Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Miksi kukaan käy töissä?

Työnteko on tyhmää ja se kestää monta tuntia.
Miksi kukaan käy töissä?

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 104 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Ei jumalauta 1.9.2016 0:41
   Tulos: +1455 (1543 ääntä)
   Sit tollaset Jennit leimaa kaikki pienituloiset työtä etsivät samanlaisiksi tolla huiman hyvällä asenteellaan. Hienoa, ei voi muuta sanoa..

   Lainaa

  2. Tulos: +487 (565 ääntä)
   Jos on niin epäpätevä ettei mitenkään keksi duunia jossa olis 6h päivät ja tulot enempi ku kelamasseilla ni aika jumalattoman avuton täytyy olla. Mulla on 4h päivät itse valitsemallani alalla ja tienaan sillä n. 40e/pvä toistaiseksi.

   Lainaa

  3. Tulos: +595 (647 ääntä)
   Ja taas saa hyvillä mielin herätä aamulla kartuttamaan valtion verokirstua..

   Lainaa

  4. spede pasanen haudan takaa 1.9.2016 0:52
   Tulos: +163 (495 ääntä)
   Tämmöset ihmiset kuolis ilman sossuu ja kelaa. Nyt ne pakkotyöleirit tulille ja vähän vauhdilla, kiinnostaa maksella tämmösten loisten rottailu.

   Lainaa

  5. Tulos: +97 (251 ääntä)
   MINUN VERORAHOILLANI!!!

   Lainaa

  6. kiikiiconfused 1.9.2016 1:24
   Tulos: +707 (727 ääntä)
   Ainoo työ mitä vois tehä on joku mis on eläimii, mut ei siivoojan työ? Salli mun nauraa xD Olin työharjoittelussa löytöeläintalolla ja se oli oikeesti lähinnä siivoomista.

   Lainaa

  7. Tulos: +485 (505 ääntä)
   Kaupan alalla kyllä löytyy paljon noita osa-aikaisia tai tarvittaessa työhön kutsuttavia töitä, ja jos ei ihmiset kiinnosta niin tekee sitten vaikka kuorman purkua tai hyllyttämistä. Itse olin vuoden työttömänä vaikka aktiivisesti töitä etsin ja meinasi pää hajota. Ei niillä tuilla pärjää eikä "voi tehdä mitä haluaa", saatikka sitten että 90%:lla ihmisistä pää kestäisi kotona istuskelua. Juuri tällaisten ihmisten takia leimataan kaikki työttömät samanlaisiksi vätyksiksi.

   Lainaa

  8. totuudensana 1.9.2016 1:34
   Tulos: -300 (408 ääntä)
   Aina tota hoetaan noille Jenneille että "mitenköhän hyvin sulla sit menis JOS kaikki muutki ajattelis noin!!!" jne. Mutta kun siinä on se JOS. Turha sitä siis miettiä kun kaikki ihmiset ei vaan ajattele noin. Ja vaikka asia näin olisikin että kaikki ajattelisivat niinkuin jenni, kyllä ne asiat siitä rupeisivat jotenkin rullaamaan kun yhteiskunta ei menisi mihinkään suuntaan, niin kyllä sitä jotkut varmasti sitten muuttaisivatkin ajatusmaailmaansa ja rupeisivat töihin jne.

   Lainaa

  9. Tulos: +64 (80 ääntä)
   Harvinaisen provosoivia kommentteja Jenniltä. Kelaisi elämäänsä.

   Lainaa

  10. Tulos: +214 (312 ääntä)
   Jos et hikoile, et syö. Sen pitäisi olla periaate. Joo, jos ei vain yksinkertaisesti SAA niitä töitä tai ei VOI, asia on TÄYSIN eri. Mutta jos voi muttei halua koska "kotona on kivempaa xdxd" tulisi kaikki tuet leikata pois välittömästi.

   Lainaa

  11. Mother of Vile Excrement 1.9.2016 6:39
   Tulos: +257 (273 ääntä)
   No jos saa valita, niin käyn mieluummin töissä ja maksan veroja kuin olen Jenni.

   Lainaa

  12. TyhmäTyöskentelijä 1.9.2016 6:50
   Tulos: +136 (166 ääntä)
   Valmistuin sellaset about neljä vuotta sitten ja tuosta ajanjaksosta työttömänä vietin kolmisen kuukautta. Voin sanoa, että työttömänä oleminen oli juuri sitä ahdistavaa aikaa, eikä toisinpäin. Mutta, there's two kinds of people in the world...

   Lainaa

  13. Tulos: +26 (94 ääntä)
   Olis kiva tietää kuinka vanha tämä neiti oikein on ja toivottavasti ne tuet loppuu pian,loistavaa vaimomateriaalia,jessus sentään !

   Lainaa

  14. Tulos: -125 (243 ääntä)
   HALOOO! Jos tässäkin olisi kaikki kommentit mitä alkuperäisessä niin kaikki tietäis että tämä Jenni on eläkkeellä oleva ja työkyvytön ihminen. Per**** että ottaa aivoon tollaset nopeat päätelmät ja screenshotit!!!

   Lainaa

  15. Tulos: +163 (181 ääntä)
   spede pasanen haudan takaa: Tämmöset ihmiset kuolis ilman sossuu ja kelaa. Nyt ne pakkotyöleirit tulille ja vähän vauhdilla, kiinnostaa maksella tämmösten loisten rottailu.
   Suurin osa työttömistä ei ole tuollaisia. Suurin osa oikeasti haluaisi tehdä töitä, mutta niitä ei vain ole. Suomessa on tällä hetkellä jokaista avointa työpaikkaa kohden 10 työtöntä. Itse onneksi pääsin 8 kuukauden työpestiin tässä, mutta vähän laskee intoa hakea, kun kuulee, että yhteen paikkaa, johon hain oli ollut yli 1000 hakijaa. Useimpiin paikkoihin, joihin olen hakenut on yleensä ollut satoja hakijoita. Mutta ilmaista työvoimaa vain lisää firmoille, se on nykyisen hallituksen linja. Miksi firmat kohta edes palkkaisivat ketään, kun valtio kustantaa niille työntekijät ja kun edellisten pesti loppuu, otetaan vaan uudet tilalle.

   Lainaa

  16. Tulos: +83 (99 ääntä)
   Mude: HALOOO! Jos tässäkin olisi kaikki kommentit mitä alkuperäisessä niin kaikki tietäis että tämä Jenni on eläkkeellä oleva ja työkyvytön ihminen. Per**** että ottaa aivoon tollaset nopeat päätelmät ja screenshotit!!!
   Odotinkin että tulis tällainen käänne tähän asiaan.

   Lainaa

  17. Tulos: +29 (89 ääntä)
   Ei jumalauta: Sit tollaset Jennit leimaa kaikki pienituloiset työtä etsivät samanlaisiksi tolla huiman hyvällä asenteellaan. Hienoa, ei voi muuta sanoa..
   Ja hei, lisääntyvätkin vielä, eikä kukaan estä. "Syrjäytyneisyys" (tässä tapauksessa kai ihan itse aiheutettu ja toivottukin syrjäytyminen eli laiskuus) periytyy, samoin vanhempien arvot ja asenteet. Mietipä sitä... Yhteiskunnan elätti, laiska p***a, kasvattaa lisää samanlaisia.

   Lainaa

  18. Tulos: +41 (73 ääntä)
   totuudensana: Aina tota hoetaan noille Jenneille että “mitenköhän hyvin sulla sit menis JOS kaikki muutki ajattelis noin!!!” jne. Mutta kun siinä on se JOS. Turha sitä siis miettiä kun kaikki ihmiset ei vaan ajattele noin. Ja vaikka asia näin olisikin että kaikki ajattelisivat niinkuin jenni, kyllä ne asiat siitä rupeisivat jotenkin rullaamaan kun yhteiskunta ei menisi mihinkään suuntaan, niin kyllä sitä jotkut varmasti sitten muuttaisivatkin ajatusmaailmaansa ja rupeisivat töihin jne.
   Aivan. Laiskimmat, avuttomimmat ja tyhmimmät kuolisivat nälkään.

   Lainaa

  19. Tulos: -36 (138 ääntä)
   Mitä sitte jos joku tykkää maata himassa, tai tehdä mitä ikinä tekeekään. Jääpähän enemmän työpaikkoja niille jotka haluaa tehdä töitä.

   Lainaa

  20. Tulos: +107 (117 ääntä)
   Mieki se menin vajjaa viis vuotta sitte töihi ja palakka oli alakuun pikkuse enemmä ku päiväraha. Menin silti, ja sehä siitä vaa nous ajan päästä. Auto ostettu ja maksettu, asuntolaina vielä maksamatta. Hulluksi tulis jos ei töisä kävis, vaikka monesti vituttaaki.

   Lainaa

  21. Tulos: +4 (102 ääntä)
   Entisaikaan kukaan ei odottanutkaan, että tuollaiset jennit olisivat työelämässä. Hänen paikkansa elämässä oli synnytysvuoteessa ja keittiössä. Nykyään hän pärjäilee, kun muut maksavat hänen elämisensä, mutta ahtaanlaiseksi se on pikkuhiljaa käymässä. 10 vuoden päästä Jenni märisee palstoilla, kun häntä kyykytettään epäinhimillisesti ja kuinka hän varmasti äänestää seuraavaksi vain vasureita.

   Lainaa

  22. Rampe&Naukkis 1.9.2016 9:30
   Tulos: +84 (90 ääntä)
   Taidanpa juoda tän kahvin loppuun ja ottaa loparit. Tai sitten tähän toimistoon täytyy saada eläimiä, nykyisten lisäks.

   Lainaa

  23. Tulos: +21 (79 ääntä)
   En heti säntäisi syyttelemään Jenniä. Hänhän vain kuvasi yhden yksilön näkökulmaan asiaan nimeltä kannustinloukku. Mikäli perustoimeentulo olisi varmistettu perustulolla ei tuollaista pohdintaa tarvitsisi käydä. Jokaisesta tienatusta eurosta pitäisi käteen jäädä vähintään puolet. Nykyisin näin ei aina, etenkin sosiaalituekien varassa olevilla tilanne, ole. Perustulon tason asettaisin sellaiseksi, ettei kokonaisuudessaan systeemin suorat kustannukset muuttuisi. Tästä on esim. Soininvaaran blogissa ollut paljonkin tarinaa.

