Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Tea tietää

Kaverin reaktio ystävänsä pilalle menneeseen jouluun.
Tea tietää

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 72 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +283 (523 ääntä)
   Huokailevalle myyjälle täytyy tietysti sanoa: "Shut up and take my money!"

   Lainaa

  2. Tulos: +766 (782 ääntä)
   On ihan ok, jos on huono päivä välillä asiakaspalvelijoillakin. Mutta siitä en itsekkään kyllä tykkää, jos pitää olla naama norsunvitulla asiakkaille ja olla muutenkin semmonen "huoh" meininki päällä kokoajan. Se varmasti ärsyttää muitakin.

   Lainaa

  3. Tulos: +603 (869 ääntä)
   Ei oo varaa ostaa omalle lapselle joululahjoja, mut on varaa syödä Subissa?

   Lainaa

  4. Tulos: -193 (353 ääntä)
   Nii, pete subin lounas maksaa luokkaa 6e.

   Lainaa

  5. Tötteröö 19.12.2013 7:38
   Tulos: -84 (374 ääntä)
   joPiad: Nii, pete subin lounas maksaa luokkaa 6e.
   No jos viis kertaa viikossasyö Subin lounaan, niin kyllä sillä aika äkkiä ostaa lapselle joululahjan. Sitä paitsi "valitsi" vihanneksia ja jokaisen kohdalla huokaisi? On vissiin ollut aikamoinen valintasessio. Itse sanon "kaikki muu paitsi paprika ja sipuli". Ei siinä paljon ehdi huokaileen. Tässä on varmaan oltu "ottaskohan tomaattia, no en mä tänään taida siitä tomaatista niin perusta, vai sopisko se ton kans vai olisko toi kurkku parempi..."

   Lainaa

  6. Tulos: +405 (459 ääntä)
   No jos viis kertaa viikossasyö Subin lounaan, niin kyllä sillä aika äkkiä ostaa lapselle joululahjan. Sitä paitsi “valitsi” vihanneksia ja jokaisen kohdalla huokaisi? On vissiin ollut aikamoinen valintasessio. Itse sanon “kaikki muu paitsi paprika ja sipuli”. Ei siinä paljon ehdi huokaileen. Tässä on varmaan oltu “ottaskohan tomaattia, no en mä tänään taida siitä tomaatista niin perusta, vai sopisko se ton kans vai olisko toi kurkku parempi…”
   Ei tossa kyllä sanottu, että syö viis kertaa viikossa lounaansa Subissa. Eikä kyllä mun mielestä asiakaspalvelijan huokailukaan ole asiaankuuluvaa, vaikka asiakkaalla olisikin vaikeuksia päättää, mitä kasviksia leipäänsä haluaa.

   Lainaa

  7. Tulos: +293 (353 ääntä)
   Missä vaiheessa Sofia sanoi menevänsä viisi kertaa viikossa Subiin syömään?

   Lainaa

  8. Tulos: +283 (299 ääntä)
   Hehers: On ihan ok, jos on huono päivä välillä asiakaspalvelijoillakin. Mutta siitä en itsekkään kyllä tykkää, jos pitää olla naama norsunvitulla asiakkaille ja olla muutenkin semmonen “huoh” meininki päällä kokoajan. Se varmasti ärsyttää muitakin.
   Se on ihan ok jos on huono päivä, kaikilla on joskus. MUTTA se ei saa näkyä asiakkaalle, asiakas voi vaikka ymmärtää tilanteen väärin ja kuvitella että hänessä on jotain vikaa. :/

   Lainaa

  9. Tulos: +475 (491 ääntä)
   Pete: Ei oo varaa ostaa omalle lapselle joululahjoja, mut on varaa syödä Subissa?
   Mahdollisilla lounasseteleillä voi olla vaikea ostaa joululahjoja. Subiin ne kyllä käyvät.

   Lainaa

  10. Tulos: +222 (252 ääntä)
   Pete: Ei oo varaa ostaa omalle lapselle joululahjoja, mut on varaa syödä Subissa?
   Mistä ihmeestä sinä päättelet, että tuossa on kyseessä oma lapsi?

   Lainaa

  11. Tulos: -324 (442 ääntä)
   Kuka helvetti on niin aivoton että elää kädestä suuhun? Kyllähän nyt käyttötilillä pitää olla vähintään 3-5 k € varmuusvaraa. Tällöin ei ihan heti rupea ahdistamaan, jos rahaa tuleekin jossain vaiheessa vähän vähemmän.

   Lainaa

  12. Tulos: +373 (439 ääntä)
   Jaajozzi: Kuka helvetti on niin aivoton että elää kädestä suuhun? Kyllähän nyt käyttötilillä pitää olla vähintään 3-5 k € varmuusvaraa. Tällöin ei ihan heti rupea ahdistamaan, jos rahaa tuleekin jossain vaiheessa vähän vähemmän.
   Kaikilla ei ole mahdollisuutta säästää sitä 3-5k € varmuusvaraa. Tule käymään joskus täällä oikeassa maailmassa. Täällä jotkut joutuvat elämään kädestä suuhun. Paljon karumpaakin löytyy.

