Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Liian huorahtava hautajaisiin?

Kehtaako näin mennä?
Liian huorahtava hautajaisiin?

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 92 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1619 (1739 ääntä)
   Eihän nuo nyt mitään asiallisimpia hautajaisvaatteita ole, mutta ei kai ulkopuolisella ihmisellä pitäisi mennä noin tunteisiin... :D

   Lainaa

  2. pullamössöpipari 3.11.2016 2:00
   Tulos: -90 (802 ääntä)
   Tuo eka on ihan fine jos sinne tulee ne mustat sukkahousut alle

   Lainaa

  3. Urmas Käenpoikanen 3.11.2016 2:00
   Tulos: -95 (427 ääntä)
   Tommi: "Yhtä hyvin niin lyhyt mekko, että pystyy tekemään spagaatin arkun kannelle. Aplodit jatkivat aamuyöhön." ... Markus: "Tulin" :D :D

   Lainaa

  4. Tulos: -400 (716 ääntä)
   No toi oikeen puoleinen ois kyl iha jees asiallinen ku toi takkikin ois viel vaan musta :) vasen on oikeesti vitun lutka saatana hautajaisiin mennään kunnioittamaan vainajaa eikä esittelemään persettä helvetti sentään! Ps. Tommilla alkoi jöpöttää ja siitä hermostuneisuus. Diagnoosi: ei omaa emäntää. Ja Tommi! Tuo törkeyden esikuva! Olis voinu lopettaa hiukka aikasemmin ton molotuksen!

   Lainaa

  5. Tulos: +736 (832 ääntä)
   Ekan mekon helmaa pidemmäksi niin menettelis ja toiseen asuun tumma jakku. Toisessa asussa voisi mennä ennemmin kouluun tai töihin ja ekalla asulla perjantai-illan bileisiin. Ei jatkoon.

   Lainaa

  6. Tulos: +138 (186 ääntä)
   http://www.kaikkijuhlista.fi/juhlista/perhejuhlat/hautajaiset Jos vaikka jotain tollasta lukais ennen kun alkaa kuvien kera kyselemään?!

   Lainaa

  7. Tulos: +506 (564 ääntä)
   Tästä puuttuu se, kun Nea laittoi kuvan tuosta mustasta mekosta väärinpäin kaula-aukon saadessa paljon kommentteja. Mekosta tuli hiukan siveellisemmän näköinen. Olen myös samoilla linjoilla siitä, ettei hautajaisiin pueta baarimekkoja tai valkoista jakkua (saati mietitä hiuksia, meikkejä ja koruja kuin mihin tahansa näyttäytymisbileisiin mennessä). Moni tuohon ketjuun linkkasikin pukukoodit hautajaisiin. Siististi, kauniisti ja tyylikkäästi voi pukeutua peittävämminkin. Ja hillitymmin.

   Lainaa

  8. Tulos: -245 (359 ääntä)
   pantavan näkönen tyty

   Lainaa

  9. Tulos: +374 (510 ääntä)
   Nea vaikuttaa sellaselta ihmiseltä jonka on pakko olla katseiden kohteena, hautajaisissakin. Hyvin muotoiltu tuo "tulit hautajaisiin suoraan baarireissulta". :D

   Lainaa

  10. Tulos: +188 (240 ääntä)
   Ei tuo mekko taida ihan hautajaisiin sopiva olla, ehkä jos siihen päälle laittaa vielä neuleen tai kevyen kaulahuivin, tai alle jonkun topin joka vähän enemmän peittää kaula-aukkoa. Ja kyllä omaan ulkonäköönsä saa panostaa niin paljon kuin haluaa, sillä se ei automaattisesti tarkoita sitä että aikoo olla todella huomioitaherättävän näköinen. Minäkin saatan joskus tarkkaan syynätä kaikki omistamani vaatteet ja korut, ja valitsen sitten niistä ne joissa näytän nätiltä, mutta asialliselta.

   Lainaa

  11. Tulos: -105 (237 ääntä)
   Onkohan kyseessä niin yksinäinen neiti että pitää hautajaisissakin yrittää ettiä seuraa :D

   Lainaa

  12. Tulos: +454 (578 ääntä)
   En pukisi hautajaisiin kumpaakaan, mut oonko ainoa jonka mielestä Tommi on se moka?

   Lainaa

  13. Tulos: +182 (262 ääntä)
   Aikuiset ihmiset menee hautajaisiin suremaan ja muistamaan kuollutta. Asuilla on väliä vain niille jotka tekevät siellä jotain muuta.

   Lainaa

  14. Tulos: +61 (153 ääntä)
   Siinä ajassa kun Nea julkaisi tämän päivityksen ja jäi vastaa kommentteihi, olisi hän siinä ajassa varmasti kerenny käydä ostaa uuden jakun. Ellei hän asu jossai maalla mistä kestää kulkea mutta epäilen kyllä.

   Lainaa

  15. Tulos: +124 (228 ääntä)
   Tommi, olet idiootti.

   Lainaa

  16. Tulos: +276 (306 ääntä)
   Olisikohan puvustus mennyt paremmin läpi, jos poseeraus olisi ollut enemmän asiaankuuluvan vakava ja vähemmän mallia Tinder-vessakuva?

   Lainaa

  17. Tulos: -59 (261 ääntä)
   'Ettei imukuppi pamahda kanteen kiinni'. Paras ikinä

   Lainaa

  18. Tulos: +264 (316 ääntä)
   Kun mä joskus kuolen, niin mun hautajaisiin saa tulla vaikka alasti, eikä sielä tarvi esittää surullista jos ei just sillon sureta.

   Lainaa

  19. Tulos: +192 (376 ääntä)
   Mä en kyllä nähnyt tässä mitään huorahtavaa. Tommi se taitaa nähdä ihan jokaisen nuoren naisen huorana, vaatetuksesta riippumatta. Katkera ukko.

