Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 186

Öhöm, siis säilytät tuossa mitä?!
Kirpputorin löytöjä, osa 185

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 35 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Luomuteurastaja 13.12.2016 0:44
      Tulos: +944 (968 ääntä)
      Siis mitä!? Eikö Teidän nuoruudessanne ollut namit AINA alusastiassa?

      Lainaa

    2. Tulos: +709 (719 ääntä)
      Kätevä tapa hienovaraisesti vihjata kamalille vieraille, että painuttekos siitä hevonkuuseen, kun tarjoaa kahvimaidot tuosta kulhosta. Vai olisko omenamehu autenttisempaa?

      Lainaa

    3. Tsok Tosk Tosk 13.12.2016 0:47
      Tulos: -36 (86 ääntä)
      Ruoska: Kätevä tapa hienovaraisesti vihjata kamalille vieraille, että painuttekos siitä hevonkuuseen, kun tarjoaa kahvimaidot tuosta kulhosta. Vai olisko omenamehu autenttisempaa?
      Vaico Seize?

      Lainaa

    4. Tulos: -342 (366 ääntä)
      Nyt ei mulla marjon ja sanna juttuun leikkaa että mikä on niin hauskaa? Eikä kyllä tuo näppäimet juttukaa.. meilläpäin ainaki sanotaan että lähtää näppäimet ostamaan ku tarkotetaan näppäimistöä

      Lainaa

    5. triangelight 13.12.2016 1:45
      Tulos: -36 (98 ääntä)
      Se on siis _kusi- ja/tai paska-astia_. Näppäinjuttu nauratti.

      Lainaa

    6. Tulos: +127 (155 ääntä)
      Joussi: Nyt ei mulla marjon ja sanna juttuun leikkaa että mikä on niin hauskaa? Eikä kyllä tuo näppäimet juttukaa.. meilläpäin ainaki sanotaan että lähtää näppäimet ostamaan ku tarkotetaan näppäimistöä
      Joo, sehän onkin sellanen taajaan tehtävä hankinta kuten leipä tai kahvi.

      Lainaa

    7. Tulos: +103 (133 ääntä)
      Joussi: Nyt ei mulla marjon ja sanna juttuun leikkaa että mikä on niin hauskaa? Eikä kyllä tuo näppäimet juttukaa.. meilläpäin ainaki sanotaan että lähtää näppäimet ostamaan ku tarkotetaan näppäimistöä
      Sanna myy nokian puhelinta samsungina. Näppäimissä kielion outoa, koska osa näppäimistä puuttuu ja Jarno on korvannut ne "-merkeillä.

      Lainaa

    8. Tulos: +145 (173 ääntä)
      Mitä ihmeellistä siinä on että tarjoaa karkkia alusastiasta? Itse tarjoilin aina pienempänä suklaata potasta.

      Lainaa

    9. hepomiesten tietotoimisto 13.12.2016 5:28
      Tulos: +152 (174 ääntä)
      Onhan toi "erikoinen keraaminen kulho" ihan nätti. Mielikuva sen aikaisemmasta käytöstä ei silti oikein houkuta syömään mitään siitä tarjottua, mutta onkohan toi jo myyty? Vois lattaa sisään parittoman määrän limaisia nallekarkkeja, pakata kauniisti sellofaaniin ja nakata exän oven taa jouluksi.

      Lainaa

    10. Satunnainen randomi 13.12.2016 5:42
      Tulos: +141 (143 ääntä)
      triangelight: Se on siis _kusi- ja/tai paska-astia_. Näppäinjuttu nauratti.
      Tuli mieleen Uppo-Nalle -tarina jossa irjailijan irjoitusoneesta puuttui ysi irjain. Pikkupoikana repeilin sille kauan.

      Lainaa

    11. Tulos: +36 (66 ääntä)
      Toj Karin: Sanna myy nokian puhelinta samsungina. Näppäimissä kielion outoa, koska osa näppäimistä puuttuu ja Jarno on korvannut ne “-merkeillä.
      Ihan on samsungin puhelin niinkun väittääkin. En tajua itsekkään "mokaa".

