Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Kansanedustajista kokko

  Hallitukseen kyrsiintynyt kansa vei kapinoinnin jo aivan uudelle tasolle itsenäisyyspäivänä.
  Suurenna näkymä
  Kansanedustajista kokko

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 67 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1354 (1406 ääntä)
   Aika kalliit kekkerit jos yli 500 miljoonaa on maksanu..

   Lainaa

  2. Tulos: +761 (881 ääntä)
   Eikö ihmiset voisi edes itsenäisyyspäivänä unohtaa politiikan hetkeksi ja juhlia itsenäistä ja vapaata Suomea..

   Lainaa

  3. Tulos: +1137 (1225 ääntä)
   Laskevatko jotkut edelleen markkoja? Miksi?

   Lainaa

  4. Tulos: +463 (529 ääntä)
   Hattu: Laskevatko jotkut edelleen markkoja? Miksi?
   Taitaa olla niitä henkilöitä jotka vastustaa EU:ta ja kaikkea siihen liittyvää.

   Lainaa

  5. Tulos: +503 (551 ääntä)
   "Melkeen 600 markkaa!" ...tai siis pikemminkin vajaat 490 vuoden 2002 markkaa, kun niitä kai kuitenkin tarkoitit?

   Lainaa

  6. Tulos: +982 (1020 ääntä)
   Tulee tosi turvallinen olo, kun nämä "suomen puolustajat" toivovat omalle kansalleen raiskauksia ja räjäytyksiä. En tiedä, ketä tässä pitäisi pelätä, kun saa molemmilta puolilta turpaan. Ryöminkin tästä takaisin sinne kiven alle, missä olen piilotellut tähänkin asti ->

   Lainaa

  7. Tulos: +1063 (1125 ääntä)
   Tähän voit jättää tykkäyksesi Jarkon kommentille.

   Lainaa

  8. Tulos: +678 (712 ääntä)
   En voi sille mitään, mutta on se jännä huomata miten puutteet oikeinkirjoituksessa usein korreloivat sivistyksen ja ihan vain puhtaan järjenkäytön kanssa.

   Lainaa

  9. Tulos: +306 (310 ääntä)
   Pulutossu: En voi sille mitään, mutta on se jännä huomata miten puutteet oikeinkirjoituksessa usein korreloivat sivistyksen ja ihan vain puhtaan järjenkäytön kanssa.
   Ja sitten teinkin itse samanlaisen virheen. Vetäydyn peiton alle häpeämään, mutta toivottavasti ymmärsitte pointtini.

   Lainaa

  10. Tulos: +130 (166 ääntä)
   Onneks ukkini ei enää ole näkemässä tätä menoa. -.- Jos olis niin sanois nuillekki päänaukojille muutaman sanan siitä miksi hän taisteli sodassa itsenäisyyden puolesta ja että miten sitä sitten sodan jälkeen Suomi nousi jaloilleen. Ei...ei näin. Sanaton olo tulee kun lukee näitä juttuja joka puolelta joka päivä. Ei oikein voi välttyäkään, ellei sitten oikeasti erakoidu koko maailmasta johonkin kiven koloon.

   Lainaa

  11. Tulos: +147 (175 ääntä)
   Minulla on vahva epäilys, että voima ei ole vahvana näissä yksilöissä.

   Lainaa

  12. Tulos: +217 (277 ääntä)
   Jos ihmiset haluaa raivota jotain hallituksen linjaa vastaan tai mitä vain vastaan, vuodessa on 364 päivää, jolloin saa osoittaa mieltä ihan vapaasti. Mutta 6.12, Itsenäisyyspäivänä EI mellakoida tai osoiteta mieltä!! Jotain kunnioitusta.

   Lainaa

  13. Tulos: +42 (62 ääntä)
   Jos tähän vois linkata suoraan kuvia niin linkkaisin tämän: http://i1257.photobucket.com/albums/ii513/whitekettu/20151030_012640_zpsnpqs3vn3.jpg

   Lainaa

  14. Tulos: +103 (111 ääntä)
   James: Tulee tosi turvallinen olo, kun nämä “suomen puolustajat” toivovat omalle kansalleen raiskauksia ja räjäytyksiä. En tiedä, ketä tässä pitäisi pelätä, kun saa molemmilta puolilta turpaan. Ryöminkin tästä takaisin sinne kiven alle, missä olen piilotellut tähänkin asti ->
   Saanks mä tulla mukaan?!

   Lainaa

  15. Tulos: +51 (143 ääntä)
   Enpä jaksanut koko linnanjuhlia katsoa, nykyään ne on enemmänkin kauneus- ja tyylikkyys kilpailut kuin juhla Itsenäisyyden kunniaksi.

