Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Remonttirakki

  Koira laittaa asunnon uuteen uskoon.
  Suurenna näkymä
  Remonttirakki

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 93 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1523 (1573 ääntä)
   Turhautunut koira.

   Lainaa

  2. Tulos: +826 (906 ääntä)
   ei tuo koiran vika ole kuten edellinen kommentti niin asian ilmaisi lyhyemmin

   Lainaa

  3. Tulos: +729 (767 ääntä)
   Koirilla vissiin hieman tylsää, kun jaksaa tuhota paikkoja... Vai mitä sanoo joku expertti asiaan? Kaverikin osti ison koiran ja käy siis yötöissä, niinkuin minäkin, noh koira saa aina tarpeekseen ja tuhoo siltä erinäisiä asioita kuten kalliin nahkasohvan... Oikeesti, miks pitää ottaa lemmikki jos ei oo valmis pitämään siitä huolta ja varmistamaan, että sillä riittää tekemistä?

   Lainaa

  4. Tulos: +673 (727 ääntä)
   ps. vituttaa, että ne syyttää sitä koiraa ja sulkee sen häkkiin..

   Lainaa

  5. Tulos: +387 (431 ääntä)
   Kannattaisi se koira kouluttaa ja miettiä edes sen oikein koulutusta...

   Lainaa

  6. Tulos: +242 (262 ääntä)
   Käsi puuttuu vikasta ja Suomi-neito olis valmis!

   Lainaa

  7. eroahdistus 29.5.2014 7:41
   Tulos: +429 (447 ääntä)
   Kun noin lyhyessä ajassa ja noin aggressiivisesti paikkoja tuhoaa, niin haiskahtaa eroahdistukselta. Se on koulutuksen paikka, ei häkin. Toki häkki voi olla alkuvaiheessa apuna, mutta ei ole mikään ratkaisu. Kummasti oman koiran satunnainen paperimaterian silppuaminen tuntuu tän jälkeen paljon pienemmältä ongelmalta...

   Lainaa

  8. Tulos: +53 (159 ääntä)
   Mun edellinen koira oli kova tekemään tuhojaan yksin olessaan, n. 1,5 vuotiaaksi asti. Ei huonekaluja, ei seiniä, mutta kaiken pienemmän irtaimen. Saattoi olla yksin vain hetken tai pahimmillaan sen koko työpäivän ajan, vuorotyöläisinä kun oltiin, jäi koira usein vain pariksi tunniksi yksin. Tekemistä sille aina jätettiin, aktivointileluja yms. Ei mitään hyötyä. Mä en allekirjoita, että ois siitä kiinni, että ei hoidettu hyvin tai annettu tarpeeksi aikaa. Ei sille aina vaan voi mitään, koiran luonteesta on varmasti paljon kiinni. Nykyinen koira puri kerran pahvilaatikon reunaa yksin ollessaan. Ja samanlaiset hoitotavat on. Jopa pidemmän aikaa yksin kotona, kun ei vuorotöitä enää ole. Rotu aivan toisenlainen.

   Lainaa

  9. Tulos: +158 (184 ääntä)
   No mistäköhän koiran tuhoaminen johtuu? Kannattaiskohan Sallan vaikka "pikkasen" kouluttaa sitä ja antaa aktiviteettejä ettei ois noin turhautunu. Kunnon lenkit ja harrastukset niin johan loppuu tuhoaminen.

   Lainaa

  10. Tulos: +69 (85 ääntä)
   Koirallahan on selvästikin vaan tylsää! Voi koira raukkaa :(

   Lainaa

  11. Tulos: -168 (226 ääntä)
   onko yhdelläkään ohjeen antajalla isoa koiraa....mielipiteitä on moneksi ja neuvoja. häkki erittäin hyvä ratkaisu, sillä saa rajattua koiran vahtimis aluetta pienemmäksi

   Lainaa

  12. Tulos: +115 (121 ääntä)
   Mulle tuli aikoinaan aikuinen dobermanni lemmikiksi. Sillä oli ihan hirvee eroahdistus ja kerkes kans tuhoaan yksin ollessaan vaikka mitä. Alotin "eroahdistuskoulutuksen" ja melko nopeesti se ahdistus sit katos. Oli huomattavasti mukavampi tulla kotiin, kun tiesi, että paikat on ehjinä ja koira rauhallinen. :)

   Lainaa

  13. Tulos: +177 (193 ääntä)
   huuhaa: onko yhdelläkään ohjeen antajalla isoa koiraa….mielipiteitä on moneksi ja neuvoja. häkki erittäin hyvä ratkaisu, sillä saa rajattua koiran vahtimis aluetta pienemmäksi
   Häkkiähän saa pitää vain jos se on tietyn kokoinen koiralle. 20 kg:n koirien häkeissä pitäisi olla 2,5 neliötä tilaa jotta häkki on tarpeeksi suuri. Näitä ongelmia ei voi koirasta kitkeä häkittämällä. Pitkiä lenkkejä ja aktiviteettia. Vaikka kongin sisään maksalaatikkoa/makaronilaatikkoa/lihapullia/nakkeja ja pakkaseen. Sit niitä koiralle työpäivän ajaksi. Loppuu tuhoaminen. 20 minuutin aktivointi koiralla vastaa 2 tunnin lenkkiä. Olkaa hyvät.

   Lainaa

  14. Tulos: -37 (183 ääntä)
   Moraalin ja koirankasvatuksen syvä kurkkuääni on puhunut taas... Itsehän olen myös täydellinen, ja uskon myös eläinten vapaaseen kasvatukseen. Jätä työsi, harrastuksesi, ja kaikki muu, sekä omistaudu täydellisesti koirallesi, jolloin sen ei koskaan tarvitse olla yksin ja tuhota paikkoja.

   Lainaa

  15. Tulos: +139 (155 ääntä)
   Voimakastahtoinen koira, jolla paljon purentavoimaa. Kannattais ehkä miettiä, mihin koiran turhautumisen voisi kanavoida. Kohta ollaankin uutisissa, kun koira keksii jotain muuta tuhottavaa. Vika ei ole koirassa, vaan tässäkin tapauksessa siellä omistajassa.

   Lainaa

  16. Asiantuntia 29.5.2014 10:14
   Tulos: -61 (95 ääntä)
   Koira pois ja heti. Joku voisi ilmoittaa eläinlääkärille.

   Lainaa

  17. Puolikiero_savolainen 29.5.2014 10:32
   Tulos: +74 (84 ääntä)
   Koira on tosiaan turhautunut ja nyt sillä riittää virtaa purkaa se irtaimistoon ja kiinteään sisustukseen (jos vuokra-asunto, niin voit alkaa unohtaa takuuvuokran). On itsestään selvyys, että tuollainen koira tarvii joka ilta kunnon liikunta-annoksen ja aamulla vielä toisen moisen. Eli tuntia aikaisemmin herätys ja juoksemaan energiat pellolle. Toinen juttu on vielä tuo jo mainittu "henkinen väsyttäminen". Koira tarvitsee jotain päänsä menoksi ja nyt se on missio, miten saada asunto tuhottua. Jos et omista motivaatioleluja, niin laitapa 1,5l limupulloon raksuja ja muita herkkuja, vettä täyteen ja pakkaseen. Tuon kanssa koira voi ähertää päivät.

   Lainaa

  18. Tulos: +49 (91 ääntä)
   Eiköhän nuiden isojen koirien paikka ole ihan muualla kuin ahtaissa kerrostalokämpissä yksinään päivät pitkät. Sallakin voisi ottaa kultakalan.

   Lainaa

  19. Tulos: +215 (225 ääntä)
   No ei kai ole koiran vika, että sillä on tuollaiset laser-silmät, jotka tuhoavat kaiken aktivoituessaan satunnaisesti?

