Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kissakin on ihminen

Vähintään kasvot pitäisi sensuroida.
Kissakin on ihminen

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 80 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: -218 (328 ääntä)
      :') Kisuli

      Lainaa

    2. Kylmä Pieru 25.8.2015 1:27
      Tulos: +876 (934 ääntä)
      Voi kisu parkaa.:(

      Lainaa

    3. thailandmake 25.8.2015 1:34
      Tulos: +306 (460 ääntä)
      Mitä kamaa Ari on vetänyt?

      Lainaa

    4. Tulos: +545 (593 ääntä)
      Ari! Oletko kuullut vanhaa sanontaa, kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa? Kuva kissasta vs kuollut kissa ojassa. Monivärinen,ei liiku.

      Lainaa

    5. Tulos: +351 (437 ääntä)
      Miksi tämä on laitettu tällaiseen ryhmään? Tuolla fb:ssä löytyy kadonneet ja karkurit ryhmiä yllin kyllin. Tuli silti surku olo. Kissa ei ole ehkä ihminen, mutta kissa jota joku rakastaa ja kaipaa.

      Lainaa

    6. Hyvin tunnistaa 25.8.2015 1:37
      Tulos: +184 (240 ääntä)
      Ihan hyvin tosiaan tunnistaa jos vaan kuvailee :'D "Valkonen kissanpentu, jolla on harmaa selkä ja pää sekä mustia raitoja harmaalla alueella." Aika moneen kissaan varmasti osuisi tuo kuvaus owo Ja tulee pikkuisen pitkä teksti, jos tosiaankin jokaisen yksityiskohdan pistäisi. "Raitoja on x lukumäärä, kaulassa valkoista x cm verran, tassujen pohjissa harmaita läiskiä. Oikeassa etutassussa läiskiä x lukumäärä, jne jne" Ehkä vaan parempi ottaa kuva, jos joku tunnistaisi -w-'

      Lainaa

    7. Tulos: +394 (452 ääntä)
      Uskon, että Arilla vain tuli paha mieli katsoessaan kuollutta kissanpentua ja tämän vuoksi hieman ylireagoi mielipiteissää. Onhan tuo kuitenkin ihan terve reaktio, verrattuna sitten siihen toiseen ääripäähän.

      Lainaa

    8. vanhus(ko) 25.8.2015 1:53
      Tulos: +62 (100 ääntä)
      Olisin halunnu nähdä vastauksen Arin viimäseen kysymykseen :(

      Lainaa

    9. eläköönkoirat 25.8.2015 1:55
      Tulos: -309 (377 ääntä)
      niinku Simo Salminen laulo "yks kollikissa jäi alle, mut niitähän on muutenkin liikaa!" Eläköön koirat!

      Lainaa

    10. Tulos: +70 (88 ääntä)
      Turhaan Ari istuu mökömököpuussa. Helpoiten kissan omistaja tunnistaa kissansa, jos on kuva jaettuna. Tosin jokainen tekee omantunnon mukaansa ja päättää tälläisessa asiassa, laittaako kuvan vaiko ei.

      Lainaa

    11. Tulos: +49 (153 ääntä)
      Mikä ero ihmisvauvalla ja eläimen poikasella nyt olisi? Meillä ainakin viedään sairaat ja luonnevikaiset saunan taakse, edustipa mitä lajia tahansa!

      Lainaa

    12. Tulos: +66 (204 ääntä)
      Toisaalta Ari on oikeassa. Mikä se ero loppupeleissä on? Ihan samanlaisia eläimiä mekin ollaan kuin kaikki muutkin. Ajatellaan enemmän/monimutkaisemmin ja tapetaan omaa rotuamme sukupuuttoon, siinä samalla vielä myllätään koko planeetta.

      Lainaa

    13. Tulos: +133 (179 ääntä)
      Sinppa: Toisaalta Ari on oikeassa. Mikä se ero loppupeleissä on? Ihan samanlaisia eläimiä mekin ollaan kuin kaikki muutkin. Ajatellaan enemmän/monimutkaisemmin ja tapetaan omaa rotuamme sukupuuttoon, siinä samalla vielä myllätään koko planeetta.
      Monimutkaisempi ajattelu on juuri se ero. Kissa ei esimerkiksi tarvitse samanlaista yksityisyyden suojaa.

      Lainaa

    14. Tulos: +53 (271 ääntä)
      Sanokaa mielensäpahoittajaksi, mutta tuli paha mieli kuvan nähdessäni. Ei ollut mitenkään hauska juttu. :'( Ei tällaisia tänne, kiitos.

      Lainaa

    15. Tulos: -41 (185 ääntä)
      Arin kanssa samoilla linjoilla! Elävä olento se kissakin on, kuka omistaja haluaisi tiedon lemmikin kuolemasta sillä että ensimmäisenä on kuva lemmikistä kuolleena ojassa?

