Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Aiheelliset linkit

Kyllä Facebook tietää mistä on kyse.
Suurenna näkymä
Taustatietoja: Facebook ehdottaa aiheeseen liittyviä linkkejä automaattisesti, joskus huvittavin tuloksin. Aiheelliset linkit

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 47 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +79 (357 ääntä)
   Jänispata on muuten nannaa :P

   Lainaa

  2. Tulos: +234 (262 ääntä)
   Miä otan pupun!

   Lainaa

  3. Tulos: +483 (509 ääntä)
   Siis soitetaanko ubereista vai ei?

   Lainaa

  4. ystävällinen 18.2.2016 1:56
   Tulos: -641 (763 ääntä)
   kekkula: Jänispata on muuten nannaa
   Senkin raakapaska ei luonnon eläimiä saa syödä hemmetti että sinunlaiset ihmisjätteet pistää vihaksi!! Miten raaka julma ja sydämetön voi ihminen olla :(

   Lainaa

  5. Tulos: +712 (770 ääntä)
   ystävällinen: Senkin raakapaska ei luonnon eläimiä saa syödä hemmetti että sinunlaiset ihmisjätteet pistää vihaksi!! Miten raaka julma ja sydämetön voi ihminen olla
   Ahaa, eli ei-luonnossa eläviä eläimiä saa kuitenkin syödä. Täääänne kisu kisu kisu...

   Lainaa

  6. Tulos: +67 (107 ääntä)
   Ssara: Siis soitetaanko ubereista vai ei?
   Ei?

   Lainaa

  7. Tulos: +102 (132 ääntä)
   No nyt oli kerrankin hauskoja!

   Lainaa

  8. Tulos: +56 (66 ääntä)
   Miss K: Ahaa, eli ei-luonnossa eläviä eläimiä saa kuitenkin syödä. Täääänne kisu kisu kisu…
   Jotenkin tuli tämä video mieleen tästä kommentista = http://youtu.be/aFl5lz6Bsug Anteeksi, en voinut vastustaa! :D

   Lainaa

  9. Tulos: +111 (123 ääntä)
   Jos joku muukin etsi tätä yhtä uutista, se on tässä: http://www.lappeenrannanuutiset.fi/artikkeli/340697-yliopiston-miesopiskelijoilla-ongelma-tyttoystavaa-ei-voi-loytaa-mitenkaan Pitäisi varmaan lähtee Lappeenrantaan. Onko mukava paikka?

   Lainaa

  10. Tulos: +82 (92 ääntä)
   Diginaali: Ei?
   Tulkitsisin niin, että uber-kuskeista ilmoitus poliisille, mutta ei hätänumeron kautta, kun kyseessä ei kerran ole hätätilanne.

   Lainaa

  11. totuudensana 18.2.2016 6:19
   Tulos: +146 (150 ääntä)
   Tonnikalapizzoja tarjouksessa, _saattaa_ sisältää tonnikalaa

   Lainaa

  12. Mother of Vile Excrement 18.2.2016 7:26
   Tulos: +183 (211 ääntä)
   Suurimmalla osalla teekkareista persoona on tehokkain ehkäisyväline.

   Lainaa

  13. Tulos: +16 (38 ääntä)
   Ssara: Siis soitetaanko ubereista vai ei?
   No ei, elleivät ne ryöstä pankkia tms. Oikeampi käräytysosoite voisi olla verottaja.fi, koska toimintaa tehdään pimeästi ja verot jäävät maksamatta. Kuskin henkilöllisyys pitää selvittää ja sehän selviään rekisteritunnuksella.

   Lainaa

  14. Tulos: +11 (67 ääntä)
   kekkula: Jänispata on muuten nannaa
   Lihat saa helposti kun vastaa tommoseen "annetaan kani" ilmoitukseen.

   Lainaa

  15. Tulos: -75 (151 ääntä)
   Voisin ottaa tuon jänön ihan vain jänispataa varten. Muutenkin rentouttavaa touhua vuolla puukolla jäniksen luista kaikki liha talteen ja tuon kokoluokan pupujussin tassuista saa kunnon onnenamuletitkin vaikkapa joululahjaksi annettavaksi!

