Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Täällä rikotaan lakia

Todiste siitä, ettei Suomessa saa tehdä yhtään mitään ilman niuhotusta ja direktiivejä.
Taustatietoja: Anu on töissä Filmtownissa. Täällä rikotaan lakia

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 82 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Raaka-Arska 22.12.2015 1:00
   Tulos: +1466 (1518 ääntä)
   Ehkä Maarit vaan vihaa ilmaista jäätelöä todella paljon?

   Lainaa

  2. Tulos: +1111 (1141 ääntä)
   Järjestäytynyt rikollisuushan selvästi suorastaan kukoistaa Lohjalla! :D

   Lainaa

  3. Tulos: +1062 (1088 ääntä)
   Joku taisi jäädä ilman jäätelöä.

   Lainaa

  4. Tulos: +693 (771 ääntä)
   Maarit taitaa olla itse sellainen pakastelokero, ettei jääpuikko ole perseestä sulanut pois.

   Lainaa

  5. Aasiantuntija 22.12.2015 1:15
   Tulos: +240 (274 ääntä)
   Tais Maarit jäädä ilman...

   Lainaa

  6. Tulos: +187 (223 ääntä)
   Hemmetin Maarit, älä jaksa.

   Lainaa

  7. Tulos: +225 (581 ääntä)
   No mutta oikeessahan toi Maarit on, ja ainakin joissakin paikoissa pomo ei todellakaan olisi tyytyväinen tuohon menettelyyn, toivottavasti ei tullut Anulle mitään seuraamuksia tuosta, kun ei ilmeisestikkään ollut kysynyt ylemmältä taholta miten saa menetellä. Itse olen ollut huoltoasemalla töissä ja siellä oli selkeät säännöt että kaikki päivämäärän ylittävät tuotteet tai muutenvaan myyntikelvottomat tuotteen laitetaan roskiin, edes itselle ei saa työpäivän jälkeen ottaa edes yhtä pullaa, roskiin vaan.

   Lainaa

  8. Peurakolari 22.12.2015 1:25
   Tulos: +181 (229 ääntä)
   "Laitampa". Muuta ei tarvita.

   Lainaa

  9. Tulos: +491 (539 ääntä)
   Maaritin pointti on hyvä, asian ilmaisu ei nyt onnistunu. Työnantajasta riippuen asiasta vois tulla sanomista

   Lainaa

  10. Tulos: +205 (261 ääntä)
   Mielummin nyrkki perseessä kun asua Lohjalla

   Lainaa

  11. Tulos: +38 (62 ääntä)
   Oli kyllä antoisa keskustelu kera maaritin.

   Lainaa

  12. Tulos: +626 (642 ääntä)
   Näin meillä täällä sääntö-Suomessa... olikos se nyt Ranska (pahoittelut jos muistan väärin) jossa on tulossa/tuli laki voimaan jossa supermarkettien on laitonta heittää pois vielä syötävää ruokaa, vaan se pitää lahjoittaa hyväntekeväisyyteen tms.? Voitaisiin ottaa mallia.

   Lainaa

  13. Tulos: +187 (221 ääntä)
   Raaka-Arska: Ehkä Maarit vaan vihaa ilmaista jäätelöä todella paljon?
   Ilmainen jäätelö tappoi Maaritin vanhemmat ja nyt Maarit on kostoretkellä rikollisu... eikun siis ilmaista jäätelöä vastaan!

   Lainaa

  14. Tulos: -21 (81 ääntä)
   Sulanut jäätelö=kylmää sokeroitua kermaa.

   Lainaa

  15. Tulos: +81 (151 ääntä)
   tunne ton Maaritin. Sillä kasvaa perseessä varvas, on sen takia niin kiukkuinen.

   Lainaa

  16. Tulos: +47 (83 ääntä)
   Maarit... Jospa vaan ottaisitne lääkkeet ja menisit päiväunille. Lohja kiittää.

   Lainaa

  17. Tulos: +89 (105 ääntä)
   Byrokraatti bongattu!

   Lainaa

  18. Tulos: -22 (64 ääntä)
   Mielummin nyrkki perseessä kun asua Lohjalla

   Lainaa

  19. yövuorolainen 22.12.2015 2:51
   Tulos: -27 (83 ääntä)
   Maarit, kertoisitko minkä viranomaisen lupa tähän tarvitaan?