   Lainaa

  16. Tulos: +86 (92 ääntä)
   James: Tulee tosi turvallinen olo, kun nämä “suomen puolustajat” toivovat omalle kansalleen raiskauksia ja räjäytyksiä. En tiedä, ketä tässä pitäisi pelätä, kun saa molemmilta puolilta turpaan. Ryöminkin tästä takaisin sinne kiven alle, missä olen piilotellut tähänkin asti ->
   Tehkää tilaa minullekin..

   Lainaa

  17. Tulos: +216 (256 ääntä)
   Myötähäpeää herättävää et näil elämäm koululaisil Suomi on nii rakas ja kallis ettei sitä voi pilata monikulttuurisuudella, mut ei kuitenkaan niin kallis ja rakas et osaisi kirjoittaa omaa äidinkieltään ilman kirjoitusvirheitä.

   Lainaa

  18. John Do(p)e 8.12.2015 6:13
   Tulos: -112 (158 ääntä)
   khaleesi: Myötähäpeää herättävää et näil elämäm koululaisil Suomi on nii rakas ja kallis ettei sitä voi pilata monikulttuurisuudella, mut ei kuitenkaan niin kallis ja rakas et osaisi kirjoittaa omaa äidinkieltään ilman kirjoitusvirheitä.
   Toivottavasti tämä viesti on sarkasmia!?

   Lainaa

  19. Tulos: -125 (179 ääntä)
   khaleesi: Myötähäpeää herättävää et näil elämäm koululaisil Suomi on nii rakas ja kallis ettei sitä voi pilata monikulttuurisuudella, mut ei kuitenkaan niin kallis ja rakas et osaisi kirjoittaa omaa äidinkieltään ilman kirjoitusvirheitä.
   Siis nämähän ovat juuri sitä porukkaa, jotka haluamalla haluavat mamuja tänne. Varmaan samoja, jotka hyökkäsi väkivallalla rauhallinen Suomen itsenäisyyskulkueen kimppuun. #unelma

   Lainaa

  20. Pöljä :) 8.12.2015 7:07
   Tulos: 0 (36 ääntä)
   Foliohatut ajattelee taas olevansa muita viisaampia

   Lainaa

  21. Seppo Saviniemi 8.12.2015 8:27
   Tulos: +12 (28 ääntä)
   James: Tulee tosi turvallinen olo, kun nämä “suomen puolustajat” toivovat omalle kansalleen raiskauksia ja räjäytyksiä. En tiedä, ketä tässä pitäisi pelätä, kun saa molemmilta puolilta turpaan. Ryöminkin tästä takaisin sinne kiven alle, missä olen piilotellut tähänkin asti ->
   Hörhö kuin hörhö, saman kolikon eri puoli vain.

   Lainaa

  22. Tulos: +97 (109 ääntä)
   Maisa on näitä elämäm koulu laisia. Ei osata äidinkieltä ja tekstistä tulee siten ennakkokäsitys tyypin älykkyydestä. Tai "älykkyydestä".. "juhlissa olioista" "hallitus porukka" "rikollis järjestö" Miten meni niinku omasta mielestä :-/

   Lainaa

  23. Tulos: +136 (140 ääntä)
   "Juhlissa olioita", olioita juhlissa.

   Lainaa

  24. Tulos: +208 (220 ääntä)
   Aiempien vuosien juhlat ovat maksaneet alle 5 senttiä per suomalainen. En tiedä minkä kunnan hintataso on niin matalalla, että siellä jaksetaan pillastua pienimmän kierrossa olevan rahayksikön menetyksestä, mutta ei viidellä sentillä ainakaan täällä Kehäkolmosen sisäpuolella elämää reteeksi saa. Siitä miten roistot eivät ansaitse juhlia taasen voisin sanoa, että haistakaapa vaikka pitkä paska. Mukanahan oli tänäkin vuonna hienoja suomalaisia yrittäjiä, kuten vaikkapa Varustelekan perustaja. Ja Kyrö Distillery Companyn pääperkele, minkä rukiinen gini on rankattu maailman parhaaksi giniksi joka kilpailussa, mihin vain osallistuu. Samoissa juhlissa olivat sotiemme veteraanitkin, jotka vielä kynnelle kykenivät. Mutta ei anneta tosiasioiden pilata vatipäiden hyvää gruuvia, antaa pellehermannien meuhkata linnanjuhlien huutavasta vääryydestä ja menetetystä viiden sentin latista.

   Lainaa

  25. Tulos: +83 (109 ääntä)
   Ja kuinkas paljon sitten nämä rahasta russuttavat niitä veroja maksavat? Kun vaikka vertaa niihin linnan juhlissa juhlijoihin? Nämä linnaan kutsutut useasti maksavat moninkertaista veroa ja vielä joukossa on paljon niitä, jotka ovat luoneet älyttömän määrän työpaikkoja näille, jotka noista juhlista jaksavat vuodesta toiseen itkeä. Muutenkin tuo linnan juhlien budjetti on jutakuinkin 10e per veronmaksaja, joten ei kai siihen kenenkään budjetti kaadu? Alle 1e/kk.

