Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vaativa vuokranantaja

Jos liesi jää puhdistamatta, on se korvattava ostamalla uusi.
Suurenna näkymä
Vaativa vuokranantaja

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 70 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1203 (1223 ääntä)
   En koskaan olisi kirjoittanut vuokrasopparia missä kerrotaan miten käytän kattiloitani. Ei kyllä ole varmaan kukaan muukaan vaikka tuo niin väittääkin

   Lainaa

  2. Tulos: +852 (864 ääntä)
   Se on kyllä valitettavan yleistä, että vuokranantajat käyttää hyväksi varsinkin kokemattomia nuoria, jotka ehkä ensimmäistä kertaa asuvat omillaan eivätkä osaa/ uskalla lähteä taistelemaan vastaan kun esim. likaisesta liedestä vaaditaan usean sadan euron korvausta. Jos vaaditaan, ja jos vuokralainen asian vie eteenpäin, niin en ihan usko että "mun käytössä ei kyllä jäänyt mitään jälkiä" on ihan pätevä argumentti oikeudessa...

   Lainaa

  3. Tulos: +569 (573 ääntä)
   jake: En koskaan olisi kirjoittanut vuokrasopparia missä kerrotaan miten käytän kattiloitani. Ei kyllä ole varmaan kukaan muukaan vaikka tuo niin väittääkin
   Joo mäkin ihmettelin että onko joka asiasta ihan oikeasti muka kirjattu noin yksityiskohtaiset tiedot. En ihan usko, ja jos olisi niin en itsekään allekirjoittaisi. "Matolla kävellään vain puhtailla sukilla, jotka ovat maton kanssa samaa värisävyä." tai vastaavaa, montakohan sivua kyseinen vuokrasopimus sisältää...

   Lainaa

  4. Tulos: +297 (305 ääntä)
   Olisin niiiin halunnut tykätä Jennin viimeisestä kommentista.

   Lainaa

  5. ...ääliö 21.4.2016 2:36
   Tulos: +279 (289 ääntä)
   Helpon oloinen henkilö vuokranantajana...

   Lainaa

  6. Tulos: -78 (90 ääntä)
   Hei! Olen Heidi, olen töissä kumiankka tehtaalla... Ja samaa laulua × 100

   Lainaa

  7. Tulos: +218 (232 ääntä)
   Onneksi mulla on maailman paras vuokraemäntä. <3 Olen sen ennenkin tiennyt, mutta nyt taas muistan ja kunnolla älyän oikeasti kuinka huikea hän on!!

   Lainaa

  8. Tulos: +333 (335 ääntä)
   Tarkastettuani oman lieden, tulin siihen tulokseen, että vuokravakuutta on siis turha odottaa takaisin. Näyttää nimittäin sen ympärys puun vuosirenkailta.

   Lainaa

  9. Tulos: +317 (321 ääntä)
   Heidihän on oikea vuokralaisen painajainen. Jos ei pinnat kiillä ja jälkiä jää, niin heti ottaa takuuvuokrasta. :DD Ihme tyyppi.

   Lainaa

  10. St. Vitus Dance 21.4.2016 5:19
   Tulos: +371 (391 ääntä)
   Vittu että vihaan Heidin kaltaisia jankuttavia kusipäitä. Miksi pitää olla tuollaisia ihmisiä? Mikä niiden funktio on? Se ettei maailma olisi vahingossakaan liian kiva paikka?

   Lainaa

  11. Tulos: +146 (166 ääntä)
   Jännä ettei kukaan vastannut ollenkaan alkuperäiseen kysymykseen: taikasienellä niitä saa ainakin häivennettyä.

   Lainaa

  12. S. aivartelija 21.4.2016 6:19
   Tulos: -55 (99 ääntä)
   Ei meillä ole induktioliedessä pahemmin mitään jälkiä, vaikka meidän miesväki ei sitä heti pyyhi. Seitsemän vuotta on nyt ikää, eikä ole mitään renkuloita ympärillä. Eikä induktioliettä saa millään naarmuttavalla esineellä käyttää.

   Lainaa

  13. Tulos: +94 (116 ääntä)
   Jippu: Jännä ettei kukaan vastannut ollenkaan alkuperäiseen kysymykseen: taikasienellä niitä saa ainakin häivennettyä.
   En kyllä hinkkaisi taikasienellä keraamista enkä induktioliettä.

   Lainaa

  14. Tulos: +174 (186 ääntä)
   Kun sukulaiseni muutti uuteen asuntoon, hän antoi minulle kuparipohjaisen kattilansa, koska se jättäisi jäljen siihen uuden asunnon lieteen. Olisiko tässä siis jostain kuparipohjaisesta kattilasta kyse? Ihanaa että nuo keskustelijat huomasivat, että Heidi haluaa vain kusettaa vuokratakuun omaan taskuunsa käyttäen liettä tekosyynä! Olisin niin halunnut ottaa osaa tuohon keskusteluun! Sen oloiselta tyypiltä Heidi kuulostaa, että en ihmettelisi vaikka olisi itse käynyt salaa lisäämässä jälkiä.

