Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis

Huulikoru: Tein itse ja säästin!
Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 52 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +763 (785 ääntä)
   Niinno, nuppineulan kokosesta reiästähän on vaikea saada ees korvista läpi, saatika sitten yleensä huulilävistyksissä käytettävää 1,6mm tai 1,2mm korua. Se 20-45€ ei kuitenkaan oo iso hinta ammattilaisen työstä, säästyis nää pikkulissut paljolta jos sen ymmärtäis.

   Lainaa

  2. Tulos: -52 (190 ääntä)
   Eikä.. No jos ei oo rahaa, niin mä voin maksaa. Ei saa ite tehä tommosta!!!

   Lainaa

  3. Rouva röhröh 26.11.2013 5:52
   Tulos: +314 (336 ääntä)
   Säästö se on pieninkin säästö

   Lainaa

  4. Tulos: +130 (172 ääntä)
   Kauneudesta pitää kärsiä.. Mut toihan on jo ihan typerää!

   Lainaa

  5. Tulos: +222 (264 ääntä)
   jonttu: Eikä.. No jos ei oo rahaa, niin mä voin maksaa. Ei saa ite tehä tommosta!!!
   Hei mullakaan ei oo rahaa, annatko mullekin?

   Lainaa

  6. Tulos: +175 (187 ääntä)
   Itse olen kyllä tehnyt reikiä korvanlehtiin, mutta rustokorun kävin ottamassa ihan ammattilaisella. Samoin huulikorun, jonka tosin otin pois jo vuosia sitten. Ei ole kovin paha hinta suhteutettuna riskeihin. Pieleenmenneistä ja tulehtuneista lävistyksistä voi syntyä todella rumaa jälkeä!

   Lainaa

  7. Nuori menestyvä jursti 26.11.2013 7:28
   Tulos: -20 (194 ääntä)
   Köyhät ja tyhmät white-trash -teinit.. Huoh..

   Lainaa

  8. 90-luvun teini 26.11.2013 8:31
   Tulos: +39 (169 ääntä)
   Ite olin teini 90-luvulla kun lävistykset oli vasta yleistymässä, ja silloin oli ihan "normaalia" et ne tehtiin ite hakaneulalla. Liikkeitä oli harvassa ja se maksoi paljon, eikä riskeistä tiedetty. Tyhmäähän tuo on mutta ei se nyt NIIIIIN kamalan vaarallista ole. Mä en tiedä ketään jonka hakaneulalävistys ois tulehtunu, saati et siitä ois halvaantunu vaikka niitä tehtiin aikoinaan paljon.

   Lainaa

  9. Tulos: +66 (94 ääntä)
   Kyllä ne tulehtuikin välillä 80- ja 90-luvuilla mut ei se sen kummempaa ole kuin tulehtunut haava sormessa. Pari päivää hoitaa ja täts it. Huulen/kulman halvaantumista en ole nähnyt, olisko urbaanilegenda. On kai se mahdollista mutta ei todennäköistä.

   Lainaa

  10. Tulos: +68 (144 ääntä)
   Nuori menestyvä jursti: Köyhät ja tyhmät white-trash -teinit.. Huoh..
   Onneksi sentään sinä voit kohottaa itsesi nuoren tytön yläpuolelle ja nauraa kuinka älykäs ja oikealla raiteella menestykseen olet.

   Lainaa

  11. Tulos: +107 (125 ääntä)
   Henri: Onneksi sentään sinä voit kohottaa itsesi nuoren tytön yläpuolelle ja nauraa kuinka älykäs ja oikealla raiteella menestykseen olet.
   Eikös nämä Feissarimokat ole juuri tuota varten?

   Lainaa

  12. Tulos: +135 (143 ääntä)
   ja jos niitä nyt ihan pakko on ite tuheerata,niin hakekaa nyt edes apteekista steriili neula...

