Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Porttikielto

Nelikymppisten naisten yö päättyy pysyvään porttikieltoon.
Suurenna näkymä
Porttikielto

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 76 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Luomuteurastaja 1.3.2016 1:27
   Tulos: +368 (658 ääntä)
   Kaikki tietää, minkälainen nainen on, kun hänestä käytetään nimitystä "puuma". Tiedättekö minkälainen nainen on kun nimitys vaihtuu gepardiksi? Muuten ihan sama kuin puuma, mutta niin vanha, että siinä on maksaläiskiä.

   Lainaa

  2. Tulos: +692 (712 ääntä)
   Siis millä ihmeellä nyt tähänkin keskusteluun saatiin tungettua rasismikortti mukaan??

   Lainaa

  3. Tulos: +535 (549 ääntä)
   Ensin kaikki vähänkin ikävät ihmiset ovat narsisteja, ja nyt kaikki ihmistä kohtaan tapahtuva vääryys on rasismia. Mitähän seuraavaksi?

   Lainaa

  4. Tulos: +150 (162 ääntä)
   Susanna kiteytti hyvin.

   Lainaa

  5. Tulos: +116 (182 ääntä)
   En ole ihan varma mitä laki sanoo kuvaamisesta, mutta muistelisin jostain kuulleni, että vaikka ottaa julkisella paikalla kuvan niin sitä ei saa ottaa ilman kuvattavan lupaa ellei kuvaa väkijoukkoja, joista ei heti erotu yksittäisiä henkilöitä. Ja ottiko kuvan baarissa vai kadulla? Baarissa pätee omistajan säännöt, ei lasketa samalla tavalla julkiseksi tilaksi kuin esim. kirjastoja.

   Lainaa

  6. Tulos: +278 (300 ääntä)
   Päätä aukova keski-ikäinen kantisleidi ON oma rotunsa.

   Lainaa

  7. Tulos: +122 (138 ääntä)
   Tietynlainen keski-iän kriisi kun ei pääsekään baariin sisälle kun ei osaa käyttäytyä. Jokseenkin niin perusasenne tuon ikäsillä toi "minäminäminä kun muutkin!"

   Lainaa

  8. Tulos: +70 (82 ääntä)
   Paljon vittuiltiin ees taas, mutta kun drinkkejä tarjottiin, niin sitten vasta ovi kävi. Niinkö? Noh, tuollaiselta nyt onkin turha odottaa mitään järkevää tekstikokonaisuutta.

   Lainaa

  9. Tulos: -10 (72 ääntä)
   Rasismi on aate tai toiminta, jossa ihmisten rodun, etnisen taustan tai biologisten eroavaisuuksien tai näihin liittyvien fyysisten tai henkisten ominaisuuksien erilaisuudella perustellaan ihmisten eriarvoista kohtelua eli syrjintää.

   Lainaa

  10. Tulos: +230 (242 ääntä)
   Rääpii päätään baarissa, vikisee Facebookissa "kaveria kohdeltiin tylysti!" -formaatissa, ottaa kokemuksen syvän rintaäänen kun aikaisemmin yritti pahoinpidellä exänsä eikä saanut porttaria, nostelee ylpeänä nokkaansa kun on ryyppäämällä tehnyt oman osansa talouden eteen, ja sitten vikisee Facebookissa lisää kun porukka ei jotenkin kummasti osaa arvostaa. Melko nätti valkoroskaloton rivi. Suosittelisin tuplausta. Laitetaanko vakio vai pannaanko naapuria myös? (todennäköisesti jälkimmäinen, kun katsoo tuota touhua.)

   Lainaa

  11. Tulos: -63 (83 ääntä)
   Julkisissa tiloissa ei saa kuvata ja jos kuvaa niin ne täytyy viimeistään pyydettäessä poistaa, eikä kenenkään kuvaa saa julkaista ilman lupaa (vaikka olisit omassa kodissasi ottanut kuvan). En ole varma että onko mitkä säännöt esim baareissa, mutta minun mielestäni sielläkään ei saa ottaa kuvia ihmisistä ilman lupaa..