   Lainaa

  16. totuuden_torvi 18.2.2016 9:25
   Tulos: +12 (162 ääntä)
   ystävällinen: Senkin raakapaska ei luonnon eläimiä saa syödä hemmetti että sinunlaiset ihmisjätteet pistää vihaksi!! Miten raaka julma ja sydämetön voi ihminen olla
   Pakko laittaa kommentti noin kahden vuoden tauon jälkeen: Tuo vouhkaaminen turkiksista tai metsästyksestä on aivan turhaa. Ymmärrän, että jotkut ihmiset on enemmän eläinrakkaita kuin toiset, mutta ei Suomessa kuitenkaan koiria tai kissoja syödä (tai ehkä syödään, mutta ei me sitä tiietä). Ihminen on vuosituhansia metsästäny ja entä jos ei metsästäisi? Esim. juuri pupu panee sitä tahtia, että elukat valtais koko maapallon, kolarit lisääntyis jos hirviä ei metsästä jne., jne. Sitten nämä turkistarhauksen vastustajat. Siitä minäkin olen samaa mieltä, etteikö niille eläimille voisi sentään luoda vähintään menettelevät olosuhteet. Ei sen majoituksen tarvitse hotellitasoa olla, mutta rääkkäystä ei tarvitse sallia. Vaikkapa minkkejä tai kärppiä, kun vapautetaan luontoon niin ne tappaa lintuja ja muita pikku elukoita. Niillä itellään ei ole luontaisia vihollisia täällä eivätkä kuulu alunperin Suomen luontoon. Mielipiteitä saa ja pitää olla, mutta jotakin asioita vois miettiä vähän laajemmalla ajattululla kuin lemmieläinrakkain-silmin. Aamen.

   Lainaa

  17. totuuden_torvi 18.2.2016 9:30
   Tulos: -54 (122 ääntä)
   totuuden_torvi: Pakko laittaa kommentti noin kahden vuoden tauon jälkeen: Tuo vouhkaaminen turkiksista tai metsästyksestä on aivan turhaa. Ymmärrän, että jotkut ihmiset on enemmän eläinrakkaita kuin toiset, mutta ei Suomessa kuitenkaan koiria tai kissoja syödä (tai ehkä syödään, mutta ei me sitä tiietä). Ihminen on vuosituhansia metsästäny ja entä jos ei metsästäisi? Esim. juuri pupu panee sitä tahtia, että elukat valtais koko maapallon, kolarit lisääntyis jos hirviä ei metsästä jne., jne. Sitten nämä turkistarhauksen vastustajat. Siitä minäkin olen samaa mieltä, etteikö niille eläimille voisi sentään luoda vähintään menettelevät olosuhteet. Ei sen majoituksen tarvitse hotellitasoa olla, mutta rääkkäystä ei tarvitse sallia. Vaikkapa minkkejä tai kärppiä, kun vapautetaan luontoon niin ne tappaa lintuja ja muita pikku elukoita. Niillä itellään ei ole luontaisia vihollisia täällä eivätkä kuulu alunperin Suomen luontoon. Mielipiteitä saa ja pitää olla, mutta jotakin asioita vois miettiä vähän laajemmalla ajattululla kuin lemmieläinrakkain-silmin. Aamen.
   ja tuosta vielä unohtui, että myös turkiksiin ihminen on pukeutunut iät kaiket. Se vain on osa luonnon kiertokulkua.

   Lainaa

  18. Tulos: +100 (116 ääntä)
   Tege: Voisin ottaa tuon jänön ihan vain jänispataa varten. Muutenkin rentouttavaa touhua vuolla puukolla jäniksen luista kaikki liha talteen ja tuon kokoluokan pupujussin tassuista saa kunnon onnenamuletitkin vaikkapa joululahjaksi annettavaksi!
   Ei kanista saa jänispataa tehtyä, höpsö. :)