   Lainaa

  24. Y-sukupolven kasvatti 1.9.2016 9:50
   Tulos: +27 (81 ääntä)
   Kikkeli: Mitä sitte jos joku tykkää maata himassa, tai tehdä mitä ikinä tekeekään. Jääpähän enemmän työpaikkoja niille jotka haluaa tehdä töitä.
   Pahin pelkoni on, että lapsistani kasvaisi Jennin kaltaisia. Kunnianhimoa täytyy edes hieman olla. Sen verran, että pyrkii itsensä itse elättämään. Lorvailijat ja elämäntapapummit joutais polkee suohon...

   Lainaa

  25. Tulos: +104 (140 ääntä)
   Mude: HALOOO! Jos tässäkin olisi kaikki kommentit mitä alkuperäisessä niin kaikki tietäis että tämä Jenni on eläkkeellä oleva ja työkyvytön ihminen. Per**** että ottaa aivoon tollaset nopeat päätelmät ja screenshotit!!!
   Onko sinulle tullut mieleenkään että emme tunne kyseistä Jenniä joten ei meillä ole mitään muuta mistä päätellä kuin nuo screenshotit ja kommentit? Pitäisikö meidän lukea teidän ajatuksianne?

   Lainaa

  26. Ei-tekniikan-ihmelapsi 1.9.2016 10:34
   Tulos: +43 (51 ääntä)
   Oli vaikka oloneuvoksettarena mut onkx pakko kirjottaa tolleee puheisesti niiqu

   Lainaa

  27. Tulos: -40 (74 ääntä)
   foo: Onko sinulle tullut mieleenkään että emme tunne kyseistä Jenniä joten ei meillä ole mitään muuta mistä päätellä kuin nuo screenshotit ja kommentit? Pitäisikö meidän lukea teidän ajatuksianne?
   Jos olisi oikeat screenshotit niin kävis ilmi tuo eläke!

   Lainaa

  28. Tulos: +98 (110 ääntä)
   mude: Jos olisi oikeat screenshotit niin kävis ilmi tuo eläke!
   Niin mutta kun ei ole. Emme me voineet siitä tietää. Syytä mokan lähettäjää.

   Lainaa

  29. Tulos: +61 (95 ääntä)
   "En oo hyvä missää sellasel alal mis tienais tarpeeks". Niin, koska kaikki muuthan on syntyjään hyviä toimitusjohtajia, lääkäreitä ja lakimiehiä. Mutta joo, taitaa olla kouluttautuminen käsitteenäkin jo ihan tuntematon moisille työnvieroksujille. Niiiin raivostuttava asenne! Kyllä sä PYSTYISIT olee jossain muuallaki ku eläintarhassa, mutta et vain viitsi. Muitten rahoilla elely ja kotisohvalla hometta kasvaminen best! No kivoja eläkepäiviä sitten vaan jos sinne asti elää, kansaneläkkeen perusosalla sitte perunoita ja leipäjonosta loput :---)

   Lainaa

  30. Tulos: -62 (90 ääntä)
   Tuomari: Jos et hikoile, et syö. Sen pitäisi olla periaate. Joo, jos ei vain yksinkertaisesti SAA niitä töitä tai ei VOI, asia on TÄYSIN eri. Mutta jos voi muttei halua koska “kotona on kivempaa xdxd” tulisi kaikki tuet leikata pois välittömästi.
   Mutta kun sinä tai toiset lampaat ette päätä siitä ;)

   Lainaa

  31. Tulos: -32 (44 ääntä)
   M: Ja hei, lisääntyvätkin vielä, eikä kukaan estä. “Syrjäytyneisyys” (tässä tapauksessa kai ihan itse aiheutettu ja toivottukin syrjäytyminen eli laiskuus) periytyy, samoin vanhempien arvot ja asenteet. Mietipä sitä… Yhteiskunnan elätti, laiska p***a, kasvattaa lisää samanlaisia.
   Ninkö luulet? No ei muuta kuin tutkimaan onko väittämässä mitään perää...

   Lainaa

  32. Tulos: -71 (107 ääntä)
   niin paljon lampaiden peppukipua kommenteissa, kiitos kun maksatte elämiseni!

   Lainaa

  33. Tulos: +78 (86 ääntä)
   Make: Harvinaisen provosoivia kommentteja Jenniltä. Kelaisi elämäänsä.
   Eikös Jenni nimenomaan sitä tee. Koko elämä rullaa kelan kautta.

   Lainaa

  34. Tulos: -50 (94 ääntä)
   Nyt kun mulla olisi tiedossa Jennin henkilöllisyys, kävisin vetelemässä korville. Mulla ei riitä minkäänlainen arvostus tuollaisia ihmisiä kohtaan.

   Lainaa

  35. Tulos: +15 (29 ääntä)
   Rotta: niin paljon lampaiden peppukipua kommenteissa, kiitos kun maksatte elämiseni!
   Miksi kukaan niin tekisi?

   Lainaa

  36. Tulos: +24 (32 ääntä)
   Pena: Mutta kun sinä tai toiset lampaat ette päätä siitä
   Kuka sen sitten päättää?

   Lainaa

  37. Tulos: +54 (58 ääntä)
   Pena: Ninkö luulet? No ei muuta kuin tutkimaan onko väittämässä mitään perää…
   No kyllä se huono-osaisuus ainakin tutkimusten mukaan näyttäisi periytyvän vahvasti. Itseaiheutettu tai ei... http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/2765883/Yhteiskunnan+aaripaiden+sosioekonominen+asema+periytyy+vahvasti http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/179664-tutkimus-suomalaisperheiden-koyhyys-periytyy

   Lainaa

  38. TapioRautaWaara 1.9.2016 11:22
   Tulos: +3 (53 ääntä)
   Mä tunnen jennin. On tosi luuska.

   Lainaa

  39. Tulos: +38 (66 ääntä)
   Mude: HALOOO! Jos tässäkin olisi kaikki kommentit mitä alkuperäisessä niin kaikki tietäis että tämä Jenni on eläkkeellä oleva ja työkyvytön ihminen. Per**** että ottaa aivoon tollaset nopeat päätelmät ja screenshotit!!!
   Siis kirjoittaako oikeasti joku aikuinen ihminen tuollaista tekstiä? Vieläpä eläkeläinen. Tarkoitan siis Jenniä, jos jäi epäselväksi. Olen hämmentynyt...

   Lainaa

  40. Tulos: +80 (100 ääntä)
   Mude: HALOOO! Jos tässäkin olisi kaikki kommentit mitä alkuperäisessä niin kaikki tietäis että tämä Jenni on eläkkeellä oleva ja työkyvytön ihminen. Per**** että ottaa aivoon tollaset nopeat päätelmät ja screenshotit!!!
   Ja kukaan ei usko tätä. Heti ekassa kommentissahan Jenni hehkuttaa, miten ei ole ollut IKINÄ töissä ja kuinka kivaa se on. Joopa joo... Oma äitini on sairaseläkkeellä, mutta on silti tehnyt töitä eikä todellakaan nauti sairaseläkkeellä elämisestä.

   Lainaa

  41. Tulos: +42 (50 ääntä)
   Jos ei mitään osaa, ni se on sitten opeteltava. Minä opiskelin alaa, jossa voin helposti työskennellä freelancerina, joten voin tehdä töitä missä vain haluan, eikä tarvitse olla ihmisten kanssa juuri tekemisissä. Työajatkin saa aika hyvin valita itse, kunhan pysyy kuitenkin määritellyissä aikarajoissa. Hyvin menee.

   Lainaa

  42. Tulos: +62 (70 ääntä)
   Oon sit näköjään ainoa mut mulle tuli heti noista Jennin kommenteista mieleen työkyvytön ihminen, ehkä mt-ongelmainen. Ton tapaista juttua nimittäin kuullu ennenkin. Ja itsekin joskus miettinyt pahimpina hetkinä että kyllä mä voisin elää tuilla loppuelämäni. Mutta nyt on asiat onneksi muuttumassa.

   Lainaa

  43. Tulos: +83 (85 ääntä)
   kiikiiconfused: Ainoo työ mitä vois tehä on joku mis on eläimii, mut ei siivoojan työ? Salli mun nauraa Olin työharjoittelussa löytöeläintalolla ja se oli oikeesti lähinnä siivoomista.
   Hekotin ihan samaa. Itse eläinten kanssa työskentelevänä ja myös toista eläintenhoitoammattia aikoinaan harjoittaneena voin käsi sydämellä sanoa, että siivottavaa on keskimäärin enemmän kuin laitossiivoojilla. Eläimet paskantavat. Paljon. Joka paikkaan. Ne saattavat myös läästiä paskaansa pitkin seiniä. Sen lisäksi ne pissaavat, oksentavat, kuolaavat, levittelevät ruokansa joka puolelle, hajottavat paikkoja ja ylipäätään aiheuttavat epäjärjestystä kaikkialla minne menevät. Jos meinaa pitää paikat edustuskunnossa, saa siivoamassa olla koko ajan. Aika monella on ruusuiset kuvitelmat siitä, miten eläinten kanssa työskentely on lähinnä paijaamista ja pussaamista. Oikeasti se on verta, hikeä, kyyneleitä ja sitä paskaa, aivan naurettavan huonolla palkalla.

   Lainaa

  44. moka-addikti 1.9.2016 13:28
   Tulos: -37 (71 ääntä)
   Onks kommentoijien työt niin kamalia, että ottaa noin paljon päähän, kun joku ei kärsi samasta? Terv. Työhönsä tyytyväinen

   Lainaa

  45. Tulos: +7 (71 ääntä)
   Pakko sanoa, että sossupummit ärsyttävät todella, kun tietää, ettei itsellä ole mitään mahdollisuutta samanlaiseen elintasoon ja etuihin, paitsi tuhoamalla lasten elämän, eli hankkiutumalla eroon omistusasunnosta ja hassaamalla säästöt johonkin turhaan. Vasta sen jälkeen aukeaisivat sossun rahahanat minullekin. Sossupummit ikään kuin palkitaan siitä, etteivät ole koskaan viitsineet säästää.

