Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 186

Öhöm, siis säilytät tuossa mitä?!
Suurenna näkymä
Kirpputorin löytöjä, osa 185

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 35 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Luomuteurastaja 13.12.2016 0:44
   Tulos: +925 (949 ääntä)
   Siis mitä!? Eikö Teidän nuoruudessanne ollut namit AINA alusastiassa?

   Lainaa

  2. Tulos: +697 (707 ääntä)
   Kätevä tapa hienovaraisesti vihjata kamalille vieraille, että painuttekos siitä hevonkuuseen, kun tarjoaa kahvimaidot tuosta kulhosta. Vai olisko omenamehu autenttisempaa?

   Lainaa

  3. Tsok Tosk Tosk 13.12.2016 0:47
   Tulos: -36 (86 ääntä)
   Ruoska: Kätevä tapa hienovaraisesti vihjata kamalille vieraille, että painuttekos siitä hevonkuuseen, kun tarjoaa kahvimaidot tuosta kulhosta. Vai olisko omenamehu autenttisempaa?
   Vaico Seize?

   Lainaa

  4. Tulos: -336 (360 ääntä)
   Nyt ei mulla marjon ja sanna juttuun leikkaa että mikä on niin hauskaa? Eikä kyllä tuo näppäimet juttukaa.. meilläpäin ainaki sanotaan että lähtää näppäimet ostamaan ku tarkotetaan näppäimistöä

   Lainaa

  5. triangelight 13.12.2016 1:45
   Tulos: -36 (98 ääntä)
   Se on siis _kusi- ja/tai paska-astia_. Näppäinjuttu nauratti.

   Lainaa

  6. Tulos: +124 (152 ääntä)
   Joussi: Nyt ei mulla marjon ja sanna juttuun leikkaa että mikä on niin hauskaa? Eikä kyllä tuo näppäimet juttukaa.. meilläpäin ainaki sanotaan että lähtää näppäimet ostamaan ku tarkotetaan näppäimistöä
   Joo, sehän onkin sellanen taajaan tehtävä hankinta kuten leipä tai kahvi.

   Lainaa

  7. Tulos: +103 (133 ääntä)
   Joussi: Nyt ei mulla marjon ja sanna juttuun leikkaa että mikä on niin hauskaa? Eikä kyllä tuo näppäimet juttukaa.. meilläpäin ainaki sanotaan että lähtää näppäimet ostamaan ku tarkotetaan näppäimistöä
   Sanna myy nokian puhelinta samsungina. Näppäimissä kielion outoa, koska osa näppäimistä puuttuu ja Jarno on korvannut ne "-merkeillä.

   Lainaa

  8. Tulos: +141 (169 ääntä)
   Mitä ihmeellistä siinä on että tarjoaa karkkia alusastiasta? Itse tarjoilin aina pienempänä suklaata potasta.

   Lainaa

  9. hepomiesten tietotoimisto 13.12.2016 5:28
   Tulos: +150 (170 ääntä)
   Onhan toi "erikoinen keraaminen kulho" ihan nätti. Mielikuva sen aikaisemmasta käytöstä ei silti oikein houkuta syömään mitään siitä tarjottua, mutta onkohan toi jo myyty? Vois lattaa sisään parittoman määrän limaisia nallekarkkeja, pakata kauniisti sellofaaniin ja nakata exän oven taa jouluksi.

   Lainaa

  10. Satunnainen randomi 13.12.2016 5:42
   Tulos: +138 (140 ääntä)
   triangelight: Se on siis _kusi- ja/tai paska-astia_. Näppäinjuttu nauratti.
   Tuli mieleen Uppo-Nalle -tarina jossa irjailijan irjoitusoneesta puuttui ysi irjain. Pikkupoikana repeilin sille kauan.

   Lainaa

  11. Tulos: +35 (65 ääntä)
   Toj Karin: Sanna myy nokian puhelinta samsungina. Näppäimissä kielion outoa, koska osa näppäimistä puuttuu ja Jarno on korvannut ne “-merkeillä.
   Ihan on samsungin puhelin niinkun väittääkin. En tajua itsekkään "mokaa".

