Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kohtaamisia kaupoilla, osa 43

Riittääkö, jos henkilötodistusta vilauttaa lompakon muovitaskusta, vai pitääkö se ottaa kokonaan ulos?
Kohtaamisia kaupoilla, osa 43

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 73 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: -409 (709 ääntä)
      kuka käyttää samaa lompakkoo yli 10v?

      Lainaa

    2. Sprinkles 3.7.2014 1:23
      Tulos: +796 (834 ääntä)
      Jep. Ihan amatöörimäistä käytöstä aspalta. Olis heti pitäny tajuta, että asiakkaalla on kirpparilta ostettu tekovuitton ja jättää kortittamatta.

      Lainaa

    3. Hohhoijaa 3.7.2014 1:24
      Tulos: +481 (637 ääntä)
      Teija voi työntää sen lompakon vaikka vittuunsa.

      Lainaa

    4. Tulos: +349 (393 ääntä)
      Ei näy kaikki, takaata näkee eriksene eri ajokorttiluokat vielä, jokaisessa vielä erikeen myöntämis- ja vanhentumispäivämäärät.

      Lainaa

    5. Tulos: +81 (149 ääntä)
      Meinasin jo hakea popparit Teijan ja Päivin kinastelua lukiessa. Loppuikin yllättävän lyhyeen, harmi!

      Lainaa

    6. Tulos: +354 (376 ääntä)
      Kerrotko mikä lompakko se on, etten vahingossakaan osta sellaista josta ei saa korttia pois ja on niin kallis ettei voi ostaa vuosikymmeneen uutta?

      Lainaa

    7. Tulos: +334 (340 ääntä)
      Toisaalta ymmärrän tuon kesätyöntekijän halun tarkastaa, onko kortti "aito". Ja on muuten aika jumiin korttinsa saanut, jos yli 11 vuotta on samassa lompakossa ollut.

      Lainaa

    8. Tulos: +166 (196 ääntä)
      Sen kortin kaivamisessa ei yleensä kestä kuin 10 sekuntia, paitsi jos niin tyhmä kuin Teija ja tunkee kyseisen kortin lompakon hankalimpaan taskuun. Mikä siinä hommassa on niin hirveää? Samallahan ajokortin kaivaa lompakosta, kuin esimerkiksi rahat tai pankkikortin. Lisäksi hieman höhlää hommaa maksaa kukkarosta about satanen... mutta no, toisaalta rahansa saa itse kukin käyttää mihin tahtoo.

      Lainaa

    9. Tulos: +263 (277 ääntä)
      Minulla oli aikaisemmin sama ongelma, kun ostin uuden lompakon ja hävetti tupakkaostoksilla jumittaa kassalle, koska en saanut ajokorttia kaivettua millään siitä sille kuuluvasta taskusta. Kun lopulta sen sain kaivettua, niin aloin säilyttää samassa kolikoiden kanssa. Teijan asenne on käsittämätön! Itsekin kaupan kassalla joskus työskenneltyäni suututin nuoria asiakkaita tällä tavoin, koska tein heille selvästi henkilökohtaista kiusaa

      Lainaa

    10. Tiitiäinenn 3.7.2014 1:52
      Tulos: +169 (189 ääntä)
      Hohhoijaa: Teija voi työntää sen lompakon vaikka vittuunsa.
      Ja jos se jää jumiin, niin valittakoot siitä lompakon valmistajalle.

      Lainaa

    11. Tulos: +183 (185 ääntä)
      Vois olla parempi että Teijalle ei joku kerta mitään myytäiskään :)

      Lainaa

    12. Tulos: +157 (171 ääntä)
      Garza: kuka käyttää samaa lompakkoo yli 10v?
      Itellä on ollut 25:n vuoden aikana yksi lompakko, jonka perin vanhemman käytöstä. Hyvää nahkaa kun on, niin kestää vuosia ja vuosia.

      Lainaa

    13. Tulos: -62 (96 ääntä)
      Missäköhän vaiheessa sanotaan että se sama lompakko on ollu yli 10 vuotta käytössä. Eiköhän lähes kaikissa lompakoissa kuitenkin ole sellainen muovitasku mihin kortin voi laittaa ja siitä sitä näyttää...
      Garza: kuka käyttää samaa lompakkoo yli 10v?

