Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Totuudenmukainen tulos

Kuinka luotettavia ovat netin ÄO-testit? Ainakin tämä näyttää pitävän paikkansa!
Totuudenmukainen tulos

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 44 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +738 (784 ääntä)
      Uskomattoman moni muuten kirjoittaa ÄÖ. Ja liikaa runescapea pelattu jos täydet 99?

      Lainaa

    2. Tulos: +501 (515 ääntä)
      Eipä tähän voi muuta sanoa kuin "haha" :D

      Lainaa

    3. Tulos: +164 (248 ääntä)
      Häpeen täällä ihan koko ihmiskunnan puolesta.

      Lainaa

    4. Tulos: -31 (267 ääntä)
      Mutta sympaattisuustestistä Jenni sai täydet 100 pistettä. Onnea, Jenni! :)

      Lainaa

    5. Tulos: -51 (67 ääntä)
      HAAHAAHAA, tosi hjyvä juttu

      Lainaa

    6. Tulos: +359 (383 ääntä)
      Luotan täysin netin ÄO-testeihin. Ne on maailmanluokan psykologien kehittämiä testejä, jotta ne olisi mahdollista suorittaa missä olosuhteissa tahansa. Tulokset ovat aina 100% varmoja. Jos saat tulokseksi yli 100, kuten minä, niin testi on tehtävä uudestaan, koska 100 on aina kaikessa ne täydet pisteet. Paitsi ala-asteella pitää saada 24/24.

      Lainaa

    7. Tulos: +177 (203 ääntä)
      Jennillä on varmasti korkea älykkyysosa- tai siis älykkyysösamäärä.

      Lainaa

    8. Tulos: +281 (285 ääntä)
      Niin...... Ei se nettitesti tainnut ihan metsään mennä.

      Lainaa

    9. Tulos: -164 (200 ääntä)
      kyllä ne aika oikiaan monesti ossuu. minä ainaki sain mensan testistä jotai paremman ko 98% väestöstä ja oon aika fiksu :3

      Lainaa

    10. Tulos: +137 (153 ääntä)
      Ei helvetti.. Miks joku tekee äo-testin, jos ei edes tiedä, mikä ÄO on.

      Lainaa

    11. Tulos: +163 (221 ääntä)
      99 :'D En yhtään ihmettele että alle keskiarvon. Itekin tein joskus mensan testin, tulos oli 132 mutta eipä ne niin tarkkoja oikeasti ole, ja sitä paitsi älykkyys on laaja käsite.

      Lainaa

    12. Tulos: +33 (45 ääntä)
      "Kuinka päteviä noi ÄlykkyysÖsamäärä testit on?" ... No vissiin suhteellisen, kun menee kirjoituskin päin pershettä... Suurimmalla osalla.. Aina.. :)

      Lainaa

    13. Tulos: -4 (54 ääntä)
      ihminen: Ei helvetti.. Miks joku tekee äo-testin, jos ei edes tiedä, mikä ÄO on.
      Eiköhä se perusidea ole aika selvä jokaselle. Ei tosta tarinan neidistä mulle ainakaa jääny käsitystä, että olisi ihan hakoteillä?

      Lainaa

    14. Tulos: +44 (46 ääntä)
      Näköjään hyvin päteviä :D

      Lainaa

    15. Tulos: +112 (114 ääntä)
      karo: kyllä ne aika oikiaan monesti ossuu. minä ainaki sain mensan testistä jotai paremman ko 98% väestöstä ja oon aika fiksu :3
      nii mäki ja oon kaikkee muuta ku fiksu.

      Lainaa

    16. maailman älykkäin (no olen olen) 29.7.2014 8:18
      Tulos: +244 (264 ääntä)
      Voiko Mensan testin tehdä nykyään netissä? Ennen ainakin sen pystyi tekemään vain maksusta Mensan järjestämässä tilaisuudessa. No joo, itsehän tein joskus netissä älykkyystestin, josta sanottiin, että vastaa Mensan testiä. Sain tulokseksi 174. Sen koommin en ole tehnyt älykkyystestejä, sillä haluan uskoa olevani yksi maailman älykkäimmistä ihmisistä. Olisi musertavaa saada toisesta testistä toisenlainen tulos.

