon 5, tai 0, kassalla kun on tapana pyöristää tuolla tavalla. Veikkaisin, että Esko on aamutokkurassa ostanut töihin ruokaa, joten turvallista olis olettaa, että hinta on ollut aika halpa. Ehkä max 10 €? Toki jos on vaikka rautakaupassa ostellut työjuttuja, niin sitten voi olla kalliimpiakin. Mut lähdetään siitä että päivän ruokaa oli hakemassa. Sanoisin, että Eskon Pin on 1135.
   Kortilla maksettaessa yleensä ostokset maksetaan sentilleen. Käteisellä 5 sentin tarkkuudella ;)

   Lainaa

  21. Tulos: +98 (106 ääntä)
   Äidilla oli jossain kortissa pin sama kun sen syntymävuosi :) Ja noista leluista. Eihän tästä oo aikaakaan kun Anttila päätti että Legot ei ole leluja kun oli kaikki lelut -50%. Eikä niille kelvannut "Ei koske Lego- tuotteita" vaan oli lappu "Lego ei ole lelu". On varmaan kuvakin siitä jossain webbinetin uumenissa... https://i.redd.it/u03qty1sm6zx.jpg

   Lainaa

  22. Tulos: +132 (132 ääntä)
   Elviira: Kortilla maksettaessa voidaan maksaa sentilleen. Käteisellä taas viiden sentin tarkkuudella. Eli eipä välttämättä tunnusluku pääty nollaan tai vitoseen. Sitä en myöskään ymmärrä, että myyjä tietää pin-koodin, itsehän se sinne naputellaan, vai?…
   Ei se myyjä sitä pin-koodia tiennytkään. Ei Esko missään vaiheessa niin väittänytkään. Esko itse huomasi että "hei, tuo loppusummahan on sama kuin minun pin-koodini" muttei tietenkään viisaana miehenä sanonut sitä ääneen.

   Lainaa

  23. Super_Factoid 27.12.2016 16:43
   Tulos: +80 (80 ääntä)
   Tokmannilla järjestelmä on aina oikeassa

   Lainaa

  24. Kassaneiti 2 27.12.2016 17:15
   Tulos: +111 (115 ääntä)
   kassaneiti: Hah täytyy nyt Tokmannilaisena kommentoida tätä asiaa että me ollaan ihan yhtä pihalla noista tarjouksista kuin asiakkaatkin. Me emme niitä alennuksia päätä vaan ne tulee ylemmältä taholta Mäntsälästä, joka myös päättää kuuluuko sekä sininen että musta takki tarjoukseen vai ei. Sieltä myös tulee valmiit tarjouslaput jotka me vain tulostamme ja viemme paikoilleen. Hyvin usein käy juurikin noin, että “Kaikki lasten lelut -30%” ja osa leluista ei sitten tarjoukseen kuulukaan, eikä siinä ikävä kyllä mitään logiikkaa olekaan. Osa tavaroista taas tulee ulkoiselta tavarantoimittajalta, ja ne eivät yleensä tarjoukseen kuulu, paitsi joskus kuuluu, riippuu mitä konttorilla on päätetty Kuulisittepa vain miten maanantaiaamuisin väki kiroaa kun yritetään laittaa tarjouslappuja kun ei tiedetä itsekään mikä kuuluu tarjoukseen ja mikä ei.
   Joo täällä toinen tokmannilaine huutaa, saapi ihmetellä iha urakalla kyllä noita kamppiksia ku niissä oo välillä mitää logiikkaa. :D Vihasia asiakkaita ja kaikki tökkii, sille ku myö ei voida oikee mitään. Herrat ku mäntsälässä jotai päättää nii sit mennää niitten mukaan, piste. :D Ja ku nämä herrashenkilöt pääkonttorilla päättää että mitkä tuotteet kuuluu mihinkin, esim joku taskulamppu saattaa kuulua lamppujen luokse kun loput taskulamput kuuluu sähkötarvikkeisiin, ei siis todellakaan mitään logiikkaa.. :D :D