   Lainaa

  20. Tulos: +101 (211 ääntä)
   Eikö voitaisi jo luopua typerästä traditiosta, että hautajaisiin pitää aina pukeutua mustaan? Itse ainakin toivoisin, että omissa hautajaisissani juhlittaisiin elämää eikä surtaisi kuolemaa, ja mielellään pastelliväreissä. Mutta sitten nämä jäykät perinteiden kannattajat pilaavat jopa sen ainoan juhlan, missä varmasti saan olla keskipisteenä.

   Lainaa

  21. Häkeltynyt 3.11.2016 9:29
   Tulos: +105 (227 ääntä)
   En ole ihan varma mitä tässä nyt tapahtuu. Ensinnäkin, miksi pitää kysellä toisilta onko asu ok, jos se on ok jo lesken ja oman itsensä mielestä? Toiseksi, kumpikin asu on ihan asiallinen. Miksi pitäisi pukeutua johonkin säkkiin? Itse ainakin näen laittautumisen toisen hautajaisiin siten, että laittautumalla haluaa kunnioittaa vainajaa. Ideana on siis se, että laittautuja näkee vaivaa mennessään "tapaamaan" vainajaa viimeistä kertaa. Lisäksi tässä pitäisi tietää, millaista porukkaa nämä ihmiset ovat. Minä esimerkiksi haluan, että jos joku minua suree ja hautajaisetkin järkkää, niin olisi parempi sitten olla ihan pirun hauskat bileet, joihin saa pukeutua niin kuin huvittaa, vaikkapa naamiaisasuun. Kaikki eivät halua hautajaisistaan perinteisiä.

   Lainaa

  22. Tulos: +155 (179 ääntä)
   Ymmärrän Tommin pointin, mutta miksi sitä pitää spammaa kokoajan sinne. Olisi kertonut asiansa ja jättänyt sikseen eikä kokoajan samasta käydä kimppuun.

   Lainaa

  23. Tulos: +292 (342 ääntä)
   Kaikki jauhaa niistä vaatteista ja ilmeisesti missaa sen että tommi jonkilainen sovinistinen psyko. SElvästi on mennyt sillä asia pikkuisen tunteisiin, sehän on lähettänyt seitsemän viestiä tähän kuvaan, puhuu vainajan häpäisystä ja huoraamisesta, haukkuu tyttöparan pystyyn. Vaikka koko keskusteluhan alkoi siitä että toinen myönsi tietämättömyytensä ja pyysi apua sopivien vaatteiden valinnassa. Inhottava mies.

   Lainaa

  24. Tulos: +114 (198 ääntä)
   Mieleen tulee kavereiden hääkuva, missä muuten oikein tunnelmallinen miljöö ja onnellinen yhteisöllinen fiilis, kaikki nauraa ja pitää toisistaan kii, mut yks muija posettaa huulet törröttäen keskellä lyhyessä makkarankuoressa ja Nellyn korkkareissa, olevinaan iso pumpattu perse kameraan päin käännettynä, ihan kuin leikattu instahoroilukuvasta ja liimattu hääkuvaan

   Lainaa

  25. Tulos: -42 (112 ääntä)
   kastike1: En pukisi hautajaisiin kumpaakaan, mut oonko ainoa jonka mielestä Tommi on se moka?
   Nea kysyi ja Tommi vastasi aluksi suoraan, mutta suhteellisen asiallisesti. Miksi kysyä, jos vastaus on jo valmiina.

   Lainaa

  26. Tulos: +155 (167 ääntä)
   Kiti: Tästä puuttuu se, kun Nea laittoi kuvan tuosta mustasta mekosta väärinpäin kaula-aukon saadessa paljon kommentteja. Mekosta tuli hiukan siveellisemmän näköinen. Olen myös samoilla linjoilla siitä, ettei hautajaisiin pueta baarimekkoja tai valkoista jakkua (saati mietitä hiuksia, meikkejä ja koruja kuin mihin tahansa näyttäytymisbileisiin mennessä). Moni tuohon ketjuun linkkasikin pukukoodit hautajaisiin. Siististi, kauniisti ja tyylikkäästi voi pukeutua peittävämminkin. Ja hillitymmin.
   Kyllä hautajaisiin saa miettiä meikkiä ja hiuksia. Ei sinne nyt räjähtäneen näkösenä tarvi mennä. Kunhan ne(meikki, hiukset, korut) on hillityt, niin todellakin saa miettiä esim laitanko nämä vainuo korvikset, tai hiukset nutturalle vai ponnarille.

   Lainaa

  27. Tulos: -67 (139 ääntä)
   "Jos tädilleni mekko on ok, niin se on minullekin". Ilmeisesti ei, sillä täti voi olla hoikempi eikä pursuile mekosta niin että saumat naukuu. Liian ison kaula-aukon saa sivistyneeksi käyttämällä hillityn väristä huivia. Mekkokin olisi ihan ok pitkän, väljän jakun ja huivin kanssa. Hautajaiset ei ole mikään seksifestivaali, eikä huomiota yleensäkään pidä sukujuhlissa vetää itseensä, ellei ole juhlinnan kohde tai päähenkilö. Vaatteen voi lainata kaverilta, ellei omasta kaapista löydy. Eikä ole pakko olla mustaa, kunhan ei ole kullanväristä tai kirkkaanpunaista.

