Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kimppakyyti, osa 17

Keskustelu kimppakyydistä karkaa lievästi sanottuna käsistä.
Kimppakyyti, osa 17

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 62 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +723 (767 ääntä)
   Viivannu*simisesta en ollut kuullukaa ennen tätä. 0_o

   Lainaa

  2. Luomuteurastaja 13.12.2016 0:39
   Tulos: +553 (607 ääntä)
   14/14 turhaa kommenttia. Miksi nää edes liittyy tämmöiselle palstalle, jos ei kerta ihmisiksi osaa olla?

   Lainaa

  3. Tulos: +384 (476 ääntä)
   Itse asiassa, Tessa, jos käytät tuota ajatusviivaa, sen kummallakaan puolella ei saisi olla välilyöntiä vaan ajatusviiva kirjoitetaan numeroihin kiinni.

   Lainaa

  4. Tulos: -61 (119 ääntä)
   Catuh: Itse asiassa, Tessa, jos käytät tuota ajatusviivaa, sen kummallakaan puolella ei saisi olla välilyöntiä vaan ajatusviiva kirjoitetaan numeroihin kiinni.
   Sehän tulee autocorrectina kun kirjoittaa miinus ja välilyönti. Välilyönnin kanssa.

   Lainaa

  5. Tulos: +194 (224 ääntä)
   Nipo: Sehän tulee autocorrectina kun kirjoittaa miinus ja välilyönti. Välilyönnin kanssa.
   Tulee miten tulee, mutta eivät ne välilyönnit tuohon ilmaukseen silti kuulu.

   Lainaa

  6. Tulos: +148 (206 ääntä)
   Jenni taitaa ajaa hiekkalastia jouluaattona.

   Lainaa

  7. insinööri 13.12.2016 0:55
   Tulos: +172 (192 ääntä)
   * lappeen Ranta

   Lainaa

  8. Kannoooootti 13.12.2016 0:55
   Tulos: +118 (148 ääntä)
   TampeRE Ì LaPpeenRanta

   Lainaa

  9. Tulos: -102 (188 ääntä)
   Vasta toi Jenni kilis ja haukku taas vaihteeks Saaraa. Et Saara on paska laulaja eikä sen kuuluis ees olla X factorissa. Jenni itse harrastaa karaokea, laulaa kuin sävelkorvaton mies.

   Lainaa

  10. Tulos: +540 (560 ääntä)
   Ihan sama onko Tessa oikeassa vai ei, tilanteessa aivan mahtava trollaus tyypille, joka ei osannut keskittyä olennaiseen OP:n viestissä ollenkaan ja sitten kun hänelle kommentoidaan kielestä, menettää kaiken itsehillinnän. Jenni ottaa itsensä liian tosissaan.

   Lainaa

  11. Tulos: -48 (96 ääntä)
   Jennika: Vasta toi Jenni kilis ja haukku taas vaihteeks Saaraa. Et Saara on paska laulaja eikä sen kuuluis ees olla X factorissa. Jenni itse harrastaa karaokea, laulaa kuin sävelkorvaton mies.
   Mut niihä se on????!!!!111

   Lainaa

  12. Tulos: +51 (57 ääntä)
   ... :o ?

   Lainaa

  13. adasdasdasd 13.12.2016 1:28
   Tulos: -20 (66 ääntä)
   Olisitte laittanu tän nimeks "Kielipoliisi-Jenni taas vauhdissa"

   Lainaa

  14. Tulos: +146 (182 ääntä)
   En olisi mitenkään ymmärtänyt alkuperäisen viestin merkitystä, ellei kommenteista olisi ilmennyt, että tarkoitettiin TRE ̶ LPR, eikä tre-lpr. Onneksi Tessa avasi tämänkin päivityksen kryptisen viestin minulle.

   Lainaa

  15. Tulos: +87 (99 ääntä)
   Meni tunteisiin.. :D

   Lainaa

  16. Tulos: +73 (81 ääntä)
   Ja ikää Jennillä oli?..

   Lainaa

  17. Tulos: -2 (66 ääntä)
   Catuh: Itse asiassa, Tessa, jos käytät tuota ajatusviivaa, sen kummallakaan puolella ei saisi olla välilyöntiä vaan ajatusviiva kirjoitetaan numeroihin kiinni.
   ei tessa ole lukemassa sun viisasteluja

   Lainaa

  18. hepomiesten tietotoimisto 13.12.2016 4:54
   Tulos: +58 (72 ääntä)
   Jennille oikein isohalipuspusnamimus!!!! Täytyy olla tosi paha olo, kun aggressiot purkautuvat noin.

