Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kondomit on kiellettävä

Minun lapseni ei mitään kumia käytä!
Kondomit on kiellettävä

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 87 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +515 (533 ääntä)
      Ja leirillä jaettavassa infopaketissa löytyy kyllä ihan suoraan leirin näkökanta ja ohjeistus seksin harrastamiseen leirin aikana jos niin haluaa, mikäli Japanissa ollaan samalla suunnalla Ruotsin kanssa. Toivon mukaan Tiinan lapset saa kuitenkin partiossa jatkaa vielä tän leirin jälkeenkin!

      Lainaa

    2. Tulos: +808 (854 ääntä)
      Katsotaan sitten kun Tiinan pikku-Reinolla on kuppa otsassa ja japanilaisvauva kainalossa.

      Lainaa

    3. Jeppis jepulis 21.7.2015 1:31
      Tulos: +820 (848 ääntä)
      Voi tulla Tiinalle yllätyksenä, että nuorilla teini-ikäisillä hormoonit hyrräävät ja tytöt / pojat alkavat kiinnostaa mitä enimmissä määrin.. Vaan kyllähän se riittää, että sanoo sille nuorelle "EI!". Eihän se sitten enää mitään tee, ei..

      Lainaa

    4. Tulos: +1156 (1176 ääntä)
      Ai pahus, voisin siis ESTÄÄ teini-ikäistä tytärtäni harrastamasta seksiä KIELTÄMÄLLÄ sen ja tuhoamalla kaikki kondomit katon alta? Miksen tullut ajatelleeksi aiemmin.

      Lainaa

    5. Minä vain 21.7.2015 1:31
      Tulos: +317 (359 ääntä)
      Voi ny helvetti mitä jeesustelua. Vaikka ase on holsterissa ei silti ole pakko ampua.

      Lainaa

    6. Tulos: +342 (374 ääntä)
      Jamboreella on mukana kaikki hammaslääkäristä kätilöön :D Ja iik, ainakin viimeksi siellä oli myös BAARI! PARTIOLEIRILLÄ! Partioleireillä on myös perheleirin puoli, jossa varmasti kukaan ei ole koskaan harrastanut mitään irstasta.. Ehkä niillä 7-vuotiaille tarkoitetuilla leireillä ei kortsuja tarvitse (kuin johtajat), mutta kun puhutaan teini-aikuiset-akselista niin on ihan hyvä "olla valmiina" :P Ja lastani en riparille lähetä, sillä kuulin että siellä on ea-laukussa mukana EHKÄISYVÄLINEITÄ KANNUSTAMASSA SEKSIIN! :D

      Lainaa

    7. Tulos: +237 (255 ääntä)
      Tiina ei nyt ilmeisesti saanut asian ytimestä kiinni.

      Lainaa

    8. Kaikille jotain 21.7.2015 1:35
      Tulos: +449 (471 ääntä)
      Niin ne kumithan on yhäkin tarkoitettu lähinnä niille täysi-ikäisille jotka sinne lähtee. Koska toisin kuin moni tuntuu luulevan, ollaan me partiolaiset myös ihan ihmisiä, joilla on ihan oikeita ihmissuhteita :D

      Lainaa

    9. Tulos: -38 (70 ääntä)
      Ayy Lmao

      Lainaa

    10. Kaikille jotain 21.7.2015 1:43
      Tulos: +495 (557 ääntä)
      Ja hyppäsi muuten silmään nuo Tiinan "partion arvot, koti - uskonto - isänmaa". Eikö nuo ole Kansallisen Kokoomuksen arvot? Siis niitten sloganihan tuo on..... Partioihanteet on: kunnioittaa toista ihmistä, rakastaa luontoa ja suojella ympäristöä, olla luotettava, rakentaa ystävyyttä yli rajojen, tuntea vastuunsa ja tarttua toimeen, kehittää itseään ihmisenä, etsiä elämän totuutta. Eli juu isänmaat ja uskonnot tuolta vähän niinkuin puuttuu :D

      Lainaa

    11. Tulos: +301 (323 ääntä)
      Totuushan on, että teineille sääntöjen asettaminen on vähän niin kuin kissoja yrittäisi paimentaa. Ei siitä tule mitään, jotkut aina karkaavat omille teilleen. Ainakin nyt niillä on sentää kondomit mukana.

      Lainaa

    12. Tulos: +345 (361 ääntä)
      Kyllä se musta ny pikkasen vastuullisempaa on jakaa niille tenuille niitä jortikan päällysteitä kuin olla jakamatta. Helkkari soikoon, jos pari tuhatta tenavaa on samassa paikassa yhtä aikaa, niin kyllä ny luulis niillä hormoonimäärillä, että joku siellä alakaa vehtaileen. Mutta hei! se riittää, kun sanoo jyrkästi EI seksille:D Ja mikä ihmeen juttu tuo "irtoseksi" on? Ei kai ny kondoomien jakaminen siihen "kannusta"? Vaan nimenomaan siihen turvallisuuteen ja ns. järkevyyteen.

      Lainaa

    13. Tulos: +337 (353 ääntä)
      Itse kohta teinien vanhempana olisin iloinen jos näin hyvin on valistus hoidettu leirillä. Paras tapa varmistaa että teini tekee jotain, on kieltää se :) Näillä mammoilla on täysin unohtunut oma teini-ikä. Tai sitten ne on hypännyt suoraan lapsuudesta kuivakkaaseen keski-ikään. En kyllä jutuista päätellen epäile yhtään. Ton huoltopäälikön lausahdus: "partiolainenhan on aina valmis kaikkeen" kyllä nauratti.

      Lainaa

    14. Tulos: +301 (313 ääntä)
      Kyllä on Tiinalla ihmettelemistä kun nuori tuleekin raskaaksi vaikka hän kuinka yritti kieltää... mikähän siinä on voinut mennä vikaan?

      Lainaa

    15. Tulos: -52 (114 ääntä)
      Tuhat kondomia? Nehän menee yhdessä illassa.

      Lainaa

    16. Tulos: +239 (253 ääntä)
      Sehän nyt olisi jotakuinkin ensimmäinen kerta maailmanhistoriassa kun teini-ikäinen uskoo kieltoa. Samanlaista tulosta tulee mm. usan etelävaltioiden "seksivalistuksesta" jossa keskitytään lähinnä "sex is bad, gay is disgusting"-akselille. jos himot jyllää niin parempi olisi että muistaisivat ehkäisyn ja suojaisivat tavaransa niin ei tule ei-toivottuja tuliaisia..

