Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 128

Esko ja kadonneen kanan salaisuus.
Kuvakooste, osa 128

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 70 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +739 (783 ääntä)
   Toi riikan juttu on jotenkin niin tuttu kun aivot menee autopilotilla

   Lainaa

  2. Tulos: +192 (268 ääntä)
   Ensimmäinen kylä kirvoitti spontaanin repeämisen!

   Lainaa

  3. Tulos: -294 (370 ääntä)
   siis: ??
   Jumalan pilkkaa!! Jumalan pilkkaamisesta pitäisi antaa KUOLEMAN TUOMIO!!

   Lainaa

  4. Tulos: +295 (327 ääntä)
   Riikan tarina kyllä kuulostaa aivan liian tutulta. Etten vain olisi tietämättäni Esko?

   Lainaa

  5. Tulos: +147 (171 ääntä)
   Jos se fillarikin vaikka löytyis ku Jeesus vähä jelppii

   Lainaa

  6. Tulos: -87 (653 ääntä)
   Jännä että kananpaistopäivityksessä pitää painottaa, että oikein on luomua kyseessä. Ei ne luomukanat yhtään sen lempeämmin koe kuolemaa, eikä niitä syömällä välty sydänsairauksiltakaan. Ihmiset haksahtaa kaiken maailman mainoslätkiin kokeakseen olonsa paremmaksi, miksi ei vain voisi jättää niitä eläimiä pois lautaselta.

   Lainaa

  7. Miehen-mieli 22.9.2016 2:07
   Tulos: +17 (145 ääntä)
   Jeesus tulee! Tulitko sinä? ;)

   Lainaa

  8. jukkapalmu 22.9.2016 2:42
   Tulos: +85 (269 ääntä)
   Tajuaiskohan koira muuten että tyritty on jos tekis tolleen. Aika hyvä idea. Toi luomu on kai sama kun vegaanijutut tai liikunta että jos siitä ei erikseen mainitse niin sitä ei ole ollutkaan.

   Lainaa

  9. Tulos: +233 (247 ääntä)
   Minä oon tehny tuon kananpaiston silleen että uunissa oli pelkkä valo, mutta lämmöt unohtu. Ei kypsyny.

   Lainaa

  10. Tulos: +84 (106 ääntä)
   Zew: Jos se fillarikin vaikka löytyis ku Jeesus vähä jelppii
   Sori, ei löydy

   Lainaa

  11. Tulos: +154 (260 ääntä)
   Luomukana: Jännä että kananpaistopäivityksessä pitää painottaa, että oikein on luomua kyseessä. Ei ne luomukanat yhtään sen lempeämmin koe kuolemaa, eikä niitä syömällä välty sydänsairauksiltakaan. Ihmiset haksahtaa kaiken maailman mainoslätkiin kokeakseen olonsa paremmaksi, miksi ei vain voisi jättää niitä eläimiä pois lautaselta.
   No onhan se luomukana elänyt paremman elämän. Muakin kyllä ärsytti, et miks se ei vaan voi sanoa kana. Kai noi luomurit on jotain sukua vegaaneille.

   Lainaa

  12. Tulos: +177 (231 ääntä)
   Siis oliko se LUOMUKANAA?

   Lainaa

  13. Tulos: +121 (169 ääntä)
   Oli sit ihan pakko mainita se luomu

   Lainaa

  14. TapioRautaWaara 22.9.2016 7:56
   Tulos: -28 (56 ääntä)
   Jeesus tulee, oletko valmis? :)

   Lainaa

  15. Tulos: +54 (100 ääntä)
   mariaaa: Ensimmäinen kylä kirvoitti spontaanin repeämisen!
   Missä päin se kylä oli? Onko lähellä Rautlahtea?

   Lainaa

  16. Tulos: +20 (52 ääntä)
   Jeesus: No onhan se luomukana elänyt paremman elämän. Muakin kyllä ärsytti, et miks se ei vaan voi sanoa kana. Kai noi luomurit on jotain sukua vegaaneille.
   No ei ole tapana tuoda esiin, ellei erikseen keskustella, että mitä munia tms syö.

   Lainaa

  17. Tulos: +118 (130 ääntä)
   Jeesusteipillä olisi saanut kiinnitettyä lapun nätimmin.

   Lainaa

  18. Tulos: +123 (131 ääntä)
   Eolao: Toi riikan juttu on jotenkin niin tuttu kun aivot menee autopilotilla
   Mun autopilotti joskus käskytti heittämään sukat vessanpönttöön pyykkikorin sijaan. Siinä sukat pöntössä hetken tyhjällä ilmeellä ihmettelin, että mitäs nyt piti tehdä, ennen kuin tajusin virheeni. Silloinen avopuoliso, nykyinen vaimo, _hieman_ naureskeli vieressä.

   Lainaa

  19. Tulos: -22 (66 ääntä)
   Luomukana: Jännä että kananpaistopäivityksessä pitää painottaa, että oikein on luomua kyseessä. Ei ne luomukanat yhtään sen lempeämmin koe kuolemaa, eikä niitä syömällä välty sydänsairauksiltakaan. Ihmiset haksahtaa kaiken maailman mainoslätkiin kokeakseen olonsa paremmaksi, miksi ei vain voisi jättää niitä eläimiä pois lautaselta.
   Mutta kyllä niissä maku on parempi, se kait se tärkein on luomussa.

