Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Aitoa latinaa

Hei, osaako kukaan tehdä kiinalaista tatuointia latinaksi?
Aitoa latinaa

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 53 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +887 (923 ääntä)
      Hei. Ei. Cmon. Ei.

      Lainaa

    2. Tulos: +976 (996 ääntä)
      Huh, en kyllä itse ikinä ottaisi tatuointia, jota en osaisi itse kääntää, kirjoittaa ja lausua.

      Lainaa

    3. Tulos: +1383 (1399 ääntä)
      Latina, Japanin naapurimaa!

      Lainaa

    4. Tulos: +573 (587 ääntä)
      Minä haluaisin tatuoida ruotsiksi "Mane", mutta en luota omaan kielitaitoon enkä googleen. Mistähän olisi helpoin kysellä kirjaimia?

      Lainaa

    5. toyota-masa 30.6.2015 0:49
      Tulos: -143 (275 ääntä)
      Iha siisti tatska tosta sit lopulta tuli. Onneks ilmeisesti joku aito jaappanilainen oli noi katakanat ja kanjit piirtäny toho.

      Lainaa

    6. Tulos: +333 (351 ääntä)
      Paitsi -us-loppuisena se olis miehen nimi. IASMINA taitais olla lähimpänä.

      Lainaa

    7. Tulos: -141 (339 ääntä)
      Jokainen tätä viestiä ennen kirjoitettu kommentti on tällä sivulla tämän kommentin yläpuolella, ja jokainen tämän viestin jälkeen kirjoitettu kommentti tämän viestin alapuolella.

      Lainaa

    8. Tulos: +474 (488 ääntä)
      Tatuointien hyvä puoli on se, jos alkaa kaduttamaan niin ne saa kivuliaasti ja kalliisti poistettua.

      Lainaa

    9. Tulos: +170 (180 ääntä)
      lempi_maa

      Lainaa

    10. Tulp Fiction 30.6.2015 3:27
      Tulos: +469 (519 ääntä)
      "Iasmiinus" olisi maskuliinipäätteisenä latinassa ilmiselvästi miehen nimi. Jos haluaa latinalaistaa nimen "Jasmiina", tulisi siitä "Iasmina". Tässä muodossa nimi on myös käytössä ainakin Romaniassa, jonka kieli on johdettu latinasta. Nimen "Jasmiina" alkuperä on Persiassa. Eri asia sitten on, tulisiko muiden kuin kuninkaallisten ja paavien erisnimiä nykypäivänä kääntää kielestä toiseen ylipäänsä. "2.6." päiväyksenä kääntyy latinaksi vakiintuneen päiväyskäytännön mukaan muotoon "a.d. IV Non. Iun." eli pidemmin "ante diem IV Nonas Iunias". Roomalaisen kalenterin mukaiset päiväykset ovat meille vaikeita käsittää, mutta roomalaistyyliin kesäkuun toinen ilmoitetaan latinaksi siis muodossa "neljäntenä päivänä ennen sitä päivää, joka on yhdeksäs päivä ennen kesäkuun idusta" (laskenta tapahtuu takaperin ja siten, että aloituspäivä lasketaan mukaan). Koska kesäkuussa on alle 31 päivää, on sen idus 13. pnä. Tällainen päivämerkintä ei ehkä ole enää kovin käytännöllinen syystä että se nyrjäyttää aivot, ja näin ollen yksinkertaisemmat merkinnät "II Iunii" tai "II Iun" ovat ehkä suositeltavampia. Merkinnässä "II.VI.MMIII" on sellainen pulma, että sen tulkitsemiseen ei ole vakiintunutta käytäntöä, ja se voi näin viitata vuoden 2003 kesäkuun toiseen tai helmikuun kuudenteen päivään. Toki nämä pilkunviilaukset lienevät tarpeettomia, sillä suurin osa tatuointeja ottavista suomalaisista on perinpohjaisesti koulutettua, klassillisesti sivistynyttä väkeä, joka tuntee nämä asiat jo entuudestaan.

      Lainaa

    11. Tulos: +467 (475 ääntä)
      Japani on lempimaa, jossa on myös käynyt, mutta luulee paikallista kirjoitustapaa latinaksi???? Joku on ollut hereillä tunneilla!

      Lainaa

    12. Tulos: +261 (271 ääntä)
      mitähän tähän nyt sanois. ainaki on kanjit ja katakanat ihan kohillaan, eikä siellä lue mitään kananuudeleista, niinku joissain feilanneissa kiinalaisissa tatuoinneissa.

