Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Piinaava joulun odotus

Joulukalenterin ripustaminen liian aikaisin pitäisi kieltää lailla.
Piinaava joulun odotus

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 73 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +736 (1390 ääntä)
      omalle lapselle en kyllä tekisi noin. Lapsille joulukalenteri on iso asia ja kuukausi pitkä aika.

      Lainaa

    2. Tulos: +895 (1147 ääntä)
      Onhan tuo nyt kidutusta lapselle ja ei ehkä se paras tapa opettaa kärsivällisyyttä, mutta miten helkkarissa sekin voi eskaloitua näin paljon? Onko nykyään kaikilla asenne "en voi olla väärässä"?

      Lainaa

    3. Tulos: -44 (350 ääntä)
      Paha olo lapsen puolesta. Niin varmaan.

      Lainaa

    4. Tulos: +1047 (1095 ääntä)
      Ei muuten mitään, mutta jos on keskiverto lapsi, niin voi olla että kalenteri aukeaa ihan vahingossa jo aiemmin kun on jo esillä. :D

      Lainaa

    5. Tulos: +730 (808 ääntä)
      Kyllä mää voisin oottaa kuukauden jos saisin ilmatteeks unelmieni auton sitte.

      Lainaa

    6. Tulos: -591 (705 ääntä)
      Ei rahat riittänyt sitten oikeeseen joulukalenteriin?

      Lainaa

    7. Tulos: +657 (753 ääntä)
      Yadda: Ei rahat riittänyt sitten oikeeseen joulukalenteriin?
      Olipa suht p**ka kommentti. Se etta jonkun joulukalenteri ei ole markettien massatuotettu kalenteri. Tai ylihintainen erikoiskaleteri, ei tarkoita et niihin ei ois varaa! Noissa itsetehdyissa persoonallisissa kalentereissa kun ei tuu rajat vastaan mita sinne laittaa. Saattaapi jopa olla kalliimpi kuin marketti versiot. vaikka noi ois karkilla tayttettyja, ni eipahan tarvi lapselle tarjota sita normi joulukalenterissa olevaa halvinta mahdolloista suklaata joka ei maistu miltaa.

      Lainaa

    8. Tulos: +213 (327 ääntä)
      Enpä olis itse lapsena kärsiny tuosta kalenterin esillä pitämisestä. Eihän sellaista edes muistanut leikkiessä, vaikka aina noita kalentereja oli valmiiksi hommattukin. En sitten tiedä, onko muilla marraskuisia muistoja joulukalenterin perään itkemisestä.

      Lainaa

    9. Tulos: +413 (529 ääntä)
      Apua! Olen huono äiti! Lapseni (3 ja 6 v.) saivat valita nettikaupasta joulukalenterit, ja ne tuli jo postissa. Menin sitten antamaan ne jo heille. Ilahtuivat kovasti ja välillä niitä ihastelevat ja miettivät, mitä mahtaa olla missäkin luukussa. Varmasti traumatisoituvat nyt loppuiäksi, kun saavat haaveilla, odottaa ja ihastella vielä kolme viikkoa. Harmi kyllä, ei ole draamaa niistä syntynyt, ainoastaan hymyä ja odotuksen iloa. Toiset lapset vain malttavat odottaa ja jopa nauttivat kivan asian odottamisesta. Toisille ei voi kivoista asioista kertoa etukäteen, kun kaikki ajatukset jumittuu vain siihen ja kaikki muu meneekin sitten pieleen. Luulisin, että nämä erot johtuu persoonasta ja siitä, onko (ja miten on) odottamista opeteltu. Lapset on erilaisia. Vanhemmat varmaan omansa tuntevat parhaiten.

      Lainaa

    10. Tulos: +201 (227 ääntä)
      miten näissä tällaisissa mokissa jää ihmisillä tuo levy päälle tollei? Ois todella rasittavaa ja vaivaannuttavaa vastaanottaa joltakulta kerta toisensa jälkeen vaan että "usko jo että mulla on paha olo lapsen puolesta1!!1!1!!!1!!" Ja lopputulos on taivas vastaan helvetti ennen kuin taistelutantereella äänet vaimenevat ja viimeiset eloonjääneet nuolevat haavojaan. Aikuiset ihmiset. Joulukalenteri.