      Lainaa

    16. miinaharava 25.8.2015 3:28
      Tulos: -31 (183 ääntä)
      Olishan Eerika voinu laittaa kirjallisen kuvauksen ja lisäyksen, että kuvan saa tarvittaessa yksityisviestillä? Muutenkaan tuo ryhmä ei ollu oikea paikka tuolle. Ja hyi FM-tiimi, ei tällasia juttuja tännekään, kiitos. >:3

      Lainaa

    17. Tulos: +113 (157 ääntä)
      "Hei, löysin ojasta tällaisen kersan. Ei hengitä, ei liiku. Tunnistaako kukaan omakseen? Siirrettiin tien sivuun ettei autot ajaisi enää päälle. Toivottavasti omistaja tavoitetaan näin."

      Lainaa

    18. Tulos: +64 (146 ääntä)
      Olipahan varsinainen hyvän mielen moka tälleen aamusta. Eikö oikeasti mitään masentavampaa löytynyt?

      Lainaa

    19. Tulos: +32 (62 ääntä)
      Muakin ahdistaa ja surettaa kuolleiden kissojen kuvat Karkurit-ryhmässä, mutta kuvasta tosiaan sen parhaiten tunnistaa. Paras tapa kuitenkin olisi kirjoittaa postaukseen tuntomerkit, ja lisätä kuva kommenttikenttään imo.

      Lainaa

    20. Tulos: +35 (57 ääntä)
      Okei, en välttämättä itse haluaisi saada tietää noin lemmikin kuolemasta, mutta ainakin tieto menee perille.

      Lainaa

    21. Tulos: +106 (122 ääntä)
      kolme: Monimutkaisempi ajattelu on juuri se ero. Kissa ei esimerkiksi tarvitse samanlaista yksityisyyden suojaa.
      Arin reaktiossa tuskin on kyse yksityisyyden suojasta. Ari tarkoitti varmaan sitä että samalla tavalla kissan kohtalosta voi välittää ja sympatian takia kokea järkyttävänä sen kun kuollut kissa lävähtää pyytämättä ruutuun. Arilla saattoi "väittelyn tuoksinnassa" olla taustalla ajatus siitä että ihmisen älyllinen ylivertaisuus ei tee ihmisestä mitenkään universaalisti "arvokkaampaa" kuin mistä tahansa muusta elävästä. Tällöin Ari edustaa filosofista näkemystä jonka takana on seissyt paljon niin yksilöitä, ryhmiä kuin kokonaisia kulttuureja maailmanhistorian varrella, eikä se ole minusta sinänsä mikään moka. Moka sen sijaan minusta on Arin tapa kiukutella asiansa.

      Lainaa

    22. Tulos: +61 (77 ääntä)
      Voi kissa pieni <3 :(

      Lainaa

    23. Tulos: +163 (175 ääntä)
      Vapaana kulkevan kissan omistajan on henkisesti valmistauduttava tällaisiin uutisiin jo siinä vaiheessa kun kissan hankkii.

      Lainaa

    24. Tulos: +59 (75 ääntä)
      Eb: Arin kanssa samoilla linjoilla! Elävä olento se kissakin on, kuka omistaja haluaisi tiedon lemmikin kuolemasta sillä että ensimmäisenä on kuva lemmikistä kuolleena ojassa?
      Eli poliisi paikalle ja sitten poliisipastorin kanssa viemään suruviestiä? Pliis! Parempi, että kissan omistaja saa mahdollisimman nopsaa tiedon vaika somessa. Jos on vaikka etsiskellyt.

      Lainaa

    25. Tulos: +119 (131 ääntä)
      Jos ei halua, että ensimmäinen tieto kissan kuolemasta on ruumiin tunnistaminen, ei varmaan kannata päästää kissaa ulkoilemaan valvomatta. Siinä on meinaan sekin mahdollisuus, että satut ihan itse ajamaan ohi ja ensimmäisenä näkemään Misusi siinä keltaviivan tuntumassa kylkiluut tohjona ja sisuskalut pitkin tietä, pahimmillaan vielä kitumassa. Sekin mahdollisuus on olemassa että olet itse tapaturmaan osallisena, toki ovenavaajan asemassa vastuussa tulet olemaan muutenkin. FB:stä löytyy myös ryhmä kuolleena löydetyt lemmikit, jossa kuviakin on reilusti. En hirveästi ajatuksesta tykkää, mutta ihmiset harvoin tajuavat mitä seurauksia asioilla voi olla ennen kuin niitä joutuu katsomaan. Arille puolikkaat propsit, noin niinkun kehityksen ja rationaalisen ajattelun näkökulmasta kissalla ja pienellä lapsella ei ole suurta eroa vaikka aihe onkin vaikea erityisesti hyperemotionaalisille.

      Lainaa

    26. Tulos: +31 (51 ääntä)
      On olemassa sellainen sivusto kuin "karkurit.fi", johon voi ilmoittaa löydetyistä, kadonneista ja kuolleena havaituista lemmikeistä. Toinen juttu on se, oliko eläin kunnon hoidossa eläessään, koska kulki vapaana riistaeläinten pesimäaikana ja ilman omistajansa valvontaa, juuri siten kuin eläinsuojelulaki ja metsästyslaki kieltävät tekemästä. Kissalle valjaat ja talukävelyä omistajan kanssa päivittäin! Niin toimii vastuullinen kissanomistaja.