   Lainaa

  46. Tulos: +37 (39 ääntä)
   Eetee: Hekotin ihan samaa. Itse eläinten kanssa työskentelevänä ja myös toista eläintenhoitoammattia aikoinaan harjoittaneena voin käsi sydämellä sanoa, että siivottavaa on keskimäärin enemmän kuin laitossiivoojilla. Eläimet paskantavat. Paljon. Joka paikkaan. Ne saattavat myös läästiä paskaansa pitkin seiniä. Sen lisäksi ne pissaavat, oksentavat, kuolaavat, levittelevät ruokansa joka puolelle, hajottavat paikkoja ja ylipäätään aiheuttavat epäjärjestystä kaikkialla minne menevät. Jos meinaa pitää paikat edustuskunnossa, saa siivoamassa olla koko ajan. Aika monella on ruusuiset kuvitelmat siitä, miten eläinten kanssa työskentely on lähinnä paijaamista ja pussaamista. Oikeasti se on verta, hikeä, kyyneleitä ja sitä paskaa, aivan naurettavan huonolla palkalla.
   Naureskelin kanssa tälle. Olin apuväkenä muutamana kesänä maatilalla,aikaisin aamulla ylös ja myöhään maate. Siinä välissä lehmän paskan luontia, sian paskan luontia ja vähän kanojenkin. Rankkaa työtä oli, onneksi olin nuori ja kunnossa. Toki tietenkin muitakin hommia mutta kun olet apuna, niin paskan lapioimista se aika lailla on :)

   Lainaa

  47. Tulos: -2 (64 ääntä)
   Eniten tässä ihmetyttää nää jotka antaa miinusta niille jotka moittivat jenniä,taitaa olla näitä jennejä lukemassa enemmänkin,menkää perkele töihin loiset !

   Lainaa

  48. Paroni Puolipallo 1.9.2016 16:00
   Tulos: +27 (33 ääntä)
   Kerubi: En heti säntäisi syyttelemään Jenniä. Hänhän vain kuvasi yhden yksilön näkökulmaan asiaan nimeltä kannustinloukku. Mikäli perustoimeentulo olisi varmistettu perustulolla ei tuollaista pohdintaa tarvitsisi käydä. Jokaisesta tienatusta eurosta pitäisi käteen jäädä vähintään puolet. Nykyisin näin ei aina, etenkin sosiaalituekien varassa olevilla tilanne, ole. Perustulon tason asettaisin sellaiseksi, ettei kokonaisuudessaan systeemin suorat kustannukset muuttuisi. Tästä on esim. Soininvaaran blogissa ollut paljonkin tarinaa.
   Jokainen katsoo maailmaa omien linssiensä läpi. Toinen näkee loisen ja toinen systeemin uhrin samassa kuvassa. Ilman tämän enempää kontekstia on vaikeaa leimata Jenniä kummaksikaan. Tosin, kuten aina feissarimokissa, sillä tiedolla mennään mikä on saatavilla, ja anonyymeistä kun puhutaan, ei spekulaatiot ja oletukset toivottavasti haittaa ketään. Näillä tiedoilla en kyllä Jennistä kovin hyvää kuvaa saanut, eli pikemminkin sinne loisen puolelle kallistuu. Perustulosta saisi enemmänkin kiinnostavaa keskustelua aikaseksi. Mielestäni se on ehdottomasti kokeilun arvoinen juttu, mutta toivottavasti kukaan ei erehdy luulemaan sitä ongelmattomaksi ratkaisuksi.

   Lainaa

  49. Tulos: -25 (67 ääntä)
   Kommunistin mielestä kenenkään ei tarvitse käydä töissä, mutta jonkun toisen on kuitenkin maksettava hänen elämisensä ja lääkärikulunsa. On se niin viisasta sakkia, että häikäsee :D

   Lainaa

  50. Tulos: -13 (53 ääntä)
   Yoda: Kaupan alalla kyllä löytyy paljon noita osa-aikaisia tai tarvittaessa työhön kutsuttavia töitä, ja jos ei ihmiset kiinnosta niin tekee sitten vaikka kuorman purkua tai hyllyttämistä. Itse olin vuoden työttömänä vaikka aktiivisesti töitä etsin ja meinasi pää hajota. Ei niillä tuilla pärjää eikä “voi tehdä mitä haluaa”, saatikka sitten että 90%:lla ihmisistä pää kestäisi kotona istuskelua. Juuri tällaisten ihmisten takia leimataan kaikki työttömät samanlaisiksi vätyksiksi.
   Kyllä monet vapaaehtoisesti työttömät näyttävät hyvin pärjäävän, esim. romaneilla ja somaleilla on usein ajokortit vaikka eivät töissä käy. Kummallista.

   Lainaa

  51. Noniin lampaat ja muurahaiset... 1.9.2016 16:20
   Tulos: -31 (49 ääntä)
   Eikös se ole vain hyvä, että jotkut sentään vielä osaa arvostaa itseään ja vapaa-aikaansa, eikä alennu tekemään asioita, joita ei halua, vain yhteisön paineesta? Ja fakta on, et kaikki suomessa ei tee noin, miksi siis heittäytyä oravanpyörään odottamaan eläkettä jota ei koskaan saa?

   Lainaa

  52. Tulos: +27 (41 ääntä)
   mude: Jos olisi oikeat screenshotit niin kävis ilmi tuo eläke!
   Vaikka olisitkin oikeassa, sillä ei ole tähän asiaan mitään merkitystä. Ihmiset reagoivat siihen mitä tietävät. Toki kriittiseen ajatteluun kuuluu "onkohan tämä nyt näin?", mutta tuskin ajanvietteeksi tarkoitettua sivustoa tarvitsee niin kriittisesti lukea. Ei ainakaan tarvitse syyllistää muita siitä etteivät he tee niin.

   Lainaa

  53. Tulos: +68 (74 ääntä)
   Hahhah: Kommunistin mielestä kenenkään ei tarvitse käydä töissä, mutta jonkun toisen on kuitenkin maksettava hänen elämisensä ja lääkärikulunsa. On se niin viisasta sakkia, että häikäsee
   Kommunistin mielestähän juurikin jokaisen kuuluisi tehdä yhteisen hyvän eteen kaiken minkä realistisesti voi. Siihen sisältyy mm. työssäkäynti.

   Lainaa

  54. Tulos: +4 (16 ääntä)
   Aijaijai! Kylläpä kouraisee taas ikävästi lompakon kohdalta. T: nettomaksaja.

   Lainaa

  55. Tulos: +55 (57 ääntä)
   Niin, itekin pari kertaa pidemmän aikaa työttömänä olleena voin kertoa että ei ole mitään herkkua. Pää siinä alkaa hajoilla. Nyt kun olen töissä ja vieläpä todella mukavassa työpaikassa, niin täytyy sanoa että hyvältä tuntuu. Ja rahaakin on kivasti enemmän käytössä. Ärsyttää kun usein työttömät kuvaillaan tuollaisiksi Jennin kaltaisiksi. Oman kokemuksen mukaan mitään töitä ei saa jos ei satu olemaan kokemusta alalta (ei siivoojankaan hommia), tai hyvät suhteet jonnekin. Ja jos ei noita ole, niin työpaikan saaminen on lottovoiton onnistumisluokkaa.

   Lainaa

  56. Tulos: +46 (70 ääntä)
   …….: Oon sit näköjään ainoa mut mulle tuli heti noista Jennin kommenteista mieleen työkyvytön ihminen, ehkä mt-ongelmainen. Ton tapaista juttua nimittäin kuullu ennenkin. Ja itsekin joskus miettinyt pahimpina hetkinä että kyllä mä voisin elää tuilla loppuelämäni. Mutta nyt on asiat onneksi muuttumassa.
   Samat. Itsekin mt-kuntoutujana koen tilanteeni about noin. Tiedän, että jos menisin kokopäiväiseen työhön, niin olisin saikulla taas parin kuukauden sisään ja koko vuosia kestänyt kuntoutusruljanssi pitäisi käydä alusta siinä kohtaa kun toimintakyky ei riittäisi edes omista perustarpeista huolehtimiseen. Osa-aikaiseen ja riittävän vähästressiseen duuniin pystyisin, mutta tämänhetkinen työttömyysturva tekee siitä välillä vähän hankalaa. Vaan sanopa tuo ääneen niin on joukko sankareita, jotka tuskin ovat joutuneet käymään vuosia hoidoissa, ryhmissä, terapioissa ja lääkäreillä voidakseen elää edes normaalia arkielämää huutelemassa "rotista" ja "pummeista" ja verorahoistaan. Huoh. Kai se sit olis parempi jos me "vitun loiset" vaan elettäis kadulla, tehtäis rikoksia henkemme pitimiksi ja kuoltais omaan "kyvyttömyyteemme" tai jotain. Paitsi että siitäkin sais paskaa niskaan.

   Lainaa

  57. Tulos: +48 (60 ääntä)
   Ongelmahan ei ole Jenni vaan se että valtio kannustaa siihen mitä Jenni tekee. Jenni on aivan oikeassa siinä että on aivan turhaa mennä pienipalkkaiseen työhön kun toimeentulotuella eläessä saa saman ja on koko ajan vapaa aikaa. Ei se tietenkään kannusta töihin. Perus/kansalaispalkka korjaisi tämänkin asian kun kaikki ylimääräinen olisi heti plussaa itselle. Nyt se minkä saa lisää niin vähennetään 1:1 toimeentulotuesta. Tästä syystä alle 1300e kuukausipalkalla ei "kannata" mennä töihin jos asuu 600e vuokralla ja arvostaa vapaa aikaansa. Toimeentulotuki nimittäin maksaa koko vuokran ja antaa 500e nettona käteen. Eli kuussa saisi siis 1100e nettona. Jos taas menet töihin josta saat 1300e bruttona, niin verojen jälkeen se on 1100e ja sitten ei saa yhtää toimeentulotukea. Tässä saa toki asumistuen sitten tuohon päälle, joka on noin 250e. Kysymys siis on, haluatko että sulla on koko kuukausi vapaa aikaa, vai menisitkö 5 kertaa viikossa 8h päivässä töihin, että saisit päivässä 8 euroa enemmän käteen? Eli työn nettotuntihyöty olisi 1e/h.