   Lainaa

  12. Vuorotyö 1.3.2016 3:30
   Tulos: +40 (70 ääntä)
   Naapuri: En ole ihan varma mitä laki sanoo kuvaamisesta, mutta muistelisin jostain kuulleni, että vaikka ottaa julkisella paikalla kuvan niin sitä ei saa ottaa ilman kuvattavan lupaa ellei kuvaa väkijoukkoja, joista ei heti erotu yksittäisiä henkilöitä. Ja ottiko kuvan baarissa vai kadulla? Baarissa pätee omistajan säännöt, ei lasketa samalla tavalla julkiseksi tilaksi kuin esim. kirjastoja.
   Julkisella paikalla kuvaaminenhan on sallittua. Mutta baari on tietyn ihmisen/yhtiön omistamaa aluetta. Ja jos valokuvaat toisen omistamalla alueella tarvitset siihen luvan. Tässä pätee myös yksityisyyden suoja. Kyseinen portsarin yksityisyyden suoja rikkoontuu jos hänet yhdistetään tiettyyn ravintolaan koska kuvaajana et voi tietää haluaako järjestyksen valvoja tulla tunnistettavaksi imagoltaan ko. Paikkaan. Esimerkiksi saat ottaa kuvan koululuokasta mutta henkilöt eivät saa olla tunnistettavissa. Tämä on vaikea kombinaatio ja itse en suosittelekkaan otettavan kuvia muista kuin omista kavereista (ja silloinkin luvan kanssa) ;)

   Lainaa

  13. Tulos: +46 (98 ääntä)
   "Oikeutensa" tietävä keski-ikäinen nainen on ihmistyypeistä kaikkein rasittavin. Jopa rasittavampi kuin "oikeutensa" tunteva akateemikko-feministi, joka niinikään Lady Moonissa sai rasistista kohtelua, kun itse rääpi naamaansa, uhkaili ja riehui (kaksi naista esimerkkinä sattumaa, miehetkin kyllä osaa). Teen harvoja asioita oikein, mutta jos baarissa on tullut törttöiltyä ja sisään pitäisi samalla naamalla vielä päästä, palaan ovelle hattu kourassa, nöyrästi anteeksi pyydellen. Kännissä sikailu on hauskaa, mutta vastuun siitä joutuu jokainen kantamaan itse.

   Lainaa

  14. Tulos: +69 (81 ääntä)
   Baari teki mielestäni oikein. Vaikka kuvauskieltoa ei ole, silti tuollaisissa paikoissa ei ole oikein kuvata muita ihmisiä ilman lupaa. Kuvitelkaa jos kaupankassa kieltäytyisi myymästä olutta ja sitten suivaantunut kansalainen alkaa valittaa ja päättää "hyvässä mielessä" vielä kuvata tätä "vapauden riistänyttä" myyjää.

   Lainaa

  15. Saa kuvata! 1.3.2016 6:55
   Tulos: +37 (47 ääntä)
   Vuorotyö: Julkisella paikalla kuvaaminenhan on sallittua. Mutta baari on tietyn ihmisen/yhtiön omistamaa aluetta. Ja jos valokuvaat toisen omistamalla alueella tarvitset siihen luvan. Tässä pätee myös yksityisyyden suoja. Kyseinen portsarin yksityisyyden suoja rikkoontuu jos hänet yhdistetään tiettyyn ravintolaan koska kuvaajana et voi tietää haluaako järjestyksen valvoja tulla tunnistettavaksi imagoltaan ko. Paikkaan. Esimerkiksi saat ottaa kuvan koululuokasta mutta henkilöt eivät saa olla tunnistettavissa. Tämä on vaikea kombinaatio ja itse en suosittelekkaan otettavan kuvia muista kuin omista kavereista (ja silloinkin luvan kanssa)
   Eihän tuolla ole mitään tekemistä minkään yksityisyyden suojan kanssa. Baarissakin saa lähtökohtaisesti kuvata, myös yksittäisiä ihmisiä. Baari saa toki valikoida asiakkaansa ja poistaa kuvailijan, jos eivät sellaisia asiakkaiksi halua, mutta mitään lakia ei rikota kuvaamalla baarissa. Ei niitä baariselfieitä räpsiessä tarvitse stressata, että näkyykö siellä taustalla kenties joku tuntematon henkilö vai ei. Ja tuosta koululuokkakohdasta. Esittäisitkö lähteen väitteellesi siitä, etteivät henkilöt saa olla tunnistettavissa? Voitaisiin myös huomioida se, ettei kuvaaminen läheskään aina johda kuvan julkaisemiseen. Kuvan ottaminen ja otetun kuvan julkaiseminen ovat kaksi eri asiaa.

   Lainaa

  16. Tulos: -64 (80 ääntä)
   baarit eivät saa antaa porttikieltoa. Baarin henkilökunta voi ainoastaan poistaa asiakkaan häiritsevän käytöksen vuoksi loppu 'päiväksi'.

   Lainaa

  17. määenkäsitä 1.3.2016 7:05
   Tulos: -15 (41 ääntä)
   Kumpi tässä nyt oikein oli se moka: portsarin kuvaaminen vai naisten ikä, joka pitää otsikossakin mainita? Olisiko huono käytös jotenkin suotavampaa parikymppiseltä naiselta? Sen vähän perusteella mitä itse käyn yöelämässä, niin hysteerisiä parikymppisiä näkee kyllä enemmän kuin riehuvia nelikymppisiä, (känniuhoavista äijistä nyt puhumattakaan) eivätkä nekään ole mikään suoranainen ilo silmälle - eivätkä varsinkaan korvalle.

