Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata?


 • Porttikielto

  Suurenna näkymä

  76 kommenttia

  1. Luomuteurastaja kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +359 (609 ääntä)

   Kaikki tietää, minkälainen nainen on, kun hänestä käytetään nimitystä “puuma”. Tiedättekö minkälainen nainen on kun nimitys vaihtuu gepardiksi? Muuten ihan sama kuin puuma, mutta niin vanha, että siinä on maksaläiskiä.

     Lainaa

  2. Lellu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +661 (679 ääntä)

   Siis millä ihmeellä nyt tähänkin keskusteluun saatiin tungettua rasismikortti mukaan??

     Lainaa

  3. Ems kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +507 (521 ääntä)

   Ensin kaikki vähänkin ikävät ihmiset ovat narsisteja, ja nyt kaikki ihmistä kohtaan tapahtuva vääryys on rasismia. Mitähän seuraavaksi?

     Lainaa

  4. Henna kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +140 (152 ääntä)

   Susanna kiteytti hyvin.

     Lainaa

  5. Naapuri kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +112 (168 ääntä)

   En ole ihan varma mitä laki sanoo kuvaamisesta, mutta muistelisin jostain kuulleni, että vaikka ottaa julkisella paikalla kuvan niin sitä ei saa ottaa ilman kuvattavan lupaa ellei kuvaa väkijoukkoja, joista ei heti erotu yksittäisiä henkilöitä. Ja ottiko kuvan baarissa vai kadulla? Baarissa pätee omistajan säännöt, ei lasketa samalla tavalla julkiseksi tilaksi kuin esim. kirjastoja.

     Lainaa

  6. JepJep kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +269 (283 ääntä)

   Päätä aukova keski-ikäinen kantisleidi ON oma rotunsa.

     Lainaa

  7. Kaigo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +113 (125 ääntä)

   Tietynlainen keski-iän kriisi kun ei pääsekään baariin sisälle kun ei osaa käyttäytyä. Jokseenkin niin perusasenne tuon ikäsillä toi “minäminäminä kun muutkin!”

     Lainaa

  8. lel kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +66 (76 ääntä)

   Paljon vittuiltiin ees taas, mutta kun drinkkejä tarjottiin, niin sitten vasta ovi kävi. Niinkö? Noh, tuollaiselta nyt onkin turha odottaa mitään järkevää tekstikokonaisuutta.

     Lainaa

  9. Dhkjf kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -9 (69 ääntä)

   Rasismi on aate tai toiminta, jossa ihmisten rodun, etnisen taustan tai biologisten eroavaisuuksien tai näihin liittyvien fyysisten tai henkisten ominaisuuksien erilaisuudella perustellaan ihmisten eriarvoista kohtelua eli syrjintää.

     Lainaa

  10. Hölskä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +214 (226 ääntä)

   Rääpii päätään baarissa, vikisee Facebookissa “kaveria kohdeltiin tylysti!” -formaatissa, ottaa kokemuksen syvän rintaäänen kun aikaisemmin yritti pahoinpidellä exänsä eikä saanut porttaria, nostelee ylpeänä nokkaansa kun on ryyppäämällä tehnyt oman osansa talouden eteen, ja sitten vikisee Facebookissa lisää kun porukka ei jotenkin kummasti osaa arvostaa.

   Melko nätti valkoroskaloton rivi. Suosittelisin tuplausta. Laitetaanko vakio vai pannaanko naapuria myös? (todennäköisesti jälkimmäinen, kun katsoo tuota touhua.)

     Lainaa

  11. Tepsu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -55 (75 ääntä)

   Julkisissa tiloissa ei saa kuvata ja jos kuvaa niin ne täytyy viimeistään pyydettäessä poistaa, eikä kenenkään kuvaa saa julkaista ilman lupaa (vaikka olisit omassa kodissasi ottanut kuvan). En ole varma että onko mitkä säännöt esim baareissa, mutta minun mielestäni sielläkään ei saa ottaa kuvia ihmisistä ilman lupaa..

     Lainaa

  12. Vuorotyö kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +32 (62 ääntä)

   Naapuri:
   En ole ihan varma mitä laki sanoo kuvaamisesta, mutta muistelisin jostain kuulleni, että vaikka ottaa julkisella paikalla kuvan niin sitä ei saa ottaa ilman kuvattavan lupaa ellei kuvaa väkijoukkoja, joista ei heti erotu yksittäisiä henkilöitä. Ja ottiko kuvan baarissa vai kadulla? Baarissa pätee omistajan säännöt, ei lasketa samalla tavalla julkiseksi tilaksi kuin esim. kirjastoja.