   Lainaa

  20. Tulos: +37 (39 ääntä)
   no huh: Kannattaisi se koira kouluttaa ja miettiä edes sen oikein koulutusta…
   Ei se ole suoraan koulutuksen määrästä kiinni, mitä koira yksinollessaan tekee. Enemmän kyse on siitä, onko koiralla muutoin tarpeeksi tekemistä (liikuntaa ja muuta aktivointia), johon purkaa energiaansa. Sillä saattaa myös olla eroahdistusta, jota muuten myös se liikunta ja aivovoimistelu helpottavat. Mut sum summarum, jos koira on fiksu ja energinen, se turhautuu helposti epäaktiiviseen elämään ja juurikin saattaa tuhota paikkoja.

   Lainaa

  21. kolme isoa koiraa kasvattanut 29.5.2014 11:28
   Tulos: +43 (53 ääntä)
   elina: Mun edellinen koira oli kova tekemään tuhojaan yksin olessaan, n. 1,5 vuotiaaksi asti. Ei huonekaluja, ei seiniä, mutta kaiken pienemmän irtaimen. Saattoi olla yksin vain hetken tai pahimmillaan sen koko työpäivän ajan, vuorotyöläisinä kun oltiin, jäi koira usein vain pariksi tunniksi yksin. Tekemistä sille aina jätettiin, aktivointileluja yms. Ei mitään hyötyä. Mä en allekirjoita, että ois siitä kiinni, että ei hoidettu hyvin tai annettu tarpeeksi aikaa. Ei sille aina vaan voi mitään, koiran luonteesta on varmasti paljon kiinni. Nykyinen koira puri kerran pahvilaatikon reunaa yksin ollessaan. Ja samanlaiset hoitotavat on. Jopa pidemmän aikaa yksin kotona, kun ei vuorotöitä enää ole. Rotu aivan toisenlainen.
   Jos ei ole kyseessä luonnevikainen koira, koiran kuin koiran saa opetettua olemaan pureksimatta ja tuhoamatta tavaroita. Pentu on tietenkin eri asia ja roduissa on eroja, mutta kaikki koirat saa käyttäytymään hyvin! Se on ihan omistajasta kiinni.

   Lainaa

  22. Tulos: -37 (43 ääntä)
   Mitä tuossa viimeisessä kuvassa on? Pala lattiaa lähtenyt irti. miten se liittyy edelliseen häkkikuvaan????

   Lainaa

  23. Tulos: -28 (84 ääntä)
   Tämä on staffi, tätä ne nuorena tekee, hyvin rodunomaista. EI auta lenkit ja aktivointi, päinvastoin innostuu vaan..ja joku sanoi että iso rotu..no ei kyllä sitäkään :D:D:D menkää muualle pätemään jos ootte vaan kattonu niitä telkkarin koiran koulutusohjelmia ettekä oo ikinä koiraa nähnykkään.

   Lainaa

  24. Tulos: +32 (36 ääntä)
   Aika demonisen näköinen koira tuossa häkkikuvassa.

   Lainaa

  25. Tulos: -3 (27 ääntä)
   Niin ja piti lisätä, et tämä vaihe menee yleensä ohi muutamassa kuukaudessa..

   Lainaa

  26. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Koura on staffi, eli alle 40cm (paino voikin aikuisella olla yksilöstä riippuen 12-22kg). Eli kultaista noutajaa pienempi selkeästi. Turhautunut se kyl saattaa olla, kun noin tuhoaa. Olisin myös huolissani, mitä kaikkea se voi syödä, maha ja suolisto ei vaahtomuovipatjasta pidä... Mut yleensä tuo vaihe menee itsestään ohi staffeilla. :)

   Lainaa

  27. mitä luin man 29.5.2014 12:15
   Tulos: +32 (60 ääntä)
   juna: ei tuo koiran vika ole kuten edellinen kommentti niin asian ilmaisi lyhyemmin
   Ärsyttää tämä ainainen yleistäminen, että "eise vika siinä koirassa ole." vika on yleensä kouluttajassa, mutta on niitä mielisairaita tai traumatisoituneita koiriakin olemassa, kuten ihmisiäkin, ja korien mielenterveyttä on aika vaikea lähteä hoitamaan.

   Lainaa

  28. Tulos: -16 (66 ääntä)
   Mitäs hankki tollasen ylijalostetun terveys- ja mielentilaongelmaisen koiran. Joku vähemmän pilalle jalostettu olisi jees.

   Lainaa

  29. Tulos: +69 (77 ääntä)
   Kyse voi olla kahdesta asiasta. Turhautumisesta tai eroahdistuksesta. Ensimmäisen kohdalla nauran omistajille räkäisesti, toivotan pitkää pinnaa ja hyvä jatkoja, jälkimmäisen kohdalla asia on vakava ja toivon kovasti että koira saa apua ongelmaansa. Eroahdistus voi olla niin uskomattoman ylitsepääsemättömän vaikea tila koiralle, ettei se voi yksin ollessaan edes istuutua ahdistuksen purkautuessa tärisemisenä, se voi ulvoa tuntikausia (henkilökohtaisesti tuntemani tapaus ulvoi todistetusti 7h putkeen 2 x 5min tauoilla, tauoilla se oli ulostanut, virtsannut, pyörinyt jätöksissään ja repinyt kaiken saatavilla olevan paperimateriaalin) ja käytännössä koira voi lopulta kuolla eroahdistuksen aiheuttamiin ongelmiin (vähintään eutanasian kautta). Jos teitä epäilyttää koirienne käytös poissaollessanne, VIDEOIKAA poissaolot hyvät ihmiset, se ei ole nykyään vaikeaa ja koiran käytöksestä selviää hyvin paljon. Jos toteatte koiranne olevan eroahdistunut, ottakaa yhteys ONGELMAKOIRAKOULUTTAJAAN. Tavallinen pulliainen ei koiran eroahdistuksesta yksin selviä, eikä tarvitsekkaan, se on vakava ongelma. Ei kai kukaan yritä koiran vakavasta sairaudestakaan selvitä kotikonstein, vaan se viedään eläinlääkärille.

   Lainaa

  30. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Koiraparka :(

   Lainaa

  31. Tulos: +50 (56 ääntä)
   Itselläni ei ole koiraa enkä sellaista hankkisikaan, koska a) minulla ei ole koirista kokemusta enkä osaisi kouluttaa sitä, ja b) minulla ei ole aikaa korjata a-kohdan tilannetta saati aikaa koiralle sitten, jos sellainen olisi. Jos aikoo koiran ottaa, niin eikö tosiaankaan käy mielessä tutkia etukäteen, mikä rotu sopii omaan elämäntyyliin ja asuntoon sekä miten koira koulutetaan. Voisi varmaan myös miettiä, pystyykö koiran kanssa viettämään riittävästi aikaa. Sääliksi käy eläinparka.

   Lainaa

  32. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Kyllä koiran hankintakustannus on pieni kustannus verrattuna sen elinajan kustannuksiin :D. Mulla oli kaksi koiraa, kun olivat yksin kotona, ei sattunut minkäänlaisia vahinkoja mutta annas olla kun olivat kaksin. Siinä meni sohvat, sängyt, seinät, ovet ja vähäisimpänä tapetit. Mitä enemmän niillä oli virikkeitä ja pientä älynystyröitä hierovia puuhia niin sitä enemmän ne tuhosivat. Mitä pienemmässä tilassa ja vähemmillä virikkeillä, niin sitten nukkuivat. Kun niillä oli käytössään n. 7 neliön kokoinen eteinen, oli ihan kohtuullista tulla töistä kotiin. Ei ekana ajatuksena ollut murha...

   Lainaa

  33. Tulos: +1 (23 ääntä)
   Asiantuntia: Koira pois ja heti. Joku voisi ilmoittaa eläinlääkärille.
   Miks? Ei toi koira kipeä ole! Sen omistaja vaan on tavallista tyhmempi kun ei anna koiralleen riittävästi aktiviteetteja! Saa ihan syyttää itseään jos koira tuhoo paikat...