   Lainaa

  15. sekakäyttäjä 21.4.2016 7:21
   Tulos: +1 (27 ääntä)
   Höhheli: En kyllä hinkkaisi taikasienellä keraamista enkä induktioliettä.
   Toimii hyvin kunhan pyyhkii varovasti eikä hinkkaa kuin hullu. Kannattaa käyttää lähinnä kulmaa ja pyyhkiä siitä missä lika on eikä kauttaaltaan koko tasoa. Juuri putsasin oman, johon oli jäänyt jälki vaikka jokaisen käyttökerran jälkeen puuhitään. Huonoilla kattiloilla ym noita tulee aika helposti.

   Lainaa

  16. Tulos: +119 (123 ääntä)
   Meillä on induktioliesi, ja näyttää usein tuolta muutaman päivän jälkeen vaikka käytön jälkeen siivotaan. Ratkaisu on ihan keraamisille ja induktioliesille suunniteltu, vaahtomainen puhdistusaine (jonka nimeä nyt en muista mutta löytyy varmasti ihan perusruokakaupan pesuainehyllystä). Sitä ei tarvitse kuin suihkauttaa, hiukan levittää ihan perustiskirätillä tai vaikka paperilla ja kevyesti hangata, ja lopuksi pyyhkiä kuivalla liinalla tai paperilla niin kiiltää kuin uusi.

   Lainaa

  17. Tulos: +98 (112 ääntä)
   M: Meillä on induktioliesi, ja näyttää usein tuolta muutaman päivän jälkeen vaikka käytön jälkeen siivotaan. Ratkaisu on ihan keraamisille ja induktioliesille suunniteltu, vaahtomainen puhdistusaine (jonka nimeä nyt en muista mutta löytyy varmasti ihan perusruokakaupan pesuainehyllystä). Sitä ei tarvitse kuin suihkauttaa, hiukan levittää ihan perustiskirätillä tai vaikka paperilla ja kevyesti hangata, ja lopuksi pyyhkiä kuivalla liinalla tai paperilla niin kiiltää kuin uusi.
   Mä näköjään tykkään sanasta 'ihan'. Anteeksi.

   Lainaa

  18. Tulos: +46 (56 ääntä)
   Jippu: Jännä ettei kukaan vastannut ollenkaan alkuperäiseen kysymykseen: taikasienellä niitä saa ainakin häivennettyä.
   Taikasienellä saa myös pinnoitteet mukaan. Pelkkiin veden aiheuttamiin jälkiin auttaa etikka.

   Lainaa

  19. Tulos: +84 (92 ääntä)
   Liekkö Heidi ies käyttänä liettä ollenkaan?Ei tule jälkiä,kun ei käytä.

   Lainaa

  20. Normaaleja elämisen jälkiä. 21.4.2016 8:32
   Tulos: +32 (36 ääntä)
   M: Meillä on induktioliesi, ja näyttää usein tuolta muutaman päivän jälkeen vaikka käytön jälkeen siivotaan. Ratkaisu on ihan keraamisille ja induktioliesille suunniteltu, vaahtomainen puhdistusaine (jonka nimeä nyt en muista mutta löytyy varmasti ihan perusruokakaupan pesuainehyllystä). Sitä ei tarvitse kuin suihkauttaa, hiukan levittää ihan perustiskirätillä tai vaikka paperilla ja kevyesti hangata, ja lopuksi pyyhkiä kuivalla liinalla tai paperilla niin kiiltää kuin uusi.
   Komppaan tätä, myös semmoinen näille liesille tarkoitettu likaskrapa on hyvä. Ei jätä jälkiä ja lähtee puhtaaksi. Muuten, mulla oli yksi vuokranantaja kirjoittanut jos ei ihan vuokrasopimukseen niin joihinkin asunnon ohjeisiin että liesi pitää puhdistaa huolella siihen tarkoitetulla aineella. Ja siinä asunnossa oli keraaminen liesi. Ps. Mulle ainakin tulee noita jälkiä helposti esim. jos keittää kananmunia ja vettä sattuu lentämään liedelle..

   Lainaa

  21. Vuokranitta 21.4.2016 8:35
   Tulos: +222 (224 ääntä)
   jake: En koskaan olisi kirjoittanut vuokrasopparia missä kerrotaan miten käytän kattiloitani. Ei kyllä ole varmaan kukaan muukaan vaikka tuo niin väittääkin
   Kun itse vuokrasin ensimmäistä omaa asuntoa (ei soluasuntoa vaan yksiötä) niin vuokranantaja kirjoitti mitä omituisempia kohtia soppariin. Parhaiten jäi mieleen: - 1v vuokrasoppari vähintään, aiemmin muuttaessa vuokravakuus + 3kk vuokra vuokranantajalle (ja just kun oltiin sovittu, että haen asuntoa, josta saatan joutua muuttamaan työn perässä puolen vuoden kuluttua pois) - sähkö kuuluu hintaan vain päivisin, yöllä käytettävästä sähköstä veloitetaan +20snt (ei tarkennusta mikä on +20snt. kWh? Tunti? Päivä? Kuukausi?) - häkkivarasto kuuluu hintaan, jos sitä käytetään niin +10€/kk - autopaikka kuuluu hintaan mutta vain yhdelle autolle, eli esim. vanhempani eivät saa parkkeerata omaa autoaan siihen - jääkaappi tulee puhdistaa viikottain - roskiksissa piti olla vuokraisännän ostamat roskapussit joita sai häneltä aina tilata 1€/rulla. Onneksi äitini ehti tuon katsoa ja loukkaantua puolestani, höhlänä 19-vuotiaana en tajunnut ollenkaan, että tuollaisia ei todellakaan kuulu olla sopparissa.