   Lainaa

  20. Vierailija 22.9.2016 9:36
   Tulos: +79 (89 ääntä)
   TapioRautaWaara: Jeesus tulee, oletko valmis?
   Kävin lukioikäsenä usein kirjastossa. Kirjaston vessassa luki käsipaperitelineessä jonkun raapustamana: "Jeesus tulee Oletko valmis Sytytä piippus Ossaatko psalmis" Hyvin jäi mieleen kun sitä aina käsiä pestessä ja kuivatessa tuijotteli että nyt 20v myöhemminkin vielä muistan..

   Lainaa

  21. Tulos: +23 (109 ääntä)
   "Kuva kertokoon", ei "kuva kertokoot". Tuo on niin yleinen virhe niin monella ihmisellä että se alkaa ärsyttää yhä ja yhä enemmän. Se "t" siellä on monikon pääte, niin kuin lauseessa "kuvat kertokoot", eikä mikään sattumanvarainen koriste.

   Lainaa

  22. Tulos: +32 (70 ääntä)
   foo: “Kuva kertokoon”, ei “kuva kertokoot”. Tuo on niin yleinen virhe niin monella ihmisellä että se alkaa ärsyttää yhä ja yhä enemmän. Se “t” siellä on monikon pääte, niin kuin lauseessa “kuvat kertokoot”, eikä mikään sattumanvarainen koriste.
   Ehkä siinä teititellään lappua.

   Lainaa

  23. Tulos: -42 (100 ääntä)
   Tuo jeesusläppä naurattaa lähinnä murkkuikäisiä, ei aikuisia.

   Lainaa

  24. Tulos: +16 (88 ääntä)
   Luomukana: Jännä että kananpaistopäivityksessä pitää painottaa, että oikein on luomua kyseessä. Ei ne luomukanat yhtään sen lempeämmin koe kuolemaa, eikä niitä syömällä välty sydänsairauksiltakaan. Ihmiset haksahtaa kaiken maailman mainoslätkiin kokeakseen olonsa paremmaksi, miksi ei vain voisi jättää niitä eläimiä pois lautaselta.
   Tosissasiko nyt väität, että kananmunien syönti lisää sydänsairauksia? Se vanha tieto kolesterolista on jo aikaa sitten kumottu, kananmunat ovat erittäin terveellisiä kohtuullisesti nautittuna! Luomukanoja kohdellaan paremmin ja ne saavat sitä ruokaa mitä niiden kuuluukin syödä, eli soija ja/tai kalarehulla niitä ei ruokita! Jos et maista eroa tavallisen ja luomumunan välillä niin makuaistisi on olematon.

   Lainaa

  25. Tulos: +11 (61 ääntä)
   Ja edelliseen lisäys vielä, myöskään kanan/broilerin liha EI lisää sydänsairauksia! Valkoinen liha on terveellistä.

   Lainaa

  26. Tulos: +35 (65 ääntä)
   noknok: Jumalan pilkkaa!! Jumalan pilkkaamisesta pitäisi antaa KUOLEMAN TUOMIO!!
   No ei todellakaan pidä! Onneksi meillä ei ole arabimaiden ah niin ihanaa sharia-lakia.

   Lainaa

  27. Tulos: +101 (113 ääntä)
   jukkapalmu: Tajuaiskohan koira muuten että tyritty on jos tekis tolleen. Aika hyvä idea.
   Ai meinaatko että koira tajuaisi sen siitä että lopputulos on ironinen ja taustalla siitä päätellen mahdollisesti passiivisaggressiivinen näpäytys? Ei, noin hienostunutta tilannetajua ei koiralla ole.

   Lainaa

  28. Tulos: +54 (68 ääntä)
   Ei nyt ihan selväks käynyt, että mitä kanaa olikaan. Viimeisessä lauseessa kuitenkin oli jätetty luomu-sana pois.

   Lainaa

  29. Tulos: +38 (44 ääntä)
   MisterT: Ehkä siinä teititellään lappua.
   Ei se kyllä noinkaan toimi.

   Lainaa

  30. Tulos: +31 (39 ääntä)
   jukkapalmu: Tajuaiskohan koira muuten että tyritty on jos tekis tolleen. Aika hyvä idea. Toi luomu on kai sama kun vegaanijutut tai liikunta että jos siitä ei erikseen mainitse niin sitä ei ole ollutkaan.
   ei tajuais.

   Lainaa

  31. Tulos: +38 (42 ääntä)
   Tuskinpa oli luomukanaa, vaan luomubroileria.

   Lainaa

  32. Tulos: +58 (126 ääntä)
   En ymmärrä tätä yleistä vegaani-pilkkaa. Yleensä vegaanit mainitsee olevansa vegaaneja kun puhutaan yleisesti ruoasta, niin kyllä se on aika merkittävä osa omaa ruokavaliota jos on esim. vegaani tai keliaakikko. Tai selventäähän se jos mennään sukujuhliin ja ollaan yhteisen tarjottavien äärellä, että kun sanoo "olen vegaani" niin miksi ei syö puoliakaan/ollenkaan tarjottavista. Tai samalla se on yleensä kuin pyyntö että joku kertoisi, voiko hän syödä mitään siitä pöydästä. Epäilen, että se on joku lihansyöjien tunnonpistos mikä aiheuttaa reaktion "pitääkö sitä koko ajan toitottaa että on vegaani" - yritä itse puhua ruoasta niin, että et mainitse sitä mitä syöt. Ugh, olen puhunut. Ja ei, en ole vegaani.

