Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 214

Miksi helmikuussa on tänä vuonna vain 28 päivää?
Suurenna näkymä
Sekalaisia, osa 214

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 92 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +659 (713 ääntä)
   Varoitus kaikille: nämä kun lukee, niin saattaa pääpinna pamahtaa. Toivottavasti kaikilla on laatikossa pari ylimääräistä pinnaa, kaupasta kun on niin hirveän vaikea aina löytää sopivan kokoisia ja tarpeeksi riittoisia :)

   Lainaa

  2. Tulos: +246 (446 ääntä)
   Nimenomaan, KURSSEJA yliopistossa. Eihän tuo pääsykokeista nimittäin selviäis niin pakko mennä avoimeen :--D

   Lainaa

  3. Tulos: +144 (154 ääntä)
   Google- ja Yahoo-viinejä odotellessa…

   Lainaa

  4. Tulos: +444 (494 ääntä)
   Mä voin murtaa vaikka Heidi sulta jalan nii saat kiikutella rauhassa siihe invapaikalle pussit ja kakarat :)))))) Arh!

   Lainaa

  5. Tulos: +574 (644 ääntä)
   Tuon toisen Heidin murrehirmu-ällötykset oli niin työlästä luettavaa että kämppikseni oli pakko koittaa avata mulle mitä helvettiä siinä edes lukee. Ja kun asia minulle pikkuhiljaa selvisi...jumalauta ämmä se kakara rattaisiin jos on liian pieni, jos tarpeeksi vanha niin kävelkööt lapsi itse. Ja ihanko totta joka kauppareissulla ostaa 5 kassillista ruokaa? Ja jos ostaa niin sitten kärrillä kärrää ne autolle ja vie kärrit erikseen paikoilleen. Näin meillä tehtiin kun minä olin pieni ja oli kärrissä enemmän tavaraa. Ja ei ees häpeä...ävettäiskö sitten jos itse joutuu esim. auto-onnettomuuteen ja halvaantuu vyötäröstä alaspäin? Miettiskö sitten et "Hei tuolla joku laiska lapsen ulos pullauttanut eukko vei just ainoan inva-paikan ja mä en pääse kauppaan, no mut ei mitään noinhan itsekkin ennen tein ja tuo mamma on paikkansa ansainnut..."? Ja toi sijaisopettaja...ei osaa käyttää googlea?

   Lainaa

  6. Tulos: +226 (276 ääntä)
   Pitääkö niitä kakaroita hommata/ottaa mukaan kauppaan niin montaa ettei saa ruokakasseja ja kersoja kaikkia mukaan? Tai jos jättäis puolet penskoista kauppaan odottamaan siksi välin, että viepii kassit autolle? Tai sitten lapsista varmasti voi olla apua ostosten kantamisessa? Voi hyvä luoja, etten vaan voi ymmärtää miks pitää tehdä hankalimman kautta.

   Lainaa

  7. Tulos: -12 (362 ääntä)
   Onko rumempaa murretta Suomessa kuin pohjanmaan murre? Vastaan itselleni. Ei ole.

   Lainaa

  8. yksi toinen 5.2.2015 2:47
   Tulos: +119 (233 ääntä)
   vic: Nimenomaan, KURSSEJA yliopistossa. Eihän tuo pääsykokeista nimittäin selviäis niin pakko mennä avoimeen :–D
   Jaa.. Kyllä minä pääsin ja olen aivan paska! Ei ole yliopistoissa kovin kummoista porukkaa muutenkaan. Aika harva yliopisto-opiskelija loistaa älyllään. Kusta sen sjiaan päästä voi löytyä enemmänkin.

   Lainaa

  9. yksi toinen 5.2.2015 2:48
   Tulos: +74 (166 ääntä)
   Luumu: Onko rumempaa murretta Suomessa kuin pohjanmaan murre? Vastaan itselleni. Ei ole.
   On.

   Lainaa

  10. yksi toinen 5.2.2015 2:48
   Tulos: -230 (276 ääntä)
   Epe: Mä voin murtaa vaikka Heidi sulta jalan nii saat kiikutella rauhassa siihe invapaikalle pussit ja kakarat :)))))) Arh!
   Minä voin puhkoa sinulta silmät, niin ei tartte lukea näitä. :)

   Lainaa

  11. yksi toinen 5.2.2015 2:50
   Tulos: -305 (331 ääntä)
   Mariel: Tuon toisen Heidin murrehirmu-ällötykset oli niin työlästä luettavaa että kämppikseni oli pakko koittaa avata mulle mitä helvettiä siinä edes lukee. Ja kun asia minulle pikkuhiljaa selvisi…jumalauta ämmä se kakara rattaisiin jos on liian pieni, jos tarpeeksi vanha niin kävelkööt lapsi itse. Ja ihanko totta joka kauppareissulla ostaa 5 kassillista ruokaa? Ja jos ostaa niin sitten kärrillä kärrää ne autolle ja vie kärrit erikseen paikoilleen. Näin meillä tehtiin kun minä olin pieni ja oli kärrissä enemmän tavaraa. Ja ei ees häpeä…ävettäiskö sitten jos itse joutuu esim. auto-onnettomuuteen ja halvaantuu vyötäröstä alaspäin? Miettiskö sitten et “Hei tuolla joku laiska lapsen ulos pullauttanut eukko vei just ainoan inva-paikan ja mä en pääse kauppaan, no mut ei mitään noinhan itsekkin ennen tein ja tuo mamma on paikkansa ansainnut…”? Ja toi sijaisopettaja…ei osaa käyttää googlea?
   Mikä vitun valitus, kun henkilö ei sitä koskaan tule lukemaan? Menes takaisin sinne mammapalstallesi. Ainakin samanälyistä valittajaporukkaa löydät sieltä.