   Lainaa

  58. Turun murre 1.9.2016 20:24
   Tulos: +30 (42 ääntä)
   Huoh.: Ja kukaan ei usko tätä. Heti ekassa kommentissahan Jenni hehkuttaa, miten ei ole ollut IKINÄ töissä ja kuinka kivaa se on. Joopa joo… Oma äitini on sairaseläkkeellä, mutta on silti tehnyt töitä eikä todellakaan nauti sairaseläkkeellä elämisestä.
   Meillä on Suomessa ihmisryhmä, jolle tehdään eläkepäätös heti koulun päätyttyä eli kehitysvammaiset. Heidän mahdollisuutensa työllistyä edes satunnaisesti on tässä työllisyystilanteessa lähellä nollaa. Jennikin saattaa kuulua tähän ryhmään, sitähän emme tiedä.

   Lainaa

  59. Prööt sanoi aivopieru 2.9.2016 0:01
   Tulos: +12 (38 ääntä)
   No mutta tuohan oli kiva kuulla, Jenni. Tai lukea. Varsinkin juuri nyt kun varmistui että kaksi harrastustani laitetaan ensi vuonna verolle. Sen lisäksi että polttoaine- ja kiinteistövero nousevat. Hyvä että sinulla on varaa ja aikaa tehdä kivoja juttuja. Minulla ei taida ensi vuonna enää olla varaa harrastaa. Siitä huolimatta, että olen tehnyt ahkerasti töitä 15-vuotiaasta asti. Mutta ehkä 30 vuotta työelämässä riittää. Vinkistäsi viisastuneena taidan heittäytyä oloneuvokseksi. Paskaako tässä turhaan pusertamaan kun muutkaan eivät kanna painoaan.

   Lainaa

  60. Tulos: +14 (34 ääntä)
   Mude: HALOOO! Jos tässäkin olisi kaikki kommentit mitä alkuperäisessä niin kaikki tietäis että tämä Jenni on eläkkeellä oleva ja työkyvytön ihminen. Per**** että ottaa aivoon tollaset nopeat päätelmät ja screenshotit!!!
   Jennin kommentit kertovat vain kuinka kivaa on olla kelan tuella. Ja töitä olisi kiva tehdä max 6h/vrk muutaman kerran viikossa. Eikä mikään ahdista, mitään ei ole pakko tehdä. Jos ihminen on työkyvytön, tulot ovat ihan ok, niin saa toki haaveilla työelämästä, mutta onko ihan oikein hieroa suolaa vähätuloisen haavoihin? Vai onko Jenni työkyvytön psyykkisten syiden vuoksi? Siinä tapauksessa voi jotenkin vielä kommentit ymmärtää. Silloinkin se on feissarimoka. Jollei, niin se on vittuilua.

   Lainaa

  61. Tulos: +17 (37 ääntä)
   moka-addikti: Onks kommentoijien työt niin kamalia, että ottaa noin paljon päähän, kun joku ei kärsi samasta? Terv. Työhönsä tyytyväinen
   Ei, vaan ihmisiä ottaa päähän kun joku on niin laiska ja ruusuissa kuvitelmissaan siitä, että voi tienata hyvin 4 tunnin työpäivinä. Ja haaveena on työ eläinten halailijana. Minulla on hyvä ja kiinnostava työ, johon päästäkseni olen joutunut tekemään paljon ja aloittamaan pienemmällä palkalla. Ihmisiä ottaa päähän ne ihmiset, jotka kuvittelevat pääsevänsä mahdollisimman vähällä hyväpalkkaiseen työhön. "Kaikki heti tänne nyt" -asenne sekä samalla "emmää viitti" -asenne tekee sen, ettei moni edes yritä mitään.

   Lainaa

  62. hoppipolla 2.9.2016 1:12
   Tulos: +20 (44 ääntä)
   Salla: Samat. Itsekin mt-kuntoutujana koen tilanteeni about noin. Tiedän, että jos menisin kokopäiväiseen työhön, niin olisin saikulla taas parin kuukauden sisään ja koko vuosia kestänyt kuntoutusruljanssi pitäisi käydä alusta siinä kohtaa kun toimintakyky ei riittäisi edes omista perustarpeista huolehtimiseen. Osa-aikaiseen ja riittävän vähästressiseen duuniin pystyisin, mutta tämänhetkinen työttömyysturva tekee siitä välillä vähän hankalaa. Vaan sanopa tuo ääneen niin on joukko sankareita, jotka tuskin ovat joutuneet käymään vuosia hoidoissa, ryhmissä, terapioissa ja lääkäreillä voidakseen elää edes normaalia arkielämää huutelemassa “rotista” ja “pummeista” ja verorahoistaan. Huoh. Kai se sit olis parempi jos me “vitun loiset” vaan elettäis kadulla, tehtäis rikoksia henkemme pitimiksi ja kuoltais omaan “kyvyttömyyteemme” tai jotain. Paitsi että siitäkin sais paskaa niskaan.
   Älä uhriudu! Rajallisen tiedon perusteella Jennin jutuista voi päätellä, että työnteko ei häntä kiinnosta ollenkaan, tai ainakaan ei heti tule mieleen ihminen, joka ei mene töihin tukien menettämisen pelossa. Ei täällä kukaan sua ja sun valintoja arvostele. Tämä meidän yhteiskunta vielä toistaiseksi tukee mt-kuntoutujia, joten kannattaa ottaa kaikki apu vastaan mitä tarjotaan. Tsemppiä parantumiseen ja tasapainon löytämiseen elämässä!

   Lainaa

  63. Tulos: +17 (21 ääntä)
   kiikiiconfused: Ainoo työ mitä vois tehä on joku mis on eläimii, mut ei siivoojan työ? Salli mun nauraa Olin työharjoittelussa löytöeläintalolla ja se oli oikeesti lähinnä siivoomista.
   työharjoittelu onkin aina paskaduunien tekemistä. Oikeat työntekijät ei jaksa viedä roskia, siivota, keittää kahvia jne. Joten ratkaisuna on työharjoittelut ja muut orjatyösopimukset.

   Lainaa

  64. piipuupiipuu 2.9.2016 7:19
   Tulos: +25 (41 ääntä)
   Mude: HALOOO! Jos tässäkin olisi kaikki kommentit mitä alkuperäisessä niin kaikki tietäis että tämä Jenni on eläkkeellä oleva ja työkyvytön ihminen. Per**** että ottaa aivoon tollaset nopeat päätelmät ja screenshotit!!!
   Sori nyt vaan mutta ei tosiaan näy tässä, että Jenni on sanonut olevansa työkyvytön eläkeläinen. Hän nimenomaan näytti olevansa white trash, joka hihittelee kotona yhteiskunnan elätettävänä. Laiska paska, jolle ei kelpaa paskaduuni. Ota huomioon, että feissarimokissa kommentoidaan SITÄ, mitä feissarimokiin on lähetetty. Ei sitä, mitä joku JOSKUS on facebookiin kirjoittanut.

   Lainaa

  65. Tulos: 0 (32 ääntä)
   Salla: Samat. Itsekin mt-kuntoutujana koen tilanteeni about noin. Tiedän, että jos menisin kokopäiväiseen työhön, niin olisin saikulla taas parin kuukauden sisään ja koko vuosia kestänyt kuntoutusruljanssi pitäisi käydä alusta siinä kohtaa kun toimintakyky ei riittäisi edes omista perustarpeista huolehtimiseen. Osa-aikaiseen ja riittävän vähästressiseen duuniin pystyisin, mutta tämänhetkinen työttömyysturva tekee siitä välillä vähän hankalaa. Vaan sanopa tuo ääneen niin on joukko sankareita, jotka tuskin ovat joutuneet käymään vuosia hoidoissa, ryhmissä, terapioissa ja lääkäreillä voidakseen elää edes normaalia arkielämää huutelemassa “rotista” ja “pummeista” ja verorahoistaan. Huoh. Kai se sit olis parempi jos me “vitun loiset” vaan elettäis kadulla, tehtäis rikoksia henkemme pitimiksi ja kuoltais omaan “kyvyttömyyteemme” tai jotain. Paitsi että siitäkin sais paskaa niskaan.
   Itsekin mt-kuntoutuja, siitä huolimatta mul ei oo asenneongelmaa... Vakkariduuni ollu ja pysyny vaikka välillä saikulla ja huonompia vaiheita.

   Lainaa

  66. Tulos: +1 (35 ääntä)
   Mude: HALOOO! Jos tässäkin olisi kaikki kommentit mitä alkuperäisessä niin kaikki tietäis että tämä Jenni on eläkkeellä oleva ja työkyvytön ihminen. Per**** että ottaa aivoon tollaset nopeat päätelmät ja screenshotit!!!
   Ihan ekana ei tuu mieleen, että eläkkeellä oleva henkilö kirjottaisi kuin teinipissis, mutta noh...

   Lainaa

  67. Tulos: +41 (43 ääntä)
   QB: Ihan ekana ei tuu mieleen, että eläkkeellä oleva henkilö kirjottaisi kuin teinipissis, mutta noh…
   Eläkkeitä on muitakin kuin vanhuuseläke.

   Lainaa

  68. Tulos: +21 (29 ääntä)
   Jopas ihmisiä ahdistaa. Ahdistaakohan muakin sitten kun olen taas työkykyinen ja ehkä pääsen palkkatöihin, eikä tartte miettiä että millä rahalla söis huomenna. Kun on maha täys ja palkka juoksee ni kai se sit rupee vituttaa ko joku muu "loinen" siellä minun verorahoillani elelee. Mutta tällä hetkellä taidan olla vain rotta, niinkuin moni muukin pummi. Hyi minua.

