Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Lyödään rahoiksi

Soile painaa omat setelinsä.
Lyödään rahoiksi

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 34 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +611 (831 ääntä)
      Seuraavaksi Kari varmaan kyselee olisko mekkoja myytävänä :p

      Lainaa

    2. Tulos: +494 (526 ääntä)
      Voi hyvänen aika noita lapsia... joo, jos oot vahingossa tehnyt aidon näköisen kympin, niin tottakai sillä voi ostaa jotain. Jos taas olisit tehnyt sen tahallasi, ihan vilunki mielessäsi, niin sitten sillä ei saisi ostaa... Ettei Soile olisi ihan hupailumielessä laittanut tällaisen...?

      Lainaa

    3. Thc-koitin 22.5.2014 5:24
      Tulos: +421 (433 ääntä)
      Kun ei uskota kerrasta, niin ei uskota. Mutjosmäkummiskin..

      Lainaa

    4. Tulos: +719 (727 ääntä)
      Haluaisin kyllä nähdä, kuinka "hämäävän aidon" näköinen tästä setelistä tuli..

      Lainaa

    5. pers reikä 22.5.2014 6:27
      Tulos: -251 (461 ääntä)
      Soile on keskivertoa yksinkertaisempi, jopa naiseksi.

      Lainaa

    6. Tulos: +376 (398 ääntä)
      Ei siis minkäänlaista tajua oikeasta ja väärästä. Sillonhan siinä ei oo mitään väärää, jos sillä ei osta mitään, vaan huijaa vaan ystävää. Minä en luottaisi kyllä Soileen missään asiassa.

      Lainaa

    7. Tulos: +94 (162 ääntä)
      Vaikuttaa sosiopaatilta lievästi. Ja varmaan tuli helvetin aidon näkönen ja tuntunen jos on jollain puuväreillä rustannu printtipaperille. Onnee yritykselle jos koittaa sillä jotain ostaa ihan tosissaan, saa ainaki kassatyöntekijä päivän naurut.

      Lainaa

    8. Oi niitä aikoja... Not 22.5.2014 8:42
      Tulos: +188 (204 ääntä)
      Ihan vahingossa... Muistan silloin teini-iässä kuinka nuo selitykset tuontui niin hyviltä ja uskottavilta. Ainakin jutun sepittäjän mielestä uskottavilta siis. Ihan vahingossa vaan satuin jotain viivoja piirtelemään paperille oli aina vakioselitys monen tunnin tarkkaa keskittymistä vaativalle työlle. En muista uskoiko tuohon selitykseen kukaan mutta sen kertominen oli aina pakollista. Toinen legendaarinen selitys varhaisteini-iässä tytöillä sille miksi meikkiä oli sinä päivänä naamassa oli "eilen illalla ihan läpällä kokeiltiin kaverin kanssa ja sitten aamulla unohtui vaan pestä. Oho onko se siellä vieläkin? Hups!". En koskaan ymmärtänyt miksi oli parempi olla muka pesemättä kasvojaan sekä edellisenä iltana ja sinä aamuna ja lähteä kouluun peiliin katsomatta kuin se että olisi vain myöntänyt halunneensa sinä aamuna kokeilla jotain uutta...

      Lainaa

    9. Tulos: -28 (64 ääntä)
      Miksi kukaan ei myy Karille mekkoa? Syrjintää?

      Lainaa

    10. Tulos: +58 (66 ääntä)
      Joo ei ole laitonta yrittää ostaa semmosella rahalla, mene vaan kokeilemaan. Liekkö ees lähelläkkää aidon näköstä.

      Lainaa

    11. Nuori menestyvä juristi 22.5.2014 9:31
      Tulos: +95 (115 ääntä)
      Jo pelkkä väärän rahakappaleen valmistus voi täyttää rikostunnusmerkistön, eli Soile on jo voinut syyllistyä RL 37:1:ssä tai 37:7:ssä tarkoitettuun tekoon. Näin siis siitä huolimatta, että käyttääkö väärää rahaa myöhemmin.

      Lainaa

    12. Tulos: +69 (73 ääntä)
      Se nolo tunne, kun vein joskus 18v säästöpossun pankkiin ja jossakin kohdassa vuosien saatossa oli possuun livahtanut muutamia 2e kokoisia ja vahvuisia peltiplatikoita, joita oli jotenkin työpaikalta unohtunut omaan taskuuni. Pankkitäti tuli laskurin luota: "nää taitaa jäädä ihan sun omaan taskuun..?"

