Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Taatusti gluteenitonta

Tässä köksänopettajan reseptissä mättää nyt joku...
Suurenna näkymä
Taustatietoja: Johanna opettaa kotitaloutta. Taatusti gluteenitonta

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 30 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -88 (186 ääntä)
   Äly hoi älä jätä...

   Lainaa

  2. Tulos: -115 (175 ääntä)
   Varmaan puol vuotta oon ihmetelly, että mistä ihmeen söpöstä koirasta ja sen näkemisestä täällä kommenttipalstalla aika ajoin lutustellaan. Nyt selkis. Tunnen itseni jotenkin hyväntahtoisesti narratuksi. :)

   Lainaa

  3. ...ääliö 10.2.2015 2:13
   Tulos: +396 (426 ääntä)
   Ihemttelen kun yksikään oppilas ei oo havainnu kysyä, että mitäs vittua...

   Lainaa

  4. ...ääliö 10.2.2015 2:14
   Tulos: +153 (177 ääntä)
   Ihmettelen* Opettajalta kyllä lievä kämmi kun unohtanut suht oleellisen osan reseptiä.

   Lainaa

  5. Tulos: +70 (172 ääntä)
   Kun itse olin yläasteella, köksänmaikka unohti jauhelihapihvireseptistä kananmunan. Tuloksena kaikilla ryhmillä läjä jauheliha-sipulimössöä, pihvistä kaukana. Eikä ope edes itse tajunnut, mikä meni pieleen, vaan syytti oppilaita.

   Lainaa

  6. Tulos: +221 (273 ääntä)
   Popopo: Kun itse olin yläasteella, köksänmaikka unohti jauhelihapihvireseptistä kananmunan. Tuloksena kaikilla ryhmillä läjä jauheliha-sipulimössöä, pihvistä kaukana. Eikä ope edes itse tajunnut, mikä meni pieleen, vaan syytti oppilaita.
   Kananmunalla ei kyllä tee jauhelihapihveissä yhtään mitään. Parempaa tulee ilman.

   Lainaa

  7. Tulos: +141 (165 ääntä)
   "No miten meni niinku noin omasta mielestä?"

   Lainaa

  8. S. aivartelija 10.2.2015 6:14
   Tulos: +185 (191 ääntä)
   munaton: Kananmunalla ei kyllä tee jauhelihapihveissä yhtään mitään. Parempaa tulee ilman.
   Näin on. Jotain muuta on pielessä silloin. Jauhelihapihvejä voi tehdä ihan pelkästä jauhelihasta ja mausteista, ei siihen mitään muuta tarvitse, jos ei halua laittaa. Koostumus on vähän erilainen sen mukaan, mitä laittaa, mutta kokeilemalla oppii sen itselleen mieluisan. Kanamunan puuttuminen ei voi aiheuttaa tuollaista sotkua.

   Lainaa

  9. Tulos: +54 (120 ääntä)
   munaton: Kananmunalla ei kyllä tee jauhelihapihveissä yhtään mitään. Parempaa tulee ilman.
   Kananmuna sitoo pihvin paremmin yhteen, jolloin tulee pihvejä eikä jauhelihamössöä. Parempilaatuisesta jauhelihasta saa ilmankin, mutta koulun köksässä ei sitä varmaankaan käytetä.

   Lainaa

  10. LeipuriHiiva 10.2.2015 8:08
   Tulos: -11 (45 ääntä)
   munaton: Kananmunalla ei kyllä tee jauhelihapihveissä yhtään mitään. Parempaa tulee ilman.
   Jos tekee mureketaikinan korppujauhoihin, niin kananmuna pitää taikinan kasassa paremmin. Jos taas tekee pelkkään jiilihaan ja mausteisiin, kananmunaa ei tarvi. Mureketaikina on yhtälailla taikina, kuin pullataikinakin ja sitä pitää käsitellä, kuin taikinaa. Eli kannattaa vaivata kunnolla. Itse vaivaan monesti vatkaimella ja kyllä pysyy piffit kasassa ilman kaniksia.