   Lainaa

  69. Tulos: -27 (39 ääntä)
   Kerubi: En heti säntäisi syyttelemään Jenniä. Hänhän vain kuvasi yhden yksilön näkökulmaan asiaan nimeltä kannustinloukku. Mikäli perustoimeentulo olisi varmistettu perustulolla ei tuollaista pohdintaa tarvitsisi käydä. Jokaisesta tienatusta eurosta pitäisi käteen jäädä vähintään puolet. Nykyisin näin ei aina, etenkin sosiaalituekien varassa olevilla tilanne, ole. Perustulon tason asettaisin sellaiseksi, ettei kokonaisuudessaan systeemin suorat kustannukset muuttuisi. Tästä on esim. Soininvaaran blogissa ollut paljonkin tarinaa.
   Kansalaispalkka pitäisi jennit kavereineen vielä tiukemmin siellä sohvalla tuhnuttelemassa päivät pitkät. Parempi vastaus on pienentää ja epämukavoittaa tukia.

   Lainaa

  70. Tulos: +28 (34 ääntä)
   kiikiiconfused: Ainoo työ mitä vois tehä on joku mis on eläimii, mut ei siivoojan työ? Salli mun nauraa Olin työharjoittelussa löytöeläintalolla ja se oli oikeesti lähinnä siivoomista.
   Yllättävän monet, varsinkin nuoret, tuntuvat kuvittelevan että eläintenhoitajan työ on koiranpentujen silittelyä. Paskan lapioimista se enimmäkseen on.

   Lainaa

  71. Tulos: -45 (57 ääntä)
   Salla: Samat. Itsekin mt-kuntoutujana koen tilanteeni about noin. Tiedän, että jos menisin kokopäiväiseen työhön, niin olisin saikulla taas parin kuukauden sisään ja koko vuosia kestänyt kuntoutusruljanssi pitäisi käydä alusta siinä kohtaa kun toimintakyky ei riittäisi edes omista perustarpeista huolehtimiseen. Osa-aikaiseen ja riittävän vähästressiseen duuniin pystyisin, mutta tämänhetkinen työttömyysturva tekee siitä välillä vähän hankalaa. Vaan sanopa tuo ääneen niin on joukko sankareita, jotka tuskin ovat joutuneet käymään vuosia hoidoissa, ryhmissä, terapioissa ja lääkäreillä voidakseen elää edes normaalia arkielämää huutelemassa “rotista” ja “pummeista” ja verorahoistaan. Huoh. Kai se sit olis parempi jos me “vitun loiset” vaan elettäis kadulla, tehtäis rikoksia henkemme pitimiksi ja kuoltais omaan “kyvyttömyyteemme” tai jotain. Paitsi että siitäkin sais paskaa niskaan.
   Mitä jos kuitenkin ottaisit itseäsi niskasta kiinni ja lakkaisit analysoimasta ja ahdistumasta joka asiasta? Tai käyttäisit sen lääkärillä kitisemiseen menevän ajan tuottavaan työhön. Kirjoitat ihan fiksusti, varmasti pystyisit esimerkiksi postinjakeluun tai muihin vastaaviin töihin joissa saa olla yksin eikä ole kamalia aikaisia aamuherätyksiä

   Lainaa

  72. Tulos: +25 (27 ääntä)
   vainni..: Mieki se menin vajjaa viis vuotta sitte töihi ja palakka oli alakuun pikkuse enemmä ku päiväraha. Menin silti, ja sehä siitä vaa nous ajan päästä. Auto ostettu ja maksettu, asuntolaina vielä maksamatta. Hulluksi tulis jos ei töisä kävis, vaikka monesti vituttaaki.
   Itse olen ollut tässä 5 vuotta töissä ja palkka on laskenut koko ajan. Nyt viimeinen uudistus oli, että mut laitettiin osa-aikaiseksi. Asumistukea joudun nostamaan. Tienaan huonommin kun kokonaan työtön kaverini.

   Lainaa

  73. VaniljaKukkanen 3.9.2016 5:53
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Ei jumalauta: Sit tollaset Jennit leimaa kaikki pienituloiset työtä etsivät samanlaisiksi tolla huiman hyvällä asenteellaan. Hienoa, ei voi muuta sanoa..
   Hauskinta on se kun aika usein nimenomaan joku maikkari tms. repäsee tälläsistä tapauksista kunnon otsikot. Tekemättä juuri koskaan mitään kovinkaan järkevää juttua siitä enemmistöstä joka on todella kaukana tuollaisista tyypeistä. Suurin osa työttömistä ei todellakaan ajattele että elämä on helppoo kun valtio maksaa. Sinne päinkään. Suurin osa kyllä toivoo saavansa ihan normaalin elämän josta saa itse päättää ja jota kykenee itse hallinnoimaan vaikkapa omalla työllä ja palkkapussilla. Olisin enemmän toivonut lukevani postauksen aloittaneen henkilön kommentteja, että millaisia ajatuksia hänellä olisi ollut.

   Lainaa

  74. VaniljaKukkanen 3.9.2016 6:08
   Tulos: +30 (30 ääntä)
   Mude: HALOOO! Jos tässäkin olisi kaikki kommentit mitä alkuperäisessä niin kaikki tietäis että tämä Jenni on eläkkeellä oleva ja työkyvytön ihminen. Per**** että ottaa aivoon tollaset nopeat päätelmät ja screenshotit!!!
   Itsekkin olen sairastumisen takia joutunut työttömäksi mutten silti ihan tollasia kommentteja huutele. Kerron mieluummin vaikka että asiat olisivat toisin jos olisin terve. Oli keskustelua leikattu tai ei niin aloitus ainakin suhteellisen jäätävää settiä. Mä ainakin kouluttautuisin ja tekisin töitä jos terveys ja kunto olisi siihen riittävän hyvä. Siksi näenkin ideaa siinä että kuntoutan itseäni ja koitan saada terveyden paremmaksi. Voin sanoo että kyllä jollain tapaa sattuu kun työssä käyvä kaverini heittelee ilmoille kommentteja joiden mukaan mulla on niin helppoo kun ei tarvitse noudattaa jotain tiettyä aikataulua tai että voin loikoilla sängyllä ja pelata Candy Crushia. Kyllä siinä pikkusen kohoaa kulmakarva jos toinenkin että mitähän sitä just kuuli. Kun oma haave on päästä siihen kuosiin että saisi sen normaalin elämän mikä toisella on. Että tuota...ne työssä käyvät ihmiset joiden suusta kuuluu tämä "No on sitä eräillä helppoa! Kyllä minäkin voisin vaan olla ja retkottaa! *PuhinaaMutinaaJurputusta*...", niin voin sanoa vaan että okei, anna meille sairasteleville työttömille se sun terveytesi ja työpaikkasi niin jää sinä sitten pelaamaan sitä Candy Crushia. Pätee muuten myös mielenterveyteen, on nimittäin surullista kun samat jurputtajat haukkuu surutta henkisen terve4yden menettäneitä. Terveys on kokonaisuus johon kuuluu sekä henkinen että fyysinen puoli. Olisi kivaa jos henkisistä ongelmista kärsiviä kohdeltaisi samalla tavalla kuin meitä fyysisen kunnon kanssa kamppailevia. Mä nyt sentään voin avoimesti puhua siitä että mikä mun kroppaa vaivaa, mutta mitä olen sivusta seurannut niin mielenterveyspotilaat eivät voi niin tehdä vaikka kykenisivätkin siihen sillä heidät leimataan automaattisesti. Karkasi ehkä lievästi aiheesta mutta sanoin nyt sitten tuonkin.

   Lainaa

  75. VaniljaKukkanen 3.9.2016 6:22
   Tulos: +40 (48 ääntä)
   Pete2: Mitä jos kuitenkin ottaisit itseäsi niskasta kiinni ja lakkaisit analysoimasta ja ahdistumasta joka asiasta? Tai käyttäisit sen lääkärillä kitisemiseen menevän ajan tuottavaan työhön. Kirjoitat ihan fiksusti, varmasti pystyisit esimerkiksi postinjakeluun tai muihin vastaaviin töihin joissa saa olla yksin eikä ole kamalia aikaisia aamuherätyksiä
   No huh. Kyllä huokuu välittämisen ja inhimillisyyden tunteet susta. O_O Katoppa tuota kommenttiasi uudestaan, nimittäin aika rankasti alat kirjoittelemaan ihmiselle joka tekstistä päätellen on joutunut kokemaan aika kovia. Ja että lääkärille kitistään..? Ihminen siis itse valitsee ja päättää että " Hei, nyt mä aattelin sairastua ihan vain sairastumisen ilosta."..? Ja että mt-kuntoutuja on lähtökohtaisesti niin sekaisin ettei kykenisi kirjoittamaan selkeää tekstiä ja jos kykenee niin silloinhan hän on terve eikä hänellä ole muuta kuin asenneongelma. Anteeksi jos nyt alennun samalle tasolle mutta äimistykseltäni en kykene nyt muuhun: Oman tekstisi perusteella vaikutat ihmiseltä jonka suurin ja dramaattisin elämän tapahtuma ja vastoinkäyminen oli kun 5-vuotiaana hiekkalaatikolla naapurin Petteri kaatoi hiekkakakkusi kumoon ja siitä seuraavaksi traagisin oli se kun kerran iskit pikkuvarpaasi pöydän jalkaan.

