Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Hengenahdistusta

Opaskoirilla ei ole mitään asiaa kauppaan.
Hengenahdistusta

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 91 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1495 (1557 ääntä)
   Minna = Hullu!

   Lainaa

  2. Tulos: +1054 (1096 ääntä)
   Minna nyt ihan oikeasti.

   Lainaa

  3. hihhulihei 21.6.2016 1:57
   Tulos: +1342 (1376 ääntä)
   No, Minna yritti parhaansa piilottaakseen koiravihaansa?

   Lainaa

  4. tekuilatikka 21.6.2016 1:58
   Tulos: +1283 (1321 ääntä)
   Minna on niellyt paskaa ihan riittävästi. Näkyy imeytyneen ihan ok.

   Lainaa

  5. Tulos: +308 (392 ääntä)
   Melekonen sekoboltsi tuo Minna.Otti palako kasvin varsineen ja päivineen nenukkiinsa.

   Lainaa

  6. Tulos: +882 (894 ääntä)
   Jäi kiinnostamaan, vastasiko K-citymarket tähän koskaan mitään.

   Lainaa

  7. Tulos: +477 (517 ääntä)
   Sehän eskaloitui nopeasti...

   Lainaa

  8. Sarkasmi_10/10 21.6.2016 2:09
   Tulos: +461 (519 ääntä)
   Siis ihan totta, ei sen yhden ihmisn hengellä ole yhtään mitää väliä siihen >1% mahdollisuuten että joku alkaa yskimään koiran takia, ja varsinkin kun ei todellakaan ole mahdollista kiertää se koira niin kaukaa että mitään kohtausta ei tule :-) Ps. Minna vaikuttaa myös erittäin järkevältä ja hyvähermoiselta ihmiseltä, eikä hänen argumenttisa todellakaan ole ala-aste tasoa!

   Lainaa

  9. Tulos: +1101 (1115 ääntä)
   Kiti: Jäi kiinnostamaan, vastasiko K-citymarket tähän koskaan mitään.
   Kyllä: "Avustajakoirat ja opaskoirat ovat tervetulleita työtehtävissään myymäläämme, asianmukaisesti merkittyinä. Laajan myymäläpinta-alamme ja tehokkaan ilmastoinnin ansiosta ei pitäisi olla haittaa muille asiakkaille. Pyydämmekin, että antaisitte koiralle työrauhan, jos sellaiseen liikkeessämme näette."

   Lainaa

  10. Tulos: -3 (101 ääntä)
   Melekonen sekoboltsi tuo Minna.Veti palkokasvin varsineen ja päivineen nenukkiinsa.

   Lainaa

  11. Tulos: +322 (354 ääntä)
   Mun sentimentit Minnaa kohtaan ovat suunnilleen samat kuin Minnan sentimentit koiria kohtaan.

   Lainaa

  12. Sarkasmi_10/10 21.6.2016 2:14
   Tulos: +387 (447 ääntä)
   Ja siis lisään vielä että Minnan uhkaus koiria kohtaan on erittäin älykäs, ja täysin totta. Eihän ne koirat siis ikinä tee mitään muuta kuin aiheuta kohtauksia, syö kakkaa, pasko jalkakäytäville, haise pahalle ja pidä turhaa meteliä. Samoin kuin Minna.

   Lainaa

  13. Tulos: +288 (300 ääntä)
   Mikä siinä on, kun ensin keskustellaan ihan asiallisesti ja sitten aina jonkun on kuitenkin lähdettävä tuolle "olen 10-v" -linjalle? En käsitä...

   Lainaa

  14. Tulos: +284 (402 ääntä)
   Aika moni astmaatikko saattaisi voida paremmin myös koirien läheisyydessä, jos LOPETTAISI TUPAKANPOLTON!

   Lainaa

  15. Tulos: +276 (292 ääntä)
   Minna taitaa tarvita sellasta apua että siihen ei mikään avustajarekku riitä.

   Lainaa

  16. Tulos: +223 (265 ääntä)
   Minnan perse on kateellinen Minnan suulle paskan ulostulo määrästä.

   Lainaa

  17. Tulos: -55 (83 ääntä)
   Hurtalle makkaraa.

   Lainaa

  18. Tulos: +134 (156 ääntä)
   Kukas tässä oli niitä koiria Minnan luokse viemässä? Ällöttävä paskan_puhuja, niele paskasi.

   Lainaa

  19. Tulos: +224 (232 ääntä)
   Eskaloitumiskäyrässä on havaittavissa selkeä, raju piikki viimeisen kommentin kohdalla.

   Lainaa

  20. Tulos: +300 (326 ääntä)
   Siskollani on astma ja reagoi ärsykkeisiin herkästi joten koirat ovat big nou nou. Hän työskentelee pienemmässä liikkeessä jossa on käynyt opaskoiria eikä ole saanut niistä mitään oireita. Joten luulis nyt city kokoisessa liikkeessä olevan hengitysvaraa. Jos mulla olis astma ja kohtaisin opaskoiran kanssa kulkevan henkilön ottaisin oman hengitysvaikeuden kun vaikka tämän nuoren tytön hengen vaarantamisen. Astmaatikoilla on lääkkeet joiden kai ny pitäs suht nopeasti vaikuttaa kun taas sokeritautia sairastavat joutuvat ottamaan insuliinia ja syömään säännöllisesti. Minna vois niellä vittunsa ja muuttaa kiinaan, anteeksi nyt vaan

   Lainaa

  21. Tulos: -52 (166 ääntä)
   Mua jäi nyt vähän kiinnostamaan että mistä se koira tietää millanen ihmisen verensokeri millonki on? Haiseeko verensokerin puute jotenki tietyltä, vai mitähä?

   Lainaa

  22. Tulos: -148 (174 ääntä)
   jos tarvitsisin eläinavustajan, haluaisin mieluiten avustajakissan, sellaisen joka ei aiheuta allergisia reaktioita, käsittääkseni siperiankissa on tällainen (plus kaikenlisäksi sosiaalinen rotu)

   Lainaa

  23. Tulos: +252 (268 ääntä)
   noni: Mua jäi nyt vähän kiinnostamaan että mistä se koira tietää millanen ihmisen verensokeri millonki on? Haiseeko verensokerin puute jotenki tietyltä, vai mitähä?
   Haisee kyllä. Hengityksessä voi ilmetä asetonin tai muuta hieman epämiellyttävää tuoksua, kun on matala verensokeri. Ihan ei-diabeetikollakin voi henki joskus haista pahalta, kun ei ole syönyt vähään aikaan mitään ja on kova nälkä.

   Lainaa

  24. Tulos: +136 (164 ääntä)
   Ai niin ja Minna, mä taas inhoan kaikkia sinunkaltaisia ihmisiä ja tapan kaikki ketkä löydän. Okei en tapa, mutta haaveilen siitä joka kerta. Terveisin koiria rakastava diabeetikko.

