Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Nainen vastaan ötökkä

Mikä avuksi, kun hyönteinen hyökkää eikä siihen tehoa edes imuri?
Suurenna näkymä
Nainen vastaan ötökkä

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 58 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. töttöröö 8.9.2015 1:06
   Tulos: +678 (718 ääntä)
   Voi hyväinen aika sentään..

   Lainaa

  2. Tulos: +783 (889 ääntä)
   Kuinka Anniina on saanut lapsen tehtyä, kun siinä hommassa niitä pikku ötököitä on useampi kappale?

   Lainaa

  3. Tulos: +819 (833 ääntä)
   Polta koko talo, problem solved.

   Lainaa

  4. Tulos: +431 (497 ääntä)
   Näin se ihminen vieraantuu luonnosta.

   Lainaa

  5. Tulos: +50 (432 ääntä)
   Ei vittu sillä on lapsi :(

   Lainaa

  6. Kylmä Pieru 8.9.2015 1:29
   Tulos: +659 (813 ääntä)
   Hei älkääs nyt. Pelkoja on monenlaisia ja jos pelkää ötököitä niin heille se pelko on todella suuri. Anniina kuitenki sai avun pojilta ja teki hyväntyön antamalla vielä palkkion. Kaikki voitti paitsi ötökkä.

   Lainaa

  7. Tulos: +391 (455 ääntä)
   mäå pwlkään perhosia. en tiedä, mistä pelko juontaa juurensa, mutta en pysty asialle tekemään mitään. jos perhonen tulee lähelle, olen paniikissa. jos perhonen menee kotiini sisälle, mä odotan ulkopuolella, kunnes joku hoitaa homman. perheeni tietää tän pelkoni ja vittuilee mulle jatkuvasti. mä saan yleensä perhoskortteja syntymäpäivinäni. =D

   Lainaa

  8. Lähettäjä 8.9.2015 1:45
   Tulos: +166 (180 ääntä)
   Harmi kun juttuun ei mahtunut mukaan naisen harkitsema poismuutto asunnosta (kyllä, hämähäkin takia) :D

   Lainaa

  9. sisuliini 8.9.2015 3:30
   Tulos: +506 (522 ääntä)
   Miksi se imuroi ötököitä? Meillä kun kävelee esim hämähäkki lattialla, niin revitään vaan se vanha parketti pois ja asennetaan uusi.

   Lainaa

  10. Tulos: +161 (211 ääntä)
   ...tää meni ehkä vähän liioitelluksi. Mitä jos hakisit ammattiapua tuohon pelkoon? Tai kissan? Kissat tykkää tappaa pikku elukoita.

   Lainaa

  11. Örkkimörkki 8.9.2015 7:09
   Tulos: +215 (231 ääntä)
   Mauno: …tää meni ehkä vähän liioitelluksi. Mitä jos hakisit ammattiapua tuohon pelkoon? Tai kissan? Kissat tykkää tappaa pikku elukoita.
   Kissa on kätevä! Itse inhoan hämähäkkejä (en pelkää, joskus pelkäsin) mutta en oikein tykkää tappaakaan niitä, joten usutan kissani aina niiden kimppuun :D Muita ötököitä katti ei valitettavasti syö, leikkii vain hetken ja päästää pakoon. Mutta ihan vakavasti. Järkyttävä ötökkäpelko saattaa kuulostaa absurdille, mutta sille ei silti pitäisi nauraa tai haukkua toista. Koskaan ei tiedä, onko kyse säälittävästä ylireagoinnista ja hienohelmailusta vai todellisesta fobiasta. Itse esimerkiksi pelkään kuollakseni matoja ja kaikkea luikertelevaa - pelkkä ajatuskin siitä, että sellainen koskettaisi saattaa aiheuttaa pahan paniikkikohtauksen. Ammattiapukaan ei aina poista pelko, opettaa vain elämään sen kanssa.

   Lainaa

  12. Naked Mike 8.9.2015 7:09
   Tulos: +96 (120 ääntä)
   Itseä pelottaisi enemmän lasten houkuttelu rahalla asuntooni kuin ötökkä.

   Lainaa

  13. En pelkää 8.9.2015 8:15
   Tulos: -154 (190 ääntä)
   Pelkoon on lääke: kunnon selkäsauna. Annostus vain vaihtelee yksilöstä toiseen.