   Lainaa

  26. Tulos: -24 (68 ääntä)
   Ei oo varaa kinkkuun, mutta nettiin on. OK

   Lainaa

  27. Tulos: +23 (29 ääntä)
   Nipo: Tehkää tilaa minullekin..
   Ja minulle!

   Lainaa

  28. Tulos: +222 (222 ääntä)
   "ykskään ansainnut". Itse luulin nähneeni televisiossa mm. sotaveteraaneja, voimakkaita yhteiskuntavaikuttajia ja sinnikkäitä vapaaehtoistyön toimijoita. Mut olin sit vissii väärällä kanavalla!

   Lainaa

  29. Tulos: -62 (102 ääntä)
   Huomioitko laskuissas sen, ettei ihan kaikki maksa veroja? Vaikka en tiedä, miten todenperäisiä Teron väitteet on, niin ymmärrän, jos veronmaksajia vituttaa se, että niitten rahoilla järjestetään jotain tuollaista, vaikka olisi itsellä miten tiukkaa. Tuo on taas noita kansanedustajien erityisoikeuksia, ne saa kyllä käyttää verorahoja linnan juhliin (joka vääristelee muuten mun mielestä itsenäisyyspäiväntarkoitusta ja tekee siitä jonkun pintaliitäjien juhlan, kun saa hienostella) ja torkkupeittoihin. Vaikka nuo ei nyt niin kamalasti koko valtion budjetissa olisikaan, niin ne on kuitenkin turhia. Jos kaikilla olisi oikeus käyttää verorahoja johonkin turhaan, niin sitten alkaisi näkyäkin jo isommassa mittakaavassa.
   hassu: Aika kalliit kekkerit jos yli 500 miljoonaa on maksanu..

   Lainaa

  30. Tulos: +17 (51 ääntä)
   Jorgo: Ei oo varaa kinkkuun, mutta nettiin on. OK
   en nyt muuten jaksa kommentoida itse mokaa, mutta tälle haluaisin vain vastata sen verran että aika monissa paikoissa (ainakin täällä pk-seudulla) netti kuuluu vuokraan...

   Lainaa

  31. Tulos: +83 (131 ääntä)
   hassu: Aika kalliit kekkerit jos yli 500 miljoonaa on maksanu..
   Ja kas kummaa, olen aina luullut että presidentti kustantaa nämä kekkerinsä ihan itse. Mikä siinä mättää, että kansan pohjasakka valittaa ihan kaikesta, vaikka samat lähdökohdat niillä on ollut kuin kaikilla muillakin: maksuton koulutus, maksuton terveydenhuolto täysi-ikäiseksi saakka, turvallinen kotimaa, mahdollisuus äänestää 18 vuotta täytettyään ja mahdollisuus osallistua yhteiskunnalliseen toimintaan ja vaikuttamiseen. Linnassa juhlii se väki, joka on muutaman tikun pannut yhteiskunnan hyväksi ristiin, ja kotona kadehtii se jengi, jolle Kelan, työkkärin ja sossun lappujen täyttäminen ylittää kyvyt ja taidot.

   Lainaa

  32. Tulos: +75 (85 ääntä)
   Surullisinta on että tämä Maisa on myös käynyt vapaaehtoisena armeijan. Ilmeisesti arvot ovat muuttuneet II/08 palvelukseen astumisen jälkeen. Seuraavassa päivityksessä hän toivoi voivansa muuttaa Venäjälle, koska siellä on asiat paremmin ja kaikki muut, jotka uskoo valtamediaa (hänen linkit ohjaavat MV-lehden sivuille) ovat lampaita. Hieno ihminen.

   Lainaa

  33. Tulos: +82 (82 ääntä)
   hassu: Aika kalliit kekkerit jos yli 500 miljoonaa on maksanu..
   Mutta täytyyhän sen pitää paikkansa, jos kerran Tero on niin netistä lukenut!

   Lainaa

  34. Tulos: +126 (128 ääntä)
   Minkälainen ihminen toivoo jonkun toisen tulevan raiskatuksi?

   Lainaa

  35. Tulos: +58 (68 ääntä)
   Hattu: Laskevatko jotkut edelleen markkoja? Miksi?
   No siis eihän markka-ajan loppumisesta ole vasta kuin 17 vuotta, hinnat ennen/jälkeen on ihan salettiin 1:1 vertailukelpoisia keskenään kato niinqu tiätsä...

   Lainaa

  36. kannattaa varoa 8.12.2015 15:33
   Tulos: +16 (40 ääntä)
   Tööris: Eikö ihmiset voisi edes itsenäisyyspäivänä unohtaa politiikan hetkeksi ja juhlia itsenäistä ja vapaata Suomea..
   Ei kannata edes yrittää. Joku tulkitsee sen kuitenkin vain äärioikeistolaiseksi retoriikaksi ja heittää sinua pullolla päähän.