   Lainaa

  12. Tulos: +386 (396 ääntä)
   Lapsi oikeuttaa invapaikkaan? Tällä logiikalla puolet pysäköintialueesta olisi invaa.

   Lainaa

  13. Tulos: +238 (272 ääntä)
   Heidi ansaitsee invakortin ihan vaan ton kirjoitustavan perusteella...

   Lainaa

  14. Tulos: -251 (309 ääntä)
   Hehheh: Pitääkö niitä kakaroita hommata/ottaa mukaan kauppaan niin montaa ettei saa ruokakasseja ja kersoja kaikkia mukaan? Tai jos jättäis puolet penskoista kauppaan odottamaan siksi välin, että viepii kassit autolle? Tai sitten lapsista varmasti voi olla apua ostosten kantamisessa? Voi hyvä luoja, etten vaan voi ymmärtää miks pitää tehdä hankalimman kautta.
   No... Tee pari lasta niin huomaat minkä takia. Eiku... Älä itseasiassa tee.

   Lainaa

  15. Tulos: +388 (398 ääntä)
   Itse aatelen että invapaikat ovat niitä harvoja etuoikeuksia mitä vammautuneet ja liikuntarajoitteiset ihmiset saavat elämässään. Jos niihin ajaa itsekäästi ajattelematta muita, tulee väkisin ajateltua ettei tää ihminen ole kovin fiksu.

   Lainaa

  16. Tulos: +80 (128 ääntä)
   Ei oo Pohjanmaan murretta tuo - terveisiä pohojanmaalta

   Lainaa

  17. Tulos: -52 (82 ääntä)
   Heidistä huomaa kilometrien päähän että pohojalaanen on. Kettu kun se on sakiaa kansaa...

   Lainaa

  18. matkustellut 5.2.2015 6:53
   Tulos: +6 (46 ääntä)
   Late:
   On tuo ihan selkeästi etelä-pohjanmaata. Noin ne siellä - ikävä kyllä- puhuvat.

   Lainaa

  19. Tulos: -65 (167 ääntä)
   Luumu: Onko rumempaa murretta Suomessa kuin pohjanmaan murre? Vastaan itselleni. Ei ole.
   savo.

   Lainaa

  20. Tulos: +64 (82 ääntä)
   No onpas tiällä kiivasta porukkaa kommentoimassa.

   Lainaa

  21. Tulos: -90 (156 ääntä)
   Hehheh: Pitääkö niitä kakaroita hommata/ottaa mukaan kauppaan niin montaa ettei saa ruokakasseja ja kersoja kaikkia mukaan? Tai jos jättäis puolet penskoista kauppaan odottamaan siksi välin, että viepii kassit autolle? Tai sitten lapsista varmasti voi olla apua ostosten kantamisessa?
   Pitäiskö vanhemmilla olla lapsenvahti aina siksi aikaa kun käy ruokakaupassa vai jättäiskö ne vaan yksin kotiin? Ja ihanko tosissaan uskaltais jättää lapset yksin johonkin isoon markettiin ihmisvilinän keskelle kun ite käy viemässä tavarat autoon?

   Lainaa

  22. äitikortti viuhuu 5.2.2015 7:13
   Tulos: +160 (178 ääntä)
   Banaani: No… Tee pari lasta niin huomaat minkä takia. Eiku… Älä itseasiassa tee.
   Näinhän täällä jotkut meistä toimii, osaa ajatella ihan etukäteen monenko vaiko yhdenkään kanssa selviää eri tilaneissa. Vaan eipä paljon auta kun sitten on näitä joiden takia koko muu maailma joutuu joustamaan ja ymmärtämään suuria tuskiaan ja vaikeuksiaan ihan itseaiheutetuista ongelmista ja lopputuloksena painit jonkun marttyyriäidin lapsiperheongelmien kanssa joka tapauksessa vaikka omat olet päättänytkin jättää hankkimatta, ja kiitoksena parhaimmat vielä haukkuu itsekkääksi viimeistään nettikeskusteluissa koska olet lapseton edes tajuamatta paljonko ylimääräistä vaivaa muut joutuu näkemään koska äippä ei pärjäile. On kuulkaa pitemmän päälle sen verran epäkiitollista puuhaa että turha ihmetellä jos joukkueenne ei aiheuta pelkkää ihastusta kaikkialla missä liikkuukaan. Pilteissähän se vika ei ole vaan aikuisissa. Onneksi toistaiseksi vielä normaalitkin ihmiset lisääntyy tai kaikki eivät menetä älyllisiä toimintoja lisääntymisen myötä.

   Lainaa

  23. Tulos: +130 (146 ääntä)
   Heidin äo varmaan oikeuttaisi invakorttiin.

   Lainaa

  24. Tulos: +60 (66 ääntä)
   Late: Ei oo Pohjanmaan murretta tuo – terveisiä pohojanmaalta
   No onpas (valitettavasti). Eihän se nyt ehkä ihan täysin puhdasta murretta ole, mutta kenellä nuoremman sukupolven edustajalla enää on? T. Eteläpohjalainen

   Lainaa

  25. Tulos: +32 (38 ääntä)
   Kala: Varoitus kaikille: nämä kun lukee, niin saattaa pääpinna pamahtaa. Toivottavasti kaikilla on laatikossa pari ylimääräistä pinnaa, kaupasta kun on niin hirveän vaikea aina löytää sopivan kokoisia ja tarpeeksi riittoisia
   Löytäähän noita. 24Kpl metallisia pakkauksia. Käytön jälkeen hyvitykseksi palautetaan 15snt rahaa.