      Lainaa

    27. JesseJames 25.8.2015 8:00
      Tulos: -6 (78 ääntä)
      "Ei ole ei. Kerro sit miulle et mitä eroa niil on?" ... No -ttu toinen on ihminen ja toinen on kissa?! :D Haluisin kyl samoi lääkkeitä ku Arilla. Vois olla mielenkiintoista vaihtelua maailmaan.

      Lainaa

    28. Tulos: +46 (70 ääntä)
      Yliajettu kissanpentu vs lapsi.. Siis tottakai molemmista pitäis alottaa kuolemansyyn tutkinnat ja etsiä todistajat ym ym.

      Lainaa

    29. Tulos: +75 (79 ääntä)
      Eb: Arin kanssa samoilla linjoilla! Elävä olento se kissakin on, kuka omistaja haluaisi tiedon lemmikin kuolemasta sillä että ensimmäisenä on kuva lemmikistä kuolleena ojassa?
      Itse ainakin kissanomistajana haluisin nähdä kuvan, että voi heti varmistautua oliko oma karkulainen kyseessä. Paljon ahdistavampaa olla epätietoinen asiasta.

      Lainaa

    30. Tulos: +15 (21 ääntä)
      Eb: Arin kanssa samoilla linjoilla! Elävä olento se kissakin on, kuka omistaja haluaisi tiedon lemmikin kuolemasta sillä että ensimmäisenä on kuva lemmikistä kuolleena ojassa?
      Toisinaan poliisi kutsuu kuolleen mahdollisia omaisia ja tuttuja tunnistamaan ruumiin, jos uhrin henkilöllisyydestä ei ole varmoja tietoja.

      Lainaa

    31. Tulos: +66 (84 ääntä)
      Suurin moka tässä on se, jos kissan omistaja on päästänyt kisun ulkoilemaan vapaasti ilman valvontaa... Tosin voihan pikkuinen olla "kulkukissan" poikanenkin.. Surullista joka tapauksessa. Sydämestä riipaisee tuo kuva.:'(

      Lainaa

    32. Tulos: +27 (27 ääntä)
      eläköönkoirat: niinku Simo Salminen laulo “yks kollikissa jäi alle, mut niitähän on muutenkin liikaa!” Eläköön koirat!
      Mutta eikös sillekin tullut "pikkuinen huoli kun yks kollikissa kuoli"?

      Lainaa

    33. Tulos: +31 (85 ääntä)
      Jos ei aikuinen ihminen tiedä mitä eroa on kissalla ja ihmislapsella, suosittelen ettei ikinä hanki kumpaakaan.

      Lainaa

    34. mirriliini 25.8.2015 9:45
      Tulos: +36 (50 ääntä)
      Eb: Arin kanssa samoilla linjoilla! Elävä olento se kissakin on, kuka omistaja haluaisi tiedon lemmikin kuolemasta sillä että ensimmäisenä on kuva lemmikistä kuolleena ojassa?
      Mielummin kuvan kanssa ku ei ollenkaan. Ikävä ootella ja miettiä, missä se oma kissa luuraa. Ja ei kyllä kuvailusta tunnista onko kyseessä oma kissa vai ei. Eikä kuolleen eläimen kuvan pitäisi ketään järkyttää. Osa elämän kulkua ja luuletteko että teidän lemmikit ei koskaan tule kuolemaan? Eihän se mukavaa ole törmätä kuolleisiin eläimiin, mutta siltä on vaikea välttyä.

      Lainaa

    35. Tulos: +11 (45 ääntä)
      JesseJames: “Ei ole ei. Kerro sit miulle et mitä eroa niil on?” … No -ttu toinen on ihminen ja toinen on kissa?!
      Rautaista eläinlajien tietämystä sinulta. Esitettyyn kysymykseenhän et vastannut mitenkään.

      Lainaa

    36. Tulos: +69 (73 ääntä)
      Nyt täytyy se sanoa, että on sen verran "siisti" kuva kuolleesta kissasta, että en tajunnut sen olevan kuollut, ennen kuin luin kommentit. Mielestäni tässä ei ole mitään väärää. Jos olisi ollut rujon näköinen, sitten eri asia. Ihan turhaa vouhkaamista. Lemmikin tunnistaa parhaiten kuvasta. Itselläni on mustavalkoinen ja oranssi kissa, molempia löytyy kolmetoista tusinasta. Ilman kuvaa en pystyisi tunnistamaan omia kissojani, sillä se että sanoo esim. Kissan olevan pääosin musta, leuka valkoinen, pieni musta "parran kohta", maha valkoinen ja kaksi valkoista "sukkaa", kertoo aika monesta kissasta. Saati sitten, kun kuvaillaan oranssihtavaa kissaa. Kyllä minä omani tunnistan,kun näen, mutta kuvaukset osuu liian monesti useaan kissaan.

