Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.
 • Uusimmat

 • Kategoriat

 • RSS Osaatko vastata? • Äidin ylpeys

  Äiti raportoi tyttärensä kuukautisista Facebookiin.
  Suurenna näkymä
  Taustatietoja: Reetan 13-vuotiaan tyttären kuukautiset ovat alkaneet. Äidin ylpeys

  Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 82 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +1072 (1120 ääntä)
   Reetta on jäänyt lapseksi, tyttärestään tuli aikuinen ennen häntä... Hieno kakku.

   Lainaa

  2. Tulos: +1881 (1911 ääntä)
   Toivottavasti tytär muistaa juhlistaa äitinsä vaihdevuosia yhtä ylpeästi. "Mun äiti on nyt virallisesti vanha ja kuiva!"

   Lainaa

  3. Tulos: +879 (907 ääntä)
   Teiniparka. Ei kyllä takuulla tule kertomaan tulevaisuudessa äidilleen niin mitään edes vähän arkaluontoista.

   Lainaa

  4. miinaharava 15.4.2014 2:18
   Tulos: +929 (963 ääntä)
   Munkin äiti sanoi mulle tuossa tilanteessa 12-vuotiaana ollessani, että nyt susta on tullut nainen, ja lähti sitä suurin piirtein kylille huutelemaan. On se jännä, miten lapsi muuttuu hetkessä aikuiseksi parin veritipan jälkeen! Eikä kyllä tuntunut kovin naiselliselta siinä märät housussa. Että voisi Reettakin jättää ne RAJOJEN RIKKOMISET sille tyttärelle itselleen! T. Ikuisesti katkera :'(

   Lainaa

  5. kynsilakka 15.4.2014 2:25
   Tulos: +345 (389 ääntä)
   Etovin tähän mennessä näkemäni kakku. Hyi saasta P.S. Aikoinaan hävetti niin paljo tämä aikuistumisprosessi että möläytin sen äiskälle kahdella sanalla pitkän mietinnän jälkeen. Heti perään jälkeen aloin selitään matikan kokeesta että sais asian sivuutettua. Äiti katso vähän hämmentyneenä. Toivottavasti se ei muista tota mutta miten voisi unohtaa niin tärkeen asian..

   Lainaa

  6. Semiootikko 15.4.2014 2:58
   Tulos: +713 (729 ääntä)
   Kyllä omia rajoja saa koetella, muttei muiden. Ällöttävää, miten jotkut vanhemmat kuvittelevat lapsiensa kuuluvan vanhempien oman itsemääräysvallan piiriin. Kyllä lapsilla - ja ehdottomasti 13-vuotiaiksi asti ehtineillä - on oikeus omaan yksityisyyteen ja sen vaalimiseen. Ei kuukautisissa ole mitään hävettävää, mutta ruumillisiin muutoksiin liittyvät asiat ovat murrosikäisille usein hyvin herkkiä asioita, joihin vanhempien pitäisi osata suhtautua asianmukaisella kunnioituksella. Häpeäisi, huono mutsi.

   Lainaa

  7. RaakaRampe 15.4.2014 4:06
   Tulos: +247 (257 ääntä)
   Joo ei. Jospa nyt ei vaan rikota niitä rajoja.

   Lainaa

  8. Tulos: +350 (354 ääntä)
   Oma äitini soitti isovanhemmilleni sekä isälleni kun itellä alkoi... Kyllä hävetti! Nice cake btw.

   Lainaa

  9. Tulos: -162 (216 ääntä)
   tekikö toi ämmä ton kakun sille menkka kersalle, vai miten liittyy?

   Lainaa

  10. Tulos: +157 (163 ääntä)
   tikkari: tekikö toi ämmä ton kakun sille menkka kersalle, vai miten liittyy?
   Katso mitä kakkukuvan oikeassa alareunassa lukee.

   Lainaa

  11. Tulos: +212 (222 ääntä)
   tikkari: tekikö toi ämmä ton kakun sille menkka kersalle, vai miten liittyy?
   "Kuva ei liity tapaukseen (toivottavasti)" Ketä edes kiinnostaa se, että onko jonkun lapsella kuukautiset alkaneet? ei ainakaan minua. Kuukautisten alkamisessa ei ole mitään ihmeellistä ja suurimmalla osalla naisista ne alkavat ennemmin tai myöhemmin, joten en näe tämän äidin hehkutuksen pointtia tässä...

   Lainaa

  12. Tulos: +96 (170 ääntä)
   Eipä tarvi ihmetellä masennuslukuja, itsemurhia tai muita mt-ongelmia kun äidit suorastaan kehoittavat tällä tavalla hankkimaan niitä.

   Lainaa

  13. Tulos: +324 (334 ääntä)
   Harmi kun meni pilaamaan luottamuksen tyttäreensä. Jos tytölle esim sattuu jotain pahaa ei hän uskalla sitä äidille kertoa, koska pelkää, että tämä taas lallattaa facebookissa asiasta kaikille..

   Lainaa

  14. Tulos: -67 (77 ääntä)
   mun tytöl oli just ekat! onks seki ny naine? :D

   Lainaa

  15. Tulos: +131 (185 ääntä)
   Meni kans vähän ohi tän kakun merkitys. Kuitenkin yllä lukee "20 minuuttia myöhemmin" ja alla "ei liity tapaukseen". Tai sit nyt vaan ei pääkoppa toimi aamulla.. yritän myöhemmin uudelleen.

   Lainaa

  16. Hörhöjä kaikkialla 15.4.2014 9:00
   Tulos: +331 (347 ääntä)
   Nainen kun alkaa menkat? 13 vuotias on lapsi, alkoi menkat tai ei.

