Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Operaatio lintu

Lintu liiskaantuu ikkunaan ja aiheuttaa totaalisen hermoromahduksen tilannetta seuranneelle naiselle.
Operaatio lintu

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 79 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: -279 (687 ääntä)
      Mitä mä just luin? Taitaa olla asiat tolla vosulla vähän liiankin hyvin

      Lainaa

    2. Tulos: +686 (794 ääntä)
      "Ehkä mä selviin" Tai ehkä et. Miten voisitkaan? Näithän sinä sentään omin silmin, kuinka lintu... ei kuollut. Onneksi Suomessa toimii lukuisia maksuttomia kriisipuhelimia. Soita heti 010 195 202 (Suomen mielenterveysseuran valtakunnallinen kriisipuhelin – tarkoitettu kaikille, joilla on elämässään kriisi tai muuten vaikea elämäntilanne).

      Lainaa

    3. Tulos: +863 (933 ääntä)
      Tuli tästä mieleen, kun mummoni pihaan kerran asettui tuntematon kissa. Pari viikkoa se siellä asusti ja rupesi sitten käyttäytymään vähän oudosti... kulki ihme asennoissa ja näytti minun silmääni siltä, kuin kissan takapää olisi jollain tapaa halvaantunut, vaikka se ei sen enempi kivuissa näyttänytkään olevan. Käveli kuitenkin tosi luonnottoman oloisena ja meillä tietysti tuli mummon kanssa hätä. Minä soitin kiireesti eläinsuojeluun ja itkin siihen puhelimeen, kuinka kissa näyttää todella huonolta ja halvaantuneelta ja yhyy tulkaa äkkiä ja tehkää jotain. Ne sitten pyysivät houkuttelemaan kissan sisään jos mahdollista, ja että sieltä tulee työntekijä niin pian kuin mahdollista. Sain kissan sisään ja olin 100 % vakuuttunut siitä, että kissa vetelee viimeisiään, joten yritin tehdä sille mahdollisimman mukavat oltavat viime hetkilleen. Toin vettä ja herkkuja ja silittelin sitä ja rauhoittelin: "Kaikki on hyvin, ei hätää, kohta kaikki on paremmin." Puolisen tuntia myöhemmin viranomainen kurvaa pihaan ja tulee katsomaan kissan tilanteen... dudududud.... "Joo siis tää tyttökissa on vaan KIIMASSA, ei siinä oo mitään muuta vikana. Se vaan kulkee toi takapää hassusti, kun se ikään ku tarjoaa sitä." Ei tietystikään hävettänyt yhtään! :---))) MUTTA kissa lähti sitten viranomaisen mukaan ja löysi tiensä oikeaan kotiinsa, mistä se oli ollut pari viikkoa kateissa. SIISPÄ LOPPU HYVIN KAIKKI HYVIN. Ja kyllä, minun oli pakko jakaa tämä tarina, koska kaikki rakastavat hassun hauskoja kissatarinoita.

      Lainaa

    4. Tulos: +307 (383 ääntä)
      Hienoa että on kesken työpäivän aikaa hoitaa lintua tunnin verran.

      Lainaa

    5. prölölö 11.3.2014 6:03
      Tulos: -67 (255 ääntä)
      Mitäs ku astuu murkun päälle? "apua apua astuin nurkun päälle ja tuli hermoromahus ja sit mä vaa itkin ja soitin äitille ja itkin ja panikoin ja itkin ja yritin elvyttää sitä mut se ei oikeenonnistu ja itken taas! Nyt tuijotan maata koko ajan kun pelkään et astun taas jonku ötökän päälle ja tuhoon niiden elämän apua..."

      Lainaa

    6. Tulos: +119 (137 ääntä)
      tiainen? ei ehkä.

      Lainaa

    7. Tulos: +149 (223 ääntä)
      Asia, jonka vuoksi ei ehkä kannattaisi rasittaa pelastuslaitosta.

      Lainaa

    8. Tulos: +292 (318 ääntä)
      Onko tuo niitä keltasirkuiksi naamioituvia militantteja talitinttejä, jotka tekee kamikazehyökkäyksiä viattomien ihmisten ikkunoihin aiheuttaen vakavia hermoromahduksia?

      Lainaa

    9. Kapteeni koukku 11.3.2014 7:24
      Tulos: +97 (207 ääntä)
      prölölö: Mitäs ku astuu murkun päälle? “apua apua astuin nurkun päälle ja tuli hermoromahus ja sit mä vaa itkin ja soitin äitille ja itkin ja panikoin ja itkin ja yritin elvyttää sitä mut se ei oikeenonnistu ja itken taas! Nyt tuijotan maata koko ajan kun pelkään et astun taas jonku ötökän päälle ja tuhoon niiden elämän apua…”
      Juuri näin. Ihminen on määritellyt eläinten arvon koon, ulkonäön ja yleisen hyödyn perusteella, ja mm. sinun kommentillesi miinusta antavat henkilöt ovat tämän luokitteluporukan pahimmasta päästä. Milloin ovat eläimet tulleet kertomaan meille henkilökohtaisesti "minä olen tietoinen, minulla on sielu ja ihmisarvo" tai "minä olen vain primitiivinen solukasa, älä murehdi tallaamisestani"? Tätä todistamassa ollet, kertokaa ihmeessä, minkä kahden lajin välissä raja meni.

      Lainaa

    10. Puolikiero_savolainen 11.3.2014 8:08
      Tulos: +227 (321 ääntä)
      Onko siinä jotain "mokaa" tai pahaa, jos on herkkä ihminen ja huolissaan elävän luontokappaleen kohtalosta? Lintu on vieläpä vapautta edustava symboli, joten varmasti hieno näky, kun on lähtenyt taas kohti taivasta.

      Lainaa

    11. Tulos: +36 (136 ääntä)
      Ja sitten kun jollakulla on oikea hätä ja yrittää päästä läpi hätäkeskukseen...

      Lainaa

    12. Pieni ihminen 11.3.2014 8:18
      Tulos: +179 (225 ääntä)
      Feissarimokissa on vissiin vähän tabu sanoa ketään mokassa esiintyvää suloiseksi, mut musta tää ihminen oli jotenkin ihana! Kyllä maailma tarvitsee tälläisiäkin ihmisiä, niiden kovien ja vähemmän sydämmellisten ihmisten lisäksi.

      Lainaa

    13. Tulos: -21 (61 ääntä)
      tonyboy: Hienoa että on kesken työpäivän aikaa hoitaa lintua tunnin verran.
      Kyllä duunarilla aina aikaa on... Johtoporras saattaakin olla sit erimieltä asiasta.

