Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Lumia hangessa

Toimiiko märän puhelimen upottaminen riisiin oikeasti?
Lumia hangessa

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 39 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +209 (325 ääntä)
   "Windows phone" Ei hätää, vaikka olisi ollut viikon lumessa, todennäköisesti se toimii. Kokemusta on, Lumia 610 ainakin oman kokemukseni perusteella toimii 5 päivän hangessaolon ajan sekä lumien sulamisen jälkeen.

   Lainaa

  2. Tulos: +156 (362 ääntä)
   hmm. keitettyyn riisiin upottaa lumia. Kerrankin joku keksinyt hyvän säilytyspaikan lumian "puhelimille".

   Lainaa

  3. Tulos: +406 (422 ääntä)
   ei mennyt niinku elokuvissa, sensijaan meni just niinku feissarimokissa

   Lainaa

  4. Tulos: +317 (379 ääntä)
   Hölmöt, mikrossa tai uunissa olisi kosteus lähtenyt helposti.

   Lainaa

  5. Satunnainen randomi 26.1.2016 3:48
   Tulos: -23 (79 ääntä)
   joop: Hölmöt, mikrossa tai uunissa olisi kosteus lähtenyt helposti.
   Itse asiassa uunissa max 60 asteen lämpötilassa voi kuivattaa. Useimpien laitteiden kaikki osat kestävät sen verran lämpöä. Muovikuoret sun muut kannattaa purkaa pois mahdollisuuksien mukaan niin kuivuminen on tehokkaampaa.

   Lainaa

  6. Tulos: +11 (53 ääntä)
   Joo, toimii paremmin keitetyllä riisillä. Tai sitten ei.

   Lainaa

  7. Tulos: +600 (666 ääntä)
   Irinan puhelin taitaa olla nyt... ..menneen talven Lumia :D

   Lainaa

  8. jukkapalmu 26.1.2016 8:50
   Tulos: +262 (306 ääntä)
   hmm: hmm. keitettyyn riisiin upottaa lumia. Kerrankin joku keksinyt hyvän säilytyspaikan lumian “puhelimille”.
   mikä helvetti siinä on että aina kun on puhe puhelimista tai autoista niin jonkun on pakko päästä huutelemeen kuinka huono se on?

   Lainaa

  9. JesseJames 26.1.2016 9:40
   Tulos: -37 (169 ääntä)
   jukkapalmu: mikä helvetti siinä on että aina kun on puhe puhelimista tai autoista niin jonkun on pakko päästä huutelemeen kuinka huono se on?
   Ehkä juuri sikis ku se on niin huono? Tai ehkä meitä korpeaa se, että Microsoft pilasi yhden ikonisimmista suomalaisista tuotemerkeistä.

   Lainaa

  10. Tulos: +180 (184 ääntä)
   Mitä tää kuvitteli saavuttavansa kun puhelin *lilluu* keitetyssä riisissä?

   Lainaa

  11. Tulos: +150 (154 ääntä)
   "Emmää mitään mantelia löytänyt riisipuurosta vaan kännykän!"

   Lainaa

  12. Seppo Saviniemi 26.1.2016 9:52
   Tulos: +115 (125 ääntä)
   Onko se nyt suuri ongelma jos se hankeen putoaa? Eikö sitä voi vaikka pyyhkeellä kuivata ja sillä selvä?

   Lainaa

  13. Tulos: +134 (166 ääntä)
   Cat: Irinan puhelin taitaa olla nyt… ..menneen talven Lumia
   YYYYYEEEEEEEAAAAAAAAAHHHHHH

   Lainaa

  14. Tulos: +77 (113 ääntä)
   Cat: Irinan puhelin taitaa olla nyt… ..menneen talven Lumia
   Badumtish

   Lainaa

  15. Raakakauppa 26.1.2016 10:38
   Tulos: +111 (123 ääntä)
   JesseJames: Ehkä juuri sikis ku se on niin huono? Tai ehkä meitä korpeaa se, että Microsoft pilasi yhden ikonisimmista suomalaisista tuotemerkeistä.
   Vai oiskohan kyseessä se, että täytyy päästä huutelemaan kuinka paljon parempi se oma valinta on ja elvistelemään paljonko asiasta tietää yms yms yms. Kun meinaa joka helvetin paikassa joku huutelee Lumian paskuutta, vaikka hyvin se on esim. täällä toiminut.