      Lainaa

    12. Tulos: +87 (91 ääntä)
      Houhouhou!: Ihan on samsungin puhelin niinkun väittääkin. En tajua itsekkään “mokaa”.
      Varmaankin se että alkuun myytiin sikaa säkissä.

      Lainaa

    13. Tulos: +126 (138 ääntä)
      Miten tuo alusastia on muka oivallinen minkään tarjoiluun? Nestemäisiä tarjoiltavia, kuten kastikkeita tai keittoja, sieltä ei voi tarjoilla, kun ei tuolta voi kaataa mitään siististi ulos. Kiinteitä tarjoiltavia, kuten keksejä tai lihapullia, sieltä ei voi tarjoilla, kun eikö olisi aika ärsyttävää haroa ruokaa käteensä tuollaisesta astiasta, josta ei näe, paljonko siellä on jäljellä? Ja makeisethan ovat todella pieniä, niitä kun tuolta yrittäisi ronkkia, niin ne työntyisivät joka ronkkaisulla aina vain kauemmas ja kauemmas tuota sulkinaista kärkeä kohti ja lopulta sinne pitäisi työntää käsi ja kopeloimalla kokeilla, että onkos siellä enää mitään. Kulhon sisällön saa näkyville ja helposti ulottuville vain nostamalla kulhon ylös ja kallistamalla sitä, aika hankalaa ja pöytätapoja kyseenalaistavaa. Jos syöjiä on useita, niin heidän kaikkien sormet ronkkivat samoja tarjoiltavia, eli siinä missä normaalista kulhosta voi vain noukkia haluamansa päältä, pitää tuosta astiasta tunnustelemalla etsiä syötävää, jota toiset ovat jo tunnustelleet omilla sormillaan. Parempi tarjoilla kulhosta, jonka sisällön pystyy näkemään ja josta pystyy ottamaan normaalisti.

      Lainaa

    14. Tulos: +196 (198 ääntä)
      Ihan on samsungin puhelin niinkun väittääkin. En tajua itsekkään “mokaa”.
      Oiskohan moka siinä, että on aika olennaista tietää, onko "samsungin puhelin" viiden vuoden takainen halpismalli vai viimeisin lippulaiva.

      Lainaa

    15. Sano ei jeesukselle 13.12.2016 8:46
      Tulos: +59 (75 ääntä)
      hepomiesten tietotoimisto: Onhan toi “erikoinen keraaminen kulho” ihan nätti. Mielikuva sen aikaisemmasta käytöstä ei silti oikein houkuta syömään mitään siitä tarjottua, mutta onkohan toi jo myyty? Vois lattaa sisään parittoman määrän limaisia nallekarkkeja, pakata kauniisti sellofaaniin ja nakata exän oven taa jouluksi.
      Miks parittoman määrän?? Mun tarvii tietää! O_o Ihan vaan koska toi kuulosti just siltä, mitä omat vihamiehet vois tänä jouluna haluta.

      Lainaa

    16. Tulos: +46 (50 ääntä)
      Onhan tuossa alusastiassa ideaa. Jos on vaikka erittäin karkkihimoisia lapsia/vieraita/laihduttajia/tms, saattaa karkit säästyä, kun tarjoilee ne alusastiasta. Ja vanhaan keraamiseen pottaan voi laittaa ne herkkukeksit tarjolle. Yäk.

      Lainaa

    17. Tulos: +194 (196 ääntä)
      Sano ei jeesukselle: Miks parittoman määrän?? Mun tarvii tietää! Ihan vaan koska toi kuulosti just siltä, mitä omat vihamiehet vois tänä jouluna haluta.
      Koska sillon ei mee nallekarkit tasan.

      Lainaa

    18. Tulos: +93 (95 ääntä)
      On olemassa sellainen kirja kuin Pirkan kielletyt niksit ja siinä muistaakseni on mm. vinkki, että vessanpöntön kannesta saa hyvän tarjottimen. Suosittelen kirjaa kaikille Marjon hengenheimolaisille! Todella kätevää.

