Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Donald Trump

Suomeenkin on luvattu pientä kivaa.
Donald Trump

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 76 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. purppurakruunu 15.11.2016 0:39
   Tulos: +909 (941 ääntä)
   Oliks Nora googlettanut "Trump hyökkää Suomeen"?

   Lainaa

  2. Tulos: +837 (891 ääntä)
   Nyt sit oikeesti. Ei voi ihminen olla noin tyhmä kuin nää mokan henkilöt. Luulis että jos on noin pihalla yhteiskunnan asioista, täytyis olla holhouksenalainen. No, nää on kai niitä samoja jotka uskoo nigerialaisprinsseihin...

   Lainaa

  3. Tulos: -101 (239 ääntä)
   No ei toi Kaisa ihan täysin väärässä ole :D

   Lainaa

  4. Tulos: +191 (365 ääntä)
   Tuntuu, että kaikki jotka ovat niin kovin järkyttyneitä trumpin voitosta eivät ole seuranneet vaaleja kunnolla. En sano, etteikö trump olisi vitsi, mutta hänen voittonsa ei yllätä tai tässä kohtaa edes järkytä.

   Lainaa

  5. Tulos: -15 (173 ääntä)
   MAGA

   Lainaa

  6. SS-helferin 15.11.2016 1:24
   Tulos: -181 (529 ääntä)
   Donald Trumpista on maalattu ja kuva että hän olisi uhka ja Hillary olisi pelastus. Todellisuudessa USA tulee parantamaan välejä Venäjän kanssa kun Hillary uhkasi jo ydinaseilla. Syyriassa varmasti tilanne muuttuu kun Venäjä ja USA pelaavat samalla puolella (Assadin, eli hallituksen joukkojen kanssa) kun Obama tuki kapinallisia (eri vallankumouksen tehneitä "maltillisia" terooristeja) ja Venäjä tukenut hallituksen joukkoja. Tehkää MAAILMASTA parempi kuin Obama tai Hillary - sotahullut

   Lainaa

  7. Tulos: +98 (276 ääntä)
   Kaisan kommentti kaikessa typeryydessään on hieman samaa kuin ennen toista maailmansotaa Saksassa jengi ajatteli samoin kansallissosialistisesta puolueesta, etteivät nyt he sentään oikeasti toteuttaisi niitä lupauksiaan, joita sanoivat. Typeriähän ne Trumpit vaalilupaukset ovat, mutta vielä typerämpiä ovat he, jotka vähättelevät niitä eivätkä ota vakavasti.

   Lainaa

  8. spede pasanen haudan takaa 15.11.2016 1:30
   Tulos: -168 (418 ääntä)
   Ei mikään ihme että trumppia vastustavat ovat älykkyydeltään tällä tasolla.

   Lainaa

  9. Tulos: -249 (305 ääntä)
   Joona: heti herätessä noin negatiivinen? Ei hyvin mee.. Hanna: oletko täys aasi? Emma: kattonut liikaa trumpista kuvia? Iina: tod. näk. Joku vitun teini joka ei edes tiedä mitä väliä on vaikka trumppa valittiin, eli komppaa vain muita. Kaisa: ihmisenä ilmeisesti itse parempi? Ja tuntuu muutenkin hyvin asioista tietävän. Selvän-näkijä? Ko? Kö? Nora: jep, mitäköhän tähän pitäis sanoa?

   Lainaa

  10. Tulos: +107 (133 ääntä)
   Ei se Trump sitä Idiocracy:n maailmaa tänne tuonut. Se oli jo täällä valmiiksi.

   Lainaa

  11. Tulos: +230 (234 ääntä)
   Hanna muuta Kanadaan :D

   Lainaa

  12. Tulos: -89 (237 ääntä)
   Raxxus: Kaisan kommentti kaikessa typeryydessään on hieman samaa kuin ennen toista maailmansotaa Saksassa jengi ajatteli samoin kansallissosialistisesta puolueesta, etteivät nyt he sentään oikeasti toteuttaisi niitä lupauksiaan, joita sanoivat. Typeriähän ne Trumpit vaalilupaukset ovat, mutta vielä typerämpiä ovat he, jotka vähättelevät niitä eivätkä ota vakavasti.
   Pitihän se arvata, että vielä natsikortti jostain lävähtää :D Argumenttisi on täysin invalidi.

   Lainaa

  13. Tulos: +296 (304 ääntä)
   Legolandia odotellessa.

   Lainaa

  14. Tulos: +169 (171 ääntä)
   Jimbo: Nyt sit oikeesti. Ei voi ihminen olla noin tyhmä kuin nää mokan henkilöt. Luulis että jos on noin pihalla yhteiskunnan asioista, täytyis olla holhouksenalainen. No, nää on kai niitä samoja jotka uskoo nigerialaisprinsseihin…
   Mulle tuli tosta ekasta mieleen se ikivanha moka, jossa joku oikeasti luuli, että Madonna on suomalainen... Jotkut elää jossain ihan ihmeellisessä kuplassa.

   Lainaa

  15. enmäjaksakeksiinimee 15.11.2016 5:29
   Tulos: +4 (82 ääntä)
   Voisin mennä Hesburgeriin ja syödä siellä MAGA-aterian

   Lainaa

  16. Tulos: -18 (52 ääntä)
   Pitkästä aikaa tosi hauska moka!

   Lainaa

  17. Can't Stump 15.11.2016 8:20
   Tulos: -67 (149 ääntä)
   Severi (ja muut joiden mielestä valitsijamiehet on epäreilua) ei taida tajuta, että noin puolet USA:n väestöstä asuu muutaman osavaltion sisällä suurkaupungeissa. Jos pelkät kansan äänet vaikuttaisivat, vain heidän äänillään olisi merkitystä. Suoraan sanottuna vaalien tulos olisi varma jo ennen vaalipäivää, koska suurkaupungeissa demokraattien ehdokas on etulyöntiasemassa.