   Lainaa

  16. Tulos: -29 (103 ääntä)
   Cat: Irinan puhelin taitaa olla nyt… ..menneen talven Lumia
   Tuo vitsi se vasta on menneen talven lumia.

   Lainaa

  17. Tulos: +127 (131 ääntä)
   JesseJames: Ehkä juuri sikis ku se on niin huono? Tai ehkä meitä korpeaa se, että Microsoft pilasi yhden ikonisimmista suomalaisista tuotemerkeistä.
   Mulla oli yksi ja sama Lumia vuosikaudet enkä huomannut siinä mitään huonoutta tai vikaa. Ketä edes enää nykypäivänä jaksaa kiinnostaa mikä puhelin jollain muulla on? Ostaa itselleen haluamansa ja sillä hyvä. :D

   Lainaa

  18. Tulos: -50 (70 ääntä)
   jukkapalmu: mikä helvetti siinä on että aina kun on puhe puhelimista tai autoista niin jonkun on pakko päästä huutelemeen kuinka huono se on?
   Ihan kuule vaikka jos se on huono. Tai jos on huonoja kokemuksia lumiasta. Vai pitääkö silloinkin tulla kehumaan kuinka "loistava" laite on ollut? Ihan ettei vaan kukaan loukkaannu netissä.
   Raakakauppa: Vai oiskohan kyseessä se, että täytyy päästä huutelemaan kuinka paljon parempi se oma valinta on ja elvistelemään paljonko asiasta tietää yms yms yms. Kun meinaa joka helvetin paikassa joku huutelee Lumian paskuutta, vaikka hyvin se on esim. täällä toiminut.
   Onneksi olkoon, olet saanut toimivan lumian. Kaikki ei saa. Vai pitääkö niidenkin kehua saamaansa paskaa hyväksi.

   Lainaa

  19. Tulos: +64 (68 ääntä)
   Itselläni on menossa toinen lumia ja sitä ennen oli android, jota vihasin yli kaiken, mutta mielipide on vain minun. Se, että sinulla on huonoja kokemuksia ei tarkoita että muiden tulisi ko. Puhelinta pitää paskana, mutta ei myöskään sitä että sinun tulisi siitä tykätä.
   hmm: Ihan kuule vaikka jos se on huono. Tai jos on huonoja kokemuksia lumiasta. Vai pitääkö silloinkin tulla kehumaan kuinka “loistava” laite on ollut? Ihan ettei vaan kukaan loukkaannu netissä. Onneksi olkoon, olet saanut toimivan lumian. Kaikki ei saa. Vai pitääkö niidenkin kehua saamaansa paskaa hyväksi.

   Lainaa

  20. Tulos: -12 (30 ääntä)
   Toimii: “Windows phone” Ei hätää, vaikka olisi ollut viikon lumessa, todennäköisesti se toimii. Kokemusta on, Lumia 610 ainakin oman kokemukseni perusteella toimii 5 päivän hangessaolon ajan sekä lumien sulamisen jälkeen.
   Mun Lumia pamahti akkuineen p*skaksi kun vähän otti osumaa, oli viimeinen Lumia.

   Lainaa

  21. King Arthur 26.1.2016 13:16
   Tulos: +90 (92 ääntä)
   Riidellään nyt sitten oikein urakalla! Saanko sanoa miten hyvä oma Lumiani on ja vastaako siihen sitten joku että "sait sen ainoon hyvän, senkin kakkapää"?

