Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Itsenäinen Suomi

Uskomattomia aivopieruja Suomen itsenäisyydestä.
Itsenäinen Suomi

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 50 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +77 (275 ääntä)
      Eiiih. Mun silmiä särkee...

      Lainaa

    2. Tulos: -38 (328 ääntä)
      Ääh! Missä on yleissivistys?? Mulle itsenäisyyspäivä on aina juhlapäivä. Koko perhe koolla, hyvää safkaa ja tietty Tuntematon sotilas!

      Lainaa

    3. S. aivartelija 10.12.2013 6:23
      Tulos: +666 (730 ääntä)
      Ei Helmi tyhmä ole, on vain nukkunut historian tunnit.

      Lainaa

    4. Tulos: +357 (397 ääntä)
      Miten se voi olla näin vaikea juttu vuodesta toiseen...

      Lainaa

    5. Tulos: +263 (297 ääntä)
      Aika varmasti ylioppilaiden takia juu. Miten, miks, äh, ihmiset on noin tietämättömiä? Kyllä nyt itku tulee.

      Lainaa

    6. Tulos: +46 (84 ääntä)
      No niin. Aina löytyy yksi Helmi... Kuvakoosteen kohdalla ajattelin lohdullisesti, että onneksi kirjoitustaidottomillekin nuorille löytyy jotain työtä tehtäväksi kun kasvavat isoiksi. Onhan kirjoitustaidottomia aikuisia työelämässä nytkin. Ja sitten tuli tämä. Itku.

      Lainaa

    7. Tulos: +436 (442 ääntä)
      Helmi sentään yrittää ymmärtää.

      Lainaa

    8. Tulos: +108 (138 ääntä)
      24-vuotias ei tiedä koska Suomi on itsenäistynyt..?

      Lainaa

    9. Tulos: +251 (265 ääntä)
      Ja minä kun luulin että se ilotulitus järjestettiin päiväkodin joulujuhlan kunniaksi.

      Lainaa

    10. Tulos: -68 (184 ääntä)
      Helmi on keskustelun fiksuin - Siis kyseenalaistaessa veteraanien merkityksen itsenäisyydelle. Ne sodathan hävittiin, joten jos kyse olisi ollut itsenäisyydestä, ei Suomi olisi itsenäinen

      Lainaa

    11. Tulos: +325 (333 ääntä)
      Helmi ei kyllä ollut idiootti, hänhän ymmärsi pointin. Harvempi mokissa tajuaa sitä pointtia vaikka selitettäisiinkin, esim. nettinettinetti-jutussa.

      Lainaa

    12. Tulos: -37 (77 ääntä)
      Eikö kouluissa enää käsitellä näitä aiheita? Jos 90-luvulla syntyneistä 10% tietää nämä asiat, niin 70-luvulla sybtyneistä 10% ei tiedä näitä.

      Lainaa

    13. Tulos: -32 (60 ääntä)
      Itken verta... ei helvata mitä siel koulun hissan tunneilla tätä nykyä opetetaan?

      Lainaa

    14. Rappion Apostoli 10.12.2013 9:55
      Tulos: +124 (146 ääntä)
      kkhs: Helmi on keskustelun fiksuin – Siis kyseenalaistaessa veteraanien merkityksen itsenäisyydelle. Ne sodathan hävittiin, joten jos kyse olisi ollut itsenäisyydestä, ei Suomi olisi itsenäinen
      Mistäs niissä sodissa sitten oli kyse, Einstein? Kyllähän NL pyrki miehittämään Suomen, vai kuvitteletko, että ne ihan muuten vaan huvikseen sotimisen ilosta hyökkäsivät Suomeen?

      Lainaa

    15. Tulos: +143 (149 ääntä)
      kkhs: Ne sodathan hävittiin, joten jos kyse olisi ollut itsenäisyydestä, ei Suomi olisi itsenäinen
      Sota hävittiin, mutta ei kaikkia taisteluita. Niissä sodissa taisteltiin itsenäisyyden lisäksi myös mm. maa-alueista, ja ne maa-alueet hävitiin, itsenäisyys voitettiin. Tai säilytettiin.

      Lainaa

    16. Tulos: +97 (101 ääntä)
      Positiivista kehitystä! Täällä on ollu sellasiakin mokia joissa asia, joskus jopa samainen asia, on väännetty rautalangasta ja silti ei olla tajuttu.