   Julkisella paikalla kuvaaminenhan on sallittua. Mutta baari on tietyn ihmisen/yhtiön omistamaa aluetta. Ja jos valokuvaat toisen omistamalla alueella tarvitset siihen luvan. Tässä pätee myös yksityisyyden suoja. Kyseinen portsarin yksityisyyden suoja rikkoontuu jos hänet yhdistetään tiettyyn ravintolaan koska kuvaajana et voi tietää haluaako järjestyksen valvoja tulla tunnistettavaksi imagoltaan ko. Paikkaan. Esimerkiksi saat ottaa kuvan koululuokasta mutta henkilöt eivät saa olla tunnistettavissa. Tämä on vaikea kombinaatio ja itse en suosittelekkaan otettavan kuvia muista kuin omista kavereista (ja silloinkin luvan kanssa) ;)

     Lainaa

  13. Ebola kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +40 (88 ääntä)

   “Oikeutensa” tietävä keski-ikäinen nainen on ihmistyypeistä kaikkein rasittavin. Jopa rasittavampi kuin “oikeutensa” tunteva akateemikko-feministi, joka niinikään Lady Moonissa sai rasistista kohtelua, kun itse rääpi naamaansa, uhkaili ja riehui (kaksi naista esimerkkinä sattumaa, miehetkin kyllä osaa).
   Teen harvoja asioita oikein, mutta jos baarissa on tullut törttöiltyä ja sisään pitäisi samalla naamalla vielä päästä, palaan ovelle hattu kourassa, nöyrästi anteeksi pyydellen.
   Kännissä sikailu on hauskaa, mutta vastuun siitä joutuu jokainen kantamaan itse.

     Lainaa

  14. MoniQ kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +61 (73 ääntä)

   Baari teki mielestäni oikein. Vaikka kuvauskieltoa ei ole, silti tuollaisissa paikoissa ei ole oikein kuvata muita ihmisiä ilman lupaa. Kuvitelkaa jos kaupankassa kieltäytyisi myymästä olutta ja sitten suivaantunut kansalainen alkaa valittaa ja päättää “hyvässä mielessä” vielä kuvata tätä “vapauden riistänyttä” myyjää.

     Lainaa

  15. Saa kuvata! kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +35 (45 ääntä)

   Vuorotyö: Julkisella paikalla kuvaaminenhan on sallittua. Mutta baari on tietyn ihmisen/yhtiön omistamaa aluetta. Ja jos valokuvaat toisen omistamalla alueella tarvitset siihen luvan. Tässä pätee myös yksityisyyden suoja. Kyseinen portsarin yksityisyyden suoja rikkoontuu jos hänet yhdistetään tiettyyn ravintolaan koska kuvaajana et voi tietää haluaako järjestyksen valvoja tulla tunnistettavaksi imagoltaan ko. Paikkaan. Esimerkiksi saat ottaa kuvan koululuokasta mutta henkilöt eivät saa olla tunnistettavissa. Tämä on vaikea kombinaatio ja itse en suosittelekkaan otettavan kuvia muista kuin omista kavereista (ja silloinkin luvan kanssa)

   Eihän tuolla ole mitään tekemistä minkään yksityisyyden suojan kanssa. Baarissakin saa lähtökohtaisesti kuvata, myös yksittäisiä ihmisiä. Baari saa toki valikoida asiakkaansa ja poistaa kuvailijan, jos eivät sellaisia asiakkaiksi halua, mutta mitään lakia ei rikota kuvaamalla baarissa. Ei niitä baariselfieitä räpsiessä tarvitse stressata, että näkyykö siellä taustalla kenties joku tuntematon henkilö vai ei.

   Ja tuosta koululuokkakohdasta. Esittäisitkö lähteen väitteellesi siitä, etteivät henkilöt saa olla tunnistettavissa?

   Voitaisiin myös huomioida se, ettei kuvaaminen läheskään aina johda kuvan julkaisemiseen. Kuvan ottaminen ja otetun kuvan julkaiseminen ovat kaksi eri asiaa.

     Lainaa

  16. miumau kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -59 (71 ääntä)

   baarit eivät saa antaa porttikieltoa. Baarin henkilökunta voi ainoastaan poistaa asiakkaan häiritsevän käytöksen vuoksi loppu ‘päiväksi’.

     Lainaa

  17. määenkäsitä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -14 (38 ääntä)

   Kumpi tässä nyt oikein oli se moka: portsarin kuvaaminen vai naisten ikä, joka pitää otsikossakin mainita? Olisiko huono käytös jotenkin suotavampaa parikymppiseltä naiselta? Sen vähän perusteella mitä itse käyn yöelämässä, niin hysteerisiä parikymppisiä näkee kyllä enemmän kuin riehuvia nelikymppisiä, (känniuhoavista äijistä nyt puhumattakaan) eivätkä nekään ole mikään suoranainen ilo silmälle – eivätkä varsinkaan korvalle.

     Lainaa

  18. Mitä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +22 (34 ääntä)

   Sananvapaus ei sano valokuvaamisesta mitään.

   Vai luuliko tämä että valokuva on tuhat sanaa oikeasti. Ei ole.