   Lainaa

  26. Tulos: +12 (118 ääntä)
   Garza: savo.
   Eipäs, vaan kaikki Etelä-Suomessa puhuttavat. Ja stadin slangi, huoh..

   Lainaa

  27. Tulos: +151 (159 ääntä)
   Mauno: Itse aatelen että invapaikat ovat niitä harvoja etuoikeuksia mitä vammautuneet ja liikuntarajoitteiset ihmiset saavat elämässään. Jos niihin ajaa itsekäästi ajattelematta muita, tulee väkisin ajateltua ettei tää ihminen ole kovin fiksu.
   Samaa mieltä, mutta muistutan että invaluvan voi saada myös ilman liikuntarajoitetta tai näkyvää vammaa. Erilaiset sairaudet, jotka ovat haittaluokaltaan 11 tai enemmän (vakuutuslain mukaan määritellen) oikeuttavat myös ns. invalupaan. Itse käytän invalupaa siihen oikeutetun lapsen kanssa vain silloin tällöin, enkä käytännössä koskaan, jos kohtuullisen matkan päässä on vapaana tavallinen parkkiruutu. Toisaalta myöskin käytän reilusti oikeutta pysäköidä mm. pysäköintikieltoalueelle, jos yhtään siltä tuntuu. On ihan tarpeeksi vaikeaa yrittää ennakoida, millainen tilanne aiheuttaa kilarin (joka lapsellani on sairauskohtaus, ei pelkkää huonoa käytöstä), ilman että sitä kilarikallea tarvitsisi yrittää saada autoon turvaan vilkkaan kadun yli tai parkkipaikan äärilaitaan. Tää ihan vain yleissivistävänä kertomuksena, ettei ainakasn täällä kävijöiltä tarvitsisi kuunnella kettuilua asennevammoista tai kovin ketterästi liikkuvista invalideista. Kortin myöntää poliisi lääkärinluvan perusteella ja sen toisella puolen on luvan haltijan valokuva. Meidän ei tarvitse alkaa kenellekään parkkipaikkanatsille ruveta oikeuttamme todistelemaan. Kiitos huomiostanne.

   Lainaa

  28. Tulos: +87 (97 ääntä)
   Tuo Lotan päivitys oli kyllä kaikin puolin hämmentävä. Ymmärsin ensimmäisen virkkeen niin, että olisi suorittanut yliopistossa lukio- ja peruskoulutasoisia kursseja. Luin eteenpäin ja ymmärsin (toivottavasti) oikein. Lisäksi tuo asiayhteys ei oikein aukea mulle; Miten se, että opiskelee (jonkinlaiseksi opettajaksi?) yliopistossa, liittyy siihen, että on tuollainen aukko yleissivistyksessä? Ja kyllä, onhan 28-29 lähes "laidasta laitaan". En siltikään kykene ymmärtämään, miksei tuotakin ongelmaa ole saneltu suoraan sinne googleen. Kyllä se klassinen wikiartikkeli olisi hetkessä selventänyt.

   Lainaa

  29. Tulos: +67 (79 ääntä)
   Toivottavasti Lotta opettaa vain liikuntaa tai kuvaamataitoa.

   Lainaa

  30. Tulos: +151 (161 ääntä)
   Itse invaparkkiluvan omaan koska pyörätuolissa ja vittu että vituttaa tollaset tyhmät mammat jotka ei tajua että aivovammaiset ja amputoidutkin omaavat usein kyseisen lätkän! Itse taas kun nään omassa kylässä invapaikalla auton ilman asianmukaista lupaa niin jätän tylysti auton niin että siitä ei lähdetä ennen kun mua huvittaa ja jos aletaan vikisee ni vastaan että soittamalla poliisit tai venaamalla tästä lähtää liikkumaan ja jostain syystä ei poliisia ole tarvittu ja on tullu anteekspyyntöö, mutta kun anteekspyytämällä invapaikkaa tarvitseva ei sille pääse ei hänen tarvi jatkaa myöskään matkaa ja koska invaparkkilapulla voi pysäköidä siihen

   Lainaa

  31. Eeviäinen 5.2.2015 8:55
   Tulos: -63 (75 ääntä)
   yksi toinen: Minä voin puhkoa sinulta silmät, niin ei tartte lukea näitä.
   :D Mietin ihan samaa.

   Lainaa

  32. Tulos: +13 (45 ääntä)
   E: Tuo Lotan päivitys oli kyllä kaikin puolin hämmentävä. Ymmärsin ensimmäisen virkkeen niin, että olisi suorittanut yliopistossa lukio- ja peruskoulutasoisia kursseja. Luin eteenpäin ja ymmärsin (toivottavasti) oikein. Lisäksi tuo asiayhteys ei oikein aukea mulle; Miten se, että opiskelee (jonkinlaiseksi opettajaksi?) yliopistossa, liittyy siihen, että on tuollainen aukko yleissivistyksessä? Ja kyllä, onhan 28-29 lähes “laidasta laitaan”. En siltikään kykene ymmärtämään, miksei tuotakin ongelmaa ole saneltu suoraan sinne googleen. Kyllä se klassinen wikiartikkeli olisi hetkessä selventänyt.
   Siis tottahan tuo on, että vastaus löytyy nopeesti netistä. Mutta täytyy kyllä sanoa, että olis itseltä jäänyt kavereitten kanssa monet hauskat ja antosat keskustelut käymättä jos oltaisiin vaan yksinkertasesti tarkastettu asia netistä. Musta on hauskaa, kun jollain on jossain jännän arkisessa asiassa aukko sivistyksessä ^^

   Lainaa

  33. Prööt sanoi aivopieru 5.2.2015 9:07
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Heidin pitäisi ehdottomasti päästä tämän Karpon kepposen kohteeksi: https://www.youtube.com/watch?v=XZB8cgPsao4

   Lainaa

  34. Tulos: +50 (52 ääntä)
   Kala: Varoitus kaikille: nämä kun lukee, niin saattaa pääpinna pamahtaa. Toivottavasti kaikilla on laatikossa pari ylimääräistä pinnaa, kaupasta kun on niin hirveän vaikea aina löytää sopivan kokoisia ja tarpeeksi riittoisia
   Ja ne ovat kalliita. En ymmärrä, miten pääpinna voi maksaa niin hirveästi, vaikka pään saa ilmaiseksi.