      Lainaa

    17. Tulos: +27 (47 ääntä)
      Alko ahdistaa jo siinä vaiheessa ku näki otsikon

      Lainaa

    18. Tulos: +28 (54 ääntä)
      bb: Itken verta… ei helvata mitä siel koulun hissan tunneilla tätä nykyä opetetaan?
      Varmaan opetetaan, mutqu historia on niin tylsää :( Itse olen melkein 22-vuotias ja huomaan että ei minunkaan ikäpolvesta koskaan historiasta mitään tiedä. Oma puolisokin totesi vaan että "ei historia peruskoulussa kiinnostanut kun se oli pelkkää sota sota sota". Historia ei kiinnosta. Mikä on helvetin huono juttu.

      Lainaa

    19. Alankomaat valtaa maita? 10.12.2013 13:08
      Tulos: -116 (116 ääntä)
      Rappion Apostoli: Mistäs niissä sodissa sitten oli kyse, Einstein? Kyllähän NL pyrki miehittämään Suomen, vai kuvitteletko, että ne ihan muuten vaan huvikseen sotimisen ilosta hyökkäsivät Suomeen?
      NL oikeesti? Joku on nukkunut maantiedon ja historian tunneilla.. SSSR,CCCP tai SNTL

      Lainaa

    20. Tulos: +44 (46 ääntä)
      Alankomaat valtaa maita?: NL oikeesti? Joku on nukkunut maantiedon ja historian tunneilla.. SSSR,CCCP tai SNTL
      voi kauheaa

      Lainaa

    21. Tulos: +24 (42 ääntä)
      Rappion Apostoli: Mistäs niissä sodissa sitten oli kyse, Einstein? Kyllähän NL pyrki miehittämään Suomen, vai kuvitteletko, että ne ihan muuten vaan huvikseen sotimisen ilosta hyökkäsivät Suomeen?
      Jatkosodassa Suomi oli se hyökkäävä puoli. Onneks ei tullu pahemmin turpii.

      Lainaa

    22. Tulos: 0 (8 ääntä)
      Onneksi Helmi oli mukana historiantunneilla.

      Lainaa

    23. Tulos: +57 (63 ääntä)
      Pena: Aika varmasti ylioppilaiden takia juu. Miten, miks, äh, ihmiset on noin tietämättömiä? Kyllä nyt itku tulee.
      Miksikö eivät tiedä? Siihen on varmaan useita syitä, tässä pari jotka minulle tulevat mieleen. Osa syynä on varmasti historia. kaikkia ei sotahistoria kiinnosta, saati historia ollenkaan. Pitäisi olla iloinen, että 17-vuotias teini kysyy tästä aiheesta. Tämä voi myös tulla jollekuille yllätyksenä, mutta sotaelokuvatkaan tai sotakirjallisuus eivät kaikkia kiinnosta. Toinen syy sille, etteivät ihmiset tiedä, on se, ettei asia tunnu koskettavan heitä. Karu totuus on, ettei nykysukupolvi voi sisäistää itsenäistymisen menetyksen uhkaa,, informaation puutteen vuoksi. En varmasti itsekään tietäisi lähestään niin paljoa kuin nyt, jos isoäitini ei olisi kertonut minulle evakostaan ja sodasta. Tiedän myös, että molemmat isoisäni olivat rintamalla.. Nykyään voi olla perheitä, jossa kukaan ei ollut rintamalla. Lisäksi jotkut rintamalla tai evakossa olleet eivät halua kertoa siitä ajasta.

      Lainaa

    24. Tulos: +62 (62 ääntä)
      Ihan tuosta ilotulitus jutusta sen verran että kyseinen päivitys on laitettu TORSTAINA 5.12 jolloin savonlinnassa oli ilotulitus jonkun firman pikkujoulujen takia, ei suinkaan itsenäisyyspäivän. Muutenkin kyseisestä kuvasta on jätetty kommentteja välistä pois, todellinen mokako ja todella noloako, joopajoo.

      Lainaa

    25. Tulos: +39 (57 ääntä)
      Vaikkan olen maahanmuutaja taustainen, olen ylpeä siitä että Suomi on itsenäinen ja että täällä on hyvää asua. Saatana vittutaa noi mokien tyypit jotka eivät tajua paskakaan vaikka on kyseesä heidän isänmaasta!