   Lainaa

  11. Tulos: -43 (67 ääntä)
   Mauno: “No miten meni niinku noin omasta mielestä?”
   *"Miten meni, noin niinku omasta mielestä?" Vanha vitsi, käännä sivu, kansi tuli vastaan!

   Lainaa

  12. Tulos: -38 (52 ääntä)
   munaton: Kananmunalla ei kyllä tee jauhelihapihveissä yhtään mitään. Parempaa tulee ilman.
   Kyllä se on aika olennainen koostumuksen sitomisen suhteen. Voi jättää poiskin, mutta silloin jauheliha-sipuli-mauste-korppujauhoseos pitää sitoa jollain muulla. Joidenkin mielestä jauhelihapihvi valmistetaan lyömällä köntti jauhelihaa pannulle. Onnistuu niinkin, muttei tule murea vaan raskas, tiivis ja mauton köntti, joka jää helposti sisältä raa'aksi.

   Lainaa

  13. Tulos: +9 (15 ääntä)
   Mutt kova luu syö pihvit raakana: https://www.youtube.com/watch?v=s9DbxSiZK-s#t=2m28s

   Lainaa

  14. Tulos: +23 (31 ääntä)
   Kaikki tässä naurattaa. Ensinnäkin se, että opettaja mokasi noin ruhtinaallisesti. Sitten se, että aika pahaltahan tuo näyttää. Ja lopuksi vielä mielikuva lirusta taikinasta. On tämä vaan aika katastrofi. :D

   Lainaa

  15. murmurmurmeli 10.2.2015 17:03
   Tulos: +97 (117 ääntä)
   LeipuriHiiva Itse vaivaan monesti vatkaimella ja kyllä pysyy piffit kasassa ilman kaniksia.
   Kaniksia? Kyllä, ymmärsin, että tarkoitit kanamunia, mutta oikeesti, kaniksia?

   Lainaa

  16. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Apua :D meilläkin ala-asteella kävi tommonen moka kun leivottiin muffinsseja. Katottiin että onpa kumma ku vaan aaltoilee nuo muffinit muttei millää jähmety.

   Lainaa

  17. Tulos: +13 (25 ääntä)
   Mulleri: Kyllä se on aika olennainen koostumuksen sitomisen suhteen. Voi jättää poiskin, mutta silloin jauheliha-sipuli-mauste-korppujauhoseos pitää sitoa jollain muulla. Joidenkin mielestä jauhelihapihvi valmistetaan lyömällä köntti jauhelihaa pannulle. Onnistuu niinkin, muttei tule murea vaan raskas, tiivis ja mauton köntti, joka jää helposti sisältä raa’aksi.
   Paremmat pihvit tulee ilman korppujauhoja ja munia. Ja parhaat silloin, kun on vähän punakat keskeltä, sellaset pulleet ja mureet, naudan jauhelihasta tietenkin ja rasvasempi parempi, ei mitään 10%:n kuivahkoja.

   Lainaa

  18. Tulos: -20 (24 ääntä)
   Jaa-a, ehkä open kannattais keskittyä opetukseen eikä omiin käännöksiinsä =D

   Lainaa

  19. Tulos: +43 (45 ääntä)
   Galaki: Äly hoi älä jätä…
   ...jauhoja

   Lainaa

  20. Tulos: -62 (90 ääntä)
   ANTEEKSI että hatussani on kukkia mutta nyt on ihan pakko kysyä, että onko asiallista opettajan otta tunnilla valokuvia oppilaiden töistä ja sitten jakaa niitä sosiaalisessa mediassa?? Tuskin kukaan nyt näistä onnettomista leivonnaisista suivaantuu, mutta silti... Jotenkin tuntuu, että varsinkin lasten/nuorten kanssa työskentelevän pitäisi tajuta jättää oma sosiaalinen media työn ulkopuolelle...