   Lainaa

  35. Tulos: +161 (165 ääntä)
   Liikuntavamman syy voi olla muukin kuin huonot jalat. Voi olla kyse aivo- tai tasapainoaistin vammasta tai lihassurkastumataudista tms. Invapaikalle saa pysäköidä vain invapysäköintitunnuksen haltija, jonka ei tarvitse olla kyseisen auton kuski. Invaparkkiluvan saa erikoislääkärin lausunnolla. Ei sitä tyhmyyden, pohjalaisuuden tai kauppakassien lukumäärän perusteella myönnetä. Kauppakassit ja kakarat voi kuskata ostoskärryllä, niin tein itse. Invaparkkiluvalla saa pysäköidä myös ns. pysäköintikieltoalueelle, esim. jalkakäytävälle, jos se on välttämätöntä liikuntavammaisen kulkemiselle. Pysäköintimaksua ei tarvitse maksaa, jos on tämä lupa. Ei pitäisi hankkia lapsia, jos on asennevammainen ja piittaamaton toisten oikeuksista, jotka on tarkoitettu lievittämään vamman aiheuttamia hankaluuksia ja parantamaan vammaisen mahdollisuuksia selvitä maailmassa itse.

   Lainaa

  36. Tulos: +128 (132 ääntä)
   Minä aina ihmettelen sitä kun aikuiset ihmiset kummastelee että miten TÄNÄ vuonna juhannusaatto onkin perjantai, miten siistiä! Ja miten tänä vuonna vappupäivä onkin töistä vapaa! Ja miten TÄNÄ vuonna helmikuussa onkin vain 28 päivää. Onko nää ihmiset jumankauta syntyneet viime viikolla vai mikä ihme siinä on että joka vuosi ihmetyttää aina samat asiat. Nämä on siis kaikki ihan eläviä esimerkkejä lähipiiristäni. Tai sitten mun lähipiirini vaan sattuu koostumaan poikkeuksellisen idiooteista henkilöistä.

   Lainaa

  37. Tulos: -7 (29 ääntä)
   L: No onpas (valitettavasti). Eihän se nyt ehkä ihan täysin puhdasta murretta ole, mutta kenellä nuoremman sukupolven edustajalla enää on? T. Eteläpohjalainen
   En tuota kyllä tämän seudun murteeksi tunnistaisi. T: Etelä-Pohjanmaalainen

   Lainaa

  38. Tulos: +98 (100 ääntä)
   Ei ole Heidi sitten ostoskärryistä koskaan kuullut.

   Lainaa

  39. Tulos: +32 (44 ääntä)
   Luumu: Onko rumempaa murretta Suomessa kuin pohjanmaan murre? Vastaan itselleni. Ei ole.
   Ne sellaset töksähtelevät. "Pittä katto mit tapahtu"

   Lainaa

  40. Tulos: +21 (51 ääntä)
   Luumu: Onko rumempaa murretta Suomessa kuin pohjanmaan murre? Vastaan itselleni. Ei ole.
   On. Rauman murre.

   Lainaa

  41. Tulos: +75 (77 ääntä)
   Prismoilla on yleensä ollut lapsiperheille parkkiruutuja. Hyvä idea, asiakkaan huomiointia ja kohteliasta. Toisin kuin invapaikalle parkkeeraus ilman siihen oikeuttavaa lupalappua.

   Lainaa

  42. Tulos: +40 (46 ääntä)
   Sanotaan että se on muillekin ihmisille eduksi että on erilliset vähän isommat lapsiperhepaikat parkkipaikoilla, koska vaikka kuinka niitä lapsia varottelis niin ne voi aina vahingossa läimäistä sen oven toisen auton kylkeen tai sitten tuuli vetäsee kun eivät jaksa pitää kiinni. Kyllähän 2 vuotiaasta eteenpäin ainakin lapset voi hyvin kävellä eikä niitä tartte kanniskella. Ja jos tarttee kanniskella niin käyttäisi kantokoppaa. Lotalta taas puuttuu kokonaan opettajalta tarvittava ominaisuus, eli mitä et tiedä niin ota selvää, äläkä heittäydy tyhmäksi. Googlella olisi varmasti selvinnyt heti mitä karkauspäivä tarkoittaa, mutta jostain syystä piti nolata itsensä julkisesti koko kansan nähden.

   Lainaa

  43. Tulos: +60 (64 ääntä)
   Helmikuun lyhyys johtuu siitä, että aikoinaan pari Rooman keisaria halusi egoismipäissään omaa nimeään kantavan, vähän pidemmän kuukauden. Siksi meillä on 31-päiväinen kuukausi Juliukselle ja Augustukselle. Reppana helmikuu päätyi molempien sankareiden riiston kohteeksi. Vaadin postuumisti korvauksia helmikuulle! Tai ainakin sen elossa oleville jälkeläisille!

   Lainaa

  44. Tulos: +16 (44 ääntä)
   Garza: savo.
   Savolaesten lottuutus on valittunna kaaneimmaks murteeks ja sitä se on <3 kaanista viäntämistä.

   Lainaa

  45. Tulos: +10 (22 ääntä)
   matkustellut: On tuo ihan selkeästi etelä-pohjanmaata. Noin ne siellä – ikävä kyllä- puhuvat.
   monet pohjanmaalla asuvat vetää herneen nenään jos pohjois-pohjanmaata, etelä-pohjanmaata, keski-pohjanmaata menään yhdistämään pohjanmaahan (ilman etuliitteitä)

   Lainaa

  46. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Luu: En tuota kyllä tämän seudun murteeksi tunnistaisi. Etelä-Pohjanmaallakin on niin monta murrealuetta, että ei ole ihme jos toisen alueen murre ei tunnu omalta. Terv. Suomen kielen opiskelija T: Etelä-Pohjanmaalainen

   Lainaa

  47. käyttökatkos 5.2.2015 12:40
   Tulos: +47 (49 ääntä)
   Vamma se on asennevammakin, Heidi.

