Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Venäläinen pitsa

Suomalainen turisti koki yllätyksen venäläisessä ravintolassa.
Venäläinen pitsa

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 36 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +526 (556 ääntä)
      Tuolla näytelmällä ei ole kyllä pitsan kanssa mitään tekemistä. Ja raa'asta pekonista saa vaan ittensä kipeäksi.

      Lainaa

    2. Toivo Isänmaa 28.1.2014 5:46
      Tulos: -124 (186 ääntä)
      Ensi kerralla Mikkokin ehkä kysyy hieman tarkemmin tilattavasta annoksesta...

      Lainaa

    3. Tulos: +250 (256 ääntä)
      Kyseessä näyttäis olevan Pizza Pouch, ne on tuollaisia pizzataikinasta tehtyjä taskuja ja täytteet on ihan laidasta laitaan, kuten pizzoissakin. Millä nimellä se sitten Venäjällä kulkeekaan, varmaan Pizza jotain? :)

      Lainaa

    4. Tulos: +306 (322 ääntä)
      Karjalanpiirakka venäjän malliin?

      Lainaa

    5. Tulos: +171 (179 ääntä)
      Sanakirja reissussa on pop. Vaikka tietysti matkailuun kuuluu olennaisena osana myös erilaiset elämykset ja kulttuurilliset kokeilut...

      Lainaa

    6. Tulos: +58 (162 ääntä)
      Tuo on ehkä vastenmielisintä oksennusta mitä olen nähnyt vähään aikaan missään. Only in Russia. Olisi jäänyt kyllä tuo herkku maistamatta.

      Lainaa

    7. aina kannattaa maistaa 28.1.2014 9:02
      Tulos: +199 (225 ääntä)
      jebukebu: Tuo on ehkä vastenmielisintä oksennusta mitä olen nähnyt vähään aikaan missään. Only in Russia. Olisi jäänyt kyllä tuo herkku maistamatta.
      Itse kyllä maistaisin, sillä olen Venäjällä käydessäni oppinut, että vaikka jokin näyttäisi kuvottavalta saattaa se silti maistua hyvältä. Muistan ensimmäisen ikinä aamiaiseni Venäjällä, kun isäntäperheeni tytär kysyi haluanko rahkaa. Rahkan sijaan sain lautaselleni valkoisen kovan kökön, joka näytti ihan kuivuneelta brie juustolta ja tyttö lappasi kökön päälle muutaman desilitran smetanaa samalla kun itse yritin epätoivoisesti hieman toppuutella häntä, ettei minulla oikeastaan niin nälkä olekaan. Muistan vieläkin sen kauhun tunteen, kun tuijotin lautastani ja mietin miten ihmeessä tuosta selviän. Maistoin kuitenkin ja tunnistin oitis jokaiselle suomalaiselle tutun maun. Sehän oli ihan kuin viiliä. Riemuissani söin lautaseni tyhjäksi samalla kun yritin selittää tytölle viilin ja rahkan eroista. Loppuarvostelu: Maku 5/5 Esillepano ja koostumus 0/5

      Lainaa

    8. Tulos: +205 (267 ääntä)
      aina kannattaa maistaa: Itse kyllä maistaisin, sillä olen Venäjällä käydessäni oppinut, että jada jada jada...
      Tiedän kyllä maistamattakin, etten pidä raa'asta pekonista tai raaoista kananmunista. Tiedän myös kokeilematta ettei jyrkänteeltä kannata hypätä jne. Ihan kaikkea ei kannata kokeilla.

      Lainaa

    9. Tulos: +55 (57 ääntä)
      Lahden Dalamanissa vastaavan mallisia pitsoja kutsutaan turkkialisiksi pitsoiksi. Erona se, että ne näyttävät ja maistuvat hyviltä :)

      Lainaa

    10. Tulos: +14 (38 ääntä)
      Tilasin kerran tietämättömänä Kotipitsassa kananmunapitsan. Raakaa kananmunaa ja punasipulia. Ei ollut ihan paras makuelämys.