   Lainaa

  25. Neiti Knatterton 27.12.2016 17:49
   Tulos: -1 (93 ääntä)
   Seuraaa: Itsea kans ärsyttää saamariasti tuo alennuksilla huijaaminen. Lapsi oli saanut lahjaksi rahaa ja mentiin Turussa sijaitsevaan Muovitukkuun, koska lapsi halusi Barbituotteita ja olin nähnyt niiden olevan alennuksessa (Barbit -50%). Lapsi keräsi Barbi-merkinnöin varustetun Ken nuken ja koiran yms. tavaroita ja yhden Barbi tyttönuken. Kassalla myyjä sitten naputtelee normaalihinnat ja kun huomautan tästä, niin toteaa että Barbi tarkoittaa vain tyttönukkeja. Olisin halunnut jättää tavarat siihen, mutta lapsi halusi vähentää ostoksia sen verran että rahansa riittää. Itsellä ei ollut edes lompakkoa mukana että olisi voinut sponsoroida ja lieventää mielipahaa. Vieläkin vituttaa kun muistelee.
   Tiedän tunteen. Itse sain sairaseläkeläisenä yksinhuoltajana lapselle seurakunnalta lahjakortin joululahjaa varten, arvo 40€. Ihana idea, mutta lahjakortti oli jostain syystä Stockmannille: siellä ei ole enää leluosastoa, ei ainakaan Turussa. En tiennyt tästä, kun menin Stockmannille lapsen kanssa. Siellä 2. kerroksessa oli kyllä leluosasto, josta hän innoissaan valitsi itselleen pari Schleiss-hevosfiguuria; pegasoksen ja yksisarvisen. Hinta meni vähän yli 40€, mutta sen verran minulla oli kapitaalia. Kassahenkilö sanoi, ettei tämä lahjakortti kelpaa, koska "ei tämä ole Stockmannin leluosasto". Melko hämmentävää, kun lelumyymälä kuitenkin on keskellä Stockmannia, vaikka katosta roikkuukin jotain pahvilappuja, joissa on jokin merkki. No se oli sen lelukauppaketjun nimi. Olivat vuokranneet yhden kerroksen Stockalta, joka ei itse enää myy leluja. Stockmannin vaateosastolla on hyvin vähän alle 100€:n vaatteita, joten tytär sai lahjaksi ruokaa ja herkkuja. Minusta on vähän ivallista seurakunnalta antaa lapsia varten lahjakortteja - ikään kuin kaikkien lasten vanhemmat olisivat potentiaalisia huijareita; ahneita, inhottavia viinanpersoja hirviöitä, jotka juovat ja uhkapelaavat lasten joululahjarahatkin, elkei diakonissa viisaasti korvamerkitse rahoja. Sitten käy näin.

   Lainaa

  26. Mother of Vile Excrement 27.12.2016 18:46
   Tulos: +102 (120 ääntä)
   uudjtr: Pitäisiköhän laittaa Tokmanni boikottiin. No, en kyl muutenkaan ole siellä käynyt pitkään aikaan, mut jotenkin tuollainen ihmisten huijaaminen ärsyttää.
   No, jos kaupan nimikin on varastettu Stockmannilta, väännetty vaan mukahauskaan junttimuotoon, niin mitä muuta näiltä voi odottaa?

   Lainaa

  27. Mervi_Alatuhero 27.12.2016 19:48
   Tulos: -103 (125 ääntä)
   Kyllä siinä saakin jäädä lumilapiot kaupan hyllylle jos ei pysty maksamaan tuota n. 1€ hintaa ja vaatii sen -30% pois

   Lainaa

  28. Tulos: +57 (63 ääntä)
   kassaneiti: Hah täytyy nyt Tokmannilaisena kommentoida tätä asiaa että me ollaan ihan yhtä pihalla noista tarjouksista kuin asiakkaatkin. Me emme niitä alennuksia päätä vaan ne tulee ylemmältä taholta Mäntsälästä, joka myös päättää kuuluuko sekä sininen että musta takki tarjoukseen vai ei. Sieltä myös tulee valmiit tarjouslaput jotka me vain tulostamme ja viemme paikoilleen. Hyvin usein käy juurikin noin, että “Kaikki lasten lelut -30%” ja osa leluista ei sitten tarjoukseen kuulukaan, eikä siinä ikävä kyllä mitään logiikkaa olekaan. Osa tavaroista taas tulee ulkoiselta tavarantoimittajalta, ja ne eivät yleensä tarjoukseen kuulu, paitsi joskus kuuluu, riippuu mitä konttorilla on päätetty Kuulisittepa vain miten maanantaiaamuisin väki kiroaa kun yritetään laittaa tarjouslappuja kun ei tiedetä itsekään mikä kuuluu tarjoukseen ja mikä ei.
   Haha, ihan kiva tietää koska aina kun Tokmannilla käyn niin siellä on nuo tarjoukset niin epäselvästi laitettu. Olen miettinyt että onko niin ammattitaidotonta porukkaa töissä mutta te ette näköjään voikaan sille mitään. Melkein joka kerta saa työntekijältä kysyä että mikä tähän tarjoukseen kuuluu. Ja aina pitää tarkistaa kuitti ettei tule huijatuksi. Aika harvoin tulee Tokmannilla käytyä tämän takia, aina jää jotenkin huijattu olo. Pari kertaa käynyt sunnuntaina illalla etsimässä tarjoustavaraa, mutta kaikki tarjouslaput on jo kerätty pois niin ei löydä enää yhtään sitä mitä tuli hakemaan.

