Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Uhkakuvia Ukrainasta

Ukrainan tilanne on saanut jo suomalaisetkin täyteen paniikkiin.
Suurenna näkymä
Uhkakuvia Ukrainasta

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 52 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Ei ni ihmeellistä 4.3.2014 4:09
   Tulos: +478 (496 ääntä)
   Noh, kyllähän jotkut on tuosta maailman meiningistä oikeastikin peloissaan Suomessa(kin)...

   Lainaa

  2. Tulos: +570 (600 ääntä)
   Roope mitä vittua? :D

   Lainaa

  3. Tulos: -206 (282 ääntä)
   Valtaisikin suomen niin loppuisi se ainainen kieltäminen.Hurraa putler!

   Lainaa

  4. En haluaisi manata, mutta... 4.3.2014 4:49
   Tulos: +424 (466 ääntä)
   En olisi vielä kuukausi sitten uskonut, jos joku olisi väittänyt että tänä vuonna on kolmannen maailmansodan syttyminen lähellä. Nyt en ihmettelisi sitä yhtään, vaikka onhan se edelleen epätodennäköistä. Mut toisaalta kun miettii, niin ennemmin tai myöhemmin maailmassa syttyy vielä suursota. Se on jännä miten ihmiset aina kuvittelevat ettei suuria sotia voi enää "nykymaailmassa" syntyä. Näin oli ensimmäisen maailmansodan jälkeen, ja näin on ollut toisen maailmansodan jälkeen. Tämä vain todistaa ettei ikinä voi olla varma. Vaikka uskoisin että tämä tilanne vielä suurella todennäköisyydellä saadaan suhteellisen rauhaisasti selvitettyä, niin tulevaisuutta en pitäisi valoisana. Seuraavan kymmenen vuoden sisällä Venäjä saattaa keksiä tehdä ihan mitä vain suuruudenhulluuksissaan.

   Lainaa

  5. Tulos: +187 (205 ääntä)
   Eihän se nyt jumalauta kolmas maailmansota oo läheskään niin lähellä kuin tusinankertaa kylmän sodan aikana. Huomattavasti epätodennäköisempää, että tästä kehkeytyisi sotilaallinen konflikti lännen ja idän välille kuin esim. Kuuban ohjuskriisistä. Eri asia mitä Ukrainassa tapahtuu ja se tietenkin on ongelma, mutta lännen sotilaallista väliintuloa ei ole edes ehdotettu. Talouspakotteita pahimmillaankin. Ei Venäjä nyt niin tyhmä olisi että itsemurhaa lähtisi tekemään; ainut syy miksi näin voi edes tapahtua on, että Venäjällä ollaan varmoja NATOn pysyvän sotilaallisesti poissa.

   Lainaa

  6. Tulos: +68 (94 ääntä)
   Elealar: Eihän se nyt jumalauta kolmas maailmansota oo läheskään niin lähellä kuin tusinankertaa kylmän sodan aikana. Huomattavasti epätodennäköisempää, että tästä kehkeytyisi sotilaallinen konflikti lännen ja idän välille kuin esim. Kuuban ohjuskriisistä. Eri asia mitä Ukrainassa tapahtuu ja se tietenkin on ongelma, mutta lännen sotilaallista väliintuloa ei ole edes ehdotettu. Talouspakotteita pahimmillaankin. Ei Venäjä nyt niin tyhmä olisi että itsemurhaa lähtisi tekemään; ainut syy miksi näin voi edes tapahtua on, että Venäjällä ollaan varmoja NATOn pysyvän sotilaallisesti poissa.
   Vaan kysymys kuuluukin jääkö tämä Ukrainan tilanne tähän vai jatketaanko matkaa kuten silloin aikoinaan Saksa teki. Esimerkiksi Puola on julistanut yleisen liikekannallepanon Ukrainan rajalle eli siis Puolan armeija on täystaisteluvalmiudessa parin päivän kuluessa. Todennäköisesti tilanne on joko ohi viikon sisään tai sitten viikon sisällä puhkeaa täysmittainen sota.