      Lainaa

    17. Iik, nuoret harrastavat seksiä 21.7.2015 2:17
      Tulos: +203 (215 ääntä)
      voi hyvää päivää. Olisiko sitten ilahduttavampi vaihtoehto tuoda leiriltä vanhemmille "tuliaisiksi" isovanhemmuus??? Eikö Suomen Partiotoiminta nimenomaan tee tässä hyvän teon yrittämällä ehkäistä mahdolliset epätoivotut raskaudet ja taudit...? Katsos Tiina kun paikkaan, johon kootaan 33 000 nuorta ja aikuista ympäri maailmaa, voisi EHKÄ olettaa että pari teiniä saattaa kuksia toisiaan. Ehkä.

      Lainaa

    18. Tulos: +348 (362 ääntä)
      Tiina parka. Hänen lapsensa viis veisaavat seksistä, mutta kun vahingossa saava kondomin käteen, niin heti hyppäävät samalla sekuntilla petipuuhiin. Kyllä nuo kondomit ovatkin vaarallisia, Tiinan lapset kun eivät varmasti edes harkitsisi seksiä muussa tapauksessa. Eikös niin? On se hyvä, että Tiina on selvittänyt, mistä seksihimot johtuvat, kondomeista tietysti. Tämä ehkä selittää se, miksi pidemmässä parisuhteessa ei seksi enää maistu kuten ennen - silloin ei enää käytetä kondlmeja ehkäisynä. ;)

      Lainaa

    19. Tulos: +259 (269 ääntä)
      Tiinan kaltaisia ihmisiä oli iltasanomien kommenttiosastossa ties kuinka paljon, surettaa näiden lasten puolesta joilta nämä kiihkoilijat nyt eväävät partioharrastuksen. Mutta samalla naurattaa niin paljon, voi ei. Jos saat käteesi kondomin, se merkitsee sitä, että sinun täytyy rynnätä puskaan ensimmäisen kanssa joka kävelee vastaan. Terveisin keski-ikäisten mammojen logiikka

      Lainaa

    20. Tulos: +215 (223 ääntä)
      Tuo Tiinan "entä jos iskee viinan himo..." on paras. Kortonki pullonsuuhun niin tippaakaan ei voi juoda.

      Lainaa

    21. Tulos: +248 (258 ääntä)
      Vertaus viinaan oli hauska. Ei näköjään ymmärrä, että ilman viinaa ei voi ryypätä mutta ilman kortonkia käsitykseni mukaan voi kuitenkin nussia.

      Lainaa

    22. Tulos: +91 (103 ääntä)
      Kai tuon Tiinan pitää lukita lapsensa kellariin loppuiäkseen (siis Tiinan loppuiäksi) jotta ei näe tätä nykyämaailman menoa ja sitä että joskus vaan varaudutaan asioihin, mutta se ei tarkoita että niihin kannustetaan.

      Lainaa

    23. Tulos: +130 (146 ääntä)
      Turhaan ne sinne mitään laastareita tai vettäkään mukaan kantaa...Ei siellä kumminkaan mitään haavereita voi sattua tai kelläkään tulla jano, koska ei luvattu hellettä...Daa.

      Lainaa

    24. Puolikiero_savolainen 21.7.2015 8:40
      Tulos: +91 (113 ääntä)
      Kuka tämä Tiina luulee olevansa, kun mitään ei kukaan saa sanoa hänelle? Ja Tiinalle vielä: pahimpia tuli heistä, kenellä oli juuri tuollaiset vanhemmat.. Tiedän että tarkoitat hyvää lapsellesi, mutta käskemällä pitämään hänen päätä maan sisällä, hän ei pidä sitä siellä vaan nostaa sen ja näkee ympärilleen.

      Lainaa

    25. Tulos: +63 (79 ääntä)
      Voi helvetti Tiina. :DD Nyt on piru irti. Jos nuoria kielletään tekemästä jotain, et voi olla niin sinisilmäinen etteikö ne sitä tekisi/kokeilisi sinulta salaa. Napanuora pitää katkaista, lasten pitää saada nähdä maailmaa (toki rajoitteiden ja ohjeiden kera) ja vanhenpien tehtävä on suojella heitä ennaltaehkäisemällä tilanteita. Älä tee tytöstäsi peräkamarin Iitaa.

      Lainaa

    26. Hairysteed 21.7.2015 9:12
      Tulos: +31 (103 ääntä)
      Uskonto - satua aikuisille

      Lainaa

    27. Tulos: +161 (171 ääntä)
      vh: Vertaus viinaan oli hauska. Ei näköjään ymmärrä, että ilman viinaa ei voi ryypätä mutta ilman kortonkia käsitykseni mukaan voi kuitenkin nussia.
      Ai miten niin voi, kun Tiina on kieltänyt?

      Lainaa

    28. kukkahattutäti 21.7.2015 10:11
      Tulos: -159 (219 ääntä)
      Ehkä minäkin olen sitten nipo, mutta on tuo nyt helkkarin mautonta mainostaa julkisesti partioleirin fb:ssä että ottakaas nuoret kondomit mukaan kun meidän 1000 kpl jäi tulliin hehhehhee.

      Lainaa

    29. kukkapuskatäti 21.7.2015 10:25
      Tulos: +258 (268 ääntä)
      Partiolaisilta laastarit pois. Vanhempien pitää vain käskeä niitä tarpeeksi topakasti olemaan satuttamatta itseään. Jos partiolaiset tietävät, että haavanhoitotavaroita on tarvittaessa tarjon, ne ryntäävät välittömästi kaikki silpomaan itseään teräaseilla ja hakkaamaan päätään kiviin.

      Lainaa

    30. Tulos: +119 (127 ääntä)
      jj: Turhaan ne sinne mitään laastareita tai vettäkään mukaan kantaa…Ei siellä kumminkaan mitään haavereita voi sattua tai kelläkään tulla jano, koska ei luvattu hellettä…Daa.
      Niin, ja laastareiden mukaan ottaminenhan kannustaa nuoria telomaan itseään! Parempi olla ottamatta mitään ensiapuvälineitä, niin ei satu haavereita.