      Lainaa

    14. Tulos: +140 (148 ääntä)
      Garza: kuka käyttää samaa lompakkoo yli 10v?
      Satasen lompakko ja jos kerran kestää, niin roskiinko pitäisi nakata?

      Lainaa

    15. Tulos: +80 (88 ääntä)
      Garza: kuka käyttää samaa lompakkoo yli 10v?
      Pikemminkin, kuka käyttää huonoa lompakkoa vuottakaan, oli sitten maksanut 100 euroa tai 50 senttiä? Hyvää lompakkoa voi käyttää vuosia, ellei rahtaa sitä takapuolessaan, jotta jopa se rähmäkäpäläisin voro sen varmasti saisi napattua.

      Lainaa

    16. mitä luin man 3.7.2014 3:17
      Tulos: +23 (65 ääntä)
      Hohhoijaa: Teija voi työntää sen lompakon vaikka vittuunsa.
      en tiedä miksi, mutta repesin kunnolla tälle

      Lainaa

    17. kassatäti 3.7.2014 3:56
      Tulos: +214 (220 ääntä)
      Usko tai älä, meitä kassatätejä ohjeistetaan ottamaan kortti omaan kätöseen asiakkaan iän tarkistusta varten. Juurikin siitä syystä, että varmistetaam kortin aitous. On niitä amatöörimäisiä väärennöksiä teineiltä saatu, kun on otettu se kortti käteen, eikä annettu olla piilossa lompakon muovisuojan takana.

      Lainaa

    18. Tulos: +257 (263 ääntä)
      Mie olen toiminut 14 vuotta kassalla ja voin sanoa että pari on jäänyt kiinni väärennetyistä henkkareista juuri tuon takia kun olen pyytänyt antamaan kortin käteeni. Likainen kotelo mistä ei näe kunnolla läpi, printattuja ja laminoituja tekeleitä jotka näyttää paskasen kuoren läpi ihan aidolta. Tai taidokkaasti lisätty mopokorttiin vuosia lisään. Nämä kaikki jää kiinni vain sillä että pyytää henkkarit käteen. Teija nyt on näitä ihmistyyppejä jotka halveksuvat muita eikä pidä esim kassalla työskenteleviä minään. Onneksi heitä on harvassa :) En ikinä ala ite niitä repimään vaan asiakas saa itse ne ottaa. Jos ei onnistu niin kaljat jää tiskiin. Kyllä yleensä sellaiset jolla puhtaat jauhot on pussissa, saavat ne henkkarit ulos sieltä lompakosta.

      Lainaa

    19. kynsilakka 3.7.2014 4:10
      Tulos: +85 (87 ääntä)
      Oon saanu ite hävetä kun alkossa en saanu korttia irti sieltä sen kolosta. Onneks kassaneiti oli kuitenki niin ystävällinen että suostu loppujelopuks kattoon iän vaan muovin läpi. Oman pussini vaan siinä paniikis hajotin. Nolotti

      Lainaa

    20. Tulos: +94 (108 ääntä)
      Teijakin taitaa olla näitä "Elämän Kova Koulu" -oppilaita höystettynä tuolla mahtavalla asenteella!

      Lainaa

    21. Tulos: -3 (25 ääntä)
      mitä luin man: en tiedä miksi, mutta repesin kunnolla tälle
      sama. pelasti kärttysesti lähteneen päivän kiitos:D

      Lainaa

    22. Tulos: +62 (64 ääntä)
      Mun rahapussi on olu nyt 5v käytössä ja aina oon pitäny ajokorttia pankkikortin alla. Tiedän että kysytään kassalla paperit, niin saa samalla pankkikortin ja henkkarit.

      Lainaa

    23. Tulos: +124 (130 ääntä)
      Jos tulee Teija meidän kaupalle, niin voi olla varma että ei tule toiste, kun meillä tykätään tehdä henkilökohtaista kiusaa ja pyytää se kortti käteen. (Ja kyllä näitä yrittäjiä on ollut, jotka sumean kalvon läpi yrittävät kaverin korttia näyttää.) Tosin ihmettelen, että Teijalta on henkkareita kysytty - tuolla asenteella luulisi naamankin jo olevan norsunvitulla niin, että keski-ikäiseksi luulisi. Vähintään!