   Lainaa

  18. Tulos: +23 (35 ääntä)
   Sananvapaus ei sano valokuvaamisesta mitään. Vai luuliko tämä että valokuva on tuhat sanaa oikeasti. Ei ole.

   Lainaa

  19. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Susanna :D

   Lainaa

  20. Tulos: +91 (99 ääntä)
   JepJep: Päätä aukova keski-ikäinen kantisleidi ON oma rotunsa.
   Rodun nimi pubiruusu

   Lainaa

  21. Tulos: +110 (112 ääntä)
   miumau: baarit eivät saa antaa porttikieltoa. Baarin henkilökunta voi ainoastaan poistaa asiakkaan häiritsevän käytöksen vuoksi loppu ‘päiväksi’.
   Mutta saavat myöhemminkin valita asiakkaansa. Ihan sama sanotaanko sitä porttikielloksi vai muuksi

   Lainaa

  22. Tulos: +46 (48 ääntä)
   Tämä ei pidä paikkaansa. Julkisissa tiloissa saa kuvata ja kuvaamiseen ei tarvitse pyytää lupaa. Baari on julkinen tila ja se on sitä, vaikka sinne myytäisiin sisäänpääsylippuja. Ainoastaan, jos kyseessä on yksityistilaisuus, johon ei ole kaikilla pääsyä, niin silloin siellä ei saa kuvata. Ja esim. vessat eivät ole julkista tilaa ja siellä ei saa kuvata. Julkisissa tiloissa saa aina kuvata, mutta se ei tarkoita, että kuvat saisi aina julkaista. Tämän takia monia ymmärtää ne kuvaamiskiellot väärin. Ja baari saa toki valita itse asiakkaansa (kunhan se syy ei ole syrjivä), joten se saa antaa halutessaan porttikiellon melkeinpä mistä syystä tahansa.
   Tepsu: Julkisissa tiloissa ei saa kuvata ja jos kuvaa niin ne täytyy viimeistään pyydettäessä poistaa, eikä kenenkään kuvaa saa julkaista ilman lupaa (vaikka olisit omassa kodissasi ottanut kuvan). En ole varma että onko mitkä säännöt esim baareissa, mutta minun mielestäni sielläkään ei saa ottaa kuvia ihmisistä ilman lupaa..

   Lainaa

  23. Tulos: +32 (42 ääntä)
   Ihme lässytystä taas kuvaamisesta. On kaksi eri asiaa, että mikä on fiksua ja mikä on sallittua. 1) Saat kuvata ravintolassa, ellei kuvaamista ole kielletty sisäänpääsyn yhteydessä. Tila on julkinen, vaikka sen omistaisikin joku, silloin kun sisään pääsee kuka vain olipa pääsymaksua tai ei. Jos kuvaamista ei ole erikseen kielletty, saat myös kuvata ketä huvittaa, muttet vessoissa tai ravintolan VIP-tiloissa, silloin kun VIP-tiloihin ei voi ostaa pääsyä. Jos VIP-tiloihin voi kuka vain ostaa pääsyn, niin sielläkin voit kuvata. 2) Kuvaamisen perusteella ei voi antaa porttikieltoa, typerän käytöksen (vittuilu) perusteella voi. 3) Ja kyllä, kuvaaminen rinnastetaan laissa sananvapauteen, joka on perustuslaillinen oikeus ja siksi sitä ei voi rajoittaa muilla vähäpätöisemmillä lakipykälillä. 4) Todella harva tietää missä saa kuvata ja missä ei. Kuvan julkaisu on taas paljon rajoitetumpaa kuin kuvan ottaminen ja siihen voi vaikuttaa missä ja millaisessa tarkoituksessa kuva julkaistaan (mainoskäyttö, uutinen..)

   Lainaa

  24. Tulos: -15 (33 ääntä)
   Se kirjoitetaan "koetin", "koettaa"

   Lainaa

  25. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Julkisella paikalla saa aina kuvata ja kuvausoikeus perustuu Suomen perustuslakiin.Julkinen paikka on sellainen, johon on vapaa pääsy. Myös yksittäisten ihmisten kuvaaminen on sallittua.Vartija tai poliisi ei voi kieltää kuvaamista julkisella paikalla. Eli yksityisissä myymälöissä, baareissa ja liiketiloissa kuvaaminen on sallittu. Omistaja saa kuitenkin valita asiakkaansa, joten hän voi vaatia kuvaajaa poistumaan tai estää kuvaajaa pääsemästä tilaan. Jo otettuja kuvia ei tarvitse näyttää tai poistaa, vaikka omistaja tai vartija niin vaatisi.Baareissa ja ravintoloissa kuvaaminen on siis sallittua, mutta sitä voidaan rajoittaa eväämällä sisäänpääsy tai poistamalla kuvaaja. vartioimisalueelta. Kuvien julkaiseminen on kuitenkin sitten toinen juttu, jolloin tulee huomioida ettei kuva riko kotirauhan, yksityiselämän tai yksityisyyden suojaa tai loukkaa henkilön kunniaa.