   Lainaa

  21. Tulos: +76 (80 ääntä)
   Tuo on mun vaimo ja mää oon ylypiä siitä <3<3 PS.oppilailta oli kuulemma lupa kuviin.

   Lainaa

  22. Tulos: +66 (70 ääntä)
   jepjep: ANTEEKSI että hatussani on kukkia mutta nyt on ihan pakko kysyä, että onko asiallista opettajan otta tunnilla valokuvia oppilaiden töistä ja sitten jakaa niitä sosiaalisessa mediassa?? Tuskin kukaan nyt näistä onnettomista leivonnaisista suivaantuu, mutta silti… Jotenkin tuntuu, että varsinkin lasten/nuorten kanssa työskentelevän pitäisi tajuta jättää oma sosiaalinen media työn ulkopuolelle…
   Johannahan myöntää olleensa itse syyllinen mokaan. Ei kai kukaan ole niin herkkänahkainen että tuosta pahastuu.

   Lainaa

  23. Tulos: -53 (71 ääntä)
   Vaginainen: Johannahan myöntää olleensa itse syyllinen mokaan. Ei kai kukaan ole niin herkkänahkainen että tuosta pahastuu.
   Lähinnä viittasin siihen, että töissä kaivetaan puhelinta esiin ja räpsitään kuvia ja mietitään kuvatekstejä jne. Jos olisin esimies ja saisin tietää maksavani tuollaisesta palkkaa niin auta armias + pahimmillaan olen nähnyt jopa päivityksiä oppilaiden koevastauksista ( ei kylläkään suomesta ) kommentein höystettynä... Ei kyllä mun logiikkaan iske sitten millään, mutta meillä kotona opetettiinkin ettei työpaikan asioista puhuta vieraille

   Lainaa

  24. Tulos: -22 (26 ääntä)
   murmurmurmeli: Kaniksia? Kyllä, ymmärsin, että tarkoitit kanamunia, mutta oikeesti, kaniksia?
   itsehän lyhentäisin vielä reippaasti, että "kanii" :---))

   Lainaa

  25. Tulos: +23 (29 ääntä)
   törsö: itsehän lyhentäisin vielä reippaasti, että “kanii” :—))
   Onko liian säädytöntä käyttää sanaa "muna"? Se voi kuulemma johtaa hilpeisiin keskusteluihin. "Heitä se muna siihen pannulle" "Vatkaas nyt sitä munaa" Jne.

   Lainaa

  26. Tulos: +14 (26 ääntä)
   Eipä ole tullut koskaan vastaan muffiniohjetta, mihin tulisi vaahdotettua kermaa. Olikohan se ohje nyt ihan oikein suomennettu?

   Lainaa

  27. Tulos: -10 (14 ääntä)
   They who can't do, teach...

   Lainaa

  28. Tulos: +3 (9 ääntä)
   Kun itse olin yläasteella kotitalouden tunnilla. Oli myös ensimmäinen tunti koskaan. Teimme puuroa ja kaikkien puurot oli aika hyvät. Paitsi minun ryhmälläni: Itseltäni haihtu vesi ja siitä tuli kiva kikkare + kaikki laittoi desin suolaa puuroon. Maistui todella ihanalta. :'D

   Lainaa

  29. Tulos: 0 (6 ääntä)
   Feissarimokat on pelastanut päiväni. Saako kertoa Feissarimoka-mokan? Uskollisesti käyttänyt pikanäppäimiä takaisin ylös. Kunnes varmaan vuoden palstaa luettuani huomasin ↑ Takaisin ylös *ehhh*. Muuten, joku jo aikaisemminkin kaipasi peukkuja näihin kommentteihin - niin minäkin! XD

   Lainaa

  30. heimosenkeimo 22.6.2022 14:33
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Nuorille kannattas opettaa että tollasessa asiassa kuin kokkaus voi soveltaa, ohje on suuntaa antava et prosessi menee jotenkin näin ja opetella tekeen ne jutut niin että enää ohjetta tarvikkaan toisella kerral. Ihmiset luottaa liikaa ohjeisiin, tiedän yhdenkin henkilön joka katsoo uuniin että siinä se pitsa on jo ihan valmis ja alkaa palaan mut ohje sanoi että minutti vielä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: muffinssit, muffinit, jauhot, kotitalous