   Lainaa

  29. Tulos: +102 (102 ääntä)
   Super_Factoid: Tokmannilla järjestelmä on aina oikeassa
   "Computer says no."

   Lainaa

  30. Tulos: +72 (78 ääntä)
   Entä jos pin-koodi alkaa nollalla? En saa koskaan ostettua pin-koodini arvosta tavaraa :(

   Lainaa

  31. Tulos: +39 (41 ääntä)
   kassaneiti: Hah täytyy nyt Tokmannilaisena kommentoida tätä asiaa että me ollaan ihan yhtä pihalla noista tarjouksista kuin asiakkaatkin. Me emme niitä alennuksia päätä vaan ne tulee ylemmältä taholta Mäntsälästä, joka myös päättää kuuluuko sekä sininen että musta takki tarjoukseen vai ei. Sieltä myös tulee valmiit tarjouslaput jotka me vain tulostamme ja viemme paikoilleen. Hyvin usein käy juurikin noin, että “Kaikki lasten lelut -30%” ja osa leluista ei sitten tarjoukseen kuulukaan, eikä siinä ikävä kyllä mitään logiikkaa olekaan. Osa tavaroista taas tulee ulkoiselta tavarantoimittajalta, ja ne eivät yleensä tarjoukseen kuulu, paitsi joskus kuuluu, riippuu mitä konttorilla on päätetty Kuulisittepa vain miten maanantaiaamuisin väki kiroaa kun yritetään laittaa tarjouslappuja kun ei tiedetä itsekään mikä kuuluu tarjoukseen ja mikä ei.
   Me toisessa yhtiössä tämän takia itse lisätään alennukseen esim. nyt tuon mustan takin vaikkapa, jotta asiakas pettymyksiltä vältytään. Vaikka se ketjun säännöissä kiellettyä olisikin.

   Lainaa

  32. kiikiiconfused 27.12.2016 22:48
   Tulos: +66 (72 ääntä)
   Itsehän sain yhdessä kaupassa harkkarina ollessa asiakkaalta huudot, kun kassa ei antanutkaan alennusta tuotteesta X. Melkein itkusilmässä siinä yritin ratkaisua keksiä ja lopulta sain tilanteen selvitettyä. Jonossa seuraavana olleet asiakkaat olivatkin sitten paljon ystävällisempiä ja sanoivat, että tee ihan rauhassa (nimilätkässä kuitenki luki "harjoittelija"), ja asiakkaiden mentyä työkaveri halasi, kehui ja lähetti ylimääräiselle pikkutauolle. Tämä huutanut asiakas oli erään liikkeen myyjä, nyt on koko ketju mulla ollut 3 vuotta boikotissa.

   Lainaa

  33. Tulos: -173 (187 ääntä)
   Mie: Ikinä et ostaisi esimerkiksi 91,45 eurolla mitään?
   Ei tuosta tule mitään PINiä. Pin on neljän numeron sarja, esimerkiksi yhdeksän-yksi-neljä-viisi. Kassahenkilö ei todellakaan sano 91,45 noin vaan "yhdeksänkymmentäyksi [euroa] neljäkymmentäviisi [senttiä]". Edes 9145,- euroa ei sanottaisi noin, vaan "yhdeksäntuhattasataneljäkymmentäviisi euroa". Joten en ymmärrä, millä summalla Esko on voinut ostaa niin, että myyjä on sattumalta luetellut hänen PIN-koodinsa ääneen. Jollei myyjällä ole joku todella omituinen tapa luetella loppusummia?

   Lainaa

  34. Lasinalunen 28.12.2016 0:45
   Tulos: +102 (102 ääntä)
   Juomari: Ei tuosta tule mitään PINiä. Pin on neljän numeron sarja, esimerkiksi yhdeksän-yksi-neljä-viisi. Kassahenkilö ei todellakaan sano 91,45 noin vaan “yhdeksänkymmentäyksi [euroa] neljäkymmentäviisi [senttiä]“. Edes 9145,- euroa ei sanottaisi noin, vaan “yhdeksäntuhattasataneljäkymmentäviisi euroa”. Joten en ymmärrä, millä summalla Esko on voinut ostaa niin, että myyjä on sattumalta luetellut hänen PIN-koodinsa ääneen. Jollei myyjällä ole joku todella omituinen tapa luetella loppusummia?
   Minä opettelen pinit juuri samalla tavalla kuin ne kassalla sanotaan, eli sekä 1262 että 12,62 ovat minulle kakstoist-kuuskytkaks.