   Lainaa

  26. Alan Mies 1.3.2016 8:00
   Tulos: +30 (40 ääntä)
   Ai ettei känninen keski-ikäinen nainen olisi oma rotunsa? Kyllä se on, eikä välttämättä mikään rotu vaan ihan oma lajinsa kun siinä ei ihmisjärjellä ole enää mitään tekemistä

   Lainaa

  27. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Harmi ku ei ole koko keskustelua. Parhaimmat palat puuttuu kokonaan.

   Lainaa

  28. Tulos: +28 (38 ääntä)
   Sain päänsäryn yrittäessäni ymmärtää lausetta "Missään ei lue kännykkäkieltoa eikä sananvapaus sitä myöskään julkisella paikalla kiellä." Whaaaat..?

   Lainaa

  29. Tulos: +13 (19 ääntä)
   Naapuri: En ole ihan varma mitä laki sanoo kuvaamisesta, mutta muistelisin jostain kuulleni, että vaikka ottaa julkisella paikalla kuvan niin sitä ei saa ottaa ilman kuvattavan lupaa ellei kuvaa väkijoukkoja, joista ei heti erotu yksittäisiä henkilöitä. Ja ottiko kuvan baarissa vai kadulla? Baarissa pätee omistajan säännöt, ei lasketa samalla tavalla julkiseksi tilaksi kuin esim. kirjastoja.
   Vähän voisin oikoa. Julkisella paikalla kuvaaminen ei vaadi kenenkään lupaa, vaikka kuvaan sattuisi ihmisiä tulemaan. Tottakai on hyvänmaun mukaista kysyä tarpeen tullen kuvattavilta, mutta sitä ei laki määrää. Sen sijaan kotirauhan suojaamissa paikoissa laki suojaa kuvattavia. Baari on noista tuo ensimmäinen.

   Lainaa

  30. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Siellä on joku "voimistelun piirinmestari" ollut kränkinä. Veikkaan et oli vielä vängännyt kivipestyä farkkutakkia jakuksi, jota ei tarvitse laittaa narikkaan.. Kuvatahan saa nykyään ja baarit ovat julkisia paikkoja. Pitää muistaa, et ravintola saa tietyin vapauksin päättää ketä ottavat sisälle. Porttikielto tulee vasta nimismieheltä, mutta ei poliiseja kiinnosta yksittäisen vauhkoontuneen keski-ikäisen naisen jumputus. Olis hiljaa ja vaihtais paikkaa mihin rahansa kiikuttaa, silloin se olisi win-win

   Lainaa

  31. Tulos: +24 (26 ääntä)
   seuraavan kerran kannattaa varmuuden vuoksi vain kirjoittaa kännykän muistioon se nimi, eikä ottaa valokuvaa. jos se siis tosiaan otettiin siksi, ettei nimeä kuitenkaan muistaisi.

   Lainaa

  32. Rampe&Naukkis 1.3.2016 9:09
   Tulos: +31 (31 ääntä)
   Oli nyt taas vähän yksipuolinen tarina, mutta ydin tuli silti selväksi. Kun tämä vauhtikaksikko tulee baariin, niin henkilökunnalla riittää tekemistä.

   Lainaa

  33. ggeeegeee 1.3.2016 9:15
   Tulos: -16 (26 ääntä)
   Dhkjf: Rasismi on aate tai toiminta, jossa ihmisten rodun, etnisen taustan tai biologisten eroavaisuuksien tai näihin liittyvien fyysisten tai henkisten ominaisuuksien erilaisuudella perustellaan ihmisten eriarvoista kohtelua eli syrjintää.
   no ei se nyt mikään vitun aate ole.

   Lainaa

  34. Seppo Saviniemi 1.3.2016 9:28
   Tulos: +10 (18 ääntä)
   Eiköhän baarilla tai oikeastaan millä tahansa lafkalla ole oikeus antaa ikuinen porttikielto ihan kenelle haluavat, oli se sitten reilua tai ei.

   Lainaa

  35. Tulos: -5 (23 ääntä)
   Julkisilla paikoilla (pihalla) saa kuvata, julkisessa tilassa kuvaaminen on vähän eri asia. Sieläkin saa periaatteessa kuvata, mutta kuva on poistettava pyydettäessä, jos pyytävä henkilö siinä esiintyy.

   Lainaa

  36. Tulos: +40 (42 ääntä)
   Ja pokena voin sanoa porttikieltoasiaan, että porttikieltoahan ei ole olemassa. Pääsy voidaan kuitenkin evätä vedoten edelliskerran käytökseen ja tätä voidaan soveltaa niin kauan, kunnes esim. toinen poke hänet joskus sisään päästää.

