Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Äkkirikas

  Paula saa rahaa tuntemattomalta, mutta miksi?
  Suurenna näkymä
  Äkkirikas

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 133 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1843 (1881 ääntä)
   Haluaisin nähdä Paulan naaman jos rahoja tullaan vaatimaan takaisin.

   Lainaa

  2. Social Justice Warrior 11.4.2014 3:46
   Tulos: -1410 (2184 ääntä)
   Ja tämän kusipään sukupuoli ei tullut kenellekään yllätyksenä. Kiitos, kolmanen polven feminismi!

   Lainaa

  3. Tulos: +1168 (1208 ääntä)
   Jos tuo nainen kävelisi edessäni ja pudottaisi satasen setelin, samalla logiikallahan sitten se olisi MUN seteli siitä eteenpäin...

   Lainaa

  4. Tulos: -192 (316 ääntä)
   Vain elokuvissa käy sanonta "Hetiku tääl on jollaki vähänki massia päällä, niin välittömästi alkaa joku läski vinkuun" ja tämä läski on tulevaisuudessa paula kun "tuntematon" tajuaa ettei saa tavaroitansa koskaan ittellensä ja tekee rikosilmoituksen. ÄÖ selvästi pienempi kuin kengännumero.

   Lainaa

  5. Tulos: +956 (970 ääntä)
   Hemuli: Haluaisin nähdä Paulan naaman jos rahoja tullaan vaatimaan takaisin.
   KUN rahoja tullaan vaatimaan takaisin. Äidilleni kävi joitakin vuosia sitten samalla tavalla. Summa vain muistaakseni oli paljon isompi. Rahat palautettiin. Pankki etsi tilin omistajan.

   Lainaa

  6. Tulos: +601 (619 ääntä)
   Hemuli: Haluaisin nähdä Paulan naaman jos rahoja tullaan vaatimaan takaisin.
   Haluaisin nähdä Paulan naaman, KUN rahoja tullaan vaatimaan takaisin. Ja vielä oikeudenkäyntikulut päälle.

   Lainaa

  7. Tulos: +952 (996 ääntä)
   just: ÄÖ selvästi pienempi kuin kengännumero.
   ÄÖ = Älykkyysösämäärä?

   Lainaa

  8. Tulos: -123 (297 ääntä)
   Se raha siellä pankin tilillä ei oikeesti oo sun rahaa, vaan pankin. Pankki voi sillä rahalla tehdä mitä haluaa. Tätä ei ikävä kyllä meidän koululaitoksessa opeteta.

   Lainaa

  9. Tulos: +351 (369 ääntä)
   Tyhmä. Miten aikoo huijata, että oli se myyjä kun screenshotti löytyy todisteeks ::D

   Lainaa

  10. Tulos: +483 (535 ääntä)
   just: ÄÖ selvästi pienempi kuin kengännumero.
   You just served yourself...

   Lainaa

  11. Tulos: +753 (841 ääntä)
   Social Justice Warrior: Ja tämän kusipään sukupuoli ei tullut kenellekään yllätyksenä. Kiitos, kolmanen polven feminismi!
   Miten ihmeessä sä sait käännettyä tuon yhtään minkää polven feminismiksi?

   Lainaa

  12. S. aivartelija 11.4.2014 6:58
   Tulos: +477 (481 ääntä)
   Me huomattiin itse. Jotenkin oli päässyt miehen kokonimikaimalle kuulunut yksi suoritus meidän miehen tilille, moka pankin. Huomattiin itse ja kun mentiin ihmettelemään, niin oli se jo huomattu. Sorry vaan Paula, mutta virhesuorituksesta on lakisäätinen oikeus periä se takaisin ja sun selitykset eivät kelpaa oikeudessa. RAhat tullaan perimään takaisin ja jos ei ole mistä maksaa, niin se on voi voi, kalliimmaksi tulee. Se on sulle vaan ilmoitusasia, että ne rahat lähtee sieltä tililtä. Voi olla, ettei rahaa enää ole kun läppäri tulee.

   Lainaa

  13. Tulos: +433 (441 ääntä)
   Muutaman kuukauden päästä Paula saa pinnistellä raha-asioiden kanssa taas hieman enemmän. Olettaen, että ei ole jo ulosotto päällä.

   Lainaa

  14. juupaseiapaä 11.4.2014 7:28
   Tulos: -515 (539 ääntä)
   On muuten Paulan ja maksajan välinen asia. Ei kuulu pankille enää. Niin ja poliisi sitten selvittää onko rikosta tapahtunut. Kansi osapuolta kaksi näkemystä. Maksaja maksoi vahingossa ja saaja sanoo että rahat tuli tavaroista, ei kytätkään voi tehdä mitään.

   Lainaa

  15. Tulos: +345 (351 ääntä)
   juupaseiapaä: On muuten Paulan ja maksajan välinen asia. Ei kuulu pankille enää. Niin ja poliisi sitten selvittää onko rikosta tapahtunut. Kansi osapuolta kaksi näkemystä. Maksaja maksoi vahingossa ja saaja sanoo että rahat tuli tavaroista, ei kytätkään voi tehdä mitään.
   Onko se Paula siellä selittämässä? Kyllä pankki asiaan kuuluu ihan yhtä lailla. Heidän palvelujaanhan tässä käytetään. Ei näyttäydy pankki kovin hyvällä ilmeellä, jos vaan kohauttaa olkiaan "ei kuulu meille" -asenteella. Ja todennäköisesti ostajalla on sattunut tilinumeron kanssa näppäilyvirhe ja oikea tilinumero ja henkilö sen takaa löytyvät myös ihan yhtä helposti kuin Paulakin.

   Lainaa

  16. Tulos: +519 (549 ääntä)
   Ylläpitäjät: Laittaisitteko vinkin poliisille (viestiketjun, jossa näkyy henkilön nimi). Tämä Facebook viestiketju voi toimia ratkaisevaan todisteena, kun uhri tekee rikosilmoituksen.

   Lainaa

  17. Tulos: +312 (320 ääntä)
   juupaseiapaä: On muuten Paulan ja maksajan välinen asia. Ei kuulu pankille enää. Niin ja poliisi sitten selvittää onko rikosta tapahtunut. Kansi osapuolta kaksi näkemystä. Maksaja maksoi vahingossa ja saaja sanoo että rahat tuli tavaroista, ei kytätkään voi tehdä mitään.
   Raskauttavat todisteet facessa ja Feissarimokissa asti. Jopa sinä saisit kiinni tämän rikollisen.

   Lainaa

  18. Tulos: +233 (233 ääntä)
   juupaseiapaä: On muuten Paulan ja maksajan välinen asia. Ei kuulu pankille enää. Niin ja poliisi sitten selvittää onko rikosta tapahtunut. Kansi osapuolta kaksi näkemystä. Maksaja maksoi vahingossa ja saaja sanoo että rahat tuli tavaroista, ei kytätkään voi tehdä mitään.
   Eiköhän tuollaisessa tapauksessa ole muita todisteita ostosta, esim. myynti-ilmoitus, keskustelu myyjän kanssa tai jos kyseessä on nettikauppa, niin näkyvät asiakastiedoissa. Tuskin suoritus myöskään on osoitettu Paulalle, vaan saajan nimi ihan eri.

   Lainaa

  19. Tulos: +361 (409 ääntä)
   Social Justice Warrior: Ja tämän kusipään sukupuoli ei tullut kenellekään yllätyksenä. Kiitos, kolmanen polven feminismi!
   Mää kyllä uskon että on olemassa miehiäki jotka ois tehny tuon saman homman. Minkä vitun takia aina ku joku nainen mokaa niin täällä on joku ahdasmielinen idiootti valittamassa?

   Lainaa

  20. Hohohohahe 11.4.2014 8:21
   Tulos: +232 (238 ääntä)
   juupaseiapaä: On muuten Paulan ja maksajan välinen asia. Ei kuulu pankille enää. Niin ja poliisi sitten selvittää onko rikosta tapahtunut. Kansi osapuolta kaksi näkemystä. Maksaja maksoi vahingossa ja saaja sanoo että rahat tuli tavaroista, ei kytätkään voi tehdä mitään.
   Siinä on kolmaskin osapuoli jolle rahat on tarkoitettu, ja myös hänen sanansa merkitsee

   Lainaa

  21. Tulos: +134 (148 ääntä)
   Älykkyysosamäärä ei vaikuta siihen mitä tekee, vaan siihen kuinka tehokkaasti sen tekee. Tällä logiikalla Paulalla on sekä vajaa ÄO, että kyseenalaistettavat moraalit.