   Lainaa

  28. Tulos: +104 (126 ääntä)
   Ei hautajaisiin mennä vain suremaan. Sinne mennään kunnioittamaan vainajaa ja esim. itse menossa juuri hautajaisiin, joissa vainajan oma toive oli, että ollaan tyylikkäitä (joka hänen tapauksessaan voisi tarkoittaa jotain ensimmäisen mekon kaltaista). Sanoi itse, ettei halua, että hänen hautajaisissaan ollaan villaryysyissä poraamassa kamalan näköisinä. Tilanteesta siis kiinni. En kuitenkaan vieraamman ihmisen hautajaisiin menisi pornomekossa ja korkokengissä.

   Lainaa

  29. Tulos: +101 (125 ääntä)
   Tommi vois kyllä mennä itseensä ja vähän rauhoittua.

   Lainaa

  30. Tulos: +147 (149 ääntä)
   Huhhhuh: Eikö voitaisi jo luopua typerästä traditiosta, että hautajaisiin pitää aina pukeutua mustaan? Itse ainakin toivoisin, että omissa hautajaisissani juhlittaisiin elämää eikä surtaisi kuolemaa, ja mielellään pastelliväreissä. Mutta sitten nämä jäykät perinteiden kannattajat pilaavat jopa sen ainoan juhlan, missä varmasti saan olla keskipisteenä.
   Tottakai hautajaiset saa olla ihmisen näköiset. Itse olin vasta hautajaisissa joissa naiset pukeutuivat pinkkiin koska nuoren vainajan lempiväri oli pinkki ja hän oli varsin räväkkä persoona. Yritettiin myös keskittyä elämän juhlimiseen, vaikka itkuilta ei tietenkään vältytty.

   Lainaa

  31. Tulos: +121 (133 ääntä)
   Tommi relaa nyt suatana vähän. Olisit vaan ilonen että Nea kysyi neuvoa sopivan vaatetuksen suhteen jos kerran sun persettä noin kaivaa se mitä meinaa laittaa päällensä. Et mitenkään voinut ihan asiallisesti opastaa?

   Lainaa

  32. Tulos: +169 (187 ääntä)
   kastike1: En pukisi hautajaisiin kumpaakaan, mut oonko ainoa jonka mielestä Tommi on se moka?
   Et, Tommi on se moka. Kumpikaan noista asuista ei ole mitä itse pukisin hautajaisiin, mutta perheeni onkin perinteisempi ja itse olen vanhempi. Se mitä pidetään asiallisena pukeutumisena vaihtelee, ja jos lähiomaisilla ei ole noista muistuttamista niin sitten kelpaavat, eihän tuo mitään punaisia verkkosukkiksia ole laittamassa. Ei kukaan kuitenkaan kiinnitä kummempaa huomiota siihen miten joku serkkutyttö on pukeutunut. Sensijaan ihmisten huoritteleminen ei ole koskaan ollut asiallista missään tilanteessa.

   Lainaa

  33. Tulos: +58 (74 ääntä)
   kastike1: En pukisi hautajaisiin kumpaakaan, mut oonko ainoa jonka mielestä Tommi on se moka?
   Et.

   Lainaa

  34. Tulos: +19 (29 ääntä)
   sapiva: http://www.kaikkijuhlista.fi/juhlista/perhejuhlat/hautajaiset Jos vaikka jotain tollasta lukais ennen kun alkaa kuvien kera kyselemään?!
   Ekassa lauseessa jo karmea yhdyssanavirhe ei jatkoon

   Lainaa

  35. Tulos: +91 (115 ääntä)
   Ei tuo mekko nyt niin lyhyt ole ja hihatkin ovat pitkät, että ainoa ongelma on tuo kaula-aukko, mutta paita alle tai iso kaulakoru. Ihmisenä joka on joutunut hautaamaan monta läheistä voin sanoa, että ei pahemmin kiinnostanu muiden mekkojen pituudet.

   Lainaa

  36. Tulos: +50 (80 ääntä)
   Nyt on kyllä Tommi selvästi saannut miestoosaansa hiekkaa enemmänkin..

   Lainaa

  37. Tulos: -46 (74 ääntä)
   Nea, tulisitko sitten hautajaisten jälkeen mun luo. Kelpaat ihan noissa vaatteissa. Saa ihminen näyttää sievältä hautajaisissakin. Toivottavasti mun hautajaisissa on tuolla tavalla pukeutuneet enemmistönä.

   Lainaa

  38. Tulos: +18 (34 ääntä)
   Vasemmanpuoleinen on parempi.

   Lainaa

  39. Tulos: +96 (124 ääntä)
   Minusta tuossa mekossa ei ole mitään vikaa. Mitä vilauttelua se muka on, jos siihen tulee vielä tummat sukkahousutkin? Isot rinnat korostuu, oli kaula-aukkoa tai ei. Eikä kaikilla ole varaa ostaa uutta mekkoa yhtä juhlaa varten. Tuskin se vainaja yhdestä mekosta pahastuu.

   Lainaa

  40. Tulos: -1 (63 ääntä)
   Itseäkin monesti järkyttää ihmiset jotka pukeutuu liian paljastavasti hautajaisiin. Tulee mieleen, että hän olisi vainajan rakastajatar (elokuva malliin). Jos ei muuta mustaa löydy kun mekko, olisi silti hyvä pistää esim. mustat sukkahousut ja neule. Myös tummat farkut ja siisti tumma pusero käy vaikka onkin arkinen. Mielestäny on myös hyväksyttävää harmaa ja muut tummat sävyt jossei peittäviä mustia vaatteita löydy.