   Lainaa

  37. Tulos: +91 (99 ääntä)
   Kertaakaan en rintamalla olleelta vaariltani kuullut pahaa sanaa ulkomaalaisista yleisesti - yksilöistä kylläkin, mutta niitä oli suomalaisissakin. Muistanpa hänen joskus maininneen, että menisi mieluusti uudelleenkin taistelemaan, koska pääsi varmistamaan jälkipolville kaiken sen, mistä itse jäi paitsi. Oli harvinaisen ylpeä siitä, mitä lastenlapsista oli kasvanut ja kehotti opiskelemaan, kiertämään maailmaa sekä nauttimaan elämästä. Näin on tehty ja tehdään jatkossakin, omalle lapsellekin tulen opettamaan sen, mistä suomalaisuus ja sisu kumpuaa - se ei todellakaan ole tätä "mamut mäkeen"-meininkiä. Sapettaa, että tuollaisten peelojen takia isänmaallisuus on saanut ihan väärän sävyn. Argh.

   Lainaa

  38. Tulos: +50 (54 ääntä)
   Jorgo: Ei oo varaa kinkkuun, mutta nettiin on. OK
   No jos minun pitäisi jompaan kumpaan rahani käyttää, niin käyttäisin nettiin. Sitä kuitenkin tarvitsee joka päivä, mutta (joulu)kinkku taas ei ole jokapäiväisessa käytössä tarpeen. Sanoisinko että sitä ilmankin elää...

   Lainaa

  39. Tulos: -56 (76 ääntä)
   Tööris: Eikö ihmiset voisi edes itsenäisyyspäivänä unohtaa politiikan hetkeksi ja juhlia itsenäistä ja vapaata Suomea..
   Itsenäinen? Vapaa? Minkälainen kukkahattu siellä kurkkii! Ei päätä järki ainakaan pakota mutta ketäpä nykyään todellisuus kiinnostaa!!

   Lainaa

  40. Tulos: -39 (79 ääntä)
   Masse: Ja kas kummaa, olen aina luullut että presidentti kustantaa nämä kekkerinsä ihan itse. Mikä siinä mättää, että kansan pohjasakka valittaa ihan kaikesta, vaikka samat lähdökohdat niillä on ollut kuin kaikilla muillakin: maksuton koulutus, maksuton terveydenhuolto täysi-ikäiseksi saakka, turvallinen kotimaa, mahdollisuus äänestää 18 vuotta täytettyään ja mahdollisuus osallistua yhteiskunnalliseen toimintaan ja vaikuttamiseen. Linnassa juhlii se väki, joka on muutaman tikun pannut yhteiskunnan hyväksi ristiin, ja kotona kadehtii se jengi, jolle Kelan, työkkärin ja sossun lappujen täyttäminen ylittää kyvyt ja taidot.
   Sinä olet varmaa niitä ihmisiä jotka väittää ettei maailma ole mustavalkoinen mutta tässä asiassa ei ole muuta kuin mustaa ja valkoista! Oletko ikinä ajatellut ihan oikeasti opetella ajattelemaan ja siirtyä todellisuuteen? Heitä helvettiin tuollainen lapsellinen paska että kaikilla on samat lähtökohdat! Suurinpiirtein ne yritetään antaa valtion puolesta mutta missä vaiheessa me muututtiin yksilöistä samaksi harmaaksi massaksi! Vituttaa niin suunnattomasti että sinun kaltaisia saatanan idiootteja on jo 90% kansalaisista!

   Lainaa

  41. Tulos: +13 (21 ääntä)
   elämäm_koulu haisee vahvasti näissä...

   Lainaa

  42. Käyttäjä 8.12.2015 22:30
   Tulos: +58 (70 ääntä)
   keijo: Heitä helvettiin tuollainen lapsellinen paska että kaikilla on samat lähtökohdat! Suurinpiirtein ne yritetään antaa valtion puolesta mutta missä vaiheessa me muututtiin yksilöistä samaksi harmaaksi massaksi!
   Itsekin myönnät, että suurinpiirtein samat lähtökohdat valtion puolesta - mitä ihmettä enemmän valtio voisi tehdä? Ei valtio voi olla koko ajan kädestä pitämässä ja kaikille jakelemassa kaikkea tarvittavaa joulupukin säkistä. Nallekarkit eivät käy tasan, koska se on elämän laki - sille ei kukaan ihminen mahda mitään. Eikä pidäkään. Mitä siitäkin tulisi, jos kaikilla olisi kaikki tismalleen samalla tavoin? Suomi on yksi parhaita maita tässä suhteessa. Kaikille koulutus ja terveydenhuolto, poliisin ja pelastuslaitoksen palvelut ja viranomaisten palvelut samalla tavalla. Huonommat lähtökohdat voi olla jos on vaikka syntynyt köyhään koulutuksesta kiinnostumattomaan perheeseen, vähäpalveluiselle alueelle, tai sairaaksi tai oppimisvaikeukselliseksi...mutta kenen syy? Kenen pitää korvata? Kenen osuutta huononnetaan, jotta mulle lisää nallekarkkeja? Kaikki ei vaan aina ole jonkun syy, josta voi olla katkera ja valittaa kuinka vääryyttä kärsitään. Entäs jos jollain on enemmän fyrkkaa ja parempi työ, mutta ei vaikkapa terveyttä tai rakkautta? Voi olla paljon nallekarkitompi kuin joku köyhä mutta valoisa ja onnellinen.