   Lainaa

  22. Tulos: +255 (261 ääntä)
   Sara: Jos tuo nainen kävelisi edessäni ja pudottaisi satasen setelin, samalla logiikallahan sitten se olisi MUN seteli siitä eteenpäin…
   Tuskin tippuu tuolta naiselta yhtään seteliä. Kolikoita ja pantillisia pulloja ehkä.

   Lainaa

  23. Tulos: +16 (66 ääntä)
   just: Vain elokuvissa käy sanonta “Hetiku tääl on jollaki vähänki massia päällä, niin välittömästi alkaa joku läski vinkuun” ja tämä läski on tulevaisuudessa paula kun “tuntematon” tajuaa ettei saa tavaroitansa koskaan ittellensä ja tekee rikosilmoituksen. ÄÖ selvästi pienempi kuin kengännumero.
   Niin muuten sinullakin. ÄlyssyysÖsamäärä, ÄÖ.

   Lainaa

  24. Tulos: +187 (195 ääntä)
   Kavallustuomio, vähintään sakot ja rikosrekisterimerkintä. Todisteet löytyy tältä sivulta. http://www.iltalehti.fi/uutiset/200712187000662_uu.shtml

   Lainaa

  25. Tulos: +147 (153 ääntä)
   juupaseiapaä: On muuten Paulan ja maksajan välinen asia. Ei kuulu pankille enää. Niin ja poliisi sitten selvittää onko rikosta tapahtunut. Kansi osapuolta kaksi näkemystä. Maksaja maksoi vahingossa ja saaja sanoo että rahat tuli tavaroista, ei kytätkään voi tehdä mitään.
   Paitsi nyt kun on kirjallista todistusaineistoa, että rahat eivät kuulu hänelle. Valitan, Paula, olet lirissä, jos ei ole millä maksaa rahat takaisin.

   Lainaa

  26. Tulos: +119 (123 ääntä)
   sitä sitten oikeudes mietitää mitenpäi ja kuinka paljon pitaakää maksaa takasin. Kaveri sai just kunno korvaukset kun oli väärään tiliin maksanut eikä saaja suostunut antamaan takasin

   Lainaa

  27. Tulos: +148 (158 ääntä)
   juupaseiapaä: On muuten Paulan ja maksajan välinen asia. Ei kuulu pankille enää. Niin ja poliisi sitten selvittää onko rikosta tapahtunut. Kansi osapuolta kaksi näkemystä. Maksaja maksoi vahingossa ja saaja sanoo että rahat tuli tavaroista, ei kytätkään voi tehdä mitään.
   Taidat olla Paula itse :D

   Lainaa

  28. Tulos: +137 (141 ääntä)
   Taitaa Paulalle tulla kohta itku puseroon kun ne rahat vaaditaan takaisin

   Lainaa

  29. Tulos: +52 (122 ääntä)
   Jaiksis: Niin muuten sinullakin. ÄlyssyysÖsamäärä, ÄÖ.
   Täällähän on oikee tupla-uunot liikkeellä, double fail! :D

   Lainaa

  30. Puolikiero_savolainen 11.4.2014 8:51
   Tulos: +162 (166 ääntä)
   juupaseiapaä: On muuten Paulan ja maksajan välinen asia. Ei kuulu pankille enää. Niin ja poliisi sitten selvittää onko rikosta tapahtunut. Kansi osapuolta kaksi näkemystä. Maksaja maksoi vahingossa ja saaja sanoo että rahat tuli tavaroista, ei kytätkään voi tehdä mitään.
   No ei todellakaan ole. Pankki on se joka tarpeen tullen vain imaisee rahat takaisin ja palauttaa suorituksen omistajalleen. Se, että sitä rahaa ei enää ole tilillä, niin se on sitten Paulan ja perintätoimiston välinen asia. Liekö edes perintätoimistoa välissä, vai meneekö suoraan ulosottoon? Paula voi kyllä sanoa hyvästit luottotiedoilleen, jos sellaiset vielä oli olemassa. Vahinkoon tuskin voi vedota enää tässä vaiheessa, varsinkin kun idiot meni julkisesti leuhkimaan tällä.

   Lainaa

  31. Tulos: +30 (60 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: No ei todellakaan ole. Pankki on se joka tarpeen tullen vain imaisee rahat takaisin ja palauttaa suorituksen omistajalleen. Se, että sitä rahaa ei enää ole tilillä, niin se on sitten Paulan ja perintätoimiston välinen asia. Liekö edes perintätoimistoa välissä, vai meneekö suoraan ulosottoon? Paula voi kyllä sanoa hyvästit luottotiedoilleen, jos sellaiset vielä oli olemassa. Vahinkoon tuskin voi vedota enää tässä vaiheessa, varsinkin kun idiot meni julkisesti leuhkimaan tällä.
   Ei luottotiedot tähän liity mitenkään. Tili vain yksinkertaisesti menee kolme tonnia miinukselle. Siitä kyllä tulee vienoja lisäkuluja...

   Lainaa

  32. seriously..? 11.4.2014 9:19
   Tulos: +8 (54 ääntä)
   just: Vain elokuvissa käy sanonta “Hetiku tääl on jollaki vähänki massia päällä, niin välittömästi alkaa joku läski vinkuun” ja tämä läski on tulevaisuudessa paula kun “tuntematon” tajuaa ettei saa tavaroitansa koskaan ittellensä ja tekee rikosilmoituksen. ÄÖ selvästi pienempi kuin kengännumero.
   Näin asiasta kukkaruukkuun; Mistä lähtien ÄlykkyysOsamäärä on ollu ÄlykkyysÖsämäärä. Nyt tehdään ihmiset kertaheitolla selväksi ja taotaan sinne kalloon että sen on ÄO ei ÄÖ... Jos se vaikka nyt sattus iskostumaan.

   Lainaa

  33. Tulos: +21 (47 ääntä)
   Kalle: ÄÖ = Älykkyysösämäärä?
   Hahah :D Samaa naureskelin.. On se kumma, kun ei älykkyysosamäärää osata lyhentää oikein ja tämä ei ole pelkästään täällä fm:ssä..... ;)

   Lainaa

  34. Puolikiero_savolainen 11.4.2014 9:20
   Tulos: +144 (150 ääntä)
   Hmmm: Ei luottotiedot tähän liity mitenkään. Tili vain yksinkertaisesti menee kolme tonnia miinukselle. Siitä kyllä tulee vienoja lisäkuluja…
   Miksi ei liity? Kyseessä on vähintäänkin kavallus, kun tietoisesti vie toisen rahat. Jos pankki ei saa Paulalta rahoja takaisin, siitä lähdetään käsittääkseni käräjille. Oikeus todennäköisesti toteaa tämän neropatin varattomaksi ja sen jälkeen se on ulosottomiehen asia.

   Lainaa

  35. Tulos: +177 (179 ääntä)
   Tämä tarvitsee jatkoa! Varmasti tulee vielä takasinperintä ja haluan nähdä miten neidillä suu siinä vaiheessa menee. Ja varmasti tuleeki kun ihan facebokista näkee kuinka neiti tuhlailee jonkun muun rahoja, kyllä joku sen kavereista varmasti eteenpäin vinkkaa. Toivottavasti.

   Lainaa

  36. Tulos: +81 (89 ääntä)
   Jotenkin olettais Paulan olevan parinkympin tienoilla. Kova ja pitkä elämä edessä kun logiikka ja moraali ovat tätä luokkaa. Ja vielä kovempi, jos luottotietonsa sössii, eikä tee asialle mitään, kuten olettaa voisi.