   Lainaa

  76. Pohjalta ponnistaen 3.9.2016 10:18
   Tulos: +11 (21 ääntä)
   Kiti: Ei, vaan ihmisiä ottaa päähän kun joku on niin laiska ja ruusuissa kuvitelmissaan siitä, että voi tienata hyvin 4 tunnin työpäivinä. Ja haaveena on työ eläinten halailijana. Minulla on hyvä ja kiinnostava työ, johon päästäkseni olen joutunut tekemään paljon ja aloittamaan pienemmällä palkalla. Ihmisiä ottaa päähän ne ihmiset, jotka kuvittelevat pääsevänsä mahdollisimman vähällä hyväpalkkaiseen työhön. “Kaikki heti tänne nyt” -asenne sekä samalla “emmää viitti” -asenne tekee sen, ettei moni edes yritä mitään.
   Juuri näin. Mä olen myös aloittanut ihan pohjalta ja tehnyt paljon "ei niin kivaa" duunia jotta olen päässyt etenemään. Nyt 10 vuotta myöhemmin mä olen vihdoin saanut unelmaduunin jota mä en suoraan sanottuna osaisi tehdä, enkä arvostaa, jos en olisi aloittanut pohjalta.Se mikä on tullut yllätyksenä, on perheen reaktio mun pärjäämiseen. Ne on kaikki perusduunareita jotka ovat ns. tyytyneet kohtaloonsa ja vihaavat maanantaita. Mua katotaan kieroon kun kerron viihtyväni töissä. Miksi?

   Lainaa

  77. Tulos: +11 (29 ääntä)
   Jos työstä saa pienemmän palkan kuion mitä tuet ovat niin olisi pelkästään tyhmää tehdä sellaista. Itse olen muutaman kerran laskeskellut ettei minulla olisi ollut varaa ottaa vastaan työpaikkaa koska työmatka tuo kustannuksia ja samalla menettää muut edut. Ja vaikka menisi tasoihin niin jos työnteolla ei jää rahallisesti oikeasti voitolle niin en todellakaan silloin nosta persettäni.

   Lainaa

  78. Tulos: -12 (30 ääntä)
   Tuet vaan pienemmiksi, niin ei tule kannustinloukkuja. Ja alkaisi myös oloneuvosten elintaso laskea järkevälle tasolle. Ja kun täällä joku väitti, ettei vakkarit siivoa, keitä kahvia tai vie roskia, niin väärässä on. Kaikissa työpaikoissa, joissa olen ollut, ovat kaikki tehneet noita hommia, toimarista lähtien. Ai niin, ensimmäisessä harjoittelupaikassani kieltäydyin pesemästä vessaa, ja vähemmän yllättäen jatkoa ei seurannut. Sen jälkeen olen tehnyt kaikkia hommia ihan samalla tavalla kuin muutkin, enkä ole enää nirsoillut, ja jatkoa on aina tullut.

   Lainaa

  79. Tulos: +25 (27 ääntä)
   Tuleeko niitä uusia työpaikkoja rankaisemalla työttömiä? En oikein jaksa uskoa että vika olisi siellä. Okei, meillä on aika iso joukko tyyppejä jotka ei halua tehdä töitä, mutta uskon kuitenkin optimistina, että vielä suurempi joukko tekisi töitä jos niitä vain olisi. Mutta valtion asiat on paskottu ja kannustinloukkuja on rakennettu tahallaan, jotta asioista päättävät ääliöt saisivat ääniä toisilta ääliöiltä ja niinpä valtion talous on ryssitty totaalisesti ja nyt sitten asiaa koitetaan korjailla ihmeellisellä tavoilla. Vastuussa olevat kaverit tietenkin pakenevat vihellellen ulkomaille.

   Lainaa

  80. Tulos: -17 (25 ääntä)
   Joo o: Tuleeko niitä uusia työpaikkoja rankaisemalla työttömiä? En oikein jaksa uskoa että vika olisi siellä. Okei, meillä on aika iso joukko tyyppejä jotka ei halua tehdä töitä, mutta uskon kuitenkin optimistina, että vielä suurempi joukko tekisi töitä jos niitä vain olisi. Mutta valtion asiat on paskottu ja kannustinloukkuja on rakennettu tahallaan, jotta asioista päättävät ääliöt saisivat ääniä toisilta ääliöiltä ja niinpä valtion talous on ryssitty totaalisesti ja nyt sitten asiaa koitetaan korjailla ihmeellisellä tavoilla. Vastuussa olevat kaverit tietenkin pakenevat vihellellen ulkomaille.
   Aina kun Suomessa ei ole ollut riittävästi työpaikkoja, ovat työttömät lähteneet siirtolaisiksi. Nyt on liian hyvä sosiaaliturvan taso, kun 60-70 -luvun kaltaista massasiirtolaisuutta ei ole. Työtön voi jäädä kotiin makoilemaan ja selittelemään, että kun ei ole työpaikkoja kaikille. Maailmalla on niitä työpaikkoja vaikka kuinka. Kaikissa nousevissa talouksissa on työvoimapula.

   Lainaa

  81. Tulos: +1 (13 ääntä)
   totuudensana: Aina tota hoetaan noille Jenneille että “mitenköhän hyvin sulla sit menis JOS kaikki muutki ajattelis noin!!!” jne. Mutta kun siinä on se JOS. Turha sitä siis miettiä kun kaikki ihmiset ei vaan ajattele noin. Ja vaikka asia näin olisikin että kaikki ajattelisivat niinkuin jenni, kyllä ne asiat siitä rupeisivat jotenkin rullaamaan kun yhteiskunta ei menisi mihinkään suuntaan, niin kyllä sitä jotkut varmasti sitten muuttaisivatkin ajatusmaailmaansa ja rupeisivat töihin jne.
   Postapkalyptista maailmaa odotellessa, kylläpä sitten äkkiä oppii viljelemään maata kun yhden talven näkee nälkää. Mulla aina iljettää kun aikuinen ihminen heittäytyy niin avuttomaksi, ettei edes itsestään suostu huolehtimaan. On synkkää seurata vierestä, kun 20 alkaa jäädä taakse ja 30 livahtaa jo ohi, eikä ihminen vieläkään osaa edes perusjuttuja, vaan narisee että tää on hei nii vaikeeta ja mua ei kiinnosta mikää niin tää on ihan hei extrarankkaa. Jos ei halua tehdä siivoojan töitä (joka on muuten ihan kunnioitettava työ), niin sitten pitää hakeutua koulutettavaksi. Harva meistä on niin tyhmä, etteikö jotain oppisi tekemään.

   Lainaa

  82. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Snuusnuu: Postapkalyptista maailmaa odotellessa, kylläpä sitten äkkiä oppii viljelemään maata kun yhden talven näkee nälkää. Mulla aina iljettää kun aikuinen ihminen heittäytyy niin avuttomaksi, ettei edes itsestään suostu huolehtimaan. On synkkää seurata vierestä, kun 20 alkaa jäädä taakse ja 30 livahtaa jo ohi, eikä ihminen vieläkään osaa edes perusjuttuja, vaan narisee että tää on hei nii vaikeeta ja mua ei kiinnosta mikää niin tää on ihan hei extrarankkaa. Jos ei halua tehdä siivoojan töitä (joka on muuten ihan kunnioitettava työ), niin sitten pitää hakeutua koulutettavaksi. Harva meistä on niin tyhmä, etteikö jotain oppisi tekemään.
   Tarkennuksena, että mulla kyllä on sympatiaa sille, että Suomessa on enemmän työttömiä kuin vapaita työpaikkoja. Näitä kasvukipuja on tullut seurattua vierestä monenkin kohdalla, suurin osa vain sisäistää jossain vaiheessa, että aikuisena haluamiensa asioiden eteen joutuu tekemään jotain.

   Lainaa

  83. VaniljaKukkanen 5.9.2016 12:59
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Torola: Aina kun Suomessa ei ole ollut riittävästi työpaikkoja, ovat työttömät lähteneet siirtolaisiksi. Nyt on liian hyvä sosiaaliturvan taso, kun 60-70 -luvun kaltaista massasiirtolaisuutta ei ole. Työtön voi jäädä kotiin makoilemaan ja selittelemään, että kun ei ole työpaikkoja kaikille. Maailmalla on niitä työpaikkoja vaikka kuinka. Kaikissa nousevissa talouksissa on työvoimapula.
   Olisihan se kivaa muuttaa ulkomaille. Jos olisi sitä rahaa siihen. Ja nykyään on sellaisetkin asiat kuin oleskelu- ja työluvat, viisumit ja muut virastoasiat. Ei siitä oikein mitään tule että ostetaan vaan menolippu ja ilman rahaa lähdetään reppu selässä muualle.

   Lainaa

  84. Meikämanne 5.9.2016 18:55
   Tulos: -11 (23 ääntä)
   Minä olin yksityisyrittäjänä 6 vuotta kunnes en enää jaksanut verohelvettiä. Firma konkurssiin ja sen jälkeen olen ihan omasta tahdostani elellyt sossun masseilla, koska loppujen lopuksi viivan alle jää sama kuin yrittäessä. En ajatellut mennä koskaan töihin, rahaa tulee niin että pärjää. Ei huoleta maahanmuutto tai valtion velkaantuminen enää. Äänestän myös vasemmistoa, en siksi että olisin samaa mieltä heidän kanssaan, vaan että nykyinen elämänlaatuni säilyisi.

   Lainaa

  85. muumi (kopion kopio) 5.9.2016 22:20
   Tulos: +10 (24 ääntä)
   Torola: Entisaikaan kukaan ei odottanutkaan, että tuollaiset jennit olisivat työelämässä. Hänen paikkansa elämässä oli synnytysvuoteessa ja keittiössä. Nykyään hän pärjäilee, kun muut maksavat hänen elämisensä, mutta ahtaanlaiseksi se on pikkuhiljaa käymässä. 10 vuoden päästä Jenni märisee palstoilla, kun häntä kyykytettään epäinhimillisesti ja kuinka hän varmasti äänestää seuraavaksi vain vasureita.
   sama jenni myös 10 vuoden päästä marisee kun hänellä ei ole rahaa ruokaan, matkusteluun, asuntoon, autoon mitä näitä nyt on, ja kaverit senku matkustaa hienoihin lomakohteisiin, ajelee uudella autolla jne. sit tää jenni heyttäytyy marttyyriks, ja syyttää kovaa elämää " jos te eläisitte edes päivän mun elämää, ette kestäis sitä" kukahan sen elämän on sellaseks tehny?

