Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kohtaamisia kaupoilla, osa 62

Tekoripset aiheuttavat selkkauksen.
Kohtaamisia kaupoilla, osa 62

Kelpaako julkaisu etusivulle?

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 107 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +778 (2182 ääntä)
      Onpas typerä tyttö. Ei ollu taaskaa nii vakava asia, et pitäis seinällinen tekstiä kirjottaa.

      Lainaa

    2. Tulos: +854 (1916 ääntä)
      Kylläpä salla veti pienestä herneen nenään. Olisipa pinnasikin yhtä pitkä kuin ne tekoripset ;)

      Lainaa

    3. Tulos: +720 (1448 ääntä)
      ...Tai mitä jos olis Facebookiin postaamisen sijaan vaan antanut mennä toisesta korvasta pihalle. Kun asia ei kerran vaikuttanut kirjoittajaan. :)

      Lainaa

    4. Tulos: -186 (464 ääntä)
      Tällaisten ihmisten pitäisi olla laissa kiellettyjä.

      Lainaa

    5. Kylmä Pieru 22.9.2015 1:11
      Tulos: +54 (768 ääntä)
      Yksi pieni vastoinkäyminen ja pum,mieleni pahoitin.

      Lainaa

    6. Tulos: +303 (969 ääntä)
      No ei toi nyt mun mielestä mitenkään kovin pahasti sanottu ole o.O Salla tainnu ottaa itteensä vähän turhan pienestä.

      Lainaa

    7. Tulos: +426 (860 ääntä)
      Huh mikä essee jostain silmäkarvoista! Siinä mielessä oon kyl samaa mieltä että niin kauan kun tekoripset näyttää selkeästi feikeiltä (niinkin suurin osa näyttää) niin ne on kyl aika karseet :) en silti menis kasvotusten niistä kommentoimaan!

      Lainaa

    8. Luomuteurastaja 22.9.2015 1:31
      Tulos: +390 (948 ääntä)
      Sälli yritti boostata tyttären itsetuntoa sanomalla, ettei hän vielä tarvitse tekoripsiä ollenkaan näyttääkseen nätiltä. Otapa siitä herne ja työnnä haistimeen. Hieno juttu.

      Lainaa

    9. Tulos: +567 (821 ääntä)
      Tämä on aina ihan uskomaton aivopieru kun tuntematon äijä tulee sönköttämään että pukeudun HÄNEN mielestään väärällä tavalla, olettaen että juuri HÄNEN mielipiteensä kiinnostaa ketään :D luuleeko ne että naiset miettii joka aamu kotona, että mistähän asusta/meikistä se lähibaarin nuhju-petteri pitäisi eniten...

      Lainaa

    10. Tulos: +178 (606 ääntä)
      Jotenkin tekstistä kuultaa läpi, että Salla on hieman epävarma itsestään. Vai onko ihan normaalia pahoittaa mielensä, jos joku kysyy miksi käytät tekoripsiä? :D

      Lainaa

    11. Tulos: +609 (699 ääntä)
      Naisena sitä saa kuulla kaikennäköisiä kommentteja ulkonäköön liittyen, sekä hyviä että huonoja. Mielummin olisin kuulematta. Joskus nuorempana ja epävarmempana tuli sellainen olo, ettei koskaan ole tarpeeksi hyvä, tai että on pelkkä tissit ja perse eikä ihminen. Miksi tuntemattoman ulkonäköä pitäisi millään lailla lähteä kommentoimaan, vaikkei pahasti sanoisikaan?

      Lainaa

    12. Kalle Pullimo 22.9.2015 2:04
      Tulos: +53 (609 ääntä)
      Lopettakaapa se mölinä Sallan muka huonosta käytöksestä. Taidatte itse olla juuri niitä pienimunaisia miehiä, joilla on hirveä tarve kommentoida ihmisten ulkonäköä ja juosta äkkiä karkuun että varmasti saatte viimeisen sanan. Väittelyyn asiasta kuin asista kun teistä ei kuitenkaan olisi. Tuon jutun miehen käytös sen sijaan on ihan hirveetä paskaa. Jos näkisin vastaavaa käytöstä livenä, vetäisin ko. herraa lättyyn. Ja kyllä, olen mies. Mulle ei vittuilla!

      Lainaa

    13. Tulos: +407 (535 ääntä)
      Tämähän tiedetään, että julkisella paikalla naisen velvollisuus on näyttää hyvältä, ja jos ohikulkeva mies katsoo että hän on epäonnistunut, on syytä mennä nuhtelemaan. Että julkesikin pistää tekoripset! Röyhkeä tyttö ei ajatellut yhtään tämän herran tunteita :(

      Lainaa

    14. Tulos: +132 (416 ääntä)
      Niin.. sehän on paljon asiallisempaa haukkua toisen ikää ja munan kokoa.

      Lainaa

    15. Niimpä niin 22.9.2015 2:29
      Tulos: +411 (559 ääntä)
      Hämmentävää, miten monen kommentoijan mielestä on ihan ok, että tuntematon tulee kaupassa kommentoimaan ja kyseenalaistamaan toisen ulkonäköä. Aika asiaton ukkeli mielestäni, niin kun möhlivistä poliitikoista aina sanotaan, niin nyt on kyllä se paljon puhuttu harkintakyky pettänyt, minkä ehkä itsekin tajusi puolivälissä kun oli jo möhlimisensä möhlinyt, jos kerta köpötti kesken kaiken karkuun.

      Lainaa

    16. Tulos: +60 (436 ääntä)
      En tiedä olenko se vain minä mutta luulen että tuo oli vain sen ukon tapa sanoa että tyttö näyttää kauniilta tai kauniimmalta luonnollisena kuin paketoituna jonkun meikki kerroksen alle. Vanhemmilla ihmisillä on joskus eksentrinen tapa kehua tai ilmaista asiansa, ajattelisin tuon enemmänkin positiivisena kommenttina.

      Lainaa

    17. Herne nenässä 22.9.2015 2:50
      Tulos: +63 (471 ääntä)
      Eihän se mies haukkunut ulkonäköä vaan kehui. "Noin nuori ja nätti nainen". Ukko ei vaan pitänyt tekoripsistä ja kysyi että miksi tyttö niitä käyttää kun on niin nätti ettei sellaisia tarvitse. Mä olisin ottanut tuon kohteliaisuutena enkä "henkilökohtaisena hyökkäyksenä". Huomaa kyllä että Salla on juuri niin kypsä neiti kuin väittää olevansakin kun pitää alkaa haukkumaan ukkoo pien munaseks. -_-

      Lainaa

    18. Tulos: +357 (427 ääntä)
      Gelb: En tiedä olenko se vain minä mutta luulen että tuo oli vain sen ukon tapa sanoa että tyttö näyttää kauniilta tai kauniimmalta luonnollisena kuin paketoituna jonkun meikki kerroksen alle. Vanhemmilla ihmisillä on joskus eksentrinen tapa kehua tai ilmaista asiansa, ajattelisin tuon enemmänkin positiivisena kommenttina.
      Mutta kuten Salla sanoi; hänellä (kuten kaikilla muillakin) on oikeus käydä kaupassa joutumatta perustelemaan omaa ulkonäköään. En kait loukkaantuisi, jos joku minulle huikkaisi "olet kaunis", mutta maailma ei ole niin mustavalkoinen. Naiset saavat kuulla kommentteja ulkonäöstään, eivätkä positiivisetkaan kommentit ole aina positiivisia, sillä nekin perustuvat sille olettamuskelle, että naisessa tärkeintä on ulkonäkö. Minulle on esimerkisi töissä ilmoitettu, että olen nätti sellaisessa tilanteessa, jossa "kehun" todellinen tarkoitus oli käytännössä tytöttely. Olen osaava, energinen, hyvä työntekijä, enkä mikään nätti tyttö. On eri asia a) käyttää tilannetajua ja "oikeassa" tilanteessa sanoa jotain kivaa ja näin tehdä jonkun päivästä hivenen parempi, ja b) huikata jollain julkisella paikalla jotain toisen ulkonäköön liittyvää.

      Lainaa

    19. Tulos: +132 (236 ääntä)
      Mies oli ilkeä. Salla otti asian liian vakavasti. Juttu oli oikeastaan todella tylsä.

      Lainaa

    20. Tulos: +24 (58 ääntä)
      luulin: Mutta kuten Salla sanoi; hänellä (kuten kaikilla muillakin) on oikeus käydä kaupassa joutumatta perustelemaan omaa ulkonäköään. En kait loukkaantuisi, jos joku minulle huikkaisi “olet kaunis”, mutta maailma ei ole niin mustavalkoinen. Naiset saavat kuulla kommentteja ulkonäöstään, eivätkä positiivisetkaan kommentit ole aina positiivisia, sillä nekin perustuvat sille olettamuskelle, että naisessa tärkeintä on ulkonäkö. Minulle on esimerkisi töissä ilmoitettu, että olen nätti sellaisessa tilanteessa, jossa “kehun” todellinen tarkoitus oli käytännössä tytöttely. Olen osaava, energinen, hyvä työntekijä, enkä mikään nätti tyttö. On eri asia a) käyttää tilannetajua ja “oikeassa” tilanteessa sanoa jotain kivaa ja näin tehdä jonkun päivästä hivenen parempi, ja b) huikata jollain julkisella paikalla jotain toisen ulkonäköön liittyvää.
      Ymmärrän täysin mitä tarkoitat ja olen myös samaa mieltä, tämä edellä mainitsemani asia vain sattui tulemaan mieleen kun luin tuota tekstiä että ehkä mies ei tarkoittanut pahaa vaikka asiansa esittikin tökerösti. Ja itse olen saanut omaksi osakseni paljon tytöttelyä ja samankaltaista kohtelua mutta olen kai sitten vain niitä tyyppejä jotka antaa kaiken tuollaisen mennä helposti toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Kaikki me ei olla samanlaisia ja kaikki reagoivat omalla tavalla oli tuon miehen syy mikä tahansa kommentteihinsa niin tälläinen ajatus nousi vain pintaan.