   Lainaa

  37. Hörhöjä kaikkialla 11.4.2014 10:17
   Tulos: +50 (86 ääntä)
   Kyllä on tyhmä ja itsekäs nauta.

   Lainaa

  38. Kielipoliisiylijohtaja 11.4.2014 10:21
   Tulos: -163 (205 ääntä)
   seriously..?: Näin asiasta kukkaruukkuun; Mistä lähtien ÄlykkyysOsamäärä on ollu ÄlykkyysÖsämäärä. Nyt tehdään ihmiset kertaheitolla selväksi ja taotaan sinne kalloon että sen on ÄO ei ÄÖ… Jos se vaikka nyt sattus iskostumaan.
   Älykkyysosamäärä lyhennetään ÄO eikä ÄÖ, mutta toistaiseksi kaikki te korjaajat olette itsekin mokanneet. Yksi puhui ÄÖ:n kohdalla ÄlyssyysÖsamäärästä, ja kaksi muuta ÄlykkyysÖsämäärästä. Millä perusteella teidän mielestänne se on Ösä eikä Ösa? ÄÖ on älykkyysösamäärä, eikä älykkyysösämäärä.

   Lainaa

  39. Tulos: +172 (192 ääntä)
   Kielipoliisiylijohtaja: Älykkyysosamäärä lyhennetään ÄO eikä ÄÖ, mutta toistaiseksi kaikki te korjaajat olette itsekin mokanneet. Yksi puhui ÄÖ:n kohdalla ÄlyssyysÖsamäärästä, ja kaksi muuta ÄlykkyysÖsämäärästä. Millä perusteella teidän mielestänne se on Ösä eikä Ösa? ÄÖ on älykkyysösamäärä, eikä älykkyysösämäärä.
   Varmaan sillä perusteella, että vokaalisointu estää etuvokaalin ö ja takavokaalin a samassa sanassa. Ösa-sanaa ei siis suomen kielessä voisi olla, mutta ösä voisi.

   Lainaa

  40. Tulos: +152 (152 ääntä)
   Hemuli: Haluaisin nähdä Paulan naaman jos rahoja tullaan vaatimaan takaisin.
   Niitä tullaan vaatimaan. Ihminen, joka tieten tahtoen hassaa tililleen erehdyksessä tulleet toiselle kuuluvat rahat, joutuu a) palauttamaan ne ja b) rikosvastuuseen, ellei palauta. Tästä on olemassa sekä laki että oikeuden ennakkopäätöksiä. Tämä fb-viestiliikenne todistaa, että hän tiesi rahojen olevan itselleen kuulumattomia ja silti käytti ne. Aika typerää jättää moinen kybertodiste, mutta rikollisethan ovat enimmäkseen todella tyhmiä.

   Lainaa

  41. Tulos: +48 (58 ääntä)
   Kielipoliisiylijohtaja: Älykkyysosamäärä lyhennetään ÄO eikä ÄÖ, mutta toistaiseksi kaikki te korjaajat olette itsekin mokanneet. Yksi puhui ÄÖ:n kohdalla ÄlyssyysÖsamäärästä, ja kaksi muuta ÄlykkyysÖsämäärästä. Millä perusteella teidän mielestänne se on Ösä eikä Ösa? ÄÖ on älykkyysösamäärä, eikä älykkyysösämäärä.
   Sillä perusteella, että suomen kieliopin mukaan sanassa voidaan käyttää joko äätä ja öötä tai aata ja oota. Yhdyssanat yms toki poikkeuksia. Eli mikäli osamäärän aloittaa ööllä, siitä myös tulee ösämäärä.

   Lainaa

  42. Tulos: -3 (51 ääntä)
   Ja osti varmaan jonkun halvimman mahdollisen Acerin markettiläppärin. Jes!

   Lainaa

  43. Asennevamma 11.4.2014 13:01
   Tulos: +66 (68 ääntä)
   Loistavaa toimintaa! Ja jos itseltä katoaisi rahat ja itse olisi se uhri, kuitenkin kamala ininä ja vikinä että ei näin saa tehdä! Kyllä on Paula taas tätä nerokasta porukkaa että...

   Lainaa

  44. Tulos: +54 (58 ääntä)
   Maailma ei ole reilu, jos ei itse pelaa reilusti.

   Lainaa

  45. Tulos: +23 (39 ääntä)
   Puolikiero_savolainen: Miksi ei liity? Kyseessä on vähintäänkin kavallus, kun tietoisesti vie toisen rahat. Jos pankki ei saa Paulalta rahoja takaisin, siitä lähdetään käsittääkseni käräjille. Oikeus todennäköisesti toteaa tämän neropatin varattomaksi ja sen jälkeen se on ulosottomiehen asia.
   Pankki ei voi noin vain "imaista tiliä kolme tonnia miinukselle", voivat pyydettäessä ottaa yhteyttä väärän tilin omistajaan ja pyytää palauttamaan rahat. Edes yhteystietoja ei saa antaa. Käräjille juttu kyllä menee, mutta kyseessä ei ole kavallus vaan perusteettoman edun palautusvelvollisuus.

   Lainaa

  46. mömmömmöö 11.4.2014 13:46
   Tulos: +27 (37 ääntä)
   murri: Sillä perusteella, että suomen kieliopin mukaan sanassa voidaan käyttää joko äätä ja öötä tai aata ja oota. Yhdyssanat yms toki poikkeuksia. Eli mikäli osamäärän aloittaa ööllä, siitä myös tulee ösämäärä.
   Ei suomen kielioppi, vaan suomen vokaalisointu. Vokaalisoinnun vastaisiakin sanoja kyllä suomen kielestä löytyy (esim. hyasintti, olympialaiset).

   Lainaa

  47. Tulos: +11 (61 ääntä)
   Te olette kaikki täysiä urpoja.

   Lainaa

  48. Tulos: +36 (50 ääntä)
   Toi saattaa olla vähän kinkkinen homma. Isovanhempieni asuntoon murtautu joku narkki muutama vuos sitten. Tämä oli löytänyt verkkopankkitunnukset ja siirtänyt omalle tililleen rahat. Tästä toki saatiin murtautuja kiinni, mutta rahojen kanssa oli vissiin aikamoista vääntöä, koska talletus oli tehty "laillisesti".

   Lainaa

  49. Tulos: +106 (106 ääntä)
   Miten kukaan voi edes kuvitella selviävänsä kuin koira veräjästä, jos tällä tavalla tupsahtaa käteen kolme tonnia jonkun muun rahoja. "No ei ne varmaan niitä kaipaa, tuskin on ees huomannu, no mä vaan valehtelen jos ne kyselee". Voisi ollakin näin jos kyse olisi kympistä tai parista, mutta tuollaisen summan perään kyselee aina joku, ja tässä tapauksessa jäljittäminenkin on lasten leikkiä. Kannattais alkaa säästämään takaisinmaksua varten... :p Juuri tästä syystä itse tavaan tilinumerot viiteen kertaan läpi ennen lähetystä.

   Lainaa

  50. Tulos: +76 (76 ääntä)
   Toivotaan että täällä nähdään vielä miten tää päättyy

   Lainaa

  51. Tulos: +55 (61 ääntä)
   Itse maksoin kerran vahingossa väärälle tilille isot rahat. Oli suuri yllätys, kun pankista sanottiin että se on vastaanottajan asia palauttaako rahat vai ei, ja että se oli oma mokani. Onneksi vastaanottaja maksoi, mutta siitä asti olen ollut ekstrahuolellinen maksaessani.

   Lainaa

  52. Tulos: +26 (26 ääntä)
   mömmömmöö: Ei suomen kielioppi, vaan suomen vokaalisointu. Vokaalisoinnun vastaisiakin sanoja kyllä suomen kielestä löytyy (esim. hyasintti, olympialaiset).
   Nehän ne onkin niitä perussuomalaisia sanoja ;) Lainasanoissa onkin vaikeuksia, koska suomalaiset eivät yleisesti osaa sanoa esimerkiksi sanaa olympialaiset, vaan se kuulostaa lähinnä olumpialaisilta. Mutta tämä nyt menee ihan asian vierestä. Anteeksi. Paula on harvinaisen (toivottavasti!) tyhmä kun ei tajua että joutuu tästä vastuuseen.

