Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Rintamaitoa Facebookista

  Eikö imetys onnistu? Ei hätää, rintamaitoa saa nyt jopa Facebookista!
  Suurenna näkymä
  Rintamaito nyt Facebookissa

  Kelpaako julkaisu etusivulle?

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 58 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -432 (642 ääntä)
   Ei... Ei... Ei...

   Lainaa

  2. Tulos: +1527 (1643 ääntä)
   Ja mikähän tässä oli se moka? Imettäjiä on käytetty maailman sivu, ja parempi se tissimaito vauvalle on kuin korvike. Kyllä, minulla on lapsia. Kyllä, on ruokittu korvikkeella. Uli uli.

   Lainaa

  3. Tulos: -293 (467 ääntä)
   Juu... Hän varmasti tarkoittaa hyvää... Mutta... ?!?

   Lainaa

  4. Tulos: +544 (626 ääntä)
   Ja edelleen: se moka oli mikä? Kanava vain väärä, sillä näinä aidsin entisten sekakäyttäjien ynnä muiden mahdollisten taudinkantajien aikoina on syytä olla varovainen mistä äidinmaidon lapselleen hankkii eli mieluiten lääkäristahojen kautta joka takaa sen puhtauden. Mieluiten virallista tietä hoidettais nämä hommat, ei facebookin wannabemammapalstalla.

   Lainaa

  5. Tulos: +268 (330 ääntä)
   Mikä tässä oli se moka?

   Lainaa

  6. Tulos: +87 (207 ääntä)
   : Ja edelleen: se moka oli mikä? Kanava vain väärä, sillä näinä aidsin entisten sekakäyttäjien ynnä muiden mahdollisten taudinkantajien aikoina on syytä olla varovainen mistä äidinmaidon lapselleen hankkii eli mieluiten lääkäristahojen kautta joka takaa sen puhtauden. Mieluiten virallista tietä hoidettais nämä hommat, ei facebookin wannabemammapalstalla.
   Taisit juuri vastata omaan kysymykseesi.

   Lainaa

  7. aikamageeta 10.3.2015 1:52
   Tulos: -132 (166 ääntä)
   En oo tiennyt et avanti valmistaa rintapumppujakin :D

   Lainaa

  8. Tulos: -76 (106 ääntä)
   o__O

   Lainaa

  9. Tulos: +609 (653 ääntä)
   Mun mielestä toi on ihan fiksusti kertonut itsestään, tilanteestaan ja siitä miten asian aikoisi hoitaa. Ja tossahan se kertoi että olisi mieluusti valmis teettämään sairaalassa testit että olisi varmaa maidon turvallisuus? Vai luinko kenties tuon ihan väärin... Ennen kuin luonnosta ja luonnollisuudesta täysin vieraantuneet ihmiset kirkuu OMG:tä niin kannattaa lukea uudestaan nuo kohdat missä tämä mamma ihan selkeästi ottaa huomioon nyky-ajan ja mahdolliset taudit tai muut vaarallisuudet. Ja kannattaa myös tsekata mitä näistä kaupasta saatavista "turvallisista" korvikkeista kerrotaan. Ennen kuin alkaa ulisemaan luonnollista, vastasyntyneelle elintärkeää vastustuskykyä antavaa maitoa vastaan. Tosin, täällä useampi kommentoija onneksi taisi tajuta tämän. Kunhan pisti silmään nuo pari kommenttia missä ei sitten ihan kai ajateltu loppuun asti...

   Lainaa

  10. Tulos: +373 (407 ääntä)
   Todellisuudesta vieraantuneille kauhistelijoille tiedoksi, että ainakin Tampereella on äidinmaitokeskus, joka työllistää monta ihmistä. Ja varmasti samanlainen on ainakin muissa isoissa kaupungeissa myös. Kaikilta ei imetys onnistu, tai maitoa tulee liian vähän. Toisilta taas tulee yli oman tarpeen. Ja äidinmaito on tosiaan parasta mahdollista ravintoa ihan pienelle vauvalle. Että niinkin harvinaisesta ja poikkeuksellisesta asiasta on kysymys...

   Lainaa

  11. Tulos: -154 (184 ääntä)
   Tässähän on selvästi bisnesrako. Kaikki vaan imettävät äidit myymään maitoonsa randomeille jotka sitä tarttee.