      Lainaa

    17. Tulos: +124 (136 ääntä)
      maailman älykkäin (no olen olen): Voiko Mensan testin tehdä nykyään netissä?
      jonku koeversion joo. kaikki saa siit jonku "oot huippuälykäs" ja sit ne fiksuimmat ryntää tekeen heti sen maksullisen testin ja "oho en ollukkaa".

      Lainaa

    18. Tulos: +46 (50 ääntä)
      Olipa sentään äÖ suurempi kuin kengännumero.

      Lainaa

    19. Tulos: +26 (74 ääntä)
      100 pistettä on väestön keskiarvo, joten 99 jää sen alapuolelle. Vuorigorilloista fiksuimmat yltävät 75 pisteeseen ja ylioppilastutkinnon läpäisee kiikun kaakun sadalla kymmenellä.

      Lainaa

    20. yli opisto hörho 29.7.2014 9:58
      Tulos: +16 (24 ääntä)
      Taisi olla hyvinkin totuudenmukainen tulos sitten.

      Lainaa

    21. Tulos: +39 (57 ääntä)
      Juu: Häpeen täällä ihan koko ihmiskunnan puolesta.
      Pienet on sunkin murheet

      Lainaa

    22. netin testit 29.7.2014 10:55
      Tulos: +24 (34 ääntä)
      maailman älykkäin (no olen olen): Voiko Mensan testin tehdä nykyään netissä? Ennen ainakin sen pystyi tekemään vain maksusta Mensan järjestämässä tilaisuudessa. No joo, itsehän tein joskus netissä älykkyystestin, josta sanottiin, että vastaa Mensan testiä. Sain tulokseksi 174. Sen koommin en ole tehnyt älykkyystestejä, sillä haluan uskoa olevani yksi maailman älykkäimmistä ihmisistä. Olisi musertavaa saada toisesta testistä toisenlainen tulos.
      Netissä saa tehtyä Mensan suuntaa antavan testin oikea testi maksaa jotain 40€ ja tehdään jossain erityisessä paikassa. Ja pitää huomioida, että edes se mensan testi ei huomioi kaikkia älykkyyden osa-alueita ja ettei sen alkuperäinen tarkoitus ollut laittaa ihmisiä älykkyysjärjestykseen. Ja kerran kun tuon suuntaa antavan tuloksia täällä jaetaan niin itse sain 129 pistettä.

      Lainaa

    23. Tulos: -20 (34 ääntä)
      Minä oon löytäny kaks suomen kielistä testiä netistä. Toinen ei kerro tulosta jos alle 120 ja toisessa saa 120 vaikka vastaa jokaiseen väärin. Jotenka tämä juttu on fake and gay.

      Lainaa

    24. Tulos: +12 (42 ääntä)
      Itse myös tuon Mensan suuntaa antavan testin tehnyt ja sain muistaakseni jotain 133, kun maximi tais olla jotain 146(?). Tässä netissä olevassa testissä on muistaakseni 10 kysymystä vähemmän kuin oikeassa testissä ja 5 minuuttia enemmän aikaa. Itselleni muodostui ongelmaksi se että aika loppui kesken, joten vaikka tuosta testistä selvisinkin hyvällä tuloksella niin en todennäköisesti ajanpuitteissa silti saisi tarpeeksi pisteitä oikeassa testissä mensaan pääsyyn, toki jos aikaa olisi 10 minuuttia enemmän niin sitten ehkä, nämä aivot eivät toimi vain tarpeeksi nopeasti, eikä asiaa varmaan helpottaisi siellä testissä se kauhea stressi siitä ajan loppumisesta. Onneksi Jenni sai täydet pisteet, se lohduttaa.