   Lainaa

  33. Tulos: +21 (27 ääntä)
   On todella luomua kanaa, sitähän ei ole edes kypsennetty.

   Lainaa

  34. Tulos: -31 (77 ääntä)
   James: En ymmärrä tätä yleistä vegaani-pilkkaa. Yleensä vegaanit mainitsee olevansa vegaaneja kun puhutaan yleisesti ruoasta, niin kyllä se on aika merkittävä osa omaa ruokavaliota jos on esim. vegaani tai keliaakikko. Tai selventäähän se jos mennään sukujuhliin ja ollaan yhteisen tarjottavien äärellä, että kun sanoo “olen vegaani” niin miksi ei syö puoliakaan/ollenkaan tarjottavista. Tai samalla se on yleensä kuin pyyntö että joku kertoisi, voiko hän syödä mitään siitä pöydästä. Epäilen, että se on joku lihansyöjien tunnonpistos mikä aiheuttaa reaktion “pitääkö sitä koko ajan toitottaa että on vegaani” – yritä itse puhua ruoasta niin, että et mainitse sitä mitä syöt. Ugh, olen puhunut. Ja ei, en ole vegaani.
   Niin, no yrittäisivät vegaanit puhua ruuasta niin, että eivät mainitse sitä mitä eivät syö. Vähän sama kuin olisi pasta-annokset koko pöydällä, ja joku kysyy että maistuuko. Siihen sitten vastaisi, että en oikein tykkää meksikolaisesta ruuasta.

   Lainaa

  35. Tulos: +27 (31 ääntä)
   Chef Esko... Karpattu liian kauan, kun ei aivot oikein toimi.

   Lainaa

  36. Tulos: +8 (44 ääntä)
   Voih: Ja edelliseen lisäys vielä, myöskään kanan/broilerin liha EI lisää sydänsairauksia! Valkoinen liha on terveellistä.
   Höpö höpö, tähän ja edelliseen kommenttiisi vastaten, kerta toisensa jälkeen on todettu että ravintoperäinen kolesteroli aiheuttaa verisuonten tukkeutumista ja eläintuotteiden ainesosat ylipäätänsä sairauksia ihmisissä. Ellei lintuja tapetta heti niiden ollessa tarpeeksi painavia pakettiin käärittäväksi, broilerit itse kuolevat sydänkohtauksiin ja jo elämänsä aikana voivat kasvaa niin raskaiksi, etteivät kykene kannattelemaan omaa painoaan. Miten voi kuvitella, että kuolettavan ylipainoisten eläinten syöminen olisi millään tavalla terveellistä? valkoisen lihan syönti on tutkimuksissa liitetty myös suurimpaan painonnousuun, vaikka ylipäätään eläintuotteet ovat lähestulkoon samassa kastissa keskenään asian kanssa. Mielenkiintoisena huomiona tuotantolinnuista, tiedät varmaan USA:n kiitospäiväperinteen ja kuinka kalkkunat liittyvät siihen? Ja sen, että presidentti saa kalkkunan jolle myöntää anteeksiannon (mikä vittuileva perinne). Katso listaa vaikka Obamalle annetuista linnuista. Nämä kalkkunat kasvatetaan parhaiden standardien mukaisesti, joten eikö niiden tulisi olla huippuyksilöitä. Linnut, joiden annetaan elää, kuolevat useimmiten noin vuoden tai kuukausien päästä - eivät luonnollisesti (koska luonnolliset kalkkunat elävät vuosia pidempään) vaan sydänkohtauksiin! Lausahdus "olet mitä syöt" pätee varsin hyvin.

   Lainaa

  37. Tulos: +38 (76 ääntä)
   Just: Niin, no yrittäisivät vegaanit puhua ruuasta niin, että eivät mainitse sitä mitä eivät syö. Vähän sama kuin olisi pasta-annokset koko pöydällä, ja joku kysyy että maistuuko. Siihen sitten vastaisi, että en oikein tykkää meksikolaisesta ruuasta.
   Onpas käytännöllistä. Sitten tarjolle tuodaan kalaa sisältävää sushia, ja vegaani vastaisi etä en oikein pidä sushista. Sitten tarjotaan pasta bolognese, ja vegaani vastaisi ettei oikein tykkää italialaisesta. Tosiasiassa kaikki meksikolainen, sushi, italialainen kävisi jos ruuassa ei ole eläintuotteita. Mitä tapahtuisi jos sekaanit koittaisivat olla mainitsematta sitä, mitä syö vaikka ravintolassa ollessaan? Tarjoilija: Mitä saisi olla? Asiakas: Jotain italialaista, kiitos. T: Tarjolla olisi naudanjahelijaa sisältävä penne bolognese, juustoinen pesto tai vegaaninen spagetti tomaattikastikkeella A: Otan sitä mikä vähän vihertää T: Bolognese ja spagetti tarjotaan basilikalla koristeltuna, ja pesto on vihreää, mitä tarkoitat? A: *Hikoilee, sillä korrektiudessaan ei tahdo sanoa sanaa basilikanlehti tai naudanjauheliha* - - - Hmm, se missä kastike ei ole vihreää T: Tämä selvä! Siis bolognese vai spagetti? A: *Hikoilee, sillä korrektiudessaan ei tahdo sanoa sanaa spagetti tai viitata jauhelihaan* - - - Hmm, se missä ei ole pitkiä luikeronmuotoisia asioita T: Selvä, yksi penne bolognese tulossa! Mitenköhän tilauksesta pääsisi helpommalla? Kehties sanomalla suoraan sen mitä syö tai ei syö?