   Lainaa

  17. Tulos: +174 (180 ääntä)
   Tulipa paha mieli ): Minusta pyöriteltiin 11-vuotiaana napattua alastonkuvaa sukujuhlissa, sellaisella seinälle heijastetulla powerpointilla (ikävä kyllä tositarina). Ymmärrän kyllä täysin jos Reetan lapsesta tuntuu pahalta! Nyt voi vain toivoa sitä, ettei tämä häpäiseminen ja yksityisyyden loukkaaminen ole tämän kyseisen tytön mielestä niin paha asia, kuin monien muiden mielestä. Tai vielä paremmin kävisi, jos tämä olisi pelkkä trolli! Mautonhan tämä olisi, mutta ainakaan ketään oikeaa ihmistä ei olisi otettu tällaisen henkisen väkivallan kohteeksi.

   Lainaa

  18. Hilloviiva 15.4.2014 9:11
   Tulos: +75 (91 ääntä)
   Itse nuorempana vain totesin äidille että "missä pidät rättejä". Onneksi äiti ei osaavana kasvattajana alkanut asiaa edes meidän kesken ihmettelemään vaan käyttäyty kuin se olisi jokapäiväistä. Kyllähän noista asioista oltiin jo etukäteen puhuttu :) Isosisko tietty vähän lällätteli, mutta ihanaa kun oma äiti ei alkanut hehkuttamaan tai hämmästelemään, tuli turvallinen olo silloin että sai itse aloittaa keskustelun aiheesta jos tarvitsi. Tosin ehkä se oli ehtinyt jo hämmästelemään kun siskon menkat olivat huippuaikaisessa hänen ollessa 9-10-vuotias.

   Lainaa

  19. Tulos: +170 (184 ääntä)
   Voi herranjumala. 13-vuotias on lapsi, tapahtukoon sille mitä tahansa.

   Lainaa

  20. Tulos: +174 (180 ääntä)
   Reetta olla sen tyypin ihmisiä jonka kanssa ei voi keskustella mistään, oli hänen mielipiteensä asioista sitten oikein tai väärin. Tekee elämisestä rankkaa...

   Lainaa

  21. Tulos: +126 (126 ääntä)
   Eipä taida kyllä 13-vuotias olla lähellekään nainen vielä...puhumattakaan äidistä! :D

   Lainaa

  22. Asiantuntia 15.4.2014 10:16
   Tulos: +96 (120 ääntä)
   Reetta on mielisairas, ja pian on lapsikin. Otan osaa perheen menetyksiin.

   Lainaa

  23. Tulos: +212 (214 ääntä)
   Luojan kiitos Reetta ei ole minun äitini. Itse varmaan 13 vuotiaana olisin ruvennut itkemään tuhrautumisesta/hämmennyksestä kun oma äiti menee facessa tuollaista ilmoittamaan tuttujen SEKÄ puolituttujen luettavaksi....... sääliks käy tytärtä

   Lainaa

  24. Tulos: +148 (150 ääntä)
   Mun äiti käsitteli asiaa mun kanssa hienotunteisesti eikä todellakaan kertonut kenellekään. Perheenjäsenet toki saivat vähitellen tietää, muistaakseni itse kerroin. Kun omalla tyttärelläni tulee ensimmäiset kuukautiset, en todellakaan kerro siitä kenellekään.

   Lainaa

  25. Tulos: +125 (135 ääntä)
   Käy kyllä tyttöparkaa sääliksi. Itselle nuo naiseusasiat ovat aina olleet kipeitä ja hävettäviä, ja olisin ihan liioittelematta kyllä varmasti hypännyt auton alle, jos äiti olisi päättänyt alkaa huudella pitkin kyliä/internetiä jostain kuukautisista. Eihän omassa sukupuolessa pitäisi olla mitään hävettävää, mutta ei tästä pysty olemaan iloinenkaan vielä nyt aikuisenakaan. Onneksi oma äiti ei koskaan tehnyt asiasta numeroa, vaikka en koskaan "aikuistumisestani" kertonutkaan.

   Lainaa

  26. Tulos: +122 (134 ääntä)
   Tai kuten eräs sukulaiseni: Kun tyttärensä tuli raskaaksi alaikäisenä ei ehjä yleisesti hyväksyttävissä olosuhteissa, päätti soittaa suunnilleen koko suvun läpi ja selittää tapauksen yksityiskohtineen: "Kun on suvun hyvä tietää nää asiat".

   Lainaa

  27. Tulos: -217 (239 ääntä)
   Eihän tuo nyt ole paha, vaikka rivien välistä on toki tajuttavissa, millä perusteella tyttärestä on tullut nainen. Mutta eihän äiti alleviivaa kuukautisia mitenkään, eikä asiasta olisi tullut mitään ihmeellistä huomiota ilman yliherkkää kaveria. Tuolla logiikalla lapsen syntymästäkään ei saisi kertoa, koska se kertoo yksityisasian eli sen, että seksiä on tullut harrastettua noin 9 kuukautta sitten.

   Lainaa

  28. Asennevamma 15.4.2014 11:54
   Tulos: +70 (86 ääntä)
   En itse näe mitään pahaa "naiseksi tulemisessa" tai ylipäätään koko verenvuotohässäkässä, mutta mitä minä olen ymmärtänyt, tän päivän nuoret ei välttämättä halua että omat vanhemmat toitottaa asiasta edes niin että sen vois vaan rivien välistä lukea. Jos siitä välttämättä haluaa julkaisun tehdä, voisi ensin kysyä lapselta lupaa. Ja hieno ajatus sinänsä tuo juhliminen. Tai ainakin mulle ois kelvannut kunnon kakkukahvit vaikkapa kun ensimmäiset kuukautiset alkoi, ehkä olis vähän piristänyt ja vienyt ajatukset muualle siitä särkevästä alavatsasta ja verisestä rätistä housuissa. Että ei huono idea, voisihan sitä itse kukin jotakin kivaa pientä keksiä pikkusiskolleen tai tyttärelleen kun se päivä koittaa. Uskon että sitä kautta koko asiasta jää vähän vähemmän epämiellyttävä muisto ja fiilis siitä että asia ei ole mikään tabu. Olkootkin niin että se on luonnollinen asia ja osa elämää siinä missä moni muukin ikävämmän puoleinen asia, mutta paskat, ei se silti kivaa ole.