   Lainaa

  12. Tulos: +87 (91 ääntä)
   Houhouhou!: Ihan on samsungin puhelin niinkun väittääkin. En tajua itsekkään “mokaa”.
   Varmaankin se että alkuun myytiin sikaa säkissä.

   Lainaa

  13. Tulos: +121 (133 ääntä)
   Miten tuo alusastia on muka oivallinen minkään tarjoiluun? Nestemäisiä tarjoiltavia, kuten kastikkeita tai keittoja, sieltä ei voi tarjoilla, kun ei tuolta voi kaataa mitään siististi ulos. Kiinteitä tarjoiltavia, kuten keksejä tai lihapullia, sieltä ei voi tarjoilla, kun eikö olisi aika ärsyttävää haroa ruokaa käteensä tuollaisesta astiasta, josta ei näe, paljonko siellä on jäljellä? Ja makeisethan ovat todella pieniä, niitä kun tuolta yrittäisi ronkkia, niin ne työntyisivät joka ronkkaisulla aina vain kauemmas ja kauemmas tuota sulkinaista kärkeä kohti ja lopulta sinne pitäisi työntää käsi ja kopeloimalla kokeilla, että onkos siellä enää mitään. Kulhon sisällön saa näkyville ja helposti ulottuville vain nostamalla kulhon ylös ja kallistamalla sitä, aika hankalaa ja pöytätapoja kyseenalaistavaa. Jos syöjiä on useita, niin heidän kaikkien sormet ronkkivat samoja tarjoiltavia, eli siinä missä normaalista kulhosta voi vain noukkia haluamansa päältä, pitää tuosta astiasta tunnustelemalla etsiä syötävää, jota toiset ovat jo tunnustelleet omilla sormillaan. Parempi tarjoilla kulhosta, jonka sisällön pystyy näkemään ja josta pystyy ottamaan normaalisti.

   Lainaa

  14. Tulos: +192 (194 ääntä)
   Ihan on samsungin puhelin niinkun väittääkin. En tajua itsekkään “mokaa”.
   Oiskohan moka siinä, että on aika olennaista tietää, onko "samsungin puhelin" viiden vuoden takainen halpismalli vai viimeisin lippulaiva.

   Lainaa

  15. Sano ei jeesukselle 13.12.2016 8:46
   Tulos: +59 (75 ääntä)
   hepomiesten tietotoimisto: Onhan toi “erikoinen keraaminen kulho” ihan nätti. Mielikuva sen aikaisemmasta käytöstä ei silti oikein houkuta syömään mitään siitä tarjottua, mutta onkohan toi jo myyty? Vois lattaa sisään parittoman määrän limaisia nallekarkkeja, pakata kauniisti sellofaaniin ja nakata exän oven taa jouluksi.
   Miks parittoman määrän?? Mun tarvii tietää! O_o Ihan vaan koska toi kuulosti just siltä, mitä omat vihamiehet vois tänä jouluna haluta.

   Lainaa

  16. Tulos: +44 (48 ääntä)
   Onhan tuossa alusastiassa ideaa. Jos on vaikka erittäin karkkihimoisia lapsia/vieraita/laihduttajia/tms, saattaa karkit säästyä, kun tarjoilee ne alusastiasta. Ja vanhaan keraamiseen pottaan voi laittaa ne herkkukeksit tarjolle. Yäk.

   Lainaa

  17. Tulos: +193 (195 ääntä)
   Sano ei jeesukselle: Miks parittoman määrän?? Mun tarvii tietää! Ihan vaan koska toi kuulosti just siltä, mitä omat vihamiehet vois tänä jouluna haluta.
   Koska sillon ei mee nallekarkit tasan.

   Lainaa

  18. Tulos: +93 (95 ääntä)
   On olemassa sellainen kirja kuin Pirkan kielletyt niksit ja siinä muistaakseni on mm. vinkki, että vessanpöntön kannesta saa hyvän tarjottimen. Suosittelen kirjaa kaikille Marjon hengenheimolaisille! Todella kätevää.