      Lainaa

    31. Tulos: +128 (138 ääntä)
      Eihän noita kondomeita ole pakko käyttää. Tiinan lapsi, joka ei harrasta seksiä koska äiti on kieltänyt, voi jättää sen kondomin ottamatta ja näinollen joku sitä tarvitseva saa sen käyttää

      Lainaa

    32. Tulos: +143 (153 ääntä)
      Siis käsittikö Tiina tuossa lopussa, että Julius olisi haukkunut hänen tytärtään hevoseksi? Tuollainen loukkaantuminen vaatii jo taitoa!

      Lainaa

    33. Tulos: +26 (38 ääntä)
      Kaikille leiriläisille pitäis ottaa antabus-tabletit mukaan, koska joku kumminkin juo viinaa tai kaljaa. Mieluiten vielä pakotetaan jokainen ottamaan se ja katsotaan, että varmasti tulee otettua.

      Lainaa

    34. yli opisto hörho 21.7.2015 11:44
      Tulos: +107 (113 ääntä)
      Aika helvetin kummallista käytöstä. Joku tolkku nyt mukaan oikeasti. Onhan se varmaan ikävää huomata että lapset kasvaa ja näin, mutta "KOSKA MINÄ SANON ETTÄ NE EI HARRASTA SEKSIÄ SIELLÄ NIIN NE EI MYÖSKÄÄN SITÄ TEE EIVÄTKÄ NÄIN OLLEN TARVITSE KONDOMEITA" -asenne on ihan helvetin perseestä. En minä nyt sano että ne kaikki muksut siellä paneskelee kuin kanit, mutta eikö se nyt kuitenkin ole parempi että varustaudutaan sen varalle, kuin että pistetään laput silmille ja jälkeenpäin voivotellaan miten oltais voitu estää kupat sun muut. Miten syvällä puskassa pään pitää olla.

      Lainaa

    35. Tulos: +89 (95 ääntä)
      Vaikka meille yläasteella opetettiin laittamaan niitä kortonkeja hepin päälle (harjoittelussa käytettiin kurkkuja yms) niin eipä se ole kauheesti kannustanut lähtemään kuksimaan kenen kanssa tahansa. Ja omista yläaste-ajoista on kuitenkin se 10 vuotta aikaa. Ensimmäistäkään tautia saatikka ei-toivottua lasta en ole ikinä kotiin tuonut, että joskus voisi pikkasen löysätä niitä kukkahatun nyörejä.. =D>

      Lainaa

    36. Tulos: +107 (111 ääntä)
      Samalla logiikalla ei tarvitsisi asunnossa lukkoja koska kotiin murtautuminen on kiellettyä. Kyllä se vaan teini-ikäistä ihmistä seksi kiinnostaa hyvinkin paljon. mielummin kumilla kun ilman.

      Lainaa

    37. blessed the ignorants 21.7.2015 13:17
      Tulos: +42 (44 ääntä)
      Iik, nuoret harrastavat seksiä: voi hyvää päivää. Olisiko sitten ilahduttavampi vaihtoehto tuoda leiriltä vanhemmille “tuliaisiksi” isovanhemmuus??? Eikö Suomen Partiotoiminta nimenomaan tee tässä hyvän teon yrittämällä ehkäistä mahdolliset epätoivotut raskaudet ja taudit…? Katsos Tiina kun paikkaan, johon kootaan 33 000 nuorta ja aikuista ympäri maailmaa, voisi EHKÄ olettaa että pari teiniä saattaa kuksia toisiaan. Ehkä.
      Ehkä Tiinaa järkyttääkin se havainto, että *jotain* *joku* tekee noin isossa tapahtumassa joka tapauksessa. Että on lähettämässä lapsensa isoon tapahtumaan jossa tapahtuu paljon kaikenlaista, vaikka se ei omia lapsia koskisikaan. Varmaan ei olisi osannut edes huolestua jos ei olisi nähnyt uutista. Olisi miettinyt etukäteen :D

      Lainaa

    38. Tulos: +25 (61 ääntä)
      Tiina onkin hyvä puhumaan seksistä & kondomeista kieltäytymisestä, kun itsellä kersoja on kolme.

      Lainaa

    39. Tulos: -5 (31 ääntä)
      Ja nämä saa vielä lisääntyä... ei hemmetti.

      Lainaa

    40. purppurakruunu 21.7.2015 15:27
      Tulos: +95 (101 ääntä)
      Samalla logiikalla: - kun kolareiden ajosta on sanottu EI, kypärät ja turvavyöt pitäisi ottaa pois, koska ne kannustavat ajamaan kolareita - kun sairauksien saamisesta on sanottu EI, rokotteet pitäisi ottaa pois, koska ne kannustavat olemaan sairaitten ihmisten lähellä - kun tietokoneviruksille on sanottu EI, palomuurit pitäisi ottaa pois, koska ne kannustavat lataamaan virusohjelmia Right?? (PS. Ei taida Tiina käsittää, että suurella osalla teineistä kulkee kortsu tai muutama lompakossa tai käsilaukussa anyway...)

      Lainaa

    41. totuuden torvi 21.7.2015 16:04
      Tulos: +87 (89 ääntä)
      On siellä partiossa vanhempiakin, esim 25-vuotiaat ei varmaan pahastu siitä että kondomeja saatavilla. En ole tähän Japnanin jamboreehen tutustunut, mutta Suomessa ainakin leiripaikat on yleensä sen verran syrjässä ettei välttämättä ole mahdollista käydä kaupassa. Tai en ainakaan ymmärtänyt tätä niin että siellä kaikille 12-vuotiaille jaetaan kortsut....