   Lainaa

  43. Seppo Saviniemi 8.12.2015 23:00
   Tulos: +19 (33 ääntä)
   keijo: Itsenäinen? Vapaa? Minkälainen kukkahattu siellä kurkkii! Ei päätä järki ainakaan pakota mutta ketäpä nykyään todellisuus kiinnostaa!!
   Yhyy. Sniff.

   Lainaa

  44. Tulos: +37 (41 ääntä)
   hassu: Aika kalliit kekkerit jos yli 500 miljoonaa on maksanu..
   Tero todennäköisesti on lukenut että pippalot maksaa 100 euroa/henkilö, tarkoittaen juhlijaa, ei veronmaksajaa. Jos linnaan kutsutaan 2000 vierasta niin lasku on 200 000 euroa. Kuulostaa jo paljon kohtuulisemmalta.

   Lainaa

  45. Tulos: +23 (27 ääntä)
   Mieti, sinä et salli toisen olla sitä mieltä, että Suomi on itsenäinen ja vapaa. Höllää vähän ja suo muillekkin mielipide.
   keijo: Itsenäinen? Vapaa? Minkälainen kukkahattu siellä kurkkii! Ei päätä järki ainakaan pakota mutta ketäpä nykyään todellisuus kiinnostaa!!

   Lainaa

  46. Tulos: +26 (34 ääntä)
   keijo: Sinä olet varmaa niitä ihmisiä jotka väittää ettei maailma ole mustavalkoinen mutta tässä asiassa ei ole muuta kuin mustaa ja valkoista! Oletko ikinä ajatellut ihan oikeasti opetella ajattelemaan ja siirtyä todellisuuteen? Heitä helvettiin tuollainen lapsellinen paska että kaikilla on samat lähtökohdat! Suurinpiirtein ne yritetään antaa valtion puolesta mutta missä vaiheessa me muututtiin yksilöistä samaksi harmaaksi massaksi! Vituttaa niin suunnattomasti että sinun kaltaisia saatanan idiootteja on jo 90% kansalaisista!
   Ajattelutavan yksinkertaisuudesta kertoo kykenemättömyys käsittää, että asiat eivät aina (edes yleensä) jakaudu tasan kahteen osapuoleen. Lieneekö täysin mustavalkoinen ajattelutapa sitten tyhmyyttä, välinpitämättömyyttä, itsepäisyyttä, tai jotain aivan muuta, sitä en osaa sanoa. Kaksi asiaa: a) Asioiden pohtiminen muulta kuin omalta näkökannalta on toisinaan terveellistä. Empatiakyky auttaa. b) Ilmaisu "saatanan idiootti" kertoo enemmän sinusta kuin henkilöstä, jota kyseisellä kuvauksella puhuttelit.

   Lainaa

  47. Tulos: +4 (26 ääntä)
   E: Minkälainen ihminen toivoo jonkun toisen tulevan raiskatuksi?
   Rasisti jonka mielipiteet on ainoat oikeat ja väärinajattelijat (a.k.a. suvakit) sais raiskata ja tappaa nii tajuais neki, saatana.

   Lainaa

  48. Tulos: -37 (49 ääntä)
   Mansikka: Onneks ukkini ei enää ole näkemässä tätä menoa. -.- Jos olis niin sanois nuillekki päänaukojille muutaman sanan siitä miksi hän taisteli sodassa itsenäisyyden puolesta ja että miten sitä sitten sodan jälkeen Suomi nousi jaloilleen. Ei…ei näin. Sanaton olo tulee kun lukee näitä juttuja joka puolelta joka päivä. Ei oikein voi välttyäkään, ellei sitten oikeasti erakoidu koko maailmasta johonkin kiven koloon.
   Ukkis taisteli ryssää vastaan että valtaeliitti voi dokata kansan piikkiin? Kiitti vaari :)

   Lainaa

  49. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Mansikka: Onneks ukkini ei enää ole näkemässä tätä menoa. -.- Jos olis niin sanois nuillekki päänaukojille muutaman sanan siitä miksi hän taisteli sodassa itsenäisyyden puolesta ja että miten sitä sitten sodan jälkeen Suomi nousi jaloilleen. Ei…ei näin. Sanaton olo tulee kun lukee näitä juttuja joka puolelta joka päivä. Ei oikein voi välttyäkään, ellei sitten oikeasti erakoidu koko maailmasta johonkin kiven koloon.
   Samaa ajattelen ja olen kiitollinen siitä, ettei ukkini koskaan käyttänyt nettiä.