      Lainaa

    24. Tulos: -60 (130 ääntä)
      Olenko ainoa, joka ymmärsi Teijaa? Ensinnäkin itse olen saanut kortin jumiin sinne muovitaskuun (tosin huomasin jo kotona, ettei korttia meinaa saada pois, joten en jäänyt kassalle jumiin). Toiseksi kassalla ei ole mitään oikeutta alkaa repiä sitä korttia pois lompakosta, jos asiakas ei sitä itse saa. Sitten vain todetaan, etten voi myydä tms. Asiakas voi sitten ottaa opikseen (jos ottaa) ja kaivaa ihan rauhassa sen kortin kotona pois sieltä taskusta.

      Lainaa

    25. Tulos: -47 (79 ääntä)
      Ymmärrän Teijaa kyllä vaikka onhan joillain teineillä väärennettyjäkin. Jos itelle kävis niin että väkisin otetaan, niin jättäisin ostokset siihen ja vaihtaisin kauppaa.

      Lainaa

    26. Tulos: +14 (24 ääntä)
      Garza: kuka käyttää samaa lompakkoo yli 10v?
      Kun kerran on ollut noin kallis lompakko niin kyllä minä ainakin käyttäisin sitä niin pitkään kun vain pystyn. Oletan myös että noin kallis lompakko on niin oaadukas ettå kestää lopun elämääni.

      Lainaa

    27. Tulos: +3 (11 ääntä)
      Itse pidän myös sitä korttia siinä muovitaskussa. Helpompi näyttää siitä eikä kukaan ole pyytänyt ottamaan sitä pois sieltä.

      Lainaa

    28. Meni överiksi... Pahoitteluni muille naisille! 3.7.2014 10:28
      Tulos: -14 (24 ääntä)
      Garza: kuka käyttää samaa lompakkoo yli 10v?
      Speksu: Itellä on ollut 25:n vuoden aikana yksi lompakko, jonka perin vanhemman käytöstä. Hyvää nahkaa kun on, niin kestää vuosia ja vuosia.
      Ha! Kyllähän se nahka tuossa kuvailemassasi lompakossa pysyy hyvässä kunnossa pitkään, kun muistaa jumpata sitä säännöllisesti... Ja helpottaa kovasti noiden elämän tärkeimpien ostosten tekoa. Se pussukka jossa pidän rahaa ja luottokorttia taas vaihtuu aina kun edellinen menee rikki tms.

      Lainaa

    29. jukkapalmu 3.7.2014 10:46
      Tulos: -26 (54 ääntä)
      Ei saatana ota vahingossa mitään tenoja. Hevonpaskahälytys soi taas.

      Lainaa

    30. Tulos: +44 (54 ääntä)
      Ei tässä itse asiassa sanottu, että lompakko olisi ollut sama 11 vuotta, vaan että Teija on 11 vuotta (eli koko täysi-ikäisyytensä ajan) näyttänyt sitä lompakon muovitaskun läpi. Ei siis välttis saman lompakon (vaikka lompakon soisikin kestävän niin kauan - omani eivät ole kestäneet). Silti aika turhaa ryhtyä tästä henkkariasiasta julkisesti kiistelemään. Yksi ärsytyksenpuuska FB:ssa on sallittua, mutta sen jälkeen olisi hyvä ymmärtää asiasta se toinenkin puoli. Toisaalta en tiedä, oliko tässä kiistassa muutakin takana, eli ottiko Teija Päivin kommentit kettuiluksi? Kun ei henkilöitä tunne, vaikea sanoa. Joltain tietyltä ihmiseltä sen voisi varmaan ymmärtää piruiluksi tai pätemiseksi. Ja varsinkin tuon Päivin viittauksen "kiukutteluun", sen jälkeenhän olisi jo ollut aika vaikea päättää viestiketju ja säilyttää kasvonsa, tyyliin "Siis enhän mä sille kassalle mitään sanonutkaan, mua nyt vaan ärsyttää..." tms. tms. Itse ainakin olisin yrittänyt lopettaa viestiketjun ennen kuin tähän asti edes päästiin. Tapahtuneellehan nyt ei mitään voi eikä se kassa varmaan tahallaan yrittänyt lompakkoa repiä. Oli vain ehkä kokematon ja saanut ohjeen, että henkkarit pitää aina ottaa lompakosta eikä siinä tilanteessa keksinyt, miten nyt muutenkaan toimisi (eli esim. saisiko kieltäytyä myymästä, vaikka asiakkaalla periaatteessa se henkkari on...)