   Lainaa

  25. Deeykkönen 21.6.2016 7:42
   Tulos: +221 (237 ääntä)
   Ems: Haisee kyllä. Hengityksessä voi ilmetä asetonin tai muuta hieman epämiellyttävää tuoksua, kun on matala verensokeri. Ihan ei-diabeetikollakin voi henki joskus haista pahalta, kun ei ole syönyt vähään aikaan mitään ja on kova nälkä.
   No nyt on puurot ja vellit sekaisin. Asetonin tuoksua ilmenee kun diabeetikolla on ollut pitkään korkea verensokeri ja insuliininpuute, joka johtaa ketoasidoosin. Kaappaajat haisevat kevyemmän ketoosin vuoksi. Hypokoira haistaa matalan sokerin diabeetikon hiestä, koira koulutetaan omistajan hikinäytteillä ja joskus koira voi ilmaista toisenkin diabeetikon matalan sokerin. Suomessa koirat koulutetaan nimenomaan ilmaisemaan matalaa sokeria.

   Lainaa

  26. Tulos: +186 (196 ääntä)
   Iso peukutus ko. Cittarille moderoinnista. Minnan kommentit on poistettu ko. julkaisusta. Ylläolevasta feissarimokan jutusta on poistettu osa tekstistä. Koko teksti kuuluu näin "Ovatko avustajakoirat tervetulleita kauppaanne? Perheeseemme kuuluu tuleva hypokoira Lilli, joka valmistuttuaan tulee toimimaan tyttäremme avustajana. Yhdeksänvuotias Elin sairastaa 1-tyypin diabeetesta ja hypokoiran tehtävä on ilmaista, kun verensokeri on laskemassa vaarallisen matalaksi. Tässä vaiheessa koulutusta Lilli on hyväksytysti suorittanut yleisen käytöskokeen "Kiva koirakansalainen", jonka jälkeen se sai siniset koulutusliivit käyttöönsä. Nyt olisi todella tärkeää että se pääsee harjoittelemaan tulevaa ammattiaan erilaisiin paikkoihin ja saa kulkea perheen mukana kaikissa mahdollisissa paikoissa ja tilanteissa, joissa arjessa asioidaan. Tätä nuorta parivaljakkoa ei kuitenkaan päästetä vielä kahdestaan matkaan, vaan mukana on aina aikuinen, joka varmistaa että molemmat käyttäytyvät hillitysti. " Omistaja on vielä käynyt kommentoimassa uudelleen, "Haluan vielä selventää pari asiaa (kun aihe tuntuu herättävän keskustelua). Hypokoiralla ei ole samaa virallista asemaa kuin opaskoiralla, mutta Hypokoira ry on Kennelliiton hyötykoiratoimikunnan jäsen ja toivon mukaan se saa pian virallisen aseman. Tiedän kuitenkin, että Lillin kurssikaverit ovat päässeet tutustumaan sekä S- että K-ryhmän marketteihin muualla päin Suomea. :) Toiseksi, käynti kaupassa (ja monessa muussakin paikassa) silloin tällöin on tärkeä osa koiran koulutusta, mutta hoidan mielelläni viiden hengen perheen ruokaostokset mahdollisimman nopeasti ja kivuttomasti, enkä todellakaan aio ottaa koiraa mukaan kauppaan joka kerta. "

   Lainaa

  27. Tulos: -187 (239 ääntä)
   1 tyypin diabetesta olen sairastanut lähes koko ikäni, (yli 20 vuotta) enkä ole yhdeltäkään lääkäriltä kuullut koskaan diabeteskoirista.

   Lainaa

  28. Seppo Saviniemi 21.6.2016 8:33
   Tulos: +388 (412 ääntä)
   Heb: 1 tyypin diabetesta olen sairastanut lähes koko ikäni, (yli 20 vuotta) enkä ole yhdeltäkään lääkäriltä kuullut koskaan diabeteskoirista.
   Ai. No sittenhhän niitä ei varmasti ole oikeasti edes olemassa.

   Lainaa

  29. Tulos: +115 (127 ääntä)
   Minna Minna Minna, katkeaako pinna? Feissarimokiin on vuosien kuluessa koottu melkoinen kokoelma näytteitä epävakaista suomalaisista. Tänne on mukava tulla aina silloin, kun tuntuu, että jokin on tässä maassa vialla ja haluaisi tietää, miksi. Kiitos tästä sivustosta.

   Lainaa

  30. Kettutyttö 21.6.2016 9:05
   Tulos: +40 (62 ääntä)
   Saisko tännekin jonkun vihastuin-nappulan noitten peukkujen lisäksi..? PS. Onko kukaan kiinnittänyt huomiota, että kommentoidessa kaikki muut paitsi kommenttikenttä on pakollisia?

   Lainaa

  31. TapioRautaWaara 21.6.2016 9:07
   Tulos: -21 (23 ääntä)
   Reps ja rups!

   Lainaa

  32. Tulos: -223 (273 ääntä)
   Ymmärrän täysin että esimerkiksi sokeiden opaskoirat ovat tarpeellisia myös kaupassa, mutta millä järjellä diabeetikko tarvitsee kauppaan saakka sellaisen? Siis, eihän kaupassa käydä kuin ehkä vartti, ja jos tälläkin tytöllä on vastuulliset vanhemmat jotka opastaneet syömään ja piikittämään oikein, niin eipä se siinä vartissa ehdi kupsahtamaan parhaallakaan yrittämällä. Minnaa en tässö nyt sen enempää suomi, samaa mieltä ylläolevien kanssa, mutta oli koko aloitus kyllä huomiohuorausta....

   Lainaa

  33. Tulos: +205 (227 ääntä)
   Dogowner: Ymmärrän täysin että esimerkiksi sokeiden opaskoirat ovat tarpeellisia myös kaupassa, mutta millä järjellä diabeetikko tarvitsee kauppaan saakka sellaisen? Siis, eihän kaupassa käydä kuin ehkä vartti, ja jos tälläkin tytöllä on vastuulliset vanhemmat jotka opastaneet syömään ja piikittämään oikein, niin eipä se siinä vartissa ehdi kupsahtamaan parhaallakaan yrittämällä. Minnaa en tässö nyt sen enempää suomi, samaa mieltä ylläolevien kanssa, mutta oli koko aloitus kyllä huomiohuorausta….
   Hyvät vanhemmat tytöllä ovatkin, kun ovat hankkineet avustajakoiranmlapselleen kaiken muun hoidon lisäksi. Luulitko, että vanhemmat dumppaavat lapsensa koiran hoidettavaksi vain? Eiväty, vaan he käyttävät ihan kaikki keinot lapsensa auttamiseksi. En näe mitään huomiohuorausta tässä. Vihaan koko sanaa "huomiohuoraus".

   Lainaa

  34. Tulos: +131 (149 ääntä)
   Heb: 1 tyypin diabetesta olen sairastanut lähes koko ikäni, (yli 20 vuotta) enkä ole yhdeltäkään lääkäriltä kuullut koskaan diabeteskoirista.
   Ja tällä samalla vaivalla, jonka käytit kyseisen viestin kirjoittamiseen, olisit voinut kirjoittaa Googleen "hypokoira" ja saada ensimmäiseksi tulokseksi tämän: http://hypokoira.fi/fin/alku/ Nimim. Veljellä ykköstyypin diabetes kohta 30 vuotta ja kyllä hänelle on noista kerrottu.

   Lainaa

  35. Tulos: +53 (71 ääntä)
   Heb: 1 tyypin diabetesta olen sairastanut lähes koko ikäni, (yli 20 vuotta) enkä ole yhdeltäkään lääkäriltä kuullut koskaan diabeteskoirista.
   http://hypokoira.fi/fin/alku/ Siinä sulle vähän sivistystä.