   Lainaa

  35. Tulos: +14 (20 ääntä)
   Tokman boikottiin!!!

   Lainaa

  36. Anssikristian 28.12.2016 2:43
   Tulos: +32 (32 ääntä)
   eisaakeli: Tämän viestin luettuani aloin miettimään mikä omani olisi.. Ja totaalinen black-out. Liikaa mietittyäni unohdin nyt koko koodin
   Sama täällä -_-

   Lainaa

  37. Tulos: +62 (70 ääntä)
   Kiti: Kaikki eivät osta Eli pystyn samaistumaan hyvin. Hienoa jos sinulla on varaa ja rahan kuluttaminen on arkipäivää.
   "On varaa" ja "kuluttaminen on arkipäivää". Ok, mitä jos ostaa neljälle henkilölle ruuat viikoksi, saako sit mennä jo satanen, jos työttömällä menee yhden ruokiin parikymppiä kuitenkin luultavasti useamman kerran viikossa?

   Lainaa

  38. Tulos: +116 (130 ääntä)
   Juomari: Ei tuosta tule mitään PINiä. Pin on neljän numeron sarja, esimerkiksi yhdeksän-yksi-neljä-viisi. Kassahenkilö ei todellakaan sano 91,45 noin vaan “yhdeksänkymmentäyksi [euroa] neljäkymmentäviisi [senttiä]“. Edes 9145,- euroa ei sanottaisi noin, vaan “yhdeksäntuhattasataneljäkymmentäviisi euroa”. Joten en ymmärrä, millä summalla Esko on voinut ostaa niin, että myyjä on sattumalta luetellut hänen PIN-koodinsa ääneen. Jollei myyjällä ole joku todella omituinen tapa luetella loppusummia?
   Pystyisipä laittamaan useamman alapeukun, oli kyllä ehkä turhin päteminen koskaan.

   Lainaa

  39. T: hypermarket 28.12.2016 12:33
   Tulos: +44 (46 ääntä)
   Tarjoukset tulevat useassa paikassa "ylempää" ja sille pari tuntia sitten töihin tulleelle ei usein näistä mitään kerrota. Kone kertoo, mitkä ovat alennuksessa ja mitkä ei, logiikkaa niiden takaa on vaikea arvuutella siinä hetkessä. Toki logiikka (vaikkakin huono sellainen) saattaisi löytyä, jos alkaisi soittelemaan eri paikkoihin jonon kasvaessa, joten eikö olisi vaan helpompi ottaa positiivinen yllätys vastaan saate sanoilla: "En tiedä mikä logiikka näissä on". Se kassamyyjä ei niitä alennuksia ole päättänyt ja 10 000-60 000 tuotteen hintatietojen ulkoaopettelu päivittäin hintojen muuttuessa ei ole kovin näppärää, saatikka että tälläisestä ylimääräusestä panostamisesta maksettaisiin palkkaa. Lähinnä Nooran kommenttiin liittyen. Palatakseni lumilapiohin, niin asiassa selkeä virhe kaupan puolelta ja alennus tulisi antaa.

   Lainaa

  40. Tulos: +38 (38 ääntä)
   M: Haha, ihan kiva tietää koska aina kun Tokmannilla käyn niin siellä on nuo tarjoukset niin epäselvästi laitettu. Olen miettinyt että onko niin ammattitaidotonta porukkaa töissä mutta te ette näköjään voikaan sille mitään. Melkein joka kerta saa työntekijältä kysyä että mikä tähän tarjoukseen kuuluu. Ja aina pitää tarkistaa kuitti ettei tule huijatuksi. Aika harvoin tulee Tokmannilla käytyä tämän takia, aina jää jotenkin huijattu olo. Pari kertaa käynyt sunnuntaina illalla etsimässä tarjoustavaraa, mutta kaikki tarjouslaput on jo kerätty pois niin ei löydä enää yhtään sitä mitä tuli hakemaan.
   Juurikin näin, maanantaiaamuna yksi porukka laittaa konttorilta tulleet kaikkien osastojen tarjouslaput paikoilleen, yleensä miten sattuu koska "ei oo mun osasto" ja sitä tarjoustavaraa on useassa paikassa. Sunnuntaina neljän jälkeen toinen porukka kerää ne laput pois ja niitä jää aina muutama hyllyyn koska ei tiedetä minne kaikkialle maanantain porukka on niitä viljellyt. Se on ikävää kaikkien kannalta kun kukaan ei tiedä mitään ja joka päivä saadaan laittaa sähköpostia toimistolle että voisitteko laittaa myös tämän tuotteen tarjoukseen kun tuo toinen samanvärinenkin siihen kuuluu. Kädet on aikalailla sidottu noiden tarjousten kanssa mutta yritetään kyllä aina samanlaiset tuotteet alentaa siihen tarjoushintaan vaikkei se kone sitä hintaa annakaan... Ei mekään silti kassalla kaikkien 20 000 tuotteen mahdollisia tarjouksia muisteta :)

