Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Roskalavalla rapisee, osa 50

Ruokaa ei heiteitä roskiin, koskaan.
Roskalavalla rapisee, osa 50

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 50 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kumiankkainen 1.12.2016 0:30
   Tulos: +983 (1013 ääntä)
   Huh huh, nyt järki päähän. Kuka säilyttää noin vanhoja ruokia tai koittaa antaa niitä pois.

   Lainaa

  2. Tulos: +435 (533 ääntä)
   Jos tuota otat, varmasti oot hiljaa. Ikuisesti. Toteutuu Evan molemmat toiveet.

   Lainaa

  3. #ei kiinnosta 1.12.2016 0:54
   Tulos: +252 (330 ääntä)
   Timothi: Jos tuota otat, varmasti oot hiljaa. Ikuisesti. Toteutuu Evan molemmat toiveet.
   Eikai tohon ny kuole sentään

   Lainaa

  4. yövuorolainen 1.12.2016 1:10
   Tulos: +383 (395 ääntä)
   Kyllä sitä voi ihan hyvin säilyttää toiset kymmen vuotta ihan vaan pahan päivän varalle.

   Lainaa

  5. Tulos: +666 (680 ääntä)
   Miten edes raaskii antaa pois, luulis että kymmenvuotisen säilytyksen aikana olis jo kehittyny syvä kiintymys tuohon purkkiin.

   Lainaa

  6. Tulos: -157 (291 ääntä)
   Maistaisin. Ärsyttää kun ruokaa heitetään ihan liian helposti veks. Kannattaa tehdä aistihavannointi mutta jos sattuu olemaan maku- tai hajuesteinen niin sitten ehkä ei.

   Lainaa

  7. Tulos: +173 (245 ääntä)
   #ei kiinnosta: Eikai tohon ny kuole sentään
   Ruokamyrkytyksen kourissa vähintäänkin toivoo että kuolisi.. Ja pienelle lapselle ruokamyrkytys ripuleineen ja nestehukkineen voi olla kohtalokasta - on moni lapsi kuollut niinkin arkiseen asiaan kuin tuoreeseen hunajaan..

   Lainaa

  8. Tulos: +19 (103 ääntä)
   Eikö pelkkä pullistunut pakkauskin ole jo pelkästään merkki että ruoka saattaa olla pilalla?

   Lainaa

  9. Satunnainen randomi 1.12.2016 4:22
   Tulos: +218 (224 ääntä)
   Juuhh: Eikö pelkkä pullistunut pakkauskin ole jo pelkästään merkki että ruoka saattaa olla pilalla?
   Tuontapaisissa tuotteissa on kai ohjekin siihen suuntaan, että "jos kannen keskiö on pullistunut, hävitä tuote". Tässä tapauksessa ei kuulemma ollut pullistunut, mutta en silti säästäisi yli 10 vuotta vanhaa säilykettä.

   Lainaa

  10. Tulos: +97 (139 ääntä)
   Juuhh: Eikö pelkkä pullistunut pakkauskin ole jo pelkästään merkki että ruoka saattaa olla pilalla?
   Ei välttämättä, esimerkiksi botuliinia (myrkyllisin tunnettu aine, tappava annos aikuiselle on 300 nanogrammaa, esim syanidin on 200 mg. lähes miljoonakertainen määrä) tuottava bakteeri on anaerobinen - ts- se ei tarvitse ilmaa eikä tuota kaasuja.

   Lainaa

  11. Tulos: +117 (123 ääntä)
   Juuhh: Eikö pelkkä pullistunut pakkauskin ole jo pelkästään merkki että ruoka saattaa olla pilalla?
   Mutta Evahan nimenomaan sanoi, ettei kansi ole pullistunut/turvonnut.

   Lainaa

  12. Tulos: +56 (72 ääntä)
   Ihan hyvin menis vielä vaikka juustokakun täytteenä. (Yök)

   Lainaa

  13. Tulos: +291 (293 ääntä)
   Miksei syö itse, jos kerran on ihan ok kunnossa?

   Lainaa

  14. Tulos: +58 (124 ääntä)
   Todellisuudessa tuommoset saattaa hyvissä olosuhteissa säilyä helposti vaikka sata vuotta, samoin kuin säilykkeet. Noi parastaennenpäivät on vaan nykyään pakko laittaa kaikkeen, koska EU...