   Lainaa

  12. Tulos: +184 (216 ääntä)
   TAYS maksaa luovutetusta rintamaidosta 17 €/litra. Jos haluaa luovuttaa, miksi ei luovuta sairaalan? Minä en pystyis luottamaan tuntemattomaan ihmiseen noin tärkeässä asiassa. Vaikka kuinka vakuuttaa toimivansa oikein, mistä voi tietää, onko esim. hygienia riittävällä tasolla?

   Lainaa

  13. S. aivartelija 10.3.2015 7:03
   Tulos: +246 (250 ääntä)
   Äidinmaidonluovuttajista oli yhteen aikaan pulaa. Kyllä niitä ihan sairaalat ostaa ja maksaa "hyvin", tosin se on suhteellista, sillä siitä on todella paljon vaivaa. Kokemusta on takavuosilta. Se maito tarkistetaan, joka ikinen litra. Itselle tuli kerran palaute, että maito oli hapanta, ja kas, niin oli muukin ruoka, sillä jääkaappi oli mennyt rikki. Sitä siis säilytetään jääkaapissa ja lähetti hakee sen kotoa. Pullot pitää keittää, laitteen osat pitää myös keittää joka käytön jälkeen. Eikä sitä maitoa tule kuin lehmästä, joten ei se 17 euroa niin kamalan iso summa oikeasti ole. Litra päivässä voi olla aika yleinen. Luovuttajille tehdään tarkat verikokeet ja HIV-testi, että ei siihen ihan ketä tahansa oteta. Mutta nyt osa teistä viisastui, sairaalat siis ostavat äidinmaitoa niiltä, joilla sitä tulee ylimääräistä, mutta turha kadehdia, vaiva on suuri, eikä sillä rikastumaan pääse.

   Lainaa

  14. imetyskouluttaja 10.3.2015 7:14
   Tulos: +140 (144 ääntä)
   mammutti: TAYS maksaa luovutetusta rintamaidosta 17 €/litra. Jos haluaa luovuttaa, miksi ei luovuta sairaalan? Minä en pystyis luottamaan tuntemattomaan ihmiseen noin tärkeässä asiassa. Vaikka kuinka vakuuttaa toimivansa oikein, mistä voi tietää, onko esim. hygienia riittävällä tasolla?
   Suomessa sairaalat ei ota vastaan yli 6kk sitten synnyttäneiden maitoa, koska sen koostumus on erilainen.

   Lainaa

  15. Tulos: +249 (275 ääntä)
   Kauhistelijat saavat inhoreaktion ihmisenmaidosta eivätkä tule edes miettineeksi, että kaikki maito on äidinmaitoa. Miksi on ällöttävää ajatella ihmisenmaitoa, mutta lehmänmaito on OK? Luonnollisempaa kai oman lajin maito on kuin sen ottaminen ihan toisen lajin edustajilta.

   Lainaa

  16. Tulos: -114 (140 ääntä)
   Mitenhän se oma vauva juo jos ei tissistä eikä pullosta?

   Lainaa

  17. Tulos: +102 (114 ääntä)
   Meidän äiti tekee teidänkin ruuat!

   Lainaa

  18. Tulos: +119 (155 ääntä)
   Jep, feissarimokilta rimanalitus tämä. Kyseessä ei ole moka, ja vahvasti epäilen ettei yp ole ajatellut tätä myöskään helmenä, vaikka tällainen tarjous oikeasti on ihan helmeä.

   Lainaa

  19. Tulos: +128 (130 ääntä)
   Selma: sen oma vauva juo tissistä, sen ESIKOINEN ei juonut tissistä. :)

   Lainaa

  20. Yleinen Puuhamies 10.3.2015 9:01
   Tulos: -107 (159 ääntä)
   Voiko tämmönen vähän vanhempi lapsi vielä ilmoittautua imetettäväksi?

   Lainaa

  21. Tulos: -89 (119 ääntä)
   Ei tässä nyt lapsettomat(kaan) kauhistele mitään muuta kuin sitä, että kuka voisi tämän perusteella antaa vauvalleen tuon naisen maitoa. Toivottavasti ei kukaan.