   Lainaa

  13. Tulos: +176 (198 ääntä)
   eekoo: Kaikilla ei ole mahdollisuutta säästää sitä 3-5k € varmuusvaraa. Tule käymään joskus täällä oikeassa maailmassa. Täällä jotkut joutuvat elämään kädestä suuhun. Paljon karumpaakin löytyy.
   Itsellä on kk tulot max 600e ja vuokra+sähkö+puhelin/netti maksaa jo 450 ja jollain sitä ruokaakin pitää ostaa ja kouluun päästä. Näillä tuloilla ei voi säästää kuin sillä ettei nosta kaikkea opintolainaa kerralla.

   Lainaa

  14. Tulos: -48 (208 ääntä)
   eekoo: Kaikilla ei ole mahdollisuutta säästää sitä 3-5k € varmuusvaraa. Tule käymään joskus täällä oikeassa maailmassa. Täällä jotkut joutuvat elämään kädestä suuhun. Paljon karumpaakin löytyy.
   Oli minullakin suhteellisen tiukkaa opiskeluaikoina, eikä tosiaankaan ollut mitään 3-5k tilillä varmuusvaraa. Mutta tuolloin minulle ei olisi tullut mieleenikään synnyttää tähän maailmaan ketään, kun ei kerran ollut sitä varaa. Lastensa määrän ja syntymisen ajankohtaan kun voi itse jonkinverran vaikuttaakin...

   Lainaa

  15. Tulos: +110 (124 ääntä)
   Kaikilla on joskus huono päivä, mutta asiakaspalvelussa sitä ei saa näyttää. Itse ainakin asiakaspalvelijana heitän tunteet sivuun työpäivän ajaksi ja keskityn asiakkaan tarpeisiin Itse olen pienemmältä paikkakunnalta kotoisin, jossa ei ole subia ollenkaan. Ole käynyt subissa 2 kertaa elämäni aikana ja olisin tosi kiva jos myyjä olisi ymmärtäväinen, että kaikki rivät välttämättä tiedä miten toi tilaaminen toimii ja olisi kärsivällinen.

   Lainaa

  16. Tulos: -9 (79 ääntä)
   Jaajozzi: Kuka helvetti on niin aivoton että elää kädestä suuhun? Kyllähän nyt käyttötilillä pitää olla vähintään 3-5 k € varmuusvaraa. Tällöin ei ihan heti rupea ahdistamaan, jos rahaa tuleekin jossain vaiheessa vähän vähemmän.
   Suositellaan, että tilillä pitäisi olla kuukauden palkkaa vastaava summa säästössä. Ihan siitä syystä, että jos sut irtisanotaan töistä, etkä heti saa uusia töitä, ja aikanaan haet työttömyyskassasta ansiosidonnaista, se kestää, ja siinä rahassa on omavastuu. Eikä kassan rahan ole tarkoitus olla sama kuin palkka, vaan apu siihen että tulee toimeen. Kyl suurin osa tänkin tietää, kun ny sanoin. Vanhemmiten nuo asiat yleensä selkenee, varsinkin jos on kaksi tienaavaa aikuista perheessä. Ei tietysti kaikille selviä, ei palikoista nuorista välttämättä tule sen fiksumpia aikuisia. Ei vaikka kokemusta kertyis roppakaupalla siellä the elämän kovassa koulussa -.-

   Lainaa

  17. Tulos: +169 (199 ääntä)
   Itseäni Subilounaiden tai huokailevien aspojen sijaan ihmetytti eniten se, kuka kumma jättää jouluostokset/elämän ylipäätään sen varaan, että töistä ehkä varmaankin saattaa tulla bonareita?

   Lainaa

  18. Tulos: +28 (44 ääntä)
   Vittu näitä ihmisiä jotka eivät ymmärrä sanojen merkityksiä ja tulevat sitten ihmettelemään.

   Lainaa

  19. Tulos: +106 (112 ääntä)
   Tötteröö: No jos viis kertaa viikossasyö Subin lounaan, niin kyllä sillä aika äkkiä ostaa lapselle joululahjan. Sitä paitsi “valitsi” vihanneksia ja jokaisen kohdalla huokaisi? On vissiin ollut aikamoinen valintasessio. Itse sanon “kaikki muu paitsi paprika ja sipuli”. Ei siinä paljon ehdi huokaileen. Tässä on varmaan oltu “ottaskohan tomaattia, no en mä tänään taida siitä tomaatista niin perusta, vai sopisko se ton kans vai olisko toi kurkku parempi…”
   Minulle tuli sellainen fiilis, että Subissa syöminen oli "lohdutusta", koska jos Subissa käy usein, niin ei siellä mene pitkään täytteitä valitessa.

   Lainaa

  20. Tulos: -150 (174 ääntä)
   Jos ei osaa tilata subissa(joo ei voi olla niin hankalaa!), niin ei varmaankaan kannata tulla sitte syömään sinne :) on myös olemassa nää hese ja mäkki ja mitä muita niitä nyt on. Niinku tötteröö sano, sanoo vaan yksinkertaisesti mitä ei halua sinne, tai mitä haluaa, jommin kummin. Ei niin, että sanoo"otan tomaattia ja kurkkua ja kurkkua vähän ja paprikaa ei ollenkaan ja sipulia paljon ja ainiin en otakaan tomaattia ollenkaan Hei etkö laitakkaan sitä tomaattia?!".