      Lainaa

    31. Tulos: +32 (34 ääntä)
      Garza: kuka käyttää samaa lompakkoo yli 10v?
      22 vuotta ja still going strong. Huonot ei kestä.

      Lainaa

    32. Tulos: +12 (28 ääntä)
      10-vuotias, jatkuvassa käytössä ollut lompakko ei taida enää olla satasen arvoinen..

      Lainaa

    33. nimi-erkki 3.7.2014 12:07
      Tulos: -6 (12 ääntä)
      Ärsyttääkö ketään muuta tuo paivalehti.com :n mainos? Ei tee mieli tulla tänne enää tuon takia.

      Lainaa

    34. Tulos: +12 (22 ääntä)
      "11 vuoden aikana aina vilauttanut paikassa kuin paikassa kukkarosta, ja aina on kelvannut." *drool*

      Lainaa

    35. yli opistö horhö 3.7.2014 12:18
      Tulos: +24 (34 ääntä)
      Joo nämä on näitä ihania asiakkaita jotka toivotetaan hyvää vauhtia helvettiin.

      Lainaa

    36. myyjänä 6 vuotta 3.7.2014 12:27
      Tulos: +44 (50 ääntä)
      itsehän en myy jos ei korttia anneta käteen. itse en sitä lähde repimään edes asiakkaan pyynnöstä.

      Lainaa

    37. Tulos: +29 (39 ääntä)
      Tavallaan ymmärrän, että Teijaa ottaa päähän, kun kassaneiti ite alkaa repiin väkisin korttia irti. Menis kai siinä nyt itelläki hermot jos omaisuutta tuhoutuu samalla. En tosin ostais mitään satasen lompakkookaan sen takia että se ei välttämättä kestä yhtään sen pidempään kun se joku 15 euron lompakko ja ainakin harmittaa vähemmän jos hajoo ensimmäisen vuoden aikana.

      Lainaa

    38. Tulos: +59 (61 ääntä)
      Garza: kuka käyttää samaa lompakkoo yli 10v?
      Kai se on pakko, jos on ajokortti jumissa ko. lompakossa :)

      Lainaa

    39. Tulos: +51 (53 ääntä)
      Se henkkari pitää sen takia kaivaa pois sieltä taskusta, että alaikäiset skannaa mopokorttinsa ja muuttaa syntymävuoden niin, että olis täysi-ikäisiä. Sitten se skannattu kortti laitetaan sinne muovin taakse ja vaan vilautetaan siitä, niin kassa ei huomaa onko se aito vai ei. Näitä tuli muutamia vastaan, kun työskentelin ruokakaupan kassalla

      Lainaa

    40. Tulos: -6 (32 ääntä)
      M, olet.
      M: Olenko ainoa, joka ymmärsi Teijaa? Ensinnäkin itse olen saanut kortin jumiin sinne muovitaskuun (tosin huomasin jo kotona, ettei korttia meinaa saada pois, joten en jäänyt kassalle jumiin). Toiseksi kassalla ei ole mitään oikeutta alkaa repiä sitä korttia pois lompakosta, jos asiakas ei sitä itse saa. Sitten vain todetaan, etten voi myydä tms. Asiakas voi sitten ottaa opikseen (jos ottaa) ja kaivaa ihan rauhassa sen kortin kotona pois sieltä taskusta.

      Lainaa

    41. Tulos: +6 (10 ääntä)
      Kyllä sen hintanen lompakko kannattaa ostaa, jonne sitä rahaa voi vielä laittaa.

      Lainaa

    42. Tulos: +23 (33 ääntä)
      Garza: kuka käyttää samaa lompakkoo yli 10v?
      Kymmenen vuotta vanha satasen lompakko, johon kortti jumahti kiinni, on 0 euron arvoinen. Samoin henkkari, joka on liimattu kokoon paloista ja tungettu lompakontaskuun, joka on sinetöity araldit-liimalla. Sen verran monta väärennettyä henkkaria nähty, että voi päätellä näin: jos ei ne irtoa lompsasta, ne ovat feikkejä.