      Lainaa

    37. Tulos: +29 (55 ääntä)
      Eikö ketään sureta kissan omistajan tyhmyys, kun pitää kissaansa vapaana ulkona?

      Lainaa

    38. Tulos: +8 (52 ääntä)
      Sinppa: Toisaalta Ari on oikeassa. Mikä se ero loppupeleissä on? Ihan samanlaisia eläimiä mekin ollaan kuin kaikki muutkin. Ajatellaan enemmän/monimutkaisemmin ja tapetaan omaa rotuamme sukupuuttoon, siinä samalla vielä myllätään koko planeetta.
      Tapetaanko omaa rotuamme sukupuuttoon? Tuo kommentti kertoo siitä miten tietämätön idiootti olet. Maailma on tällä hetkellä jo niin ylikansoittunut että ruoka ei riitä kaikille. Ja kaikille teineille tiedoksi: Kissanpennulla ja ihmisvauvalla on aika helvetisti eroa. Jos joku ei sitä perustelematta ymmärrä niin voi hyvää päivää.

      Lainaa

    39. Tulos: +47 (61 ääntä)
      arki: Jos ei aikuinen ihminen tiedä mitä eroa on kissalla ja ihmislapsella, suosittelen ettei ikinä hanki kumpaakaan.
      Kissat ovat söpöjä ja hellyyttäviä.

      Lainaa

    40. Tulos: -12 (40 ääntä)
      Nora: Eikö ketään sureta kissan omistajan tyhmyys, kun pitää kissaansa vapaana ulkona?
      Tota. Kissahan ei saata livahtaa ovenraosta tai hypätä vaikka ikkunasta. Luhtitalossa asuessamme yksi lapsista hetken arpo ovella, niin sitten kissa oli ulkona. Tosin nopeasti tästä viisastuneena sitten pidettiin huolta, että pysyy talossa sisällä. Kaupungin ulkopuolella kissojen pitäminen ulkona on täysin normaalia toiminaa ja käsittääkseni näilläkin alueilla on risteyksiä, ei välttämättä tosin tässä tapauksessa. P.S Kissahan ei alunperin ole mikään neliöihin sidottu eläin ja sen ulkonapito ei ole täysin luonnotonta.

      Lainaa

    41. Tulos: +17 (49 ääntä)
      Ei tämmösiä tänne. Ei ollut mitään hauskaa tässä jutussa.

      Lainaa

    42. Tulos: +11 (33 ääntä)
      Miau: Sanokaa mielensäpahoittajaksi, mutta tuli paha mieli kuvan nähdessäni. Ei ollut mitenkään hauska juttu. Ei tällaisia tänne, kiitos.
      Aivan oikeassa olet. Tuleehan tuollaisesta hiton paha mieli. Jos meiltä joku karkaisi niin hakisin karkureista ja eläinsuojelusta -en joltain hiton kirpparipalstalta, joten on jokseenkin asiatonta postitella sellaisille kuvia kuolleista kissanpennuista. Kissa ei ehkä ole ihminen, mutta se voi silti olla jollekin hyvin rakas, ja sitä voisi ehkä ajatella ennenkuin innostuu postailemaan käytettyjen sohvien sekaan. (Tietenkään kissaa ei pidä päästää valvomatta ulos, mutta kun ne ninjailevat vahinkojakin voi sattua. Meiltä ei ole koskaan päästy ulos asti mutta yksi ehti jotenkin taloyhtiön saunaan... kissanystäville tiedoksi, tästä on monta vuotta ja kyseinen otus voi erinomaisesti).

      Lainaa

    43. Tulos: +3 (67 ääntä)
      Suoraan sanottuna mua kyllä surettaa enemmän nähdä tuo kuollut kissa kuin ihmislapsen ruumis. Arvomaailmoja on monia ja en pidä lapsista ja ei herätä tunteita niiden kuolema... Ihminen se pahin ja arvottomin elukka on.

      Lainaa

    44. aikuistukaa 25.8.2015 12:32
      Tulos: +33 (47 ääntä)
      Tällaiset "yyhyy, ei saa näyttää kuollutta kissaa kun mulle tulee paha mieli"-tyypit eivät ole empaattisia vaan itsekkäitä, ja vaikeuttavat asioita vain oman mukavuudenhalunsa vuoksi. Jos kissan kuvailisi, 50 perhettä kurvaisi paikalle toteamaan, että kyseessä ei ole heidän lemmikkinsä, ja joutuisi näkemään kuolleen kissan livenä. Kuvan - joka on ihan siisti ja jossa kissa on levollisen näköinen - näyttäminen on paljon tehokkaampi keino löytää omistaja. Kaikkien lemmikkien omistajien kannattaa varautua siihen, että jonain päivänä joutuu näkemään lemmikkinsä kuolleena. Sitä päivää odotellessa voi karaista luonnettaan vaikka yrittämällä suhtautua ilman hysteriaa kuolleen eläimen kuvaan.