   Lainaa

  22. Tulos: -68 (108 ääntä)
   kukkuu: Ja mikähän tässä oli se moka? Imettäjiä on käytetty maailman sivu, ja parempi se tissimaito vauvalle on kuin korvike. Kyllä, minulla on lapsia. Kyllä, on ruokittu korvikkeella. Uli uli.
   Jos äippä kantaa HIV:tä, herpestä tai vetelee piriä, niin se ei ole hyvä juttu vauvalle. Pitäisikö vain uskoa lehmä-rouvan lupauksiin raittiudesta ym? Luottaisitko tuntemattomaan tässä asiassa? Sairaaloiden äidinmaitokeskukset maksavat maidosta tosi hyvin ja tutkivat tuotteen ennenkuin luovuttavat sitä edelleen. Ja vastikkeilla kasvaa oikein hyvin, vaikka niitä ei mainostaa saakaan. Olen viisikymppinen entinen vastikevauva ja minulla on kaksi lähes täysi-ikäistä vastikevauvaa. Meidän suvussa on jalostettu maidontuottajia vain nelijalkaisina. http://www.hus.fi/hus-tietoa/liikelaitokset-ja-tukipalvelut/ravioli/Sivut/%C3%84idinmaitokeskus.aspx

   Lainaa

  23. Tulos: -52 (98 ääntä)
   PIN: Jep, feissarimokilta rimanalitus tämä. Kyseessä ei ole moka, ja vahvasti epäilen ettei yp ole ajatellut tätä myöskään helmenä, vaikka tällainen tarjous oikeasti on ihan helmeä.
   kyllä on moka. Sulle ehkä kelpaisi tuntemattoman luovuttama testaamaton verikin raakana, tai yhteinen piikki. Oletko kuullut, että huumeet, lääkeaineet ja virukset siirtyvät kehon eritteiden mukana? Maito on rauhaserite.

   Lainaa

  24. Tulos: -84 (100 ääntä)
   Anteeksi että mitä? Vähä niiku ois koiraa myymäs ja kehuu sitä isäntänä :D Tuli ainahi semmone olo ittellä lukiessa :o Entä muilla?

   Lainaa

  25. Tulos: -89 (233 ääntä)
   KYSELY MIEHILLE JA NAISILLE. Jos ette pystyisi tarjoamaan lapsellenne äidinmaitoa omasta takaa... [Peukku ylös] Voisitte juottaa lapselle tuntemattoman Facebookista löytyneen naisen rintamaitoa. [Peukku alas] Ei kiitos.

   Lainaa

  26. Tulos: +23 (61 ääntä)
   se joka on tämän tänne lähettäny nii ei taida tietää et myös synnärit ostaa äideiltä ylimäärästä rintamaitoa vauvoja varten joiden äideiltä maitoa ei tule tarpeeksi. :) joten eipä tämä mitenkää outoa oikeasti edes ole..

   Lainaa

  27. Tulos: -66 (102 ääntä)
   En ymmärrä joitakin naisia, pimahtavat äidiksi tulon jälkeen.

   Lainaa

  28. Tulos: +72 (112 ääntä)
   Tässä on nyt näköjään monelta lukijalta mennyt ohi yksi pointti... Äidinmaidon, veren ja sperman luovutus asiaan erikoistuneille järjestöille on hieno juttu. Saman asian hoitaminen Facebookissa ei. Kun meillä on oikeasti toimivat ja turvalliset järjestelmät kaikille näille, niin miksi ottaa turhia terveysriskejä ihan vaan siksi, että saa hoitaa asiat vittu Facebookissa? HALOO!

   Lainaa

  29. Aika innokas 10.3.2015 11:52
   Tulos: -35 (73 ääntä)
   Äippä vaikuttaa aika innokkaalta luovuttamaan omaa maitoaan. Kehuskelee tuotettaan niin, että ihan menee myyntipuheesta. Kehuuko se verenluovutuksessakin noin omaa vertaan? Tuntuu siltä, että maidon luovuttaminen on jonkin sortin pakkomielle.

   Lainaa

  30. Tulos: -19 (29 ääntä)
   Janottaa.

   Lainaa

  31. Tulos: +67 (87 ääntä)
   Ellie: Jos äippä kantaa HIV:tä, herpestä tai vetelee piriä, niin se ei ole hyvä juttu vauvalle. Pitäisikö vain uskoa lehmä-rouvan lupauksiin raittiudesta ym? Luottaisitko tuntemattomaan tässä asiassa? Sairaaloiden äidinmaitokeskukset maksavat maidosta tosi hyvin ja tutkivat tuotteen ennenkuin luovuttavat sitä edelleen. Ja vastikkeilla kasvaa oikein hyvin, vaikka niitä ei mainostaa saakaan. Olen viisikymppinen entinen vastikevauva ja minulla on kaksi lähes täysi-ikäistä vastikevauvaa. Meidän suvussa on jalostettu maidontuottajia vain nelijalkaisina. http://www.hus.fi/hus-tietoa/liikelaitokset-ja-tukipalvelut/ravioli/Sivut/%C3%84idinmaitokeskus.aspx
   Oletko tyhmä? Nainen juuri kirjoitti, että voi teettää testin, jos joku haluaa varmistaa, että kaikki on turvallista, vaikka se vähän maksaa. Miten tollaisia idiootteja löytyy, jotka eivät osaaa lukea tai tulkita lukemaansa?