   Lainaa

  7. Puolikiero_savolainen 4.3.2014 7:15
   Tulos: +67 (93 ääntä)
   Elealar: Eihän se nyt jumalauta kolmas maailmansota oo läheskään niin lähellä kuin tusinankertaa kylmän sodan aikana. Huomattavasti epätodennäköisempää, että tästä kehkeytyisi sotilaallinen konflikti lännen ja idän välille kuin esim. Kuuban ohjuskriisistä. Eri asia mitä Ukrainassa tapahtuu ja se tietenkin on ongelma, mutta lännen sotilaallista väliintuloa ei ole edes ehdotettu. Talouspakotteita pahimmillaankin. Ei Venäjä nyt niin tyhmä olisi että itsemurhaa lähtisi tekemään; ainut syy miksi näin voi edes tapahtua on, että Venäjällä ollaan varmoja NATOn pysyvän sotilaallisesti poissa.
   Naapuri, joka tulee väkivalloin ja kutsumatta kylään, on aina vaarallinen. Putinin pitää näköjään päästä taas pullistelemaan ja ulkoiluttamaan vanhoja romujaan. NATO:ssa ei ole hädän päivää, sillä siellä tiedetään ettei Venäjä halua matsata US Armyn kanssa.

   Lainaa

  8. töttöröö 4.3.2014 7:40
   Tulos: +243 (247 ääntä)
   Roopen kommenteista tulee lähinnä mieleen fox kanavalla pyörivä maailmanlopun odottajat..

   Lainaa

  9. Ministeri Nieminen 4.3.2014 8:06
   Tulos: +30 (72 ääntä)
   töttöröö: Roopen kommenteista tulee lähinnä mieleen fox kanavalla pyörivä maailmanlopun odottajat..
   Kyseistä sarjaa vain muutaman hetken katsoneena uskaltaisin väittää, ettei Roopea voi rinnastaa maailmanlopun odottajiin, koska nämä ovat ihan tosissaan.

   Lainaa

  10. Tulos: +100 (116 ääntä)
   Hemmetin Hjallis kun mennä Jaffa-Arenan myymään venäläisille. Sen jälkeenhän nämä "pala palalta suomi venäjälle" -jutut räjähtivät käsiin. Ja me saamme lukea sitten näistä valaistuneista ihmisistä. Suomen kautta Ukrainaan...makes sense. Mut onneks Sofialla on frendi joka seuraa ja osaa selittää!

   Lainaa

  11. Tulos: +121 (129 ääntä)
   jepjep: Valtaisikin suomen niin loppuisi se ainainen kieltäminen.Hurraa putler!
   Ja venäjähän se onkin oikein liberaaliuden esikuva!

   Lainaa

  12. Tulos: +160 (164 ääntä)
   Kiitos Roope varoituksesta. Itse juuri ostin äsken koko perheelle menoliput kuuhun.

   Lainaa

  13. Tulos: -23 (71 ääntä)
   Roope 35V ja paskat housuissa.

   Lainaa

  14. Tulos: +156 (162 ääntä)
   Voi tuota Sofiaa, raasu tosiaan ihan pihalla. Sulosta miten se aattelee, ettei voi jättää töitään ja lähteä johonkin edes sillon, vaikka syttyis sota. Mitähän pomoki aattelis..

   Lainaa

  15. Tulos: +63 (71 ääntä)
   Nooran ja Roosan värit menevät ristiin.

   Lainaa

  16. Tulos: +139 (145 ääntä)
   jebukebu: Nooran ja Roosan värit menevät ristiin.
   Oho. Päivitys: Korjattu.

   Lainaa

  17. Tulos: +72 (98 ääntä)
   Mikään folion määrä maailmassa ei riittäisi Roopelle.

   Lainaa

  18. Asiantuntia 4.3.2014 9:57
   Tulos: +77 (95 ääntä)
   Vai on Roopella oikein liput Australiaan. Miten kauan mahtaa turistiviisumi riittää? Kuukauden?