   Lainaa

  29. Tulos: +75 (75 ääntä)
   Onneksi sillon ei vielä ollut facebookkeja ja twittereitä kun minusta tuli nainen.. En ainakaan olisi välittänyt äitini huutelevan asiasta yhtään kenellekään, varsinkin kun oma ensimmäinen reaktioni oli häpeä :D Nimimerkillä alkoivat ollessani kylässä lähes parhaan kaverini luona enkä kehdannut edes hänelle kertoa asiasta, saatika lainata tämän äidiltä sidettä.

   Lainaa

  30. Tulos: +140 (140 ääntä)
   Kiva mutsi. Tuo asia on suurelle osalle tytöistä jo muutenkin melko vaikea asia kertoa kellekään ja sitten uskottu menee kertomaan koko kylälle. Itseäni hävetti tuossa iässä ihan tolkuttomasti ilmoittaa asiasta äidille ja olisin kyllä kaivautunu johonkin maakellariin, jos se olisi alkanut asiasta muillekin huudella, enkä varmasti olisi tulevaisuudessa kertonu sille enää yhtään mitään.

   Lainaa

  31. Tulos: +160 (162 ääntä)
   Jos olis poikalapsi, niin varmaan ekasta tahrasta murrosikäisen lakanassa olis kans laittanu faceen, että nyt minun esikoinen on mies!

   Lainaa

  32. Tulos: +27 (37 ääntä)
   Ei olisi näemmä kannattanut syödä ja kattoa tuota kuvaa. Meni siinä sitten ruokahalu.

   Lainaa

  33. Tulos: +86 (88 ääntä)
   Toivottavasti lukee nämä kommentit ja tajuaa miten hölmön tempun teki. ..Valitettavasti en usko siltikään ymmärtävän, koska vaikuttaa ihmiseltä, joka vääntää vastaan vaikka faktat olisi tatuoitu päähän.

   Lainaa

  34. Tulos: +2 (36 ääntä)
   Kakku on kyllä herkullisen näköinen

   Lainaa

  35. Tulos: +91 (93 ääntä)
   Kyllä omia yksityisasioitaan saa kertoa kyllästymiseen asti, jos haluaa, mutta antaisi edes lapsensa itse päättää, mitä tämä haluaa itsestään nettiin tai muuten muiden tietoon. Ennen kun kavereita tuli kylään, niin äiti otti valokuvakansion ja näytti noloja lapsuuskuvia kaikille. Nyt jotkut vanhemmat lataa samat kuvat lapsestaan nettiin, jossa ne pysyy aina kaikkien nähtävillä.

   Lainaa

  36. Tulos: +65 (69 ääntä)
   Samaa mieltä siinä että ei kuukautisten alkamisen tarvitsisi olla häpeällistä ja miksei niitä toisaalta voisi perheen sisällä juhlia (jos kaikki ovat mukana tunnelmassa), MUTTA teini-iässä olisin itsekin halunnut kuitata asian nopealla ilmoituksella ja unohtaa koko asian. (En muista olenko edes kertonut asiasta, aloin vain käyttämään äitini siteitä kun tiesin missä niitä oli) Kuten todettua, teini-iässä ollaan niin herkkiä että todennäköisesti suurin osa ei missään tapauksessa halua että asiaa kailotetaan kenellekään. Ja vaikka kuukautisia ei tässä alleviivattukaan, niin teinille se voi silti olla liikaa.

   Lainaa

  37. Tulos: +17 (35 ääntä)
   marsujaa: Reetta on jäänyt lapseksi, tyttärestään tuli aikuinen ennen häntä… Hieno kakku.
   Eipä hänestäkään tule aikuista vielä vuosikausiin... 13v on vielä täysin lapsi, kuukautiset tai ei

   Lainaa

  38. Tulos: +99 (103 ääntä)
   Kipp: Tuolla logiikalla lapsen syntymästäkään ei saisi kertoa, koska se kertoo yksityisasian eli sen, että seksiä on tullut harrastettua noin 9 kuukautta sitten.
   Ei muuten muiden ihmisten lasten syntymästä (saatikka raskaudesta) saakaan sosiaalisessa mediassa kertoa, vaan odotetaan kunnes vanhemmat itse kertovat. Jokaisella on oikeus yksityisyyteen ilman mitään sukulaisten sosmed avautumisia. Kyllähän sitä nyt toteaa vaikka kahvitunnilla että hitto kun vatsaan koskee, kirotut menkat, mutta ruumiin muutokset voi olla tuonikäiselle tosi vaikea asia. Tyttöparka.

   Lainaa

  39. Tulos: +89 (93 ääntä)
   Tuleepa oma äitini mieleen. Onneksi en koskaan kertonut menkkojen alkamisesta, mutta sai kyllä juttua kertoiltavaksi sairasteluistani. Parhaiten muistan sen, kun sairastuin vesirokkoon. Silloin äiti kertoili jokaiselle, joka vain hetken jaksoi kuunnella, että kuinka paha tämä minun vesirokko on, ja että kuinka joka paikassa on kutisevia vesikelloja. Ei sinänsä joo paha, mutta jo silloin alle 10-vuotiaana tunsin oloni kiusalliseksi tästä (ja siihen minulla oli oikeuskin). Mutisinkin silloin vanhemmille, että ei minun jutut kuulu koko maailmalle. Vastauksena sitten tiuskaistiin, että saa hän kertoa jos haluaa. Niin että mikä yksityisyys?