      Lainaa

    25. Tulos: +96 (100 ääntä)
      karo: kyllä ne aika oikiaan monesti ossuu. minä ainaki sain mensan testistä jotai paremman ko 98% väestöstä ja oon aika fiksu :3
      Joo mäkin oon fiksumpi kun 98% väestöstä ja oon voittanu iPadin 50 kertaa kun oon ollu miljoonas youtube kävijä ja mun ÄO on isompi kun rihannalla ja osaan laskee monta kolmioo kuvassa. Kiva kun noitten mainosten tilalla on noita älykkyystestejä :)

      Lainaa

    26. Tulos: +20 (46 ääntä)
      karo: kyllä ne aika oikiaan monesti ossuu. minä ainaki sain mensan testistä jotai paremman ko 98% väestöstä ja oon aika fiksu :3
      Fiksuuttakin on monenlaista. Sosiaalisesti ja tunne-älyllisesti fiksu ei välttämättä ole sitten näissä ÄO testeissä niin fiksu, vaikka juurikin tuollainen sosiaalinen älykkyys on se, mitä usein normielämässä eniten arvostetaan. Esimerkiksi puhut jollekin ihmiselle, hän osaa kuunnella, eläytyä tilanteeseesi, ymmärtää ja tietää mitä sanoa tai puhua. Tällöin hän on fiksu ja sanomme ystävillemme "hänen kanssaan on kiva jutella, hän on mukava ja fiksu!". Sen sijaan ÄO testeissä kuka tahansa autisti tai sosiaalisesti rajoittunut valkoroska, pedofiili, murhaaja ym voi olla testin mukaan älykäs. Mensan nettitesti on sellainen leikkitesti, jonka maksimipistemääräkin on vain 135 ja siinä annetaan turhaa toivoa ihmisille, jotta tulisivat tekemään testiä ja maksaisivat siitä sen 40euroa kun kuvittelevat nettitestin perusteella pääsevänsä helposti mensaan. Oikeastaan ei Mensan testikään sitten paljoa sen vaikeampi ole. Sen takia testin läpäisseistä iso osa tajuaakin minkälaisesta potaskasta on kyse kun puhutaan älykkäistä ihmisistä ja mensalaisista. Ihan normaaleita taulapäitä siellä on. Itsekin testin tehneenä ja sisään päässeenä en pidä kyllä yhtään minään koko hommaa.

      Lainaa

    27. Tulos: +11 (17 ääntä)
      Jotkut ihmiset ei vain ymmärrä, miten nämä testit toimii. Kaveri oli tehnyt saman testin 10 kertaa ja laskenut niiden keskiarvon. Oli sitten hirveän ylpeä tuloksestaan.

      Lainaa

    28. Tulos: +21 (23 ääntä)
      Pakko sanoa, että on aivan turha puhua älykkyysosamäärästä pisteinä, jos ei samalla mainitse pisteytyksen keskiarvoa ja -hajontaa. Keskiarvo testeissä yleensä on 100, mutta keskihajonta voi vaihdella testin mukaan. Mensa käyttää keskihajonnalle nykyään arvoa 15. Tällöin jäseneetyyn vaadittava älykkyysosamäärä (yli kaksi keskihajontaa yli keskiarvon) on 130, eli korkeampi kuin 98 %:lla vertailuryhmästä. Toisenlaisessa testissä keskihajonta saattaa olla esim. 24, jolloin arvo 148 vastaa arvoa 130, kun keskihajonta on 15. Nettitestien arvostelu perustuu yksinkertaisesti oikeiden vastausten osuuteen kaikista kysymyksistä. Mensan oikeat testit tarkistaa psykologi, jolla on ehkä paremmat arviontityökalut käytettävissä. Testien luotettavuudesta ja ainakaan niiden merkityksestä ihmiselämään en lähtisi turhia spekuloimaan.

      Lainaa

    29. Tulos: +47 (53 ääntä)
      M: 100 pistettä on väestön keskiarvo, joten 99 jää sen alapuolelle. Vuorigorilloista fiksuimmat yltävät 75 pisteeseen ja ylioppilastutkinnon läpäisee kiikun kaakun sadalla kymmenellä.
      Ylioppilastutkinnon läpäisee pienellä yrityksellä kuka tahansa, jonka älykkyysosamäärä on yli 85. Siis normaalin rajoissa. Ylioppilastutkinnossa ei juurikaan ainakaan minun aikanani mitattu älyä, vaan muistia.