      Lainaa

    21. Tulos: -118 (188 ääntä)
      Jos tilanne olisi toisinpäin että joku puuma olisi käynyt huutelemassa jollekkin nuorelle miehelle tuon tyyppisiä kommentteja sen ulkonäöstä saaden sen jätkän tuntemaan olonsa epämukavaksi, ketään ei kiinnostaisi.. Ei sillä että se jätkä välttämättä tulisi siitä selittämään facebook sivulleen mutta you get the point...

      Lainaa

    22. Tulos: -151 (281 ääntä)
      Juuh. Kyllähän tuossa nyt pahimman mokan teki Salla vetämällä herneet nessuun tollasesta. Siis naurullahan tuo olisi pitänyt kuitata eikä millään hirveellä tilityksellä... Mikä tuossa oli loukkaavaa/traummaattista? :)

      Lainaa

    23. Tulos: -109 (203 ääntä)
      hmm.. flunssassa, ja silti tekoripset silmissä.. kuulostaa järkevältä.

      Lainaa

    24. ystävä mä lapsien 22.9.2015 4:33
      Tulos: -140 (230 ääntä)
      Tekoripsien lisäksi piirakassa kourallinen sepeliä...

      Lainaa

    25. Tulos: -45 (159 ääntä)
      "Okei pidä päivitys asiallisena ja kerro asia lyhyesti ilman menemättä lapsel....ja nääääin me mennään lapsellisuuksiin."

      Lainaa

    26. Tulos: -6 (136 ääntä)
      Kalle Pullimo: Lopettakaapa se mölinä Sallan muka huonosta käytöksestä. Taidatte itse olla juuri niitä pienimunaisia miehiä, joilla on hirveä tarve kommentoida ihmisten ulkonäköä ja juosta äkkiä karkuun että varmasti saatte viimeisen sanan. Väittelyyn asiasta kuin asista kun teistä ei kuitenkaan olisi. Tuon jutun miehen käytös sen sijaan on ihan hirveetä paskaa. Jos näkisin vastaavaa käytöstä livenä, vetäisin ko. herraa lättyyn. Ja kyllä, olen mies. Mulle ei vittuilla!
      Watch out, we have a badass over here!

      Lainaa

    27. Tulos: +25 (95 ääntä)
      Mauno: “Okei pidä päivitys asiallisena ja kerro asia lyhyesti ilman menemättä lapsel….ja nääääin me mennään lapsellisuuksiin.”
      Iiiiihan hiekkalaatikolle asti siinä sitten, natsi heittää hiekkaa silmiin... Kelasin jutun noin viisi kertaa pääni läpi ja minusta on tavallaan ihan mielenkiintoinen kysymys että kumpi tässä mokasi ja miten. Sallan mielestä kyseessä oli "henkilökohtainen hyökkäys", minusta ei aivan. Mies ei valinnut häntä mistään henkilökohtaisesta syystä kommenttinsa kohteeksi vaan on varmaan tuota samaa mieltä monen päivän aikana näkemänsä ihmisen kohdalla. Henkilökohtaisinta kaikessa oli minusta se kun mies kehui tytön ulkonäköä. Tietenkin koko kommentti-ilotulituksen helposti ottaa henk koht ja ei siinä mitään, niin useimmat meistä silloin tällöin tekee. Mies varmaan tarkoitti arvostella tiettyjä ilmiöitä. Ilmiöt eivät ole henkilöitä. onko tekoripset niin lähellä ihmisen minuutta, että niiden arvosteleminen on kuin puukko sydämeen? Minua arvosteli mummo parrasta, sanoi partojen olevan nuorilla miehillä vanhentavia ja epäsiistejä. En nähnyt hänen sanovan mitään minusta vaan valinnasta pitää partaa minkä koin eri asiaksi. Tunsin että minua vastaan ei hyökätty vaan nuorten miesten partoja, ja hyökkäyskin oli vain ihmisen mielipide, joten en nähnyt pientäkään syytä stressata moisesta. Huvituin hieman siitä kuinka jäyhämielisiä jotkut ovat, kun ihan vakavissaan kokevat näitä asioita niin tärkeiksi että pitää "töykeästi" avautua, mummo kun tuskin mitään siinä häviää jos nuorilla miehillä on parta. Sama koskee mokan miestä, joka nyt kuitenkin kai vain halusi vähän huomiota, ehkä enemmän itselleen kuin asialleen, eikä välttämättä tarkoittanut "pahalla". Sitten on sekin vielä että mies poistui paikalta antamatta tytön selittää. Hah, nyhverö. Noloa. Ulkonäöstä on viime sukupolvien aikana tullut paljon henkilökohtaisempi asia kuin ennen. Itsetunto ei ollut yksilöllisissä ulkonäkövalinnoissa niin kiinni sata vuotta sitten kuin nykyään. Mies tuskin oli satavuotias mutta sukupolvienkin välinen kuilu vaikuttanee tässä jonkin verran, kuten sen mummonkin kohdalla joka jupisi parroista. Ei asioita tarvitse sillä verukkeella hyväksyä, mutta sen avulla voi asettaa toisen sanomisia perspektiiviin ja olla pilaamatta omaa päiväänsä sillä mitä mieltä joku muu on.

      Lainaa

    28. Empatiaääni 22.9.2015 6:02
      Tulos: +134 (206 ääntä)
      Olen todella yllättynyt kommentoijien mielipiteistä. Toivon että kyse on siitä, että päivitys on tuore ja tässä vaiheessa ovat liikkeellä vain pahimmat nörtit ja unettomat eli kapea sektori yleisistä feissarimokakävijöistä. Ensinnäkin, irtoripset on yhdeksänkymmentäluvulla syntyneiden parissa muotia, tarkkailkaa vaikka. Heidän parissa se ei ole osa pissistyyliä, kuten esim oman sukupolveni kohdalla, vaan herkät älykkötytöt liimailee niitä naamaan. Ja kyllä se on iso juttu, jos nuoren ulkonäköä ja tyyliä (tuohan on vasta lukioikäinen) saa kommentoida päin naamaa kuka tahansa. Täälläkin moni tuomitsee, että "onpa herkkä". No daa! Etkö itse ollut kahdeksantoistavuotiaana?

      Lainaa

    29. Tulos: +121 (181 ääntä)
      Gelb: En tiedä olenko se vain minä mutta luulen että tuo oli vain sen ukon tapa sanoa että tyttö näyttää kauniilta tai kauniimmalta luonnollisena kuin paketoituna jonkun meikki kerroksen alle. Vanhemmilla ihmisillä on joskus eksentrinen tapa kehua tai ilmaista asiansa, ajattelisin tuon enemmänkin positiivisena kommenttina.
      Jos tuo oli ukon tapa "kohteliaisuutensa" esittää, niin esitti kyllä väärin. Yllättävää, että niin monet täällä on sitä mieltä, että Salla ylireagoi. 18-vuoden iässä vielä rakennetaan omaa identiteettiä ja itsetunto saattaa kolhiintua hyvinkin pienestä. Lisäksi (en nyt tarkoita yleistää) monet nuoret naiset jotka kokevat, että heidän pitää turvautua tekoripsiin, saattavat olla hyvin epävarmoja ulkonäöstään, joten tollaset kommentit ei sitä varmuutta ainakaa paranna. Toki Salla olis voinut asian lyhyemminkin esittää, mutta hei, hän on tosiaan vasta 18-vuotias.