      Lainaa

    43. Tulos: +6 (12 ääntä)
      jukkapalmu: Ei saatana ota vahingossa mitään tenoja. Hevonpaskahälytys soi taas.
      Ajattelin aivan samaa. Poikkeuksena tietysti jos olisi niin toope että kahmaisisi syliin kauhatekniikalla kärryistä kaikki mitä luulee omikseen, mutta en usko että sitä kovin moni tekisi. Tuskin se kuitenkaan on hevi-osastolla niin paljon sinne mummelin ostoskärryyn kerinnyt tavaraa lappaamaan.

      Lainaa

    44. Tulos: +29 (35 ääntä)
      Kasva Teija aikuiseksi ja lakkaa kiukuttelemasta.

      Lainaa

    45. Tulos: +40 (40 ääntä)
      Miten se kassa olisi saanut kukkaron käteensä? Jos joku kassalla pyytää henkkareita (pidän kyllä kuten ylläkirjoittanutkin sitä pankkikortin kanssa samassa kun kuitenkin pyydetään) niin tarjoan niille henkkaria, käteen jos tarve, mutta en kyllä antaisi kassalle kukkaroani kaikkine tilpehööreineen käteen, revittäväksi tai ei? En ollenkaan tajua mitä on tapahtunut...

      Lainaa

    46. Tulos: +35 (37 ääntä)
      Silloin ennen vanhaan, kun oli vielä just ja just alaikäinen, kuvalliset Kela-kortit kelpasi henkilöllisyystodistuksesta. Mun kaveri muokkasi koneella omasta skannatusta kortistaan syntymävuoden toiseksi, printtasi lapun paperille ja tunki lompakkonsa läpinäkyvään taskuun oikean korttinsa päälle. Yllättävän harva sitä pyysi ottamaan pois taskusta, mutta kun näin kävi, niin eikun toiseen kauppaan kokeilemaan. Duuniahan ne vain tekee.

      Lainaa

    47. Tulos: -69 (71 ääntä)
      haistakaa kaupankassat vittu

      Lainaa

    48. Tulos: +15 (15 ääntä)
      Garza: kuka käyttää samaa lompakkoo yli 10v?
      Minä

      Lainaa

    49. Tulos: +31 (31 ääntä)
      Pssst! Seuraavan kerran kun teillä, ihan kellä tahansa, jumittaa kortti sellaisen läpinäkyvään pehmytmuoviseen taskuun, kokeilkaa tunkea kynsi sinne kortin ja läpinäkyvän muovin väliin. Irtoaa kortti repimättä kun saa muovien väliin pikkuisen ilmaa ja vääntää ne irti toisistaan. Sivusuuntaan niitä saakin repiä vaikka niin, että lompakon saumat pettävät...

      Lainaa

    50. Tulos: +2 (18 ääntä)
      Vika oli molemmissa. Toisaalta tämän neidin pitäisi ymmärtää se että ajokortti on helppo väärentää niin että se näyttää aidolta muovitaskun läpi jonka takia myyjän on saatava se kortti nähdä ihan kätösissään, vaikka sitä ei olekaan häneltä ennen vaadittu. Toisaalta myyjä ei olisi saanut yrittää ottaa korttia itse lompakosta vaan kehottaa asiakasta tekemään sen.

      Lainaa

    51. Tulos: -8 (10 ääntä)
      Garza: kuka käyttää samaa lompakkoo yli 10v?
      Nii onhan se maksanut SATASEN. (sarkasmiiiiii)

      Lainaa

    52. Totuuden_torvi 4.7.2014 0:54
      Tulos: +3 (17 ääntä)
      Tais se Teijan lompakko maksaa about satasen sillon markka-aikana.

      Lainaa

    53. Tulos: +11 (15 ääntä)
      Kaveri yläasteikäsenä leikkas Aku Ankasta numerot 87 ja liimas ne siihen lompakon muovitaskun alapintaan oikeiden vuosilukujen (-91) kohdalle. Ei ollu saanu kaljaa. Et ihan ymmärrettävää, et ne kaupan kassat haluaa sen kortin ulos sieltä lompakosta.