      Lainaa

    11. Tulos: +64 (122 ääntä)
      Mitä vikaa tuossa on kun joulukalenteri (kenties vielä tyhjä sellainen) on seinällä? Kauppaan ne tulevat vieläkin aikaisemmin ja osa saa kalenterinsa jo silloin, jolloin odotus on pidempi... Toki jos ensimmäinen avataan jo heti kotiin päästyään

      Lainaa

    12. Tulos: +208 (218 ääntä)
      Yadda: Ei rahat riittänyt sitten oikeeseen joulukalenteriin?
      Joo... tein kerran itse joulukalenterin. Kaikki ne pussukat ja niiden sisällöt maksoi lopulta monta kymppiä. Kun ostaa 23 kpl parin euron juttuja ja siihen viimeiseen luukkuun vähän jotain isompaa niin kyllä siinä kertyy. Plus vielä sitten se aika minkä sen väsäämiseen käyttää. Sama juttu joulukorttien kanssa, itse tehtynä tulevat paljon kalliimmaksi kuin kaupasta ostettuna. Korttipohjat, koristetarrat, leimasimet, kimalteet, sisäpuolen toivotusten printtaukset paksummalle paperille jne. jne. Ja niiden tekemiseenkin menee tuntikausia. Tietty jos haluaa säästää aikaa ja rahaa niin voi ostaa sen kolmen euron markettisuklaakalenterin ja kirjakaupasta kortit sillä 10kpl/2€ -pakettitarjouksella.

      Lainaa

    13. Tulos: +257 (265 ääntä)
      Yadda: Ei rahat riittänyt sitten oikeeseen joulukalenteriin?
      Täh? :D Tuollaisen tekemineen yllätyksineen tulee maksamaan kyllä huomattavasti enemmän kuin joku parin euron kaupan joulukalenteri... Ja todennäköisesti sisältää paljon kivempia yllätyksiä kuin joku pieni kämänen suklaapala.

      Lainaa

    14. Tulos: +213 (323 ääntä)
      Siis... mitä en nyt ymmärrä? Jenni laitto lapsestaan kuvan, joka kiukutteli/draamaili kun ei saanut avata joulukalenteria vielä kuukauteen. Sitten joku Satu sanoo, ettei kiusais lasta noin, ja yhtäkkiä Jenni väittääkin, ettei lapsi ole kertaakaan draamaillut kalenterin takia. Eikö se just siksi laittanu tuon kuvan, kun lapsi draamaili? Missä logiikka? Ja mikä on se syy että Jennin piti laittaa se kuukautta ennen? Eikö se lapsen lisäksi kiusaa myös itseään ja tee elämänsä vaikeammaksi, jos lapsi kiukuttelee kuukauden sen takia? Tai sitte käykin niin, että lapsi kiukkuaa aikansa, sitte menettää mielenkiinnon koko kalenteria kohtaan ja joulukuun 1. päivänä on ihan sama onko koko kalenteria edes olemassa.

      Lainaa

    15. Tulos: +57 (113 ääntä)
      Hempsu: Mitä vikaa tuossa on kun joulukalenteri (kenties vielä tyhjä sellainen) on seinällä? Kauppaan ne tulevat vieläkin aikaisemmin ja osa saa kalenterinsa jo silloin, jolloin odotus on pidempi… Toki jos ensimmäinen avataan jo heti kotiin päästyään
      Lapset ei asu siellä kaupassa ja vaikka ne ostettaiskin vaikka kahta kuukautta ennen, niin tuskinpa niitä seinälle laitetaan saman tien.

      Lainaa

    16. Tulos: +66 (148 ääntä)
      Aaaa katos, ois pitänyt tajuta miten julma äiti mullakin on ollut kun suklaakalenterit on ostettu kuukautta ennen ja sit laitettu hyllylle oottamaan! D: Voiko vielä n. 10v jälkeenpäin tehä ilmotusta?

      Lainaa

    17. Tulos: +39 (157 ääntä)
      Rige: omalle lapselle en kyllä tekisi noin. Lapsille joulukalenteri on iso asia ja kuukausi pitkä aika.
      Varjele sitä elämän epäreiluuksilta 18-vuotiaaksi ja kasvata siitä eläkeläinen.

      Lainaa

    18. Tulos: +37 (111 ääntä)
      Se on vain joulukalenteri, olen Jennin puolella. Itse olisin iloinen jos olisin saanut noin hyvää kasvatusta, eikä sääliä siitä etten kuule hyvin. Kaikkimullenytheti vanhemmat opettaa lapsiaan kuten itse elävät, haluatko puhelimen nyt heti? Osta se osamaksulla ja maksa siksi 200€ ylimääräistä!

      Lainaa

    19. Mother of Vile Excrement 10.11.2016 7:27
      Tulos: -75 (107 ääntä)
      -M-: Olipa suht p**ka kommentti. Se etta jonkun joulukalenteri ei ole markettien massatuotettu kalenteri. Tai ylihintainen erikoiskaleteri, ei tarkoita et niihin ei ois varaa! Noissa itsetehdyissa persoonallisissa kalentereissa kun ei tuu rajat vastaan mita sinne laittaa. Saattaapi jopa olla kalliimpi kuin marketti versiot. vaikka noi ois karkilla tayttettyja, ni eipahan tarvi lapselle tarjota sita normi joulukalenterissa olevaa halvinta mahdolloista suklaata joka ei maistu miltaa.
      Kylläpä tuokin kommentti piti sitten ottaa näin totaalisen henkilökohtaisesti... sitä paitsi, se mikä on omasta mielestä ah niin ihanan persoonallista on toisen mielestä lähinnä naurettavaa hifistelyä. Makunsa kullakin.