      Lainaa

    45. Tulos: +7 (21 ääntä)
      Tuo kissa oli hieno ihminen

      Lainaa

    46. Tulos: +27 (39 ääntä)
      Itseäni järkyttäisi ja pahasti jos kirppisryhmää selatessani ruudulle läjähtäisi kuva kuolleesta kissasta (ja kyllä se jopa täällä joskus aika rajujenkin mokien keskellä sävähdytti) - saati sitten jos kyseessä olisi oma lemmikki. Itselläni on tosin koiria, ehkä kissojen omistajat ovat jotenkin paremmin valmistautuneita menettämään lemmikkinsä? Ainakin sellaiset, jotka antavat niiden kulkea vapaana.

      Lainaa

    47. Tulos: +10 (22 ääntä)
      Aippa: emme me ole sellaiseen valmistautuneita, saisin hermoromahduksen. Joskaan en tietenkään pidä kissojani vapaana -täällä ovat vapaana juoksevat koirat jotka käyvät valjaissa olevien kissojen kimppuun, vakava ongelma =/

      Lainaa

    48. Tulos: +20 (32 ääntä)
      jj: Tota. Kissahan ei saata livahtaa ovenraosta tai hypätä vaikka ikkunasta. Luhtitalossa asuessamme yksi lapsista hetken arpo ovella, niin sitten kissa oli ulkona. Tosin nopeasti tästä viisastuneena sitten pidettiin huolta, että pysyy talossa sisällä. Kaupungin ulkopuolella kissojen pitäminen ulkona on täysin normaalia toiminaa ja käsittääkseni näilläkin alueilla on risteyksiä, ei välttämättä tosin tässä tapauksessa. P.S Kissahan ei alunperin ole mikään neliöihin sidottu eläin ja sen ulkonapito ei ole täysin luonnotonta.
      Toki saattaa. Mutta kuten itsekin sanoit, on niiden pitäminen vapaana normaalia, vaan kun niin ei pitäisi olla. Ei ole kyse pelkästään kissojen turvallisuudesta, vaan muiden eläinten. Kissathan tappavat aivan huvikseenkin itseään pienempiä eläimiä vaikka millä mitalla, joten nämä omistajat voisivat ihan pikkuisen pidemmälle ajatella asioita ja ottaa huomioon kissansa lisäksi muutkin elukat. Kissa ei mihinkään Suomen luontoon kuulu. Itsellänikin on kissa enkä asu taajamassa, mutta ei silti tulisi mieleenkään päästää sitä riehumaan ulos vapaasti.

      Lainaa

    49. Tulos: +24 (26 ääntä)
      Mun täytyy tunnustaa, että minä en kyllä pelkän kuvauksen perusteella omiani tunnistaisi - taidan olla kelvoton kissanomistaja. Molemmat kissani ovat mustia, ja niissä on valkoiset merkit. Mutta tuolla kartsalla kun liikuskelen, näen siellä paljon mustia kissoja valkoisin merkein...

      Lainaa

    50. Tulos: +9 (9 ääntä)
      ...minun kissani oleskelevat kyllä pääosin sisätiloissa - kerran on toinen lähtenyt livohkaan, mutta tuli onneksi pian kotiin.

      Lainaa

    51. rottanpää 25.8.2015 17:02
      Tulos: +11 (13 ääntä)
      Noh Ari... Jos ihan filosofisiin pohdintoihin mennään niin voidaan huomata ettei kissan ja ihmisen välillä ole sen enempää eroa kuin eläimillä keskenään muutenkaan. Mutta siitä huolimatta, unohtui ehkä pari asiaa: 1. Suurin osa ihmisistä ei harrasta näitä filosofisia pohdiskeluja. Vaikka pystyisitkin rationaalisesti perustelemaan filosofisen näkemyksesi, niin tunteet ovat irrationaalisia: Kuva kuolleesta ihmislapsesta järkyttäisi monia vaikka he olisivatkin tietoisia näistä perusteluista. 2. Kuten Katja kertoikin: Jos tien penkassa olisi kuollut ihminen toimittaisiin ihan eri tavalla: Siitä EI TARVITSE postata kuvaa Facebookiin jotta läheiset tunnistaisivat. Mutta jos kuitenkin hetki kuviteltaisiin ettei hätänumeroon soittaminen tai poliisille/mulle vastaavalle auktoriteetille ilmoittaminen olisikaan olemassa olevia vaihtoehtoja, ja että ensisijaisen tärkeää olisikin saada lapsi tunnistettua mahd. pian, niin mielestä kuvan postaaminen Facebookiin ei silloin olisikaan enää niin huono idea. Mutta silloin myös ihmisten asenteet ja suhtautuminen asiaan olisi varmasti hyvin erilaista.