   Lainaa

  21. Tulos: +30 (42 ääntä)
   Pete: Ei oo varaa ostaa omalle lapselle joululahjoja, mut on varaa syödä Subissa?
   Lue tarkemmin - Se budjetoi sen mukaan että ylimäärästä rahaa saattas tulla. Ei hyvää juttua hylätä vaan siks ettei asiat mee niinku suunnitteli Silti on huomioitava että joulubonukset ovat epävarmoja, joulun tulon tietää varmaksi jo tammikuussa. Voi siihen varautuakin

   Lainaa

  22. Tulos: +34 (58 ääntä)
   Jos on varaa subiin tai on niitä lounasseteleitä, voi antaa Iidalle lahjaksi subin tai pari.

   Lainaa

  23. Tulos: +118 (142 ääntä)
   nipottaja: Oli minullakin suhteellisen tiukkaa opiskeluaikoina, eikä tosiaankaan ollut mitään 3-5k tilillä varmuusvaraa. Mutta tuolloin minulle ei olisi tullut mieleenikään synnyttää tähän maailmaan ketään, kun ei kerran ollut sitä varaa. Lastensa määrän ja syntymisen ajankohtaan kun voi itse jonkinverran vaikuttaakin…
   Hieno periaate, mutta joskus tilanteet muuttuvat. Silloin, kun sinä saat lapsia, voikin olla, että sinulla on varaa siihen, mutta mitä vain voi tapahtua. 5 vuoden päästä välttämättä ei enää olekaan, syynä voi olla sairastuminen tai onnettomuus tai talouslama, potkut töistä... Joskus käy paska säkä.

   Lainaa

  24. Tulos: +153 (161 ääntä)
   Tollanen huokaileva aspa on ehkä pahinta. Kerran meni vielä tästä vähän yli, kun olin kahvilassa linjastossa ja otin siitä jonkinlaisen piirakan tms. mikä yleensä syödään lämpimänä. Kassalla kysyin aspalta, että saisko lämmitettynä - aspa otti piirakkalautasen ja sanoi syvään huokaisten "voi v*ttu". Siinä saatoin vähän aikaa keräillä leukaa lattialta...

   Lainaa

  25. Tulos: +47 (59 ääntä)
   kukaa ei alkanu pätee tost teast :DDDd okeei

   Lainaa

  26. Tulos: +27 (39 ääntä)
   Onpa hyvä juttu, että Tea tiesi, olispa jääty paljosta paitsi ilman tätä infoa!

   Lainaa

  27. Seppo Saviniemi 19.12.2013 13:40
   Tulos: +170 (174 ääntä)
   Eikö kukaan nyt puuttunut siihen oikeasti olennaiseen? Eli eihän hapan nyt ole sama asia kuin kirpeä.

   Lainaa

  28. Tulos: +103 (113 ääntä)
   Mistä ihmeestä ihmiset edes repivät sen lapsen? Eihän se lahja nyt välttämättä millekään lapselle ollut.

   Lainaa

  29. Tulos: +33 (51 ääntä)
   Entisenä asiakaspalvelijana ymmärrän sitä subin myyjää, varsinkin kun itse olen tosi huono peittämään tunteitani. Onneksi en ole enää kahvilamyyjä. En ikinä halunnut tahallani olla äksy asiakkaille, mutta voi kumpa takahuoneessa olis ollu nyrkkeilysäkki.... Mutta, samaa mieltä et ehkä se on enemmän niiden homma, jotka osaavat peittää tunteensa paremmin.

   Lainaa

  30. Tulos: +57 (59 ääntä)
   Oishan se taksissakin kiva istua jos kuski jokasen käännöksen kohalla huokailis..

   Lainaa

  31. Tulos: +76 (80 ääntä)
   angst: Jos ei osaa tilata subissa(joo ei voi olla niin hankalaa!), niin ei varmaankaan kannata tulla sitte syömään sinne on myös olemassa nää hese ja mäkki ja mitä muita niitä nyt on
   Kaikki eivät käy subissa niin usein syömässä, että täytteet tulee rutiinilla. Itse olen viimeksi käynyt subissa kolmisen vuotta sitten, joten hieman voisi olla hakusessa toimintatavat.