   Lainaa

  53. juupaseiapaä 11.4.2014 14:44
   Tulos: -67 (77 ääntä)
   What: Onko se Paula siellä selittämässä? Kyllä pankki asiaan kuuluu ihan yhtä lailla. Heidän palvelujaanhan tässä käytetään. Ei näyttäydy pankki kovin hyvällä ilmeellä, jos vaan kohauttaa olkiaan “ei kuulu meille” -asenteella. Ja todennäköisesti ostajalla on sattunut tilinumeron kanssa näppäilyvirhe ja oikea tilinumero ja henkilö sen takaa löytyvät myös ihan yhtä helposti kuin Paulakin.
   Höpöhöpö. Jos minä annan sinulle rahaa, pitääkö sinun antaa se mulle takaisn jos sitä pyydän? Ei pidä, koska raha on jo minulla. PANKKI EI SAA OTTAA kenenkään tililtä rahaa ILMAN LUPAA, eikä sitä teekään. Ja poliisit sitä voi rikoksena tutkia. Joo kyllä pankki voi auttaa, ja auttaakin kertomalla kenen tilille raha meni, mutta luuletko että Pankko sieltä sen rahan siirtää noin vaan pois. Lyödäänkö vetoa?

   Lainaa

  54. Tulos: +36 (50 ääntä)
   mömmömmöö: Ei suomen kielioppi, vaan suomen vokaalisointu. Vokaalisoinnun vastaisiakin sanoja kyllä suomen kielestä löytyy (esim. hyasintti, olympialaiset).
   Ja vokaalisointuko ei kuulu kielioppiin?

   Lainaa

  55. Tulos: +33 (35 ääntä)
   Tonzo: KUN rahoja tullaan vaatimaan takaisin. Äidilleni kävi joitakin vuosia sitten samalla tavalla. Summa vain muistaakseni oli paljon isompi. Rahat palautettiin. Pankki etsi tilin omistajan.
   Itse en koskaan saanut rahojani takaisin vaikka pankkiin otinkin yhteyttä, kun vahingossa väärälle tilille meni. Onneksi summa ei nyt kovinkaan kummoinen ollut, mutta kun sen maksaa oikeaan paikkaan ja väärään paikkaan ni kummasti se tuplaantuu.

   Lainaa

  56. Tulos: +28 (28 ääntä)
   jatkoa kertomukselle odotellessa :)

   Lainaa

  57. Kokemusta on 11.4.2014 15:47
   Tulos: +27 (39 ääntä)
   Iiris: Itse maksoin kerran vahingossa väärälle tilille isot rahat. Oli suuri yllätys, kun pankista sanottiin että se on vastaanottajan asia palauttaako rahat vai ei, ja että se oli oma mokani. Onneksi vastaanottaja maksoi, mutta siitä asti olen ollut ekstrahuolellinen maksaessani.
   Eipäs olekaan asia ihan näin. Nimittäin kyseessä olisi ollut petos, jos et olisi rahojasi saanut takaisin.

   Lainaa

  58. kokemusta kans 11.4.2014 16:36
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Voin kompata Tuusaa ja Iiristä, samat kokemukset on. Nordean asiakaspalvelu ilmoitti hienoin sanankääntein että "voi voi", ei kuulu heille, kun pistin vahingossa väärälle tilille rahojani. Tietääkseni ovat aina tehneet näin.

   Lainaa

  59. Tulos: -8 (14 ääntä)
   mammutti: Ja vokaalisointuko ei kuulu kielioppiin?
   Veikkaisin, että edellinen kirjoittaja tarkoitti sitä, että kielioppi on sopimuskysymys (esim. nyt sallittiin "alkaa tekemään" -muoto kieliopillisesti oikeaksi, kun ennen se ei sitä ole ollut, vaikka se on ollut yleisessä käytössä ainakin jossain päin Suomea), kun taas vokaalisointu on kielelle ominainen ilmiö, joka on voimassa vaikka kielioppi ei sitä tunnustaisi (huono esimerkki: olympialaisia kuulee puheessa usein äännettävän olumpialaisiksi).

   Lainaa

  60. Tulos: +44 (50 ääntä)
   Kokemusta on: Eipäs olekaan asia ihan näin. Nimittäin kyseessä olisi ollut petos, jos et olisi rahojasi saanut takaisin.
   Kyseessä ei ole todellakaan ole petos, vaan perusteettoman edun saaminen ja siitä seuraava palautusvelvollisuus. Sen ulosottoon puolestaan tarvitaan käräjäoikeuden tuomio, joten pankin puolelta kyse todella on lähinnä voi-voi-tilanteesta. En viitsisi muuten nussia pilkkua, mutta jos haluat korjata jonkun ihmisen väitettä, kannattaisi edes korjata oikein.

   Lainaa

  61. Tulos: -61 (73 ääntä)
   Kyllä se niin on, että jos vahingossa pistää rahaa väärälle tilille, niin ei siinä itkukaan auta. Tämä opetettiin aikoinaan koulussa & viimekesänä uutisissa oli tapaus, jonka lopputulos oli se, että rahojen saaja saa ne myös pitää.

   Lainaa

  62. Tulos: +24 (34 ääntä)
   tonyboy: Toi saattaa olla vähän kinkkinen homma. Isovanhempieni asuntoon murtautu joku narkki muutama vuos sitten. Tämä oli löytänyt verkkopankkitunnukset ja siirtänyt omalle tililleen rahat. Tästä toki saatiin murtautuja kiinni, mutta rahojen kanssa oli vissiin aikamoista vääntöä, koska talletus oli tehty “laillisesti”.
   En halua epäillä sanomisiasi, mutta en luule että pankin ongelma oli nimenomaan toimenpiteen laillisuus, vaan se että sieltä nimenomaan vannotetaan tuhanteen kertaan että tunnuksia ja avainlukuja _ei_saa_ pitää samassa paikassa, ja sopimuksessa luultavasti on joku kohta jonka mukaan jos kuitenkin on pitänyt niin pankki pesee kätensä. Olen kyllä sitä mieltä että parempi olisi jos pankeilla olisi joku konttorikin jossain auki jossa vanhukset jotka eivät pysty tunnuksia muistamaan saisivat hoitaa raha-asiansa. Pankki on aika kettumainen siitä että tosiaan sattuneista virheistä ei helposti saa kuin voivoita, ja parin kympin virheet saa luultavasti vain itse niellä. Mutta en voi kuvitella ettei näin ison summan oikea omistaja ottaisi asiaa tosissaan -joten hih, haluan myös kuulla mitä Pauliina sanoo kun niin käy. (Mitä älykkyysosamäärään tulee, on varsin yleistä että usein käytetyt kirjainlyhenteet leksikaalistuvat eli muuttuvat sanoiksi -monet meistä sanovat "Nasa" eikä "North American Space Association". Tässä vaiheessa se paljon puhuttu vokaaliharmonia pakottaa ÄO'n muotoon Äö. En nyt sanoisi että se on oikein, mutta kielen kehityksen yleisten trendien kannalta se on odotettavissa).

   Lainaa

  63. Tulos: -26 (30 ääntä)
   OIKEIN!!!

   Lainaa

  64. Tulos: +38 (40 ääntä)
   Olisi mukava päästä näkemään kun "pilkka osuu omaan nilkkaan", eli jatkoa pliis tälle!

   Lainaa

  65. Tulos: +47 (55 ääntä)
   Vahingossa tilille tulleiden rahojen käyttö on aina kavallus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/200712187000662_uu.shtml

   Lainaa

  66. Tulos: +50 (58 ääntä)
   Annina: Kyllä se niin on, että jos vahingossa pistää rahaa väärälle tilille, niin ei siinä itkukaan auta. Tämä opetettiin aikoinaan koulussa & viimekesänä uutisissa oli tapaus, jonka lopputulos oli se, että rahojen saaja saa ne myös pitää.
   Nyt taitaa tyttö puhua paskaa.

   Lainaa

  67. Tulos: +24 (26 ääntä)
   juupaseiapaä: Höpöhöpö. Jos minä annan sinulle rahaa, pitääkö sinun antaa se mulle takaisn jos sitä pyydän? Ei pidä, koska raha on jo minulla. PANKKI EI SAA OTTAA kenenkään tililtä rahaa ILMAN LUPAA, eikä sitä teekään. Ja poliisit sitä voi rikoksena tutkia. Joo kyllä pankki voi auttaa, ja auttaakin kertomalla kenen tilille raha meni, mutta luuletko että Pankko sieltä sen rahan siirtää noin vaan pois. Lyödäänkö vetoa?
   Lueppa kommenttini uudestaan. En sanonut että pankki ottaa mitään rahoja pois, mutta pankille asia silti liittyy ja tulevat kyllä apuun.