      Lainaa

    30. Tulos: +38 (40 ääntä)
      Bethos: 99 :’D En yhtään ihmettele että alle keskiarvon. Itekin tein joskus mensan testin, tulos oli 132 mutta eipä ne niin tarkkoja oikeasti ole, ja sitä paitsi älykkyys on laaja käsite.
      Kokonaisen pisteen alle keskiarvon. Totuushan kuitenkin on, että äo-testeissä pärjääminen ei välttämättä tarkoita että olisi viisas, se tarkoittaa ainoastaan että on hyvä äo-testeissä.

      Lainaa

    31. Tulos: -22 (26 ääntä)
      Vaikka testin laatimisen aikaan keskimääräinen tulos oli 100, nykyään se on n. 120, koska ihmisten koulutustaso on noussut. Mä oon tehny huvikseni joitakin testejä, ja melkein aina tulos on 146-148.

      Lainaa

    32. Tulos: +8 (10 ääntä)
      mä sain 113 ja oon muka älykkäämpi ku 80% väestöst et siit voi päätellä jotai. naurunaama

      Lainaa

    33. Tulos: +20 (28 ääntä)
      Kaikillehan nuo nettitestit lupaavat loistavaa älykkyyttä ellei suoranaista neroutta; itsekin olen kuulemma Einsteinin tasoa mutta suhteellisuusteoria on kyllä keksimättä... Silti tuo "melkein täydet" on kyllä vähän surullinen; tapasin kerran tytön jota koulussa testailtiin että saataisiin selville paljonko erityisopetusta tarvitsi; oli tosi tyytyväinen että oli "saanut melkein ysin" eli siis 80+ sadasta. Ei siinä voinut muuta kuin taputtaa olkapäälle ja rohkaista että tosi hyvä. Tietysti jos Mensasta on jollekin huvia niin hyvä heille, mutta tuntuu vähän että tämä on numero jolla hitaampia oppijoita (jotka ovat joskus hyvinkin hyviä tyyppejä) voidaan halventaa ja jota heiluttamalla kaikki sosiaalisesti pieleenkehittyneet mielellään todistavat trollailujensa oikeellisuutta netissä (voisinhan itsekin väittää lonkalta ÄOkseni 199 ja miten tarkistaisitte?). Ei siis ehkä kovin hyödyllinen numero.

      Lainaa

    34. Tulos: +3 (11 ääntä)
      Poliisi: Uskomattoman moni muuten kirjoittaa ÄÖ. Ja liikaa runescapea pelattu jos täydet 99?
      Ihmettelen usein että mikä tämä älykkyysösämäärä on mistä monet puhuu.

      Lainaa

    35. Tulos: -5 (21 ääntä)
      Ihan hyvin se mensan nettitesti antaa suuntaa, ei se mikään 'kusetus' ole saada ihmisiä viralliseen testiin. Näistä uusista testeistä nettitesti antoi 138, ja varsinainen testi 137, tosin tietenkin oikea testi on monilla varmaan aika paljon psyykkaavampi kokemus kuin hätäinen nettitesti. Kiki, väärin. Kyseessä ei ole keskimääräinen tulos, vaan normaalijakauman kiinteä keskiarvo. ssss, nyt ei puhuta facebookin testeistä .. :) M, ei liity tosiaan millään muotoa ylioppilastutkintoon, jossa tarvitaan vain ja ainoastaan ennalta opittuja tietoja - päinvastoin kuin ÄO-testeissä.