     Lainaa

  19. Soopeli kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (9 ääntä)

   Susanna :D

     Lainaa

  20. Jeesus kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +85 (91 ääntä)

   JepJep:
   Päätä aukova keski-ikäinen kantisleidi ON oma rotunsa.

   Rodun nimi pubiruusu

     Lainaa

  21. Jeesus kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +98 (98 ääntä)

   miumau:
   baarit eivät saa antaa porttikieltoa. Baarin henkilökunta voi ainoastaan poistaa asiakkaan häiritsevän käytöksen vuoksi loppu ‘päiväksi’.

   Mutta saavat myöhemminkin valita asiakkaansa. Ihan sama sanotaanko sitä porttikielloksi vai muuksi

     Lainaa

  22. J-P kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +39 (41 ääntä)

   Tämä ei pidä paikkaansa.
   Julkisissa tiloissa saa kuvata ja kuvaamiseen ei tarvitse pyytää lupaa. Baari on julkinen tila ja se on sitä, vaikka sinne myytäisiin sisäänpääsylippuja. Ainoastaan, jos kyseessä on yksityistilaisuus, johon ei ole kaikilla pääsyä, niin silloin siellä ei saa kuvata. Ja esim. vessat eivät ole julkista tilaa ja siellä ei saa kuvata.
   Julkisissa tiloissa saa aina kuvata, mutta se ei tarkoita, että kuvat saisi aina julkaista. Tämän takia monia ymmärtää ne kuvaamiskiellot väärin.
   Ja baari saa toki valita itse asiakkaansa (kunhan se syy ei ole syrjivä), joten se saa antaa halutessaan porttikiellon melkeinpä mistä syystä tahansa.

   Tepsu:
   Julkisissa tiloissa ei saa kuvata ja jos kuvaa niin ne täytyy viimeistään pyydettäessä poistaa, eikä kenenkään kuvaa saa julkaista ilman lupaa (vaikka olisit omassa kodissasi ottanut kuvan). En ole varma että onko mitkä säännöt esim baareissa, mutta minun mielestäni sielläkään ei saa ottaa kuvia ihmisistä ilman lupaa..

     Lainaa

  23. Kielo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +30 (38 ääntä)

   Ihme lässytystä taas kuvaamisesta. On kaksi eri asiaa, että mikä on fiksua ja mikä on sallittua.

   1) Saat kuvata ravintolassa, ellei kuvaamista ole kielletty sisäänpääsyn yhteydessä. Tila on julkinen, vaikka sen omistaisikin joku, silloin kun sisään pääsee kuka vain olipa pääsymaksua tai ei. Jos kuvaamista ei ole erikseen kielletty, saat myös kuvata ketä huvittaa, muttet vessoissa tai ravintolan VIP-tiloissa, silloin kun VIP-tiloihin ei voi ostaa pääsyä. Jos VIP-tiloihin voi kuka vain ostaa pääsyn, niin sielläkin voit kuvata.

   2) Kuvaamisen perusteella ei voi antaa porttikieltoa, typerän käytöksen (vittuilu) perusteella voi.

   3) Ja kyllä, kuvaaminen rinnastetaan laissa sananvapauteen, joka on perustuslaillinen oikeus ja siksi sitä ei voi rajoittaa muilla vähäpätöisemmillä lakipykälillä.

   4) Todella harva tietää missä saa kuvata ja missä ei. Kuvan julkaisu on taas paljon rajoitetumpaa kuin kuvan ottaminen ja siihen voi vaikuttaa missä ja millaisessa tarkoituksessa kuva julkaistaan (mainoskäyttö, uutinen..)

     Lainaa

  24. sdfsdf kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -16 (30 ääntä)

   Se kirjoitetaan “koetin”, “koettaa”

     Lainaa

  25. sorppa kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +22 (26 ääntä)

   Julkisella paikalla saa aina kuvata ja kuvausoikeus perustuu Suomen perustuslakiin.Julkinen paikka on sellainen, johon on vapaa pääsy. Myös yksittäisten ihmisten kuvaaminen on sallittua.Vartija tai poliisi ei voi kieltää kuvaamista julkisella paikalla.

   Eli yksityisissä myymälöissä, baareissa ja liiketiloissa kuvaaminen on sallittu. Omistaja saa kuitenkin valita asiakkaansa, joten hän voi vaatia kuvaajaa poistumaan tai estää kuvaajaa pääsemästä tilaan. Jo otettuja kuvia ei tarvitse näyttää tai poistaa, vaikka omistaja tai vartija niin vaatisi.Baareissa ja ravintoloissa kuvaaminen on siis sallittua, mutta sitä voidaan rajoittaa eväämällä sisäänpääsy tai poistamalla kuvaaja. vartioimisalueelta. Kuvien julkaiseminen on kuitenkin sitten toinen juttu, jolloin tulee huomioida ettei kuva riko kotirauhan, yksityiselämän tai yksityisyyden suojaa tai loukkaa henkilön kunniaa.