   Lainaa

  41. Toimistovosu 3.11.2016 14:40
   Tulos: -71 (121 ääntä)
   Rakas Nea! On hienoa, että olet kasvanut tytöstä naiseksi ja tunnet muodokkaaksi muuttuneesta vartalostasi ilmeisen suurta ylpeyttä. Poraudun esittämääsi monivalintakysymykseen suurella hartaudella. Jos sinun vaatevaihtoehtosi hautajaisiin todella ovat nuo esittämäsi saattaa olla, että olet katsonut liikaa täykkäreitä ja realityä. Onnea kuitenkin valitsemallesi ikuisen toisen naisen tielle. Sieltä löytyy monta kiristettyä ja täytettyä kilpasisarta, jotka vielä viisikymppisenäkin ihmettelevät miksi kukaan mies ei ota heitä vakavasti. Naisten kylmän suhtautumisen voit sitten kuitata kateutena, mitä se saattaa jopa olla, mutta on myös mahdollista, että osa naisista ei vain halua tulla yhdistetyksi sinuun millään tavalla. Tämän maailman käytösnormit voivat olla vähän tylsiä sinun kaltaisellesi räiskyvälle räväyttäjälle, mutta todellisen tyhmyyden tunnistaa siitä, ettei erota omaa etuaan, eikä siis piittaa muiden ohjeista.

   Lainaa

  42. Tulos: +77 (89 ääntä)
   On se mukavaa kun Tommi vaivaa päätään sillä, miten jonkun hänelle täysin tuntemattoman edesmenneen henkilön ruumiin läheisyydessä pukeudutaan. Itse vainajaakin varmaan kiinnostaa.

   Lainaa

  43. Tulos: +40 (52 ääntä)
   Ja minua hävetti, kun koin, että beige villakangastakki oli tätini hautajaisiin liian raflaava. Se vain sattui olemaan hienoin talvitakkini jota sieti käyttää hienoimmassakin tilaisuuksissa...

   Lainaa

  44. Tulos: +42 (46 ääntä)
   Huhhhuh: Eikö voitaisi jo luopua typerästä traditiosta, että hautajaisiin pitää aina pukeutua mustaan? Itse ainakin toivoisin, että omissa hautajaisissani juhlittaisiin elämää eikä surtaisi kuolemaa, ja mielellään pastelliväreissä. Mutta sitten nämä jäykät perinteiden kannattajat pilaavat jopa sen ainoan juhlan, missä varmasti saan olla keskipisteenä.
   Itsellä on täysin sama toive. Hautajaiset on tarkoitettu muistamaan kuolleen elämää, ja juhlistamaan sitä. Jos siinä samalla itkee toisen poismenoa, niin siitä vaan, mutta omat hautajaiseni eivät ole mitkään itkujuhlat. Edesmenneen isoisäni hautajaisissa kaikki kertoivat hauskoja tarinoita papan elämästä, ja naureskeltiin niitä. Suurin osa vanhemmista ihmisistä olivat toki asiallisissa vaatteissa, mutta eivät täysin mustissa, itselläkin oli mustan poolon päällä neule syksyn väreissä, eikä kukaan mitään naputtanut.

   Lainaa

  45. Tulos: +34 (42 ääntä)
   Nyt meni kyllä Tommilla aika kovasti tunteisiin.

   Lainaa

  46. Tulos: +50 (66 ääntä)
   Kenenkähä persettä se kutittaa että polvet ja rintakehä näkyy? Noi ei nyt ees oo mitään supermauttomia vaatteita kumpikaan.

   Lainaa

  47. Tulos: +35 (39 ääntä)
   Muorin hautajaiset vietettiin marraskuussa, oli lunta ja pakkasta. Ja mulla oli messissä tietenkin pipo missä luki "Are you dead yet" by CoB. En ihan laittanut sitä päähäni vaan sitten vedettiin ilman.

   Lainaa

  48. Tulos: +25 (71 ääntä)
   Meni vähän yli Tomilla mutta ei tuo Nea kauheen terävältä vaikuta... "Ekaa kertaa menossa kunnon hautajasiin". Ööh, onko se sitten ennen ollut vaan epäkunnollisissa vai miten? Itsellä takana muutamatkin hautajaiset (mummo, äitipuoli, pari tätiä) ja ei oo kyllä ikinä tullut oikein mieleenkään miettiä miten laittais tukan et se sopis jonkin pikkumekon kanssa tms. Tummat, hillityt vaatteet päälle ja tukka siististi vaan, ei kai sinne hautajaisiin mennä näyttäytymään vaan saattamaan vainaja viimeiselle matkalle.

   Lainaa

  49. Kurkkusalaatti 3.11.2016 17:06
   Tulos: +21 (43 ääntä)
   Pikkumustassa hautajaisiin?

   Lainaa

  50. Tulos: +28 (68 ääntä)
   Instagramiin pitää saada hyvä kuva hautajaisista, joten on pynttäydyttävä huolella.

   Lainaa

  51. Tulos: +37 (49 ääntä)
   Vainajalla nyt ei ole hajuakaan siitä, tuleeko joku hänen hautajaisiin pikkujoulumekko päällä. Vaatteillako kuolleita arvostetaan? Hautajaiset järjestetään eläviä varten, jotta mahdollista surua ja kaipausta voitaisiin käsitellä ja koittaa jatkaa elämää. Vainaja ei tiedä edes sitä, minkälaisen kukkalaitteen joku Irmeli laski arkun päälle tai mitä pappi valehteli siitä, kuinka täydellinen ihminen Veijo Vainaja oli.

   Lainaa

  52. Tulos: +37 (43 ääntä)
   Isäni kuoli muutama kuukausi sitten ja luulen, ettei häntä olisi kiinnostunut, vaikka olisin pukeutunut jätesäkkiin. Isäni olisi varmasti ollut tyytyväinen jo siihen, että ylipäätään järjestimme hautajaiset ja olimme siellä kunniottamassa hänen muistoaan.

   Lainaa

  53. Tulos: -60 (108 ääntä)
   Pappani hautajaiset olivat helmikuussa ja olisi ollut pöyristyttävää, jos joku olisi pukeutunut noin. Pappani olikin kunnioitettu ja arvokas ihminen, ilmeisesti valkosen roskaväen hautajaisiin ämmät pukeutuu sit noin. Eivätkä osaa edes hävetä. Jos leskellekkin tuo on ok look, niin se kertoo jo paljon koko suvusta...