      Lainaa

    54. Hörhöjä kaikkialla 4.7.2014 10:04
      Tulos: +18 (26 ääntä)
      29 vuotias ja noin lapsellinen?!

      Lainaa

    55. Tulos: +17 (19 ääntä)
      KonnaJee: Meinasin jo hakea popparit Teijan ja Päivin kinastelua lukiessa. Loppuikin yllättävän lyhyeen, harmi!
      Keskustelu jäi lyhyeksi, sillä Teija oli poistanut Päivin kaverilistaltaan kun nämä kommentit statukseen eivät miellyttäneet.

      Lainaa

    56. Tulos: +15 (19 ääntä)
      Kyllä kassatyöntekijä teki ihan oiken.

      Lainaa

    57. Tulos: -17 (21 ääntä)
      Oottepas nyt moni kassan kannalla. Harvinaista.

      Lainaa

    58. Tulos: -4 (18 ääntä)
      Niin, itse oon törmännyt muutamassa kaupassa kassoihin, jotka kortittavat kaikki. Huvittavinta on, kun joku ilmiselvästi 35-45v naishenkilö jää ilman siidereitään siksi, ettei ottanut henkkareitaan mukaan. Kassahenkilöstön ylivaltaa! Kerrankin pääsevät näpäyttämään.

      Lainaa

    59. Hiirihaukka 5.7.2014 12:59
      Tulos: +7 (15 ääntä)
      Mahtaa Teijaa sapettaa jos lukee näitä. Toisaalta, todennäkösesti tunkee vaan korttinsa syvemmälle lompakkoonsa...

      Lainaa

    60. Tulos: +8 (12 ääntä)
      Setämies: nnn
      Itse kyllä koen sen kohteliaisuutena että kysytään, kun keski-ikä tässä kuitenkin alkaa lähestyä. On kivampi että sanotaan "anteeksi, ehkä tämä on turhaa mutta henkilöllisyyspaperit?" kuin että kassa päättelee "no tuo on ainakin ihan satavarmasti ja ilman mitään epäilystä yli 30". Sille kun Alkon kassa avautui "paperit?" kysymykseeni: "Nii-in! Eikö neiti tiedä että nykyisin kaikkien alle 25-vuotiaiden on ne näytettävä!" en voinut kuin nauraa katketakseni (en ole ollut alle 25 nyt varsin moneen vuoteen, enkä neitikään).Nähtyään ne paperit kassakin kyllä nauroi...

      Lainaa

    61. Tulos: +8 (14 ääntä)
      Veikkaanpa että taija on sitä lajia aasiakas joka on turhautuneisuuden puuskassaan tarpeeksi lompakkoaan tekokynsillä revittyään tiuskaissut myyjälle että ota sitten se ulos sieltä ja jos myyjä tosiaan on ollut kokemattomampi/puutteellisesti ohjeistettu on hän toiminut taijan ohjeen mukaan. Väärin ehkä omaa turvallisuuttaan ajatellen, mutta enpä tiedä onko sitä kielletty ottaa lompakkoa käteen asiakkaan niin sanoessa. Itse myyjänä lompakkoa en käteen ota mutta henkilöllisyystodistuksen pyydän joka ikiseltä olemukseltaan alle 30 vuotiaalta vaadittavassa tilanteessa, myös tutuilta asiakkailta jos liikkeessä on muitakin. Hauskoja ovat nämä 'no etkö sä nyt mua jo muista' muistan toki, mutta kun saattaa seuraavaa nuoremman oloista ihmetyttää kun häneltä kysytään paperit ja toiselta ei. Lisäksi tarkistuksia tehdään, joten siltäkin varalta henkkarin kysymistä on hyvä harjoittaa prikulleen ohjeen mukaan jokaisen asiakkaan kohdalla. Ei huvita maksaa 300 euron (toistuvissa tapauksissa max. 1000 euron) tarkistussakkoa jonkun turhautumisen vuoksi. Ja loppupeleissähän tämä menettely on yksinkertaisesti vain ja ainoataan sitä varten, ettei myyntitapahtumassa tehdä mitään laitonta. En ymmärrä miten tällaisesta ihmiset voivatkin turhautua.