      Lainaa

    42. Tulos: +74 (76 ääntä)
      Aikamoinen järkytys tälle mammalle kun tajuaa että kouluissakin on kortsuja joita saa jos pyytää. OMG

      Lainaa

    43. Partiolainen 21.7.2015 16:46
      Tulos: +53 (57 ääntä)
      Jep. Partiohan on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö, vaikka seurakunta usein toimiikin vahvasti joidenkin lippukuntien taustalla.
      Kaikille jotain: Ja hyppäsi muuten silmään nuo Tiinan “partion arvot, koti – uskonto – isänmaa”. Eikö nuo ole Kansallisen Kokoomuksen arvot? Siis niitten sloganihan tuo on….. Partioihanteet on: kunnioittaa toista ihmistä, rakastaa luontoa ja suojella ympäristöä, olla luotettava, rakentaa ystävyyttä yli rajojen, tuntea vastuunsa ja tarttua toimeen, kehittää itseään ihmisenä, etsiä elämän totuutta. Eli juu isänmaat ja uskonnot tuolta vähän niinkuin puuttuu

      Lainaa

    44. Tulos: +87 (89 ääntä)
      ... ja niissä koulussa jaettavissa kondomeissa on sekin pointti, että kondomi esineenä tulee teineille tutuksi asiaksi, niin ettei sitä tai sellaisen pitämistä esim. lompakossa tarvitse hävetä., Varmasti lähes kaikki kouluissa ja partiotapahtumissa jaetut kondomit menevät leikkimiseen ja ilmapalloksi puhalteluun, tai korkeintaan yksistääm vessassa ihmettelyyn - ja hyvä niin, ovatpahan sitten tutumpia kapineita kun tulee oikeasti tarve! Ja jos joku nyt sattuu seksiä harrastamaan leirillä tai muutenkin, niin jo yhden hiv-tartunnan ehkäisy on tuhannen kondomin arvoinen saavutus.

      Lainaa

    45. Tulos: +2 (4 ääntä)
      https://www.facebook.com/JapaninJamboree2015/posts/945859218789802

      Lainaa

    46. Tulos: +84 (90 ääntä)
      Kun minä olin 16-vuotias (30 vuotta sitten), äitini osti minulle paketin kondomeja "varmuuden vuoksi". Silti pysyin vielä pari vuotta neitsyenä, ja ne kortsut ehtivät vanhentua käyttämättöminä. En todellakaan kokenut että äiti olisi kannustanut minua "irtoseksiin", olipahan vain hyvä ja huolehtiva äiti, jolle seksikään ei ollut tabu :).

      Lainaa

    47. Paroni Puolipallo 21.7.2015 20:10
      Tulos: +48 (62 ääntä)
      Nää Tiinat on just niitä jonka hengenheimolaisten takia tää maapallo on hukkumassa ihmisiin. Esimerkiksi Afrikassa on runsaasti sellaisia ihmisiä jotka ihan tosissaan uskoo että kortsut on valkoisten salajuoni mustien määrän vähentämiseksi ja että niitä käyttämällä saa väistämättä AIDSin. Eipä ole Tiinallakaan pitkä matka tuon tasoiseen argumentointiin.

      Lainaa

    48. Tulos: +49 (51 ääntä)
      Kyllä mä tavallaan tajuan miltä toi vainoharhaisen äidin silmissä voi pahimmillaan näyttää; siltä että siellä pikku partiolaiset painaa luvan kanssa jokaista telttakaveria peräkkäisinä öinä oman mussukan vieressä, ja että "irtoseksi" on pääasia koko reissussa, mutta vähän voi ite miettiä miten realistisia tommoset pelot on! Ja kumejahan tietysti jaellaan sen takia, että odotetaan nuorten tutustuvan satunnaisseksin iloihin, mitä useampi tuntematon kumppani, sen parempi! Niin, tai sitten ihan vaan varalta. Ei sitä ikinä tiedä, jos joku päätyykin kahdenkesken ihastuksensa kanssa ja yhdessä päättävät että nyt olisi kiva kokeilla. Mutta parempi vaan ettei ole kumia, ei ne silloin voi kokeilla, eihän?

      Lainaa

    49. Tulos: -2 (22 ääntä)
      Heh: Itse kohta teinien vanhempana olisin iloinen jos näin hyvin on valistus hoidettu leirillä. Paras tapa varmistaa että teini tekee jotain, on kieltää se Näillä mammoilla on täysin unohtunut oma teini-ikä. Tai sitten ne on hypännyt suoraan lapsuudesta kuivakkaaseen keski-ikään. En kyllä jutuista päätellen epäile yhtään. Ton huoltopäälikön lausahdus: “partiolainenhan on aina valmis kaikkeen” kyllä nauratti.
      Mie muutin vahvasti jeesustelevaan kuntaan ja kyllä, näillä vanhemmilla on ollut häät, sitten on tullut vauvoja ja joka vitun jeesustempaus kierretään pesue mukana. Siellä sanotaan ei kaikelle, meillä sanotaan että mietippä millaista olisi huolehtia nyt vauvasta, ilman rahaa ja melko varmasti yksin..

      Lainaa

    50. Tulos: +33 (37 ääntä)
      "Partiolainen on aina valmis kaikkeen"-lause oli tässä yhteydessä varmasti se, mistä Tiina pohjimmiltaan suuttui. Jos ajattelee oman tyttären partiolaisten joukkoon, tuossa lauseessa voi nähdä painostusta olemaan valmis "kaikkeen."

      Lainaa

    51. Uskonnollinen organisaatio 22.7.2015 13:59
      Tulos: +9 (19 ääntä)
      Kaikille jotain: Ja hyppäsi muuten silmään nuo Tiinan “partion arvot, koti – uskonto – isänmaa”. Eikö nuo ole Kansallisen Kokoomuksen arvot? Siis niitten sloganihan tuo on….. Partioihanteet on: kunnioittaa toista ihmistä, rakastaa luontoa ja suojella ympäristöä, olla luotettava, rakentaa ystävyyttä yli rajojen, tuntea vastuunsa ja tarttua toimeen, kehittää itseään ihmisenä, etsiä elämän totuutta. Eli juu isänmaat ja uskonnot tuolta vähän niinkuin puuttuu
      Partiotoimintaan kuuluu myös uskonnollinen kasvatus. Suomen Partiolaisten uskonnollisessa kasvatuksessa noudatetaan Suomen evankelisluterilaisen ja Suomen ortodoksisen kirkon tunnustusta, mutta muuta uskontoa tunnustaville partiolaisille varataan mahdollisuus saada tunnustuksensa mukaista kasvatusta.[10] Peruskirjan mukaan partioaatteen arvopohjan lähtökohtana on "ihmiskuva, jossa ihmisellä on velvollisuuksia suhteessa Jumalaan, omaan itseen, muihin ihmisiin, yhteiskuntaan ja ympäristöön", ja "Suhde Jumalaan merkitsee myönteistä asennetta uskontoon, hengellisyyden etsimistä ja elämistä oman hengellisen vakaumuksen ja yhteisön mukaisesti".[10] https://fi.wikipedia.org/wiki/Partio

      Lainaa

    52. Tulos: -37 (83 ääntä)
      Mä kyl toisaalta ymmärrän Tiinan pointin. Ku miettii et mä en ainakaan ollu teininä mikään itseäni hallitsematon hormonihirviö. Jos panettaa, voi pidättää siihen asti et pääsee kotiin tai olis tuonu "omat eväät" mukana. Et mulle ainaki lievästi tulee sellanen olo et kondomeita jakamalla yritetään rohkaista teinejä harrastamaan seksiä. Jos ryhmässä on teinipari, joiden välillä on kipinää, ni luulis niiden valmistautuneen ihan omilla tarvikkeilla. Tai en sit tiedä, kuinka vastuuttomia teinit nykyään ovat, itse ainakin olin vähä liiankin varovainen, etten vaan saisi tauteja tai tulisi raskaaksi. Ehkä mussa sit on jotain vikaa...