     Lainaa

  26. Alan Mies kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +30 (38 ääntä)

   Ai ettei känninen keski-ikäinen nainen olisi oma rotunsa? Kyllä se on, eikä välttämättä mikään rotu vaan ihan oma lajinsa kun siinä ei ihmisjärjellä ole enää mitään tekemistä

     Lainaa

  27. pipetti kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (8 ääntä)

   Harmi ku ei ole koko keskustelua. Parhaimmat palat puuttuu kokonaan.

     Lainaa

  28. Miimu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +24 (34 ääntä)

   Sain päänsäryn yrittäessäni ymmärtää lausetta “Missään ei lue kännykkäkieltoa eikä sananvapaus sitä myöskään julkisella paikalla kiellä.” Whaaaat..?

     Lainaa

  29. SJP kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +12 (18 ääntä)

   Naapuri:
   En ole ihan varma mitä laki sanoo kuvaamisesta, mutta muistelisin jostain kuulleni, että vaikka ottaa julkisella paikalla kuvan niin sitä ei saa ottaa ilman kuvattavan lupaa ellei kuvaa väkijoukkoja, joista ei heti erotu yksittäisiä henkilöitä. Ja ottiko kuvan baarissa vai kadulla? Baarissa pätee omistajan säännöt, ei lasketa samalla tavalla julkiseksi tilaksi kuin esim. kirjastoja.

   Vähän voisin oikoa. Julkisella paikalla kuvaaminen ei vaadi kenenkään lupaa, vaikka kuvaan sattuisi ihmisiä tulemaan. Tottakai on hyvänmaun mukaista kysyä tarpeen tullen kuvattavilta, mutta sitä ei laki määrää. Sen sijaan kotirauhan suojaamissa paikoissa laki suojaa kuvattavia. Baari on noista tuo ensimmäinen.

     Lainaa

  30. Rehtori kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +9 (13 ääntä)

   Siellä on joku “voimistelun piirinmestari” ollut kränkinä. Veikkaan et oli vielä vängännyt kivipestyä farkkutakkia jakuksi, jota ei tarvitse laittaa narikkaan..
   Kuvatahan saa nykyään ja baarit ovat julkisia paikkoja.
   Pitää muistaa, et ravintola saa tietyin vapauksin päättää ketä ottavat sisälle.
   Porttikielto tulee vasta nimismieheltä, mutta ei poliiseja kiinnosta yksittäisen vauhkoontuneen keski-ikäisen naisen jumputus.
   Olis hiljaa ja vaihtais paikkaa mihin rahansa kiikuttaa, silloin se olisi win-win

     Lainaa

  31. lha kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +22 (24 ääntä)

   seuraavan kerran kannattaa varmuuden vuoksi vain kirjoittaa kännykän muistioon se nimi, eikä ottaa valokuvaa. jos se siis tosiaan otettiin siksi, ettei nimeä kuitenkaan muistaisi.

     Lainaa

  32. Rampe&Naukkis kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +29 (29 ääntä)

   Oli nyt taas vähän yksipuolinen tarina, mutta ydin tuli silti selväksi. Kun tämä vauhtikaksikko tulee baariin, niin henkilökunnalla riittää tekemistä.

     Lainaa

  33. ggeeegeee kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -16 (24 ääntä)

   Dhkjf:
   Rasismi on aate tai toiminta, jossa ihmisten rodun, etnisen taustan tai biologisten eroavaisuuksien tai näihin liittyvien fyysisten tai henkisten ominaisuuksien erilaisuudella perustellaan ihmisten eriarvoista kohtelua eli syrjintää.

   no ei se nyt mikään vⅰtun aate ole.

     Lainaa

  34. Seppo Saviniemi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +10 (16 ääntä)

   Eiköhän baarilla tai oikeastaan millä tahansa lafkalla ole oikeus antaa ikuinen porttikielto ihan kenelle haluavat, oli se sitten reilua tai ei.

     Lainaa

  35. J-J kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -2 (20 ääntä)

   Julkisilla paikoilla (pihalla) saa kuvata, julkisessa tilassa kuvaaminen on vähän eri asia. Sieläkin saa periaatteessa kuvata, mutta kuva on poistettava pyydettäessä, jos pyytävä henkilö siinä esiintyy.

     Lainaa

  36. J-J kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +33 (35 ääntä)

   Ja pokena voin sanoa porttikieltoasiaan, että porttikieltoahan ei ole olemassa. Pääsy voidaan kuitenkin evätä vedoten edelliskerran käytökseen ja tätä voidaan soveltaa niin kauan, kunnes esim. toinen poke hänet joskus sisään päästää.

     Lainaa

  37. Ronde kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +9 (17 ääntä)

   J-J:
   Julkisilla paikoilla (pihalla) saa kuvata, julkisessa tilassa kuvaaminen on vähän eri asia. Sieläkin saa periaatteessa kuvata, mutta kuva on poistettava pyydettäessä, jos pyytävä henkilö siinä esiintyy.