      Lainaa

    20. Tulos: +29 (85 ääntä)
      Aika outoa jos neuvolassa ei opasteta joulukalenterin oikea-aikaiseen käyttöön. Ei ihme jos lapsista kasvaa ennakoimattomia puu- tai läskipäitä kun joukukalenterit on erilaisia ja eri aikaan esillä. Pitäisihän tässäkin jotkut yleispätevät säännöt olla niin ihmiset eivät eriarvoistuisi jo lapsena. Jokainen voi kokeilla miltä tuosta lapsesta tuntuu kun ostaa tyttökalenterin ja muka ei katso heinäkuun tms tyttöä ennen heinäkuuta jne.

      Lainaa

    21. Tulos: +138 (180 ääntä)
      En nyt oikein ymmärrä Jenniä ,ensin annetaan ymmärtää että läpsi draamailee kun ei saa avata vielä joulukalenteria ja millään ei ole enään väliä ja sitten selitellään ei lapsi ole moksiskaan.

      Lainaa

    22. Tulos: +60 (120 ääntä)
      Meillä on joulukalenteri näkyvillä. (Ei tosin vielä seinällä). Kerran kysyi saako avata, sanoin että joulukuussa vasta. Lapsi hyväksyi asian, eikä ole edes puhunut siitä sen enempää. Olenko nyt paska vanhempi?! Kidutanko lastani?

      Lainaa

    23. Tulos: +64 (104 ääntä)
      Eikös se ole hulluuden määritelmä että toistaa samaa odottaen eri tulosta. Sellaisia ovat nämä ihmiset ovat joilla jää levy päälle ja toistavat samaa myötäänsä odottaen että toinen ihminen taipuu. Jos joskus on oma lapsi niin taidan kanssa laittaa sen odottamaan marraskuun joulukalenterin avausta. Oppisi jotain mitä minä en oppinut koska äitini antoi periksi kaikkeen. Oppisi malttia, kärsivällisyyttä, sen että kaikkea ei saa heti, ja että ansaitsisi edes osan siitä mitä saa. Ettei tarvitse aikuisena oppia kaikkea vaikeimman kautta ja silloin kärsiä. Pahinta mitä vanhemmat voi lapsilleen tehdä on pumpulissa kasvattaminen, ei ole eväitä oikeaan elämään silloin..

      Lainaa

    24. Tulos: +68 (86 ääntä)
      Yadda: Ei rahat riittänyt sitten oikeeseen joulukalenteriin?
      Mitä. Sellanen muovinmakuisella ylijäämäsuklaalla täytetty paskake onkin niin paljon parempi. Kuka oikeasti haluaa sellaisen?

      Lainaa

    25. Tulos: +112 (150 ääntä)
      Mun lapset (6v ja 8v) valitsivat jo aikaa sitten joulukalenterit. Oikein sellaiset mistä tulee Legoja. Kalenterit on pojilla omassa huoneessa. Pyörittelevät harva se päivä käsissään, ihailevat kuvia ja odottavat joulukuuta. Ilman draamaa tai kyselyä saako avata jo. Samoin mennyt jo monta vuotta. Mun lapset tietää, että joskus asioita ei saa heti ja eivät kiukkua vaikka tuijottelisivat joulukalenteria puoli vuotta seinällä. Mikä tässä nyt on niin väärin sitten? Samat lapset saattavat valita ja ostaa karkkinsa jo maanantaina kotiin odottamaan ja tietävät hyvin, että ne syödään vasta lauantaina, vaikka kuinka tekisi mieli. Ja samat lapset säästävät kotitöistä ja tyhjistä pulloista saatavia rahoja kärsivällisesti säästöpossuun ja punnitsevat tarkkaan kaupassa jatkavatko säästämistä vai ostavatko hetken mielijohteesta rahoillaan jotain. Lapsi raukat, oppivat mm. kärsivällisyyttä ja arvostamaan asioita...

      Lainaa

    26. Tulos: +21 (55 ääntä)
      Mäkin oon varmaan aika surkea äiti, kun ostin itselle ja mukulalle joulukalenterit jo syyskuussa ja vieläkin joudutaan kuukaus niitä kattelemaan ennenkun saadaan avata. Apua.