   Lainaa

  36. Tulos: +81 (99 ääntä)
   Minna on ilmeisesti se henkilö, joka Kotkan alueella jättää myrkkymakkaroita maastoon koirien löydettäviksi.

   Lainaa

  37. Tulos: -11 (113 ääntä)
   Toivottavasti Minna jää rekan alle :)

   Lainaa

  38. Tulos: +141 (151 ääntä)
   Heb: 1 tyypin diabetesta olen sairastanut lähes koko ikäni, (yli 20 vuotta) enkä ole yhdeltäkään lääkäriltä kuullut koskaan diabeteskoirista.
   Pääsin reilu vuosi sitten tutustumaan erääseen hypokoiraan, ja silloin hypokoira oli minullekin vieras termi. Omistaja kertoi, että ovat uusi "ilmiö" Suomessa. Ja nehän siis pitää kouluttaa itse, joitain kursseja sitä varten voi kuitenkin käydä. Heillä oli hieno labbis pitämässä huolta nuoresta tytöstä, joka tykkäsi mm. suunnistaa, joten koira oli mitä oivallisin kaveri ja apu, koska metsässä ei muuten ehkä muista/pysty verensokereita tarkkailemaan! Koira myös ilmoitti vaarasta yöllä tytön nukkuessa, herätti siis tytön ja jopa osasi hakea pillimehun keittiöstä. Eli jos halua ja kiinnostusta on, suosittelen että etsit itsellesi sopivan koiran ja koulutat sen haistamaan alhaisen verensokerin, ainakin vanhemmat kehuivat että ei huoleta enää yhtään niin paljoa kun koira on aina tytön mukana valmiina auttamaan :)

   Lainaa

  39. Tulos: -202 (224 ääntä)
   Ihan pakko oli katsoa, että eikö kukaan kyseenalaista taas yhtä hölynpölypaskaa, Diabeteskoiria :D Ei terve, porukka on täällä ihan et "joo joo, on näitä ja nää toimii". Tässä muuten linkki, ei muuten toimi. http://www.healthcentral.com/diabetes/c/110/162286/diabetes-detect-hypoglycemic/

   Lainaa

  40. itsellenauraja 21.6.2016 11:32
   Tulos: +135 (151 ääntä)
   K-Citymarket, onko Minna tervetullut kauppaanne?

   Lainaa

  41. Tulos: +118 (124 ääntä)
   Jaa: Mikä siinä on, kun ensin keskustellaan ihan asiallisesti ja sitten aina jonkun on kuitenkin lähdettävä tuolle “olen 10-v” -linjalle? En käsitä…
   Ei kai kymmenvuotiaat noin tökeröitä ole... =D

   Lainaa

  42. Tulos: +107 (115 ääntä)
   NoMoro: Ihan pakko oli katsoa, että eikö kukaan kyseenalaista taas yhtä hölynpölypaskaa, Diabeteskoiria Ei terve, porukka on täällä ihan et “joo joo, on näitä ja nää toimii”. Tässä muuten linkki, ei muuten toimi. http://www.healthcentral.com/diabetes/c/110/162286/diabetes-detect-hypoglycemic/
   Hmm... nyt on paha mennä sanomaan - tuo juttu on vuodelta 2013, ja tutkittavana oli kolme koiraa. Toisaalla taas on aika monienkin diabeetikoiden kokemuksia, jotka taas tukevat sitä, että koira voisi tunnistaa ihmisen matalan tai korkean verensokerin. Diabeetikkotuttuni kertoo, että hänen koiransa tulee nuolemaan hänen ranteitaan ja polviaan, kun hänen verensokerinsa on korkealla - muulloin se ei kuulemma moista touhua. Koira ei ole koulutettu hypokoira, vaan täysin tottelematon sohvanvaltaaja =) Tässä lienee kysymys siitä, että jotkut (koulutetutkin) koirat tunnistavat matalan/korkean sokerin ja toiset taas eivät. Menetelmä siis ei ehkä ole 100% luotettava mutta ei myöskään täysin huuhaata. Tosiasia kuitenkin on, että näitä on olemassa.

   Lainaa

  43. Tulos: -105 (129 ääntä)
   Ei
   jeppep: Minna on ilmeisesti se henkilö, joka Kotkan alueella jättää myrkkymakkaroita maastoon koirien löydettäviksi.
   Mistä näin päättelet? Olen nähnyt Suomessa kuinka koirien päälle heitellään kiviä, mutta ei suomalaisten toimesta.

   Lainaa

  44. Tulos: +9 (29 ääntä)
   Heb: 1 tyypin diabetesta olen sairastanut lähes koko ikäni, (yli 20 vuotta) enkä ole yhdeltäkään lääkäriltä kuullut koskaan diabeteskoirista.
   http://hypokoira.fi/fin/hypokoira/hypokoiran_hankkiminen/ Get your facts straight.
   Deeykkönen: No nyt on puurot ja vellit sekaisin. Asetonin tuoksua ilmenee kun diabeetikolla on ollut pitkään korkea verensokeri ja insuliininpuute, joka johtaa ketoasidoosin. Kaappaajat haisevat kevyemmän ketoosin vuoksi. Hypokoira haistaa matalan sokerin diabeetikon hiestä, koira koulutetaan omistajan hikinäytteillä ja joskus koira voi ilmaista toisenkin diabeetikon matalan sokerin. Suomessa koirat koulutetaan nimenomaan ilmaisemaan matalaa sokeria.
   Nyt on noloo, olisihan se pitänyt tietää. Sori!

   Lainaa

  45. Tulos: +141 (153 ääntä)
   Dogowner: Ymmärrän täysin että esimerkiksi sokeiden opaskoirat ovat tarpeellisia myös kaupassa, mutta millä järjellä diabeetikko tarvitsee kauppaan saakka sellaisen? Siis, eihän kaupassa käydä kuin ehkä vartti, ja jos tälläkin tytöllä on vastuulliset vanhemmat jotka opastaneet syömään ja piikittämään oikein, niin eipä se siinä vartissa ehdi kupsahtamaan parhaallakaan yrittämällä. Minnaa en tässö nyt sen enempää suomi, samaa mieltä ylläolevien kanssa, mutta oli koko aloitus kyllä huomiohuorausta….
   Ja taas mennään... Itse asuin joskus ehkä 100 metrin päässä silloisesta lähikaupasta. Kotoa lähtiessä olin ok, mutta kävellessä kauppaan verensokerit alkoi laskea, ja kaupassa ollessa ne olivat jo matalalla. Mulla oli täysi työ pitää itteni kurissa ostostenteon ajan, etten osta koko kauppaa mukaan, koska NÄLKÄ. Tehtiin pikaiset ostokset, mää nappasin mukaan jotain sokerista limsaa ja suklaapatukan ja kotiin päästessä oli taas parempi olo. Jos joku ei-diabeetikko ihmettelee, että miten voi tilanne ihan yhtäkkiä mennä noin pahaksi, niin olin laittanu insuliinia aiemmin inasen liikaa enkä syönyt sitä varten tarpeeksi. Joten kyllä, yhtään pidemmillä kauppareissuilla, jollaisia Cittarissa yleensä tehdään, tarvitaan hypokoiria. Ne ovat hengenpelastajista varsinkin nuorille lapsille, jotka eivät välttämättä osaa tunnistaa matalan oireita vielä, saati tajua että heillä on verensokeri matalalla.