   Lainaa

  13. Tulos: +40 (70 ääntä)
   Nuori menestyvä jursti: Köyhät ja tyhmät white-trash -teinit.. Huoh..
   Nuorella ja menestyvällä "jurstilla" tuskin olisi aikaa naputella kommentteja feissarimokiin vaan sen menestyksen eteen pitäisi painaa hommia 24/7 niin ettei nenääkään ehdi niistää ennen kuin vasta kesälomalla.

   Lainaa

  14. Tulos: +41 (49 ääntä)
   Ei järki taas päätä paljoa pakottanut.

   Lainaa

  15. Tulos: +24 (30 ääntä)
   Laura saa tykkäykseni.

   Lainaa

  16. Antik Ristus 26.11.2013 11:00
   Tulos: -17 (39 ääntä)
   Aivan liian vähän tänäpänä tehdään itse lävistyksiä ja tatuonteja omaan kehooonsa / kaverille sohvalla kännissä kaljapalkalla. Kukaan ei oo viel ees delannut...

   Lainaa

  17. Hörhöjä kaikkialla 26.11.2013 11:18
   Tulos: +18 (36 ääntä)
   zibadizup: Itse olen kyllä tehnyt reikiä korvanlehtiin, mutta rustokorun kävin ottamassa ihan ammattilaisella. Samoin huulikorun, jonka tosin otin pois jo vuosia sitten. Ei ole kovin paha hinta suhteutettuna riskeihin. Pieleenmenneistä ja tulehtuneista lävistyksistä voi syntyä todella rumaa jälkeä!
   Itsellä kesti lävärin parantuminen vuoden vaikka kävin ottamassa ammattilaisella. Jos olisin tehnyt itse niin olis varmaan nokka tippunut pois.

   Lainaa

  18. Tulos: -10 (40 ääntä)
   Ei ole mitän halvaantumisen riskiä enempää kun lävistäjällä otetulla lävistyksellä, vanha huhu. Me 90- luvulla ostettiin apteekista injektioneuloja millä tehtiin lävistyksiä. Välillä tulehtu, mutta tulehduksenkin pystyy hoitamaan jopa ilman antibioottelja :) Älkää hössöttäkö.

   Lainaa

  19. Tulos: +74 (76 ääntä)
   Rouva röhröh: Säästö se on pieninkin säästö
   ja lävistysneula apteekista maksaa 70 senttiä...

   Lainaa

  20. Tulos: -22 (40 ääntä)
   Lävityksen ottamiseen liikkees tarvii huoltajan lupa moni ei saa sitä niimpä ne päättävät tehä sen itse tai kaverin yks kaverin kaveri teki itelleen kulmaanlävärin sit sil halvantu toine puoli naamaa

   Lainaa

  21. Tulos: +56 (62 ääntä)
   Kaitzu: Lävityksen ottamiseen iikkees tarvii huoltajan lupa moni ei saa sitä niimpä ne päättävät tehä sen itse tai kaverin yks kaverin kaveri teki itelleen kulmaanlävärin sit sil halvantu toine puoli naamaa
   kaverin kaverin kaveri.. näitä juttuja riittää aina :D

   Lainaa

  22. Tulos: +5 (27 ääntä)
   Ainoat "kamalat riskit" tuossa nyt on ne, että a) nuppineula on hyvin ohut ja korut on 1,2-1,6mm. Paljonhan nuppineulan paksuus on...0,5mm? Siitä on hyvä yrittää vängätä korua läpi. b) jos on vähän väärään kohti tehty, niin ajan saatossa saattaa ikävästi kuluttaa hampaita. c) myös se haava sormenpäässä voi tulehtua. :D

   Lainaa

  23. Tulos: -7 (25 ääntä)
   Mä tein joskus 16 kesäsenä itte huuleen, napaan ja korvan rustoon.. Typerää, mutta koskaan ei oo tulehtunu. Huulikorun otin pois koska poikaystävä oli allerginen. Hahha

   Lainaa

  24. Tulos: +29 (37 ääntä)
   Kaitzu: Lävityksen ottamiseen iikkees tarvii huoltajan lupa moni ei saa sitä niimpä ne päättävät tehä sen itse tai kaverin yks kaverin kaveri teki itelleen kulmaanlävärin sit sil halvantu toine puoli naamaa
   Nyt kyllä haisee taas urbaanilegendalle, aina se kaverin kaveri. Vai oliko serkun kaverin kaveri ?