   Lainaa

  68. Tulos: +38 (42 ääntä)
   Hyvä Paula! Kaiva sitä kuoppaasi vielä vähän syvemmäksi, sillä aikaa kun mä kaivan popkornit valmiiksi esiin sitä varten, kun todellisuus iskee vasten sun itsekkäitä kasvojasi.

   Lainaa

  69. Tulos: +41 (45 ääntä)
   Annina: Kyllä se niin on, että jos vahingossa pistää rahaa väärälle tilille, niin ei siinä itkukaan auta. Tämä opetettiin aikoinaan koulussa & viimekesänä uutisissa oli tapaus, jonka lopputulos oli se, että rahojen saaja saa ne myös pitää.
   Ja uutisista löytyy myös useita tapauksia kun väärälle tilille saatujen rahojen saaja on tuomittu kavalluksesta. Eli mitä siinä nyt sitten uskoisi...

   Lainaa

  70. Tulos: -34 (42 ääntä)
   Partaaa: Nyt taitaa tyttö puhua paskaa.
   Tämä nuori tyttö ei mahda mitään sille, jos peruskoulussa oppilaille sitten suorastaan valehdellaan ja vannotetaan tämä vale muistamaan tulevaisuudessa. Sanomani on minulle totuus ja olen mielestäni oikeassa kunnes joku toisin todistaa.

   Lainaa

  71. Tulos: +67 (73 ääntä)
   kokemusta kans: Voin kompata Tuusaa ja Iiristä, samat kokemukset on. Nordean asiakaspalvelu ilmoitti hienoin sanankääntein että “voi voi”, ei kuulu heille, kun pistin vahingossa väärälle tilille rahojani. Tietääkseni ovat aina tehneet näin.
   Mitä ihmettä? Itsekin Nordean asiakas ja maksoin kerran vahingossa ison summan väärälle tilille. Soitin suht ahdistuneena asiakaspalveluun josta vastattiin oikein ymmärtäväisesti että asia hoidetaan, ei hätää. Eikä tarvinnut odottaa kuin viikonlopun yli ja rahat oli taas tilillä.

   Lainaa

  72. Tulos: +2 (12 ääntä)
   just: Vain elokuvissa käy sanonta “Hetiku tääl on jollaki vähänki massia päällä, niin välittömästi alkaa joku läski vinkuun” ja tämä läski on tulevaisuudessa paula kun “tuntematon” tajuaa ettei saa tavaroitansa koskaan ittellensä ja tekee rikosilmoituksen. ÄÖ selvästi pienempi kuin kengännumero.
   Ösämäärä

   Lainaa

  73. Tulos: +75 (79 ääntä)
   RL 28:4.2: "Kavalluksesta tuomitaan myös se, joka anastaa löytämiään tai erehdyksen kautta haltuunsa saamiaan varoja tai muuta irtainta omaisuutta." Mortti ja muut ensimmäisen vuoden oikeustieteilijät, voitte lakata arvuuttelun sillä onko tämä nyt kavallus vaiko ei. Siitä ei ole mitään epäselvyyttä. Perusteettoman edun palautus on toki lopulta se, minkä nojalla tällaisten varojen palauttamisvelvollisuus syntyy. Pankki ei voi ottaa omin päin rahoja kenenkään tililtä. Yllä joku kertoi Nordean todenneen "voi voi", kun rahat oli maksettu väärälle tilille. Onneksi totesivat, sillä olisihan tuo kai vähän outoa että yksityishenkilön ilmoituksen perusteella pankit ryhtyisivät ottamaan rahaa kolmansien tileiltä. Vai? Palautusvelvollisuus totta kai on virheellisen suoritteen saaneella. Mikäli tämä ei velvollisuuttaan täytä hyvällä, niin sitten se on laitettava täytäntöön pahalla.

   Lainaa

  74. yli opistö hörhö 11.4.2014 22:22
   Tulos: +20 (32 ääntä)
   Onnea vaan Paulalle kun käy vilkaisemassa seuraavan kerran verkkopankkia ja tili on pari tonnia miinuksella. Pankki nimittäin siirtää ne rahat takas. Oli siellä tilillä rahaa tai ei. Tai sitten perii ne itselleen tyyliin 100e/kk. Joka tapauksessa Paulan olis kannattanut vähän miettiä asiaa. Sellasta ei olekaan kuin "ilmainen raha mikä tulee tilille eikä koskaan tarvitse maksaa takaisin".

   Lainaa

  75. yli opistö hörhö 11.4.2014 22:28
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   Ja siis ylläoleva kommenttini perustuu siihen, että muutama vuosi sitten tililleni napsahti 150e en tiedä mistä, ja mietin että nostaisinko tilin tyhjäks vaiko en, mut päätin että en nosta ja parin päivän kuluttua se summa oli kadonnutkin. Tämä tapahtui ennen verkkopankkia, ja olin 17v niin en käynyt pankissakaan selvittelemässä. Oon aina ajatellut että joku laittoi vahingossa ja pankki korjas takasin.

   Lainaa

  76. Tulos: +68 (76 ääntä)
   Social Justice Warrior: Ja tämän kusipään sukupuoli ei tullut kenellekään yllätyksenä. Kiitos, kolmanen polven feminismi!
   Millä helvetin logiikalla tässä on kyse feminismistä? Mitä vittua oikeesti?

   Lainaa

  77. Tulos: +77 (91 ääntä)
   Nutella: Millä helvetin logiikalla tässä on kyse feminismistä? Mitä vittua oikeesti?
   Kolmannen sukupolven juntti -logiikalla.

   Lainaa

  78. Tulos: -33 (47 ääntä)
   Ei kyllä liity tähän mitenkään! Mutta kerron kuitenkin koska niin outoa tapahtui... Noh kävelin töistäni bussipysäkile kuin aina kunnes joku mies huppu päässä tuli ja sanoi, viimenen taksi on jo meeny eli viekkö mut kotiin!!!!!?????? NOOH,

   Lainaa

  79. Tulos: +5 (15 ääntä)
   Omerta: Täällähän on oikee tupla-uunot liikkeellä, double fail!
   Näköjään on, nimittäin sinä...

   Lainaa

  80. jukkapalmu 12.4.2014 8:33
   Tulos: -43 (61 ääntä)
   ...Kone lähtee TILAUKSEEN...? On tainnu tottua olemaan persaukinen ja ostamaan kaikki yli 30€ ostokset osamaksulla.... :D

   Lainaa

  81. Tulos: +29 (33 ääntä)
   Annina: Tämä nuori tyttö ei mahda mitään sille, jos peruskoulussa oppilaille sitten suorastaan valehdellaan ja vannotetaan tämä vale muistamaan tulevaisuudessa. Sanomani on minulle totuus ja olen mielestäni oikeassa kunnes joku toisin todistaa.
   En tiedä millon olet peruskoulun käynyt (vai oletko vielä siellä), mutta laki ja käytännöthän eivät mitenkään voi vuosien saatossa muuttua?

   Lainaa

  82. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Erkki: Kavallustuomio, vähintään sakot ja rikosrekisterimerkintä. Todisteet löytyy tältä sivulta. http://www.iltalehti.fi/uutiset/200712187000662_uu.shtml
   kavallustuomio tulee vaan, jos päästää asian oikeuteen asti. sinullehan annetaan mahdollisuus maksaa kavaltamasi rahat takaisin.