      Lainaa

    14. Tulos: -23 (95 ääntä)
      Tunnin käytti työaikaa sekoillen linnun perään...

      Lainaa

    15. Tulos: +28 (66 ääntä)
      Puolikiero_savolainen: Onko siinä jotain “mokaa” tai pahaa, jos on herkkä ihminen ja huolissaan elävän luontokappaleen kohtalosta? Lintu on vieläpä vapautta edustava symboli, joten varmasti hieno näky, kun on lähtenyt taas kohti taivasta.
      moka oli toi tiainen.

      Lainaa

    16. Tulos: -43 (61 ääntä)
      voi elämä... :facepalm:

      Lainaa

    17. Tulos: +36 (84 ääntä)
      Kun aloin lukemaan tuota tarinaa, olin varma, että jossain vaiheessa ilmestyy lause "soitin pelastuslaitokseen". Ja siellähän nuo maagiset sanat olla möllöttivät hieman ennen tämän kirjallisen tuotoksen puoltaväliä. MIKSI? Miksi aina pitää soittaa pelastuslaitokseen, jos kynsi katkeaa, jos on vessahätä tai jos näkee siilien parittelevan (aktiiviset Feissarimokailijat tietävät)? Tai jos varpunen lentää ikkunaan. 112 ei ole mikään viaton palvelunumero! Todennäköisesti tuonkin puhelun aikana jonkin sydänkohtauspotilaan apu viivästyi ratkaisevasti... Ai että pistää vihaksi!

      Lainaa

    18. sadddsasda 11.3.2014 9:22
      Tulos: -31 (49 ääntä)
      Suomessa kuolee 3 kert. enemmä itsemurhiin kuin auto-onnettomuuksissa (joista nekin vahinkoja moni/monta uhria samalla).

      Lainaa

    19. Tulos: +40 (56 ääntä)
      Lintu on vihervarpunen

      Lainaa

    20. Piipertäjä? 11.3.2014 9:59
      Tulos: +70 (98 ääntä)
      Kapteeni koukku: Juuri näin. Ihminen on määritellyt eläinten arvon koon, ulkonäön ja yleisen hyödyn perusteella, ja mm. sinun kommentillesi miinusta antavat henkilöt ovat tämän luokitteluporukan pahimmasta päästä. Milloin ovat eläimet tulleet kertomaan meille henkilökohtaisesti “minä olen tietoinen, minulla on sielu ja ihmisarvo” tai “minä olen vain primitiivinen solukasa, älä murehdi tallaamisestani”? Tätä todistamassa ollet, kertokaa ihmeessä, minkä kahden lajin välissä raja meni.
      Annoin tuolle kommentille lainaamallesi kommentille miinusta, koska se oli mielestäni tyhmä kommentti, en sen takia, että minulla olisi muka vastaus siihen mitkä oliot ovat toisia parempia. Jos esimerkiksi älykkyyden perusteella lajiteltaisiin yksilöitä paremmuusjärjestykseen niin eikö silloin olisi hyväksytympää teurastaa joulupöytään täysikasvuisen porsaan sijasta parin kuukauden ikäinen ihmisvauva? Koon mukaan mitattuna elefanttien pitäisi olla monta kertaa ihmistä arvokkaampia eikä mitään avaimenperiä kuten ihmiset tykkäävät noita hienoja eläimiä nykyään kohdella. Tosin onko hyttysen tappaminen yhtä kamalaa kuin delffiinin tappaminen? Pitäisikö kärpäsen liiskaamisessa noudattaa samankaltaisia ohjeita kuin lehmän teurastamisessa? Jossainhan tuo raja menee mutta missä? Itse en tarkista jokaista askelmaani muurahaisten varalta mutta hämähäkkiä tai ampiaista en kyllä mielelläni talloisi... En tykkäisi pukeutua turkikseen mutta toisinaan saatan syödä kanaa. Ristiriitaistahan tämä on mutta asiasta puhuminen on jonkilainen tabu ja ihmisten kaikkivaltiaan asemaa kyseenalaistavat henkilöt leimataan viherpiipertäjiksi, jotka ovat Suomessa poikkeuksetta Venäjääkin pelottavampia ja pääministeriäkin vihatumpia...

      Lainaa

    21. Tulos: +24 (64 ääntä)
      Eikös se ole vähän liikaa, että soittaa hätäkeskukseen(?) linnun takia, joka on lentänyt ikkunaa päin.

      Lainaa

    22. eläintenpelastustiimi 11.3.2014 10:31
      Tulos: +78 (100 ääntä)
      Kamuni koitti tappaa kärpästä, mutta ei osunut. Kuitenkin kärpänen taisi kuolla säikähdykseen tms. Kaverini hädissään kysyi, voiko kärpänen saada sydänkohtausta, ja selitti että koitti vain tappaa sitä. Minä sitten heitin, että jos vietäs se pieneläinklinikalle sydän hierontaan, että saatais elvytettyä se, jotta kaveri vois hyvin mielin tappaa kärpäsensä.

      Lainaa

    23. Tulos: +152 (160 ääntä)
      Kylläh: Eikös se ole vähän liikaa, että soittaa hätäkeskukseen(?) linnun takia, joka on lentänyt ikkunaa päin.
      Pelastuslaitos ei ole sama asia kuin hätäkeskus ja se oli juuri oikea paikka soittaa. Esimerkiksi Helsingin pelastuslaitoksen sivuilla on osio "Eläinpelastus", jossa sanotaan suoraan "Eläin- ja luonnonsuojelulain mukaan sairasta, vahingoittunutta tai muutoin avuttomassa tilassa olevaa luonnonvaraista eläintä on pyrittävä auttamaan."

      Lainaa

    24. Stand up -koomikko 11.3.2014 12:01
      Tulos: -83 (109 ääntä)
      Tiainen on enkuks tit... mä tykkään isoista tiaisista. Tajusitteks?