   Lainaa

  22. Tulos: +59 (65 ääntä)
   Epäilen ettei tuossa edes ole induktioliesi vaan keraaminen liesi. Keraamiseen tulee helposti nuo jäljet.

   Lainaa

  23. Arkkienkeli 21.4.2016 8:49
   Tulos: -15 (41 ääntä)
   Hennan käyttämän induktiolieden lämpötila on ilmeisesti auringon koronan luokkaa kun vesihöyrykin palaa ;)

   Lainaa

  24. Tulos: +18 (42 ääntä)
   On se ihanaa kun ei tarvitse asua vuokralla.

   Lainaa

  25. Tulos: -228 (240 ääntä)
   Vuokranitta: Kun itse vuokrasin ensimmäistä omaa asuntoa (ei soluasuntoa vaan yksiötä) niin vuokranantaja kirjoitti mitä omituisempia kohtia soppariin. Parhaiten jäi mieleen: - 1v vuokrasoppari vähintään, aiemmin muuttaessa vuokravakuus + 3kk vuokra vuokranantajalle (ja just kun oltiin sovittu, että haen asuntoa, josta saatan joutua muuttamaan työn perässä puolen vuoden kuluttua pois) - sähkö kuuluu hintaan vain päivisin, yöllä käytettävästä sähköstä veloitetaan +20snt (ei tarkennusta mikä on +20snt. kWh? Tunti? Päivä? Kuukausi?) - häkkivarasto kuuluu hintaan, jos sitä käytetään niin +10€/kk - autopaikka kuuluu hintaan mutta vain yhdelle autolle, eli esim. vanhempani eivät saa parkkeerata omaa autoaan siihen - jääkaappi tulee puhdistaa viikottain - roskiksissa piti olla vuokraisännän ostamat roskapussit joita sai häneltä aina tilata 1€/rulla. Onneksi äitini ehti tuon katsoa ja loukkaantua puolestani, höhlänä 19-vuotiaana en tajunnut ollenkaan, että tuollaisia ei todellakaan kuulu olla sopparissa.
   Vuokraajalla on oikeus päättää näistä asioista joten turha loukkaantua. Aina voi etsiä uuden vuokra-asunnon.

   Lainaa

  26. Kouluttaja 21.4.2016 9:16
   Tulos: +4 (40 ääntä)
   Huh, nyt osaan todella arvostaa kaupungin vuokra-asuntoa! Mietin vain, että miksi vuokranantaja edes on fb-kavereissa? Ilmeisesti ei kuitenkaan mikään frendi ole. Ja, jos on jostain syystä hyväksynyt aikaisemmin, niin nyt vähintään poistaisin tai rajoittaisin postausten näkyvyyttä.

   Lainaa

  27. Tulos: -18 (34 ääntä)
   M: Meillä on induktioliesi, ja näyttää usein tuolta muutaman päivän jälkeen vaikka käytön jälkeen siivotaan. Ratkaisu on ihan keraamisille ja induktioliesille suunniteltu, vaahtomainen puhdistusaine (jonka nimeä nyt en muista mutta löytyy varmasti ihan perusruokakaupan pesuainehyllystä). Sitä ei tarvitse kuin suihkauttaa, hiukan levittää ihan perustiskirätillä tai vaikka paperilla ja kevyesti hangata, ja lopuksi pyyhkiä kuivalla liinalla tai paperilla niin kiiltää kuin uusi.
   En kyllä tajua miten induktion saa näyttämään tuolta, jos käytön jälkeen siivotaan. Meillä liesi on neljä vuotta vanha ja näyttää tuolta, jos EI ole pyyhkinyt.

   Lainaa

  28. Tulos: +110 (116 ääntä)
   Mä kärsin vieläkin omantunnontuskista kun mulla oli ekassa vuokrakämpässä hylly seinässä ja siitä jäi ihan hirveen rumat reiät siihen seinään. Lupa oli kyllä seiniä rei'ittää, mutta mummu ja pappa näytti niin surkeilta kun sanoivat "ihan normaaleja elämisen jälkiä.." :( ois pitäny jättää se hylly siihe paikalleen... Anteeksi ihanat ekat vuokraisäntä ja emäntä <3

   Lainaa

  29. Tulos: +57 (67 ääntä)
   Meillä edellinen asukas on remontoidessa hommannut Ikean lieden ja vaikka kuinka putsaa niin koskaan ei ole puhdas. On nimittäin liian kuumat levyt polttaneet pinnoitettakin pois. Siinä näkee että Ikean kannattais varmaan pysyä vain huonekalujen ja sisustustavaran myymisessä ja unohtaa kodinkoneet.