   Lainaa

  22. Tulos: +27 (31 ääntä)
   Eihän ne laitteet oikeestaan koskaa mee vedestä enää rikki. Pienempänä elvytin sateeseen jääneen Tamagotchini henkiin pienen kuivattelun ja patterinvaihton jälkeen, toimi loistavasti vaikka sateessa käytyään näyttö pimeniki ja päästi semmosen äänen että olin ihan varma että se meni jo rikki. Toisella kerralla sain vessanpönttöön pudonneen puhelimen toimimaan ku annoin sen kuivata hetki. (tai siis itseasiassa luulin että se meni rikki ku ei lähteny käyntiin, ostin uuden puhelimen ja jätin sen lojumaan vaan johonki laatikkoon, ja joskus vuosien jälkeen keksin koittaa ladata sitä niin se lähtiki ihan hyvin käyntiin) Ja mun veli taas sai vanhan koneensa toimimaan vuosien kaapissaoleillun jälkeen loistavasti, vaikka oli läppäri ja siihen oli kaatunu näppäimille täysinäinen vesilasi. Että kannattaa vaan ensi kokeilla sitä kuivattelua ennenku lähtee osteleen uusia, vaikka pahalta näyttäiski :D

   Lainaa

  23. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Silica gel toimii. Riittävän isoina pakkauksina sitä saa ainakin kissanhiekkana.

   Lainaa

  24. kiikiiconfused 26.1.2016 15:30
   Tulos: -17 (35 ääntä)
   Miun tuttavapiirissä melkolailla kaikki keil on nyt tai ollut Lumia, ovat todenneet että se on oikeesti paska puhelin. Itelle se on jäänyt enää toimittamaan mp3-soittimen virkaa siihen asti kunnes sen akku ei enää kestä.

   Lainaa

  25. Pööpöilijä 26.1.2016 15:37
   Tulos: +54 (56 ääntä)
   Herne: Mulla oli yksi ja sama Lumia vuosikaudet enkä huomannut siinä mitään huonoutta tai vikaa. Ketä edes enää nykypäivänä jaksaa kiinnostaa mikä puhelin jollain muulla on? Ostaa itselleen haluamansa ja sillä hyvä.
   Mulla on 8v. vanha nokia, enkä oo huomannu siinä mitää huonoutta tai vikaa. Sen sijaan kaverit kyllä kitisee siitä lähes joka kerta kun sen näkevät. Ei oo ollu vielä tarvista ostaa kosketusnäytöllistä :D Tyytyisivät hekin siihen mitä mulla on, eihän sen niitä pitäis haitata...

   Lainaa

  26. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Litton: Eihän ne laitteet oikeestaan koskaa mee vedestä enää rikki. Pienempänä elvytin sateeseen jääneen Tamagotchini henkiin pienen kuivattelun ja patterinvaihton jälkeen, toimi loistavasti vaikka sateessa käytyään näyttö pimeniki ja päästi semmosen äänen että olin ihan varma että se meni jo rikki. Toisella kerralla sain vessanpönttöön pudonneen puhelimen toimimaan ku annoin sen kuivata hetki. (tai siis itseasiassa luulin että se meni rikki ku ei lähteny käyntiin, ostin uuden puhelimen ja jätin sen lojumaan vaan johonki laatikkoon, ja joskus vuosien jälkeen keksin koittaa ladata sitä niin se lähtiki ihan hyvin käyntiin) Ja mun veli taas sai vanhan koneensa toimimaan vuosien kaapissaoleillun jälkeen loistavasti, vaikka oli läppäri ja siihen oli kaatunu näppäimille täysinäinen vesilasi. Että kannattaa vaan ensi kokeilla sitä kuivattelua ennenku lähtee osteleen uusia, vaikka pahalta näyttäiski
   Mun kaks puhelinta kesti veteen tippumisen, yks lempparipuhelin ei kestäny

   Lainaa

  27. Tulos: +62 (66 ääntä)
   Ihan hirveetä Lumioiden dissausta havaittavissa. Sanotaan nyt sitten sekin, että iPhonet on ihan paskoja.

   Lainaa

  28. Piilevä kyky 26.1.2016 19:09
   Tulos: +49 (49 ääntä)
   Mulla on Lumia ja hyvin se toimii. Pidän myös käyttiksestä vaikka läppärissä Win 8 oli melkoinen susi. Luurin olen saanut käyttööni työnantajalta, eikä lahjahevosen suuhun kuulemma kannata vilkuilla. En myöskään heittele puhelintani esim. lattialle, hankeen, vessanpönttöön tai kiehuvaan tervaan joten ehkä se siksi rokkaa moitteetta jo toista vuotta.