   Lainaa

  48. Tulos: +17 (21 ääntä)
   matkustellut: On tuo ihan selkeästi etelä-pohjanmaata. Noin ne siellä – ikävä kyllä- puhuvat.
   En nyt aivan puhtaaksi etelä-pohjanmaaksi sanoisi, vaikka paljon yhteisiä piirteitä onkin. Näyttää lähinnä joltakin epämääräiseltä monen murteen sekoitukselta.

   Lainaa

  49. Tulos: +8 (54 ääntä)
   Luumu: Onko rumempaa murretta Suomessa kuin pohjanmaan murre? Vastaan itselleni. Ei ole.
   On. Turku.

   Lainaa

  50. Tulos: +16 (18 ääntä)
   NeitiN: Heidi ansaitsee invakortin ihan vaan ton kirjoitustavan perusteella…
   Niin, ei se invaliditeetti näköjään aina näy ulospäin :D

   Lainaa

  51. Tulos: +19 (25 ääntä)
   Ja kyllä se autossa näkyy jos ollaan ajettu tahalleen invapaikalle joko halvalla sakolla tai kalliilla töherryksellä nokkapellissä. En käsitä mikä ihmisiä vaivaa inva paikka on todellakin tarkoitettu liikuntarajoittaville ihmisille eikä ''minä yksinoikeus äidille''

   Lainaa

  52. miinaharava 5.2.2015 13:42
   Tulos: +52 (54 ääntä)
   Analyysi: Itse invaparkkiluvan omaan koska pyörätuolissa ja vittu että vituttaa tollaset tyhmät mammat jotka ei tajua että aivovammaiset ja amputoidutkin omaavat usein kyseisen lätkän! Itse taas kun nään omassa kylässä invapaikalla auton ilman asianmukaista lupaa niin jätän tylysti auton niin että siitä ei lähdetä ennen kun mua huvittaa ja jos aletaan vikisee ni vastaan että soittamalla poliisit tai venaamalla tästä lähtää liikkumaan ja jostain syystä ei poliisia ole tarvittu ja on tullu anteekspyyntöö, mutta kun anteekspyytämällä invapaikkaa tarvitseva ei sille pääse ei hänen tarvi jatkaa myöskään matkaa ja koska invaparkkilapulla voi pysäköidä siihen
   Jep. Ärsyttää myös ne ihmiset, jotka jostain syystä kuvittelee, että invapaikalle on ok mennä, jos jättää auton käyntiin. Mikähän helvetin logiikka siinä on takana?

   Lainaa

  53. Tulos: -6 (18 ääntä)
   E: Tuo Lotan päivitys oli kyllä kaikin puolin hämmentävä. Ymmärsin ensimmäisen virkkeen niin, että olisi suorittanut yliopistossa lukio- ja peruskoulutasoisia kursseja. Luin eteenpäin ja ymmärsin (toivottavasti) oikein. Lisäksi tuo asiayhteys ei oikein aukea mulle; Miten se, että opiskelee (jonkinlaiseksi opettajaksi?) yliopistossa, liittyy siihen, että on tuollainen aukko yleissivistyksessä? Ja kyllä, onhan 28-29 lähes “laidasta laitaan”. En siltikään kykene ymmärtämään, miksei tuotakin ongelmaa ole saneltu suoraan sinne googleen. Kyllä se klassinen wikiartikkeli olisi hetkessä selventänyt.
   Miten tyhmä olet? Hän mainitsi peruskoulun ja lukion käynnin varmaankin sen vuoksi, että niitä pidetään yleissivistävinä kouluina. Yliopistokurssien maininta oli vain jatketta tuolle. Yliopiston kursseista en ole varma tarkoittiko hän avoimen yliopiston kursseja, mutta sitten en tiedä miten hän saa sijaisuuksia pitää ilman pätevyyksiä.

   Lainaa

  54. Tulos: +31 (45 ääntä)
   Heidi saunantaakse ja niskalaukaus. Kyllä voi olla törkeä ihminen. Esim. Ihminen jolle on tehty selkäleikkaus kävelee sinun mielestä varmaan normaalisti, mutta hänelle se käveleminen on yhtä helvettiä.

   Lainaa

  55. Tulos: +26 (36 ääntä)
   Dani: Pitäiskö vanhemmilla olla lapsenvahti aina siksi aikaa kun käy ruokakaupassa vai jättäiskö ne vaan yksin kotiin? Ja ihanko tosissaan uskaltais jättää lapset yksin johonkin isoon markettiin ihmisvilinän keskelle kun ite käy viemässä tavarat autoon?
   Kouluttais lapsensa käyttäytymään kunnolla nii ei tartte taistella niiden kanssa

   Lainaa

  56. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Toi on niin totta. Tyhmintä on kuulla Radio Voicen Noora Hautakangasta, joka ihmettelee vuodesta toiseen just noin yksinkertaisia asioita. Juhannusaatto on ollut perjantaina jo vuodesta 1955 lähtien! Helmikuussa on 28. päivää. Piste. Joka neljäs vuosi siinä on 29 päivää. Koska vaan on. Ollut näin jo 2061 vuotta. huoh.
   derlum: Minä aina ihmettelen sitä kun aikuiset ihmiset kummastelee että miten TÄNÄ vuonna juhannusaatto onkin perjantai, miten siistiä! Ja miten tänä vuonna vappupäivä onkin töistä vapaa! Ja miten TÄNÄ vuonna helmikuussa onkin vain 28 päivää. Onko nää ihmiset jumankauta syntyneet viime viikolla vai mikä ihme siinä on että joka vuosi ihmetyttää aina samat asiat. Nämä on siis kaikki ihan eläviä esimerkkejä lähipiiristäni. Tai sitten mun lähipiirini vaan sattuu koostumaan poikkeuksellisen idiooteista henkilöistä.

   Lainaa

  57. Tulos: -16 (34 ääntä)
   Luumu: Onko rumempaa murretta Suomessa kuin pohjanmaan murre? Vastaan itselleni. Ei ole.
   Esimerkiksi savon murre on melkoisen rumaa ja muilla kuin savolaisilla on vaikeuksia ymmärtää sitä.