   Lainaa

  34. Tulos: +24 (46 ääntä)
   No on asiantuntijaraati paikalla. Kuinka monella "vie se lenkille"-neuvojalla on itsellään joskus ollut tuhoava koira? Ja meinaan ihan oikeasti tuhoava, en sellaista joka kerran maistoi lenkkarin kulmaa. Ensinnäkin, jos koiraa aamusella ennen lähtöään kunnolla aktivoi vaikkapa viemällä sen reippaalle lenkille, sen vireystaso nousee siinä määrin että se melkoisella todennäköisyydellä tuhoaa kämppää vielä enemmän kuin tekisi käytyään rauhallisella tarpeidentekolenkillä joka ei nosta sen kierroksia kattoon. Luvallista tekemistä sille on kuitenkin syytä ilman muuta jättää, eli kongeja, erilaisia puruluita, maitotölkkejä/paperirullan hylsyjä tms. joissa on paperia ja herkkuja sisällä, aktivointipalloa, mitä näitä nyt on. Sekään ei valitettavasti silti takaa yhtään mitään, nimimerkillä kokemusta on. Jos koira päättää tuhota sohvan, se hyvin todennäköisesti tuhoaa sohvan, vaikka sillä olisi mikä gourmetluu tarjolla. Kotiin tultua on sitten se aika kun koiran kanssa pitäisi touhuta paljon, eli silloin painutaan metsään juoksemaan, harrastuksiin kuten jälki- tai hakutreeneihin, tai muuten vain opetellaan uusia temppuja tai keksitään tekemistä. Silti, tämäKÄÄN ei takaa sitä ettei koira tuhoa. Selväähän se on että turhautunut ja tekemistä vailla oleva koira tuhoaa suuremmalla todennäköisyydellä, mutta aina ei kyse ole myöskään omistajan laiskuudesta tai kädettömyydestä kun koira sisustaa.

   Lainaa

  35. Tulos: +15 (23 ääntä)
   Meilläkin koira tuhosi kerran seinää kun oltiin poissa. Tämän jälkeen sai aina ennenkun lähdettiin niin kovan puruluun, aktiviteettipalloja ja pelejä yms muita ajanviettoon, niin ei käynyt aika niin ikäväksi. Kotiin tultua vietiin sitten lenkeille ja pelloille hyppimään. Ei muuten tuhonnut enää paikkoja. Jos ei ole aikaa koiralle, niin älä sitten ota sitä.

   Lainaa

  36. Tulos: +30 (34 ääntä)
   Nuo elukat ei tuhoa pelkästään asuntoa vaan myös naapureiden mielenterveyden sillä ulinallaan.

   Lainaa

  37. Tulos: +18 (32 ääntä)
   Jaska: Eiköhän nuiden isojen koirien paikka ole ihan muualla kuin ahtaissa kerrostalokämpissä yksinään päivät pitkät. Sallakin voisi ottaa kultakalan.
   Jotenkin veikkaan, että kultakalaparven tarvitsema 300-litrainen akvaario olisi liikaa tyypille, joka ei edes koiraa jaksa huoltaa. Koiran hoitaminen on kuitenkin suhteellisen suoraviivaista akvaarion hoitamiseen verrattuna.

   Lainaa

  38. Puolikiero_savolainen 29.5.2014 15:46
   Tulos: +6 (16 ääntä)
   JT: No on asiantuntijaraati paikalla. Kuinka monella “vie se lenkille”-neuvojalla on itsellään joskus ollut tuhoava koira? Ja meinaan ihan oikeasti tuhoava, en sellaista joka kerran maistoi lenkkarin kulmaa. Ensinnäkin, jos koiraa aamusella ennen lähtöään kunnolla aktivoi vaikkapa viemällä sen reippaalle lenkille, sen vireystaso nousee siinä määrin että se melkoisella todennäköisyydellä tuhoaa kämppää vielä enemmän kuin tekisi käytyään rauhallisella tarpeidentekolenkillä joka ei nosta sen kierroksia kattoon. Luvallista tekemistä sille on kuitenkin syytä ilman muuta jättää, eli kongeja, erilaisia puruluita, maitotölkkejä/paperirullan hylsyjä tms. joissa on paperia ja herkkuja sisällä, aktivointipalloa, mitä näitä nyt on. Sekään ei valitettavasti silti takaa yhtään mitään, nimimerkillä kokemusta on. Jos koira päättää tuhota sohvan, se hyvin todennäköisesti tuhoaa sohvan, vaikka sillä olisi mikä gourmetluu tarjolla. Kotiin tultua on sitten se aika kun koiran kanssa pitäisi touhuta paljon, eli silloin painutaan metsään juoksemaan, harrastuksiin kuten jälki- tai hakutreeneihin, tai muuten vain opetellaan uusia temppuja tai keksitään tekemistä. Silti, tämäKÄÄN ei takaa sitä ettei koira tuhoa. Selväähän se on että turhautunut ja tekemistä vailla oleva koira tuhoaa suuremmalla todennäköisyydellä, mutta aina ei kyse ole myöskään omistajan laiskuudesta tai kädettömyydestä kun koira sisustaa.
   No sinähän se sitten tunnut olevan oikea kuningas-kouluttaja kommenteista päätellen! Minä voin sanoa, omistin taatusti yhden maailman vaikeimmista roduista aikoinaan. Hyvin älykäs ja dominoiva koira, äärimmäisellä vahtivietillä varustettuna. Tuhosi muutaman sohvan, lattiaa ja seinää. Lopulta se saatiin loppumaan, meillä oli kyse turhaantumusesta. Jos minuun viittasit, niin luepa uudestaan: kehoitin lisäämään aamuun tunnin. Eli koiran voi väsyttää aamulenkilläkin, mutta se vireys täytyy tasata n. tunnin ajan lenkin jälkeen. Ja päiväksi älyllistä tekemistä, kunnes illalla sitten viedään mehut hikilenkillä/puistossa jne. Nyt on vaan syytä erottaa kaksi asiaa: onko kyse eroahdistuksesta vai turhautumisesta. Se selviää erinäisin keinoin. Omistaja voi tarkkailla koiran käytöstä kun tekee lähtöä. Jos puppe hermostuu, korvat menee luimuun jne, eli tietää kohta jäävänsä yksin, on kyse ensimmäisestä. Silloin tarvitaan jo ulkopuolista apua, esim koiraterapiaa. Toinen asia on laittaa kamera kuvaamaan koiran touhuja. Jos tuhoaminen alkaa heti lähdön jälkeen, on se eroahdistusta. Jos päivän mittaan, niin koira turhaantuu. Yksi keino on rajata koiralle vain joku tietty alue päiväksi ja sinne tekemistä. Ei koira tarvii pesässään ihmeen paljoa tilaa. Kuonopanta (sellainen, jolla voi oksentaa ja juoda) on ok, mutta vaan tunniksi tai pariksi. Sitten on vielä yksinjäämisen pelko. Sekin on vakavampaa ja tarvitaan apua koiralle.

   Lainaa

  39. Tulos: +22 (32 ääntä)
   Ei saatana, koira kärsii vakavasta eroahdistuksesta ja omistaja telkeää sen häkkiin! Pahin virhe mitä voi tossa tilanteessa tehdä on teljetä ahdistunut ja stressaantunut koira pieneen häkkiin jossa se voi vakavasti loukata itsenä tulemalla ulos sieltä.

   Lainaa

  40. Tulos: -11 (33 ääntä)
   typerää että koiria edes pidetään lemmikkeinä normaaleissa ihmisasuintiloissa, liian vähän tilaa, liian vähän tekemistä koiralle. ihmiset on idiootteja.