      Lainaa

    19. Tulos: +19 (35 ääntä)
      Sano ei jeesukselle: Miks parittoman määrän?? Mun tarvii tietää! Ihan vaan koska toi kuulosti just siltä, mitä omat vihamiehet vois tänä jouluna haluta.
      Koska aina ei mee nallekarkit tasan

      Lainaa

    20. Tulos: +16 (42 ääntä)
      Ruoska: Kätevä tapa hienovaraisesti vihjata kamalille vieraille, että painuttekos siitä hevonkuuseen ...
      Meillä on ollut tapana kysyä: "Missähän kaukana vieraat olisivat tunnin päästä jos nyt heti lähtisivät?" Toimii.

      Lainaa

    21. mullehetikaikkiny 13.12.2016 14:54
      Tulos: -25 (41 ääntä)
      Jussi: Varmaankin se että alkuun myytiin sikaa säkissä.
      Eikös se kuitenki ole samsungin puhelin. Kukaan ei ilmossa käskeny kenekää olettavan mitää. Mielestäni lyhytnäköisyyttä oletta aina heti olevan priimaa käytettynä myynnissä.

      Lainaa

    22. Tulos: +38 (38 ääntä)
      Eippa: Meillä on ollut tapana kysyä: “Missähän kaukana vieraat olisivat tunnin päästä jos nyt heti lähtisivät?” Toimii.
      Meillä päin se on "Mihinköhän aikaan vieraat olis kotona jos nyt lähtis?". Käytetään vitsinä kun on itse vieraana ja viipynyt kauan.

      Lainaa

    23. Tulos: +87 (93 ääntä)
      Kala: Miten tuo alusastia on muka oivallinen minkään tarjoiluun? Nestemäisiä tarjoiltavia, kuten kastikkeita tai keittoja, sieltä ei voi tarjoilla, kun ei tuolta voi kaataa mitään siististi ulos. Kiinteitä tarjoiltavia, kuten keksejä tai lihapullia, sieltä ei voi tarjoilla, kun eikö olisi aika ärsyttävää haroa ruokaa käteensä tuollaisesta astiasta, josta ei näe, paljonko siellä on jäljellä? Ja makeisethan ovat todella pieniä, niitä kun tuolta yrittäisi ronkkia, niin ne työntyisivät joka ronkkaisulla aina vain kauemmas ja kauemmas tuota sulkinaista kärkeä kohti ja lopulta sinne pitäisi työntää käsi ja kopeloimalla kokeilla, että onkos siellä enää mitään. Kulhon sisällön saa näkyville ja helposti ulottuville vain nostamalla kulhon ylös ja kallistamalla sitä, aika hankalaa ja pöytätapoja kyseenalaistavaa. Jos syöjiä on useita, niin heidän kaikkien sormet ronkkivat samoja tarjoiltavia, eli siinä missä normaalista kulhosta voi vain noukkia haluamansa päältä, pitää tuosta astiasta tunnustelemalla etsiä syötävää, jota toiset ovat jo tunnustelleet omilla sormillaan. Parempi tarjoilla kulhosta, jonka sisällön pystyy näkemään ja josta pystyy ottamaan normaalisti.
      Yliopisto-opiskelun juuri aloittaneena kadehdin kykyäsi käyttää näin monta sanaa alusastian tarjoiluominaisuuksien pohtimiseen. Tuosta taidosta olisi hyötyä.

      Lainaa

    24. Lasinalunen 13.12.2016 20:25
      Tulos: +62 (62 ääntä)
      mullehetikaikkiny: Eikös se kuitenki ole samsungin puhelin. Kukaan ei ilmossa käskeny kenekää olettavan mitää. Mielestäni lyhytnäköisyyttä oletta aina heti olevan priimaa käytettynä myynnissä.
      Vaikkei mitään oletakaan, niin onhan tuo vähän sama, kuin laittaisi ilmoituksen "myydään t-paita". Olisiko koko, väri ja kuva jotain?