   Lainaa

  41. Tulos: +25 (37 ääntä)
   Neiti Knatterton: Minusta on vähän ivallista seurakunnalta antaa lapsia varten lahjakortteja – ikään kuin kaikkien lasten vanhemmat olisivat potentiaalisia huijareita; ahneita, inhottavia viinanpersoja hirviöitä, jotka juovat ja uhkapelaavat lasten joululahjarahatkin, elkei diakonissa viisaasti korvamerkitse rahoja. Sitten käy näin.
   Mun mielestä erittäin asiallista antaa lahjakortteina, koska joukossa varmaan on niitä juoppoja yms. Eikä kaikilta voi lähteä kyselemään "Oletko potentiaalinen inhottava varas huijari ja uhkapelaava juoppo?" Ja sitten vaan myöntävän vastauksen antaneille antaa "korvamerkittyä" rahaa. Toki Stockmann on varmaan huono vaihtoehto leluliikkeeks, jos siellä ei kerran leluja myydä. Helsingin stockmannilla mielestäni myydään, vai onkohan sekin joku 3 osapuolen leluosasto siellä? Muistan katselleeni ehkä puol vuotta sitten lautapelejä siellä. Lahjakorttien antaminen on kuitenkin hyväntahdon ele. Siitä ei mielestäni pitäisi loukkaantua, vaikka ei juuri sitä tuotetta löytynyt jota oli etsimässä. Ehkä sait ostettua sillä jotain muuta? Kirjan? Ruokailuvälineitä lapselle? Lastenvaatteita? Jos kortti vielä käyttämättä, niin tästä voi katsella :) https://www.stockmann.com/category/lapset/ajankohtaista/Lahjavinkit+lapsille

   Lainaa

  42. Tulos: +8 (20 ääntä)
   Jännä, itse en ainakaan muista että olisi koskaan ollut mitään pahempia ongelmia Tokmannin tarjousten kanssa, enkä muista että kukaan tuttavapiirissäkään olisi niistä valittanut. Voihan toki olla, että joissakin kaupoissa on päätetty laittaa lisäselvennyslappuja asiakkaita auttamaan, mikä on sitten näitä ongelmatilanteita vähentänyt.

   Lainaa

  43. Tulos: +1 (25 ääntä)
   Mie: Ikinä et ostaisi esimerkiksi 91,45 eurolla mitään?
   Jos ei ole varaa, niin ei ole.

   Lainaa

  44. Paremmin tietäjä 28.12.2016 19:04
   Tulos: +19 (41 ääntä)
   NipaMan: “On varaa” ja “kuluttaminen on arkipäivää”. Ok, mitä jos ostaa neljälle henkilölle ruuat viikoksi, saako sit mennä jo satanen, jos työttömällä menee yhden ruokiin parikymppiä kuitenkin luultavasti useamman kerran viikossa?
   Mervi_Alatuhero: Kyllä siinä saakin jäädä lumilapiot kaupan hyllylle jos ei pysty maksamaan tuota n. 1€ hintaa ja vaatii sen -30% pois
   Eikä sulla riittänyt kärsivälisyys lukea U:n päivitystä loppuun asti? Kysymys on periaatteesta. Mun aika hyvin tienaava maksetussa omistusasunnossa asuva päällikkötasolla töitä tekevä läheinen on tarkka mies. Hän nostaa tuollaisesta sellaisen metelin, ettei pois lähde ennen kuin asia on korjattu. Tietää kuluttajansuojalait tasan tarkkaan ja siinä myyjän on haettava esimies paikalle ja hän uhkaa tehdä ilmoituksia yms. Vaikka kyse on 10 sentistä ja sama tyyppi voi kevyesti ostaa samana päivänä vaikka sadan euron täyshintaisen konserttilipun. Se on vain periaate.