   Lainaa

  86. muumi (kopion kopio) 5.9.2016 22:49
   Tulos: 0 (12 ääntä)
   joop: Ongelmahan ei ole Jenni vaan se että valtio kannustaa siihen mitä Jenni tekee. Jenni on aivan oikeassa siinä että on aivan turhaa mennä pienipalkkaiseen työhön kun toimeentulotuella eläessä saa saman ja on koko ajan vapaa aikaa. Ei se tietenkään kannusta töihin. Perus/kansalaispalkka korjaisi tämänkin asian kun kaikki ylimääräinen olisi heti plussaa itselle. Nyt se minkä saa lisää niin vähennetään 1:1 toimeentulotuesta. Tästä syystä alle 1300e kuukausipalkalla ei “kannata” mennä töihin jos asuu 600e vuokralla ja arvostaa vapaa aikaansa. Toimeentulotuki nimittäin maksaa koko vuokran ja antaa 500e nettona käteen. Eli kuussa saisi siis 1100e nettona. Jos taas menet töihin josta saat 1300e bruttona, niin verojen jälkeen se on 1100e ja sitten ei saa yhtää toimeentulotukea. Tässä saa toki asumistuen sitten tuohon päälle, joka on noin 250e. Kysymys siis on, haluatko että sulla on koko kuukausi vapaa aikaa, vai menisitkö 5 kertaa viikossa 8h päivässä töihin, että saisit päivässä 8 euroa enemmän käteen? Eli työn nettotuntihyöty olisi 1e/h.
   siis mitenni toimeentulotuki maksaa koko vuokran? !?!??!?!? :O en oo koskaan tollasta kuulluu missään yhteydessä. ite olin valmistumisen jälkeen 3kk työttömänä (etin kyllä koko ajan töitä ja laitoin varmasti 100 hakemusta) eikä kukaan oo koskaan maksanu mun vuokraa kun mä ite. nykysin ei tarvii enää edes vuokraa maksaa, ja saa kaiken maksetun itelleen loppujen lopuks (omistusasunto) enkä ikinä halua olla työtön loinen. jos olen joskus työtön, se ei ole silloin oma valintani. ja tekisin kaikkeni ettei tarvitsi olla kädestä suuhun menoa.

   Lainaa

  87. muumi (kopion kopio) 5.9.2016 22:54
   Tulos: +6 (16 ääntä)
   Turun murre: Meillä on Suomessa ihmisryhmä, jolle tehdään eläkepäätös heti koulun päätyttyä eli kehitysvammaiset. Heidän mahdollisuutensa työllistyä edes satunnaisesti on tässä työllisyystilanteessa lähellä nollaa. Jennikin saattaa kuulua tähän ryhmään, sitähän emme tiedä.
   tunnen monta kehitysvammaista, he ovat osa kylläkin töissä, ja HALUAVAT tehdä TÖITÄ. toki ne työpaikat on jotain helpompia töitä kuin "tavallisilla" työntekijöillä. mutta tämä jenni ei edes HALUA tehdä töitä. siinä on ero. et voi vetää kehitysvammaisia nyt tähän ollenkaan. asennevamma on paljon pahempi kuin kehitysvamma.

   Lainaa

  88. Tulos: +5 (19 ääntä)
   Mua oksettaa lukea näitä teidän kommentteja. Kapitalismi tekee ihmisestä hirviön. Menkää itseenne.

   Lainaa

  89. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Pohjalta ponnistaen: Juuri näin. Mä olen myös aloittanut ihan pohjalta ja tehnyt paljon “ei niin kivaa” duunia jotta olen päässyt etenemään. Nyt 10 vuotta myöhemmin mä olen vihdoin saanut unelmaduunin jota mä en suoraan sanottuna osaisi tehdä, enkä arvostaa, jos en olisi aloittanut pohjalta.Se mikä on tullut yllätyksenä, on perheen reaktio mun pärjäämiseen. Ne on kaikki perusduunareita jotka ovat ns. tyytyneet kohtaloonsa ja vihaavat maanantaita. Mua katotaan kieroon kun kerron viihtyväni töissä. Miksi?
   Mä ihmettelen kanssa tuota asennetta että töissä pitää olla ihan paskaa ja inhota koko laitosta ja pommi sinne pitäisi laittaa eikä työntekijöitä. Mä etsin koko ajan sitä työtä joka kiinnostaa, joka tarjoaa haasteita ja jossa viihtyy. Sillä aikaa teen töitä vain ja ainoastaan rahan takia.

   Lainaa

  90. Tulos: -12 (18 ääntä)
   Ei tuollaisissa tapauksissa auta muu, kuin alentaa tukia. Samalla pitäisi mahdollistaa mm. TES:iä alemmat palkat ja pienentää pienituloisten verotusta. Johan se Kelan ja Kepun sosiaalitantta Hyssäläkin totesi: meille on rakennettu kestämättömät tukiautomaatit. Aina puhutaan siitä, että "suurin osa työttömistä haluaisi tehdä töitä". Mihin sellainenkin väite perustuu? Jos tukia alennettaisiin reippaasti (lisäksi nuo veronkevennykset ja alemmat palkat), niin johan alkaa löytymään työhaluja. Tuntuu nykyään, että liian monella ihmisellä unohtuu yhteiskunnan ja talouden perusasiat. Se ei ole yhteiskunta tai valtio joka maksaa sossupummien elämän, vaan me kaikki (yksityisellä sektorilla) työssäkäyvät maksamme ne. Siitä on oikeudenmukaisuus kaukana. Aina kiristetään ja verotetaan lisää, että saa jonkun pirinistin elämän rullaamaan.

   Lainaa

  91. Vinkkimies 6.9.2016 18:12
   Tulos: -14 (18 ääntä)
   Suomi on maailman paskin maa. Missä muualla veronmasjat joutuvat elättämään näitä loisia? Kun kanttura kerran eläimistä tykkää, niin voisi harkita ryhtyvänsä sikojen rehuksi ja olemaan siten kerrankin hyödyksi.

   Lainaa

  92. Tulos: +5 (17 ääntä)
   V: Mua oksettaa lukea näitä teidän kommentteja. Kapitalismi tekee ihmisestä hirviön. Menkää itseenne.
   No katsopas, toisin kuin monet vasemmistolaisesti ajattelevat tuntuvat kuvittelevan, hyvinvointi ei synny itsestään. Se pitää luoda. Lähtökohtaisesti oikeudenmukaistahan olisi se, että kunkin yksilön saamaan osaan tästä hyvinvoinnista vaikuttaa oleellisesti se, miten paljon hän on sen luomiseen osallistunut, eikö?

   Lainaa

  93. Tulos: +3 (11 ääntä)
   Joo minulta löytyy yks just tollanen kaveri... kun mikään ei kelpaa hänelle... pitäsköhä aikusen ihmisen oikeesti ymmärtää että kaikki ei voi mennä niinkuim hän haluaa ja että joskus elämässä joutuu tekemään asioita jotka eivät niin miellytä jotta vaikka saattas päässä elämässä eteenpäi. Voin sanoa että kyllä sitä itekkin on tullu tehty sellasia duuneja mitkä ei miellytä paskaakaa mut en siitä jaksa kaikille jauhaa koko ajan. Eikä sitä voi oikeastaan mistään pitää kun ei edes anna mahdollisuutta

   Lainaa

  94. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Joopajoo: Joo minulta löytyy yks just tollanen kaveri… kun mikään ei kelpaa hänelle… pitäsköhä aikusen ihmisen oikeesti ymmärtää että kaikki ei voi mennä niinkuim hän haluaa ja että joskus elämässä joutuu tekemään asioita jotka eivät niin miellytä jotta vaikka saattas päässä elämässä eteenpäi. Voin sanoa että kyllä sitä itekkin on tullu tehty sellasia duuneja mitkä ei miellytä paskaakaa mut en siitä jaksa kaikille jauhaa koko ajan. Eikä sitä voi oikeastaan mistään pitää kun ei edes anna mahdollisuutta
   Kirjotusvirheitä vaikka millä mitalla ja muitakin virheit tekstissä, pyydän mitä nöyrimmin anteeksi

   Lainaa

  95. Etsitään Jennille hommia 8.9.2016 1:06
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Ei ole Jenni ihan mahdoton tapaus. Jos vaikka viikossa tekee 3 päivää töitä, tulee viikkotyöajaksi 6h päivillä yhteensä 18 tuntia, mikä on suunnilleen puolipäiväinen työ. Hyvinkin voisi löytyä puolipäiväiselle eläinten kanssa työskentelevälle ihmiselle töitä. Tyhjää paremmille tienesteille päästäkseen pitäisi varmaan tarjota jotain luksuslaadun palveluita koirille tai hevosille.

   Lainaa

  96. Tulos: +6 (8 ääntä)
   M: Ja hei, lisääntyvätkin vielä, eikä kukaan estä. “Syrjäytyneisyys” (tässä tapauksessa kai ihan itse aiheutettu ja toivottukin syrjäytyminen eli laiskuus) periytyy, samoin vanhempien arvot ja asenteet. Mietipä sitä… Yhteiskunnan elätti, laiska p***a, kasvattaa lisää samanlaisia.
   Suomen syntyvyystilastot ovat tällä hetkellä niin heikkoja, että jokaisesta lapsesta pitäisi olla kiitollinen. Ilman riittävää reserviä, maatamme ei pian ole olemassa. Yhteiskunnan elättejä arvostellaan nykyisin ihan samalla tavalla kuin 30-luvulla. Haaveillaan jopa pakkotyöleireistä (= keskitysleiri). Kuten itsekin esität: Onko ihmisen oma vika jos hänen on annettu kasvaa olosuhteissa, joista ei voi ponnistaa ylös päin? Lasta ei ole otettu huostaan - eikä kuitenkaan opetettu pärjäämään elämässä itse vaikka tiedossa on, ettei vanhemmilla ole resursseja huolehtia lapsen kasvatuksesta. Käytännössä köyhyys periytyy myös ihan eri syistä. Pelkkä asuma-alue vaikuttaa. Kun kaveriporukka koostuu toisten työttömien / köyhien lapsista, ei ole suhteita, joita hyödyntää töitä hakiessaan. Voi päästä töihin muutaman euron tuntipalkoilla, jolloin rahaa saa vähemmän käteen kuin tekemättä mitään. Hölmöhän sellainen henkilö on, joka vapaaehtoisesti ampuu itseään jalkaan. Ei suurin osa ihmisistä jaksa pohtia elämää vuosi tai vuosikymmen kerrallaan. Tarvitaan porkkanoita joka päiväisessä elämässä. Ei pelkkää keppiä. Ehkä pitäisi keskustella siitä, onko jokin pielessä mikäli ihminen ei tienaa riittävästi saavuttaakseen paremman elintason työnteolla. Hintataso maassamme on noussut nopeammin kuin palkat - ja samalla työttömyys kasvanut. Yhtälössä on jotakin perverssiä.