   Lainaa

  19. asdsdsdasdasd 4.3.2014 10:15
   Tulos: -89 (105 ääntä)
   Naiset... :'DDDDDDDDDD

   Lainaa

  20. yli opistö hörhö 4.3.2014 11:29
   Tulos: +49 (61 ääntä)
   Ei ole maailmansota lähelläkään. Ukraina ei kuulu natoon, eli se siitä. Mutta onhan tämä ihan pirun huolestuttavaa muuten. Putin haluaa neuvostoliiton takaisin ja jos jatkaa tätä rataa niin muutaman vuoden päästä suomenkin venäläiset ovat "hengenvaarassa" ja siinä sitten ollaan. Ihan älytön tilanne tämäkin.

   Lainaa

  21. Tulos: +69 (71 ääntä)
   jepjep: Valtaisikin suomen niin loppuisi se ainainen kieltäminen.Hurraa putler!
   Voi kuule, silloin se kieltäminen vasta alkaisikin..

   Lainaa

  22. Tulos: +30 (38 ääntä)
   EIkö ne sodat yleensä lähdekin tuollaisesta ihan pienestä ja sitten kaivetaan ne 500 vuoden takaiset jutu esiin, kun joku tappoi joskus jonkun ja sitten mentiin. Toivotaavn kuitenkin, että isot ihmiset saavat tilanteen korjattua...

   Lainaa

  23. vain oma perse tärkeä? 4.3.2014 15:27
   Tulos: +53 (67 ääntä)
   Venäjä uhkaa hyökätä 45 miljoonan asukkaan Ukrainaan ja ainoa asia josta me Suomessa ollaan huolissamme on oma perse vaikkei minkäänlainen hyökkäys Suomeen ole todennäköinen? Joku voisi kutsua tuota 5 miljoonan ihmisen joukkoa jopa sangen itsekkääksi... Hulluhan tuo Putin on enkä todellakaan väitä tietäväni minkälaista rulettia pyörittämällä se valitsee hyökkäyksensä kohteet mutta eikö EU:hun kuulumaton ei-NATO maa ole hivenen todennäköisempi vaihtoehto kuin sitten Suomi joka nyt sentään kuuluu edes tuohon ensiksi mainittuun... Ja jos nyt pitäisi lyödä vetoa ketä Venäjä mahdollisesti rupeaisi Ukrainan jälkeen ahdistelemaan niin kyllä itse laittaisin rahani ennemmin Valko-Venäjän, Georgian, Azerbaidzanin, Viron, Latvian ehkä jopa Kazakstanin tai Mongolian puolesta likoon ennemmin kuin Suomen.

   Lainaa

  24. Tulos: +6 (32 ääntä)
   Jotenkin en usko että se kolmas maailmansota ihan tämmöisestä syttyy... Kyllä siihen jotain pikkusen vakavampaakin vaaditaan kun joku kansannousu, vaikka Venäjä sitten sekaantuiskin siihen. Onhan sita Pohjois-Koreaakin pelätty kun ne uhkailee ydinaseillaan eikä silti oo mitään sotaa syttyny. Tää on vaan tämmöstä tiettyjen valtioiden välistä "kattokaa ollaan suuria ja mahtavia ja teidän kaikkien pitäis pelätä meitä" soopaa.

   Lainaa

  25. Eero Tikka 4.3.2014 16:59
   Tulos: +13 (19 ääntä)
   Roope on aikamoinen trolli.

   Lainaa

  26. Tulos: +43 (43 ääntä)
   Roopen logiikassa on se huono puoli että Suomi ei ole mikään rikas valtio, vaikkei olekaan kussut asioitaan Kreikan tapaan. Ja vaikka olisikin, niin olisi todennäköisesti Saksan talouden kannalta vain huono asia, jos rikkaasta kauppakumppanista tulisi osa maata jonka valuutan arvo on pohjalukemissa. Päätän nyt osaltani tämän vitsin ylianalysoinnin.