      Lainaa

    13. polvipetteri 30.6.2015 6:06
      Tulos: +202 (210 ääntä)
      Oli varmaan antoisa Latinan tai siis Japanin matka...

      Lainaa

    14. Tulos: +172 (234 ääntä)
      Mä en henk.koht ymmärrä noita lasten nimi ja syntymäaika -tatuointeja. Oks se jotenki sitä varten, jos joskus unohdat, että sulla on lapsi? Vai sen minkä niminen se on? Vai minä vuonna syntynyt? Eri asia jos se on vaikka kuollu. Sitten mä ymmärrän, muiston kunniaksi. Vai oks sen tarkotus viestittää kaikille ohi kulkijoille, että sulla on lapsi ja se on noin vanha? Kertokaa joku fiksumpi mulle, miksi ?

      Lainaa

    15. Tulos: +107 (113 ääntä)
      kkyh: Mä en henk.koht ymmärrä noita lasten nimi ja syntymäaika -tatuointeja. Oks se jotenki sitä varten, jos joskus unohdat, että sulla on lapsi? Vai sen minkä niminen se on? Vai minä vuonna syntynyt? Eri asia jos se on vaikka kuollu. Sitten mä ymmärrän, muiston kunniaksi. Vai oks sen tarkotus viestittää kaikille ohi kulkijoille, että sulla on lapsi ja se on noin vanha? Kertokaa joku fiksumpi mulle, miksi ?
      Sama täällä. Itse tunnen kolmikymppisen miehen jolla lukee käsivarressa kissan kokoisin, paksuin kirjaimin "EMMA" eli hänen lapsensa nimi, se on hieman huvittavan näköinen kun hyppää suoraan silmille. Toisaalta ymmärrän nimitatuoinnit, koska sillähän halutaan esim. kunnioittaa lasta, samalla tavalla kun joku ottaa vaikka Michael Jacksonin tai lemmikkinsä kuvan tatuointina, mutta nuo paikka- ja kokovalinnat ovat välillä aika mielenkiintoisia.

      Lainaa

    16. romanus sum 30.6.2015 7:43
      Tulos: +116 (132 ääntä)
      Ya su mi i na 2003 kesäkuun 2. Siinähän se sitten vissiin. En kyllä tajua, mistä saa japanista latinan?!

      Lainaa

    17. Tulos: +185 (191 ääntä)
      Melko lempimaa näyttää olevan, kun ei tiedä puhutaanko siellä japania vai latinaa...

      Lainaa

    18. Tulos: +44 (72 ääntä)
      Mikä ihmeen 二00三? 2003 kirjoitetaan kanjeilla näin: 二千三?

      Lainaa

    19. Tulos: +74 (88 ääntä)
      rude: Mikä ihmeen 二00三? 2003 kirjoitetaan kanjeilla näin: 二千三?
      sitä mäki, ihmettelen mitä vittuja noi ympyrät tuolla on olevinaan?? yleensä japanilaiset joko kirjottaa luvun kokonaan kanjeilla tai kokonaan arabialaisilla numeroilla, ei sekasin...

      Lainaa

    20. Tulos: +69 (73 ääntä)
      rude: Mikä ihmeen 二00三? 2003 kirjoitetaan kanjeilla näin: 二千三?
      Joskus ne kirjottaa myös noi, ravintoloissaki siellä näki tähän tyyliin kirjotettuna hintoja. Eihän se oikeaoppista ole. "Niin että jokaisella kirjaimella on oma merkki" tais kumminki olla tavumerkit kyseessä.

      Lainaa

    21. Tulos: +118 (144 ääntä)
      Yllättäen tuo lopullinen tatuointi on kirjoitettu ihan oikein! ヤスミーナ on kirjoitettu katakana-tavumerkistöllä, jolla yleisesti ottaen kirjoitetaan lainasanat ja vierasperäiset nimet, ja se luetaan "yasumiina". U tosin luetaan hyvin lyhyenä tai jätetään lausumatta, joten se on oikeinkin hyvä tapa kirjoittaa "Jasmiina". Yleisesti ottaen vuosiluvut ja päivämäärät kirjoitetaan japaniksi perus arabialaisilla numeroilla sekä noilla vuosi-, kuu- ja päivä-merkeillä, mutta ne voi vaihtoehtoisesti kirjoittaa myös kanji-merkeillä. Vuoden voi kirjoittaa perinteisemmin muodossa 二千三年 (kaksi-tuhat-kolme-vuosi), mutta sen voi myös kirjoittaa tuolla tavalla numerosarjana muodossa 二〇〇三年(kaksi-rinkula-rinkula-kolme-vuosi). 六月二日 (kuusi-kuu-kaksi-päivä) on sen sijaan täysin normaali tapa kirjoittaa päivämäärä, mitä nyt nykyään numerot usein kirjoitetaan perusnumeroilla. Merkit on myös kirjoitettu noin länsimaisen (?) ihmisen käsinkirjoittamaksi harvinaisen hyvin! Jäljestä päätellen siveltimenvedot on tehty oikeassa järjestyksessä, ne ovat tasaisissa pystyriveissä ja vetojen päätkin ovat ihan oikein. Sori, minäkin halusin viilata vähän pilkkua. :D