      Lainaa

    26. Tulos: +36 (46 ääntä)
      Purp: Jatkosodassa Suomi oli se hyökkäävä puoli. Onneks ei tullu pahemmin turpii.
      Jokainen voi lukea myös välirauhan aikaisesta kehityksestä ja Neuvostoliiton politiikasta yleensä ja miettiä, oliko Suomen päättäjillä muuta vaihtoehtoa kuin turvautua Saksaan ja aloittaa (jatkaa) sotaa. Itse en ainakaan usko, että talvisota olisi jäänyt viimeiseksi, vaikka Suomi ei olisikaan hyökännyt. Ja NL oli kyllä ihan tavallinen lyhenne Neuvostoliitolle, kyllä se vieläkin Suomessa ymmärretään.

      Lainaa

    27. Tulos: +21 (35 ääntä)
      eekoo: Miksikö eivät tiedä? Siihen on varmaan useita syitä, tässä pari jotka minulle tulevat mieleen. Osa syynä on varmasti historia. kaikkia ei sotahistoria kiinnosta, saati historia ollenkaan. Pitäisi olla iloinen, että 17-vuotias teini kysyy tästä aiheesta. Tämä voi myös tulla jollekuille yllätyksenä, mutta sotaelokuvatkaan tai sotakirjallisuus eivät kaikkia kiinnosta. Toinen syy sille, etteivät ihmiset tiedä, on se, ettei asia tunnu koskettavan heitä. Karu totuus on, ettei nykysukupolvi voi sisäistää itsenäistymisen menetyksen uhkaa,, informaation puutteen vuoksi. En varmasti itsekään tietäisi lähestään niin paljoa kuin nyt, jos isoäitini ei olisi kertonut minulle evakostaan ja sodasta. Tiedän myös, että molemmat isoisäni olivat rintamalla.. Nykyään voi olla perheitä, jossa kukaan ei ollut rintamalla. Lisäksi jotkut rintamalla tai evakossa olleet eivät halua kertoa siitä ajasta.
      Itseäni ei voinut etenkään sotahistoria vähempää kiinnostaa. Ja ku ei kiinnosta niin ei mitään jää päähänkään. Tiedän, että Suomi on itsenäistynyt v.1917 ja siinäpä se. Sodista ei ole oikeastaan minkäänlaista hajua eikä se tietämättömyys ole ollut ongelma. Opiskelin asioita,jotka minua oikeasti kiinnostivat, muuten päähäni jäi lähinnä satunnaisia yleissivistäviä asioit historiasta. Esim.taidehistoriasta tiedän paljonkin, koska se minua kiinnosti ja otin itse asioista selvää. Tiedän paremmin milloin oli barokin aika mitä milloin käytiin esim.ensimmäinen maailmansota. Mummoni oli evakossa ja on tästä minulle kertonut, siitä on jäänyt mieleen joitain asioita, jotka silloin ala-asteikäisenä jaksoi mieleen painaa.

      Lainaa

    28. Tulos: +22 (28 ääntä)
      Ai niin, ei muuten Tuntematon sotilaskaan meille vanhemmille ole se itsenäisyyden juttu. Ihan hyvä leffa ja tykkään itsekin katsoa sitä silloin tällöin, mutta ei sitä kovin kauaa ole itsenäisyyspäivänä näytetty. Turha hehkuttaa sellaista vain sen takia, että niin jotenkin "kuuluu" tehdä.

      Lainaa

    29. Tulos: +45 (45 ääntä)
      Mut Helmihän kuitenkin tajus!

      Lainaa

    30. Ylioppilas -96 10.12.2013 20:38
      Tulos: 0 (46 ääntä)
      Olen iloinen että tämä asia väännettiin rautalangastä tässä mokassa -myös minulle. Nukuin kyllä järjestään varsinkin Suomi-historian tunnit, ja olen itsekin monesti miettinyt, että mitä varten talvisota ja jatkosota sodittiin. Sodat on muutenkin boooring, joten ehkä joskus selviää myös Vietnamin sodan syyt ja voittajat. Pähkinänkuoressa samoin kuin tämä itsenäisyysjuttu. Tosin ihmettelen että kuinka olen päässyt kokeista läpi ja selvittänyt historian kurssini, kun yleissivistyksessäni on näin laaja aukko... :D Joten kiitokset vain :)