   Täällä on kyllä ihan yliopistotason oikeustieteilijöitä paikalla. ;)

   Olet muuten väärässä.

     Lainaa

  38. Kouluttaja kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +15 (19 ääntä)

   Oon kerran käynyt Lady Moonissa ja katselin naureskellen ja ihmetellen meininkiä siellä. Sellanen lihatiski kyseessä, että voin vaan kuvitella minkälaiset ihmiset ovat vakioasiakkaita :D Ei sillä, että arvostelisin kenenkään valintoja, mutta sanotaan näin, että sieltä kyllä löytää varmasti seuraa hekin, jotka eivät sitä tahdo muualta saada.

     Lainaa

  39. Tege kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -4 (10 ääntä)

   Naapuri:
   En ole ihan varma mitä laki sanoo kuvaamisesta, mutta muistelisin jostain kuulleni, että vaikka ottaa julkisella paikalla kuvan niin sitä ei saa ottaa ilman kuvattavan lupaa ellei kuvaa väkijoukkoja, joista ei heti erotu yksittäisiä henkilöitä. Ja ottiko kuvan baarissa vai kadulla? Baarissa pätee omistajan säännöt, ei lasketa samalla tavalla julkiseksi tilaksi kuin esim. kirjastoja.

   Olen ollut paljon tekemisissä valokuvaamisen kanssa ja näin ollen myös siihen liittyvien pykälien. Baarit ja yökerhot ovat erikoistapaus noista julkisista paikoista, joten siellä ei ole lupa kuvata vaikka ihmiset niin luulevatkin usein.

     Lainaa

  40. Jargerbö kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +11 (11 ääntä)

   Tepsu:
   Julkisissa tiloissa ei saa kuvata ja jos kuvaa niin ne täytyy viimeistään pyydettäessä poistaa, eikä kenenkään kuvaa saa julkaista ilman lupaa (vaikka olisit omassa kodissasi ottanut kuvan). En ole varma että onko mitkä säännöt esim baareissa, mutta minun mielestäni sielläkään ei saa ottaa kuvia ihmisistä ilman lupaa..

   Vuorotyö: Julkisella paikalla kuvaaminenhan on sallittua. Mutta baari on tietyn ihmisen/yhtiön omistamaa aluetta. Ja jos valokuvaat toisen omistamalla alueella tarvitset siihen luvan. Tässä pätee myös yksityisyyden suoja. Kyseinen portsarin yksityisyyden suoja rikkoontuu jos hänet yhdistetään tiettyyn ravintolaan koska kuvaajana et voi tietää haluaako järjestyksen valvoja tulla tunnistettavaksi imagoltaan ko. Paikkaan. Esimerkiksi saat ottaa kuvan koululuokasta mutta henkilöt eivät saa olla tunnistettavissa. Tämä on vaikea kombinaatio ja itse en suosittelekkaan otettavan kuvia muista kuin omista kavereista (ja silloinkin luvan kanssa)

   Henkilöiden kuvaaminen julkisilla paikoilla on Suomessa pääsääntöisesti täysin laillista. Suosittelen ottamaan selvää nyt alkuun ainakin ihmisten oikeuksista julkisilla paikoilla, sekä siitä millaiset alueet luetaan julkisiksi. Kaikki alueet ovat jonkun omistamia.

     Lainaa

  41. Sannni kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +21 (21 ääntä)

   Tege: Olen ollut paljon tekemisissä valokuvaamisen kanssa ja näin ollen myös siihen liittyvien pykälien. Baarit ja yökerhot ovat erikoistapaus noista julkisista paikoista, joten siellä ei ole lupa kuvata vaikka ihmiset niin luulevatkin usein.

   Miten niissä sitten koko ajan kuvataan? Kaikki klubit joilla itse käyn julkaisevat Facesivuillaan kuvia tanssilattialla olevista ihmisistä joilla on hauskaa. Esiinnyn varmaan ainakin tusinassa -kai ne saisi sivuilta pois jos pyytäisi, mutta ei haittaa, kun en viihteelläkään käyttäydy niin että tarvitsisi hävetä… Tuo Lady Moonin (kävin kerran, jää ainoaksi) lihatiskiosasto on kyllä aivan hirveä; muistuttaa lähinnä oikein halpaa ruotsinlaivaa. Lauma keski-ikäisiä jotka jotenkin eivät vieläkään ole oppineet juomatavoille -ihan sama juotko euron siideriä vai neljänkympin skumppaa, känninen karsea käytös on silti kännistä karseaa käytöstä. Toisaalta henkilökunnan asenne on kyllä myöskin tyyliä “ei helvetti, vielä yksi asiakas, kohta tuokin on hirveässä kännissä, en kestä enää”. Lopputulos on, kuten amerikkalaiset ystävämme toteaisivat, clusterfuck.