      Lainaa

    62. Tulos: -6 (10 ääntä)
      I feel you Teija. Glitterissä myyjä rynttäsi juuri saamaani uutta passia sellaiseen passinkuoreen, jonka kävin palauttamassa, koska se olikin liian pieni. Kurtut siihen kyllä jo kerkes tulla siitä kun itse yritin sitä suojakuorta saada passin päälle. Vitutti niin paljon, siis passi on nyt sitten molemmista reunoista kurtussa, ja juuri tätä välttääkseni olin hankkimassa niitä suojakuoria..

      Lainaa

    63. Tulos: +11 (13 ääntä)
      Kesätyöntekijä noudatti sääntöjä. Se kortti PITÄÄ ottaa käteen, jotta sen voi todeta aidoksi; pintakuviot, hologrammit ym täytyy tarkastaa. Ei ole kovin harvinaista, että teinit askartelevat printterin ja photoshoppausohjelman avulla itelleen "paremmat" henkkarit...
      Jeare: Toisaalta ymmärrän tuon kesätyöntekijän halun tarkastaa, onko kortti “aito”. Ja on muuten aika jumiin korttinsa saanut, jos yli 11 vuotta on samassa lompakossa ollut.

      Lainaa

    64. Tulos: -10 (14 ääntä)
      j: Itse myyjänälompakkoa en käteen ota mutta henkilöllisyystodistuksen pyydän joka ikiseltä olemukseltaan alle 30 vuotiaalta vaadittavassa tilanteessa, myös tutuilta asiakkailta jos liikkeessä on muitakin. .... Ja loppupeleissähän tämä menettely on yksinkertaisesti vain ja ainoataan sitä varten, ettei myyntitapahtumassa tehdä mitään laitonta. En ymmärrä miten tällaisesta ihmiset voivatkin turhautua.
      Tuossa tapahtui jo laittomuuksia. Henkkarit pitää kysyä joka kerta ja kaikilta, vaikka se olis oma perheenjäsen asiakkaana. Meillä kaupan oma hlökunta näyttää kiltisti henkkarinsa aina kun ostoksien joukossa on jotain ikärajavalvontatavaraa. Peruskauraa, mutta paksupäisimmille ei tunnu menevän jakeluun vaikka miten valistettaisiin asiakkaita ja myyjiäkin.

      Lainaa

    65. Tulos: +5 (9 ääntä)
      Marmite: Tuossa tapahtui jo laittomuuksia. Henkkarit pitää kysyä joka kerta ja kaikilta, vaikka se olis oma perheenjäsen asiakkaana. Meillä kaupan oma hlökunta näyttää kiltisti henkkarinsa aina kun ostoksien joukossa on jotain ikärajavalvontatavaraa. Peruskauraa, mutta paksupäisimmille ei tunnu menevän jakeluun vaikka miten valistettaisiin asiakkaita ja myyjiäkin.
      Öhö, paksupää kirjoittelee. :P Siis ne henkkarit täytyy PTY:n ohjeistuksen mukaan kysyä kaikilta max 30-vuotiaalta näyttäviltä...

      Lainaa

    66. Tulos: +11 (13 ääntä)
      Mitähän tuo yksi myyjä selostaa, että oma henkilökunta ja tututkin joutuvat papereita näyttämään...? Meillä on ihan virallisessa ohjeistuksessa, että tuttuus asiakkaan kanssa on riittävä peruste olla kysymättä papereita eli jos tiedän ko. henkilön olevan täysi-ikäinen, ei minun tarvitse papereita kysyä. Ja tosiaan, tilanne on nyt vähän epäselvästi ehkä kerrottu kokonaisuudessaan, mutta pitäisi Teijankin vaan suosiolla etsiä käytännöllisempi lompsa ja tarvittaessa ilman mukinoita lykätä kortti käteen jos kysytään. Itse en myy kenellekään, joka ei itse omin avuin saa korttiaan ulos sieltä muovin takaa - hypistelemällä korttia ovat kaikki aidonkin näköiset väärennökset jääneet seulaan.

      Lainaa

    67. Tulos: +1 (1 ääni)
      Tiitiäinenn: Ja jos se jää jumiin, niin valittakoot siitä lompakon valmistajalle.
      Kesätyöntekijä voisi tulla kaivamaan sitä ulos.

      Lainaa

    68. Tulos: +3 (5 ääntä)
      Minun lompakko on 16v vanha, aitoa nahkaa ja yhä kuosissaan :)
      Garza: kuka käyttää samaa lompakkoo yli 10v?

