Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Itsenäisyyspäivä 2016

  Säännöistä ei jousteta edes juhlapäivänä. Asia on liian vakava.
  Suurenna näkymä
  Itsenäisyyspäivä 2016

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 72 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +874 (936 ääntä)
   Jenna takaisin peruskouluun opiskelemaan historiaa ja suomenkieltä!

   Lainaa

  2. Tulos: +797 (817 ääntä)
   Suomen itsenäistyminen, itsenäisenä pysyminen ja vielä elossa olevat veteraanit. En ymmärrä, mikseivät jotkut vieläkään ymmärrä Suomen historiasta ja veteraanien merkityksestä perskarvan vertaa

   Lainaa

  3. Tulos: +459 (509 ääntä)
   Mikä vitun profiilikuvasääntö

   Lainaa

  4. Tulos: +678 (694 ääntä)
   Ennen ihmiset olivat sisukaampia. 1 vuotiaana rintamalle, useat jopa paljon nuorenpina. :)

   Lainaa

  5. Tulos: +227 (255 ääntä)
   Voi v*ttu jenna, nyt järki käteen :)

   Lainaa

  6. Local Hero 8.12.2016 1:11
   Tulos: +505 (517 ääntä)
   Jenna vois kiittää niitä veteraaneja vaikka lukemalla edes ihan pikkuisen Suomen historiaa.

   Lainaa

  7. Tulos: -686 (742 ääntä)
   Just muutama tunti sitten päästy putkasta. Ulkotakki haisee vieläkin kyynelkaasulta. Tuli taas oikein kunnolla riehuttua oikein porukalla. Tämmöstä yhteenkuuluvuuden tunnetta sitä pitää juuri itsenäisyyspäivänä olla. Kiitos kaikille osallistuneille ja ensi vuonna uusiksi! :D

   Lainaa

  8. Tulos: +285 (295 ääntä)
   Kiitos Kirsi kaikesta, mitä olet tehnyt ylläpitämäsi ryhmän kurin ja järjestyksen eteen. Ehkä sinun kaltaisiasi sankareita muistellaan itsenäisyyspäivänä joskus kaukana tulevaisuudessa.

   Lainaa

  9. Tulos: +64 (74 ääntä)
   Tummansinisellä musta huumori hallussa.

   Lainaa

  10. Tulos: -411 (481 ääntä)
   Veteraaneja palvotaan aivan turhan paljon, ei ole puhetta esimerkisi heidän tekemistään raiskauksista tai kidutuksista sodan aikaan.. itse en ainakaan viitsi kunnioittaa tuollaisia ihmisiä

   Lainaa

  11. Tulos: +254 (262 ääntä)
   oululaine: Mikä vitun profiilikuvasääntö
   Sinkkuryhmissä yleistä. Sitä ei halua deittailumielessä alkaa keskustelemaan koiran tai pikkuvauvan kanssa.

   Lainaa

  12. Paremmin tietäjä 8.12.2016 5:38
   Tulos: +118 (122 ääntä)
   Nooh, ei ole sekään kovin tavatonta, että väki pitää 80-vuotiaita veteraaneina. Olivathan he viimeisimmän sodan aikaan sentään jo kansakoulussa.

   Lainaa

  13. KaroliinaCZ 8.12.2016 6:48
   Tulos: +78 (96 ääntä)
   Raino: Just muutama tunti sitten päästy putkasta. Ulkotakki haisee vieläkin kyynelkaasulta. Tuli taas oikein kunnolla riehuttua oikein porukalla. Tämmöstä yhteenkuuluvuuden tunnetta sitä pitää juuri itsenäisyyspäivänä olla. Kiitos kaikille osallistuneille ja ensi vuonna uusiksi!
   Tämä on trolli, onhan?

   Lainaa

  14. Vastarannan kiiski 8.12.2016 7:10
   Tulos: +49 (91 ääntä)
   Raino: Just muutama tunti sitten päästy putkasta. Ulkotakki haisee vieläkin kyynelkaasulta. Tuli taas oikein kunnolla riehuttua oikein porukalla. Tämmöstä yhteenkuuluvuuden tunnetta sitä pitää juuri itsenäisyyspäivänä olla. Kiitos kaikille osallistuneille ja ensi vuonna uusiksi!
   Ja sitten jos tuo naapurin apinalauma päättää laittaa etulinjojaan uusiksi, sinun kaltaisesi vässykät katoavat ensimmäisten joukossa. Vastassa on silloin (kuten reilut 70 vuotta sitten) taho, jolla on oikeus vahingoittaa sinua. Toisin kuin Suomen poliisilla.