   Lainaa

  37. Tulos: +11 (19 ääntä)
   J-J: Julkisilla paikoilla (pihalla) saa kuvata, julkisessa tilassa kuvaaminen on vähän eri asia. Sieläkin saa periaatteessa kuvata, mutta kuva on poistettava pyydettäessä, jos pyytävä henkilö siinä esiintyy.
   Täällä on kyllä ihan yliopistotason oikeustieteilijöitä paikalla. ;) Olet muuten väärässä.

   Lainaa

  38. Kouluttaja 1.3.2016 10:04
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Oon kerran käynyt Lady Moonissa ja katselin naureskellen ja ihmetellen meininkiä siellä. Sellanen lihatiski kyseessä, että voin vaan kuvitella minkälaiset ihmiset ovat vakioasiakkaita :D Ei sillä, että arvostelisin kenenkään valintoja, mutta sanotaan näin, että sieltä kyllä löytää varmasti seuraa hekin, jotka eivät sitä tahdo muualta saada.

   Lainaa

  39. Tulos: -5 (11 ääntä)
   Naapuri: En ole ihan varma mitä laki sanoo kuvaamisesta, mutta muistelisin jostain kuulleni, että vaikka ottaa julkisella paikalla kuvan niin sitä ei saa ottaa ilman kuvattavan lupaa ellei kuvaa väkijoukkoja, joista ei heti erotu yksittäisiä henkilöitä. Ja ottiko kuvan baarissa vai kadulla? Baarissa pätee omistajan säännöt, ei lasketa samalla tavalla julkiseksi tilaksi kuin esim. kirjastoja.
   Olen ollut paljon tekemisissä valokuvaamisen kanssa ja näin ollen myös siihen liittyvien pykälien. Baarit ja yökerhot ovat erikoistapaus noista julkisista paikoista, joten siellä ei ole lupa kuvata vaikka ihmiset niin luulevatkin usein.

   Lainaa

  40. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Tepsu: Julkisissa tiloissa ei saa kuvata ja jos kuvaa niin ne täytyy viimeistään pyydettäessä poistaa, eikä kenenkään kuvaa saa julkaista ilman lupaa (vaikka olisit omassa kodissasi ottanut kuvan). En ole varma että onko mitkä säännöt esim baareissa, mutta minun mielestäni sielläkään ei saa ottaa kuvia ihmisistä ilman lupaa..
   Vuorotyö: Julkisella paikalla kuvaaminenhan on sallittua. Mutta baari on tietyn ihmisen/yhtiön omistamaa aluetta. Ja jos valokuvaat toisen omistamalla alueella tarvitset siihen luvan. Tässä pätee myös yksityisyyden suoja. Kyseinen portsarin yksityisyyden suoja rikkoontuu jos hänet yhdistetään tiettyyn ravintolaan koska kuvaajana et voi tietää haluaako järjestyksen valvoja tulla tunnistettavaksi imagoltaan ko. Paikkaan. Esimerkiksi saat ottaa kuvan koululuokasta mutta henkilöt eivät saa olla tunnistettavissa. Tämä on vaikea kombinaatio ja itse en suosittelekkaan otettavan kuvia muista kuin omista kavereista (ja silloinkin luvan kanssa)
   Henkilöiden kuvaaminen julkisilla paikoilla on Suomessa pääsääntöisesti täysin laillista. Suosittelen ottamaan selvää nyt alkuun ainakin ihmisten oikeuksista julkisilla paikoilla, sekä siitä millaiset alueet luetaan julkisiksi. Kaikki alueet ovat jonkun omistamia.

   Lainaa

  41. Tulos: +24 (24 ääntä)
   Tege: Olen ollut paljon tekemisissä valokuvaamisen kanssa ja näin ollen myös siihen liittyvien pykälien. Baarit ja yökerhot ovat erikoistapaus noista julkisista paikoista, joten siellä ei ole lupa kuvata vaikka ihmiset niin luulevatkin usein.
   Miten niissä sitten koko ajan kuvataan? Kaikki klubit joilla itse käyn julkaisevat Facesivuillaan kuvia tanssilattialla olevista ihmisistä joilla on hauskaa. Esiinnyn varmaan ainakin tusinassa -kai ne saisi sivuilta pois jos pyytäisi, mutta ei haittaa, kun en viihteelläkään käyttäydy niin että tarvitsisi hävetä... Tuo Lady Moonin (kävin kerran, jää ainoaksi) lihatiskiosasto on kyllä aivan hirveä; muistuttaa lähinnä oikein halpaa ruotsinlaivaa. Lauma keski-ikäisiä jotka jotenkin eivät vieläkään ole oppineet juomatavoille -ihan sama juotko euron siideriä vai neljänkympin skumppaa, känninen karsea käytös on silti kännistä karseaa käytöstä. Toisaalta henkilökunnan asenne on kyllä myöskin tyyliä "ei helvetti, vielä yksi asiakas, kohta tuokin on hirveässä kännissä, en kestä enää". Lopputulos on, kuten amerikkalaiset ystävämme toteaisivat, clusterfuck.