   Lainaa

  38. Tulos: +1 (17 ääntä)
   Huom. LUOMUkanaa!

   Lainaa

  39. Turun murre 22.9.2016 21:42
   Tulos: 0 (12 ääntä)
   Tutkimustietoa luomusta http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/279068-asiantuntija-luomu-myy-luuloja

   Lainaa

  40. Tulos: +7 (15 ääntä)
   Blahblah: Onpas käytännöllistä. Sitten tarjolle tuodaan kalaa sisältävää sushia, ja vegaani vastaisi etä en oikein pidä sushista. Sitten tarjotaan pasta bolognese, ja vegaani vastaisi ettei oikein tykkää italialaisesta. Tosiasiassa kaikki meksikolainen, sushi, italialainen kävisi jos ruuassa ei ole eläintuotteita. Mitä tapahtuisi jos sekaanit koittaisivat olla mainitsematta sitä, mitä syö vaikka ravintolassa ollessaan? Tarjoilija: Mitä saisi olla? Asiakas: Jotain italialaista, kiitos. T: Tarjolla olisi naudanjahelijaa sisältävä penne bolognese, juustoinen pesto tai vegaaninen spagetti tomaattikastikkeella A: Otan sitä mikä vähän vihertää T: Bolognese ja spagetti tarjotaan basilikalla koristeltuna, ja pesto on vihreää, mitä tarkoitat? A: *Hikoilee, sillä korrektiudessaan ei tahdo sanoa sanaa basilikanlehti tai naudanjauheliha* – - – Hmm, se missä kastike ei ole vihreää T: Tämä selvä! Siis bolognese vai spagetti? A: *Hikoilee, sillä korrektiudessaan ei tahdo sanoa sanaa spagetti tai viitata jauhelihaan* – - – Hmm, se missä ei ole pitkiä luikeronmuotoisia asioita T: Selvä, yksi penne bolognese tulossa! Mitenköhän tilauksesta pääsisi helpommalla? Kehties sanomalla suoraan sen mitä syö tai ei syö?
   Esimerkissäni siis pöytäseurueessa oleva henkilö kysyi muilta tuon kysymyksen. Mutta hyvä kuitenkin, että pääsit lopussa hyvään ratkaisuun ajatellen kaupankäyntiä yleensä.

   Lainaa

  41. piilovegaaneja 23.9.2016 18:34
   Tulos: +35 (35 ääntä)
   jukkapalmu: Tajuaiskohan koira muuten että tyritty on jos tekis tolleen. Aika hyvä idea. Toi luomu on kai sama kun vegaanijutut tai liikunta että jos siitä ei erikseen mainitse niin sitä ei ole ollutkaan.
   Kyllä sitä pystyy olemaan vuosia vegaani kenellekään mainitsematta. Koskaan et voi tietää onko vaikka bussissa edessäsi istuva vegaani ;) Huomiohakuiset ovat asia erikseen, mutta niitä kai on joka ihmisryhmässä...

   Lainaa

  42. Onpa kelvoton jumala 23.9.2016 23:14
   Tulos: +22 (26 ääntä)
   noknok: Jumalan pilkkaa!! Jumalan pilkkaamisesta pitäisi antaa KUOLEMAN TUOMIO!!
   Onko jumalasi niin heikko että tarvii lain puolesta erityissuojelua?

   Lainaa

  43. blaa blaa blaa 23.9.2016 23:18
   Tulos: -7 (21 ääntä)
   Blahblah: Höpö höpö, tähän ja edelliseen kommenttiisi vastaten, kerta toisensa jälkeen on todettu että ravintoperäinen kolesteroli aiheuttaa verisuonten tukkeutumista ja eläintuotteiden ainesosat ylipäätänsä sairauksia ihmisissä. Ellei lintuja tapetta heti niiden ollessa tarpeeksi painavia pakettiin käärittäväksi, broilerit itse kuolevat sydänkohtauksiin ja jo elämänsä aikana voivat kasvaa niin raskaiksi, etteivät kykene kannattelemaan omaa painoaan. Miten voi kuvitella, että kuolettavan ylipainoisten eläinten syöminen olisi millään tavalla terveellistä? valkoisen lihan syönti on tutkimuksissa liitetty myös suurimpaan painonnousuun, vaikka ylipäätään eläintuotteet ovat lähestulkoon samassa kastissa keskenään asian kanssa. Mielenkiintoisena huomiona tuotantolinnuista, tiedät varmaan USA:n kiitospäiväperinteen ja kuinka kalkkunat liittyvät siihen? Ja sen, että presidentti saa kalkkunan jolle myöntää anteeksiannon (mikä vittuileva perinne). Katso listaa vaikka Obamalle annetuista linnuista. Nämä kalkkunat kasvatetaan parhaiden standardien mukaisesti, joten eikö niiden tulisi olla huippuyksilöitä. Linnut, joiden annetaan elää, kuolevat useimmiten noin vuoden tai kuukausien päästä – eivät luonnollisesti (koska luonnolliset kalkkunat elävät vuosia pidempään) vaan sydänkohtauksiin! Lausahdus “olet mitä syöt” pätee varsin hyvin.
   Broilerin teurasikä on 21 vuorokautta, ei takuulla ehdi sairastua sydän ja verisuonisairauksiin.