   Lainaa

  18. Oikeistomies 15.11.2016 8:34
   Tulos: -93 (229 ääntä)
   Tuo Hillaryn kannattajien itkuinen ulina vaalituloksen jälkeen on kyllä ollut hauskaa seurattavaa.

   Lainaa

  19. Tulos: +83 (233 ääntä)
   Trump haluaa naisten oikeuksien menevän askeleen taaksepäin eikä tue LGBT-yhteisöä :/ Samalla haluaa kieltää abortit täysin. Tiedä sitten kumpi on tärkeämpi, ihmisoikeudet vai rauha maailmassa... En ole Hillaryn tukija henkeen ja vereen, mutta olisi lohduttanut vähän enemmän, jos olisi naispresidentti kerrankin...

   Lainaa

  20. Tulos: +80 (100 ääntä)
   Tuskin ne vaalit ens vuonna on uudestaan.

   Lainaa

  21. Tulos: +72 (84 ääntä)
   En oo ihan varma, mutta veikkaan C) KANADA.

   Lainaa

  22. Tulos: +142 (198 ääntä)
   Lokki: Pitihän se arvata, että vielä natsikortti jostain lävähtää Argumenttisi on täysin invalidi.
   Se ei ollut natsikortti, vaan täysin pätevä vertaus poliittisista lupauksista ja niiden toteutumisesta. Parempiakin esimerkkejä olisi ollut, mutta tuossakin poliittiset lupaukset olivat subjektina, ei natsit. Kannattaa opetella lukemaan niitä muutamia oikeistolaisuuteen viittaavia avainsanoja pitemmälle, niin ehkä sinäkin ymmärtäisit tästä maailmaasta hieman enemmän.

   Lainaa

  23. Tulos: +94 (142 ääntä)
   Köpi: Tuntuu, että kaikki jotka ovat niin kovin järkyttyneitä trumpin voitosta eivät ole seuranneet vaaleja kunnolla. En sano, etteikö trump olisi vitsi, mutta hänen voittonsa ei yllätä tai tässä kohtaa edes järkytä.
   Minua ainakin sekä yllätti että järkytti, kun opin ensimmäistä kertaa elämässäni että demokratian mallimaaksi itseään kutsuvassa USA:ssa on mahdollista että jotkut valitsijamiehet vaikka toisella puolella maata, joihin sinulla ei ole osaa eikä arpaa, voi mitätöidä äänesi. Ja miljoonien muiden siinä samalla. En olisi uskonut että USA on tuollainen demokratian irvikuva.

   Lainaa

  24. Ei nyt aivan... 15.11.2016 10:24
   Tulos: +60 (80 ääntä)
   Can’t Stump: Severi (ja muut joiden mielestä valitsijamiehet on epäreilua) ei taida tajuta, että noin puolet USA:n väestöstä asuu muutaman osavaltion sisällä suurkaupungeissa. Jos pelkät kansan äänet vaikuttaisivat, vain heidän äänillään olisi merkitystä. Suoraan sanottuna vaalien tulos olisi varma jo ennen vaalipäivää, koska suurkaupungeissa demokraattien ehdokas on etulyöntiasemassa.
   Miten tulos olisi varma ennen ennen vaalipäivää jos tässä vaiheessa Clintonin ja Trumpin äänien vertailussa Clinton johtaa 50,28% vs Trump 49,72%?

   Lainaa

  25. jörkyttävää 15.11.2016 10:31
   Tulos: +77 (119 ääntä)
   Köpi: Tuntuu, että kaikki jotka ovat niin kovin järkyttyneitä trumpin voitosta eivät ole seuranneet vaaleja kunnolla. En sano, etteikö trump olisi vitsi, mutta hänen voittonsa ei yllätä tai tässä kohtaa edes järkytä.
   Kyllä se voi järkyttää, vaikka ei yllättäisi. Tuollainen öykkäri ja muiden hyväksikäyttäjä, ja ameriikan kansan rajaton tyhmyys vairioittaa minun herkkää psyykettäni.

   Lainaa

  26. Tulos: -4 (48 ääntä)
   Just me: Trump haluaa naisten oikeuksien menevän askeleen taaksepäin eikä tue LGBT-yhteisöä Samalla haluaa kieltää abortit täysin.
   http://www.washingtontimes.com/news/2016/nov/2/donald-trump-holds-high-flag-gay-equality/

   Lainaa

  27. Tulos: +87 (93 ääntä)
   Hanna ja Iina eivät taida edes tietää mihin maahan se Trump valittiin presidentiksi.

   Lainaa

  28. Tulos: +16 (56 ääntä)
   Dilulilu: Joona: heti herätessä noin negatiivinen? Ei hyvin mee.. Hanna: oletko täys aasi? Emma: kattonut liikaa trumpista kuvia? Iina: tod. näk. Joku vitun teini joka ei edes tiedä mitä väliä on vaikka trumppa valittiin, eli komppaa vain muita. Kaisa: ihmisenä ilmeisesti itse parempi? Ja tuntuu muutenkin hyvin asioista tietävän. Selvän-näkijä? Ko? Kö? Nora: jep, mitäköhän tähän pitäis sanoa?
   "Selvän-näkijä"?? HAHAHAHAHAHAHA Et oo tosissas!

   Lainaa

  29. Tulos: -34 (64 ääntä)
   Ehkä Hanna tarkoitti sitä, että muuttaa pois Suomesta sitten, jos Trumpin valinta alkaa vaikuttaa esimerkiksi Itämeren tilanteeseen.