   Lainaa

  15. nyt tarkkana! 8.12.2016 7:14
   Tulos: +87 (89 ääntä)
   Paremmin tietäjä: Nooh, ei ole sekään kovin tavatonta, että väki pitää 80-vuotiaita veteraaneina. Olivathan he viimeisimmän sodan aikaan sentään jo kansakoulussa.
   Veteraanejahan he ovat, sotaveteraani on sitten toinen asia. ;)

   Lainaa

  16. Tulos: +180 (248 ääntä)
   Siltala: Veteraaneja palvotaan aivan turhan paljon, ei ole puhetta esimerkisi heidän tekemistään raiskauksista tai kidutuksista sodan aikaan.. itse en ainakaan viitsi kunnioittaa tuollaisia ihmisiä
   Ei ainakaan kumpikaan minun isoisistäni kiduttanut eikä raiskannut ketään. Sinä puhut vain omista isovanhemmistasi.

   Lainaa

  17. Tulos: +63 (77 ääntä)
   Miten näitä tietämättömiä tyyppejä on näin paljon? Mitenköhän naama vääntyisi hämmästykseen, jos kertoisin toisen isoisäni olleen Lapin sodan veteraani, joka siitä syystä vihasi saksalaisia?

   Lainaa

  18. Tulos: +133 (163 ääntä)
   diddidii: Jenna takaisin peruskouluun opiskelemaan historiaa ja suomenkieltä!
   Suomen kieli kirjoitetaan muuten erikseen :P

   Lainaa

  19. Sotavauvaveteraaneja kunnioittaen 8.12.2016 8:59
   Tulos: +177 (179 ääntä)
   Ah, vuoden 1917 itsenäisyyssota, jonne lähetettiin piltitkin taistelemaan maamme puolesta. Never forget.

   Lainaa

  20. Tulos: +89 (93 ääntä)
   Nyt tiedetään miksi Kirsi on sinkku!

   Lainaa

  21. Tulos: +38 (50 ääntä)
   Sini... ööh, sanooko "itsenäisyys" mitään? Noh, tuskinpa.

   Lainaa

  22. Tulos: +79 (127 ääntä)
   Tarja: Ei ainakaan kumpikaan minun isoisistäni kiduttanut eikä raiskannut ketään. Sinä puhut vain omista isovanhemmistasi.
   Ai meinaat, että jos isoisäsi olisivat kiduttaneet ja raiskanneet, he olisivat kertoneet siitä sinulle? Olitko kenties mukana katsomassa, mitä siellä tapahtui? Sodassa tapahtuu sellaisia asioita, joista ei pahemmin jälkeenpäin puhuta, ja se on kyllä ihan hyvä juttu. Itse en halua tietää yksityiskohtaisesti, mitä kaikkea Suomen sodissa on tapahtunut. Tiedostan ettei se sota mitään Tuntematonta sotilasta ole ja tyydyn siihen.

   Lainaa

  23. Tulos: +63 (81 ääntä)
   Raino: Just muutama tunti sitten päästy putkasta. Ulkotakki haisee vieläkin kyynelkaasulta. Tuli taas oikein kunnolla riehuttua oikein porukalla. Tämmöstä yhteenkuuluvuuden tunnetta sitä pitää juuri itsenäisyyspäivänä olla. Kiitos kaikille osallistuneille ja ensi vuonna uusiksi!
   Idiootti. Pysy siellä peräkammarissa ensi vuonna.

   Lainaa

  24. Tulos: +20 (36 ääntä)
   diddidii: Jenna takaisin peruskouluun opiskelemaan historiaa ja suomenkieltä!
   * suomen kieltä

   Lainaa

  25. Tulos: +20 (28 ääntä)
   No ei se Suomi nyt ihan kärjessä ole itsemurhatilastoissa.... https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_valtioista_itsemurhien_m%C3%A4%C3%A4r%C3%A4n_mukaan

   Lainaa

  26. Tulos: +24 (34 ääntä)
   diddidii: Jenna takaisin peruskouluun opiskelemaan historiaa ja suomenkieltä!
   Suomen kieli, suomenkielinen.

   Lainaa

  27. Tulos: +21 (65 ääntä)
   Raino: Just muutama tunti sitten päästy putkasta. Ulkotakki haisee vieläkin kyynelkaasulta. Tuli taas oikein kunnolla riehuttua oikein porukalla. Tämmöstä yhteenkuuluvuuden tunnetta sitä pitää juuri itsenäisyyspäivänä olla. Kiitos kaikille osallistuneille ja ensi vuonna uusiksi!
   Sinunkaltaistesi oksettavien idioottien vuoksi itsenäisyys ja isänmaallisuus alkaa saada yhä enemmän konnotaatioita rasismiin ja muukalaisvihaan, minkä vuoksi kohta eivät ihmiset enää uskalla myöntää viettävänsä itsenäisyyspäivää.