     Lainaa

  42. Wiltsu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (21 ääntä)

   Lellu:
   Siis millä ihmeellä nyt tähänkin keskusteluun saatiin tungettua rasismikortti mukaan??

   Se heiluu nykysin oli syytä tai ei. Yleensä ei ole.

     Lainaa

  43. Severus kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +31 (33 ääntä)

   Tämän perusteella suosittelisin, että rouva vähentää tuntuvasti alkoholin käyttöä sekä baareissa juoksemista. Vaikuttaa pahasti alkoholisoituneelle henkilölle, joka ei vieläpä ole mikään “leppoisa juoppo” vaan riivinrauta ja maanvaiva humalapäissään.

   Toivottavasti ko. henkilö löytää jonkun uuden harrastuksen (vaikka keilailun).

     Lainaa

  44. It's a deal kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -4 (16 ääntä)

   Dhkjf:
   Rasismi on aate tai toiminta, jossa ihmisten rodun, etnisen taustan tai biologisten eroavaisuuksien tai näihin liittyvien fyysisten tai henkisten ominaisuuksien erilaisuudella perustellaan ihmisten eriarvoista kohtelua eli syrjintää.

   Wikipedia on luotettava lähde: “Racism consists of ideologies and practices that justify or cause or perpetuate unequal treatment of groups or individuals based on criteria of perceived racial or ethnical difference.”

   Vai onko englanninkielisten rasismi erilaista kuten vasemmistolaisten väkivalta? :D

     Lainaa

  45. hmm kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -7 (13 ääntä)

   Ronde: Täällä on kyllä ihan yliopistotason oikeustieteilijöitä paikalla.

   Olet muuten väärässä.

   Itseasiassa ei ole väärässä.
   Toki terminä vähän väärä tuo “julkinen tila”. Jos julkisen tilan vaihtaisi “liiketilaan” niin sitten olisi täysin oikein sekin kommentti.

     Lainaa

  46. Raino kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +5 (13 ääntä)

   Mä sain kerran porttikiellon uimahalliin. :D

     Lainaa

  47. tpk kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +29 (29 ääntä)

   “Tähtäsin exään mut meni ohi”.

   Tuksun sukua? Onnea vaan valitsemallanne polulla.

     Lainaa

  48. The Muumi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (16 ääntä)

   Ems:
   Ensin kaikki vähänkin ikävät ihmiset ovat narsisteja, ja nyt kaikki ihmistä kohtaan tapahtuva vääryys on rasismia. Mitähän seuraavaksi?

   Kaikilla villeillä/levottomilla lapsilla on ADHD.

     Lainaa

  49. Vertailija kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (15 ääntä)

   Ems:
   Ensin kaikki vähänkin ikävät ihmiset ovat narsisteja, ja nyt kaikki ihmistä kohtaan tapahtuva vääryys on rasismia. Mitähän seuraavaksi?

   Pedofilia = kun keski-ikäisen tai sitä vanhemman ihmisen kiinnostus kohdistuu juuri ja juuri täysi-ikäisiin?

     Lainaa

  50. Utelias kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +6 (10 ääntä)

   Raino:
   Mä sain kerran porttikiellon uimahalliin.

   Mitäs teit?

     Lainaa

  51. fhdhfhd kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +6 (6 ääntä)

   Kouluttaja:
   Oon kerran käynyt Lady Moonissa ja katselin naureskellen ja ihmetellen meininkiä siellä. Sellanen lihatiski kyseessä, että voin vaan kuvitella minkälaiset ihmiset ovat vakioasiakkaita Ei sillä, että arvostelisin kenenkään valintoja, mutta sanotaan näin, että sieltä kyllä löytää varmasti seuraa hekin, jotka eivät sitä tahdo muualta saada.

   kertoo paikasta kaiken kun nrj mainostaa :)

     Lainaa

  52. fhdhfhd kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -3 (3 ääntä)

   Wiltsu: Se heiluu nykysin oli syytä tai ei. Yleensä ei ole.

   tuossa vasta oli taas esimerkki poliiseissa viimeviikolla. tais olla turun jakso,missä tämä vartija yritti heittää syyksi rasismia

     Lainaa

  53. fhdhfhd kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -6 (6 ääntä)

   Sannni: Miten niissä sitten koko ajan kuvataan? Kaikki klubit joilla itse käyn julkaisevat Facesivuillaan kuvia tanssilattialla olevista ihmisistä joilla on hauskaa. Esiinnyn varmaan ainakin tusinassa -kai ne saisi sivuilta pois jos pyytäisi, mutta ei haittaa, kun en viihteelläkään käyttäydy niin että tarvitsisi hävetä… Tuo Lady Moonin (kävin kerran, jää ainoaksi) lihatiskiosasto on kyllä aivan hirveä; muistuttaa lähinnä oikein halpaa ruotsinlaivaa. Lauma keski-ikäisiä jotka jotenkin eivät vieläkään ole oppineet juomatavoille -ihan sama juotko euron siideriä vai neljänkympin skumppaa, känninen karsea käytös on silti kännistä karseaa käytöstä. Toisaalta henkilökunnan asenne on kyllä myöskin tyyliä “ei helvetti, vielä yksi asiakas, kohta tuokin on hirveässä kännissä, en kestä enää”. Lopputulos on, kuten amerikkalaiset ystävämme toteaisivat, clusterfuck.

   yksittäinen ihminen,portsari tässä tapauksessa on eri,kuin massan kuvaaminen.ja tod näk kaikki tietää kuvaamisesta.