   Lainaa

  54. Tulos: +28 (44 ääntä)
   "Kunnon hautajaiset" mitä helvettiä ne on??

   Lainaa

  55. Tulos: +16 (36 ääntä)
   Mun mielestä hautajaisiin mennään suremaan eikä kattomaan kuka pukeutuu omasta mielestä sopimattomasti. Viimeinen asia mitä mietityttää silloin on kaulaaukkoja, värejä tai hameiden pituus. Itte oon mennyt rikkinäisillä kengillä kun ei välitä oikeesti mistään muusta kuin surusta silloin enkä huomannut että olivat "sopimattomia".

   Lainaa

  56. Tulos: -1 (31 ääntä)
   Nea, olet täten kutsuttu hautajaisiini. Voit laittaa vasemman puoleisen asun päälle, jos siltä tuntuu.

   Lainaa

  57. Tulos: +68 (108 ääntä)
   Vau... Siis oikeastiko nuo ovat mielestänne bileasuja, pornoasuja tai jopa huorahtavia? Näen, että mekko on seksikäs, mutta...? Itse laittaisin kumman hyvänsä - siis olettaen että en olisi ylipainoinen vaan henkilö joka voi noita käyttää - mutta mekon kanssa paksut mustat sukkikset ja topin alle tai huivin kaulaan. Oikeanpuoleiseen mieluummin musta, harmaa tai muu tummahkon värinen jakku, mutta ellei ole, kyllä tuo käy. Pääväri on sentään musta. En ihmettele, että nuori nainen, joka on tyylistä kiinnostunut, miettii sitä myös hautajaisten kohdalla. Se voi myös tuoda hänelle itsevarmuutta, jos tilanne jännittää. En ihmettele myöskään, että hän kysyttyään ensin neuvoa päätyy puolustamaan valintojaan, sillä kuka tahansa menisi puolustuskannalle noin törkeästä kommentoinnista. Huoraksi, lutkaksi tms. ei kenenkään pidä koskaan kutsua ketään. Naispuoliset sahaavat sillä omaa oksaansa ja miespuoliset todistavat olevansa sikoja.

   Lainaa

  58. Tulos: +6 (16 ääntä)
   Vesalle pisteet tästä mokasta, muuten vetää koko clusterf*ck sanattomaksi.

   Lainaa

  59. Tulos: +22 (50 ääntä)
   Eioototta: Instagramiin pitää saada hyvä kuva hautajaisista, joten on pynttäydyttävä huolella.
   #hautajaiset #funeral #finnishgirl #saddayprettygirl #checkmymakeup #tears

   Lainaa

  60. Tulos: -23 (57 ääntä)
   Oma ulkonäkö menee nyt aika selvästi vainajan kunnioittamisen edelle. Kuole minkä ikäisenä tahansa, kunhan minä olen hyvännäköinen osallistuja. Näin yleisesti kommentoin.

   Lainaa

  61. King Arthur 4.11.2016 4:41
   Tulos: +65 (81 ääntä)
   "Tässä olis kaks vaatekertaa enkä tiedä oikein kummat sopisi hautajaisiin. Mitä mieltä?" "Ei sinne mennä huoraamaan! Ime vielä p*mpsasi arkunkanteen!" Ei, Tommi. Ei.

   Lainaa

  62. King Arthur 4.11.2016 4:44
   Tulos: +48 (52 ääntä)
   jep..: Meni vähän yli Tomilla mutta ei tuo Nea kauheen terävältä vaikuta… “Ekaa kertaa menossa kunnon hautajasiin”. Ööh, onko se sitten ennen ollut vaan epäkunnollisissa vai miten? Itsellä takana muutamatkin hautajaiset (mummo, äitipuoli, pari tätiä) ja ei oo kyllä ikinä tullut oikein mieleenkään miettiä miten laittais tukan et se sopis jonkin pikkumekon kanssa tms. Tummat, hillityt vaatteet päälle ja tukka siististi vaan, ei kai sinne hautajaisiin mennä näyttäytymään vaan saattamaan vainaja viimeiselle matkalle.
   Ehkei Nea osaa ilmaista itseään kauhean hyvin ja on ehkä ollut lapsena jonkun äidin serkun miehen hautajaisissa? Nyt olisi ensimmäinen läheinen aikuisena naisena kyseessä.

   Lainaa

  63. Tulos: -38 (58 ääntä)
   jeejee: Eihän nuo nyt mitään asiallisimpia hautajaisvaatteita ole, mutta ei kai ulkopuolisella ihmisellä pitäisi mennä noin tunteisiin…
   Miksi sitten kysyi mielipidettä? Ja kuka yleensäkin kysyy kuvien kera, että mitä laittaisi hautajaisiin päälle, huomioh*ora korkeintaan.

   Lainaa

  64. Tulos: -40 (64 ääntä)
   Wiggin: Kaikki jauhaa niistä vaatteista ja ilmeisesti missaa sen että tommi jonkilainen sovinistinen psyko. SElvästi on mennyt sillä asia pikkuisen tunteisiin, sehän on lähettänyt seitsemän viestiä tähän kuvaan, puhuu vainajan häpäisystä ja huoraamisesta, haukkuu tyttöparan pystyyn. Vaikka koko keskusteluhan alkoi siitä että toinen myönsi tietämättömyytensä ja pyysi apua sopivien vaatteiden valinnassa. Inhottava mies.
   Sovinistinen psyko? Pystyt tekemään tällaisen havainnon edes tuntematta koko ihmistä? Onnea, kannattaisi varmaan harkita uraa psykiatrina. Ei kukaan ole oikeasti niin aivoton, että lähtee minarissa hautajaisiin, kunhan haki huomiota.