   Lainaa

  30. Tulos: +78 (82 ääntä)
   Mm. Tuosta syystä en aio enää ikinä asua yksityisen vuokraamassa kämpässä. Joo joo firmat riistää ja kaikkea, mutta asiat toimii niiiiin hyvin ammattimaisten vuokraajien kanssa. Yksityiseltä on tullut mm. raivoamispuhelua perään, käskyä hankkia rikki menneen jääkaappipakastimen tilalle torista viidelläkympillä uusi itse, valitusta kun kylpyhuoneen vaaleat saumat olivat tummuneet ja että se oli vuokralaisen vika ja yritystä ottaa vakuudesta erinäisiä summia koska asia x. Yksi ei suostunut uskomaan ettei voi muuten vaan ottaa harmitukseensa 50 euroa, koska muovimattoon oli tullut huonekalusta pieni reikä, vaan että vakuus pitäisi käyttää uuden maton asentamiseen ja osoittaa siitä kuitit vuokralaiselle. On niitä hyviäkin yksityisiä tullut vastaan, mutta ne ovat yleensä niitä joilla on lukuisia vuokrakämppiä. Muuten suosin kyllä firmoja, voi että asiat sujuu hyvin ja ongelmitta niiden kanssa muutosta poismuuttoon.

   Lainaa

  31. Käyttäjä 21.4.2016 10:19
   Tulos: -32 (62 ääntä)
   Liesi ei näytä tuolta, jos joka käytön jälkeen pyyhkii heti pois roiskeet. Tuoreeltaan ne lähtevät helpoiten ja usein pelkällä vedellä ja rätillä. Helpoimmalla siis siten pääsee. Tosin jos itse pitäisin asuntoa vuokralla, olisin kyllä varautunut siihen että ihmisillä on erilaisia siisteyskäsityksiä ja kotitaloustaitoja. Sikäli tuollainen voi olla "elämisen jälkeä". Joskus nyt vaan tulee elämässä vastaan kaikenlaista, jota ei ole aina joku syypää korvaamaan rahallisesti.

   Lainaa

  32. Mark Spenser 21.4.2016 10:35
   Tulos: +158 (166 ääntä)
   Liedellä on kaksi arvoa: 1. "Teen ruokaa"-arvo 2. "Asun täydellisessä siistissä sisustuslehtimaailmassa"-arvo Heidillä on mennyt arvojärjestys pieleen.

   Lainaa

  33. Tulos: +179 (181 ääntä)
   Jepjep: Vuokraajalla on oikeus päättää näistä asioista joten turha loukkaantua. Aina voi etsiä uuden vuokra-asunnon.
   Kyllähän siihen vuokrasopimukseen saa kirjata ihan mitä huvittaa, mutta vuokralaisen tulee noudattaa vain niitä kohtia, jotka ovat laillisesti sitovia. Vaikka sopimuksessa olisi määritelty, että roskapussit tulee ostaa vuokranantajalta, niin kyllä vuokralainen siitä huolimatta saa ihan vapaasti käyttää vaikka Prismasta itse ostamaansa pussia, eikä se olisi sopimusrikkomus.

   Lainaa

  34. Tulos: +23 (27 ääntä)
   Sokeripalalla lähtee. Uunin lasin saa myös puhtaaksi sokeripalalla! :-)

   Lainaa

  35. Tulos: +96 (106 ääntä)
   Käyttäjä: Liesi ei näytä tuolta, jos joka käytön jälkeen pyyhkii heti pois roiskeet. Tuoreeltaan ne lähtevät helpoiten ja usein pelkällä vedellä ja rätillä. Helpoimmalla siis siten pääsee. Tosin jos itse pitäisin asuntoa vuokralla, olisin kyllä varautunut siihen että ihmisillä on erilaisia siisteyskäsityksiä ja kotitaloustaitoja. Sikäli tuollainen voi olla “elämisen jälkeä”. Joskus nyt vaan tulee elämässä vastaan kaikenlaista, jota ei ole aina joku syypää korvaamaan rahallisesti.
   Riippuu liedestä. Itse tilasin ensimmäiseen vuokra-asuntooni loppusiivouksen ammattifirmalta koska luulin etten oikein osaa siivota, kun kaiken kuuraamisen jälkeenkin pinnoissa oli värijälkiä hedelmistä ja sellaista (ja halusin takuuvuokrani takaisin). Ammattisiivoojat kertoivat että näin käy jos vuokranantaja on laittanut halvimmat mahdolliset materiaalit joihin tarttuu kaikki. Nyt kun olen itse ostanut kunnollisen keittiön huomaan että siivoaminen ei olekaan vaikeaa, kun kaikki ei ole tehty jostain ihme muovivaahdosta.

   Lainaa

  36. Tulos: +144 (146 ääntä)
   Tällaiset vuokranantajat on kyllä hirveitä. Ei mitään hajua siitä mikä on laillista ja mikä ei. Sen sijaan että putsaan lieden niin ostan täysin uuden ja maksatan vuokralaisella, ja tosiaan jos on nuori ja kokematon vuokralainen niin sehän maksaa sen. Ei se välttämättä tajua että vuokranantajalla ei ole mitään oikeutta vaatia korvausta. Tuo on käytännössä sama asia kuin vuokranantaja varastaisi sen viitisen sataa euroa vuokralaisen lompakosta. Sama kuin vuokraisin autoni jollekin ja lintu paskantaa tuulilasiin eikä se siivoa sitä ja vaatisin kaveria ostamaan mulle uuden auton "koska paska on jo kuivunut eikä lähtenyt paperipyyhkeellä pyyhkäisemällä".