   Lainaa

  19. Vaniljankukka 13.12.2016 6:39
   Tulos: +63 (135 ääntä)
   En voi olla miettimättä sitä ilmettä mikä alkuperäisen postauksen kirjoittajalla on ollut kun puhelimeen on kilahdellut ilmoituksia uusista viesteistä. Ja joka kerralla ne on pakko lukea jos joku vaikka kyytiä tarjoaiskin. Tuossa kohtaa on jo aivan se ja sama kuka osas vääntää paremman viivan, käytöstapoja ei ollut kummallakaan. Noloja eukkoja molemmat tässä kohtaa.

   Lainaa

  20. Tulos: +9 (101 ääntä)
   Miten kukaan ei korjannut sitä, että tre ja lpr (tai TRE ja LPR) eivät ole suomen kieliopin mukaisia sanoja? Pitäisi olla Tampere ja Lappeenranta. Ja hei, olkaa armollisia toisille noiden erilaisten viivojen kanssa. Minäkään en koulussa nähnyt noissa viivoissa mitään eroa, ja opettaja antoi kokeesta armottomasti nolla pistettä, koska "kaikki muut kyllä näkevät niiden välisen eron, kyllä sinunkin pitää siihen pystyä". Sitten sain silmälasit.

   Lainaa

  21. Tulos: +61 (65 ääntä)
   Nyt jäi kyllä jännittämään saiko Iiri kyytiä? :/

   Lainaa

  22. Tulos: -116 (138 ääntä)
   On se hiton vaikeaa olla nainen ja aina pahempaa jos alkaa viilaa pilkkua :D

   Lainaa

  23. ihmettelijä 13.12.2016 7:50
   Tulos: +17 (25 ääntä)
   Mutta saiko Iiri nyt kyydin?

   Lainaa

  24. Tulos: +99 (103 ääntä)
   Miksi Jenni on niin vihainen? Jännittäis olla tommosen ihmisen seurassa.

   Lainaa

  25. Tulos: +144 (180 ääntä)
   On raivostuttavaa, kun ihmiset, jotka eivät osaa kielioppisääntöä, pätevät kielioppisäännöistä. Jennin kirjoitus on alusta loppuun täysin sietämätöntä, ja Tessakin tekee ihan perusvirheitä esim. relatiivilauseiden kanssa ("Kolme viivaa, mitkä suomen kieleen kuuluvatkin" – "mitkä"-sanan tilalla pitäisi olla "jotka"). On myös ihan paskaa, että ihmiset tulevat kielioppisäännöillä pätemällä osoittamaan ylemmyyttään keskusteluun, jolla ei ole mitään tekemistä kieliopin kanssa. Bitch please. (Onneksi tällä keskustelulla on tekemistä kieliopin kanssa, etten itse syyllisty samaan.) P.S. Oikein kirjoitettu muoto olisi Tampere–Lappeenranta, lyhennettynä Tre–Lpr. Ajatusviivalla, ei yhdysmerkillä. Yhdysmerkin nimi ei myöskään ole tavuviiva.

   Lainaa

  26. Niimpä niin 13.12.2016 8:25
   Tulos: -13 (45 ääntä)
   Pakko kyllä sanoa tähän: OMG WHO THE HELL CARES!?

   Lainaa

  27. Tulos: -28 (62 ääntä)
   Ruoska: Viivannu*simisesta en ollut kuullukaa ennen tätä. 0_o
   Ei kai kukaan siitä ole puhunutkaan? "Vedä sinä sitä viivaa" ymmärtäisin ennemminkin kokaiinin "vetämisellä" nenään.