   Lainaa

  32. Tulos: -61 (115 ääntä)
   eekoo: Kaikilla ei ole mahdollisuutta säästää sitä 3-5k € varmuusvaraa. Tule käymään joskus täällä oikeassa maailmassa. Täällä jotkut joutuvat elämään kädestä suuhun. Paljon karumpaakin löytyy.
   Elän "täällä oikeassa maailmassa" ja olen parikymppinen opiskelija jolla on tilillä 3k varmuusvaraa. Tuilla pärjään kuukauden ja kesäisin tienaan rahat jolla pärjään vuoden. Nimim. Toinen ihmettelijä

   Lainaa

  33. Tulos: +113 (125 ääntä)
   Tunsin tyypin joka oli aivan naurettavan kova tekemään töitä ja lahjojakin oli, mutta jota vainosi omituinen huono tuuri -tyyliin itse ehdin tentteihin vaikka palaan lomalta päivää ennen, mutta hän varaa kolme päivää ja tulivuori purkautuu -> lentoliikenne seis; itse lintsaan pari luentoa krapulan takia ja hän ei koskaan, mutta taittaa jalkansa -> tenttipäivänä sairaalassa. Se että menestyy tai ei menesty ei ole mikään varma merkki luonteen kunnollisuudesta, ja se olisi hyvä itse kunkin muistaa ennen kuin alkaa hutkia tuntemattomia netissä. Itse ainakin tunnistan että oman pärjäämiseni on toki *mahdollistanut* oma yrittäminen, mutta ilman muiden tukea ja myös onnea kaikki olisi voinut siitä huolimatta mennä vituiksi.

   Lainaa

  34. Tulos: +59 (65 ääntä)
   Pete: Ei oo varaa ostaa omalle lapselle joululahjoja, mut on varaa syödä Subissa?
   Sanoiko joku jossain vaiheessa että tämä Iida on sen OMA lapsi? Tai ylipäätään lapsi? :D

   Lainaa

  35. Tulos: -44 (66 ääntä)
   No kyllä mä opiskeluaikoina kävin töissä ja sillä sitä rahaa tuli säästöön. Lisäks oli futistreenit 6 kertaa viikossa. Raskasta oli, mutta eipä tarvinnu kitistä rahasta.

   Lainaa

  36. Tulos: +49 (81 ääntä)
   Jaajozzi: Kuka helvetti on niin aivoton että elää kädestä suuhun? Kyllähän nyt käyttötilillä pitää olla vähintään 3-5 k € varmuusvaraa. Tällöin ei ihan heti rupea ahdistamaan, jos rahaa tuleekin jossain vaiheessa vähän vähemmän.
   Mistä helvetistä vedät tuollasen summan muka sivuun? Vaikka miten töissä käy, niin ei siitä nyt normihommissa jää verojen paljoa käteen, ja tästä miinustat vielä vuokrat/muut pakolliset kulut, nii ei montaa sataa jää ruokaan yms. Ja jos tosta vielä alat vaikka satasen tai tai enemmän pistää sivuun, nii miten tuolla elää sitten siihen "pahaan päivään" saakka? Ja miten paljon vähemmän työttömälle vielä jää, niin nyt sitte nulikka oikeesti jotain rotia :facepalm: Ei ne isi ja äiti sua loppuikäänsä nurkissaan elätä.

   Lainaa

  37. Tulos: -21 (47 ääntä)
   Eivät ne tulot vaan ne menot. Intin loppuvaiheilla tuli vaihdettua auto uudempaan, kun oli sopivasti jäänyt rahaa säästöön. Sen jälkeen tuli lähdettyä opiskelemaan ja tuntuivat rahat olevan hieman tiukilla, mutta kyllä sitä silti säästöön jäi, kun muisti ruokaostoksetkin suunnitella huolella. Ei tästä vielä kymmentäkään vuotta ole, mutta hyvin sai muutamalla kympillä kahden hengen kahden viikon ruoat hommattua (koulussa toki syötiin päivisin). Ja tämä vaikka opiskeluaikana tuli törsäiltyäkin ja käytyä parhaimmillaan varmaan parikin kertaa vuodessa baarissa muutama ottamassa.

   Lainaa

  38. Tulos: +29 (57 ääntä)
   lkr: Ei tästä vielä kymmentäkään vuotta ole, mutta hyvin sai muutamalla kympillä kahden hengen kahden viikon ruoat hommattua (koulussa toki syötiin päivisin). Ja tämä vaikka opiskeluaikana tuli törsäiltyäkin ja käytyä parhaimmillaan varmaan parikin kertaa vuodessa baarissa muutama ottamassa.
   Missä ihmeessä sie Ikr kävit ruokas ostamassa? Levitä sanaa hei tollasesta Alibaban luolasta... Terv. köyhä opiskelija, joka ei yksinkään söis kahta viikkoo muutamalla kympillä

   Lainaa

  39. Tulos: -7 (37 ääntä)
   Komppaan kyllä subin myyjää, kerran ravintolassa tarjoilijana olin pöytää hoitamassa ja samaan aikaan pari muuta pöydällistä tuli. Tällä pöydällä meni jonkin aikaa mietiskellessä joten sanoin, että voin antaa pienen hetken miettimisaikaa ja kävästä niissä muissa pöydissä. "et mene minnekkään, ku kumminki kestää!" Siinä sitten seisoskelen monen monta minuuttia, kun oli niin hankala valita mitä voi juoda.