   Lainaa

  28. Tulos: +27 (77 ääntä)
   Raino: Just muutama tunti sitten päästy putkasta. Ulkotakki haisee vieläkin kyynelkaasulta. Tuli taas oikein kunnolla riehuttua oikein porukalla. Tämmöstä yhteenkuuluvuuden tunnetta sitä pitää juuri itsenäisyyspäivänä olla. Kiitos kaikille osallistuneille ja ensi vuonna uusiksi!
   Elä vaan myönnä olleesi yksi niistä idiooteista 612-kulkueessa jotka sotkivat hautausmaan ja pitivät nuotiota rauhanturvaajien muistomerkillä? Todella isänmaallista toimintaa, mutta pääasiahan on että pääsee räyhäämään ja huutelemaan kommandopipon tuoman suojan takaa? Ei näin, ei todellakaan näin...

   Lainaa

  29. Tulos: +42 (48 ääntä)
   En tajuu, et miten joka vuos lyötyy noita Jennan kaltasia vatipäitä...Eivät ilmeisesti ainakaan lue feissarimokia.

   Lainaa

  30. Jukka Kukkulan sukka 8.12.2016 10:28
   Tulos: +55 (63 ääntä)
   Nyt täytyy myöntää, että itelläni oli hukassa se, että suomen kieli tulee kirjoittaa erikseen. Muistin, että sen saa kirjoittaa sekä yhteen että erikseen. Täytyisi kai kirjoittaa ja lukea enemmän.

   Lainaa

  31. Tulos: -28 (74 ääntä)
   Siltala: Veteraaneja palvotaan aivan turhan paljon, ei ole puhetta esimerkisi heidän tekemistään raiskauksista tai kidutuksista sodan aikaan.. itse en ainakaan viitsi kunnioittaa tuollaisia ihmisiä
   Suomalaiset taistelivat ainoastaan Suomen maaperällä, itsenäisyyttä puolustaen. Olet lukenut venäläisistä sotilaista. (Raino oli anarkistien marssilla.)

   Lainaa

  32. Tulos: +121 (139 ääntä)
   Sinillä on siinä mielessä ihan hyvä pointti, sillä se, että Suomi itsenäistyi 1917, ei tarkoita sitä, että Suomi on ollut olemassa vasta 99 vuotta. Ajatus Suomesta ja suomalaisuudesta on ollut olemassa paljon pidempään. Suomen rajat määriteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1323, suomen kieli sai muotonsa 1500-luvulla ja ensimmäiset ajatukset itsenäisyydestä oli 1700-luvulla. Mielestäni onkin väärin sanoa, että Suomi on 99-vuotias vain sillä perustella, että itsenäistyminen tapahtui 99 vuotta sitten, kyllä Suomi alueena ja suomalaiset kansana on ollut olemassa paljon pidempään.

   Lainaa

  33. Tulos: +80 (82 ääntä)
   Pekka: Sinillä on siinä mielessä ihan hyvä pointti, sillä se, että Suomi itsenäistyi 1917, ei tarkoita sitä, että Suomi on ollut olemassa vasta 99 vuotta. Ajatus Suomesta ja suomalaisuudesta on ollut olemassa paljon pidempään. Suomen rajat määriteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1323, suomen kieli sai muotonsa 1500-luvulla ja ensimmäiset ajatukset itsenäisyydestä oli 1700-luvulla. Mielestäni onkin väärin sanoa, että Suomi on 99-vuotias vain sillä perustella, että itsenäistyminen tapahtui 99 vuotta sitten, kyllä Suomi alueena ja suomalaiset kansana on ollut olemassa paljon pidempään.
   Itsenäinen Suomi on 99-vuotias. Ja itsenäisyyspäivänä ja sitä itsenäisyyttä lähinnä juhlitaan. (Olkoon kukakin siitä itsenäisyyden asteesta sitten mitä mieltä hyvänsä.)

   Lainaa

  34. Tulos: +93 (105 ääntä)
   wtd: (Raino oli anarkistien marssilla.)
   (Raino on trolli eikä 99% todennäköisyydellä ollut yhtään missään muualla kuin peräkammarissa leikkimässä internetanarkistia).

   Lainaa

  35. Tulos: +44 (72 ääntä)
   Tarja: Ei ainakaan kumpikaan minun isoisistäni kiduttanut eikä raiskannut ketään. Sinä puhut vain omista isovanhemmistasi.
   Joo, näähän on asioita joista jälkipolville kerrotaan avoimesti...

   Lainaa

  36. Puolikiero_savolainen 8.12.2016 11:34
   Tulos: +81 (89 ääntä)
   Siltala: Veteraaneja palvotaan aivan turhan paljon, ei ole puhetta esimerkisi heidän tekemistään raiskauksista tai kidutuksista sodan aikaan.. itse en ainakaan viitsi kunnioittaa tuollaisia ihmisiä
   Ilman heitä sinä tai vanhempasi olisi kunnioittanut Neuvostoliittoa. Jäljet ovat rumat vieläkin Virossa ja Puolassa. Joka sodassa tulee ylilyöntejä, mutta Suomessa niitä oli vähän verrattuna 2. maailmansodan muihin osallisiin. Veteraanit tekivät mitä täytyi, älä koskaan unohda sitä.