   Lainaa

  40. Tulos: +31 (37 ääntä)
   Äitylit?

   Lainaa

  41. Fantasiahörhö 15.4.2014 19:32
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Nyyppä: Ei olisi näemmä kannattanut syödä ja kattoa tuota kuvaa. Meni siinä sitten ruokahalu.
   Meinasin tulla samaa sanomaan :D Toisaalta, pitäisihän se jo olla oppinut, että näitä mokia lukiessa ei kannata syödä SAATIKKA juoda yhtään mitään :D Ja tuo mamma.. Toivottavasti oli vain yksittäinen moka, ja luottamus tulisi pysymään.. Tai joku muu henkilö jolle asioistaan voi kertoa ! Äidin/teinin mielipide olisi tästä kyllä kiva kuulla o.O Teinin ehkä ennemmin = ))

   Lainaa

  42. Tulos: +25 (55 ääntä)
   13-vuotias on kylläkin pikkutyttö eikä lähelläkään naista, vaikka öljynvaihtoviikot olisivatkin alkaneet.

   Lainaa

  43. Tulos: +18 (54 ääntä)
   Vaikka kuukautiset ovatkin yhtä ihmeellinen ja puheenarvonen asia kuin kenkäplankki, ei keneltäkään voi olla jäänyt huomaamatta, että naiseus on edelleen vahvasti hävettävä asia. Jos niitä miehisyyden äärimmäisiä vastakohtia sitten otetaan esiin, tulee se stigmallinen häpeä esiin hyökyaaltona. Maailma on naurettava, Reetta julma. Vähän niinkun miehet. Ei, et ehkä juuri sinä, mutta noin yleisesti. Minkäs teet.

   Lainaa

  44. Huolestunut 15.4.2014 20:25
   Tulos: -75 (83 ääntä)
   Jos tuntisitte tapauksen ja kyseisen äidin niin tätä postausta ei olisi julkaistu. Se joka tämän hänen seinältään (ei julkinen) on lähettänyt on aika kauhea ihminen tilanteen tietäen. Tästä voisi normaaleissa olosuhteissa vitsiä vääntääkin, mutta tuntien kyseisen ihmisen tästä on pelleily kaukana. Toivon että FM modet poistaisivat tämän näiltä sivuilta ennen kuin asianomainen näkee "julmat" kommentit.

   Lainaa

  45. Tulos: +55 (57 ääntä)
   Mua ahdisti ja hävetti hirveesti kun isän vaimo käytti noita tasan samoja sanoja kertoessaan mun äidille puhelimessa että mun menkat oli alkaneet siellä vieraillessani. Häpeä ois ollu sanoin kuvaamattoman kauhea jos asiasta ois kerrottu kaikille FB:ssä. Onneksi koko FB:tä ei ollu olemassakaan vielä sillon. D:

   Lainaa

  46. Tulos: +91 (93 ääntä)
   miinaharava: Että voisi Reettakin jättää ne RAJOJEN RIKKOMISET sille tyttärelle itselleen! T. Ikuisesti katkera :’(
   Jep. Siis ei se ole sen äidin tehtävä "rikkoa rajoja" sen tyttären yksityisasioilla. Omaan korvaan tuo särähti myös ikävästi.

   Lainaa

  47. Tulos: -83 (103 ääntä)
   Kommenteista tulee mieleen se hullunkurinen asia, että jos tyttö nähdään alusvaatteissa, on se hui, iik, kamalaa ja sopimatonta, mutta jos tyttö nähdään tismalleen yhtä peittävissä bikineissä rannalla, se onkin ihan normaalia. Eli ihan turhasta tehdään ongelmaa.

   Lainaa

  48. huolestunut 15.4.2014 21:13
   Tulos: -86 (88 ääntä)
   kommenttiani ei nähtävästi julkaista eikä valitukseen vastata... olisi aika aiheellista poistaa tämä ketju ennen kuin isompaa vahinkoa postauksesta sattuu ja koko FM sivu poistetaan bitti avaruudesta...

   Lainaa

  49. Tulos: +28 (34 ääntä)
   kynsilakka: Etovin tähän mennessä näkemäni kakku. Hyi saasta P.S. Aikoinaan hävetti niin paljo tämä aikuistumisprosessi että möläytin sen äiskälle kahdella sanalla pitkän mietinnän jälkeen. Heti perään jälkeen aloin selitään matikan kokeesta että sais asian sivuutettua. Äiti katso vähän hämmentyneenä. Toivottavasti se ei muista tota mutta miten voisi unohtaa niin tärkeen asian..
   Itsehän olin tuossa iässä niin hyvä matematiikassa, että olisin sivuuttanut matikankokeen tuloksen alkaneilla kuukautisilla.

   Lainaa

  50. Tulos: +89 (93 ääntä)
   Harva aikuinen nainen menkkojaan tai naiseuttaan häpeääkään, mutta muistaako Reetta, millaista oli olla 13-vuotias?

   Lainaa

  51. Tulos: -43 (53 ääntä)
   Huolestunut: Jos tuntisitte tapauksen ja kyseisen äidin niin tätä postausta ei olisi julkaistu. Se joka tämän hänen seinältään (ei julkinen) on lähettänyt on aika kauhea ihminen tilanteen tietäen. Tästä voisi normaaleissa olosuhteissa vitsiä vääntääkin, mutta tuntien kyseisen ihmisen tästä on pelleily kaukana. Toivon että FM modet poistaisivat tämän näiltä sivuilta ennen kuin asianomainen näkee “julmat” kommentit.
   Samaa mieltä. Tunnen henkilön läheisesti, enkä haluaisi jupakan tästä paisuvan - saati kenellekään tästä isoja traumoja syntyvän. Alunperinhän tätä ei nähneet muut kuin kaverit - ja nyt tämä on levinnyt jo turhan laajalle. Ymmärrän toki kommentoijien pointit, mutta koska todennäköisesti kukaan heistä ei oikeasti tunne tapausta ja siihen liittyviä henkilöitä, niin parasta olisi, että tämä täältä poistettaisiin.