   Lainaa

  37. Tulos: -21 (29 ääntä)
   Avainsana on K2r, lähtee lika ja muu paska, eikä tarvii alkaa raaputtamaan pintaa. Miten idiootteja nykypäivän ihmiset on, tuollasestakin asiasta pitää ruveta tappelemaan!?

   Lainaa

  38. VaroVuokranantajaa 21.4.2016 13:07
   Tulos: +120 (122 ääntä)
   Yksityiset vuokranantajat yrittävät tosi herkästi kusettaa varsinkin nuoria vuokralaisia tuon takuuvuokran kanssa. Muutin pois ensimmäisestä asunnosta ja vuokranantaja väitti että olis siivonnut parvekkeen huonosti (en ollut) ja vaati 600 euron takuuvuokraa hyvitykseksi. Minähän olin ihan itku kurkussa kun vuokranantaja uhkaili, mutta loppui uhkailut kun kerroin asiasta eteenpäin. Ja sain takuuvuokrani takaisin.

   Lainaa

  39. Tulos: +156 (158 ääntä)
   Melkoinen meininki - sympatiani vuokralaiselle. Sekä vuokralaisista että vuokranantajista löytyy mätiä omenoita, vaikka vastuu yritetäänkin usein varsinkin anonyymeillä nettipalstoilla siirtää aina "vuokraloisten" harteille. Mikäli vuokratakuuden pidättämisestä syntyy riitaa, niin suosittelen ottamaan yhteyttä kuluttajariitalautakuntaan - heidän apunsa on maksutonta. Mikäli vuokranantaja ei noudata lautakunnan suositusta, niin siinä vaiheessa voi harkita käräjöintiä. (Tälle tielle kannattaa kuitenkin lähteä vain silloin, mikäli ei riitele periaatteen tai jonkun mitättömän pikkusumman vuoksi, vaan on "oikeasti" oikeassa ja pystyy todistamaan kantansa. Muuten homma voi käydä itselle kalliiksi.) Omaa vuokranantajaani mahtoi kismittää kun sai käräjäoikeudelta käskyn palauttaa vuokratakuuni kokonaisuudessaan, maksaa summalle ruhtinaallista myöhästymiskorkoa lähes kolmen (3) vuoden ajalta ja vielä korvata käräjöintikuluni... kannattiko lähteä rahoillani thaimaanlomalle?

   Lainaa

  40. Tulos: -17 (23 ääntä)
   Liedestä sen verran, että meilläkin on ihan laadukas liesi, mutta puhdistamattomana näyttää juuri tuolta. Jos viitsii joka käytön jälkeen ihan märällä rätillä pyyhkiä, niin varmaan ei jäisi renkuloita. Oli sitten kyseessä halpa tai kallis laite/kattila. Se skrabakin tehoaa vain, jos sitä osaa käyttää. Pitää olla aika kärsivällinen ja tarkka, jotta ei naarmuta pintaa. Minä olen omaan lieteeni käyttänyt vanhaa kunnon pata-pataa. Jos sen kostuttaa ja huolehtii siitä, että sieni vaahtoaa kunnolla, niin ei naarmuta ja tahrat lähtevät.

   Lainaa

  41. Tulos: +121 (123 ääntä)
   Jepjep: Vuokraajalla on oikeus päättää näistä asioista joten turha loukkaantua. Aina voi etsiä uuden vuokra-asunnon.
   Vuokraisännän ostamat roskapussit? Sähkö kuuluu hintaan vain päivisin? No tuskin!

   Lainaa

  42. Tulos: +43 (47 ääntä)
   Heidi on just näitä oman elämänsä hannuhanhia jolla kaikki aina onnistuu ja sit ei millää voi ymmärtää niitä oman elämänsä akuankkoja jolla ei kaikki sujukkaa ihan yhtä sulavasti.

   Lainaa

  43. Tulos: +90 (92 ääntä)
   Olen sellaisessa työssä, jossa olen usein tekemisissä yksityisten vuokranantajien kanssa. Luojan kiitos oma vuokranantajani on hieno ja oikeudenmukainen ihminen. Esimerkiksi se, että vaatii vuokralaista asumaan asunnossa vähintään vuoden, on laitonta. Vaikka sopimuksessa niin lukisi ja se olisi allekirjoitettu. Vuokranantaja ei voi estää esim. asukkaan työllistymistä sen perusteella, ettei asukas voi asunnosta muuttaa. Tämä kannattaa pitää mielessä, mikäli sellaisessa asunnossa asuu. Vuokranantajat vaativat myös koko vakuuden mitä hulluimista syistä; lattiassa on tahra, liesi on likainen, saranat on löystynyt, ikkunoita ei ole pesty, taloudessa on ollut koira ja lattialta löytyy karvoja.. joskus keksivät ihan päästään asioista. Jotkut tulevat omilla luvilla asuntoon, toiset soittelevat vuokralaisille jatkuvasti ja utelevat virastoista heidän tietoja, toiset tekevät sopimuksen siitä, että asunnon kunto tarkistetaan kuukausittain vuokranantajan toimesta.. Suosittelen jokaiselle valokuvaamaan asunto ennen kuin tavarat on muutettu ja myös loppusiivouksen jälkeen. Tärkeimpänä neuvona antaisin, että jos vuokrasopimuksessa on mitään epäilystä herättävää, etsikää toinen asunto.