   Lainaa

  32. Tulos: +50 (62 ääntä)
   En näe tässä mitään isoa mokaa. Sijaisimettäjiä on käytetty maailman sivu ja käytetään. Monethan naiset saavat sillä hyvät rahatkin äitiyslomalla, kun myyvät sairaalaan ylimääräistä maitoa. Ehkä tosin ryhmävalinto oli outo, mikä teki jutusta mokan. Ehkä tuo olisi kannattanut laittaa johonkin äiti- tai imetysryhmään.

   Lainaa

  33. Tulos: +11 (23 ääntä)
   kukkuu: Ja mikähän tässä oli se moka? Imettäjiä on käytetty maailman sivu, ja parempi se tissimaito vauvalle on kuin korvike.
   Tämä ei olekaan moka, vaan Facebookin helmi. Niitäkin täältä löytyy. :)

   Lainaa

  34. Tulos: -5 (39 ääntä)
   Äidit, entäs tartuisitteko tämän vieraan naisen tarjoukseen imettää lastanne? Itselläni ei ole lapsia, joten en tiedä onko se kovin yleistä, mutta ehdotus kuulostaa oudolta.

   Lainaa

  35. Tulos: +49 (51 ääntä)
   Ihan ok juttu muuten, mutta foorumi on hieman väärä. Imetyksen tuki ry:n FB-sivu olisi ollut sopivampi tämän kaltaiselle ilmoitukselle, ja itse asiassa siellä on näitä ollutkin.

   Lainaa

  36. Tulos: +58 (64 ääntä)
   AP: Äidit, entäs tartuisitteko tämän vieraan naisen tarjoukseen imettää lastanne? Itselläni ei ole lapsia, joten en tiedä onko se kovin yleistä, mutta ehdotus kuulostaa oudolta.
   Olen imettänyt toisen naisen lasta, ja minun lastani on imettänyt toinen nainen. Lisäksi lapseni on saanut joitakin tippoja luovutettua maitoa. Hätä ei lue lakia, ja äidinmaito on kaikkinensa huomattavasti parempaa ravintoa vauvalle kuin korvike. (Se ei muuten ole vastiketta, koska se ei todellakaan vastaa äidinmaitoa. Korvikkeeksi se juuri ja juuri käy, jos ei ihmisenmaitoa ole mahdollista käyttää.) Nykyään en omaa maitoani vieraalle vauvalle tarjoaisi, koska minulla on lääkitys, joka ei tosin estä imetystä, mutta jota varmuuden vuoksi ei vieraan lapsen elimistöön kannata päästää. Omat vauvani kun ovat lääkkeeseen tottuneet jo kohdussa, niin maitoon mahdollisesti erittyvät pitoisuudet eivät tunnu missään.

   Lainaa

  37. Tulos: +52 (58 ääntä)
   Minusta tuntui itsestäänselvältä, että kyseinen äiti voisi ihan hyvin myydä maitoaan myös sairaalaan tms. mutta ei halua nähdä jatkuvan reissaamisen vaivaa vaan toivoisi, että joku hakisi maidon suoraan häneltä itseltään kotoa. Minusta ihan asiallinen ilmoitus.

   Lainaa

  38. Överi hoveri 10.3.2015 20:15
   Tulos: +49 (51 ääntä)
   Hyvät ystävät. Rintamaitoahan ei saa luovuttaa sairaaloihin yli 6kk. Joten kanavaa yli 6kk vauvoille rintamaidon luovutkseen ei ole (joka muuten lukee kommenteissa tässä vaihtorinti ryhmässä).