      Lainaa

    36. Tulos: +11 (25 ääntä)
      Minä vaan: Pakko sanoa, että on aivan turha puhua älykkyysosamäärästä pisteinä, jos ei samalla mainitse pisteytyksen keskiarvoa ja -hajontaa. Keskiarvo testeissä yleensä on 100, mutta keskihajonta voi vaihdella testin mukaan. Mensa käyttää keskihajonnalle nykyään arvoa 15. Tällöin jäsenyyteen vaadittava älykkyysosamäärä (yli kaksi keskihajontaa yli keskiarvon) on 130, eli korkeampi kuin 98 %:lla vertailuryhmästä. Toisenlaisessa testissä keskihajonta saattaa olla esim. 24, jolloin arvo 148 vastaa arvoa 130, kun keskihajonta on 15. Nettitestien arvostelu perustuu yksinkertaisesti oikeiden vastausten osuuteen kaikista kysymyksistä. Mensan oikeat testit tarkistaa psykologi, jolla on ehkä paremmat arviontityökalut käytettävissä. Testien luotettavuudesta ja ainakaan niiden merkityksestä ihmiselämään en lähtisi turhia spekuloimaan.
      Just noin. Itse olen kerran käynyt virallisessa testissä joskus 90-luvulla ja silloin käytettiin vielä 24 pisteen keskihajontaa. En tiedä miksi se muutettiin 15 pisteen keskihajontaan, sekoittaa vaan keskustelua kun suurin osa ei edes tiedä minkä keskihajonnan mukaan arvostelu on tehty. Testi sinällään oli puhtaasti ns. kulttuurivapaa kuviopäättelytesti, joten sillä minkä koulutuksen saanut ihminen sen tarkastaa ei ole merkitystä. Testin yhteydessä sanottiin, että peräti n. puolet testissä kävijöistä ylittää Mensan rajan, joka siis on 2 keskihajontaa. Yksinkertainen selitys asialle on se, että viralliseen testiin tulee etupäässä sellaisia ihmisiä, jotka jo muutoin ovat havainneet olevansa keskimääräistä älykkäämpiä. Satasen äo-keskiarvo on globaali, ja vaikka joidenkin on sitä vaikea myöntää, niin älykkyys vaihtelee eri kansallisuuksien ja etnisten ihmisryhmien välillä. Suomalaisten keskimääräinen älyykkys on reilusti yli 100:n, joten sitä korkeampi arvosana ei välttämättä kerro sitä, että olisit keskimääräistä älykkäämpi *suomalainen*. Ja loppuun on vielä pakko todeta, että älykkyyttä ja viisautta ei tule sekoittaa keskenään. Viisaaksi ihminen tule halutessaan opiskelemalla ja lukemalla, älykkääksi ei tulla vaan synnytään.

      Lainaa

    37. Tulos: +20 (20 ääntä)
      I have no idea. People who boast about their IQ are losers. - Stephen Hawking

      Lainaa

    38. Tulos: +30 (30 ääntä)
      Feissarimokissa kommentoijat on kaikki keskivertoa älykkäämpiä. Jännää

      Lainaa

    39. Tulos: -5 (7 ääntä)
      99/100? Ainoa looginen testi, jonka tulokset eivät ole täysin loogisia :D

      Lainaa

    40. Tulos: +11 (11 ääntä)
      maailman älykkäin (no olen olen): Voiko Mensan testin tehdä nykyään netissä? Ennen ainakin sen pystyi tekemään vain maksusta Mensan järjestämässä tilaisuudessa. No joo, itsehän tein joskus netissä älykkyystestin, josta sanottiin, että vastaa Mensan testiä. Sain tulokseksi 174. Sen koommin en ole tehnyt älykkyystestejä, sillä haluan uskoa olevani yksi maailman älykkäimmistä ihmisistä. Olisi musertavaa saada toisesta testistä toisenlainen tulos.
      Haha mulla on ihan sama syy sille etten tee enää älykkyystestejä. Sain kerran suuntaa-antavasta tulokseksi 163 (olin just lukenut kirjan "Kuinka menestyt älykkyystesteissä" ja halusin kokeilla oppeja käytännössä, hyvinhän ne toimi). Nyt haluan tuudittautua ajatukseen että olen huippuälykäs.

      Lainaa

    41. zinko zanko 2.8.2014 18:41
      Tulos: +9 (13 ääntä)
      Satasen äo-keskiarvo on globaali, ja vaikka joidenkin on sitä vaikea myöntää, niin älykkyys vaihtelee eri kansallisuuksien ja etnisten ihmisryhmien välillä. Suomalaisten keskimääräinen älyykkys on reilusti yli 100:n, joten sitä korkeampi arvosana ei välttämättä kerro sitä, että olisit keskimääräistä älykkäämpi *suomalainen*.
      Suomalaiset sijoittuvat jaetulle 25. sijalle Kanadan ja Tsekkien kanssa, ja keskimääräinen älykkyys on 97. Kärkimaita, joiden keskimääräinen älykkyys on reilusti yli 100:n, eli 103-107 ovat Hong Kong, Etelä-Korea, Japani, Taiwan ja Singapore.

