Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 80

Kolme naista, kaksi laukkua ja yksi kyllästynyt aviomies.
Suurenna näkymä
Kirpputorin löytöjä, osa 80

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 51 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. hörppäsymake 7.10.2014 1:14
   Tulos: +236 (334 ääntä)
   en tiiä johtuuko siitä että kello on 1:15 että repesin pahasti tolle Ninan kommentille.

   Lainaa

  2. Tulos: -7 (291 ääntä)
   Yllä oleva laukku on kyllä aika hirvee.

   Lainaa

  3. Tulos: +368 (508 ääntä)
   Hyvä Harri! En kyllä ymmärrä, miksi noita veskoja pitää haalia miljoonia ja sitten kuitenkin käytetään sitä yhtä ja samaa...

   Lainaa

  4. Tulos: +834 (880 ääntä)
   Keinonahkaa tuo on eikä mitään hirvee.

   Lainaa

  5. Tulos: +53 (65 ääntä)
   Vai että kipputori tänään :-)

   Lainaa

  6. Tulos: +179 (197 ääntä)
   Aamukahvin ääressä kelpaa hajoilla aviomiehen kommentille! :D

   Lainaa

  7. Tulos: +250 (352 ääntä)
   Nyt jumalauta loppuu se "enään" sanan käyttäminen....

   Lainaa

  8. Tulos: +153 (225 ääntä)
   Jos sanot tai kirjoitat vielä kerran "enään", lyön sua nenään.

   Lainaa

  9. Tulos: +72 (134 ääntä)
   Harrin kommentti oli muuten hyvä, mutta "enään".. Opetelkee puhumaan perkele! :D

   Lainaa

  10. Tulos: -171 (213 ääntä)
   hekomopo: Harrin kommentti oli muuten hyvä, mutta “enään”.. Opetelkee puhumaan perkele!
   ihan suomeehan se on?

   Lainaa

  11. Tulos: +33 (95 ääntä)
   Moka oli tuo "enääN", jos ette tajunneet.

   Lainaa

  12. Tulos: +85 (121 ääntä)
   Galaki: Nyt jumalauta loppuu se “enään” sanan käyttäminen….
   Juuri niin! Enää-sanan oikeinkirjoituksesta voisi tehdä tietoiskun vaikka Ylen uutisiin ja Hesarin etusivulle jonain päivänä niin tulisi kerralla selväksi kaikille.

   Lainaa

  13. Tulos: -71 (187 ääntä)
   Semmosen tietoiskun vois myös kasata että aika harvaa kiinnostaa tuo kiukuttelu enään -sanan käytöstä ja kysyttäessä suurin osa ehkä kehottaisi hankkimaan elämän. "Enään" on puhekielinen ilmaisu. Ei teistä ruikuttajista kukaan mitään kirjakieltä puhu itsekään.

   Lainaa

  14. Tulos: +82 (128 ääntä)
   Pst. "Enään" ei ainakaan tässä kolkassa Suomea kuulu edes puhekieleen. Kyllä täällä sanotaan ihan "enää." Enpä tiedä, että miten muualla, mutta täällä tuo kommenttisi ei ainakaan päde.

   Lainaa

  15. Tulos: -26 (90 ääntä)
   Joo siis kyllähän se näin on et kaikkien pitäs alkaa panostaa tohon kirjottamiseensa sen verran, ettei tää pieni ihmisryhmä jota häiritsee tämä ylimääränen N kirjain jossakin sanassa tarvis alkaa repii hiuksiaan päästä jos joku sitä perkule käyttää. Pitäsköhän sitä oikein jotain adressia alkaa kehittelemään että saatais jotain oikeudenmukasuutta teille tähän asiaan?? Eihän ihmistä voi asettaa siihen tilanteeseen ettei netissä voi mitään lukea turvallisesti ilman et tarvii pelätä törmäävänsä isoo pelottavaan "ännään" tai muihin vastaaviin tapauksiin...

   Lainaa

  16. Tulos: -25 (67 ääntä)
   Aliiine: Pst. “Enään” ei ainakaan tässä kolkassa Suomea kuulu edes puhekieleen. Kyllä täällä sanotaan ihan “enää.” Enpä tiedä, että miten muualla, mutta täällä tuo kommenttisi ei ainakaan päde.
   Voep hyvin olla että siinä teidän "kolkassa" niin ei sanota. Sekö sitten loogisesti johtaa siihen että ihmisten pitää kiukkuilla kun joku sitä ännää käyttää? -enkä tarkoittanut että se olisi joku aluesidonnainen tunnuksenomainen murresana vaan että on ylipäätään melko tavallista esim netissä sanoa "enään". Pitää olla pään sisäisen järjestyksen aika pienestä kiinni että tunnetaan tarvetta reagoida kiukunsävyisesti sanan väärinkirjoitukseen, mikä ei minusta ole niiden vastuulla jotka niitä VÄÄRIÄ SANOJA käyttävät.