   Lainaa

  97. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Maslow: No katsopas, toisin kuin monet vasemmistolaisesti ajattelevat tuntuvat kuvittelevan, hyvinvointi ei synny itsestään. Se pitää luoda. Lähtökohtaisesti oikeudenmukaistahan olisi se, että kunkin yksilön saamaan osaan tästä hyvinvoinnista vaikuttaa oleellisesti se, miten paljon hän on sen luomiseen osallistunut, eikö?
   Se olisi oikeudenmukaista mikäli kaikki aloittavat samasta lähtökohdasta. Tiedät varmaan itsekin, ettei näin ole. Ellei perintövero ole 100% ja kaikki joudu hakemaan töitä ilman suhteita (anonyymina), yhteiskuntamme tulee aina olemaan vinoutunut. Iso osa ihmisistä syrjäytyy koska he (kokevat, että) eivät millään tekemisellään pysty parantamaan omaa asemaansa yhteiskunnassa. Mitä taas tulee siihen oikeudenmukaisuuteen, niin kovin harvassa ovat ne firmat, jotka jakavat koko tuloksensa työntekijöille, jotka sen hyvinvoinnin ovat työpanoksellaan luoneet. Suurin osa tuloksesta jaetaan henkilöille, jotka eivät ole tehneet mitään tuloksen eteen...

   Lainaa

  98. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Nimesi: Pakko sanoa, että sossupummit ärsyttävät todella, kun tietää, ettei itsellä ole mitään mahdollisuutta samanlaiseen elintasoon ja etuihin, paitsi tuhoamalla lasten elämän, eli hankkiutumalla eroon omistusasunnosta ja hassaamalla säästöt johonkin turhaan. Vasta sen jälkeen aukeaisivat sossun rahahanat minullekin. Sossupummit ikään kuin palkitaan siitä, etteivät ole koskaan viitsineet säästää.
   Miten niin vittu samanlaiseen elintasoon? Ei niillä ole elämän ehtoopuolella maksettua kämppää tai suurempaa eläkettä. Matkustelevat pikavippien avulla ja saattavat useasti taloudensa ihan kuralle. Nyt joku järki käteen te palkkatyössä olevat! Itse sain työttömänä ollessa Kelalta ruhtinaaliset 500e. Ei sillä oikeasti tee muuta kuin syö ja maksaa laskunsa. Se illuusio et pitkäaikaistyöttömät pärjää johtuu vaan siitä että ne on sopeuttanut elämänsä ajan saatossa minimiin. Kaikki on karsittu. Nyt kun oon ollu jo vuosia yli 3000 brutolla niin ei puhettakaan että pärjäisin enää 500e. Jo vuokra yksinään maksaa 800e. Työttömänä asun 160e/kk maksavassa loukossa.

   Lainaa

  99. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Aika ruusuiset kuvitelmat joillakin kommentoijilla työkyvyttömän mt-kuntoutujan elämästä. En ihan oo varma, että pitäiskö itkeä vai nauraa. Tässä kun on itse suunnilleen koko elämänsä ollu jollakin tasolla pipipää, 10 vuoden katkeamaton "ura" hoitotahojen ja kaikenmaailman laitosten sekä asumispalveluiden kanssa niin oma näkemykseni mt-sairauden kanssa elämisestä ei ookaan enää ihan niin vekkulia. Jo se, että voi asua tavallisessa vuokra-asunnossa ja pärjää avohoidossa sekä pienellä lääkityksellä on saavutus, joka tulee vieläpä kohtuullisen edulliseksi yhteiskunnalle (vertailkaa paljonko laitosasuminen maksaa per vuorokausi). Oli sekin aika ison urakan takana, että tänne päästiin. Itse alan kuulua jo siihen kastiin, jolle lyödään toivottoman tapauksen leimaa pian otsaan (sitä on välillä heitettykin). En mä sitä niinkään silti harmittele. Mulle itselleni menee kyllä etusijalle oma kuntoutumiseni ja arjenhallinnan opettelu, vaikkei se koskaan yhteiskunnalle mitään antaisikaan. On onni syntyä Suomeen. Täällä ei tarvi ryhtyä huoraamaan tai tehdä rikoksia, jos on sattunut sairastumaan. Mun puolesta ois hauskaa nähdä, miten nää valittajat olisi ite selvinneet skitsofreniasta tai kuinka pärjäisivät traumaperäisen, vaikean dissosiaatiohäiriön kanssa. Tällä hetkellä mun kokopäiväduuni on tämä toipuminen. Olis ihanaa, jos mahdollista olisikin vaan letkeästi lojua ja nautiskella vaan kun ei, kyllä se arki vaatii jo aika paljon potkimista ja haasteita riittää. Oman sairauteni kanssa pitää keskittyä aika moneen asiaan samaan aikaan, että paketti pysyy kasassa. Työ olisi mulle itsemurha. Joku tuolla sanoikin, ettei ole mitään järkeä heittää vuosien duunia menemään siksi, että voi hetken aikaa töitä tehdä, kun todennäköistä on, että se heittäis takaisin alkuun oman kuntoutumisen kanssa. Omalla kohdallani tavoitteena on, että tulen ensin kuntoon ja arjen sujumaan ja JOS joskus on mahdollista osa-aikatöitä eläkkeen rinnalla tehdä niin huikeeta. Jos ei, niin elän köyhänä kädestä suuhun lopun elämääni, en ostele paljon mitään edes käytettynä, kuljen paikatuissa kirppisvaatteissa, en matkustele, en harrasta kuin ilmaisia asioita, en hanki koskaan lapsia, en koskaan muuta halvoista vuokrakämpistä pois, en syö ravintoloissa, en käy keikoilla tai kulttuuritapahtumissa jne. Kaikki tuo olisi mahdollista, jos en olisi sairastunut nuorena ja jos olisin ehtinyt kouluttautua ja jos olisin päässyt työelämään ja jos psyykkinen vointini olisi hyvä. Jos. Mutta kun ei niin ei. Sitä oppii aika vähästä olemaan onnellinen kuitenkin, kun on aikansa kärvistellyt sairauksien kanssa. Toki olisi mahtavaa, jos olisi mahdollisuudet toisenlaiseen elämään. Mutta realiteetit huomioiden unelmat ja tulevaisuuden suunnitelmat ovat nyt hieman vaatimattomammissa mittasuhteissa. Itse olen vielä niin julkea hullu, että kehtaan olla avoinkin siitä, mikä minua vaivaa. Tällainen häpeämättömyys toki hiertää monia, kun sen yhdistää vielä työkyvyttömyyteen ja syrjäytymiseen (vaikka sitä koko ajan duunia tekeekin, että elämä normalisoituisi). Toisinaan kateellisena seurailen vierestä, mihin kaikkeen aukeaa mahdollisuudet, kun tienaa palkkatyössä. Harva taas kateellinen on mulle mun osasta elämässä. Mutta kortit on jaettu ja näillä mennään. Turha sitä on liikaa katkeroituakaan, kun se tuskin pahemmin mitään auttaa. On toisinaan helpompaa (itselle) uskotella, että on ihanaa ja hauskaa ja huikeeta, kun on sairas. Harvoin se on todella ihan niinkään. Kuntoutuminen on kokopäivätyö. Luojan kiitos, että Suomessa on mahdollista tätäkin "ammattia" rauhassa harjoittaa.

   Lainaa

  100. Tulos: -4 (8 ääntä)
   Mude: HALOOO! Jos tässäkin olisi kaikki kommentit mitä alkuperäisessä niin kaikki tietäis että tämä Jenni on eläkkeellä oleva ja työkyvytön ihminen. Per**** että ottaa aivoon tollaset nopeat päätelmät ja screenshotit!!!
   Perkele, jos pystyy someen kirjottaaan, niin pystyy jotain työtä tekemään. Eläkkeellä, voi vilijonkan vittu!

   Lainaa

  101. Tulos: +1 (9 ääntä)
   Iskeeköhän noille missään vaiheessa päähän se totuus että ne on ihan hyödyttömiä paskoja?

   Lainaa

  102. pinkki puudeli 3.11.2020 11:37
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   spede pasanen haudan takaa: Tämmöset ihmiset kuolis ilman sossuu ja kelaa. Nyt ne pakkotyöleirit tulille ja vähän vauhdilla, kiinnostaa maksella tämmösten loisten rottailu.
   Ärsyttävää, ja murheellista että Jenninkaltaiset vajaakuntoiset ihmiset saavat osakseen vihaa.
    Hänhän ilmoittaa, ettei kykene työelämään, ja hyväksyy elämisensä köyhyysrajan alapuolella. Tod.näk. hänellä on jokin neurologinen syndrooma, esim. vaikea autismikirjon tila riesanaan. 

   Lainaa

  103. Tulos: -2 (2 ääntä)
   pinkki puudeli: Ärsyttävää, ja murheellista että Jenninkaltaiset vajaakuntoiset ihmiset saavat osakseen vihaa. Hänhän ilmoittaa, ettei kykene työelämään, ja hyväksyy elämisensä köyhyysrajan alapuolella. Tod.näk. hänellä on jokin neurologinen syndrooma, esim. vaikea autismikirjon tila riesanaan. 
   sosiaalipummiksi meilläpäin kutsutaan...

   Lainaa

  104. Onnekas norppa 24.12.2022 8:17
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   En oo ihan varma, meneeks tää Jenni kastiin "jos sä oot huono, sua autetaan" vai onks se ihan vaan elämästä vieraantunu ja saamaton.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: työnteko, verot, tuet, kela, kouluruoka, palkka