   Lainaa

  50. Tulos: +15 (23 ääntä)
   ei niillä veteraaneilla ollu hirveesti vaihtoehtoja kuin sotia tai kuolla. ukki sanoi ettei se ois todellakaan vapaaehtoisesti sinne lähtenyt, ja jos oisi saanu valita uudestaan jälkeenpäin, ei ois menny.

   Lainaa

  51. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Nimi: ei niillä veteraaneilla ollu hirveesti vaihtoehtoja kuin sotia tai kuolla. ukki sanoi ettei se ois todellakaan vapaaehtoisesti sinne lähtenyt, ja jos oisi saanu valita uudestaan jälkeenpäin, ei ois menny.
   toisilla oli ja toisilla ei. minun ukkini meni 17-vuotiaana vapaaehtoisena, ei olisi ollut pakko. Se nyt on selvää, ettei kukaan halua sotia.

   Lainaa

  52. Tulos: +24 (30 ääntä)
   Marsu: Tähän voit jättää tykkäyksesi Jarkon kommentille.
   Kiitos =) T. Jarkko

   Lainaa

  53. Tulos: +9 (23 ääntä)
   Tööris: Eikö ihmiset voisi edes itsenäisyyspäivänä unohtaa politiikan hetkeksi ja juhlia itsenäistä ja vapaata Suomea..
   Ainakaan äärivasemmistolaiset eivät, siellähän ne riehuivat ulkopuolella.

   Lainaa

  54. Tulos: +11 (15 ääntä)
   James: Tulee tosi turvallinen olo, kun nämä “suomen puolustajat” toivovat omalle kansalleen raiskauksia ja räjäytyksiä. En tiedä, ketä tässä pitäisi pelätä, kun saa molemmilta puolilta turpaan. Ryöminkin tästä takaisin sinne kiven alle, missä olen piilotellut tähänkin asti ->
   Onhan siellä vielä tilaa yhdelle?

   Lainaa

  55. Tulos: -12 (16 ääntä)
   Aina ku joku lausuu tän saman tekstin ja valittaa niin saa nauraa miten tekään ette osaa! :D
   khaleesi: Myötähäpeää herättävää et näil elämäm koululaisil Suomi on nii rakas ja kallis ettei sitä voi pilata monikulttuurisuudella, mut ei kuitenkaan niin kallis ja rakas et osaisi kirjoittaa omaa äidinkieltään ilman kirjoitusvirheitä.

   Lainaa

  56. Tulos: -16 (30 ääntä)
   Jos ei ole pakko ja menee vapaaehtoisesri niin sillon on halunut tehdä sen eli sotia eli halunut sotia. Mitään mitä ei ole pakko tehdä ei tehdä jos ei haluta ite tehdä.
   Janni: toisilla oli ja toisilla ei. minun ukkini meni 17-vuotiaana vapaaehtoisena, ei olisi ollut pakko. Se nyt on selvää, ettei kukaan halua sotia.

   Lainaa

  57. Pekka Eerola 10.12.2015 11:40
   Tulos: +3 (17 ääntä)
   khaleesi: Myötähäpeää herättävää et näil elämäm koululaisil Suomi on nii rakas ja kallis ettei sitä voi pilata monikulttuurisuudella, mut ei kuitenkaan niin kallis ja rakas et osaisi kirjoittaa omaa äidinkieltään ilman kirjoitusvirheitä.
   Elämänkoululla on ihmeen negatiivinen sävy, kun joku kertoo käyneensä sitä. Toki on olemassa kahdenlaista elämänkoulua. Toinen on ne joilla ei syystä tai toisesta ole ollut mahdollisuutta käydä kouluja. Ovat sitten omaehtoisesti lukeneet, opiskelleet ja tutkineet maailman asioita ja ovat kiinnostuneita ja valmiita keskustelemaan polttavista aiheista. Heidän sivistystasonsa on varmasti monta kertaluokkaa korkeampi kuin keskimääräisen ylioppilaan. Eriasia on nämä jotka kutsuvat elämänkouluksi sitä, että on aikaansaamaton krooninen epäonnistuja ja juntti. Yleensä syy omaan onnettomuuteen on yhteiskunnassa. Ei morkata elämänkoulua!

   Lainaa

  58. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Internet. Tuo helppo ja vapaa kanava ilmaista itseään.