      Lainaa

    25. Tulos: +69 (75 ääntä)
      Colour: Yliopisto-opiskelun juuri aloittaneena kadehdin kykyäsi käyttää näin monta sanaa alusastian tarjoiluominaisuuksien pohtimiseen. Tuosta taidosta olisi hyötyä.
      On muuten opiskeluja ajatellen aivan Helvetin kätevä taito. Varsinkin silloin, kun tekstin tyylin vaihtaa virallisemmalle kielelle, siitä tulee esseelle entistä enemmän pituutta. Ongelma on kuitenkin se, että en osaa kääntää tätä pois päältä. Olen aina ollut tilanteesta riippumatta pitkäsanainen ja se tuottaa huomattavia ongelmia kaikilla elämänalueilla paitsi opiskelussa. Kun en vain osaa tiivistää. En tiedä, mitkä osat tekstistäni ovat tärkeitä ja mitkä vähemmän tärkeitä. Minusta kaikki lauseeni ja sanavalintani ovat tärkeitä, sillä enhän tietenkään sanoisi tai kirjoittaisi asioita, joiden ilmaiseminen ei mielestäni ole tärkeää. Ja oikeastaan tästä on kyllä joskus haittaa opiskeluissakin. Tehtävänannoissa kun kuitenkin on usein asetettu myös pituusYLÄraja. Ei se aina ole ongelma, mutta monestikin on käynyt niin, että ehdin hädin tuskin aloittaa ennen kuin sana-/sivumäärän yläraja tulee jo vastaan. Tätä kävi poikkeuksetta peruskoulussa ja usein lukiossa, yliopistotehtävien kanssa ei niinkään paljon. Ja voilà, olen jälleen kirjoittanut pitkän kommentin! Pääsen jälleen tuntemaan huonoa omaatuntoa siitä, miten kaikki muut osaavat ilmaista haluamansa asiat parilla lauseella tai korkeintaan kahdella kappaleella, ja minä yksin pälätän sivutolkulla asiaa. Miksi minun pitää olla näin perseestä? Kukaan ei pidä monologien pitäjistä. Mutta sitten taas toisaalta, ainakaan en ole ihan niin perseestä kuin ne opiskelijat, jotka joka tehtävänannon yhteydessä rupeavat vinkumaan: "Yhyhyy, miten tästä on tarkoitus saada näin paljon tekstiä aikaan, en saa kuin ehkä yhden lauseen, kaikki on vaikeaa".

      Lainaa

    26. Tulos: +45 (45 ääntä)
      Kala: monologi
      Samaistuin vahvasti. En ole kai koskaan osannut kirjoittaa tai puhua tiivistetysti. Opiskellessa siitä ei tosiaan ollut haittaa, mutta journalistiset ambitiot sai unohtaa. :^)

      Lainaa

    27. Tulos: -32 (36 ääntä)
      Sen näppäimistön voi tietenkin vaihtaa myös takaisin suomenkielelle vai oliko tuo ilmoitus alkujaankin vitsi.

      Lainaa

    28. Tulos: -2 (38 ääntä)
      The Muumi: Meillä päin se on “Mihinköhän aikaan vieraat olis kotona jos nyt lähtis?”. Käytetään vitsinä kun on itse vieraana ja viipynyt kauan.
      Ite käytän näitä: Ulos minun talosta!! Nyt tuli lähtö lämpimästä! Nyt lähet täältä tai itket ja lähet! Revin sulta sisäelimet ulos jos et käsitä painua vittuun täältä!!

      Lainaa

    29. Tulos: +5 (13 ääntä)
      Mulla oli metallinen tollanen alusastiat synnytykses johon lapsivedet päästettiin

      Lainaa

    30. Super_Factoid 14.12.2016 17:24
      Tulos: +27 (35 ääntä)
      Sprinkles: Samaistuin vahvasti. En ole kai koskaan osannut kirjoittaa tai puhua tiivistetysti. Opiskellessa siitä ei tosiaan ollut haittaa, mutta journalistiset ambitiot sai unohtaa. :↑)
      Ainakin turhaa toistoa on hyvä välttää. Voi miettiä kirjoittiko käytännössä saman asian vain eri sanoin. Onko ajatus tullut jo esiin tekstissä? Tarpeettomasti kertaamalla lukijan saa helposti kyllästymään. Loputtomat lähes ekvivalentit ilmaisut heikentävät sanoman tehoa.