   Lainaa

  27. Tulos: +20 (24 ääntä)
   Shandi: Jotenkin en usko että se kolmas maailmansota ihan tämmöisestä syttyy… Kyllä siihen jotain pikkusen vakavampaakin vaaditaan kun joku kansannousu, vaikka Venäjä sitten sekaantuiskin siihen. Onhan sita Pohjois-Koreaakin pelätty kun ne uhkailee ydinaseillaan eikä silti oo mitään sotaa syttyny. Tää on vaan tämmöstä tiettyjen valtioiden välistä “kattokaa ollaan suuria ja mahtavia ja teidän kaikkien pitäis pelätä meitä” soopaa.
   USA ja Venäjä vastakkain on jotain ' pikkuisen vakavampaa '. En väitä että sota nyt varmasti syttyy Ukrainan tilanteesta, mutta kannattaa tämä ottaa vakavasti.

   Lainaa

  28. Tulos: +64 (66 ääntä)
   Kyllä! Roope on jäljillä! Suomen kautta hyökkäys Ukrainaan on ainoa järkevä vaihtoehto. Piirsin sen ihan kartalle: https://maps.google.fi/maps?saddr=Ven%C3%A4j%C3%A4,+Moskova&daddr=Helsinki+to:Tukholma,+Ruotsi+to:Krakova,+Puola+to:Kiova,+Kyiv+city,+Ukraina&hl=fi&ie=UTF8&ll=55.329144,24.741211&spn=22.088332,67.631836&sll=52.935397,42.626953&sspn=23.367679,67.631836&geocode=FTLEUgMdlP49AinJsNRz_Eq1RjFMz1dXzNZEPQ%3BFQwslgMd4ZF8ASmRBiGWxwuSRjFj9-I7hL1OzQ%3BFaJJiQMdDqYTASnLC2QZMXZfRjFmd51n0ycNqA%3BFQrt-wIdFFYwASnRGE41wEQWRzG_ikd2tbZrtA%3BFbTOAQMdCMDRASkFRVrhTs_UQDH-RgEX0jFJdg&oq=Kiova&mra=ls&t=m&z=5

   Lainaa

  29. Kanelipulla 5.3.2014 0:39
   Tulos: +25 (29 ääntä)
   vain oma perse tärkeä?: Venäjä uhkaa hyökätä 45 miljoonan asukkaan Ukrainaan ja ainoa asia josta me Suomessa ollaan huolissamme on oma perse vaikkei minkäänlainen hyökkäys Suomeen ole todennäköinen? Joku voisi kutsua tuota 5 miljoonan ihmisen joukkoa jopa sangen itsekkääksi… Hulluhan tuo Putin on enkä todellakaan väitä tietäväni minkälaista rulettia pyörittämällä se valitsee hyökkäyksensä kohteet mutta eikö EU:hun kuulumaton ei-NATO maa ole hivenen todennäköisempi vaihtoehto kuin sitten Suomi joka nyt sentään kuuluu edes tuohon ensiksi mainittuun… Ja jos nyt pitäisi lyödä vetoa ketä Venäjä mahdollisesti rupeaisi Ukrainan jälkeen ahdistelemaan niin kyllä itse laittaisin rahani ennemmin Valko-Venäjän, Georgian, Azerbaidzanin, Viron, Latvian ehkä jopa Kazakstanin tai Mongolian puolesta likoon ennemmin kuin Suomen.
   Toki nyt jokaiselle ihmiselle oma henki ja omien rakkaiden turvallisuus on tärkeää, varsinkaan kun tässä tilanteessa ei voida tehdä mitään muuta kun pitää silmällä sitä omaa hanuria ja toivoa parasta - tilanne on nyt mennyt niin liipasinherkäksi että uskon, että minkäänlainen Ukrainan avustus tulkittaisiin Venäjällä aggressioksi heitä kohtaan, ja sitten sitä lirissä vasta oltaisiinkin. Ja vaikka olen samaa mieltä siitä, että hyökkäys on epätodennäköinen, niin totuus on kuitenkin se, että Venäjä on sotilaallisesti ylivoimainen Suomeen verrattuna, ja vähät välittää säädyllisyydestä tai kansainvälisistä sopimuksista jos on mahdollista, että sanktioita ei tule. Eipä ne sinne Ukrainaankaan kansan kutsusta tulleet, ja ei se vaadi kuin yhden kumman päähänpiston nokkamiehen kupolissa, niin tanner alkaa täristä, ja siinä vaiheessa ei ole kovin epäselvää kuka möykyttää ketä. Vähemmästäkin alkaa ihmisiä pelottaa, ja media vain lietsoo tuota paniikkia. En väitä että mokien maastapakohysteerikot ja foliohatut ovat oikeassa, mutta ymmärrän heidän reaktionsa. (Paitsi Roopen, joka selkeästi voisi vähentää salaliittoblogien lueskelua) Vielä on liian aikaista sanoa mitä tulee tehdä, mutta viimeistään seuraavan viikon aikana se kai paljastuu, ja ottaen huomioon naapurimaamme historian ja ulkopolitiikan mallin, en jätä laskuista sitä vaihtoehtoa, että seuraava ulkomaanmatka voikin yhtäkkiä venyä muutaman vuoden, tai ehkä jopa loppuelämän mittaiseksi, riippuen siitä kuka konfliktitilanteessa jää sitten tolpilleen. Hysteria ja paranoia ovat hölmöä, mutta niin on liiallinen itsevarmuus ja luottavaisuuskin. Anteeksi, jos kommenttini lipsui vähän aiheesta. Se herätti ajatuksia ja päätin sitten perustella kantani aivan kunnolla.