   Lainaa

  41. Tulos: -7 (21 ääntä)
   Haiskahtaa siltä, että koiraa ei juurikaan käytetä ulkona tai oo mitää virikkeitä. EN ihmettele yhtään, että tuhoo kämppää jos joutuu tyhjänpanttina olee koko ajan, ja jos lenkit on semmosia et käydää nurkalla kusella ja paskalla.

   Lainaa

  42. Tulos: -6 (16 ääntä)
   Lemmikki on nykyään lähinnä koriste-esine ja statussymboli. 99% nykylemmikkien omistajista toivoisi että niissä olisi on/off-kytkin.
   Mr. Jouko: Koirilla vissiin hieman tylsää, kun jaksaa tuhota paikkoja… Vai mitä sanoo joku expertti asiaan? Kaverikin osti ison koiran ja käy siis yötöissä, niinkuin minäkin, noh koira saa aina tarpeekseen ja tuhoo siltä erinäisiä asioita kuten kalliin nahkasohvan… Oikeesti, miks pitää ottaa lemmikki jos ei oo valmis pitämään siitä huolta ja varmistamaan, että sillä riittää tekemistä?

   Lainaa

  43. Fantasiahörhö 29.5.2014 17:21
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Minä jätän koiralleni aina ties mitä leluja ja vempeleitä, kun johonkin lähden. Pöljä se vaan makoilee oven edessä koko sen ajan, kun olen poissa.. Musiikki/televisio päällä, ettei rapun äänet häiritte :)

   Lainaa

  44. Tulos: -9 (23 ääntä)
   kolme isoa koiraa kasvattanut: Jos ei ole kyseessä luonnevikainen koira, koiran kuin koiran saa opetettua olemaan pureksimatta ja tuhoamatta tavaroita. Pentu on tietenkin eri asia ja roduissa on eroja, mutta kaikki koirat saa käyttäytymään hyvin! Se on ihan omistajasta kiinni.
   Kaikkia koiria EI saa käyttäytymään hyvin. Kaikenlaisella jalostuksella ja muulla on kyllä joistain koiraroduista saatu aikaan niin aivovammaisia koiria, että väh. joka toisella pimahtaa pää.. Ja se ei sitten välttämättä purkaudukaan mihinkään lattiaan tai sohvaan vaan ehkä omaan lapseen ym.

   Lainaa

  45. Tulos: +15 (19 ääntä)
   Miks kommenteissa puhutaan isosta koirasta? "onko yhdelläkään ohjeen antajalla isoa koiraa" "Eiköhän nuiden isojen koirien paikka ole ihan muualla kuin ahtaissa kerrostalokämpissä " jne. Staffihan tuossa kuvassa näyttäis olevan :D Häkittäminen esim työpäivien ajaksi on muuten laitonta. http://www.sey.fi/elainsuojelu/ala_hakita/miksi_ei/mita_laissa_sanotaan

   Lainaa

  46. Tulos: -11 (25 ääntä)
   täällähän pututaan kun profeetat. kaiken kaikki luulee tietävänsä mutta ei. ja toihan on vittu peto sehän tappaaki ja paskantaa kenkää ja juoksee kusten jajajajajajaja toihan on ihan vitun isokoira verrattuna rottaa

   Lainaa

  47. Tulos: -4 (12 ääntä)
   Oon mummo!

   Lainaa

  48. Tulos: +9 (27 ääntä)
   Oma koira söi aina kenkiä (myös sohvan, kaukosäätimiä ym; ei liikunnan puutetta eikä eroahdistusta, ennemminkin osoitti jostain mieltään, mikä sillä hetkellä sattu herraa painamaan). Kerran, jälleen uudet 130€ kengät tuhonneena innostutin sen tulemaan ruokakupille, löin hälle odottamansa ruuan sijasta ne. Kengät siis. Fiksu koira kun oli, ei tuhonnut enää mitään sen jälkeen.

   Lainaa

  49. Jeejejeejej 29.5.2014 20:47
   Tulos: -25 (31 ääntä)
   Tommone koira kaipais joko hauleja naamaansa tai kunnon kodin joka osais kouluttaa sen.

   Lainaa

  50. Tulos: +19 (21 ääntä)
   Koiran häkitys noin pienessä häkissä esim. Työpäivän ajan on kaikenlisäksi laitonta... www.sey.fi/alahakita

   Lainaa

  51. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Häkitys on el.suojelulain vastaista jos kyseessä in häkitys pidemmäksi aikaa kuin esim.siivoaminen.

   Lainaa

  52. Tulos: +23 (27 ääntä)
   Ei se aina omistajasta oo kiinni, vaikka tässä tapauksessa se tuleekin mieleen, kun häkissä ei näy leluja ja vesikippoa (voi olla, että on vaan nopeesti napsastu kuva facebookkia varten) Itselläni on entinen katukoira, joka säikkyi kaikkea mahdollista, ei suostunut syömään ellei joku seisonut vieressä, pelkäsi miehiä ja ennen kaikkea tuhosi paikkoja. Ei auttanut vaikka koiran kanssa käveli tunnin, käytti koirapuistossa, vei kotiin jossa oli tarjolla useita leluja, luita ym. Paikat meni silti paskaksi jo pelkän kauppareissun aikana. Apteekista löytyy feromoni tuotteita koirille, joiden pitäisi auttaa stressiin ja ahdistukseen. Kalliita juttuja, eikä auttanut. Itselläni ei ollut sydäntä laittaa koiraa häkkiin, kuonokoppaa tosin kokeilin (koira sai sen irti ja söi siitä puolet). Nyt muutaman vuoden jälkeen tilanne näyttää paremmalta, tosin koiran ei tarvitse yleensä kotona yksikseen olla kuin muutama tunti. Ja kyllä muuten turhautti kuulla ihmisten "vie se ulos ja anna virikkeitä"-neuvoja, vaikka hyväähän kaikki varmaan tarkoittivat:D

   Lainaa

  53. Tulos: +3 (17 ääntä)
   Ja kissoja sanovat tuhoeläimiksi.

   Lainaa

  54. Tulos: +10 (16 ääntä)
   Rassukka :( Tuttavallani on (pieni) koira, jota ei ikinä ole koulutettu kunnolla, mihinkään. Heti pennusta lähtien jätetty useiksi tunneiksi (liian monesti myös jopa vuorokaudeksi, jolloin ei saa edes riittävästi ravintoa) yksin kotiin, itkee sitten ikäväänsä ja tuhoaa paikkoja. Omistajan käsitys lenkistä on viisi minuuttia (tupakan verran) muutaman kerran päivässä ulkona, jonka jälkeen koira revitään väkisin sisälle. En usko, että tuttavani on koiran hankkinut, koska olisi "eläinrakas" tai muuta vastaavaa, vaan lähinnä statussymboliksi. "Katsokaa mua, oon aikuinen ihminen, mulla on koira, jota rakastan hiiirmusti, katsokaa nyt mua!" :<

   Lainaa

  55. Tulos: -6 (16 ääntä)
   juna: ei tuo koiran vika ole kuten edellinen kommentti niin asian ilmaisi lyhyemmin
   Ei todellakaan. Kuka tekee ilmoituksen eläinrääkkäyksestä? Jos koira käyttäytyy noin, sopii vain miettiä, millaiset kumihermot idiootin naapureilla täytyy olla, kun jaksavat kuunnella sitä ulinaa, volinaa ja rouskutusta.

   Lainaa

  56. Hörhöjä kaikkialla 30.5.2014 9:06
   Tulos: +1 (17 ääntä)
   Tuossa on yksi syy miksi mulla ei ole koiraa.

   Lainaa

  57. Tulos: -2 (18 ääntä)
   Toivottavasti vuokranantaja on asettanut kunnon takuuvuokran. Hölmöläisten hommaa pitää tuollaista tuhoeläintä hajottamassa omaisuutta ja tässä tapauksessa ilmeisesti muiden omaisuutta.