   Lainaa

  20. tarpeeksi vanha 22.12.2015 3:02
   Tulos: +35 (103 ääntä)
   Sen näkee facebookissa kuka lakkaa saamasta...

   Lainaa

  21. Tulos: -28 (252 ääntä)
   Joo ei ruokakaupassakaan duunissa ollessa vanhentuneilla päiväyksillä olleita tuotteita vaan voinut ottaa hyllystä ja jakaa asiakkaille tai kavereille :D Sama kun pakkasesta suli tavaraa niin hävikkiin ne piti löydä, ja varmasti ihan samalla tavoin pitäisi Filmtownissa. Ei herrajumala miten tyhmiä ihmisiä. Maaritilla sitten taas keitti yli kun ihan legittiä neuvoa ei kuunneltu ja sen jälkeen lähti käsistä. Vaikeaa tuo kommunikointi ja järjellä ajattelu nykyään.

   Lainaa

  22. Tulos: -1 (25 ääntä)
   ...joku ei pidä jäätelöstä.

   Lainaa

  23. Tulos: -42 (84 ääntä)
   Elämäm koulu ja hiekkaa pill*ssa on yhtälö tämä.

   Lainaa

  24. Tulos: +179 (229 ääntä)
   Olov: Joo ei ruokakaupassakaan duunissa ollessa vanhentuneilla päiväyksillä olleita tuotteita vaan voinut ottaa hyllystä ja jakaa asiakkaille tai kavereille Sama kun pakkasesta suli tavaraa niin hävikkiin ne piti löydä, ja varmasti ihan samalla tavoin pitäisi Filmtownissa. Ei herrajumala miten tyhmiä ihmisiä. Maaritilla sitten taas keitti yli kun ihan legittiä neuvoa ei kuunneltu ja sen jälkeen lähti käsistä. Vaikeaa tuo kommunikointi ja järjellä ajattelu nykyään.
   Jotenkin uskoisin, että Anulla on tarpeeksi nappuloita päättää tuosta jäätelöiden jakamisesta. Jos ei nyt satu ihan "myymäläpäällikkö"(vai millä nimellä ne filmtownien esimiehet nyt kulkevatkaan) olemaan, niin uskoisin kyseessä kuitenkin olevan suhteellisen pieni työyhteisö ja hyvin todennäköisesti Anulla on valtuudet hoitaa liikettä parhaaksi katsomallaan tavalla. Kyllä ihan ruokakaupassakin vaikkapa kauppias itse saa tehdä päätöksen, että alkaa jakamaan tavaraa pois, jos pakastin hajoaa. Normi kassahenkilö tätä ei saa tehdä, koska liian iso riski siihen että niitä pakastimia alkaa "hajoilemaan" viikoittain kun on paljon työntekijöitä siellä pottia jakamassa.

   Lainaa

  25. Tulos: -9 (27 ääntä)
   Pahemman luokan bootlicker.

   Lainaa

  26. purppurakruunu 22.12.2015 7:11
   Tulos: +69 (87 ääntä)
   Raaka-Arska: Ehkä Maarit vaan vihaa ilmaista jäätelöä todella paljon?
   Katkera maitoallergikko?

   Lainaa

  27. Tulos: +48 (68 ääntä)
   Vaiko dietillä? :)
   purppurakruunu: Katkera maitoallergikko?

   Lainaa

  28. Tulos: +132 (160 ääntä)
   Siellä taas joku lakiasiantuntija pätee :D. Mikään lakihan ei kiellä noita myymästä tai antamasta ilmaiseksi. Ei vaikka "parasta ennen"-päiväys olisi mennyt viikko sitten. Yrityksen politiikka tällaisessa tapauksessa on sitten asia erikseen, mutta siihen ei ulkopuolisilla ole mitään sananvaltaa.