      Lainaa

    27. Tulos: +6 (74 ääntä)
      Tein juuri lapsestani ilmoituksen mielenterveyspuolelle. Poika kun on selvästi sekaisin - on kulkenut kaupassa joulukalenterien tulosta asti kiduttamassa itseään. Käy joka päivä katsomassa kalenteria, jonka haluaa. Samalla tein lastensuojeluilmoituksen kaikista lähiseudun kaupoista, joissa on esillä joulukalentereita ja joulusuklaita, koska kiduttavat selvästikin lapsia tahallaan.

      Lainaa

    28. Tulos: +56 (76 ääntä)
      Aikuinen oli jälleen se, jolle tuli paha mieli

      Lainaa

    29. Tulos: +39 (81 ääntä)
      Minä olen sen puolesta että penskoille opetettaisiin kärsivällisyyttä, joten pointsit Jennille

      Lainaa

    30. Tulos: +48 (88 ääntä)
      Paha olo lapsen puolesta, kun lapsi ei saa välittömästi sitä, mitä haluaa?

      Lainaa

    31. Tulos: +33 (43 ääntä)
      Oon ostanu itelleni jo joulukalenterin ja kyllä sen avaaminen aika paljon himottelee, kun se tossa seinällä roikkuu. Olis pitäny laittaa viel kaappiin ettei se olis koko ajan tos tyrkyllä...

      Lainaa

    32. Tulos: +12 (40 ääntä)
      Eiköhän vanhempi oman lapsensa parhaiten tunne ja tiedä miten kärsivällinen se on...

      Lainaa

    33. Tulos: +51 (85 ääntä)
      Luulin, että moka päättyy siihen missä kommentit alkaa, mut täällähän oli vielä lisää timantteja! Ette, aikuiset ihmiset, oikeesti ole sitä mieltä, että lapsi kärsii suunnattomasti joutuessaan jännittämään joulukalenteria muutaman viikon. Oottaahan ne jouluaattoaki koko joulukuun :'D

      Lainaa

    34. Tulos: +31 (63 ääntä)
      Maailma on täynnä mielensäpahoittajia ja mikä pahinta, toisten puolesta mielensäpahoittajia.

      Lainaa

    35. Tulos: +91 (109 ääntä)
      "Ei ole kertaakaan draamaillut kalenterin takia"... Sitä ennen "Saisko kuvia teidänkin draamailijoista". Jennillä on kovin lyhyt muisti.

      Lainaa

    36. Tulos: -8 (36 ääntä)
      Minusta on aivan sama, milloin ne kalenterin luukut avataan, saman verran niitä luukkuja on, avattiin ne heti tai myöhemmin. Meillä joulukalenteri ei ole mikään pyhä asia, jonka avaaminen rituaalin tavoin suoritetaan joulukuun jokaisena päivänä, vaan sen saa kukin itse käyttää siten miten haluaa. Yksi lapsi haluaa avata kerran päivässä, toinen avaa osan luukuista heti, ja loput luukut myöhemmin, ja kolmas ei edes muista avata luukkuja ennen kuin vasta joulun jälkeen.

      Lainaa

    37. Tulos: +6 (24 ääntä)
      Meilläkin ne oli varmaan puoli vuotta (lapsen mittakaavassa ;)) seinällä ihan koristeena. En koe sen vaikuttaneen elämäni kulkuun negatiivisesti. Melkeen voisin sanoa että jos tuo nyt on niin ylitsepääsemätön asia sille lapselle, niin ehkä noin pitäisi tosiaan tehdä.
      Hermuli: Apua! Olen huono äiti! Lapseni (3 ja 6 v.) saivat valita nettikaupasta joulukalenterit, ja ne tuli jo postissa. Menin sitten antamaan ne jo heille. Ilahtuivat kovasti ja välillä niitä ihastelevat ja miettivät, mitä mahtaa olla missäkin luukussa. Varmasti traumatisoituvat nyt loppuiäksi, kun saavat haaveilla, odottaa ja ihastella vielä kolme viikkoa. Harmi kyllä, ei ole draamaa niistä syntynyt, ainoastaan hymyä ja odotuksen iloa. Toiset lapset vain malttavat odottaa ja jopa nauttivat kivan asian odottamisesta. Toisille ei voi kivoista asioista kertoa etukäteen, kun kaikki ajatukset jumittuu vain siihen ja kaikki muu meneekin sitten pieleen. Luulisin, että nämä erot johtuu persoonasta ja siitä, onko (ja miten on) odottamista opeteltu. Lapset on erilaisia. Vanhemmat varmaan omansa tuntevat parhaiten.