   Lainaa

  30. Tulos: -34 (40 ääntä)
   Boss93: Ja venäjähän se onkin oikein liberaaliuden esikuva!
   Joo homostelu nyt voidaankin kieltää

   Lainaa

  31. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Jarkko: Kyllä! Roope on jäljillä! Suomen kautta hyökkäys Ukrainaan on ainoa järkevä vaihtoehto. Piirsin sen ihan kartalle: [linkki]
   Taitaa tulla turun satamille ruuhka aika lähipäivinä.

   Lainaa

  32. Tulos: -5 (13 ääntä)
   Roope pieni, Suomi ei ole rikas.

   Lainaa

  33. Tulos: -15 (27 ääntä)
   Jotenkin näiden tyhmien ihmisten takia toivoisi, että sota syttyisi. Luonnollinen poistuminen kun ei enää nykyään näytä riittävän :/

   Lainaa

  34. Tulos: +15 (15 ääntä)
   Aika moni täälläkään ei tajua Roopen hienoa trollausta/sarkasmia, vaan ottaa sen puheet tosissaan. Double success! :D

   Lainaa

  35. It all makes sense 5.3.2014 12:42
   Tulos: +27 (27 ääntä)
   Kyllä nyt Roope on aivan oikeassa. Putin on aivan varmasti huomannut kuinka kaunis Suomen luonto on, ja haluaa itselleen uuden kesäasunnon Kuopioon

   Lainaa

  36. Tulos: +12 (12 ääntä)
   vain oma perse tärkeä?: Venäjä uhkaa hyökätä 45 miljoonan asukkaan Ukrainaan ja ainoa asia josta me Suomessa ollaan huolissamme on oma perse vaikkei minkäänlainen hyökkäys Suomeen ole todennäköinen? Joku voisi kutsua tuota 5 miljoonan ihmisen joukkoa jopa sangen itsekkääksi… Hulluhan tuo Putin on enkä todellakaan väitä tietäväni minkälaista rulettia pyörittämällä se valitsee hyökkäyksensä kohteet mutta eikö EU:hun kuulumaton ei-NATO maa ole hivenen todennäköisempi vaihtoehto kuin sitten Suomi joka nyt sentään kuuluu edes tuohon ensiksi mainittuun… Ja jos nyt pitäisi lyödä vetoa ketä Venäjä mahdollisesti rupeaisi Ukrainan jälkeen ahdistelemaan niin kyllä itse laittaisin rahani ennemmin Valko-Venäjän, Georgian, Azerbaidzanin, Viron, Latvian ehkä jopa Kazakstanin tai Mongolian puolesta likoon ennemmin kuin Suomen.
   Viro ja Latvia kuuluvat sekä EU:hun että NATOon...