   Lainaa

  29. Tulos: +177 (181 ääntä)
   Meidän kaupasta menee päiväysvanhat ja kaikki muut myytäväksi epäkurantit vielä syömäkelvolliset ruuat ruoka-apuun. Kauppiashan siitä päättää ja käsittääkseni Evira on tämmöseen menettelyyn antanu siunauksensa ilman, että tarvii jokaisen erikseen lupaa kysyä...? Ja ehkäpä Anun pomo (jos siis ei itse ole pomo) oli linjannu, että näin saa tehdä, jos näin sattuu käymään. Ei se oo sen kummempaa.

   Lainaa

  30. Tulos: -44 (86 ääntä)
   Maaritin suurin ongelma pohjimmiltaaon on vaikeus saada orgasmeja.

   Lainaa

  31. Tulos: -4 (60 ääntä)
   Kirsi: Näin meillä täällä sääntö-Suomessa… olikos se nyt Ranska (pahoittelut jos muistan väärin) jossa on tulossa/tuli laki voimaan jossa supermarkettien on laitonta heittää pois vielä syötävää ruokaa, vaan se pitää lahjoittaa hyväntekeväisyyteen tms.? Voitaisiin ottaa mallia.
   Vaikka Suomessa nyt ei ole ruuan roskiin laittaminen laitonta. Mutta on se jo useampi vuosi sitten poistunut se kielto, etteivät kaupat saa antaa tuommoista ruokaa pois hyväntekeväisyyteen. Eri asia on toki noudattaa kaikki liikkeet sitä muutosta, mutta eipä niiden PIDÄkkään sitä noudattaa. Kun ainoa muutos oli se, että sitä ruuan jakamista ei enään kielletty tekemästä.
   Jorma: Jotenkin uskoisin, että Anulla on tarpeeksi nappuloita päättää tuosta jäätelöiden jakamisesta. Jos ei nyt satu ihan “myymäläpäällikkö”(vai millä nimellä ne filmtownien esimiehet nyt kulkevatkaan) olemaan, niin uskoisin kyseessä kuitenkin olevan suhteellisen pieni työyhteisö ja hyvin todennäköisesti Anulla on valtuudet hoitaa liikettä parhaaksi katsomallaan tavalla. Kyllä ihan ruokakaupassakin vaikkapa kauppias itse saa tehdä päätöksen, että alkaa jakamaan tavaraa pois, jos pakastin hajoaa. Normi kassahenkilö tätä ei saa tehdä, koska liian iso riski siihen että niitä pakastimia alkaa “hajoilemaan” viikoittain kun on paljon työntekijöitä siellä pottia jakamassa.
   Toisaalta Filmtown on KEJTU, ja monella ketjulla on omat käytännöt. Ja vaikka kuinka Anu olisi myymäläpäällikkö niin, ketju on se joka sanoo ne ohjeet. Joten silti epäilen, ettei nyt Anulla olisi ollut niitä oikeuksia antaa niitä sulaneita jäätelöitä pois. Eli vaikka vertailuna mainitsemasi ruokakauppa. Anu on todenäköisesti se "normi kassahenkilö" kuin se "kauppias".

   Lainaa

  32. kiva juttu. 22.12.2015 10:10
   Tulos: +14 (30 ääntä)
   Lohja: Mielummin nyrkki perseessä kun asua Lohjalla
   molempi parempi, ainakin maaritin mielestä.

   Lainaa

  33. Kyökkitohtori 22.12.2015 10:22
   Tulos: +116 (124 ääntä)
   Voisin kuvitella että pomo on iloinen kun ei tarvitse huolehtia pakastimellisesta sulanutta jäätelökeittoa...

   Lainaa

  34. Tulos: +43 (51 ääntä)
   No meidän kaupalla kun yksi kylmähylly poksahti yön aikana ei tuotteita saanut myydä ja kaikki "pilalle" menneet tuotteet täytyi merkata vakuutusta varten....

   Lainaa

  35. Tulos: +18 (28 ääntä)
   Muistan jäätelökesäää...

   Lainaa

  36. Tulos: +72 (90 ääntä)
   Maarit lienee näitä ihmisiä, joilta puuttuu sanavarastostaan kokonaan käsite "omavastuu". Jos löytäisi kadulta homeisen mansikan koiranpaskaläjästä ja menisi sen syömään saaden vatsansa kuralle, niin todennäköisesti vaadittaisiin kaupunkia tilille tästä kun kaupungin alueella tapahtui.