   Lainaa

  83. Tulos: -42 (44 ääntä)
   mömmömmöö: Ei suomen kielioppi, vaan suomen vokaalisointu. Vokaalisoinnun vastaisiakin sanoja kyllä suomen kielestä löytyy (esim. hyasintti, olympialaiset).
   miten hyasintti on vokaalisoinnun vastainen sana? sitähä sanotaanki hyasintiks niinku kirjotetaankin? olympialaisia toki sanotaan olumppialaisiks

   Lainaa

  84. Pankkitoimihenkilö 12.4.2014 10:50
   Tulos: +83 (83 ääntä)
   1. Väärälle tilille maksanut ottaa pankkiin yhteyttä. 2. Pankki ottaa maksajan puolesta yhteyttä saajaan ja pyytää lupaa palauttaa rahat maksajalle (tai vaihetoehtoisesti pankki ottaa toiseeen pankkiin yhteyttä, jos kyseessä toisen pankkiryhmän asiakas). 3a. Saaja antaa luvan, rahat palautetaan. 3b. Saaja ei anna lupaa, asian voi viedä poliisille. Pankki ei siis ilman maksunsaajan lupaa voi tehdä mitään. Rahat kuitenkin kuuluvat virheen tehtneelle maksajalle, eivät koskaan saajalle.

   Lainaa

  85. Tulos: +38 (44 ääntä)
   Annina: Tämä nuori tyttö ei mahda mitään sille, jos peruskoulussa oppilaille sitten suorastaan valehdellaan ja vannotetaan tämä vale muistamaan tulevaisuudessa. Sanomani on minulle totuus ja olen mielestäni oikeassa kunnes joku toisin todistaa.
   Tiesitkö, että kouluissa on aikojen kuluessa opetettu melkoisen paljon paskaa? Ainakin itse olen saanut sitten peruskoulun päivittää tietojani aika tiuhaan tahtiin, muutamia asioita on opetettu meille aikoinaan jopa perin nurinkurisesti tai sitten se on vain omaan päähän jäänyt ihan väärin mieleen. Jopa lukiossa ja amiksessakin saadut tiedot ovat muuttuneet ja onpahan amk:ssakin ollut luennoitsijalla huono päivä ja puhellut paskaa lämpimikseen. Onneksi myönnät sentään itsekin, että sanomasi on totuus vain sinulle. Meille muille kun se ei sitä ole, enkä usko sen missään oikeusasteessa menevän läpi perusteluna.

   Lainaa

  86. Social Justice Warrior 12.4.2014 11:41
   Tulos: -116 (140 ääntä)
   riesa: Miten ihmeessä sä sait käännettyä tuon yhtään minkää polven feminismiksi?
   Kolmannen polven feminismi opettaa huoranaisille, että mikään ei ole niiden vikaa ja että kaikkia on "patriarkan" syytä. Se kertoo niille eläimille, että ne ei ole vastuussa mistään ja että ne ovat ansainneet kaiken vain sen takia, että ovat naisia. Kiitos, kolmannen polven feminismi! Tämä huoranainen kuvittelee, että on oikeasti ansainnut nuo rahat!

   Lainaa

  87. Social Justice Warrior 12.4.2014 11:44
   Tulos: -136 (166 ääntä)
   Ja tuliko täällä keillekään yllätyksenä, että täällä NAISET puolustelee huoranaisen oikeutta rahoihin?

   Lainaa

  88. Tulos: +35 (35 ääntä)
   sgfojaips: miten hyasintti on vokaalisoinnun vastainen sana? sitähä sanotaanki hyasintiks niinku kirjotetaankin? olympialaisia toki sanotaan olumppialaisiks
   Koska siinä on y (etuvokaali) ja a (takavokaali) samassa, mikä vaikeuttaa hieman ääntämistä.

   Lainaa

  89. Tulos: +77 (95 ääntä)
   Social Justice Warrior: Ja tuliko täällä keillekään yllätyksenä, että täällä NAISET puolustelee huoranaisen oikeutta rahoihin?
   Mutta sulle tuli vissiinkin yllätyksenä se, ettei kaikki naiset hyväksy tuollaista käytöstä?

   Lainaa

  90. Pankkitäti 12.4.2014 12:50
   Tulos: +49 (53 ääntä)
   Iiris: Itse maksoin kerran vahingossa väärälle tilille isot rahat. Oli suuri yllätys, kun pankista sanottiin että se on vastaanottajan asia palauttaako rahat vai ei, ja että se oli oma mokani. Onneksi vastaanottaja maksoi, mutta siitä asti olen ollut ekstrahuolellinen maksaessani.
   Kyllä kuuluu pankille! On ollut osaamaton virkailija jos on noin sanonut! Jos maksaja ottaa pankkiin yhteyttä että on maksanut väärälle tilille, niin pankki selvittää kenelle tili kuuluu, lähettää tilinomistajalle kirjeen jossa pyydetään palauttamaan rahat 2 viikon sisällä. Jos rahoja ei palauteta, maksajalle annetaan väärän tilinomistajan tiedot rikosilmoitusta varten. Eli kyllä rahat saadaan keinolla tai toisella ja todellakin asia kuuluu pankille. Köyhät kyykkyyn!!!!

   Lainaa

  91. Tulos: +3 (11 ääntä)
   Turhake: Ja osti varmaan jonkun halvimman mahdollisen Acerin markettiläppärin. Jes!
   Todennäköisesti rahat ei edes riittäisi muuhun, ja vaikka riittäisi niin tuskinpa tajuaa muutenkaan muiden kuin hallpismarketti koneiden päälle.

   Lainaa

  92. Tulos: +85 (97 ääntä)
   Social Justice Warrior: Ja tuliko täällä keillekään yllätyksenä, että täällä NAISET puolustelee huoranaisen oikeutta rahoihin?
   Onpas pienelle nyt tullut todella paha mieli jostakin. Olisikohan päiväunien paikka, niin känkkäränkkäkohtaus menisi ohi?

   Lainaa

  93. Tulos: -21 (29 ääntä)
   Kokemusta on: Eipäs olekaan asia ihan näin. Nimittäin kyseessä olisi ollut petos, jos et olisi rahojasi saanut takaisin.
   Tuolla ei ole petoksen kanssa mitään tekemistä vitun ääliö.

   Lainaa

  94. Social Justice Warrior 12.4.2014 16:21
   Tulos: -97 (117 ääntä)
   Lobo: Mutta sulle tuli vissiinkin yllätyksenä se, ettei kaikki naiset hyväksy tuollaista käytöstä?
   Kaikki puolustajat ovat naisia. Feminismi.

   Lainaa

  95. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Erkki: Haluaisin nähdä Paulan naaman, KUN rahoja tullaan vaatimaan takaisin. Ja vielä oikeudenkäyntikulut päälle.
   Kyllä Keltaiset lehdet auttaa siinä!:)

   Lainaa

  96. Tulos: +69 (69 ääntä)
   Social Justice Warrior: Ja tuliko täällä keillekään yllätyksenä, että täällä NAISET puolustelee huoranaisen oikeutta rahoihin?
   Voisin iahn vaan henkilökohtaisesti sinua vituttaakseni alkaa puolustella tota, koska olen mies, mutta otan vain ilokseni todeta, että tuo likka on latvasta laho eikä se minun feministisyyttäni liikuta.

   Lainaa

  97. Tulos: +24 (24 ääntä)
   En tiedä miten noin isojen summien kanssa toimitaan, mutta lähetettyäni 20€ väärälle tilille pankki sanoi ettei voi mennä ottamaan rahoja takaisin. Toiselle osapuolelle lähtee kirje jossa kerrotaan tästä ja pyydetään maksamaan takaisin. Jos ei olisi maksanut olisi pankki seuraavaksi antanut minulle henkilön yhteystiedot.

   Lainaa

  98. Tulos: +20 (20 ääntä)
   itselleni tuli markka-aikana tonnin sijaan tilille 100 000mk :) otin oman tonnin tililtä ja jäin odottamaan mitä sille lopulle ylimääräiselle rahalle käy.... parissa päivässä lähti tililtä, mutta en saanut mitään kirjeitä tai vastausta siihen miksi tilille tuli liikaa ja/tai ilmoitusta tililtä poistetusta rahoita, kun niistä jäi kumminkin tiliotteeseen tiedot....

   Lainaa

  99. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Laitoin kerran itse muutama vuosi sitten vahingossa väärälle tilille rahaa. Kävin pankissa kertomassa asiasta ja he siirsivät rahat oikealle tilille. Kyseessä oli alle 20e summa.

   Lainaa

  100. Tulos: -19 (25 ääntä)
   Tuliko kellekään muulle mieleen, että tää saattaisi olla aprillipila? Varma ei tietenkään voi olla kun ei päivämäärää näy, mutta tällaisen fiiliksen mä ainakin sain.