   Lainaa

  39. Tulos: +63 (75 ääntä)
   Ei tuossa mitään mokaa ole. Äiti vain haluaisi luovuttaa ylimääräisen maidon jollekin tarvitsevalle. Totta, en minäkään tuntemattoman ihmisen maitoa lapselleni juottaisi. Mutta kun sitä ei tarvitse ottaa tuntemattomalta. Halutessani voisin ottaa kyseiseen ihmiseen yhteyttä, tavata hänet, käydä hänen luonaan jne., joten hän tulisi tutuksi. Kuten hän itsekin sanoi, voi käydä pyynnöstä vasta-ainetesteissä. Mutta tämä on nykyaikana tätä. Ihmiset ovat niin vieraantuneet toisistaan, luonnosta ja todellisuudesta, että äidinmaitokin pitää käyttää gammasäteilytyksen läpi, ennen kuin sitä uskaltaa edes nuuhkia. Omiin aivoihin ei luoteta, vaan kaiken pitää olla valtion virallisen hyväksymislaitoksen hyväksymää, ennen kuin sitä voi käyttää.

   Lainaa

  40. Tulos: -20 (36 ääntä)
   ehe: Oletko tyhmä? Nainen juuri kirjoitti, että voi teettää testin, josjoku haluaa varmistaa, että kaikki on turvallista, vaikka se vähän maksaa. Miten tollaisia idiootteja löytyy, jotka eivät osaaa lukea tai tulkita lukemaansa?
   Tuossa jo mokaa kerrakseen: *Jos* joku haluaa varmistaa. Kuka hitto nyt ei haluaisi varmistaa? Maito on tietysti vauvan luonnollista ravintoa ja sen jakaminen jalo teko, samoin kuin luovutettu veri pelastaa ihmisiä ja verenluovutus on jalo teko. Silti en kyllä haluaisi suoniini verta jonka luovuttaja olisi joku pikkurahan tarpeessa oleva tuntematon ja luovutuspaikka FB -ja vauvan turvallisuus on sentään vielä paljon tärkeämpi asia kuin omani.

   Lainaa

  41. Tulos: 0 (12 ääntä)
   Täällä moni on kauhistellut hiviä ja herpestä. Tarttuuko moiset maidosta?

   Lainaa

  42. Tulos: +22 (36 ääntä)
   Omakin äitini jakoi maitoa muille. Tissit tuottivat niin paljon että sattui. Ja aito maito täyttää paljon paremmin kun korvikkeet, lapsi huutaa paljon enemmän nälkäänsä korvikkeilla.

   Lainaa

  43. Tulos: +26 (38 ääntä)
   Tää ei kuulu mokiin, vaan tuolle naiselle pitäis antaa mitali. Ei, kaksi mitalia! Tiedän kuinka tärkeää rintamaito on lapselle, ja on surullista ettei kaiki vaan kykene itse imettämään. Valitettavasti maito ottaa vastaan vain TYKS, jollei tilanne ole korjaantunut.

   Lainaa

  44. Tulos: +18 (24 ääntä)
   Siis vaihtoehdot oli joko tää ryhmä tai järvenpään yleinen ryhmä? Oisko mahdollista liittyä jonnekkin vanhemmuusryhmään? Oma seinä ois varmaan myös ollut ihan varteenotettava vaihtoehto.

   Lainaa

  45. Tulos: +3 (31 ääntä)
   Ellie: Jos äippä kantaa HIV:tä, herpestä tai vetelee piriä, niin se ei ole hyvä juttu vauvalle. Pitäisikö vain uskoa lehmä-rouvan lupauksiin raittiudesta ym? Luottaisitko tuntemattomaan tässä asiassa? Sairaaloiden äidinmaitokeskukset maksavat maidosta tosi hyvin ja tutkivat tuotteen ennenkuin luovuttavat sitä edelleen. Ja vastikkeilla kasvaa oikein hyvin, vaikka niitä ei mainostaa saakaan. Olen viisikymppinen entinen vastikevauva ja minulla on kaksi lähes täysi-ikäistä vastikevauvaa. Meidän suvussa on jalostettu maidontuottajia vain nelijalkaisina. http://www.hus.fi/hus-tietoa/liikelaitokset-ja-tukipalvelut/ravioli/Sivut/%C3%84idinmaitokeskus.aspx
   Kyllä huomaa että oot maitokorvikevauva, on tainnu vaikuttaa älykkyysosamäärään vähäsen kuitenkin se korvike ku ei ne kuitenkaan mitään ihan luonnollisia litkuja ole