      Lainaa

    52. Tulos: -7 (25 ääntä)
      Arilla kissanhiekkaa pimpissä?

      Lainaa

    53. Tulos: -13 (19 ääntä)
      No johan se on taas kaikki vaikeaa. Arilla on hiekkaa pillussa. Ja pää perseessä.

      Lainaa

    54. Mielensäpahoittaja 25.8.2015 17:39
      Tulos: -4 (8 ääntä)
      Ari, älä vaan anna periksi äläkä myönnä olleesi väärässä. Älä missään nimessä. Sen virheen jos teet, niin menetät kasvosi koko loppuelämäksesi ja joudut muuttamaan pimeään komeroon näkemättä päivänvaloa ja kanssaihmisiä enää koskaan. Niin häpeällistä se on, jos joskus on ollut vähän väärässä eikä ole ihan ymmärtänyt missä mennään. Pidä pintasi, Ari.

      Lainaa

    55. Tulos: +24 (30 ääntä)
      – Me ollaan löydetty luultavasti vaimonne kuolleena. Teiän tarttiis tulla tunnistamaan. – Ei tarvi. Kuvailkaa vaan sanoin.

      Lainaa

    56. Tulos: -2 (30 ääntä)
      Asd: – Me ollaan löydetty luultavasti vaimonne kuolleena. Teiän tarttiis tulla tunnistamaan. – Ei tarvi. Kuvailkaa vaan sanoin.
      "Löysimme vaimonne kuolleena. Emme kuitenkaan viitsineet pyytää teitä paikalle tunnistamaan, mutta laitoimme kuvat faceen". Kysehän ei ole siitä pitääkö pystyä elämään sen kanssa että lemmikkieläimet voivat kuolla, vaan siitä mikä on millekin asialle sovelias foorumi. Tämä, tai kirppari, ei ole kuolleille eläimille ollenkaan sopiva. Miten se edes auttaa omistajan hakemisessa -kun ihminen on hukannut kissansa (kuten sanottu, meilläkin on kaikesta valvomisesta huolimatta tapahtunut karkaaminen, joskin kaikki loppui hyvin) niin sitä ottaa yhteyttä naapureihin ja eläinsuojeluun. Sitä ei ala katsella kirpparin uusimpia tarjouksia.

      Lainaa

    57. Tulos: +11 (25 ääntä)
      :( kissa näyttää että nukkuisi vain rauhallisesti, niinpä ajattelen sen vain nukkuvan ettei tule itku..

      Lainaa

    58. Tulos: +3 (35 ääntä)
      Olisi ihan mukavaa, jos FM-tiimi voisi mustata kuvan ja laittaa tekstin, että siinä oli kuva kuolleesta kissasta. Viime vuonna oma, suunnilleen kuvassa näkyvän kissan ikäinen rakas pikkukisuni yli ajettiin ja ottaa sydämmestä nähdä kuva kuolleesta kissani ikätoverista ´:/

      Lainaa

    59. Tulos: +2 (14 ääntä)
      Ihan samalla tavalla kuin lapset joskus karkaavat, karkaavat ne sisäkissatkin. Kummankaan ruumista en kovin mielläni katselisi, mutta kyllä tuo faceen laittaminen tunnistamista helpottaa. Minusta nettiin voi ihan hyvin laittaa kuolleen kissan tai lapsen kuvan, eipä noilla juuri mitään eroa ole. Kukin valitsee sitten itse, haluaako kuvaa katsella vai ei. Tosin silloinkin kuvat kuuluvat vain oman aiheensa sivuille, eikä mihinkään kirpputoripalstoille.

      Lainaa

    60. Tulos: +9 (23 ääntä)
      Tuskinpa kukaan olisi omaa lastaan päästänyt vapaasti juoksentelemaan tienposkeen ilman valvontaa, joten kyllä täällä kaikki varmasti tekee eron kissan ja lapsen välillä. Omistaja välinpitämättömyyksissään tuskin tuosta järkyttyy, jos kissaparalla edes sellaista on. Omistajahan on melko varmasti tehnyt tietoisen päätöksen päästää kissansa vapaasti autoteille.. En ymmärrä miksi tästä järkytytään, ja samalla pauhataan siitä että kissan pitää saada ulkoilla vapaasti. No, tässä seuraukset. Älkää vinkuko. Näissäkin kommenteissa ollut jo ihmisiä, jotka ovat samalla tavalla omat kissansa tappaneet. Järkytys on ihan aiheellista, josko opittaisiin pitämään huoli lemmikeistä...

      Lainaa

    61. Tulos: +17 (25 ääntä)
      eläköönkoirat: niinku Simo Salminen laulo “yks kollikissa jäi alle, mut niitähän on muutenkin liikaa!” Eläköön koirat!
      Olet ihmispaska.

      Lainaa

    62. Tulos: +2 (8 ääntä)
      Arista tulee mieleen vähän oikeutta eläimille ääri aktivistit mutta ymmärrän kyllä mitä hän ajaa tässä takaa (banaanin kommentti), viesti ei vain välity tuosta järkevästi.