   Lainaa

  15. Mother of Vile Excrement 1.12.2016 7:25
   Tulos: +146 (156 ääntä)
   Trii: Ihan hyvin menis vielä vaikka juustokakun täytteenä. (Yök)
   Hyvä idea. Mulla olis varmaan jossain vielä tallessa kuivakakkupohja, jossa on teksti "parasta ennen 1988", voin lahjoittaa sen.

   Lainaa

  16. Tulos: +42 (66 ääntä)
   Kuka haluaa ruokamyrkytyksen? Varmasti kelpaa jollekkin? Hieman vanhentunut, mutta hyvä vielä.

   Lainaa

  17. Tulos: +144 (146 ääntä)
   Jos tuo nyt kerta Evan epäilyjen mukaan on syötävää, miksi hän ei syö sitä itse? Olen joskus käyttänyt pilttejä leivonnassa ja hyvin toimii ja menee se hedelmämössö välipalana muutenkin. Siis vähän tuoreemmat versiot.

   Lainaa

  18. Tulos: +121 (121 ääntä)
   Itse en kyllä jaksaisi lähteä hakemaan edes tuoretta pilttiä jonkun kämpiltä, kun kaupasta saa parillakymmenellä sentillä samaa tavaraa :D Tai no, jos nyt asuisi naapurissa tai olisi muutenkin lenkkireitin varrella.... Johan siinä hakiessa muuten menee bensoihinkin jo sen purkin verran.

   Lainaa

  19. Tulos: +169 (179 ääntä)
   Tuon syötävyydestä en tiedä (itse menen aistinvaraisesti, olisihan lajimme kuollut sukupuuttoon aikapäivää jos ei pystyisi erottamaan mikä on syötävää ruokaa ja mikä kompostia ilman kalenteria) -mutta haluaisin tietää mikä on elämäntilanne joka johtaa siihen että joku haluaa antaa pois kymmenvuotiaan lapsenruokapurkin josta puuttuu etiketti. (Miksei sitä syöty aikaisemmin? Miksi sitä on hamstrattu vuosikymmen? Jos otaksutaan ettei se ole pilaantunut niin miksei sitä avata ja katsota nyt? Miksi oletetaan että joku lähtee hakemaan yhtä hedelmämöössipurkkia joka luultavasti käy kimppuun jos sen avaa? Miksi?)

   Lainaa

  20. Tulos: +39 (45 ääntä)
   #ei kiinnosta: Eikai tohon ny kuole sentään
   No esim. listeriaan voi kuolla.

   Lainaa

  21. Tulos: +63 (67 ääntä)
   Kymmenen vuotta on niin pitkä aika säilytellä ruokaa, että umpioimisen mahdolliset virheet olisivat tulleet jo näkyviin. Nyrkkisääntö säilykkeisiin on, että jos avattaessa niistä suhahtaa painetta ulos niin tuote on syötäväksi kelpaamaton. Paineen kertyminen purkkiin on hyvin mahdollisesti anaerobisen bakteerin tekoa, joista kuuluisin on botuliinia tuottava clostridium botulinum (wikipediasta lisää). Olisin syönyt itse, enkä yrittänyt muille tarjota. Jos yhtään olisi maku epäilyttänyt niin kompostiin olisin sujauttanut.

   Lainaa

  22. Tulos: -2 (42 ääntä)
   Minä söisin hyvällä ruokahalulla, kun kyseessä on lasipurkki. Aistit kertovat, onko tuote pilaantunut. Poikkeuksena botuliini, mutta mikäli sitä on purkkiin päässyt, se tappaa joka tapauksessa, vaikka päiväystä olisi jäljelläkin. Joten jos botuliinia pelkää, ei voi syödä mitään säilykkeitä. Metallipurkeista taas tuppaa vuosien saatossa liukenemaan metalliyhdisteitä säilykkeeseen, mutta hätätapauksessa sekin menee. Määrät ovat yhdessä säilykkeessä kuitenkin pieniä.