   Lainaa

  58. Tulos: -3 (5 ääntä)
   Ei ne aktiviteetit paljon enää aikuisiällä auta, jos pennusta pitäen ei ole opettanut yksinoloon. "Traumatisoituneitakin koiria on, riippuu luonteesta" jne., kyllä kyllä, mutta tämä juontaa juurensa juuri koiran varhaiseen kehitykseen. Jos tätä käytetään verukkeena, niin häkkikuvan perusteella herää kysymys, miksi kukaan antaisi näin selvästi kokemattomalle ihmiselle vaikean menneisyyden omaavan koiran. Entisessä työtoimintapaikassani kävi kaksi nuorta likkaa, joilla oli pieni amerikanbulldogin pentu aina mukanaan. Kertaakaan eivät jättäneet yksin kotiin, kantoivat laukussa ja pitivät sylissä, ja kamalan arka oli, aina emäntänsä perässä. Äskettäin kävin taas vierailulla paikalla. Eipä näkynyt enää likoilla pentua, vaan oli vaihtunut hihnaa joka suuntaan repivään, melkein jo aikuiseen hollanninpaimenkoiraan.

   Lainaa

  59. Tulos: -4 (4 ääntä)
   oi voii, tiiän tunteen, pistä siihen joku kiva matto päälle :DD mut ei sitä koiraa ainakaa kauaa tuol häkis saa pitää vaa se pitää kouluttaa olemaa olemat tuholaine

   Lainaa

  60. Tulos: -5 (7 ääntä)
   Oisin tosin ite ruvennu itkee ton sohvaestyksen nähdessäni ainaki. Mis noide tyynyje päälliset on vai onks ne tos jotku vaaleet tms? noihi rikkinäisii vaa sohvatyynyt päälle ni ei huomaa, siivooo vaa noi "muruset" pois lattialt.. omg mikä tuholaiskoira :DDD

   Lainaa

  61. Tulos: -28 (36 ääntä)
   Kyllä meillä on koita TODELLAKIN häkissä yöt ja työpäivät, koska tämä olis meiänki kodin kohtalo.. Ei oo rahaa laittaa tonneja joka kuukausi uusiin kalusteisiin.

   Lainaa

  62. Tulos: -23 (31 ääntä)
   Pitäiskö tän omistajan tässä sitte katella ku asuntoa tuhotaan tälleen, kannatan kanssa häkkiä ja joka ikiseks sekunniks kun sitä koiraa ei pysty vahtimaan.
   Lapanen: Ei saatana, koira kärsii vakavasta eroahdistuksesta ja omistaja telkeää sen häkkiin! Pahin virhe mitä voi tossa tilanteessa tehdä on teljetä ahdistunut ja stressaantunut koira pieneen häkkiin jossa se voi vakavasti loukata itsenä tulemalla ulos sieltä.

   Lainaa

  63. Tulos: -5 (9 ääntä)
   Käyttääköhän ikinä koiraa lenkillä? väsyneenä ei jaksa tuhota

   Lainaa

  64. Tulos: +16 (24 ääntä)
   Hyi: Kyllä meillä on koita TODELLAKIN häkissä yöt ja työpäivät, koska tämä olis meiänki kodin kohtalo.. Ei oo rahaa laittaa tonneja joka kuukausi uusiin kalusteisiin.
   Voi nyt helvetti. Tämän takia kannattaisin ns. koiralupaa; ei minkäänlaista koiraa ilman asianmukaista koulutusta omistajalle. (En tiedä, tarkoittiko lainaamani henkilö isoa häkkiä jossa koiralla on tarpeksi tilaa elää, mutta siitä huolimatta.)

   Lainaa

  65. Tulos: -5 (15 ääntä)
   Cesar please, help her. Not the dog, her.

   Lainaa

  66. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Jaska: Eiköhän nuiden isojen koirien paikka ole ihan muualla kuin ahtaissa kerrostalokämpissä yksinään päivät pitkät. Sallakin voisi ottaa kultakalan.
   Ei se kultakalakaan helppo ole, vaatii meinaan noin 100l tilaa per sintti.. Ja onko koira turhautunut? Onko sillä eroahdistusta?

   Lainaa

  67. Staffeja elämänsä omistanut 31.5.2014 13:31
   Tulos: +6 (12 ääntä)
   maumau: Tämä on staffi, tätä ne nuorena tekee, hyvin rodunomaista. EI auta lenkit ja aktivointi, päinvastoin innostuu vaan..ja joku sanoi että iso rotu..no ei kyllä sitäkään :D:D menkää muualle pätemään jos ootte vaan kattonu niitä telkkarin koiran koulutusohjelmia ettekä oo ikinä koiraa nähnykkään.
   Ei ole staffille rodunomaista! Oma staffi ei koskaan edes yrittänyt tuhota mitään, koska oli pentuna (ja vielä nytkin) erittäin rauhallinen. Ei ole siskojenkaan koirista kuin yksi päässyt kerran pöydänjalkaa järsimään. Se on ihan yksilökohtaista, riippuen myös paljonko omistaja on paikalla & miten kouluttaa.

   Lainaa

  68. Tulos: +5 (11 ääntä)
   maumau: Tämä on staffi, tätä ne nuorena tekee, hyvin rodunomaista. EI auta lenkit ja aktivointi, päinvastoin innostuu vaan..ja joku sanoi että iso rotu..no ei kyllä sitäkään :D:D menkää muualle pätemään jos ootte vaan kattonu niitä telkkarin koiran koulutusohjelmia ettekä oo ikinä koiraa nähnykkään.
   Tututlla on staffi ja sen siskolla amstaffi. Enpä ole nähnyt yhtään tällaista kuvaa heillä. Tosin he touhuavatkin koiriensa kanssa päivittäin.

   Lainaa

  69. Tulos: +14 (24 ääntä)
   Hyi: Kyllä meillä on koita TODELLAKIN häkissä yöt ja työpäivät, koska tämä olis meiänki kodin kohtalo.. Ei oo rahaa laittaa tonneja joka kuukausi uusiin kalusteisiin.
   Kannattaisko vaikka ruveta harrastamaan sen koiran kanssa jotain. Loppuis tuhoaminen. Hyyyvin outoa, että koira tuhoaa paikkoja yölläkin kun omistajat ovat paikalla. Se kertoo siitä, että koira on tylsistynyt. Älkää sitten hommatko koiria ollenkaan mikäli ette aio tehdä niiden eteen töitä. Koiraa ei hommata pelkästään egon jatkeeksi.

   Lainaa

  70. Tulos: +7 (13 ääntä)
   oldschool: Kaikkia koiria EI saa käyttäytymään hyvin. Kaikenlaisella jalostuksella ja muulla on kyllä joistain koiraroduista saatu aikaan niin aivovammaisia koiria, että väh. joka toisella pimahtaa pää.. Ja se ei sitten välttämättä purkaudukaan mihinkään lattiaan tai sohvaan vaan ehkä omaan lapseen ym.
   Tässä puhuukin oikein koiratiedon ammattilainen. Näiden takia tietyt rodut leimataan sekopäiksi. Edelleen: koiran rotu ei tee siitä sekopäistä, vaan kasvatusmetodit. Tosin lisätään tähän nyt vielä pilkkua viilaten että poikkeustapauksena sairaudet tms.

   Lainaa

  71. Tulos: +6 (12 ääntä)
   bethos: Mitäs hankki tollasen ylijalostetun terveys- ja mielentilaongelmaisen koiran. Joku vähemmän pilalle jalostettu olisi jees.
   Miksi tällaisia ylijalostettuja terveys- ja mielentilaongelmaisia ihmisiä on olemassa? Edelleenkään, vika ei ole koirassa vaan sen kasvatuksessa. Minulla on tuttu, jolla on juuri samanlainen koira ja se on oikea unelma. Eikä todellakaan tuhoa paikkoja koska sen kanssa touhutaan päivittäin.