   Lainaa

  30. Tulos: +71 (89 ääntä)
   KooPee: Minua ainakin sekä yllätti että järkytti, kun opin ensimmäistä kertaa elämässäni että demokratian mallimaaksi itseään kutsuvassa USA:ssa on mahdollista että jotkut valitsijamiehet vaikka toisella puolella maata, joihin sinulla ei ole osaa eikä arpaa, voi mitätöidä äänesi. Ja miljoonien muiden siinä samalla. En olisi uskonut että USA on tuollainen demokratian irvikuva.
   Ainahan tässä käy näin. Jossain The Onionissa tms uutisoitiin suunnilleen (joudun lainaamaan ulkomuistista kun Google ei löydä joten mennee vähän sinnepäin) "-stanissa pidettiin vaalit. Eniten ääniä saanut ehdokas voitti. Yhdysvallat raivoissaan tästä demokratian halventamisesta". Eli ei ole ensimmäinen kerta kun republikaani voittaa vaikka äänet menivät demokraatille. Itse kyllä kallistuisin tämän -stanilaisen vaalitavan puolelle jossa ei käytetä valitsijamiehiä; kyllähän vähemmistöjen oikeuksia pitää kunnioittaa, mutta ei se sentään tarkoita että heidän pitäisi saada päättää enemmistön asioista -jos vaikkapa homot saavat mennä naimisiin, mitä se minua haittaa, saan olla heteronaimisissa edelleenkin, mutta jos chicagolainen asianajaja ei saa aborttia koska pientilallisen North-Carolinasta mielestä sellainen ei sovi, niin se onkin jotain ihan muuta. Lintu oli hauska.

   Lainaa

  31. Tulos: -42 (94 ääntä)
   Go Trump! Eihän tuo jenkkien pressanvaalien äänestyssysteemi nyt niin paljoa edes poikkea suomen eduskuntavaaleista. Voihan täälläkin Uudenmaan vaalipiiristä päästä mitättömillä äänillä eduskuntaan neppailemaan, kun joku Pohjois-Suomesta esim. Jyväskylästä saa paljon enemmän henkilökohtaisia ääniä, mutta ei pääse puoluevaalien takia läpi.

   Lainaa

  32. mörökölli minut vieköön 15.11.2016 13:09
   Tulos: +65 (71 ääntä)
   hnsnsfnbs: Ehkä Hanna tarkoitti sitä, että muuttaa pois Suomesta sitten, jos Trumpin valinta alkaa vaikuttaa esimerkiksi Itämeren tilanteeseen.
   Ehkä Hanna tarkoitti, että aikoo muuttaa USA:han koska tykkää niin Trumpista.

   Lainaa

  33. Tulos: +3 (53 ääntä)
   Niille jotka huutelevat että valkoiset rasistit voittivat vaalit trumpille: tilastot sanovat muuta. Trump voitti vaalit koska demokraatit eivät äänestäneet kuten ennen ja republikaanit saivat huomattavasti enemmän ääniä vähemmistöiltä (mustat, latinot, aasialaiset) kuin aiemmin. Ja niille jotka sanovat että 75% kansasta ei äänestänyt Trumpia, niin lukema on sama Clintonille.

   Lainaa

  34. Miinusta tulee 15.11.2016 14:32
   Tulos: -76 (146 ääntä)
   Molemmat ehdokkaat oli huonoja, mutta onhan tämä vihervassarisuvakkien itku ja ulina Trumpin voiton jälkeen ollut mukavaa viihdettä. Trump on kuitenkin se pienempi paha verrattuna Hillaryyn.

   Lainaa

  35. Tulos: +53 (57 ääntä)
   Cornholio: No ei toi Kaisa ihan täysin väärässä ole
   Paitsi ettei ens vuonna ole vaaleja.

   Lainaa

  36. Tulos: +2 (24 ääntä)
   Yritinpä vaihteeksi klikata tykkäysnappia Emman julkaisussa. :D

   Lainaa

  37. Tulos: -7 (69 ääntä)
   Minkä takia ihmiset on niin hysteerisiä tuollaisesta asiasta? Clinton olis ollut melkein yhtä huono vaihtoehto, ellei huonompikin. Yhdysvaltain presidentti ei ole keisari. Siellä on iso kasa porukkaa joilta pitää hakea hyväksyntä päätöksiin. Sikälimikäli Trump ei itse sitä muuria maksa, en oikeasti usko että senaatti sellaista hyväksyy. Enkä usko että se voi pitää tuota samanlaista hyökkäävää asennetta valtionpäämiehenä. Hillary vaikutti aika triggerhappylta, sanoi muunmuassa että Syyrian ilmatilaan julistetaan lentokielto mikä olisi aivan varmasti aiheuttanut kahnausta muunmuassa Venäjän kanssa. Ennemmin haluaisin välien paranevan kuin huononevan näiden kahden supervallan välillä. Lisäksi "vitsaili" siitä että Snowdenia pitäisi pommittaa kun eivät muuten pääse siihen käsiksi. Onhan se tietysti tehnyt maanpetoksen, mutta ei se mikään terroristi ole.

   Lainaa

  38. Tulos: -10 (46 ääntä)
   KooPee: Minua ainakin sekä yllätti että järkytti, kun opin ensimmäistä kertaa elämässäni että demokratian mallimaaksi itseään kutsuvassa USA:ssa on mahdollista että jotkut valitsijamiehet vaikka toisella puolella maata, joihin sinulla ei ole osaa eikä arpaa, voi mitätöidä äänesi. Ja miljoonien muiden siinä samalla. En olisi uskonut että USA on tuollainen demokratian irvikuva.
   Et näköjään ole oppinut yhtään mitään. Valitsijamiehet eivät todellakaan voi mitätöidä kenenkään ääntä. Osavaltion kaikkien valitsijamiehien äänet menevät sille ehdokkaalle, joka on saanut eniten ääniä kansalta. Kannattaa tutustua siihen aiheeseen, mitä kritisoi, ettet tee itsestäsi ihan idioottia.