      Lainaa

    53. Tulos: +19 (27 ääntä)
      Voi ei, mulla käy tuon mamman tyttöä ihan julmetusti sääliksi, jos hänet tämän tyttäreksi joku tunnistaa!! ._. Monesti nuorilla muutenkin joku ihme tarve hävetä vanhempiaan, niin miten sitten tuommoisen paahtamisen jälkeen?

      Lainaa

    54. Kaikille jotain 22.7.2015 23:52
      Tulos: +10 (20 ääntä)
      Uskonnollinen organisaatio: Partiotoimintaan kuuluu myös uskonnollinen kasvatus. Suomen Partiolaisten uskonnollisessa kasvatuksessa noudatetaan Suomen evankelisluterilaisen ja Suomen ortodoksisen kirkon tunnustusta, mutta muuta uskontoa tunnustaville partiolaisille varataan mahdollisuus saada tunnustuksensa mukaista kasvatusta.[10] Peruskirjan mukaan partioaatteen arvopohjan lähtökohtana on “ihmiskuva, jossa ihmisellä on velvollisuuksia suhteessa Jumalaan, omaan itseen, muihin ihmisiin, yhteiskuntaan ja ympäristöön”, ja “Suhde Jumalaan merkitsee myönteistä asennetta uskontoon, hengellisyyden etsimistä ja elämistä oman hengellisen vakaumuksen ja yhteisön mukaisesti”.[10] https://fi.wikipedia.org/wiki/Partio
      Juu siis tiedän että Suomen partiolaiset on virallisesti lähes ev lut seurakunnan sivuhaarake ja osa lippukunnista jopa sitä aateena noudattaakin. Ei se muuta sitä, ettei "koti kirkko ja isänmaa" ole mikään "partioaate" :D

      Lainaa

    55. TapioRautaWaara 23.7.2015 1:48
      Tulos: +147 (151 ääntä)
      Misä uuet mokat :/

      Lainaa

    56. hullunaseksiin17 23.7.2015 3:09
      Tulos: -9 (69 ääntä)
      Ymmärrän toki vanhempien huolen..Mutta ite olen 17vuotias, elän nuoruuttani ja seksihän on se paras asia, mielummin harrastan seksiä kuin juon alkoholia yms. Tämmöisten ihmisten takia pelkään pyytää jätkiä kotiin kylään koska vanhempani saattaavat suhtautua asiaan samalla tavalla. Kuka nuori haluaa sitoutua, kun on vielä paljon opittavaa suhteista ja elämästä? Kai silti on oikeus seksiin ja jos ilmaiseksi saadaan kondomit sehän on helvetin tärkeää ja hyvä asia. Ja eihän ne kondomit kaikilla mene leireillä käyttöön irtosuhteisiin, saattaahan siellä muodostua uusia pareja tai vanhat parit niitä tarvita. Vastuu on kumminkin nuorella itsellä. Mitä kielletään se kiinnostaa ainavaan enemmän, muistakaa se.

      Lainaa

    57. Tulos: +17 (17 ääntä)
      TapioRautaWaara: Misä uuet mokat
      Samaa miettii varmasti monet muut yökukkujat/aamuvirkut D: Yleensä ne tulee aika pian keskiyön jälkeen, nyt kello lähentelee jo viittä, paNIIKKIh!!11one ... Jos feissarimokilta loppu materiaali, ehkä täytyy tyytyy lukeen vanhoja posteja satunnais-haulla... :D ?

      Lainaa

    58. Tulos: +10 (10 ääntä)
      TapioRautaWaara: Misä uuet mokat
      On tainnu ylläpito olla keikalla eilen ;) Vähän kyl harmittaa ku nää piristää hyvin ti ja to aamuja..

      Lainaa

    59. Tulos: +12 (12 ääntä)
      TapioRautaWaara: Misä uuet mokat
      Onko ylläpitäjät siepattu tai jotain? D :

      Lainaa

    60. Tulos: +48 (50 ääntä)
      Minä olen Tiinan kanssa samaa mieltä. Siksi olen leikannut autostamme turvavyöt poikki ja heitin lasten pyöräilykypärät roskiin. Olen ykskantaan kieltänyt onnettomuudet meidän perheen jäseniltä!

      Lainaa

    61. Tulos: +32 (34 ääntä)
      TapioRautaWaara: Misä uuet mokat
      Yöllä tapahtui jotain kummallista. Uudet jutut on nyt julkaistu!

      Lainaa

    62. Tulos: +17 (19 ääntä)
      Kisu: Ja leirillä jaettavassa infopaketissa löytyy kyllä ihan suoraan leirin näkökanta ja ohjeistus seksin harrastamiseen leirin aikana jos niin haluaa, mikäli Japanissa ollaan samalla suunnalla Ruotsin kanssa. Toivon mukaan Tiinan lapset saa kuitenkin partiossa jatkaa vielä tän leirin jälkeenkin!
      Onkohan Tiina ollenkaan tietoinen siitä, että kortsuista viis, jos tilaisuus tarjoutuu. Ei ikinä ole itse joutunut ns. intohimon valtaan? Maailman väkimäärästä ja eräiden suomalaisperheidenkin pääluvusta päätellen se "ei" ei ole kovin relevantti tai luotettava ehkäisykeino. Ehkä allergiat ja keliakiat voisi välttää sanomalla ruualle, juomalle ja hengitysilmalle "Ei"?

      Lainaa

    63. Tulos: +9 (13 ääntä)
      Partiolaisilla toisin kuin eräillä herätysliikkeillä on arvot kohdallaan ja realiteettientaju kunnossa.