   Lainaa

  42. Tulos: +8 (22 ääntä)
   Lellu: Siis millä ihmeellä nyt tähänkin keskusteluun saatiin tungettua rasismikortti mukaan??
   Se heiluu nykysin oli syytä tai ei. Yleensä ei ole.

   Lainaa

  43. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Tämän perusteella suosittelisin, että rouva vähentää tuntuvasti alkoholin käyttöä sekä baareissa juoksemista. Vaikuttaa pahasti alkoholisoituneelle henkilölle, joka ei vieläpä ole mikään "leppoisa juoppo" vaan riivinrauta ja maanvaiva humalapäissään. Toivottavasti ko. henkilö löytää jonkun uuden harrastuksen (vaikka keilailun).

   Lainaa

  44. It's a deal 1.3.2016 10:30
   Tulos: -5 (17 ääntä)
   Dhkjf: Rasismi on aate tai toiminta, jossa ihmisten rodun, etnisen taustan tai biologisten eroavaisuuksien tai näihin liittyvien fyysisten tai henkisten ominaisuuksien erilaisuudella perustellaan ihmisten eriarvoista kohtelua eli syrjintää.
   Wikipedia on luotettava lähde: "Racism consists of ideologies and practices that justify or cause or perpetuate unequal treatment of groups or individuals based on criteria of perceived racial or ethnical difference." Vai onko englanninkielisten rasismi erilaista kuten vasemmistolaisten väkivalta? :D

   Lainaa

  45. Tulos: -8 (14 ääntä)
   Ronde: Täällä on kyllä ihan yliopistotason oikeustieteilijöitä paikalla. Olet muuten väärässä.
   Itseasiassa ei ole väärässä. Toki terminä vähän väärä tuo "julkinen tila". Jos julkisen tilan vaihtaisi "liiketilaan" niin sitten olisi täysin oikein sekin kommentti.

   Lainaa

  46. Tulos: +6 (14 ääntä)
   Mä sain kerran porttikiellon uimahalliin. :D

   Lainaa

  47. Tulos: +34 (34 ääntä)
   "Tähtäsin exään mut meni ohi". Tuksun sukua? Onnea vaan valitsemallanne polulla.

   Lainaa

  48. Tulos: +11 (19 ääntä)
   Ems: Ensin kaikki vähänkin ikävät ihmiset ovat narsisteja, ja nyt kaikki ihmistä kohtaan tapahtuva vääryys on rasismia. Mitähän seuraavaksi?
   Kaikilla villeillä/levottomilla lapsilla on ADHD.

   Lainaa

  49. Vertailija 1.3.2016 12:55
   Tulos: +8 (16 ääntä)
   Ems: Ensin kaikki vähänkin ikävät ihmiset ovat narsisteja, ja nyt kaikki ihmistä kohtaan tapahtuva vääryys on rasismia. Mitähän seuraavaksi?
   Pedofilia = kun keski-ikäisen tai sitä vanhemman ihmisen kiinnostus kohdistuu juuri ja juuri täysi-ikäisiin?

   Lainaa

  50. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Raino: Mä sain kerran porttikiellon uimahalliin.
   Mitäs teit?

   Lainaa

  51. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Kouluttaja: Oon kerran käynyt Lady Moonissa ja katselin naureskellen ja ihmetellen meininkiä siellä. Sellanen lihatiski kyseessä, että voin vaan kuvitella minkälaiset ihmiset ovat vakioasiakkaita Ei sillä, että arvostelisin kenenkään valintoja, mutta sanotaan näin, että sieltä kyllä löytää varmasti seuraa hekin, jotka eivät sitä tahdo muualta saada.
   kertoo paikasta kaiken kun nrj mainostaa :)

   Lainaa

  52. Tulos: -3 (3 ääntä)
   Wiltsu: Se heiluu nykysin oli syytä tai ei. Yleensä ei ole.
   tuossa vasta oli taas esimerkki poliiseissa viimeviikolla. tais olla turun jakso,missä tämä vartija yritti heittää syyksi rasismia

