Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Tuolla hukkuu joku

Hätätilanteessa soita 112. Tai laita kuva Instaan!
Suurenna näkymä
Tuolla hukkuu joku

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 36 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +661 (679 ääntä)
   Mihin tää maailma on menossa? Tuo feisbuukkailun kulunut aika olisi voinut maksaa ihmisen hengen.

   Lainaa

  2. Tulos: +642 (660 ääntä)
   Olis Kiva tietää, että soittiko tuo Tiia apua, vai oliko Mari ensimmäinen... Jos Tiia ei soittanut apua, niin tuosta vois vinkata heitteille jätöstä! Oppispahan seuraavaa kertaa ajatellen

   Lainaa

  3. Tulos: +327 (355 ääntä)
   Mua kiinnostas tietää, mitä tässä lopuksi tapahtui. Löytykö sieltä järvestä siis ketään vai ei. :/

   Lainaa

  4. Tulos: +179 (203 ääntä)
   Kusipää

   Lainaa

  5. Tulos: -88 (252 ääntä)
   Missä tässä kävi ilmi, ettei Tiia tai joku hänen mukanaan oleva henkilö ollut soittanut hätänumeroon? Hävettävintä tässä jutussa on se, että muut tuomitsevat Tiian tietämättä tilanteesta muuta. Valoja päälle sielläkin päässä, ei yksi Facebook-päivitys ole välttämättä koko tarina. Jos Tiia tai kukaan hänen mukanaan ollut ei soittanut apua, saa hän mennä häpeämään ja miettimään prioritteetteja.

   Lainaa

  6. Tulos: +316 (356 ääntä)
   "Saa jakaa!!" Saatanan tollo, voisin jakaa nyrkkiä sulle... Mitenköhän tossa kävi?

   Lainaa

  7. Tulos: +201 (227 ääntä)
   Odotan innolla, kuinka uutenavuotena tulee kuvia "kattokaa! raketilla ammuttu jotain silmään, mut hei jakakaa tää nii ehkä se pelastuu!" tai muuta vastaavaa.

   Lainaa

  8. Arthur Brown 30.12.2014 8:37
   Tulos: -95 (169 ääntä)
   Ja sitten ihmetellään miksi Suomi on niin paska maa... Vikana ei ole mikään muu kuin paskat somettajat, joilla on totaalisen vääristynyt maailmankuva.

   Lainaa

  9. Tulos: +563 (597 ääntä)
   Tuhat tykkäystä ni soitan 112

   Lainaa

  10. Tulos: +175 (181 ääntä)
   Arthur Brown: Ja sitten ihmetellään miksi Suomi on niin paska maa… Vikana ei ole mikään muu kuin paskat somettajat, joilla on totaalisen vääristynyt maailmankuva.
   Hoh, eiköhän näitä somesankareita löydy ihan kaikkialta länsimaista.

   Lainaa

  11. Tulos: +15 (85 ääntä)
   Kuraliina: Mua kiinnostas tietää, mitä tässä lopuksi tapahtui. Löytykö sieltä järvestä siis ketään vai ei.
   Kyseessä oli lasten pila. :)

   Lainaa

  12. Tulos: +83 (103 ääntä)
   Eikös tästä hyvästä vois Tiialle jo lätkäistä syytteen heittellejätöstä? Sikälimikäli jorpakosta joku löytyy.

   Lainaa

  13. Tulos: -23 (115 ääntä)
   Ihan vaan kiinnostaisi tietää, että mistä kaikki kommentoijat ovat saaneet päähänsä, ettei Tiia ole soittanut 112:seen ennen kuin on tämän kuvan ottanut ja facebookkiin laittanut?

   Lainaa

  14. Tulos: -114 (154 ääntä)
   kuvasta näkee että mitään ihmisen pelastamista ei olisi ollut enää kuvanottohetkellä. Ei siis kiire mihinkään. Sukeltajilla on aikaa loputtomiin etsiä ja joskus luonto hoitaa hukkuneet pintaan itsestään. Voi häkepäivystäjiä kun sinne soitellaan vauhkoontuneena ties mistä kissan pelastamisesta tai fillarista jäällä.