      Lainaa

    30. Tulos: -7 (161 ääntä)
      Mulle kävi parikymppisenä vastaava tilanne. Mies: Miksi noin nätti tyttö on laittanut lävistyksiä naamaan (2kpl)? Minä: Huvikseni. Mies: Olisi parempi ilman. Minä: Jaa. Se siitä. Kukaan ei pahoittanut mieltään ja muistin koko jutun nyt kun luin Sallan jutun. Ihme nipotusta. Tästä on siis 15 vuotta ja lävistyksetkin on lähteneet. :D

      Lainaa

    31. Tulos: +93 (123 ääntä)
      mmhm.: hmm.. flunssassa, ja silti tekoripset silmissä.. kuulostaa järkevältä.
      Meinaatko että ne otetaan irti flunssan ajaksi? :D

      Lainaa

    32. Tulos: +236 (250 ääntä)
      Martta: Mulle kävi parikymppisenä vastaava tilanne. Mies: Miksi noin nätti tyttö on laittanut lävistyksiä naamaan (2kpl)? Minä: Huvikseni. Mies: Olisi parempi ilman. Minä: Jaa. Se siitä. Kukaan ei pahoittanut mieltään ja muistin koko jutun nyt kun luin Sallan jutun. Ihme nipotusta. Tästä on siis 15 vuotta ja lävistyksetkin on lähteneet.
      Minä olen useasti törmännyt vastaaviin tilanteisiin. "Miksi on pitänyt nuori ja nätti iho töhriä tuollaisilla kuvilla?", "Mitä varten se tukka täytyy nuin rumasti laittaa, nuori ihminen?" Ja sitä rataa. Ei noista nyt päivä varsinaisesti pilalle mene, mutta hävytöntä yhtä kaikki. Eipä tulisi itsellä mieleen mennä kertomaan vaikkapa bussipysäkillä seisovalle mummelille että mitä varten sinä, nätti mummeli, olet tuommosen ruman permanentin ottanut. Kukin saa olla mitä mieltä tahansa ulkonäköasioista, mutta viisas ihminen osaa pitää mielipiteet omana tietonaan. Mikähän siinä on että nämä möläyttelijät ovat aina niitä iäkkäämpiä ihmisiä? Samoja jotka valittavat nuorison käytöksestä...

      Lainaa

    33. Tulos: -107 (149 ääntä)
      Voi kyynel ku vanhus sanoi pahasti kuinkahan tyttö pärjää

      Lainaa

    34. Tulos: -78 (124 ääntä)
      Kyllä minä niin mieleni pahoitin

      Lainaa

    35. Tulos: -88 (162 ääntä)
      Eikös mies vain kehunnu tyttöä o.O

      Lainaa

    36. Tulos: -15 (73 ääntä)
      Eipä tässä nyt taas kumpikaan osapuoli loistanut käytöksellään. Se, ettei välitä, on kyllä tällaisissa tilanteissa kätevä ominaisuus, helpottaa elämää huomattavasti kun ei tarvitse kaikesta pahoittaa mieltään.

      Lainaa

    37. Seppo Saviniemi 22.9.2015 8:14
      Tulos: +194 (212 ääntä)
      Ehkä Salla vähän ylireagoi, mutta kyllä ukko oli mielestäni (jos tämä nyt näin tapahtui) töykeä. Onko se nyt kenenkään asia mennä kertomaan toisille, kuinka kauniilta he näyttäisivätkään, jos nyt ei olisi pistetty sitä ja tätä? "Kyllpä tekin olisitte komea mies, jos teillä olisi kunnon vatsalihakset tuollaisen möhömahan sijaan, ettekä pukeutuisi nuhjuiseen tuulipukuun."

      Lainaa

    38. Tulos: -74 (122 ääntä)
      Muakin sanotaan välillä nuoreksi ja nätiksi tytöksi, mutta en vaan käsitä missä kohtaa se ilkeys tapahtuu.

      Lainaa

    39. Tulos: -35 (117 ääntä)
      Aivan sama oliko APlla perusteluja herneelle nenässään, siinä vaiheessa kun sanoo miestä pienimunaiseksi tällaisten takia niin olet vähintään yhtä tökerö ja lapsellinen. Ps. Olispa kiva jos joskus joku kommentois minunkin ulkonäköä t. Mies

      Lainaa

    40. Tulos: -44 (76 ääntä)
      "Naisten ulkonäköä kommentoidaan jatkuvasti". Kylläpähän sitä kommentointia kuulee miehetkin. Ei mitenkään fiksusti hoidettu tilanne kummaltakaan puolelta, mutta ei tässä mistään uudesta ja vain naisten kohtaamasta ilmiöstä ole kyse.

      Lainaa

    41. Tulos: +21 (53 ääntä)
      Jokainen saa näyttää siltä miltä haluaa, kunhan nyt on suunnilleen puhdas ja ottaa käytöksellään muut huomioon. Urpo tässä tarinassa on tuo mies, tarinan kirjoittaja on vain epävarma ulkonäöstään. En itsekään ymmärrä noita monen sentin tuuheita feikkiripsiä, joilla ei saa silmiään auki. Ne voi näyttää puhuttelevilta jossain valokuvien muotinäytöksissä, muttei koskaan oikeassa elämässä. Ne ei vaan näytä hyvältä. Toki niitä voi silti jokainen vapaasti käyttää, ei mun tarvikaan ymmärtää niiden pointtia. Sama koskee muuten niitä tatuoituja/maalattuja kulmia, hyi oksennus. Ohuiksi viivoiksi nypityt goottikulmat ovat myös ihan nou nou, mut hei, jokaisella tyylinsä. Mustat hiukset, valkoiset hiukset, mustat punaisella etuläikällä, argh.. :D

      Lainaa

    42. Tulos: +31 (53 ääntä)
      Lacey: Meinaatko että ne otetaan irti flunssan ajaksi?
      Tekoripset ovat verratavissa meikkiin. Niitä ei pidetä yön yli. Ripsienpidennykset -ja tuuhennukset ovat sitten eri asia.

      Lainaa

    43. Tulos: -19 (91 ääntä)
      Täällä kitisee naiset, jotka oikeasti haluaisivat laittautua enemmän, mutta ei ole rahaa ja sitten sellaiset miehet, jotka kuvittelevat, että paskasti esitetty asia ei voisi tuntua loukkaavalta naisesta, vaikka tarkoitus olisikin ollut heidän mielestään hyvä. Varsinkin kun naiset ovat jatkuvasti joko toisten naisten tai miesten arvostelun kohteena. Jos tarkoitus oli sanoa, että "olet kaunis ilman tekoripsiä" niin sen voisi esittää kohteliaammin. Kuten täälläkin tuli jo esiin toisissa kommenteissa, useinmiten naiset ovat huuteleville miehille käveleviä tissejä, pilluja ja perseitä eikä ihmisiä. Just näitä Bile-Danin kaltaisia miehiä, vaikka se henkilö onkin julkisuustemppu ja feikki. Mutta sen tyylisiä miehiä on oikeasti olemassa vaikkei yhtä kärjistettynä versiona kuin tämä julkisuushuoraaja. Ihan näin parturi-kampaajana on tullut huomattua kuinka jotkut naiset valittaa penkissä kuinka monilla on kaikenlaista härpäkettä ja he vaan käy leikkauttaumassa sen samaan tylsän tukkamallin vuodesta toiseen siihen hiirenharmaaseen kuontaloonsa, mikä on ihan fine, mutta tekopyhyys tulee esille kun nämä henkilöt saa rahaa. Sitten sitä tullaan, että nyt laitetaan väriä, tehdään mallinmuutosleikkausta tai vähän pidennystä ja laitetaan kynnet. Yksinkertaisesti valitus jatkuu niin kauan kunnes sitä kahisevaa on tai "mies antoi luvan leikata vähän enemmän ja laittaa uutta väriä". Moni nainen haaveilee itsensä koristamisesta ja ihan vain itsensä vuoksi, ei sen vuoksi, että pitäisi miellyttää miehiä. Paitsi nämä jotka ovat miehensä tossun alla. Naiselle kuitenkin itsensä koristamisesta on muodostunut lähestulkoon luonnonomainen vietti. Kyllä se valitus alkaisi jos kaikki pukeutuisi lokäpöksyihin tukka pörhöllä eikä kukaan laittautuisi mitenkään. Rajansa kaikella kuitnekin ja liika on liikaa. Naiset on yksinkertaisesti toistensa kurkussa kiinni milloin mistäkin ulkonäköön liittyvästä asiasta. Jos yksi työporukasta ottaa nätit rakennekynnet niin voi auta armias mikä jorina siitä alkaa selän takana. "Kato nyt tuotakin, ottanu tollaset bling bling raatelukynsimet, kuka se kuvittelee olevansa" tai sitten seuraavat perässä ja laitattavat myös kynnet. Kyllä se useinmiten kateudesta on kiinni silloin kun joku toinen uskaltaa olla "turhamainen" ja haluaa laittautua. Luomu on toki kaunista ja voi niiden ripsien, hiusten ja kynsienkin kanssa olla hillitympi. En vaan jaksa ymmärtää tätä ainaista valitusta ja kitinää. Jos joku haluaa laittautua niin miksi hitossa se on juuri sinun ongelmasi? Antakaa toisten elää ja olla. Kyllä jokaiselle naiselle ja miehelle joku löytyy olipa sitten harmaa hiirulainen tai karnevaalien värikäs papukaija/riikinkukko. Tärkeintä on, että voi olla itse tyytyväinen itseensä.

      Lainaa

    44. Tulos: -10 (72 ääntä)
      Liityn jo usean kommentoineen joukkoon, eihän tuollaisia pitäisi tulla sanomaan, se on jokaisen oma asia miltä näyttää, mutta kyllä tästä on myös vähän turhan paljon herneitä vedetty nenään. Varsinkaan kun missään ei loukattu tytön ulkonäköä (ainakaan mokan tiedoista päätellen), sanottiin vain että tekoripset kuuluvat vanhoille akoille.

      Lainaa

    45. Tulos: -60 (94 ääntä)
      Millä perusteella tämä edes on feissarimokissa? Joku pissis pahoitti mielensä kun joku kehtasi tulla sanomaan päin naamaa noinkin kamalan jutun ja hirveä parku someen siitä. Huhh.