   Lainaa

  72. Tulos: -18 (22 ääntä)
   Tappajakoira+nuori omistaja= haavoittunut tai pahemmassa tapauksessa kuollut ihmishenki. Jatka omistaja samaan malliin niin kohta oot päätä myöten kusessa ja suuret korvausvaatimukset niskoillas.

   Lainaa

  73. Tulos: +6 (10 ääntä)
   Blääh: Miksi tällaisia ylijalostettuja terveys- ja mielentilaongelmaisia ihmisiä on olemassa? Edelleenkään, vika ei ole koirassa vaan sen kasvatuksessa. Minulla on tuttu, jolla on juuri samanlainen koira ja se on oikea unelma. Eikä todellakaan tuhoa paikkoja koska sen kanssa touhutaan päivittäin.
   Komppaan. Koiran käyttäytymishäiriön syy on useimmiten omistajan luonnevika, harvemmin koiran luonnevika.

   Lainaa

  74. Tulos: -1 (3 ääntä)
   oon niin onnellinen että meijän koira aina vaan nukkuu kun ollaan poissa. se on niin helppohoitonen että ei oo toista. eikä ees oo tarvinnu paljoo kouluttaa, ku on sellanen rotu.

   Lainaa

  75. Tulos: +5 (13 ääntä)
   No kylläpä heti jokaisen kommentoijan on täytynyt päästä pätemään miten huonosti koulutettu koira ja kannattaisiko lenkittää sitä. Joo-o kyllä varmaan tuollaisessa tilanteessa oleva ihminen kyllä tiedostaa sen ja ongelman. Saattaa ratkoakin asiaa, mistäs te sen tiedätte. Ja kyllä, koiratkin ovat yksilöitä.

   Lainaa

  76. reikä lattiassa 1.6.2014 23:56
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Meilläkin koira teki reiän, kun oli alunperin pieni reikä ja oli kauppa reissun aikana nakertanut siitä hieman isomman... :D hups. Hän oli ihmetellyt mikä se on. Mutta nämä on kyllä jo turhautuneita. Niin siinä käy, kun otetaan sen rotuinen koira, jota ei jakseta hoitaa ja aktivoida tarpeeksi.

   Lainaa

  77. Tulos: +4 (10 ääntä)
   Mulla on nyt 1v8kk:n ikäinen sakemanni, joka on kärsinyt eroahdistuksesta koko ikänsä ja viime kesänä se paheni mun jäätyä yksin koiran ja kahden kissan kanssa. Eroahdistus kohdistuu pääasiassa muhun, mutta luulen silti exän häipymisen jotenkin yhdistävän juurikin siihen yksinjäämisen pelkoon. Kuukausia kokeilin vaikka mitä eri asioita sen hoitamiseen ja tuntu todella toivottomalta ja aloin jo vakavasti harkita piikille viemistä, kun omatkin hermot alko olemaan aivan riekaleina, kun ei minkäänlaista edistystä tapahtunut. Onneks en päättänyt luovuttaa. Ostin kuonokopan ja aloin kokeilemaan uudestaan meille annettuja eroahdistusterapia ohjeita. Pidin kuonokoppaa varmaan n. 5kk, aina kun.lähdin kotoa. Yks kerta mä sit kiireessä unohdin sen laittaa, kun mun piti vaan nopeesti käydä kyydillä kaupassa ja olin ehkä vajaan tunnin pois, eikä koira ollut edes maitopurkkia syönyt! Meillä tuo tuhoaminen ei koskaan oo kohdistunu huonekaluihin, vaan mun vaatteisiin ja johtoihin. Edelleen tehdään töitä tän asian kanssa, mutta tää on valtava edistyminen lähtökohtaan nähden! Nykyään saattaa just repiä jonku mehu tai maitotölkin, mutta johdot ja vaatteet on saanu olla rauhassa muutamia stringejä lukuunottamatta :D Silti mä vieläkin keräilen kaikki ns. tuhottavat pois, ennen kun lähden. Oon silti onnellinen, että jaksoin taistella tuon eläimen kanssa, enkä luovuttanut liian aikasin <3 Kyllä suurelta osalta koirista saa eroahdistuksen hoidettua, mutta se ei todellakaan tapahdu viikossa, eikä parissa!

   Lainaa

  78. Terasedward 2.6.2014 11:18
   Tulos: -2 (18 ääntä)
   Voi hyvänen, johan täällä eläinaktivistit räyhää. Se koulutus ei aina auta siihen koiran käytökseen!! Ottakaa huomioon koiran rotu, luonne, pentuaika jne. Tämä omistaja on voinut hyvinkin jättää aktiviteettia koiralle, mistä me tiedetään, joten älkää sanoko varmaksi "Koirallahan on tylsää!!!!" tyylisiä asioita. --- Veikkaampa, että jos koira parissa tunnissa tuollaista tuhoa tekee, on lemmikin päässäkin jo jotain vialla. Ja omistan itse kissan ja olen ollut tekemisissä koirien kanssa, joten en ole mikään eläinvihaaja. Ottaa vain päähän teidänlaisenne aktivistipätijät, jotka ei tiedä tilanteen tasosta mitään ja kehotatte tekemään ilmootuksia ties minne. Rauha bitches, rauha :D

   Lainaa

  79. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Meillä narttukoira pisti paikkoja silpuksi valeraskauden aikana. Ilmeisesti teki pesää tai muuten vaan hormonit pistivät nupin sekaisin. Se rauhoittui, kun annettiin pari pehmolelua, joita sai hoitaa omina pentuinaan. :)

   Lainaa

  80. irokeesiankka 2.6.2014 21:18
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   huuhaa: onko yhdelläkään ohjeen antajalla isoa koiraa….mielipiteitä on moneksi ja neuvoja. häkki erittäin hyvä ratkaisu, sillä saa rajattua koiran vahtimis aluetta pienemmäksi
   Tuo ei vaikuta olevan kovinkaan iso koira verrattuna kuvassa näkyvään jalkaan. Ja ei ongelmaa voi muutenkaan koolla kuitata. Ongelmia voi tulla niin chihuahualle kuin vaikkapa tiibetinmastiffille. Usein iso koira vaan saa samalla voimalla enemmän tuhoa aikaan kokonsa takia, mutta tuollainen lattioiden repiminen ja muu käytös on yhtä huonoa molemmilla. (Ei tuttavallakaan ole koskaan kaukaasianpaimenkoira tuhonnut huonekaluja tahallaan, vaikka sen voikin luokitella jo isoksi. Joskus kuulemma vahingossa hajosi leikin tiimellyksessä kirjakaapin lasiovi, kun koiraa leikitettiin pehmolelulla, mutta ei koira sitäkään nyt tarkoittanut rikkoa.) En nyt rupea kasvatusneuvojaksi, kun en ole koskaan nähnyt koiraa, joka alkaa syömään lattioita. Enkä todellakaan tiedä, mikä auttaa, kun linoleumi maittaa.