      Lainaa

    64. Tulos: +30 (32 ääntä)
      Uskonnollinen organisaatio: Partiotoimintaan kuuluu myös uskonnollinen kasvatus. Suomen Partiolaisten uskonnollisessa kasvatuksessa noudatetaan Suomen evankelisluterilaisen ja Suomen ortodoksisen kirkon tunnustusta, mutta muuta uskontoa tunnustaville partiolaisille varataan mahdollisuus saada tunnustuksensa mukaista kasvatusta.[10] Peruskirjan mukaan partioaatteen arvopohjan lähtökohtana on “ihmiskuva, jossa ihmisellä on velvollisuuksia suhteessa Jumalaan, omaan itseen, muihin ihmisiin, yhteiskuntaan ja ympäristöön”, ja “Suhde Jumalaan merkitsee myönteistä asennetta uskontoon, hengellisyyden etsimistä ja elämistä oman hengellisen vakaumuksen ja yhteisön mukaisesti”.[10] https://fi.wikipedia.org/wiki/Partio
      Oli miten oli, niin meidän lippukunnassa ei ole sanallakaan mainittu minkään uskontokunnan jumalia saati sanottu, että seksi olisi syntiä.

      Lainaa

    65. Tulos: +50 (56 ääntä)
      Sekä uskonto että Baden-Powellin sympatisoima natsiaate ovat jostain syystä jääneet melko taustalle viime vuosikymmenten partiotoiminnassa. Tilalla on kaveruus, reippaus, avoimuus, suvaitsevuus, aktiivisuus, auttaminen, ystävyys ja normaali ihmisen elämä kaikkineen. Jopa USA:ssa poistettiin partioliikkeen säännöistä hiljattain kohta, joka kieltää homoseksuaalisuuden. Kaikki muuttuu ja kehittyy, paitsi uskonnot.

      Lainaa

    66. Tulos: +50 (52 ääntä)
      Sputnik: Tiina onkin hyvä puhumaan seksistä & kondomeista kieltäytymisestä, kun itsellä kersoja on kolme.
      Hän on käyttänyt ehkäisykeinona sitä "Ei":tä, mutta miehensä on huonokuuloinen.

      Lainaa

    67. opin siellä vain solmuja ja kasvien nimiä... 23.7.2015 15:31
      Tulos: +14 (16 ääntä)
      Uskonnollinen organisaatio: Partiotoimintaan kuuluu myös uskonnollinen kasvatus. Suomen Partiolaisten uskonnollisessa kasvatuksessa noudatetaan Suomen evankelisluterilaisen ja Suomen ortodoksisen kirkon tunnustusta, mutta muuta uskontoa tunnustaville partiolaisille varataan mahdollisuus saada tunnustuksensa mukaista kasvatusta.[10] Peruskirjan mukaan partioaatteen arvopohjan lähtökohtana on “ihmiskuva, jossa ihmisellä on velvollisuuksia suhteessa Jumalaan, omaan itseen, muihin ihmisiin, yhteiskuntaan ja ympäristöön”, ja “Suhde Jumalaan merkitsee myönteistä asennetta uskontoon, hengellisyyden etsimistä ja elämistä oman hengellisen vakaumuksen ja yhteisön mukaisesti”.[10] https://fi.wikipedia.org/wiki/Partio
      Oho. Näköjään munkaan ei olisi pitänyt aikoinaan olla partiossa kun jo ties kuinka pienestä olin agnostikko ja yläasteen kynnykseltä ateisti (olin partiolainen ala-asteella) :O Vaikka onhan se positiivista että minäkin musta lammas pystyin tuota mukavaa harrastusta harrastamaan useamman vuoden ilman pihalle potkimista tai edes minkäänmoista kuulustelua. Vain hyviä muistoja partioporukasta.

      Lainaa

    68. Tulos: -18 (20 ääntä)
      Luuleeko joku, että himo keskustelemalla lähtee... aika hakoteillä saa olla. Toisekseen minä tai kukaan muukaan ei oel kiinnostunut keskustelemaan seksiasioistaan ja siitä mistä tykkää äitinsä tai jonku muun kanssa. Joku tytön hupakko joka on vähä-älyinen varmaan saattas olla sellanen oikea kohde.

      Lainaa

    69. Tarkka markka 23.7.2015 17:25
      Tulos: -1 (7 ääntä)
      Kaikille jotain: Ja hyppäsi muuten silmään nuo Tiinan “partion arvot, koti – uskonto – isänmaa”. Eikö nuo ole Kansallisen Kokoomuksen arvot? Siis niitten sloganihan tuo on….. Partioihanteet on: kunnioittaa toista ihmistä, rakastaa luontoa ja suojella ympäristöä, olla luotettava, rakentaa ystävyyttä yli rajojen, tuntea vastuunsa ja tarttua toimeen, kehittää itseään ihmisenä, etsiä elämän totuutta. Eli juu isänmaat ja uskonnot tuolta vähän niinkuin puuttuu
      Vuoden 2011 vaaleissa se oli ainakin Kristillis demokraattien "slogan".

      Lainaa

    70. Tulos: +43 (47 ääntä)
      Entisellä työpaikallani oli defibrilaattori. Tämä siis tarkoittaa sitä, että työantaja silloin kehoitti hankkimaan sydän -ja verisuonisairauksia!

      Lainaa

    71. Tulos: +23 (23 ääntä)
      Ajahita: Onkohan Tiina ollenkaan tietoinen siitä, että kortsuista viis, jos tilaisuus tarjoutuu. Ei ikinä ole itse joutunut ns. intohimon valtaan?
      Eihän kenelläkään nyt tule seksi mieleenkään, kun kukaan ei kannusta siihen tarjoamalla kondomeja.

      Lainaa

    72. Rampe&Naukkis 24.7.2015 12:22
      Tulos: +18 (24 ääntä)
      Taitaa olla Tiina allekirjoittanut "aito avioliitto"-kansalaisaloitteen. Sen verran kohdallaan taitaa arvot seilata, kun haluaa peruuttaa 900 muun lapsen tarpeet oman kustannuksella.

