Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sinulle ei ole postia

…koska alkoholisoitunut siskosi pölli ne.
Sinulle ei ole postia

Kelpaako julkaisu etusivulle?

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 36 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: -81 (255 ääntä)
      Olinko ainut, joka jäi tuijottamaan kynttä?

      Lainaa

    2. Tulos: +455 (473 ääntä)
      Aika näppärästi eskaloitui taas poliisitapaukseksi

      Lainaa

    3. Tulos: +149 (199 ääntä)
      Siis kyllähän noi valtakirjat noin periaatteessa pitäs olla, mut ainaki oman kokemuksen perusteella meidän pikku paikkakunnalla en oo tarvinnu ees henkareita (tutut myyjät jotka tietää perheenjäsenet ja iät) ja oon hakenut paketteja milloin isälle, äidille ja mummollekin jopa:D

      Lainaa

    4. Tulos: +621 (647 ääntä)
      Oli nii epämielenkiintosta jankutusta etten ees lukenu loppuun.

      Lainaa

    5. Tulos: +615 (639 ääntä)
      Vain Facebookissa kuva postipaketista johtaa keskusteluun siitä, kuinka kuvitteellinen alkoholistisiskosi vie sinut vararikkoon ja on sinulle velkaa vielä nelikymppisenä. Jos tämä keskustelu olisi jatkunut vielä tunnin, olisi Johannaa siskoineen vaadittu kaltereiden taakse huumeiden salakuljetuksesta.

      Lainaa

    6. Tulos: +312 (324 ääntä)
      Renie: Oli nii epämielenkiintosta jankutusta etten ees lukenu loppuun.
      Et menettäny mitään, tyhmänä luin loppuun koska toivoin loppuvitsiä. Turhaan.

      Lainaa

    7. Tulos: +420 (432 ääntä)
      Ihan btw, tavallisen postipaketin saa luovuttaa kenelle tahansa ilman valtakirjaakin, mikäli hakijalla on mukanaan saapumisilmoitus taikka seurantatunnus. Arvoposti (kirjattu kirje, postivakuutettu kirje/paketti, saantitodistuskirje) vaatii sitten sen valtakirjan. Kuvassa on maksikirjeen saapumisilmoitus, ja sen voi noutaa vaikka naapurin kissan kaima jos haluaa. Huh, pätemisentarpeeni on sammutettu.

      Lainaa

    8. Tulos: +129 (157 ääntä)
      No voi vittu nyt taas näitä ääliöitä. JJFI- koodilla varustetut paketit saa kuka tahansa jolla se koodi on. Olkoon vaikka kirjotettu tussilla käteen. Sitten on erikseen nää kirjatut RR- koodit tai postivakuutetut VV- alkuset jotka saa vaan valtakirjalla tai henkilökohtasesti

      Lainaa

    9. Tulos: +33 (33 ääntä)
      Voi Kusti minkä teit.

      Lainaa

    10. Tulos: +135 (139 ääntä)
      Musta jotenkin tuntuu, että Johanna ei vaan ymmärtänyt, mikä kirjattu kirje on, ja puhui vain tavallisista paketeista.

      Lainaa

    11. Tulos: +46 (60 ääntä)
      Turhauttavan tylsä ja typerä teksti.
      Postipate: Ihan btw, tavallisen postipaketin saa luovuttaa kenelle tahansa ilman valtakirjaakin, mikäli hakijalla on mukanaan saapumisilmoitus taikka seurantatunnus. Arvoposti (kirjattu kirje, postivakuutettu kirje/paketti, saantitodistuskirje) vaatii sitten sen valtakirjan. Kuvassa on maksikirjeen saapumisilmoitus, ja sen voi noutaa vaikka naapurin kissan kaima jos haluaa. Huh, pätemisentarpeeni on sammutettu.
      Ei auta, kun lukijakunta koostuu tietämättömästä sakista. Tosin sen verran minä päden lisää, että seurantatunnuksen lisäksi tarvitaan henkkarit. Huomattaisin myös, että maksikirje yritetään ensisijaisesti toimittaa postilaatikkoon, mutta jos lähetys ei mahdu, viedään se takaisin postiin ja jätetään tuollainen lappu. Sen kanssa paketin tosiaan voi hakea kuka tahansa joka sen postilaatikosta saa. Kannattaa siis pitää hyvää huolta seurantakoodeista ja noutoilmoituksista.