      Lainaa

    31. Tulos: -12 (22 ääntä)
      opiskelija: Ai niin, ei muuten Tuntematon sotilaskaan meille vanhemmille ole se itsenäisyyden juttu. Ihan hyvä leffa ja tykkään itsekin katsoa sitä silloin tällöin, mutta ei sitä kovin kauaa ole itsenäisyyspäivänä näytetty. Turha hehkuttaa sellaista vain sen takia, että niin jotenkin “kuuluu” tehdä.
      En tiedä mikä sinulle on "kauan",mutta muistan Tuntemattoman sotilaan itsenäisyyspäivän ohjelmistossa pienestä pitäen eli kyllä sitä on reippaasti päälle parikymmentä vuotta näytetty, mitä nyt näin 26-vuotiaana muistaa lapsuudestaan.

      Lainaa

    32. Tulos: +27 (29 ääntä)
      Nore: En tiedä mikä sinulle on “kauan”,mutta muistan Tuntemattoman sotilaan itsenäisyyspäivän ohjelmistossa pienestä pitäen eli kyllä sitä on reippaasti päälle parikymmentä vuotta näytetty, mitä nyt näin 26-vuotiaana muistaa lapsuudestaan.
      Tuntematonta on näytetty telkkarissa joka itsenäisyyspäivänä vuodesta 2000. Ei ihan reilua parikyt vuotta vielä. Epäsäännöllisesti on näytetty tätä ennen.

      Lainaa

    33. Tulos: +6 (30 ääntä)
      Rehtori: Eikö kouluissa enää käsitellä näitä aiheita? Jos 90-luvulla syntyneistä 10% tietää nämä asiat, niin 70-luvulla sybtyneistä 10% ei tiedä näitä.
      Kyllä 90-luvulla syntyneistäkin ainakin 99% tietää nämä asiat. Omista 90.luvulla syntyneistä tutuistani ainakin, ja toki itsekin tiedän. Mutta niitä totaalisia idiootteja on ihan joka sukupolvessa, valitettavasti.

      Lainaa

    34. Tulos: -20 (22 ääntä)
      Shiit ja alempi blondi samasta "kaupungista" kun minä -.-

      Lainaa

    35. Tulos: -7 (29 ääntä)
      lol en tienny kyl et tuntematon sotilas ois leffa 40-luvult :DDd

      Lainaa

    36. Tulos: +16 (22 ääntä)
      Rehtori: Eikö kouluissa enää käsitellä näitä aiheita? Jos 90-luvulla syntyneistä 10% tietää nämä asiat, niin 70-luvulla sybtyneistä 10% ei tiedä näitä.
      bb: Itken verta… ei helvata mitä siel koulun hissan tunneilla tätä nykyä opetetaan?
      Tottakai käsitellään, mitä oikein kuvittelette? Kaikki ei vaan kuuntele opettajaa. Toisin sanoen, ehkä ennen vanhaan oppilaat olivat tunnollisempia ja opettaja rankaisi heti, kun näki ettei joku kuuntele. Mulla itselläni oli keskittymisvaikeuksia koulussa, minkä takia lähinnä uneksin historian tunnit enkä keskittynyt, niin mikään ei jäänyt päähän, mut muistan kyl et noita käsiteltiin montakin kertaa...

      Lainaa

    37. Tulos: -19 (37 ääntä)
      Naurattaa nää typerät kanat, joita kiinnostaa vaan oma perse, ja se et on uusimmista uusimmat iponet ja kaikkee "coolii kamaa" mut yleissivistys puuttuu näiltä blondeilta ihan kokonaan:D

      Lainaa

    38. Tulos: -37 (47 ääntä)
      Naiset heittää taas miinusta koska tietävät etteivät tiedä asioista yhtään mitään...

      Lainaa

    39. Tulos: +39 (41 ääntä)
      Jorkku: Naiset heittää taas miinusta koska tietävät etteivät tiedä asioista yhtään mitään…
      Kuinka katkera voikaan olla kokonaista puolta ihmiskuntaa kohtaan. Traagista.

      Lainaa

    40. Tulos: +14 (22 ääntä)
      Oho: Ja minä kun luulin että se ilotulitus järjestettiin päiväkodinjoulujuhlan kunniaksi.
      höh mun lemmikki täytti 2 vuotta, 3kk ja 6 päivää. tietysti sen takia ilotulitukset!!