      Lainaa

    25. Tulos: +114 (140 ääntä)
      Kiitos kovasti, feissarimokien kommentoijjat. Mokan luettuani tulin hyvälle mielelle, ihan vaan siksi että joku arvostaa pientä luontokappaletta ja sen hyvinvointia ja koittaa auttaa sitä hädän hetkellä. Mutta sitten siirryin kommentteihin ja mitä nään? Tätä mokassa esiintyvää ja sen perusteella hienoa nuorta naista dissataan yhteistuumin ihan kiusaamishengessä ja ylläripylläri, tästäkin saada irti vain negatiiviset asiat(toki poikkeuksiakin on). Tunnin käytti työajastaan? Ei, vaan tunnin taistelun jälkeen lintu tokeni, missään ei mainittu Jennin kyhjötelleen koko sitä tuntia linnun vieressä. Ja aijai, näin sanova tyyppi on varmaan itse maailman ahkerin työntekijä ja piiskaa itteään perseelle jos kahvitauko venähtää minuutullakin... vai? "Mitäs jos astuis murkun päälle.." Niin, mitäs sitten? Mistä tiedät ettei Jenni oikeasti vaikka varo astumasta murkkujen päälle jos tietää olevansa paikassa jossa niitä on? Saan itekkin nyt varmaan dissausta osakseni, että olen "tosikko" tai "vitun hippi" kun tällaisia jauhan.. Mutta ei kiinnosta t. entinen koulukiusaaja, joka toivoo että ihmiset ei olis niin ilkeitä toisilleen, ihan oikeesti

      Lainaa

    26. elämän kova koululainen 11.3.2014 12:22
      Tulos: -67 (89 ääntä)
      Ei tekisi yhtään huonoa Jennille käydä Intiassa katsomassa, kun ruumiit lilluvat Gangesissa. Tai katsoisi edes Armanin viimeisen ristiretken.

      Lainaa

    27. Evoluutio rankaisee 11.3.2014 13:08
      Tulos: -24 (76 ääntä)
      tonyboy: Hienoa että on kesken työpäivän aikaa hoitaa lintua tunnin verran.
      Varmaan hoksaat, ettei noilla hengenlahjoilla tehtävä työ ole niin minuutin päälle. Kukaan tuskin huomaisi, vaikka olisi viikon pois.

      Lainaa

    28. Tulos: +15 (31 ääntä)
      Toisten elämä voi olla hieman stressittömämpää kuin toisten.

      Lainaa

    29. Tulos: +32 (50 ääntä)
      Ihana ihminen! <3

      Lainaa

    30. Tulos: +14 (40 ääntä)
      Kuinka kohtalon ivaa olisikaan ollut jos haukka olisi napannut tirpin lentoon lähdettyään! :D

      Lainaa

    31. Mark Spenser 11.3.2014 15:12
      Tulos: +4 (18 ääntä)
      Kun on tunteet...

      Lainaa

    32. Tulos: +21 (35 ääntä)
      Pidetään peukkuja, että Jenni selvii.

      Lainaa

    33. Tulos: +90 (96 ääntä)
      Tälläkin palstalla saatu lukea vaikka mistä koiranhakkaajasta ja avopuolison myrkyttäjistä, en jaksa pitää ihan hirveänä luonnevirheenä että joku on turhankin tunteellinen ja kiltti (vaikka olisikin vähän höpö, kyllähän sinne pelastuslaitokselle saa soittaa, ei sama kuin hätänumero).

      Lainaa

    34. Tulos: +25 (29 ääntä)
      Tää on kaks vuotta vanha ja Jenni on selvinny.

      Lainaa

    35. Terve järki 11.3.2014 16:42
      Tulos: -48 (74 ääntä)
      Voi helvetin kevät! Joku roti nyt tähänkin toimintaan! Ei taida olla tyttö ikinä kuulutkaan luonnonvalinnasta? Eläimiä kuolee koko ajan ja sille ei voi mitään. Jotkut syödän, jotkut kuolee ihmisen toiminnan seurauksena (esim. juuri tämä ikkunaan lentäminen) ja jotkut kuolee onnellisena vanhuuteen. Kuolema on normaali osa elämää, niin ihmisten kuin eläinten osalta. Sille ei voida mitään, me kaikki kuolemme joskus. Halusimme sitä tai emme. ps. yhden pikkulinnun takia ei mitään järkeä nostaa tuollaista meteliä.

      Lainaa

    36. Tulos: -15 (31 ääntä)
      prölölö: Mitäs ku astuu murkun päälle? “apua apua astuin nurkun päälle ja tuli hermoromahus ja sit mä vaa itkin ja soitin äitille ja itkin ja panikoin ja itkin ja yritin elvyttää sitä mut se ei oikeenonnistu ja itken taas! Nyt tuijotan maata koko ajan kun pelkään et astun taas jonku ötökän päälle ja tuhoon niiden elämän apua…”
      Ootko vittu tyhmä vai tyhmä, muurahaisen elämä on 100 kertaa arvokkaampaa ku yhdenkään ihmisen elämä. Käveleviä tuholaisia. Tee elämälläs jotain, ahdasmielinen ääliö.

      Lainaa

    37. Tulos: +22 (52 ääntä)
      Terve järki: Voi helvetin kevät! Joku roti nyt tähänkin toimintaan! Ei taida olla tyttö ikinä kuulutkaan luonnonvalinnasta? Eläimiä kuolee koko ajan ja sille ei voi mitään. Jotkut syödän, jotkut kuolee ihmisen toiminnan seurauksena (esim. juuri tämä ikkunaan lentäminen) ja jotkut kuolee onnellisena vanhuuteen. Kuolema on normaali osa elämää, niin ihmisten kuin eläinten osalta. Sille ei voida mitään, me kaikki kuolemme joskus. Halusimme sitä tai emme. ps. yhden pikkulinnun takia ei mitään järkeä nostaa tuollaista meteliä.
      Yhden linnun? Mikä ahdasmielinen säki luulet olevas. Jos näkisit kituvan ihmisen, jättäisitkö siihen? Et, mutta koska lintu on vähemmänarvoinen kuin sinä. Eihuhhuh mitä ihmisiä täällä onkaan, tuollaisten ei sietäisi ees elää :D

      Lainaa

    38. Tulos: +46 (58 ääntä)
      Hyvä Jenni! Ihanaa kun joku välittää eläimistä. Haistakaa paska te jotka ette.

      Lainaa

    39. Tulos: -12 (26 ääntä)
      Zuku: Yhden linnun? Mikä ahdasmielinen säki luulet olevas. Jos näkisit kituvan ihmisen, jättäisitkö siihen? Et, mutta koska lintu on vähemmänarvoinen kuin sinä. Eihuhhuh mitä ihmisiä täällä onkaan, tuollaisten ei sietäisi ees elää Jos oot samanarvoinen ni mene sitten puuhun elämään eläkä kekkuloi täällä internetissä saarnaamassa.

      Lainaa

    40. Tulos: +2 (38 ääntä)
      Ria: Ja sitten kun jollakulla on oikea hätä ja yrittää päästä läpi hätäkeskukseen…
      Voi helv... te ootte ihmiset tyhmiä!!! Kyllä sinne läpi pääsee. Luuletteko että on yks linja käytössä!