   Lainaa

  25. Tulos: +40 (54 ääntä)
   Ensinnäkin, ei se huuli siitä halvaannu. Mutta silti on typerää tehdä itse jos ei ole minkäännäköistä kokemusta, et varmasti osaa katsoa kohtaa oikein, onko verisuonia ym.. Ja lävistysneuloja ei myydä apteekissa, ne on rokotusneuloja, enkä tiedä onko niitäkään paksumpia kuin 1.2 Anteeksi pilkunnussinta, ärsyttää. Olen siis lävistäjä.

   Lainaa

  26. Tulos: +36 (40 ääntä)
   Periaatteessa se etu mikä on ammattilaisella teetättäessä, on se että olot ovat varmasti (toivottavasti) hygieeniset ja tekijä luultavasti tehnyt useita lävistyksiä. MUTTA, edes ammattilaisetkaan eivät omaa röntgenkatsetta, jolla näkevät esim. huulen hermojen tai verisuonien paikkaa. Siksi ei oikeastaan voi etukäteen tietää, tulehtuuko lävistys, tuleeko paljon verta jne. Halvausmyytteihin en kyllä oikein usko, saisi aika isoon hermoon sen neulan tökätä?! Mut kuten tuolla aikaisemmin mainittiin, ei ne apteekin injektioneulat niin kalliita ole jos nyt meinaa itse ottaa riskin niin olisi edes steriiliä touhua..

   Lainaa

  27. Tulos: +4 (12 ääntä)
   Itse tein joskus yläasteella huulilävärin, kun piti saada, koska muillakin oli. Lävistys ei tulehtunut tai vastaavaa, mutta ikeneen jäi ikävä "patti", joka tuskin koskaan katoaa. Sen jälkeen päätin etten itse tee enää ainuttakaan lävistystä. On myös ammuttu rustoon koru, joka ei käsittääkseni ole suositeltavaa, se on otettu jossain random liikkeessä Helsingissä, senkään kanssa ei ollut ongelmia, paitsi etten suosittele lintsille menoa ihan heti :D Industrial jonka kävin liikkeessä ottamassa ja jonka ottaminen meni kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, sen paraneminen kesti vuoden verran, jostain syystä, vaikka steriilit välineet ja oikea hoito, se tykkäsi myös tulehtua.

   Lainaa

  28. Tulos: -1 (15 ääntä)
   Mulle tehtiin korvikselle reikä hakaneulalla muutama vuosi sitten. Miehekkäästi kulauttelin samalla kossua ja juttelin neitokaisen kanssa, kun toinen sohi reikää (siis korvikselle). Lopuksi vaan kossua korvaankin, niin eipä tulehtunut!

   Lainaa

  29. Tulos: +4 (18 ääntä)
   90-luvun teini: Ite olin teini 90-luvulla kun lävistykset oli vasta yleistymässä, ja silloin oli ihan “normaalia” et ne tehtiin ite hakaneulalla. Liikkeitä oli harvassa ja se maksoi paljon, eikä riskeistä tiedetty. Tyhmäähän tuo on mutta ei se nyt NIIIIIN kamalan vaarallista ole. Mä en tiedä ketään jonka hakaneulalävistys ois tulehtunu, saati et siitä ois halvaantunu vaikka niitä tehtiin aikoinaan paljon.
   Komppaan sanasta sanaan.