   Lainaa

  19. Tulos: +19 (35 ääntä)
   Sano ei jeesukselle: Miks parittoman määrän?? Mun tarvii tietää! Ihan vaan koska toi kuulosti just siltä, mitä omat vihamiehet vois tänä jouluna haluta.
   Koska aina ei mee nallekarkit tasan

   Lainaa

  20. Tulos: +17 (41 ääntä)
   Ruoska: Kätevä tapa hienovaraisesti vihjata kamalille vieraille, että painuttekos siitä hevonkuuseen ...
   Meillä on ollut tapana kysyä: "Missähän kaukana vieraat olisivat tunnin päästä jos nyt heti lähtisivät?" Toimii.

   Lainaa

  21. mullehetikaikkiny 13.12.2016 14:54
   Tulos: -24 (40 ääntä)
   Jussi: Varmaankin se että alkuun myytiin sikaa säkissä.
   Eikös se kuitenki ole samsungin puhelin. Kukaan ei ilmossa käskeny kenekää olettavan mitää. Mielestäni lyhytnäköisyyttä oletta aina heti olevan priimaa käytettynä myynnissä.

   Lainaa

  22. Tulos: +38 (38 ääntä)
   Eippa: Meillä on ollut tapana kysyä: “Missähän kaukana vieraat olisivat tunnin päästä jos nyt heti lähtisivät?” Toimii.
   Meillä päin se on "Mihinköhän aikaan vieraat olis kotona jos nyt lähtis?". Käytetään vitsinä kun on itse vieraana ja viipynyt kauan.

   Lainaa

  23. Tulos: +86 (92 ääntä)
   Kala: Miten tuo alusastia on muka oivallinen minkään tarjoiluun? Nestemäisiä tarjoiltavia, kuten kastikkeita tai keittoja, sieltä ei voi tarjoilla, kun ei tuolta voi kaataa mitään siististi ulos. Kiinteitä tarjoiltavia, kuten keksejä tai lihapullia, sieltä ei voi tarjoilla, kun eikö olisi aika ärsyttävää haroa ruokaa käteensä tuollaisesta astiasta, josta ei näe, paljonko siellä on jäljellä? Ja makeisethan ovat todella pieniä, niitä kun tuolta yrittäisi ronkkia, niin ne työntyisivät joka ronkkaisulla aina vain kauemmas ja kauemmas tuota sulkinaista kärkeä kohti ja lopulta sinne pitäisi työntää käsi ja kopeloimalla kokeilla, että onkos siellä enää mitään. Kulhon sisällön saa näkyville ja helposti ulottuville vain nostamalla kulhon ylös ja kallistamalla sitä, aika hankalaa ja pöytätapoja kyseenalaistavaa. Jos syöjiä on useita, niin heidän kaikkien sormet ronkkivat samoja tarjoiltavia, eli siinä missä normaalista kulhosta voi vain noukkia haluamansa päältä, pitää tuosta astiasta tunnustelemalla etsiä syötävää, jota toiset ovat jo tunnustelleet omilla sormillaan. Parempi tarjoilla kulhosta, jonka sisällön pystyy näkemään ja josta pystyy ottamaan normaalisti.
   Yliopisto-opiskelun juuri aloittaneena kadehdin kykyäsi käyttää näin monta sanaa alusastian tarjoiluominaisuuksien pohtimiseen. Tuosta taidosta olisi hyötyä.

   Lainaa

  24. Lasinalunen 13.12.2016 20:25
   Tulos: +61 (61 ääntä)
   mullehetikaikkiny: Eikös se kuitenki ole samsungin puhelin. Kukaan ei ilmossa käskeny kenekää olettavan mitää. Mielestäni lyhytnäköisyyttä oletta aina heti olevan priimaa käytettynä myynnissä.
   Vaikkei mitään oletakaan, niin onhan tuo vähän sama, kuin laittaisi ilmoituksen "myydään t-paita". Olisiko koko, väri ja kuva jotain?