   Lainaa

  14. Tulos: +109 (143 ääntä)
   Entisenä ötökkäkammoisena oletan tämän kyseisen pelon johtuvan useimmissa tapauksissa siitä, että ollaan järjestelmällisesti opeteltu (vaikka ehkä alitajuisesti) siihen, että ötökät on ällöjä ja pelottavia. Myönnettäköön, että jokin suriseva olio lentämässä kohti naamaa tai pienien jalkojen tunne iholla voi säikäyttää pahasti ihan ilman mitään erityistä fobiaa. Mutta suomen hyönteisistä kun ei tarvitse rationaalisesti pelätä oikeastaan yhtäkään, ehkä sitten jos ötökänpistoille on allerginen. Korjatkaa jos olen väärässä, en kuitenkaan ole hyönteistieteilijä.

   Lainaa

  15. Tulos: 0 (64 ääntä)
   Mauno: …tää meni ehkä vähän liioitelluksi. Mitä jos hakisit ammattiapua tuohon pelkoon? Tai kissan? Kissat tykkää tappaa pikku elukoita.
   Kai se pelkää kissojakin...

   Lainaa

  16. kiikiiconfused 8.9.2015 8:32
   Tulos: +22 (66 ääntä)
   Örkkimörkki: Kissa on kätevä! Itse inhoan hämähäkkejä (en pelkää, joskus pelkäsin) mutta en oikein tykkää tappaakaan niitä, joten usutan kissani aina niiden kimppuun Muita ötököitä katti ei valitettavasti syö, leikkii vain hetken ja päästää pakoon. Mutta ihan vakavasti. Järkyttävä ötökkäpelko saattaa kuulostaa absurdille, mutta sille ei silti pitäisi nauraa tai haukkua toista. Koskaan ei tiedä, onko kyse säälittävästä ylireagoinnista ja hienohelmailusta vai todellisesta fobiasta. Itse esimerkiksi pelkään kuollakseni matoja ja kaikkea luikertelevaa – pelkkä ajatuskin siitä, että sellainen koskettaisi saattaa aiheuttaa pahan paniikkikohtauksen. Ammattiapukaan ei aina poista pelko, opettaa vain elämään sen kanssa.
   Kyllä niistä peloistakin voi päästä.

   Lainaa

  17. Tulos: +30 (40 ääntä)
   Mauno: …tää meni ehkä vähän liioitelluksi. Mitä jos hakisit ammattiapua tuohon pelkoon? Tai kissan? Kissat tykkää tappaa pikku elukoita.
   Jos nyt on mennyt lajimääritys oikein, niin ei se kissakaan sitä ota kiinni kuin kerran. Meinaan vain että lude pölläyttää jotain mukavan makuista nestettä kun joutuu uhkatuksi. Mistäkö tämän, meidän kissa päätti kertaalleen parvekkeelta napata semmosen vihreän lutikan kiinni, oli muuten kova vauhti kun elukka lähti karkuun :D

   Lainaa

  18. Tulos: +122 (164 ääntä)
   E: Entisenä ötökkäkammoisena oletan tämän kyseisen pelon johtuvan useimmissa tapauksissa siitä, että ollaan järjestelmällisesti opeteltu (vaikka ehkä alitajuisesti) siihen, että ötökät on ällöjä ja pelottavia. Myönnettäköön, että jokin suriseva olio lentämässä kohti naamaa tai pienien jalkojen tunne iholla voi säikäyttää pahasti ihan ilman mitään erityistä fobiaa. Mutta suomen hyönteisistä kun ei tarvitse rationaalisesti pelätä oikeastaan yhtäkään, ehkä sitten jos ötökänpistoille on allerginen. Korjatkaa jos olen väärässä, en kuitenkaan ole hyönteistieteilijä.
   Että ihan järjestelmällisesti on opeteltu pelkäämään? Oletko ikinä kuullut fobioista? Esimerkiksi araknofobiasta, se on itseasiassa aika yleinen. Fobiasta kärsivä kyllä tietää että se pelkoa aiheuttava asia ei ole oikeasti vaarallinen, vaikkapa juuri ötökät tai vaikka banaani. Kyllä, banaanifobiasta kärsiviä ihmisiä on olemassa. Se kauhu, mitä esim hämähäkki aiheutta araknofoobikolle on aivan eri asia kuin fobiasta kärsimättömän ihmisen hienoiset inhonväristykset. Ihminen tietää kyllä että pelko ei ole rationaalista, se pikku öttiäinen ei millään tapaa uhkaa hänen terveyttään saati henkeään, mutta siitä huolimatta hän on kauhuissaan. Itsekin fobiasta kärsivänä voin kertoa että mikään ei raivostuta enempää kuin ihminen joka tulee kertomaan suurena uutisena että, eihän noita tarvitse pelätä, ei ne sulle mitään tee. No shit, sherlock! Tuo jutun ötökkäkammoinen vaikuttaa toisten mielestä hysteerikolta ja typerältäkin, mutta minä tiedän tasan miltä hänestä tuntuu. Itseäni eivät perusötökät häiritse, mutta jos verhoissani kiipeilisi hämähäkki...