      Lainaa

    41. Tulos: -13 (31 ääntä)
      Terve järki: Voi helvetin kevät! Joku roti nyt tähänkin toimintaan! Ei taida olla tyttö ikinä kuulutkaan luonnonvalinnasta? Eläimiä kuolee koko ajan ja sille ei voi mitään. Jotkut syödän, jotkut kuolee ihmisen toiminnan seurauksena (esim. juuri tämä ikkunaan lentäminen) ja jotkut kuolee onnellisena vanhuuteen. Kuolema on normaali osa elämää, niin ihmisten kuin eläinten osalta. Sille ei voida mitään, me kaikki kuolemme joskus. Halusimme sitä tai emme. ps. yhden pikkulinnun takia ei mitään järkeä nostaa tuollaista meteliä.
      No voitko kuolla ettei tarvi enää lukea näitä sun idioottimiaisia postauksia!

      Lainaa

    42. Tulos: +17 (21 ääntä)
      Gepardi: “Joo siis tää tyttökissa on vaan KIIMASSA, ei siinä oo mitään muuta vikana. Se vaan kulkee toi takapää hassusti, kun se ikään ku tarjoaa sitä.”
      Mulla kävi melkein sama homma, kun olin kaverini kissaa hoitamassa. Yhtäkkiä se alkoi vaan liikkumaan oudosti ja ääntämään. Luulin, että se oli syönyt jotain sopimatonta ja sit sillä oli menny maha sekaisin. Olin ihan paniikissa ja soittelin kaverille, joka ei vastannut. Parin tunnin jälkeen saan yhteyden ja kertoo että se on kiimassa. Ne oli oikeesti raastavat pari tuntia! Ja se yö... huhu.

      Lainaa

    43. Tulos: -11 (15 ääntä)
      Paskimmat mokat ikinä.

      Lainaa

    44. Tulos: +68 (80 ääntä)
      elämän kova koululainen: Ei tekisi yhtään huonoa Jennille käydä Intiassa katsomassa, kun ruumiit lilluvat Gangesissa. Tai katsoisi edes Armanin viimeisen ristiretken.
      Niinpä. Suomessa ei saa olla huolissaan luontokappaleista, koska Gangesissa lilluu ruumiita. Minäkään en oikeastaan saisi syödä tätä jauhelihakeittoa loppuun, koska Afrikassa on nälkäisiä.

      Lainaa

    45. Tulos: -19 (47 ääntä)
      Kumman moni täällä tosiaan tuntuu olevan sitä mieltä että koira tai jopa lintu on ihmisen arvoinen. Kertokaa toki miksi (älkää vain no sano ite miks ihminen ois tärkeempi vaan perustelkaa näkemyksenne, sen teen minäkin kunhan olen saanut kuulla ensin teitä).

      Lainaa

    46. Tulos: +3 (31 ääntä)
      MIes: Kumman moni täällä tosiaan tuntuu olevan sitä mieltä että koira tai jopa lintu on ihmisen arvoinen. Kertokaa toki miksi (älkää vain no sano ite miks ihminen ois tärkeempi vaan perustelkaa näkemyksenne, sen teen minäkin kunhan olen saanut kuulla ensin teitä).
      no ihan vaan sen takia, että eläimet on luonnon kappaleita ja nillä on todella tärkee osa täs maailmas.... Esimerkiksi jos lintuja ei olis ni hyönteismäärä täl planeetal ois paljon suurempi + miks sä muka oot parempi ku ne? siks koska sulla on peukalot ja moraali? koska paljo mitää muuta eroo ihmisillä ei eläimii nähden oo... Ja ihan vaa tiedoks ihminen on ELÄIN laji joten joo ihminen on ihan yhtä arvokas ku koira tai jopa se lintu! Eläimet hengittää, ajattelee ja tuntee.. mun mielestä jo pelkästää se tekee niistä ihan saman arvosen ihmisen kanssa..... joo tuli varmaa ihan sika sekavaa tekstii mut pistää vihaks tollaset ihmiset jotka aattelee et eläimil on vaa vähä arvoo ties mistä syystä...

      Lainaa

    47. Tulos: -19 (37 ääntä)
      Tällasiako ne helsinkiläisnuoret on, jotka eivät ole käyneet kehä kolmosen ulkopuolella?

      Lainaa

    48. Terve järki 11.3.2014 21:46
      Tulos: 0 (24 ääntä)
      No nyt: No voitko kuolla ettei tarvi enää lukea näitä sun idioottimiaisia postauksia!
      Wou, tämä eskaloitui nopeasti! Onko kukaan ikinä pakottamalla pakottanut lukemaan minun mielipiteitäni? Sananvapaus on edelleen olemassa, joten millä perusteella minun pitäisi kuolla? Vain siksi että sanoin oman mielipiteeni? Siinä vaiheessa mailmassa oli aika pirun vähän ihmisiä...

      Lainaa

    49. Terve järki 11.3.2014 21:52
      Tulos: +2 (36 ääntä)
      Zuku: Yhden linnun? Mikä ahdasmielinen säki luulet olevas. Jos näkisit kituvan ihmisen, jättäisitkö siihen? Et, mutta koska lintu on vähemmänarvoinen kuin sinä. Eihuhhuh mitä ihmisiä täällä onkaan, tuollaisten ei sietäisi ees elää
      Tämä todellakin eskaloitui nopeasti! Olenko ahdasmielinen sen takia, että en välttämättä lähtisi töissä ollessani auttamaan ikkunaan lentänyttä lintua? Olemmeko me ihmiset nykyään vieraantuneet luonnosta, niin paljon että nostamme tälläisen hälyn kun jokin pieni ja söpö kuolee? Kuolema on edelleen osa elämää, halusitte sitä tai ette. Olisko tästä nostettu yhtä iso häly, jos kyseessä olisi ollut jokin ruma tai vaarallinen eläin? Kuten vaikkapa iso likainen rotta?

      Lainaa

    50. napin toisessa päässä 11.3.2014 22:12
      Tulos: +16 (20 ääntä)
      Ria: Ja sitten kun jollakulla on oikea hätä ja yrittää päästä läpi hätäkeskukseen…
      Ei tainnut soittaa häkeen vaan Helsingin pelastuslaitoksen tikeen...