   Lainaa

  101. Tulos: +22 (24 ääntä)
   Social Justice Warrior: Ja tämän kusipään sukupuoli ei tullut kenellekään yllätyksenä. Kiitos, kolmanen polven feminismi!
   Tällä kyllä ei ole mitään tekemistä feminismin kanssa. Mitä itse mokaan tulee niin ikävä ihminen, vahinko voi sattua kelle vaan. (Tosin itse kyllä olen tilinumeroiden kanssa hyyyvin tarkkana jos maksan isoja summia :D) Toivottavasti karma on bitch ja joku ei palauta kun Paula maksaa vahingossa väärälle tilille.

   Lainaa

  102. Tulos: +64 (70 ääntä)
   Social Justice Warrior: Kolmannen polven feminismi opettaa huoranaisille, että mikään ei ole niiden vikaa ja että kaikkia on “patriarkan” syytä. Se kertoo niille eläimille, että ne ei ole vastuussa mistään ja että ne ovat ansainneet kaiken vain sen takia, että ovat naisia. Kiitos, kolmannen polven feminismi! Tämä huoranainen kuvittelee, että on oikeasti ansainnut nuo rahat!
   Hei laasanen, ei tää nyt mee läpi. Hanki elämä

   Lainaa

  103. Tulos: -11 (17 ääntä)
   Jaiksis: Niin muuten sinullakin. ÄlyssyysÖsamäärä, ÄÖ.
   en menis siunakaan huutelee

   Lainaa

  104. Seppo Saviniemi 13.4.2014 23:42
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Älkää nyt viitsikö ruokkia ilmiselvää rölliä.

   Lainaa

  105. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Mullekkin aina välillä pankki tai joku randomi on siirtänyt 100 - 500e summia, aina muutaman viikon kuluttua on myös ottanut rahat takaisin tai laittanut tilille kateen, mitään erikseen ilmoittamatta. Paulalla on sitten muutaman päivän kuluttua varmaan tili 2tonnia miinuksella :D siitäkin varmaan tulee vuosisadan itku ja parku seinälle :D siitä odotellessa...

   Lainaa

  106. Hörhöjä kaikkialla 14.4.2014 9:12
   Tulos: +13 (19 ääntä)
   Turhake: Ja osti varmaan jonkun halvimman mahdollisen Acerin markettiläppärin. Jes!
   Liittyy asiaan?

   Lainaa

  107. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Menettely riippuu käsittääkseni siitä, onko kyse maksajan näppäily- tms. virheestä vai pankin kirjaustoiminnassa sattuneesta virheestä. Jos kyse on jälkimmäisestä, pankki voi korjata asian mielensä mukaan. Jos kuitenkin maksu on välitetty annettujen (vaikkakin väärien) tietojen mukaisesti, korjausta ei voida tehdä ilman vastaanottajan suostumusta. Tästäkin tosin on erilaisia tulkintoja tilanteessa, jossa vastaanottaja ei ole vielä koskenut hänelle siirtyneisiin varoihin. Jos rahat ovat sellaisenaan vielä tilillä, pankit voivat yhteistyössä korjata virheen. Jos kuitenkin varoihin on jo kajottu, niiden takaisinsaamiseksi on viime kädessä käännyttävä alioikeuden puoleen.

   Lainaa

  108. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Erkki: Kavallustuomio, vähintään sakot ja rikosrekisterimerkintä. Todisteet löytyy tältä sivulta. http://www.iltalehti.fi/uutiset/200712187000662_uu.shtml
   Rikosrekisterimerkintää ei muuten tule, ellei tapauksen vastaajaa tuomita vankilaan. Yst. terv. nimim. "Rikosrekistereitä työssään päivittäin käsittelevä henkilö"

   Lainaa

  109. Tulos: +49 (51 ääntä)
   Mulle kävi kerran näin. Tosin en edes ehtinyt huomata asiaa, kun pankki jo soitti perään ja kertoi, että tämmöinen virhe on tapahtunut. Selittivät puhelimessa, että eivät voi siirtää rahoja pois tililtäni ilman lupaani, mutta toisaalta, jos en olisi suostunut, asia olisi edennyt poliisille. Suostuin tietysti rahojen siirtoon oikealle omistajalle, vaikka just silloin ei liikaa rahaa ollutkaan. (Tämä tapahtui opiskelijavuosina.) Epäilen, että jos asia olisi edennyt polisiille, olisi saattanut pahimmassa tapauksessa joutua maksamaan itse summan päälle vielä sakkojakin siitä hyvästä, ettei olisi suoraan antanut niitä takaisin lailliselle omistajalle.

   Lainaa

  110. Tulos: +10 (10 ääntä)
   juupaseiapaä: Höpöhöpö. Jos minä annan sinulle rahaa, pitääkö sinun antaa se mulle takaisn jos sitä pyydän? Ei pidä, koska raha on jo minulla. PANKKI EI SAA OTTAA kenenkään tililtä rahaa ILMAN LUPAA, eikä sitä teekään. Ja poliisit sitä voi rikoksena tutkia. Joo kyllä pankki voi auttaa, ja auttaakin kertomalla kenen tilille raha meni, mutta luuletko että Pankko sieltä sen rahan siirtää noin vaan pois. Lyödäänkö vetoa?
   Mutsin tilille ainakin oli siirretty joku tyyliin kymppitonni vahingossa, kyllä se sieltä siirty ihan ilman erillistä ilmoitusta poiskin? Näkyypä täällä muutkin sanoneen. Tiiä sitte kenen moka mahtanu olla, pankin vai kolmannen osapuolen. Tiliotteesta sitten vasta huomas.

   Lainaa

  111. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Annina: Kyllä se niin on, että jos vahingossa pistää rahaa väärälle tilille, niin ei siinä itkukaan auta. Tämä opetettiin aikoinaan koulussa & viimekesänä uutisissa oli tapaus, jonka lopputulos oli se, että rahojen saaja saa ne myös pitää.
   Tsekatkaapa 2 moentti... 4 § (24.8.1990/769) Kavallus Joka anastaa hallussaan olevia varoja tai muuta irtainta omaisuutta, on tuomittava kavalluksesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi kuudeksi kuukaudeksi. Kavalluksesta tuomitaan myös se, joka anastaa löytämiään tai erehdyksen kautta haltuunsa saamiaan varoja tai muuta irtainta omaisuutta. Kavalluksesta tuomitaan niin ikään se, joka saatuaan toimeksiannon perusteella tai muulla sellaisella tavalla haltuunsa varoja, joiden arvo hänen on tilitettävä toiselle, oikeudettomasti käyttämällä sanottuja tai niiden tilalle tulleita varoja taikka muulla sellaisella tavalla aiheuttaa tilitysvelvollisuuden täyttämättä jäämisen joko sovittuna tai muuten edellytettynä aikana. Toivottavasti ylläpito todellakin laittaa ketjun poliisille.

   Lainaa

  112. juupaseiapaä 15.4.2014 11:39
   Tulos: -13 (19 ääntä)
   Tipe: Mutsin tilille ainakin oli siirretty joku tyyliin kymppitonni vahingossa, kyllä se sieltä siirty ihan ilman erillistä ilmoitusta poiskin? Näkyypä täällä muutkin sanoneen. Tiiä sitte kenen moka mahtanu olla, pankin vai kolmannen osapuolen. Tiliotteesta sitten vasta huomas.
   Finanssivalvontaan yhteyttä niin saa pankkineiti kenkää. Toisten tileihin EI kosketa ilman lupaa. Tiedän, että noi tehdään, mutta se on todella kiellettyä.

   Lainaa

  113. Tulos: +35 (37 ääntä)
   Toivottavasti tänne tulee jatko-osaa sitten kun kaikki on menny päin vittua, kamat poissa ja rahaa paljon vähemmän kuin alunperin.

   Lainaa

  114. Tulos: +45 (49 ääntä)
   Social Justice Warrior: Ja tuliko täällä keillekään yllätyksenä, että täällä NAISET puolustelee huoranaisen oikeutta rahoihin?
   Soitan sulle maailman pienintä viulua.