   Lainaa

  44. Jännä-Jenni 23.9.2016 23:19
   Tulos: +51 (61 ääntä)
   Jos mainitset olevasi vegaani, teet itsestäni numeron. Jos kerrot, että olet sekosyöjä ja että kuinka hirveän paljon rakastatkaan lihaa, et tee itsestäsi numeroa. Johtopäätös: sekasyöntiään ei tarvitse salata, vaikka ei liitykään asiaan, mutta vegaaniutensa saa ottaa puheeksi vain harvoissa ja valituissa tilanteissa. (Sama juttu vaikka homouden kanssa. Jos mainitset olevasi homo, teet itsestäsi numeron, toisin kuin henkilö, joka julistaa olevansa 100-%:inen hetero. Jälkimmäinen on ihan ookoo eikä herätä huomiota, vaikka ei liittyisi asiaan, mutta homouden mainitseminen on automaattisesti asiasta numeron tekemistä, jos sinulta ei suoraan ole kysytty suuntautumistasi.) Loogista. Väitän, että se numeron tekeminen ei välttämättä ole aina niinkään itse puhujassa kuin kuulijassa.

   Lainaa

  45. Tulos: +5 (9 ääntä)
   mariaaa: Ensimmäinen kylä kirvoitti spontaanin repeämisen!
   Ja multa kirvoitti spontaanin repeämisen tämä symppis kirjoitusvirhe :D

   Lainaa

  46. Lue tarkemmin 24.9.2016 3:19
   Tulos: +6 (18 ääntä)
   blaa blaa blaa: Broilerin teurasikä on 21 vuorokautta, ei takuulla ehdi sairastua sydän ja verisuonisairauksiin.
   Sanoinkin, että "ellei lintuja tapeta heti niiden ollessa tarpeeksi painavia pakettiin käärittäväksi, broilerit itse kuolevat sydänkohtauksiin ja jo elämänsä aikana voivat kasvaa niin raskaiksi, etteivät kykene kannattelemaan omaa painoaan." En väittänytkään tuotantokanojen kuoleman johtuvankaan verisuonisairauksista, vaan nehän teurastetaan. Kyseiset sairauden ovat kuitenkin jo kehitteillä, siihen annoin esimerkiksi kalkkunoiden tilanteen, joista parhaiten kohdellutkin kuolevat verisuonisairauksiin kuukausissa. Poloiset broilerit, joita kohdellaan vielä paljon huonommin, voivat siis kokea kehittyvät sairaudet jo lyhyen ikänsä aikana, vaikka se ei muutamassa viikossa niin pitkälle ehdikään. Ihmiselläkin verisuonten tukkeutuminen voi alkaa jo kohdussa, riippuen siitä syökö äiti eläintuotteita ja kuinka paljon. Lapsikin voi kuolla sydänsairauteen, jos hänet on saatu syömään tarpeeksi kolesteroli- ja rasvapitoisia eläintuotteita.

   Lainaa

  47. Tulos: +5 (15 ääntä)
   Mä olen useastikin havahtunut maitopurkki kädessä aamupalapöydässä ja ihmetellyt, että mihin se kahvikuppi mahtoi jäädä... :D Kerran myös unenpöpperössä istahdin pöntölle aamupisulle ja siinä silmät ristissä kykkiessäni luulin nähneeni "jotain", säikähdin ja hypähdin, mistä johtuen jatkuva virtsavirta lirahti lattialle. Siinä sitten pöllämystyneenä ja säikähdyksestä heränneenä ihmettelin, että mikä se oli ja voi vattu nyt on pissaa lattialla. Ja ei muuta kuin lattianpesuun. Hieman hämmensi ja nolotti kun avomies tuli kurkistaa vessanovesta, että mitä täällä oikeen tapahtuu. Sitten kyllä jo naurattikin. :D

   Lainaa

  48. Tulos: +7 (21 ääntä)
   Luomukana: Jännä että kananpaistopäivityksessä pitää painottaa, että oikein on luomua kyseessä. Ei ne luomukanat yhtään sen lempeämmin koe kuolemaa, eikä niitä syömällä välty sydänsairauksiltakaan. Ihmiset haksahtaa kaiken maailman mainoslätkiin kokeakseen olonsa paremmaksi, miksi ei vain voisi jättää niitä eläimiä pois lautaselta.
   Luomun pointti ei ole olla eläinystävällisempää vaan myrkyttömämpää ja parempaa ihmiskeholle