     Lainaa

  54. muukalainen kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +8 (10 ääntä)

   Raino:
   Mä sain kerran porttikiellon uimahalliin.

   miten se ees on mahollsita? :DD menit ilman uimahousuja kännissä altaaseen, ja ehkä paskoit vielä sinne? :D

     Lainaa

  55. domppaa kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +12 (16 ääntä)

   Hyvin monipuoliselta kuulostaa juomavalikoima jos juodaan sekä skumppaa että shamppanjaa. :D

     Lainaa

  56. Mirin kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -7 (7 ääntä)

   Tuokaan ei paikkaansa pidä, vaikka laissa ei olekaan määritelty tarkkaa kestoa miten kauan pääsyn voi estää aiemman käytöksen perusteella, mainitaan siellä kuitenkin että rangaistuksen omaisesti ei voida loputtomiin pääsyä estää.

   J-J:
   Ja pokena voin sanoa porttikieltoasiaan, että porttikieltoahan ei ole olemassa. Pääsy voidaan kuitenkin evätä vedoten edelliskerran käytökseen ja tätä voidaan soveltaa niin kauan, kunnes esim. toinen poke hänet joskus sisään päästää.

     Lainaa

  57. purppurakruunu kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +3 (7 ääntä)

   MoniQ:
   Baari teki mielestäni oikein. Vaikka kuvauskieltoa ei ole, silti tuollaisissa paikoissa ei ole oikein kuvata muita ihmisiä ilman lupaa. Kuvitelkaa jos kaupankassa kieltäytyisi myymästä olutta ja sitten suivaantunut kansalainen alkaa valittaa ja päättää “hyvässä mielessä” vielä kuvata tätä “vapauden riistänyttä” myyjää.

   Ja erityisen ymmärrettävää on, että portsarin kuvaamisesta rapsahti se sanktio. Baariympäristö nyt vaan sattuu olemaan niitä tapauksia, milloin on pakko olettaa, että ihmiset tekevät pahimman mihin ihminen pystyy. Valokuvalla pystyy nykymaailmassa tekemään paljonkin tuhoa.

     Lainaa

  58. jep kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -6 (10 ääntä)

   Naapuri:
   En ole ihan varma mitä laki sanoo kuvaamisesta, mutta muistelisin jostain kuulleni, että vaikka ottaa julkisella paikalla kuvan niin sitä ei saa ottaa ilman kuvattavan lupaa ellei kuvaa väkijoukkoja, joista ei heti erotu yksittäisiä henkilöitä. Ja ottiko kuvan baarissa vai kadulla? Baarissa pätee omistajan säännöt, ei lasketa samalla tavalla julkiseksi tilaksi kuin esim. kirjastoja.

   Lähelle. Kuvan saa julkisella paikalla ottaa ihan kenestä vain lupaa kysymättä (hyvät tavat ovatkin sitten ihan toinen juttu). Kuvan saa myös julkaista niin kauan, kun siinä esiintyvää henkilöä ei esitetä kyseenalaisessa tilanteessa tai muuten vain negatiivisesti. Yksityillä paikoilla ja esimerkiksi pääsymaksullisissa baareissa vastaavaa kuvaamisoikeutta ei ole.

     Lainaa

  59. Ihan sama kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -13 (21 ääntä)

   Musta otti joku teini joskus kuvan baarissa. En tiedä miksi. Otin teiniltä luurin ja pudotin sen ohikulkijan tuoppiin.

   Ohikulkijalle tarjosin uuden tuopin ja teinin käskin poistua sivummalle.

     Lainaa

  60. myyjä kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +7 (9 ääntä)

   juottolat (kuten kaupat) saa valita asiakkaansa.

     Lainaa

  61. Sellasta kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +12 (16 ääntä)

   Selittäkää joku viel kerran noi säännöt kuvaamisesta julkisella paikalla, ei ne oo kommenteissa vasta ku 6 kertaa….

     Lainaa

  62. Kuvaaja kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: 0 (4 ääntä)

   Naapuri:
   En ole ihan varma mitä laki sanoo kuvaamisesta, mutta muistelisin jostain kuulleni, että vaikka ottaa julkisella paikalla kuvan niin sitä ei saa ottaa ilman kuvattavan lupaa ellei kuvaa väkijoukkoja, joista ei heti erotu yksittäisiä henkilöitä.