      Lainaa

    38. Tulos: -20 (36 ääntä)
      polttakaa savut ni koko joulu tuntuu ihan yhdentekevältä XD

      Lainaa

    39. Tulos: +23 (41 ääntä)
      Mä tein ite kalenterin tytölle yksi vuosi schleichin eläimillä täytettynä. Eläimet maksoi vähintään 4e kpl x 24 ja osa oli kalliimpia. Yli satanen meni eli ihmettelen kommenttia, ettei sitten ostettu oikeaa kalenteria. Kaikki ei halua lapselle rihkamaa tai sitä euron suklaa kalenteria. Ei se silti tarkoita etteikö kalenteriin olisi panostettu. Olen tehnyt mm. legoistakin ja arvokkaammaksi se tuli kuin kaupan valmis Lego kalenteri.

      Lainaa

    40. Tulos: +8 (26 ääntä)
      Turha draamailu lapsen takia, koska ei lapsi kuole siihen odotukseen, mutta voisi tuon kalenterin laittaa vaikka vasta muutamaa päivää aikaisemmin.

      Lainaa

    41. Tulos: +65 (79 ääntä)
      No kyllä tuosta Jennin ensimmäisestä viestistä tulee sellainen käsitys, että joulukalenterin esille laitto on ollut lapselle kova paikka. Itsekin vähän hämmästyin, että miksi suotta kiusata lasta tuolla tavalla. Kyllä elämä opettaa kärsivällisyyttä ihan tarpeeksi muutenkin kuin sillä, että äiti vielä ehdoin tahdoin järjestää tommosia kiusauksia. Mutta summa summaarum, hyvä jos asia ei nyt oikeasti ollutkaan tenavalle mikään elämän ja kuoleman kysymys.

      Lainaa

    42. Tulos: +15 (47 ääntä)
      Miksi nyt taas kuvitellaan, että lapsi menee rikki, jos ei saa jotain heti kun itse haluaa? Minä jouduin odottamaan joulukalenterin kanssa joka vuosi, ja oon suht koht tasapainoinen aikuinen. :D Monesti myös näin jo käärityt joululahjat kauan ennen jouluaattoa. Sehän vaan lisäsi jännitystä, ei mitään muuta. Ne penskat joutuu odottamaan elämässä paljon muutakin. Pitäisikö ne varulta kääriä pumpuliin ja pitää neljän seinän sisällä, ettei vain tule mistään ikinä paha mieli?

      Lainaa

    43. Tulos: 0 (42 ääntä)
      Jorkku: En nyt oikein ymmärrä Jenniä ,ensin annetaan ymmärtää että läpsi draamailee kun ei saa avata vielä joulukalenteria ja millään ei ole enään väliä ja sitten selitellään ei lapsi ole moksiskaan.
      Kyeessä on konsepti nimeltä "liioittelu huvin vuoksi". Itse olen postannut kissan äänellä kun en antanut sen syödä kuminauhaa, oli täälläkin muuten sellainen itku ja hammastenkiristys että oksat pois (ja kesti monta sekuntia). Onneksi kaverini ovat täysjärkisiä -kissanystävät hihittelivät, muut jättivät huomiotta, ei tullut eläinsuojelusoittoja siitä että kidutan kissaparkaa. Ainakin omassa lapsuudessani joulun *odotus* oli juuri se juttu, ei mikään lahja tai kalenteri voinut sen kanssa kilpailla.

      Lainaa

    44. Tulos: -1 (37 ääntä)
      Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin! Hirveää kidutusta! Vittu tätä nykyaikaa.

      Lainaa

    45. Toimistovosu 10.11.2016 16:04
      Tulos: +22 (34 ääntä)
      Sadun vanhemmat opettivat Sadulle kärsivällisyyttä. Vai mitä? "Ymmärrä ny jo saatana!!" Hyvin opittu, nyt tarvitsisi vaan enää ottaa se opittu kärsivällisyys käyttöön.

      Lainaa

    46. Tulos: +3 (27 ääntä)
      Kyllä ku mä olin pieni oli suklaakalenterit hyvis ajoin esillä ja entistä innokkaampana mä vaan sitä joulua odotin :D Kyllä se marraskuu vaan kersoillaki menee äkkiä ohi joulua odotellessa. Satu ja kumppanit on näköjään näitä pelottavan monia aikusia joiden pitää saada kaikki nyt ja heti paikalla :DD

      Lainaa

    47. Tulos: +5 (25 ääntä)
      Vain vanhemmat ja nimenomaan äitylit saa tällaisestakin asiasta aikaan käsittämättömän sodan. Hankkikaa elämä. Sen lapsen ulkopuoleltakin. Jessus!

      Lainaa

    48. Tulos: +16 (28 ääntä)
      No siis juu ohan toi lapselle pitkä aika ja saattaa vähän haaleet ajatukset olla mutta ei siitä noin iso myräkkä pitäs syntyä aikuisten kesken. Molempien puolella ollaan että kärsivällisyyttä opettaa kanssa mutta en itse välttämättä jaksais kuunnella joka päivä että joko saa avata ja ne menee kummiskin aukoo niitä pusseja ominpäin.