   Lainaa

  39. Tulos: +56 (64 ääntä)
   Can’t Stump: Severi (ja muut joiden mielestä valitsijamiehet on epäreilua) ei taida tajuta, että noin puolet USA:n väestöstä asuu muutaman osavaltion sisällä suurkaupungeissa. Jos pelkät kansan äänet vaikuttaisivat, vain heidän äänillään olisi merkitystä. Suoraan sanottuna vaalien tulos olisi varma jo ennen vaalipäivää, koska suurkaupungeissa demokraattien ehdokas on etulyöntiasemassa.
   Miksi sillä pitäisi olla niin paljon väliä missä äänestäjä asuu? Enemmän ääniä saaneen pitäisi voittaa ihan äänestäjien maantieteellisestä sijoittumisesta riippumatta. Yhden äänen pitäisi tarkoittaa ihan oikeasti yhtä ääntä. Nyt USA:ssa tilanne on semmoinen että vaalit voitaisiin ihan yhtä hyvin pitää pelkissä vaa'ankieliosavaltioissa, koska muiden äänillä ei tule ikinä olemaan mitään merkitystä. Ei se ole mitään demokratiaa.

   Lainaa

  40. Tulos: +23 (49 ääntä)
   Kertoo jo jotain Trumpista että näinkin typerät yksilöt ymmärtävät olla häntä vastaan :D joskin hieman kyseenalaisin piirtein.

   Lainaa

  41. Tulos: +14 (50 ääntä)
   Köpi: Tuntuu, että kaikki jotka ovat niin kovin järkyttyneitä trumpin voitosta eivät ole seuranneet vaaleja kunnolla. En sano, etteikö trump olisi vitsi, mutta hänen voittonsa ei yllätä tai tässä kohtaa edes järkytä.
   Useimmat arvostetut lehdet, poliitikot ja oikeastaan koko sivistynyt maailma yllättyi, Köpi ei.

   Lainaa

  42. Tulos: +9 (63 ääntä)
   y.ö.h: Minkä takia ihmiset on niin hysteerisiä tuollaisesta asiasta? Clinton olis ollut melkein yhtä huono vaihtoehto, ellei huonompikin. Yhdysvaltain presidentti ei ole keisari. Siellä on iso kasa porukkaa joilta pitää hakea hyväksyntä päätöksiin. Sikälimikäli Trump ei itse sitä muuria maksa, en oikeasti usko että senaatti sellaista hyväksyy. Enkä usko että se voi pitää tuota samanlaista hyökkäävää asennetta valtionpäämiehenä. Hillary vaikutti aika triggerhappylta, sanoi muunmuassa että Syyrian ilmatilaan julistetaan lentokielto mikä olisi aivan varmasti aiheuttanut kahnausta muunmuassa Venäjän kanssa. Ennemmin haluaisin välien paranevan kuin huononevan näiden kahden supervallan välillä. Lisäksi “vitsaili” siitä että Snowdenia pitäisi pommittaa kun eivät muuten pääse siihen käsiksi. Onhan se tietysti tehnyt maanpetoksen, mutta ei se mikään terroristi ole.
   Arvaan: lienet vähintään valkoihoinen, mahdollisesti olet lisäksi mies. Ei yllätä, mikset ymmärrä monien hysteriaa.

   Lainaa

  43. Tulos: -16 (54 ääntä)
   Janni: Arvaan: lienet vähintään valkoihoinen, mahdollisesti olet lisäksi mies. Ei yllätä, mikset ymmärrä monien hysteriaa.
   Eli pitää olla valkoinen mies, jotta kykenee suhtautumaan yhdysvaltojen vaalitulokseen rationaalisesti? Tunnustan itsekin, en ymmärrä hysteriaa. Ei nimittäin ole ainuttakaan tilannetta tullut vastaan, jossa hysteerisestä ulinasta olisi ollut hyötyä. Trumpin valinta ei tosiaan ole mikään maailmanloppu. Yhdysvallat pysyy edelleen riippuvaisena NATO liittolaisistaan säilyttääkseen asemansa Lähi-Idässä. Lyhyellä aikavälillä Clinton olisi ollut kenties helpompi presidentti Venäjän luoteisille naapureille, koska hän selkeästi keskittyy politiikassaan Venäjään. Trump keskittyy ulkopolitiikassaan enemmän Aasiaan. Venäjä on suurvalta vain ydinaseilla mitattuna. Venäjän talous on pienempi kuin Brasilia, alle 10% EU:n tai USA:n talouksista. Sen puolustusbudjetti on myös n. 10% USA:n puolustusbudjetista. Venäjä ei ole USA:lle todellinen uhka, ei vaikka kuinka meuhkaavat, joten Trump suhtautuu asiaan realistisesti ja keskittyy suurempaan uhkaan, Kiinaan. Venäjä on myös taloudellisesti riippuvainen Euroopasta ja Yhdysvalloista, samoin kuin Yhdyavallat on taloudellisesti riippuvainen Euroopasta. Venäjä ei avoimeen sotaan Natoa tai edes Suomea vastaan lähde, se olisi poliittinen ja taloudellinen itsemurha, Natoa vastaan myös sotilaallinen itsemurha. Suomenkin kohdalla todellinen pyrrhinen voitto. Clinton olisi helpottanut Naton ulkopuolisten venäjän naapureiden asemaa, mutta vain lyhyellä aikavälillä suhteessa Trumpiin. Koska Clintonin politiikka olisi vähentänyt Venäjän suomeen kohdistamaa painostusta. Trumpin ulkopolitiikka johtaa tilanteeseen, jossa omat änkyrä-stal..putinistimme voivat saada tuhoa aikaan, ohjaamalla Suomea riippuvaisemmaksi Venäjästä sen sijaan, että paukkuja suunnattaisiin länsimarkkinoille (se venäjä on edelleen vain alle 10% EU:n talouden koosta).