      Lainaa

    11. Tulos: +55 (65 ääntä)
      Toi on turkkilainen pitsa, ainoa moka on se jos täytteet ovat oikeastikin raakoja.

      Lainaa

    12. Tulos: +43 (49 ääntä)
      jebukebu: Tiedän kyllä maistamattakin, etten pidä raa’asta pekonista tai raaoista kananmunista. Tiedän myös kokeilematta ettei jyrkänteeltä kannata hypätä jne. Ihan kaikkea ei kannata kokeilla.
      Raaka-kananmuna oikeissa ruokalajeissa voi olla hyvää (ja oikein käytettynä). Esim.sukiyakin joissakin versioissa dipataan ruokaa raakaan-kananmunaan :D, tuli kokeiltua kerran. JA oli oikein hyvää, vaikken itsekään vedä raakoja kananmunia aamiaiseksi. Tosin, tätä kokeilin suomessa ja kavereiden kanssa, itsetehtynä. En tosin tiedä, söisinkö Venäjällä raakaa kananmunaa. En varmaan.

      Lainaa

    13. Tulos: -135 (183 ääntä)
      Se on "pizza" eikä mikään ala-aste ikäisen pikkulapsen "pitsa".

      Lainaa

    14. Tulos: +253 (275 ääntä)
      mee: Se on “pizza” eikä mikään ala-aste ikäisen pikkulapsen “pitsa”.
      Ootko Cannah?

      Lainaa

    15. Gruusialainen keittiö 28.1.2014 13:24
      Tulos: +35 (41 ääntä)
      "Pizza" muistuttaa hyvin paljon georgialaista khachapuri-piirakkaa, tätä olen syönyt Tbilisissä. Taikinakuoren sisään on täräytetty tuorejuustoa ja raaka kananmuna. Ulkonäöstä voidaan olla montaa mieltä, mutta georgialainen (gruusialainen) ruoka on hemmetin hyvää! http://ourmanintbilisi.wordpress.com/2008/10/27/117/

      Lainaa

    16. Tulos: +17 (53 ääntä)
      Only in Russia... Suomessa tuollaisen tarjoamisesta sais Eviran virkailijat kimppuunsa... Onneks...

      Lainaa

    17. Tulos: +29 (69 ääntä)
      Täällä taas vain Kanarialle ja Sunny Beachille matkustanut white trash kommentoimassa "vain Venäjällä" -mentaliteetilla. Matkustakaapa joskus jonnekin muuallekin ja syökää jotain uutta. Esim. georgialaista, niin ei tunnu enää ollenkaan kummalliselta tuo pizza. Toki hyvänkin ruoan voi pilata tekemällä sen huonosti..

      Lainaa

    18. Tulos: +34 (90 ääntä)
      mee: Se on “pizza” eikä mikään ala-aste ikäisen pikkulapsen “pitsa”.
      Suomeksi pitsa. Älä päde jos olet väärässä.

      Lainaa

    19. Tulos: -19 (57 ääntä)
      Toi on turkkilainen pitsa, ainoa moka on se jos täytteet ovat oikeastikin raakoja.
      Heh. Turkkilaiset ei syö pekonia. Ne on ählyjä.

      Lainaa

    20. Tulos: -35 (55 ääntä)
      Kenenkään muun mielestä tuo ei siis näytä ripsipiirakalta eli siis kirkkoveneeltä, vaginalta tai muulta kiertoilmaisulta?

      Lainaa

    21. Tulos: +30 (36 ääntä)
      Georgialaisilla on samantyyppinen leipä, johon tulee juurikin juustoa, voita ja kananmunaa. Leipätaikina on hieman erilainen. Ainakin tuo georgialainen leipä tuotiin tulikuumana pöytään, jolloin kananmunatkin kypsy. Paksua ja rasvaista, mutta hyvää. Ei toki yksin syötäväksi.

      Lainaa

    22. Tulos: +11 (13 ääntä)
      Georgialainen Hatsapuri

      Lainaa

    23. Tulos: -4 (16 ääntä)
      Idässä asiat toimii joskus niin huonosti, että sinne tekee mieli mennä itsekin katsomaan sitä meininkiä. :D

      Lainaa

    24. Tulos: -25 (53 ääntä)
      Ton järkyttävän tarinan yrityksen olisi ensinnäkin summannut pariin lauseeseen. On myös todella raivostuttavaa lukea 500 metriä tekstiä alaspäin ilman mitään huippukohtaa. Ja nuo kirjoitusvirheet. En kestä.