   Lainaa

  19. Tulos: +44 (84 ääntä)
   Itsellä katosi kaikki ötökkäkammo siinä vaiheessa kun niitä elukoita joutui nyppimään lapsista irti, ja kun ne kantoivat niitä hikisissä kätösissään äidille. Niilläkin on ainoa elämä menossa, ja niitä kohdatessa voisi suhtautuminen lähteä vaikka elämän kunnioittamisesta. Ötökkäkirja ja tunnistusharjoitukset karkottavat pelon, samoin makrokuvan katseleminen suurennettuna näytöltä. Hienoja yksityiskohtia ja värejä on ötököissä. Hämähäkillä liuta silmiä, heinäsirkalla kyljessä aukkoja ja varsin karvaiset sääret kummallakin.

   Lainaa

  20. Tulos: -14 (88 ääntä)
   töttöröö: Voi hyväinen aika sentään..
   Ötököistä pääsee eroon väkivallattomalla juomalasi-postikorttimenetelmällä. Lasi päälle, kortti alle ja kannetaan ulos ynnä toivotetaan turvallista matkaa. Tuo imurikonsti voidaan lukea eläinrääkkäykseksi ja on sellaisenaan rikos, vaikka harvoin kai yksittäisten hyönteisten kohtalo oikeuslaitosta kiinnostaa. Fobioista eroon pääsyyn tarvitaan psykoterapiaa, joka maksaa 40-100 euroa tunti. Tai sitten ihan terveen järjen voittoa mielen sairaasta osasta, joka paremman tekemisen puutteessa keksii turhia ja älyttömiä pelkoja.

   Lainaa

  21. Tulos: -7 (61 ääntä)
   Joska: Että ihan järjestelmällisesti on opeteltu pelkäämään? Oletko ikinä kuullut fobioista? Esimerkiksi araknofobiasta, se on itseasiassa aika yleinen. Fobiasta kärsivä kyllä tietää että se pelkoa aiheuttava asia ei ole oikeasti vaarallinen, vaikkapa juuri ötökät tai vaikka banaani. Kyllä, banaanifobiasta kärsiviä ihmisiä on olemassa. Se kauhu, mitä esim hämähäkki aiheutta araknofoobikolle on aivan eri asia kuin fobiasta kärsimättömän ihmisen hienoiset inhonväristykset. Ihminen tietää kyllä että pelko ei ole rationaalista, se pikku öttiäinen ei millään tapaa uhkaa hänen terveyttään saati henkeään, mutta siitä huolimatta hän on kauhuissaan. Itsekin fobiasta kärsivänä voin kertoa että mikään ei raivostuta enempää kuin ihminen joka tulee kertomaan suurena uutisena että, eihän noita tarvitse pelätä, ei ne sulle mitään tee. No shit, sherlock! Tuo jutun ötökkäkammoinen vaikuttaa toisten mielestä hysteerikolta ja typerältäkin, mutta minä tiedän tasan miltä hänestä tuntuu. Itseäni eivät perusötökät häiritse, mutta jos verhoissani kiipeilisi hämähäkki…
   Kuten sanoin; "useimmissa" tapauksissa. En missään vaiheessa sanonut ettei kellään ötököistä pelkäävällä henkilöllä voisi olla ihan oikeaa fobiaa. Älä kultapieni ota niin henkilökohtaisesti. Pointti kun kuitenkin taisi olla, että kaikki jotka kokevat jonkin tasoista pelkoa tai ällötystä hyönteisiä kohdatessaan eivät välttämättä ole foobikkoja, ja kyseisistä reaktioista on mahdollista päästä eroon, jos näin on. Itse koen käsittämättömiä inho- ja pelkotiloja kohdatessani ihan tavallisia ihmisvauvoja. Mitä olikaan se puhe niistä fobioista?