   Lainaa

  46. Arthur Brown 10.3.2015 22:43
   Tulos: +20 (24 ääntä)
   : Ja edelleen: se moka oli mikä? Kanava vain väärä, sillä näinä aidsin entisten sekakäyttäjien ynnä muiden mahdollisten taudinkantajien aikoina on syytä olla varovainen mistä äidinmaidon lapselleen hankkii eli mieluiten lääkäristahojen kautta joka takaa sen puhtauden. Mieluiten virallista tietä hoidettais nämä hommat, ei facebookin wannabemammapalstalla.
   Sinänsä hauska, että tilastollisesti elämme Suomessa about turvallisinta aikaa koskaan. Pahoinpitelyjä, myrkytyksiä, tappoja, murhia, kidnappauksia, jne.. tehdään huomattavasti vähemmän (per capita) kuin edes 3 vuosikymmentä sitten. Median klikkiotsikot kuitenkin saavat ihmiset ajattelemaan, että kaikki turva on mennyttä.

   Lainaa

  47. Tulos: +6 (24 ääntä)
   muumi: Todellisuudesta vieraantuneille kauhistelijoille tiedoksi, että ainakin Tampereella on äidinmaitokeskus, joka työllistää monta ihmistä. Ja varmasti samanlainen on ainakin muissa isoissa kaupungeissa myös. Kaikilta ei imetys onnistu, tai maitoa tulee liian vähän. Toisilta taas tulee yli oman tarpeen. Ja äidinmaito on tosiaan parasta mahdollista ravintoa ihan pienelle vauvalle.
   Todellisuudesta vieraantuneet? = lapsettomat, sinkut ym.. on aika monia ihmisiä, jotka ei oo millään tavalla todellisuudesta vieraantuneita, mutta joitten elämään tämä asia ei kuulu niin millään tavalla...

   Lainaa

  48. Tulos: +28 (30 ääntä)
   Mauno: Tässähän on selvästi bisnesrako. Kaikki vaan imettävät äidit myymään maitoonsa randomeille jotka sitä tarttee.
   Joo kyllä mä myin, helsingissä maksettiin 17e/kg (ja ymmärtääkseni pohjoisemmassa enemmän) kun husille myin vauvan syntymästä 6kk-ikään saakka. Kyllähän sillä ihan hyvät rahat tekee jos vaan jaksaa pumpata, verovapaata tuloa. Yleensä (poikkeuksia lukuunottamatta) yli 6kk synnytyksestä ei enää voi luovuttaa tuonne äidinmaitokeskukseen maitoa joten kaunis ajatus tarjota jollekin korvikkeen jatkeeksi, itsekin olisin voinut mutta en kehdannut ehdotella kenellekään :)

   Lainaa

  49. Tulos: +22 (28 ääntä)
   Ylimääräisen rintamaidon tarjoaminen sitä tarvitseville on paitsi ihan normaalia (sairaalatkin ottavat mielellään vastaan ja siitä taitaa jopa jonkun maksun saada) niin myös todella fiksua, sillä jos oma lapsi ei tarvitse, menee maito hukkaan jos sitä ei tarjoa eteenpäin. Ja tarvitsijoita riittää! Taitaa olla asioista tietämätön tämän tänne listannut ja yhtä tietämättömiä on negatiivisia kommentteja kirjoittelevat.

   Lainaa

  50. Tulos: -8 (22 ääntä)
   Siihen on syynsä, miksi yli 6 kk vanhan vauvan äiti ei enää voi luovuttaa maitoa sairaalan kautta. Siinä vaiheessa maidon ravintoarvot heikkenee, eikä se enää riitä pienelle vauvalle, joten sen luovuttamisesta ei ole hyötyä. Eikä isommat vauvat tarvi luovutusmaitoa, kun saavat syödä jo muutakin.