      Lainaa

    46. Tulos: +146 (166 ääntä)
      Herne nenässä: Eihän se mies haukkunut ulkonäköä vaan kehui. “Noin nuori ja nätti nainen”. Ukko ei vaan pitänyt tekoripsistä ja kysyi että miksi tyttö niitä käyttää kun on niin nätti ettei sellaisia tarvitse. Mä olisin ottanut tuon kohteliaisuutena enkä “henkilökohtaisena hyökkäyksenä”. Huomaa kyllä että Salla on juuri niin kypsä neiti kuin väittää olevansakin kun pitää alkaa haukkumaan ukkoo pien munaseks. -_-
      Ja miksi tämä mies oletti, että Sallaa kiinnostaisi hänben mielipiteensä? Miksi miehen oli pakko päästä sanomaan oma kauneuskäsityksensä vieraalle naiselle? Jos ei pidä tekoripsistä,niin sitten ei pidä, mutta vieraalta naiselta kaupassa ei tarvitse mennä asiasta kysymään tuntemattomalta, joka käyttää tekoripsiä. Ei tuo kysymys kirjoitettuna varmaan monesta kuulosta pahalta, mutta emme me tiedä, mitä muita eleitä mies on käyttänyt, tai millä äänellä puhunut. Kysymys on ihan hyvin voitu tarkoittaa loukkaavaksi. Lisäksi se, että naiset joutuvat usein sietämään muiden kommentteja ulkonäöstään "miehet ei tykkää lyhyistä hiuksista" "sinun ehdottomasti on käytettävä piilareita, en siedä silmälaseja", "olisit kauniimpi jos teet x". Nämäkin kommentit voivat tuntua harmittomilta, mutta niiden tarkoitus on kyseenalaistaa kohteen omat ulkonäkövalinnat ja arvottaa jonkun muun mielipiteen kohteen omaa mielipidettä arvokkaammaksi. Samaa teki tarinan mies: koska hänen mielipiteensä tekoripsistä oli se, että ne sopivat vain vanhoille naisille, oletti hän, että ne, jotka ovat hänen kanssaan eri mieltä, ovat aina hänelle selityksen velkaa valinnoistaan ja joutuvat selittämään valintaansa henkilökohtaisesti. Ei se näin ole. Ymmärrys Sailaa kohtaan taitaa riippua siitä, kuinka usein on kokenut vastaavaa. Minä ymmärrän, miksi häntä ärsyttää.

      Lainaa

    47. Tulos: +58 (76 ääntä)
      Renie: Onpas typerä tyttö. Ei ollu taaskaa nii vakava asia, et pitäis seinällinen tekstiä kirjottaa.
      Jokseenkin yhtä typerää pillastua toisen kommenteista kuin kommentoida tekoripsiä. Jostain syystä myös ruutupaitaiset henkselimiehet kuitenkin estotta kommentoivat kaikkien naisten ulkonäköä, vaikkeivät itsekään mitään muotovalioita tai tyyliguruja olisi.

      Lainaa

    48. Tulos: +98 (120 ääntä)
      petu: Juuh. Kyllähän tuossa nyt pahimman mokan teki Salla vetämällä herneet nessuun tollasesta. Siis naurullahan tuo olisi pitänyt kuitata eikä millään hirveellä tilityksellä… Mikä tuossa oli loukkaavaa/traummaattista?
      Ai Salla teki mokan? Ja naurulla olisi pitänyt kuitata vaikka hänestä tuntui pahalta? Ja pahan olon purkaminen omalla fb-seinällä on hirveä tilittäminen ja hiljaa olisi pitänyt sisällään kärsiä? Oletko koskaan kokenut ulkonäköösi liittyvää arvostelua? Minä olen. 9 vuotta. Niin syrjimistä kuin sanallista ja fyysistäkin kiusaamista. Sen takia sanonkin, että ihan mistä tahansa omasta mielestä epämukavasta saa pahoittaa mielensä. Vaikka olisi ihan läpällä heitetty. Hiljaa itsekseen kärsiminen ei ole koskaan auttanut ketään. Varsinkaan itseäsi. Kukaan ei tule sinua siitä palkitsemaan tai urhoollisuus mitallia ojentamaan. "Petu" olet kiusaaja. Kuinka kehtaat viedä toiselta oikeuden tuntea itsensä loukatuksi!? Miten oletat lasten lopettavan koulukiusaamisen, jos sinä aikuisena käyttäydyt tällä tavalla?

      Lainaa

    49. Tulos: -33 (67 ääntä)
      Kalle Pullimo: Lopettakaapa se mölinä Sallan muka huonosta käytöksestä. Taidatte itse olla juuri niitä pienimunaisia miehiä, joilla on hirveä tarve kommentoida ihmisten ulkonäköä ja juosta äkkiä karkuun että varmasti saatte viimeisen sanan. Väittelyyn asiasta kuin asista kun teistä ei kuitenkaan olisi. Tuon jutun miehen käytös sen sijaan on ihan hirveetä paskaa. Jos näkisin vastaavaa käytöstä livenä, vetäisin ko. herraa lättyyn. Ja kyllä, olen mies. Mulle ei vittuilla!
      Internetin valkoinen ritari on saapunut. Kaikki ihmiset eivät osaa esittää asioitaan hienotunteisesti, vaikka tarkoitus on voinut olla hyvä. Ehkä vanha mies on yrittänyt kertoa, että tytön ei tarvitse laittaa tekoripsiä näyttääkseen hyvältä. Asiatonta käytöstä tuo silti on, mutta kyllä tuo tilittäminen kertoo turhasta mielensäpahoittamisesta. Tällaiset kohtaamiset voisi pyrkiä ottamaan olan kolahduksella naureskellen. Parempi kun ihmiset eivät pahoittaisi toistensa mieliä kokoajan, mutta se on väistämätöntä, oli kyse sitten rumista tekoripsistä, pienestä munasta tai turpaan vetämisestä, kaikki olette yhtä pahoja.

      Lainaa

    50. Tulos: -74 (96 ääntä)
      Jes taas pääsen käyttämään lempisanontaani: se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa... Mies ei millään tapaa haukkunut tytön ulkonäköä, vaikka kyllä, mies on oikeassa: teroripset ja ripsien pidennykset näyttää ihan hirveiltä! Jos tytön mielestä omat ripset on niin kauniit niin miksi pahoittaa siitä mielensä...

      Lainaa

    51. Käyttäjä 22.9.2015 10:23
      Tulos: +7 (31 ääntä)
      Kalle Pullimo: Lopettakaapa se mölinä Sallan muka huonosta käytöksestä. Taidatte itse olla juuri niitä pienimunaisia miehiä, joilla on hirveä tarve kommentoida ihmisten ulkonäköä ja juosta äkkiä karkuun että varmasti saatte viimeisen sanan. Väittelyyn asiasta kuin asista kun teistä ei kuitenkaan olisi. Tuon jutun miehen käytös sen sijaan on ihan hirveetä paskaa. Jos näkisin vastaavaa käytöstä livenä, vetäisin ko. herraa lättyyn. Ja kyllä, olen mies. Mulle ei vittuilla!
      Lättyyn vetäminen on mielestäni myös paskaa käytöstä. Sinulle ja Sallalle ja kaikille hyville vastaiskijöille: jos toinen käyttäytyy huonosti, ei se anna mitään suurempaa oikeutusta alkaa itse käyttäytyä vielä huonommin. Siinä tekee itsestään yhtä suuren pellen kuin alkuperäinen, saattaa jopa jättää sen kokonaan varjoonsakin.

      Lainaa

    52. Kohteliaisuus ennen kaikkea 22.9.2015 10:30
      Tulos: +80 (94 ääntä)
      Tekin, hyvä herra, näyttäisitte oikein hyvältä, jos vaan naaman, vartalon ja hiukset vaihtais!

      Lainaa

    53. Tulos: -86 (114 ääntä)
      Siis kaverihan avaa keskustelun kehumalla Sallan ulkonäköä. "Mitä varten noin nätti nuori nainen käyttää tekoripsiä" (= eli siis Salla on niin nätti että kelpaisi ilmankin.) Hyvä iskurepliikki ja kohtelias keskustelin avaus. Miehiä syytetään tuppisuiksi tässä maassa ja mutta sitten kun joku vahingossa onkin ihan oikeasti sosiaalinen ja yllätys, yllätys avaa keskustelun näppärällä tavalla niin vastapuoli menee ihan sekaisin. Suosittelen sosiaalisissa tilanteissa toimimisen kurssia Sallalle.

      Lainaa

    54. Tulos: +108 (126 ääntä)
      Onko ihmset oikeasti näin yksinkertaisia, että näkevät miehen puheessa vain kehun? Kyllä kehuja käytetään myös naamioimaan loukkauksia, ja loukkaukseksi tämänkin äijän puheet on helposti luettavissa. Tekoripsiä käyttävä kirjoittaja on siis verrattavissa vanhaan haahkaan? Naisilla ei ole mitään velvollisuutta kuunnella tuntemattomien kommentteja siitä, mitä heidän tulisi tuntemattomien mielestä käyttää. Tottakai 18-vuotias nainen (miksei mieskin) tuntee edes jonkin verran epävarmuutta itsestään! Missä todellisuudessa te elätte? Ei ole mikään moka koettaa itse korjata ja parantaa itsetuntoaan näin omalla facebook-sivullaan. Teksti on ehkä pitkä, mutta ei siinä ole mitään muuta vikaa kuin se, että kirjoittaja on pahoillaan äijän mielen pahoittamisesta vain olemalla olemassa.