      Lainaa

    41. Tulos: +13 (17 ääntä)
      Mua on aina koulussa historian tai nyt yhteiskuntaopin tunnit kiinnostanut, koska meillä on opettaja joka oikeasti osaa opettaa. Rennot tunnit ja aina mielenkiintoista faktaa.

      Lainaa

    42. Tulos: +28 (28 ääntä)
      Alankomaat valtaa maita?: NL oikeesti? Joku on nukkunut maantiedon ja historian tunneilla.. SSSR,CCCP tai SNTL
      NL on kyllä yleisesti käytetty Neuvostoliiton lyhenne. Ja ainakin meillä sitä lyhennettä käytettiin mm. historian tunneilla käsiteltäessä tässä mainittuja sotia... Toki se on myös Alankomaiden lyhenne, mutta eiköhän tuo asiayhteydestä pitäisi selvitä kumpaa tarkoitetaan.

      Lainaa

    43. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Ensimmäisen kerran joku löytää takaisin polulle. Aivan kaikkea ei ehkä sittenkään ole vielä menetetty.

      Lainaa

    44. pööööööö 14.12.2013 11:18
      Tulos: +7 (11 ääntä)
      Jessica: lol en tienny kyl et tuntematon sotilas ois leffa 40-luvult Dd
      50-luvulta!!!

      Lainaa

    45. Tulos: -13 (15 ääntä)
      Umpidille. Ei voi muuta sanoa.

      Lainaa

    46. Tulos: -15 (19 ääntä)
      Nonnu: Tottakai käsitellään, mitä oikein kuvittelette? Kaikki ei vaan kuuntele opettajaa. Toisin sanoen, ehkä ennen vanhaan oppilaat olivat tunnollisempia ja opettaja rankaisi heti, kun näki ettei joku kuuntele. Mulla itselläni oli keskittymisvaikeuksia koulussa, minkä takia lähinnä uneksin historian tunnit enkä keskittynyt, niin mikään ei jäänyt päähän, mut muistan kyl et noita käsiteltiin montakin kertaa…
      ...ehkä parhaiten yhteiskunnassa epäonnistuneesta yksilöstä kertoo juurikin se, että tupajumi kertoo ettei välittänyt kuunnella ihan bulkkia perusopetusta koulussa ja puuhasteli omiaan. Sääli sanoa, mutta ei niistä tyhjänpäiväisistä ja tunnottomista oppilaista tule koskaan yhtään mitään (paitsi siivoojia, jos edes älli riittää harjan varteen)...

      Lainaa

    47. Tulos: 0 (10 ääntä)
      Ei oo mulle kyllä ikinä tullu mieleen Hollanti lyhenteestä NL.

      Lainaa

    48. Tulos: +2 (16 ääntä)
      kkhs: Helmi on keskustelun fiksuin – Siis kyseenalaistaessa veteraanien merkityksen itsenäisyydelle. Ne sodathan hävittiin, joten jos kyse olisi ollut itsenäisyydestä, ei Suomi olisi itsenäinen
      Jos Helmi on tämän keskustelun fiksuin niin täytyy sanoa että sinä olet se typerin. Ja historia hakusessa vielä pahemmin kun kenelläkään näistä muista.

      Lainaa

    49. lukiolainen 17.12.2013 18:02
      Tulos: -17 (21 ääntä)
      älkäähä ny tuomitko.. itse oon kohta 3 vuotta käyny lukiota eli ns. "yleissivistyksen mekkaa" enkä oo itekkää koskaa tajunnu miten veteraanit on voinu taistella syntymättöminä :) (ja sitä on ihmetelty monen oikeesti kirjaviisaan ihmisen kanssa ääneen eikä koskaan vastausta oo tullut..)

      Lainaa

    50. Tulos: -4 (4 ääntä)
      kkhs: Helmi on keskustelun fiksuin – Siis kyseenalaistaessa veteraanien merkityksen itsenäisyydelle. Ne sodathan hävittiin, joten jos kyse olisi ollut itsenäisyydestä, ei Suomi olisi itsenäinen
      Anteeksi mitä

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: itsenäisyys, itsenäisyyspäivä, ilotulitus, Tuntematon sotilas, elokuva, leffa, talvisota, jatkosota, sota, veteraanit, sotaveteraanit