   Lainaa

  28. Tulos: +67 (69 ääntä)
   Ei ois ihan heti tullut mieleen että tää eskaloituu näin.

   Lainaa

  29. Tulos: +51 (69 ääntä)
   Miksi kukaan ei huutanut mitään lyhenteiden käytöstä? Ja vielä käytetään jotain viivoja, kaikki viivat ovat väärin. Oikeaoppisesti viivojen sijasta käytetään sijamuotoja, eli "Tanpereesta Lappeen -Rannalle".

   Lainaa

  30. Tulos: +94 (96 ääntä)
   shh: oikeassa vai ei, tilanteessa aivan mahtava trollaus tyypille, joka ei osannut keskittyä olennaiseen OP:n viestissä ollenkaan ja sitten kun hänelle kommentoidaan kielestä, menettää kaiken itsehillinnän. Jenni ottaa itsensä liian tosissaan.
   Tämä samainen Jenni on nettirageamisen paikallinen kuuluisuusmuutenki, että eiköhän Tessakin lähteny tähän mukaan ihan vaan koska Jennin jatkuva sekoilu alkaa ärsyttämään.

   Lainaa

  31. Tulos: +18 (20 ääntä)
   pylynalle: Ja ikää Jennillä oli?..
   Todellakin TOIVON, ettei nää ihmiset oo vielä läheskään aikuisia. Vaikka surullista kyllä se on feissarimokissa jo nähty että voivat olla ihan hyvin vaikka nelikymppisiä.

   Lainaa

  32. Tulos: +48 (50 ääntä)
   pylynalle: Ja ikää Jennillä oli?..
   35!

   Lainaa

  33. Tulos: +115 (125 ääntä)
   Minusta on kiva kuvitella, että viestin aloittaja tulee katsomaan tuota. "Jes, näin monta vastausta. Sain varmasti kyyd-"

   Lainaa

  34. Tulos: -97 (115 ääntä)
   Jennika: Vasta toi Jenni kilis ja haukku taas vaihteeks Saaraa. Et Saara on paska laulaja eikä sen kuuluis ees olla X factorissa. Jenni itse harrastaa karaokea, laulaa kuin sävelkorvaton mies.
   Ei sen ois kuulunukkaa olla X-factor UK:ssa sillä kun ei ollu Britannian kansallisuutta ;) + Saara kuulostaa ihan mieheltä kun se laulaa... Itse sentää kuulostan naiselta niinkuin naisen kuulus laualessa kuulostaa. Ja itekki kyllä laulan karaokea ja laulanu hautajaisissa ja häissä. Kaikki Karaoke laulajat ei ole sävelkorvattomia :) ja jotkut kuten minä en tahdo laulaa ammatikseni, koska levy-yhtiö määrää minkälaista musaa mun pitää tehä ja määrää monta levyy pitää tuottaa tai muuten haastaapi oikeutee. :)

   Lainaa

  35. Tulos: -4 (30 ääntä)
   Oikeesti: 35!
   En usko, ei hän voi mitenkään olla 1.0333148x10^40-vuotias.

   Lainaa

  36. Tulos: +11 (15 ääntä)
   voi huippu :D kyllä ihmiset on vaan niin tyhmiä

   Lainaa

  37. Tulos: +59 (61 ääntä)
   Nollasta sataan kuudessa kommentissa? Näääh, olen nähnyt nopeampiakin.

   Lainaa

  38. Tulos: +21 (25 ääntä)
   Jollain on ehkä hieman tunteet pinnassa

   Lainaa

  39. Tulos: +56 (72 ääntä)
   EvilDevil: On se hiton vaikeaa olla nainen ja aina pahempaa jos alkaa viilaa pilkkua
   Noniin, tehdään tästäkin sukupuoliasia. Häpeä.

   Lainaa

  40. Tulos: +26 (30 ääntä)
   Jenni ja Tessa olis kivoja kyyditettäviä! Ei tulisi aika pitkäksi ja pysyisi varmasti hereillä.