   Lainaa

  22. Tulos: -7 (33 ääntä)
   Jorkku: Kai se pelkää kissojakin…
   Juu ei käy kissatkaan, kaikki eläimet ovat kamalia.

   Lainaa

  23. Tulos: +14 (34 ääntä)
   Mauno: …tää meni ehkä vähän liioitelluksi. Mitä jos hakisit ammattiapua tuohon pelkoon? Tai kissan? Kissat tykkää tappaa pikku elukoita.
   Ei hätää ostin hyönteistorjujan joka toimii ultraäänellä!

   Lainaa

  24. Tulos: -60 (76 ääntä)
   Lähettäjä: Harmi kun juttuun ei mahtunut mukaan naisen harkitsema poismuutto asunnosta (kyllä, hämähäkin takia)
   Homo

   Lainaa

  25. Tulos: +25 (31 ääntä)
   Jaahas. Ja mä luulin pelkääväni ötököitä, kun en uskalla paljain käsin hankkiutua niistä eroon.

   Lainaa

  26. mörökölli minut vieköön 8.9.2015 10:56
   Tulos: +46 (64 ääntä)
   Itse väistelen imuroidessani hämähäkkejä, siivoan vain enimmät verkot. Nurkassa verkkoaan kutova häkki on huomattavan vähemmän ikävä kuin jossain imurin uumenissa kituva kostonhimoinen araknidi.

   Lainaa

  27. Tulos: +48 (62 ääntä)
   Vaikka mä itse tiedostan että ötökkäpelkoni on täysin naurettava, en silti voi sille mitään. Sitten siitä tulee vielä naurettavan lisäksi hyvin turhauttava ja nolo fiilis, kun juostessani ötököitä pakoon ihmisten aikana kuuluu niitä automaattisia "No toihan on ihan pieni" tai "Ei tota voi pelätä" -kommentteja. Ja mehiläiset ovat vielä asia erikseen, olen niille sen verran allerginen että jos vaikka bussissa pörrää sellainen, on pakko nousta pois ettei tarvitse jatkaa matkaa ambulanssilla.

   Lainaa

  28. Tulos: +13 (29 ääntä)
   Mä pelkään onneks vaan hämähäkkejä. Paitsi että näin syysaikaan neki on tosi innokkaita pyrkimään sisälle :( Kerran jouduin nukkuun nojatuolissa yön ku hämäkäkki oli vallannu mun tyynyn :D Se kyllä imuroitiin siitä mutten silti uskaltanu nukkua.

   Lainaa

  29. Tulos: +49 (59 ääntä)
   Tulee harmi sydämeen, kun lukee joitakin näistä kommenteista. Minulla on aina ollut hankala araknofobia, ja ymmärrän Anniinaa kyllä aivan täysin. Enhän tietenkään voi tietää, miltä juuri hänestä tuntui, mutta tiedän kyllä itse tunteen, joka saa minut käyttäytymään samalla tavalla. Joska kirjoitti hyvin, fobia on fobia, irrationaalinen pelko jota vastaan ei järjellä juuri taistella. Ja ne kommentit, voi hyvä Jumala. "Eiväthän suomalaiset hämähäkit ole myrkyllisiä", "ei se pure", "se pelkää sinua enemmän kuin sinä sitä", joo että haistakaa vaan hippula. Minä olen sillä tavalla onnekkaassa asemassa, että pelkään vain hämähäkkieläimiä ja hämähäkkejä muistuttavia eläimiä. Hyönteiset, nilviäiset, tuhatjalkaiset, äyriäiset ja muut vastaavat eivät aiheuta minussa muuta reaktiota kuin "vau, siistiä". Löytyy minun sydämestäni hämähäkeillekin paikka, ne ovat todella mielenkiintoisia eläimiä, enkä halua niitä tapettavan vain siksi, että minä satun niitä pelkäämään. Pyrinkin aina mahdollisuuksien mukaan hankkiutumaan niistä eroon rauhanomaisin menetelmin, ja todella arvostan niiden kauneutta. Minun on vain niin kovin paljon helpompi arvostaa hämähäkkejä silloin, kun ne eivät ole silmieni ulottuvissa. Hämähäkin kohtaaminen "kasvotusten" aiheuttaa minussa pelkoreaktion, joka on tasan tarkkaan yhtä tahaton kuin nälän tunne tai nenän kutiaminen. Jos joku nauraa toisen sukupuolelle, ihonvärille, henkiselle kyvykkyydelle, naamalle tai muulle yhtä järkevälle, niin tyyppi hyssytetään hiljaiseksi, kun "se on synnynnäinen ominaisuus" tai "sille ei mahda mitään". Minusta olisi kiva, jos myös fobioiden annettaisiin olla, koska en minä ainakaan ole tätä itselleni valinnut, enkä varsinaisesti nauti pelostani. Kaikestahan sitä voi vitsailla, mutta vitsien laatu on sitten asia erikseen...