   Lainaa

  23. Tulos: +36 (36 ääntä)
   wempula: Ruokamyrkytyksen kourissa vähintäänkin toivoo että kuolisi.. Ja pienelle lapselle ruokamyrkytys ripuleineen ja nestehukkineen voi olla kohtalokasta – on moni lapsi kuollut niinkin arkiseen asiaan kuin tuoreeseen hunajaan..
   Toi on hieman eri asia, koska hunajassa voi olla Chlostridium Botulinumin itiöitä, jotka voivat aktivoitua alle 1-vuotiaiden suolessa mikrobiston ja limakalvon kehittymättömyyden vuoksi.

   Lainaa

  24. Tulos: +57 (61 ääntä)
   wempula: Ei välttämättä, esimerkiksi botuliinia (myrkyllisin tunnettu aine, tappava annos aikuiselle on 300 nanogrammaa, esim syanidin on 200 mg. lähes miljoonakertainen määrä) tuottava bakteeri on anaerobinen – ts- se ei tarvitse ilmaa eikä tuota kaasuja.
   Tämäkin väärin. Anaerobinen ei tarkoita, ettei tarvitsisi ilmaa eikä tuota kaasua, vaan että metabolia pyörii ilman happea. Anaerobiset bakteerit tuottavat kaasuja siinä missä muutkin, ja saastuneen säilykkeen tunnistaa nimenomaan siitä, että kansi on pullistunut.

   Lainaa

  25. Toimistovosu 1.12.2016 14:16
   Tulos: +32 (54 ääntä)
   Eipä tarvitse palata kuin vuoteen 2011 jolloin tiettävästi viimeksi on Suomessa menetetty ihmishenki botuliinimyrkytyksen seurauksena. Tappaja majaili tuolloin italialaisissa säilykeoliiveissa. Aistihavantoihinsa luottaville tiedoksi, että botuliini ei maistu, eikä haise, mutta itseäni viihdyttääkseni pyytäisin teitä vahvat aisti-ihmiset heittämään vielä muutaman hienon argumentin lasten rokottamisesta.

   Lainaa

  26. Jaakko Ihaa 1.12.2016 14:34
   Tulos: +48 (52 ääntä)
   Tarjoan vaihdossa kahdeksan vuotta vanhat kalsarit!

   Lainaa

  27. Janne from Funland 1.12.2016 16:41
   Tulos: -31 (53 ääntä)
   wempula: Ruokamyrkytyksen kourissa vähintäänkin toivoo että kuolisi.. Ja pienelle lapselle ruokamyrkytys ripuleineen ja nestehukkineen voi olla kohtalokasta – on moni lapsi kuollut niinkin arkiseen asiaan kuin tuoreeseen hunajaan..
   Tuoreeseen hunajaan? Nyt tekisi mieli kysyä lähdeviitettä. Pyramideistä löytyneet hunajat ovat vielä täysin käyttökelpoisia.

   Lainaa

  28. Tulos: +27 (35 ääntä)
   Meiltä löyty parisen vuotta sitte joku vanha mauste josta oli menny päiväys -97. :DD Oli kahdesta muutostaki selvinny, eikä ollu kukaa tajunnu heittää pois.

   Lainaa

  29. Tulos: -30 (32 ääntä)
   Hyi hitto lasuhan tuosta pitäis tehdä

   Lainaa

  30. Tulos: +28 (32 ääntä)
   Enpä kyllä menisi tuosta purkista vannomaan että onko sisältö vauvanruokaa vai shampoota...

   Lainaa

  31. Tulos: +13 (17 ääntä)
   Satunnainen randomi: Tuontapaisissa tuotteissa on kai ohjekin siihen suuntaan, että “jos kannen keskiö on pullistunut, hävitä tuote”. Tässä tapauksessa ei kuulemma ollut pullistunut, mutta en silti säästäisi yli 10 vuotta vanhaa säilykettä.
   plus sit se, että tuo on ilmatiivis. :D esim purkki hernekeitto säilyy kymmeniä vuosia. ^^

   Lainaa

  32. Tulos: +45 (51 ääntä)
   Kumiankkainen: Huh huh, nyt järki päähän. Kuka säilyttää noin vanhoja ruokia tai koittaa antaa niitä pois.
   Mulla on kaapissa 15 vuotta vanha valkopippuri! :D Sillä on tunnearvoa.