   Lainaa

  41. Tulos: +39 (43 ääntä)
   juupajuu: Ei sen ois kuulunukkaa olla X-factor UK:ssa sillä kun ei ollu Britannian kansallisuutta + Saara kuulostaa ihan mieheltä kun se laulaa… Itse sentää kuulostan naiselta niinkuin naisen kuulus laualessa kuulostaa. Ja itekki kyllä laulan karaokea ja laulanu hautajaisissa ja häissä. Kaikki Karaoke laulajat ei ole sävelkorvattomia ja jotkut kuten minä en tahdo laulaa ammatikseni, koska levy-yhtiö määrää minkälaista musaa mun pitää tehä ja määrää monta levyy pitää tuottaa tai muuten haastaapi oikeutee.
   Itse näytän ihan Mursulta niinkuin Mursun kuuluukin. Ja laulan kuten Mursu. Kaikki ei voi olla laulajia, itsekin suhtaudun laulamiseen pitkin hampain.

   Lainaa

  42. Tulos: +39 (39 ääntä)
   shh: Ihan sama onko Tessa oikeassa vai ei, tilanteessa aivan mahtava trollaus tyypille, joka ei osannut keskittyä olennaiseen OP:n viestissä ollenkaan ja sitten kun hänelle kommentoidaan kielestä, menettää kaiken itsehillinnän. Jenni ottaa itsensä liian tosissaan.
   Olin tulossa kommentoimaan, että hyvin servattu Tessalta, tälle kielioppipilkunnussijaidioottijennille. Sun ja lolleron kanssa samaa mieltä. (Myönnän muuten, että ajatusviivan oikea käyttö jäi mullakin vähän hämäräksi aikoinaan)..

   Lainaa

  43. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Niin oliko joku menossa sinne Lappeenrantaan? Siis Tampereelta... anyone?

   Lainaa

  44. Tulos: +43 (43 ääntä)
   Tulee jotenkin mieleen eräs opiskelukaveri. Kun jotain ryhmätehtävää tehtiin niin hän kuulutti kovaan ääneen että voi hoitaa kieliopin tarkistamisen, koska on kuulemma aina ollut niin hyvä äidinkielessä. Jos sattui mainitsemaan jostain hänen tekemästään virheestä niin muut olivat kuulemma vain väärässä koska hän tietää nämä asiat. Lopulta kukaan ei viitsinyt enää niistä mainita koska niissä koulutehtävissä ei kuitenkaan opettaja edes tarkastanut kielioppia kun se sisältö oli tärkein. Lisäksi tämä äidinkielen mestari sai melkein hermoromahduksen pienestäkin kritiikistä niin kukaan ei vain jaksanut alkaa tappelemaan noin pienestä. :D

   Lainaa

  45. Tulos: +7 (23 ääntä)
   En ole varma, miten Tessa laskee suomen viivat, koska merkkejähän on yhteensä neljä erilaista (yhdysmerkki, lyhyt ja pitkä ajatusviiva ja miinusmerkki ja lisäksi alaviiva, joka ei nyt varsinaisesti tähän liity). Itse haluaisin kyllä käyttää ajatusviivaa silloin, kun se on tarpeen, kuten esimerkkitapauksessa, mutta en kyllä oikeasti tiedä, miten se puhelimistani löytyisi! Varmaan korkeintaan etsimällä netistä ja kopioimalla tekstiin. Sikäli Jennillä oli ihan validi argumentti. :0 Ehkä menen etsimään kaipaamiani viivoja...

   Lainaa

  46. Tulos: +37 (41 ääntä)
   Nuo viivat hämmentävät itseäni vieläkin, koska kuulin niistä ekaa kertaa vasta lukion jälkeen. Olisiko ne ollut tarkoitus käydä läpi äidinkielentunneilla?

   Lainaa

  47. eriparisukka 14.12.2016 2:12
   Tulos: -33 (37 ääntä)
   Mä ihmettelen tällä hetkellä kun kukaan ei oo korjannu kolmen pisteen virhettä lauseen lopussa. Vai kerrottiinko mulle joskus väärin että kolme pistettä on kirjoitusvirhe, oikeasti pitäisi olla kaksi pistettä. Tosin joku joskus väitti että se on jo kokonaisuudessaan virhe laittaa ne kaksi tai kolme pistettä virkkeen loppuun, että suomen kieli ei tunne sitä ollenkaan kieliopissa. Nyt menen hankkimaan elämän, etten enää pohdi tällaisia kello kahden aikaan yöllä.