   Lainaa

  58. Tulos: +50 (52 ääntä)
   Jalkavaiva ei ole ainut mahdollinen invaliditeetti eikä täten ainut mahdollinen syy invakorttiin. Kaikki invaliiditeetit ei myöskään näy ulospäin. Jos kaikki lapsiperheet parkeeraisi invapaikoille, mihin invat parkkeeraa?

   Lainaa

  59. Tulos: -4 (12 ääntä)
   vic: Nimenomaan, KURSSEJA yliopistossa. Eihän tuo pääsykokeista nimittäin selviäis niin pakko mennä avoimeen :–D
   No, en minäkään koko mokan pointtia tajunnut, vaikka olen opiskellut neljä vuotta filosofiaa ihan virallisessa yliopistossa.

   Lainaa

  60. Tulos: +62 (62 ääntä)
   Saararaa: Helmikuussa on 28. päivää. Piste. Joka neljäs vuosi siinä on 29 päivää. Koska vaan on.
   Tarkkaan ottaen syy ei ole "koska vaan on", vaan ilman karkauspäivää kalenteri menisi aika pian epäsynkkaan vuodenaikojen kanssa. Maan reissu auringon ympäri ei kestä täsmällisesti 365 vuorokautta vaan ajanjakso heittää noin neljäsosavuorokauden verran. Tämän vuoksi joka neljäs vuosi on kalenteriin lisättävä yksi päivä, että jouluna olisi jatkossakin lunta. Edes joskus.

   Lainaa

  61. Tulos: -4 (24 ääntä)
   matkustellut:
   Etelä-Pohjanmaalaiset on Suomen redneckit.

   Lainaa

  62. Tulos: -9 (17 ääntä)
   PIN:Meidän ei tarvitse alkaa kenellekään parkkipaikkanatsille ruveta oikeuttamme todistelemaan.
   Höh annoin sulle plussaa ennenkuin luin natsikorttiin asti. Tavallinen periaatteeni on että jos heilautat 'natsikorttia' eli haukut toista natsiksi, feminatsiksi tai muuksi hkaristi-fasistiksi niin saat miikkaa huolimatta argumenttisi laadusta tai siitä olenko samaa mieltä. Nyt vähän harmittaa.

   Lainaa

  63. Tulos: -5 (15 ääntä)
   buddy: Miten tyhmä olet? Hän mainitsi peruskoulun ja lukion käynnin varmaankin sen vuoksi, että niitä pidetään yleissivistävinä kouluina. Yliopistokurssien maininta oli vain jatketta tuolle. Yliopiston kursseista en ole varma tarkoittiko hän avoimen yliopiston kursseja, mutta sitten en tiedä miten hän saa sijaisuuksia pitää ilman pätevyyksiä.
   Varmaan sitten kovastikin tyhmä, sillä minusta tuossa selkeästi tulee "peruskoulun ja lukion kursseja yliopistoSSA", joka minun luetunymmärtämiseni mukaan tarkoittaa sitä, että edellämainitut kurssit on käyty nimenomaan siellä yliopistossa. Ei puhuttu siis itse peruskoulun tai lukion käymisestä itsessään millään tavalla. Ja näin ohimennen, peruskoulu ei ole ainoastaan yleissivistävää, vaan pakollista. Kaikki ovat sen suorittaneet, joten se ei mainintaa tarvitse.

   Lainaa

  64. Tulos: -15 (19 ääntä)
   Ensi mää repijän Sannille ja sitte huutonauruva Heidille!! :"D Heidi 29v kommenttia en tajunu miten tuo liitty mihkää toho heidi juttuu. Ilimeisesti kommenttisota syttyny enne tota.. Tyhymä pölijä Lotta :D Ölövinä jos oisin nii kattosi eka googlesta enneku kyselen ja nollaa itteni :DD

   Lainaa

  65. Tulos: -12 (12 ääntä)
   Missä ne mokat on?

   Lainaa

  66. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Late: Ei oo Pohjanmaan murretta tuo – terveisiä pohojanmaalta
   Riippuu paikkakunnasta. Eri paikoossa puhutaan eri lailla. Myäs pohojanmaalta...

   Lainaa

  67. Tulos: +6 (10 ääntä)
   E: Varmaan sitten kovastikin tyhmä, sillä minusta tuossa selkeästi tulee “peruskoulun ja lukion kursseja yliopistoSSA”, joka minun luetunymmärtämiseni mukaan tarkoittaa sitä, että edellämainitut kurssit on käyty nimenomaan siellä yliopistossa. Ei puhuttu siis itse peruskoulun tai lukion käymisestä itsessään millään tavalla. Ja näin ohimennen, peruskoulu ei ole ainoastaan yleissivistävää, vaan pakollista. Kaikki ovat sen suorittaneet, joten se ei mainintaa tarvitse.
   Eikä lue! Murteet jos karsitaan, niin tuossa lukee: "Olen käynyt peruskoulun, lukion ja kursseja yliopistossa".

   Lainaa

  68. juuh elikkä 5.2.2015 22:37
   Tulos: -4 (16 ääntä)
   Luumu: Onko rumempaa murretta Suomessa kuin pohjanmaan murre? Vastaan itselleni. Ei ole.
   kyl mää vaa ajattele sillai et pori murret ku näkee ja kuuntelee ni ei pal naurat. kyl o sen vertta ruma kuulost ja näköst. niinku kaikki porilaisekki muuteski.

   Lainaa

  69. Tulos: +32 (38 ääntä)
   Toivottavasti joku rullaa pyörätuolilla Heidin yli. Jos on noi vitun marttyyri, tyhmä ja laiska, ei kannattas kuitenkaa sitä netissä huudella. Ite olin töissä kaupassa, jossa oli eessä 2 invapaikkaa. Surullisen usei siihe kuitenkin parkkeeras mustalaiset tai just tollane ylipainonen mamma, joka ei vittu jaksa kävellä sitä 15metrii enempää .____.