   Lainaa

  45. Tulos: -53 (55 ääntä)
   Siis kyllähän tommonen vajaan kahen euron lapio on aivan s****nan kallis ilman sitä alennusta. En kyllä ite pystyis maksaan täyttä hintaa.

   Lainaa

  46. Tulos: +31 (35 ääntä)
   Kaverini osti aikanaan Anttilasta uimapuvun - liikkeessä oli isot plakaatit, jossa kehuttiin, että kaikki urheiluvaatteet ja -välineet olivat 30% alennuksessa. Kassalla alennusta ei kuitenkaan annettu (se taisi olla sitä aikaa, kun kassahenkilöt laskivat alennukset, niitä ei ollut valmiina), ja syy oli se, että myyjän mukaan uimapuku oli alusasu, ei urheiluvaate. Kun kaverini kysyi, mihin voi reklamoida, koska hän oli asiasta eri mieltä, myyjä kehotti häntä valittamaan Keskon pääjohtajalle. Helekkari, kun hän ei siinä kohtaa hoksannut kysyä myyjän nimeä, että keneltä voi lähettää terveisiä... Ei, se on oikeasti ollut minä, vaan kaverini. Loppujen lopuksi hän sai alennuksen reklamoituaan asiasta - ei pääjohtajalle, vaan asiakaspalveluun.

   Lainaa

  47. Tulos: +4 (14 ääntä)
   Hep0: Olinko ainoo joka mietti paljon minun pin koodi olisi euroissa?
   Et ollu. Voin sanoo ettei tuu ihan heti ostettuun sellasella summalla että se voisi olla ostostosteni loppusumma

   Lainaa

  48. Tulos: +29 (31 ääntä)
   juuju: Eskon pin varmaan päättyy numeroon 5, tai 0, kassalla kun on tapana pyöristää tuolla tavalla. Veikkaisin, että Esko on aamutokkurassa ostanut töihin ruokaa, joten turvallista olis olettaa, että hinta on ollut aika halpa. Ehkä max 10 €? Toki jos on vaikka rautakaupassa ostellut työjuttuja, niin sitten voi olla kalliimpiakin. Mut lähdetään siitä että päivän ruokaa oli hakemassa. Sanoisin, että Eskon Pin on 1135.
   Vielä pitää löytää esko ja sen kortti

   Lainaa

  49. Tulos: +32 (32 ääntä)
   Itselle muutamaan kertaan käynyt niin, että alan naputtelemaan myyjän sanomaa loppusummaa kortinlukijaan pin-koodiksi.

   Lainaa

  50. Tulos: +21 (25 ääntä)
   Paremmin tietäjä: Eikä sulla riittänyt kärsivälisyys lukea U:n päivitystä loppuun asti? Kysymys on periaatteesta. Mun aika hyvin tienaava maksetussa omistusasunnossa asuva päällikkötasolla töitä tekevä läheinen on tarkka mies. Hän nostaa tuollaisesta sellaisen metelin, ettei pois lähde ennen kuin asia on korjattu. Tietää kuluttajansuojalait tasan tarkkaan ja siinä myyjän on haettava esimies paikalle ja hän uhkaa tehdä ilmoituksia yms. Vaikka kyse on 10 sentistä ja sama tyyppi voi kevyesti ostaa samana päivänä vaikka sadan euron täyshintaisen konserttilipun. Se on vain periaate.
   Juuri tänään luin lounaalla lehdestä tamperelaismiehestä, joka vaati pizzerialta 2,50 € edestä korvauksia. Juttu oli mennyt hovioikeuteen asti. Lehdessä kerrottiin että tällaisten asioiden vuoksi kymmeniä tuhansia euroja koskevien asuntoriitojen käsittely saattaa venyä kun lakimiesten aika menee tällaiseen.