      Lainaa

    22. Tulos: -33 (81 ääntä)
      kkyh: Mä en henk.koht ymmärrä noita lasten nimi ja syntymäaika -tatuointeja. Oks se jotenki sitä varten, jos joskus unohdat, että sulla on lapsi? Vai sen minkä niminen se on? Vai minä vuonna syntynyt? Eri asia jos se on vaikka kuollu. Sitten mä ymmärrän, muiston kunniaksi. Vai oks sen tarkotus viestittää kaikille ohi kulkijoille, että sulla on lapsi ja se on noin vanha? Kertokaa joku fiksumpi mulle, miksi ?
      Kun sä katsot tuota tatuointia, niin tuleeko sulle tosiaan heti sellanen fiilis että hei tolla on lapsi ja se on noin vanha? Mä en ymmärrä tatuointia koirista. silti jollain on sellasia enkä mene itkemään niille että yhyy ei saa ku mä en tajuu.

      Lainaa

    23. Tulos: +65 (89 ääntä)
      Rankeli: Merkit on myös kirjoitettu noin länsimaisen (?) ihmisen käsinkirjoittamaksi harvinaisen hyvin! Jäljestä päätellen siveltimenvedot on tehty oikeassa järjestyksessä, ne ovat tasaisissa pystyriveissä ja vetojen päätkin ovat ihan oikein.
      Sulla lukutaito ei niin hyvä? "Mun kaverilla on japanilainen ystävä"

      Lainaa

    24. Tulos: -44 (86 ääntä)
      Oona: Huh, en kyllä itse ikinä ottaisi tatuointia, jota en osaisi itse kääntää, kirjoittaa ja lausua.
      Tatuointi näkyy aina vain olevan idioottien harrastus. Odotan mielenkiinnolla kun Jasmiinan kaveri toteuttaa tuon "halvalla, kännissä ja läpällä". Nämä käyttämämme kirjaimet perustuvat latinalaisiin aakkosiin. Numerot ovat peräisin arabiasta. Hirakana, katakana ja kanji ovat japanilaisia, ei kiinalaisia kirjoitusmerkkejä, ja japani on täysin eri kieli kuin kiina.

      Lainaa

    25. Ammattilainen ;) 30.6.2015 10:13
      Tulos: +29 (37 ääntä)
      Tulp Fiction: Eri asia sitten on, tulisiko muiden kuin kuninkaallisten ja paavien erisnimiä nykypäivänä kääntää kielestä toiseen ylipäänsä.
      Enää ei muuten suomenneta kumpiakaan! Tai ainakaan uusia käännöksiä ei tehdä, vanhat varmaan pysyvät ikuisesti... :D

      Lainaa

    26. Tulos: +45 (53 ääntä)
      peeduu: Kun sä katsot tuota tatuointia, niin tuleeko sulle tosiaan heti sellanen fiilis että hei tolla on lapsi ja se on noin vanha? Mä en ymmärrä tatuointia koirista. silti jollain on sellasia enkä mene itkemään niille että yhyy ei saa ku mä en tajuu.
      No, kaipa siinä lapsen nimi/ syntymäpäivämäärä tatskassa on se ajatus, että se ihminen maailmassa jonka kanssa varmimmin ei mene välit poikki on se oma lapsi, eli jos haluaa jonkun nimen, niin ei ole sellaista katumisen riskiä kuin vaikkapa poikaystävän nimen kanssa. Ilmeisesti kävi Iasminilla aika tuuri että tämä japanilainen ystävä sitten oli kiltti ihminen; aika monella olisi voinut tuossa vaiheessa tehdä mieli kirjoittaa "en osaa lukea omaa tatuointiani", tai jotain vastaavaa...