   Lainaa

  19. Tulos: +114 (136 ääntä)
   totuuden_torvi: Pakko laittaa kommentti noin kahden vuoden tauon jälkeen: Tuo vouhkaaminen turkiksista tai metsästyksestä on aivan turhaa. Ymmärrän, että jotkut ihmiset on enemmän eläinrakkaita kuin toiset, mutta ei Suomessa kuitenkaan koiria tai kissoja syödä (tai ehkä syödään, mutta ei me sitä tiietä). Ihminen on vuosituhansia metsästäny ja entä jos ei metsästäisi? Esim. juuri pupu panee sitä tahtia, että elukat valtais koko maapallon, kolarit lisääntyis jos hirviä ei metsästä jne., jne. Sitten nämä turkistarhauksen vastustajat. Siitä minäkin olen samaa mieltä, etteikö niille eläimille voisi sentään luoda vähintään menettelevät olosuhteet. Ei sen majoituksen tarvitse hotellitasoa olla, mutta rääkkäystä ei tarvitse sallia. Vaikkapa minkkejä tai kärppiä, kun vapautetaan luontoon niin ne tappaa lintuja ja muita pikku elukoita. Niillä itellään ei ole luontaisia vihollisia täällä eivätkä kuulu alunperin Suomen luontoon. Mielipiteitä saa ja pitää olla, mutta jotakin asioita vois miettiä vähän laajemmalla ajattululla kuin lemmieläinrakkain-silmin. Aamen.
   Totta tuo, että jos lihaa pitää syödä, niin mielummin sitten metsästämällä saatua kuin tehotuotettua lihaa. Eri asia sitten ihmisten liiallinen puuttuminen ekosysteemiin, esimerkiksi nykyinen petoviha ja susien sukupuuttoon tappaminen Suomesta. Kun ihminen on ensin hävittänyt kaikki petoeläimet, ja niillä hirvillä ei ole enää luonnollisia vihollisia, niin kai ne hirvet nyt lisääntyvvät... Ja sitten joudutaan taas tappaamaan lisää hirviä. Turkistarhausta ei ole kukaan lopettamassa "häkit auki" -tyyliin, vaan vuosien siirtymäajalla. Ja itseasiassa minkki levisi Suomeen turkistarhaajien takia. Sotien aikana minkkejä päästettiin turkistarhoilta vapauteen, ja niitä levisi Suomeen myös Venäjältä. Jos eläimille taattaisiin hyvät elinolot, turkistarhaus muuttuisi kannattamattomaksi. Suomen lainsäädännön mukaan esimerkiksi ketulla on eläintarhassa oltava tilaa vähintään 600 neliömetriä. Turkistarhoilla täysikasvuisen ketun häkin koko on 0,8 neliömetriä. Kyseessä on kuitenkin sama eläinlaji...

   Lainaa

  20. Tulos: +35 (79 ääntä)
   ystävällinen: Senkin raakapaska ei luonnon eläimiä saa syödä hemmetti että sinunlaiset ihmisjätteet pistää vihaksi!! Miten raaka julma ja sydämetön voi ihminen olla
   Vastauksia lukiessani kyllä ihmettelen, miten ihmiset eivät erota näin ilmiselvää sarkasmia. :D

   Lainaa

  21. Tulos: +107 (135 ääntä)
   totuuden_torvi: ja tuosta vielä unohtui, että myös turkiksiin ihminen on pukeutunut iät kaiket. Se vain on osa luonnon kiertokulkua.
   Niin ovat myös monet muut asiat joita samaa väitettä esittävät eivät ollenkaan siedä. Ihmetyttää että minkkiturkki olisi "luonnon kiertokulkua" (koska minkithän luonnostaan asuvat häkissä?) -mutta jos villipeto syö lampaan niin voi sitä itkua ja hammastenkiristystä, tappovaatimuksista puhumattakaan, vaikka luonnon kiertokulku taisi tuossakin olla kyseessä. Miksi luonnon kiertokulku on hyvä niin kauan kuin siitä saa mukavuutta tai voittoa, eikä hetkeäkään kauemmin?

   Lainaa

  22. Tulos: -13 (27 ääntä)
   ystävällinen: Senkin raakapaska ei luonnon eläimiä saa syödä hemmetti että sinunlaiset ihmisjätteet pistää vihaksi!! Miten raaka julma ja sydämetön voi ihminen olla
   Ihana xD

   Lainaa

  23. Tulos: +99 (99 ääntä)
   Näin siinä käy kun 10022 lakkautettiin. Oliko järkeä, niin?

   Lainaa

  24. Tulos: +39 (59 ääntä)
   jos satun saamaan kyydin alle Suomen taksien riistohintojen, en todellakaan ilmoita poliisille.