   Lainaa

  37. Tulos: +5 (17 ääntä)
   siis tuleeks oikeesti maailmansota ? siiis apua

   Lainaa

  38. Arthur Brown 5.3.2014 21:59
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Tuolta vähän sitä toista puolta tarinasta: http://www.youtube.com/watch?v=-Inu_-0dcSU Paras olisi pommittaa sekä Ukraina että Venäjä kivikaudelle...

   Lainaa

  39. marsaparsa 5.3.2014 22:50
   Tulos: -2 (6 ääntä)
   Roosalle: Siinä vaiheessa, kun Putin laittaa nallet rajan takaa asemiin niin Suomi murtuu kuin hammastikku. Mahtaisko siinä vaiheessa huolestuttaa?

   Lainaa

  40. Tulos: -2 (2 ääntä)
   Noora on ikävä kyllä murteesta päätellen Itä-Suomessa. Muistaakseni se on Venäjän ja Suomen välissä sijaitseva puskurivyöhyke.

   Lainaa

  41. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Kyllä, totta kai se Venäjä haluaa JUST Suomen.

   Lainaa

  42. Tulos: +12 (14 ääntä)
   jepjep: Joo homostelu nyt voidaankin kieltää
   ehka olet vain huono trolli mutta voisitko silti ihan hetken miettia, mita oikein sanoit? vaikka ihan vain minuutin. sinusta olisi siis okei jos valtion maarittelisi kenen kanssa aikuisella ihmisella saa olla suhteita. seuraava askel onkin sitten kieltaa rotujen valiset suhteet. vai ehka mielestasi voitaisiin myos kieltaa mustaa tai mannea avioitumasta valkoisen kanssa?

   Lainaa

  43. huumoriihei 6.3.2014 21:23
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   These people need to be Putin place

   Lainaa

  44. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Monissa maissa hittiykkönen: Vladimir "Putin" Timberlake - Crimea river

   Lainaa

  45. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Suomella ja Venäjällä kun on melko pitkälti yhteistä rajaa, niin onko kukaa ajatellu mitä Venäjällä tuumattaisiin Suomen nato hakemuksesta? Siis jos Putinilla on oikeasti alkanu sielä rasat pärkyämään. Ei sinne natoonkaan nyt vain yks kaks täppä ruutuun liitytä. Sehän olis vainoharhaisen kielellä ja tässä tilanteessa kuin kutsu usalle, että tänne vaan täältä on hyvä hyökätä...

   Lainaa

  46. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Afrikka on muuten viimeinen paikka johon kannattaa valkoihoisen lähtä pakolaiseksi. Eivät ole oikein pidettyjä siellä.

   Lainaa

  47. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Keksin täydellisen suunnitelman, miten tämä saataisiin loppumaan. 1. Valitaan joka maan johtajaksi nainen 2. Rauhanneuvottelu 3. Ja niin homma hoitui

   Lainaa

  48. Tulos: +4 (4 ääntä)
   tadadaa: Roope mitä vⅰttua?
   Roope lähtee Australiaan pakoon.

   Lainaa

  49. Tulos: +4 (4 ääntä)
   jepjep: Joo homostelu nyt voidaankin kieltää
   Miksi? Etkö ole vielä tullut kaapista ja pelottaa?

   Lainaa

  50. Runsas karpalo 30.3.2022 22:13
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   eka luulin että tältä vuodelta

   Lainaa

  51. Korea roska 6.5.2022 18:28
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Aah, onpa ihana palata mokissa taas niihin aikoihin, kun maailmassa oli vielä kaikki niin hyvin.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: Ukraina, venäjä, kriisi, sota, usa, suomi, maailmansota

 • Uusimmat

 • Kategoriat