   Lainaa

  115. Tulos: -2 (6 ääntä)
   Annina: Tämä nuori tyttö ei mahda mitään sille, jos peruskoulussa oppilaille sitten suorastaan valehdellaan ja vannotetaan tämä vale muistamaan tulevaisuudessa. Sanomani on minulle totuus ja olen mielestäni oikeassa kunnes joku toisin todistaa.
   https://www.youtube.com/watch?v=E-n8hXSh1mE

   Lainaa

  116. Just someone 15.4.2014 16:09
   Tulos: +23 (31 ääntä)
   Social Justice Warrior: Ja tämän kusipään sukupuoli ei tullut kenellekään yllätyksenä. Kiitos, kolmanen polven feminismi!
   Sinun kaltaistesi ihmisten takia kukaan ei ota modernin feminismin vastustajia vakavasti. Et ole yhtään parempi kuin he keitä vihaat.

   Lainaa

  117. Tulos: -1 (1 ääni)
   Aiheesta oli vasta vähän aikaa sitten tämmönen uutinen: http://yle.fi/uutiset/ole_tarkkana_tilinumeron_kanssa__voit_menettaa_rahasi/7135605

   Lainaa

  118. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Mutta jos noin suuresta rahamäärästä on kyse nii eiköhä sillo pitäs tilinumeron kaa olla vähä tarkkaavaisempi ettei satu kirjotusvirhettä...

   Lainaa

  119. Nälkäinen 19.4.2014 9:47
   Tulos: -12 (14 ääntä)
   mömmömmöö: Ei suomen kielioppi, vaan suomen vokaalisointu. Vokaalisoinnun vastaisiakin sanoja kyllä suomen kielestä löytyy (esim. hyasintti, olympialaiset).
   Miten mä en näe noissa sanoissa aakkosia ja ääkkösiä sekaisin?

   Lainaa

  120. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Luulenpa että kuulemme vielä Paulasta feissarimokien tiimoilta. Tämähän voittaa salkkaritkin ;)

   Lainaa

  121. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Paula on ansainnut reilukerhon ainaisjäsenyyden lisäksi kerhomme korkeimman kunnianosoituksen rautaristi briljantein, timantein ja kaulakäädyin. Kerhomme perinteitä kunnioittaen saaja maksaa.

   Lainaa

  122. Tulos: +6 (10 ääntä)
   juupaseiapaä: Finanssivalvontaan yhteyttä niin saa pankkineiti kenkää. Toisten tileihin EI kosketa ilman lupaa. Tiedän, että noi tehdään, mutta se on todella kiellettyä.
   En muuten tiedä, mutta jos rahat on tullut väärälle tilille pankin virheen takia, en todellakaan ymmärrä miksi pankin pitäisi pyytää erikseen lupa rahojen siirtämiseen oikealle vastaanottajalle. Pankkissahan _tiedetään_ kenelle rahat oli tarkoitettu, eikä ne todellakaan sille vastaanottajalle kuulu.

   Lainaa

  123. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Kyse on perusteettomasta edusta. Paula on saanut etua ilman perustetta. Oikeuskäytännössä täysin vakiintuneen opin mukaan perusteeton etu on palautettava. Pankki tukee perusteettoman edun palautusta riidattomissa tapauksissa, jos maksaja toimii nopeasti. Niin sanottu kondiktiokanne on siitä hieno eliö, että edellytysten täyttyessä rahat palautetaan täysin varmasti. Paulan juttu on esitetyllä näytöllä selvä. Rahat tulee palauttaa. Mikäli niitä ei kuulu vapaaehtoisesti, kyse on summasta riippuen kavalluksesta tai törkeästä kavalluksesta. Yleensä kansan sivistystaso riittää rahojen nopeaan palauttamiseen.

   Lainaa

  124. Tulos: +4 (6 ääntä)
   juupaseiapaä: On muuten Paulan ja maksajan välinen asia. Ei kuulu pankille enää. Niin ja poliisi sitten selvittää onko rikosta tapahtunut. Kansi osapuolta kaksi näkemystä. Maksaja maksoi vahingossa ja saaja sanoo että rahat tuli tavaroista, ei kytätkään voi tehdä mitään.
   Ootko sä ihan idiootti?

   Lainaa

  125. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Kielinero: Varmaan sillä perusteella, että vokaalisointu estää etuvokaalin ö ja takavokaalin a samassa sanassa. Ösa-sanaa ei siis suomen kielessä voisi olla, mutta ösä voisi.
   Ootteko te oikeesti väittelemässä väärin kirjoitettujen sanojen kieliopista?

   Lainaa

  126. Napanöyhtä 28.4.2014 20:31
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Sattuuko joku muistamaan, kun veronpalautukset maksettiin vahingossa tuplana? Pankki sen virheen korjasi saman tien, ja ylimääräiset suoritukset otettiin tileiltä ilman mitään tilinhaltijoiden lupia. Yksityishenilöiden välillä homma toimii toki vähän toisin, mutta kyllä se pankkikin toimii toisinaan välikätenä.

   Lainaa

  127. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Napanöyhtä: Sattuuko joku muistamaan, kun veronpalautukset maksettiin vahingossa tuplana? Pankki sen virheen korjasi saman tien, ja ylimääräiset suoritukset otettiin tileiltä ilman mitään tilinhaltijoiden lupia. Yksityishenilöiden välillä homma toimii toki vähän toisin, mutta kyllä se pankkikin toimii toisinaan välikätenä.
   Toki. Kun kyseessä on valtionvirasto ja ton tason virhe, niin kyllä se pankki oikoo ne polut aika nopeasti. On meinaan vittumaista lähteä sitten perimään todella montaa henkilöä. Vaikka en pahemmin feissarimokien (k.s suoli24 asiantuntijat) expertteihin luota, niin laki on kyllä yksiselitteinen. Riippuen ihan tuomaroinnista, siitä voi saada aika tujut rangaistukset ja Paula tulee tuskin selviämään 2800 euron laskulla, ellei se ole jo käsitelty. Jos vahinko käy niin aina saaja on palautusvelvollinen, vaikka Paula luuleekin että rahat ovat hänen, niin niiden alkuperäisellä omistajalla on paljon enemmän oikeutta kun tällä köyhällä ikipissiksellä. Toivottavasti saadaan päivitystä ja ehkä vuodatusta, mitä sitten tapahtui. Hänen yhteystiedot ainakin kyseinen maksaja tulee saamaan, mitäs jos kyseessä onkin Helvetin Perkeleisiin kuuluva punaniska, joka sattuu saamaan Paulan asenteen selville? :D

   Lainaa

  128. jorma korhosen kikkeli 6.5.2014 21:06
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   mahtaa sitä Paulaa vituttaa kun joutuu maksamaan 2800 euroa takasin :D Ite joskus tuli parisataa ylimäärästä ja takashan ne piti maksaa :D

   Lainaa

  129. Tulos: -14 (16 ääntä)
   Likalla on rahaa tilillä, niin silti TILAA koneen. On tainnu tottua Hobbyhallin osamaksujuttuihin. Köyhä. :D

   Lainaa

  130. Tulos: +1 (1 ääni)
   Tulee ihan mieleen vanha ystävä tosta paulan käytöksestä

   Lainaa

  131. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Miten tän kävi

   Lainaa

  132. Tulos: 0 (0 ääntä)
   focalpro: Likalla on rahaa tilillä, niin silti TILAA koneen. On tainnu tottua Hobbyhallin osamaksujuttuihin. Köyhä.
   On mullakin rahaa tilillä, mutta jos pelkkä pankin ylläpitämä indeksirahasto tuottaa ~5-7% vuodessa ja esim. auton saa rahoituksella 1.5% todellisella vuosikorolla, niim vain idiootti maksaa sen kerralla.

   Lainaa

  133. Tulos: +6 (6 ääntä)
   focalpro: Likalla on rahaa tilillä, niin silti TILAA koneen. On tainnu tottua Hobbyhallin osamaksujuttuihin. Köyhä.
   Mistä lähtien tilaaminen on kertonut mitään maksutavasta? Tilata - pyytää itselleen tuotavaksi jtak ”Äiti tilaa kahvilassa tavallisesti kahvin ja paakelssin”

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: pankki, tilisiirto, raha, väärä, tietokone, lasku, laskut, läppäri