   Lainaa

  17. get rekt m8 7.10.2014 11:01
   Tulos: +9 (79 ääntä)
   Galaki: Nyt jumalauta loppuu se “enään” sanan käyttäminen….
   enään. Now cry me a river, baby!

   Lainaa

  18. Hörhöjä kaikkialla 7.10.2014 11:34
   Tulos: -34 (54 ääntä)
   Mitä jotkut akat näkevät laukuissa? Useat kenkäparit ymmärrän, mutta miksi ei yksi laukku riitä?

   Lainaa

  19. Tulos: 0 (28 ääntä)
   Saa olla Annan naama kyllä aika hirveä, jos on kerran yhtä hirveä kuin tuo laukku.

   Lainaa

  20. laukkufriikki 7.10.2014 12:23
   Tulos: 0 (50 ääntä)
   Mun mielestä ihana toi mintunvihree laukku, av, varaan, mulle toi ;), naisella ei koskaan ole liikaa laukkuja, täytyy olla joka väriä jota vaatteistaankin löytyy ♡! Toi miehen kommentti vois hyvin olla vaikka mun oman kullan ;)

   Lainaa

  21. Tulos: +1 (11 ääntä)
   Miarez_93: Hyvä Harri! En kyllä ymmärrä, miksi noita veskoja pitää haalia miljoonia ja sitten kuitenkin käytetään sitä yhtä ja samaa…
   Vähän sama homma oli ex-muijan kanssa kenkien suhteen.

   Lainaa

  22. Tulos: +65 (79 ääntä)
   Miarez_93: Hyvä Harri! En kyllä ymmärrä, miksi noita veskoja pitää haalia miljoonia ja sitten kuitenkin käytetään sitä yhtä ja samaa…
   Miksi tyytyä yhteen tyhmään ja rumaan Harriin, kun miehiä on maailmassa 3,5 miljardia?

   Lainaa

  23. Tulos: -10 (52 ääntä)
   Enään. Tervetuloa vaan kiihkoilijat löymään nenään. Ja samalla kertokaa muillekin mitä elämässä pitää tehdä, jotta pääsee tilanteeseen missä yksi n-kirjain tuntuu noin isolta ongelmalta.

   Lainaa

  24. Kielihellapoliisi 7.10.2014 14:19
   Tulos: -10 (34 ääntä)
   Enään en pidä minään. Aliiine et al: jos teidän kolkassa ei käytetä joitakin sanoja, se ei tarkoita että meidän kolkassakaan ei käytettäisi (ja vice versa). Käytetäänkö teillä sanoja "römppönen", "rollia" tai "hättyyttää"? Entä "eosta" tai "eestää"? Meillä käytetään. Vieläkin ja edelleen, vaan enään ei käytetä sanoja kuten "äppö", ainakaan usein.

   Lainaa

  25. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Kipputorin löytöjä! :D Diggaan otsikosta.

   Lainaa

  26. Tulos: -6 (26 ääntä)
   Enään.

   Lainaa

  27. Tulos: +38 (46 ääntä)
   Hörhöjä kaikkialla: Mitä jotkut akat näkevät laukuissa? Useat kenkäparit ymmärrän, mutta miksi ei yksi laukku riitä?
   Mini, pieni, keskikokoinen ja iso. Keskikokoiseen mahtuu läppäri, isoon jo viikonlopun romut, pieni on kätevin kantaa, miniin ei saa kuin matkakortin ja nenäliinan mutta käy jos muuta ei tarvita. Olisin luullut että jokaisella on useampi laukku mutta roudaat bussilippua matkalaukussa?

   Lainaa

  28. Tulos: +11 (19 ääntä)
   Daa Daa: Joo siis kyllähän se näin on et kaikkien pitäs alkaa panostaa tohon kirjottamiseensa sen verran, ettei tää pieni ihmisryhmä jota häiritsee tämä ylimääränen N kirjain jossakin sanassa tarvis alkaa repii hiuksiaan päästä jos joku sitä perkule käyttää. Pitäsköhän sitä oikein jotain adressia alkaa kehittelemään että saatais jotain oikeudenmukasuutta teille tähän asiaan?? Eihän ihmistä voi asettaa siihen tilanteeseen ettei netissä voi mitään lukea turvallisesti ilman et tarvii pelätä törmäävänsä isoo pelottavaan “ännään” tai muihin vastaaviin tapauksiin…
   Oi, kyllä pitäisi. Laitetaanpa korvan taakse.