   Lainaa

  37. Rampe&Naukkis 8.12.2016 12:17
   Tulos: +43 (61 ääntä)
   Siltala: Veteraaneja palvotaan aivan turhan paljon, ei ole puhetta esimerkisi heidän tekemistään raiskauksista tai kidutuksista sodan aikaan.. itse en ainakaan viitsi kunnioittaa tuollaisia ihmisiä
   Lyödään ensin todisteita pöytään ennen kuin möläytellään niitä mutu-väitteitä. Syytän sua kohta siitä, että maailma on pilalla.

   Lainaa

  38. Tulos: -17 (51 ääntä)
   Juuso: Ai meinaat, että jos isoisäsi olisivat kiduttaneet ja raiskanneet, he olisivat kertoneet siitä sinulle? Olitko kenties mukana katsomassa, mitä siellä tapahtui? Sodassa tapahtuu sellaisia asioita, joista ei pahemmin jälkeenpäin puhuta, ja se on kyllä ihan hyvä juttu. Itse en halua tietää yksityiskohtaisesti, mitä kaikkea Suomen sodissa on tapahtunut. Tiedostan ettei se sota mitään Tuntematonta sotilasta ole ja tyydyn siihen.
   Ja sinäkö siellä sitten olit näitä tapahtumia todistamassa?

   Lainaa

  39. Tulos: -32 (50 ääntä)
   sandy: Suomen kieli kirjoitetaan muuten erikseen
   Ja hymiö ei korvaa pistettä.
   Väli: * suomen kieltä
   Virke alkaa isolla kirjaimella ja päättyy pisteeseen.

   Lainaa

  40. Tulos: +58 (58 ääntä)
   Kaakatin: En tajuu, et miten joka vuos lyötyy noita Jennan kaltasia vatipäitä…Eivät ilmeisesti ainakaan lue feissarimokia.
   Yhdysvalloissahan on ihmisiä jotka luulevat että kun vuosi 2016 alkoi, sekä Yhdysvallat että koko maailma täyttivät 2016 vuotta.

   Lainaa

  41. Tulos: +10 (16 ääntä)
   oululaine: Mikä vitun profiilikuvasääntö
   Ilmeisesti
   PekkaKana: Sinkkuryhmissä yleistä. Sitä ei halua deittailumielessä alkaa keskustelemaan koiran tai pikkuvauvan kanssa.
   Sääntö, jonka vuoksi en suosi sinkkuryhmiä, vaikka niissä voi kuulemma hengailla, vaikka ei deittailu kiinnostaisikaan. Jonkun ryhmän jäsenyys ei todellakaan määrittele mun profiilikuvaani =D

   Lainaa

  42. Tulos: -17 (27 ääntä)
   wtd: Suomalaiset taistelivat ainoastaan Suomen maaperällä, itsenäisyyttä puolustaen. Olet lukenut venäläisistä sotilaista. (Raino oli anarkistien marssilla.)
   Kyllä ne suomalaiset kävi Viipurissakin asti hyökkäysvaiheessa. Ilmeisesti Suomi ei olis halunnu ylittää valtiorajaa, mutta saksalaisten painostuksen alla oli pakko lähteä hyökkäämään...

   Lainaa

  43. Tulos: +71 (71 ääntä)
   Pakko muuten myöntää, et olin oikeesti yllättyny itsenäisyyspäivän linnanjuhlia katsoessani miten moni veteraani on yltänyt jo 100 vuoden ikään! Muutama oli pyörätuolissa, mutta suurin osa yli 90-vuotiaista käveli itse (osa kävelykepin kanssa) ja vaikuttivat tosi hyväkuntoisilta, ja ennenkaikkea positiivisilta kun seurasi jutustelua kahvipöydissä. Ei voi muuta kuin toivoa että itsekin olis yhtä hyvässä kunnossa sen ikäisenä :)

   Lainaa

  44. Scaevolaaemula 8.12.2016 16:18
   Tulos: +39 (39 ääntä)
   ZZTop: Kyllä ne suomalaiset kävi Viipurissakin asti hyökkäysvaiheessa. Ilmeisesti Suomi ei olis halunnu ylittää valtiorajaa, mutta saksalaisten painostuksen alla oli pakko lähteä hyökkäämään…
   Jatkosodassa kävivät Viipurissa, mutta silloin olikin monella ajatuksena talvisodassa menetettyjen alueiden takaisin saaminen. Ns. "vanhaa rajaa" ei monikaan halunnut ylittää, mutta kuten sanottu, saksalaisten painostus ei antanut periksi. Lisäksi oli tietysti edelleen Suur-Suomi-aatteen kannattajia, jotka halusivat vapauttaa heimokansat Itä-Karjalasta jne. Itseasiassa koen, että jatkosodassa Suomen itsenäisyys ei ollut samalla tavalla uhattuna kuin talvisodassa.