   Lainaa

  25. totuuden_torvi 18.2.2016 13:41
   Tulos: -33 (57 ääntä)
   Sannni: Niin ovat myös monet muut asiat joita samaa väitettä esittävät eivät ollenkaan siedä. Ihmetyttää että minkkiturkki olisi “luonnon kiertokulkua” (koska minkithän luonnostaan asuvat häkissä?) -mutta jos villipeto syö lampaan niin voi sitä itkua ja hammastenkiristystä, tappovaatimuksista puhumattakaan, vaikka luonnon kiertokulku taisi tuossakin olla kyseessä. Miksi luonnon kiertokulku on hyvä niin kauan kuin siitä saa mukavuutta tai voittoa, eikä hetkeäkään kauemmin?
   No sitä täytyy taas kysyä sitten niiltä, jotka siitä valittaa :) Sen lisäksi, että se minkkiturkki on kuulemma turkinlämmin, niin se on kenties helpompi saada omistukseen kuin vaikka karhuturkki. Sehän se oiski aika leuhka. Pää hupuksi ja ne tassut kynsineen olkapäille ;)

   Lainaa

  26. totuuden_torvi 18.2.2016 13:42
   Tulos: -31 (69 ääntä)
   Sannni: Niin ovat myös monet muut asiat joita samaa väitettä esittävät eivät ollenkaan siedä. Ihmetyttää että minkkiturkki olisi “luonnon kiertokulkua” (koska minkithän luonnostaan asuvat häkissä?) -mutta jos villipeto syö lampaan niin voi sitä itkua ja hammastenkiristystä, tappovaatimuksista puhumattakaan, vaikka luonnon kiertokulku taisi tuossakin olla kyseessä. Miksi luonnon kiertokulku on hyvä niin kauan kuin siitä saa mukavuutta tai voittoa, eikä hetkeäkään kauemmin?
   Samaa voi kysyä kaikilta suvaitsevaisilta ihmisiltä tai sellaseksi itteään kutsuvilta. Niin kauan on avara mieli, ku muut tekee ja ajattelee samoin :D Niin kuin tälläkin sivustolla on monesti nähty mokien muodossa.

   Lainaa

  27. Tulos: +54 (56 ääntä)
   Eikös ulkomaalaisistakin pitänyt soittaa hätänumeroon? Entä jos kohtaa ulkolaisen Über-kuskin, soitetaanko silloin kahdesti?

   Lainaa

  28. Käyttäjä 18.2.2016 14:09
   Tulos: +72 (76 ääntä)
   ystävällinen: Senkin raakapaska ei luonnon eläimiä saa syödä hemmetti että sinunlaiset ihmisjätteet pistää vihaksi!! Miten raaka julma ja sydämetön voi ihminen olla
   Jos välittää eläimistä, kannattaa nimenomaan syödä luonnoneläimiä tehokasvatettujen sijaan. Paremmat olot niillä on ollut (joskaan ei aina niin onnelliset, ei luonto ole sellainen idylli kuin jotkut kuvittelevat), joten "tuetaan" sitä. Joku muu peto ne kuitenkin loppujen lopuksi sieltä popsisi, joten jäniksen näkökulmasta aika sama. Metsästäjät, jotka tappavat eläimiä syötäväksi, ovat eläinystävällisempiä ja luonnonläheisempiä kuin ne, jotka vieressä kauhistelevat ja kuitenkin suikaletta syövät.

   Lainaa

  29. Tulos: +2 (36 ääntä)
   SK: Tulkitsisin niin, että uber-kuskeista ilmoitus poliisille, mutta ei hätänumeron kautta, kun kyseessä ei kerran ole hätätilanne.
   Poliisin numero 10022 lopetettiin 10v.

   Lainaa

  30. Tulos: +34 (42 ääntä)
   MoniQ: Jos joku muukin etsi tätä yhtä uutista, se on tässä: http://www.lappeenrannanuutiset.fi/artikkeli/340697-yliopiston-miesopiskelijoilla-ongelma-tyttoystavaa-ei-voi-loytaa-mitenkaan Pitäisi varmaan lähtee Lappeenrantaan. Onko mukava paikka?
   Ei tästä kaupungista miestä löydy, jos ei sitten satu tykkäämään niistä nörteistä. Ja nekin pitävät kommuunia Skinnarilassa eivätkä liiku koloistaan ihmisten ilmoille keskustaan kuin vapun tienoilla suurissa ryhmissä haalarit päällä ympäripäissään.