      Lainaa

    27. Käyttäjä 30.6.2015 11:33
      Tulos: +63 (71 ääntä)
      Kas, kukaan ei vielä puuttunut Pasin "roomalaisiin aakkosiin" ja "latinan ja rooman sekoittamiseen". Ehkä se on itsestään selvää, mutta kirjataan nyt kuitenkin muistiin: ei ole erikseen latinaa ja roomaa. Roomalaisiksi numeroiksi sanotaan noita kirjainlukuja, joita muinaiset roomalaiset käyttivät ihan sitä latinaa kirjoittaessaan.

      Lainaa

    28. Seppo Saviniemi 30.6.2015 11:35
      Tulos: +63 (67 ääntä)
      En nyt itsekään noista pahemmiten perusta, mutta ihan jees että tatuointi on oikein, tai ainakin porukka sanoo että se on oikein. Ei nuo japanin hieroglyfit itseltäni taivu. En tosin sitä ymmärrä, että miksi pitää ottaa noita itämaisia merkkejä, jos niistä ei itse ymmärrä mitään. Ei se tatuoijakaan välttämättä osaa niitä, joten lopputulos voi olla ihan täyttä siansaksaa.

      Lainaa

    29. Tulos: +87 (89 ääntä)
      10 vuotta Japanissa asuneena ja paikallisessa firmassa kääntäjänä työskentelevänä pakko sanoa että toi on oikein vaikka joku "japanintaituri" tuolla ylempävä jotain vinkuikin. Kukaan ei kirjota vuosilukuja 二千三年....

      Lainaa

    30. Ihmisystävä 30.6.2015 13:38
      Tulos: -34 (54 ääntä)
      Kanttura saisi tatuoittaa otsaansa "VITUN IDIOOTTI", vaikka tuskin jää kellään muutenkaan epäselväksi.

      Lainaa

    31. Tulos: -50 (54 ääntä)
      Joopa: ….
      Kiina ja japani eivät ole täysin eri kieliä. Kiina on alkuperäinen kieli ja japani on kehitetty kiinasta.

      Lainaa

    32. Tulos: -18 (30 ääntä)
      Onko Johanna sukua Cannalle? Jchanna?

      Lainaa

    33. Tulos: -9 (17 ääntä)
      Lollero: Onko Johanna sukua Cannalle? Jchanna?
      Eiku... Se oli sen sisko. :-O http://www.feissarimokat.com/2015/06/kermaperse-lahtee-maailmalle/

      Lainaa

    34. Tulos: -12 (16 ääntä)
      Ei oo totta... ja mun koululaisia pidetään tyhminä...

      Lainaa

    35. Tulos: +33 (41 ääntä)
      Ei kyllä tiennyt Johanna paskaakaan lempimaastansa

      Lainaa

    36. Prof. Jones Sr. 30.6.2015 19:58
      Tulos: +6 (12 ääntä)
      But in the Latin alphabet, ''Jasmiina'' begins with an ''I''. ..oh dear

      Lainaa

    37. Tulos: +19 (31 ääntä)
      Vähän kyllä semmonen fiilis että kreikkaa taidettiin alunperin tarkoittaa, kun japanissa on tosiaan merkkejä tavuille ja sanoille. Eipä sillä, ihan oikeaoppista tuo on, ja kalligrafisessa mielessä onnistunut, mut villi veikkaukseni on että japania ei alun perin taidettu hakea...

      Lainaa

    38. Tulos: +50 (52 ääntä)
      Karo L: Kiina ja japani eivät ole täysin eri kieliä. Kiina on alkuperäinen kieli ja japani on kehitetty kiinasta.
      Ei. Kiina ja japani nimenomaan ovat täysin eri kieliä. Kanjimerkkejä käyttävät kuitenkin molemmat kielet - kiinalaisilla ne ensin olivat, mutta eipä sen niin väliä. Kiinalaiset taas kun eivät käytä kanoja ollenkaan, ne ovat täysin japanilaisten juttu.