      Lainaa

    49. Spurgugrammi 10.11.2016 17:43
      Tulos: +10 (36 ääntä)
      Joulukoristeiden käytöstä ennen joulukuuta pitäis saada vähintään sakko.

      Lainaa

    50. Tulos: +18 (26 ääntä)
      Itsehän muistan itse lapsena olleeni mukana joulukalenterin rakentamisessa, en muista sen erityisemmin olleen ahdistavaa puuhaa, lähinnä kivaa kun sai askarrella jotain vanhemman kanssa. :) Äiti laittoi aamulla jokaiseen luukkuun jotain, joten vaikka olisi luukkuja aukonutkin, niin siellä ei olisi mitään ollut.

      Lainaa

    51. Tulos: +1 (25 ääntä)
      Jennin lapsihan ei keskustelun mukaan elä yhtään semmosessa piinassa, mitä kaikki maalailee tossa. Mullakin on nyt jo joulukalenteri seinällä ja joudun joka päivä vaan kävelemään sen ohi, voi kauhistus.

      Lainaa

    52. Täti-ihminen 10.11.2016 21:07
      Tulos: +3 (21 ääntä)
      Voi hyvää päivää! Kyllä on taas kuvasta räävitty! "Eikö ole varaa ostaa oikeeta kalenteria?" Tuohon on tod.näk. sisälletetty paljon muuta kun ne Tokmannin euron vanhentuneiden suklaiden kalenterit.... Tuohon on sisälletytty aikaa ja ajatusta lapsen lempi asioista.. Ai niin, sehän on itse tehty :D Kyä on taas nykyajan pullamössö kasvatit kommentoimassa, "hetikaikkimullenyt" Sadulle terkut, voin ostaa sulle vaikka Frozen kalenterin, josta oot selkeesti jääny paitsi <3

      Lainaa

    53. Kurkkusalaatti 10.11.2016 21:35
      Tulos: +16 (20 ääntä)
      Mutta onko pusseissa jo yllätyksiä? Jos kalenteri on vielä tyhjä, silloin se tuskin on lapselle vielä kiusaus, jos lapsi tietää äidin täyttävän kalenterin vasta ennen joulukuuta.

      Lainaa

    54. Tulos: +44 (56 ääntä)
      Ihan sama milloin sen kalenterin ottaa esille, mutta että ensin postaa "katsokaa draamailevaa lastani" -kuvan ja sitten sanoo ettei lapsi ole lainkaan draamaillut on jotenkin epäjohdonmukaista.

      Lainaa

    55. Tulos: +12 (30 ääntä)
      Norriska: Ihan sama milloin sen kalenterin ottaa esille, mutta että ensin postaa “katsokaa draamailevaa lastani” -kuvan ja sitten sanoo ettei lapsi ole lainkaan draamaillut on jotenkin epäjohdonmukaista.
      Tämän näin itsekin sen mokan olevan. En tuon ihme draaman kommenteissa.

      Lainaa

    56. Tulos: -2 (32 ääntä)
      Helvetin perse. Juuri tuollaisten Satujen, Annojen ja Meijujen takia meillä on nopeasti tylsistyviä ja huonosti käyttäytyviä teinejä. Ei lapsi siitä rikki mene, jos vähän mukavuusalueelta otetaan pois ja opetetaan, että joitain asioita voi joskus joutua odottamaan.

      Lainaa

    57. Tulos: +4 (18 ääntä)
      Miettikää. Kaupatkin kidutti lapsia kun jo syyskuussa oli kalentereita! Enpä muista itse koskaan kärsineeni siitä, että joutui odottamaan kalenterin avaamista... Lähinnä kiinnosti aina vain se yksi päivä kuukaudesta jolloin sai lahjoja.

      Lainaa

    58. Tulos: +5 (17 ääntä)
      Kirsi: Ei muuten mitään, mutta jos on keskiverto lapsi, niin voi olla että kalenteri aukeaa ihan vahingossa jo aiemmin kun on jo esillä.
      Juurikin näin. Sain joskus syntymäpäivälahjaksi kummeiltani vastaavan kalenterin. Synttärini on marraskuussa, kurkkasin samana iltana jokaisen pussin läpi, jotta pääsin jännityksen tuottamasta piinasta.
      Kirsi: Ei muuten mitään, mutta jos on keskiverto lapsi, niin voi olla että kalenteri aukeaa ihan vahingossa jo aiemmin kun on jo esillä.
      Juurikin näin. Sain joskus syntymäpäivälahjaksi vastaavan kalenterin. Synttärini on siis marraskuun puolella. Kurkkasin jokaisen pussin samana iltana, jotta pääsin käsittämättömästä jännityksestä eroon.