   Lainaa

  48. Tulos: -12 (26 ääntä)
   fhdhfhd: ei tessa ole lukemassa sun viisasteluja
   Haista sinä pa*ka t: Tessa

   Lainaa

  49. Tulos: +6 (8 ääntä)
   OMON: Miteson kysymysmerkinnusssimiseta? ?/? ?/? ?/? ?/? ?/?
   No se on jo tutumpaa, vaikka huutomerkkien liikakäyttö lienee yleisempää.

   Lainaa

  50. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Asdf: Ei kai kukaan siitä ole puhunutkaan? “Vedä sinä sitä viivaa” ymmärtäisin ennemminkin kokaiinin “vetämisellä” nenään.
   Että sellaiset viivat sinulla vain on mielessä. :D Mielestäni kommenttini kyllä liittyy mokaan täysin, vaikka lähestynkin aihetta sanaleikin muodossa. Samalla horjutan pilkun erityisasemaa kielenviilauksen symbolisena nimityksenä.

   Lainaa

  51. Arthur Brown 15.12.2016 10:05
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Kuten aina, näissä kielikysymyksissä on vain yksi totuus. Ja se totuus löytyy J. Korpelan suomen kieliopin raamatusta: https://www.cs.tut.fi/~jkorpela/kielikello/merkit.html https://www.cs.tut.fi/~jkorpela/suomi/viivat.html

   Lainaa

  52. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Tunteet ovat luonnollisesti pinnassa, kun kyseessä on itselle tärkeä asia. Joillekin se on kielioppi- ja kirjoitussäännöt, toisille naisten oikeudet. Pilkkuseksuaalit, nouskaa!

   Lainaa

  53. Tulos: -1 (9 ääntä)
   Nanna: On raivostuttavaa, kun ihmiset, jotka eivät osaa kielioppisääntöä, pätevät kielioppisäännöistä. Jennin kirjoitus on alusta loppuun täysin sietämätöntä, ja Tessakin tekee ihan perusvirheitä esim. relatiivilauseiden kanssa (“Kolme viivaa, mitkä suomen kieleen kuuluvatkin” – “mitkä”-sanan tilalla pitäisi olla “jotka”). On myös ihan paskaa, että ihmiset tulevat kielioppisäännöillä pätemällä osoittamaan ylemmyyttään keskusteluun, jolla ei ole mitään tekemistä kieliopin kanssa. Bitch please. (Onneksi tällä keskustelulla on tekemistä kieliopin kanssa, etten itse syyllisty samaan.) P.S. Oikein kirjoitettu muoto olisi Tampere–Lappeenranta, lyhennettynä Tre–Lpr. Ajatusviivalla, ei yhdysmerkillä. Yhdysmerkin nimi ei myöskään ole tavuviiva.
   *Bitch, please. Jos nyt viilataan pilkkua joka kielellä.

   Lainaa

  54. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Jennika: Vasta toi Jenni kilis ja haukku taas vaihteeks Saaraa. Et Saara on paska laulaja eikä sen kuuluis ees olla X factorissa. Jenni itse harrastaa karaokea, laulaa kuin sävelkorvaton mies.
   Onko tää siis se sama Jenni, joka postaa jokaiseen IL/IS Saara-uutiseen oksuhymiön? :DD Ja omassa profiilikuvassa ei edes kasvoja.

   Lainaa

  55. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Catuh: Itse asiassa, Tessa, jos käytät tuota ajatusviivaa, sen kummallakaan puolella ei saisi olla välilyöntiä vaan ajatusviiva kirjoitetaan numeroihin kiinni.
   Itse asiassa, Catuh, merkinnät TRE ja LPR eivät koostu numeroista vaan kirjaimista.

   Lainaa

  56. TapioRautaWaara 17.12.2016 10:37
   Tulos: -2 (8 ääntä)
   :D Tapa huora ittes. -_ ookoo :O

   Lainaa

  57. Tulos: +5 (5 ääntä)
   shh: Ihan sama onko Tessa oikeassa vai ei, tilanteessa aivan mahtava trollaus tyypille, joka ei osannut keskittyä olennaiseen OP:n viestissä ollenkaan ja sitten kun hänelle kommentoidaan kielestä, menettää kaiken itsehillinnän. Jenni ottaa itsensä liian tosissaan.
   Aivan samaa ajattelin itsekin.