   Lainaa

  44. muodikas goy 15.11.2016 22:12
   Tulos: +11 (29 ääntä)
   White Votes Matter

   Lainaa

  45. Tulos: +45 (55 ääntä)
   Niin: http://www.washingtontimes.com/news/2016/nov/2/donald-trump-holds-high-flag-gay-equality/
   Ihan hirveesti mieltä lämmittää et se on jossain heiluttanu kannattajiensa tekemää lippua, kun ko. herra on kuitenkin muun muassa valinnut itselleen varapresidentin joka kannattaa eheytys"terapiaa"

   Lainaa

  46. King Arthur 15.11.2016 23:01
   Tulos: +22 (26 ääntä)
   Niin: http://www.washingtontimes.com/news/2016/nov/2/donald-trump-holds-high-flag-gay-equality/
   Hienosti pitää symbolia ylösalaisin. Kukahan tuohonkin on tussilla sutaissut?

   Lainaa

  47. Tulos: +24 (34 ääntä)
   hurraa: Ihan hirveesti mieltä lämmittää et se on jossain heiluttanu kannattajiensa tekemää lippua, kun ko. herra on kuitenkin muun muassa valinnut itselleen varapresidentin joka kannattaa eheytys”terapiaa”
   Pencen mielipiteistä eheytysterapia nyt on niitä joista vähiten olisin huolissani. Sen herran ajama politiikka on niin tiedevastaista, kuin olla ja voi. Tosi parempi euroopalle, siirtyypähän tieteen ja teknologian kehityksen painopiste takaisin vanhaa maailmaa kohti.

   Lainaa

  48. Tulos: +36 (40 ääntä)
   Sargee: Pencen mielipiteistä eheytysterapia nyt on niitä joista vähiten olisin huolissani. Sen herran ajama politiikka on niin tiedevastaista, kuin olla ja voi. Tosi parempi euroopalle, siirtyypähän tieteen ja teknologian kehityksen painopiste takaisin vanhaa maailmaa kohti.
   LGBT-oikeiksista puhuttiin, joten sitä asiaa kommentoin. Mutta joo, onhan se äijä muutenkin ihan sekaisin, ei siinä mitään.

   Lainaa

  49. itseasiassa 16.11.2016 0:37
   Tulos: -4 (14 ääntä)
   Neuvostoliitto oli supervalta. Neuvostoliitto hajosi 25 vuotta sitten, jolloin Yhdysvallat jäi maailman ainoaksi supervallaksi. Googleta jos jaksat.

   Lainaa

  50. itseasiassa 16.11.2016 0:39
   Tulos: -4 (6 ääntä)
   Monarkki: Yritinpä vaihteeksi klikata tykkäysnappia Emman julkaisussa.
   perus

   Lainaa

  51. Tulos: +6 (10 ääntä)
   y.ö.h: Minkä takia ihmiset on niin hysteerisiä tuollaisesta asiasta? Clinton olis ollut melkein yhtä huono vaihtoehto, ellei huonompikin. Yhdysvaltain presidentti ei ole keisari. Siellä on iso kasa porukkaa joilta pitää hakea hyväksyntä päätöksiin. Sikälimikäli Trump ei itse sitä muuria maksa, en oikeasti usko että senaatti sellaista hyväksyy. Enkä usko että se voi pitää tuota samanlaista hyökkäävää asennetta valtionpäämiehenä. Hillary vaikutti aika triggerhappylta, sanoi muunmuassa että Syyrian ilmatilaan julistetaan lentokielto mikä olisi aivan varmasti aiheuttanut kahnausta muunmuassa Venäjän kanssa. Ennemmin haluaisin välien paranevan kuin huononevan näiden kahden supervallan välillä. Lisäksi “vitsaili” siitä että Snowdenia pitäisi pommittaa kun eivät muuten pääse siihen käsiksi. Onhan se tietysti tehnyt maanpetoksen, mutta ei se mikään terroristi ole.
   Venäjä ei ole millään mittarilla supervalta. Sen talous on kutakuinkin vastaavan kokoinen italian kanssa, ja sotilaallisesti se jää kaikilla osa-alueilla yhdysvaltain varjoon.

   Lainaa

  52. Tulos: -9 (23 ääntä)
   Just: Go Trump! Eihän tuo jenkkien pressanvaalien äänestyssysteemi nyt niin paljoa edes poikkea suomen eduskuntavaaleista. Voihan täälläkin Uudenmaan vaalipiiristä päästä mitättömillä äänillä eduskuntaan neppailemaan, kun joku Pohjois-Suomesta esim. Jyväskylästä saa paljon enemmän henkilökohtaisia ääniä, mutta ei pääse puoluevaalien takia läpi.
   sulle tulee kyllä höpönä miinusta, vaikka tottahan tuo on... :D