   Lainaa

  59. Tulos: +14 (20 ääntä)
   Käyttäjä: Itsekin myönnät, että suurinpiirtein samat lähtökohdat valtion puolesta – mitä ihmettä enemmän valtio voisi tehdä? Ei valtio voi olla koko ajan kädestä pitämässä ja kaikille jakelemassa kaikkea tarvittavaa joulupukin säkistä. Nallekarkit eivät käy tasan, koska se on elämän laki – sille ei kukaan ihminen mahda mitään. Eikä pidäkään. Mitä siitäkin tulisi, jos kaikilla olisi kaikki tismalleen samalla tavoin? Suomi on yksi parhaita maita tässä suhteessa. Kaikille koulutus ja terveydenhuolto, poliisin ja pelastuslaitoksen palvelut ja viranomaisten palvelut samalla tavalla. Huonommat lähtökohdat voi olla jos on vaikka syntynyt köyhään koulutuksesta kiinnostumattomaan perheeseen, vähäpalveluiselle alueelle, tai sairaaksi tai oppimisvaikeukselliseksi…mutta kenen syy? Kenen pitää korvata? Kenen osuutta huononnetaan, jotta mulle lisää nallekarkkeja? Kaikki ei vaan aina ole jonkun syy, josta voi olla katkera ja valittaa kuinka vääryyttä kärsitään. Entäs jos jollain on enemmän fyrkkaa ja parempi työ, mutta ei vaikkapa terveyttä tai rakkautta? Voi olla paljon nallekarkitompi kuin joku köyhä mutta valoisa ja onnellinen.
   Joo mutta silti ei voi sanoa, että kaikilla on samat mahdolliauudet menestyä, kun se ei ole totta. Ihan varmasti käyhästä perheestä tulevan ei ole yhtä helppoa hankkia hyvää koulutusta, tai vaikkapa päästä hyvään työpaikkaan. Toisilla on vaikeampaa kun toisilla. Kun itse kamppailee sen kanssa onko varaa opiskella, on helvetin ärsyttävää kun joku tulee lässyttämään, että "mutta kaikki lähetään samalta viivalta, kaikilla on samallaiset mahdollisuudet menestyä". Kyllä köyhästä perheestä tuleva joutuu tekemään pirun paljon enempi töitä menestymisen eteen, siihen kun lisätään vielä oppimisvaikeuksia niin mahdollisuudet alkaa olla aika nollassa. Pitäis keskittyä opiskeluun, mutta kaikki aika menee siihen, kun yrittää selvitä perus arjesta laskuista yms. Terveisin, lukihäiriöinen joten en kaipaa kettuilua kirjoitusvirheistä, niitä varmasti löytyy.

   Lainaa

  60. Tulos: +2 (16 ääntä)
   hmm: Taitaa olla niitä henkilöitä jotka vastustaa EU:ta ja kaikkea siihen liittyvää.
   Eivät ole. Minã lasken aina tiedostaakseni kuinka paljon hintatasomme on nousut enkä ole Eu vastainen. Tyyliin kahvikuppi vuonna nappi 2.50mk ja nyt 2.90e. Ei markka-aikoina kukaan olis maksanut kiltisti kahvikupista n. 15mk ;). Joo tiedän, että rahan arvo ts. laskenut, nykysummilla saa vähemmän kuin kultaisella markalla mutta ei mikään inflaatio/devalvaatio tai muu yhteiskunnallinen ilmiö selitä näin rankkaa hintojen nousua...

   Lainaa

  61. Tulos: +21 (27 ääntä)
   Mursukka: Huomioitko laskuissas sen, ettei ihan kaikki maksa veroja? Vaikka en tiedä, miten todenperäisiä Teron väitteet on, niin ymmärrän, jos veronmaksajia vituttaa se, että niitten rahoilla järjestetään jotain tuollaista, vaikka olisi itsellä miten tiukkaa. Tuo on taas noita kansanedustajien erityisoikeuksia, ne saa kyllä käyttää verorahoja linnan juhliin (joka vääristelee muuten mun mielestä itsenäisyyspäiväntarkoitusta ja tekee siitä jonkun pintaliitäjien juhlan, kun saa hienostella) ja torkkupeittoihin. Vaikka nuo ei nyt niin kamalasti koko valtion budjetissa olisikaan, niin ne on kuitenkin turhia. Jos kaikilla olisi oikeus käyttää verorahoja johonkin turhaan, niin sitten alkaisi näkyäkin jo isommassa mittakaavassa.
   Siis ihan palikkaselvennyksenä se "100 euroa per henkilö" tarkoittaa 100 euroa per VIERAS, siis yhteensä 200 000 euroa, eikä 100 euroa per veronmaksaja niinkuin Tero luuli. Ja vaikka 200 000 euroa voi yksittäisestä ihmisestä kuulostaa sekin hurjalta, on se Suomen budjetissa niin pieni luku ettei se edes näy muuna kuin pyöristysvirheenä. Tässä nyt kuitenkin sentään julhitaan tärkeintä asiaa koko maassa, eli maata itseään, niin ei sitä ihan nyyttikestiperiaatteellakaan kehtaa vetää.