   Lainaa

  31. Tulos: +12 (22 ääntä)
   Niin tuo tonnikalapizza-juttu on Lehtilehden satiiria juurinkin delfinaarion lopettamispäätökseen liittyen. Eli täysin asiaan kuuluva linkki.

   Lainaa

  32. kiikiiconfused 18.2.2016 17:33
   Tulos: -7 (41 ääntä)
   ystävällinen: Senkin raakapaska ei luonnon eläimiä saa syödä hemmetti että sinunlaiset ihmisjätteet pistää vihaksi!! Miten raaka julma ja sydämetön voi ihminen olla
   Vegaani löydetty!

   Lainaa

  33. kiikiiconfused 18.2.2016 17:38
   Tulos: +11 (21 ääntä)
   Ja sitä pitää vaan etsiä paikallisen poliisin numero. Ei ole niin hankalaa.

   Lainaa

  34. Tulos: +53 (73 ääntä)
   totuuden_torvi: Samaa voi kysyä kaikilta suvaitsevaisilta ihmisiltä tai sellaseksi itteään kutsuvilta. Niin kauan on avara mieli, ku muut tekee ja ajattelee samoin Niin kuin tälläkin sivustolla on monesti nähty mokien muodossa.
   Muiden ei tarvitse ajatella samaa, tekopyhyydestä ja epäloogisuudesta vain en välitä. Jos ilmoittaa suoraan että "haluan minkkiturkin koska haluan sellaisen, ja minkkien mielipiteestä asiaan vähät välitän" niin hyvä, olemme sitten eri mieltä. Niin voi käydä ja usein käy. Mutta on naurettavaa lässyttää luonnon kiertokulusta jos haluaa tehotuottaa minkkejä häkissä ja ampua kaikki sudet (ja ottaa antibiootteja ja synnyttää sairaalassa ja niin edelleen ja niin edelleen). Ja tuosta suvaitsevuudesta sönköttämisen voisi myöskin lopettaa; en ole koskaan väittänyt suvaitsevani kaikkea, tai ylipäänsä suvaitsevani sen enempää asioita kuin muutkaan ihmiset, eikä tietääkseni ole kukaan muukaan. Silti olen kuulemma "suvakki" koska en inhoa juuri sitä settiä asioita (tai ihmisiä) kuin joidenkin mielestä pitäisi. Se että ei inhoa vaikkapa alakerran marokkolaista kaupanpitäjää tai homoa kurssikaveria, koska ei näe mitään syytä miksi pitäisi, he ovat ihan ok, ei tarkoita että on allekirjoittanut jonkun hiton sopimuksen olla inhoamatta mitään.

   Lainaa

  35. TapioRautaWaara 18.2.2016 18:16
   Tulos: -29 (41 ääntä)
   CC: Ei kanista saa jänispataa tehtyä, höpsö.
   Miksei saa? Û

   Lainaa

  36. Tulos: +22 (24 ääntä)
   Poro: Ei tästä kaupungista miestä löydy, jos ei sitten satu tykkäämään niistä nörteistä. Ja nekin pitävät kommuunia Skinnarilassa eivätkä liiku koloistaan ihmisten ilmoille keskustaan kuin vapun tienoilla suurissa ryhmissä haalarit päällä ympäripäissään.
   Totta, et teekkarit hengaa omissa porukoissaan mut sinne on hyvä sniikata mimminä sekaan. Ei ne teekkaritkaan oo tasalaatusia. T. Deeggari

   Lainaa

  37. Rehellisesti sanottuna 19.2.2016 10:14
   Tulos: +14 (28 ääntä)
   ystävällinen: Senkin raakapaska ei luonnon eläimiä saa syödä hemmetti että sinunlaiset ihmisjätteet pistää vihaksi!! Miten raaka julma ja sydämetön voi ihminen olla
   Mikä sun ongelmasi on? Paljon eettisempää on metsästää luonnosta kuin syödä tehotuotettua lihaa.

   Lainaa

  38. Rehellisesti sanottuna 19.2.2016 10:15
   Tulos: +7 (15 ääntä)
   totuudensana: Tonnikalapizzoja tarjouksessa, _saattaa_ sisältää tonnikalaa
   Purkkitonnikala ei ole tonnikalaa, luuleeko joku tosiaan niin? Boniitti on sen sukuinen laji kyllä.