   Lainaa

  81. eroahdistus 3.6.2014 2:32
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Staffi ei ole kyllä millään mittapuulla "iso koira", paitsi jos vertailukohtana on joku toy-chihu tai muu vastaava hamsteri, ja lähes koira kuin koira voi hyvinkin tulla kerrostalossa toimeen, mikäli sen oikeanlaiseen aktivoimiseen on mahdollisuus panostaa. Staffi ei myöskään ole mikään tappajakoira, ihan kaikissa roduissa ja roduttomissa on yksilöitä, jotka väärissä käsissä voivat olla alttiimpia tekemään vahinkoa, ja siinäkin on oikeasti aina kysymys siitä, että omistaja ei osaa käsitellä koiraansa oikein. Tää keskustelu on musta melko huvittava, kun ei kukaan tiedä miten tän kyseisen koiran kanssa on toimittu, ja mikä sille henkilökohtaisesti sopii. Koiratkin on kuitenkin yksilöitä joilla on omat tarpeet, ja kuten sanottu esim. traumat yms. saattavat jättää koiraan hyvin vaikeasti korjattavia käytöshäiriöitä. En sano, ettäkö jotkut ongelmat olisivat mahdottomia korjata, mutta oon kyllä itsekin oman koirani kanssa ollut hätää kärsimässä juurikin tän hajottamishomman kanssa, vaikka se ei olekaan koskaan repinyt muuta kuin kirjoja, paperisälää ja jotain pientä pöydälle jäänyttä irtaimistoa. Koira tuli mulle aikuisena ja on alkujaan katukoira, eikä ekan puolen vuoden aikana ilmennyt minkäänlaisia ongelmia, kunnes sitten yhtäkkiä se repiminen alkoi aivan yllättäen. Mun koiran tapauksessa ongelman pohja oli vaikea selvittää, koska hajottamista tapahtui vain satunnaisesti, enkä esim. kertaakaan onnistunut saamaan sitä videolle, kun aina niinä päivinä kun muistin laittaa webcamin pyörimään, nukku toi rauhassa lattialla koko päivän (ei siis todellakaan ollut kyse eroahdistuksesta). En mä vieläkään tiedä mistä siinä lopulta oli kysymys, koska millään mun lenkittelyllä ja aktivointilelujen ja luiden hommaamisella ei tuntunut olevan mitään vaikutusta tilanteeseen. Meillä ongelma katosi koiran tilan rajaamisella -- ei tosiaankaan mihinkään häkkiin, vaan eteiseen, missä on vielä jätepaperiläjäkin oikein syöttinä, mutta ei ole siihen koskenut kertaakaan. Miksköhän mä tän elämäntarinani tässä nyt päätin kertoa. Kai siks, että ihmiset tajuais, että koirilla on erilaisia tarpeita ja nää täsmälleen samat ongelmat voi johtua hyvin eri syistä, ja joskus sen just oikeen ratkasun löytäminen sille kyseiselle koiralle voi olla monen mutkan takana. Mut kyl se löytyy. Tsemppiä vaan. Häkittäminen on toki paska ratkaisu aina, ellei ole vain väliaikaisesti koulutuksen tukena. Ikinä ei sais tunneiksi jättää häkkiin, ja tuo ainakin on ihan liian pieni ko. koiralle, ja sitä paitsi ihan hyödytönkin, kun siinä ei näy olevan edes lattiaa.

   Lainaa

  82. Tulos: -3 (7 ääntä)
   Ongelmaa ei ole. Koira 30kg. Hollanninpaimenkoira, pitkäkarvainen. Kerran levitteli roskapussin, jonka kiireessä unohdin eteiseen. Olisittepa nähneet ne ilmeet ja matelun pöydän alle, ennen kuin ehdin sanoa sanaakaan. Ei jaksanut olla enää vihainen, helpostihan ne roskat takas keräs... mutta koira tiesi kyllä tehneensä väärin. Eipä sen jälkeen ole kiinnostaneet mitkään roskapussit. Vaikka varmaan hänen nenukkiin haiseekin siellä kaapin takana.

   Lainaa

  83. Tulos: -5 (7 ääntä)
   Joanna: Häkkiähän saa pitää vain jos se on tietyn kokoinen koiralle. 20 kg:n koirien häkeissä pitäisi olla 2,5 neliötä tilaa jotta häkki on tarpeeksi suuri. Näitä ongelmia ei voi koirasta kitkeä häkittämällä. Pitkiä lenkkejä ja aktiviteettia. Vaikka kongin sisään maksalaatikkoa/makaronilaatikkoa/lihapullia/nakkeja ja pakkaseen. Sit niitä koiralle työpäivän ajaksi. Loppuu tuhoaminen. 20 minuutin aktivointi koiralla vastaa 2 tunnin lenkkiä. Olkaa hyvät.
   Jos voisin niin tykkäisin sun kommentista enemmän kuin kerran. :D olin tulossa sanomaan ihan samaa, että liikuntaa, liikuntaa ja aktiviteettia. Taitaa vielä kyseinen tuhoojakoira olla Pitbull, (korjatkaa, jos olen väärässä) mikä meinaa paljon liikuntaa ja tekemistä. Ja toki myös eroahdistuskoulutusta. Itellä 3 koiraa ja ainoastaan pentuna hampaiden lähdön aikaan nakersivat listoja ja joitain kaapinkulmia monista puruluista huolimatta, mutta sen jälkeen on kaikki loppunut. Säälittää vaan koira, kun se yrittää kaikin keinoin kertoa omistajalleen, että VIE MUT PITKÄLLE LENKILLE, HYPIN TÄÄLLÄ SEINILLE!!! ja sitten se vaan laitetaan pieneen häkkiin ja sitä torutaan. :( Ei se sen oma vika ole, että omistaja ei ymmärrä sen tarpeita.

   Lainaa

  84. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Hehee, vois antaa kaikille viisaille neuvojille tehtäväks väsyttää staffin ;)

   Lainaa

  85. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: No sinähän se sitten tunnut olevan oikea kuningas-kouluttaja kommenteista päätellen! Minä voin sanoa, omistin taatusti yhden maailman vaikeimmista roduista aikoinaan. Hyvin älykäs ja dominoiva koira, äärimmäisellä vahtivietillä varustettuna. Tuhosi muutaman sohvan, lattiaa ja seinää. Lopulta se saatiin loppumaan, meillä oli kyse turhaantumusesta. Jos minuun viittasit, niin luepa uudestaan: kehoitin lisäämään aamuun tunnin. Eli koiran voi väsyttää aamulenkilläkin, mutta se vireys täytyy tasata n. tunnin ajan lenkin jälkeen. Ja päiväksi älyllistä tekemistä, kunnes illalla sitten viedään mehut hikilenkillä/puistossa jne. Nyt on vaan syytä erottaa kaksi asiaa: onko kyse eroahdistuksesta vai turhautumisesta. Se selviää erinäisin keinoin. Omistaja voi tarkkailla koiran käytöstä kun tekee lähtöä. Jos puppe hermostuu, korvat menee luimuun jne, eli tietää kohta jäävänsä yksin, on kyse ensimmäisestä. Silloin tarvitaan jo ulkopuolista apua, esim koiraterapiaa. Toinen asia on laittaa kamera kuvaamaan koiran touhuja. Jos tuhoaminen alkaa heti lähdön jälkeen, on se eroahdistusta. Jos päivän mittaan, niin koira turhaantuu. Yksi keino on rajata koiralle vain joku tietty alue päiväksi ja sinne tekemistä. Ei koira tarvii pesässään ihmeen paljoa tilaa. Kuonopanta (sellainen, jolla voi oksentaa ja juoda) on ok, mutta vaan tunniksi tai pariksi. Sitten on vielä yksinjäämisen pelko. Sekin on vakavampaa ja tarvitaan apua koiralle.
   Kuningaskouluttaja, voi kiitos! Mikä tekstissäni sinut näin kovin häikäisi? Täytyy kyllä ihan mielenkiinnosta kysyä että mikä tämä "yksi maailman vaikeimmista roduista" mahtoi olla? Eroahdistus on muotisana joka nykyisin lyödään joka toisen asuntoa tuhonneen koiran titteliksi, vaikka se on loppujenlopuksi hyvin harvinaista. Eroahdistusta poteva koira ihan oikeasti pelkää ja panikoi yksin jäämistä, eli sen hermoissa on vikaa. Se, että koira luimistaa korviaan ja näyttää pentunaamaa kun omistaja tekee lähtöä, ei todellakaan vielä tarkoita eroahdistusdiagnoosia. Koira voi tuhota asuntoa tosiaan ihan pelkkää turhautumistaan, tai sitten "ihan muuten vaan" esimerkiksi kasvuvaiheessa. Vaikka sille olisi tarjolla luvallista ja järkevääkin tekemistä ja sen kanssa touhuttaisiin, se voi laittaa kämpän päreiksi silti, kuten aikaisemmin jo totesin. Jos aktivointi on kunnossa, tuskin on kyse turhautumisesta. Viestini oli suunnattu kaikille "no se ei varmasti saa mitään tekemistä koskaan"-narisijoille, jotka eivät ilmeisesti tiedä tuon kyseisen koiran aktivoinneista sen enempää kuin minäkään vaan vetelevät johtopäätöksiä aivan hatusta. Tämä tosin eläinharrastajien keskuudessa on enemmän sääntö kuin poikkeus.