   Lainaa

  44. Tulos: +50 (54 ääntä)
   Tiramisu: Olen sellaisessa työssä, jossa olen usein tekemisissä yksityisten vuokranantajien kanssa. Luojan kiitos oma vuokranantajani on hieno ja oikeudenmukainen ihminen. Esimerkiksi se, että vaatii vuokralaista asumaan asunnossa vähintään vuoden, on laitonta. Vaikka sopimuksessa niin lukisi ja se olisi allekirjoitettu. Vuokranantaja ei voi estää esim. asukkaan työllistymistä sen perusteella, ettei asukas voi asunnosta muuttaa. Tämä kannattaa pitää mielessä, mikäli sellaisessa asunnossa asuu. Vuokranantajat vaativat myös koko vakuuden mitä hulluimista syistä; lattiassa on tahra, liesi on likainen, saranat on löystynyt, ikkunoita ei ole pesty, taloudessa on ollut koira ja lattialta löytyy karvoja.. joskus keksivät ihan päästään asioista. Jotkut tulevat omilla luvilla asuntoon, toiset soittelevat vuokralaisille jatkuvasti ja utelevat virastoista heidän tietoja, toiset tekevät sopimuksen siitä, että asunnon kunto tarkistetaan kuukausittain vuokranantajan toimesta.. Suosittelen jokaiselle valokuvaamaan asunto ennen kuin tavarat on muutettu ja myös loppusiivouksen jälkeen. Tärkeimpänä neuvona antaisin, että jos vuokrasopimuksessa on mitään epäilystä herättävää, etsikää toinen asunto.
   Tämä ei siis tarkoita, että vuokralaisissa ei koskaan olisi mitään vikaa. On myös vuokranantajia jotka hyvää hyvyyttään eivät ole edes vakuutta pyytäneet ja asunto on tuhottu täysin,tai ovat kiltisti odottaneet vuokranmaksua kuukausitolkulla, mutta vuokralainen ei koskaan niitä maksanutkaan.

   Lainaa

  45. Tulos: +12 (28 ääntä)
   Aksul: Meillä edellinen asukas on remontoidessa hommannut Ikean lieden ja vaikka kuinka putsaa niin koskaan ei ole puhdas. On nimittäin liian kuumat levyt polttaneet pinnoitettakin pois. Siinä näkee että Ikean kannattais varmaan pysyä vain huonekalujen ja sisustustavaran myymisessä ja unohtaa kodinkoneet.
   Eli mielestäsi Whirlpoolin ja Electroluxin keittiökoneet on ihan roskaa? Olisko sun asenne kuitenkin. Se on ihan sama mistä ostat halvimmat koneet, ne on ihan samaa huttua joka paikassa.

   Lainaa

  46. nelkkukelkku 21.4.2016 18:56
   Tulos: +40 (46 ääntä)
   Luojan kiitos en asu vuokralla. Omassa asunnossani saan ihan vapaasti pestä tai olla pesemättä hellaansa, rinkuloista jos joku tulee valittamaan, voin heittää sen valittajan ulos...

   Lainaa

  47. Tulos: +77 (79 ääntä)
   Minunkin ensimmäinen vuokranantaja yritti källiä vuokravakuuteni. Äijä oli rampannut kämpässä omilla avaimillaan mun ollessa poissa ja keksi jostain, että hän pitää nyt vakuuden, koska olen selkeästi polttanut tupakkaa asunnossa ja sen tähden torppa pitää nyt maalata uudelleen. Mähän en ole koskaan tupakoija edes ollut, joten olin kyllä huuli pyöreänä, kun kyseinen setä alkoi siitä inisemään. Väitti vastaan vaikka kuinka kauan, kun yritin selittää, että kukaan ei siellä koskaan ole polttanut. Lopulta piti laittaa iskä asialle, kun mikään muu ei auttanut. :D Palautti sitten kiltisti rahat tilille.

   Lainaa

  48. S. aivartelija 22.4.2016 6:05
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Jäi vielä pois. Kun vuokrasin tilapäisasunnon, asunnossa oli keraaminen liesi. Siinä oli aivan valtavat kanahkat ympärillä, omistaja itse asui sinä ennen minua. Puoli tuntia meni putsata ko.liesi, mutta kyllä siitä suurimman osan sain. Sitä vaan kun ei voi erityisemmin hangata tai käyttää kovin äreitä aineita. Se menee helpommin likaiseksi kuin induktio, mutta kyllä sekin puhtaana pysyy, kun pitää siitä huolta. Erohan keraamisessa ja induktiossa on monen muun lisäksi se, että induktio sekä kuumenee että jäähtyy huomattavasti nopeammin. Siksi siihen ei ruoka pala samalla tavalla kuin keraamiseen. Todennäköisesti tuossakin on kyseessä keraaminen, ei induktio.