   Lainaa

  40. Tulos: -29 (53 ääntä)
   vitun köyhät.. mä voin antaa teille kaikille sen 5k lapaa ni tartte tääl itkee.

   Lainaa

  41. yli opistö hörhö 20.12.2013 23:09
   Tulos: +21 (41 ääntä)
   nipottaja: Oli minullakin suhteellisen tiukkaa opiskeluaikoina, eikä tosiaankaan ollut mitään 3-5k tilillä varmuusvaraa. Mutta tuolloin minulle ei olisi tullut mieleenikään synnyttää tähän maailmaan ketään, kun ei kerran ollut sitä varaa. Lastensa määrän ja syntymisen ajankohtaan kun voi itse jonkinverran vaikuttaakin…
   Kuka tässä puhunut mitään opiskelusta? Herää ääliö. Kaikilla työssäkäyvillä ei oikeasti ole varaa säästää kun se menee mikä tulee.

   Lainaa

  42. Tulos: -42 (70 ääntä)
   eekoo: Kaikilla ei ole mahdollisuutta säästää sitä 3-5k € varmuusvaraa. Tule käymään joskus täällä oikeassa maailmassa. Täällä jotkut joutuvat elämään kädestä suuhun. Paljon karumpaakin löytyy.
   höpöhöpö.. Aivan jokaisella on mahdollisuus saada tuon verran säästöön. Riippuu täysin omista valinnoista. Opiskelijalle ehkä täysin mahdotonta, mutta itse ollessani työttömänä nostin toimeentulotukea ja pistin aina loput säästöön. Olin nimittäin tottunut elämään opintotuella, joten toimeentulotuesta jäi useita satasia kuussa säästöön. Noin vuoden kuluttua rahaa oli tilillä noin 3000€. Nykyisessä tilanteessa säästöt ovat hieman huvenneet, sillä vaimo on opiskelija ja itse käyn töissä, joten joudun käytännössä elättämään kaksi ihmistä palkallani. tästä summasta on kieltämättä hieman hankalaa saada mitään säästöön, mutta lasken tämänkin valintakysymykseksi.

   Lainaa

  43. Tulos: +36 (48 ääntä)
   Hei Feissarikommentoijauropot! Ihanata! Kohta teistä tehdään ihan oma sivusto! Ja onhan se nyt paikoillaan, kun olette niin hirmuisen älykkäitä, äldepälde hei, jihuu! Saattaisko nyt kuitenkin olla, että kyseisen kuvakaappauksen pointti oli Tean typeryys asiassa happamuus = kirpeys? Saattaisko ihan oikeasti olla? Hei ninqu lol!

   Lainaa

  44. Tulos: +9 (15 ääntä)
   matti: vitun köyhät.. mä voin antaa teille kaikille sen 5k lapaa ni tartte tääl itkee.
   Miks haluut olla matti kukkarossa?

   Lainaa

  45. Tulos: -7 (13 ääntä)
   Seppo Saviniemi: Eikö kukaan nyt puuttunut siihen oikeasti olennaiseen? Eli eihän hapan nyt ole sama asia kuin kirpeä.
   http://www.synonyymit.fi/hapan

   Lainaa

  46. Tulos: +46 (60 ääntä)
   Ols: höpöhöpö.. Aivan jokaisella on mahdollisuus saada tuon verran säästöön. Riippuu täysin omista valinnoista. Opiskelijalle ehkä täysin mahdotonta, mutta itse ollessani työttömänä nostin toimeentulotukea ja pistin aina loput säästöön. Olin nimittäin tottunut elämään opintotuella, joten toimeentulotuesta jäi useita satasia kuussa säästöön. Noin vuoden kuluttua rahaa oli tilillä noin 3000€. Nykyisessä tilanteessa säästöt ovat hieman huvenneet, sillä vaimo on opiskelija ja itse käyn töissä, joten joudun käytännössä elättämään kaksi ihmistä palkallani. tästä summasta on kieltämättä hieman hankalaa saada mitään säästöön, mutta lasken tämänkin valintakysymykseksi.
   Et kylläkään ole pystynyt laittamaan toimeentulotukea säästöön koska toimeentulotuki olisi loppunut siihen paikkaan kelan huomatessa sinulla olevankin säästöjä.

   Lainaa

  47. Tulos: +15 (19 ääntä)
   Kerran hesessä myyjä oli niin angstinen että rupesin oikeesti pelkäämään. Tuli joku alitajunen kauhu vissiin että se räjähtää siihe paikkaa :D Rahat ojensin mahdollisimman kaukaa kurkottaen.

   Lainaa

  48. Tulos: +37 (49 ääntä)
   Voi hyväävitun päivää... Onneks täällä on näitä "super säästäjiä" ja "kympillä kahen viikon ruuat" -sankareita.

   Lainaa

  49. Tulos: +35 (41 ääntä)
   matti: vitun köyhät.. mä voin antaa teille kaikille sen 5k lapaa ni tartte tääl itkee.
   ok, missä asut?

   Lainaa

  50. Tulos: -14 (28 ääntä)
   Mittu: Et kylläkään ole pystynyt laittamaan toimeentulotukea säästöön koska toimeentulotuki olisi loppunut siihen paikkaan kelan huomatessa sinulla olevankin säästöjä.
   Kuka sanoo ettei voi nostaa niitä rahoja ja säästää ihan käteistä? Siinä ykskää kelan täti tiiä mihi ne rahat on menny, jos tilitiedoissa näkyy vaan käteisnostoja ja laskujen maksuja.