   Lainaa

  53. Puolikiero_savolainen 16.11.2016 9:53
   Tulos: +8 (22 ääntä)
   SS-helferin: Donald Trumpista on maalattu ja kuva että hän olisi uhka ja Hillary olisi pelastus. Todellisuudessa USA tulee parantamaan välejä Venäjän kanssa kun Hillary uhkasi jo ydinaseilla. Syyriassa varmasti tilanne muuttuu kun Venäjä ja USA pelaavat samalla puolella (Assadin, eli hallituksen joukkojen kanssa) kun Obama tuki kapinallisia (eri vallankumouksen tehneitä “maltillisia” terooristeja) ja Venäjä tukenut hallituksen joukkoja. Tehkää MAAILMASTA parempi kuin Obama tai Hillary – sotahullut
   Todellisuudessa ne oli Republikaanit, jotka kannattivat Ukrainan armeijan ja Syyrian opposition raskasta aseistamista, siis niitä jotka taistelee venäläisiä vastaan. Mutta Obama munattomana jarrutteli. On melkoista haihattelua kuvitella että yksi Trumppi parantaisi 2. maailmansodsta lähtien olleen huonot välit kuntoon tuosta noin vaan. Trumpin tuleva neuvonantaja/ministeri kerkesi jo sanomaan, että venäläisten on turha kuvitella pullistelevansa USA:n armeijalle, ja tottahan hän puhui. Hillary ei ole koskaan uhannut ydinaseella, älä puhu sontaa. "Assadin, eli hallituksen joukkojen kanssa" Assadin, joka on murhauttanut omaa kansaansa jo yli viisi vuotta. Sama Assad, joka on käyttänyt lukuisia kertoja kemiallisia aseita siviilejä kohtaan. Sekö on se hallitus jota täytyy tukea? Assadin mandaatti hallita meni jo siinä vaiheessa kun hän aloitti kansanmurhan. Ja voi hyvin olla, että nyt kun rebut päättää, niin siellä laitetaan sekä Syyria että Venäjä kuriin. USA tekisi se hetkessä halutessaan, sen verran isot asevoimat sillä on tuollakin alueella.

   Lainaa

  54. Tulos: +29 (33 ääntä)
   Miinusta: sulle tulee kyllä höpönä miinusta, vaikka tottahan tuo on…
   IHan vaan siksi, että luulee Jyväskylän olevan Pohjois-Suomessa.

   Lainaa

  55. Tulos: -22 (36 ääntä)
   Liberaalien itkupotkuraivarit lämmittävät aina mieltä :)

   Lainaa

  56. Tulos: -24 (42 ääntä)
   "Clinton olis ollut melkein yhtä huono vaihtoehto, ellei huonompikin" Melkein? Suomen kannalta ehdottomasti huonompi vaihtoehto. Nainen on myös rikollinen, tämän takia monet äänestivät häntä vastaan. Miksi fakta on näin vaikea hyväksyä? Katsokaa youtubesta haastatteluita.

   Lainaa

  57. Tulos: -28 (46 ääntä)
   Miinusta tulee: Molemmat ehdokkaat oli huonoja, mutta onhan tämä vihervassarisuvakkien itku ja ulina Trumpin voiton jälkeen ollut mukavaa viihdettä. Trump on kuitenkin se pienempi paha verrattuna Hillaryyn.
   Mikä yllätys se on, että "suvaitsevaiset" eivät suvaitse eriäviä mielipiteitä? Netissä on video Trump-protestoijasta joka keskellä katua ulostaa peffa paljaana ja tahraa kätensä ulosteisiinsa. Kertonee oleellise Clintonin kannattajista.

   Lainaa

  58. Tulos: -23 (39 ääntä)
   Just me: Trump haluaa naisten oikeuksien menevän askeleen taaksepäin eikä tue LGBT-yhteisöä Samalla haluaa kieltää abortit täysin. Tiedä sitten kumpi on tärkeämpi, ihmisoikeudet vai rauha maailmassa… En ole Hillaryn tukija henkeen ja vereen, mutta olisi lohduttanut vähän enemmän, jos olisi naispresidentti kerrankin…
   Miksi valehtelet? Ei kukaan ole kieltämässä abortteja täysin vaan sen, että lähes keskos-ikäistä lasta ei saa abortoida!

   Lainaa

  59. Paroni Puolipallo 16.11.2016 12:21
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Satu: Miksi sillä pitäisi olla niin paljon väliä missä äänestäjä asuu? Enemmän ääniä saaneen pitäisi voittaa ihan äänestäjien maantieteellisestä sijoittumisesta riippumatta. Yhden äänen pitäisi tarkoittaa ihan oikeasti yhtä ääntä. Nyt USA:ssa tilanne on semmoinen että vaalit voitaisiin ihan yhtä hyvin pitää pelkissä vaa’ankieliosavaltioissa, koska muiden äänillä ei tule ikinä olemaan mitään merkitystä. Ei se ole mitään demokratiaa.
   Yhdysvallat ei ole kansallisvaltio siinä missä Suomi, vaan liittovaltio. Se koostuu suhteellisen autonomisista, oman "osavaltiollisen" identiteetin ja jopa kulttuurin omaavista osavaltioista. Valitsijamiessysteemin idea on antaa valta valita sopiva presidentti osavaltioille. Voisi argumentoida, että kenenkään äänellä ei oikeastaan ole toista pienempää merkitystä: Jokainen saa olla päättämässä oman osavaltionsa kantaa presidentistä samassa määrin kuin muutkin. Analoginen tilanne tulisi, jos pohjoismaat yhdistyisivät liittovaltioksi. Tokihan Suomi haluaisi sananvaltaa myös valtiollisena yksikkönä, muutenhan skandinaavit tekisivät päätökset äänienemmistönsä nojalla aina oman mielensä ja etunsa mukaisesti, ja suomalaisesta ei esimerkiksi todennäköisesti koskaan tulisi tämän liittovaltion presidenttiä. Tämä ei ole puolustuspuhe valitsijamiesjärjestelmän puolesta. Minunkin mielestäni sen haitat ovat suuremmat kuin edut. Ymmärrän, että nebraskalainen maanviljelijä ei halua, että hänen ympäristöstään ja ongelmistaan tietämätön newyorkilainen pankkivirkailija päättää hänen asiostaan, mutta valitsijamiesjärjestelmästä johtuen osat ovat vain vaihtuneet, eivät parantuneet. Yritin vain demonstroida, että järjestelmän tarkoitus ei suinkaan ole pistää kansalaisia halvalla ja tuhota demokraattinen prosessi, vaan sen käyttöönoton tarkoitusperät ovat olleet aivan hyvät. On muuten huomautettava, että hieman alle puolessa Yhdysvaltojen osavaltioissa (mukaan lukien esimerkiksi California ja New Mexico) ei vaadita äänestäjiltä tunnistautumista uurnilla lainkaan. Ottaen huomioon, että näissä osavaltiossa on miljoonittain maassa laittomasti oleskelevia ei-kansalaisia, jotka kuitenkin pystyivät käytännössä äänestämään (mutta tuskin Trumpia), herää kysymys voittiko Clinton todellisuudessa kokonaisäänienemmistöäkään. Tuskin kukaan sentään on sitä mieltä, että jonkin muun maan kansalaisten pitäisi saada äänestää Yhdysvaltojen presidentin vaaleissa. Kaksi väärää ei tietenkään tee oikeaa, eli tämä ei poista sitä tosiasiaa, että valitsijamiesjärjestelmä on huono ja epädemokraattinen.