   Lainaa

  53. Tulos: -6 (6 ääntä)
   Sannni: Miten niissä sitten koko ajan kuvataan? Kaikki klubit joilla itse käyn julkaisevat Facesivuillaan kuvia tanssilattialla olevista ihmisistä joilla on hauskaa. Esiinnyn varmaan ainakin tusinassa -kai ne saisi sivuilta pois jos pyytäisi, mutta ei haittaa, kun en viihteelläkään käyttäydy niin että tarvitsisi hävetä… Tuo Lady Moonin (kävin kerran, jää ainoaksi) lihatiskiosasto on kyllä aivan hirveä; muistuttaa lähinnä oikein halpaa ruotsinlaivaa. Lauma keski-ikäisiä jotka jotenkin eivät vieläkään ole oppineet juomatavoille -ihan sama juotko euron siideriä vai neljänkympin skumppaa, känninen karsea käytös on silti kännistä karseaa käytöstä. Toisaalta henkilökunnan asenne on kyllä myöskin tyyliä “ei helvetti, vielä yksi asiakas, kohta tuokin on hirveässä kännissä, en kestä enää”. Lopputulos on, kuten amerikkalaiset ystävämme toteaisivat, clusterfuck.
   yksittäinen ihminen,portsari tässä tapauksessa on eri,kuin massan kuvaaminen.ja tod näk kaikki tietää kuvaamisesta.

   Lainaa

  54. muukalainen 1.3.2016 13:55
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Raino: Mä sain kerran porttikiellon uimahalliin.
   miten se ees on mahollsita? :DD menit ilman uimahousuja kännissä altaaseen, ja ehkä paskoit vielä sinne? :D

   Lainaa

  55. Tulos: +14 (22 ääntä)
   Hyvin monipuoliselta kuulostaa juomavalikoima jos juodaan sekä skumppaa että shamppanjaa. :D

   Lainaa

  56. Tulos: -6 (8 ääntä)
   Tuokaan ei paikkaansa pidä, vaikka laissa ei olekaan määritelty tarkkaa kestoa miten kauan pääsyn voi estää aiemman käytöksen perusteella, mainitaan siellä kuitenkin että rangaistuksen omaisesti ei voida loputtomiin pääsyä estää.
   J-J: Ja pokena voin sanoa porttikieltoasiaan, että porttikieltoahan ei ole olemassa. Pääsy voidaan kuitenkin evätä vedoten edelliskerran käytökseen ja tätä voidaan soveltaa niin kauan, kunnes esim. toinen poke hänet joskus sisään päästää.

   Lainaa

  57. purppurakruunu 1.3.2016 16:42
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   MoniQ: Baari teki mielestäni oikein. Vaikka kuvauskieltoa ei ole, silti tuollaisissa paikoissa ei ole oikein kuvata muita ihmisiä ilman lupaa. Kuvitelkaa jos kaupankassa kieltäytyisi myymästä olutta ja sitten suivaantunut kansalainen alkaa valittaa ja päättää “hyvässä mielessä” vielä kuvata tätä “vapauden riistänyttä” myyjää.
   Ja erityisen ymmärrettävää on, että portsarin kuvaamisesta rapsahti se sanktio. Baariympäristö nyt vaan sattuu olemaan niitä tapauksia, milloin on pakko olettaa, että ihmiset tekevät pahimman mihin ihminen pystyy. Valokuvalla pystyy nykymaailmassa tekemään paljonkin tuhoa.

   Lainaa

  58. Tulos: -6 (10 ääntä)
   Naapuri: En ole ihan varma mitä laki sanoo kuvaamisesta, mutta muistelisin jostain kuulleni, että vaikka ottaa julkisella paikalla kuvan niin sitä ei saa ottaa ilman kuvattavan lupaa ellei kuvaa väkijoukkoja, joista ei heti erotu yksittäisiä henkilöitä. Ja ottiko kuvan baarissa vai kadulla? Baarissa pätee omistajan säännöt, ei lasketa samalla tavalla julkiseksi tilaksi kuin esim. kirjastoja.
   Lähelle. Kuvan saa julkisella paikalla ottaa ihan kenestä vain lupaa kysymättä (hyvät tavat ovatkin sitten ihan toinen juttu). Kuvan saa myös julkaista niin kauan, kun siinä esiintyvää henkilöä ei esitetä kyseenalaisessa tilanteessa tai muuten vain negatiivisesti. Yksityillä paikoilla ja esimerkiksi pääsymaksullisissa baareissa vastaavaa kuvaamisoikeutta ei ole.

   Lainaa

  59. Tulos: -16 (26 ääntä)
   Musta otti joku teini joskus kuvan baarissa. En tiedä miksi. Otin teiniltä luurin ja pudotin sen ohikulkijan tuoppiin. Ohikulkijalle tarjosin uuden tuopin ja teinin käskin poistua sivummalle.

   Lainaa

  60. Tulos: +8 (10 ääntä)
   juottolat (kuten kaupat) saa valita asiakkaansa.

   Lainaa

  61. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Selittäkää joku viel kerran noi säännöt kuvaamisesta julkisella paikalla, ei ne oo kommenteissa vasta ku 6 kertaa....