      Lainaa

    59. Suklaajunankuljettaja 11.11.2016 13:48
      Tulos: +8 (14 ääntä)
      Yadda: Ei rahat riittänyt sitten oikeeseen joulukalenteriin?
      Minulle oma avovaimo tekee tuollaisia kalentereja itse joka vuosi ja ovat rahalliselta arvoltaankin kalliimpia kuin kaupalliset, koska sisältävät mm. Ferrero Rocheria. Ne kaupallisten kalenterien suklaathan ovat nimenomaan halvinta ja luokattominta paskaa.

      Lainaa

    60. Tulos: +5 (21 ääntä)
      Lisko: Onhan tuo nyt kidutusta lapselle ja ei ehkä se paras tapa opettaa kärsivällisyyttä, mutta miten helkkarissa sekin voi eskaloitua näin paljon? Onko nykyään kaikilla asenne “en voi olla väärässä”?
      Koko maailma kärsii jostain kummallisesta mielensäpahoittja-buumista.

      Lainaa

    61. Tulos: +17 (19 ääntä)
      Yadda: Ei rahat riittänyt sitten oikeeseen joulukalenteriin?
      Oma äiti teki myös mulle joskus itse joulukalenterin ja kyllä se oli parempi kuin kaupan massa tuotettu suklaa kamaluus. Oli paljon hauskempaa saada rahaa, jääkiekko ym kuin joka päivä se 1 hiton suklaa palanen josta tuli vaan vitutus. Kerroppa samalla mikä on oikee joulukalenteri?

      Lainaa

    62. TapioRautaWaara 11.11.2016 20:14
      Tulos: -10 (18 ääntä)
      Mun luukusta tulee suklaayllätys joka päivä. Haluuko joku avata? ;)

      Lainaa

    63. Tulos: +12 (20 ääntä)
      Miksi ihmisillä vaikuttaa olevan sellainen kuva, ettei lapsilla olisi älyllistä kapasiteettia ymmärtää ja muistaa, että joulukuussa avataan joulukalenteri? Ei se siitä mihinkään muutu oli se esillä tai ei, yhtä paljon sitä kuitenkin odottaa. Itse olisin ainakin ennemmin arvostanut pienenä sitä, ettei olisi epävarmuutta siitä millaista kalenteria saa avata sitten joulukuussa.

      Lainaa

    64. Tulos: +13 (23 ääntä)
      Nojaa, en ainakaan minä, tai sisarrukseni kuoltu, vaikka mutsin askartelea joulukalenteri ilmestyi seinälle ja marraskuussa. Toki sieltä olisi paristi huvittanut maistaa ja mutsin kiusaksi leikittiin leikkiä, missä muka ryöstetään joulukalenterin sisältö. Kyllä lapset tajuaa aika paljon, jos niiden annetaan tajuta :P

      Lainaa

    65. Tulos: +14 (24 ääntä)
      Ihan oikeasti toi joulukalenterijännitys kestää 15 min ja sitten poika pääsee leikkimääm ja unohtaa jutun. Sit välillä taas muistaa, että jännää tämmönen kiva tulossa sitten myöhemmin jne. Hän kyllä kestää joulukuun alkuun ilman ongelmia tai kärsimyksiä:DD Itse en myöskään lapsena availlut luukkuja ennen joulukuuta, koska niin ei "saanut" tehdä. Ja eiköhän tuo Jennin epäjohdonmukaisuus johdu siitä, kun kaverit ei ymmärtänyt vitsiä "draamaqueenista". Sit piti vääntää rautalangasta että ei tässä nyt mistää todellisesta draamasta oo kyse. Ihmettelen suuresti näitä "lapsi kärsii" kommentteja. Huhhuh.

      Lainaa

    66. Tulos: +12 (20 ääntä)
      Mikä teitä kalenterin hinnasta kommentoijia vaivaa? MITÄ VÄLIÄ, paljonko kalenteri maksaa ja kumpi tulee kalliimmaksi, itse tehty vai kaupasta ostettu? Joillain ihmisillä ei ole rahaa, toisilta puuttuu aikaa ja lopuilta taitoa tai viitsimistä. Mahtavaa egon pönkitystä, miten kalliiksi itse tekemänne kalenterit tulivat. Onko se jotenkin huonon ihmisen tai epäonnistumisen merkki, jos ei ole varaa ostaa joulukalenteria? Jumalauta.

      Lainaa

    67. Tulos: +13 (13 ääntä)
      En muista millon me saatiin lapsena kalenterit, mutta minä säästin joulukuun 24 päivään kaikki suklaat ja sain kerralla siis syödä monta. Sillon kun sisarukseni ei syönyt suklaitani.