   Lainaa

  65. Tulos: +64 (70 ääntä)
   Samaa mieltä et kumpikaan asuista ei ihan sovi hautajaisiin, mutta herran jumala kula kehtaa puhua vieraalle ihmiselle, nuorelle tytölle vielä, noin törkeästi ja seksistisesti?

   Lainaa

  66. Tulos: -24 (28 ääntä)
   Onko ilkeää sanoa toivovansa samaa kuin Tommi viidennessä kommentissaan, mutta ilman sanoja "noin pukeutuneena"?

   Lainaa

  67. Tulos: +73 (85 ääntä)
   KCK: Pappani hautajaiset olivat helmikuussa ja olisi ollut pöyristyttävää, jos joku olisi pukeutunut noin. Pappani olikin kunnioitettu ja arvokas ihminen, ilmeisesti valkosen roskaväen hautajaisiin ämmät pukeutuu sit noin. Eivätkä osaa edes hävetä. Jos leskellekkin tuo on ok look, niin se kertoo jo paljon koko suvusta…
   Tasokkaan ihmisen tunnistaa siitä että he eivät kutsu muita "roskaväen ämmiksi". Oma isoisäni, vakava vanhan ajan herrasmies, olisi kyllä antanut anteeksi jos kokemattomuuttani olisin pukeutunut hautajaisiin vähän sinne päin kunhan tarkoitus olisi kunnioittava, mutta ei todellakaan sitä jos nimittelisin ventovieraita (tai ketään) tuolla tavoin.

   Lainaa

  68. Tulos: +45 (51 ääntä)
   Näitä kun itsekin joutuin joku aika sitten googlettelemaan niin paras kommentti oli "pahin moka on kytätä ja arvostella muiden pukeutumista".

   Lainaa

  69. Tulos: +26 (26 ääntä)
   Tuota noin...olen itsekin hillityn ja perinteisen pukeutumisen kannalla, mutta mikä minä olen sanomaan jos jonkun hautajaisiin on vaikka sovitusti - ehkä jopa vainajan aiemmasta pyynnöstä - pukeuduttu rennommin? Itse ehkä ainakin haluaisin, että suremisen lisäksi omissa hautajaisissani olisi myös iloista ja rentoa tunnelmaa muistojen kera - ei sillä, että minua siinä vaiheessa enää kiinnostaisi tän maailman meno.

   Lainaa

  70. Chrysostomus 5.11.2016 12:20
   Tulos: -40 (54 ääntä)
   En ymmärrä miksi hautajaisissa ei voisi tehdä suremisen ohessa vähän pätäkkää, vaikkapa sitten myymällä pyllyreikäänsä pastorille. Jos on juutalaisen bisnesvaisto ja keskustapoliitikon pyllyreikä, pääsee jo pitkälle.

   Lainaa

  71. Tulos: +34 (42 ääntä)
   Oon useammankin kerran nähnyt ton oikeanpuolimmaisen pukuyhdistelmän suvun hautajaisissa. Ei oo ennen tätä päivää käyny mielessäkään ettei se olis sopiva asu hautajaisiin.

   Lainaa

  72. Tulos: +35 (37 ääntä)
   jj: Ymmärrän Tommin pointin, mutta miksi sitä pitää spammaa kokoajan sinne. Olisi kertonut asiansa ja jättänyt sikseen eikä kokoajan samasta käydä kimppuun.
   Tommi on jonkinsortin kotipiru tai ainakin wannabe-isäntä. Naiset pakenevat kauhuissaan tuonkaltaista miestä heti kun ulkokultaisuus hälvenee, ja Tommi paljastaa millainen epäsosiaalinen raivoisa hylkiö hän oikeasti on. Näiden miesten uhreja on toisinaan Turvakodeissa ja lehtien perhetragedia-uutisissa.

   Lainaa

  73. voihelevetti 6.11.2016 9:07
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   tommista ei voi sanoa muutaku´´ taas yks vitun moraalinvartija vauhdissa ´´ :D :D

   Lainaa

  74. Tulos: +32 (34 ääntä)
   Ehdin jo odottamaan, että Nea vetäisi jonkun hirveän itkupotkuraivarin, kun useammat ihmiset pitäisivät pukuja sopimattomina häihin, mutta sitten tuli Tommi ja... Jos Tommi on tädin miehen veli, poika tai isä, niin ymmärrän surun murtamalta tuollaisen reaktion. Muussa tapauksessa Tommi on kammottava, sovinistinen stalkkeri.

   Lainaa

  75. Tulos: +28 (36 ääntä)
   Kumpikaan ei mielestäni ole ollenkaan paha asuvalinta. Mekossa on kuitenkin pitkät hihat ja jos alle laittaa paksut ja peittävät tummat legginsit/sukkikset niin mitään ei edes vilahda. Kirkkoon voi laittaa, vaikka jonkun huivin kaulaan, jos siltä tuntuu. Huorahtavia noista ei kyllä millään saa. Mustakin tuntuu että posella ollut osuutta asiaan. Ei kai hautajaisissakaan asun ihan kokomusta nyt tarvitse olla, yumma yleis-ilme. Tuossa toisessa on kaikki muu mustaa paitsi bleiseri, ja jos ulkotakkikin on vielä tumma niin mikäs siinä. Valkoinen on muutenkin neutraali väri. Olen itsekin ollut sinisessä mekossa ja tummassa neuleessa hautajaisissa ja ihan asialliset vaatteet ne oli.