   Lainaa

  29. Grammarit kuntoon 7.10.2014 16:23
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   kipputorin löytöjä.... ;)

   Lainaa

  30. Tulos: -17 (23 ääntä)
   Sannni: Mini, pieni, keskikokoinen ja iso. Keskikokoiseen mahtuu läppäri, isoon jo viikonlopun romut, pieni on kätevin kantaa, miniin ei saa kuin matkakortin ja nenäliinan mutta käy jos muuta ei tarvita. Olisin luullut että jokaisella on useampi laukku mutta roudaat bussilippua matkalaukussa?
   Nenäliina ja matkakortti mahtuvat ainakin omaan lompakkoon oikein näppärästi.

   Lainaa

  31. Tulos: -9 (15 ääntä)
   Kirputin: Juuri niin! Enää-sanan oikeinkirjoituksesta voisi tehdä tietoiskun vaikka Ylen uutisiin ja Hesarin etusivulle jonain päivänä niin tulisi kerralla selväksi kaikille.
   Juuri niin! Ja nyt ku asiantuntijoita on paikalla niin kirjotetaanko sielä vai siellä? Entä täälä vai täällä?

   Lainaa

  32. Tulos: +12 (30 ääntä)
   Hirveä hermoilu täällä tuosta enää/enään sanasta, ja kaikki jotka sanovat ettei hätä ole tämän näköinen saavat lähinnä miinusta. Kuitenkin kun joku vuosi sitten joku puhui mokassaan Sörkästä ja minä kurja huomautin, että Sörkka olisi oikeampi muoto, sai koko viestiketju totaalislaagin ettei tuollaisella ole väliä. Mutta niinhän se on, että stadilaiset on aina väärässä kun muilta kysytään, mutta auta armia jos yrittää takaisin sanoa. :) Näihin kuviin ja tunnelmiin jään miinuksia odottelemaan

   Lainaa

  33. Tulos: -2 (28 ääntä)
   Mutta siis ihan oikeastihan enään on länsisuomalaista puhekieltä (jota myös etelässä muuttovirtojen takia kuulee) -> fbssä käytetään usein puhekieltä -> alkup komnentoija ei ole väärässä, vaan kirjoittaa omalla puhekielellään aivan kuten aika moni muukin. "Mä varaan ton" on aivan yhtä oikein ja väärin kuin "Sä ei kyllä varaa enään yhtään mitään", mutta vaan jälkimmäisestä täällä hermoillaan.

   Lainaa

  34. Ei enää enään 7.10.2014 20:53
   Tulos: +2 (38 ääntä)
   Valitettavasti vaan se, kirjottaako ihminen sanan "enää" vai "enään", kertoo yleensä ihmisen älykkyys- ja koulutustasosta. Sivistyneet ihmiset osaavat kirjoittaa sanan oikein.

   Lainaa

  35. Tulos: -2 (16 ääntä)
   Ihmiset toisinaan, ainakin Tampereen seudulla, kuulostavat siltä kuin sanoisivat "enään", koska se terävä lopetus ei välttämättä sovi suuhun. Sen sijaan kirjoittaessa on erittäin helppo jättää ylimääräinen n pois, joten miksi sitä pitää käyttää jos kerran tietää ettei sanaa kirjoiteta niin?

   Lainaa

  36. Tulos: +10 (20 ääntä)
   En itse naisena ymmärrä miks kenkiä tai laukkuja pitää olla se sata kappaletta?! Vai oonko mä synnytyksessä pudonnut päälleni kun en ymmärrä sitä asiaa? Tiedä häntä. Pärjään aika mainiosti yhdella laukulla ja muutamalla kenkäparilla.

   Lainaa

  37. Tulos: +9 (17 ääntä)
   Ja oikeasti fiksujen ihmisten ei tarvitse näyttää sivistystään teennäisellä kirjoitustavallaan vaan he ymmärtävät viestinnän monivivahteisuuden ja osaavat soveltaa puhe- ja kirjoitustyyliä. Eli kirpputorilla puhekieli on ihan okei.

   Lainaa

  38. Tulos: +12 (14 ääntä)
   nors: Juuri niin! Ja nyt ku asiantuntijoita on paikalla niin kirjotetaanko sielä vai siellä? Entä täälä vai täällä?
   No no siellä ja täällä, herranjestas sentään.