   Lainaa

  51. Tulos: -20 (26 ääntä)
   On se hankalaa valkata täytteet lisäainepullaan. ( Ihan työskenneiltä kuullut, että subin pullissa on aivan järkyttävät määrät lisäaineita eikä osa niistä ole edes lisäaineisiin perehtyneelle tuttuja)

   Lainaa

  52. Tulos: -29 (35 ääntä)
   Janita: Se on ihan ok jos on huono päivä, kaikilla on joskus. MUTTA se ei saa näkyä asiakkaalle, asiakas voi vaikka ymmärtää tilanteen väärin ja kuvitella että hänessä on jotain vikaa. :/
   Mutta jose asiaks on joku läski nii totta kai siinä on vikaa ja paljon?!?!?

   Lainaa

  53. Robottinaama 22.12.2013 13:21
   Tulos: -38 (44 ääntä)
   Kyllä minäkin huokailisin ,olisin sitten jonossa ko. henkilön takana tai tiskin takana. Minkä ihmeen takia niitä vihanneksia pitää valita?

   Lainaa

  54. Tulos: +27 (35 ääntä)
   -B: Kuka sanoo ettei voi nostaa niitä rahoja ja säästää ihan käteistä? Siinä ykskää kelan täti tiiä mihi ne rahat on menny, jos tilitiedoissa näkyy vaan käteisnostoja ja laskujen maksuja.
   Niinkuin tämä Ols sanoi että tilillä olisi ollut 3000e vuoden kuluttua.

   Lainaa

  55. Tulos: +4 (14 ääntä)
   Gammy: Niinkuin tämä Ols sanoi että tilillä olisi ollut 3000e vuoden kuluttua.
   Ohoh, tili-sana jäi lukematta :D Mutta joo, itse olisin säästänyt käteistä, eli on mahdollista myös tuista säästää jos haluaa.

   Lainaa

  56. Tulos: -11 (15 ääntä)
   Gammy: Niinkuin tämä Ols sanoi että tilillä olisi ollut 3000e vuoden kuluttua.
   Tilejä voi olla myös kaksi, joista toistesta ei ole sossulle 'muistettu' mainita.

   Lainaa

  57. Tulos: +17 (21 ääntä)
   Tötteröö: No jos viis kertaa viikossasyö Subin lounaan, niin kyllä sillä aika äkkiä ostaa lapselle joululahjan. Sitä paitsi “valitsi” vihanneksia ja jokaisen kohdalla huokaisi? On vissiin ollut aikamoinen valintasessio. Itse sanon “kaikki muu paitsi paprika ja sipuli”. Ei siinä paljon ehdi huokaileen. Tässä on varmaan oltu “ottaskohan tomaattia, no en mä tänään taida siitä tomaatista niin perusta, vai sopisko se ton kans vai olisko toi kurkku parempi…”
   Mistä sulle tuli mieleen, että Sofia kävis viisi kertaa subilla viikossa? Jaksa enää tämmöstä.

   Lainaa

  58. Tulos: -15 (31 ääntä)
   Jaajozzi: Kuka helvetti on niin aivoton että elää kädestä suuhun? Kyllähän nyt käyttötilillä pitää olla vähintään 3-5 k € varmuusvaraa. Tällöin ei ihan heti rupea ahdistamaan, jos rahaa tuleekin jossain vaiheessa vähän vähemmän. Mistä helvetistä vedät tuollasen summan muka sivuun? Vaikka miten töissä käy, niin ei siitä nyt normihommissa jää verojen paljoa käteen, ja tästä miinustat vielä vuokrat/muut pakolliset kulut, nii ei montaa sataa jää ruokaan yms. Ja jos tosta vielä alat vaikka satasen tai tai enemmän pistää sivuun, nii miten tuolla elää sitten siihen “pahaan päivään” saakka? Ja miten paljon vähemmän työttömälle vielä jää, niin nyt sitte nulikka oikeesti jotain rotia :facepalm: Ei ne isi ja äiti sua loppuikäänsä nurkissaan elätä. Itse olen säästänyt moisen summan + asuntoni käsirahan + kohtuullisen auton ja moottoripyörän hinnan ihan tavallisesta peruspalkasta. Säästämisen aloitin heti kun työelämään ensimmäisen kerran siirryin ja pistin aina jonkin siivun sivuun joka palkasta enkä kantanut kaikkea lähibaariin. Opiskelujen aikana painoin kohtuullisen paljon töitä, ja niistäkin rahoista riitti osa vielä säästöön vaikka en opintotukea tienestieni takia saanutkaan. Valmistuttuani ja vakitöihin siirryttyäni olen hieman lisännyt säästämistä ja nyt säästän tuollaisen reilun 4000€ vuodessa tulevia hankintoja varten. Omilleni muutin heti opiskelujen alettua armeijan jälkeen. Aika moni tavallinen duunari on onnistunut säästämään esim. Asunnon, auton ja kesämökin hinnan palkastaan, joten tuollaisen 3-5 k€ säästäminen ei ole mahdotonta. Ne jotka eivät osaa säästää ovat näitä kärsimättömiä teinejä jotka haluavat "kaikki mulle heti nyt" ja tilaavat kamaa osamaksulla, viilaavat luottokorttia ja bilettävät joka viikonloppu onnelassa. Että jotain rotia siihen huuteluun nulikka.