   Lainaa

  49. Tulos: +43 (45 ääntä)
   M: Mä näköjään tykkään sanasta ‘ihan’. Anteeksi.
   Se on ihan ok.

   Lainaa

  50. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Jippu: Jännä ettei kukaan vastannut ollenkaan alkuperäiseen kysymykseen: taikasienellä niitä saa ainakin häivennettyä.
   Vastashan, sillä lieden mukana tulevalla skrapalla.

   Lainaa

  51. Tulos: +11 (17 ääntä)
   tavis: Eli mielestäsi Whirlpoolin ja Electroluxin keittiökoneet on ihan roskaa? Olisko sun asenne kuitenkin. Se on ihan sama mistä ostat halvimmat koneet, ne on ihan samaa huttua joka paikassa.
   Ota asioista selvää. Eräässä TTS:n tiedotteessa ilmeni, että ikean induktio liedet saivat huonoimman arvosanan. TTS tutkii puolueettomasti asumiseen liittyviä laitteita ja antaa niistä tiedotteita.

   Lainaa

  52. moka-addikti 22.4.2016 12:38
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Tsemppii Roosa!

   Lainaa

  53. Tulos: +38 (40 ääntä)
   Opiskelukaverillani oli niin hauska tapaus, että teki omin lupineen omilla avaimilla "pistotarkistuksia", jolloin kävi vilkaisemassa keittiön kunnon ja tarkistamassa, ettei kaappien päällä ole pölyä... Valittamisen aihetta oli aina, kun täti asui vielä itse naapurissa kuuntelemassa että mölytäänkö siellä nyt vai ei.

   Lainaa

  54. Induktioko? 22.4.2016 15:08
   Tulos: -8 (10 ääntä)
   Siis eihän induktioliedelle ylipäänsä pala edes mikään kiinni? Ite en oo ainakaa koskaan onnistunu siihe polttamaan mitään koska sehän kuumenee vaan kun kattila tai pannu on siinä. En ymmärrä miten tommosii renkaita semmoseen voi saada mut kertokaa toki mullekki :D

   Lainaa

  55. Tulos: +38 (42 ääntä)
   Elli: Joo mäkin ihmettelin että onko joka asiasta ihan oikeasti muka kirjattu noin yksityiskohtaiset tiedot. En ihan usko, ja jos olisi niin en itsekään allekirjoittaisi. “Matolla kävellään vain puhtailla sukilla, jotka ovat maton kanssa samaa värisävyä.” tai vastaavaa, montakohan sivua kyseinen vuokrasopimus sisältää…
   Mä joskus vuosia sitten näin yhden vuokrailmotuksen jossa oli ehtoina että asunnossa ei saa tupakoida, sinne ei saa tuoda lemmikkieläimiä, siellä ei saa juoda alkoholia eikä yövieraita saa olla ja mitä kaikkea. Kerrostalokämppä jossakin päin Helsinkiä saatanallisella vuokralla. En tiedä kuka hullu tommoseen sitten muuttaisi kun ei omassa kodissaan saisi mitään tehdä :D

   Lainaa

  56. Tulos: +22 (34 ääntä)
   Vuokranantajalle ei koskaan takuita käteisenä! Tili auki jonne kumpikaan ei yksinään pääse. Voi olla meinaan kiva vänkää massejaan takasi ku tyyppi saattaa kilahtaa et on yks pikkukivi sisällä eteisessä ja palkattu mukamas firma siivoamaan sadoilla euroilla tätä nyt.

   Lainaa

  57. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Näyttää kyllä keraamiselta liesitasolta eikä induktioliedeltä...

   Lainaa

  58. Tulos: +2 (14 ääntä)
   Mokka: Sokeripalalla lähtee. Uunin lasin saa myös puhtaaksi sokeripalalla!
   Mikä hiton neuvo tää on? Mä en ole ikinä saanut sokeripalalla mitään puhtaaksi, en hellanlevyjä enkä uunin lasia.

   Lainaa

  59. Tulos: -28 (34 ääntä)
   Hyi hitto kun likainen liesi. Joku uusavuton taas asialla.

   Lainaa

  60. Tulos: +21 (25 ääntä)
   Höhheli: En kyllä hinkkaisi taikasienellä keraamista enkä induktioliettä.
   Ehkä pointti olikin että ensin otetaan hieman taikasieniä ja sen jälkeen ei tahroja enää huomaakkaan :D

   Lainaa

  61. Misantrophist 24.4.2016 20:13
   Tulos: +6 (12 ääntä)
   St. Vitus Dance: Vittu että vihaan Heidin kaltaisia jankuttavia kusipäitä. Miksi pitää olla tuollaisia ihmisiä? Mikä niiden funktio on? Se ettei maailma olisi vahingossakaan liian kiva paikka?
   Noku nää on näitä joilla on noussu kusi niin kovaa hattuun koska hän on asunnonomistaja, ja hänen omistamassaan asunnossa ei saa olla likaa eikä käytön jälkiä, koska se haittaa hänen esteettistä silmäänsä. Loppukaneettinen; Se on järkyttävä kusipää

   Lainaa

  62. Tulos: -4 (12 ääntä)
   Höhheli: En kyllä hinkkaisi taikasienellä keraamista enkä induktioliettä.
   Mikset? Taikasieni on maailman pehmoisin sieni ja sillä on perkuleen hyvä putsata.