      Lainaa

    13. Tulos: +36 (38 ääntä)
      Siinä taitaa Soilella olla jo alibikin valmiina. "Mut ku en tienny!" Selkeästi tuleva M.O.R.E:n jäsen.

      Lainaa

    14. Tulos: +125 (143 ääntä)
      aidon näköinen, värit ja kaikki. Yhdellä puolella. Toinen puoli on valkoinen

      Lainaa

    15. VanhaEpäonnistuntuJuristi 22.5.2014 11:29
      Tulos: +47 (53 ääntä)
      Nuori menestyvä juristi: Jo pelkkä väärän rahakappaleen valmistus voi täyttää rikostunnusmerkistön, eli Soile on jo voinut syyllistyä RL 37:1:ssä tai 37:7:ssä tarkoitettuun tekoon. Näin siis siitä huolimatta, että käyttääkö väärää rahaa myöhemmin.
      Mutta Soilehan teki sen vahingossa, eikä rahan väärennys ole tuottamuksellisena rangaistavaa :) Vaikea varmaankin kyllä löytää tuomioistuinta joka uskoo, että joku on tehnyt väärän rahan vahingossa. Rahan käyttäminen on uskottavammin vahinko, kunhan tuomioistuin vain ei näe tätä feispuuk keskustelua.

      Lainaa

    16. Satunnainen randomi 22.5.2014 18:02
      Tulos: +26 (30 ääntä)
      Jukezu: Se nolo tunne, kun vein joskus 18v säästöpossun pankkiin ja jossakin kohdassa vuosien saatossa oli possuun livahtanut muutamia 2e kokoisia ja vahvuisia peltiplatikoita, joita oli jotenkin työpaikalta unohtunut omaan taskuuni. Pankkitäti tuli laskurin luota: “nää taitaa jäädä ihan sun omaan taskuun..?”
      Mulle on työmaan kassaan eksynyt päällepäin täysin 2€ rahaa muistuttava kolikko, muttei ole vastaavia merkintöjä. Työntömitalla vertasin, halkaisija täysin sama, 0,2mm ohuempi. Hopeareunus silmällä katsoen yhtä leveä. Pankkineidit, pankkirouvat paremmin kuin pankkiherratkaan ei osanneet sanoa mikä raha se on.

      Lainaa

    17. Tulos: +33 (35 ääntä)
      Satunnainen randomi: Mulle on työmaan kassaan eksynyt päällepäin täysin 2€ rahaa muistuttava kolikko, muttei ole vastaavia merkintöjä. Työntömitalla vertasin,halkaisija täysin sama, 0,2mm ohuempi. Hopeareunus silmällä katsoen yhtä leveä. Pankkineidit, pankkirouvat paremmin kuin pankkiherratkaan ei osanneet sanoa mikä raha se on.
      Thaimaan joku kolikko ainakin näyttää hämäävästi kahden euron kolikolta :)

      Lainaa

    18. Tulos: +70 (74 ääntä)
      "Niin mutta jos sillä leikkirahalla ei osta mitään, vaan sen vaihtaa johonkin (esmes rahaan tai tavaraan)"

      Lainaa

    19. Tulos: +46 (54 ääntä)
      Joskus aikaan markka, töissä aikani kuluksi kopioin vihreälle paperille satasen seteleitä, yksipuolisia siis. Kotona sitten survoin ne isohkoon vihreään lasipurkkiin ja hyllylle koristeeksi. Kaverit hieman kattoi että mitä v*ttua sulla on tuollainen tukko rahaa!? No pitäähän sitä vähän ylimääräistä olla... täydestä meni kaikille.

      Lainaa

    20. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Satunnainen randomi: Mulle on työmaan kassaan eksynyt päällepäin täysin 2€ rahaa muistuttava kolikko, muttei ole vastaavia merkintöjä. Työntömitalla vertasin,halkaisija täysin sama, 0,2mm ohuempi. Hopeareunus silmällä katsoen yhtä leveä. Pankkineidit, pankkirouvat paremmin kuin pankkiherratkaan ei osanneet sanoa mikä raha se on.
      Meillä myös töissä tullut tällainen vastaan.