      Lainaa

    51. Tulos: -4 (34 ääntä)
      Te/sinä joka jaksat jauhaa täällä jokaisen eläimen olevan yhtä arvokas kuin ihmisen et oo tainnu oikeesti koskaan aatella asiaa järkevästi? Onko tällä palstalla ketään joka pelastaisi ennemmin kaksi kissan pentua kuin yhden ihmis vauvan, olettaen että molempia ei voi pelastaa? Ei ole. Näin se vaan menee. Mikäli ihminen olisi saman arvoinen kuin kaikki muutkin eläimet niin loogista olisi pelastaa kaksi henkeä (kissat) kuin yksi (vauva). Oon törmänny tähän samaan "dilemmaan" ennenkin ja en vaan tajua miten ihmiset ei osaa käyttää aivojaan ja miettiä vähä ennen kuin käy huutelee.

      Lainaa

    52. Tulos: -25 (29 ääntä)
      Ja tollekin sekopäälle joku maksaa "työnteosta". Ei hitto.

      Lainaa

    53. Tulos: -1 (9 ääntä)
      Zuku: Ootko vittu tyhmä vai tyhmä, muurahaisen elämä on 100 kertaa arvokkaampaa ku yhdenkään ihmisen elämä. Käveleviä tuholaisia. Tee elämälläs jotain, ahdasmielinen ääliö.
      Otitsä ton jutun tosissas? Taidat itse olla ahdasmielinen ääliö :D

      Lainaa

    54. Tulos: +17 (21 ääntä)
      zibadizup: Asia, jonka vuoksi ei ehkä kannattaisi rasittaa pelastuslaitosta.
      Eläinten suojelu on yhtäkaikki pelastuslaitoksen tehtävä kuin ihmistenkin pelastaminen. Ei ehkä kuulu kuitenkaan Aarne-hälytysluokkaan.

      Lainaa

    55. Tulos: +9 (11 ääntä)
      Jos välittää linnuista, niin kannattaa pistää kuvia ikkunaan tai jättää jokin tahra siihen tai tehdä jotain samantapaista. Silloin linnut ymmärtävät ehkä olla lentämättä ikkunasta näkyvää maisemaa päin.

      Lainaa

    56. Tulos: -5 (21 ääntä)
      Hyvä !!!!!!!!!! hienoa että olet ajatellut asiaasi noinkin pitkälle. Kuitenkin kun sinä ilmeisesti pidät ihmistä elämien joukossa niin kysympä vain: mitä tulisi tehdä sille kun eläimet tappavat toisiaan luonnossa? Eikö ihminenkin vasta äsken ollut eläin kuten muut? Ajatukset tunteet ja kaikki? Ensinnäkin nuo ajatukset ja tunteet ovat varsin sekundäärisellä tasolla verrattuna ihmisiin mutta se siuna ei tunnu kiinnostavan joten annetaan sen olla. Se mikä minua kiinnostaa on se kuinka tuomitset mitään ihmisten julmuuksia kun noin kevyesti heitit sen moraalinkin että" joo se ja peukalot erona (+ vähäisempi ajatustuiminta jota et huomannut laittaa) ei väliä niillä". Jos ihmisen moraali on noin merkityksetön niin eihän sitten noilla eläinjulmuuksilla ole mitään merkitystä. Kuitenkin tuntuu että pidät moraalia korkeammassa arvossa kun annot olettaa joten se käy varsin hyvin riittävänä erona. Lisäksi on otettava huomiooon se mitä ELÄINLAJIA satut edustamaan. Olisi täysin luonnotonta (kts evoluutio tai ylipäätään mitään biologiaan liittyvää joka on tiede toisin kun sinun mututuntumasi siitä kuinka asiat ovat) että joku laji alkaisi pelastamaan muita lajeja omien lajitovereidensa sijaan. En tarkoita tällä että jos kohtaamme lajin joka osaa puhua ja selkeästi kykenee täysivaltaiseen ajatteluun ja omaa sen moraaalin että rupaisimme käyttämään tuota lajia ruokana vaikkapa esim lehmien sijaan päinvastoin. Kuitenkin jos tulisi valintatilanne jossa on valittava jonmpikumpi niin olisi selvästi "oikeampi" vaihtoehto syödä noita olentoja kun ihmisiä (se kuinka tuollaiseen tilanteeseen jouduttaisiin niin olisi kyllä jo varsin surullinen tapaus ja ymmärrän että tuossa vaiheessa "oikeaa vastausta ei ole"). Ja ihan näin bonuksena: eikö ihminen ole arvokkaampi jo siitäkin syystä että ihminen suojelee eläimiä sukupuutolta (jos nyt sanot että ei sillä niin väliä evoluutio yms niin huomauttasin että samalla annat taas ihmiselle oikeuden tehdä muilla elukoilla mitä lystää koska niin ihminen on tähän asemaan päässytkin). Sekavaa tekstiä tuli itselätkin mutta menköön vaikka ajankohdan piikkiin.

      Lainaa

    57. Tulos: -8 (32 ääntä)
      On varmaan virhe vetää tätä asiaa esiin enää kun kommentteihin on jo näköjään ehtiny parveilla kymmeniä tuittupäitä kinastelemaan, mutta pakko sanoa... Miulle tuli vaan ihan älyttömän "maalainen" olo tästä mokasta ja näistä kommenteista, että Helsingin pelastuslaitoksen sivuilla on osio “Eläinpelastus”, minne eräiden mukaan voi ihan hyvin soittaa ikkunaan lentäneestä linnusta... Ootteko työ kaikki ihan tosissaan? :D Ymmärrätte varmaan, että nyt ollaan emäkliseiden äärellä, rakkaat stadilaiset? Samaa luokkaa kun katastrofaalinen city-kani epidemia, josta koko Suomi sai kuulla uutisista iän kaiken (se oli hemmottelua, yhden sijaan kaks loppukevennystä kymppiuutisissa :D) Ei sillä, että valittaisin, jatkakaa toki kaupunkilaisten luontokapaleidenne pelastamista sekä niiden kanssa selviytymistä, ja eläkää vihreästi, hyvä hyvä, maailman pelastaminen on selvästi osaavissa käsissä...

      Lainaa

    58. S. aivartelija 12.3.2014 6:13
      Tulos: +7 (9 ääntä)
      Talitiainen on kuulemma lähes ainoa suomalainen pikkulintu, minkä kaikki peruskoulun käyneet tunnistavat - tai sitten ei. Muiden tinttien sotkemisen talitintiksi voi ehkä antaa anteeksi, mutta...

      Lainaa

    59. Tulos: -15 (27 ääntä)
      Ja jollain on sydänkohtaus ja soittaa hätäkeskukseen ja siellä vastaaja ilmoittaa, että "Olette jonossa, palvelemme teitä mahdollisimman pian". Samaan aikaan joku uusavuton hölmö pitää linjaa varattuna, kun pikkulintu on lentänyt päin ikkunaa.