   Lainaa

  37. Rampe&Naukkis 22.12.2015 10:56
   Tulos: +103 (111 ääntä)
   EI. KAIKKI ON KIELLETTY.

   Lainaa

  38. Tappajakerma 22.12.2015 11:01
   Tulos: +100 (110 ääntä)
   Ihan oikeasti kiinnostaisi mikä kamala vaara tuossa sulaneessa jäätelössä vaanii. Oletan siis ettei kyseessä ollut vuorokausia lämpimässä lojunut satsi, vaan että sulaminen oli tapahtunut lähituntien aikana (ja ne jäätelöthän säilyvät aika pitkään kylmänä siellä pakastimessa, kunnes joku avaa oven ja lämpö pääsee sisään). Jos yhä kylmä, mutta sulanut jäätelö olis vaarallista olis pikkulasten kuolleisuusluvut ihan eri sfääreissä.

   Lainaa

  39. Tappajakerma 22.12.2015 11:02
   Tulos: +49 (55 ääntä)
   J: Maarit lienee näitä ihmisiä, joilta puuttuu sanavarastostaan kokonaan käsite “omavastuu”. Jos löytäisi kadulta homeisen mansikan koiranpaskaläjästä ja menisi sen syömään saaden vatsansa kuralle, niin todennäköisesti vaadittaisiin kaupunkia tilille tästä kun kaupungin alueella tapahtui.
   Juu, ja mansikanviljelijää, kun ei ole huolehtinut jatkolevitysväylien oikeellisuudesta.

   Lainaa

  40. Tulos: +108 (114 ääntä)
   Kyllä on hyvä että huolehditaan ihmisten terveydestä. HUOMATTAVASTI turvallisempaa sulanut jäätelö olisi ollut jos ensin olisi anottu lupaa viranomaiselta ja odoteltu 2-3 viikkoa lupapäätöstä.

   Lainaa

  41. yli opisto hörho 22.12.2015 11:17
   Tulos: +77 (83 ääntä)
   Minkä vitun takia nykypäivänä SAA ja PITÄÄ pahoittaa mielensä joka helvetin asiasta? Kyllä nyt varmasti rikottiin todella törkeästi lakia ja kaikkia EU:n direktiivejä! Potkut tollaselle ja linnaan pariksi vuodeksi niin oppii!

   Lainaa

  42. Tulos: +85 (89 ääntä)
   Virkatuki: Kyllä on hyvä että huolehditaan ihmisten terveydestä. HUOMATTAVASTI turvallisempaa sulanut jäätelö olisi ollut jos ensin olisi anottu lupaa viranomaiselta ja odoteltu 2-3 viikkoa lupapäätöstä.
   Ja saatu viranomaiselta seuraava päätös: "Elintarvikkeiden ilmaisjakelu ei ole luvanvaraista toimintaa. Sulanutta jäätelöä saa jakaa ilmaiseksi lain puitteissa kunhan vastaanottaja on tietoinen kyseessä olevan sulanut elintarvike, jota ei saa pakastaa uudelleen. Asiakkaalle on myös hyvä kertoa, että tuotteen nauttiminen tapahtuu asiakkaan omalla vastuulla. Jakamiseen tarvitaan myös tuotteen omistajan lupa."

   Lainaa

  43. Tulos: +78 (90 ääntä)
   Panda: No mutta oikeessahan toi Maarit on, ja ainakin joissakin paikoissa pomo ei todellakaan olisi tyytyväinen tuohon menettelyyn, toivottavasti ei tullut Anulle mitään seuraamuksia tuosta, kun ei ilmeisestikkään ollut kysynyt ylemmältä taholta miten saa menetellä. Itse olen ollut huoltoasemalla töissä ja siellä oli selkeät säännöt että kaikki päivämäärän ylittävät tuotteet tai muutenvaan myyntikelvottomat tuotteen laitetaan roskiin, edes itselle ei saa työpäivän jälkeen ottaa edes yhtä pullaa, roskiin vaan.
   Ottaen huomioon pallomme roskautuvan tilan ja sitä rataa, nuorena itse sanoisin että pieni kansalaistottelemattomuus on vain oikein, jospa joskus saataisiin nämäkin säännöt järkevöitettyä.