   Lainaa

  30. Tulos: +54 (66 ääntä)
   Rehtori: Kyllä ne tulehtuikin välillä 80- ja 90-luvuilla mut ei se sen kummempaa ole kuin tulehtunut haava sormessa. Pari päivää hoitaa ja täts it. Huulen/kulman halvaantumista en ole nähnyt, olisko urbaanilegenda. On kai se mahdollista mutta ei todennäköistä.
   Nyt tiedät miksi Lauri Tähkän naama näyttää siltä kuin näyttää.

   Lainaa

  31. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Industrialit tykkää tulehtua ja paranevat hitaasti vaikka olisi miten ammattilaisella tehty. Ehkä nämä kuitenkin kannattaa liikkeessä teetättää, jo siksikin ettei ole sitä nipsutinta jolla saa ihon pidettyä paikallaan korun laittamisen aikana (ja tietysti myös se oikeankokoinen neula) niin käy helposti niin että hakkaa itseään sillä ei-steriilillä parsinneulalla vaikka koko päivän saamatta korua paikalleen...

   Lainaa

  32. Tulos: +13 (19 ääntä)
   "I'm surrounded by idiots"-Scar :D

   Lainaa

  33. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Mm. Crazy Factory myy ihan kunnon lävistysneuloja halvalla (en kyllä usko, että nämä ihmiset osaisi moisia käyttää, mutta kunhan sanoin).

   Lainaa

  34. Tulos: -5 (19 ääntä)
   Ekat reiät ( korvisreiät ) teetätin joskus 80-luvun alussa. Sitten tein useita itse, neulalla ka sisulla, ilman ongelmia. Mutsi tosin vouhotti, että "elä tee ite, saat vielä sen AIDSinkii, voi kamala", joka naurattaa nyt kolmenkymmenen vuoden jälkeen ihan pirusti. Lävistyksiä olen ottanut kasvoihin muutamia, ainoa joka pahasti tulehtui on tehty asialliseksi sanotulla ammattilaisella. Itse tehdyistä ei ole tulehtunut yksikään.

   Lainaa

  35. Lävistäjä 27.11.2013 6:52
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Huh. Nyt on kyllä itsekin pakko tulla "nussimaan" pilkkuja ihan oman ammatin puolesta. Ei, huulikorua tai kulmakorua tehdessä ei naama kyllä kenelläkään halvaannu, toki ei steriileillä kamoilla tehdyillä koruilla on suurempi riski tulehtua kuin steriileillä tehdyillä, mutta ihan yhtä hyvin steriileillä kamoilla tehdyt lävistykset saattavat tulehtua, tulehdus on yleensä seurausta joko a) huonosta jälkihoidosta tai b) koru ei yksinkertaisesti sovi kyseiselle henkilölle tai c) ensilävistyskorun materiaali on epäsopiva. Syyt miksi suosittelisin menemään jollekkin ammattilaiselle (kaikki jotka reikiä liikkeissä tekevät ei ole ammattilaisia, kokemuksia ko lävistäjästä kenelle menee kannattaa tutkia) on lähinnä ne että saa oikeanlaisen (mitat, materiaalit ymsyms) korun ensikoruksi, lävistyksen teko menee huomattavasti nopeammin ja usein myös kivuttomammin kuin itse tehdyt ja vaikka lävistäjillä ei olekkaan röntgenkatsetta (kuten joku aiemmin maintsi) niin lävistäjät osaavat tutkia suurten verisuonten sijainnit ja pystyvät välttämään korun iskemistä suoraan isoon suoneen tai suoraan suonen välittömään läheisyyteen. (koru voi tulevaisuudessa ollessaan liian lähellä suonta hangata sen poikki ja aiheuttaa kiputiloja) Ammattimaiset lävistäjät myös yleensä osaavat laittaa korun suoraan ja huulikorun ollessa kyseessä osaavat myös laittaa sen ienrajan alapuolelle mikäli mahdollista. Mutta harvemmin kukaan sairaalaan on joutunut tehtyään itselleen huuli-, korva- tai kulmakoruja.