   Lainaa

  45. Tulos: +7 (15 ääntä)
   Vähäkö oisin ollu rebel rebel sinkut ryhmässä ja vaihtanu 6.12 profiilikuvakseni suomenlipun.

   Lainaa

  46. Tulos: +26 (30 ääntä)
   Ylläpito, olisi kivaa, jos jälleen julkaisisitte mahdollisuuksienne/annetun vinkin mukaan henkilöitten ikähaarukkaa. Olisi ihanaa saada edes hieman toivoa näissä Jennan kaltaisissa tapauksissa, että kai tuo nyt on sentään vielä peruskoulussa! Toisaalta vanhempi Jenna loisi ymmärrystä siihen, että meitä on moneen junaan ja monet jäävät asemalle.

   Lainaa

  47. Tulos: +25 (27 ääntä)
   hiphei: Itsenäinen Suomi on 99-vuotias. Ja itsenäisyyspäivänä ja sitä itsenäisyyttä lähinnä juhlitaan. (Olkoon kukakin siitä itsenäisyyden asteesta sitten mitä mieltä hyvänsä.)
   No joo, itsenäisyyttä juhlitaan kun päivällä sellainen nimitys on. Kysehän on yleisemmin kansallispäivästä, lipun liehutuksesta joko positiivisessa hengessä tai viime aikoina valitettavasti myös negatiivisessa. 6.12. on erityisesti Ståhlbergin ajama maltillinen kompromissi. Itsenäistyminen oli prosessi ja päivät 15.11. ja 4.1. olisivat paljon merkityksellisempiä. Päivässä 6.12.1917 itsessään ei oikeastaan ole erityistä muisteltavaa: eduskunnan äänestys kahdesta kilpailevasta itsenäisyysesityksestä, ja äänestyskin vain siksi, että ulkovallat painostivat senaattia tuomaan asian eduskuntaan. Porvarit voittivat, sosialistit hävisivät, mutta lopulta porvarillinen senaatti joutui toimimaan juuri siten, kuin sosialistit olivat esittäneet, eli neuvottelemaan Leninin kanssa. Ehkäpä 6.12.1917 on kuin onkin sopiva itsenäisyyspäivä Suomelle. Erimielisyyttä, mustamaalausta, ulkoa tulevia määräyksiä, suhmurointia ja lehmänkauppoja. Mutta tuloksena oli lopulta itsenäistyminen. Ehkä meillä vielä joskus on sote-ratkaisukin.

   Lainaa

  48. Tulos: -2 (18 ääntä)
   Litton: Vähäkö oisin ollu rebel rebel sinkut ryhmässä ja vaihtanu 6.12 profiilikuvakseni suomenlipun.
   Kysehän ei ole sinkut ryhmän profiilikuvasta, vaan sun facebookin profiilikuvasta. Sinkut ryhmä koittaa määräillä mitä kaikkea saat tehdä sun omalla profiilisivulla. Olis kiva tietää mitä kaikkia muita sääntöjä tuolta löytyy. Veikkaan että olisi mielenkiintoista. Jos joku toinen sivu päättäisi vaikka muistaa kuollutta jäsentänsä niin että kaikki jäsenet laittaa lipun profiiliinsa, niin sinkkusivulla tuollaista muistelua ei hyvällä katsottaisi. :)

   Lainaa

  49. purppurakruunu 9.12.2016 4:47
   Tulos: +5 (17 ääntä)
   Muuten, se profiilikuva on kanssa tapa chekata, onko kyseessä feikkiprofiili vai ei, ja antaa vähän luottamusta siihen, millaisen tyypin kanssa siinä ollaan juttusilla. Kerran tapasin (okcupidin kautta tosin) naisen, jolla oli paljon samoja intressejä ja viljapelto profiilikuvana. Olin jo sekä valmistautunut huonoon itsetuntoon että laskenut kaikki ulkonäköodotukset mahdollisimman matalalle. Joo, oli valehdellut ikäänsä neljä vuotta vanhemmaksi, mikä olisi profiilikuvasta näkynyt. Siihen loppu mun peltojen deittailu. Olis voinut paljon huonomminkin käydä.

