Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Osataan suomee, osa 5

  Kun älykkyysosamäärä on 80, tuottaa tämän lapun ymmärtäminen ongelmia.
  Suurenna näkymä
  Osataan suomee, osa 5

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 33 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Töttöröä 30.10.2014 2:04
   Tulos: +899 (933 ääntä)
   Deckersin ohjelma olis todennäkösesti viihdyttävämpi, kuin suurin osa nykyisestä tarjonnasta.

   Lainaa

  2. suomi hyvä 10 30.10.2014 2:21
   Tulos: +433 (451 ääntä)
   Toi Ronjan väläys on vähän sama kun joku vuosi oli semmonen jossa joku mietti, että jos nahka tehdään eläimen vuodista niin mitä se vuodi on. Ku joku vastas, että se on tavallaan eläimen ihoa niin tää oli ihan järkyttyny että miksei tuotteissa ole varoitusta, että sisältää kuolleiden eläinten ihoa.

   Lainaa

  3. Tulos: +176 (186 ääntä)
   Olisin halunnut nähdä Ronjan reaktion kun joku selittää hänelle kuromisen.

   Lainaa

  4. Tulos: +299 (333 ääntä)
   Nokkela kuin Kala? Voi, kiitos Deckers :)

   Lainaa

  5. Tulos: +212 (234 ääntä)
   Nokkela kuin kala :'D ihana!

   Lainaa

  6. S. aivartelija 30.10.2014 6:37
   Tulos: +72 (100 ääntä)
   Ei Ronjalle mitään tartte selittää, kohan pelleillee. Mutta vitsi meni siinä pieleen, että jos käytössä oleva tuntematon esine on kuro, taivutusmuoto olisi älä käytä kuroa.

   Lainaa

  7. Tulos: +25 (57 ääntä)
   Kurominen vai olisiko sittenkin kurottaminen. jaa a

   Lainaa

  8. Ministeri Nieminen 30.10.2014 7:05
   Tulos: +119 (171 ääntä)
   S. aivartelija: Ei Ronjalle mitään tartte selittää, kohan pelleillee. Mutta vitsi meni siinä pieleen, että jos käytössä oleva tuntematon esine on kuro, taivutusmuoto olisi älä käytä kuroa.
   Kuka on kohan?

   Lainaa

  9. Tulos: +67 (71 ääntä)
   Suomi ja sen niin monimuotoinen kieli.

   Lainaa

  10. Tulos: +42 (66 ääntä)
   Deckers on nokkela kuin kala!

   Lainaa

  11. pilkunviilaus 30.10.2014 8:15
   Tulos: +70 (98 ääntä)
   Oikea sanahan on "kurkottaa", joka taipuu "kurkota" joten onhan Ronjalla pointti...

   Lainaa

  12. Tulos: -7 (47 ääntä)
   Ministeri Nieminen: Kuka on kohan?
   Tällä meijjämperänkielellä "kunhan".

   Lainaa

  13. Tulos: +30 (40 ääntä)
   pilkunviilaus: Oikea sanahan on “kurkottaa”, joka taipuu “kurkota” joten onhan Ronjalla pointti…
   Siinä on mennyt verbit "kurkottaa" ja "kuroa" sekaisin, vaikka kyse toki todellisuudessa olikin vain murrelipsahduksesta. Siinä mielessä Ronjalla ei ole pointtia, sillä kurominen on oikea sana eli mitä sitä kyselemään.

   Lainaa

  14. Tulos: +31 (45 ääntä)
   Töttöröä: Deckersin ohjelma olis todennäkösesti viihdyttävämpi, kuin suurin osa nykyisestä tarjonnasta.
   Voittais ainakin kevyesti kaikenmaailman Vino showt sun muut.

   Lainaa

  15. Tulos: 0 (34 ääntä)
   Deckers! Marry me :D

   Lainaa

  16. Tulos: +123 (141 ääntä)
   Kiintoisa ilmiö. Kun suomalainen puhuu englantia yhtä väärin kuin Deckers suomea, on se todella noloa. Kun sama tapahtuu toisinpäin, niin se on vain suloista.

   Lainaa

  17. Tulos: +48 (90 ääntä)
   J: Kiintoisa ilmiö. Kun suomalainen puhuu englantia yhtä väärin kuin Deckers suomea, on se todella noloa. Kun sama tapahtuu toisinpäin, niin se on vain suloista.
   niin oiskohan vaikka siksi, että suomalaiset on alkaneet opiskella englantia jo pienestä pitäen, ja tuo Deckers luultavasti paljon myöhemmin....

   Lainaa

  18. Tulos: +35 (53 ääntä)
   tuippe: niin oiskohan vaikka siksi, että suomalaiset on alkaneet opiskella englantia jo pienestä pitäen, ja tuo Deckers luultavasti paljon myöhemmin….
   Mistäs tiedät, ettei Deckers ole opiskellut suomea jo pienestä pitäen?