   Lainaa

  52. Tulos: +47 (49 ääntä)
   Eihän tässä nyt ole kysymys kuukautisten tai naiseuden hävettävyydestä, vaan toisen yksityisasioiden levittelemisestä Fb:ssa. Haluaisitko itse, että äitisi/isäsi/siskosi/veljesi/serkkusi/kaverisi huutelisi Fb-kavereillesi että olet saanut duunin/palkankorotuksen/munaa/tippurin/hyökymenkat/paskonut housuusi tai ihan mitä nyt vaan, joka lasketaan jonkinlaiseksi yksityisasiaksi??? Jos haluat itse asioistasi kertoa, asia on ok, on siitä Feissarimokat-yhteisö mitä mieltä vaan. Samoin tässä tapauksessa, jos Reetan tytär olisi itse halunnut "naiseksi tulemisestaan" Fb:ssa kertoa, se olisi ollut ok. Tai sanotaan nyt näin, että varmasti senkin olisi joku Feissarimokiin lähettänyt ja täällä olisi sitä sitten oikein urakalla parjattu ja röhönaurettu, mutta se onkin sitten ihan toinen kysymys.
   Aaa: Vaikka kuukautiset ovatkin yhtä ihmeellinen ja puheenarvonen asia kuin kenkäplankki, ei keneltäkään voi olla jäänyt huomaamatta, että naiseus on edelleen vahvasti hävettävä asia. Jos niitä miehisyyden äärimmäisiä vastakohtia sitten otetaan esiin, tulee se stigmallinen häpeä esiin hyökyaaltona. Maailma on naurettava, Reetta julma. Vähän niinkun miehet. Ei, et ehkä juuri sinä, mutta noin yleisesti. Minkäs teet.

   Lainaa

  53. Tulos: +71 (75 ääntä)
   Huolestunut: Jos tuntisitte tapauksen ja kyseisen äidin niin tätä postausta ei olisi julkaistu. Se joka tämän hänen seinältään (ei julkinen) on lähettänyt on aika kauhea ihminen tilanteen tietäen. Tästä voisi normaaleissa olosuhteissa vitsiä vääntääkin, mutta tuntien kyseisen ihmisen tästä on pelleily kaukana. Toivon että FM modet poistaisivat tämän näiltä sivuilta ennen kuin asianomainen näkee “julmat” kommentit.
   Eikös se, joka tänne laittoi tämän päättänyt myös RIKKOA RAJOJA...

   Lainaa

  54. Tulos: +38 (46 ääntä)
   Olen 17vuotias, eikä menkat oo alkanu. Olenko siis vähemmän nainen?

   Lainaa

  55. Asiantuntia 16.4.2014 16:20
   Tulos: +18 (28 ääntä)
   Kipp: Tuolla logiikalla lapsen syntymästäkään ei saisi kertoa, koska se kertoo yksityisasian eli sen, että seksiä on tullut harrastettua noin 9 kuukautta sitten.
   Tuolla logiikalla varustettuna ei kannata koskaan poistua talosta. Pysy sisällä, nyrkin ja vaatehuoneen välissä. Keittiössä polttaisit varmaan vedenkin pohjaan.

   Lainaa

  56. Tulos: -55 (69 ääntä)
   Ilmeisesti kulttuurissamme kuukautiset ovat jollain tavalla edelleenkin tabu. Ymmärrän äidin pointin, yhteiskuntamme ja kulttuurimmehan ne tässä ovat rajoittuneita, kun on yleisesti sopimatonta kertoa jostain niinkin luonnollisesta asiasta kuin kuukautiset. Ja rajojen rikkominenhan on vain hyvä asia. Ymmärrän toki myös vastapuolen näkemyksen; yhteiskuntamme kun on näin rajoittunut, niin varhaisteini todennäköisesti joutuu häpeään äitinsä kirjoituksen johdosta. Ja kuten mainittua, tämä ei varmaankaan auta äidin ja tyttären välistä luottamusta. For god's sake, nehän ovat VAIN kuukautiset, joiden pitäisi olla täysin luonnollinen asia, useimmilla naisilla kun tuppaa sellaiset olemaan suuren osan elämästään. Emme tiedä, kuinka tämä teini on kasvatettu, emme tiedä, häpeäisikö hän kotikasvatuksensa tuloksena kuukautispäivityksiä vai ei, onko hänelle kerrottu kotona, että se on aivan normaalia, ja siitä voi puhua aivan kuten muistakin asioista ja jos tämä jotakuta loukkaa tai häiritsee, voi ottaa "fuck 'em all" -asenteen. Sen voimme suurella todennäköisyydellä kuitenkin ennustaa, että koulun, kaveripiirin, mainosten, median, harrastusten ja muun ympäröivän ja kasvattavan yhteiskunnan paineessa hän luultavasti häpeää. Tämän vuoksi käyn itse jatkuvasti itseni kanssa kamppailua siitä, lisääntyäkö vaiko eikö. Onko hyötyä opettaa lapselle, ettei mitään tässä maailmassa ole syytä hävetä, jos kaikki muu ympärillä kuitenkin turmelee tämän onnellisen ja terveen suhtautumisen asiaan kuin asiaan? Haluanko lapsen maailmaan, jossa jopa kuukautispäivityksistä muiden yksityisasioiden ohella ollaan erityisen kiinnostuneita, eikä pidetä niitä vain normaaleina asioina muiden joukossa?

   Lainaa

  57. Tulos: +18 (30 ääntä)
   Reettan kaltaisten idioottien EI pitäisi saada ensimmäistäkään lasta. Toivottavasti sen tytär-parka keksii jonkun vittumaisen tavan kostaa Facebook-nolaaminen tuollaiselle ämmälle.