   Lainaa

  29. Tulos: +36 (38 ääntä)
   En ymmärrä kuinka mulla on ollu niin hyvä tuuri nokioiden suhteen, etten oo edes joutunu ikinä viemään puhelinta huoltoon. Ja ekan puhelimen oon ostanu vuonna -95. 2013 ostin Lumia 925:n, ja toimii edelleen kolhuista ja naarmuista huolimatta autoasentajan käytössä. Mua ette ainakaa saa uskomaan että nokia olis huono puhelin.

   Lainaa

  30. Tulos: -14 (16 ääntä)
   maija: Itselläni on menossa toinen lumia ja sitä ennen oli android, jota vihasin yli kaiken, mutta mielipide on vain minun. Se, että sinulla on huonoja kokemuksia ei tarkoita että muiden tulisi ko. Puhelinta pitää paskana, mutta ei myöskään sitä että sinun tulisi siitä tykätä.
   Ei pidäkkään, toisaalta enhän minä ole väittänytkään, että muiden pitäisi pitää sitä huonona.

   Lainaa

  31. Tulos: -9 (27 ääntä)
   PekkaKana: Ihan hirveetä Lumioiden dissausta havaittavissa. Sanotaan nyt sitten sekin, että iPhonet on ihan paskoja.
   YLihintaisia keskinkertaisen tekniikan omaavia enemmänkin kuin paskoja.

   Lainaa

  32. Tulos: +13 (19 ääntä)
   hmm: YLihintaisia keskinkertaisen tekniikan omaavia enemmänkin kuin paskoja.
   Suuttuuko nyt joku minulle, jos sanon pitäväni iphonestani joka minua on palvellut uskollisesti kohta viisi vuotta?

   Lainaa

  33. purppurakruunu 27.1.2016 20:32
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Litton: Eihän ne laitteet oikeestaan koskaa mee vedestä enää rikki. Pienempänä elvytin sateeseen jääneen Tamagotchini henkiin pienen kuivattelun ja patterinvaihton jälkeen, toimi loistavasti vaikka sateessa käytyään näyttö pimeniki ja päästi semmosen äänen että olin ihan varma että se meni jo rikki. Toisella kerralla sain vessanpönttöön pudonneen puhelimen toimimaan ku annoin sen kuivata hetki. (tai siis itseasiassa luulin että se meni rikki ku ei lähteny käyntiin, ostin uuden puhelimen ja jätin sen lojumaan vaan johonki laatikkoon, ja joskus vuosien jälkeen keksin koittaa ladata sitä niin se lähtiki ihan hyvin käyntiin) Ja mun veli taas sai vanhan koneensa toimimaan vuosien kaapissaoleillun jälkeen loistavasti, vaikka oli läppäri ja siihen oli kaatunu näppäimille täysinäinen vesilasi. Että kannattaa vaan ensi kokeilla sitä kuivattelua ennenku lähtee osteleen uusia, vaikka pahalta näyttäiski
   Mulla kans putos puhelin pönttöön (naisten pillifarkut + puhelin takataskussa = ei hyvä yhdistelmä). Akun kanssa palo kameravalo koko ajan päällä, oli pakko ottaa pois, kun rupesi haisemaan palaneelta. Luurin osat kaikki irti ja peitolle kuivumaan, itse puhelimen sisäpinnalle näytti vähän fööniä kylmäasetuksella ja loput antoi olla yön yli yksikseen, seuraavana aamuna toimi ihan moitteettomasti. Se hepulin tosin kesti ihan vitusti sen jälkeenkin, tiedä sitten mikä sissiedition mulle oli osunut. Pönttösukellus, portaissa pudotus, pyörän alle jääminen... kaiken tuon se kesti, mutta sitten kun se oli latautumassa läppärissä, jota siirsin, se putos ja se johto "nytkähtäessään" hajotti sen usb-portin sisältä päin. Ihan hyvin käteni kokoiselta 200 euron halpisluurilta. Sisältö ei sopinut mun käyttöön, muuten olisin varmaan ostanut saman Huawein uudestaankin.