   Lainaa

  63. Kyökkitohtori 26.4.2016 9:14
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Kouluttaja: Huh, nyt osaan todella arvostaa kaupungin vuokra-asuntoa! Mietin vain, että miksi vuokranantaja edes on fb-kavereissa? Ilmeisesti ei kuitenkaan mikään frendi ole. Ja, jos on jostain syystä hyväksynyt aikaisemmin, niin nyt vähintään poistaisin tai rajoittaisin postausten näkyvyyttä.
   Missä kerrotaan että vuokralainen olisi Heidin fb-kaveri?

   Lainaa

  64. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Juuri Heidin kaltaisten vuokranantajien takia en ikinä vuokraisi asuntoa yksityiseltä. Yritys vuokranantajana on 100000000000 kertaa luotettavampi.

   Lainaa

  65. Selvä peli 26.4.2016 11:51
   Tulos: -17 (27 ääntä)
   Ihan perusjuttu, että likaaja joko siivoaa tai maksaa. Jos liesi on ollut siisti asuntoon muutettaessa ei sitä saa jättää likaiseksi kun muuttaa pois. Puhdistettava lika ei ole normaalia kulumista tai sellainen asumisen jälki, joka vuokranantajan pitää hyväksyä. Uutta liettä ei tietenkään joudu pelkän puhdistettavissa olevan lian vuoksi maksamaan, mutta tarvittaessa ammattilaisen puhdistuskulut kyllä, ellei ole itse viitsinyt asiaan riittävällä tarmolla paneutua. Malliesimerkki liasta, jonka puhdistamiseen tarvitaan yleensä vain oikeat aineet ja menetelmät sekä tarvittavan monta toistoa. Roosa olisi voinut käyttää Facessa nillittämiseen käyttämänsä ajan jälkien siivoamiseen.

   Lainaa

  66. Tulos: +9 (19 ääntä)
   tyttö: Ota asioista selvää. Eräässä TTS:n tiedotteessa ilmeni, että ikean induktio liedet saivat huonoimman arvosanan. TTS tutkii puolueettomasti asumiseen liittyviä laitteita ja antaa niistä tiedotteita.
   Kyseinen selvitys on viisi vuotta vanha. Selvityksessä mukana ollutta induktiotasoa ei enää edes myydä Ikeassa. Tuossa viittamassasi selvityksessä Ikean induktiotaso oli hinnaltaan 300 e. Toiseksi edullisin oli Rosenlewin 1000 euron taso. Ei kukaan järkevä ihminen edes oleta saavansa 300 eurolla 1000 euron tasoista induktiotasoa. Fiksumpaa olisi verrata saman hintaluokan keittotasoja ja katsoa sitten miten Ikea pärjää kilpailussa. Pientä kriittisyyttä kannattaa käyttää, kun viittaa joihinkin tutkimuksiin ja miettiä myös onko viittaamansa tutkimus kovin relevantti tänä päivänä.

   Lainaa

  67. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Mä en kyllä ymmärrä ongelmaa tässä. Meillä keraamisen lieden pintaan on vuoron perään palanut about kaikki asiat mitä keittiöstä vain löytyy ja kaikki ovat 8 vuoden käyttökokemusten jälkeen lähteneet lieden mukana tulleella skraballa ja keraamiselle liedelle tarkoitetulla puhdistusaineella.

   Lainaa

  68. Arthur Brown 27.4.2016 20:49
   Tulos: -6 (10 ääntä)
   Jippu: Jännä ettei kukaan vastannut ollenkaan alkuperäiseen kysymykseen: taikasienellä niitä saa ainakin häivennettyä.
   Pata-pata, eli teräsvilla, toimii ainakin. Tosin, jos hella on tuota tasoa niin hinkkaamalla todennäköisesti irtoaa koko levy.

   Lainaa

  69. Tulos: +2 (12 ääntä)
   Eihän toi nyt saatana ole likanen! Meillä niin kalkkipitosta vettä täälä kotona, et noit vitun rinkuloit on ihan kaikkial ja sil samal kalkkivedellä sitte huljuttelet. +/- 0. Se on liesi, jonka saa kiiltämään tököteillä, mutta kuka saatana joka päivä jaksaa.

   Lainaa

  70. Avaruusleijona 17.10.2019 3:00
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Ei tajua: Mikset? Taikasieni on maailman pehmoisin sieni ja sillä on perkuleen hyvä putsata.
   Taikasieni on hiova. Niinkuin erittäin hienoa hiekkapaperia.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: liesi, likainen, puhdistus, puhistaa, kuva, vuokranantaja, takuuvuokra, vuokratakuu, uuni