   Lainaa

  36. Tulos: +15 (19 ääntä)
   jebukebu: Hei mullakaan ei oo rahaa, annatko mullekin?
   No joo. onks sunkin reikä liian pieni.

   Lainaa

  37. Tulos: +1 (9 ääntä)
   Ei, ei ja ei :D Tosi moni kaveri tekee nuppineulalla tai vastaavalla kapistuksella itselleen lävistyksiä, voitte varmasti arvata lopputuloksen. Alkaa ihan säälittämään jo. Lävistysneula ihan apteekistakin maksaa sen rapian euron, käyttäis edes sitä. terv.lävistäjä!

   Lainaa

  38. Tulos: -6 (16 ääntä)
   ball00n: Niinno, nuppineulan kokosesta reiästähän on vaikea saada ees korvista läpi, saatika sitten yleensä huulilävistyksissä käytettävää 1,6mm tai 1,2mm korua. Se 20-45€ ei kuitenkaan oo iso hinta ammattilaisen työstä, säästyis nää pikkulissut paljolta jos sen ymmärtäis.
   Tuommosille saisi laittaa lävistyksen otsalohkon taakse.

   Lainaa

  39. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Kyllähän tuo halvausriski on mahdollinen, tai vähintäänkin tunto voi lähteä jos huonosti osuu suoraan hermoon. Kolmoishermosta havainnollistava kuva löytyy wikipediasta http://en.wikipedia.org/wiki/File:Gray784.png ja kun sitä katsoo, niin tuossa kuvassa suurin piirtein piirretyt hermot voivat helposti osua lävistyksen kohdalle. Steriiliydestä on muuten hyötyä jos niitä lävistyksiä tehdään. Helpomminhan se tulehtuu jos väline ei ole puhdas, sehän on loogista ihan maalaisjärjellä jo ajateltuna. Toki niinkuin ylempänä mainittiin, se voi tulehtua jokatapauksessa, mutta puhtaat välineet laskevat tulehduksen mahdollisuutta huomattavasti. Toivottavasti myös jokainen ammattilävistäjä tajuaa tämän eikä laiminlyö välineidensä puhdistusta ja desinfiointia sen takia koska mentaliteetti on "no jos se tulehtuu niin se olis tulehtunut puhtaillakin välineillä tehtäessä"

   Lainaa

  40. Tulos: -6 (10 ääntä)
   Jos kerran haluaa ryhtyä kenobiitiksi niin minun puolestani saa käyttää vaikka runkonaulainta.

   Lainaa

  41. Tulos: +18 (28 ääntä)
   oon mä ennenki harrastanu seksii ilman ehkäsyy mut en mä siit ennenkää oo paksuks tullu

   Lainaa

  42. Onhan niillä 27.11.2013 20:07
   Tulos: -4 (8 ääntä)
   Pege: Mm. Crazy Factory myy ihan kunnon lävistysneuloja halvalla (en kyllä usko, että nämä ihmiset osaisi moisia käyttää, mutta kunhan sanoin).
   Kysy joku kerta niiltä todistuksia siitä, että tavarat on steriilejä

   Lainaa

  43. Tulos: +12 (14 ääntä)
   omalla ala-asteella oli joku muoti-ilmiö tökkiä koulun vessassa nuppineula huuleen ja sit se neula katkastiin ja kait siihen jotain paskaa työnnettiin ettei repiny ikeniä. Silloin jo facepalmasin, nyt jo vähän itkettää tämmönen.

   Lainaa

  44. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Siinä säästyy paljon vaivaa kun jättää sen tekemisen ammattilaiselle. Ite tein napalävistyksen aikoinaan ite, ja otin sen myöhemmin pois. Sen jäljiltä jäi paljon arpikudosta napaan. Voin kertoa että kun myöhemmin otin napalävistyksen ammattilaisella, se neulan tunkeminen paksun arpikudoksen läpi ei ollut maailman mukavin tunne :)

   Lainaa

  45. Tulos: +7 (13 ääntä)
   Onhan niillä: Kysy joku kerta niiltä todistuksia siitä, että tavarat on steriilejä
   Uskon että mikäli voi steriloida paskaisen nuppineulan voi myös yhtä helposti steriloida ihan kunnon lävistysneulankin.