   Lainaa

  58. Tulos: +60 (64 ääntä)
   kun mulla alkoi menkat, äiti jotenki huomasi ne ( mun piti jäädä mummolle yöksi, mutta äiti sanoi mummolle ja mulle että jospa sittenki joku toinen kerta jään yöks) mentiin kotiin, ja äiti näytti miten mitkäkin toimii. oltiin tietysti puhuttu jo aikasemmin, mutta siinä oli kyllä esimerkillinnen kasvatus. äiti ei kertonu siitä kellekkää. ja pystyin myöhemminki luottaa siihen ettei äiti kerro mitää eteenpäin. <3

   Lainaa

  59. yli opistö hörhö 16.4.2014 17:36
   Tulos: +43 (51 ääntä)
   Oikeasti.... Jotkut ihmiset ne ei kyllä yhtään ajattele.. Eikä varmasti tullut edes mieleen kysyä että "saanko kirjoittaa facebookiin kaikkien sukulaisten nähtäväksi, että sulla on alkanut nyt kuukautiset". Miten joku voi olla noin ääliö?

   Lainaa

  60. yli opistö hörhö 16.4.2014 17:40
   Tulos: +48 (56 ääntä)
   Komplex: Ilmeisesti kulttuurissamme kuukautiset ovat jollain tavalla edelleenkin tabu. Ymmärrän äidin pointin, yhteiskuntamme ja kulttuurimmehan ne tässä ovat rajoittuneita, kun on yleisesti sopimatonta kertoa jostain niinkin luonnollisesta asiasta kuin kuukautiset. Ja rajojen rikkominenhan on vain hyvä asia. Ymmärrän toki myös vastapuolen näkemyksen; yhteiskuntamme kun on näin rajoittunut, niin varhaisteini todennäköisesti joutuu häpeään äitinsä kirjoituksen johdosta. Ja kuten mainittua, tämä ei varmaankaan auta äidin ja tyttären välistä luottamusta. For god’s sake, nehän ovat VAIN kuukautiset, joiden pitäisi olla täysin luonnollinen asia, useimmilla naisilla kun tuppaa sellaiset olemaan suuren osan elämästään.Emme tiedä, kuinka tämä teini on kasvatettu, emme tiedä, häpeäisikö hän kotikasvatuksensa tuloksena kuukautispäivityksiä vai ei, onko hänelle kerrottu kotona, että se on aivan normaalia, ja siitä voi puhua aivan kuten muistakin asioista ja jos tämä jotakuta loukkaa tai häiritsee, voi ottaa “fuck ‘em all” -asenteen.Sen voimme suurella todennäköisyydellä kuitenkin ennustaa, että koulun, kaveripiirin, mainosten, median, harrastusten ja muun ympäröivän ja kasvattavan yhteiskunnan paineessa hän luultavasti häpeää. Tämän vuoksi käyn itse jatkuvasti itseni kanssa kamppailua siitä, lisääntyäkö vaiko eikö. Onko hyötyä opettaa lapselle, ettei mitään tässä maailmassa ole syytä hävetä, jos kaikki muu ympärillä kuitenkin turmelee tämän onnellisen ja terveen suhtautumisen asiaan kuin asiaan? Haluanko lapsen maailmaan, jossa jopa kuukautispäivityksistä muiden yksityisasioiden ohella ollaan erityisen kiinnostuneita, eikä pidetä niitä vain normaaleina asioina muiden joukossa?
   Eli sun mielestä on ihan ok tyttären kannalta jos äiti postaa fb:n kaikkien tuttaviensa/kavereidensa ja molempien sukulaisten nähtäväksi että tyttären kuukautiset on alkaneet? Enkä todellakaan usko että on kysytty mtn lupia. Jos tämä on sun mielestäsi oikein niin ei, en todellakaan suosittele jälkikasvun hommaamista.

   Lainaa

  61. Tulos: +83 (93 ääntä)
   Komplex: Ilmeisesti kulttuurissamme kuukautiset ovat jollain tavalla edelleenkin tabu. Ymmärrän äidin pointin, yhteiskuntamme ja kulttuurimmehan ne tässä ovat rajoittuneita, kun on yleisesti sopimatonta kertoa jostain niinkin luonnollisesta asiasta kuin kuukautiset. Ja rajojen rikkominenhan on vain hyvä asia. BLAABLAABLAA
   Ihan oikeestiko tämä henkilö ja vastaavaa huutelevat ovat sitä mieltä, että kaikki luonnolliset asiat pitäisi saada olla julkisia puheenaiheita? Kunkin keho ja sen tapahtumat ei ole yksityisasioita? On vissiin ihan ok, jos kirjoitan nettiin kaikkien nähtäville miten naapurin emäntä on lihonut 10 kiloa, miten äidillä on peräpukamia ja hiivatulehdus, kaverilla kondylooma, vaimon alapää repes synnytyksessä ja nyt on vähän väljää, miehellä ei enää seiso, poika hikoilee liikaa ja haisee pahalle, tytär kävi paskalla ja haisi pahalle, anoppi on alkanut kaljuuntumaan, siskolla puhkes mielenterveysongelma jnejne mitä nyt ikinä voikaan keksiä? Ei, en väitä, että kuukautiset olisi joku sairaus tai vika, mutta yhtä lailla nämä kaikki ovat luonnollisia tapahtumia kehossa, joita ei pitäisi häpeillä. Ehkä totta, mutta eiköhän ole kuitenkin jokaisen oma asia päättää mitä häpeää ja mitä ei. Eikä häpeä edes ole todellakaan sama asia kuin se, ettei halua kaikkien tietävän omia asioitaan!