   Lainaa

  30. Tulos: -3 (27 ääntä)
   Litton: Mä pelkään onneks vaan hämähäkkejä. Paitsi että näin syysaikaan neki on tosi innokkaita pyrkimään sisälle Kerran jouduin nukkuun nojatuolissa yön ku hämäkäkki oli vallannu mun tyynyn Se kyllä imuroitiin siitä mutten silti uskaltanu nukkua.
   Suomen myrkyllisin hämähäkki on vesihämähäkki. Hyviä rantakelejä. :P

   Lainaa

  31. murrehirmu 8.9.2015 13:47
   Tulos: +26 (34 ääntä)
   Itse ötököistä pelkään ampiaisia. Ja ei, ei ole koskaan pistänyt moinen, enkä välitäkään tietää miltä se tuntuu. Ja itsehän kiljahdan ja juoksen karkuun, aina saa kuulla "pysy paikallasi niin se ei tee mitään", ei onnistu. Mehiläisiä vai kimalaisia vai mitä ne pullukat pörröiset nyt ovatkaan- niitä olen oppinut suht sietämään, mutta aihettavat saman reaktion jos tulevat liian lähelle. Kerran oli ampiainen sisällä, olin koiran kanssa lähes 2h vessassa piilossa ennen kuin joku tuli kotiin ja hääti mokoman. Pelkään myös korkeita paikkoja ja lentämistä, jota en ole kokenut koskaan. Järjellä ei ole mitään tekemistä pelon kanssa. Ja ei, ei lähtenyt korkean paikan pelko kohtaamalla itse pelko.

   Lainaa

  32. Tulos: +9 (15 ääntä)
   Joska: Että ihan järjestelmällisesti on opeteltu pelkäämään? Oletko ikinä kuullut fobioista? Esimerkiksi araknofobiasta, se on itseasiassa aika yleinen. Fobiasta kärsivä kyllä tietää että se pelkoa aiheuttava asia ei ole oikeasti vaarallinen, vaikkapa juuri ötökät tai vaikka banaani. Kyllä, banaanifobiasta kärsiviä ihmisiä on olemassa. Se kauhu, mitä esim hämähäkki aiheutta araknofoobikolle on aivan eri asia kuin fobiasta kärsimättömän ihmisen hienoiset inhonväristykset. Ihminen tietää kyllä että pelko ei ole rationaalista, se pikku öttiäinen ei millään tapaa uhkaa hänen terveyttään saati henkeään, mutta siitä huolimatta hän on kauhuissaan. Itsekin fobiasta kärsivänä voin kertoa että mikään ei raivostuta enempää kuin ihminen joka tulee kertomaan suurena uutisena että, eihän noita tarvitse pelätä, ei ne sulle mitään tee. No shit, sherlock! Tuo jutun ötökkäkammoinen vaikuttaa toisten mielestä hysteerikolta ja typerältäkin, mutta minä tiedän tasan miltä hänestä tuntuu. Itseäni eivät perusötökät häiritse, mutta jos verhoissani kiipeilisi hämähäkki…
   Mä en taida sitäkää asiaa paljon täällä yleensä auttaa :(

   Lainaa

  33. Tulos: +21 (33 ääntä)
   mörökölli minut vieköön: Itse väistelen imuroidessani hämähäkkejä, siivoan vain enimmät verkot. Nurkassa verkkoaan kutova häkki on huomattavan vähemmän ikävä kuin jossain imurin uumenissa kituva kostonhimoinen araknidi.
   Hämähäkit syövät kärpäset ja hyttyset ja muut inhottavuudet pois likaamasta ja pistämästä; koskaan ei pidä tappaa hämähäkkiä. Fobia on tietysti yksi asia, mutta siinä tapauksessahan joutuu joka tapauksessa hakemaan jonkun hätiin, joten se joku voi saman tien poistaa hämiksen väkivallattomin keinoin.