   Lainaa

  44. Kiitos tästä 22.12.2015 11:37
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Asun Lohjansaaressa ja jäin ilman jätskiä. ;_;

   Lainaa

  45. Tulos: +62 (66 ääntä)
   Noin ei ehkä saisi tehdä, mutta maalaisjärjen käyttö menee joskus sääntöjen edelle. Tuntuu naurettavalta tuhlata ruokaa jos voisi olla tuhlaamattakin.

   Lainaa

  46. purppurakruunu 22.12.2015 13:07
   Tulos: +80 (82 ääntä)
   Kyökkitohtori: Voisin kuvitella että pomo on iloinen kun ei tarvitse huolehtia pakastimellisesta sulanutta jäätelökeittoa…
   Plus ilmainen mainos ja virta uusia ihmisiä, jotka eivät olisi muuten käyneet sisällä (ja samalla huomannut tarjouksia/tutkinut valikoimaa/ehkä jopa vuokrannut tai ostanut jotain). Sanoisin jopa, että älykäs veto laittaa Facebookiin mahdollisimman nopeasti ilmoitus, kun se jäätelösotku nyt kuitenkin siinä käsissä on.

   Lainaa

  47. purppurakruunu 22.12.2015 13:15
   Tulos: +41 (43 ääntä)
   J: Maarit lienee näitä ihmisiä, joilta puuttuu sanavarastostaan kokonaan käsite “omavastuu”. Jos löytäisi kadulta homeisen mansikan koiranpaskaläjästä ja menisi sen syömään saaden vatsansa kuralle, niin todennäköisesti vaadittaisiin kaupunkia tilille tästä kun kaupungin alueella tapahtui.
   Eeeei, kun Maarit ottaa kuvan siitä mansikasta ja vaatii saada tietää, onko kaupungilla lupa jakaa ilmaisia, homeisia mansikoita teillään. "Ei kukaan sua käskenyt syömään sitä, itse otit riskin." Maarit ei välitä --- jos se on ilmainen, sen on pakko olla A+ laatua, tai muuten sen on pakko olla laitonta.

   Lainaa

  48. Tulos: +34 (38 ääntä)
   Oletan, ettei Maaritilla ole mitään tekemistä Filmtownin kanssa, joten höpinät siitä, että onko työnantajan lupa vai ei, voidaan unohtaa. Se on työnantajan ja työntekijän välinen asia. Sitten se toinen juttu, eli jaetaanko tuossa pilaantunutta elintarviketta. Jäätelö on siitä kiitollinen tuote, että pilalle menemisen näkee helposti. Jäätelö on kiinteää -> hyvä. Jäätelö on sulanut -> ei hyvä. Jos pakastin menee rikki mutta kansi pidetään kiinni, jäätelöt säilyvät syöntikuntoisina monta tuntia.

   Lainaa

  49. Super_Factoid 22.12.2015 14:07
   Tulos: +25 (29 ääntä)
   Kyllä Maaritin asenteella lähtee Suomi nousuun!

   Lainaa

  50. Tulos: +28 (30 ääntä)
   Nyt tais joku vetää direktiivejä sieraimiin.

   Lainaa

  51. Tulos: +28 (36 ääntä)
   Kysyisin Maatitilta lupaa omien jäätelöiden syömiseen, jos kotona sattuu pakastin hajoamaan? Mitä sanoo laki? Noudatan tietysti orjallisesti Maaritin kehoitusta!

   Lainaa

  52. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Maarit, ajattele Afrikan nälkäisiä lapsia. :D

   Lainaa

  53. Tulos: +21 (21 ääntä)
   Lohja: Mielummin nyrkki perseessä kun asua Lohjalla
   Taistelu-Jaska! Tri-trii-tri-trii-tri-trii!

   Lainaa

  54. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Olin ennen töissä k-kaupassa ja siellä hajosi pakastin. Pakastin ja siellä olleet ja hieman sulaneet tuotteet korvasi vakuutus.Vakuutusyhtiö määräsi, että tuotteita ei saa antaa tai käyttää mihinkään. Joten roskiin meni altaallinen jäätelöitä yms. Vaikka olisivat olleet vielä syöntikelpoisia.