   Lainaa

  62. Tulos: +46 (52 ääntä)
   Sääliksi käy tyttörukkaa. Mutta siis itse olen nuori, vielä kotona asuva, ensi kuussa 18-vuotta täyttävä nainen ja eräällä kerralla, kun leikin kotonani vanhempien poissa ollessa poikaystäväni kanssa lemmenleikkejä jäi huomaamattani lakanoiden väliin kortsun kuoret ja äitini seuraavana päivänä tunkeutui huoneeseeni ilman lupaani vaihtamaan lakanoitani ja yllätys yllätys löysi kyseisen kortsun kuoren. Noh, äitipä kailotti asian isovanhemmilleni ja kavereilleen. Olisin voinut ampua itseni siihen paikkaan. :-)

   Lainaa

  63. Tulos: +38 (46 ääntä)
   Oikeesti?: Ihan oikeestiko tämä henkilö ja vastaavaa huutelevat ovat sitä mieltä, että kaikki luonnolliset asiat pitäisi saada olla julkisia puheenaiheita? Kunkin keho ja sen tapahtumat ei ole yksityisasioita? On vissiin ihan ok, jos kirjoitan nettiin kaikkien nähtäville miten naapurin emäntä on lihonut 10 kiloa, miten äidillä on peräpukamia ja hiivatulehdus, kaverilla kondylooma, vaimon alapää repes synnytyksessä ja nyt on vähän väljää, miehellä ei enää seiso, poika hikoilee liikaa ja haisee pahalle, tytär kävi paskalla ja haisi pahalle, anoppi on alkanut kaljuuntumaan, siskolla puhkes mielenterveysongelma jnejne mitä nyt ikinä voikaan keksiä? Ei, en väitä, että kuukautiset olisi joku sairaus tai vika, mutta yhtä lailla nämä kaikki ovat luonnollisia tapahtumia kehossa, joita ei pitäisi häpeillä. Ehkä totta, mutta eiköhän ole kuitenkin jokaisen oma asia päättää mitä häpeää ja mitä ei. Eikä häpeä edes ole todellakaan sama asia kuin se, ettei halua kaikkien tietävän omia asioitaan!
   Totta. Ja itsekin 13-vuotias kun olen niin jos äitini laittais jotain tollasta faceen tai ylipäänsä someen nii suuttuisin ja kyl siinä kohtaa nolottais vakka on joo luonnolline asia jne jne mutta eihän ny paskalla käymisestäkää facee ilmoteta vaikka se on vieläki luonnollisempaa.

   Lainaa

  64. Tulos: +42 (46 ääntä)
   Eli musta tuli "nainen" 10-vuotiaana. Onneks ei sentään eteenpäin naitettu, niin kait vielä jossain päin maailmaa toimitaan. Kaikin puolin vanhentunutta puhetta, vielä 100 vuotta sitten menkat alko keskimäärin 16-vuotiaana. Enää ei.

   Lainaa

  65. Tulos: +36 (40 ääntä)
   Kuukautiset eivät monellekaan aikuiselle naiselle ole tabu; kyllä niistä ihan avoimesti nillitetään. Useimmilla tietynikäisillä naisillahan ne kuitenkin on, ja kyllä siitä jossain vaiheessa ihan avoimesti puhutaan.
   Komplex: Ilmeisesti kulttuurissamme kuukautiset ovat jollain tavalla edelleenkin tabu. Ymmärrän äidin pointin, yhteiskuntamme ja kulttuurimmehan ne tässä ovat rajoittuneita, kun on yleisesti sopimatonta kertoa jostain niinkin luonnollisesta asiasta kuin kuukautiset. Ja rajojen rikkominenhan on vain hyvä asia...
   Ei se kuukautisten tabu-statuksesta ole kiinni, itse juttelen omistani aivan avoimesti (vaikka en nyt ehkä facebookkiin postaisi koska julkisissa keskusteluissa jotka kuka tahansa voi ottaa irti kontekstista on järkevää olla varovaisen konservatiivinen) -enkä silti tekisi tyttärelleni tuollaista. Naiseksi ei kasveta mitenkään yli yön; "eilen olin lapsi ja tänään heitän herjaa kohdun sisällyksestä" -se täytyy kunkin tehdä omassa tahdissaan. Ja jos kasvettaisiinkin ja tyttö olisi itse ihastuksissaan -niin kyllä sitä muiden ihmisten kihlauksestakin ja tulevasta vauvasta odotetaan kunnes pari ilmoittaa eikä mennä kylille kirkumaan; toisten ihmisten tapahtumien omiminen, vaikka mitenkin yksiselitteisesti myönteisten, on aina itsekästä.

   Lainaa

  66. Tulos: +22 (24 ääntä)
   Olen varmaan vähän hidas tai muuten vaan tyhmä, mutten tule koskaan ymmärtämään mistä kiskotaan ne "menkat alko, nyt siitä tuli nainen!" jutut, johtuneeko siitä, että meidän perheessä on kiskonu siskot murrosiät siinä 9-10-vuotiaana vai vaan siitä ettei kukaan oo koskaan sanonu perheessä sellasta. Mene ja tiedä.

   Lainaa

  67. Tulos: +53 (57 ääntä)
   Komplex: Ilmeisesti kulttuurissamme kuukautiset ovat jollain tavalla edelleenkin tabu. Ymmärrän äidin pointin, yhteiskuntamme ja kulttuurimmehan ne tässä ovat rajoittuneita, kun on yleisesti sopimatonta kertoa jostain niinkin luonnollisesta asiasta kuin kuukautiset. Ja rajojen rikkominenhan on vain hyvä asia.
   Se että kailottaa toisen kuukautisia julkisessa mediassa on aivan eri asia kuin niistä ihan peruskeskustelu. Mulle ei ole mikään ongelma, että mä kaupassa poiketessa ostan muille perheenjäsenille vaikka sitten terveyssiteitä ja voin vaikka kaivaa luurin taskusta ja soittaa, että minkä kokoista nyt tarvittaisi jne jne, ei ole ongelma, mutten silti mene facebookkiin kailottamaan siskoni, kaverini, tyttöystäväni tai äitini kuukautisista. Oon mä noin muutenkin kuukautisista pälpättänyt puolituttujen kanssa, mutta se on edelleen se sama pointti, etten mene postaamaan facebookkiin kuinka Irmeli ajatteli kokeilla hormonikierukkaa koska sen menkat on aina niin kivuliaat ja suuret. Jos ei ole omat ja omistajalta ei kysytä, niin sitten ollaan hiljaa, kyllä itse asianomainenkin voi sen ilmoituksen hoitaa jos niin tahtoo.