   Lainaa

  70. kauhee tiukkis 6.2.2015 4:30
   Tulos: -2 (12 ääntä)
   Milla: Helmikuun lyhyys johtuu siitä, että aikoinaan pari Rooman keisaria halusi egoismipäissään omaa nimeään kantavan, vähän pidemmän kuukauden. Siksi meillä on 31-päiväinen kuukausi Juliukselle ja Augustukselle. Reppana helmikuu päätyi molempien sankareiden riiston kohteeksi. Vaadin postuumisti korvauksia helmikuulle! Tai ainakin sen elossa oleville jälkeläisille!
   Okei. Julius Caesar ei ollut keisari. Imperator, diktaattori, mutta vasta ottopoikansa Augustus oli ensimmäinen keisari. Kuukausien pituuksia ei muutettu tossa kohtaa, ainoastaan nimiä. Eikä heinäkuusta tullut edes Juliusta ennen Caesarin kuolemaa. Karkauspäivä johtuu siitä, että oikeasti vuosi on 365 ja 1/4 päivää. Ylimääräinen päivä pitää kuukaudet samalla paikalla. Ennen juliaanista kalenteria käytettiin karkauskuukautta, mikä oli vähän vähemmän kätevää. Ihan hauska juttu, mut kaikki väärin.

   Lainaa

  71. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Voi niillä ylipainoisilla mammoillakin olla ne kilot seurausta liikuntavammasta. Olen itse kortiton yh että en ole parkkipaikkaa pahemmin valinnut, mutta suurta häpeää olen tuntenut kun ex ajoi invapaikoille tai lapsia pelkästään kuljettaessa aina asuntojen ovien eteen, vaikka lapset osasi kävelläkin. Perusteluna oli että on huoltoajoa sekin kun lapsia kuljettaa. Kassikaupalla tulee ostettua tavaraa kun lidliin täältä pääsee, mutta kyllä ne oikeesti sillä kärryllä hyvin menee vaikka sinne toiseen päähän parkkipaikkaa. Toisaalta mulla on vaan kaksi "kakaraa" ei liutaa. Monesti olen myös todistanut kuinka niille lapsipaikoille ajaa ihmiset jotka liikkuvat yksin, vaikka epäilemättä heilläkin on lapsia kotona niin se varmaan oikeuttaa lapsiperhepaikkoihin :D.

   Lainaa

  72. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Mariel: Tuon toisen Heidin murrehirmu-ällötykset oli niin työlästä luettavaa että kämppikseni oli pakko koittaa avata mulle mitä helvettiä siinä edes lukee. Ja kun asia minulle pikkuhiljaa selvisi…jumalauta ämmä se kakara rattaisiin jos on liian pieni, jos tarpeeksi vanha niin kävelkööt lapsi itse. Ja ihanko totta joka kauppareissulla ostaa 5 kassillista ruokaa? Ja jos ostaa niin sitten kärrillä kärrää ne autolle ja vie kärrit erikseen paikoilleen. Näin meillä tehtiin kun minä olin pieni ja oli kärrissä enemmän tavaraa. Ja ei ees häpeä…ävettäiskö sitten jos itse joutuu esim. auto-onnettomuuteen ja halvaantuu vyötäröstä alaspäin? Miettiskö sitten et “Hei tuolla joku laiska lapsen ulos pullauttanut eukko vei just ainoan inva-paikan ja mä en pääse kauppaan, no mut ei mitään noinhan itsekkin ennen tein ja tuo mamma on paikkansa ansainnut…”? Ja toi sijaisopettaja…ei osaa käyttää googlea?
   Joo, tuo murreteksti oli kyllä kamalaa luettavaa, mutta kärri? Taidat olla Itä-Suomesta?

   Lainaa

  73. Tulos: +2 (16 ääntä)
   Late: Ei oo Pohjanmaan murretta tuo – terveisiä pohojanmaalta
   Kyllä se nyt vaan on. On olemassa Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaa, ja tuo on ihan selkeää Etelä-Pohjanmaan murretta. Tiedän, koska olen sieltä ikävä kyllä kotoisin. Ja oma vastaukseni jo aiemmin esitettyyn kysymykseen, että onko olemassa rumempaa murretta kuin se, niin ei kyllä tosiaan ole. Saa olla eri mieltä, mutta olette väärässä. Jopa sitä savoa kuuntelee mielummin.

   Lainaa

  74. Tulos: -4 (8 ääntä)
   Inva ruutu homma lapsi perheille ! Aikuiset ihmiset nyt pliis..

   Lainaa

  75. Tulos: -2 (10 ääntä)
   Ei kai kukaan muu kuin perheellinen mene autolla kauppaan..? Eli ne kaikki muut ruudut ovat lapsiperheille tarkoitettuja.

   Lainaa

  76. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Oikea kirjoitus asu on "eteläpohjanmaalainen". Tiedoksi vain.
   Luu: En tuota kyllä tämän seudun murteeksi tunnistaisi. T: Etelä-Pohjanmaalainen

   Lainaa

  77. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Häpeä vaan, Heidi! Invapaikat on niille, jotka niitä oikeasti tarvitsevat. Kokeilepa pyörätuolin tai kävelysauvojen kanssa niitä ostoksia kannella parkkipaikan toiseen päähän. Ja Heidi-rakas, älä missään nimessä mene enää sijaiseksi mihinkään kouluun! :)

   Lainaa

  78. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Hanna: Häpeä vaan, Heidi! Invapaikat on niille, jotka niitä oikeasti tarvitsevat. Kokeilepa pyörätuolin tai kävelysauvojen kanssa niitä ostoksia kannella parkkipaikan toiseen päähän. Ja Heidi-rakas, älä missään nimessä mene enää sijaiseksi mihinkään kouluun!
   Siis Lotta, älä mene sijaiseksi! Hanna: mene kotiin nukkumaan! :D

   Lainaa

  79. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Jep, pinna meni tuosta Heidin kekä-sanasta...