   Lainaa

  60. Tulos: -7 (21 ääntä)
   Toj Karin: Se ei ollut natsikortti, vaan täysin pätevä vertaus poliittisista lupauksista ja niiden toteutumisesta. Parempiakin esimerkkejä olisi ollut, mutta tuossakin poliittiset lupaukset olivat subjektina, ei natsit. Kannattaa opetella lukemaan niitä muutamia oikeistolaisuuteen viittaavia avainsanoja pitemmälle, niin ehkä sinäkin ymmärtäisit tästä maailmaasta hieman enemmän.
   Kansallissosialismin yhdistäminen Trumpiin on jo mediankin toimesta niin loppuun väsytetty argumentti, että sellaista ei yksinkertaisesti edes jaksaisi lukea. Mitä tulee "maailman ymmärtämiseen", niin viestiesi perusteella uskoisin jo olevani siinä edellä. Kuten sinäkin varmasti uskot itsestäsi.

   Lainaa

  61. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Cornholio: No ei toi Kaisa ihan täysin väärässä ole
   Ei tässä välttis kauheen kaukaa haettu boogie ole, tonsuuntaistahan se Mr. Moorekin ennustelee. Ja se kuitenkin aavisteli lopputuloksen jo kuukausia ennen vaaleja. http://michaelmoore.com/trumpwillwin/

   Lainaa

  62. Tulos: +7 (13 ääntä)
   Lokki: Kansallissosialismin yhdistäminen Trumpiin on jo mediankin toimesta niin loppuun väsytetty argumentti, että sellaista ei yksinkertaisesti edes jaksaisi lukea. Mitä tulee “maailman ymmärtämiseen”, niin viestiesi perusteella uskoisin jo olevani siinä edellä. Kuten sinäkin varmasti uskot itsestäsi.
   Noh..ymmärrät ehkä mmailmaa, mutta suomen kielen ymmärtäminen näyttää tuottavan vielä vaikeuksia. Siinä edelleenkin verrattiin poliittisia lupaauksia, ei trumpin omia ja oikeistolaisia aatteita.

   Lainaa

  63. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Voih: Miksi valehtelet? Ei kukaan ole kieltämässä abortteja täysin vaan sen, että lähes keskos-ikäistä lasta ei saa abortoida!
   Sekin kielto johtaisi vain siihen, että hyvin vaikeasti kehitysvammaisina syntyvät ja vauvaiällä kuolevat lisääntyisivät. Suomessa abortin saa tehdä 20.-24. raskausviikolla vain Valviran erityisluvalla ja ainoastaan jos kyseessä on vaikea-asteinen kehitysvammaisuus, joka todennäköisesti johtaisi lapsen kuolemaan pian synnytyksen jälkeen tai vähintäänkin todella kurjaan elämänlaatuun. Oletan että Yhdysvalloissa on suunnilleen sama juttu. Saa toki korjata jos olen väärässä, mutta en jaksa uskoa että mikään sivistysvaltio harrastaa abortteja kepoisista syistä noin myöhäisillä raskausviikoilla. Niin ja näin sivumennen, törmäsin uutisiin joiden mukaan Trump uskoo rokotusten aiheuttavan autismia! (Ei, eivät aiheuta, se on jo monessa laadukkaassa tutkimuksessa todistettu.) Kylläpä lisää uskoa tulevaisuuteen kun sekä Yhdysvaltain presidenttinä että varapresidenttinä on tiedevastaisia tampioita.

   Lainaa

  64. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Kaisa mokas lähinnä ton "ens vuoden vaalit". Naurahdin.

   Lainaa

  65. Tulos: -4 (8 ääntä)
   Clinton voitti äänimäärissä, Trumppi valitsijamiesten lukumäärillä. Tiedä sitten kumpi olisi ollut pienempi paha pressaksi. Se kuitenkin naurattaa, että vaikka kuinka Trumppi voittikin valitsijamiesten lukumäärällä, ei kuitenkaan valitsijamiehet ole vielä päättäneet kenestä tulee presidentti ja kenestä varapresidentti. Ja vaikkakin häviävän pieni, niin mahdollisuus on kuitenkin, että valitsijamiehet voisivat muuttaa mielipidettään ja laittaa seuraavaksi presidentiksi jonkun muun ehdokkaan vaaleista kuin Trumpin (tai Clintonin). Itseasiassa sitä melkeen jopa toivoisi nyt, että pressaksi valittaisiin joku muu kuin Trump. Ei sen takia, että se olisi hyvä tai huono vaihtoehto seuraavaksi pressaksi vaan sen takia, että saisi nauraa medialle niiden yliaktiivisesta uutisoinnista seuraavasta presidentistä, jota ei edes vielä ole valittu.