   Lainaa

  68. Tulos: +25 (29 ääntä)
   kakkavaipat vaihtuneet menkkasiteisiin? "katso minkä näköistä meidän ripulia Kyrvästiina vääntää" "Meidänpä Svetlanalla alkoi juuri menkat, katso!"

   Lainaa

  69. Satunnainen randomi 19.4.2014 15:34
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Joo.... voin jo nähdä mielessäni paskamyrskyn kun naamassa lukee "meidän äiti toi miesystävän kotiin"... Karma on narttu.

   Lainaa

  70. Tulos: -35 (37 ääntä)
   Viestini kommentoijat, ette näemmä lukeneet viestiäni kovinkaan tarkasti. En ottanut viestissäni minkäänlaista kantaa niinkään siihen, onko oikein tai väärin kirjoittaa tyttärensä kuukautisista statuspäivityksiä, kuin siihen, miksi kuukautisista ylipäätänsä nousee niin suuri meteli. :)

   Lainaa

  71. Tulos: +27 (29 ääntä)
   Jos naisella tarkoitetaan aikuista naarasta, niin voin kyllä sanoa ettei 13-vuotias todellakaan ole aikuinen. Sukukypsyys =/= aikuisuus. Tuli muuten mieleen, että yläasteella meidän terveystiedonkirjassa kerrottiin, kuinka voi esim. viettää pojan sukukypsyyttä ns. "spermajuhlilla". En olisi koskaan antanut anteeksi omille vanhemmille, jos olisivat tuollaisen juhlan järjestäneet.

   Lainaa

  72. Tulos: +23 (23 ääntä)
   Reetallahan saattaa olla joku totuudensiemen tuossa "lapsuuden trauma"-kommentissa. Reetan lapselle äidin käytös varmaan aika näppärästi aiheuttaa vastaavan trauman jos toisenkin... On se kiva, että äiti päättää, milloin ja miten on sopivaa rikkoa _TYTTÄRENSÄ_ yksityisyyden rajoja :P Hirveä äiti, hirveä ihminen.

   Lainaa

  73. Tulos: +6 (16 ääntä)
   Tää menee samaan kategoriaan kun äityleiden vauvoistaan kirjoittamat pissa-kakkajutut. Normaaleja toimintoja joissa ei hävettävää, mutta ei ne kuulu Facebookiin. Tää on vielä pahempi koska ne vauvat ei edes tiedä että niistä puhutaan netissä yksityisiä asioita koko maailmalle nähtäväksi, teini-ikäinen jo tietää...

   Lainaa

  74. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Rajojen rikkominen, sehän on aina niin hienoa.

   Lainaa

  75. Napanöyhtä 28.4.2014 19:58
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   huolestunut: Jos tuntisitte tapauksen ja kyseisen äidin niin tätä postausta ei olisi julkaistu. Se joka tämän hänen seinältään (ei julkinen) on lähettänyt on aika kauhea ihminen tilanteen tietäen. Tästä voisi normaaleissa olosuhteissa vitsiä vääntääkin, mutta tuntien kyseisen ihmisen tästä on pelleily kaukana. Toivon että FM modet poistaisivat tämän näiltä sivuilta ennen kuin asianomainen näkee “julmat” kommentit.
   Miksi tämä pitäisi poistaa? Mikä oikeuttaa ihmisen toimimaan tuolla tavoin? Mielenterveysongelmat vai kenties vajavainen älykkyys, vaiko empatiakyvyttömyys? Jos ei pysty nettiä käyttämään, ei pidä käyttää. Oli tämän takana mitä tahansa, on todella julmaa nöyryyttää murrosikäistä lasta tuolla tavoin. Kuukautuiset eivät ole tabu, mutta ne ovat jokaisen yksityisasia. Varhaisteinille usein todella arka asia, joka ei kailottamalla parane. Toivottavasti Reetta tajuaa edes hävetä.

   Lainaa

  76. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Eih, joidenkin äitien pitäs oppia se ero omaan lapseensa. Ettei se oo todellakaan sama asia levitellä lapsen yksityisasioita, kuin omia asioitaan.

   Lainaa

  77. Tulos: +22 (22 ääntä)
   Jaa, minä kun ihan oikeasti luulin Reetan päivityksen luettuani että hänen esikoinensa on vaihtanut sukupuolta ja on nyt virallisesti nainen. Ehdin jo ajatella että onpa hienoa kun on noin ennakkoluuloton ja suvaitsevainen äiti. Mutta sitten kun luin eteenpäin niin tuli vain sääli Reetan tyttöä joka ei varmaan haluaisi omia asioitaan julkaistavaksi tuolla tavalla.

   Lainaa

  78. Tulos: -14 (14 ääntä)
   No huhhuh onpa taal kireeta porukkaa :D

   Lainaa

  79. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Onko myös poikien ensimmäiset märät unet huudeltu pitkin Facebookkia?

   Lainaa

  80. Tulos: -5 (5 ääntä)
   Wiltsu: Onko myös poikien ensimmäiset märät unet huudeltu pitkin Facebookkia?
   Ei kai se äiti/isä tiedä poikiensa märistä unista elleivät he hänelle kerro...

   Lainaa

  81. Tulos: +7 (7 ääntä)
   foo: Ei kai se äiti/isä tiedä poikiensa märistä unista elleivät he hänelle kerro…
   Asia ei näyttäydy suurena salaisuutena sille, joka talouden pyykinpesun hoitaa...

   Lainaa

  82. Tulos: +1 (1 ääni)
   Kilokalori: Asia ei näyttäydy suurena salaisuutena sille, joka talouden pyykinpesun hoitaa…
   Riippuu kai siitä kuinka märkä se uni on.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Avainsanat: kuukautiset, äiti, nainen, yksityisyys, lapsi, teini, tytär, tyttö, kuva, kakku