   Lainaa

  50. Vaniljankukka 9.12.2016 7:38
   Tulos: +23 (39 ääntä)
   Juuso: Ai meinaat, että jos isoisäsi olisivat kiduttaneet ja raiskanneet, he olisivat kertoneet siitä sinulle? Olitko kenties mukana katsomassa, mitä siellä tapahtui? Sodassa tapahtuu sellaisia asioita, joista ei pahemmin jälkeenpäin puhuta, ja se on kyllä ihan hyvä juttu. Itse en halua tietää yksityiskohtaisesti, mitä kaikkea Suomen sodissa on tapahtunut. Tiedostan ettei se sota mitään Tuntematonta sotilasta ole ja tyydyn siihen.
   Tavallaan sun jutuissa on järkeä, ymmärrän pointtisi. Mutta sitä en oikein tajua että miksi yleistät noin rajusti ja olet faktatietona sataprosenttisesti varma että jokainen suomalainen sodissa sotinut sotilas oli raiskaaja? Joo. Meni tunteisiin. Mun ukki oli ihan helvetin hyvä mies jota mielellään katsoi ylös päin. Olivat mummin kanssa sielunkumppaneita ja niiden rakkaustarina oli kauniimpi kuin yksikään romanttinen elokuva. Ja joo, meillä päin noista sota-ajoista on saanut kuulla tarinoita pienestä asti. En kuvittele tietäväni kaikkea ihmisestä johon olen saanut tutustua lapsena, vasta kun heidän sodat on sodittu ja nuoruus eletty. Mutta kuvittelen kyllä tunteneeni ukkini sen verran hyvin että tiedän todellakin ettei kyseinen naisia suuresti kunnioittanut, omaa vaimoaan syvästi rakastanut mies ollut mikään raiskari. Häpeäisit kun tuollaista kirjoittelet, ajattelematta asiaa laajemmin.

   Lainaa

  51. Vaniljankukka 9.12.2016 7:45
   Tulos: +8 (16 ääntä)
   ZZTop: Elä vaan myönnä olleesi yksi niistä idiooteista 612-kulkueessa jotka sotkivat hautausmaan ja pitivät nuotiota rauhanturvaajien muistomerkillä? Todella isänmaallista toimintaa, mutta pääasiahan on että pääsee räyhäämään ja huutelemaan kommandopipon tuoman suojan takaa? Ei näin, ei todellakaan näin…
   Noin selkee trolli ja te uskotte ihan vakavissanne? Ekaa kertaa pohdin tälläistäkin asiaa että lähteeköhän kohta trolleilta maku koko touhusta jos noin selkee trollaus provosoi ihmisiä ihan satasella? o.o

   Lainaa

  52. Vaniljankukka 9.12.2016 7:56
   Tulos: -2 (8 ääntä)
   itsari: No ei se Suomi nyt ihan kärjessä ole itsemurhatilastoissa…. https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_valtioista_itsemurhien_m%C3%A4%C3%A4r%C3%A4n_mukaan
   Hmmn...Wikipedia? Lähde on ihan ok heillä mutta tossa lukee että tilasto peräisin vuodelta 2008? Muuten kommenttisi on ihan pätevä ja oikeassa olet. On vaan jotenkin laiskaa linkata se eka wikipedia-sivu mitä google nenän eteen laittaa. Noista saattais löytyy hieman päivitetympää tietoa: http://www.worldatlas.com/articles/countries-with-the-most-suicides-in-the-world.html http://www.who.int/gho/mental_health/suicide_rates/en/

   Lainaa

  53. Tulos: +13 (19 ääntä)
   Veteraanit ja heidän haastattelunsa ovat linnan juhlien paras osuus jokaisena itsenäisyyspäivänä. Ihan mahtava nähdä yli 100 vuoden ikäänkin ehtineitä niin hienossa kunnossa ja kunnioitus heitä kohtaan on kyllä aivan katossa.

   Lainaa

  54. Tulos: +4 (20 ääntä)
   Siltala: Veteraaneja palvotaan aivan turhan paljon, ei ole puhetta esimerkisi heidän tekemistään raiskauksista tai kidutuksista sodan aikaan.. itse en ainakaan viitsi kunnioittaa tuollaisia ihmisiä
   Ei sinun tarvitsekaan kunnioittaa Venäläisiä veteraaneja. Suomalaiset eivät raiskauksiin juurikaan syyllistyneet. Et taida tietää Suomen sotahistoriasta mitään?

   Lainaa

  55. Tulos: +5 (9 ääntä)
   purppurakruunu: Muuten, se profiilikuva on kanssa tapa chekata, onko kyseessä feikkiprofiili vai ei, ja antaa vähän luottamusta siihen, millaisen tyypin kanssa siinä ollaan juttusilla. Kerran tapasin (okcupidin kautta tosin) naisen, jolla oli paljon samoja intressejä ja viljapelto profiilikuvana. Olin jo sekä valmistautunut huonoon itsetuntoon että laskenut kaikki ulkonäköodotukset mahdollisimman matalalle. Joo, oli valehdellut ikäänsä neljä vuotta vanhemmaksi, mikä olisi profiilikuvasta näkynyt. Siihen loppu mun peltojen deittailu. Olis voinut paljon huonomminkin käydä.
   Oliko se siis sentään oikea nainen eikä yritys huijata sinulta rahaa?