      Lainaa

    55. Tulos: -48 (82 ääntä)
      Vanhemman ikäpolven ihmisten on usein vaikea ymmärtää "nykyajan muoti-ilmiöitä" kuten tatuointeja, shokkivärejä hiuksissa, lävistyksiä tai sitten vaikka tekoripsiä. Se ei ole kuulunut heidän nuoruuteensa ja usein näyttää varmasti monien mielestä rumalta. Mun mielestä tässä tilanteessa mies halusi ihan selvästi keskustella asiasta ja saada itselleen selvennystä siihen, että MIKSI nuori nätti tyttö halusi irtoräpsyttimiä pitää. Mieshän nimen omaan sitä kysyi, eikä vain tokaissut, että "nuohan eivät sinulle sovi". Se oli keskustelunavaus ja hän varmasti oletti saavansa kysymykseen jonkun toisen vastauksen kuin sen, että "mitäs se sulle kuuluu". Kyllä, hän valitsi sanansa hieman tökerösti, mutta ei mun mielestä kuitenkaan loukkaavasti. :D En voi ymmärtää, että miten ensimmäinen reaktio voi olla loukkaantuminen ja mielensä pahoittaminen. Jotkut ihmiset tykkäävät jutella tuntemattomienkin kanssa ja saattavat olla luonteeltaan sekä omilta mielipiteiltään kärkkäämpiä. Mies ei varmastikaan tahallaan halunnut nuoren tytön päivää pilata, mun mielestä hän ei vaikuttanut tytön tekstin perusteella millään tapaa ilkeältä.

      Lainaa

    56. Tulos: +85 (109 ääntä)
      Hahah, ei tuollainen kommentti ole koskaan tarkoitettu kohteliaisuudeksi, ei saajan eikä varsinkaan antajan mielestä. Vittuilua se on ja siksi tarkoitettu, vaikka kuinka kohteliaaseen asumuotoon puettu... ei se kakka ole vähemmän kakkaa vaikka sen kimalteella kuorruttaisi. :D

      Lainaa

    57. Tulos: +36 (42 ääntä)
      Äityli: Tekoripset ovat verratavissa meikkiin. Niitä ei pidetä yön yli. Ripsienpidennykset -ja tuuhennukset ovat sitten eri asia.
      Pidennyksistähän toi puhuu..

      Lainaa

    58. mörökölli minut vieköön 22.9.2015 12:18
      Tulos: -87 (103 ääntä)
      Taas kerran tuli osoitettua että naisille kelpaa ulkonäöstä vain varauksettoman positiiviset kommentit. Pienikin epäily tai parannusehdotus (= ei ollut jo täydellinen) saa aikaan vakavaa mielenpahoittumista. Siis rehellistä mielipidettä kysyttäessä sitä ei pidä antaa. Ja noin kysymättä ulkonäköä komentoidessa sen pitää lisäksi olla "oikein" ajoitettu ja tilanteen mukainen tai mielenpahoittumisen mahdollisuus on erittäin suuri. Että taitaa sataa tänään ja aika viileääkin tuntuu olevan.

      Lainaa

    59. Tulos: -60 (92 ääntä)
      Voi Salla, mieshän kehui kauneuttasi ja tarkoitti ettei noin kaunis tyttö tarvitsisi tekoripsiä, mutta siitäkin jotenkin mielesi pahoitit ja hirveän pitkän vuodatuksen faceen sait, vaikka asia ei yhtään sinuun vaikuttanut.

      Lainaa

    60. yli opisto hörho 22.9.2015 12:54
      Tulos: -17 (65 ääntä)
      Joskus joku koki asiakseen tulla kertomaan minulle, miten hänen mielestään hiusten värjäys on akkojen hommaa. Sanoin (vasta värjättynä punapäänä) "Jaa" ja jatkoin elämääni. En kirjoittanut sadan sivun manifestia facebookiin.

      Lainaa

    61. yli opisto hörho 22.9.2015 13:00
      Tulos: -4 (32 ääntä)
      Kalle Pullimo: Lopettakaapa se mölinä Sallan muka huonosta käytöksestä. Taidatte itse olla juuri niitä pienimunaisia miehiä, joilla on hirveä tarve kommentoida ihmisten ulkonäköä ja juosta äkkiä karkuun että varmasti saatte viimeisen sanan. Väittelyyn asiasta kuin asista kun teistä ei kuitenkaan olisi. Tuon jutun miehen käytös sen sijaan on ihan hirveetä paskaa. Jos näkisin vastaavaa käytöstä livenä, vetäisin ko. herraa lättyyn. Ja kyllä, olen mies. Mulle ei vittuilla!
      Sinut olisi tunnistanut "mieheksi" ilman tuota kommenttia että olet mies. Vedät kaikkia lättyyn ja "sulle ei vittuilla". Kenellä se pieni muna onkaan?

      Lainaa

    62. Tulos: -14 (38 ääntä)
      No kyllähän ne tekoripset ovat melko kamalat, sorrun niihin vain halloweenina.

      Lainaa

    63. Tulos: -6 (36 ääntä)
      Kuinkahan pitkä postaus nuoremmalta Sallalta olisi tullut - sellaiselta, joka ei osaa laittaa asioita perspektiiviin. Ikävää, että aamu meni pilalle.

      Lainaa

    64. Tulos: +14 (22 ääntä)
      riesa: Jos tuo oli ukon tapa “kohteliaisuutensa” esittää, niin esitti kyllä väärin. Yllättävää, että niin monet täällä on sitä mieltä, että Salla ylireagoi. 18-vuoden iässä vielä rakennetaan omaa identiteettiä ja itsetunto saattaa kolhiintua hyvinkin pienestä. Lisäksi (en nyt tarkoita yleistää) monet nuoret naiset jotka kokevat, että heidän pitää turvautua tekoripsiin, saattavat olla hyvin epävarmoja ulkonäöstään, joten tollaset kommentit ei sitä varmuutta ainakaa paranna. Toki Salla olis voinut asian lyhyemminkin esittää, mutta hei, hän on tosiaan vasta 18-vuotias.
      Sanon samaa mitä edellisellekkin kommentoijalle mainitsin. Ymmärrän täysin mitä tarkoitat ja olen myös samaa mieltä, tämä edellä mainitsemani asia vain sattui tulemaan mieleen kun luin tuota tekstiä että ehkä mies ei tarkoittanut pahaa vaikka asiansa esittikin tökerösti. Ja itse olen saanut omaksi osakseni paljon tytöttelyä ja samankaltaista kohtelua mutta olen kai sitten vain niitä tyyppejä jotka antaa kaiken tuollaisen mennä helposti toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Kaikki me ei olla samanlaisia ja kaikki reagoivat omalla tavalla oli tuon miehen syy mikä tahansa kommentteihinsa niin tälläinen ajatus nousi vain pintaan. Ja Sallalla oli kaikki oikeudet pahoittaa mielensä ja ilmaista asiansa miten ikinä hän tunsi sen itsellensä parhaaksi.

      Lainaa

    65. Tulos: +100 (108 ääntä)
      Ei, vaan tuli taas kerran osoitettua, ettei (ainakaan kaikki) naiset tykkää olla katseen objekteja, joiden ulkonäköä on ihan OK kommentoida yllättäen ja pyytämättä. Minua ei kiinnosta, mitä muut ajattelevat ulkonäöstäni, koska en pidä sitä määrittävänä ominaisuutenani. Miksi ihmeessä kenenkään tulisi kommentoida toisen (varsinkaan tuntemattoman) ihmisen ulkonäköä? Miksi kukaan tuntee tarvetta sellaiseen? Eihän tuollaisia kommentteja anneta, mikäli ei pidetä asian ilmaisua jotenkin relevanttina. Minullekin on tultu baarissa sanomaan muun muassa että "Voi sinä olisit niin kaunis, jos pukeutuisit paremmin." Mitä hemmettiä? En täyttänyt yksittäisen henkilön (miehen) mieltymyksiä pukeutumisen suhteen, ja hän katsoi velvollisuudekseen tulla sen minulle kertomaan? Yllätys yllätys, en pukeudu häntä varten lähtiessäni ulos, joten en nää, miksi ihmeessä hänen tai kenenkään muunkaan tulisi tulla kertomaan mielipiteitä asustani.

      Lainaa

    66. Tulos: +84 (96 ääntä)
      doo: Voi Salla, mieshän kehui kauneuttasi ja tarkoitti ettei noin kaunis tyttö tarvitsisi tekoripsiä, mutta siitäkin jotenkin mielesi pahoitit ja hirveän pitkän vuodatuksen faceen sait, vaikka asia ei yhtään sinuun vaikuttanut.
      Miten voi olla kehu tulla sanomaan, että olisit kauniimpi toisenlaisena kuin mitä olet nyt? Ei kai kukaan nyt _tarvitse_ tekoripsiä tai yhtään mitään muutakaan, mutta se ei ole kenenkään toisen asia tulla kommentoimaan tyyliä tai ulkonäköä - saati kuvitella sen olevan kehu.