      Lainaa

    60. Tulos: -15 (27 ääntä)
      Siis käsitinkö nyt ihan oikein: Mimmi soitti häkeen ton linnun takia? Jos tämä pitää paikkansa, niin voi hyvä luoja voiko blondimmaksi enää muuttua. Tollaset just vie niiden työntekijöiden kallista aikaa, kun häkeen soitellaan joka ikisestä pökertyneestä linnusta ja jopa jänispatsaista (Helsingissä sattunut tapaus, häkeen oli tullut kymmeniä soittoja lähellä Suvilahtea sijaitsevasta koristepupupatsaasta [sijaitsi tien vieressä], että nyt siellä on rusakko kahlittuna tolppaan.) Nyt v*ttu oikeesti.

      Lainaa

    61. Tulos: +31 (37 ääntä)
      Onhan toi nyt ihan käsittämätön ylireagointi, mutta mieluummin mä tota katson kuin täydellistä välinpitämättömyyttä. Sama välinpitämättömyys paistaa läpi täälläkin aika monesta kommentista. Sen lisäks jengi vauhkaa, kun on mennyt ihan tunti työajasta pienen luontokappaleen paapomiseen. Miettikääpä nyt pieni hetki omaa työpaikkakäyttäytymistä ja paljonko siitä menee facebookkiin, sähköpostiin, puhelimelle omistautumiseen yms. Eikä sekään, mut ihan vittu oikeesti, mitä helvetin väliä tässä maailmassa on, jos työajasta menee tunti johonkin? Suomalainen mentaliteetti tuntuu olevan, että ihan sama mitä tekee tai miten tehokkaasti, kunhan duunissa ollaan kuin kellokortti.

      Lainaa

    62. Tulos: +17 (19 ääntä)
      MIes: Hyvä !!!!!!!!!! hienoa että olet ajatellut asiaasi noinkin pitkälle. Kuitenkin kun sinä ilmeisesti pidät ihmistä elämien joukossa niin kysympä vain: mitä tulisi tehdä sille kun eläimet tappavat toisiaan luonnossa? Eikö ihminenkin vasta äsken ollut eläin kuten muut? Ajatukset tunteet ja kaikki? Ensinnäkin nuo ajatukset ja tunteet ovat varsin sekundäärisellä tasolla verrattuna ihmisiin mutta se siuna ei tunnu kiinnostavan joten annetaan sen olla. Se mikä minua kiinnostaa on se kuinka tuomitset mitään ihmisten julmuuksia kun noin kevyesti heitit sen moraalinkin että” joo se ja peukalot erona (+ vähäisempi ajatustuiminta jota et huomannut laittaa) ei väliä niillä”. Jos ihmisen moraali on noin merkityksetön niin eihän sitten noilla eläinjulmuuksilla ole mitään merkitystä. Kuitenkin tuntuu että pidät moraalia korkeammassa arvossa kun annot olettaa joten se käy varsin hyvin riittävänä erona. Lisäksi on otettava huomiooon se mitä ELÄINLAJIA satut edustamaan. Olisi täysin luonnotonta (kts evoluutio tai ylipäätään mitään biologiaan liittyvää joka on tiede toisin kun sinun mututuntumasi siitä kuinka asiat ovat) että joku laji alkaisi pelastamaan muita lajeja omien lajitovereidensa sijaan. En tarkoita tällä että jos kohtaamme lajin joka osaa puhua ja selkeästi kykenee täysivaltaiseen ajatteluun ja omaa sen moraaalin että rupaisimme käyttämään tuota lajia ruokana vaikkapa esim lehmien sijaan päinvastoin. Kuitenkin jos tulisi valintatilanne jossa on valittava jonmpikumpi niin olisi selvästi “oikeampi” vaihtoehto syödä noita olentoja kun ihmisiä (se kuinka tuollaiseen tilanteeseen jouduttaisiin niin olisi kyllä jo varsin surullinen tapaus ja ymmärrän että tuossa vaiheessa “oikeaa vastausta ei ole”). Ja ihan näin bonuksena: eikö ihminen ole arvokkaampi jo siitäkin syystä että ihminen suojelee eläimiä sukupuutolta (jos nyt sanot että ei sillä niin väliä evoluutio yms niin huomauttasin että samalla annat taas ihmiselle oikeuden tehdä muilla elukoilla mitä lystää koska niin ihminen on tähän asemaan päässytkin). Sekavaa tekstiä tuli itselätkin mutta menköön vaikka ajankohdan piikkiin.
      Tässä kirjoituksessasi oli joitain ihan hyviä pointteja, vaikka mielestäni asia ei ole niin yksioikoista. Voiko ja pitääkö ihmisiä ja eläimiä laittaa arvojärjestykseen? Ihmisillä tuntuu olevan niin kova tarve tehdä näin ja sillä perustella omia elämäntapojaan esim. "syön lihaa, mutta ihminen onkin eläintä arvokkaampi" tai "olen vegaani, mutta hyönteisiä voisin syödä, koska ei niillä ole tunteita". Parhaiten tässä ketjussa on asian ilmaissut mielestäni Piipertäjä?, joka toi esille jokaiseen valintaan liittyvän ristiriidan. Sinä Mles tunnut haluavan vastauksia ja selkeyttä tilanteeseen. Jonkinlaisen perusteen sille, miksi etelänmatkalentosi ovat tärkeämpiä kuin lentokoneen moottoriin lentäneen linnun henki tms. Väittäisin kuitenkin, ettei mitään elämää suurempaa totuutta ole ja joudut vain kestää elämää epävarmuuden ja jatkuvien dilemmojen kanssa. "mitä tulisi tehdä sille kun eläimet tappavat toisiaan luonnossa?": Henk. koht. en ole tappamista vastaan, mutta kidutukset ja kärsimykset ihan mille tahansa otukselle ja ötökälle karmaisevat. Se on vähän ratkaisematon dilemma, että mitä saa tappaa ja mistä syystä. Mielestäni sillä on tässä suuri merkitys, kuinka hyvin kyseessä olevaan olentoon pystyy samaistumaan. En puhuisi tässä arvosta, moraalista tai oikeasta, vaan ehkä jonkinlaisesta evoluutiosta ja luonnonvalinnasta (sympatia, myötäeläminen, oman lauman puolustaminen). Tämä samaistuminen ja arviointi tehdään aina tilannekohtaisesti ja esim. kahden kissan ja yhden lapsen ollessa puussa määrität, kumpi sinulle on "arvokkaampi". Luonnonvalintanäkökulmasta onkin periaatteessa pitää oman rodun puolta. Tai oman yhteisön tai perheen. Toisaalta perhe saattaa olla ihminen ja koira. Olisiko näin ollessa oikein pelastaa puusta oma koira ja jättää lapsi jonkun toisen pelastettavaksi? Ihmisten keskeiset moraalisäännöt tuntuvat sanovan, että pidä huolta minun lapsestani niin kuin minä pitäisin vastaavassa tilanteessa sinun lapsestasi. Mutta ihan täysin pätevää syytä en sille keksi, miksi vieras lapsi pitäisi pelastaa oman koiran sijaan (jeesustelut sikseen). Mielestäni ihmistä ei voi asettaa ekläinten yläpuolelle ajattelukyvyn perusteella. Entäpä tuo Piipertäjä?:n mainitsema "...eikö silloin olisi hyväksytympää teurastaa joulupöytään täysikasvuisen porsaan sijasta parin kuukauden ikäinen ihmisvauva"? Aikuinen koira vastaa henkiseltä tasoltaan kolmivuotiasta ihmislasta. Voiko koiran siis laittaa vauvan edelle? Vai onko potentiaalilla merkitystä tässä tilanteessa? Entä kehitysvammainen lapsi, jolla ei ole mahdollisuutta saavuttaa edes tätä koiran henkistä tasoa? Vai onko sillä merkitystä, että lapsi on kehitysvammastaan huolimatta tärkeä niin monelle ihmiselle? Entä ihminen, jonka kuolemaa kukaan ei jäisi suremaan? Entä se rakas koira-perheenjäsen? Sukupuutolta suojeleminen on aika huono peruste ihmisen paremmuudelle, sillä ihminen myös tuhoaa eläimiä sukupuuttoon itsekkäästi ja turhaan. Ihminen on hyvä, koska ihmisellä on siihen mahdollisuus. Ihminen voi suojella eläimiä, koska pystyy siihen eikä aseta sillä itseään vaaraan. Ihminen on myös monesti eläintä pahempi, koska pystyy siihen. Eläimet eivät ole viattomia, mutta ihminen kykenee aiheuttamaan eläimiä suurempaa tuhoa halutessaan.Kyvyillään ihminen on ottanut itselleen oikeuksia, mutta siihen pitäisi oikeudenmukaisuuden nimissä kuulua myös vastuita. Ihminen ei ole mielestäni "arvokkaampi", mutta kykenevämpi.