   Lainaa

  62. ei ainakaan kaikki 11.12.2015 22:08
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   hmm: Taitaa olla niitä henkilöitä jotka vastustaa EU:ta ja kaikkea siihen liittyvää.
   Mun äitini laskee. Ja monet vanhat ihmiset laskee. Mun äidillä on vaikeuksia vieläkin hahmottaa rahan arvoa euroissa. (Sillä on pahoja hahmotusvaikeuksia muutenkin.) Voisinkin kuvitella, että osa keski-ikäisistäkään ei vaan osaa oikeen sisäistää euroa, jos matemaattinen hahmotus ei oo vahvuus. Toki vain osalla on näin.

   Lainaa

  63. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Jarkko: Marsu
   Ole hyvä vaan, olet tykkäyksesi ansainnut! :)

   Lainaa

  64. Tulos: +13 (17 ääntä)
   Opiskelija: Joo mutta silti ei voi sanoa, että kaikilla on samat mahdolliauudet menestyä, kun se ei ole totta. Ihan varmasti käyhästä perheestä tulevan ei ole yhtä helppoa hankkia hyvää koulutusta, tai vaikkapa päästä hyvään työpaikkaan. Toisilla on vaikeampaa kun toisilla. Kun itse kamppailee sen kanssa onko varaa opiskella, on helvetin ärsyttävää kun joku tulee lässyttämään, että “mutta kaikki lähetään samalta viivalta, kaikilla on samallaiset mahdollisuudet menestyä”. Kyllä köyhästä perheestä tuleva joutuu tekemään pirun paljon enempi töitä menestymisen eteen, siihen kun lisätään vielä oppimisvaikeuksia niin mahdollisuudet alkaa olla aika nollassa. Pitäis keskittyä opiskeluun, mutta kaikki aika menee siihen, kun yrittää selvitä perus arjesta laskuista yms. Terveisin, lukihäiriöinen joten en kaipaa kettuilua kirjoitusvirheistä, niitä varmasti löytyy.
   Tottahan tämä, mutta tällaisia asioita on vaikea korjata valtion puolesta. Paternalismi, se että valtio loisi "hyvän elämän" kansalaisilleen, kaatuu omaan mahdottomuuteensa siinä, että eri yksilöt haluavat elämältään radikaalisti erilaisia asioita - jopa kyky määritellä, mitä oikeasti elämältä haluaa, kehittyy varsin myöhään. Paras, mitä valtio voi tehdä, on pyrkiä tarjoamaan kaikille tasavertaiset lähtökohdat. Tässäkin on valitettavasti rajoituksia. Niin kauan kuin yksilöillä on oikeus omaisuuteen ja omiin mielipiteisiin, valtion ja lain keinot ovat varsin rajalliset lasten lähtökohtien tasoittamiseen (varsinkin henkisiä lähtökohtia, kuten koulutuksen arvostusta, on hyvin vaikea lähteä ulkopuolelta muuttamaan). Ilman näitä oikeuksia taas yksilön olisi hyvin vaikea saavuttaa elämänsä päämääriä. Täten on toki totta, että eri ihmisillä on erilaiset lähtökohdat, mutta mielestäni valtio tekee jo erinomaisen paljon rajoittuneilla työkaluillaan tilanteen eteen. Tosin esim. peruspäiväraha ja koulutuksen, etenkin erityiskoulutuksen, tukeminen, uudistaminen ja kehittäminen voisi edistää tasa-arvoa entisestään. Vielä enemmän saisi aikaan, jos olisi mahdollista nostaa koulutuksen ja tiedon arvostusta kansan keskuudessa. Tällä hetkellä tuntuu olevan meneillään joku ihmeellinen anti-intellektualismibuumi, joka ei ainakaan korjaa näitä ongelmia. Riippumatta tehdystä työstä, eroja ei kuitenkaan saatane koskaan kokonaan häivytettyä yksilönvapautta rikkomatta. Joten olet toki oikeassa, mutta tämä taitaa olla väistämätön tosiasia ajasta ja paikasta riippumatta.

   Lainaa

  65. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Hattu: Laskevatko jotkut edelleen markkoja? Miksi?
   Me pedantit haluamme huomauttaa, että nykypäivän 100 € vastaa noin 480 markkaa vuonna 2001. http://apps.rahamuseo.fi/rahanarvolaskin#FIN

   Lainaa

  66. Tulos: -4 (4 ääntä)
   hassu: Aika kalliit kekkerit jos yli 500 miljoonaa on maksanu..
   ai Suomessa 5 000 000 veronmaksajaa?

   Lainaa

  67. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Maisa näyttää vastustavan hallitusta jo ihan periaatteesta, riippumatta siitä keitä siellä hallituksessa on tai mitä hallitus tekee. Ehkä Maisa vastustaa koko ideaa että Suomessa ylipäätään on hallitus.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: linnan juhlat, itsenäisyyspäivä, terrorismi, terroristit, mamut, maahanmuuttajat, pakolaiset, turvapaikanhakijat, verot, budjetti