      Lainaa

    12. Tulos: +43 (53 ääntä)
      huoh: Tosin sen verran minä päden lisää, että seurantatunnuksen lisäksi tarvitaan henkkarit. Huomattaisin myös, että maksikirje yritetään ensisijaisesti toimittaa postilaatikkoon, mutta jos lähetys ei mahdu, viedään se takaisin postiin ja jätetään tuollainen lappu. Sen kanssa paketin tosiaan voi hakea kuka tahansa joka sen postilaatikosta saa.
      Jatkopädetään tähän vielä, että kyllä joo, henkkarit tarvitaan toki, mutta se on ihan sama mikä nimi niissä lukee, kunhan naama tästää siihen joka postissa asioi. Eli mun paketin saapi haettua kuka vain OMILLA henkkareillaan jos vain on mun paketin seurantakoodi.

      Lainaa

    13. Seppo Saviniemi 20.10.2015 8:34
      Tulos: -11 (21 ääntä)
      Voi jösses mitä jänkkäämistä. Ja jos nyt vielä aihetta sivuten mössötetään niin ei ole olemassakaan mitään sotua (enää) vaan se on henkilötunnus.

      Lainaa

    14. Tulos: +56 (56 ääntä)
      Postipate: Ihan btw, tavallisen postipaketin saa luovuttaa kenelle tahansa ilman valtakirjaakin, mikäli hakijalla on mukanaan saapumisilmoitus taikka seurantatunnus. Arvoposti (kirjattu kirje, postivakuutettu kirje/paketti, saantitodistuskirje) vaatii sitten sen valtakirjan. Kuvassa on maksikirjeen saapumisilmoitus, ja sen voi noutaa vaikka naapurin kissan kaima jos haluaa. Huh, pätemisentarpeeni on sammutettu.
      Hyvä Pate, just näin. Alkaa noita lakiasiantuntijoita olla vähän liikaa nykyään kun kaikki on laitonta ja kaikessa rikotaan lakia.

      Lainaa

    15. Tulos: -5 (15 ääntä)
      KAmeroissa on kuvanlaatu niin huonoa, ettei niistä selvää saa. Isossa osassa paikoista, kameran kuvaamat pysyy tallessa 3vrk, jonka jälkeen ne tuhotaan.

      Lainaa

    16. Tulos: +11 (23 ääntä)
      jukkapalmu: No voi vittu nyt taas näitä ääliöitä. JJFI- koodilla varustetut paketit saa kuka tahansa jolla se koodi on. Olkoon vaikka kirjotettu tussilla käteen. Sitten on erikseen nää kirjatut RR- koodit tai postivakuutetut VV- alkuset jotka saa vaan valtakirjalla tai henkilökohtasesti
      Kiitos! Ja mä en vaan käsitä sitä, että miten keskusteluun osallistuneista ihmisistä ei kukaan tuotakaan tiennyt? Ei siis tarvitse olla mikään postin työntekijä tietääkseen asiaa (mikäli tilailee alvariinsa paketteja, kuten ymmärtääkseni moni keskustelijoista tekee). Omasta viimeisimmän paketin noudosta on jo tovi aikaa ja en tiedä, ovatko käytännöt muuttuneet, mutta mun käsittääkseni kirjaamattomia paketteja noutaessa ei kysellä mitään henkkareitakaan. Lappu virkailijan kouraan ja täts it.