   Lainaa

  25. Tulos: +67 (73 ääntä)
   Colour: Yliopisto-opiskelun juuri aloittaneena kadehdin kykyäsi käyttää näin monta sanaa alusastian tarjoiluominaisuuksien pohtimiseen. Tuosta taidosta olisi hyötyä.
   On muuten opiskeluja ajatellen aivan Helvetin kätevä taito. Varsinkin silloin, kun tekstin tyylin vaihtaa virallisemmalle kielelle, siitä tulee esseelle entistä enemmän pituutta. Ongelma on kuitenkin se, että en osaa kääntää tätä pois päältä. Olen aina ollut tilanteesta riippumatta pitkäsanainen ja se tuottaa huomattavia ongelmia kaikilla elämänalueilla paitsi opiskelussa. Kun en vain osaa tiivistää. En tiedä, mitkä osat tekstistäni ovat tärkeitä ja mitkä vähemmän tärkeitä. Minusta kaikki lauseeni ja sanavalintani ovat tärkeitä, sillä enhän tietenkään sanoisi tai kirjoittaisi asioita, joiden ilmaiseminen ei mielestäni ole tärkeää. Ja oikeastaan tästä on kyllä joskus haittaa opiskeluissakin. Tehtävänannoissa kun kuitenkin on usein asetettu myös pituusYLÄraja. Ei se aina ole ongelma, mutta monestikin on käynyt niin, että ehdin hädin tuskin aloittaa ennen kuin sana-/sivumäärän yläraja tulee jo vastaan. Tätä kävi poikkeuksetta peruskoulussa ja usein lukiossa, yliopistotehtävien kanssa ei niinkään paljon. Ja voilà, olen jälleen kirjoittanut pitkän kommentin! Pääsen jälleen tuntemaan huonoa omaatuntoa siitä, miten kaikki muut osaavat ilmaista haluamansa asiat parilla lauseella tai korkeintaan kahdella kappaleella, ja minä yksin pälätän sivutolkulla asiaa. Miksi minun pitää olla näin perseestä? Kukaan ei pidä monologien pitäjistä. Mutta sitten taas toisaalta, ainakaan en ole ihan niin perseestä kuin ne opiskelijat, jotka joka tehtävänannon yhteydessä rupeavat vinkumaan: "Yhyhyy, miten tästä on tarkoitus saada näin paljon tekstiä aikaan, en saa kuin ehkä yhden lauseen, kaikki on vaikeaa".

   Lainaa

  26. Tulos: +43 (43 ääntä)
   Kala: monologi
   Samaistuin vahvasti. En ole kai koskaan osannut kirjoittaa tai puhua tiivistetysti. Opiskellessa siitä ei tosiaan ollut haittaa, mutta journalistiset ambitiot sai unohtaa. :^)

   Lainaa

  27. Tulos: -32 (36 ääntä)
   Sen näppäimistön voi tietenkin vaihtaa myös takaisin suomenkielelle vai oliko tuo ilmoitus alkujaankin vitsi.

   Lainaa

  28. Tulos: -2 (38 ääntä)
   The Muumi: Meillä päin se on “Mihinköhän aikaan vieraat olis kotona jos nyt lähtis?”. Käytetään vitsinä kun on itse vieraana ja viipynyt kauan.
   Ite käytän näitä: Ulos minun talosta!! Nyt tuli lähtö lämpimästä! Nyt lähet täältä tai itket ja lähet! Revin sulta sisäelimet ulos jos et käsitä painua vittuun täältä!!

   Lainaa

  29. Tulos: +6 (12 ääntä)
   Mulla oli metallinen tollanen alusastiat synnytykses johon lapsivedet päästettiin

   Lainaa

  30. Super_Factoid 14.12.2016 17:24
   Tulos: +27 (35 ääntä)
   Sprinkles: Samaistuin vahvasti. En ole kai koskaan osannut kirjoittaa tai puhua tiivistetysti. Opiskellessa siitä ei tosiaan ollut haittaa, mutta journalistiset ambitiot sai unohtaa. :↑)
   Ainakin turhaa toistoa on hyvä välttää. Voi miettiä kirjoittiko käytännössä saman asian vain eri sanoin. Onko ajatus tullut jo esiin tekstissä? Tarpeettomasti kertaamalla lukijan saa helposti kyllästymään. Loputtomat lähes ekvivalentit ilmaisut heikentävät sanoman tehoa.