   Lainaa

  49. Tulos: -10 (22 ääntä)
   James: En ymmärrä tätä yleistä vegaani-pilkkaa. Yleensä vegaanit mainitsee olevansa vegaaneja kun puhutaan yleisesti ruoasta, niin kyllä se on aika merkittävä osa omaa ruokavaliota jos on esim. vegaani tai keliaakikko. Tai selventäähän se jos mennään sukujuhliin ja ollaan yhteisen tarjottavien äärellä, että kun sanoo “olen vegaani” niin miksi ei syö puoliakaan/ollenkaan tarjottavista. Tai samalla se on yleensä kuin pyyntö että joku kertoisi, voiko hän syödä mitään siitä pöydästä. Epäilen, että se on joku lihansyöjien tunnonpistos mikä aiheuttaa reaktion “pitääkö sitä koko ajan toitottaa että on vegaani” – yritä itse puhua ruoasta niin, että et mainitse sitä mitä syöt. Ugh, olen puhunut. Ja ei, en ole vegaani.
   Hyvä kommentti mutta oli pakko alapeukuttaa oi niin kuluneen ugh -lausahduksen takia

   Lainaa

  50. piipuupiipuu 24.9.2016 23:04
   Tulos: -4 (12 ääntä)
   Varmaan oli broileri, ei kana.

   Lainaa

  51. Tulos: +22 (32 ääntä)
   Mites tänne saatiin taas kerran väännettyä tää iänikuinen vegaani-vääntö?

   Lainaa

  52. piipuupiipuu 24.9.2016 23:07
   Tulos: +22 (34 ääntä)
   MITEN voi olla noin tyhjä uunin alalokero?! Missä niiden uunipellit on? (Uunipannu on käytössä). Missä ne pitää paistinpannuja? Patalappuja? Noin paljon tyhjää tilaa! Miksei mulla ole?!

   Lainaa

  53. Viattomien kärsimystä vastaan 25.9.2016 1:15
   Tulos: -11 (31 ääntä)
   Kaakatin: Mites tänne saatiin taas kerran väännettyä tää iänikuinen vegaani-vääntö?
   Pikemminkin miten niin moni sekä täällä että itse Facebookissa sulkee silmänsä vääryydeltä? Jos näkisit jonkun raiskaavan toisen ja jonkun ulkopuolisen yrittävän pysäyttää tilanteen, kysyisitkö että miksi taas väännetään raiskauksen uhrien puolustusta vai tukisitko sitä, ettei ketään raiskata?

   Lainaa

  54. Viattomien kärsimystä vastaan 25.9.2016 1:17
   Tulos: +9 (33 ääntä)
   piipuupiipuu: Varmaan oli broileri, ei kana.
   Hieno tapa tuotteistaa elävä, tunteva ja ajatteleva olento. Historiassa olisit se henkilö, joka ajattelee: "Tuohan on orja, ei ihminen"

   Lainaa

  55. Tulos: +18 (24 ääntä)
   Sorry: Hyvä kommentti mutta oli pakko alapeukuttaa oi niin kuluneen ugh -lausahduksen takia
   Eli jos sinulle sanoo ugh, on automaattisesti hävinnyt argumentin?

   Lainaa

  56. Tulos: -10 (20 ääntä)
   piipuupiipuu: MITEN voi olla noin tyhjä uunin alalokero?!
   Tyhjyyden syystä en tiedä, mutta sentään Esko otti miehen roolin haltuunsa ja pani vähän täytettä alalokeroon, kjeh kjeh

   Lainaa

  57. Tulos: +5 (33 ääntä)
   Viattomien kärsimystä vastaan: Pikemminkin miten niin moni sekä täällä että itse Facebookissa sulkee silmänsä vääryydeltä? Jos näkisit jonkun raiskaavan toisen ja jonkun ulkopuolisen yrittävän pysäyttää tilanteen, kysyisitkö että miksi taas väännetään raiskauksen uhrien puolustusta vai tukisitko sitä, ettei ketään raiskata?
   No kyllä nyt vertasit kahta ihan eri asiaa. Keksi parempi. Kuka tahansa puuttuisi raiskaukseen, mutta eläinten tappaminen ruuaksi ei ole raiskaamista. Siihen en tule puuttumaan. *ugh* for minuses ;)

   Lainaa

  58. Erkki Posti 25.9.2016 13:25
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Eskon puukanat.

   Lainaa

  59. Tulos: -9 (39 ääntä)
   Vierailija: No kyllä nyt vertasit kahta ihan eri asiaa. Keksi parempi. Kuka tahansa puuttuisi raiskaukseen, mutta eläinten tappaminen ruuaksi ei ole raiskaamista. Siihen en tule puuttumaan. *ugh* for minuses
   Vääryys on vääryyttä, väkivalta on väkivaltaa, ja murha on murha uhrin lajista riippumatta. Jotta lehmä synnyttää vasikoita lypsyyn ja ruuaksi kasvatettavaksi, se siemennetään keinotekoisesti. Lehmää kiinnitetään paikalleen, sitä stimuloidaan anaalin kautta ja työnnetään tikku emättimeen. Jos edellisen esimerkin nainen olisi sidottu kiinni, ja joku työntäisi nyrkin perseeseen samalla kun tursottaa spermaa menemään, eikö kyseessä olisi raiskaus? Miksi puolustaisit naista, häntä ei sentään tapeta ruuaksi lähitulevaisuudessa, kuten lehmälle tehdään?