      Lainaa

    17. Tulos: +29 (29 ääntä)
      Sprinkles: Omasta viimeisimmän paketin noudosta on jo tovi aikaa ja en tiedä, ovatko käytännöt muuttuneet, mutta mun käsittääkseni kirjaamattomia paketteja noutaessa ei kysellä mitään henkkareitakaan. Lappu virkailijan kouraan ja täts it.
      Viimeksi kun itse hain postista paketin, oli kyseessä ulkomailta tullut kirje, joka ei mahtunut postilaatikkoon. Tämän sai kyllä haettua ihan pelkällä tuolla lapulla, ilman henkkareita. Postipakettien kanssa seurantakoodi+henkkarit on riittäny vaikka ei olisikaan omalla nimellä tullut paketti. Kirjattu kirje on sitten erikseen. Saapumisilmoituksessa mielestäni lukee mikäli henkkarit on tarpeen esittää pakettia/kirjettä noutaessa.

      Lainaa

    18. Tulos: +21 (21 ääntä)
      Jaa, hain mäki just eilen ei-mulle osoitetun postipaketin. Henkkarit piti näyttää ja allekirjotus tehd. Ei ollu ees sukuu. Kirjatut o asia iha erikseen, muute riittää kenen vaa henkkarit ja allekirjotus.

      Lainaa

    19. Tulos: +14 (16 ääntä)
      huoh: Turhauttavan tylsä ja typerä teksti. Ei auta, kun lukijakunta koostuu tietämättömästä sakista. Tosin sen verran minä päden lisää, että seurantatunnuksen lisäksi tarvitaan henkkarit. Huomattaisin myös, että maksikirje yritetään ensisijaisesti toimittaa postilaatikkoon, mutta jos lähetys ei mahdu, viedään se takaisin postiin ja jätetään tuollainen lappu. Sen kanssa paketin tosiaan voi hakea kuka tahansa joka sen postilaatikosta saa. Kannattaa siis pitää hyvää huolta seurantakoodeista ja noutoilmoituksista.
      Paitsi että nykyään maksikirjeet pääsääntöisesti tuodaan suoraan postiin.

      Lainaa

    20. Tulos: -6 (6 ääntä)
      wath?

      Lainaa

    21. Tulos: +59 (65 ääntä)
      Se muuten on jännä tuo, miten ihmiset oikeasti haluaa näyttää toisten henkkareita. Monta kertaa kävi viime kesänä postissa sellaisia tapauksia, että Matti tuli hakemaan Tepon postia. Minä kysyin henkkareita, ja Matti sanoi: "Mä voin näyttää nää Tepon henkkarit, niin tiiät, että mä saan oikeesti hakea tuon paketin." Ja sitten kun paketin nouto pitäisi kuitata, Matti kysyy, kirjottaako se oman vai Tepon nimen. Miten ei voi aikuiset ihmiset tajuta, mikä idea on henkkareilla ja nimmarilla??? Ja toinen, mitä tapahtuu vielä enemmän, on kun ihan tuntemattomilla asiakkailla ei olekaan niitä henkkareita ja sitten ne alkaa räyhäämään, kun niitä kysytään. Ja vieressä oleva Teppo (jolla ei sillä kertaa ole mitään tekemistä paketin kanssa) todistaa siinä innokkaasti, että kyllä se vaan Matti on. Ironista asiassa on, että jos kyseessä on normaalipaketti, niin Teppo voisi vaikka näyttää omat henkkarit, jos ne sattuu olemaan mukana, ja kuitata ite Matin paketin.

      Lainaa

    22. Tulos: +26 (30 ääntä)
      Seppo Saviniemi: Voi jösses mitä jänkkäämistä. Ja jos nyt vielä aihetta sivuten mössötetään niin ei ole olemassakaan mitään sotua (enää) vaan se on henkilötunnus.
      Yllättävän moni puhuu vieläkin sosiaaliturvatunnuksesta, vaikka se on ollut virallisesti henkilötunnus jo yli 40 vuotta eli vuoden 1971 alusta. Henkilötunnus ei myöskään ole millään tavalla salaista tietoa, vaikka sitä jotkut luulevatkin jonkinlaiseksi salasanaksi. Ei sitä silti kannata turhanpäiten levitellä, koska henkilötietojen tarpeeton levittely helpottaa identiteettivarkautta.