      Lainaa

    63. Tulos: +6 (10 ääntä)
      Ihana Jenni :)

      Lainaa

    64. Tulos: +10 (12 ääntä)
      Jenni vois ostaa ikkunaansa haukkatarran tai ripustaa foliota (älkääkä nyt vetäkö niitä hattuja mukaan) ikkunaan. :)

      Lainaa

    65. Hesarin sarjakuvat 12.3.2014 22:51
      Tulos: -5 (7 ääntä)
      Sehän on pöljä!

      Lainaa

    66. Tulos: +10 (22 ääntä)
      huhuhu: Te/sinä joka jaksat jauhaa täällä jokaisen eläimen olevan yhtä arvokas kuin ihmisen et oo tainnu oikeesti koskaan aatella asiaa järkevästi? Onko tällä palstalla ketään joka pelastaisi ennemmin kaksi kissan pentua kuin yhden ihmis vauvan, olettaen että molempia ei voi pelastaa? Ei ole. Näin se vaan menee. Mikäli ihminen olisi saman arvoinen kuin kaikki muutkin eläimet niin loogista olisi pelastaa kaksi henkeä (kissat) kuin yksi (vauva). Oon törmänny tähän samaan “dilemmaan” ennenkin ja en vaan tajua miten ihmiset ei osaa käyttää aivojaan ja miettiä vähä ennen kuin käy huutelee.
      Jos se olis oma vauva ja jonkun muun kissanpennut, totta kai vauva voittaa. Mutta jos vauva olisi tuntematon ja kissat omia, minä pelastaisin kissat. Fuck me right?

      Lainaa

    67. marjatta-täti 13.3.2014 2:41
      Tulos: +10 (16 ääntä)
      No nyt: Voi helv… te ootte ihmiset tyhmiä!!! Kyllä sinne läpi pääsee. Luuletteko että on yks linja käytössä!
      Itse olet tyhmä. Viimeksi kun soitin, niin minulle tuli vastaus "kaikki linjat ovat varattuna, odottakaa sulkematta puhelinta", ja se oli kyllä hieman jäätävää mielestäni.

      Lainaa

    68. Tulos: +6 (10 ääntä)
      zibadizup: Asia, jonka vuoksi ei ehkä kannattaisi rasittaa pelastuslaitosta.
      Luin joskus, että joku lievästi humalatilassa oleva nainen oli soittanut hätäkeskukseen ja tiedustellut, miten annetaan elvytystä hyttyselle. Syy huoleen oli, että kyseinen hyttynen oli imaissut verta leidin käsivarresta ja nyt tämä oli huolissaan, että hyttynen oli saanut alkoholimyrkytyksen. Mutta hyvä että on eläinrakkaita :'D

      Lainaa

    69. Tulos: +11 (19 ääntä)
      Joo. Jos nyt mietitään kumpi on sittenkin lähtökohtaisesti parempi? 1. Näkee elävän olennon vammautuvan ja ei hetkauta tilanne mitenkään 2. Näkee elävän olennon vammautuvan ja tilanne hetkauttaa. Ainakin itse tiedän kumpaa lajia ihmisiä arvostan enemmän. Tän ei oikeasti pitäisi olla edes vaikea kysymys.

      Lainaa

    70. Realistinaturalisti 13.3.2014 21:24
      Tulos: +6 (10 ääntä)
      Zuku: Yhden linnun? Mikä ahdasmielinen säki luulet olevas. Jos näkisit kituvan ihmisen, jättäisitkö siihen? Et, mutta koska lintu on vähemmänarvoinen kuin sinä. Eihuhhuh mitä ihmisiä täällä onkaan, tuollaisten ei sietäisi ees elää
      Siis ihmisiähän jätetään kitumaan harva se päivä... Eutanasia ei edelleenkään ole sallittua ja jollei tarvittavaa kipulääkitystä kuolevalle ole määrätty tai ehditty antaa, niin kuoleva ihminenhän kituu. Jos ihminen tappaa eläimen ruuaksi, ei ostava ihminen ajattele sen enempää, mutta jos se tapahtuu vahingossa niin päivitellään asiaa kauan. Entä ihmisiä tappavat pedot, ovatko ne pahoja vai hyviä? On se vain niin sääli niitä tiikereiden tappamia ihmisiä Intiassa, mutta miten se tappaminen taas menikään? Eikä ne haitkaan niitä ihmisiä ravinnoksi tapa. Vahinko, oli se sittenkin pahanmakuinen. Elämä on.