   Lainaa

  59. Tulos: +16 (22 ääntä)
   skuu: Itseäni Subilounaiden tai huokailevien aspojen sijaan ihmetytti eniten se, kuka kumma jättää jouluostokset/elämän ylipäätään sen varaan, että töistä ehkä varmaankin saattaa tulla bonareita?
   Oma äitini sai 30 vuotta peräkkäin samat bonukset samana päivänä, tottakai se laskettiin mukaan kun isoja rahareikiä laskettiin!

   Lainaa

  60. Tulos: +21 (25 ääntä)
   Vähän ois subilla asiakkaita, jos ekaa kertaa menevät ei voisi sinnemennä, kun ei osaa tilata. Enpä itsekään ekalla kerralla osannut, kuten tänään osaisin. Ja huono päivä jos on, niin voi olla ettei osaa päättää. Onhan se ehkä ikävää, mutta joskus töissä voi olla ikävääkin. Eri asia kuin että hulrittelis tms.

   Lainaa

  61. Tulos: -31 (39 ääntä)
   yli opistö hörhö: Kuka tässä puhunut mitään opiskelusta? Herää ääliö. Kaikilla työssäkäyvillä ei oikeasti ole varaa säästää kun se menee mikä tulee.
   Ai minäkö tässä muka olen se ääliö vaikka minä pärjään hyvin ja sinä selkeästikin elät kädestä suuhun..? Millä ihmeen logiikalla minä olen tyhmä, jos sinulla ei ole ollut tarpeeksi istumalihasta kouluttaaksesi itseäsi minkäänlaiseen ammattiin? Meillä kummallakin on ollut ihan täsmälleen samat mahdollisuudet pärjätä tässä ilmaisen koulutuksen maassa. Ja sitten jos olet päättänyt, että sillä yhden ihmisen 2k kuussa palkalla voi pyöräyttää kaksi muksua ja asua kämpässä jonka vuokra on 1500 kuussa niin ihan varmastihan elämä on tiukkaa. Mutta nuo ovat silloin ihan sinun omia valintojasi, eivätkä nuo sinun päätöksesi tee minusta millään tavalla tyhmää vaikka minä eläisinkin leveästi ihan samalla palkalla, kahdestaan saman verran tienaavan ukkoni kanssa, puolet halvemmassa kämpässä... Ei ne pienet tulot kenestäkään köyhää tee vaan ne pieniin tuloihin nähden aivan liian suuret menot...

   Lainaa

  62. Pumpulipupu 29.12.2013 16:23
   Tulos: +28 (34 ääntä)
   ihmettelen: Elän “täällä oikeassa maailmassa” ja olen parikymppinen opiskelija jolla on tilillä 3k varmuusvaraa. Tuilla pärjään kuukauden ja kesäisin tienaan rahat jolla pärjään vuoden. Nimim. Toinen ihmettelijä
   Itse olen entinen opiskelija (opinnot loppui pari viikkoa sitten) ja tällä hetkellä työtön. Ei ole missään vaiheessa opiskeluja ollut ylimääräistä rahaa tilillä, päinvastoin tili on ollut joskus jopa miinuksella. Kaikki eivät pääse töihin, josta saadun rahan voisi pistää säästöön. Mie sain toissa kesänä tekemästäni työstä niin naurettavan huonoa palkkaa, että kaikki raha meni vuokraan + laskuihin ja muihin kuluihin eikä edes riittänyt. Olosuhteet on jokaisella erilaiset. En miekään ihmettele sitä, jos jollakulla on säästöjä se tonni tai enemmän -hyvähän se vain on, että jollakin edes on. Ihan turha sitäkään on ihmetellä, että toisilla ylimääräistä rahaa puolestaan ei ole. :)

   Lainaa

  63. Pumpulipupu 29.12.2013 16:33
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   matti: vitun köyhät.. mä voin antaa teille kaikille sen 5k lapaa ni tartte tääl itkee.
   Voi kiitos! Kelpaa mulle. :))

   Lainaa

  64. Tulos: -2 (4 ääntä)
   Olipas masentava kirjoitus. <:D

   Lainaa

  65. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Wau: Missä ihmeessä sie Ikr kävit ruokas ostamassa? Levitä sanaa hei tollasesta Alibaban luolasta… Terv. köyhä opiskelija, joka ei yksinkään söis kahta viikkoo muutamalla kympillä
   Kotkan Karhuvuoren S-marketista useimmiten.

   Lainaa

  66. Tulos: -13 (23 ääntä)
   Toimeentulotuki on viimekätinen avustusmuoto - se säälittävin. Tarkoitettu niille, joiden elämänhallinta on epäonnistunut. Kiva silti, että Ols avautui meille kaikille avustuspetoksestaan. Niin kauan kuin itsellä on lainaa talosta ja yrityksestä, en katso aiheelliseksi pitää tilillä säännöllistä varantoa, vaan kaikki ylimääräinen laitetaan lainojen maksuun ja korkojen pienentämiseen (entisestään).