   Lainaa

  66. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Nämä iinat eivät koskaan pysty myöntämään omia mokiaan. Johtaja-ainesta.

   Lainaa

  67. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Janni: Useimmat arvostetut lehdet, poliitikot ja oikeastaan koko sivistynyt maailma yllättyi, Köpi ei.
   Voisiko olla aika alkaa perehtyä maailmanmenoon myös muualta, kuin suurimmilta mediataloilta? Täpäräksi tilanne tiedettiin, vaikka aivan muuta kuvaa on maalailtu ympäri palloa, ja varsinkin Suomessa. Tämähän on oikea propagandistin märkä uni.

   Lainaa

  68. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Tuo lintu kyllä nauratti! On tosiaan Trumpin näkönen! :)

   Lainaa

  69. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: “Assadin, eli hallituksen joukkojen kanssa” Assadin, joka on murhauttanut omaa kansaansa jo yli viisi vuotta. Sama Assad, joka on käyttänyt lukuisia kertoja kemiallisia aseita siviilejä kohtaan. Sekö on se hallitus jota täytyy tukea? Assadin mandaatti hallita meni jo siinä vaiheessa kun hän aloitti kansanmurhan. Ja voi hyvin olla, että nyt kun rebut päättää, niin siellä laitetaan sekä Syyria että Venäjä kuriin. USA tekisi se hetkessä halutessaan, sen verran isot asevoimat sillä on tuollakin alueella.
   Presidentti joka on valmis tappamaan viattomia siviilejä pysyäkseen presidentin virassa ei ansaitse minkäänlaista kunnioitusta.

   Lainaa

  70. Hölmölän kansalainen 27.11.2016 9:43
   Tulos: 0 (10 ääntä)
   Kaikissa vaaleissa parasta antia on hävinneen puolen itkupotkuraivarit. Itselleni ihan sama kuka voittaa ja häviää milloinkin kotimaassa tai ulkomailla, ihan sama. Se, että jotkut ihmiset ottaa nämä asiat niin vakavasti, että mielenterveys melkein järkkyy, on loistava osoitus nykyajan ihmiskunnasta ja lisäksi äärimmäisen viihdyttävää. Näillä näkymin siis viihdyn täällä oikein hyvin vielä pitkään... Olisipa joka vuosi vaalivuosi.

   Lainaa

  71. Hölmölän kansalainen 27.11.2016 9:47
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Can’t Stump: Severi (ja muut joiden mielestä valitsijamiehet on epäreilua) ei taida tajuta, että noin puolet USA:n väestöstä asuu muutaman osavaltion sisällä suurkaupungeissa. Jos pelkät kansan äänet vaikuttaisivat, vain heidän äänillään olisi merkitystä. Suoraan sanottuna vaalien tulos olisi varma jo ennen vaalipäivää, koska suurkaupungeissa demokraattien ehdokas on etulyöntiasemassa.
   Lisäksi USAn vaalijärjestelmä olisi erittäin nopeasti hyvinkin reilu, jos "oikea henkilö" olisi voittanut. Eli reiluus on ihan täysin kiinni omista mielipiteistä eikä siitä mikä on puolueettomasti reilua.

   Lainaa

  72. Tulos: -3 (5 ääntä)
   : Mulle tuli tosta ekasta mieleen se ikivanha moka, jossa joku oikeasti luuli, että Madonna on suomalainen… Jotkut elää jossain ihan ihmeellisessä kuplassa.
   Ja sinä kuvittelet olevasi ainut kuplien ulkopuolella, oi objektiivisuuden Jumala

   Lainaa

  73. Tulos: -4 (12 ääntä)
   Obama sai Nobelin palkinnon vaikka lietsoi vain lisää sotia. Trump on saanut Pohjois- ja Etelä-Korean välille rauhan vaikka on istunut presidenttinä vasta pienen osan siitä ajasta minkä Obama istui. Nobelin palkintoa odotellessa? Miten meni vinkujat omasta mielestänne, oliko tarvetta muuttaa Suomesta? :'D

   Lainaa

  74. Syötävä kesyhanhi 2.9.2020 0:10
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   SS-helferin: Donald Trumpista on maalattu ja kuva että hän olisi uhka ja Hillary olisi pelastus. Todellisuudessa USA tulee parantamaan välejä Venäjän kanssa kun Hillary uhkasi jo ydinaseilla. Syyriassa varmasti tilanne muuttuu kun Venäjä ja USA pelaavat samalla puolella (Assadin, eli hallituksen joukkojen [...]
   Ihan mielenkiinnosta, jospa vastaisit tuleville sukupolville: Miten meni noin niinku omasta mielestä?

   Lainaa

  75. Tulos: +2 (2 ääntä)
   SS-helferin: Donald Trumpista on maalattu ja kuva että hän olisi uhka ja Hillary olisi pelastus. Todellisuudessa USA tulee parantamaan välejä Venäjän kanssa kun Hillary uhkasi jo ydinaseilla. Syyriassa varmasti tilanne muuttuu kun Venäjä ja USA pelaavat samalla puolella (Assadin, eli hallituksen joukkojen [...]
   Mitenkäs ennustuksesi meni

   Lainaa

  76. Tulos: +1 (1 ääni)
   Voih: Miksi valehtelet? Ei kukaan ole kieltämässä abortteja täysin vaan sen, että lähes keskos-ikäistä lasta ei saa abortoida!
   Näin monta vuotta myöhemmin: "Ei kukaan ole kieltämässä abortteja kokonaan" vai miten se menikään?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: Legoland, Donald Trump, vaalit, usa, presidentti, Hillary Clinton, presidentinvaalit, Amerikka, Yhdysvallat, kuva, lintu, äänestää