   Lainaa

  34. Tulos: +20 (26 ääntä)
   Ihana kun pojat sai karkkirahaa! :) tuli molemmille varmaan hyvä mieli!

   Lainaa

  35. Tulos: +15 (21 ääntä)
   Ötökän pelko on rahanmenon alku =D

   Lainaa

  36. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Öö joku sano et kissat syö ötököitä? Meillä on semmonen tilanne et vasta muutettiin uuteen asuntoon ja täällä oli todella paha lentomuurahais sekä normimuurahaisongelma (mikä on nyt selätetty), kissat EI syöneet kumpiakaan. Syynä voi olla jos ovat kusiaista tmv joskus koittaneet syödä ja siitä traumat. Nyt on kuukauden jälkeen alkanut löytymääb myös sokeritoukkia sekä kuoriaisia jotka syö villaa. Saamarin ärsyttävää kun asia ei ole omasta siivouksesta kiinni (tätä ongelmaa ei ole ollut kahdessa edellisessä asunnossa).

   Lainaa

  37. Näitähän sattuu... 8.9.2015 17:26
   Tulos: +28 (36 ääntä)
   Kerran asuntooni alkoi kerääntyä banaanikärpäsiä, ja niitä oli lopulta ihan älyttömästi. Aluksi syytin tietysti yleistä likaisuutta ja yritin siivoamalla päästä kärpäsistä eroon, mutta (vasta) muutaman päivän päästä älysin katsoa uuniin... ja sieltä niitä hyökkäsikin kunnon parvi! Uuniin oli unohtunut vanha ruoka keräämään kärpäsiä, enkä muista kauanko se oli siellä ehtinyt olla... (En tuolloin juuri uunia käyttänyt.) Vaikken pidä itseäni mitenkään erityisen ötökkäkammoisena, niin tuo oli mulle niin pelottava tilanne, että jouduin maksamaan monta kymppiä, että sain toisen hoitamaan tilanteen, eli raahaamaan ruoan ulos. Elämänhallinta on kyllä jo parantunut noista päivistä, onneksi.

   Lainaa

  38. Tulos: -42 (50 ääntä)
   Petkele: Kuinka Anniina on saanut lapsen tehtyä, kun siinä hommassa niitä pikku ötököitä on useampi kappale?
   Käykö jostain ilmi että Anniinalla olis lapsi...?

   Lainaa

  39. Tulos: +19 (35 ääntä)
   Vaikka tämä menee vähän hiustenhalkomiseksi, niin toivoisin, että ihmiset eivät imuroisi hyönteisiä vaan läimäyttäisivät kuoliaaksi sekunnissa vaikka kirjalla, niin hyönteiselle ei tule ylimääräistä kärsimystä :)

   Lainaa

  40. Tulos: +41 (53 ääntä)
   Petkele: Kuinka Anniina on saanut lapsen tehtyä, kun siinä hommassa niitä pikku ötököitä on useampi kappale?
   Kyllä mä mielummin sisääni siittiöitä otan ku luteita.

   Lainaa

  41. Tulos: -10 (26 ääntä)
   E: Kuten sanoin; “useimmissa” tapauksissa. En missään vaiheessa sanonut ettei kellään ötököistä pelkäävällä henkilöllä voisi olla ihan oikeaa fobiaa. Älä kultapieni ota niin henkilökohtaisesti. Pointti kun kuitenkin taisi olla, että kaikki jotka kokevat jonkin tasoista pelkoa tai ällötystä hyönteisiä kohdatessaan eivät välttämättä ole foobikkoja, ja kyseisistä reaktioista on mahdollista päästä eroon, jos näin on. Itse koen käsittämättömiä inho- ja pelkotiloja kohdatessani ihan tavallisia ihmisvauvoja. Mitä olikaan se puhe niistä fobioista?
   Sinä siis olet päästäsi vialla ja pelkäät vauvoja, ja sen takia tulet vähättelemään jonkun ötökkäfobiaa? Jos kerran kyse on "useimmista" tapauksista, niin kerro toki mihin tämä päätähuimaavaan teoriasi perustat. Se, että sä nyt kaivoit takapuolestasi jonkun söötin muka-faktan ei silti valitettavasti tee siitä totta, kultapieni. Ymmärrän, että on kiva yrittää päteä ja näyttää internetissä fiksulta, mutta ehhh. Try again.