   Lainaa

  76. Tulos: +45 (47 ääntä)
   Ja milloinkohan luovutaan siitä ajatusmaailmasta, että naisia saa haukkua lutkiksi vaatteiden perusteella? Huoh. Ja tiedän, että ko. nainen kysyi mielipidettä vaatteistaan, mutta kyse taisi kumminkin olla valinnasta kahden välillä. Mun mielestä ainoa ongelma tossa tokassa on valkonen jakku ja eka on oikein hyvä. Se, että naisella on hyvä vartalo ja haluaa sitä korostaa, ei tee hänestä mitään muuta kuin itsevarman. Ja on tosi sääli, että sitä pitää yrittää murentaa kaikenmaailman lutkittelulla.

   Lainaa

  77. Tulos: +15 (23 ääntä)
   Harmi, kun lopullista asuni kuvaa ei julkaistu. Tästä saa nyt todella väärän kuvan minusta/ ja tuosta koko keskustelusta.

   Lainaa

  78. Tulos: +25 (25 ääntä)
   Nea: Harmi, kun lopullista asuni kuvaa ei julkaistu. Tästä saa nyt todella väärän kuvan minusta/ ja tuosta koko keskustelusta.
   Lähetä se meille tai linkkaa kommentteihin.

   Lainaa

  79. Tulos: +29 (31 ääntä)
   Engeli: No toi oikeen puoleinen ois kyl iha jees asiallinen ku toi takkikin ois viel vaan musta vasen on oikeesti vitun lutka saatana hautajaisiin mennään kunnioittamaan vainajaa eikä esittelemään persettä helvetti sentään! Ps. Tommilla alkoi jöpöttää ja siitä hermostuneisuus. Diagnoosi: ei omaa emäntää. Ja Tommi! Tuo törkeyden esikuva! Olis voinu lopettaa hiukka aikasemmin ton molotuksen!
   tommia käsket lopettamaan aikasemmin, mutta sinä vaan jatkat siitä "vasen on oikeesti vitun lutka saatana hautajaisiin mennään kunnioittamaan vainajaa eikä esittelemään persettä helvetti sentään!" voisit itsekkin olla hiljaa. minusta tuo puku missä on housut ja jakku sopii hyvin hautajaisiin. mekko ehkä liian lyhyt hautajaisiin, mutta ei silti pidä huoraksi ja lutkaksi haukkua.

   Lainaa

  80. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Hohhoijaa taas. Hautajaispukeutumisen etikettiä on syytä noudattaa jos vainaja on etäisempi, vainaja itse, tai lähiomaiset ovat muodollisuuden ystäviä, tai jos kyseessä on virallisempi tilaisuus, mistä ei ilmeisesti tässä ole kyse. Itse olen halunnut läheisteni hautajaisiin lämpimämpää tunnelmaa ja ollut tyytyväinen jos saattojoukko ei näytä korppiparvelta. Omiini toivoisin ihmisten tulevan itsensä näköisinä ja pistävän päälleen sitä missä tuntuu hyvältä olla. Arkustakin haluan kauniin värisen. Ei vaatteilla surra. Hautajaisiin ja niiden muotoihin on ollut lapsesta asti tavanomaista läheisempi kosketus, koska lähisukulainen on toiminut alalla, ja on sääli katsoa miten ihmiset eivät uskalla vieläkään usein tehdä tilaisuudesta itsensä/ vainajan näköistä, vaan 'näytellään' vanha käsikirjoitus läpi hiilipaperikopiona muista. Kunnioittavampaa olisi, jos vainajan persoona saisi näkyä enemmän.

   Lainaa

  81. Tulos: -1 (9 ääntä)
   Markus pelasti :D Meinasi mennä vakavaksi.

   Lainaa

  82. Tulos: +17 (27 ääntä)
   Tylsimys: Nea, tulisitko sitten hautajaisten jälkeen mun luo. Kelpaat ihan noissa vaatteissa.
   Yök?
   Kyöpeli: Vau… Siis oikeastiko nuo ovat mielestänne bileasuja, pornoasuja tai jopa huorahtavia? Näen, että mekko on seksikäs, mutta…? Itse laittaisin kumman hyvänsä – siis olettaen että en olisi ylipainoinen vaan henkilö joka voi noita käyttää – Huoraksi, lutkaksi tms. ei kenenkään pidä koskaan kutsua ketään. Naispuoliset sahaavat sillä omaa oksaansa ja miespuoliset todistavat olevansa sikoja.
   En tiedä millä sanalla pitäisi kuvata ihmistä, joka kuvittelee, etteivätkö ylipainoiset naiset ole "henkilöitä, jotka voivat pukeutua" samoihin vaatteisiin kuin laihatkin. Meinasit vissiin, että laiha nainen saa kiharrella tukkaansa, koristella itseään koruin ja meikein ja vetää hautajaisiin päälleen norjaa vartaloa nuoleva pikkumusta coctailmekko päälle (jonka itsekin toteat seksikkääksi), mutta täysin sama setup on läskin päällä epäsopiva? Musta telttako olisi korrektimpi? Tälleen niinku läskinä sanon, että kumpikin asuvalinta on tökerö, itse peittäisin reidet sekä tissivaon - enkä vain siksi, etteivätkö coctailmekoissa instakuvia uploadaavat kassasurijat järkyttyisi. Omiin hautajaisiin soisin, että porukka tulee vaikka narustringeissä, koska itse en mikään siveyden sipuli ole. Mutta kunnioitan sellaisia hautajaisia, joissa vainaja ja omaiset ei ehkä ole yhtä räävittömiä kuin mitä itse olen. Tilannetajua.

   Lainaa

  83. Tulos: +22 (22 ääntä)
   Tommi on kyllä harvinaisen turpaanvedettävä vatipää... itse en tuollaista ihmispersettä katsoisi missään juhlissa, oli asu mikä tahansa.