      Lainaa

    23. Tulos: -15 (29 ääntä)
      Tuo postissa juuri vituttaakin. Äitini asuu postia vastapäätä, ja olen käynyt kyseisessä asiamiespostissa 20 vuotta. Silti jaksavat aina kysellä ne henkkarit. Saisi olla edelleen se, että jos postin väki tuntee hakijan, niin ei tarvitsisi olla henkkareita mukana. Vanhaan hyvään aikaan pankissa toimi sama homma: rasti ruutuun "asiakas tunnettu".

      Lainaa

    24. Tuleva Rakennusmestarinainen 20.10.2015 12:35
      Tulos: -5 (19 ääntä)
      Pipsa on väärässä. Alaikäisen paketin saa hakea vanhempi ilman valtakirjaa. Muutoin tarvitaan valtakirja. Paitti jos assuu pienellä paikkakunnalla, jossa kaikki tuntee kaikki. Valtakirja voi olla käsin tai koneella kirjotettu, mutta siihen tullee laittaa sotu, päivämäärä ja allekirjotukset.

      Lainaa

    25. Tulos: +11 (15 ääntä)
      Tuleva Rakennusmestarinainen: Pipsa on väärässä. Alaikäisen paketin saa hakea vanhempi ilman valtakirjaa. Muutoin tarvitaan valtakirja. Paitti jos assuu pienellä paikkakunnalla, jossa kaikki tuntee kaikki. Valtakirja voi olla käsin tai koneella kirjotettu, mutta siihen tullee laittaa sotu, päivämäärä ja allekirjotukset.
      Oikeastaan terveisin pipsa voin kokemuksesta kertoa ettei ainakaan Espoossa äiti pystynyt hakea mun pakettia postista vaikka olin alaikäinen. Ja täälläkin kommentoijat ei oo tajunnu et ainaki itse ja aika moni muu puhu vaan kirjatuista kirjeistä

      Lainaa

    26. Tulos: +8 (10 ääntä)
      tiainen: Musta jotenkin tuntuu, että Johanna ei vaan ymmärtänyt, mikä kirjattu kirje on, ja puhui vain tavallisista paketeista.
      Kuvassa on maksikirje ja sen saa hakea kuka vaan lähetystunnuksella tai tuolla lapulla.

      Lainaa

    27. Tulos: -33 (37 ääntä)
      Pipsa: Oikeastaan terveisin pipsa voin kokemuksesta kertoa ettei ainakaan Espoossa äiti pystynyt hakea mun pakettia postista vaikka olin alaikäinen. Ja täälläkin kommentoijat ei oo tajunnu et ainaki itse ja aika moni muu puhu vaan kirjatuista kirjeistä
      sinä nyt puhuit vaa sinun vaikeasta elämästä ja hait huomiota. Voi pipsapossua ku isä on alkoholisti ja äiti lähes sokea. sniif. auttakaamme kaikki pipsaa ettei tartte netissä hakee huomiota.

      Lainaa

    28. Tulos: +10 (16 ääntä)
      Soppaa varmaan hämmentää vielä se, että ku näitä paketteja tulee myös ärrälle ja siwaan, niin sieltä ei sitten saakaan ilman valtakirjaa vaikka vastaavan paketin kun tilaa toimituksen postiin niin saa :D (kokemusta on, poikaystävälle ei luovutettu ärrällä mun pakettia kun ei ollu valtakirjaa mukana).

      Lainaa

    29. Tulos: +8 (8 ääntä)
      Onko pakko laittaa toimitusosoitteeseen vain oma nimi? Itse ainakin laitan molempien etunimet postin ohjeen mukaan (nimi tai nimi2 sukunimi) jos epäilen etten itse pääse pakettia hakemaan, mutta vaimo pystyy.