   Lainaa

  33. Tulos: +37 (37 ääntä)
   Ehkä tuo on kuin viini eli paranee vanhetessaan.

   Lainaa

  34. Tulos: +14 (22 ääntä)
   Mä ottaisin sen tolta ja heittäisin roskiin himassa...

   Lainaa

  35. Ruokamyrkytys 2.12.2016 3:05
   Tulos: +33 (33 ääntä)
   Narskis: Maistaisin. Ärsyttää kun ruokaa heitetään ihan liian helposti veks. Kannattaa tehdä aistihavannointi mutta jos sattuu olemaan maku- tai hajuesteinen niin sitten ehkä ei.
   Ei kannata aina luottaa aisteihinsa. Mulla on herkkä haaju- ja makuaisti, mutta silti sain ruokamyrkytyksen pariviikkoa sitten. Söin pari päiväysvanhaa karjalanpiirakkaa, jotka maistuivat aivan hyviltä. Vajaan tunnin päästä tuli molemmista päistä ja rajusti. Oli kyllä äkänen tauti, mutta onneksi meni myös muutamassa tunnissa ohi.

   Lainaa

  36. Tulos: +3 (15 ääntä)
   Syksyllä 2013 sain ruokamyrkytyksen kun kävin työlounaalla jossain halpispizzeriassa ja taisin syödä pilaantunutta salaattia. Iltapäivällä sitten töissä tuntui että päätä särkee ja pitää mennä makuulle. Ilmoitin esimiehelleni etten voi hyvin ja lähdin kotiin. Kotona mittasin kuumeen ja huomasin että sitä on melkein 39 astetta.

   Lainaa

  37. Tulos: +31 (35 ääntä)
   Isäni muutti vuonna 2004 uuteen asuntoon asuttuaan edellisessä asunnossa yli 20 vuotta. Kävimme tyhjentämässä asunnon kylmäkellarin ja huomasimme että siellä oli ollut samat hillopurkit koko sen yli 20 vuoden ajan. Hillot olivat yli 10 cm paksun vitivalkoisen homeen peitossa.

   Lainaa

  38. Tulos: +30 (34 ääntä)
   Myönnän että en itekään heittele päiväyksien mukaan säilykkeitä kaapista pois, mutta vaikka oon hyvillä mielin syönyt yli 10 vuotta sitten vanhentunutta hilloa, niin en kyllä kehtais muilta kysellä haluisko ne sen jos ei itelle kelpaa :D

   Lainaa

  39. Tulos: -2 (6 ääntä)
   Ennen oli kaikki paremmin :) https://www.youtube.com/channel/UC2I6Et1JkidnnbWgJFiMeHA/videos

   Lainaa

  40. Tulos: +44 (50 ääntä)
   Kommentit ei petä. Ei vaan petä. Porukka tekee oikeaa juttu siitä, että ehkä sen yli kymmenen vuotta vanhan vauvanruuan nyt kuitenkin olisi voinut syödä, ja miten sellaisesta näkee onko se syötäväksi kelpaava. Tässä hyvä nyrkkisääntö niille jotka ihan oikeasti jäivät junnaamaan tällaiseen aiheeseen: jos jokin saatanan hedelmämössö on ehtinyt vanhentua pidempään kuin peruskouluun ehtinyt lapsi ja hinta ei yllä edes prosenttiin kuukausituloistasi, niin heitä se nyt vain helvettiin, unohda asia ja etsi jotain oikeaa tekemistä.

   Lainaa

  41. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Sehän on oma asia mitä mössöjä sitä suuhunsa pistää, mut tyhmä niitä on muille tyrkyttää,jos tietää että mahdollisesti pilaantunutta. Jännä tosiaan kun ei itselleen hyvät persikat kelvanneet?