      Lainaa

    39. Tulos: +18 (22 ääntä)
      peeduu: Kun sä katsot tuota tatuointia, niin tuleeko sulle tosiaan heti sellanen fiilis että hei tolla on lapsi ja se on noin vanha? Mä en ymmärrä tatuointia koirista. silti jollain on sellasia enkä mene itkemään niille että yhyy ei saa ku mä en tajuu.
      No ku mä tota katon nii ei, koska en ymmärtäis mitä se tarkottaa, mut jos siinä lukis se Jasmiina 2003 nii tottakai tulis. Enkä mäkää itke niille etten tajuu, mä kysyin yleisesti miksi niitä otetaan :)

      Lainaa

    40. Tulos: +23 (27 ääntä)
      Hienon hieno juttu, kun jokaisella kirjaimella on oma merkkinsä :)

      Lainaa

    41. Tulos: +62 (64 ääntä)
      toyota-masa: Iha siisti tatska tosta sit lopulta tuli. Onneks ilmeisesti joku aito jaappanilainen oli noi katakanat ja kanjit piirtäny toho.
      Paitsi että tuo ei ole vielä tatuointi. Tai sitten Johannalla on silein ja valkoisin iho mitä oon koskaan nähny .

      Lainaa

    42. Tulos: -13 (23 ääntä)
      En yleensä tämmöiseen viitsisi kommentoida, MUTTA helkkari, voiko olla tyhmempää ihmistä!

      Lainaa

    43. Tulos: -27 (37 ääntä)
      Ok. Seuraavan kerran kun käyn Japanissa, valehtelen jos kysytään olenko kotoisin Suomesta. -.-

      Lainaa

    44. Tulos: +47 (57 ääntä)
      Näiden kommenttien lukemisen jälkeen voisi sanoa suorittaneensa latinan ja japanin kielen alkeiskurssit.

      Lainaa

    45. Tulos: +14 (18 ääntä)
      plööt: Vähän kyllä semmonen fiilis että kreikkaa taidettiin alunperin tarkoittaa, kun japanissa on tosiaan merkkejä tavuille ja sanoille. Eipä sillä, ihan oikeaoppista tuo on, ja kalligrafisessa mielessä onnistunut, mut villi veikkaukseni on että japania ei alun perin taidettu hakea…
      Luulen itse asiassa tietäväni mihin se "jokaisella kirjaimella oma merkkinsä" höpinä viittasi. Tatuoijien keskuudessa on ainakin suuressa maailmassa ( =Amerikassa ) liikkeellä sellainen mallikuva joka on olevinaan muka malli sille että mikä kirjain vastaa mitäkin hanzimerkkiä. Tosiasiassa merkit on lätkitty siihen täysin mielivaltaisesti, eli ko. mallin mukaan vääntämällä syntyy silkkaa siansaksaa. http://hanzismatter.blogspot.fi/2006/08/gibberish-asian-font-mystery-solved.html

      Lainaa

    46. Tulos: +49 (51 ääntä)
      Vuohi: Luulen itse asiassa tietäväni mihin se “jokaisella kirjaimella oma merkkinsä” höpinä viittasi. Tatuoijien keskuudessa on ainakin suuressa maailmassa ( =Amerikassa ) liikkeellä sellainen mallikuva joka on olevinaan muka malli sille että mikä kirjain vastaa mitäkin hanzimerkkiä. Tosiasiassa merkit on lätkitty siihen täysin mielivaltaisesti, eli ko. mallin mukaan vääntämällä syntyy silkkaa siansaksaa. http://hanzismatter.blogspot.fi/2006/08/gibberish-asian-font-mystery-solved.html
      Tuo selittää aika paljon, kiitos linkistä. Jos se auttaa näitä "häpeän olla suomalainen" porukoita yhtään, niin ainakin japanissa on ihan tavallista koristella kulutustavaroita länsimaisin aakkosin kirjoitetulla tekstillä joka on usein täyttä hölynpölyä mutta joskus myös riemastuttavaa roskaa. Eli kyllä tämä "jonkun muun aakkoset ovat siistimmät" ilmiö on täysin kansainvälinen ja äidinkielestä riippumaton, kuten useimmat muutkin ihmisten typeryydet =)