   Lainaa

  46. diabetes = soceritauti 21.6.2016 12:39
   Tulos: -216 (224 ääntä)
   Deeykkönen: No nyt on puurot ja vellit sekaisin. Asetonin tuoksua ilmenee kun diabeetikolla on ollut pitkään korkea verensokeri ja insuliininpuute, joka johtaa ketoasidoosin. Kaappaajat haisevat kevyemmän ketoosin vuoksi. Hypokoira haistaa matalan sokerin diabeetikon hiestä, koira koulutetaan omistajan hikinäytteillä ja joskus koira voi ilmaista toisenkin diabeetikon matalan sokerin. Suomessa koirat koulutetaan nimenomaan ilmaisemaan matalaa sokeria.
   Diapeetikko = siinä on P. Luulisi että huomaa miten oma sairaus kirjoitetaan, vaikka siitä omasta diagnoosista?

   Lainaa

  47. Tulos: +144 (152 ääntä)
   diabetes = soceritauti: Diapeetikko = siinä on P. Luulisi että huomaa miten oma sairaus kirjoitetaan, vaikka siitä omasta diagnoosista?
   Kyllä se kirjoitetaan diabetes, pehmeällä b:llä.

   Lainaa

  48. Tulos: -120 (148 ääntä)
   Taitaa ihmiset sekoittaa opas- ja avustajakoirat. Opaskoirat on pakko päästää elintarvikelain mukaan, kun taas avustajakoirista kelpaavat liikunta- sekä kuulovammaisten koirat. Kaikkia koiria ei voi ristiä opaskoiraksi. Diabetestä varten on insuliinipumppu.

   Lainaa

  49. Arkkienkeli 21.6.2016 12:55
   Tulos: -129 (155 ääntä)
   Deeykkönen: No nyt on puurot ja vellit sekaisin. Asetonin tuoksua ilmenee kun diabeetikolla on ollut pitkään korkea verensokeri ja insuliininpuute, joka johtaa ketoasidoosin. Kaappaajat haisevat kevyemmän ketoosin vuoksi. Hypokoira haistaa matalan sokerin diabeetikon hiestä, koira koulutetaan omistajan hikinäytteillä ja joskus koira voi ilmaista toisenkin diabeetikon matalan sokerin. Suomessa koirat koulutetaan nimenomaan ilmaisemaan matalaa sokeria.
   Matalan verensokerin aiheuttamaan hikoiluun, päästä varpaisiin, ei nyt tarvita mitään koiraa. Kyllä sen huomaa kaikki ympärillä olevat henkilöt. Hypokoira nyt tuntuu olevan tietyissä piireissä olevan joku trendi ja sen kautta siirretään vanhempien vastuuta kolmannelle osapuolelle. Ja tuon ikäinen nyt osaa tarvittaessa mittailla verensokeriaankin ihan itse.

   Lainaa

  50. Tulos: +191 (197 ääntä)
   diabetes = soceritauti: Diapeetikko = siinä on P. Luulisi että huomaa miten oma sairaus kirjoitetaan, vaikka siitä omasta diagnoosista?
   Turkulainen mummini sanoo myös diapeetikko. Koko loppu Suomi Diabetesliittoa myöten sanoo diabeetikko. Mutta ainakin teitä on kaksi itsevarmaa kapinallista!

   Lainaa

  51. Diabeetikkolapsen äiti 21.6.2016 13:00
   Tulos: +130 (140 ääntä)
   Matala verensokeri tai jopa tajuttomuuteen johtuva insuliinishokki voi tulla ihan missä vaan, kaupassakin. Jotta koiran avusta olis mahdollisimman suuri hyöty, on sen päästävä mukaan joka paikkaan (tai ainakin lähes joka paikkaan), missä "sen" diabeetikko liikkuu. Yllä olevassa tapauksessa koiran koulutus on kuitenkin se pääasia: jotta se tulevaisuudessa osaa tehdä työnsä, eli ilmaista alhaisen verensokerin, luotettavasti joka paikassa ja kaikissa tilanteissa, on sen ensin päästävä tutustumaan ja tottumaan erilaisiin ympäristöihin. Ja kuten moni muukin jo kommentoi: viralliset liivillä merkityt hypokoirat kouluttaa Suomessa Hypokoira ry, jonka kouluttajat ovat todella taitavia ammattilaisia. Jos koira haistaa huumeet, homeen jne niin miksi se ei haistaisi myös matalan verensokerin?

   Lainaa

  52. Tulos: +83 (91 ääntä)
   Ihan hyvä kompromissi on tuo, että lemmikki- yms. hupikoirat jätetään ulkopuolelle ja merkityt avustajakoirat päästetään sisälle. Tässä ratkaisussa syntyvä hyöty maksimoituu ja haitta minimoituu. Tähän arvioon ei henkilökohtainen suhtatumiseni koiriin vaikutanut lainkaan.

   Lainaa

  53. Diabeetikkolapsen äiti 21.6.2016 13:15
   Tulos: +126 (136 ääntä)
   Smuvaan: Taitaa ihmiset sekoittaa opas- ja avustajakoirat. Opaskoirat on pakko päästää elintarvikelain mukaan, kun taas avustajakoirista kelpaavat liikunta- sekä kuulovammaisten koirat. Kaikkia koiria ei voi ristiä opaskoiraksi. Diabetestä varten on insuliinipumppu.
   Insuliinipumppu on apuväline, kuten erilaiset verensokerimittarit ja sovellukset, ja myös hypokoira. VASTUU sairauden hoidosta on diabeetikolla itsellä, jos kyseessä on aikuinen, tai vanhemmilla, jos kyseessä on lapsi. Tämä vastuu kannetaan 24/7. 10-vuotias lapsi osaa toki mitata verensokerinsa itse, ja ehkä jopa laskea ruuan sisältämän hiilihydraattimäärän ja annostella insuliinin sen mukaan (sitä ei kovin moni aikuinen ei-diabeetikko osaisi). Mutta kyseessä on kuitenkin lapsi; kun hän leikkii tmv hän ei välttämättä huomaa verensokerin laskua itse. Silloin koiran apu voi olla todella tärkeä!

   Lainaa

  54. Tulos: -72 (88 ääntä)
   Minna, älä ole tuollainen homo. Kaikki tykkää koirista.

   Lainaa

  55. Lehmä se on 21.6.2016 15:16
   Tulos: +136 (150 ääntä)
   Mauno: Minna, älä ole tuollainen homo. Kaikki tykkää koirista.
   Kyllä me homotkin tykätään koirista. Ja ei, ei sillä tavalla.

   Lainaa

  56. Tulos: +100 (112 ääntä)
   diabetes = soceritauti: Diapeetikko = siinä on P. Luulisi että huomaa miten oma sairaus kirjoitetaan, vaikka siitä omasta diagnoosista?
   Mitä ihmettä? :D Sun mielestä varmaan myös greippi kirjoitetaan kreippi ja banaani kirjoitetaan panaani.