   Lainaa

  15. yli opisto hörho 30.12.2014 11:53
   Tulos: +146 (174 ääntä)
   "Apua! Onhan kaikkien lapset kotona! Joku on tainnut hukkua!" *Noniin, päivän hyvä työ on tehty koska laitoin ilmoituksen facebookiin. Nyt voin jatkaa kaikessa rauhassa päiväkävelyäni* Vittu tämä sosiaalisen median aikakausi, ilmeisesti jonkin sortin syöpäaaltoja noi puhelimet lähettää kun taitaa tämä aivosyöpä olla hyvinkin yleinen vaiva ihmisillä. Aiheuttaa järjetöntä idiotismia.

   Lainaa

  16. Tulos: -14 (60 ääntä)
   Minkähän ikäinen tämä Tiia on ollut..? Facebookissa on yllättävän nuoriakin lapsia. Ja onhan hän saattanut soittaa 112:een ja laittanut kuvan vaan siksi, jos joku tietää että voi olla oma muksu kyseessä, että menee paikan päälle. Lapsella ei välttämättä ajatus juokse yhtä nopeaan kuin aikuisella.. Tai niin kuin joku mainitsi ylempänä, onhan tämä voinut olla vain erittäin mauton pila..

   Lainaa

  17. Tulos: +54 (68 ääntä)
   Tiia ei ollut todellakaan eka joka soitti häkeen. Jos hälyytys tieto on mennyt 16.21 ja kuva on julkaistu klo 15.58. Onneksi ei ollut kukaan menny jäistä läpi, ruumista sieltä oltas haettu....

   Lainaa

  18. IkäSeOnAina 30.12.2014 14:39
   Tulos: +18 (28 ääntä)
   nms: Minkähän ikäinen tämä Tiia on ollut..? Facebookissa on yllättävän nuoriakin lapsia. Ja onhan hän saattanut soittaa 112:een ja laittanut kuvan vaan siksi, jos joku tietää että voi olla oma muksu kyseessä, että menee paikan päälle. Lapsella ei välttämättä ajatus juokse yhtä nopeaan kuin aikuisella.. Tai niin kuin joku mainitsi ylempänä, onhan tämä voinut olla vain erittäin mauton pila..
   Kyseessä ihan naimisissa oleva henkilö... o_O

   Lainaa

  19. Tulos: -34 (86 ääntä)
   Vain lahtelaiset ovat näin tyhmiä. Lahti pitäisi pommittaa tai aidata.

   Lainaa

  20. Tulos: +21 (35 ääntä)
   2014, tärkeempää laittaa julkasu ku soittaa 112

   Lainaa

  21. Tulos: +106 (108 ääntä)
   Arthur Brown: Ja sitten ihmetellään miksi Suomi on niin paska maa… Vikana ei ole mikään muu kuin paskat somettajat, joilla on totaalisen vääristynyt maailmankuva.
   Sulla tässä näyttää melkoisen vääristynyt maailmankuva olla, jos kuvittelet, että Suomi on ainoa maa, jossa näitä valopäitä on.

   Lainaa

  22. Tulos: +31 (39 ääntä)
   Jorma: Mihin tää maailma on menossa? Tuo feisbuukkailun kulunut aika olisi voinut maksaa ihmisen hengen.
   Nimenomaan. Kyse on kansantaudista nimeltä "yleistynyt tyhmyyteen perustuva vastuunpakoilu". Nämä ihmiset kaatavat myös suolahappoa naamalleen ja alkavat sitten somesta etsiä hoitokeinoja.

   Lainaa

  23. Tulos: +4 (22 ääntä)
   Tiia pitäis pakottaa läpikotaiseen järjenkäyttökoulutukseen, lisäsähköshokkiterapialla.

   Lainaa

  24. Tulos: +38 (42 ääntä)
   Eikös tuosta vois saada heitteille jättö -syytteen? Hyvä ennakkotapaus muille somenäppäilijöille..