   Lainaa

  39. Tulos: -3 (11 ääntä)
   Jaha, kaikki suomen kieliopipoliisit ovat kerääntyneet tähän mokaan... asia selviö...

   Lainaa

  40. Tulos: +6 (30 ääntä)
   irene: Ja oikeasti fiksujen ihmisten ei tarvitse näyttää sivistystään teennäisellä kirjoitustavallaan vaan he ymmärtävät viestinnän monivivahteisuuden ja osaavat soveltaa puhe- ja kirjoitustyyliä. Eli kirpputorilla puhekieli on ihan okei.
   On eri kirjoittaa puhekielisesti esimerkiksi "mä" ja kirjoittaa sanat yksiselitteisesti väärin kuten "enään". Kohta joku väittää, että on ok kirjoittaa "tännekkin" tai "sydämmen". Ei ole, vaikka puhuttuna noissa sanoissa se ylimääräinen konsonantti kuuluisikin omassa puhetavassa. Asia ei ole maailman suurin, mutta eipä tuollaisten yksinkertaisten oikeinkirjoitusknoppien opettelukaan ole iso vaiva suomea puhuville.

   Lainaa

  41. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Ja lisää tulee laukkuja. :)

   Lainaa

  42. Tulos: -5 (19 ääntä)
   Ja mitä kirjottamiseen tulee ni näyttää tääläkin okevan noita saatanan pikkusielusia lapatossuja joilla ei oo muuta virkaa ku inistä siitä miten joku kirjottaa.

   Lainaa

  43. Tulos: +15 (19 ääntä)
   mitäs helvettiä se Harrille kuuluu mitä hänen vaimonsa omilla rahoillaan ostaa?

   Lainaa

  44. Tulos: -4 (22 ääntä)
   Vitun maailmanparantajat ku puuttuu joka saatanan pieneen 'kirjoitusvirheeseen' . Ei saatana ku voi elämä olla jollakin niin vitun pienestä kiinni. NNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

   Lainaa

  45. Tulos: -2 (22 ääntä)
   Mun mielestä näistä kommenteista sa hauskemman mokan. Ei jooko enään valiteta siintä et miten ketäkin kirjoittaa...

   Lainaa

  46. Tulos: +7 (17 ääntä)
   Monissa osissa Suomea sanotaan murteellisesti "enään". Aleksis Kivi kirjoitti niin myös, mokomakin. :-D Oulussa sanotaan peräti "ennään".

   Lainaa

  47. Kielipoliisi 9.10.2014 14:53
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Banaani: Voep hyvin olla että siinä teidän “kolkassa” niin ei sanota. Sekö sitten loogisesti johtaa siihen että ihmisten pitää kiukkuilla kun joku sitä ännää käyttää?-enkä tarkoittanut että se olisi joku aluesidonnainen tunnuksenomainen murresana vaan että on ylipäätään melko tavallista esim netissä sanoa “enään”. Pitää olla pään sisäisen järjestyksen aika pienestä kiinni että tunnetaan tarvetta reagoida kiukunsävyisesti sanan väärinkirjoitukseen, mikä ei minusta ole niiden vastuulla jotka niitä VÄÄRIÄ SANOJA käyttävät.
   Kenen vastuulla sitten on oikeinkirjoitus jos ei kirjoittajan? Itseäni häiritsee eniten ihmisten sanojen väärinkirjoittaminen, yhdysanojen osaamattomuus sekä välimerkkien väärinkäyttö. Ne tekevät tekstistä varsin raskaslukuista..

   Lainaa

  48. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Miarez_93: Hyvä Harri! En kyllä ymmärrä, miksi noita veskoja pitää haalia miljoonia ja sitten kuitenkin käytetään sitä yhtä ja samaa…
   http://www.troll.me/images/alien-guy-from-history-channel/women.jpg

   Lainaa

  49. Tulos: -5 (9 ääntä)
   Galaki: Nyt jumalauta loppuu se “enään” sanan käyttäminen…. Koskaan kuullu murteista? puhekielestä? tämähän ei ole mitään esseen kirjottamista vaan nykyisin käytettävää kommunikaatio muotoa netissä joka muodostaa jokaiselle ihmiselle ominaisen kirjoitus kielen. kun tämä on nykyään juttelua sanoilla, eikä kirjeiden kirjoittamista ;D

   Lainaa

  50. Tulos: -1 (3 ääntä)
   en oo oikee ikinä ymmärtäny miks "enään" triggeröi ihmisiä niin helvetisti. eihän tuo nyt niiiin kauhee virhe ole

   Lainaa

  51. Tulos: 0 (0 ääntä)
   normiton: mitä elämässä pitää tehdä, jotta pääsee tilanteeseen missä yksi n-kirjain tuntuu noin isolta ongelmalta.
   Saada päättötodistus peruskoulusta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kirpputori, kirppis, kirppari, laukku, kuva, mies, vaimo, aviomies, ruma