      Lainaa

    21. Tulos: +1 (1 ääni)
      Satunnainen randomi: Mulle on työmaan kassaan eksynyt päällepäin täysin 2€ rahaa muistuttava kolikko, muttei ole vastaavia merkintöjä. Työntömitalla vertasin,halkaisija täysin sama, 0,2mm ohuempi. Hopeareunus silmällä katsoen yhtä leveä. Pankkineidit, pankkirouvat paremmin kuin pankkiherratkaan ei osanneet sanoa mikä raha se on.
      Kuten myös, lisäksi jotain "keräilysarjaa" oleva 2 euron kolikko joka oli himpun verran kevyempi kuin normi, kuviot myös juuri ja juuri havaittavasti erilaiset kuin normiläpysköissä. Tämä herätti ihmetystä pankki-ihmisissä, yksi oli joka harrastuksensa kautta tiesi mistä on kyse, ei kuitenkaan työnsä :D Harmi vain, että tämä jälkimmäinen katosi jonnekkin koska sekottui helposti muiden kolikoiden kanssa.

      Lainaa

    22. Tulos: -7 (11 ääntä)
      Sille on syynsä miksei leikkirahat oli aidon näköisiä.. :D tosin ala-asteen matiikankirjassa oli aidonnäköisiä euron seteleitä. Tosin väärää kokoa. :D kivasti varmaan niillä kirjapainossa tulostimet huutanu kun luullu että yritetään väärentää rahaa

      Lainaa

    23. Tulos: +8 (18 ääntä)
      utale: Voi hyvänen aika noita lapsia… joo, jos oot vahingossa tehnyt aidon näköisen kympin, niin tottakai sillä voi ostaa jotain. Jos taas olisit tehnyt sen tahallasi, ihan vilunki mielessäsi, niin sitten sillä ei saisi ostaa… Ettei Soile olisi ihan hupailumielessä laittanut tällaisen…?
      tykkäsin koska "vilunki"

      Lainaa

    24. Tulos: +23 (27 ääntä)
      epo: Sille on syynsä miksei leikkirahat oli aidon näköisiä..tosin ala-asteen matiikankirjassa oli aidonnäköisiä euron seteleitä. Tosin väärää kokoa. kivasti varmaan niillä kirjapainossa tulostimet huutanu kun luullu että yritetään väärentää rahaa
      Tulostimet? Kirjapainossa? Ja meinaatko että kaikki tulostimet jotenki alkaa hälyttämään tai varottamaan jos joku yrittää väärentää rahaa? Sorry. Ei voittoa.

      Lainaa

    25. Tulos: +13 (17 ääntä)
      sinja: Tulostimet? Kirjapainossa? Ja meinaatko että kaikki tulostimet jotenki alkaa hälyttämään tai varottamaan jos joku yrittää väärentää rahaa? Sorry. Ei voittoa.
      Ainakin noissa tulostimissa on setelinväärentämisen varalta tunnistimet ja vastaavaa jotka nimenomaan alkaa hälyttää ja ei anna tulostaa rahaa. Outoa minusta olisi jos kirjapainossa vastaavia ei olisi, koska muutenhan kuka vaan kirjapainon käyttöönsä saava voisi tulostaa itselleen rahaa.

      Lainaa

    26. Tulos: +14 (16 ääntä)
      Mulle lyötiin seitsemän vuotta takaperin, kun olin alakouluikäinen, ABC:llä jokin bulgarialainen raha kouraan, kun takaisin piti saada euro. Luulin sitä aluksi harvinaiseksi euron kolikoksi, mutta ei se ollutkaan. Arvoltaan se taisi olla noin kymmenen senttiä.

      Lainaa

    27. Tulos: 0 (14 ääntä)
      Kylläh: Mulle lyötiin seitsemän vuotta takaperin, kun olin alakouluikäinen, ABC:llä jokin bulgarialainen raha kouraan, kun takaisin piti saada euro. Luulin sitä aluksi harvinaiseksi euron kolikoksi, mutta ei se ollutkaan. Arvoltaan se taisi olla noin kymmenen senttiä.
      Taisi olla thaimaalainen kymmenen bahtin kolikko, arvoltaan kaksi senttiä.