      Lainaa

    67. "Noin nuori tyttö" 22.9.2015 14:31
      Tulos: +66 (70 ääntä)
      mörökölli minut vieköön: Taas kerran tuli osoitettua että naisille kelpaa ulkonäöstä vain varauksettoman positiiviset kommentit. Pienikin epäily tai parannusehdotus (= ei ollut jo täydellinen) saa aikaan vakavaa mielenpahoittumista.
      Tai mitä jos ei kommentoitaisi ollenkaan? Tai vaikka vaan yhtä usein kuin kehuisit toisen miehen ulkonäköä.

      Lainaa

    68. Tulos: +57 (65 ääntä)
      Ton saman jutun voi sanoa joko ilkeästi tai kehuen. Ilmeisesti kommentti on sanottu riitaa haastaen ja määräillen ja minusta tämä Facebook-vastakommentti oli ihan hauska. Tämä maailma on valitettavasti edelleen sellainen, että jollekin idiootille voi tulla mieleen komennella tai tuhehdella ventovieraalle naiselle pukeutumista tai irtoripsiä. Jos kommentti on esitetty kehuen ja keskustellen, on kirjoittajan reaktio ehkä hieman ylilyönti. Siltikin olen sitä mieltä, että valtaosa naisista ei tahdo kuulla kommentteja ulkonäöstään ventovierailta ihmisiltä ja vieraan ihmisen ulkonäön kommentointi on epäkohteliasta. Vai onko teidän mielestä ihan ok, jos vastaavasti vanhemmpi nainen tulisi inttämään vieraalle tuskin täysi-ikäiselle pojalle kaupassa, että: "Kuules poika, onkos sulla hiusvahaa? Kerro hei poika miksi ihmeessä sulla on hiusvahaa, no kerro kerro! Kyllä sun poika pitää olla laittamatta hiuksia noin. Se on ei sovi sulle ja ulkonäön laitto on eukkojen hommaa. Eiku usko nyt vaan ku sanon. Mä en kyllä yhtään tykkää tosta, olisit paljon parempi ilman."

      Lainaa

    69. Tulos: -33 (43 ääntä)
      Yhtä kiusanhenki aloittaja on kuin se mies. Haukkumallako pitää haukkuun vastata?

      Lainaa

    70. Tulos: +92 (98 ääntä)
      Miehet: Nyt ihan oikeesti pidätte ne mölyt ja kehut mahassa. Vaikka kuinka tarkotatte hyvää niin tuntuu tosi pahalta mennä kauppaan ja tajuta, että täälläkin mun ulkonäköä arvostellaan ja täälläkin pitää näyttää "hyvältä" tai ei ole minkään arvoinen (koska tämä on ihan tosissaan se viesti, jonka tytöt saa pienestä asti mediasta ja yhteiskunnalta). Me naiset ja tytöt ei olla olemassa teidän katseita ja mielipiteitä varten.

      Lainaa

    71. Tulos: -70 (82 ääntä)
      Huomaa että tää on triggerannu valtavan lauman feminatseja kun kaikki kommentit jotka viittaakin miehiin down votettu helvettiin. Face it, olette rumia ja lihavia koko yhteiskunnan mielestä. Ps. Tekoripset (ja poskilävistykset jne) näyttää ihan perseeltä.

      Lainaa

    72. Tulos: -23 (37 ääntä)
      "Elämäsi on varmasti aika paskaa jos mielenrauhasi tuhoamiseen riittää noinkin pieni asia"... Touché. ;)

      Lainaa

    73. Tulos: 0 (20 ääntä)
      Irtoripset passaavat miehelle siinä missä nuorelle tytöllekin.

      Lainaa

    74. Tulos: +73 (79 ääntä)
      mörökölli minut vieköön: Taas kerran tuli osoitettua että naisille kelpaa ulkonäöstä vain varauksettoman positiiviset kommentit. Pienikin epäily tai parannusehdotus (= ei ollut jo täydellinen) saa aikaan vakavaa mielenpahoittumista. Siis rehellistä mielipidettä kysyttäessä sitä ei pidä antaa. Ja noin kysymättä ulkonäköä komentoidessa sen pitää lisäksi olla “oikein” ajoitettu ja tilanteen mukainen tai mielenpahoittumisen mahdollisuus on erittäin suuri.
      Menisitkö muistakin asioista kritisoimaan täysin tuntemattomia ihmisiä kaupassa? Ruokavaliosta? Kassin pakkaustavasta? Vai voisivatko ne olla ihan niiden ihmisten oma asia, niin kuin random naisten oman tyylinkin voisi luulla olevan? Kritiikille on aikansa, ja se on yleensä nimen omaan vain silloin jos sitä on pyydetty. Ja silloinkin se olisi kyllä syytä pitää rakentavana, mitä huutelu ja paikalta liukeneminen ei kyllä mielestäni ole.

      Lainaa

    75. Tulos: +30 (34 ääntä)
      OttO: Siis kaverihan avaa keskustelun kehumalla Sallan ulkonäköä. “Mitä varten noin nätti nuori nainen käyttää tekoripsiä” (= eli siis Salla on niin nätti että kelpaisi ilmankin.) Hyvä iskurepliikki ja kohtelias keskustelin avaus. Miehiä syytetään tuppisuiksi tässä maassa ja mutta sitten kun joku vahingossa onkin ihan oikeasti sosiaalinen ja yllätys, yllätys avaa keskustelun näppärällä tavalla niin vastapuoli menee ihan sekaisin. Suosittelen sosiaalisissa tilanteissa toimimisen kurssia Sallalle.
      Eipä tainnut olla hyvä iskurepliikki, ei ainakaan heteromiehelle. Laske vaikka.

      Lainaa

    76. Jo nyt on kumma 22.9.2015 19:11
      Tulos: -46 (52 ääntä)
      Mies on täysin oikeassa. Tekoripset ovat vanhoille akoille. Sen enempää asiaa ei tarvitse analysoida.

      Lainaa

    77. Tulos: +75 (83 ääntä)
      Perus vallankäyttöähän tuo mieheltä oli, ei todellakaan mitään kehumista. Keski-ikäiset suomalaismiehet on kyllä huonoimpia kauneus- ja pukeutumisvinkkien jakelijoita, mitä voi kuvitella. En minäkään tykkää heidän kaljalla hankituista raskausmahoistaan, mutta en koe asialliseksi heitellä päin naamaa "kehuja" tyyliin "kerropas setä miksi nykyajan semi-ok:n näköiset vanhat patut haluavat tuollaisen kasvaimen vyötärölleen" ja kipittää itsetyytyväisenä pois ennen kuin ehtivät reagoida. Ainoan asiallisen kehun olen saanut vanhalta, minua paremmin pukeutuneelta romanimieheltä, joka totesi vaan, että saappaani olivat komeat. Sitten hän poistui vaimonsa kanssa liukuportaisiin. Ei taka-ajatuksia, kaikille jäi hyvä mieli.

      Lainaa

    78. Tulos: +47 (57 ääntä)
      Gelb: En tiedä olenko se vain minä mutta luulen että tuo oli vain sen ukon tapa sanoa että tyttö näyttää kauniilta tai kauniimmalta luonnollisena kuin paketoituna jonkun meikki kerroksen alle. Vanhemmilla ihmisillä on joskus eksentrinen tapa kehua tai ilmaista asiansa, ajattelisin tuon enemmänkin positiivisena kommenttina.
      Positiivinen tai negatiivinen, ihan yksi hiton hailea. Joillekin miehille ei vain tunnu menevän jakeluun että nainen (paitsi Tuksumaiset huomiohuorat) laittautuvat seuraavista syistä: 1/ Näyttääkseen omasta mielestään hyvältä (parantaa itsevarmuutta ja tuo varmuutta muiden kanssa kanssakäymiseen) 2/ Ilmaistakseen mihin viiteryhmään kuuluvat (goottibändin laulaja on aika eri näköinen kuin asianajaja, koska moniin toimiin vaaditaan tietynlaista ulkonäön uskottavuutta. Maatilan emäntä kumisaappaissankin tekee näin; ei häntä otettaisi vakavasti jos sipsuttelisi pitkin pinkissä aamutakissa). 3/ Mahdollisesti miellyttääkseen jotakuta jonka mielipiteeseen suhtautuu vakavasti -ehkä joku mies, tai nainen, mutta ehkä vaikka vanhempi kollega. Tämä on viiteryhmään kuulumisen alalaji. Kohteliaisuuksia voi jaella jos kuuluu samantapaiseen viiteryhmään, tyyliin kiva kampaus missä laitatit, mutta "nättitytöttely" on käytännössä aina loukkaus. En jaksa impata palkokasveja kun en jaksa aina olla vihainen, ja tuo ehkä oli hiukan voimakas reaktio, mutta ei siitä kukaan pidä.

      Lainaa

    79. Tulos: +43 (49 ääntä)
      Voiko tästä tosiaan olla montaa mieltä? Ihan selvää, että tuollainen ulkonäön arvostelu on typerää ja epäkohteliasta. Siinä Salla on aivan oikeassa. Se hassu juttuhan tässä mokassa oli, että Salla väittää, ettei loukkaantunut, vaikka tuo teksti olisi jäänyt kirjoittamatta, jos hänen väitteensä pitäisi paikkansa.