   Lainaa

  39. älyhoiäläjätä 19.2.2016 15:08
   Tulos: -8 (44 ääntä)
   ystävällinen: Senkin raakapaska ei luonnon eläimiä saa syödä hemmetti että sinunlaiset ihmisjätteet pistää vihaksi!! Miten raaka julma ja sydämetön voi ihminen olla
   Sekin ituhippi! Ei eläinten ruokia saa syödä! hemmetti et sinunlaiset olenparempikuinmuutkoskaensyölihaa pistää vihaseksi! Miten idiootti pitää ihmisen olla ettei tajua sitä aisaa et Liha kuuluu NORMAALIIN ruokavalioon. oli sitten RIISTA(luonnon eläin) tai Lehmä/possu/hevonen/kana(maatilaeläin)

   Lainaa

  40. Tulos: +34 (40 ääntä)
   MoniQ: Jos joku muukin etsi tätä yhtä uutista, se on tässä: http://www.lappeenrannanuutiset.fi/artikkeli/340697-yliopiston-miesopiskelijoilla-ongelma-tyttoystavaa-ei-voi-loytaa-mitenkaan Pitäisi varmaan lähtee Lappeenrantaan. Onko mukava paikka?
   Lappee on kiva mutta naurattaa noi lehtijutun kaverit: toinen ainakin vain mulkoilee tympeästi, jos hälle yrittää edes jutella (olen ollut samoilla kursseilla). Ehkä en vain ole sellainen all stars -emäntä, jonka kanssa hän haluaisi jutella :(

   Lainaa

  41. Tulos: +32 (34 ääntä)
   MoniQ: Jos joku muukin etsi tätä yhtä uutista, se on tässä: http://www.lappeenrannanuutiset.fi/artikkeli/340697-yliopiston-miesopiskelijoilla-ongelma-tyttoystavaa-ei-voi-loytaa-mitenkaan Pitäisi varmaan lähtee Lappeenrantaan. Onko mukava paikka?
   Hauska artikkeli muuten. -"En ole etsiny.t" -"En tykkäis kuitenkaan." -"Kaikki seurustelee jo", tyttöystävän löytäneitä on kuitenkin tyttöystävien verran. -"Opistomme on miesvaltainen, no oikeastaan se ei ole ongelma koska lähellä on naisvaltainen opisto." = Eli nimetään tämä "ei löydy mitenkään."

   Lainaa

  42. yksinäinen 22.2.2016 19:45
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Mulla päinvastainen ongelma, järkyttävän naisvaltanen ala ja 100% naisvaltainen vuosikurssi... Ja joka uskaltaa väittää että on naisen vika jos ei seurustele niin vaihdetaan saappaita. Ei se meillä naisillakaan aina helppoa ole kumppania löytää kuten hämäävästi luullaan :/

   Lainaa

  43. Älä ole turhamainen.. 29.2.2016 5:58
   Tulos: +6 (12 ääntä)
   totuuden_torvi: Pakko laittaa kommentti noin kahden vuoden tauon jälkeen: Tuo vouhkaaminen turkiksista tai metsästyksestä on aivan turhaa. Ymmärrän, että jotkut ihmiset on enemmän eläinrakkaita kuin toiset, mutta ei Suomessa kuitenkaan koiria tai kissoja syödä (tai ehkä syödään, mutta ei me sitä tiietä). Ihminen on vuosituhansia metsästäny ja entä jos ei metsästäisi? Esim. juuri pupu panee sitä tahtia, että elukat valtais koko maapallon, kolarit lisääntyis jos hirviä ei metsästä jne., jne. Sitten nämä turkistarhauksen vastustajat. Siitä minäkin olen samaa mieltä, etteikö niille eläimille voisi sentään luoda vähintään menettelevät olosuhteet. Ei sen majoituksen tarvitse hotellitasoa olla, mutta rääkkäystä ei tarvitse sallia. Vaikkapa minkkejä tai kärppiä, kun vapautetaan luontoon niin ne tappaa lintuja ja muita pikku elukoita. Niillä itellään ei ole luontaisia vihollisia täällä eivätkä kuulu alunperin Suomen luontoon. Mielipiteitä saa ja pitää olla, mutta jotakin asioita vois miettiä vähän laajemmalla ajattululla kuin lemmieläinrakkain-silmin. Aamen.
   Joo mutta ei eläimiä pitäis kasvattaa turkistarhausta tai turkkien takia. Me ihmiset pärjätään vallan hyvin ilman eläinten turkkeja, rläimet kuolee kun niiltä viedään turkki. Niitä kettuja ja minkkejä vois, vaikka metsästää jos ne alkais lisääntyy liikaa. Ennen sitä ne sais elää metsässä vapaana rauhassa. Ja onhan ne turkit nyt iha hirvee rumia ihmisten päällä :D