   Lainaa

  62. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Naapuri: En ole ihan varma mitä laki sanoo kuvaamisesta, mutta muistelisin jostain kuulleni, että vaikka ottaa julkisella paikalla kuvan niin sitä ei saa ottaa ilman kuvattavan lupaa ellei kuvaa väkijoukkoja, joista ei heti erotu yksittäisiä henkilöitä.
   Saa ottaa kenestä vaan kuvia julkisella paikalla. Mitään lupia ei tarvitse kysyä. Huom: julkisella paikalla. Katu on kyllä julkinen paikka, mutta kenestä ottaa kuvan ja missä tilanteessa, se on ihan eri asia.

   Lainaa

  63. Tulos: -19 (25 ääntä)
   rasismiko rotusorto??? onko eri-ikäiset sitten eri rotua kun on kyllä olemassa ikärasismiakin. Myös sukupuolirasismia yms.

   Lainaa

  64. Tulos: +21 (21 ääntä)
   Ei ole oma rotunsa ei, myöskään muslimi, juutalainen, hindu tai kristitty ei ole oma rotunsa. Tämä tuppaa monelta unohtumaan nykyään.

   Lainaa

  65. Tulos: -9 (13 ääntä)
   Tepsu: Julkisissa tiloissa ei saa kuvata ja jos kuvaa niin ne täytyy viimeistään pyydettäessä poistaa, eikä kenenkään kuvaa saa julkaista ilman lupaa (vaikka olisit omassa kodissasi ottanut kuvan). En ole varma että onko mitkä säännöt esim baareissa, mutta minun mielestäni sielläkään ei saa ottaa kuvia ihmisistä ilman lupaa..
   Onko baari julkinen tila? Onko yksityisyrittäjän myymälä julkinen tila? Ei muuten ole.

   Lainaa

  66. Tulos: +21 (23 ääntä)
   wilde: kun on kyllä olemassa ikärasismiakin. Myös sukupuolirasismia yms.
   Ei ole.

   Lainaa

  67. Tulos: -2 (2 ääntä)
   ggeeegeee: no ei se nyt mikään vitun aate ole.
   wikipedian mukaan on, mistä sekin lause näköjään oli suoraan kopioitu

   Lainaa

  68. Raapukkala 2.3.2016 22:12
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Naapuri: mutta muistelisin jostain kuulleni, että vaikka ottaa julkisella paikalla kuvan niin sitä ei saa ottaa ilman kuvattavan lupaa
   Muistelet ihan väärin, tai keksit omia sääntöjäsi muiden noudatettaviksi.

   Lainaa

  69. Tulos: +7 (15 ääntä)
   Baarissa töissä olevana on pakko sanoa, että mikään ei ole kamalampaa kuin keski-ikäinen, jo lievässä humalassa oleva nainen asiakkaana. Ei nuori teini tai juuri 20v täyttänyt, vaan se puumanainen. Ne yrittää tukkia rahaa naamalle että saisi palvelua, eivät kiitä ja tervehdi, ja yleensä vasta tiskillä alkavat miettiä mitä joisivat. Hermot siinä on kireällä koko illan, ja jos polttaisin, hermosauhut pitäisi ottaa vähintään kerran tunnissa.

   Lainaa

  70. Satunnainen randomi 3.3.2016 22:55
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   domppaa: Hyvin monipuoliselta kuulostaa juomavalikoima jos juodaan sekä skumppaa että shamppanjaa.
   Skumppanjaa. Tai kynpin lon-kku (niin että n ja k eivät muodosta äng -äännettä)

   Lainaa

  71. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Mistä muka saa siiderin eurolla?! :D

   Lainaa

  72. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Kouluttaja: Oon kerran käynyt Lady Moonissa ja katselin naureskellen ja ihmetellen meininkiä siellä. Sellanen lihatiski kyseessä, että voin vaan kuvitella minkälaiset ihmiset ovat vakioasiakkaita Ei sillä, että arvostelisin kenenkään valintoja, mutta sanotaan näin, että sieltä kyllä löytää varmasti seuraa hekin, jotka eivät sitä tahdo muualta saada.
   Älä. Missä se on?

   Lainaa

  73. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Kummankaa-Anne ja Elluhan siellä on vauhdissa. Mahtaa Vesaa taas vituttaa toi sekoilu.

   Lainaa

  74. Tulos: +1 (1 ääni)
   Haha, viimeinen kommentti kruunasi kaiken :D

   Lainaa

  75. Tulos: +2 (14 ääntä)
   Moni poke kokee vallantunnetta ovella ja moni niistä on 'natsisikoja'. Aiheettomia kieltoja jaetaan paljon, pärstän perusteella.

   Lainaa

  76. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Mikä kallujen juottola on tämä Lady moon? Muistelisin että mokissa aiemminkin mainittu.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: porttikielto, baari, Lady Moon, klubi, yökerho