   Lainaa

  57. Tulos: +131 (143 ääntä)
   Smuvaan: Taitaa ihmiset sekoittaa opas- ja avustajakoirat. Opaskoirat on pakko päästää elintarvikelain mukaan, kun taas avustajakoirista kelpaavat liikunta- sekä kuulovammaisten koirat. Kaikkia koiria ei voi ristiä opaskoiraksi. Diabetestä varten on insuliinipumppu.
   Insuliinipumppu ei auta matalaan verensokeriin. Voi hyvää päivää taas että ihmiset jaksaa valittaa kaikesta! Miten se on itseltä pois jos toinen saa apua? Ja tytön perhe ovat itsensä asiantuntijoita, ihmiset voisivat rajoittaa tätä netissä "neuvomista" ja pätemistä

   Lainaa

  58. Tulos: +77 (85 ääntä)
   Dogowner: Ymmärrän täysin että esimerkiksi sokeiden opaskoirat ovat tarpeellisia myös kaupassa, mutta millä järjellä diabeetikko tarvitsee kauppaan saakka sellaisen? Siis, eihän kaupassa käydä kuin ehkä vartti, ja jos tälläkin tytöllä on vastuulliset vanhemmat jotka opastaneet syömään ja piikittämään oikein, niin eipä se siinä vartissa ehdi kupsahtamaan parhaallakaan yrittämällä. Minnaa en tässö nyt sen enempää suomi, samaa mieltä ylläolevien kanssa, mutta oli koko aloitus kyllä huomiohuorausta….
   Vaan kun se tyttö on välillä pidempiäkin aikoja poissa vanhempiensa valvonnasta, kuten esimerkiksi koulussa. On koululaisia, joilla on oltava avustajakoira mukana siltä varalta, että verensokeri laskee arvaamatta koulupäivän aikana, kaikkien diabetes kun ei ole yhtä helposti hallittavissa. Kaupassakin voi kulua aikaa, tosin tässä kaupassakäynnin tarkoitus oli harjoituttaa koiraa, kuten täydellisemmästä tiedotteesta kävi ilmi. Itsellä on aikuinen tuttava, jonka koira (ei koulutettu mutta muuten vaan fiksu) on pelastanut useamman kerran hälyttämällä verensokerin laskusta tai hakemalla apua. Koira on saanut ansaitusti mitalinkin. Minnalle taas: sinulla on paha ongelma. Koiraeläinten ja ihmisten yhteinen historia on todella pitkä ja koirasta on ollut paljon apua ja iloa ihmisille. Tuollainen viha ei ole tervettä.

   Lainaa

  59. Tulos: +110 (114 ääntä)
   Dogowner: Ymmärrän täysin että esimerkiksi sokeiden opaskoirat ovat tarpeellisia myös kaupassa, mutta millä järjellä diabeetikko tarvitsee kauppaan saakka sellaisen? Siis, eihän kaupassa käydä kuin ehkä vartti, ja jos tälläkin tytöllä on vastuulliset vanhemmat jotka opastaneet syömään ja piikittämään oikein, niin eipä se siinä vartissa ehdi kupsahtamaan parhaallakaan yrittämällä. Minnaa en tässö nyt sen enempää suomi, samaa mieltä ylläolevien kanssa, mutta oli koko aloitus kyllä huomiohuorausta….
   Olen ollut diabeetikko vuodesta 1999. Ainoa kerta kun tajunta verensokerin takia hämärtyi oli, yllätys yllätys, kaupassa. Jossa olin ollut tässä vaiheessa max 45min. Ikinä ei ole iskenyt hypo niin nopeasti ja pahasti kuin silloin: ensin tuli se normaali "Kohta pitää syödä"-olo, jonka jälkeen on hyvin aikaa (puolisen tuntia minulla) syödä. Neljä minuuttia myöhemmin näkö pimenee ja alan käyttäytyä kummallisesti kaikin puolin (näin kaiken kolmena, menetin näköni parin sekunnin välein, pyörin ympyrää, en osannut puhua). Onneksi silloinen poikaystävä tajusi mistä oli kyse ja istutti alas ja juotti sokerilimua. Joillain diabeetikoilla verensokeri laskee todella nopeasti, todella alas ja jotkut diabeetikot ovat herkempiä verensokerin vaihtelulle ja pyörtyvät nopeastikin. Nämä diabeetikot hyötyvät hypokoirista erityisen paljon. Etenkin jos diabeetikolta puuttuu luontainen kyky herätä alhaiseen verensokeriin.

   Lainaa

  60. KaroliinaCZ 21.6.2016 16:32
   Tulos: -133 (147 ääntä)
   Nyt Minnan käytöstä hetkeksi sivuun, mutta kuvan perusteella sanoisin, että toi on sen verran iso tyttö, että kai se osaisi sanoa, että on paha olo, pyörtyttää, tms., ettei kai tohon asiaan ihan koiraa tarvitse.

   Lainaa

  61. Tulos: +69 (85 ääntä)
   Ainakin tämä astmaatikko kieltäisi paljon mielummin synteettiset hajusteet, ympäristömyrkyt, tupakansavun tms kuin eläinpölyn. En ole koskaan saanut eläimistä allergista reaktiota, toki monet ovat eläimillekin allergisia mutta silloin voi hakeutua siedätyshoitoon. Ja ei sen eläimen kanssa olla kohtuuttoman kauaa samassa tilassa jos jossain isossa kauppahallissa ollaan.

   Lainaa

  62. Alempi toimihenkilö 21.6.2016 18:36
   Tulos: +39 (45 ääntä)
   Nollasta sataan kolmessa sekunnissa, hyvä Minna!

   Lainaa

  63. Lillukanvarsi 21.6.2016 19:18
   Tulos: +85 (97 ääntä)
   Saisinkohan minä pyytää paikallista K-Citymarkettia, että tuollaisten trollaajien, kuin "Minnan", olisi pakko jäädä kaupan ulkopuolelle, kun minä saan niistä kohtauksen, ihottumaa, hengenahdistusta, närästystä ja korkean v-käyrän?

   Lainaa

  64. Tulos: +40 (46 ääntä)
   joulupukki: Insuliinipumppu ei auta matalaan verensokeriin. Voi hyvää päivää taas että ihmiset jaksaa valittaa kaikesta! Miten se on itseltä pois jos toinen saa apua? Ja tytön perhe ovat itsensä asiantuntijoita, ihmiset voisivat rajoittaa tätä netissä “neuvomista” ja pätemistä
   Netti on joka-alan asiantuntijoiden ja ammattipätijöiden luvattu maa.

   Lainaa

  65. Tulos: -28 (54 ääntä)
   NoMoro: Ihan pakko oli katsoa, että eikö kukaan kyseenalaista taas yhtä hölynpölypaskaa, Diabeteskoiria Ei terve, porukka on täällä ihan et “joo joo, on näitä ja nää toimii”. Tässä muuten linkki, ei muuten toimi. http://www.healthcentral.com/diabetes/c/110/162286/diabetes-detect-hypoglycemic/
   Meinasin ensin painaa pekkua alaspäin kun tekstin sävy oli noin ikävä. Mutta luinkin sitten ton artikkelin ja oho! Mitäs hittoa! :o Eikö todella ole vieläkään mitään puolueetonta tutkimustulosta, joka puoltaisi koirien käyttöä? Kuulostaa oudolta, onko koko hypokoirajuttu hypetystä? Toisaalta niin moni diabeetikko vannoo että koira todellakin tulee kuonolla tökkimään just oikeaan aikaan..? Voisko ne koirat osata huonommin merkata pelkän hajun purkista, mutta kun oikea ihminen saa oireita koira osaa reagoida? Enpä tiedä, olin oikeasti yllättynyt tuosta artikkelista.