   Saa ottaa kenestä vaan kuvia julkisella paikalla. Mitään lupia ei tarvitse kysyä.
   Huom: julkisella paikalla. Katu on kyllä julkinen paikka, mutta kenestä ottaa kuvan ja missä tilanteessa, se on ihan eri asia.

     Lainaa

  63. wilde kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -16 (22 ääntä)

   rasismiko rotusorto??? onko eri-ikäiset sitten eri rotua kun on kyllä olemassa ikärasismiakin. Myös sukupuolirasismia yms.

     Lainaa

  64. Jess kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +17 (17 ääntä)

   Ei ole oma rotunsa ei, myöskään muslimi, juutalainen, hindu tai kristitty ei ole oma rotunsa. Tämä tuppaa monelta unohtumaan nykyään.

     Lainaa

  65. Jess kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -8 (12 ääntä)

   Tepsu:
   Julkisissa tiloissa ei saa kuvata ja jos kuvaa niin ne täytyy viimeistään pyydettäessä poistaa, eikä kenenkään kuvaa saa julkaista ilman lupaa (vaikka olisit omassa kodissasi ottanut kuvan). En ole varma että onko mitkä säännöt esim baareissa, mutta minun mielestäni sielläkään ei saa ottaa kuvia ihmisistä ilman lupaa..

   Onko baari julkinen tila? Onko yksityisyrittäjän myymälä julkinen tila? Ei muuten ole.

     Lainaa

  66. Niko kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +20 (22 ääntä)

   wilde:
   kun on kyllä olemassa ikärasismiakin. Myös sukupuolirasismia yms.

   Ei ole.

     Lainaa

  67. hmm kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: -2 (2 ääntä)

   ggeeegeee: no ei se nyt mikään vⅰtun aate ole.

   wikipedian mukaan on, mistä sekin lause näköjään oli suoraan kopioitu

     Lainaa

  68. Raapukkala kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +5 (7 ääntä)

   Naapuri:
   mutta muistelisin jostain kuulleni, että vaikka ottaa julkisella paikalla kuvan niin sitä ei saa ottaa ilman kuvattavan lupaa

   Muistelet ihan väärin, tai keksit omia sääntöjäsi muiden noudatettaviksi.

     Lainaa

  69. Pulla kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +6 (12 ääntä)

   Baarissa töissä olevana on pakko sanoa, että mikään ei ole kamalampaa kuin keski-ikäinen, jo lievässä humalassa oleva nainen asiakkaana. Ei nuori teini tai juuri 20v täyttänyt, vaan se puumanainen.

   Ne yrittää tukkia rahaa naamalle että saisi palvelua, eivät kiitä ja tervehdi, ja yleensä vasta tiskillä alkavat miettiä mitä joisivat. Hermot siinä on kireällä koko illan, ja jos polttaisin, hermosauhut pitäisi ottaa vähintään kerran tunnissa.

     Lainaa

  70. Satunnainen randomi kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +1 (3 ääntä)

   domppaa:
   Hyvin monipuoliselta kuulostaa juomavalikoima jos juodaan sekä skumppaa että shamppanjaa.

   Skumppanjaa.

   Tai kynpin lon-kku (niin että n ja k eivät muodosta äng -äännettä)

     Lainaa

  71. Laura kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +6 (6 ääntä)

   Mistä muka saa siiderin eurolla?! :D

     Lainaa

  72. Jootaas kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +1 (1 ääni)

   Kouluttaja:
   Oon kerran käynyt Lady Moonissa ja katselin naureskellen ja ihmetellen meininkiä siellä. Sellanen lihatiski kyseessä, että voin vaan kuvitella minkälaiset ihmiset ovat vakioasiakkaita Ei sillä, että arvostelisin kenenkään valintoja, mutta sanotaan näin, että sieltä kyllä löytää varmasti seuraa hekin, jotka eivät sitä tahdo muualta saada.

   Älä. Missä se on?

     Lainaa

  73. jerry kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +6 (6 ääntä)

   Kummankaa-Anne ja Elluhan siellä on vauhdissa. Mahtaa Vesaa taas vituttaa toi sekoilu.

     Lainaa

  74. QB kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +1 (1 ääni)

   Haha, viimeinen kommentti kruunasi kaiken :D

     Lainaa

  75. Jeepoo kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: +5 (9 ääntä)

   Moni poke kokee vallantunnetta ovella ja moni niistä on ‘natsisikoja’. Aiheettomia kieltoja jaetaan paljon, pärstän perusteella.

     Lainaa

  76. JT kirjoitti:
   VA:F [1.9.7_1111]
   Tulos: 0 (0 ääntä)

   Mikä kallujen juottola on tämä Lady moon? Muistelisin että mokissa aiemminkin mainittu.

     Lainaa

  77. Mainos Mainoskissa kirjoitti:

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *

  Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Avainsanat: , , , ,