      Lainaa

    28. Tulos: +6 (10 ääntä)
      epo: Ainakin noissa tulostimissa on setelinväärentämisen varalta tunnistimet ja vastaavaa jotka nimenomaan alkaa hälyttää ja ei anna tulostaa rahaa. Outoa minusta olisi jos kirjapainossa vastaavia ei olisi, koska muutenhan kuka vaan kirjapainon käyttöönsä saava voisi tulostaa itselleen rahaa.
      Kirjapainon toimintalogiikka hyvin hallussa (Y)

      Lainaa

    29. Tulos: 0 (4 ääntä)
      Muistaakseni seteliä ei lasketa väärennetyksi, jos toinen puoli on jätetty valkoiseksi. Eli niin kauan kun toinen puoli on valkoinen, niin ei ole tapahtunut väärennys rikosta. Tosin henkilö voi syyllistyä kavallukseen, esim. jos maksaa kyseisellä rahalla kaupassa (ja myyjä huomaa vasta jälkeenpäin, että toinen puoli on valkea).

      Lainaa

    30. Päivi Tyni 5.6.2014 1:57
      Tulos: +19 (25 ääntä)
      Hei Epo - ei tulostin voi tunnistaa, mitä sillä tulostetaan. Kirjapainoa ei kukaan saa "käyttöönsä". Rahojen aitous perustuu tiettyyn vaikeasti saatavaan paperilaatuun (ei myydä missään) ja samoin vaikeasti hankittaviin väreihin. Lisäksi seteleillä on oma painotekniikkansa, ei niitä missään tavallisissa offsetpainoissa paineta. Olen alan ammattilainen.

      Lainaa

    31. Tulos: +2 (2 ääntä)
      Päivi Tyni: Hei Epo - ei tulostin voi tunnistaa, mitä sillä tulostetaan. Kirjapainoa ei kukaan saa "käyttöönsä". Rahojen aitous perustuu tiettyyn vaikeasti saatavaan paperilaatuun (ei myydä missään) ja samoin vaikeasti hankittaviin väreihin. Lisäksi seteleillä on oma painotekniikkansa, ei niitä missään tavallisissa offsetpainoissa paineta. Olen alan ammattilainen.
      Olen kirjastossa töissä ja siellä joskus asiakas yritti kopioida kopiokoneessa aitoa seteliä. Muka taideprojektia varten. No eipä antanut kopiokone kopioida.

      Lainaa

    32. Tulos: +1 (1 ääni)
      Päivi Tyni: Hei Epo - ei tulostin voi tunnistaa, mitä sillä tulostetaan. Olen alan ammattilainen.
      Et kovin ammattilainen ole. Itseasiassa nykyaikainen väriprintteri voi kyllä tunnistaa mitä tulostetaan, eikä tulosta rahaa. Ne muuten myös tulostavat yksittäisiä keltaisia pikseleitä, joista tulostimen voi yksilöidä.

      Lainaa

    33. Kilokalori 22.2.2022 8:35
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Päivi Tyni: Hei Epo - ei tulostin voi tunnistaa, mitä sillä tulostetaan. Kirjapainoa ei kukaan saa "käyttöönsä". Rahojen aitous perustuu tiettyyn vaikeasti saatavaan paperilaatuun (ei myydä missään) ja samoin vaikeasti hankittaviin väreihin. Lisäksi seteleillä on oma painotekniikkansa, ei niitä missään tavallisissa offsetpainoissa paineta. Olen alan ammattilainen.
      Oletko ollut offset-alan ammattilainen ehkä 15 vuotta sitten. Nykyisin ihan 300e kotitulostimet pystyvät paljon offsetia tarkempaan jälkeen, joten mikään kotitulostinkaan ei anna enää nykyisin kopioida yleisesti tunnettuja seteleitä, osa hälyttää ja pysähtyy ja osa tulostaa nuhrua blurrattua jälkeä "tahallaan". Kotitulostimella laadukkaalle paperille tulostettu ja oikein kohdistettu kaksipuoleinen seteli menisi taatusti läpi jossain baarin hämyssä tai huoltoasemalla klo 02 aamulla, JOS tulostin antaisi sellaisen tulostaa. Rahan väärennöksessä ei ole kyse siitä että huijataanko pankin laitteita, vaan ihmisiä, jotka valitsevat katsovatko laitteella rahan olevan aito.

      Lainaa

    34. Tanssiva herne 24.6.2023 10:47
      Tulos: +1 (1 ääni)
      Meillä jos huomataan jonkun maksavan/maksaneen väärällä rahalla, toimitetaan seteli ja valvontakamerakuva poliisille. Ihan sama onko yrittäny maksaa setelillä vai vaihtaa rahaa.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: raha, väärentää, väärennetty, seteli, laiton, väärennös, leikkiraha, rikos