      Lainaa

    71. Antikristus 15.3.2014 2:47
      Tulos: +7 (17 ääntä)
      Puolikiero_savolainen: Onko siinä jotain “mokaa” tai pahaa, jos on herkkä ihminen ja huolissaan elävän luontokappaleen kohtalosta? Lintu on vieläpä vapautta edustava symboli, joten varmasti hieno näky, kun on lähtenyt taas kohti taivasta.
      No tää on vaan mun mielipide, mutta mun mielestä tollanen herkkyys menee jo liian pitkälle ja siitä on vain haittaa. Eniten varmaan ihmiselle itselleen, koska jos ahdistuu noin paljon yhdestä linnusta, entä sitten muusta maailman kärsimyksestä? Potentiaalinen itsemurhakandidaatti.

      Lainaa

    72. Antikristus 15.3.2014 3:01
      Tulos: +9 (11 ääntä)
      huhuhu: Te/sinä joka jaksat jauhaa täällä jokaisen eläimen olevan yhtä arvokas kuin ihmisen et oo tainnu oikeesti koskaan aatella asiaa järkevästi? Onko tällä palstalla ketään joka pelastaisi ennemmin kaksi kissan pentua kuin yhden ihmis vauvan, olettaen että molempia ei voi pelastaa? Ei ole. Näin se vaan menee. Mikäli ihminen olisi saman arvoinen kuin kaikki muutkin eläimet niin loogista olisi pelastaa kaksi henkeä (kissat) kuin yksi (vauva). Oon törmänny tähän samaan “dilemmaan” ennenkin ja en vaan tajua miten ihmiset ei osaa käyttää aivojaan ja miettiä vähä ennen kuin käy huutelee.
      TOTTAKAI ihmisten näkökulmasta ihmiset, eli oman lajin edustajat, on arvokkaampia. Tottakai pelastaisin ennemmin vauvan kun kaksi kissanpentua, koska vauva on omaa lajiani ja herättää minussa siksi voimakkaamman suojeluvietin ja empatian. Mutta jonkun muun lajin näkökulmasta asia voi olla päinvastoin. Ei siis ole mikään absoluuttinen totuus, että ihminen on muita eläimiä arvokkaampi vaan kyse on näkökulmasta. Samoin kuin omat lapset on meille rakkaampia ja arvokkaampia kuin muiden lapset, vaikka yleisesti ottaen kaikki lapset on yhtä arvokkaita. Sama pätee suuremmassakin mittakaavassa. Sodassa oman maalaisia pidetään arvokkaampina, lajien kesken omaa lajia. Väänsinköhän nyt tarpeeksi rautalangasta?

      Lainaa

    73. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Tuossa joku vuosi sitten nurmikkoa ajellessa melkein törmäsin harakan poikaseen, jolla ei ollut kaikki hyvin. Leikkuri seis ja siirsin harakan turvallisempaan paikkaan varjoon. Yritin antaa sille vettä, vähän se joikin ja näytti jotenkin piristyvän. Eipä vaan, otti ja kuoli käsiini, annoin olla muutaman tunnin että varmasti oli kuollut, eikä missään koomassa. Sitten hautasin aidan taakse. Pikkujuttu, mutta ei tuollaisesta panikoida tai soitella häkeen heti ensimmäisenä. Tiedä sitten mitä linnulle on käynnyt, sai hautajaiset kuitenkin.

      Lainaa

    74. Tulos: +7 (9 ääntä)
      Erittäin eläinrakkaana ihmisenä ymmärrän tuon. Mutta olen myös realisti. Välillä tapaan reissuillani loukkaantuneita eläimiä. Useimmiten siipirikkoja lintuja. Vaikka toisaalta säälin ja haluaisin auttaa, tiedän etten voi muuta kuin lopettaa kärsimyksen ja siirtää ruumiin syrjempään, antaakseni luonnon tehdä tehtävänsä. Kyllä muurahaiset hoitaa asian, viimeistään keväällä. Jos en kykene armeliaasti, kivutta lopettamaan kituvaa eläintä, pyydän apua. Tai jos on syytä moiseen. Siipensä murtaneen varpusen lopetan, mutta kotkalle hankkisin apua.

      Lainaa

    75. Hörhöjä kaikkialla 17.3.2014 9:10
      Tulos: +4 (6 ääntä)
      Ei tullut mieleen esim. laittaa lintua pahvilaatikkoon hetkeksi? Näin olen monta pikkulintua pelastanut.

      Lainaa

    76. Tulos: +4 (6 ääntä)
      Mistäpä sitä älyää tuommosiakaan "hörhöjä kaikkialla" heti pahvilaatikkoon laittaa. En itekkään älynny heti ku viime kesänä lenti ikkunaan lintu. Lueskelin täältä netistä ohjeita ja monessa paikassa sanottiin että pahvilaatikkoon ja lämpimään paikkaan pimeeseen vähäksi aikaa niin lähtee shokki. Sitten lintu virkosi ja yritin takasin luontoon päästää mutta eipä toinen siipi toiminu. Eipä sitten muu auttanu ku parempaan paikkaan päästää lentelemään. Yritin kaikkeni.

      Lainaa

    77. Tulos: +2 (4 ääntä)
      46 sanan lause... Congratulations!

      Lainaa

    78. Tulos: +1 (7 ääntä)
      ehheh: Jos se olis oma vauva ja jonkun muun kissanpennut, totta kai vauva voittaa. Mutta jos vauva olisi tuntematon ja kissat omia, minä pelastaisin kissat. Fuck me right?
      Jokaisella suomalaisella on auttamisvelvollisuus kanssaihmisiä kohtaan. Eikö vauva ole sinun mielestäsi ihminen, jos sinulla ei ole häneen tunnesidettä tai hän ei vielä ole kehittynyt niin paljoa, että kykenisi itse auttamaan itseään?

      Lainaa

    79. Tulos: +6 (10 ääntä)
      No mutta täähän on suloinen! Okei, ei varmasti ollut kivaa olla noin paniikissa mutta silti. Muistuttaa omasta ystävästäni, ehkä tälläkin tapauksella on ongelmia yliherkkyyden kanssa? Ainakin hei auttoi eläintä eikä vain jättänyt heitteille pikku raukkaa.. :)

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: lintu, ikkuna, kuva, ensiapu