   Lainaa

  55. Tulos: +42 (52 ääntä)
   Panda: No mutta oikeessahan toi Maarit on, ja ainakin joissakin paikoissa pomo ei todellakaan olisi tyytyväinen tuohon menettelyyn, toivottavasti ei tullut Anulle mitään seuraamuksia tuosta, kun ei ilmeisestikkään ollut kysynyt ylemmältä taholta miten saa menetellä. Itse olen ollut huoltoasemalla töissä ja siellä oli selkeät säännöt että kaikki päivämäärän ylittävät tuotteet tai muutenvaan myyntikelvottomat tuotteen laitetaan roskiin, edes itselle ei saa työpäivän jälkeen ottaa edes yhtä pullaa, roskiin vaan.
   Itse olisin pomona erittäin tyytyväinen ko. menettelyyn. Jäätelö on menossa jokatapauksessa hävikkiin. Liikkeen ensisijainen kauppatavara ei ole jäätelö. Jakamalla ilmaiseksi jäätelö, joka muutoin menossa hävikkiin ja tuottaa tappiota, voidaan se hyödyntää vetämään liikkeeseen potentiaalisia asiakkaita, jotka eivät muuten olisi tulossa sisään. --》Ilmainen jäätelö mahdollistaa muuta liiketoimintaa.

   Lainaa

  56. Tulos: +8 (12 ääntä)
   hmm: Vaikka Suomessa nyt ei ole ruuan roskiin laittaminen laitonta. Mutta on se jo useampi vuosi sitten poistunut se kielto, etteivät kaupat saa antaa tuommoista ruokaa pois hyväntekeväisyyteen. Eri asia on toki noudattaa kaikki liikkeet sitä muutosta, mutta eipä niiden PIDÄkkään sitä noudattaa. Kun ainoa muutos oli se, että sitä ruuan jakamista ei enään kielletty tekemästä. Toisaalta Filmtown on KEJTU, ja monella ketjulla on omat käytännöt. Ja vaikka kuinka Anu olisi myymäläpäällikkö niin, ketju on se joka sanoo ne ohjeet. Joten silti epäilen, ettei nyt Anulla olisi ollut niitä oikeuksia antaa niitä sulaneita jäätelöitä pois. Eli vaikka vertailuna mainitsemasi ruokakauppa. Anu on todenäköisesti se “normi kassahenkilö” kuin se “kauppias”.
   Suomessa ei taida sellaista ruokakauppaa ollakaan joka ei johonkin ketjuun kuuluisi, silti ketjun kauppiaalla on veto-oikeus. Toki tietyt säännöt on mutta aivan joka asiaan ketju ei puutu.

   Lainaa

  57. Marek Warnicki 22.12.2015 23:48
   Tulos: +71 (83 ääntä)
   Hyvä Anu! T. Anun esimies

   Lainaa

  58. Tulos: +48 (58 ääntä)
   Hahaha, tää on yks ihan parhaimmista klassikoista... Eli keski-ikäinen tai sitä vanhempi naishenkilö: "Olen oikeammassa ja mielipiteeni on arvokkaampi kuin sinun, koska olen vanhempi."

   Lainaa

  59. Tammermanni 23.12.2015 8:13
   Tulos: -3 (9 ääntä)
   Lohja: Mielummin nyrkki perseessä kun asua Lohjalla
   Sinäkö siis et asu Lohjalla...

   Lainaa

  60. Tulos: -24 (30 ääntä)
   Panda: No mutta oikeessahan toi Maarit on, ja ainakin joissakin paikoissa pomo ei todellakaan olisi tyytyväinen tuohon menettelyyn, toivottavasti ei tullut Anulle mitään seuraamuksia tuosta, kun ei ilmeisestikkään ollut kysynyt ylemmältä taholta miten saa menetellä. Itse olen ollut huoltoasemalla töissä ja siellä oli selkeät säännöt että kaikki päivämäärän ylittävät tuotteet tai muutenvaan myyntikelvottomat tuotteen laitetaan roskiin, edes itselle ei saa työpäivän jälkeen ottaa edes yhtä pullaa, roskiin vaan.
   Toivottavasti tuli potkut.