   Lainaa

  84. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Itse en pitäisi kuvan perusteella kumpaakaan asua mitenkään epäasiallisena. Ei siinä niitä tissejä tai persettä mitenkään tuoda esille. Korkeintaan korostetaan naisellista olemusta. Mihin ihmeen burkhaan Nean olisi Tommin mielestä pitänyt pukeutua? Varsinkin kun Tommi ei edes tunne koko Neaa eikä tiedä mitä hänen sukunsa asiasta ajatteli.

   Lainaa

  85. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Herra jumala. Aina löytyy näitä jotka kyttää hautajaisissa että jaha, jaha, kenelläs on päällä mitä ja kuka kävi tervehtimässä omaisia, aijaijai vasta haudalla sanoivat hei, ja oli pienempi kukkapuska kuin noilla, ja ketkä lähti pois paikalta milloinkin ja hetkinen, eikös naapurin Erkki-Pirita ole paikalla ollenkaan, hävytöntä! Henkilökohtaisesti kun laitettiin perheenjäseniä hautaan, ei kiinnostanut hevonp¤%& vertaa, ketä tuli paikalle tai mitä kenelläkin oli päällään, kunhan vaatteet oli eikä niistä paistanut läpi. Kyllä siellä oli ensisijaisena mielessä tarkkailla miten omat läheiset jaksoivat läpi tilaisuuden. Järjestelyissä oli ihan tarpeeksi.

   Lainaa

  86. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Tommi anna olla jo. Ja kaikenlisäks vielä juuri leskeksi jääneen haukkuminen mauttomaksi on mautonta.

   Lainaa

  87. Tulos: -5 (15 ääntä)
   No eipä nuo ihan hautajaisvaatteita ole... Varsinkaan tuo eka.

   Lainaa

  88. Tulos: -7 (9 ääntä)
   fhdhfhd: pantavan näkönen tyty
   Kumpi, ketjun yläpäässä vai alapäässä?

   Lainaa

  89. Vaikeuksiin ajautunut guava 2.8.2021 22:20
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Huhhhuh: Eikö voitaisi jo luopua typerästä traditiosta, että hautajaisiin pitää aina pukeutua mustaan? Itse ainakin toivoisin, että omissa hautajaisissani juhlittaisiin elämää eikä surtaisi kuolemaa, ja mielellään pastelliväreissä. Mutta sitten nämä jäykät perinteiden kannattajat pilaavat jopa sen ainoan juhlan, missä varmasti saan olla keskipisteenä.
   Kirjoita tuo sun testamenttiin.

   Lainaa

  90. Juokseva eläin 18.1.2022 11:15
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   mari: Onkohan kyseessä niin yksinäinen neiti että pitää hautajaisissakin yrittää ettiä seuraa :D
    Kysymys sinulle mari: Mitä noloa tai naurettavaa on yksinäisyydessä?
    Kysymys 2: Miksi on väärin seurustella hautajaisvieraiden kanssa? Sopia vaikka kahvilassakäynti seur. päiväksi sukulaisen kanssa? 
    Kysymys 3: Onko hiustenlaittaminen, meikkaaminen ja lievä ylipukeutuminen aina sen merkki, että on "yksinäinen neiti?"
    -> Siis se joka seurustelee, ei käytä kuin lökäreitä, takkuista ponnaria, ja viskoo meikit roskiin. Ok

   Lainaa

  91. Taittumaton puhveli 23.2.2023 16:38
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Kiti: Tästä puuttuu se, kun Nea laittoi kuvan tuosta mustasta mekosta väärinpäin kaula-aukon saadessa paljon kommentteja. Mekosta tuli hiukan siveellisemmän näköinen. Olen myös samoilla linjoilla siitä, ettei hautajaisiin pueta baarimekkoja tai valkoista jakkua (saati mietitä hiuksia, meikkejä ja [...]
   Kylläpä puhutte sellaista soopaa että oikein poskia punottaa. Kyseisissä vaatteissa ei ole mitään vikaa. Ei kummassakaan. 
   Ja jos kysytte mikä minä olen sanomaan, niin riittääkö se että olen ollut noin 1000 hautajaisissa (luultavasti aika paljon enemmän) ja nähnyt omaisia näissä yhteensä noin….noh vaikea laskea kun korona-aikana oli vähimmillään 6 mutta tavallisena aikana 20-60. Riittänee kun sanon että olen nähnyt paljon. Ainakin 25 000 hautajaisiin osallistuvaa omaista (varmasti enemmän).
   Kyseisissä vaatteissa ei ollut mitään huonoa tai sopimatonta . Millä perusteilla ihmiset näitä arvioivat? 
   Eivät ainakaan ammattilaisen kokemuksella. 
   Entä millä perusteella musta? Väri voin olla mitä vain maan ja taivaan väliltä ellei vainaja ole nimenomaan toivonut mustaa, sittenhän on kiva sitä kunnioittaa . Niin. Puhun kristillisistä (normi luterilaiset siis) hautajaisista, en tietenkään tiedä mistä täällä puhuttiin. 

   Lainaa

  92. Taittumaton puhveli 23.2.2023 16:41
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Vaikeuksiin ajautunut guava: Kirjoita tuo sun testamenttiin.
   Heippa hei.
   On luovuttu jo ajat sitten.
   Mistäköhän vuosikymmenellä elätte?
   Isäni kuoli 2009 ja siellä pukeuduimme värikkäästi. Mulla oli punaista koska se oli iskän lempiväri. Tuosta on jo hyvänen aika 14 vuotta aikaa eikä silloinkaan enää edes mietitty meillä tällaisia naurettavuuksia.
   Ihan nyt keksitte vanhoista valokuvista juttuja. 
   Terveisin  hautajaisten ammattilainen

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hautajaiset, asu, mekko, kuva