      Lainaa

    31. Tulos: +10 (10 ääntä)
      Marjo se tarjoais vieraille vaikka kahvikonvehdit kusikulhosta. Marjo, älä kutsu pomoasi kahville.

      Lainaa

    32. TapioRautaWaara 17.12.2016 11:20
      Tulos: -1 (5 ääntä)
      Toihan on vaan kätsyy. Tulee yllärimaut ja odöörit mukana. Ja pukama :)

      Lainaa

    33. Tulos: +3 (5 ääntä)
      Kala: On muuten opiskeluja ajatellen aivan Helvetin kätevä taito. Varsinkin silloin, kun tekstin tyylin vaihtaa virallisemmalle kielelle, siitä tulee esseelle entistä enemmän pituutta. Ongelma on kuitenkin se, että en osaa kääntää tätä pois päältä. Olen aina ollut tilanteesta riippumatta pitkäsanainen ja se tuottaa huomattavia ongelmia kaikilla elämänalueilla paitsi opiskelussa. Kun en vain osaa tiivistää. En tiedä, mitkä osat tekstistäni ovat tärkeitä ja mitkä vähemmän tärkeitä. Minusta kaikki lauseeni ja sanavalintani ovat tärkeitä, sillä enhän tietenkään sanoisi tai kirjoittaisi asioita, joiden ilmaiseminen ei mielestäni ole tärkeää. Ja oikeastaan tästä on kyllä joskus haittaa opiskeluissakin. Tehtävänannoissa kun kuitenkin on usein asetettu myös pituusYLÄraja. Ei se aina ole ongelma, mutta monestikin on käynyt niin, että ehdin hädin tuskin aloittaa ennen kuin sana-/sivumäärän yläraja tulee jo vastaan. Tätä kävi poikkeuksetta peruskoulussa ja usein lukiossa, yliopistotehtävien kanssa ei niinkään paljon. Ja voilà, olen jälleen kirjoittanut pitkän kommentin! Pääsen jälleen tuntemaan huonoa omaatuntoa siitä, miten kaikki muut osaavat ilmaista haluamansa asiat parilla lauseella tai korkeintaan kahdella kappaleella, ja minä yksin pälätän sivutolkulla asiaa. Miksi minun pitää olla näin perseestä? Kukaan ei pidä monologien pitäjistä. Mutta sitten taas toisaalta, ainakaan en ole ihan niin perseestä kuin ne opiskelijat, jotka joka tehtävänannon yhteydessä rupeavat vinkumaan: “Yhyhyy, miten tästä on tarkoitus saada näin paljon tekstiä aikaan, en saa kuin ehkä yhden lauseen, kaikki on vaikeaa”.
      "Pitkästi kirjoitus helvetin kätevä taito varsinkin viralliskielistä esseetä kirjoittaessa. Harmillista vaan kun tehtävissä on yläraja, ja oma kirjoitus on vasta alussa." Itse tahtosin kirjailijaks ja tollanen pitkästi kirjotus olis tarpeen. En vaan osaa kuvailla asioita hyvin tai tiedä mitkä jutut on tärkeitä ja mitkä ei :/ Jvkskän kristillisee ois kiva päästä opiskelemaan kirjotus alaa mutta se kun maksaa 3,500€ niin ei oikeen huvita. Lisäksi kun siitä ei kuulemma saa mtn erikoisempaa todistusta tms. Joten kuulostaa vähän turhalta rahanmenolta.

      Lainaa

    34. Tulos: +1 (1 ääni)
      Jouduin hetken miettimään, että millä hiton odolla, vaikka perässä perässä luki langaton. Tätä se kahvin vähentäminen teettää.

      Lainaa

    35. Oman elämäsi Sulo Vilén 4.7.2020 1:10
      Tulos: -2 (2 ääntä)
      mullehetikaikkiny: Eikös se kuitenki ole samsungin puhelin. Kukaan ei ilmossa käskeny kenekää olettavan mitää. Mielestäni lyhytnäköisyyttä oletta aina heti olevan priimaa käytettynä myynnissä.
      Ja sinähän ostat mitä vaan, jos halvalla saat.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kuva, alusastia, puhelin, kännykkä, näppäimet, näppäimistö

  • Uusimmat

  • Kategoriat