   Lainaa

  46. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Kiitos Lauralle tunteideni kuvaamisesta.

   Lainaa

  47. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Niin olen minäki tehnyt 13-vuotiaana nuppineulalla huulikorun, tungin väkisin lävistyskorun siitä reiästä, muutaman päivän oli arka ja punotti mutta sen jälkeen ollut siinä 10 vuotta terveenä, tosin olis jo kiva ottaa pois, mut odotan et tulee ryppyjä nii ei näy rumaa arpea ;)

   Lainaa

  48. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Oon itekkin vetäny (steriloidun) nuppineulan huulesta läpi muutama vuos sitten, joskin korua pidin vaan neljä päivää ennen kun äiti huomas. Aluks askartelin ihan vaan korviksesta siihen korun ja sit hommasin oikeen. Mut siis. Apteekissa ei ollu myynnissä lävistysneuloja eikä vanhemmat antanu ottaa muutenkaan, joten kun sen nyt halusin niin piti jotain keksiä. Muuten ois hoitunut varmaan ihan asiallisesti liikkeessä. Onneks selvis ilman kummosta mitään!

   Lainaa

  49. Tulos: -2 (2 ääntä)
   Ja siis ei mitään pojoja tolle että ois jotenkin hieno ja kunniallinen teko, ei oo mitään fiksuimpia päähänpistoja ollu.

   Lainaa

  50. Tulos: -2 (8 ääntä)
   Nesperi: Oon itekkin vetäny (steriloidun) nuppineulan huulesta läpi muutama vuos sitten, joskin korua pidin vaan neljä päivää ennen kun äiti huomas. Aluks askartelin ihan vaan korviksesta siihen korun ja sit hommasin oikeen. Mut siis. Apteekissa ei ollu myynnissä lävistysneuloja eikä vanhemmat antanu ottaa muutenkaan, joten kun sen nyt halusin niin piti jotain keksiä. Muuten ois hoitunut varmaan ihan asiallisesti liikkeessä. Onneks selvis ilman kummosta mitään!
   Mä en vaan tajua mikä kamala kiire näillä teineillä on tehdä asioita, joihin ei saa vanhemmilta lupaa. Ei siinä montaa vuotta kuitenkaan mene kun on sen 18v ja - jos sen lävistyksen, tatskan jne - silloin vielä haluaa niin sen kun marssii liikkeeseen ja ottaa. Ei tullut mieleen että a) siihen on luultavasti syy miksi vanhemmat sen lävistyksen juuri nyt kieltää ja b) siihenkin on syy, miksi vanhemmat saavat lain mukaan päättää ala-ikäisten lastensa puolesta nämä asiat ?

   Lainaa

  51. Tulos: -5 (5 ääntä)
   Teinit... *huoh*

   Lainaa

  52. pienivihreemies 23.10.2019 9:27
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Joskus teininä tein kans ite huuleen reiän, eikä ollu mitenkään äärimmäisen vaikea tuo prosessi. Tarpeeksi paksu neula ja sen desinfiointi on jo hyvä alku. Sitten vaan pitää löytyä sitä munaa, että uskaltaa sen läväyttää siitä ihosta läpi. Noi halvaantumiset on melko harvinasia ja kun yhtään miettii kuinka useaan erikohtaan ihmisen naamaa sen lävistyksen voi laittaa niin totean vaan että jos se lävistäminen itseään pelottaa niin älä sitten sitä itse tee. Varmasti tulee pahaa jälkeä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: huulikoru, koru, huuli, tulehdus, halvaantua, neula, nuppineula