      Lainaa

    80. Tulos: +54 (58 ääntä)
      OttO: Siis kaverihan avaa keskustelun kehumalla Sallan ulkonäköä. “Mitä varten noin nätti nuori nainen käyttää tekoripsiä” (= eli siis Salla on niin nätti että kelpaisi ilmankin.) Hyvä iskurepliikki ja kohtelias keskustelin avaus. Miehiä syytetään tuppisuiksi tässä maassa ja mutta sitten kun joku vahingossa onkin ihan oikeasti sosiaalinen ja yllätys, yllätys avaa keskustelun näppärällä tavalla niin vastapuoli menee ihan sekaisin. Suosittelen sosiaalisissa tilanteissa toimimisen kurssia Sallalle.
      Suosittelen opettelemaan, millaista iskurepliikkiä naiset pitävät hyvänä.

      Lainaa

    81. Miettikääs 22.9.2015 22:09
      Tulos: -41 (41 ääntä)
      Oletteko tulleet ajatelleeksi, että joillain ihmisillä on sellaisia sairauksia, joiden takia he saattavat sanoa joitain asioita, vaikka eivät sitä tarkoittaisikaan?

      Lainaa

    82. Lclzözxnxn 22.9.2015 23:21
      Tulos: -18 (42 ääntä)
      Ripsipidennykset kyllä jotain ruminta ikinä. T: 20v neiti

      Lainaa

    83. Tulos: -41 (55 ääntä)
      Oletko tyhmä vai mitä? Tekoripset eivät ole luonnolliset, möhömaha on. mies kehui tyttöä nätiksi, olisi saanut yön tarjota siitä hyvästä, vertauskuvasi vastaa enemmänkin: Olisit silikonit laittanut kun niin lauta olet. kyllä tekoripsistä sanominen vähän eri asia entä mahasta.
      Seppo Saviniemi: Ehkä Salla vähän ylireagoi, mutta kyllä ukko oli mielestäni (jos tämä nyt näin tapahtui) töykeä. Onko se nyt kenenkään asia mennä kertomaan toisille, kuinka kauniilta he näyttäisivätkään, jos nyt ei olisi pistetty sitä ja tätä? “Kyllpä tekin olisitte komea mies, jos teillä olisi kunnon vatsalihakset tuollaisen möhömahan sijaan, ettekä pukeutuisi nuhjuiseen tuulipukuun.”

      Lainaa

    84. Tulos: -4 (16 ääntä)
      Täytyy sanoa, että on kauniita ripsienpidennyksiä ja sitten sellaisia luomien jatkeita, joita ei ripsiksi osaisi arvata, jos eivät sijaitsisi silmien yläpuolella. En tiedä onko laatu niin kallista, että on laitettava mitä vaan liimaten ollakseen kauniimpi. Mutta, ihan sama, kaikkihan me vaan omaa parastamme ajattelemme ja laittaudutaan mahdollisimman hyvän näköisiksi. Lopuksi: Tämä ripsicase ei ole kyllä nykymaailman ykkösongelma, kuten kaikki tiedämme

      Lainaa

    85. Tulos: -29 (43 ääntä)
      Mau: Miehet: Nyt ihan oikeesti pidätte ne mölyt ja kehut mahassa. Vaikka kuinka tarkotatte hyvää niin tuntuu tosi pahalta mennä kauppaan ja tajuta, että täälläkin mun ulkonäköä arvostellaan ja täälläkin pitää näyttää “hyvältä” tai ei ole minkään arvoinen (koska tämä on ihan tosissaan se viesti, jonka tytöt saa pienestä asti mediasta ja yhteiskunnalta). Me naiset ja tytöt ei olla olemassa teidän katseita ja mielipiteitä varten.
      Jos sinusta tuntuu ettet ole "minkään arvoinen" silloin jos ulkonäköäsi kommentoidaan, kuuluu tuo ääni kyllä oman pääsi sisältä. Jos lähdettäisiin galluppia tekemään niin ääriharva olisi sitä mieltä että nainen ei ole minkään arvoinen ihmisenä mikäli ei näytä hyvältä. Samalla tavalla kuin miehet päättävät, kuinka paljon antavat ulkonäkösi määrittää sinua heidän silmissään, sinä voit päättää kuinka paljon määrittelet itseäsi sen mukaan onko joku jotain mieltä ulkonäöstäsi vai ei. Minusta on aivan miehen oma häviö jos ei näe naista minkään muun arvoisena kuin sen miltä hän näyttää. Mikä häviö sinulle naisena on tuollaisen miehen mielipide? Tästä asiasta on taas ihan turhaan tehty sukupuolikysymys. Tässäkin kommenttiketjussa on useita esimerkkejä siitä että miehet kuulevat samankaltaista arvostelua.

      Lainaa

    86. Töttöröö 23.9.2015 7:58
      Tulos: +4 (30 ääntä)
      Musta on hauskaa, että täällä yleinen konsensus on että Sallan on ihan ok haukkua tätä äijää takaisin somessa.

      Lainaa

    87. Tulos: +34 (34 ääntä)
      Töttöröö: Musta on hauskaa, että täällä yleinen konsensus on että Sallan on ihan ok haukkua tätä äijää takaisin somessa.
      Ei suinkaan, vastasin ylläoleville kommentoijille jotka nillittivät "kohteliaisuuksista" jne. Naisethan (tai ihmiset yleensä) eivät pidä siitä että ventovieras ryhtyy puuttumaan asioihin jotka eivät heille kuulu, ja koin omituisena että joku luulee muuta. Ei Sallan munakommentti ollut asiallinen, mutta ei kai siitä kukaan ole eri mieltä, eikä Salla lue tätä ketjua kuitenkaan, joten siitä turha jatkaa?

      Lainaa

    88. Housut jalkaan! 23.9.2015 12:59
      Tulos: +3 (13 ääntä)
      Miksiköhän sillä miehellä ei ollut housuja? "Ruudulliseen t-paitaan ja henkseleihin pukeutunut mies".

      Lainaa

    89. Tulos: -30 (46 ääntä)
      Mun mielestä toi mies kehui Sallaa! Kyllä mä ainakin ottaisin kehuna, jos joku sanois mulle etten mä tarvii tekoripsiä kun oon nätti ilmankin.

      Lainaa

    90. Tulos: +2 (14 ääntä)
      Lclzözxnxn: Ripsipidennykset kyllä jotain ruminta ikinä. T: 20v neiti
      On ne nätit sillon jos niistä ei huomaa että ne on tekoripset. Yleensä sen vaan tuppaa huomaamaan.. Sama kuin ne paksut rakennekynsimöhkäleet, ne kans näyttää siltä kuin olis läjä sulatettua muovia kaadettu sormien päihin.

      Lainaa

    91. Tulos: -38 (50 ääntä)
      "Voitko kertoa mitä varten noin nätti nuori nainen...?" Ulkonäköä haukuttu, aamu pilalla tällä prinsessalla. :/ T. Ruma nainen

      Lainaa

    92. Tulos: -3 (15 ääntä)
      kummankaan käytös ei oo hyväksyttävää. mies ei ois saanu huudella tuolleen, mutta myöskään tää tyttö ei ois saanu ruveta samalle tasolle miehen kaa huutelemalla nettiin miehen munasta. tekstiä ei ees saa pois. mutta ymmärrän kyllä tyttöä, että ei oo ihan sinut itsensä kanssa, ja kun tyttöä vastaan "hyökätään", niin haluaa hän puolustautua.

      Lainaa

    93. Tulos: +39 (49 ääntä)
      Jos joku tulisi teille aukomaan päätään kauppareisulla niin varmaan saattaisitte myös mainita asiasta omalla FB-seinällänne? Ja kyllä, tuon ukon kommentti oli vain ja ainoastaan päänaukomista - koska sitä tuollainen vieraan ihmisen ulkonäön pyytämättä ja yllättäen kommentointi nyt vaan on, oli kommentti sitten tarkoitettu positiiviseksi tai ei.

      Lainaa

    94. Tulos: -49 (51 ääntä)
      Nuoret naiset ovat juuri tuollaisia, kun yrität kehua heitä niin asia käsitetään täysin väärin ja saat lokaa niskaasi. Tuokin mies yritti vain viestittää että nainen on luonnostaan kaunis. Onneksi vanhemmilla naisilla jo vähän ymmärrystä päässä.

      Lainaa

    95. Tulos: +46 (52 ääntä)
      Tietoisku: Suurin osa naisista ei suinkaan meikkaa ollakseen nätti miesten mielestä. He tekevät sen ollakseen nättejä itsensä mielestä.

      Lainaa

    96. Tulos: +15 (35 ääntä)
      Olen aivan järkyttynyt kommentoijien ajatuksista. Mun mielestä on aivan yhtä loukkaavaa kommentoida, ettei joku tarttis jotain ripsiä taikka et lävistykset on rumia, ku sanoa, että sä oot kaunein ihminen, jonka oon ikinä tavannu. Näist kaikista tulee sellanen olo, että ois olemassa vaan sen takia, että miehet vois ihailla ja saada jotain tyydytystä. Eli tiivistyksenä: toisen ulkonäön kommentointi (oli sitten positiivista tai negatiivista) ei ole ikinä hyväksyttävää, vaan aina alistavaa ja loukkaavaa.