   Lainaa

  19. Tulos: +26 (74 ääntä)
   J: Mistäs tiedät, ettei Deckers ole opiskellut suomea jo pienestä pitäen?
   Mutta suomea puhuu äidinkielenään viisi miljoonaa ihmistä ja englantia puolestaan käytetään maailmanlaajuisesti. Mielestäni silloin on "nolompaa" ettei joku osaa englantia kuin että hän ei osaisi suomea.

   Lainaa

  20. Tulos: +25 (33 ääntä)
   Pointti: Olisin halunnut nähdä Ronjan reaktion kun joku selittää hänelle kuromisen.
   Kurominen on eri asia kuin kurottaminen eli KURKOTTAMINEN. Monenkohan sanan sanavarasto ihmisellä on, ellei noita sanoja tunne, viidenkymmenen ehkä?

   Lainaa

  21. Tulos: -16 (34 ääntä)
   ~~: Mutta suomea puhuu äidinkielenään viisi miljoonaa ihmistä ja englantia puolestaan käytetään maailmanlaajuisesti. Mielestäni silloin on “nolompaa” ettei joku osaa englantia kuin että hän ei osaisi suomea.
   No mites tämä kuuluisa sääntö, että älä kirjoita facebookiin sillä kielellä, jota et kunnolla osaa.

   Lainaa

  22. Tulos: +23 (27 ääntä)
   Pakko tarttua tähän "Olen nokkela kuin kala" -lausahdukseen. En tiedä missä mielessä Deckers tämän tarkoitti, mutta sehän on itsensä kehumista, eikä haukkumista. :) Kalan tuntema kipu ja älykkyys on helppo sivuuttaa. Kaloilla ei ole ilmeitä, joten niiden tunnetiloja ei ole helppo tulkita. Kalat ovat kuitenkin älykkäitä eläimiä ja tutkimusten mukaan tuntevat kipua aivan kuin muutkin selkärankaiset. Kaloilla on myös pitkä muisti. Jotkut kalalajit osaavat käyttää työkaluja.

   Lainaa

  23. Tulos: -7 (17 ääntä)
   Jos tää menee etusivulle niin eipä oo mitään karsintaa näissä.

   Lainaa

  24. Tulos: +56 (70 ääntä)
   J: Mistäs tiedät, ettei Deckers ole opiskellut suomea jo pienestä pitäen?
   Olen mokan Hanna, Deckers on skotlantilainen, ei ole ikina opiskellut suomea "kunnolla", mutta osti kesalla suomen kielioppikirjan ja valilla opetan hanta aantamaan suomea.
   J: No mites tämä kuuluisa sääntö, että älä kirjoita facebookiin sillä kielellä, jota et kunnolla osaa.
   Mun seinalle Deckers saa kirjoittaa vaikka hepreaksi jos haluaa!

   Lainaa

  25. Tulos: +35 (35 ääntä)
   J: Kiintoisa ilmiö. Kun suomalainen puhuu englantia yhtä väärin kuin Deckers suomea, on se todella noloa. Kun sama tapahtuu toisinpäin, niin se on vain suloista.
   Omasta mielestä ei ole mitenkään noloa jos suomalainen tai ylipäätään minkään maan kansalainen puhuu englantia hieman heikosti. Se on kuitenkin universaali kieli jota puhuu puolet maailman kansalaisista edes jollain tasolla, joten on ymmärrettävää etteivät kaikki ole täydellisiä. Kaiken lisäksi englantia ymmärtää vaikka kielioppi ei olisikaan täysin hallussa. Sanaston opiskeluun kannattaa panostaa.

   Lainaa

  26. Tulos: +16 (42 ääntä)
   Hanna: Olen mokan Hanna, Deckers on skotlantilainen, ei ole ikina opiskellut suomea “kunnolla”, mutta osti kesalla suomen kielioppikirjan ja valilla opetan hanta aantamaan suomea. Mun seinalle Deckers saa kirjoittaa vaikka hepreaksi jos haluaa!
   Pointtina nyt olikin se, että täällä on sivuittain "Osataan enkkuu" -mokia, joissa ihmiset lyödään maahan jopa yhden kirjoitusvirheen takia. Facepalmataan ja päivitellään, että miksi pitää kirjoittaa englanniksi jos ei kerta osaa. Miksi siis samaa ei sovelleta muihin, eli olla samalla kannalla, jos ulkomaalainen kirjoittaa suomea väärin? Kyse on enemmänkin siitä suomalaisten kovasta itsekritiikistä itseään ja muita maanmiehiään kohtaan. Jokaisesta pikkuvirheestä rokotetaan ja pidetään todella nolona, jos sattuu virheitä englannin kielellä. Mutta sitten kun joku ulkomaalainen puhuu suomea edes vähän sinnepäin, niin annetaan anteeksi hyvinkin räikeät virheet ja ollaan hyvillään siitä, että joku on vaivautunut opiskelemaan edes auttavasti suomea. Tämä asenne tässä asiassa kyllä häiritsee. Miksei oltaisi samalla tavalla kannustavia englantia opettelevia maanmiehiä kohtaan, kuin mitä suomea opiskelevia ulkomaalaisia.