   Lainaa

  67. Tulos: -12 (20 ääntä)
   Aina sama laulu, että palkasta ei vuokran ja verojen jälkeen jää mitään käteen. Kun ite alotin ekaa kertaa hommat, sain palkkaa 1500e/kk, josta ei lähde veroa paljon paskaakaan. Vuokraan meni vajaa 400e (kandee asua kämppiksen kanssa) ja ruokiin ehkä 200e, ilman pahempia pihistelyjä. Vaikka baareissa tuli joskus käytyä, jäi sitä kuukaudessa ainakin 500e säästöön. Kaikki on kiinni valinnoista.

   Lainaa

  68. Tulos: -6 (8 ääntä)
   Pete: Ei oo varaa ostaa omalle lapselle joululahjoja, mut on varaa syödä Subissa?
   Palkkapäivä ?

   Lainaa

  69. opiskelija 3.9.2015 23:22
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   lkr: Eivät ne tulot vaan ne menot. Intin loppuvaiheilla tuli vaihdettua auto uudempaan, kun oli sopivasti jäänyt rahaa säästöön. Sen jälkeen tuli lähdettyä opiskelemaan ja tuntuivat rahat olevan hieman tiukilla, mutta kyllä sitä silti säästöön jäi, kun muisti ruokaostoksetkin suunnitella huolella. Ei tästä vielä kymmentäkään vuotta ole, mutta hyvin sai muutamalla kympillä kahden hengen kahden viikon ruoat hommattua (koulussa toki syötiin päivisin). Ja tämä vaikka opiskeluaikana tuli törsäiltyäkin ja käytyä parhaimmillaan varmaan parikin kertaa vuodessa baarissa muutama ottamassa.
   Eipä opiskelija menojaan voi loputtomiin pienentää. Itse en ole onnistunut saamaan kesätöitä kovinkaan usein. Saadut työtkin ovat olleet hyvin lyhyissä pätkissä, joista ei rahaa paljoa saa. Puskurina on itsellä sellanen tonni (täysin yo-lahjarahojen perua) ja siitäkin oli viime kuussa jäljellä kesän vuokrien jälkeen 200€. Onneksi sain sen parin viikon työn, jolla puskurirahani saatiin syyskuuksi takaisin. Maksettuani mielestäni melko edullisen opiskelija-asunnon vuokran (sis. sähkö, netti, vesi) ja olettaen että syön arkisin kelatuetun opiskelijalounaan, jäljelle jää tuesta tukikuukausina n. 40€. Tällä pitäisi maksaa kuukauden ruoat (-lounas arkisin) ja kaikki muu, mitä aikoo ostaa/maksaa. Syön viikonloppuisin usein vanhemmillani, ja he maksavat puhelinlaskuni. En omista autoa. En juuri käy baareissa, ja jos käyn, juon jonkin halvan alkoholittoman (ehkä pari vuodessa). Ostan halpoja tuotteita, ja harvoin muuta kuin välttämättömyyksiä (ostan siis vessapaperia, saippuaa jne.) Tukikuukausina ei pahemmin jää rahaa säästöön ja 3kk vuodessa ei saa tukea. Kerran vuodessa pitää myös maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu (n. 100€), että saa opiskella, ja lisäksi on kotivakuutus. Toimeentulotukeen en ole oikeutettu, sillä onhan oma vikani, jos en lainaa halua nostaa. (opintolaina lasketaan tuloksi, nosti sitä tai ei)

   Lainaa

  70. Tulos: +8 (10 ääntä)
   matti: vitun köyhät.. mä voin antaa teille kaikille sen 5k lapaa ni tartte tääl itkee.
   Mihin voin jättää tilinumeroni?

   Lainaa

  71. Tulos: +11 (15 ääntä)
   angst: Jos ei osaa tilata subissa(joo ei voi olla niin hankalaa!), niin ei varmaankaan kannata tulla sitte syömään sinne on myös olemassa nää hese ja mäkki ja mitä muita niitä nyt on. Niinku tötteröö sano, sanoo vaan yksinkertaisesti mitä ei halua sinne, tai mitä haluaa, jommin kummin. Ei niin, että sanoo”otan tomaattia [...]
   Eli subiin ei saa ikinä mennä ekaa kertaa syömään? En oo ikinä käynyt, enkä oo siks mennyt, kun en tiedä miten toimia. Eräässä paikassa oli mukava käydä ekaa kertaa, kun myyjä kysyi olenko ennen käynyt. Sanoin että en, niin selitti että miten toimitaan. Mutta Subwaylla en taidakaan käydä koskaan, jos siellä on noin nihkeää uusia asiakkaita kohtaan.

   Lainaa

  72. It's a deal 16.8.2022 10:33
   Tulos: -1 (1 ääni)
   meeeow: Mahdollisilla lounasseteleillä voi olla vaikea ostaa joululahjoja. Subiin ne kyllä käyvät.
   Silloin kun ne eivät olleet henkilökohtaisia ja kortin muodossa, veljeni arvosti niitä joululahjaksi saatuna.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: joulu, palkka, Subway, hapan, kirpeä, lahjat, lapsi, äiti, joululisä