   Lainaa

  66. Tulos: +75 (83 ääntä)
   NoMoro: Ihan pakko oli katsoa, että eikö kukaan kyseenalaista taas yhtä hölynpölypaskaa, Diabeteskoiria Ei terve, porukka on täällä ihan et “joo joo, on näitä ja nää toimii”. Tässä muuten linkki, ei muuten toimi. http://www.healthcentral.com/diabetes/c/110/162286/diabetes-detect-hypoglycemic/
   Tutkimukseen osallistui kolme koiraa samalta kouluttajalta: ehkä vika onkin kouluttajassa, eikä koirissa. Suomessakin palkittu Sankarikoira-tittelillä useita koiria hypohälytyksistä: "Muun muassa lyhytkarvainen mäyräkoira Fanny herättää diabetesta sairastavan emäntänsä miehen, jos naisen verensokeri on laskemassa liian alas." Linkki: http://yle.fi/uutiset/hiljainen_koira_halytti_lapselle_apua__onneli_ja_parikymmenta_muuta_sankarikoiraa_ovat_pelastaneet_henkia/8418012 "Vieläkin on arvoitus, miten nuori villakoira Iivari havahtui siihen, että nukkuva emäntä oli hengenvaarassa. Diabetesta sairastavan emännän verensokeri oli laskenut hengenvaarallisen matalalle. Iivari herätti isännän. Nyt se palkitaan sankarikoirana." Linkki: http://yle.fi/uutiset/nukkuvan_henki_salpaantui_-_sankarikoira_pelasti/6393903 "Seitsenvuotias Pirkko herätti diabetesta sairastavan isäntänsä, joka alas painuneiden sokeriarvojensa takia oli jo vaipunut tajuttomuuteen." Linkki: http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/N%C3%A4in-sankarikoira-Pirkko-pelasti-is%C3%A4nt%C3%A4ns%C3%A4/519063 Nämä suoritukset täysin kouluttamattomilta koirilta. Hypokoirista ON hyötyä tietyille diabeetikoille. Kolmen koiran sisältämästä tutkimuksesta on todella surkeaa vetää johtopäätöstä: Ihan sama kuin hakisi homoklubilta kolme ihmistä ja sen jälkeen väittäisit että 100% ihmisistä on homoja.

   Lainaa

  67. Tulos: -9 (45 ääntä)
   Dogowner: Ymmärrän täysin että esimerkiksi sokeiden opaskoirat ovat tarpeellisia myös kaupassa, mutta millä järjellä diabeetikko tarvitsee kauppaan saakka sellaisen? Siis, eihän kaupassa käydä kuin ehkä vartti, ja jos tälläkin tytöllä on vastuulliset vanhemmat jotka opastaneet syömään ja piikittämään oikein, niin eipä se siinä vartissa ehdi kupsahtamaan parhaallakaan yrittämällä. Minnaa en tässö nyt sen enempää suomi, samaa mieltä ylläolevien kanssa, mutta oli koko aloitus kyllä huomiohuorausta….
   Ootko koskaan ollu naisen kanssa kaupassa? ;) K-citymarketinkin tapaiseen puljuun hurahtaa välillä itselläkin tunti tai reilu ja ei välttämättä _aina_ niiden vaate- ja kosmetiikkaosastojen parissa vaan pelkästään niiden jumalattoman pitkien jonojen kanssa. Sellaisessa tilanteessa on kiva, että vierellä on ammattilainen. Ja voihan koira vaikka myöhemmin päätyä sellaiselle omistajalle, jolla ei ole niitä "vastuullisia vanhempia" kaitsemassa ja kun tämä arkielämä on välillä niin tapahtumarikasta, eli saattaa se parhaallakin syöminen unohtua.

   Lainaa

  68. Tulos: -59 (63 ääntä)
   Epe: Siskollani on astma ja reagoi ärsykkeisiin herkästi joten koirat ovat big nou nou. Hän työskentelee pienemmässä liikkeessä jossa on käynyt opaskoiria eikä ole saanut niistä mitään oireita. Joten luulis nyt city kokoisessa liikkeessä olevan hengitysvaraa. Jos mulla olis astma ja kohtaisin opaskoiran kanssa kulkevan henkilön ottaisin oman hengitysvaikeuden kun vaikka tämän nuoren tytön hengen vaarantamisen. Astmaatikoilla on lääkkeet joiden kai ny pitäs suht nopeasti vaikuttaa kun taas sokeritautia sairastavat joutuvat ottamaan insuliinia ja syömään säännöllisesti. Minna vois niellä vittunsa ja muuttaa kiinaan, anteeksi nyt vaan
   Mitä jos siskosi söisi sen koiran paskaa ja tukehtuisi siihen? Olisiko sitten paha?

   Lainaa

  69. VaniljaKukkanen 22.6.2016 1:28
   Tulos: +48 (58 ääntä)
   Oikaiskaa jos olen väärässä mutta eikös vaikkapa pahanlaatuinen koiraellergia ole eri asia kuin astma? Ja kuinka iso ihminen on kyseessä jos Cittarin hallissa ei kykene yhtä opaskoiraa väistämään? Mullakin on jtain astma-oireita todettu, lievänä tosin mutta empä ole vielä kissaani menny5t tappamaan, jatkuvasti sekin kiehnää sylissä eikä mulla ole mitään ongelmaa. Sen lisäksi en ole kuullut yhdeltäkään astmaatikolta että eläimet aiheuttaisi sitä astmaa, ellei ole sitä allergiaa siinä samalla. Mutta vaikka olisikin allergia pahana niin uskoisin että tuon muijan ongelma on ihan joku muu, jokin paljon vaarallisempi kuin astma.

   Lainaa

  70. VaniljaKukkanen 22.6.2016 1:32
   Tulos: +21 (35 ääntä)
   Jep jep: Aika moni astmaatikko saattaisi voida paremmin myös koirien läheisyydessä, jos LOPETTAISI TUPAKANPOLTON!
   Komppaan täysin. Edellä mainitsemani astma-oireet kas kummaa tuli nimenomaan tupakan polttamisesta. Sähkösavukkeen avulla lopetin enkä tarvitse enää sitä sähkösavukettakaan. Hassua kun ne lääkärissäkin todetut astma-oireet loppuivat siinä reilun kuukauden sähkösavukkeen käytön jälkeen ja nykyään pystyn liikkumaan ja kuntoilemaan normaalisti.

   Lainaa

  71. Satunnainen randomi 22.6.2016 5:09
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   Ems: Haisee kyllä. Hengityksessä voi ilmetä asetonin tai muuta hieman epämiellyttävää tuoksua, kun on matala verensokeri. Ihan ei-diabeetikollakin voi henki joskus haista pahalta, kun ei ole syönyt vähään aikaan mitään ja on kova nälkä.
   Tämän vuoksi kun ennenmuinoin ei ollut kovin selektiivisiä menetelmiä hengitysilman alkoholin toteamiseksi, saatettiin diabeetikko laittaa juoppoputkaan selviämään hengenhajun ja sekavan käytöksen vuoksi.