      Lainaa

    63. Tulos: -1 (7 ääntä)
      Muumi: Ihan samalla tavalla kuin lapset joskus karkaavat, karkaavat ne sisäkissatkin. Kummankaan ruumista en kovin mielläni katselisi, mutta kyllä tuo faceen laittaminen tunnistamista helpottaa. Minusta nettiin voi ihan hyvin laittaa kuolleen kissan tai lapsen kuvan, eipä noilla juuri mitään eroa ole. Kukin valitsee sitten itse, haluaako kuvaa katsella vai ei. Tosin silloinkin kuvat kuuluvat vain oman aiheensa sivuille, eikä mihinkään kirpputoripalstoille.
      Ai meinaat, että jos näkee lapsen jäävän vaikkapa auton alle, niin pitäisi rynnätä kuvaamaan sitä ja laittaa nettiin "No niin, kuka tunnistaa omakseen?" :D

      Lainaa

    64. Tulos: +9 (15 ääntä)
      Notta: On olemassa sellainen sivusto kuin “karkurit.fi”, johon voi ilmoittaa löydetyistä, kadonneista ja kuolleena havaituista lemmikeistä. Toinen juttu on se, oliko eläin kunnon hoidossa eläessään, koska kulki vapaana riistaeläinten pesimäaikana ja ilman omistajansa valvontaa, juuri siten kuin eläinsuojelulaki ja metsästyslaki kieltävät tekemästä. Kissalle valjaat ja talukävelyä omistajan kanssa päivittäin! Niin toimii vastuullinen kissanomistaja.
      Miinuksien määrästä päätellen noita idiootteja täällä riittää...

      Lainaa

    65. Tulos: -6 (6 ääntä)
      No menenpä tästä steriloimaan lapseni!

      Lainaa

    66. Tulos: -2 (8 ääntä)
      eläköönkoirat: niinku Simo Salminen laulo “yks kollikissa jäi alle, mut niitähän on muutenkin liikaa!” Eläköön koirat!
      Toivottavasti sinä ja piskisi jäätte auton alle.

      Lainaa

    67. Tulos: +1 (11 ääntä)
      Sannni: Aippa: emme me ole sellaiseen valmistautuneita, saisin hermoromahduksen. Joskaan en tietenkään pidä kissojani vapaana -täällä ovat vapaana juoksevat koirat jotka käyvät valjaissa olevien kissojen kimppuun, vakava ongelma =/
      Miksi et soita poliisille? Koirien pito vapaana on kiellettyä, leikattujen kissojen pitäminen pihapiirissä vapaana on täysin eri asia. Leikattu kissa ei kaipaa seikkailuja ja vaeltele pitkiä matkoja. Aiheesta tuli hyvä Brittidokkari äskettäin yleltä.

      Lainaa

    68. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Mäsä: Vapaana kulkevan kissan omistajan on henkisesti valmistauduttava tällaisiin uutisiin jo siinä vaiheessa kun kissan hankkii.
      Mistä tiesit, että kissanpentu ei ollut karkuteillä?

      Lainaa

    69. inhimillinen 27.8.2015 9:29
      Tulos: -2 (2 ääntä)
      Eerikan kommentti on kuvottava...

      Lainaa

    70. Tulos: +6 (10 ääntä)
      No ainakin itse olin ihan kiitollinen kun aikoinaan sain tiedon yliajetusta kissastani kuvan kera eräässä FB:n paikkakuntaryhmässä. Kissa pääsi livahtamaan ulos (kyllä, ne on ovelia ja pääsee joskus karkuun, että turha sitä omistajaa on siitä aina syyllistää.) oli ollut useamman päivän kateissa, ja joku oli sen sitten löytänyt läheisen tien poskesta. Kyllähän niitä lemmikkikuolemia sattuu ja tapahtuu, vaikka ikäviä ovatkin. Ja oikeasti hävettää niiden ihmisten puolesta jotka vertailevat lemmikkejä ihmisiin. Jos lapsesi ja koirasi olisi jäämässä junan alle, veikkaanpa että 100% vanhemmista pelastaisi lapsensa eikä lemmikkiään.

      Lainaa

    71. Tulos: 0 (2 ääntä)
      eläköönkoirat: niinku Simo Salminen laulo “yks kollikissa jäi alle, mut niitähän on muutenkin liikaa!” Eläköön koirat!
      Idiootti tai trolli. Eikä toi sikstoiseen oo kolli vaan nuori naaras.

      Lainaa

    72. Ilonpilaaja 27.8.2015 14:03
      Tulos: -4 (4 ääntä)
      Ari on joko tiukka vegaani tai täysin tekopyhä.

      Lainaa

    73. jasminator97 31.8.2015 0:10
      Tulos: -4 (6 ääntä)
      Eniten tässä mietityttää ja vaivaa se että jättikö kyseinen ihminen kissan vaan makaamaan tien reunaan kuvan otettuaan. Eikö tullut yhtään mieleen viedä sitä eläinlääkäriin?!? Entä jos kissa kärsi ja se jätettiin vaan tien reunaan toivoen että joku tunnistais sen facen kautta ja menis hakemaan sen....