      Lainaa

    25. Tulos: +48 (62 ääntä)
      häh: Suomeksi pitsa. Älä päde jos olet väärässä.
      Itse asiassa suomeksi ihan kumpi vain käy. Älä päde jos olet vain osittain oikeassa.

      Lainaa

    26. Tulos: +28 (40 ääntä)
      Kuuku: Täällä taas vain Kanarialle ja Sunny Beachille matkustanut white trash kommentoimassa “vain Venäjällä” -mentaliteetilla. Matkustakaapa joskus jonnekin muuallekin ja syökää jotain uutta. Esim. georgialaista, niin ei tunnu enää ollenkaan kummalliselta tuo pizza. Toki hyvänkin ruoan voi pilata tekemällä sen huonosti..
      Siis on white trashia, jos ei halua syödä raakaa pekonia? Kai nyt tajuat, että raaka sianliha on vaarallista. Oltiin sitten Georgiassa, Kanarialla tai Suomessa.

      Lainaa

    27. edelleen aina kannattaa maistaa 29.1.2014 17:36
      Tulos: +30 (38 ääntä)
      jebukebu: Tiedän kyllä maistamattakin, etten pidä raa’asta pekonista tai raaoista kananmunista. Tiedän myös kokeilematta ettei jyrkänteeltä kannata hypätä jne. Ihan kaikkea ei kannata kokeilla.
      Kuulostat ihan aviomieheltäni... Hän väitti pitkään inhoavansa pestoa, kunnes sitten joutui kylässä sitä maistamaan ja yllättäen huomasikin rakastavansa sitä. Nykyään hän kirjoittaa ostoslistaan kyseisen tuotteen heti kun avatussa tölkissä on alle puolet jäljellä, ettei se vaan lopu kesken. Sama juttu kävi hänellä pinaatin suhteen. Itse taas luulin aivan kuten sinäkin, että kanamuna on pahaa ellei sitä keitä 10 minuuttia kunnes kokeilin dipata rapeaksi paahdettua paahtoleipääni 4 minuuttia keitetyssä kananmunassa. Lisäksi tuo kuvan pekoni ei ole raakaa. Itse toki nautin pekonini niin mustana että se narskuu hampaissa mutta ihan syötäväksikelpaavan kypsää tuokin kuvan pekoni näyttäisi olevan.

      Lainaa

    28. Tulos: -19 (35 ääntä)
      Kuuku: Täällä taas vain Kanarialle ja Sunny Beachille matkustanut white trash kommentoimassa “vain Venäjällä” -mentaliteetilla. Matkustakaapa joskus jonnekin muuallekin ja syökää jotain uutta. Esim. georgialaista, niin ei tunnu enää ollenkaan kummalliselta tuo pizza. Toki hyvänkin ruoan voi pilata tekemällä sen huonosti..
      Täällä taas eriväriselle ulkomaalaiselle kerran jutellut maailmanparantaja kokee olevansa parempi kuin muut koska on maistanut kerran sushiakin. Turkkilainen kebabkin on koettu lähiöräkälän tiskillä, kyllä nyt kelpaa röyhistellä rintaa, julistaa olevansa niiiiiin ennakkoluuloton ja nimitellä muita "vait trässiksi"!

      Lainaa

    29. Tulos: -16 (26 ääntä)
      edelleen aina kannattaa maistaa: Kuulostat ihan aviomieheltäni… Hän väitti pitkään inhoavansa pestoa, kunnes sitten joutui kylässä sitä maistamaan ja yllättäen huomasikin rakastavansa sitä. Nykyään hän kirjoittaa ostoslistaan kyseisen tuotteen heti kun avatussa tölkissä on alle puolet jäljellä, ettei se vaan lopu kesken. Sama juttu kävi hänellä pinaatin suhteen. Itse taas luulin aivan kuten sinäkin, että kanamuna on pahaa ellei sitä keitä 10 minuuttia kunnes kokeilin dipata rapeaksi paahdettua paahtoleipääni 4 minuuttia keitetyssä kananmunassa.
      Minulla ja sinun miehelläsi tuskin on mitään yhteistä. Muutenkaan pinaatit tai tuo muu kirjoituksesi ei liity oikein mihinkään käsillä olleeseen asiaan.
      edelleen aina kannattaa maistaa: Lisäksi tuo kuvan pekoni ei ole raakaa. Itse toki nautin pekonini niin mustana että se narskuu hampaissa mutta ihan syötäväksikelpaavan kypsää tuokin kuvan pekoni näyttäisi olevan.
      Itse en pidä vaaleasta pekonista, vaan ainoastaan kunnolla paistettuna. Lisäksi en lähtisi ihan kauheasti tekemään päättelyjä kehnosta kamerakännykän kuvasta vaan ainakin itse uskon ennemmin tuota Mikon kirjoitusta. Ja mitäs hän siinä pekonista (ja kananmunista) mainitseekaan?