   Lainaa

  61. Tulos: -6 (8 ääntä)
   miuku: Suomessa ei taida sellaista ruokakauppaa ollakaan joka ei johonkin ketjuun kuuluisi, silti ketjun kauppiaalla on veto-oikeus. Toki tietyt säännöt on mutta aivan joka asiaan ketju ei puutu.
   Olet toki oikeassa, vaikka "hienosti" toki yhdistit kahden erillisen vastauksen vastaukset toisiinsa.

   Lainaa

  62. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Mielensä pahoittajat...

   Lainaa

  63. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Ahhahahaa toivottavasti Maarit itse näkee tän postauksen täällä :D ni ehkä harkitsee tulevaisuuden keskusteluja kahteen kertaan ;D

   Lainaa

  64. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Tovi sitten sulamisen aloittanut jäätelö onkin huima terveysriski... Tai sitten ei.

   Lainaa

  65. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Tietääköhä Maarit mistä ne kaik ruuat sinne ruokajonoihi tulee :D

   Lainaa

  66. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Anu menetteli jäätelöasiassa oikein mukavasti, kun jakoi muuten hävitykseen joutuvan tuotteen ilmaiseksi. Näin pitäisi mielestäni olla kaikkialla, asiakkaat saa itse päättää ottavatko vastaan ilmaista, kunhan heille kerrotaan totuus (eli pakastin rikki tässä tapauksessa). Toki itse kanssa jos olisin Anun tilalla tämmöisessä tilanteessa, niin ottaisin ensimmäisenä yhteyttä omaan esimieheeni ja kysyisin lupaa. Keskustelusta ei tule ilmi onko Anu menetellyt näin, siksi Maaritkin sai ensikommenteillaan sympatiaa.

   Lainaa

  67. Tulos: -10 (12 ääntä)
   Onko Maarit sosiaalidemokraatti?

   Lainaa

  68. Tulos: -18 (20 ääntä)
   Kyllä Maaritilla on pointti tuossa jutussaan. Työnantaja voi tykätä kakkaa siitä että tuotteita jaetaan ilmaiseksi sen sijaan että heitetään roskiin. Voipi olla paikalliset koltiaiset hankkii pakasteen rikkoutumisen myös seuraavalle viikolle jos siitä saa taas ilmaista jäätelöä. tms. Mutta turha mennä noin pikälle suojallekseen toisia mahdollisilta ongelmiltaan.

   Lainaa

  69. Johannes Lerssi 27.12.2015 0:29
   Tulos: -15 (19 ääntä)
   Marek Warnicki: Hyvä Anu! T. Anun esimies
   Saat potkut. T. Johannes Lerssi, Filmtownin varatoimitusjohtajan apuilaisvarajohtaja.

   Lainaa

  70. Tulos: 0 (10 ääntä)
   Aasiantuntija: Tais Maarit jäädä ilman…
   Eikä pelkästään jäätelöstä puhuta... :')

   Lainaa

  71. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Hienosti on sääntö Suomi saanut Maaritin ehdollistettua.

   Lainaa

  72. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Jotenkin erityisen paljon riepoo, kun kaimat perseilee tällain. Maarit, lopeta. Sä pilaat meidän muiden selväjärkisten Maaritien maineen. - Maarit

   Lainaa

  73. Tulos: -14 (22 ääntä)
   Ikävä kyllä homma on niin, että Maarit on oikeassa. Omalla työpaikallani on esimerkiksi ehdottomasti kielletty jakamasta asiakkaille tuotteita, jotka joutuu muuten heittämään roskiin. Vaikka olisivatkin ihan hyviä. En itse ole sitä mieltä, että tuo käytäntö on hyvä, mutta se vaan on aika yleinen käytäntö.

   Lainaa

  74. laki ei aina määrää 28.12.2015 14:04
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Kyllä Filkkarilainen teki ihan oikein. Lisäksi emme voi tietää millainen jakelupolitiikka missäkin paikoissa on. Joissakin kaupoissakin saa työntekijätkin ottaa itselleen ylijäämiä tai sellaista syötävää, minkä joutuu heittää veks, jos ei ole myyty samana päivänä. Toisekseen, noi jätskit eivät ole sama kuin parasta päivää ennen-menneet. Eivätkä niin nopeasti sula pilalle. Olivat purkkijäätelöitä varmasti, B&J ja vastaavaa merkkiä. Jos saa pomoltaan haukut, niin ei voi mitään mutta teki ihan oikein antaakseen hyvää mieltä asiakkaille. Olettaen tietysti pakastekaapin rikkoutuneen vähän ennen Anun ilmoitusta.