      Lainaa

    74. jasminator97 31.8.2015 0:12
      Tulos: +2 (4 ääntä)
      Nyt kun toistamiseen luin kyseisen postauksen huomasin että kissa olikin jo kuollut. Sen siitä saa ku nopeesti lukee. My bad!
      jasminator97: Eniten tässä mietityttää ja vaivaa se että jättikö kyseinen ihminen kissan vaan makaamaan tien reunaan kuvan otettuaan. Eikö tullut yhtään mieleen viedä sitä eläinlääkäriin?!? Entä jos kissa kärsi ja se jätettiin vaan tien reunaan toivoen että joku tunnistais sen facen kautta ja menis hakemaan sen….

      Lainaa

    75. Partamuumi 31.8.2015 9:02
      Tulos: -4 (6 ääntä)
      Voisi kuvitella, että kyseinen kissa on karannut ulos, kun kyseessä on kuitenkin niin nuori yksilö. Muuten, oliko kuvan julkaisun pointti täällä Feissarimokissa myös omistajan löytämisen helpottaminen vai mikä? Itse en mielelläni ensimmäisenä aamulla katselisi kuvia kuolleesta kissanpennusta, tai mistään muustakaan yliajetusta lemmikistä. Monesti täällä kuvat sensuroidaan, miksi ei sitten tätä?

      Lainaa

    76. Tulos: -1 (5 ääntä)
      Voih: Miksi et soita poliisille? Koirien pito vapaana on kiellettyä, leikattujen kissojen pitäminen pihapiirissä vapaana on täysin eri asia. Leikattu kissa ei kaipaa seikkailuja ja vaeltele pitkiä matkoja. Aiheesta tuli hyvä Brittidokkari äskettäin yleltä.
      Järjestyslain mukaan yleisen järjestyksen ja turvallisuuden säilymiseksi kissan omistajan tai haltijan on pidettävä huolta siitä, ettei kissa pääse kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle eikä lainkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille taikka yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, jollei se ole erikseen sallittua. Leikattu tai ei, kissa ei kuulu Suomen luontoon. Yhtä lailla leikatut kissat voivat jäädä auton alle ja ojaan kitumaan. Ja yhtä lailla leikatut kissat tappavat uhanalaisia lintuja ja nisäkkäitä (mm. päästäisiä)...

      Lainaa

    77. Tulos: +3 (3 ääntä)
      Kissa-raukka :( Kerran olen nähnyt auton alle jääneen kissan. Oltiin jotain 11v ja menossa ratsastamaan, käveltiin sen tien yli missä oli kissa sitten keskellä tietä. :/ Samalla lailla kuin tämä, ei jälkeäkään. Auto töytäissyt ja tullut sisäinen verenvuoto, näin todennäköisesti. Nostettiin pois tieltä, ettei vielä pienemmät lapset (noin 5v) nää sitä ja järkyty, vaikka meitäkin toki järkytti, ja ettei useempi auto aja yli. Lähellä asuva mies tunnisti kissan ja tunsi omistajan, lupasi välittää hänelle suru-uutiset ja kissan olinpaikan. Kyllä se mielessä pyöri pitkään.

      Lainaa

    78. Tulos: +2 (2 ääntä)
      Voi kissaparkaa :c näyttää ku rauhallisesti ois nukahtanu siihe

      Lainaa

    79. Tulos: -2 (6 ääntä)
      Kissat on kyllä yksi maanvaiva, varsinkin luonnossa.

      Lainaa

    80. Tulos: +1 (3 ääntä)
      Herne: Toki saattaa. Mutta kuten itsekin sanoit, on niiden pitäminen vapaana normaalia, vaan kun niin ei pitäisi olla. Ei ole kyse pelkästään kissojen turvallisuudesta, vaan muiden eläinten. Kissathan tappavat aivan huvikseenkin itseään pienempiä eläimiä vaikka millä mitalla, joten nämä omistajat voisivat ihan pikkuisen [...]
      Mielipiteesi ei kumoa Suomen järjestyslakia: kissaa saa pitää Suomessa vapaana ulkona, eikä kenelläkään ole oikeutta kajota siihen. Pikkulintuja tappavat ja linnunpesiä tuhoavat oravat - eivät hyvinhoidetut kotikissat. Joidenkin kontrollintarve on vaan niin mieletön: vahditaan naapureita, kytätään muiden kulkemista verhojenraosta, huudetaan muiden lapsille ja ajetaan pois leikkikentältä, vainotaan naapurien kissoja ja yritetään pyydystää ja hätyyttää niitä. Jos naapuri harmittaa jostain syystä, kostetaan soittamalla naapurin lapsista ilkivaltainen lastensuojeluilmoitus tai vangitaan naapurien potra ja tuttavallinen kotikissa loukkuun ja valehdellaan löytöeläintaloon, että se on muka "joku villiintynyt kissa". Eläinparka saa kärsiä kauhean stressin vangitsemisesta ja nestehukasta ja sen omistaja pelästyy ja joutuu maksamaan kelpo summan, jotta saa lunastettua lemmikkinsä takaisin löytöeläintalosta. Sinunkaltaisesi eivät ole mitään mukavia ihmisiä.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kissa, kuollut, kuva, ihminen, lapsi, kadonnut, kissat