      Lainaa

    47. Tulos: +12 (16 ääntä)
      Rankeli: Yllättäen tuo lopullinen tatuointi on kirjoitettu ihan oikein! ヤスミーナ on kirjoitettu katakana-tavumerkistöllä, jolla yleisesti ottaen kirjoitetaan lainasanat ja vierasperäiset nimet, ja se luetaan “yasumiina”. U tosin luetaan hyvin lyhyenä tai jätetään lausumatta, joten se on oikeinkin hyvä tapa kirjoittaa “Jasmiina”. Yleisesti ottaen vuosiluvut ja päivämäärät kirjoitetaan japaniksi perus arabialaisilla numeroilla sekä noilla vuosi-, kuu- ja päivä-merkeillä, mutta ne voi vaihtoehtoisesti kirjoittaa myös kanji-merkeillä. Vuoden voi kirjoittaa perinteisemmin muodossa 二千三年 (kaksi-tuhat-kolme-vuosi), mutta sen voi myös kirjoittaa tuolla tavalla numerosarjana muodossa 二〇〇三年(kaksi-rinkula-rinkula-kolme-vuosi). 六月二日 (kuusi-kuu-kaksi-päivä) on sen sijaan täysin normaali tapa kirjoittaa päivämäärä, mitä nyt nykyään numerot usein kirjoitetaan perusnumeroilla. Merkit on myös kirjoitettu noin länsimaisen (?) ihmisen käsinkirjoittamaksi harvinaisen hyvin! Jäljestä päätellen siveltimenvedot on tehty oikeassa järjestyksessä, ne ovat tasaisissa pystyriveissä ja vetojen päätkin ovat ihan oikein. Sori, minäkin halusin viilata vähän pilkkua.
      Vaikka lähemmäs kymmenen vuotta asuin Japanissa, ei tule kyllä mieleen missä olisin nähnyt vuosilukujen olevan 2000-luvun puolella merkattu 二千三年.... Ihan niinkuin hinnoissa, taitaa suosituin olla kyllä tuo marulla merkkaaminen. Tosin, eipä toi kovin yleinen merkintätapa muutenkaan ole, kai tossa on halunnu japanilainen sitten "säilyttää" vähän eksotiikkaa mutta muuten luettavassa muodossa.

      Lainaa

    48. facebook parempi kuin google 2.7.2015 9:15
      Tulos: +23 (33 ääntä)
      "Googleen en luota" joten kysyn kavereilta facessa. Facebookhan on tunnetusti parhain lähdetietokanta.

      Lainaa

    49. Tulos: +21 (29 ääntä)
      Olen ihan satavarma, että tämä henkilö tarkoitti "latinalla" fraktuuraa, eli niitä kirjaimia joilla esim. Sisu-pastillirasiassa on kirjoitettu se Sisu.

      Lainaa

    50. Tulos: -3 (15 ääntä)
      kkyh: Mä en henk.koht ymmärrä noita lasten nimi ja syntymäaika -tatuointeja. Oks se jotenki sitä varten, jos joskus unohdat, että sulla on lapsi? Vai sen minkä niminen se on? Vai minä vuonna syntynyt? Eri asia jos se on vaikka kuollu. Sitten mä ymmärrän, muiston kunniaksi. Vai oks sen tarkotus viestittää kaikille ohi kulkijoille, että sulla on lapsi ja se on noin vanha? Kertokaa joku fiksumpi mulle, miksi ?
      Tässä pitää vielä ottaa huomioon, että se lukee vittu japaniksi eikä kukaan ohikulkija todellakaan osaa niin sujuvasti japania että pystyisivät sekunnin ohituksen aikana tulkitsemaan tekstin heiluvasta kädestä.

      Lainaa

    51. Tulos: +5 (17 ääntä)
      Mandoliini: En yleensä tämmöiseen viitsisi kommentoida, MUTTA helkkari, voiko olla tyhmempää ihmistä!
      Kyllä voi. Tuo on vielä aika viatonta typeryyttä, sillä on feissarimokissa aika paljon pahempiakin mokia. Toki on aivan käsittämätöntä typeryyttä, miten voi olla käynyt Japanissa, lempimaassaan ja luulee japanin kieltä latinaks, kun ei ihmiset tavallisesti sekoita näitä kahta toisiinsa vaikkei tietäs Japanista juuri mitään.

      Lainaa

    52. Tulos: -14 (28 ääntä)
      On niin päin helvettiä kyllä tytön tatska, ettei mitään rajaa. Mistä näitä idiootteja oikein löytyy? Kiva kulkea X vuotta täysin läpipasko tussaus ihossaan, vailla merkitystä- ai niin, "kyl sil on mulle merkitys" lienee selitys siihenkin.

      Lainaa

    53. Tulos: +1 (13 ääntä)
      "Miksi ihmiset ottaa lapsen nimen ja/tai syntymäajan tatuointina ihoonsa?" No miks kukaan tatuoi mitään itselleen mieluista, rakasta tai tärkeää? o_O

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: latina, kieli, kiina, japani, tatuointi, tatska, kuva, aakkoset, numerot, kirjaimet, fontti