   Lainaa

  51. Kassaneiti 2 29.12.2016 20:53
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   kassaneiti: Juurikin näin, maanantaiaamuna yksi porukka laittaa konttorilta tulleet kaikkien osastojen tarjouslaput paikoilleen, yleensä miten sattuu koska “ei oo mun osasto” ja sitä tarjoustavaraa on useassa paikassa. Sunnuntaina neljän jälkeen toinen porukka kerää ne laput pois ja niitä jää aina muutama hyllyyn koska ei tiedetä minne kaikkialle maanantain porukka on niitä viljellyt. Se on ikävää kaikkien kannalta kun kukaan ei tiedä mitään ja joka päivä saadaan laittaa sähköpostia toimistolle että voisitteko laittaa myös tämän tuotteen tarjoukseen kun tuo toinen samanvärinenkin siihen kuuluu. Kädet on aikalailla sidottu noiden tarjousten kanssa mutta yritetään kyllä aina samanlaiset tuotteet alentaa siihen tarjoushintaan vaikkei se kone sitä hintaa annakaan… Ei mekään silti kassalla kaikkien 20 000 tuotteen mahdollisia tarjouksia muisteta
   Se on kyllä unelma jos maanantaina laitat niitä lappuja paikoilleen ja sunnuntaina revit ne pois koska muistat minne ne on laitettu. Mutta joo, välillä kiireessä huidotaan laput sinnetänne ja sit ihmetellään et mitä tässä on mietitty. Viikottain kun on se parisataa kamppista + lehden ulkopuoliset kamppikset nii jännän äärellä ollaan ku asiakas kyselee sitä pientä kynsinauhaleikkuria joka oli kaks viikkoo sitten tarjouksessa :D :D :D Myymälöissä olis varmasti hyvät kamppikset jos oikeesti myyjät sais päättää eikä noi isommat herrat =D

   Lainaa

  52. BitchinWallaby 29.12.2016 21:31
   Tulos: +12 (38 ääntä)
   Seuraaa: Itsea kans ärsyttää saamariasti tuo alennuksilla huijaaminen. Lapsi oli saanut lahjaksi rahaa ja mentiin Turussa sijaitsevaan Muovitukkuun, koska lapsi halusi Barbituotteita ja olin nähnyt niiden olevan alennuksessa (Barbit -50%). Lapsi keräsi Barbi-merkinnöin varustetun Ken nuken ja koiran yms. tavaroita ja yhden Barbi tyttönuken. Kassalla myyjä sitten naputtelee normaalihinnat ja kun huomautan tästä, niin toteaa että Barbi tarkoittaa vain tyttönukkeja. Olisin halunnut jättää tavarat siihen, mutta lapsi halusi vähentää ostoksia sen verran että rahansa riittää. Itsellä ei ollut edes lompakkoa mukana että olisi voinut sponsoroida ja lieventää mielipahaa. Vieläkin vituttaa kun muistelee.
   No jos alennuksessa oli ne Barbit, eikö silloin alennuksessa oo... Barbit? Ei Kenit, koirat ja muut? Muuten siinä olisi varmaankin lukenut Barbie-tuotteet.

   Lainaa

  53. Tulos: +11 (21 ääntä)
   ookoo: Vielä pitää löytää esko ja sen kortti
   Nojoo, sen takia koitin päätellä, kun ajattelin että tää vois auttaa ihmisiä hahmottamaan vähän paremmin mitä henkilökohtaisia asioita kannattaa netissä kertoa julkisesti. Muutaman yläpeukun takia ei kannata ihan kaikkea kertoa, vaikka se varmaan saakin herra Zuckerbergin hieromaan käsiä yhteen innoissaan. Tuskin siis arvasin numeroa oikein, mutta jos joku on päättänyt kaivaa muista ihmisistä jotain tietoa hyötymistarkoituksessa, niin sellaiseen kyl löytää tilaisuuksia niiden ihmisten facebooksivuilta, jotka jakaa kaikki asiansa siellä liian sinisilmäisesti. :)

   Lainaa

  54. Tulos: +25 (33 ääntä)
   Jooh, olin kerran tokmannilla harjottelussa ja tein ison hintalapun yhteen juomaan, että 33snt kpl. Pomo tuli sanomaan, että ota yhen tuotteen hinta äkkiä pois ja laita tilalle lappu, että 3 kpl 99snt. Saa enemmän myytyä :0 näin teitä ihmiset vedätettää.

   Lainaa

  55. Tulos: +21 (29 ääntä)
   Näitä juttuja kun lueskelee, niin väkisinkin tulee mieleen, että kuinkahan monta sataa euroa se Tokmanni on minultakin varastanut.

   Lainaa

  56. Laki määrää 31.12.2016 11:38
   Tulos: +33 (33 ääntä)
   tokmanni: Jooh, olin kerran tokmannilla harjottelussa ja tein ison hintalapun yhteen juomaan, että 33snt kpl. Pomo tuli sanomaan, että ota yhen tuotteen hinta äkkiä pois ja laita tilalle lappu, että 3 kpl 99snt. Saa enemmän myytyä :0 näin teitä ihmiset vedätettää.
   En koskaan osta tuotetta, jos yksikköhintaa tai kilohintaa ei ole merkitty. Laki vaatii, että useamman tuotteen yhteistarjouksessa on kerrottava myös yhden tuotteen hinta.