   Lainaa

  27. Tulos: +3 (13 ääntä)
   suomi hyvä 10: Toi Ronjan väläys on vähän sama kun joku vuosi oli semmonen jossa joku mietti, että jos nahka tehdään eläimen vuodista niin mitä se vuodi on. Ku joku vastas, että se on tavallaan eläimen ihoa niin tää oli ihan järkyttyny että miksei tuotteissa ole varoitusta, että sisältää kuolleiden eläinten ihoa.
   Itse asiassa Ronjan päivitys oli nokkela. Esittää tyhmää, jotta saisi jonkun selittämään alentuvasti, että kyse on kuromisesta. Tämän jälkeen voi aiheellisesti kysyä, että mitäs se "kurominen" sitten tarkoittaa, jolloin vastaaja joko tajuaa erheensä tai jatkaa alentuvaa selittelyään, joka osoittautuu virheelliseksi. Kurominen kun tarkoittaa aivan muuta kuin kurkottaminen, jonka käskymuoto siis kuuluisi "älä kurkota!".

   Lainaa

  28. Tulos: +5 (9 ääntä)
   erwe: Kurominen vai olisiko sittenkin kurottaminen. jaa a
   Kurottaa on kuromisesta johdettu kausatiivi. Samoin kuin esim. juosta/juoksuttaa.

   Lainaa

  29. Tulos: -4 (8 ääntä)
   Aaaaaaaw, Declan <3

   Lainaa

  30. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Sinällään minun mielestäni kurominen ja kurkottaminen ovat kyllä jollain tasolla hyvin lähellä toisiaan. Kai kuromista käytetään lähinnä tilanteissa kuten: "kuroo välimatkan umpeen", jolloin kurkottaminen on lähinnä tähän tarkoitukseen käytetty verbi. kurkottaessa kun itsellä ainakin tulee kurottua oman käden ja tavoiteltavan esineen välimatkaa umpeen. tästä tulee mieleen yleisnimi kurottaja, jonka googlettamalla löytää liudan koneita jotka on tehty tähän tarkoitukseen tavarankäsittelyssä. kertoo jotain kommentoijien pilkunviilauksen määrästä kun takerrutaan näinkin merkittävään kielipoliittiseen erheeseen.

   Lainaa

  31. Tulos: +4 (14 ääntä)
   J: Pointtina nyt olikin se, että täällä on sivuittain “Osataan enkkuu” -mokia, joissa ihmiset lyödään maahan jopa yhden kirjoitusvirheen takia. Facepalmataan ja päivitellään, että miksi pitää kirjoittaa englanniksi jos ei kerta osaa. Miksi siis samaa ei sovelleta muihin, eli olla samalla kannalla, jos ulkomaalainen kirjoittaa suomea väärin? Kyse on enemmänkin siitä suomalaisten kovasta itsekritiikistä itseään ja muita maanmiehiään kohtaan. Jokaisesta pikkuvirheestä rokotetaan ja pidetään todella nolona, jos sattuu virheitä englannin kielellä. Mutta sitten kun joku ulkomaalainen puhuu suomea edes vähän sinnepäin, niin annetaan anteeksi hyvinkin räikeät virheet ja ollaan hyvillään siitä, että joku on vaivautunut opiskelemaan edes auttavasti suomea. Tämä asenne tässä asiassa kyllä häiritsee. Miksei oltaisi samalla tavalla kannustavia englantia opettelevia maanmiehiä kohtaan, kuin mitä suomea opiskelevia ulkomaalaisia.
   Erona on se, että Suomessa opetetaan kaikille pitkää englantia kaikissa koulutuksissa peruskoulusta lähtien ja sitä tulee joka päivä vastaan, sitä käytetään ahkerasti. Skotlannissa suomen kieli ei kuulu opetussuunnitelmaan eikä sitä tule päivittäin vastaan, hyvä jos ollenkaan. Suomen kieli on myös _merkittävästi_ vaikeampi oppia kuin englanti. Nämä kaikki yhdistettynä ja otettuna huomioon annettakoon Deckersille "anteeksi", ettei osaa puhua täydellistä suomea. Ainoita harvoja tapoja, joilla hän voi kieltä käyttää ja siten harjaantua, on puhua suomalaisille kavereilleen Facebookissa.

   Lainaa

  32. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Deckers on mun idoli

   Lainaa

  33. Tulos: -8 (10 ääntä)
   Naiset on kyllä outoja olentoja. Kun suomalainen puhuu englantia huonosti niin lynkataan, että minkälainen juntti tuokin on. Menisi kouluun. Sitten kun ulkomaalainen tulee suomeen niin kaikki paskat jutut on niin pirun hauskoja ja pipari kosteana kuunnellaan mitä hauskaa se sanoisi.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kurkottaa, suomi, kurottaa, vitsi, mustikka