   Lainaa

  72. Tulos: +25 (31 ääntä)
   VaniljaKukkanen: Oikaiskaa jos olen väärässä mutta eikös vaikkapa pahanlaatuinen koiraellergia ole eri asia kuin astma? Ja kuinka iso ihminen on kyseessä jos Cittarin hallissa ei kykene yhtä opaskoiraa väistämään? Mullakin on jtain astma-oireita todettu, lievänä tosin mutta empä ole vielä kissaani menny5t tappamaan, jatkuvasti sekin kiehnää sylissä eikä mulla ole mitään ongelmaa. Sen lisäksi en ole kuullut yhdeltäkään astmaatikolta että eläimet aiheuttaisi sitä astmaa, ellei ole sitä allergiaa siinä samalla. Mutta vaikka olisikin allergia pahana niin uskoisin että tuon muijan ongelma on ihan joku muu, jokin paljon vaarallisempi kuin astma.
   Oikeassa olet. Pelkkä astma ei vielä aiheuta välttämättä kohtausta kun koira kävelee vastaan. Toki astmaatikko voi pienessä tilassa saada hengitysongelmia eläimen ollessa lähellä. Minullakin on kissa ja astma, eikä mitään ongelmia :) Joskus kun imurointiväli jää vähän liian pitkäksi niin alkaa ottamaan henkeen, en tosin tiedä johtuuko se nimenomaan kissasta vai ihan pölystä ylipäätään. Toki astmoja on erilaatuisia, mutta kyllä se allergian vaatii rinnalleen, että lähellä oleva koira aiheuttaa hengenvaarallisen astmakohtauksen.

   Lainaa

  73. Tulos: -4 (12 ääntä)
   Esko: Mitä jos siskosi söisi sen koiran paskaa ja tukehtuisi siihen? Olisiko sitten paha?
   Oi Esko sa oot mun sankar. Ah mikä miesten mies. Kaikkien homojen pelastaja. Suuri ja mahtava macho. Saanko pyllistää suuntaasi saanhan?

   Lainaa

  74. Tulos: +3 (7 ääntä)
   hihhulihei: No, Minna yritti parhaansa piilottaakseen koiravihaansa?
   Aina se "paras" ei vain ole kovin hyvää.

   Lainaa

  75. Tulos: +18 (32 ääntä)
   She went full retard. Never go full retard, my friends. Ps. miten suloinen koira :3 siitä tulee varmasti oikein taitava ja hieno avustajakoira!

   Lainaa

  76. Tulos: -22 (40 ääntä)
   mortal1ty: jos tarvitsisin eläinavustajan, haluaisin mieluiten avustajakissan, sellaisen joka ei aiheuta allergisia reaktioita, käsittääkseni siperiankissa on tällainen (plus kaikenlisäksi sosiaalinen rotu)
   Siinä on vaan se ongelma ettei kissa ole riittävän älykäs avustustehtäviin. Sitäpaitsi kissat on ällöttäviä paskaa syöviä rumia otuksia! Tapan ne kaikki!!! :D

   Lainaa

  77. Tulos: +26 (34 ääntä)
   VaniljaKukkanen: Oikaiskaa jos olen väärässä mutta eikös vaikkapa pahanlaatuinen koiraellergia ole eri asia kuin astma? Ja kuinka iso ihminen on kyseessä jos Cittarin hallissa ei kykene yhtä opaskoiraa väistämään? Mullakin on jtain astma-oireita todettu, lievänä tosin mutta empä ole vielä kissaani menny5t tappamaan, jatkuvasti sekin kiehnää sylissä eikä mulla ole mitään ongelmaa. Sen lisäksi en ole kuullut yhdeltäkään astmaatikolta että eläimet aiheuttaisi sitä astmaa, ellei ole sitä allergiaa siinä samalla. Mutta vaikka olisikin allergia pahana niin uskoisin että tuon muijan ongelma on ihan joku muu, jokin paljon vaarallisempi kuin astma.
   Kyllä on. Mullakin on astma ja meillä on koira ja kissoja, olen maatilalta kotoisin ja meillä oli myös lehmiä. Oireita sain silti lähinnä vilja- ja heinäpölystä, tupakasta ja hajusteista. Jos on paha koira-allergia, silloin sen koiran ei edes tarvitse olla allergikon kanssa sisätiloissa, vaan riittää että ohitsesi pyyhältää tyyppi, joka on juuri halinut ja pörröttänyt sitä koiraansa. On se jukolauta kumma juttu, että toisille on oikeasti näin ylitsepääsemätön ongelma, että jollakulla on avustajakoira. Leimataan huuhaaksi ja turhakkeeksi tuntematta asioita. Eikö se riitä, että potilas itse kokee koirasta olevan hyötyä ja sen myötä elämänlaatu paranee?

   Lainaa

  78. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Viimeinen kommentti tuli jotenkin puun takaa...

   Lainaa

  79. Tulos: -5 (7 ääntä)
   TK: Sehän eskaloitui nopeasti…
   Eihän se edes eskaloitunut, nopeasti tarkoittaa toisessa kommentissa.

   Lainaa

  80. Tulos: +9 (15 ääntä)
   On se jukolauta kumma juttu, että toisille on oikeasti näin ylitsepääsemätön ongelma, että jollakulla on avustajakoira. Leimataan huuhaaksi ja turhakkeeksi tuntematta asioita. Eikö se riitä, että potilas itse kokee koirasta olevan hyötyä ja sen myötä elämänlaatu paranee? -------------- Jos se ei aiheuta vaaraa käyttäjälle itselleen, muille tai ympäristölle (tai alenna ympäristön käyttöarvoa), niin silloinhan elämänlaatua parantavien tekijöiden tuominen omaan elämään on vain hyvä asia.

   Lainaa

  81. avustajakoiran käyttäjä 23.6.2016 15:10
   Tulos: +30 (42 ääntä)
   Avustajakoiran käyttäjänä haluan kiittää kaikkia tähän ketjuun vastanneita. Uskomattoman positiivinen asenne ihmisillä, maalaisjärkeä mukana. Näinhän se juuri on, että jos tietää olevansa koiralle allerginen tai pahasti astmaattinen, kukaan ei pakota seuraamaan koirakkoa metrin päässä kauppaostoksilla ;) Yhdeltäkään ihmiseltä en ole ikinä kuullut, että koirani olisi aiheuttanut pahoja allergiareaktioita. Monia kyllä kiinnostaa kuulla, onko koira aiheuttanut ihmisille allergiahaittoja. Toki myös avustajakoiran käyttäjällä on velvollisuuksia; itse mm. elokuviin mennessä kysyn lähellä istuvilta, ettei heillä ole pahaa allergiaa ja matkalippuja varatessa kerron, että mukaan tulee avustajakoira (jolloin tietävät varata mahdolliselle erittäin allergiselle henkilölle istumapaikan kauaksi minusta) jne. Jos muuten hyötykoirien nimet menevät sekaisin, täältä voi käydä tarkistamassa, mitä lajia se juuri näkemäsi koira oli: http://www.kennelliitto.fi/koirat/hyotykoirat Näistä koirista tietääkseni vain opaskoiralla ja avustajakoiralla on tällä hetkellä Suomessa lain takaama lupa kulkea julkisissa tiloissa käyttäjänsä mukana (korjatkaa jos olen väärässä). Muidenkin kohdalla neuvottelu toivottavasti onnistuu.