   Lainaa

  25. Arthur Brown 31.12.2014 0:56
   Tulos: -42 (74 ääntä)
   L: Hoh, eiköhän näitä somesankareita löydy ihan kaikkialta länsimaista.
   Olet totta kai oikeassa ja ymmärsit vähän väärin mitä hain. Annas kun selitän... Itse perimmäisenä ongelmana on se, että 'SoMeilu', eli omaan ryhmään kuuluminen ja siinä päteminen, koetaan tärkeämmäksi kuin muu todellisuus ja omilla aivoilla ajattelu. Tässäkin tärkeämpää oli kerätä päivityksellä huomiota kuin auttaa toista ihmistä – Eli juuri sellainen stereotyyppinen omaan napaan tuijottelija. Tarkemmin viittasin aiemmalla kommentillani siihen, että näillä somettajilla on lähes aina SoMen muodostama harhainen käsitys todellisuudesta ja he propagoivat tätä näkemystään sitten SoMen lisäksi mm. kavereiden kesken ja iltapaskojen tai random foorumeiden yms. saittien kommenttiosioissa. Ajatukseni takana oli siis se, että Suomi on näiden mielestä siis ihan paska maa ja pitäisi heti ottaa mallia esim. Virosta, vaikka käytännössä ihan mikä tahansa KV-vertailu osoittaa että Suomi on paljon parempi valtio kuin Viro (jollei ole käynyt Viron maaseudulla, niin suosittelen turistimatkaa keski-Viroon). Toisaalta SoMe "tietoon" uskotaan paljon enemmän kuin tosiasioihin ja tämän takia kaikenlainen rokote-, mamu-, ravinto-, ydinvoima-, yms. "kriittisyys" on kasvussa: On yksinkertaisesti helpompi joko omaksua SoMe-ryhmänsä mielipide tai hakeutua samanmielisten porukkaan kuin miettiä ja pureksia vaikeita asioita itse. Voisi melkein väittää, että SoMettajat ovat yksi iso syy miksi populismi myy politiikassa juuri nyt paremmin kuin muunlainen politiikka. Eli juuri se "verot ovat vain pahasta" ja "virkamiehet ovat turhia" (ps. reilusti yli puolet virkamiehistä ovat opetuksen tai terveydenhuollon henkilökuntaa) plus muu sonta, jolla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Itse asiana, OECDn tai vaikappa Pikettyn kaltaisten talouden osaajien ajama paremman talouskasvun ideologia on hyvin yksinkertainen: Mitä isommalla osalla ihmisistä on varaa kuluttaa, sitä isompi on talous ja sitä paremmin *kaikilla* ihmisillä menee. Kuitenkin, pari mediaotsikkoa ja "keskustelun" aloittavia maksettua trollia myöhemmin, kaikki verot – etenkin sellaiset jotka tasapainoittavat varallisuuseroja (esim. perintövero) – ovat näiden omaan napaan tuijottavien minä-minä-minä SoMettelijoiden silmissä kaiken pahan alku ja juuri ja Suomi on ihan paska maa ja pitäisi ottaa mallia Virosta...jonka sijoitus on yleensä siinä 30-40 pinnassa kansainvälisissä vertailuissa kun Suomi on käytännössä *aina* top-10ssä. OECDn ajama talouden rautalankamalli on siis hyvin helppo ohittaa, kun henkilö – SoMettaja – pystyy tuijottamaan vain omaan napaansa ja siihenkin vain parin kuukauden aikajänteellä, eli ymmärtää juuri ja juuri yhtälön kevyemmät verot = enemmän rahaa käteen...Samalla kun varsinainen ostovoima ja yleinen turvallisuus katoavat, kun valtio lakkaa toimimasta kunnolla. Joo, lipsahti vähän off-topiciksi...köh.

   Lainaa

  26. Tulos: +15 (27 ääntä)
   Harvoin sanon näin; "v**tu mikä puupää!"

   Lainaa

  27. Tulos: -9 (23 ääntä)
   Huhhuh, mitä touhua. Ilkeä ei saa olla, mutta toivottavasti Tiia joutuu itse kokemaan joskus tarvetta apuun ja jengi räpsii kuvia Faceen.