      Lainaa

    68. Tulos: +8 (16 ääntä)
      Draamailukuva lapsesta joka ei draamaile?

      Lainaa

    69. Tulos: +2 (6 ääntä)
      -M-: Olipa suht p**ka kommentti. Se etta jonkun joulukalenteri ei ole markettien massatuotettu kalenteri. Tai ylihintainen erikoiskaleteri, ei tarkoita et niihin ei ois varaa! Noissa itsetehdyissa persoonallisissa kalentereissa kun ei tuu rajat vastaan mita sinne laittaa. Saattaapi jopa olla kalliimpi kuin marketti versiot. vaikka noi ois karkilla tayttettyja, ni eipahan tarvi lapselle tarjota sita normi joulukalenterissa olevaa halvinta mahdolloista suklaata joka ei maistu miltaa.
      Tekispä joku mullekin joulukalenterin D: 8-vuotiaasta asti oon laktoosi-intolerantikkona kattonu haikaillen kaikkia ihania suklaakalentereita. Laktoosi ei imeydy mulle käytännössä lainkaan, joten jo yks luukku päivässä aiheuttaa oireita (piti jopa kerran tämä testata ja uskoa katkerana tulos). Salmiakkia taasen en voi sietää, joten nekään kalenterit ei käy :p Ja vaikka lapsella ei olis mitään ruokarajoitteita, niin kotitekoinen kalenteri voi kuitenkin olla ihan mahtava juttu.

      Lainaa

    70. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 20.11.2021 1:05
      Tulos: +2 (2 ääntä)
      nanoponi: Tekispä joku mullekin joulukalenterin 😱 8-vuotiaasta asti oon laktoosi-intolerantikkona kattonu haikaillen kaikkia ihania suklaakalentereita. Laktoosi ei imeydy mulle käytännössä lainkaan, joten jo yks luukku päivässä aiheuttaa oireita (piti jopa kerran tämä testata ja uskoa katkerana tulos). [...]
      Nyt viisi vuotta myöhemmin onkin jo kaiken maailman tee-, kahvi-, meikki- tai popcornikalentereja tarjolla, enää ei tarvi nanoponin tai muiden kohtalotovereiden haikailla!

      Lainaa

    71. Pitäytyvä marja 16.12.2022 16:51
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Kyllä ärsyttää vieläkin tämän lapsen puolesta. Äiti laittaa kivan asian esille, mutta sitä ei saa käyttää, ja sitten latailee nettiin kuvia siitä, kun lapselle tulee paha mieli, nauraen lapsen tunteille kavereittensa kanssa. On ihan totta, että useimmille lapsille kuukausi on liian pitkä aika joutua odottamaan kivaa asiaa. Vaikka joillekuille kuukaudenkin odottelu voi olla kivaa, niin useimmille se olisi piinallista. Mutta kun äidille yritetään tätä selittää, että ei ole lapselle kivaa, niin äiti jää itse riehumaan ja todistelemaan omaa oikeellisuuttaan. Lapsen tunteista viis, kunhan äiti saa tuntea olevansa oikeassa. Vaikkei joku joulukalenteri mitään väkivaltaa olekaan, niin kyllähän tuollainen empatian puute ja tunteista piittaamattomuus heijastuu ihan kaikilla muillakin elämän osa-alueilla.

      Lainaa

    72. Kirpeä Ahven 16.12.2022 22:12
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Pitäytyvä marja: Kyllä ärsyttää vieläkin tämän lapsen puolesta. Äiti laittaa kivan asian esille, mutta sitä ei saa käyttää, ja sitten latailee nettiin kuvia siitä, kun lapselle tulee paha mieli, nauraen lapsen tunteille kavereittensa kanssa. On ihan totta, että useimmille lapsille kuukausi on liian pitkä [...]
      No enpä tiedä. Mielestäni päinvastoin on ihan tervettä ja asiallista opettaa lapsille, ettei kaikkea kivaa saa aina heti ja kärsivällisyys palkitaan.

      Lainaa

    73. It's a deal 28.2.2023 12:40
      Tulos: +1 (1 ääni)
      Äitini perhepäivähoitajana ollessaan aina askarteli lasten kanssa tuontapaisia kalentereita ja päällysti pussit tai laatikot joulupaperilla. Lasten vanhemmat olivat asiasta erittäin kiitollisia, kun joulukuun aamuina sukat eivät koskaan olleet vinossa tai paita hiertänyt pukiessa, kun oli niin kiire päästä kalenterille.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: joulu, joulukalenteri, lapsi, lapset, kiusata, kiusaaminen, kärsivällisyys, odotus, odottaa, kuva