   Lainaa

  42. Tulos: +4 (10 ääntä)
   lha: mäå pwlkään perhosia. en tiedä, mistä pelko juontaa juurensa, mutta en pysty asialle tekemään mitään. jos perhonen tulee lähelle, olen paniikissa. jos perhonen menee kotiini sisälle, mä odotan ulkopuolella, kunnes joku hoitaa homman. perheeni tietää tän pelkoni ja vittuilee mulle jatkuvasti. mä saan yleensä perhoskortteja syntymäpäivinäni. =D
   Ihanaa, en siis ole ainut!!! Mulla on ötökkäfobia ja perhosia, erityisesti yöperhosia kohtaan se on todella paha. Siis TODELLA PAHA. Todella, todella paha. Sitä paniikkikohtausta ei moni halua nähdä. En halua edes mitään materiaaleja joissa on perhosten kuvia. Onneksi en saa perhoskortteja.

   Lainaa

  43. Tulos: -14 (40 ääntä)
   Surullista miten luonnosta vieraantuneita jotkut ihmiset ovat. PS. Ötököiden imuroiminen on eläinsuojelulain vastaista. Terv. Nainen

   Lainaa

  44. Tulos: +20 (26 ääntä)
   Mydal: Käykö jostain ilmi että Anniinalla olis lapsi…?
   Et sitte lukenu koko juttua.

   Lainaa

  45. Tulos: +11 (29 ääntä)
   Kerättäiskö kolehti Anniinalle että pääsis toipumaan traumoistaan jollekin mukavalle rentoutumislomalle? Esim. vaellusretki Amazonin viidakoissa vois olla kiva.

   Lainaa

  46. Otatko vastaan? 9.9.2015 10:00
   Tulos: -8 (18 ääntä)
   Haluaisin lahjoittaa Anniinalle yhden rukoilijasirkoistani.

   Lainaa

  47. Tulos: -5 (13 ääntä)
   Hyi hitto mikään ole niin oksettavaa kuin hämähäkit tai muut monijalkaiset ällötykset. Saan kyllä tapettua ne melkoista väkivaltaa käyttäen, mutta minkäänlaista siedätyshoitoa niiden suhteen en todellakaan harkitse. Mitä kauempana musta, sen parempi :D

   Lainaa

  48. Tulos: +11 (17 ääntä)
   your mom: Sinä siis olet päästäsi vialla ja pelkäät vauvoja, ja sen takia tulet vähättelemään jonkun ötökkäfobiaa? Jos kerran kyse on “useimmista” tapauksista, niin kerro toki mihin tämä päätähuimaavaan teoriasi perustat. Se, että sä nyt kaivoit takapuolestasi jonkun söötin muka-faktan ei silti valitettavasti tee siitä totta, kultapieni. Ymmärrän, että on kiva yrittää päteä ja näyttää internetissä fiksulta, mutta ehhh. Try again.
   Voi hyvä tavaton. Kuka tässä nyt vähättelee kenen fobiaa? En edelleenkään missään vaiheessa väittänyt oletuksieni perustuvan mihinkään todistettuun faktaan. Kaikki ihmiset tekevät oletuksia ja päätelmiä havaintojensa pohjalta. Mielestäni ihan syyttä nyt suutuit siitä, että minä päätin kirjoittaa oletuksistani kommentin. Lisäksi, jos haluaisin näyttää fiksulta, internetissä kommenttien kirjoittelu olisi varmaan niitä viimeisiä asioita jotka sitä edesauttaisivat.

   Lainaa

  49. Tulos: +22 (24 ääntä)
   Juomari: Kerättäiskö kolehti Anniinalle että pääsis toipumaan traumoistaan jollekin mukavalle rentoutumislomalle? Esim. vaellusretki Amazonin viidakoissa vois olla kiva.
   Tahitille. Vähimmäislahjoitus sitten 200 e.