      Lainaa

    97. Tulos: +1 (5 ääntä)
      Sannni: Positiivinen tai negatiivinen, ihan yksi hiton hailea. Joillekin miehille ei vain tunnu menevän jakeluun että nainen (paitsi Tuksumaiset huomiohuorat) laittautuvat seuraavista syistä: 1/ Näyttääkseen omasta mielestään hyvältä (parantaa itsevarmuutta ja tuo varmuutta muiden kanssa kanssakäymiseen) 2/ Ilmaistakseen mihin viiteryhmään kuuluvat (goottibändin laulaja on aika eri näköinen kuin asianajaja, koska moniin toimiin vaaditaan tietynlaista ulkonäön uskottavuutta. Maatilan emäntä kumisaappaissankin tekee näin; ei häntä otettaisi vakavasti jos sipsuttelisi pitkin pinkissä aamutakissa). 3/ Mahdollisesti miellyttääkseen jotakuta jonka mielipiteeseen suhtautuu vakavasti -ehkä joku mies, tai nainen, mutta ehkä vaikka vanhempi kollega. Tämä on viiteryhmään kuulumisen alalaji. Kohteliaisuuksia voi jaella jos kuuluu samantapaiseen viiteryhmään, tyyliin kiva kampaus missä laitatit, mutta “nättitytöttely” on käytännössä aina loukkaus. En jaksa impata palkokasveja kun en jaksa aina olla vihainen, ja tuo ehkä oli hiukan voimakas reaktio, mutta ei siitä kukaan pidä.
      Sanon samaa mitä edellisellekkin kommentoijalle mainitsin. Ymmärrän täysin mitä tarkoitat ja olen myös samaa mieltä, tämä edellä mainitsemani asia vain sattui tulemaan mieleen kun luin tuota tekstiä että ehkä mies ei tarkoittanut pahaa vaikka asiansa esittikin tökerösti. Ja itse olen saanut omaksi osakseni paljon tytöttelyä ja samankaltaista kohtelua mutta olen kai sitten vain niitä tyyppejä jotka antaa kaiken tuollaisen mennä helposti toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Kaikki me ei olla samanlaisia ja kaikki reagoivat omalla tavalla oli tuon miehen syy mikä tahansa kommentteihinsa niin tälläinen ajatus nousi vain pintaan. Ja Sallalla oli kaikki oikeudet pahoittaa mielensä ja ilmaista asiansa miten ikinä hän tunsi sen itsellensä parhaaksi.

      Lainaa

    98. King Arthur 26.10.2015 3:28
      Tulos: +34 (34 ääntä)
      Miehenä on ihan mahtavaa olla. Voi kävellä kenen tahansa tyttösen luo ja selittää miten tämä miellyttäisi omaa silmää enemmän. Se on sitten tyttösten tehtävä tietysti hetipaikalla toteuttaa nämä toiveet, ovathan he minua varten olemassa. /sarkasmi

      Lainaa

    99. Tulos: +22 (22 ääntä)
      Itse jouduin viimeksi lähikaupan kassajonossa tuollaisen äijän kohteeksi. Alkoi siinä kaverinsa kanssa kovaan ääneen takanani kommentoimaan ulkonäköäni, "järkyttävät tekoripset, siis aivan kamalan näköistä". Ignoorasin kokonaan. Muutama päivä ton keissin jälkeen baarissa vieressä seisovat naiset haukkuivat hiukseni. Ignoorasin taas. Ja ei, en ole mitenkään ns. tavallisesta poikkeavan näköinen, meikkaa erityisen runsaasti tms. Olen täysin tavallinen omasta ulkonäöstäni huolehtiva nuori nainen. Mitäs nämä henkilöt tuumaisivat, jos alkaisin kommentoimaan esim. heidän liikakilojaan kovaan ääneen? Olen viime vuosina huomannut, että tietynlaisilla ihmisillä (sukupuolesta huolimatta) on kova tarve kommentoida/ ns. nolata toisia, etenkin huoliteltuja naisia. Tuollainen käytös kertoo enemmän kommentoijista kuin heidän kommenttiensa kohteista. Jättäkää sellaiset luuserit omaan arvoonsa.

      Lainaa

    100. Tulos: -2 (8 ääntä)
      Kalle Pullimo: Lopettakaapa se mölinä Sallan muka huonosta käytöksestä. Taidatte itse olla juuri niitä pienimunaisia miehiä, joilla on hirveä tarve kommentoida ihmisten ulkonäköä ja juosta äkkiä karkuun että varmasti saatte viimeisen sanan. Väittelyyn asiasta kuin asista kun teistä ei kuitenkaan olisi. Tuon jutun miehen käytös sen sijaan on ihan hirveetä paskaa. Jos näkisin vastaavaa käytöstä livenä, vetäisin ko. herraa lättyyn. Ja kyllä, olen mies. Mulle ei vittuilla!
      Sure you would tough guy

      Lainaa

    101. Tulos: -16 (20 ääntä)
      Öömh, mä kyl ymmärsin että mies (yritti) tarkotti hyvää, muotoili ehkä hieman huonosti, pääpointti oli että mies sano naista kauniiksi,'..kun olet jo valmiiksi niin kaunis..' mut, ei pakol.....

      Lainaa

    102. minimerkki 1.1.2016 11:03
      Tulos: +16 (20 ääntä)
      Pörri: Naisena sitä saa kuulla kaikennäköisiä kommentteja ulkonäköön liittyen, sekä hyviä että huonoja. Mielummin olisin kuulematta. Joskus nuorempana ja epävarmempana tuli sellainen olo, ettei koskaan ole tarpeeksi hyvä, tai että on pelkkä tissit ja perse eikä ihminen. Miksi tuntemattoman ulkonäköä pitäisi millään lailla lähteä kommentoimaan, vaikkei pahasti sanoisikaan?
      Näinpä. Olen maalari ammatiltani ja joskus kädet on sitten maalissa. Kerran sitten kävin paikallisessa tietokoneliikkeessä hakemassa tulostimeen mustepatruunaa ja kassalla jätkä alkoi kommentoimaan muka hauskasti, kuinka kynsilakkani oli pitkin sormia. Voi hellanlettas kun en häntä varten ollut laittanut pornonpunaista kynsilakkaa työpaikallani. Ei kuulu asiakaspalveluun kommentoida tuommoista. Enpä ole kyseisessä liikkeessä sen koommin käynyt. Harmittaa että silloin nuoremmalla iälläni en osannut kommentoida mitään takaisin, mutta nykyisin kyllä voisin täräyttää. Onko sitten ihme jos naispuoliset potee ulkonäköongelmia kun miespuoliset kuvittelee voivansa töksäyttää turvistaan mitä sattuu?

      Lainaa

    103. Arsi Mokkonen 29.3.2016 15:34
      Tulos: -10 (12 ääntä)
      Kaikki miesten kommentit saa miinusta ja kaikki naisten kommentit plussaa.

      Lainaa

    104. Tulos: +4 (4 ääntä)
      Marge:
      "Nuhju-Petteri" tän otan käyttöön

      Lainaa

    105. Tulos: -6 (10 ääntä)
      Minkä takia muuten tekoripsiä edes pitää käyttää jos näyttää tarpeeksi hyvältä ilman niitä? ...Itse en käytä meikkiä ollenkaan (minusta meikit vain rupsauttavat ihon ennenaikaisesti) ja olen tyytyväinen siihen miltä näytän - jos joku tulee sanomaan että "Ruma läski olet", niin nauran vain päin naamaa.

      Lainaa

    106. Shokeeraava leijona 1.9.2023 4:58
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Sama ihminen kommentoi useilla eri nimimerkeillä näissä mokissa ihan mitä sattuu. Välillä on puolesta ja välillä vastaan. Katsokaa kuvaketta. Esim. ainoastaan tässä keskustelussa hän on kommentoinut nimillä: Kiki, Nennu, herkkää, Pönde, Jo nyt on kumma, miettikääs ja Töttöröö. Laittakaa kuvake mieleen, ja katsokaa muita aikalaisia mokia. Lähes jokaisessa on useita ristiriitaisia kommentteja samalta ihmiseltä.

      Lainaa

    107. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Shokeeraava leijona: Sama ihminen kommentoi useilla eri nimimerkeillä näissä mokissa ihan mitä sattuu. Välillä on puolesta ja välillä vastaan. Katsokaa kuvaketta. Esim. ainoastaan tässä keskustelussa hän on kommentoinut nimillä: Kiki, Nennu, herkkää, Pönde, Jo nyt on kumma, miettikääs ja Töttöröö. Laittakaa kuvake mieleen, ja katsokaa [...]
      Kyseisillä nimimerkeillä näkyy eri kuvakkeet. 🤔 Olisikohan Gravatar-palvelulla, josta kuvakkeet tulevat, ollut jokin tekninen häiriö? Näin on käynyt ennenkin.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: prisma, ripset, kauppa, kaupassa, ripsienpidennykset, ulkonäkö, tekoripset