   Lainaa

  75. tellervosta_esciin 30.12.2015 1:25
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Maarit varmaan piti myös huolen, että viranomaiset kävivät sanktiot tuomassa.

   Lainaa

  76. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Itselle ainakin tuli jutusta sellinen fiilis että pakastin on temppuillut jo aikaisemmin. Eli asiasta on voitu keskustella jo etukäteen että miten tilanteessa sitten toimitaan jos pakastin heittää lopullisesti veivinsä.

   Lainaa

  77. Tulos: -14 (18 ääntä)
   Olen hiljattain suorittanut Hygieniaosaamiskortin, joten tiedän, että Maarit on aivan oikeassa puhuessaan tätä asiaa :) MUTTA hänen tapansa kertoa asiaa ei ollut kiltti tai hienovarainen ja hyvin ärsyttävä jatkaessaan vastakkain asettelua. Minulle ainakin kelpaisi ilmainen jäätelö, jos Anu on saanut luvan/uskaltaa ottaa riskin jakaessaan jäätelöä! :)

   Lainaa

  78. Tulos: 0 (8 ääntä)
   Kirsi: Näin meillä täällä sääntö-Suomessa… olikos se nyt Ranska (pahoittelut jos muistan väärin) jossa on tulossa/tuli laki voimaan jossa supermarkettien on laitonta heittää pois vielä syötävää ruokaa, vaan se pitää lahjoittaa hyväntekeväisyyteen tms.?
   Nimenomaan noinpäin sen pitäisi olla. Satun tietämään, että ainakaan K- ja S-ryhmät eivät lahjoita vapaaehtoisesti ylijäämäruokiaan hyväntekeväisyyteen, joten pakottamista selvästi tarvitaan.

   Lainaa

  79. Tulos: +34 (34 ääntä)
   Heips kaikki! Tosiaankin lupa jäätelöiden hävittämiseen oli firman isoilta jehuilta kuin firmalta joka jäätelöt meille myy ;) se kohta jossa asiasta mainitsen ei jostain syystä päätynyt tähän feissarimokaan Terkuin filkkarin myyjä

   Lainaa

  80. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Sisäinen anarkistini raivoaa, on suorastaan jokaisen kansalaisen velvollisuus rikkoa sääntöjä, joissa ei ole mitään tolkkua. Ainahan siihen vedotaan, että "jos kaikki tekisi noin, niin maailma tuhoutuisi". Tämä nyt ei ollut edes lakien vastaista, mutta ihan oikeita idioottimaisia sääntöjä ja lakeja kyllä riittää.

   Lainaa

  81. Tiedän missä asut 16.4.2017 23:21
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Lähtee päivä hyvin käyntiin kun pääsee heti aanusta polkemaan.

   Lainaa

  82. Onnekas norppa 8.4.2023 15:40
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Parhauta nää tietäjät jotka aina tietää kaiken paremmin kuin muut. Jos tulee jotain nokan koputtamista, vois olla hyvä vilkaista peiliin, tarkistaa faktat ja sen jälkeen pistää faktaa esille, ettei tarvii mutuilla. Mutuilenpa nyt sitten itsekin sen verran, että sulava jäätelö ei voi olla mikään hygienia kysymys. Ei jätskiä heitetä roskiin siinä vaiheessa, kun se on alkanut sulaa, vaan syödään nopeammin. Se miten myymälä menettelee myymäkelvottomien tuotteiden kanssa lienee kuitenkin myymälän oma asia. Jos Anu on toiminnallaan ylittänyt toimivaltansa, tuntenee hän sen omassa nahassaan ilman Maaritin toimia. Vitun Maarit.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: Filmtown, videovuokraamo, jäätelö, jätski, pakastin, sulaa, sulanut, elintarviketurvallisuus, direktiivit