   Lainaa

  56. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Siis ihan vanhimmat veteraanithan olivat vielä äitiensä mahoissa rintamalla. Äideillä oli luotiliivit ja kypärä juostessaan vallihaudoissa ja he olivat sääntöjen turvin "koskemattomia". Sotilaat sitten huutelivat mahasta tulikomentoja, välillä verta vuodattaen.
   Petkele: Ennen ihmiset olivat sisukaampia. 1 vuotiaana rintamalle, useat jopa paljon nuorenpina.

   Lainaa

  57. Tulos: +5 (9 ääntä)
   gaius: Siis ihan vanhimmat veteraanithan olivat vielä äitiensä mahoissa rintamalla. Äideillä oli luotiliivit ja kypärä juostessaan vallihaudoissa ja he olivat sääntöjen turvin “koskemattomia”. Sotilaat sitten huutelivat mahasta tulikomentoja, välillä verta vuodattaen.
   Tarkoitatko siis "nuorimmat", ei "vanhimmat"?

   Lainaa

  58. Tulos: +26 (30 ääntä)
   Siltala: Veteraaneja palvotaan aivan turhan paljon, ei ole puhetta esimerkisi heidän tekemistään raiskauksista tai kidutuksista sodan aikaan.. itse en ainakaan viitsi kunnioittaa tuollaisia ihmisiä
   Sitä en epäile yhtään, etteikö Suomenkin sotilaissa olisi pahantekijöitä ollut, mutta kyllähän tuo kommentti nyt leimaa KAIKKI veteraanit. Eiköhän suurin osa ollut ihan tavallisia miehiä, jotka tekivät parhaansa Suomen eteen ilman mitään kidutuksia ja raiskauksia. Vai tosissasiko väität, että ehdottomasti kaikki heistä kiduttivat ja raiskasivat?

   Lainaa

  59. Tulos: +13 (19 ääntä)
   Herne: Sitä en epäile yhtään, etteikö Suomenkin sotilaissa olisi pahantekijöitä ollut, mutta kyllähän tuo kommentti nyt leimaa KAIKKI veteraanit. Eiköhän suurin osa ollut ihan tavallisia miehiä, jotka tekivät parhaansa Suomen eteen ilman mitään kidutuksia ja raiskauksia. Vai tosissasiko väität, että ehdottomasti kaikki heistä kiduttivat ja raiskasivat?
   Tuskin tarkoitti kaikkia. Veikkaan yleistyksen johtuvan siitä, että tuon kirjoittajan mielestä suomalaissotilaiden pahuudet oli enempi tai vähempi yleisiä (mutua tai faktaa, en tiedä), niin yleistäminen ei ole siinä tilanteessa välttämättä erityisen väärin. Vähän niinkun varmaan moni haluaisi todeta, että natsit oli kaikki hirviöitä, mutta eiköhän siinäkin porukassa ollut ihan niitä tavallisia, mukaviakin tallaajia. Ei mielestäni kuitenkaan ole väärin todeta, että natsit oli aikansa syöpä.

   Lainaa

  60. Tulos: +12 (18 ääntä)
   purppurakruunu: Muuten, se profiilikuva on kanssa tapa chekata, onko kyseessä feikkiprofiili vai ei, ja antaa vähän luottamusta siihen, millaisen tyypin kanssa siinä ollaan juttusilla. Kerran tapasin (okcupidin kautta tosin) naisen, jolla oli paljon samoja intressejä ja viljapelto profiilikuvana. Olin jo sekä valmistautunut huonoon itsetuntoon että laskenut kaikki ulkonäköodotukset mahdollisimman matalalle. Joo, oli valehdellut ikäänsä neljä vuotta vanhemmaksi, mikä olisi profiilikuvasta näkynyt. Siihen loppu mun peltojen deittailu. Olis voinut paljon huonomminkin käydä.
   Milläs tavalla siitä kuvasta tietää, onko se satunnainen netistä kopioitu kuva, vai kirjoittajan kuva? Ei yhtään millään, joten loppujen lopuksi kuvavaatimus on täysin turha. Ja onnittelut, sinä ilmeisesti pystyt määrittelemään naisen iän kuvan perusteella jopa neljän vuoden tarkkuudella. Suurin osa ihmisistä ei tuohon kykene. Minua on luultu sekä 10 vuotta nuoremmaksi (26-vuotiaana bussissa) että 7 vuotta vanhemmaksi (17-vuotiaana ruotsinlaivalla) kuin oikeasti olen. Minä en koskaan pidä kuvaani profiilikuvana missään, enkä ikimaailmassa valitsisi puolisoa ulkonäön perusteella. Minulle on tasan yksi ja sama, miltä toinen ihminen näyttää, joten minulle kelpaavat myös kuvat viljapelloista, koirista ja vauvoista.