   Lainaa

  28. Tulos: +12 (20 ääntä)
   Miarez_93: Olis Kiva tietää, että soittiko tuo Tiia apua, vai oliko Mari ensimmäinen… Jos Tiia ei soittanut apua, niin tuosta vois vinkata heitteille jätöstä! Oppispahan seuraavaa kertaa ajatellen
   Suomen tuomioilla? Siitä tulee korkeintaan 10 päiväsakkoa ja vähän pään silittelyä.

   Lainaa

  29. Tulos: +6 (30 ääntä)
   Entä muistatteko tämän Mikael Sundbergin? Löysi ulkoa pakkasesta palelevan ja verisen lapsen vaipoissa ja otti heti ensimmäiseksi kuvan instagramiin. Mihin maailma on menossa? Tässä kyseisen tapauksen uutinen vielä: http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194860505568/artikkeli/lapsi+loytyi+ulkoa+pelkissa+vaipoissa+ja+verisena+poliisi+tavoitti+lahiomaisen.html

   Lainaa

  30. Tulos: +10 (16 ääntä)
   Toivottavasti Tiia ei lisäänny.

   Lainaa

  31. Tulos: -11 (33 ääntä)
   lahtelaine: Kyseessä oli lasten pila.
   V*tun pennut, harmi etteivät hukkuneet.

   Lainaa

  32. Oletko tyhmä vai tyhmä 1.1.2015 22:09
   Tulos: +51 (57 ääntä)
   Entä muistatteko tämän Mikael Sundbergin? Löysi ulkoa pakkasesta palelevan ja verisen lapsen vaipoissa ja otti heti ensimmäiseksi kuvan instagramiin. Mihin maailma on menossa?
   Kommentoimassa vaikka asiasta ei tiedetä mitään... hän on usempaan kertaan kertonut, että kuvan hän otti vasta sitten, kun hätänumeroon oli soitettu, eli odotellessa ambulanssin tuloa. Hän myös otti vauvan takkiinsa suojaan, lämpimään. Ja kyllä, hän myös myönsi kuvan oton olleen tyhmästi tehty, ja poisti kuvankin välittömästi. Ota asioista ensin selvää, kiitos.

   Lainaa

  33. Tulos: +3 (37 ääntä)
   Oletko tyhmä vai tyhmä: Kommentoimassa vaikka asiasta ei tiedetä mitään… hän on usempaan kertaan kertonut, että kuvan hän otti vasta sitten, kun hätänumeroon oli soitettu, eli odotellessa ambulanssin tuloa. Hän myös otti vauvan takkiinsa suojaan, lämpimään. Ja kyllä, hän myös myönsi kuvan oton olleen tyhmästi tehty, ja poisti kuvankin välittömästi. Ota asioista ensin selvää, kiitos.
   Olen kyllä ottanut asioista selvää. Kyseinen ihminen otti ensin kuvan, sitten soitti vasta apua. Joutui poistamaan kuvan juurikin sen takia, kun oli ottanut sen ensin puhelinsoittoa ja kun paskaa alkoi sataa niskaan niin paniikissa poisti ja selitti vielä jälkeenpäin että se olisi otettu puhelinsoiton jälkeen. Jokainen uskoo ketä tahtoo. Sinisilmäisiä on maailma täynnä.

   Lainaa

  34. Tulos: +3 (11 ääntä)
   tege: Olen kyllä ottanut asioista selvää. Kyseinen ihminen otti ensin kuvan, sitten soitti vasta apua. Joutui poistamaan kuvan juurikin sen takia, kun oli ottanut sen ensin puhelinsoittoa ja kun paskaa alkoi sataa niskaan niin paniikissa poisti ja selitti vielä jälkeenpäin että se olisi otettu puhelinsoiton jälkeen. Jokainen uskoo ketä tahtoo. Sinisilmäisiä on maailma täynnä.
   Harmi kun tänne ei voi postata kuvia, olisin postannu kyseisen otoksen :D

   Lainaa

  35. Tulos: +5 (11 ääntä)
   kerrankin oikee feissarimoka... eihän tätä pahemmin oikein voi enää mokata...

   Lainaa

  36. Tulos: -4 (4 ääntä)
   Ei vittu...

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kuva, hätä, jää, vesi, hukkua, 112, hätänumero