   Lainaa

  42. Tulos: +25 (25 ääntä)
   foo: Isäni muutti vuonna 2004 uuteen asuntoon asuttuaan edellisessä asunnossa yli 20 vuotta. Kävimme tyhjentämässä asunnon kylmäkellarin ja huomasimme että siellä oli ollut samat hillopurkit koko sen yli 20 vuoden ajan. Hillot olivat yli 10 cm paksun vitivalkoisen homeen peitossa.
   Mun vanhempien kellarista löytyi 25 vuotta vanhaa itse tehtyä hilloa. Isä oli niin hullu että maistoi. Totesi että hyvää on, ja kyllä vain, ihan normaalilta se yhä maistui eikä kenellekään tullut oireita. Uskomatonta mutta totta.

   Lainaa

  43. Tulos: +16 (16 ääntä)
   miuku: Mun vanhempien kellarista löytyi 25 vuotta vanhaa itse tehtyä hilloa. Isä oli niin hullu että maistoi. Totesi että hyvää on, ja kyllä vain, ihan normaalilta se yhä maistui eikä kenellekään tullut oireita. Uskomatonta mutta totta.
   Tuon hillon on pakko ollut olla aika ilmatiiviisti pakattu sitten.

   Lainaa

  44. Tulos: +20 (20 ääntä)
   foo: Tuon hillon on pakko ollut olla aika ilmatiiviisti pakattu sitten.
   Jep. Ja purkit oli desinfioitu huolella. Kyllä siellä osa oli homehtunutkin, mutta yllättävän moni purkki oli säilynyt täysin syömäkelpoisina.

   Lainaa

  45. TapioRautaWaara 5.12.2016 17:29
   Tulos: -12 (16 ääntä)
   Mä voisin sivellä tota "sinne" ;)

   Lainaa

  46. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Jos ei halua syödä päiväysvanhaa ruokaa, nii kannattaa varmaan sit tyhjennellä niitä kaappeja ennenku ne päivämäärät paukkuu. Ja jos päivämäärät on paukkunu, nii sit heitetää 20snt arvonen ruoka biojätteeseen kaikessa hiljasuudessa.

   Lainaa

  47. Tulos: +19 (21 ääntä)
   Tulee mieleen tapaus, kun ystäväni isä oli siivoillut arkkupakastinta: laittoi viestiä, että löytyi rasia, jonka kannessa luki "äidinmaito -86" - kumma kyllä, ystävääni ei enää kiinnostanut ihan niin vanhat eväät, vaikka oli tuoreeltaan maittanut oikein hyvin! :D

   Lainaa

  48. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Toimistovosu: Eipä tarvitse palata kuin vuoteen 2011 jolloin tiettävästi viimeksi on Suomessa menetetty ihmishenki botuliinimyrkytyksen seurauksena. Tappaja majaili tuolloin italialaisissa säilykeoliiveissa. Aistihavantoihinsa luottaville tiedoksi, että botuliini ei maistu, eikä haise, mutta itseäni viihdyttääkseni pyytäisin teitä vahvat aisti-ihmiset heittämään vielä muutaman hienon argumentin lasten rokottamisesta.
   Joo ja niin kuin sanottu, ei auttanut, vaikka päiväystä oli jäljellä runsaasti. Eli mikäli lähtee botuliinia pelkäämään, ei voi syödä säilykkeitä. Botuliinia kehittyy nimittäin jo muutamassa päivässä pakkaamisesta, jos botulinum-bakteeria on purkkiin päässyt.

   Lainaa

  49. Tulos: -1 (7 ääntä)
   Eikiitos: Enpä kyllä menisi tuosta purkista vannomaan että onko sisältö vauvanruokaa vai shampoota… EikiitosLainaa
   Juu ja kun mangon tai persikankin kerrottiin olevan pelkkä "maku". Itse tavara on siis jotain muuta

   Lainaa

  50. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Pistän paremmaksi. Mun äidillä on edelleen avaamaton liivatelehtipaketti joka on mennyt vanhaks vuonna 1996.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: Piltti, vauvanruoka, purkki, hedelmä, persikka, mango, hedelmäsose, parasta ennen, kuva, päiväys, vanha, pilaantunut, ruoka