   Lainaa

  31. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Marjo se tarjoais vieraille vaikka kahvikonvehdit kusikulhosta. Marjo, älä kutsu pomoasi kahville.

   Lainaa

  32. TapioRautaWaara 17.12.2016 11:20
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Toihan on vaan kätsyy. Tulee yllärimaut ja odöörit mukana. Ja pukama :)

   Lainaa

  33. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Kala: On muuten opiskeluja ajatellen aivan Helvetin kätevä taito. Varsinkin silloin, kun tekstin tyylin vaihtaa virallisemmalle kielelle, siitä tulee esseelle entistä enemmän pituutta. Ongelma on kuitenkin se, että en osaa kääntää tätä pois päältä. Olen aina ollut tilanteesta riippumatta pitkäsanainen ja se tuottaa huomattavia ongelmia kaikilla elämänalueilla paitsi opiskelussa. Kun en vain osaa tiivistää. En tiedä, mitkä osat tekstistäni ovat tärkeitä ja mitkä vähemmän tärkeitä. Minusta kaikki lauseeni ja sanavalintani ovat tärkeitä, sillä enhän tietenkään sanoisi tai kirjoittaisi asioita, joiden ilmaiseminen ei mielestäni ole tärkeää. Ja oikeastaan tästä on kyllä joskus haittaa opiskeluissakin. Tehtävänannoissa kun kuitenkin on usein asetettu myös pituusYLÄraja. Ei se aina ole ongelma, mutta monestikin on käynyt niin, että ehdin hädin tuskin aloittaa ennen kuin sana-/sivumäärän yläraja tulee jo vastaan. Tätä kävi poikkeuksetta peruskoulussa ja usein lukiossa, yliopistotehtävien kanssa ei niinkään paljon. Ja voilà, olen jälleen kirjoittanut pitkän kommentin! Pääsen jälleen tuntemaan huonoa omaatuntoa siitä, miten kaikki muut osaavat ilmaista haluamansa asiat parilla lauseella tai korkeintaan kahdella kappaleella, ja minä yksin pälätän sivutolkulla asiaa. Miksi minun pitää olla näin perseestä? Kukaan ei pidä monologien pitäjistä. Mutta sitten taas toisaalta, ainakaan en ole ihan niin perseestä kuin ne opiskelijat, jotka joka tehtävänannon yhteydessä rupeavat vinkumaan: “Yhyhyy, miten tästä on tarkoitus saada näin paljon tekstiä aikaan, en saa kuin ehkä yhden lauseen, kaikki on vaikeaa”.
   "Pitkästi kirjoitus helvetin kätevä taito varsinkin viralliskielistä esseetä kirjoittaessa. Harmillista vaan kun tehtävissä on yläraja, ja oma kirjoitus on vasta alussa." Itse tahtosin kirjailijaks ja tollanen pitkästi kirjotus olis tarpeen. En vaan osaa kuvailla asioita hyvin tai tiedä mitkä jutut on tärkeitä ja mitkä ei :/ Jvkskän kristillisee ois kiva päästä opiskelemaan kirjotus alaa mutta se kun maksaa 3,500€ niin ei oikeen huvita. Lisäksi kun siitä ei kuulemma saa mtn erikoisempaa todistusta tms. Joten kuulostaa vähän turhalta rahanmenolta.

   Lainaa

  34. Tulos: +1 (1 ääni)
   Jouduin hetken miettimään, että millä hiton odolla, vaikka perässä perässä luki langaton. Tätä se kahvin vähentäminen teettää.

   Lainaa

  35. Oman elämäsi Sulo Vilén 4.7.2020 1:10
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   mullehetikaikkiny: Eikös se kuitenki ole samsungin puhelin. Kukaan ei ilmossa käskeny kenekää olettavan mitää. Mielestäni lyhytnäköisyyttä oletta aina heti olevan priimaa käytettynä myynnissä.
   Ja sinähän ostat mitä vaan, jos halvalla saat.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, alusastia, puhelin, kännykkä, näppäimet, näppäimistö