      Lainaa

    42. Tulos: +6 (10 ääntä)
      zinko zanko: Suomalaiset sijoittuvat jaetulle 25. sijalle Kanadan ja Tsekkien kanssa, ja keskimääräinen älykkyys on 97
      Tuo tieto on varmaan Vanhanen/Lynnin tutkimuksesta vuodelta 2002. Samojen herrojen tuoreemmassa tutkimuksessa v.2006 Suomi on jaetulla sijalla 17. äo-keskiarvolla 99. Kummassakin tutkimuksessa ottaa kuitenkin heti silmään se, että keskimääräistä älykkäämpiä kansallisuuksia on kovin vähän, ja niiden yhteinen populaatio jää alle miljardin. Ei tarvitse olla edes Mensan jäsen oivaltaakseen, että tutkimuksen mittariston skaalaus on pielessä tai sitten n. 90% maailman ihmisistä on keskimääräistä vähä-älyisempiä ;-)

      Lainaa

    43. Tulos: +19 (21 ääntä)
      Minä vaan: Pakko sanoa, että on aivan turha puhua älykkyysosamäärästä pisteinä, jos ei samalla mainitse pisteytyksen keskiarvoa ja -hajontaa. Keskiarvo testeissä yleensä on 100, mutta keskihajonta voi vaihdella testin mukaan. Mensa käyttää keskihajonnalle nykyään arvoa 15. Tällöin jäseneetyyn vaadittava älykkyysosamäärä (yli kaksi keskihajontaa yli keskiarvon) on 130, eli korkeampi kuin 98 %:lla vertailuryhmästä. Toisenlaisessa testissä keskihajonta saattaa olla esim. 24, jolloin arvo 148 vastaa arvoa 130, kun keskihajonta on 15. Nettitestien arvostelu perustuu yksinkertaisesti oikeiden vastausten osuuteen kaikista kysymyksistä. Mensan oikeat testit tarkistaa psykologi, jolla on ehkä paremmat arviontityökalut käytettävissä. Testien luotettavuudesta ja ainakaan niiden merkityksestä ihmiselämään en lähtisi turhia spekuloimaan.
      No niinno. Itse olen pitänyt itseäni koko elämäni aika tyhmänä huonon itsetuntoni takia, lähinnä sosiaalisen lahjattomuuteni takia. Sitten löysin nämä nettitestit. Tulokset oli hyviä, ja kävin huvikseni sitten tekemässä Mensan virallisen testin, ja tulos oli samansuuntainen, 135 (keskihajonnalla 15). Sittemmin olen miettinyt, mitä tuo kaikki mahtaa tarkoittaa, ja olen myöntänyt itselleni olevani musiikissa tosi lahjakas. Lisäksi älysin todeta itseni introvertiksi, mikä myös kohentaa otsetuntoani musiikillisesta piiperryksestä nauttimisen lisäksi, enkä haikaile sitä, mitä olisin toivonut olevani: ahkera opiskelija (suoritin muuten lukion lukematta), hyperseurallinen viihdyttäjäihminen, viimeistään 25-vuotiaana huippupalkkaa käärivä, jossain tärkeässä virassa oleva naikkonen, jne. Nyt kun itse tiedän millainen olen, tiedän myös tasan tarkkaan mihin hussaan koko loppuelämäni vapaa-ajan täydellä sydämellä: no siihen musiikkiin. Ja koska se on kaikkine laitehankintoineen rahaaviepää puuhaa, teen sen eteen työtä, ihan sama millaista. Tiedän elämälleni tarkoituksen, vältän masennukset, alkoholisoitumiset, syrjäytymisen... Näin voisin todeta, että äo-testissä käyminen voi olla yhdelle jos toisellekin tehokas konsti tutustua paremmin itseensä. Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa

      Lainaa

    44. Tulos: +5 (7 ääntä)
      99 on hyvä pistemäärä.. jos jostain tiiätte ylipäätään mitään

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: ÄO, älykkyysosamäärä, testi, älykkyys, Mensa

  • Uusimmat

  • Kategoriat