   Lainaa

  51. Tulos: +30 (34 ääntä)
   Kommentti edelliselle: ei maidon ravintoarvot mihinkään heikkene. Moni vauva on kasvanut hyvin vielä 6kk jälkeenkin pelkällä rintamaidolla, tai lähes pelkällä rintamaidolla. Moni vauva syö tuskin mitään kiinteää ruokaa alkuun, määrät on tosi pieniä, ja rintamaito on pääasiallinen ravinnonlähde vuoden ikään asti. Ainoastaan raudan saanti maidosta heikkenee puolen vuoden jälkeen, siksi kiinteää pitäisi jo antaa. Tämä on siis WHO:n suosituksesta. Äidinmaitokeskukset, joita on useimmissa synnytyssairaaloissa, ottavat vastaan vain alle 6kk vanhan vauvan äidin maitoa, ja luovutus pitää aloittaa, kun lapsi on alle 2kk. Tämä johtuu siitä, että maidon koostumus muuttuu ajan kanssa vastaamaan isomman vauvan tarpeita, eikä siis sovi enää kovin hyvin ihan vastasyntyneelle, joita varten sitä sairaalassa kerätään. Äidinmaidosta on huutava pula, eikä sitä riitä sairaaloissa välttämättä edes keskosille, saati täysaikaisille vauvoille, jotka tarvitsevat lisämaitoa. Sitä ei siis sieltä ulkopuolelle anneta missään tapauksessa. Sieltä on turha mennä kyselemään maitoa kotiin lapselle. Eli siinä mielessä tämä tarjous on erittäin arvokas, varsinkin kun siitä hommasta on oikeasti ihan pirusti vaivaa. Mutta foorumi on kyllä hieman väärä... Ei, en ostaisi omalle lapselle, tuntemattomalta. Pitäisi ainakin tutustua ensin...

   Lainaa

  52. Tulos: +10 (16 ääntä)
   wthide: Todellisuudesta vieraantuneet? = lapsettomat, sinkut ym.. on aika monia ihmisiä, jotka ei oo millään tavalla todellisuudesta vieraantuneita, mutta joitten elämään tämä asia ei kuulu niin millään tavalla…
   Ei minullakaan ole lapsia :D Tampereen äidinmaitokeskuksesta satun tietämään, kun kaverini on ollut siellä töissä. En tarkottanu todellisuudesta vieraantumisella sitä että tarttis varsinaisesti tarkkaan tietää äidinmaitokeskusten olemassaolosta. Tarkoitin sitä että kauhistellaan äidinmaidon antamista toiselle vauvalle. Mun kommentin kolme viimeistä virkettä on yleistietoa. Kyllä on aika laput silmillä saanu kulkea, jos ei koskaan oo huomannu sitä, että ennen vanhaan oli olemassa imettäjänaisia. Tää äidinmaidon välitys on moderni versio siitä. Kannattaa pitää silmät ja korvat auki ja esim. lukea lehtiä, niin saattaa oppia muutakin kuin omaan elämänpiiriin kuuluvia asioita! ;) Veikkaan että ei muillakaan tänne asiasta kommentoineilla ja siitä tietävillä oo kaikilla lapsia. Ei tarvi olla äiti/isä eikä edes parisuhteessa, jotta tietäis tämmösestä asiasta :D

   Lainaa

  53. Tulos: +3 (7 ääntä)
   mammutti: TAYS maksaa luovutetusta rintamaidosta 17 €/litra. Jos haluaa luovuttaa, miksi ei luovuta sairaalan? Minä en pystyis luottamaan tuntemattomaan ihmiseen noin tärkeässä asiassa. Vaikka kuinka vakuuttaa toimivansa oikein, mistä voi tietää, onko esim. hygienia riittävällä tasolla?
   Tuskinpa jossain Järvenpäässä on samanlaisia palveluita.

   Lainaa

  54. MinnaDaMaahinen 17.3.2015 23:39
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Jäke.. Miksi juuri Jäke ;_;

   Lainaa

  55. Tulos: -7 (7 ääntä)
   Tuntuu että kaikilla on mennyt jotain ohi. Tässähän tarjotaan äidinmaitoa, ja nainen sanoo ettei syö maitotuotteita(tai viljaa), mutta ihan maidoton(tai viljaton) tämä ei ole. Onkohan teksti liian pitkä vai mikä siinä on.

   Lainaa

  56. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Uskokaa tai älkää mutta tämä on arkipäivää vauvamaailmassa. Esim kaikille vastasyntyneille (joiden oma äiti ei syystä tai toisesta voi imettää tai lypsää ollenkaan tai tarpeeksi) sairaalassa annetaan jonkun toisen äidin maitoa pullosta. Voi kääk. Deal with it.

   Lainaa

  57. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Arttu Wiskari osti kaiken.

   Lainaa

  58. Tulos: -4 (6 ääntä)
   Vaikuttaa tyypilliseltä viherhihhuliäidiltä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: äidinmaito, rintamaito, luovutus, äidinmaidonkorvike, korvike, maito, imettää, imetys