   Lainaa

  61. TapioRautaWaara 10.12.2016 12:06
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Mä olisin nykyään nero peruskoulussa. Juma mitä menoo.

   Lainaa

  62. voihelevetti 11.12.2016 15:45
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   meinasin juhlia itsaria ku luin jennan jutun :D :D

   Lainaa

  63. Tulos: +5 (7 ääntä)
   diddidii: Jenna takaisin peruskouluun opiskelemaan historiaa ja suomenkieltä!
   Siis suomen kieltä.

   Lainaa

  64. Tulos: +2 (4 ääntä)
   diddidii: Jenna takaisin peruskouluun opiskelemaan historiaa ja suomenkieltä!
   Kyseessähän on suomen kieli.

   Lainaa

  65. Tulos: +3 (5 ääntä)
   diddidii: Jenna takaisin peruskouluun opiskelemaan historiaa ja suomenkieltä!
   Sinunkin kannattaisi opetella suomen kieltä, jos olet suomenkielinen.

   Lainaa

  66. Tulos: 0 (4 ääntä)
   No siis luin tuossa just seiskaluokan esseeni ja olin Suomen historiasta silloin ihan yhtä pihalla kuin Jenna :D onneksi pian sen jälkeen alkoi historian tunnit.....

   Lainaa

  67. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Kaakatin: En tajuu, et miten joka vuos lyötyy noita Jennan kaltasia vatipäitä…Eivät ilmeisesti ainakaan lue feissarimokia.
   Ovat joskus lukeneet, mutta lopettivat koska eivät ymmärtäneet missä kohdassa ne mokat ovat.

   Lainaa

  68. Tulos: 0 (4 ääntä)
   oululaine: Mikä vitun profiilikuvasääntö
   Vaikuttaa vähän syrjinnältä.

   Lainaa

  69. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Vaniljankukka: Tavallaan sun jutuissa on järkeä, ymmärrän pointtisi. Mutta sitä en oikein tajua että miksi yleistät noin rajusti ja olet faktatietona sataprosenttisesti varma että jokainen suomalainen sodissa sotinut sotilas oli raiskaaja? Joo. Meni tunteisiin. Mun ukki oli ihan helvetin hyvä mies jota mielellään katsoi ylös päin. Olivat mummin kanssa sielunkumppaneita ja niiden rakkaustarina oli kauniimpi kuin yksikään romanttinen elokuva. Ja joo, meillä päin noista sota-ajoista on saanut kuulla tarinoita pienestä asti. En kuvittele tietäväni kaikkea ihmisestä johon olen saanut tutustua lapsena, vasta kun heidän sodat on sodittu ja nuoruus eletty. Mutta kuvittelen kyllä tunteneeni ukkini sen verran hyvin että tiedän todellakin ettei kyseinen naisia suuresti kunnioittanut, omaa vaimoaan syvästi rakastanut mies ollut mikään raiskari. Häpeäisit kun tuollaista kirjoittelet, ajattelematta asiaa laajemmin.
   Juu eipä ollut... ei ehkä, mutta mistäpä sinä tietäisit vaikka hän olisikin tehnyt jotain. Itse olen yllättynyt negatiivisesti miespuolisten sukulaisten suhteen niin usein että en enää edes ihmettelisi jos joku paljastuisi vaikkapa zodiac killeriksi.

   Lainaa

  70. Tulos: -1 (5 ääntä)
   Raino: Just muutama tunti sitten päästy putkasta. Ulkotakki haisee vieläkin kyynelkaasulta. Tuli taas oikein kunnolla riehuttua oikein porukalla. Tämmöstä yhteenkuuluvuuden tunnetta sitä pitää juuri itsenäisyyspäivänä olla. Kiitos kaikille osallistuneille ja ensi vuonna uusiksi!
   Säälittävää.

   Lainaa

  71. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Siltala: Veteraaneja palvotaan aivan turhan paljon, ei ole puhetta esimerkisi heidän tekemistään raiskauksista tai kidutuksista sodan aikaan.. itse en ainakaan viitsi kunnioittaa tuollaisia ihmisiä
   Parempi ois ollu antaa naapurin kävellä tänne raiskaamaan ja kiduttamaan? Tsiisus mistä tän tason tampioita ees sikiää -.-

   Lainaa

  72. Tulos: -2 (2 ääntä)
   Trii: Suomen itsenäistyminen, itsenäisenä pysyminen ja vielä elossa olevat veteraanit. En ymmärrä, mikseivät jotkut vieläkään ymmärrä Suomen historiasta ja veteraanien merkityksestä perskarvan vertaa
   To be fair mulle ei ainakaan ikinä oo opetettu tai puhuttu veteraaneista ees koulussa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: itsenäisyyspäivä, itsenäisyys, suomi, veteraanit, itsari, Klikinsäästäjät, Me Naiset, synttärit