   Lainaa

  57. Tulos: +11 (11 ääntä)
   eisaakeli: Tämän viestin luettuani aloin miettimään mikä omani olisi.. Ja totaalinen black-out. Liikaa mietittyäni unohdin nyt koko koodin
   Sama juttu! Apua. Ei sais miettiä pin-koodia kun vain kassalla. Toivottavasti tulee mieleen seuraavaksi kun pitää näpytellä.

   Lainaa

  58. purppurakruunu 31.12.2016 17:29
   Tulos: +5 (13 ääntä)
   duh: Entä jos pin-koodi alkaa nollalla? En saa koskaan ostettua pin-koodini arvosta tavaraa
   Ostat hyvin, hyvin vähän bensaa.

   Lainaa

  59. Tulos: +11 (11 ääntä)
   eisaakeli: Tämän viestin luettuani aloin miettimään mikä omani olisi.. Ja totaalinen black-out. Liikaa mietittyäni unohdin nyt koko koodin
   Perkula kun mulle kävi ihan sama. Nyt on kylmä rinki persuuksissa ja jännään mitä tapahtuu kun seuraavan kerran kassalla kysytään koodia. Pelottaa oikeesti.

   Lainaa

  60. Tulos: +20 (20 ääntä)
   tokmanni: Jooh, olin kerran tokmannilla harjottelussa ja tein ison hintalapun yhteen juomaan, että 33snt kpl. Pomo tuli sanomaan, että ota yhen tuotteen hinta äkkiä pois ja laita tilalle lappu, että 3 kpl 99snt. Saa enemmän myytyä :0 näin teitä ihmiset vedätettää.
   Tiesittekö muuten, että jos on tarjous (esim 3 kpl juomia 99snt), on tuotetta silti mahdollista ostaa yksittäin samalla alennusprosentilla (eli juurikin se 33snt/kpl), ellei toista yksittäishintaa ole erikseen merkitty tarjoukseen (3kpl 99snt, yksittäin 50snt/kpl)

   Lainaa

  61. Tulos: +3 (15 ääntä)
   Kysymys kuuluu, kuka haluaa käydä tokmannilla?

   Lainaa

  62. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Elviira: Kortilla maksettaessa voidaan maksaa sentilleen. Käteisellä taas viiden sentin tarkkuudella. Eli eipä välttämättä tunnusluku pääty nollaan tai vitoseen. Sitä en myöskään ymmärrä, että myyjä tietää pin-koodin, itsehän se sinne naputellaan, vai?… Kortilla maksettaessa yleensä ostokset maksetaan sentilleen. Käteisellä 5 sentin tarkkuudella
   Joo, kortilla maksetaan sentilleen, mutta kassaneiti kyllä sanoo loppusumman pyöristettynä 0 tai 5.

   Lainaa

  63. Tulos: +5 (13 ääntä)
   T: hypermarket: Palatakseni lumilapiohin, niin asiassa selkeä virhe kaupan puolelta ja alennus tulisi antaa. Sisä- ja ulkolelut ovat kaksi eri asiaa ja tuoteryhmää, ja sanalla "lelu" yleensä tarkoitetaan ensimmäistä. Ulkolelut ovat lisäksi enemmän tai vähemmän sesonkituotteita, joka sekin vaikuttaa asiaan.

   Lainaa

  64. Tulos: +7 (19 ääntä)
   BitchinWallaby: No jos alennuksessa oli ne Barbit, eikö silloin alennuksessa oo… Barbit? Ei Kenit, koirat ja muut? Muuten siinä olisi varmaankin lukenut Barbie-tuotteet.
   No jos alennuksessa on Fazserit, niin itse kuvittelisin että on muutakin kuin Fazerin Sininen.

   Lainaa

  65. Tulos: 0 (6 ääntä)
   Kiti: Kaikki eivät osta ruokakaupasta useamman perheenjäsenen ruokia kerralla. (Monesti perheissä menee kerralla satanen ruokaan kun olen kassajonossa seuraillut.) Itse asun työttömänä yksin ja ostokseni ovat aina 20 euron tietämillä. Lisäksi erittäin harvoin ostan (edes jouluna) mistään muualtakaan lähemmäs sadan euron ostoksia. Eli pystyn samaistumaan hyvin. Hienoa jos sinulla on varaa ja rahan kuluttaminen on arkipäivää.
   Hörhö. Voihan se olla vaikka 01,01

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: lapiot, urheiluväline, Tokmanni, alennus, tarjous, pin-koodi, numero, kortti, maksukortti