   Lainaa

  60. Tulos: +5 (15 ääntä)
   Nanna: Tuskinpa oli luomukanaa, vaan luomubroileria.
   Kyllä Nanna se oli kanaa ja sillä selvä. En ees oo kuullu olevan yhtään broilerilaa missään vaan kanaloita ne on. Mut älä ota munia eiku minua liian vakavasti.

   Lainaa

  61. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Asdf: Mun autopilotti joskus käskytti heittämään sukat vessanpönttöön pyykkikorin sijaan. Siinä sukat pöntössä hetken tyhjällä ilmeellä ihmettelin, että mitäs nyt piti tehdä, ennen kuin tajusin virheeni. Silloinen avopuoliso, nykyinen vaimo, _hieman_ naureskeli vieressä.
   itse laitan aina ruuan "lämpiimään" jääkaappiin. sit kohta ihmettelen et eipäs oo ruoka vielä lämmenny

   Lainaa

  62. Tulos: -7 (23 ääntä)
   zxcvb: Vääryys on vääryyttä, väkivalta on väkivaltaa, ja murha on murha uhrin lajista riippumatta. Jotta lehmä synnyttää vasikoita lypsyyn ja ruuaksi kasvatettavaksi, se siemennetään keinotekoisesti. Lehmää kiinnitetään paikalleen, sitä stimuloidaan anaalin kautta ja työnnetään tikku emättimeen. Jos edellisen esimerkin nainen olisi sidottu kiinni, ja joku työntäisi nyrkin perseeseen samalla kun tursottaa spermaa menemään, eikö kyseessä olisi raiskaus? Miksi puolustaisit naista, häntä ei sentään tapeta ruuaksi lähitulevaisuudessa, kuten lehmälle tehdään?
   Näemme asian niin eri kantilta että eipä sitä kannata alkaa sulle vääntämään. Kysymys on ihan eri asioista. Jatka vaan vauhkoamista, be my guest. Stereotyyppinen eläinten"suojelija". Ugh.

   Lainaa

  63. "Suojelija" 26.9.2016 3:19
   Tulos: +23 (37 ääntä)
   Vierailija: Näemme asian niin eri kantilta että eipä sitä kannata alkaa sulle vääntämään. Kysymys on ihan eri asioista. Jatka vaan vauhkoamista, be my guest. Stereotyyppinen eläinten”suojelija”. Ugh.
   Historia toistaa itseään kerta toisensa jälkeen. 150 vuotta sitten mielipiteitä orjuuden lopettamisen puolesta pidettiin absurdeina. 100 vuotta sitten naisten äänioikeuksien puolustajille naurettiin. 50 vuotta sitten tummaihoisten samantasoisia oikeuksia lain edessä vastustettiin. 25 vuotta sitten homoseksuaalien oikeuksia puolustavia pidettiin perversseinä. Tänä päivänä pilkataan heitä, jotka ehdottavat eläinten murhaamisen päättämistä. Tietysti sorron vastustajilla ja sen puolustajilla on eri näkökulma. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö sorrettujen ryhmien puolustajien tulisi puhua. Tänäkin päivänä on paikkoja, joissa yllämainittuja asioita tapahtuu, tai joissa niistä on luovuttu vasta muutamia vuosia sitten. Suuressa osassa maailmaa seuraava askel on eläinten joukkotuhon lopettaminen. Jokaisella meistä on mahdollisuus asettua historian oikeudenmukaiselle puolelle.

   Lainaa

  64. Tulos: -11 (29 ääntä)
   “Suojelija”: Historia toistaa itseään kerta toisensa jälkeen. 150 vuotta sitten mielipiteitä orjuuden lopettamisen puolesta pidettiin absurdeina. 100 vuotta sitten naisten äänioikeuksien puolustajille naurettiin. 50 vuotta sitten tummaihoisten samantasoisia oikeuksia lain edessä vastustettiin. 25 vuotta sitten homoseksuaalien oikeuksia puolustavia pidettiin perversseinä. Tänä päivänä pilkataan heitä, jotka ehdottavat eläinten murhaamisen päättämistä. Tietysti sorron vastustajilla ja sen puolustajilla on eri näkökulma. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö sorrettujen ryhmien puolustajien tulisi puhua. Tänäkin päivänä on paikkoja, joissa yllämainittuja asioita tapahtuu, tai joissa niistä on luovuttu vasta muutamia vuosia sitten. Suuressa osassa maailmaa seuraava askel on eläinten joukkotuhon lopettaminen. Jokaisella meistä on mahdollisuus asettua historian oikeudenmukaiselle puolelle.
   Ja minä tulen pysymään niin kauan kuin se on mahdollista, ihmisen arvon ja ihmisoikeuksien puolustajana, ihmisten sorron vastustajana ja sorron lopettamisen puolustajana. Tulen aina pelastamaan palavasta talosta ensin ihmiset, sitten vasta eläimet jos ehtii. Sinun kohdalla voisin tehdä poikkeuksen. Tosin_onneksi se on vielä Suomessa rangaistavaa joten ehkä pelastut sittenkin. Huoh.