      Lainaa

    30. Tulos: -8 (24 ääntä)
      jebukebu: Täällä taas eriväriselle ulkomaalaiselle kerran jutellut maailmanparantaja kokee olevansa parempi kuin muut koska on maistanut kerran sushiakin. Turkkilainen kebabkin on koettu lähiöräkälän tiskillä, kyllä nyt kelpaa röyhistellä rintaa, julistaa olevansa niiiiiin ennakkoluuloton ja nimitellä muita “vait trässiksi”!
      Sama mielessä. Kukuu on varmaan Sunny Beachin ja Kanarian lisäksi käynyt ainakin Thaikuissa. Ja kuka ikinä on siellä käynyt, on parempi muita, ja voi luokitella muut white crash-luokkaan. Ugh.

      Lainaa

    31. Tulos: +20 (24 ääntä)
      Herne: Siis on white trashia, jos ei halua syödä raakaa pekonia? Kai nyt tajuat, että raaka sianliha on vaarallista. Oltiin sitten Georgiassa, Kanarialla tai Suomessa.
      Minä ainakin käsitin sen niin, että homman pointti oli se, että porukka tulee esim. heittelemään tänne niitä "hu00h only in russia"-kommentteja, vaikkei välttämättä edes olisi käynyt kuin parissa maassa ja nekin Euroopan sisällä. Jos olisi matkustanut enemmän, tietäisi, ettei Venäjä ole ainoa maa, josta saa tuonnäköistä tai muuten hieman epäilyttävän näköistä ruokaa. Ei sillä, että white trash olisi ollut mitenkään olennainen ja oikeutettu nimitys tuohon kohtaan, sen olisi voinut jättää kyllä pois.

      Lainaa

    32. Arthur Brown 31.1.2014 8:25
      Tulos: +12 (16 ääntä)
      Ei toi pekoni ainakaan kuvan perusteella raalta näytä... Suomalaiselle pekoni on kypsää vasta kun se on ruskistettu, mutta esim keittämällä, höyrystettynä, uunissa tai mikroaalto-uunissa pekoni säilyttää enemmän tai vähemmän värinsä olematta raakaa. Kannattaa muuten kokeilla laittaa pari pekonisiivua lautasella ja mikroon minuutiksi (kuvun kanssa) ja siitä leivän päälle.

      Lainaa

    33. ........nam 31.1.2014 9:14
      Tulos: +2 (16 ääntä)
      Venäläistä munaa piirakassa..... Sais hyvän venäläisen pornoelokuvan. Toi '''pizza''' vielä kanteen kuvaks niin kyllä lähtee. . Tosin mulla ei ole kokemusta venäläisestä pornosta niin en tiedä, että onko vastaava filmi jo tehty.

      Lainaa

    34. Tulos: -3 (7 ääntä)
      Toihan on pide,noita saa ihan Suomestakin,ainakin Veikkolasta.. https://www.google.fi/search?q=pide&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=IuDrUsPuGsOn4ATqoYCwCw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1920&bih=955

      Lainaa

    35. Tulos: +2 (4 ääntä)
      Nykyään on kieliopillisesti oikein sekä "pizza" että "pitsa"
      mee: Se on “pizza” eikä mikään ala-aste ikäisen pikkulapsen “pitsa”.

      Lainaa

    36. Vaativa seuraeläin 18.6.2023 12:03
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      On kyllä niin outoa, että sivistyssanat taipuu kyllä, mutta yläastetta ei osata kirjoittaa oikein. Hmm.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: pizza, pitsa, venäjä, ravintola, ruoka, pekoni, kuva