   Lainaa

  58. Juudean prinssi 3.1.2017 21:40
   Tulos: -11 (13 ääntä)
   Nanna: On raivostuttavaa, kun ihmiset, jotka eivät osaa kielioppisääntöä, pätevät kielioppisäännöistä. Jennin kirjoitus on alusta loppuun täysin sietämätöntä, ja Tessakin tekee ihan perusvirheitä esim. relatiivilauseiden kanssa (“Kolme viivaa, mitkä suomen kieleen kuuluvatkin” – “mitkä”-sanan tilalla pitäisi olla “jotka”). On myös ihan paskaa, että ihmiset tulevat kielioppisäännöillä pätemällä osoittamaan ylemmyyttään keskusteluun, jolla ei ole mitään tekemistä kieliopin kanssa. Bitch please. (Onneksi tällä keskustelulla on tekemistä kieliopin kanssa, etten itse syyllisty samaan.) P.S. Oikein kirjoitettu muoto olisi Tampere–Lappeenranta, lyhennettynä Tre–Lpr. Ajatusviivalla, ei yhdysmerkillä. Yhdysmerkin nimi ei myöskään ole tavuviiva.
   Periaatteessa tuolla ekalla huor*lla oli sinänsä oikein, että yhdysmerkillä kirjoitettuna merkin ympärillä on välit. Sähköpostit harvoin ymmärtävät ajatusviivaa, joten silloin sen voi kirjoittaa kahdella yhdysviivalla tai yhdellä mutta irti ääripäistä joiden väliin se tulee. Mutta yhtä kaikki, naiset ovat tyhmiä ja riitelevät menkkapäissään milloin mistäkin.

   Lainaa

  59. Matikoitsija 6.2.2017 22:37
   Tulos: -2 (6 ääntä)
   eriparisukka: Mä ihmettelen tällä hetkellä kun kukaan ei oo korjannu kolmen pisteen virhettä lauseen lopussa. Vai kerrottiinko mulle joskus väärin että kolme pistettä on kirjoitusvirhe, oikeasti pitäisi olla kaksi pistettä. Tosin joku joskus väitti että se on jo kokonaisuudessaan virhe laittaa ne kaksi tai kolme pistettä virkkeen loppuun, että suomen kieli ei tunne sitä ollenkaan kieliopissa. Nyt menen hankkimaan elämän, etten enää pohdi tällaisia kello kahden aikaan yöllä.
   Se merkki on nimeltään ellipsi, joka näyttää siis kolmelta pisteeltä – ei kahdelta. Itse en kyllä erikseen käytä mitään ellipsiä (en osaa tehdä sitä enkä jaksa kopsata), vaan laitan ihan vain kolme tavallista pistettä peräkkäin, vaikka kuinka väärin olisikin. En usko, että kukaan kiinnittää asiaan huomiota. Vielä vääremmin kuitenkin olisi käyttää kahta pistettä! Jos olet käyttänyt jotain tekstinkäsittelyohjelmaa ja lisännyt tekstiisi kolme pistettä, niin ohjelma (ainakin LibreOffice Writer, en tiedä muista) saattaa automaattisesti muuttaa sen oikeaksi ellipsiksi, joka on siis vain yksi merkki. Kun kirjoitan "...", niin ohjelma muokkaa sen täksi: "…".

   Lainaa

  60. Tulos: +1 (1 ääni)
   Jennika: Vasta toi Jenni kilis ja haukku taas vaihteeks Saaraa. Et Saara on paska laulaja eikä sen kuuluis ees olla X factorissa. Jenni itse harrastaa karaokea, laulaa kuin sävelkorvaton mies.
   Miten tämä liittyy mihinkään?

   Lainaa

  61. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Mutta pääsikö Iiri koskaan Tampereelta Lappeenrantaan?

   Lainaa

  62. Tulos: -1 (1 ääni)
   Vihaan tommosia lehmiä jotka ei voi vaan myöntää olevansa väärässä tai olis vaikka hiljaa mutta eiku lutka ja huora!!11!

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: oikeinkirjoitus, kimppakyyti, tavuviiva, ajatusviiva, kielioppi