   Lainaa

  44. Tulos: +7 (15 ääntä)
   Käyttäjä: Jos välittää eläimistä, kannattaa nimenomaan syödä luonnoneläimiä tehokasvatettujen sijaan. Paremmat olot niillä on ollut (joskaan ei aina niin onnelliset, ei luonto ole sellainen idylli kuin jotkut kuvittelevat), joten “tuetaan” sitä. Joku muu peto ne kuitenkin loppujen lopuksi sieltä popsisi, joten jäniksen näkökulmasta aika sama. Metsästäjät, jotka tappavat eläimiä syötäväksi, ovat eläinystävällisempiä ja luonnonläheisempiä kuin ne, jotka vieressä kauhistelevat ja kuitenkin suikaletta syövät.
   Just näin!jos syöt lihaa niin mielummin metsästää niitä metsän eläinmiä jotka on eläny hyvän ja luonnollisen elämän. Ei niitä karsinoissa ahtaissa tiloissa koko elänänsä stressaten viettänytitä tehotuottettuja eläimiä. Sitä ei pitäisi tukea millään lailla!

   Lainaa

  45. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Poro: Ei tästä kaupungista miestä löydy, jos ei sitten satu tykkäämään niistä nörteistä. Ja nekin pitävät kommuunia Skinnarilassa eivätkä liiku koloistaan ihmisten ilmoille keskustaan kuin vapun tienoilla suurissa ryhmissä haalarit päällä ympäripäissään.
   Iha mukavaa O yksinääki olla! Kannattaaha sitä kokeilemaa tulla jos tahtoo! :D Mielummi ilma jotai valittavvaa ukkoo :P ;D

   Lainaa

  46. Tulos: -8 (16 ääntä)
   Kyllä nua vegaanit on sitte hullua porukkaa. Mikään ei tunnu kelpaavan ja kaikesta ollaan aina erimieltä ja lopultakaan ne ei tiärä asiasta yhtään mitää mutta silti pitää olla erimieltä.

   Lainaa

  47. Tulos: +9 (13 ääntä)
   totuuden_torvi: Esim. juuri pupu panee sitä tahtia, että elukat valtais koko maapallon, kolarit lisääntyis jos hirviä ei metsästä jne., jne.
   Ihminen ei ole maailmankaikkeuden ainoa olento joka metsästää :) Kanien määrää luonnossa vähentää myös todella moni muu asia kuin metsästys, Suomessa erityisesti ankara talvi ja ruuan vähyys. Vaikka kani lisääntyy tehokkaasti, ehdottomasti suurin osa niistä ei selviä talvesta ja luonnon pedoista. Älä pelkää, ei ne maapalloa täytä. Eivät ole pääkaupunkiseudulta kovin kauas selvinneet. Kaupungeissa toki tietyllä alueella voi paikallisesti olla niin paljon kaneja, että suojaamattomat istutukset kärsii, koska kaupungissa on talvella lämpimämpää kuin maaseudulla. Hirvikolareita taas ehkäisee huomattavasti metsästystä tehokkaammin ajonopeuksien laskeminen, hirviaidat ja hirvisillat. Jos jätettäisiin ensin riistaeläinten talviruokinta ja petoeläinten metsästys, niin luonto kyllä huolehtii ihan itse itsestään. Toki metsästetyn lihan olot on kivemmat kuin sen kaupan makkarapaketin.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: linkit, linkki, aiheellinen, jaettua, uutinen, uutiset, kuva, delfiinit, tonnikala, jänis, hätäkeskus, hätänumero, hätäpuhelu, 112, poliisit, Uber