      Lainaa

    69. Tulos: -13 (15 ääntä)
      äiti: Mie olen toiminut 14 vuotta kassalla ja voin sanoa että pari on jäänyt kiinni väärennetyistä henkkareista juuri tuon takia kun olen pyytänyt antamaan kortin käteeni. Likainen kotelo mistä ei näe kunnolla läpi, printattuja ja laminoituja tekeleitä jotka näyttää paskasen kuoren läpi ihan aidolta. Tai taidokkaasti lisätty mopokorttiin vuosia lisään. Nämä kaikki jää kiinni vain sillä että pyytää henkkarit käteen. Teija nyt on näitä ihmistyyppejä jotka halveksuvat muita eikä pidä esim kassalla työskenteleviä minään. Onneksi heitä on harvassa En ikinä ala ite niitä repimään vaan asiakas saa itse ne ottaa. Jos ei onnistu niin kaljat jää tiskiin. Kyllä yleensä sellaiset jolla puhtaat jauhot on pussissa, saavat ne henkkarit ulos sieltä lompakosta.
      Vitun kassakyttääjät. Myykää sitä viinaa ja tupakkaa ja pitäkää naamanne näkkärillä. Mitä vittua se teille kuuluu onko sitä korttia/ikää? Suomen valtio on asettanut paskavaatimuksen vitusti muitakin paskarajoituksia, ni ei se sitä tarkoita että sitä tarvitsee noudattaa niinkuin joku likainen talutushihnanarttuhuora. Se ammatti on jo annettu sinivuokoille. Vitun kassagestapolaiset, menkää sit vittu SuPoon töihi, jos on ni saatanasti pissa noussu päähä.

      Lainaa

    70. Tulos: +9 (9 ääntä)
      Dimmu: Vⅰtun kassakyttääjät. Myykää sitä viinaa ja tupakkaa ja pitäkää naamanne näkkärillä. Mitä vⅰttua se teille kuuluu onko sitä korttia/ikää? Suomen valtio on asettanut paskavaatimuksen vⅰtusti muitakin paskarajoituksia, ni ei se sitä tarkoita että sitä tarvitsee noudattaa niinkuin joku likainen talutushihnanarttuhuora. Se ammatti on jo annettu sinivuokoille. Vⅰtun kassagestapolaiset, menkää sit vⅰttu SuPoon töihi, jos on ni saatanasti pissa noussu päähä.
      Sitä vittua, että jos joku huomaisi että minä myyn alaikäiselle tupakkaa tai alkoholia, minä saisin kenkää. Ja pienellä paikkakunnalla esim. saattaa sana kiertää niin, ettei niin helposti saakaan uutta työpaikkaa, kun ei kerran ole lakia noudattanut edellisessä paikassa. :p Jäbä tainnu ite jäädä kiinni jostain väärennetyistä/lainatuista henkkareista, kun noin pitää avautua.

      Lainaa

    71. Tulos: +5 (5 ääntä)
      Siis joo mä ymmärrän vitutuksen, jos kassa rikko sen lompakon siinä, mutta ihan ymmärrettävää ja oikeutettua pyytää kortti käteen. Joko asiakas itse sen sieltä tonkii ja mahdollisesti rikkoo lompakkonsa samalla tai sitten ei myydä alkoholi- tai tupakkatuotteita

      Lainaa

    72. Mäntylahti-Piiras 4.3.2021 9:23
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Garza: kuka käyttää samaa lompakkoo yli 10v?
      oma lompakkoni on ollut kohta käytössä kolmetoista vuotta, en ymmärrä mikä tässä on ongelmana

      Lainaa

    73. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Oma lompakko on kestänyt vähän päälle 20v ja nyt vasta kolikko taskuun tullut pieni repeämä joten 5c kolikot karkailee. Tosin se on suomalaista käsityötä ja kunnon nahkaa niin ihmekös jos kestää. Joo päälle satasen maksoi markoissa mutta on kyllä hintansa arvoinen ollut. Nyt pitäisi jostain löytää vastaava uusi kohtuu hinnalla, köyhällä ei oikeasti ole varaa halpaan se on nähty.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kärry, ostoskärry, mummo, kortti, lompakko, henkilötodistus, ajokortti