      Lainaa

    73. Selkärankainen 24.7.2015 15:01
      Tulos: -40 (56 ääntä)
      En ymmärrä tätä negatiivista asennoitumista vanhempien vastuunkantoon. Itse suhtaudun seksuaalisiin asioihin asiaankuuluvalla vakavuudella, sillä seksi on kuin muutkin "kielletyt hedelmät". Seksihän on lisääntymiskeino, joten seksin harrastaminen ja ylipäätään seksuaaliset teot ovat peruuttamattomia asioita, joilla voi saada aikaan peruuttamatonta jälkeä. Toki ehkäisyvälineet ovat tarpeellisia, mutta niitä ihan tuputetaan nuorille. Täten nuorille muodostuu vääristynyt kuva seksistä ja seksuaalisuudesta; he kokevat että ehkäisyvälineiden tarjonta ja yleensäkin jo liian vapaamielinen asennoituminen seksiin kannustaa tai jopa painostaa rajoittamattomaan seksin harrastamiseen. Seksuaalikasvatuksessa kiinnitetään liikaa huomiota itse aktiin ja sukupuolitaudeilta/raskaudelta suojautumiseen. Valitettavasti, ikinä en ole kokenut että nuorisoa opetettaisiin itsekuriin ja seksistä pidättäytymiseen, saati kestävässä parisuhteessa elämiseen ja vastuunkantoon suhteesta. Ja vielä ihmetellään että nuoriso voi pahoin kun suhteet eivät kestä ja on seksuaalista väkivaltaa yms. No tietenkään suhteet eivät kestä kun pääasiassa on vain seksi eikä suhteissa ole mitään muuta sisältöä, eikä välttämättä kumpikaan osapuoli osaa/halua suhtautua suhteeseen vakavasti! Henkilökohtainen mielipiteeni on, että jos on munaa/häpyä paneskella, olkoon myös munaa/häpyä (selkärankaa) kantaa vastuunsa toinen toisistaan ja edes yrittää sitoutua. Jos tekee mieli harrastaa seksiä muttei halua sitoutua, niin ainahan löytyy itsetyydytysvälineitä. Tai maksullisia seksipalveluita. Hyvään itsetuntoon, seksuaaliseen itsemääräämisoikeuteen ja toisen huomioimiseen kuuluu myös kyky osata kieltäytyä ja olla painostamatta.

      Lainaa

    74. ei teinejä painosteta! 24.7.2015 17:53
      Tulos: +37 (37 ääntä)
      Selkärankainen: Seksihän on lisääntymiskeino, joten seksin harrastaminen ja ylipäätään seksuaaliset teot ovat peruuttamattomia asioita, joilla voi saada aikaan peruuttamatonta jälkeä.
      Ja nimenomaan tämänhän takia niitä kondomeita jaetaan.
      Selkärankainen: he kokevat että ehkäisyvälineiden tarjonta ja yleensäkin jo liian vapaamielinen asennoituminen seksiin kannustaa tai jopa painostaa rajoittamattomaan seksin harrastamiseen.
      Kyllähän näitä asioita käydään koulussa läpi. Seksuaalikasvatuksesta itselle jäi päälimmäiseksi mieleen ettei kukaan voi pakottaa ja vasta sitten kannattaa kokeilla kun itse tuntee olevansa valmis. Mutta oli sekin yhtä tärkeää että seksuaalisuudesta puhuttiin luonnollisena kasvun osana, ja niitäKIN tilanteita käytiin läpi jos/kun oma seksuaalielämä joskus alkaa - eikä sivuutettu sivulauseessa että sitten joskus tulevaisuudessa tekin...
      Selkärankainen: Jos tekee mieli harrastaa seksiä muttei halua sitoutua, niin ainahan löytyy itsetyydytysvälineitä.
      Ei tämä noin yksinkertaista ole. Teini ei vielä tiedä mitkä ovat "huonon" parisuhteen merkit. Eikä kukaan osaa ennustaa tulevaisuutta. Se mikä tämän seurustelukumppanin kanssa tuntuu tänään maailman parhaalta ja johon haluaa sitoutua loppuelämäkseen, voi kariutua jo huomenna. Vaikkakin hyvä huomio itsetyydytysvälineet ja -keinot. Niistäkin muistan puhutun terveydentiedon tunnilla.

      Lainaa

    75. Tulos: +42 (42 ääntä)
      Selkärankainen: isiin itsekuriin ja seksistä pidättäytymiseen, saati kestävässä parisuhteessa elämise
      Seksuaalisen väkivallan, kuten muunkin väkivallan suhteellinen määrä yhdteiskunnassa on laskussa. Kuten muunkin rikollisuuden. Näin on ollut jo yli 20 vuotta. Pidättäytymisen opettaminen ei toimi ehkäisykeinona, siitä on erittäin surullinen esimerkki rapakon takaa. Synkimmät avioero-, teiniraskaus-, sukupuolitauti-, sekä seksuaalirikostilastot yhdysvalloissa ovat osavaltiosta, joissa opetetaan "abstinence only" politiikkaan nojautuen. Eli ei niitä kestäviä suhteita jne, ainakaan pidättäytymistä opettamalla saavuteta, se on saatanan varma.

      Lainaa

    76. Tulos: -3 (11 ääntä)
      Ehkä Tiinan ongelma lähinnä oli se, että seksi ei varsinaisesti kuulu leireille, joissa (tietääkseni) suurin osa ajasta vietetään porukalla. Ymmärrän että vanhempien tai muidenkaan mielestä ajatus siitä että jotkut siellä salaa paneskelee suihkutiloissa tai yhteisissä huoneissa ei ole kovin houkutteleva. Kondomien jakaminen leireillä joissa käytännössä ei ole sopivaa tilannetta harrastaa seksiä (jos ei ole, mitä minä ulkomaan jamboreeista tietäisin) sinänsä kuulostaa siihen "kannustamiselta" kaikesta huolimatta. Mutta kuitenkin, mitä tahansa saattaa sattua ja kumi on hyvä olla mukana. Hyvä jos seksiin suhtaudutaan sopivan kevyesti niin, ettei se ole nuorilta kielletty tabu, ja että esim. kumin pitämisessä lompakossa mukana ei ole mitään noloa. Voihan sen käyttää leirin jälkeenkin.

      Lainaa

    77. Tulos: +17 (17 ääntä)
      Korviinko Tiina luulee ne kumit tungettavan, jos äidin EI kuuluu vain sellaista omistamattoman korviin? Jos äidin tiukka kielto tehoaa niin luulisi että se tehoaa olipa mukana mitä hyvänsä, ja jollei se tehoa niin hyvä että oli edes se kortsu sitten. Vai luuleeko Tiina että tässä maailmassa ei nuorta houkuttele seksiin mikään muu kuin partion ensiapulaukku?