   Lainaa

  50. *headdesk* 10.9.2015 0:17
   Tulos: +14 (30 ääntä)
   Outi: Ötököistä pääsee eroon väkivallattomalla juomalasi-postikorttimenetelmällä. Lasi päälle, kortti alle ja kannetaan ulos ynnä toivotetaan turvallista matkaa. Tuo imurikonsti voidaan lukea eläinrääkkäykseksi ja on sellaisenaan rikos, vaikka harvoin kai yksittäisten hyönteisten kohtalo oikeuslaitosta kiinnostaa. Fobioista eroon pääsyyn tarvitaan psykoterapiaa, joka maksaa 40-100 euroa tunti. Tai sitten ihan terveen järjen voittoa mielen sairaasta osasta, joka paremman tekemisen puutteessa keksii turhia ja älyttömiä pelkoja.
   Ja mitenköhän helvetissä luulet, että foobikko (aka itsekin) suostuu jonkun juomalasin ja kortin kanssa sen elukan lähietäisyydelle, kun kaksi metriä on itketysetäisyys. Tällaista ei oikeasti voi ehdottaa kuin sellainen, jolla ei ole mitään käsitystä siitä pelon ja ahdistuksen määrästä, jonka se pelättävä asia aiheuttaa.

   Lainaa

  51. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Tällaiset fobiathan selittyy helposti evoluutiolla. He, jotka ovat pelänneet hämähäkkejä ovat jääneet useammin henkiin, kuin he jotka eivät pelänneet. Täysin loogista, jos joku pelkää myrkytöntäkin hämähäkki/ötökkää/käärmettä yms. äärimmäisen paljon.

   Lainaa

  52. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Musa: Et sitte lukenu koko juttua.
   Kappas pentele, luin yöllä niin silmät ristissä että hyppäsin muutaman rivin yli :D olihan siellä se mukelokin mukana.

   Lainaa

  53. Tulos: 0 (4 ääntä)
   sisuliini: Miksi se imuroi ötököitä? Meillä kun kävelee esim hämähäkki lattialla, niin revitään vaan se vanha parketti pois ja asennetaan uusi.
   Nauroin ihan liikaa tälle :D

   Lainaa

  54. Tulos: -12 (16 ääntä)
   Mikä typerä eläin. Tuo ämmä siis

   Lainaa

  55. Tulos: +3 (5 ääntä)
   sisuliini: Miksi se imuroi ötököitä? Meillä kun kävelee esim hämähäkki lattialla, niin revitään vaan se vanha parketti pois ja asennetaan uusi.
   Koska imurin vaihto on halvempaa :D

   Lainaa

  56. mörökölli minut vieköön 14.9.2015 0:18
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Näitähän sattuu…: Kerran asuntooni alkoi kerääntyä banaanikärpäsiä, ja niitä oli lopulta ihan älyttömästi. Aluksi syytin tietysti yleistä likaisuutta ja yritin siivoamalla päästä kärpäsistä eroon, mutta (vasta) muutaman päivän päästä älysin katsoa uuniin… ja sieltä niitä hyökkäsikin kunnon parvi!
   Banaanikärpästen hyökkäys!! :DDDDD Siinäpä oiva aihe kauhuelokuvvaan.. tai sitten ei.

   Lainaa

  57. purppurakruunu 18.9.2015 22:22
   Tulos: +4 (12 ääntä)
   lha: mäå pwlkään perhosia. en tiedä, mistä pelko juontaa juurensa, mutta en pysty asialle tekemään mitään. jos perhonen tulee lähelle, olen paniikissa. jos perhonen menee kotiini sisälle, mä odotan ulkopuolella, kunnes joku hoitaa homman. perheeni tietää tän pelkoni ja vittuilee mulle jatkuvasti. mä saan yleensä perhoskortteja syntymäpäivinäni. =D
   Jos näät jossain maassa hirveän läjän perhosia, ne on syömässä kuollutta eläintä tai ihmistä. Nyt sulla on syy.

   Lainaa

  58. kfkdkdkfjdkj 2.10.2015 10:33
   Tulos: -6 (10 ääntä)
   Huomionhakuisuutta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: imuri, ötökkä, hyönteinen, lude, fobia, pelko, paniikki, verhot