      Lainaa

    30. Tulos: +8 (12 ääntä)
      Jos tuohonkin täysin elämättömään jaamisteluun käytetty aika olisi käytetty johonkin hyödylliseen niin... No, sama pätee kyllä myös tämän mokan lukemiseen ja sen kommentointiin.

      Lainaa

    31. Tulos: -5 (7 ääntä)
      äiti tilas joskus paketin kotiin, muttei voinu sitä ite vastaanottaa sillähetkellä. se oli kirjottanu jonkulaisen lapun että "x henkilö ottaa vastaan paketin, tässä tilaajan puh numero" tai jotain tollasta, en nyt muista. sit ku se paketti tuli ja allekirjotin sen ni kysyin tarviiko näyttää henkkareita, ni ei tarvinnu. onko tää nyt sama tilanne?

      Lainaa

    32. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Nimi: äiti tilas joskus paketin kotiin, muttei voinu sitä ite vastaanottaa sillähetkellä. se oli kirjottanu jonkulaisen lapun että “x henkilö ottaa vastaan paketin, tässä tilaajan puh numero” tai jotain tollasta, en nyt muista. sit ku se paketti tuli ja allekirjotin sen ni kysyin tarviiko näyttää henkkareita, ni ei tarvinnu. onko tää nyt sama tilanne?
      minun mielestä jos paketti tuodaan kotia nii sen voi vastaanottaa se henkilö kuka siellä sattuu avaa oven. Oli se sitte sinä joka asut siellä tai naapurin pasi tai salla joka on lainaamassa sokeria. Nehän ei siis kysy henkkareita tai mtn siinä ovella että voisit vaikka sanoa jos se äitilles tulis ja olisit nainen että oot se henkilö kelle sen pitiki tulla ja rustata siihen jotai suttua.

      Lainaa

    33. Tulos: +6 (10 ääntä)
      Järkevää kyllä laittaa facebookin pakettikoodeja joita ei ole vielä noutanut.

      Lainaa

    34. Tulos: +8 (10 ääntä)
      hhmm: minun mielestä jos paketti tuodaan kotia nii sen voi vastaanottaa se henkilö kuka siellä sattuu avaa oven. Oli se sitte sinä joka asut siellä tai naapurin pasi tai salla joka on lainaamassa sokeria. Nehän ei siis kysy henkkareita tai mtn siinä ovella että voisit vaikka sanoa jos se äitilles tulis ja olisit nainen että oot se henkilö kelle sen pitiki tulla ja rustata siihen jotai suttua.
      Näin juuri. Tilanne on sama kuin muutenkin postin kanssa, eli jos on asunnossa sisällä, oletettavasti pääsee käsiksi sinne tulevaan postiin. Kaikki toimitetaan osoitteen mukaan, ei minkään henkilön mukaan, koska postia on vähän vaikea keskimäärin siten toimittaa. Sitten erikseen ovat esimerkiksi kirjatut kirjeet, postivakuutetut yms., joihin lähettäjä voi määritellä "vain vastaanottajalle henkilökohtaisesti", jolloin sitä ei voi kuitata kukaan muu kuin lappuun kirjoitettu vastaanottaja.

      Lainaa

    35. Tulos: +4 (6 ääntä)
      Yksi alkaa jauhamaan kirjatusta kirjeestä ja muut puhuu tavallisesta paketista. Tavallinen paketti annettaan kenelle tahansa, joka osaa tulla sitä lähetystunnuksen kanssa hakemaan ja todistaa henkilöllisyytensä.

      Lainaa

    36. Tulos: +7 (9 ääntä)
      jessejee: Järkevää kyllä laittaa facebookin pakettikoodeja joita ei ole vielä noutanut.
      Hyvä huomio, tuolla koodillahan kuka vaan olisi voinut hakea paketin, tosin kiinnihän siitä jää, paitsi jos on jonku toisen henkkarit käytössä.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: posti, kirjattu kirje, paketti, henkilöllisyys, henkilötodistus, kirjesalaisuus, sisko, laki, rikos, seuranta