   Lainaa

  86. Tulos: -1 (3 ääntä)
   http://www.sey.fi/elaintietoa/lemmikkielaimet/ala_hakita_-kampanja

   Lainaa

  87. puolikiero_savolainen 4.6.2014 12:35
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   JT: Kuningaskouluttaja, voi kiitos! Mikä tekstissäni sinut näin kovin häikäisi? Täytyy kyllä ihan mielenkiinnosta kysyä että mikä tämä “yksi maailman vaikeimmista roduista” mahtoi olla? Eroahdistus on muotisana joka nykyisin lyödään joka toisen asuntoa tuhonneen koiran titteliksi, vaikka se on loppujenlopuksi hyvin harvinaista. Eroahdistusta poteva koira ihan oikeasti pelkää ja panikoi yksin jäämistä, eli sen hermoissa on vikaa. Se, että koira luimistaa korviaan ja näyttää pentunaamaa kun omistaja tekee lähtöä, ei todellakaan vielä tarkoita eroahdistusdiagnoosia. Koira voi tuhota asuntoa tosiaan ihan pelkkää turhautumistaan, tai sitten “ihan muuten vaan” esimerkiksi kasvuvaiheessa. Vaikka sille olisi tarjolla luvallista ja järkevääkin tekemistä ja sen kanssa touhuttaisiin, se voi laittaa kämpän päreiksi silti, kuten aikaisemmin jo totesin. Jos aktivointi on kunnossa, tuskin on kyse turhautumisesta. Viestini oli suunnattu kaikille “no se ei varmasti saa mitään tekemistä koskaan”-narisijoille, jotka eivät ilmeisesti tiedä tuon kyseisen koiran aktivoinneista sen enempää kuin minäkään vaan vetelevät johtopäätöksiä aivan hatusta. Tämä tosin eläinharrastajien keskuudessa on enemmän sääntö kuin poikkeus.
   Kannattaa ottaa se sarkasmi-filtteri pois päältä, niin ehkä viestini avautuu sinullekin. Eroahdistus ei ole "muotisana", vaan ihan aito ja monesti esiintyvä oire koiralla, joka todellakin pelkää jäädä yksin. Pelkää yksinäisyyttä ja kokee jopa paniikkia. En tainnut puhua "pentunaamasta" mitään? Tarkennetaanpa vielä, jotta menee kaikille perille: eroahdistunut koira on korvat luimussa, erittäin hermostunut, ei pysy paikallaan jnejne. Tämäkin on tottakai yksilöillistä, mutta jokainen koiransa tunteva tietää mistä on kyse. Paljon on myös koiria, joilla ei ole niinkään "vikaa", vaan yksinkertaisesti esim. edellinen omistaja on laiminlyönyt koirankasvatuksen totaalisesti. Toki on niitäkin, joilla se vaan on syntyessään, mutta ei kaikilla. Ei pidä siis yleistää. En halua identifoida itseäni enempää netissä, joten en valitettavasti voi tässä kertoa rodusta enempää. Luota nyt vaan minuun, kun sanon, että kyseessä on erittäin vaikea rotu. Jos kuitenkin koet tarvitsevasi tämän tiedon, jätä kommenttiin spostisi.

   Lainaa

  88. Tulos: +3 (7 ääntä)
   huuhaa: onko yhdelläkään ohjeen antajalla isoa koiraa….mielipiteitä on moneksi ja neuvoja. häkki erittäin hyvä ratkaisu, sillä saa rajattua koiran vahtimis aluetta pienemmäksi
   Joo. Mulla on saksanpaimenkoira (4 v) ja silti en ymmärrä tuota että kuvitellaan koiran olevan joku esine. Hommatkaa lelukoira, sen voi laittaa laatikkoon kun ei kerkiä leikkiä!

   Lainaa

  89. Tulos: -5 (5 ääntä)
   Varmaan kannattaisi kouluttaa se karvaturri, tai sitten olisi vain kannattanut miettiä tarkemmin onko juuri tuo laji/rotu/yksilö se omaan kotiin sopiva...

   Lainaa

  90. Tulos: -6 (12 ääntä)
   Voi pätijät, voi pätijät. Nauran teille. Samoin kuin lapsen kasvatuksessa, koiran kasvatuksessa minua ei ärsytä mikään niin paljoa kuin tämä PATEMINEN, kuinka omistajassa on vika. Porukka kuvittelee, että koiran omistaja ei ole kaikkeaan tehnyt lopettaakseen tämän tuhoamisen. Aina on omistajassa (tai lasten kohdalla vanhemmassa) vika ja kuvitellaan että omistaja ei anna aikaa. Kuten lapsia, koiriakin on eri luonteisia. Toiset kovapäisempiä, toiset eivät. Toiset kunnioittavat auktoriteettejä, toiset eivät, ja tämähän ei aina ole kasvatuskysymys, joskus kyllä. Anonyymisti netissä on hirveän helppo haukkua omistaja yksiselitteisesti huonoksi omistajaksi, huonoksi vanhemmaksi. Ehkäpä voisi leikkiä mielikuvitusleikkiä, että viettäisi omistajan kanssa viikon ja katsoisi, mitä arki todella on tässä tuhoajakoiran perheessä. Sanoisitko sen jälkeen naamatusten, että "olet huono omistaja". Mut hei, jatkakaa lynkkausmeininkiä: koira pois, omistaja on täysi mätä, lenkittäisi enemmän, antaisi aktiviteettejä, ei kannattaisi hankkia koiraa jossei osaa hoitaa etc... Tällä vahvistatte mielipidettäni koiraharrastajista (HUOM! Ei ole sama kuin koiran omistaja) jotka pääosin aiheuttavat puistatusta minussa ja joista muistan pysyä kaukana. P.S. minulla ei ole ollut luonnevikaista koiraa, minulla on mennyt koirieni kanssa kaikki hyvin, enkä ole saanut osaani koiraharrastajien pätemisesta. Sama koskee lapsiani, joten tämä ei ole katkera tilitys. Olen vain ihminen, joka miettii asioita myös toiselta puolen.

   Lainaa

  91. Tulos: 0 (8 ääntä)
   häkittäminen vastoin eläinsuojelulakia. häkkiä saa pitää, mutta koiralla täytyy olla JATKUVA vapaa pääsy häkistä pois. ja mitäpä jos lopettaisi sen vikisemisen ja kouluttaisi koiraa HUOM! positiivisin menetelmin, ei sulkemalla häkkiin. koira käyttäytyy noin vain syystä. terveisin eläin- ja ongelmakoirakouluttuja

   Lainaa

  92. Tulos: -6 (8 ääntä)
   Koira jos tekee väärin niin se pitäis piestä oikein kunnolla ja jos toisen kerran tekee niin sitte "nappi ottahan" eli ampua pois. Jos siihen ei ole mahdollisuutta niin viileään puukolla kurkku auki.

   Lainaa

  93. Ramboaspest 11.5.2020 11:21
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Toivottavasti lattiassa ei ollut asbestia...

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: koira, kuva, sohva, lattia, tuho