   Lainaa

  65. Tulos: -6 (8 ääntä)
   Hörhör: Tyhjyyden syystä en tiedä, mutta sentään Esko otti miehen roolin haltuunsa ja pani vähän täytettä alalokeroon, kjeh kjeh
   Haha, parempi kuin "moka"

   Lainaa

  66. Puolustajalta toiselle puolustajalle 26.9.2016 20:21
   Tulos: +17 (31 ääntä)
   Vierailija: Ja minä tulen pysymään niin kauan kuin se on mahdollista, ihmisen arvon ja ihmisoikeuksien puolustajana, ihmisten sorron vastustajana ja sorron lopettamisen puolustajana. Tulen aina pelastamaan palavasta talosta ensin ihmiset, sitten vasta eläimet jos ehtii. Sinun kohdalla voisin tehdä poikkeuksen. Tosin_onneksi se on vielä Suomessa rangaistavaa joten ehkä pelastut sittenkin. Huoh.
   Nyt ei puhuta kuvitteellisesta palavasta talosta pelastamisesta, vaan murhaamisesta. Et ilmeisesti murhaa ihmisiä, joten oman logiikkasi mukaan seuraava askel on se, ettei eläimiäkään murhata. Jos tahdot puhua palavista taloista (elinympäristön tuhoutumisesta) kielikuvin, tiedätkö että maailma on ylittänyt kriittisen rajapyykin jo 5/9 elämää ylläpitävän asian kohdalla? (Planetary boundaries) Eläinmaatalouden lopettaminen on suurin planeettamme elinkelpoisuuteen vaikuttava asia, joka voidaan myös tahtotilan löytyessä toteuttaa realistisesti ja tarpeeksi nopeasti. Tämän hetkisellä tuhon tahdilla yksikään alle 5-vuotias ihminen ei pysty savuttamaan eläkeikää tällä planeetalla, se on matemaattisesti mahdotonta. Jotain on tehtävä. Sinun ei tarvitse siis puolustaa edes eläinten oikeuksia lakataksesi käyttämästä eläintuotteita, se on edellytys ihmislajinkin pelastumiselle. Niin tässä hetkessä (henkilökohtaisesti sairastuminen) kuin tulevaisuudenkin kannalta (elinympäristön tuhoutuminen).

   Lainaa

  67. Tulos: +8 (8 ääntä)
   jukkapalmu: Tajuaiskohan koira muuten että tyritty on jos tekis tolleen. Aika hyvä idea.
   Ei tajuais. Söis seuraavan. Me vaihdettiin pennuille väärät tavarat sallittuihin ja ei opetettiin heti. Koirien ja lasten leluja voi pitää samassa paikassa ja koirat ottaa vaan omansa. Vain yhdestä nallesta on tullut omistajuuskiistaa uuden vauvan myötä. Koirat ei ota edes yöllä liedelle jäänyttä lihaa vaikka seisomalla sen saisi ihan hissukseen varastettua. Toki sekin on opittu että kun yön siinä ruoka muhii kantsii jäädä makaa siihen lieden eteen, kyllä se ruoka tulee alas palvelijoiden toimesta.

   Lainaa

  68. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Luomuasiat sikseen, tuosta kanajutusta tuli mieleen jotta on olemassa tai ainakin ollut olemassa ihan kotitalouksiin tarkoitettuja sähköliesiä joissa on ylä- ja alauuni eli normaalisti pelleille tarkoitettu tila on toinen erillisesti säädettävä uuni. Käytän itse sellaista aina välillä, harvoin alauunia tarvitsee mutta jos tekee useita ruokalajeja yhtä aikaa niin joskus se on hyvin kätevä.

   Lainaa

  69. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Joo tekevälle sattuu... Keitin toissa pvä kahvia. Unen pöpperössä kahvinkeitin lopetti porinan hain "kahvia" suodatin pussissa oli mysliä. Faffat sumpit

   Lainaa

  70. Tulos: -6 (16 ääntä)
   Puolustajalta toiselle puolustajalle: Nyt ei puhuta kuvitteellisesta palavasta talosta pelastamisesta, vaan murhaamisesta. Et ilmeisesti murhaa ihmisiä, joten oman logiikkasi mukaan seuraava askel on se, ettei eläimiäkään murhata. Jos tahdot puhua palavista taloista (elinympäristön tuhoutumisesta) kielikuvin, tiedätkö että maailma on ylittänyt kriittisen rajapyykin jo 5/9 elämää ylläpitävän asian kohdalla? (Planetary boundaries) Eläinmaatalouden lopettaminen on suurin planeettamme elinkelpoisuuteen vaikuttava asia, joka voidaan myös tahtotilan löytyessä toteuttaa realistisesti ja tarpeeksi nopeasti. Tämän hetkisellä tuhon tahdilla yksikään alle 5-vuotias ihminen ei pysty savuttamaan eläkeikää tällä planeetalla, se on matemaattisesti mahdotonta. Jotain on tehtävä. Sinun ei tarvitse siis puolustaa edes eläinten oikeuksia lakataksesi käyttämästä eläintuotteita, se on edellytys ihmislajinkin pelastumiselle. Niin tässä hetkessä (henkilökohtaisesti sairastuminen) kuin tulevaisuudenkin kannalta (elinympäristön tuhoutuminen).
   No nyt sai kyllä päivän naurut. Ihan meinasin nauruun kuolla. Eihän tuota nyt kukaa voi uskoa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, Jeesus, uuni, kana, kaukosäädin, koira, ruoka