   Lainaa

  80. Tulos: -3 (11 ääntä)
   Luumu: Onko rumempaa murretta Suomessa kuin pohjanmaan murre? Vastaan itselleni. Ei ole.
   Eteläpohojammaa on sitä puhtahinta suomea ;)

   Lainaa

  81. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Janne: Ei kai kukaan muu kuin perheellinen mene autolla kauppaan..? Eli ne kaikki muut ruudut ovat lapsiperheille tarkoitettuja.
   Anteeksi mutta millä sinne kuuluu mennä jos ei ole perhettä? ? Julkisia ei ole ja kaupasta riippuen matkaa yhteen suuntaan 3km, 10km tai 50km...

   Lainaa

  82. Tulos: -3 (17 ääntä)
   <span class="wp-smiley emoji emoji-bigsmile" title=":-D">:-D</span> : Anteeksi mutta millä sinne kuuluu mennä jos ei ole perhettä? ? Julkisia ei ole ja kaupasta riippuen matkaa yhteen suuntaan 3km, 10km tai 50km…
   3km?! :D Kuka menee autolla 3km?

   Lainaa

  83. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Reppu: Oikea kirjoitus asu on “eteläpohjanmaalainen”. Tiedoksi vain.
   Kirjoitusasu on yhdyssana. Tiedoksi vain.

   Lainaa

  84. En kuule tiiä!!! 7.2.2015 2:46
   Tulos: +21 (25 ääntä)
   Ray: 3km?! Kuka menee autolla 3km?
   Niin, kuka hoitaisi 3km kauppareissun autolla, kun saman matkan voisi tarpoa hangessa/jäisellä jalkakäytävällä 20 asteen pakkasessa täysien ostoskassien kanssa?

   Lainaa

  85. Tulos: +12 (20 ääntä)
   Ray: 3km?! Kuka menee autolla 3km?
   Ihminen joka käy töissä ja jolla on kädet täynnä muutakin puuhaa? Toki jos olisi aikaa niin rinkkakin on keksitty joten kyllä ne kamat kannettua saa, jos nyt sitten tosiaan keskittää ostoksensa pienimpään ja lähimpään kauppaan ihan kokonaan. Jos jotain perusmaitopurkkia erikoisempaa on vailla niin eihän siinä tartte tallustella sitten ku se 20km. Enpä ole huomannut liiemmin muutakaan porukkaa vaellusreissulla ruokakauppaan?

   Lainaa

  86. Tulos: +5 (5 ääntä)
   juuh elikkä: kyl mää vaa ajattele sillai et pori murret ku näkee ja kuuntelee ni ei pal naurat. kyl o sen vertta ruma kuulost ja näköst. niinku kaikki porilaisekki muuteski.
   kaikki porilaiset sanoo noi. :D

   Lainaa

  87. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Ray: 3km?! Kuka menee autolla 3km?
   Kyllä se 3 km tuntuu jos on kolme kassia ostoksia.

   Lainaa

  88. Erikois sairaan hoitaja 8.2.2015 8:01
   Tulos: -10 (16 ääntä)
   Aissu: Kyllä se 3 km tuntuu jos on kolme kassia ostoksia.
   Osta reppu.

   Lainaa

  89. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Mariel: Tuon toisen Heidin murrehirmu-ällötykset oli niin työlästä luettavaa että kämppikseni oli pakko koittaa avata mulle mitä helvettiä siinä edes lukee. Ja kun asia minulle pikkuhiljaa selvisi…jumalauta ämmä se kakara rattaisiin jos on liian pieni, jos tarpeeksi vanha niin kävelkööt lapsi itse. Ja ihanko totta joka kauppareissulla ostaa 5 kassillista ruokaa? Ja jos ostaa niin sitten kärrillä kärrää ne autolle ja vie kärrit erikseen paikoilleen. Näin meillä tehtiin kun minä olin pieni ja oli kärrissä enemmän tavaraa. Ja ei ees häpeä…ävettäiskö sitten jos itse joutuu esim. auto-onnettomuuteen ja halvaantuu vyötäröstä alaspäin? Miettiskö sitten et “Hei tuolla joku laiska lapsen ulos pullauttanut eukko vei just ainoan inva-paikan ja mä en pääse kauppaan, no mut ei mitään noinhan itsekkin ennen tein ja tuo mamma on paikkansa ansainnut…”? Ja toi sijaisopettaja…ei osaa käyttää googlea?
   ....Kärryilla.

   Lainaa

  90. Tulos: -9 (9 ääntä)
   Minusta on hyvin kummallinen ajatus että muistaisi joidenkin vapaapäivien olevan jonakin tiettynä viikonpäivänä. Se tarkottaisi että ne päivät on jollain tavalla koettu henkilökohtaisesti tärkeiksi ja niiden ympärille suunnitellaan asioita. Hyvin kummallista, mutta kyllähän jotkut harrastaa nimipäiviä ja syntymäpäiviäkin, ehkä tässä on kyse samasta vammasta sitten?

   Lainaa

  91. Tulos: +2 (4 ääntä)
   riesa: Joo, tuo murreteksti oli kyllä kamalaa luettavaa, mutta kärri? Taidat olla Itä-Suomesta?
   Heh, paistaa se nähtävästi läpi sittenkin vaikken mielellään mitään murretta kirjoita. XD Kiitos kun huomasit. :')

   Lainaa

  92. juu pääpinna pamahti :D 6.3.2015 23:53
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Heidi 29-v olis voinu miettiä ennen kuin teki "liudan kakaroita". Vammaiset eivät voi vammaisuuteensa vaikuttaa toisin kuin lapsikatraan hankkijat.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: Madagaskar, pingviinit, porvarit, poliisit, pinna, ompelukone, hermot, invapaikka, invalidi, parkkipaikka, parkkiruutu, kauppa, Lidl, karkausvuosi, helmikuu, karkauspäivä