      Lainaa

    78. Tulos: -19 (29 ääntä)
      Missään ei taidettu mainita minkä ikäisiä Tiinan lapset on? On hieman eri asia onko lapset 10v vai 20v. Hyvä, että leirillä tuollaiseenkin varaudutaan, mutta ei aiheella tarvitsisi silti mediassa vitsailla ja antaa siten hyvinkin hyväksyvää kuvaa nuorten panopuuhista. "Ne tekee sitä kuitenkin"-asenne ei ole sen parempi kuin "ei ne tee kun kielletään"- asenne. On kyse sitten seksistä tai viinan juonnista niin kyllä vanhemmilla ja yhteiskunnalla on velvollisuus puuttua jos on liian nuorista kyse. Tiinan vertaus viinan juomiseen on ihan pätevä argumentti, vielä parempi olisi kuitenkin vertaus huumeiden käyttöön. "Jos nuoren tekee mieli vetää heroiinia suoneen niin annetaan sille puhdas neula niin ei saa tauteja". Kyllähän tällaisen asian mainostaminen itsessään antaa varsinkin nuorimmille mielikuva, että asia olisi jotenkin hyväksyttävää. Muistuttaisin, ettei kondomikaan ole 100% ehkäisykeino. Että kuinka moni haluaa, että oma alle 16v lapsi tulee isäksi tai äidiksi kun kuvitteli seksin olevan täysin turvallista kondomin kanssa? Olisiko oikea tapa keskustella aiheesta kuitenkin se, että yritetään saada nuoret ymmärtämään miksi kannattaa odottaa sen verran vanhaksi, että on valmis kantamaan vastuun mahdolliset seurauksista.

      Lainaa

    79. Aina valmis 4.8.2015 20:52
      Tulos: +11 (15 ääntä)
      Oli Tiinan arvot mitä tahansa, niin tyhmyys ainakin on käsinkosketeltavaa.

      Lainaa

    80. Tulos: +13 (15 ääntä)
      Ei ole kyllä 4 partiovuoden aikaan koskaan tullut vastaan koti kirkko ja isänmaa arvoja. Ties mistä nuoki on repässy.

      Lainaa

    81. Tulos: +32 (34 ääntä)
      Kyselijä: “Ne tekee sitä kuitenkin”-asenne ei ole sen parempi kuin “ei ne tee kun kielletään”- asenne. On kyse sitten seksistä tai viinan juonnista niin kyllä vanhemmilla ja yhteiskunnalla on velvollisuus puuttua jos on liian nuorista kyse. Tiinan vertaus viinan juomiseen on ihan pätevä argumentti, vielä parempi olisi kuitenkin vertaus huumeiden käyttöön. “Jos nuoren tekee mieli vetää heroiinia suoneen niin annetaan sille puhdas neula niin ei saa tauteja”. (snip) ..että yritetään saada nuoret ymmärtämään miksi kannattaa odottaa sen verran vanhaksi, että on valmis kantamaan vastuun mahdolliset seurauksista.
      Koska kyseessä on joko-tai vaihtoehto? Kyllä itselleni ainakin kotona sanottiin että ryyppääminen sitten ehdottomasti kielletty, mutta jos jostain syystä olet humalassa niin tule edes kotiin ettei mitään pahaa tapahdu, olemme vielä vihaisempia jos et tule. Ja älä harrasta seksiä ainakaan ennen kuuttatoista, mutta jos nyt täytyy niin käytä edes kondomia. Kyllä teinin aivot riittävät jo ymmärtämään että vaihtoehtoja on huonoja ja vähemmän huonoja, ei vain 100% sallittua ja 100% kiellettyä. Mitä neuloihin tulee, sain lehdistä selville jo pienenä että niitä vaihdetaan puhtaisiin koska epätoivoiset narkkarit piikittävät joka tapauksessa, likaisilla neuloilla jos puhtaita ei ole. Siinä oli mielikuvitusrikkaalle lapselle pohtimista: miten ikävä tila on piikkihuumeaddiktio, jos itsensä tuikkaaminen saastaisella neulalla alkaa kuulostaa mahdolliselta idealta? Ei varsinaisesti lisännyt huumeiden glamouria silmissäni, lievimmin sanoen.

      Lainaa

    82. Tulos: +15 (15 ääntä)
      Ettekö tienneet että jos äiti sanoo teinipojallensa ei niin sen penis uppoaa sisälle ja lepää vatsalaukun alla 40 ikävuoteen saakka. tytöillä haarat vain muurautuu umpeen! Tiina on ihan oikeassa kyllä se EI toimiikuin taika :B mikä järjen-jättiläinen...

      Lainaa

    83. Tulos: +22 (22 ääntä)
      Kai tetiedätte miten sellaisia vanhempiakutsutaan, jotka on pelkän kieltäytymiswn kannalla seksivalistuksessa? nuoriksi isovanhemmiksi

      Lainaa

    84. Edukas ankka 8.7.2020 16:31
      Tulos: +4 (4 ääntä)
      Eikös kannattais sallia? Koska teinejä kiinnostaa KAIKKI kielletty, joten jos sen sallis ja ois kortsui ympäri kämppää tarjolla niin ehkei tulis tautei ja teiniäitei?

      Lainaa

    85. Tulos: +5 (5 ääntä)
      Huoh.. Aika huolestuttavaa toi Tiinan reaktio.. Mua huolestutti se niin paljon, että unohdin nauraa.. Sääliksi käy sitä jälkikasvua kun seksuaalivalistuskin on EI EI JA EIIIIIIIIII!

      Lainaa

    86. Tulos: -2 (6 ääntä)
      Mulla on partiosta ja varsinkin sen leireistä sellanen kuva että siellä on aina joku Herra Partionjohtaja Aimo Räpläri joka saa vähän sormella koittaa poikia ja tyttöjä.

      Lainaa

    87. jukkapalmu 26.5.2023 8:28
      Tulos: -2 (2 ääntä)
      Eikai partiossa tarvi kondomeita kun ne valvojat. Nehän niitä nuoria molestoi siellä.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: partio, jamboree, ehkäisy, vanhemmat, valistus, japani