   Lainaa

  34. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Jokunen vuosi sitte mulla katosi puhelin jouluna. Löyty keväällä lumien sulettua pellolta, oli lentäny lumilingon läpi sinne. Ei ollu ku koota akku ja takakansi takasin ja toimi vielä vanhalla akulla! Kaikki osat oli onneksi samassa paikassa. Puhelin oli Nokia 3510i.

   Lainaa

  35. Tulos: +9 (11 ääntä)
   hmm: Ihan kuule vaikka jos se on huono. Tai jos on huonoja kokemuksia lumiasta. Vai pitääkö silloinkin tulla kehumaan kuinka “loistava” laite on ollut? Ihan ettei vaan kukaan loukkaannu netissä. Onneksi olkoon, olet saanut toimivan lumian. Kaikki ei saa. Vai pitääkö niidenkin kehua saamaansa paskaa hyväksi.
   Ei mitään tartte turhaan kehua, jos ei ole hyviä kokemuksia. Mutta tarvitseeko siltikään huudella paskaksi? Vai onko se niin vaikeeta olla vaan kommentoimatta? Itsekään en monista asioista pidä ja on huonoja kokemuksia, mutta ei mun tartte heti olla huutelemassa kuinka paskoja ne on, jos joku ne sattuu jossain mainitsemaan. Kannattaisi oppia hyväksymään jokaisen oma mielipide, vaikka se eroasi sun omasta. Mielipiteitä on kuitenkin yhtä monta kun persereikiä. Ja vielä sen verran, että mikä tahansa puhelin (iphone, andoid, sony, lumia) kyllä varmasti hajoaa, jos sitä pyörittää lumihangessa, rommikolassa, nakkelee pitkin asfalttia tai ajelee sen yli traktorilla. Sinä vaiheessa on ihan sama oliko se lumia vai android.

   Lainaa

  36. Tulos: -7 (9 ääntä)
   Yhyy! Mua surettaa, että maailmassa on oikeesti niin tyhmiä ihmisiä, että tää hyväksi vitsiksi luulemani heitto otettiin niin todesta, että pääsi tänne asti :D Huhut lumiani lillumisesta keitetyssä riisissä ovat vahvasti liioiteltuja. Mutta on ihanaa huomata, että kommentteja irtoo. Love & Light!

   Lainaa

  37. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Ja lisäkommenttina se, että ostin ko. puhelimen viime keväänä hintaan 30e ja hyvin toimii!

   Lainaa

  38. Vierailija 5.2.2016 17:33
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Vanukas: Suuttuuko nyt joku minulle, jos sanon pitäväni iphonestani joka minua on palvellut uskollisesti kohta viisi vuotta?
   Mulla iPhone 4S ja toiminut moitteetta 3v. Kastunut kerran pudottuaan vessanpönttöön ja kuivattelin pari päivää ne osat irti mitä sai. Lapset kattoo tällä youtubea eivätkä ole hajottaneet, osaavat kyllä kun on neuvottu. Iteltä on pudonnut lattialle monta kertaa. Ainut että nykyään alkaa akku tarvita latausta useammin.

   Lainaa

  39. Lumia on paska 8.5.2016 23:11
   Tulos: -7 (7 ääntä)
   Raakakauppa: Vai oiskohan kyseessä se, että täytyy päästä huutelemaan kuinka paljon parempi se oma valinta on ja elvistelemään paljonko asiasta tietää yms yms yms. Kun meinaa joka helvetin paikassa joku huutelee Lumian paskuutta, vaikka hyvin se on esim. täällä toiminut.
   Jaa hyvin toiminut? Taisin juuri lukea henkilön kirjoituksen joka ei tiedä paskaakaan elektroniikasta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kännykkä, puhelin, riisi, kuva, märkä, kosteusvaurio, kuiva, suola, lumi, vesi