   Lainaa

  82. Tulos: +18 (26 ääntä)
   Nii. Ei se astma automaattisesti tarkoita koira-allergiaa. Terkuin astmaatikko ja kolme koiraa. Ps. Meikäläisen astma ei johdu koirista, päin vastoin oireet pysyy kurissa paremmin koirien kanssa eläessä. Jo viikko koirattomana aiheuttaa astmaoireiden pahenemisen...

   Lainaa

  83. Tulos: -76 (84 ääntä)
   Kauheeta huomionkerjäystä. Oikein Faceen laitettu, että mahdollisimman moni tietää että meidän Pirjo-Liisalla on tällainen ongelma. Oikein kunnon tarinat sävelletty. Oksettavaa! Ymmärrän Minnaa, itseänikin v*tuttaa kaikki rakit. Ja varsinkin kun niiden kanssa yritetään tunkea ihan typerillä syillä joka paikkaan. Minäkin haluan ottaa marsun kauppaan,koska kyllä mun nyt vaan pitää saada mun marsu mukaan kauppaan valitsemaan oikeanlainen tomaatti.

   Lainaa

  84. härpäke 1.7.2016 1:40
   Tulos: +8 (14 ääntä)
   Astma on, ei mitään oireita mistään eläimistä. Minnalla itsellään sen sijaan taitaa olla ongelma jos toinenkin, kykenemättömyys hakea apua ja katkeruus niitä kohtaan, jotka apua omiin ongelmiinsa saa.

   Lainaa

  85. härpäke 1.7.2016 1:51
   Tulos: +20 (28 ääntä)
   Miu: Kauheeta huomionkerjäystä. Oikein Faceen laitettu, että mahdollisimman moni tietää että meidän Pirjo-Liisalla on tällainen ongelma. Oikein kunnon tarinat sävelletty. Oksettavaa! Ymmärrän Minnaa, itseänikin v*tuttaa kaikki rakit. Ja varsinkin kun niiden kanssa yritetään tunkea ihan typerillä syillä joka paikkaan. Minäkin haluan ottaa marsun kauppaan,koska kyllä mun nyt vaan pitää saada mun marsu mukaan kauppaan valitsemaan oikeanlainen tomaatti.
   Sen kun viet, ei taida olla marsukieltokylttejä missään paikassa. Ja onhan se kohtuutonta - nimenomaan sinua kohtaan - että kaikenmaailman ihmiset voivat vaikka näkövammastaan huolimatta elää ja kulkea normaalisti asioilla avustajakoirien takia. Miksi haluat esittää tomppelia, joka luulee avustajakoiria käyttävien kuljettavan koiria mukanaan huvin vuoksi? Suoraan sanottuna vaikutat jopa kateelliselta, ja siinä kohtaa kannattaa jo katsoa itseään peiliin ja pysähtyä miettimään tilannettaa, jos tuntee kateutta tällaisessa asiassa.

   Lainaa

  86. Tulos: +18 (22 ääntä)
   V: Olen ollut diabeetikko vuodesta 1999. Ainoa kerta kun tajunta verensokerin takia hämärtyi oli, yllätys yllätys, kaupassa. Jossa olin ollut tässä vaiheessa max 45min. Ikinä ei ole iskenyt hypo niin nopeasti ja pahasti kuin silloin: ensin tuli se normaali “Kohta pitää syödä”-olo, jonka jälkeen on hyvin aikaa (puolisen tuntia minulla) syödä. Neljä minuuttia myöhemmin näkö pimenee ja alan käyttäytyä kummallisesti kaikin puolin (näin kaiken kolmena, menetin näköni parin sekunnin välein, pyörin ympyrää, en osannut puhua). Onneksi silloinen poikaystävä tajusi mistä oli kyse ja istutti alas ja juotti sokerilimua. Joillain diabeetikoilla verensokeri laskee todella nopeasti, todella alas ja jotkut diabeetikot ovat herkempiä verensokerin vaihtelulle ja pyörtyvät nopeastikin. Nämä diabeetikot hyötyvät hypokoirista erityisen paljon. Etenkin jos diabeetikolta puuttuu luontainen kyky herätä alhaiseen verensokeriin.
   Itsellä saattaa taju mennä alle minuutissa jos en tarpeeksi nopeasti huomaa oireita t:diabeetikko myös

   Lainaa

  87. Diabeetikkolapsen äiti 6.7.2016 23:47
   Tulos: +27 (33 ääntä)
   Miu: Kauheeta huomionkerjäystä. Oikein Faceen laitettu, että mahdollisimman moni tietää että meidän Pirjo-Liisalla on tällainen ongelma. Oikein kunnon tarinat sävelletty. Oksettavaa! Ymmärrän Minnaa, itseänikin v*tuttaa kaikki rakit. Ja varsinkin kun niiden kanssa yritetään tunkea ihan typerillä syillä joka paikkaan. Minäkin haluan ottaa marsun kauppaan,koska kyllä mun nyt vaan pitää saada mun marsu mukaan kauppaan valitsemaan oikeanlainen tomaatti.
   Onko mielestäsi lapsen elinikäinen sairaus, joka vaati hoitoa 24/7 hänen loppuelämänsä, "typerä syy"? Siinä tapauksessa sinulla taitaa olla suurempia ongelmia kuin Pirjo-Liisalla. :D

   Lainaa

  88. Tulos: +23 (31 ääntä)
   Miu: Kauheeta huomionkerjäystä. Oikein Faceen laitettu, että mahdollisimman moni tietää että meidän Pirjo-Liisalla on tällainen ongelma. Oikein kunnon tarinat sävelletty. Oksettavaa! Ymmärrän Minnaa, itseänikin v*tuttaa kaikki rakit. Ja varsinkin kun niiden kanssa yritetään tunkea ihan typerillä syillä joka paikkaan. Minäkin haluan ottaa marsun kauppaan,koska kyllä mun nyt vaan pitää saada mun marsu mukaan kauppaan valitsemaan oikeanlainen tomaatti.
   Minna löysi paikalle. :D

   Lainaa

  89. jukkapalmu 5.3.2018 17:52
   Tulos: -15 (15 ääntä)
   Ihan samaa mieltä. Ei se verensokeri nyt kaupassa käynnin aikana putoa ja kyllä ton ikänen tunnistaa jos tulee huono olo. huomion kerjäystä koko juttu.

   Lainaa

  90. Tulos: -3 (5 ääntä)
   Miksi edes kysyi, koska avustajakoira saa mennää kaikkiin julkisiin tiloihin kuin sen omistaja.

   Lainaa

  91. Diabeteskala 12.6.2023 23:49
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Diabetes on ihan virallinen koirarotu. Lajimäärityksessä hyväksytyt värit diabeteskoiralle ovat ruskea ja valkoinen. Niillä on lyhyt häntä ja pienet talttamaiset hampaat sekä erikoinen vihertävä kieli. Diabeteskoiran henki haisee usein hieman asetonille. Nimi diabeteskoira tulee siitä, että niiden on kerrottu viihtyvän diabeetikoiden kanssa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: astma, diabetes, koirat, allergia, avustajakoira, opaskoira, kuva, kauppa, kaupassa, Citymarket